Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ά ΕΣΚΑΝΑ ΑΝΔΡΩΝ 13η αγωνιστική....Προοδευτική – Ελευθερία Μοσχ. 60-70



Πόλις – Ιωνικός Νικ. 73-70, 
Άρης Νικαίας - Πρωτέας Βούλας 74-64 , 
Δραπετσώνα – Εθνικός 54-59, 
Φοίνικας Πειραιά – ΑΕ Ρέντη 74-52, 
Προοδευτική – Ελευθερία Μοσχ. 60-70 , 
ΓΑΣ Μάνδρας -ΑΛΦΑ 58-59 
Πέρα –Φάρος 79-88







* ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 60-70 (22-31)
Διαιτητές: Γαρδέλης , Βουράκης
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ(Γιαννικάκης, Λορέντζος): Βαμβακάρης 7, Κραβαρίτης 3(1)Κυριακόπουλος 3(1), Φούντης 14(2), Παπαστυλιανός 4, Σαρδέλης 1, Δαλμυράς 16(2), Σπανάκης , Λιθόπουλος 2, Τσούνιας 10(2)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. (Καρβούνης): Παπατρέχας 11, Παυλιάς 2 , Κουτσουμπάκος 11, Τσιρόπουλος 9, Τζαφέρης 8(1), Κόλιας 1 , Φραγκούλης 7, Ανδρουλάκης , Χατζηκίδης 21(5), Λύτρας


http://www.eskana.gr/

Δελφίνια στα FM

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΗΛΕΚΤΡΑ, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής του σε ζητήματα περιβάλλοντος που αφορούν στην Κορινθία, παρουσιάζει την εκπομπή Δελφίνια στα FM, μια ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στους υπέροχους θαλάσσιους φίλους και γείτονές μας, τα δελφίνια του Κορινθιακού κόλπου. 
Η εκπομπή αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Οργανισμό «Οι Άγγελοι των Θαλασσών». 

Τα Δελφίνια στα FM είναι μια ενημερωτική, αλλά και ψυχαγωγική ραδιοφωνική εκπομπή για μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνει ενημέρωση, επιστημονικές ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και πολιτιστικές αναφορές (βιβλία, ταινίες, εκθέσεις, κ.ά.) για τα δελφίνια και το περιβάλλον. Αφορμή για την επιλογή δημιουργίας μιας τέτοιας εκπομπής είναι η συνύπαρξη τεσσάρων ειδών δελφινιών στον Κορινθιακό κόλπο – μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Από τις 8 Ιανουαρίου 2011 και κάθε Σάββατο πρωί στις 11:00, τα δελφίνια θα έρχονται να σας συναντήσουν από τα βάθη της θάλασσας στην καρδιάς της πόλης! Συντονιστείτε στη συχνότητα του ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 FM (http://easyradio.gr/hlektra/) και απολαύστε ένα μοναδικό θαλασσινό ταξίδι στα 
ερτζιανά… 


Περισσότερα http://www.zougla.gr/

Βρέθηκε στο Τατόι

Βρέθηκε στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι ημίαιμο μπιγκλ θηλυκό, νεαρής ηλικίας. Φιλοξενείται και, αν δε βρεθεί ο ιδιοκτήτης, θα δοθεί για υιοθεσία




ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ http://www.zougla.gr/








Ρυθμίσεις «ανάσα» για τους μικρομεσαίους

Eξετάζεται η καταβολή ποσοστού έως 20% των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέτρα διευκόλυνσης για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αφορά 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση.

Σε χθεσινή συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο παρουσία του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του ΟΑΕΕ Γεράσιμου Βουδούρη ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η καταβολή ποσοστού έως 20% των ληξιπρόθεσμων οφειλών (με πάγωμα του υπόλοιπου ποσού) από όσους επιχειρηματίες είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών, η παραχώρηση έκπτωσης σε όσες επιχειρήσεις προεξοφλούν τις εισφορές τους και η απαλλαγή των συνεπών επιχειρηματιών από τις αυξήσεις των εισφορών για μια τριετία σε συνδυασμό με μείωση των εισφορών κατά 10% το 2011 η οποία θα φτάσει έως το 25% το 2013.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου για την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ εξετάζει την καθιέρωση ειδικής ελάχιστης εισφοράς στους ασφαλισμένους του, η οποία θα κλιμακώνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης. Το επασφάλιστρο, το οποίο μελετάται, θα αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις του μηνιαίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων και θα κατευθύνεται στον ΟΑΕΕ, που χρειάζεται 250 εκατ. ευρώ τον μήνα για την καταβολή συντάξεων. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα συμβάλλουν αναλογικά στην περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού φορέα, βάσει του μεγέθους και των δυνατοτήτων τους.

Ακόμη κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συμφωνήθηκε η αναστολή εκτέλεσης μέτρων, όπως οι κατασχέσεις, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών τους προς τα ταμεία. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει μείωση προστίμων και προσαυξήσεων.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε επίσης στο μέτρο της προσωρινής σύνταξης η καταβολή της οποίας θα ξεκινά το αργότερο δυο μήνες μετά την υποβολή των δικαιολογητικών για την έκδοση της κύριας σύνταξης.

Από τους 832.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι 300.000 έχουν οφειλές τουλάχιστον για μια πενταετία είπε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Βουδούρης ο οποίος τόνισε ότι από τις 60.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οι 56.000 έχουν πληρώσει την πρώτη δόση.

Κατά τη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο αποτέλεσε την κορύφωση πολλών συναντήσεων, εξετάστηκε η δυνατότητα της βελτίωσης των ασφαλιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων για την αποπληρωμή των οφειλών τους στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για την οποία πρόεδρος της Συνομοσπονδίας προέβη στην εκτίμηση ότι θα γίνει περισσότερο δύσκολη κατά το 2011 και το 2012.

