Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οταν τα εσώρουχα και τα μαγιό «βγαίνουν από τα ρούχα τους!»


Πολλές φορές οι σταρ βρίζουν την ώρα και την στιγμή που «αφέθηκαν» και έκαναν μια κίνηση που μπορεί να γίνει φωτογραφία και να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ιδίως, όταν το θέμα αφορά εσώρουχο ή μαγιό που κάποια διάσημη κυρία αναγκάστηκε να φτιάξει προκειμένου να μην ενοχλείται, τότε η φωτό μπορεί να αποτελέσει ντοκουμέντο για τα πιο καυστικά και σκληρά σχόλια όσων τις πάρουν… «γραμμή».

περισσότερα http://www.star.gr/

Ψώνια στο Κολωνάκι


Μετά την ολοκλήρωση του «Master chef» και λίγο πριν υπογράψει κάποια άλλη συνεργασία, η Ευγενία Μανωλίδου βρήκε τον χρόνο για να κάνει μερικά ψώνια.

Ο φακός τη «συνέλαβε», νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, με μπεζ καπαρντίνα για ψώνια στη περιοχή του Κολωνακίου.

Μάλιστα, μετά τις αγορές της, απόλαυσε τον καφέ της σε γνωστό cafe της περιοχής.

Πηγή: ΟΚ



http://www.zougla.gr/

Νεκρός στο Ράλι Ντακάρ


Τη ζωή του έχασε ένα οδηγός κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στο Ράλι Ντακάρ, που πραγματοποιείται στην Αργεντινή. 

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε o 42χρονος, Μαρτσέλο Ροζάλες, χτυπήθηκε από άλλο όχημα που συμμετείχε στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τινογκάστα, όπου άφησε την τελευταία πνοή του. 

«Το ατύχημα συνέβη μόλις 30 χιλιόμετρα από το τέλος της ειδικής διαδρομής στις 6:10 π.μ. τοπική ώρα» ανέφεραν οι διοργανωτές. 

Το Ράλι Ντακάρ ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου από το Μπουένος Άιρες και θα ολοκληρωθεί στις 16 του μήνα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, ύστερα από δύο εβδομάδες με ειδικές διαδρομές σε Αργεντινή και Χιλή.



http://www.zougla.gr/

Ανάγκη οι ποδηλατόδρομοι στη Δυτική Αττική, συμφώνησαν Μπιρμπίλη - Σγουρός

Την ανάγκη να συνεχιστεί ο σχεδιασμός των ποδηλατοδρόμων και για τη Δυτική Αττική εξέφρασαν σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλ. Λιακόπουλο σε συνάντηση που είχαν νωρίς το απόγευμα στα γραφεία του υπουργείου.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης μονοπώλησε το «καυτό» θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Λιακόπουλος ενημέρωσε για τις προετοιμασίες δημοπράτησης των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, τον βαθμό υλοποίησης των υπό κατασκευή έργων καθώς και για τη πορεία εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αττικής.
Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης των έργων επεξεργασίας των λυμάτων στην Ανατολική Αττική καθώς και των έργων που έχουν δρομολογηθεί για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή με την υποβολή προτάσεων και τη σύνταξη μελετών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=377953&ct=32&dt=13/01/2011#ixzz1AwYKxa3V

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΦΑΣΗΣ VOLLEY ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-O ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ Δ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑ, ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ,ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,



Πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της ΕΣΠΕΔΑ, η κλήρωση 
της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος κορασίδων. 

Δ΄ όμιλος 
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝΑ 
ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 
ΑΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟ
ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Από τις 4 ομάδες αυτές, προκρίνεται η πρώτη στο final-4

Στους άλλους όμιλους, είχαμε την εξής κλήρωση:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Ευρυάλη, Ευριπίδης, Άτταλος, Θρίαμβος.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Πετρούπολη, Πανιώνιος, Αργυρούπολη, Ολυμπιακός.
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Άρτεμη, Ίλιο, Ίριδα, Ηλιούπολη.




Στη Λαπωνία τα Special Olympics!

