Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Νέος «γολγοθάς» για το επιβατικό κοινό από Δευτέρα

Αβέβαιο είναι το μέλλον του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

Το Συντονιστικό Όργανο της Επιτροπής Αγώνα που έχει συσταθεί αποφάσισε μετά από πολύωρη συνεδρίαση να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στο διάλογο, χωρίς όμως να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την επόμενη εβδομάδα, με εξαίρεση του εργαζόμενους στο Μετρό, που ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις απεργίες όσο κρατάει ο δημόσιος διάλογος.



http://www.newsbeast.gr/

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τυνησία

Χάος επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Τυνησία, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ο αμφιλεγόμενος πρόεδρός της Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Άλι εγκατέλειψε τη χώρα, της οποίας τη διακυβέρνηση ανέλαβε προσωρινά ο πρόεδρος της Βουλής.
Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις με την αστυνομία, ενώ οι διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη χώρα, καθώς άνεργοι αλλά και άνθρωποι των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων, έχουν ξεσηκωθεί, αφού βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά.




http://www.cosmo.gr/

Σε πυρετώδεις ρυθμούς για το Ευρωπαϊκό

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζονται στο Ελσίνκι για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου του 2012, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Χάνσιοργκ Βιρτζ να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.
Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας έχει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού θα υποδεχθεί για τρίτη φορά το θεσμό. Κι αφού πλέον οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε δύο κι όχι τέσσερα χρόνια, επιλέχθηκε να γίνει από εκεί το νέο ξεκίνημα για το στίβο της γηραιάς ηπείρου, όπως τόνισε και ο ισχυρός άνδρας της ΕΑΑ, Χάνσιοργκ Βιρτζ.

«Το Ελσίνκι 2012 θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τον ευρωπαϊκό στίβο, αφού ξεκινά ο κύκλος με τη διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κάθε δύο χρόνια κι έτσι εργαζόμαστε σκληρά μαζί με την οργανωτική επιτροπή για να προωθήσουμε τις καινοτόμες αυτές ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων κάθε δύο αντί για τέσσερα χρόνια, ο Βιρτζ υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, αφού δεν μέτρησε μόνο το ενδιαφέρον του κοινού και η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά οι χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η συμφωνία με την  EBU ανανεώθηκε μέχρι το 2015 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των μεγάλων διοργανώσεων στίβου στην Ευρώπη.

«Η συνολική τηλεθέαση των 368 εκατομμυρίων ανθρώπων που παρακολούθησαν το καλοκαίρι το Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης, ήταν αυξημένο σε σχέση με το ποσοστό του Γκέτεμποργκ το 2006. Αυτό δείχνει ότι αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον και γίνεται πιο δημοφιλές το άθλημά μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και γι’ αυτό απαιτείται η διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια», κατέληξε ο Βιρτζ.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι το διάστημα 27 Ιουνίου με 1 Ιουλίου.



http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/

Ένα «κουνελάκι» του «Playboy» σε ρόλο… προπονήτριας



Την προπονήτρια αποφάσισε να υποδυθεί η εντυπωσιακή Jaime Faith Edmondson, προκειμένου να διαφημίσει την συνεργασία του ανδρικού περιοδικού «Playboy», στις σελίδες του οποίου είχε ποζάρει πέρσι, με την εταιρεία μπίρας.
Η εκρηκτική κοκκινομάλλα, η οποία υπήρξε «Μις Ιανουάριος 2010″ για την αμερικανική έκδοση του «Playboy», πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτική διαφήμιση. Πρόκειται για το ξενοδοχείο που θα ενσαρκώσει την απόλυτη ανδρική φαντασίωση στο Dallas του Texas, αφού από τις 3 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί εκεί το μεγάλο πάρτι του «Playboy», με ασταμάτητες μουσικές συναυλίες και φυσικά με πολλά ημίγυμνα μοντέλα…
Ανάμεσα στα «κουνελάκια», εξέχουσα θέση θα έχει η «προπονήτρια» Jaime Faith Edmondson, η οποία άλλωστε κατέχει από αμερικάνικο φούτμπολ, αφού στο παρελθόν υπήρξε μαζορέτα των Miami Dolphins. Επειδή όμως είναι κορίτσι με πολλά προσόντα -εκτός από τα προφανή- πρέπει να συμπληρώσουμε ότι έχει πτυχίο Εγκληματολογίας και ότι για σύντομο χρονικό διάστημα εργάστηκε και ως αστυνομικίνα.