Βαρέα και ανθυγιεινά

Σε ό,τι αφορά στο ακανθώδες θέμα της αναμόρφωσης της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ο κ. Κουτρουμάνης, επεσήμανε πως η όποια νέα ρύθμιση θα προκύψει μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ωστόσο, υπογράμμισε, ισχύουν οι ρυθμίσεις του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου με βάση τις οποίες δεν θα θιγούν όσοι έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις (δηλαδή, 4500 ένσημα εκ των οποίων τα 3600 είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά), ενώ από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί η νέα λίστα. Οι όποιες αλλαγές στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους εξαιρεθούν από τη νέα λίστα ή ενταχθούν σε αυτή θα ξεκινήσουν σταδιακά από την 1/1/2012 και για τις περισσότερες κατηγορίες από την 1/1/2015.

Πηγή: real
http://www.newsbeast.gr/

Με διαδικασίες ΑΣΕΠ οι προσλήψεις μοντέλων στη Σχολή Καλών Τεχνών


 Το ΑΣΕΠ «χτυπά»το επάγγελμα των μοντέλων της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η οικονομική κρίση και οι αλλαγές στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης «χτυπούν» και τα μοντέλα της Σχολής Καλών Τεχνών. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ προβλέπεται να γίνονται πλέον οι ωρομίσθιες προσλήψεις μοντέλων(άνδρες και γυναίκες) -οκτάμηνης διάρκειας- που ποζάρουν ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής, στα εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής.
Ως εκ τούτου, οι φοιτητές της Σχολής, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς μοντέλα.
Για μία, έως τώρα, τυπική διαδικασία που κάθε χρόνο υλοποιείτο με την κοινή υπουργική απόφαση τριών Υπουργείων -Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών- φέτος αποφασίστηκε η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.
«Από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας, το αίτημά μας για προσλήψεις μοντέλων. Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις είναι χειρότερα από την οικονομική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει πίσω το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής», λέει η γενική διευθύντρια της ΑΣΚΤ, Ρολάνδα Τζιαμαλού.
Το ερώτημα, που προκύπτει για τους εργαζόμενους, είναι με ποιά κριτήρια το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, θα διαλέξει τα μοντέλα που ποζάρουν στα εργαστήρια της Καλών Τεχνών. Είναι γνωστό ότι η επιλογή γίνεται απή τη διεύθυνση της Σχολής, με κριτήριο να πληρούν τις καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές τους προϋποθέσεις.
«Δεν μπορεί ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει να περνά από το ΑΣΕΠ. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στον νόμο. Άλλωστε, δεν υπάρχει τέτοια διάταξη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το μοντέλο το διαλέγει ο καλλιτέχνης-δάσκαλος», επισημαίνει η κ. Τζιαμαλού.
Η ΑΣΚΤ, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, έχει μειώσει από τον τακτικό της προϋπολογισμό και τον αριθμό των μοντέλων της από 36 σε 28.
Ύστερα από παράκληση της Σχολής Καλών Τεχνών για επίσπευση, «το θέμα εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ, έφυγε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τώρα έχει ''μπλοκάρει'' στο υπουργείο Εσωτερικών», εξηγεί η κ.Τζιαμαλού.
Στο μεταξύ, έως ότου μπουν οι υπογραφές και οι σφραγίδες, γίνει η προκήρυξη, συγκεντρωθούν οι αιτήσεις, γίνει η σχετική δημοσίευση κ.ο.κ., από 1/1/2011 έχουν σταματήσει οι πρωϊνές, απογευματινές και νυχτερινές «πόζες», στα εργαστήρια. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται μετ΄εμποδίων, οι καθηγητές δεν έχουν το βασικό εκπαιδευτικό τους «υλικό», και τα ίδια τα μοντέλα χάνουν το επάγγελμά τους, που απαιτεί ώρες ακινησίας και σκληρή πειθαρχία.


ΠΗΓΗ www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ...



Στάσεις εργασίας και απεργίες έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ για την Τετάρτη η Ομοσπονδία Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) εξήγγειλε... 
24ωρη απεργία. Σήμερα η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια εναντίον των αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την Πέμπτη, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια μέρα στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της Ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή το σχετικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε ήδη στη βουλή για την Αναδιοργάνωση της ΥΠΑ. Προβλήματα αναμένονται στα περιφερειακά αεροδρόμια. Όπως έγινε γνωστό, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, κατηγορώντας το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Τριήμερη αποχή, 19 με 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων για το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματός. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, για το αν θα κατέλθουν οι δικηγόροι της Αθήνας σε απεργία.


http://fimotro.blogspot.com/

Τραγωδία στα Τρίκαλα -Αυτοκτόνησε μαζί με το άρρωστο παιδί της στο Ληθαίο ποταμό

Το είχε πει, αλλά δεν την πίστεψαν. «Θα πάω να βρω τον άντρα μου». Πνίγηκε στο ποτάμι· παίρνοντας δεμένο μαζί της στο βυθό και τον 9χρονο γιό της· αφήνοντας πίσω άλλα δύο παιδιά, ένα πέντε και ένα δεκατεσσάρων ετών.
Η 36χρονη γυναίκα, η τραγωδία της οποίας συγκλονίζει τα Τρίκαλα, έχασε το σύζυγό της στις 3 Ιανουαρίου, όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο. Από τότε την παρακολουθούσε ψυχολόγος. Μάταια. Κανείς δεν κατάφερε να βοηθήσει. Κανείς δεν έχει πάρει της μετρητοίς τα λόγια της, όλοι πίστευαν πως ήταν απλώς έκφραση του πόνου της, πως δεν θα το έκανε πραγματικά.
Ώσπου εντόπισαν το πτώμα της 36χρονης μαζί με εκείνο του 9χρονου γιου της στα νερά του Ληθαίου ποταμού, λίγη ώρα έξω από τα Τρίκαλα. Πίσω της άφησε τα άλλα δυο παιδιά, μαζί της προτίμησε να πάρει εκείνο που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αυτισμό.
«Είναι τραγική ιστορία»λένε συγκλονισμένοι ακόμα και έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση. Ο 48χρονος σύζυγος της 36χρονης, ο οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα. Από εκείνη τη στιγμή η άτυχη γυναίκα δεν άντεχε να σηκώσει το βάρος, είχε γίνει ράκος ψυχολογικά.
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας πήρε τον 9χρονο και έφυγαν από το σπίτι τους, στη πόλη των Τρικάλων. Η ώρα περνούσε και οι συγγενείς ανησύχησαν. Στις 22.20 ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ξημερώματα της Τρίτης γράφτηκε το φινάλε. Εντόπισαν δεμένες μεταξύ τους τις σορούς της γυναίκας και του παιδιού στον ποταμό, σε βάθος μόλις 70 εκατοστών. Τα δυο πτώματα μεταφέρθηκαν για νεκροτομή. Aπό την έως τώρα έρευνα των Αρχών έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=378778&dt=18/01/2011#ixzz1BO6vnSeO