Το μήνυμα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics έφτασε μέχρι τη Λαπωνία! Η σημαία της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα, αφίχθη στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης.
Τη σημαία μετέφερε ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος που είναι εθελοντής των Special Olympics, θέλοντας με αυτό τον συμβολισμό να διαδώσει παντού το σύνθημα για τους Παγκόσμιους Αγώνες. 

Ο Έλληνας ορειβάτης ταξίδεψε ως τη φινλανδική πόλη, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για την ανάβαση που σχεδιάζει στο Κιλιμάντζαρο, όπου και πάλι θα έχει μαζί του τη σημαία των Special Olympics Ηellas, όπως έκανε και πέρυσι στο Όρος Άτλας στο Μαρόκο.



http://www.gazzetta.gr/

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια υπόπτων στο Παγκράτι, στον Ταύρο, και σε άλλες περιοχές για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι έρευνες γίνονται σε σπίτια στο Παγκράτι, στον Ταύρο, και σε άλλες περιοχές ενώ έχουν γίνει ήδη οι πρώτες προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης. Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν αναμένεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 24ωρη επιτήρηση των οικιών των δικαστών και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη.
Εκτιμάται πως θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού –όπως έχει γίνει με παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις– καθώς μπορεί να γίνει καλύτερα ο έλεγχος των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα.

http://www.in.gr/

Αυστραλία: 13χρονος θυσιάστηκε για να σωθεί ο αδερφός του



Αμαλία Κουλακιώτη


Ένα αγόρι, 13 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά των πλημμυρών που έχουν πλήξει την Αυστραλία, μαζί με τη μητέρα του. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να σωθεί ο 10χρονος αδερφός του από τα σωστικά συνεργεία...


Ο Jordan Rice, έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά του, παρασύρθηκε από τις πλημμύρες.
Όταν κατέφτασαν τα σωστικά συνεργεία, το αγόρι επέμεινε να διασώσουν πρώτα τον 10χρονοαδερφό του, Blake.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο 13χρονοςκαι η μητέρα του πνίγηκαν.
Ο Warren McErlean, μέλος του σωστικού συνεργείου περιέγραψε αργότερα το τραγικό συμβάν.
''Κρατούσα με το ένα μου χέρι τον Blake, ενώ με το άλλο έπιανα στο σκοινί. Δεν είχα σκοπό να το αφήσω αλλά μετά ήρθε ένας ορμητικός χείμαρρος και θα μας παρέσερνε. Τότε το σκοινί έσπασε και το αμάξι αναποδογύρισε.''
Ο σύντροφος της μητέρας των παιδιών, που πνίγηκε και αυτή, είπε ότι ''το μέλος του συνεργείου πήγε να σώσει τον Jordan πρώτα, αυτός όμως επέμεινε να πάρει τον αδερφό του.''
Μέχρι στιγμής, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μπρισμπέιν τηςΑυστραλίας, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται ήδη στους 90.


πηγή  http://www.cosmo.gr/

Απ. Γκλέτσος: "Είμαι ικανοποιημένος που λύθηκε το θέμα των διοδίων"

Ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε πως θα παλέψει μέχρι τέλους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του και τα κατάφερε!



Ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε σήμερα το πρωί στους παράπλευρους δρόμους της εθνικής μαζί με τους τεχνικούς που έστειλε ο Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης για να δουν το θέμα. Όπως φαίνεται ο δυναμικός αγώνας του δημάρχου είχε αποτέλεσμα.

"Οι κάρτες για τους κατοίκους της Πελασγίας ισχύουν από σήμερα, όπως και πριν και άμεσα ξεκινά το έργο της κατασκευής των παράπλευρων δρόμων. Έχει εγκριθεί και το κονδύλι για τις απαλλοτριώσεις, από το Υπουργείο και υπάρχει ανάδοχος. Κατ' αρχήν σας δηλώνω ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και θα παρακολουθήσω αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για να τελειώνουμε όσο πιο σύντομα γίνεται με αυτή την ιστορία", δήλωσε ο κ. Γκλέτσος στο LamiaReport.