http://www.gossip-tv.gr/

Ποια κυρία ανέβασε αυτή την αποκαλυπτική φώτο στο Twitter;

Φωτογραφία της με άκρως αποκαλυπτικό μαγιό «ανέβασε» η Kim Kardashian στο Twitter. Η 30χρονηcelebrity που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα ριάλιτι, όχι μόνο έβγαλε τον εαυτό της σε σέξι πόζα, αλλά τη δημοσιοποίησε και στους έξι και κάτι εκατομμύρια θαυμαστές της που την «ακολουθούν» στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Φορώντας ένα μικροσκοπικό μπικίνι του οποίο το πάνω με το κάτω μέρος ενώνεται με κορδονάκια έβγαλε όλες τις καμπύλες της στη φόρα. Με τα χείλη ζουμερά από το κατακόκκινο λιπ-γκλος,και με ένα ασημένιο κολιέ σε σχήμα καρδιάς στο λαιμό, η Kimαναρωτιέται σε υποσημείωση της φωτογραφίας: «μήπως είναι πολύ σέξι για να την “τουιτάρω”;».


http://www.star.gr/

Ερντογάν: «Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη η Μέρκελ»

Η κ. Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έδωσε σήμερα συνέχεια στην ένταση που έχει ανακύψει μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου σχετικά με το Κυπριακό. 

«Η κ. Μέρκελ εάν κάνει τον κόπο να διαβάσει το βιβλίο του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα δει ότι ο Σρέντερ διατυπώνει τον ανήθικο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν εναντίον των Τούρκων» είπε και τόνισε ότι ο Σρέντερ γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους.
 
Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη συνάντηση στο Μπούργκεντσοκ η ελληνική πλευρά ζήτησε να αναβληθεί και «τότε είπα στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι εμείς θα τηρήσουμε το λόγο μας και τότε ο ΓΓ είπε ότι θα υπογραφεί η συμφωνία.Τα πάντα υπήρχαν στο σχέδιο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου το θέματος της αποχώρησης των στρατευμάτων των τουρκικών και των ελληνικών», είπε ο Ερντογάν και αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα του 2004 τόνισε: «η τουρκική πλευρά είπε ναι με 65% και η Ελληνοκυπριακή πλευρά όχι με 75%. Ποιοι τήρησαν το λόγο τους; Οι Τουρκοκύπριοι. Ποιοι δεν τον τήρησαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Ποιοι επιβραβεύτηκαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της. Ο Ερντογάν είπε ότι σχετικά με το όλο θέμα η έκθεση του Κόφι Ανάν δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Για ποιο λόγο δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Διότι θα υπάρξει κόστος για τους Ελληνοκυπρίους. Στο θέμα αυτό η ΕΕ είναι υπεύθυνη, όπως και ο ΟΗΕ. Επειδή δεν την έχει δημοσιοποιήσει. Ο τούρκος πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Εάν μας ζητηθούν πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στις συμφωνίες, δεν θα το βρουν. Δεν μπορείτε να πάρετε από μας ούτε ένα γραμμάριο από τη Βόρεια Κύπρο. Εάν λέτε να δεχθούμε ως μέλος την Τουρκία και ως αντάλλαγμα να πάρουμε κάτι από την Κύπρο, δεν θα μπορέσετε. Διότι πάντα λέμε ότι δεν κάνουμε και δεν επιτρέπουμε να γίνει η υπόθεση της Κύπρου αντικείμενο για πολιτική εκμετάλλευση. Αλλά δυστυχώς η ΕΕ, με τη στάση της στο άνοιγμα και το κλείσιμο της κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις, δεν έχει τηρήσει το λόγο της. Προσπαθεί να μας δοκιμάσει με πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και προσπαθεί να μας στριμώξει στη γωνία. Κάνετε λάθος».