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε ο Κώστας Μανωλάς

Αγιο είχε ο Κώστας Μανωλάς το απόγευμα της Δευτέρας (17/01), που είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητό του, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Ο νεαρός αμυντικός ήταν καθ οδόν για το ξενοδοχείο Crown Plaza, όταν τράκαρε με άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αυτοκίνητό του.

Ο παίκτης θα βραβευόταν για την προσφορά του στην ομάδα από το σύνδεσμο παλαιμάχων, στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την ώρα που οδηγούσε λοιπόν με προορισμό το ξενοδοχείο Crown Plaza, ένα άλλο όχημα που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στη δεξιά πλευρά του οχήματος του Μανωλά, με αποτέλεσμα να το βγάλει εκτός πορείας και ουσιαστικά να το διαλύσει.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο θείος του, Στέλιος, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, η σύγκρουση ήταν τόσο μεγάλη που αν γινόταν από την πλευρά του οδηγού, τότε θα υπήρχαν πολύ σοβαρότερα πράγματα να αναφερθεί κανείς, από την υλική καταστροφή του οχήματος.

Ο ποδοσφαιριστής ευτυχώς δεν χτύπησε, όπως κ
αι ο οδηγός του άλλου οχήματος, ωστόσο υπέστη σοκ από το ατύχημα και την έκταση της ζημιάς. 


http://www.skai.gr/news/

Ναυτιλία: Επενδύσεις 20 δισ. από Έλληνες το 2010



Χρυσοί επενδυτές στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία ανακηρύχθηκαν για το 2010 οι Έλληνες εφοπλιστές. Εκτιμάται ότι επένδυσαν συνολικά για ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων περίπου 20 δισ. δολάρια διατηρώντας το προβάδισμα  στον διεθνή ανταγωνισμό, μετά την κρίση που σάρωσε και τη ναυτιλιακή βιομηχανία το 2009.

Οι παραγγελίες που έχουν δώσει φτάνουν τα 11 δισ. δολάρια για περισσότερα από 250 πλοία, με τα ναυπηγεία της Κίνας και της Ν.Κορέας να διαγκωνίζονται μεταξύ τους, για να λάβουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο παραγγελιών.

Όμως  και στις αγοραπωλησίες πλοίων, σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, οι Έλληνες εφοπλιστές κρατούν με χαρακτηριστική ευκολία την πρωτιά  έχοντας αγοράσει περίπου  265 πλοία  που αγγίζουν τα 7 δισ. δολάρια.

Πρωταγωνιστές στις επενδύσεις τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού. Μεταξύ αυτών, ο όμιλος Αγγελικούση, ο όμιλος Ρέστη,ο Γιώργος Οικονόμου, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ο Συμεών Παληός, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, η Αγγελική Φράγκου, ο Γιώργος Προκοπίου, ο Χαράλαμπος Μυλωνάς, , ο Σπύρος Πολέμης, ο Μ. Πατέρας,  ο Πάνος Λασκαρίδης, ο δρ Ιωάννης Κούστας, ο Θεόδωρος Βενιάμης ο Ντίνος Μαρτίνος, ο Πόλυς Βάσου Χατζηιωάννου, ο Πάρης Δράγνης, ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, ο Νίκος Νοτιάς, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο ελληνικών συμφερόντων στόλος αριθμεί 4.655 πλοία και είναι πρώτη παγκόσμια δύναμη.  Τα πλοία αυτά ανήκουν σε 758 εταιρείες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους μειώθηκε από τα 17,6 στα 16,6 χρόνια μέσα στο 2010. Ο μέσος όρος χωρητικότητας κάθε πλοίου ανέβηκε αισθητά από τους 49.819 τόνους στους 52.159 τόνους.

Την ίδια περίοδο αυξήθηκε η χωρητικότητά του κατά 2,3 % φθάνοντας τα 237 εκ. τόνους.

Η προσήλωση των Ελλήνων σε σύγχρονα πλοία φαίνεται και από το γεγονός ότι ο στόλος με πλοία χωρητικότητας άνω των 20.000 τόνων είδε τον μέσο όριο ηλικίας του να μειώνεται από τα 19,3 χρόνια το 2003 στα 12,3 χρόνια το 2010 με τα δεξαμενόπλοια να είναι τα νεότερα με μέσο όρο ηλικίας τα 9,9 χρόνια σύμφωνα με έρευνα της Petrofin Research.



http://www.protothema.gr/



Ανέλαβαν την ευθύνη για τους εμπρησμούς-...Για την τοπική οργάνωση του Πασόκ στο Μοσχάτο,


Οι «Λύκοι της Αλληλεγγύης», με μήνυμά τους σε γνωστό διαδικτυακό τόπο, ανέλαβαν την ευθύνη για τη σειρά εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αφιερώνοντάς τες με τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς». 