Όσον αφορά τα διόδια της Πελασγίας, κάτοικοι του δήμου παραμένουν στα δυο σημεία που έχουν ανοιχτεί οι παράδρομοι  την ημέρα, και το βράδυ βάζουν τα μηχανήματα για να μην μπορούν να κλείσουν τα συνεργεία της εταιρείας τα περάσματα.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=59972&catid=6&la=1#

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Πείτε τα ονόματα εκείνων που χρωστάνε 24 δισ.

Λένε στην κυβέρνηση: "Δημιουργήσατε αρνητικές εντυπώσεις αποσύροντας την τελευταία στιγμή τροπολογία για την διαγραφή των 24 δισ, τουλάχιστον δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα!"

Oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός, στην ερώτησή τους ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.

Επιπροσθέτως, να ενημερωθεί η Βουλή, αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ερωτούν, καταλήγοντας, εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις, μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.




http://www.newsit.gr/

Με… face control αποφασίστηκαν οι υποψήφιοι για τη Eurovision

Από εγκρίσεις εκπομπών και ποδοσφαιρικών αγώνων μέχρι ενημέρωση για τη Eurovision ασχολήθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ στην τελευταία συνεδρίασή του.



Το τι… ενημέρωση υπήρξε βέβαια για το φεστιβάλ τραγουδιού, ουδείς μπορεί να καταλάβει! Μπορεί να είδαν ξανά τις… φωτογραφίες των υποψηφίων αφού μέσω αυτών έκριναν το ποιοι θα είναι υποψήφιοι… για να είναι υποψήφιοι. 

Γιατί μπορεί πριν από λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση να ανακοίνωσε τα ονόματα τραγουδιστών και γκρουπς αλλά με υποσημείωσή της υπενθυμίζει ότι "η ΕΡΤ αποδέχτηκε τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών και συγκροτημάτων υπό την αίρεση ότι το τραγούδι με το οποίο προτίθενται να διαγωνιστούν θα είναι αποδεκτό από την ΕΡΤ". 

Το πώς έκριναν και αποδέχτηκαν τις υποψηφιότητες αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το πόσο… προσεχτικά προγραμματίζονται στην κρατική τηλεόραση. Γιατί, αν κι είναι δύσκολο να συμβεί, σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν και τα έξι τραγούδια δεν είναι αποδεκτά από την ΕΡΤ. Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αυτό ακριβώς έχει συμβεί και σε προηγούμενες διοργανώσεις αλλά είναι η πρώτη φορά που τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ, φοβούμενη ίσως (;) τα τραγούδια των υποψηφίων!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην ΕΡΤ έφτασαν τα ονόματα 12 υποψηφίων και από τους οποίους τελικά επέλεξαν τους έξη που γνωρίζουμε. Ανάμεσα στους έξη που δεν ανακοινώθηκαν είναι ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Θεοχάρης Ιωαννίδης και ο ράπερ Bo, που συμμετείχε και στο «Just the two of us».

Προς το παρόν οι έξη ανακοινωθέντες υποψήφιοι ετοιμάζουν τα τραγούδια τους και μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να τα έχουν καταθέσει στην ΕΡΤ για να δουν αν θα πάρουν την έγκριση για την επόμενη φάση, αυτή του προημιτελικού. Σκεφτείτε τι… παρατράγουδα έχουμε να ακούσουμε αν η κρατική τηλεόραση απορρίψει κάποιον από αυτούς ως μη «αποδεκτό»!

Γρηγόρης Μελάς

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=59925&catid=12#

Συμπόρευση και όχι Προσάρτηση

Τα διαδραματιζόμενα με την μορφή αρνητικών συναισθημάτων και αντιδράσεων από την πλευρά των κατοίκων του Ταύρου, ενισχύουν την άποψη ότι το διακύβευμα της τετραετίας (των 3 1/2 ετών για την ακρίβεια) θα είναι "η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενοποίηση των δύο πρώην δήμων Μοσχάτου και Ταύρου".