Και ο Γκιουλ...
«Θα περίμενα να είναι πιο προσεκτική και δημιουργική σε τέτοια προβλήματα, η Γερμανία, η πιο ισχυρή κινητήρια δύναμη της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.  
Ο Γκιουλ επισήμανε τα εξής: «Η Ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση των θεμελιωδών κανόνων της ΕΕ. Δεν έπρεπε να ενταχθεί προτού επιλυθεί το Κυπριακό. Με την ένταξη ενός προβληματικού νησιού στην ΕΕ, τη στιγμή που ο φάκελος Κύπρου είναι υπό συζήτηση στον ΟΗΕ, υπάρχει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, έχουν ποδοπατηθεί οι 
θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. 

Για την οικοδόμηση της ειρήνης θα πρέπει να γίνονται δημιουργικές κινήσεις, δίχως να προκαλείται δυσαρέσκεια στις πλευρές. Το σχέδιο Ανάν που είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, ήταν σχέδιο και της ΕΕ. Ο τότε επίτροπος της ΕΕ για τη διεύρυνση Γκύντερ Φερχόϊγκεν είχε πει οι Ελληνοκύπριοι μας εξαπάτησαν. Η κ. Μέρκελ θα έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά». 



http://www.tanea.gr/

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατασκευής διαστημικού τουριστικού τζετ

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ESA με στόχο την κατασκευή διαστημικού τζετ για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα παραμένει ενεργό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας EADS Astrium.
Το αεροσκάφος, που θα πραγματοποιεί σύντομα ταξίδια πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα, σχεδιάσθηκε το 2007, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Astrium, όμως, που είναι η μεγαλύτερη διαστημική εταιρία της Ευρώπης, ανέφερε ότι θα δαπανήσει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ το 2011 για την προώθηση του έργου. «Οι επενδύσεις θα διατηρηθούν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, διατηρώντας την ομάδα σχεδιασμού και αναμένοντας το σωστό συνέταιρο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της EADS Astrium, Φρανσουά Οκέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της εταιρίας έξω από το Παρίσι.
Το διαστημικό όχημα Astrium θα έχει το μέγεθος ιδιωτικού αεροσκάφους και θα έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται από κοινό αεροδρόμιο χάρη στους κινητήρες του που θα το φέρνουν σε υψόμετρο 12 χιλιομέτρων. Εκεί, θα πυροδοτεί τους κινητήρες υγρού οξυγόνου-μεθανίου που διαθέτει για να ξεπεράσει τα 100 χλμ. Στο υψόμετρο αυτό, οι πέντε επιβάτες θα βρίσκονται για λίγο χρονικό διάστημα σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας, προτού δέσουν και πάλι τις ζώνες ασφαλείας τους για την επιστροφή στην επιφάνεια της Γης.
Η EADS Astrium έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές προόδους στην κατασκευή του κινητήρα που θα επιτρέψει στο σκάφος να φθάσει στο διάστημα, ενώ εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι το αεροσκάφος είναι ικανό να ταξιδέψει στο διάστημα. Το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή, είναι ο κατάλληλος επενδυτής για την παραγωγή του αεροσκάφους.
Το πρόγραμμα Virgin Galactic του Βρετανού μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, με στόχο την κατασκευή επιβατικού διαστημοπλοίου, βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από εκείνο της EADS Astrium. Το Virgin Galactic πρόκειται να χρησιμοποιήσει αμερικανικό κινητήρα για την προώθηση του αεροσκάφους, που θα μεταφέρει τουρίστες σε πτήση πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα. Το Enterprise, όπως ονομάζεται το αεροσκάφος του Μπράνσον, έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία πτητικές δοκιμές, ενώ αργότερα φέτος αναμένεται να προσαρμοσθεί στην άτρακτό του ο αμερικανικός κινητήρας για να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις με αυτόν.




ΠΗΓΗ www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC

Ο Έλληνας επιθετικός είναι στο στόχαστρο του Μουρίνιο Ο Γκέκας και άλλοι 8 στόχοι της Ρεάλ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Marca», το οποίο φιλοξενείται και στην ηλεκτρονική έκδοση της, ο Φάνης Γκέκας βρίσκεται στη λίστα με τους 9 υποψήφιους επιθετικούς που θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της.

Μετά την είδηση ότι ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, τόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο όσο και ο Χόρχε Βαλντάνο δήλωσαν ότι πιθανότατα η Ρεάλ θα ενισχυθεί με έναν επιθετικό παίκτη τον Ιανουάριο.

Η «Marca», που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ της Ρεάλ, αποκαλύπτει τη λίστα με τους υποψηφίους, στην οποία περιλαμβάνονται οι Λουίς Φαμπιάνο (Σεβίλλη), Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι), Μίροσλαβ Κλόζε (Μπάγερν), Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν), Νέλσον Βαλντέζ (Έρκουλες), Λισάντρο Λόπεζ (Λυών), Αντάμ Σζαλάι (Μάιντζ) και Φάνης Γκέκας (Φρανκφούρτη).

Γίνεται αναφορά στον καθένα ξεχωριστά, ενώ για τον Έλληνα επιθετικό, που είναι πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα μέχρι στιγμής, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Και μόνο τα 16 γκολ που έχει σημειώσει με τη Φρανκφούρτη αρκούν για να τον προσέξει κανείς. Διανύει εξαιρετική σεζόν και φυσικά δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση της Ρεάλ». Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γκέκας είναι τελευταίος στη σχετική λίστα.



http://www.enet.gr/

Άλμα εις μήκος πάνω από τις καμήλες


Στην Υεμένη φαίνεται πως κάποιοι ιδιαίτερα αθλητικοί νεαροί, με εξαιρετική αλτική ικανότητα, έχουν βρει ένα ενδιαφέρον σπορ με καμήλες. Βάζουν 6 στη σειρά, παίρνουν φόρα και πηδάνε από πάνω τους. Δεν φέρνουν όμως όλοι τα ίδια εκπληκτικά αποτελέσματα...





http://www.zougla.gr/

Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Ποιος ο ρόλος της στην παράσταση;

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου μίλησε στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα» για τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να εμφανίζεται σε παράσταση με γυμνούς ηθοποιούς.

«Με εκπλήσσει η καλπάζουσα φαντασία των Ελλήνων - να το πω διαστροφή; Νόμιζα ότι τα έχω δει όλα, αλλά τελικά δεν τα έχω δει» είπε με έκπληξη και συνέχισε:

«Υπάρχει ένας θίασος από νέους ηθοποιούς που ανεβάζουν ένα έργο που αφορά τον κανιβαλισμό — τον κανιβαλισμό σε όλα τα επίπεδα. Αφηγητής είναι ο Στράτος Τζώρτζογλου. Τα παιδιά σε κάθε παράσταση θα έχουν καλέσει και έναν guest. Συνολικά έχουν καλέσει 16 προσωπικότητες, ανάμεσά τους η Λία Βίσση και ο Ηλίας Μαμαλάκης, και ο καθένας από αυτούς θα βγαίνει στη σκηνή για λίγο, μετά το τέλος της παράστασης, και θα λέει τα βιώματά του σχετικά με τον κανιβαλισμό. Και επειδή τα παιδιά θεώρησαν ότι μπορεί κι εγώ να έχω μια άποψη, με κάλεσαν. Πήγα, είδα την πρόβα τζενεράλε και δεν τους έχω απαντήσει ακόμα. Μου άρεσε το έργο και θα αποφασίσω σύντομα. Αυτό τώρα, από το ότι υπάρχει γυμνό ή από το ότι θα πρωταγωνιστήσω με τον Στράτο Τζώρτζογλου, απέχει παρασάγγας».




http://www.zougla.gr/



Πεινάει Κανείς?
Θεατρική Ομάδα "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ..."
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αθηνά Παππά
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από 13/1 έως 30/1, στις 21:30
Κατάλληλο: από 16 χρονών και άνω
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 80’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό, 10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων





Κόβουν την βασιλόπιτα οι Καλαβρυτινοί



Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους, για ένα 2011 γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Οικογενειακή Ευτυχία και Επαγγελματική Δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, σας προσκαλεί στη κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΄΄ΑΣΤΗΡ΄΄  (Αράτου και Αγίου Ανδρέου)  στην Πάτρα την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 ώρα 7.00 μ.μ.  Την βασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα πάρουν μέρος Χορωδίες με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας με παραδοσιακούς χορούς. 
Η εκδήλωση θα προβληθεί  «ζωντανά» παγκοσμίως, μέσο του επίσημου δικτυακού τόπου του Συλλόγου μας, www.pankalavritinos.com 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.00: Προσέλευση μελών του Συλλόγου.
7.10: Προσέλευση επισήμων.
7.15: Έναρξη από φουστανελοφόρους με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά μας.
7.25: Πρωτοχρονιάτικα  κάλαντα και τραγούδια, από την Μπάντα του Δήμου Πατρέων.
7.40: Ευλογία  βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών
      κ.κ. Χρυσόστομο.
8.00: Χαιρετισμός –  απολογισμός από  τον πρόεδρο κ.  Αθανάσιο Φραντζή.
8.10: Κοπή βασιλόπιτας  και χαιρετισμοί  επισήμων.
8.20: Κλείσιμο της εκδήλωσης  με παραδοσιακούς  χορούς και τραγούδια. 

VOLLEY..ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΈΣ..Σάββατο (15/1),Γήπεδο Μοσχάτου, 17.00, Μοσχάτο - ΣΦΠ Χανίων (Προκοπίου, Τρύπας)


Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
(6η αγωνιστική)
1ος όμιλος
Σάββατο (15/1)



ΒΑΚ, 19.00, Ταταύλα – Ιωνικός (Μιχαήλογλου, Σταρίδας)

Μοσχάτου, 17.00, Μοσχάτο - ΣΦΠ Χανίων (Προκοπίου, Τρύπας)


Δραπετσώνας, 20.30, Εθνικός – Πανιώνιος (Κουτσούλας, Λεπενιώτης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)

1.Πανιώνιος 15 (15-0)
2.Ιωνικός 8 (9-5)
3.ΣΦΠ Χανίων 7 (8-8) 
4.Ταταύλα 6 (7-8)
5.Εθνικός 5 (7-8)
6.Μοσχάτο 4 (6-10)
7.ΦΘΙΑ 0 (2-15)
*Από 4 αγώνες έχουν Ιωνικός Ν.Φ., Μοσχάτο, Εθνικός, Χανιά, Ταταύλα



http://liberovolley11.blogspot.com/2010/01/11_08.html

Απανωτές Ληστείες Κατά Τη Διάρκεια Της Νύχτας-Γιαγιά έπεσε θύμα ληστών στο Μοσχάτο στην οδό Θερμοπυλών 27

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά ληστειών, με την χθεσινή νύχτα να παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα...

-Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα Ζαχαροπλαστικής στο παλαιό Φάληρο στην οδό Παλαιολόγου 68. Ο ληστής απέσπασε 150 ευρώ.

-Δύο άγνωστοι δράστες με όπλα εισέβαλλαν στο ΙΚΑ Μελισσίων στην οδό Αλεξάνδρου Ζαΐμη. Κατάφεραν να αρπάξουν το ποσό των 45.000 ευρώ!

-Στη Γλυφάδα τώρα, στην οδό Αγίου Νικολάου και Λαοδίκης, άγνωστοι κινούμενοι με αυτοκίνητο, έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος με την επωνυμία «Βάρδας» και άδειασαν τα εμπορεύματα του καταστήματος. Η ληστεία σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα.

-Στην οδό Δούκα 3 στη Νέα Σμύρνη μέρα μεσημέρι άγνωστοι επιτέθηκαν σε παππού ο οποίος κρατούσε πάνω του 15.000 ευρώ.

-Μια ακόμα γιαγιά έπεσε θύμα ληστών στο Μοσχάτο στην οδό Θερμοπυλών 27. Οι δράστες της πήραν την τσάντα η οποία περιείχε το ποσό των 35 ευρώ.




ΠΗΓΉ http://www.realdes.eu/

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οταν τα εσώρουχα και τα μαγιό «βγαίνουν από τα ρούχα τους!»


Πολλές φορές οι σταρ βρίζουν την ώρα και την στιγμή που «αφέθηκαν» και έκαναν μια κίνηση που μπορεί να γίνει φωτογραφία και να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ιδίως, όταν το θέμα αφορά εσώρουχο ή μαγιό που κάποια διάσημη κυρία αναγκάστηκε να φτιάξει προκειμένου να μην ενοχλείται, τότε η φωτό μπορεί να αποτελέσει ντοκουμέντο για τα πιο καυστικά και σκληρά σχόλια όσων τις πάρουν… «γραμμή».

περισσότερα http://www.star.gr/

Ψώνια στο Κολωνάκι


Μετά την ολοκλήρωση του «Master chef» και λίγο πριν υπογράψει κάποια άλλη συνεργασία, η Ευγενία Μανωλίδου βρήκε τον χρόνο για να κάνει μερικά ψώνια.

Ο φακός τη «συνέλαβε», νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, με μπεζ καπαρντίνα για ψώνια στη περιοχή του Κολωνακίου.

Μάλιστα, μετά τις αγορές της, απόλαυσε τον καφέ της σε γνωστό cafe της περιοχής.

Πηγή: ΟΚ



http://www.zougla.gr/

Νεκρός στο Ράλι Ντακάρ


Τη ζωή του έχασε ένα οδηγός κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο Ράλι Ντακάρ, που πραγματοποιείται στην Αργεντινή. 

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε o 42χρονος, Μαρτσέλο Ροζάλες, χτυπήθηκε από άλλο όχημα που συμμετείχε στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τινογκάστα, όπου άφησε την τελευταία πνοή του. 

«Το ατύχημα συνέβη μόλις 30 χιλιόμετρα από το τέλος της ειδικής διαδρομής στις 6:10 π.μ. τοπική ώρα» ανέφεραν οι διοργανωτές. 

Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου από το Μπουένος Άιρες και θα ολοκληρωθεί στις 16 του μήνα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, ύστερα από δύο εβδομάδες με ειδικές διαδρομές σε Αργεντινή και Χιλή.



http://www.zougla.gr/

Ανάγκη οι ποδηλατόδρομοι στη Δυτική Αττική, συμφώνησαν Μπιρμπίλη - Σγουρός

Την ανάγκη να συνεχιστεί ο σχεδιασμός των ποδηλατοδρόμων και για τη Δυτική Αττική εξέφρασαν σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλ. Λιακόπουλο σε συνάντηση που είχαν νωρίς το απόγευμα στα γραφεία του υπουργείου.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης μονοπώλησε το «καυτό» θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Λιακόπουλος ενημέρωσε για τις προετοιμασίες δημοπράτησης των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, τον βαθμό υλοποίησης των υπό κατασκευή έργων καθώς και για τη πορεία εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αττικής.
Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης των έργων επεξεργασίας των λυμάτων στην Ανατολική Αττική καθώς και των έργων που έχουν δρομολογηθεί για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή με την υποβολή προτάσεων και τη σύνταξη μελετών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=377953&ct=32&dt=13/01/2011#ixzz1AwYKxa3V

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ VOLLEY ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-O ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ Δ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑ, ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ,ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,



Πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΣΠΕΔΑ, η κλήρωση 
της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος κορασίδων. 

Δ΄ όμιλος 
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑ 
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 
ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟ
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Από τις 4 ομάδες αυτές, προκρίνεται η πρώτη στο final-4

Στους άλλους όμιλους, είχαμε την εξής κλήρωση:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ευρυάλη, Ευριπίδης, Άτταλος, Θρίαμβος.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Πετρούπολη, Πανιώνιος, Αργυρούπολη, Ολυμπιακός.
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Άρτεμη, Ίλιο, Ίριδα, Ηλιούπολη.




Στη Λαπωνία τα Special Olympics!

Το μήνυμα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics έφτασε μέχρι τη Λαπωνία! Η σημαία της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα, αφίχθη στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης.
Τη σημαία μετέφερε ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος που είναι εθελοντής των Special Olympics, θέλοντας με αυτό τον συμβολισμό να διαδώσει παντού το σύνθημα για τους Παγκόσμιους Αγώνες. 

Ο Έλληνας ορειβάτης ταξίδεψε ως τη φινλανδική πόλη, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την ανάβαση που σχεδιάζει στο Κιλιμάντζαρο, όπου και πάλι θα έχει μαζί του τη σημαία των Special Olympics Ηellas, όπως έκανε και πέρυσι στο Όρος Άτλας στο Μαρόκο.



http://www.gazzetta.gr/

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια υπόπτων στο Παγκράτι, στον Ταύρο, και σε άλλες περιοχές για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι έρευνες γίνονται σε σπίτια στο Παγκράτι, στον Ταύρο, και σε άλλες περιοχές ενώ έχουν γίνει ήδη οι πρώτες προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης. Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν αναμένεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 24ωρη επιτήρηση των οικιών των δικαστών και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη.
Εκτιμάται πως θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού –όπως έχει γίνει με παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις– καθώς μπορεί να γίνει καλύτερα ο έλεγχος των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα.

http://www.in.gr/

Αυστραλία: 13χρονος θυσιάστηκε για να σωθεί ο αδερφός του



Αμαλία Κουλακιώτη


Ένα αγόρι, 13 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών που έχουν πλήξει την Αυστραλία, μαζί με τη μητέρα του. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να σωθεί ο 10χρονος αδερφός του από τα σωστικά συνεργεία...


Ο Jordan Rice, έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του, παρασύρθηκε από τις πλημμύρες.
Όταν κατέφτασαν τα σωστικά συνεργεία, το αγόρι επέμεινε να διασώσουν πρώτα τον 10χρονοαδερφό του, Blake.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 13χρονοςκαι η μητέρα του πνίγηκαν.
Ο Warren McErlean, μέλος του σωστικού συνεργείου περιέγραψε αργότερα το τραγικό συμβάν.
''Κρατούσα με το ένα μου χέρι τον Blake, ενώ με το άλλο έπιανα στο σκοινί. Δεν είχα σκοπό να το αφήσω αλλά μετά ήρθε ένας ορμητικός χείμαρρος και θα μας παρέσερνε. Τότε το σκοινί έσπασε και το αμάξι αναποδογύρισε.''
Ο σύντροφος της μητέρας των παιδιών, που πνίγηκε και αυτή, είπε ότι ''το μέλος του συνεργείου πήγε να σώσει τον Jordan πρώτα, αυτός όμως επέμεινε να πάρει τον αδερφό του.''
Μέχρι στιγμής, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μπρισμπέιν τηςΑυστραλίας, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται ήδη στους 90.


πηγή  http://www.cosmo.gr/

Απ. Γκλέτσος: "Είμαι ικανοποιημένος που λύθηκε το θέμα των διοδίων"

Ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε πως θα παλέψει μέχρι τέλους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του και τα κατάφερε!



Ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε σήμερα το πρωί στους παράπλευρους δρόμους της εθνικής μαζί με τους τεχνικούς που έστειλε ο Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης για να δουν το θέμα. Όπως φαίνεται ο δυναμικός αγώνας του δημάρχου είχε αποτέλεσμα.

"Οι κάρτες για τους κατοίκους της Πελασγίας ισχύουν από σήμερα, όπως και πριν και άμεσα ξεκινά το έργο της κατασκευής των παράπλευρων δρόμων. Έχει εγκριθεί και το κονδύλι για τις απαλλοτριώσεις, από το Υπουργείο και υπάρχει ανάδοχος. Κατ' αρχήν σας δηλώνω ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και θα παρακολουθήσω αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για να τελειώνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται με αυτή την ιστορία", δήλωσε ο κ. Γκλέτσος στο LamiaReport.

Όσον αφορά τα διόδια της Πελασγίας, κάτοικοι του δήμου παραμένουν στα δυο σημεία που έχουν ανοιχτεί οι παράδρομοι  την ημέρα, και το βράδυ βάζουν τα μηχανήματα για να μην μπορούν να κλείσουν τα συνεργεία της εταιρείας τα περάσματα.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59972&catid=6&la=1#

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Πείτε τα ονόματα εκείνων που χρωστάνε 24 δισ.

Λένε στην κυβέρνηση: "Δημιουργήσατε αρνητικές εντυπώσεις αποσύροντας την τελευταία στιγμή τροπολογία για την διαγραφή των 24 δισ, τουλάχιστον δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα!"

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός, στην ερώτησή τους ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.

Επιπροσθέτως, να ενημερωθεί η Βουλή, αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτούν, καταλήγοντας, εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις, μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.




http://www.newsit.gr/

Με… face control αποφασίστηκαν οι υποψήφιοι για τη Eurovision

Από εγκρίσεις εκπομπών και ποδοσφαιρικών αγώνων μέχρι ενημέρωση για τη Eurovision ασχολήθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ στην τελευταία συνεδρίασή του.



Το τι… ενημέρωση υπήρξε βέβαια για το φεστιβάλ τραγουδιού, ουδείς μπορεί να καταλάβει! Μπορεί να είδαν ξανά τις… φωτογραφίες των υποψηφίων αφού μέσω αυτών έκριναν το ποιοι θα είναι υποψήφιοι… για να είναι υποψήφιοι. 

Γιατί μπορεί πριν από λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση να ανακοίνωσε τα ονόματα τραγουδιστών και γκρουπς αλλά με υποσημείωσή της υπενθυμίζει ότι "η ΕΡΤ αποδέχτηκε τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών και συγκροτημάτων υπό την αίρεση ότι το τραγούδι με το οποίο προτίθενται να διαγωνιστούν θα είναι αποδεκτό από την ΕΡΤ". 

Το πώς έκριναν και αποδέχτηκαν τις υποψηφιότητες αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το πόσο… προσεχτικά προγραμματίζονται στην κρατική τηλεόραση. Γιατί, αν κι είναι δύσκολο να συμβεί, σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν και τα έξι τραγούδια δεν είναι αποδεκτά από την ΕΡΤ. Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις αλλά είναι η πρώτη φορά που τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, φοβούμενη ίσως (;) τα τραγούδια των υποψηφίων!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην ΕΡΤ έφτασαν τα ονόματα 12 υποψηφίων και από τους οποίους τελικά επέλεξαν τους έξη που γνωρίζουμε. Ανάμεσα στους έξη που δεν ανακοινώθηκαν είναι ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και ο ράπερ Bo, που συμμετείχε και στο «Just the two of us».

Προς το παρόν οι έξη ανακοινωθέντες υποψήφιοι ετοιμάζουν τα τραγούδια τους και μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να τα έχουν καταθέσει στην ΕΡΤ για να δουν αν θα πάρουν την έγκριση για την επόμενη φάση, αυτή του προημιτελικού. Σκεφτείτε τι… παρατράγουδα έχουμε να ακούσουμε αν η κρατική τηλεόραση απορρίψει κάποιον από αυτούς ως μη «αποδεκτό»!

Γρηγόρης Μελάς

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=59925&catid=12#