Η ανακοίνωση των «Λύκων της Αλληλεγγύης»:

Τα βράδια του Σαββάτου 15/1 και της Κυριακής 16/1 πυρπολήσαμε:
- τραπεζικό υποκατάστημα της Proton Bank στον Βύρωνα,
- τοπική οργάνωση του Πασόκ στο Μοσχάτο,
- δύο οχήματα εταιρίας security στο Γκύζη,
- ιδιωτική μηχανή μπάτσου που μένει στα Εξάρχεια (στην οδό Ασημάκη Φωτήλα).

Αφιερώνουμε τις παραπάνω ενέργειές μας στους φυλακισμένους συντρόφους που κατηγορούνται για την υπόθεση της "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς" και δικάζονται από σήμερα στο στρατοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού. Τρεις από αυτούς έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τη συμμετοχή τους, διατηρούν όμως ακέραια την επαναστατικότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Δεσμευόμαστε πως δεν θα αφήσουμε κανένα φυλακισμένο επαναστάτη μόνο του. Οι βίαιες πράξεις αντίστασης δεν είναι απλά δίκαιες αλλά και χρέος κάθε ανθρώπου που τοποθετεί τον εαυτό του απέναντι και ενάντια σε ένα κόσμο που βασιλεύει η αδικία και η εκμετάλλευση και το χρήμα κάνει κουμάντο. Οι επιμέρους συμφωνίες και διαφωνίες μας είναι προς συζήτηση, αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η Αλληλεγγύη μεταξύ των ατόμων και των ομάδων που αγωνίζονται για την Ελευθερία, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Επίσης, απέναντι στη νέα συνθήκη που ποινικοποιεί κοινωνικές, πολιτικές και προσωπικές σχέσεις (όπως στην περιβόητη "γιάφκα" του Χαλανδρίου αλλά και πρόσφατα με την υπόθεση των τεσσάρων καταζητούμενων συντρόφων για εμπρήσμο στη Θεσσαλονίκη), απαντάμε με ακόμα περισσότερη λύσσα και οργή, περισσότερα λίτρα βενζίνης και φιαλίδια βουτανίου. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τα γνωστά σιχαμερά τσιράκια του συστήματος, τους δημοσιογράφους, που για ένα μισθό και μια καριέρα λοιδωρούν και πατάνε πάνω στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια των συντρόφων μας, αναπαράγωντας τα ψέμματα της αστυνομίας και συμπληρώνοντας με μπόλικα σενάρια της φαντασίας τους, δικάζουν και καταδικάζουν καταστρέφοντας υπολείψεις και ζωές, πριν το κάνει και επίσημα η αστική δικαιοσύνη. Να γνωρίζουν ότι από αυτή την πλευρά του πολέμου η μνήμη και η τιμή περισσεύει και, αργά ή γρήγορα, θα πληρώσουν για το βρώμικο ρόλο που επέλεξαν στη ζωή.

Τέλος, να πούμε ότι επιλέξαμε να δράσουμε αυτό το θεωρητικά "ζόρικο" Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της δίκης, όπου η αστυνομία είχε ξαμολύσει τα φανερά και κρυφά σκυλιά της υπό τον φόβο τους για νέο ένοπλο χτύπημα, σπάζοντας έτσι τον τσαμπουκά και το φόβο που επιχειρεί το κράτος να επιβάλει στην κοινωνία και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Όσο αυτοί αδυνατούν να μπαλώσουν τις τρύπες ενός συστήματος που καταρρέει, τόσο θα σφίγγει ο κλοιός και θα εντείνονται τα μέτρα τους. Οφείλουμε να σταθούμε δυνατοί και να πράξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέχρι την Επανάσταση και την Απελευθέρωση, κοινωνική και ατομική.

Λευτεριά στους Χ.Χατζημιχελάκη, Π.Αργυρού, Γ.Τσάκαλο που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" και στους Π.Μασούρα, Κ.Καρακατσάνη, Α.Μητρούσια, Γ.Καραγιαννίδη που βρίσκονται φυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση.

Αλληλεγγύη σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς και επαναστάτες.

Αγώνας με κάθε μέσο - Επανάσταση Πρώτα και Πάντα.

Λύκοι της Αλληλεγγύης

newsday
http://sarotiko.blogspot.com/

Doris Mar είναι η μεγαλύτερη Fan της Εθνικής Αργεντινής


Μπορεί σε όλους η Αργεντινή να είναι γνωστή για το ποδόσφαιρό της , τους μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως τον Μαραντόνα και τον Μέσι. 
Μπορεί ακόμα να την γνωρίζετε και απο την νεαρή Πάττυ που έχει μπεί σε όλα τα σπίτια, εμείς όμως θα σας γνωρίσουμε και την Doris Mar την πιο φανατική οπαδό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας. 

Η νεαρή λατίνα έχει κλέψει τις καρδιές όλων με την sexy παρουσίάση της εντός και εκτός γηπέδων.

Κυρίες και κύριοι η Doris Mar.


 http://www.7news.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/doris-mar-fan.html

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ- ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ "ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ" ... Από 26 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου 2011

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή ''to know us better'', μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας. Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί επτά ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους ταινίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, ζωγράφους, χορογράφους, μουσικούς, φωτογράφους και χορευτές από την Ελλάδα. Στη διάρκεια του μήνα περισσότεροι από 50 δημιουργοί θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό.

Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των καλλιτεχνών που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες όπως ο Tayfun Pirselimoglu (Tουρκία), o  Luc Dionne (Καναδάς), ο  Burhan Qurbani (Γερμανία), o Σέρβος Nikola Lezaic (Σερβία), ο  Drago Sholev (Βουλγαρία), ο  Hou Chi-Jan (Ταϊβάν), αλλά και o Γιάννης Διαμαντόπουλος μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων – και όχι μόνο – μικρομηκάδων ''συζητούν'' με το κοινό μέσα από τις ταινίες τους.