Την κοινή πορεία των κατοίκων των δύο πόλεων θα πρέπει να την πραγματοποιήσουμε μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και τη συστηματική αποφυγή ενοχικών στερεότυπων (όπως για παράδειγμα η επαναληπτική κοπή πίτας, αυτήν την φορά σε αποκλειστική έκδοση για τον Ταύρο).

Την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί έδωσε ο κ. Άρης Κρεμμύδας, στην διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο Αντιδημαρχείο του Ταύρου, μέσα από μια λιτή, αλλά πολιτικά μεστή τοποθέτηση, αποδεικνύοντας ότι οι «βασιλόπιτες» δεν είναι γιορτούλες όπου μόνο μοιράζεται άρτος και μόνον παρουσιάζονται θεάματα.

«Συνδημότισσες και Συνδημότες

Ο "Καλλικράτης" είναι ένα μεγάλου βεληνεκούς εγχείρημα και ανατρέπει αυτό που μέχρι τώρα μας προσδιόριζε, δηλαδή τα διοικητικά μας όρια. Η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχει η δημοτική αρχή πριν και από τα έργα, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις, πριν τις πολιτικές που θα εφαρμόσει για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική, είναι να καλλιεργήσει και να εμπεδώσει στους πολίτες ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, και το πρώτο και καθοριστικό βήμα γι’ αυτό το αίσθημα εμπιστοσύνης είναι: από την 1η μέρα, από την 1η ώρα, από την 1η στιγμή να αποδεικνύει ότι είναι δημοτική αρχή ολόκληρου του νέου διευρυμένου δήμου Μοσχάτου και Ταύρου και όλων των πολιτών.

Εμείς, στη βάση αυτή – ΚΑΙ οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, ΚΑΙ όλοι οι υποψήφιοι, ΚΑΙ εγώ προσωπικά ως επικεφαλής του συνδυασμού«ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» - θα ασκήσουμε τα θεσμοθετημένα καθήκοντά μας με δημιουργική αντιπολίτευση και στην δουλειά που θα κάνουμε γενικά ως παράταξη – και ήδη κάνουμε – θα αντανακλάται το ισότιμο ενδιαφέρον μας για τον Ταύρο και το Μοσχάτο. Έχουμε ήδη κατανοήσει ότιη συνένωση δεν πρέπει να γίνει, προσάρτηση αλλά δημιουργική συμπόρευση.

Σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη και επιθετική συγκυρία που ήδη έχει πλήξει τους δημότες μας, εμείς για λόγους πολιτικής αντίληψης, αλλά και πολιτικής πρακτικής, είμαστε στο πλευρό όλων σας.

Καλή Χρονιά, Καλή Δύναμη».



http://mosxatoupolis.blogspot.com/

Δήμητρα Παπανδρέου: «Δεν θα εμφανιστώ γυμνή στη σκηνή»



«Νομίζω θα αστειευόμαστε βέβαια» απαντά η Δήμητρα Παπανδρέου στις φήμες που την θέλουν να εμφανίζεται γυμνή σε θεατρική παράσταση. «Όλη αυτή η ιστορία έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Δεν θα εμφανιστώ γυμνή. Οι άνθρωποι έχουν μια ιδέα ότι σε κάθε παράσταση θα καλούν έναν guest και στο τέλος της παράστασης αυτός ο καλεσμένος θα ανεβαίνει για ένα λεπτό, δυο λεπτά, θα κάνει το σχόλιό του και θα τελειώνει και θα φεύγει . Δεν πρόκειται ούτε περί συμμετοχής ούτε περί παιξίματος στο έργο» δήλωσε η ίδια στο star.


http://www.gossip-tv.gr/

Ωραία… μάτια!


Η sexy Κοκό, σύζυγος του Ice-T, το έκανε… και αυτό για να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της!

Φόρεσε τα ρούχα με τα οποία δηλώνει πως κάνει τις δουλειές στο σπίτι και τράβηξε φωτογραφίες τον εαυτό της, τις οποίες και ανέβασε στο Twitter. 