Εικαστικοί όπως ο Χάρης Κοντοσφύρης, ο Ανδρέας Λόλης, ο Αθανάσιος Μπερούτσος, ο Μανώλης Μεραμπελιώτης. ο Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, ο Νίκος Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Τσώλης  μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και τον σκηνοθέτη  Tayfun Pirselimoglu εκθέτουν επιλεγμένα έργα τους.

H χορευτική ομάδα ''Κι όμως κινείται'' με τη παράστασή της «IL paRЯaiso»
και με χορευτές τους Γιώργο Αμέντα, Παυλίνα Ανδριοπούλου,  Βασίλη Δήμα, Χριστόφορο Μακατσώρη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκόρ, Μαρία Λουΐζα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Σουγιουλτζή, ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στον παράδεισο και προβάλλει στη σκηνή τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.

Η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μαζί με τους ηθοποιούς Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά προσκαλούν «Στην Κουζίνα της Πλαθ – Viciousness in the Kichen», μια ξεχωριστή θεατρική performance.
Μαζί τους, η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad  hoc ηχητικές διαδράσεις με αγαπημένα σκεύη μαγειρικής.

Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το "μαζί" και που θα κλείσει πανηγυρικά με  συναυλίες των ΑLAIN LEFEVRE,  Drog A Tek, THE ERASERS και ένα πάρτι έκπληξη!

Συνολικά ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

30 διπλές κινηματογραφικές προβολές
(7 ταινίες μικρού και 7 ταινίες μεγάλου μήκους)

1. Θεατρική performance
(4 παραστάσεις)

3. Συναυλίες
(4 παραστάσεις)

1. Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας

8.  Masterclasses

*****
Το πρόγραμμα

1. Έκθεση

      Εκθέτουν έργα τους οι: Χάρης Κοντοσφύρης, Ανδρέας Λόλης,  Αθανάσιος Μπερούτσος,  Μανώλης Μεραμπελιώτης,  Παναγιώτης Δανιηλόπουλος,  Νίκος Μάρκου, Κωνσταντίνος Τσώλης  μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και τον σκηνοθέτη  Tayfun Pirselimoglu.

Από Τετάρτη 26 Ιανουαρίου έως Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Αίθουσα: Foyer 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη


Σάββατο  29 Ιανουαρίου 2011, στις 18.00 
Master Class Εικαστικών με τους
Χάρη Κοντοσφύρη, Κώστας Τσώλη, Tayfun Pirselimoglu










2. Χορός

«IL paRЯaiso»
Από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»

Με αφορμή το 3ο μέρος της commedia του Dante  IL paRЯaiso στήνεται ένα ιδιόμορφο γλέντι, ένα ταξίδι  μιας ώρας με θέμα τον παράδεισο μια  νυχτερινή τελετή “πάρτι “ όπου καθείς  αναζητά   διέξοδο.  Χορός, ακροβασία, λόγος, τραγούδι, συντίθενται για να αφηγηθούν  με  χιούμορ και ευαισθησία τη σχέση μας με τον παράδεισο.   

Συντελεστές:
Κίνηση : κι όμΩς κινείται
Δραματουργία : Μαρία -Λουίζα Παπαδοπούλου
Μουσική : Κλέων Αντωνίου(Mode Plagal)
Φωτισμοί : Βασίλης Καψούρος
ΚοστούμιαΑγγελική Μουζάκη, Φανή Μουζάκη

Ερμηνεύουν: Γιώργος Αμέντας, Παύλια Ανδριοπούλου, Βασίλης Δημάς,  Χριστόφορος Μακατσώρης, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Καμίλο Μπεντανκόρ , Μαρία- Λουίζα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή

Από Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 έως Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 Αίθουσα: Θέατρο
Ώρα: 21:00
Είσοδος: 10€

3. Μουσική και Μουσικοί:

·         Ο ΑLAIN LEFEVRE
Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011  


Παιδί-θαύμα της μουσικής όπως και ο Αndre Mathieu, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία Child Prodigy που θα παρουσιαστεί στις ‘’Κακές παρέες’’ , ο Alain Lefevre, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο. Μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών και το ταλέντο του σύντομα τον έφερε στις πλέον αναγνωρισμένες μουσικές σχολές του κόσμου και στη μαθητεία μεγάλων δασκάλων όπως οι Jean Marie Darre και Lucette Descaves στο πιάνο και οι Pierre Max Dubois και Gevevieve Joy στη σύνθεση. 
Έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και εξακολουθεί σήμερα να δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία ‘’Ηλιος, Θάλασσα, Άνεμος”, εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι ‘’La Callas’’ αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η επιμονή και η προσήλωσή του στην ξεχασμένη μουσική του Andre Mathieu, με την αναβίωση της οποίας ασχολήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν το έναυσμα που οδήγησε στη δημιουργία της ταινίας ‘’Child Prodigy’’ του Luc Dionne που παρουσιάζεται στις «Κακές παρέες».

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011  
Ώρα: 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος: 10€


·         DROG_A_TEK 
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Eνα  μουσικό σχήμα που αυτο-προσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση.