Η sexy Κοκό εμφανίζεται ντυμένη με ένα διχτυωτό φόρεμα που αναδεικνύει τις καμπύλες της το οποίο έχει ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ που κάνει τους άντρες να την κοιτάνε στα… μάτια και μόνο.

«Ήρθα σπίτι, έπιασα τα μαλλιά μου και έριξα κάτι επάνω μου αλλά δεν μπορώ να σας δείξω ακόμα τι φόρεσα μιας και ο πρώτος που θα το δει είναι ο Ice», γράφει στο Twitter πριν αναρτήσει κομμένη στο μισό της φωτογραφία της, αφήνοντας τα υπόλοιπα στη φαντασία των ανδρών.



http://www.zougla.gr/

Ετοιμάζει προσωπικό δίσκο και ντουέτο με την Φουρέιρα


Αυτή την περίοδο ο Παναγιώτης Πετράκης δουλεύει στο θέατρο, κάνει πρόβες για το «Just the 2 Of Us» ενώ παράλληλα ετοιμάζει και τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. 


«Τρέχω ασταμάτητα. Νιώθω σαν επισκέπτης όπου πάω. Επισκέπτομαι ένα μέρος για λίγο και φεύγω. Είναι ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος. Γι' αυτό και το 'χουμε αργήσει τόσο πολύ. Θέλω να με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Θα υπάρχει και ένα ντουέτο με την Ελένη Φουρέιρα το οποίο θα κάνουμε και βιντεοκλίπ».



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_5593.html

Τρία δισ. θα εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία


Τρία δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2012 από τη συγχώνευση των κλάδων υγείας τους με το ΕΣΥ, τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όπως εκτιμούν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.


Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης κι ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισαν ότι με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα ελέγχονται πλέον όλες οι ύποπτες παραπομπές στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Θα ελέγχονται επίσης και οι απεικονιστικές εξετάσεις στις οποίες οφείλεται η μεγαλύτερη διαφυγή πόρων στον ιδιωτικό τομέα.

Πάντως σε ότι αφορά τα ολοήμερα νοσοκομεία υπενθυμίζεται ότι μόνον ο ΟΠΑΔ έχει υπογράψει σχετική σύμβαση ωστόσο σύμφωνα με τους υπουργούς σύντομα θα υπογραφούν συμβάσεις και με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνεται τέλος ότι στο σύστημα των ολοήμερων έχουν ενταχθεί 55 νοσοκομεία κι από τις αρχές του 2011 θα προστεθούν άλλα 8.



http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα ιστορίας απαντά η Μέρκελ στην Τουρκία

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν χρειάζεται «μαθήματα ιστορίας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, ως απάντηση στην αναφορά του Ερντογάν, αν η καγκελάριος γνωρίζει ότι το 2004 η πλευρά των ελληνοκυπρίων απέρριψε το σχέδιο Ανάν.
Όπως δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ «εκείνο που διατύπωσε η καγκελάριος στην Κύπρο είναι ότι το πρόβλημα που βαραίνει και τις δύο κοινότητες του νησιού - και συνεπάγεται μειονεκτήματα και για τις δύο - μπορεί να επιλυθεί μόνον όταν και οι δύο πλευρές επιδείξουν θάρρος για δημιουργικές, συμβιβαστικές λύσεις».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δήλωση του Ερντογάν «οφείλεται ενδεχομένως στο ότι δεν ήταν σωστά και καλά ενημερωμένος για όσα είπε η καγκελάριος στην Κύπρο».

http://www.enet.gr/

Βελτιώνεται η υγεία της Γκαμπριέλ Γκίφορντς

Αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της αντιπροσώπου της αμερικανικής Βουλής Γκάμπριελ Γκίφορντς δηλώνουν οι θεράποντες ιατροί της.