Ένα ετερόκλητο όσο και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα ηχογραφεί στιγμές σε πραγματικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά, σπιτικά περιβάλλοντα.
Χρησιμοποιεί αντικείμενα, αναλογικά, ψηφιακά, μουσικά όργανα, γραφομηχανές, συχνότητες, εικόνες, ηχογραφημένα αρχεία και τεχνολογικά απορρίμματα με τα οποία κατασκευάζει μικρές δημόσιες αποσπασματικές αφηγήσεις.
Οι Drog_a_tek εξελίσσουν τις παραστάσεις τους πέρα από κάθε κανόνα χρήσης των υλικών τους. Εκπέμπουν αλλά και λαμβάνουν, γνωστές, άγνωστες διηγήσεις και εφήμερες επιθυμίες. Τυπώνουν μουσική, αφίσες, stickers, γράφουν σε τοίχους και στο διαδίκτυο.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα: 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος: 10€



·         THE ERASERS (ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)
            Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Ώρα: 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος: 10€
***

4. ΘΕΑΤΡΙΚΗ PERFORMANCE

Τετάρτη 2/2, Τετάρτη 9/2, Τετάρτη 16/2, Τετάρτη 23/2/2011,
στις 20:30
"Στην κουζίνα της Πλαθ"
-μια θεατρική performance της Έλλης Παπακωνσταντίνου


Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου και οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά συναντούνται στον χώρο μιας απρόβλεπτης κουζίνας και αναζητούν την ελεύθερη σχέση της ποίησης της Πλαθ με την μουσική, τη goth εικονογράφηση, τα γυναικεία στερεότυπα και τη… μαγειρική.

Το ραδιοφωνικό έργο της Σύλβια Πλαθ "Τρεις γυναίκες, ένα ποίημα, τρεις φωνές" που παρουσιάζεται πρώτη φορά, στάθηκε η αφορμή για να στήσει η σκηνοθέτης Έλλη Παπακωνσταντίνου μια απρόβλεπτη performance στην... κουζίνα. Εκεί, όπου διαδραματίστηκαν τα κρισιμότερα επεισόδια της ζωής της ποιήτριας, οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου, Άντριαν Φρίλινγκ και Ελευθερία Γεροφωκά μαγειρεύουν δείπνο για τους θεατές, ενώ ταυτόχρονα κινούνται σε μια ξέφρενη εξπρεσιονιστική απεικόνιση του κόσμου της Πλαθ.

Μαζί τους η χορογράφος Αμάλια Μπέννετ και ο μουσικός Λάμπρος Πηγούνης σε ad hoc ηχητικές διαδράσεις με τα αγαπημένα τους σκεύη μαγειρικής. Ο Λάμπρος Πηγούνης δημιουργεί επί τόπου ακραίες ηχητικές συνθήκες παγιδεύοντας με σένσορες το περιβάλλον της κουζίνας και παρεμβαίνοντας δυναμικά στον ποιητικό λόγο...

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί σερβίρουν τους θεατές. Ακολουθεί δείπνο.

Συντελεστές

Μετάφραση: ΟΔC
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Πρωταγωνιστούν: Αθηνά Μαξίμου, Αντριαν Φρίλινγκ, Ελευθερία Γεροφωκά
Μουσική Σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης
Κίνηση: Αμάλια Μπέννετ
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: ΟΔC

Ώρα: 20:30
Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Είσοδος: 10€


5. Κινηματογραφικές ταινίες
Προβολές: 26 -31 Ιανουαρίου 2011

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου: 20:00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Ώμος Προς Ενοικίαση” του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Στην Αθήνα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, ο Μπετελγκέζ, ένας βετεράνος «Φίλος επί πληρωμή», προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, Σελεστίν, και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατο του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.
Διάρκεια: 21'

Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμα 2007,Τ-short movies Festival 2009, ΒigBang

Βραβεία: Τιμητική διάκριση σκηνογραφίας Δράμα 2007

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "Pus" ("Haze") του Tayfun Pirselimoglu

Ο Resat προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας για έναν συνοικιακό μαφιόζο, ενώ ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του. Θέλει περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν έχει τρόπο να τα αποκτήσει. Ώσπου, συναντά τον Emin που είναι πρόθυμος να τον πληρώσει για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Ως που μπορεί να φτάσει η απελπισία;
Διάρκεια: 108'

Παρουσία του σκηνοθέτη


Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου : 20:00

Μικρού μήκους:: ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΕΛΛΑΔΑ) του Τζώρτζη Γρηγοράκη, 19’
O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλεξάρτησης. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Child Prodigy του Luc Dionne

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την πορεία του μουσικού παιδιού-θαύματος Andre Mathieu που σε ηλικία 6 ετών κατέπληξε κοινό και κριτικούς δίνοντας κοντσέρτα σε όλο τον κόσμο. Επονομαζόμενος «Ο Καναδός Μότσαρτ» ο Andre δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την εξέλιξή του ως πιανίστας και συνθέτης. Καθώς όμως μεγάλωνε, η ζωή του πήρε την μπαγκέτα από
τα χέρια…
Διάρκεια: 100'

Παρουσία του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή

Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας 2010, Chennai 2010, Mill Valley Film Festival 2010, CMJ International Film Festival

 
Παρασκευή : 28 Ιανουαρίου : 20.00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Ώμος Προς Ενοικίαση” του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Στην Αθήνα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, ο Μπετελγκέζ, ένας βετεράνος «Φίλος επί πληρωμή», προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, Σελεστίν, και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατο του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.
Διάρκεια: 21'

Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμα 2007,Τ-short movies Festival 2009, ΒigBang

Βραβεία: Τιμητική διάκριση σκηνογραφίας Δράμα 2007

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "Pus" ("Haze") του Tayfun Pirselimoglu

Ο Resat προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας για έναν συνοικιακό μαφιόζο, ενώ ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του. Θέλει περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν έχει τρόπο να τα αποκτήσει. Ώσπου, συναντά τον Emin που είναι πρόθυμος να τον πληρώσει για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Ως που μπορεί να φτάσει η απελπισία;
Διάρκεια: 108'

Παρουσία του σκηνοθέτη


Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010

Σάββατο  29 Ιανουαρίου: 20.00  

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: I Am Gay του Νικόλα Κολοβού

Ο Άλεξ, ένας Σουηδός ελληνικής καταγωγής, αποφάσισε να αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό του: ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το να το πει στην οικογένειά του είναι καταστροφικό. Αυτός όμως σκέφτεται να το κάνει κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος. Αναλογίζεται τις πιθανές δυνατότητες και συνέπειες...

Διάρκεια: 15 λεπτά

Παρουσία του σκηνοθέτη

Φεστιβάλ:
Δράμας 2008, Sao Paolo 2008, Θεσσαλονίκης 2009 κ.α.
Βραβεία: Καλύτερη ταινία στην κατηγορία «Ελληνες του κόσμου» (Δράμας), Silver Rabbit Award in theMix Brazil section, 19th Sao Paulo Int' Short Film Festival 2008", Best film in the category
“Greeks of the world” Φεστιβάλ Δράμας 2008”, “(ETEKT) AWARD” Φεστιβάλ Δράμας 2008”,
Καλύτερη Ταινία μικρού μήκους στο 11ο Πανόραμα Θεσσαλονίκης 2009.

Μεγάλου μήκους : ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΟΡΕΜΑ (ΕΛΛΑΔΑ) του Γιάννη Διαμαντόπουλου

 Δεκαετία του ’50. Mια χήρα μάνα μεγαλώνει τα τρία παιδιά της έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στο μοναχογιό της. Τα πρώτα σημάδια ιδιαιτερότητας του γιου εμφανίζονται νωρίς: κόντρα με την οικογένεια, ρήξη με τα κοινωνικά πρότυπα, φιλίες με το ίδιο φύλο. Το πάθος του για το χορό τον οδηγεί στο Παρίσι και τα πάθη του σε αμφίφυλες σχέσεις.

Δεκαετία του ’80. H απογοητευτική επιστροφή στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική του αποτυχία και η όξυνση των σχέσεών του με τη μητέρα του τον οδηγούν σε ακραίες αποφάσεις: πεζοδρόμιο στη Συγγρού, χορευτής σε καμπαρέ με τραβεστί, φυλακή, αλλαγή φύλου. Η μάνα του αδυνατεί ν’ ακολουθήσει τις αλλαγές του.
Δεκαετία του ’90. H ευτυχία που ονειρεύεται δεν έρχεται. Το τέλος τραγικά λυτρωτικό.

Παρουσία των βασικών συντελεστών

Φεστιβάλ: Θεσσαλονίκης 2005
Βραβεία:
Μοντάζ, Ενδυματολογίας, μακιγιάζ, Α’ γυναικείου ρόλου, Ένωσης τεχνικών ελληνικού κινηματογράφου, Καλύτερης Φωτογραφίας.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στις  20.00

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Ώμος Προς Ενοικίαση” του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Στην Αθήνα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, ο Μπετελγκέζ, ένας βετεράνος «Φίλος επί πληρωμή», προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, Σελεστίν, και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατο του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.
Διάρκεια: 21'

Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμα 2007,Τ-short movies Festival 2009, ΒigBang

Βραβεία: Τιμητική διάκριση σκηνογραφίας Δράμα 2007

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "Pus" ("Haze") του Tayfun Pirselimoglu

Ο Resat προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας για έναν συνοικιακό μαφιόζο, ενώ ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του. Θέλει περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν έχει τρόπο να τα αποκτήσει. Ώσπου, συναντά τον Emin που είναι πρόθυμος να τον πληρώσει για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Ως που μπορεί να φτάσει η απελπισία;
Διάρκεια: 108'

Παρουσία του σκηνοθέτη


Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010
 
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου : 20.00  

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Mesecina” της Σοφίας Εξάρχου

-Τί κάνεις; Τί κάνεις;
- Δώσε μου το χέρι σου... κλείσε το ένα μάτι.
-Το βλέπεις το αμάξι που έρχεται; Ζούληξέ το!

Διάρκεια: 32


Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμας 2009, Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ Κύπρου 2009,
Φεστιβάλ νέων Ολυμπίας 2009, Euganea 2010, Psarokokalo 2010, Uppsala 2010, Biarritz,
LAGFF 2010, Dubrovnic 2010, Lima 2010, Cologne 2010, Istanbul 2010, Go Short 2010
Ειδικό βραβείο του Ε.Κ.Κ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ


ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Tilva Ros” του Nikola Lezaic Διάρκεια: 99 λεπτά

Στο Bor της Σερβίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία που πλέον έχει εγκαταλειφθεί, ο Toda και ο Stefan περνούν το πρώτο καλοκαίρι τους μετά το σχολείο προσπαθώντας να κερδίσουν την προσοχή της νεαρής Dunia. Εν μέσω κοινωνικών αναταραχών για την τύχη της πόλης και αναζητήσεις για το μέλλον και την καριέρα τους, οι δυο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά περισσότερα από τον εφηβικό εγωισμό τους.

Παρουσία του παραγωγού

Φεστιβάλ: Σεράγεβο 2010, Οσλο 2010, Εστορίλ 2010,Μπελυορ 2010, Festival de cinema europeen des arcs
Βραβεία:
Καλύτερης ταινίας (Σεράγεβο), Καλύτερης ταινίας (Εστορίλ), βραβείο κοινού και επιτροπές (Μπελυορ)


Οι ταινίες Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: "Partners” της Ιωσηφίνας Μαρκαριάν - Διάρκεια: 19 λεπτά

Η νεαρή Nατάσα, Σέρβα από το μεταπολεμικό Σεράγιεβο, δουλεύει και μένει στη συνοικιακή ταβέρνα του εργένη Βαγγέλη, στην Αθήνα. Ο μικρός Mιχαΐλο και η οικογένεια της Nατάσας την περιμένουν να γυρίσει. Ο Βαγγέλης όμως τη θέλει δική του. Ένα προ-πο που παίζουν από κοινού και κερδίζει, σημαδεύει την τύχη τους.

Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ: Μικρού μήκους Δράμας 2008, Κινηματογράφου Θεσ/νίκης 2008
Βραβεία:
Καλύτερης ταινίας (μυθοπλασία) Δράμα 2008, Πρώτο κρατικό βραβείο
ταινίας μικρού μήκους Φεστιβάλ Θεσ/νίκης 2008.