Σύμφωνα με νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν, η Αμερικανίδα βουλευτής που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα κατά την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στο Τουσόν της Αριζόνας, λαμβάνει σταδιακά μειωμένες δόσεις καταπραϋντικών και αντιδρά όλο και πιο καλά. 
"Τα πράγματα προς το παρόν πηγαίνουν προς το καλύτερο αλλά με πολύ αργό ρυθμό όμως μπορεί σύντομα να υπάρξει ταχεία πρόοδος. Ωστόσο μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει και μια κακή εξέλιξη και να γυρίσουν όλα προς το κακό" δήλωσε ο Πίτερ Ρι, χειρουργός- τραυματιολόγος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Τουσόν.
http://www.enet.gr/

Bροχερό το σκηνικό του καιρού


Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου περιμένουμε για σήμερα. Ο καιρός στις ηπειρωτικές περιοχές σταδιακά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μπ. με σταδιακή εξασθένηση και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4-6 μπ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανή βροχή θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.



http://www.zougla.gr/

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Ντούντα και Ολυμπιακός... φίμωσαν το ΟΑΚΑ»



Πολύ ψηλά στα σέρβικα μέσα ενημέρωσης παίζει το ντέρμπι των αιωνίων και του Ιβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς. Για... σιωπή στο ΟΑΚΑ με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού γράφει ο ξένος Τύπος.


Sportal.rs: «Ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε σιωπή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επέστρεψε για τον Ολυμπιακό και κέρδισε τον Παναθηναϊκό μέσα στο σπίτι του φτάνοντας τις 12 νίκες σε 12 ματς».

Mondo.rs: «Ο Ντούντα δυνατότερος Νονός. Στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού εκτός έδρας. Η πρώτη συνάντηση Ομπράντοβιτς και Ιβκοβιτς από τότε που ο τελευταίος ήταν στον Ολυμπιακό ο δυνατότερος ήταν ο... Ιβκοβιτς».

Blic.rs: «Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που έμειναν αήττητοι μετά από 12 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο οποίο ήταν φιλοξενούμενοι. Ετσι οι πρωταθλητές υπέστησαν την πρώτους ήττα στο πρωτάθλημα».

Eurobasket.lt: «Νικητής ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ντέρμπι σημαδεύτηκε από την άσχημη συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού».

Eurobasket.com: «Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν παίρνοντας πολλούς οπαίκτες από τους ψηλούς τους. Οι παίκτες του Ιβκοβιτς πήραν μεγάλη νίκη που τους δίνει την πρωτιά στο πρωτάθλημα».



http://www.gazzetta.gr/

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O νέος τραγουδιστής Ιωάννης Λάκης στο MCF bar - resto του Ιδρύματος Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στις 23:00




Το  MCF  bar - resto φιλοξενεί με τη σειρά του νέους καλλιτέχνες...

Είναι νέος, ταλαντούχος,  με σπουδές στο τραγούδι και τη μουσική και μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Ο Ιωάννης Λάκης, με την αισθαντική φωνή, μας συστήθηκε μέσα από την μπάντα των FM, και το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου "Όταν Έχω Εσένα" για τη θεατρική παράσταση "Βιοπαλαιστής στη Στέγη".
Τώρα για πρώτη φορά στην Αθήνα θα παρουσιάσει στο Μπαρ, στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,  MCF  bar - resto, τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Στ. Κραουνάκη και άλλων και φυσικά και ... Όταν έχω εσένα μπορώ να ονειρεύομαι ξανά,  ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου τον κόσμο να τον φτιάξω... Στις βραδιές συμμετέχει ως guest o μπάσος Βασίλης Κωστόπουλος  και στο πιάνο τους συνοδεύει ο Στέφανος Κοζάνης. Παραγωγή και παρουσίαση: Αλέξης Κυριαζής

Σημείο συνάντησης κοινού και καλλιτεχνών, τεχνικών και παραγωγών του Ιδρύματος, πριν και μετά τις παραστάσεις, το mcf resto αποτελεί την "εύθυμη πινελιά" του κτιρίου.  

Το MCF coffee bar resto, στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρει σε πολύ λογικές τιμές, μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί το ευφάνταστο light & interior design του χώρου, υπέροχο φαγητό βασισμένο σε αγνά και φρέσκα υλικά, από finger food, σαλάτες, πιάτα και γλυκά, δροσερά cocktails φτιαγμένα με μαεστρία από έμπειρους barmen, προσεγμένη λίστα κρασιών και ποτών και εξαιρετικά χαρμάνια καφέ και τσαγιού.  Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι και η θέα στην Ακρόπολη από τη βεράντα της πρόσοψης επί της οδού Πειραιώς, η οποία, όταν ανοίγουν διάπλατα οι τζαμαρίες της, γίνεται ένα με τον εσωτερικό χώρο, αποπνέοντας μία μοναδική για τα Αθηναϊκά δεδομένα ατμόσφαιρα. Αυτού του ambiance ηγείται ο Αλέξης Κυριαζής γνωστός ως ιδιοκτήτης του θρυλικού Multi Culti.

Παρασκευή & Σάββατο 14 & 15 Ιανουαρίου 2011,  στις 23:00
Μουσική Βραδιά με τον Ιωάννη Λάκη
guest: Βασίλης Κωστόπουλος 
πιάνο: Στέφανος Κοζάνης
Παραγωγή και παρουσίαση: Αλέξης Κυριαζής

MCF  bar - resto
Είσοδος Ελεύθερη
Τηλέφωνο Κρατήσεων για φαγητό: 6937 037 040

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ελculture.gr
Ως 3
mediasoup.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες η Αθήνα



Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακό, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνει αύριο η Αθήνα, ύστερα από την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι., αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής.

Συγκεκριμένα τόσο οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό όσο και συνάδελφοι τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο.

Οι διοικήσεις των εταιρειών έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες.



http://www.zougla.gr/

ΔΟΕ: Βραβείο στην υπ. Παιδείας για το πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά»




Ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, εκπροσωπώντας την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρέλαβε χθες σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το βραβείο «Εμπνέοντας τη Νεολαία» - «SPORT-INSPIRING YOUNG PEOPLE» του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, προς την υπουργό Παιδείας, για την εφαρμογή του προγράμματος «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά» (Kids’ Athletics).
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν, επίσης, οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010».
O ειδικός γραμματέας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά», το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων και αθλητικών δραστηριοτήτων, για παιδιά και μαθητές από όλη τη χώρα, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, κατά το σχολικό έτος 2009-2010, στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), από το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).
Ο Μιχάλης Κοντογιάννης τόνισε ότι το Πρόγραμμα «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά», το οποίο παρακολούθησαν με επιτυχία 2.300 μαθητές και μαθήτριες Α’ έως Στ’ Δημοτικού, από συνολικά 40 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Αττικής, αποτελεί ένα πρωτοποριακό και ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διπλό ρόλο, επιμορφωτικό και αθλητικό, το οποίο ξαναφέρνει σε πρώτο πλάνο την ανάγκη οι νέοι να «αναβαπτιστούν στα νάματα της Κλασσικής Παιδείας, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ασχοληθούν με αυτόν, αντί να αναζητούν καταφύγια και ενδιαφέροντα σε ανθυγιεινές περιοχές».
Ο ειδικός γραμματέας ανακοίνωσε, τέλος, την επανέναρξη του προγράμματος «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά» σε συνεργασία με την ΕΟΕ και το ΣΕΓΑΣ, για το έτος 2011 και εξέφρασε την ευχή να στεφθεί με την ίδια επιτυχία, ώστε να εκπληρωθεί ένας από τους βασικότερους στόχους του Νέου Σχολείου, η σύνδεση του Σχολείου με την Κοινωνία, τη Διά Βίου Μάθηση και τη Διά Βίου Άσκηση.





πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Η ΕΟΕ βράβευσε τους κορυφαίους Νέους

Παρουσία πολλών επισήμων από το χώρο της πολιτικής και του αθλητισμού η ΕΟΕ βράβευσε στα γραφεία της τη νέα γενιά του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα τους αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων οι οποίοι έγιναν στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα τιμήθηκαν οι χορηγοί-υποστηρικτές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ έγινε και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Στην ειδική τελετή βραβεύτηκαν ο αθλητής του στίβου (επί κοντώ) Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (3η θέση) οι κωπηλάτες Μιχάλης Ναστόπουλoς-Απόστολος Λαμπρίδης (2η θέση), η αθλήτρια της τοξοβολίας Ζωή Παρασκευοπούλου (2η θέση), οι αθλήτριες της κωπηλασίας Ελένη Διαμαντή και Λυδία Νταλαμάγκα (3η θέση), και τα μέλη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Λάμπρος Βλάχος, Σπύρος Παναγιωταράς, Θοδωρής Τσιλούλης και Μανώλης Τσελεντάκης (3η θέση) μαζί με τους προπονητές τους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με το σύνολο των μελών της Ολομέλειας της Ολυμπαικής Επιτροπής, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης, Βουλευτές, πρώην υπουργοί, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο πρόεδρος του ΣΕΟ Γιώργος Σιγάλας, ο γνωστός φίλος του στίβου και για πολλά χρόνια αθλητικός παράγοντας, Γιώργος Βαρδινογιάννης, πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών και συλλόγων και πολλοί άλλοι.
"Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για μας γιατί περιέχει ένα διπλό συμβολικό μήνυμα ου θέλουμε να στείλουμε σε κάθε κατεύθυνση. Με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΟΕ, θα βραβεύσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγωνες Νέων τον περασμένο Αύγουστο. Παράλληλα θα τιμήσουμε και τους χορηγούς της ΕΟΕ που και αυτοί μας τίμησαν τη χρονιά που πέρασε και εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται», είπε ο κ Καπράλος και συνέχισε:
"Το καλοκαίρι λοιπόν, 18 αθλητές και 10 αθλήτριες αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή σε μια νέα διοργάνωση της ΔΟΕ. Μέσα σε δύσκολες εποχές που τα προβλήματα περισσεύουν για όλους, τα παιδιά αυτά μας έκαναν υπερήφανους, τόσο για την επιτυχημένη αγωνιστική τους παρουσία, όσο και την άψογη συμπεριφορά τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Γι΄ αυτό σήμερα τους καλέσαμε εδώ για να τους απευθύνουμε, όπως και στις οικογένειές και στους προπονητές τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά και να δείξουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι η απάντηση στα αδιέξοδα της εποχής, είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε κοινωνικά. Τα παιδιά αυτά αποτελούν τους καλύτερους Πρέσβεις της Ελλάδας στο εξωτερικό".
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΟΕ έκανε αναφορά στα προβλήματα των αθλητών κυρίως ενόψει της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το «Λονδίνο 2012», για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν χρήματα για το σκοπό αυτό από την Πολιτεία μέσα στο 2010 και ευχήθηκε να επαναληφθεί από το 2011. Επίσης ζήτησε τη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους αθλητές. "Κίνητρα σωστά χωρίς υπερβολές", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε επίσης να βοηθηθούν οι αθλητές και στη χορήγηση αδειών για προπονήσεις, στους εργαζόμενους αθλητές.
"Δεν ζητάμε αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους. Απαιτούμε όμως, σεβασμό και αγάπη στους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, που διεκδικούν πρόκριση και μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες", τόνισε ο κ Καπράλος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μίνι αναφορά στα πεπραγμένα της ΕΟΕ μέσα στο 2010 και κυρίως στο άνοιγμα του Καλλιμάρμαρου στους πολίτες και στους ξένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων που πέρασε τις πύλες του, έφθασε τους 60.000.
Η είδηση που βγήκε από τις εν συνεχεία ομιλίες, τόσο του κ. Αηδόνη όσο και του κ. Μπιτσαξή, είναι ότι τάσσονται υπέρ των αθλητικών κινήτρων αλλά και της καταβολής χρημάτων από την Πολιτεία για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών/τριών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83978&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sportline+%28Sport.gr+-+Breaking+News%29#ixzz1ApqByHUZ