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: “Shahada” του Burhan Qurbani - Διάρκεια: 90 λεπτά

Οι τύχες και οι ζωές τριών Γερμανών – γεννημένων μουσουλμάνων από γονείς πρόσφυγες συγκρούονται, καθώς παλεύουν να βρουν ισορροπία ανάμεσα στην πίστη και στον σύγχρονο τρόπο ζωής σε μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές μεγαλουπόλεις της Δύσης. Στο Βερολίνο ως πρόκληση σε έναν πιο απελευθερωμένο τρόπο ζωής, αλλά και ως απόηχος βαθιά
ριζωμένων παραδόσεων.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Φεστιβάλ:
Βερολίνο 2010, Nτόχα-Σραιμπέκα 2010, Ζάγκρεμπ 2010, Γκεντ 2010
Βραβεία:
Prize of the Guild of German Art House Cinemas (Βερολίνο 2010)


******

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:  Οι Πυραμίδες της Αθήνας της Γιολάντας Μαρκοπούλου

Στο Μεταξουργείο ανάμεσα στο αιγυπτιακό καφενείο, το κινέζικο εστιατόριο και τους οίκους ανοχής, μία ομάδα αγοριών και κοριτσιών εγκαθίστανται στο πορτοκαλί κτίριο της γωνίας. στο ίδιο κτίριο κοιμάται παράνομα τα βράδια ο νεαρός Αιγύπτιος Ismaelπου τώρα θα πρέπει να φύγει. Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι; Τι ζητούν; Από πού έρχονται;
Διάρκεια: 15'
Παρουσία των συντελεστών

Φεστιβάλ:
Μικρού μήκους Δράμας 2010

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Podslon/ Shelter του Drago Sholev, Διάρκεια: 88 λεπτά

Όταν ο 12χρονος Ράντο εξαφανίζεται από το σπίτι για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, οι γονείς του αναγκάζονται να αφήσουν το τηλεκοντρόλ και να θυμηθούν την ύπαρξή του. Επιστρέφοντας όμως από το αστυνομικό τμήμα όπου δήλωσαν την εξαφάνιση, διαπιστώνουν ότι ο κανακάρης τους όχι μόνο γύρισε σπίτι, αλλά έφερε και παρέα: τα δυο φρικιά του χωριού… Η εφηβική επανάσταση σε μεγάλα κέφια.

Φεστιβάλ : Σαν Σεμπαστιάν 2010, Μπρατισλάβα 2010, Θεσσαλονίκης 2010,
Mediawave 2011
Βραβεία:
Καλύτερης σκηνοθεσίας (Μπρατισλάβα)


*****

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: Afterimage του Catalin Leescu - Διάρκεια: 15 λεπτά

Στο 2057, ένας ιδιωτικός ερευνητής, ειδικός στην αποκατάσταση εγκληματολογικών στοιχείων, χρησιμοποιεί την πρωτότυπη τεχνολογία των κατόπτρων για να ανασυνθέσει μια υπόθεση 50 χρόνων.

Παρουσία των συντελεστών


Φεστιβάλ: Toronto-Romanian, Ecu European Independent Film Festival Παρίσι 2007, B-est Independent Film Festival Βουκουρέστι 2007, Interfilm Bερολίνο 2007, Cinefiesta Πουέρτο Ρίκο 2007, Science + Fiction Trieste 2007', Da Kino Bουκουρέστι 2007, Θεσσαλονίκης 2008
Βραβεία: Επιτροπής στο Da Kino

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ: One Day του Hou Chi-Jan, Διάρκεια: 93 λεπτά

Η Σίγκινγκ βλέπει συνεχώς το ίδιο όνειρο: ένα αγόρι που της φωνάζει από μακριά, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει ποιος είναι ούτε τι λέει. Ένα βράδυ, συναντάει έναν φαντάρο που αυτοσυστήνεται ως μελλοντικός της εραστής. Και κάπου εκεί χάνεται το νήμα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, μεταξύ τώρα, πριν και μετά. Αλλά το ερώτημα παραμένει: αν ήξερες ότι θα χάσεις τα πάντα, θα ερωτευόσουν από την αρχή;

Παρουσία του σκηνοθέτη και της πρωταγωνίστριας

Φεστιβάλ: Βερολίνο 2010, Χονγκ Κονγκ 2010

Ενιαίο Εισιτήριο 5€ (Δύο Προβολές:  Μεγάλου & Μικρού Μήκους)
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Ώρα:  Γενικά 20:00
Προσοχή: Κάθε Τρίτη στις 21:00


6. Masterclasses

·         Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 18:00
Κοντοσφύρης, Τσώλης, Τayfun Pirselimoglu

·         Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στις  18.00
            Master class Κινηματογράφου
            με τους Τayfun Pirselimoglu, Ανδρέα Σινάνο

·         Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 18:00
Γ. Νανούρης- Γ. Διαμαντόπουλος in Masterclass

·         Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 18:00
Urow Tomic και Alexis Leif in Masterclass

·         Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 18:00
       Oι σκηνοθέτες Hou Chi-Jan & Drago Sholev in Masterclass

·         Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 18:00
            H Χριστίνα Σουγιουλτζή και ο Καμίλο Μπεντανκόρ
            από την ομάδα χορού «κι όμΩς κινείται» in Masterclass

·         Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, στις 18:00
            Η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου & οι ηθοποιοί
            Αθηνά Μαξίμου και Ελευθερία Γεροφωκά in Masterclass

·         Πέμπτη  24 Φεβρουαρίου, στις 18:00
            Οι Alain Lefevre (Μουσικοσυνθέτης), Luc Dionne (Σκηνοθέτης)
            και Patrick Drolet (Ηθοποιός) in Masterclass

·         Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00
            ΟΙ DROG_A_TEK & οι ERASERS in MasterClass

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα
PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ.
Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr