Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημεριδας μας πλησιάζει η μέρα που θα εκδικασθούν οι ενστάσεις, τόσο του Αρη Κρεμμύδα και της παράταξης "Πολίτες Μπροστά" όσο και του Αντώνη Λιβάνιου, σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου (ένσταση Κρεμμύδα) καθώς και με την κατανομή των εδρών (ένσταση Λιβάνιου). 


Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι υποθέσεις θα εκδικασθούν, σε πρώτη φάση, από το 8ο Τριμελές Πρωτοδικείο Πειραιά μέσα στον Ιανουάριο. Τον λόγο πλέον τον έχει η Ελληνική δικαιοσύνη και θα περιμένουμε την απόφαση, που μπορεί και να ανατρέψει δεδομένα και καταστάσεις στα δημοτικά πράγματα.


πηγή http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/

Ήθελε Κριστιάνο η Καρμπονέρο!

Απογοητευμένη που δεν είδε στο πόντιουμ των νικητών της Χρυσής Μπάλας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δήλωσε η εκρηκτική φίλη του Ίκερ Κασίγιας και δημοσιογράφος, Σάρα Καρμπονέρο.


Η πανέμορφη Σάρα ανέφερε: «Είμαι απογοητευμένη που δεν κέρδισε ο Κριστιάνο. Όχι πως δεν θεωρώ τον Μέσι καλύτερο παίκτη, αλλά απορώ γιατί δεν ήταν ο Ρονάλντο ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους. Η Πορτογαλία τα πήγε λίγο καλύτερα στο Μουντιάλ από την Αργεντινή που απογοήτευσε και απ’ ότι θυμάμαι η απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο πάντα έπαιζε κάποιο ρόλο στην ψηφοφορία. Επίσης, αν κρίνουμε τους παίκτες και από τα γκολ που πέτυχαν, πάλι ο Κριστιάνο αδικείται».




http://www.gazzetta.gr/

Βόλεϊ - Εθνική Ομάδα...Οι θριαμβεύτριες μιλάνε…

Μετά την Εθνική Παίδων, την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πήρε και η Εθνική Κορασίδων. Τα κορίτσια της Καρολίνας Μπαρζούκα μιλάνε για τον θρίαμβό τους, αλλά και για τα τελικά της Τουρκίας.


Με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό βόλεϊ αυτές τις ημέρες φώναξε πως είναι εδώ. Οι εθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων προκρίθηκαν στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας, πετυχαίνοντας σπουδαίες διακρίσεις και δείχνοντας πως το άθλημα έχει μέλλον. Για την μεγάλη αυτή πρόκριση τα κορίτσια της Καρολίνας Μπαρζούκα μιλάνε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: 

1. Σουλτάνα Χριστινίδου (αρχηγός, 11/07/95, Αίας Ευόσμου): «Ξεκίνησα να παίζω στον Αίαντα όπου συνεχίζω, έχοντας χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Όσο για την πρόκριση; Την αξίζαμε. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και παρά την έλλειψη εμπειρίας το παλέψαμε. Νομίζω πως αρχίζουμε να φτάνουμε τις υπόλοιπες ομάδες».

2. Μαρία-Ελένη Αρτακιανού (λ, 21/05/94, Ηρακλής): «Αγωνίζομαι στον Ηρακλή, έχοντας συμμετοχές στη βασική ομάδα. Στη Σερβία όλα ήταν πολύ ωραία. Ζήσαμε συναρπαστικές εμπειρίες και τους ευχαριστήσουμε όλους, όπως και τους φιλάθλους που βρέθηκαν κοντά μας. Σίγουρα στο μέλλον θέλουμε πολλή δουλειά, αλλά έχουμε όρεξη και θέληση. Θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε και τη Σερβία».

3. Ειρήνη Αναγνώστου (20/09/94, Ένωση Βύρωνα):
 «Είμαι βασική πασαδόρος στην ομάδα του Βύρωνα. Στον όμιλο της Σερβίας τα καταφέραμε... Δουλέψαμε πολύ και το αξίζαμε. Κοντράραμε όλες τις ομάδες και νιώθω πως μόνο η ψυχολογία μας λείπει. Μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα και το αποδείξαμε».

5. Ανθή Βασιλαντωνάκη (09/04/96, Ένωση Βύρωνα): «Αγωνίζομαι ως διαγώνιος στην Ένωση Βύρωνα. Χάρηκα πάρα πολύ για την πρόκριση που είναι πολύ σημαντική για όλες μας. Κάποιοι αντίπαλοι έχουν καλύτερα στοιχεία, αλλά κι εμείς παίξαμε καλά και τους φτάνουμε σιγά σιγά».

9. Σοφία Μπούσια (01/05/94, ΓΣ Ελασσόνας): «Είμαι βασική στην ομάδα μου που παίζει στο τοπικό. Στη Σερβία παλέψαμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε. Κάποιες ομάδες είναι στα μέτρα μας, αλλά ακόμα και τη Σερβία, που είναι σε καλύτερο επίπεδο, μπορούσαμε να την κερδίσουμε».

10. Αντωνία Πίντζου (20/01/94, Μαρκόπουλο): «Ανήκω στο Μαρκόπουλο όπου έχω λίγο χρόνο συμμετοχής. Η εμπειρία στη Σερβία ήταν τέλεια. Είμαι πρώτη φορά στην εθνική ομάδα και ήταν σπουδαία όσα έζησα. Σίγουρα θέλουμε λίγη ακόμα δουλειά και να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία. Έχουμε προσόντα για να φτάσουμε πιο ψηλά».

11. Μαρία Σωτηρίου (24/04/96, Ηλυσιακός): «Δεν είμαι βασική στον Ηλυσιακό, αλλά έχω χρόνο συμμετοχής. Για την πρόκριση τι να πω... Είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Από το αποτέλεσμα φαίνεται πως βγήκε η δουλειά μας. Μας λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά αν δουλέψουμε μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδό τους. Εκείνες δουλεύουν περισσότερο, εμάς μας λείπουν προετοιμασία και παιχνίδια».

14. Αλεξία Καλανταρίδου (19/01/95, Άρης): «Αγωνίζομαι συνήθως ως αλλαγή στην ομάδα του Άρη. Στη Σερβία αντιμετωπίσαμε δύσκολες ομάδες, αλλά δείξαμε ψυχή και τις κερδίσαμε. Έχουμε δυνατότητες και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε σε υψηλό επίπεδο. Λίγο χρόνο περισσότερο για προετοιμασία χρειαζόμαστε. Με τους προπονητές μας δουλεύουμε πολύ καλά».

15. Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (02/09/95, Αίας Ευόσμου): «Αγωνίζομαι στον Αίαντα και η εμπειρία που έζησα στο Κλάντοβο ήταν συναρπαστική. Είναι απερίγραπτο πως αισθάνεσαι όταν παίρνεις πρόκριση σε τέτοια ηλικία. Ευχαριστούμε όλους τους προπονητές που ήταν δίπλα μας. Το Πάσχα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και στην προετοιμασία και στους αγώνες».

16. Μαρία Γενιτσαρίδη (03/06/94, Άθλεση Ηρακλείου): «Έχω χρόνο συμμετοχής στη γυναικεία ομάδα της Άθλεσης. Για εμένα και όλα τα κορίτσια ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια και το αξίζαμε γιατί είχαμε δουλέψει. Ήρθε ο καιρός να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Η φουρνιά είναι πολύ καλή και με δουλειά θα πάμε για το καλύτερο στα τελικά».

17. Μαρία-Ιφιγένεια Πατεράκη (17/05/96, Ένωση Βύρωνα): «Δεν είμαι βασική στον Βύρωνα, αλλά παίζω ως αλλαγή. Για την πρόκριση είμαστε όλες πολύ χαρούμενες. Με ομαδικότητα δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε ομάδες με περισσότερη εμπειρία. Οι περισσότερες άλλωστε, είμαστε σε μικρή ηλικία. Μας λείπουν κάποια στοιχεία, αλλά είχαμε ψυχή και το θέλαμε. Για αυτό και προκριθήκαμε».

18. Αγγελική Εμμανουηλίδου (18/09/94, Άρτεμις Κορυδαλλού): «Έχω χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Κορυδαλλού. Η πρόκριση ήταν φανταστική εμπειρία και ό,τι καλύτερο για μια παίκτρια στο ξεκίνημα της καριέρας της. Μπορούμε να συγκριθούμε με τις καλύτερες ομάδες. Σίγουρα έχουν περισσότερη εμπειρία από εμάς, αλλά όλα μπορούν να συμβούν».



http://www.gazzetta.gr/

Αυτοκτόνησε Ισπανός ποδηλάτης που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο ντόπινγκ



Τέλος στη ζωή έδωσε ο Ισπανός ποδηλάτης ορεινής ποδηλασίας Αλμπέρτο Λεόν, ο οποίος είχε εμπλακεί σε δυο μεγάλα σκάνδαλα με απαγορευμένες ουσίες στη χώρα του.
Το 2006 είχε βρεθεί αναμιγμένος στην υπόθεση «Πουέρτο», όπου ξεσκεπάστηκε κύκλωμα ντόπινγκ στην ισπανική ποδηλασία, με αποτέλεσμα κορυφαίοι αθλητές, όπως ο Γιαν Ούλριχ και Αλεχάνδρο Βαλβέρδε να τιμωρηθούν με βαριές ποινές, ενώ και στο πρόσφατη επιχείρηση με την ονομασία «Γκάλγκο» βρέθηκε μπλεγμένος σε ανάλογα κυκλώματα.
Ο Λεόν, που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με ρεπορτάζ ισπανικών ΜΜΕ, σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως φαίνεται δεν άντεξε την πίεση και βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στη Μαδρίτη.
http://www.naftemporiki.gr/

χρώμα






http://souitavip.blogspot.com/2011/01/blog-post_9685.html

Χάθηκε στο Περιστέρι





Η σκυλίτσα της φωτογραφίας χάθηκε από την οδό Ροδόπης στη Χρυσούπολη Περιστερίου στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 και από τότε η οικογένεια της την ψάχνει.

«Είναι στειρωμένη και δεν κάνει για κυνήγι. Φοράει καφέ περιλαίμιο με σχέδια (κοκαλάκια). Μας την έφεραν στο κτηνιατρείο πριν από ενάμιση χρόνο για ευθανασία. Εμείς την λατρέψαμε και έγινε η μασκότ μας.



περισσότερα: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=237320&cid=17



Η πιο απίθανη ανατροπή στην ιστορία των αγώνων αντοχής


ΔΕΙΤΕ: Από τον παράδεισο στην κόλαση















http://www.newsbeast.gr/

«Έφυγε» πριν από λίγο ο Τζον Μοδινός!





Μετά από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ο Τζον Μοδινός υπέκυψε. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά το τελευταίο μήνα. Είχε συμπληρώσει έναν μήνα στην Εντατική, όπου βρισκόταν σε κώμα διασωληνωμένος και μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον εγκέφαλο, έπαθε επιπλοκή σε ζωτικά του όργανα, όπως στα νεφρά και στην καρδιά. Δυστυχώς, πριν από λίγη ώρα ο Τζον Μοδινός «έφυγε» από τη ζωή.


http://www.gossip-tv.gr/story/75700/ephuge-prin-apo-ligo-o-tzon-modinos

Νέο «όχι» του Γκλέτσου στα διόδια


 Τα μηχανήματα του δήμου Στυλίδας γκρέμισαν πάλι τις μπάρες στα διόδια Πελασγίας.

Άνοιξαν και πάλι από σήμερα το πρωί οι πλαϊνές μπάρες πριν και μετά τα διόδια Πελασγίας με πρωτοβουλία του δήμου της Στυλίδας και του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου.
Από το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα μηχανήματα του δήμου γκρέμισαν και πάλι τις μπάρες και δημιούργησαν σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων στο κύριο εθνικό δίκτυο παρακάμπτοντας τα διόδια της Πελασγίας. Πρόκειται για το ίδιο σκηνικό που ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι, αλλά ωστόσο, από την ώρα που αποχώρησαν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής την Δευτέρα το απόγευμα, συνεργεία της εταιρείας έβαλαν και πάλι τις μπάρες, τις οποίες γκρέμισαν εκ νέου σήμερα το πρωί τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.
Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή προκειμένου τα συνεργεία της εταιρίας να μην επανατοποθετήσουν το στηθαίο και υπογραμμίζουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι το βράδυ. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα «μπάι-πας» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έτσι ώστε, όσοι το επιθυμούν, να αποφεύγουν τα διόδια της Πελασγίας.


πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία στην Αθήνα




Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη με κύρια αιτήματα να μην περικοπούν οι δαπάνες για την παιδεία και να δοθεί άμεσα το 5% των δαπανών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν ακύρωση του Μνημονίου και των μέτρων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιανουαρίου το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, για την Πέμπτη, 13/1, έχουν κηρυχθεί δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11 - 2 μ.μ. και 2 - 5 μ.μ.) για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα (Προπύλαια στις 12.30 μ.μ.).

Την Παρασκευή, 14/1, θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας (12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.) για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας (ειδικότερα για την Αττική η σχετική παράσταση θα γίνει στη 1 μ.μ., 

Τσόχα 15 - 17).


http://www.newsbeast.gr/

Ο Δαίμονας των Δημαρχείων......Θανάσης Ντερέκας...«Τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ την αντιλαμβάνομαι σαν θέση όχι μόνο ευθύνης απέναντί σας, αλλά πολύ περισσότερο σαν θέση πλουραλισμού των απόψεων δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής.



Άνετα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και πρώτος σε σταυρούς του πλειοψηφούντος συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές, Θανάσης Ντερέκας. Μετά την εκλογή του ο Θ. Ντερέκας, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Μοσχάτο και οι κάτοικοι τον εμπιστεύονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια έχοντας μεγάλες προσδοκίες απ' αυτόν, δήλωσε:
«Τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ την αντιλαμβάνομαι σαν θέση όχι μόνο ευθύνης απέναντί σας, αλλά πολύ περισσότερο σαν θέση πλουραλισμού των απόψεων δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής.

Ο νέος δήμος μάς έχει όλους ανάγκη.

Ο καθένας από μας μπορεί και πρέπει να συμβάλει σ' αυτήν τη νέα πορεία.

Γιατί δεν μας περισσεύει κανείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ, τον καθέναν από σας, όχι μόνο σε συλλογική διαβούλευση αλλά και σε ατομική, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο.

Και προσωπικά δεσμεύομαι στο πλαίσιο των διατάξεων του νέου κώδικα να καταθέσω στο επόμενο χρονικό διάστημα συμπληρωματικές προτάσεις που θα μετατρέψουν τις συνεδριάσεις μας σε διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής, αποτελεσματικού και διαφανούς τρόπου λήψης των αποφάσεων»


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
              http://vironas-news.blogspot.com/

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ




Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 στις 11.00 σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  μας στα γραφεία του συλλόγου Θερμοπυλών 12.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.


   Το Δ.Σ.

Η προκλητική φωτογράφηση της Μegan


Δυναμική επιστροφή για τη Megan Fox η οποία ύστερα από μερικές εβδομάδες αποχή από τη showbiz φωτογραφήθηκε για το Madame Figaro του Ιανουαρίου.

Η sexy ηθοποιός άφησε για λίγο τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και παντρεύτηκε τον γοητευτικό συνάδελφό της, Brian Austin Green.

Στην πρόσφατη φωτογράφησή της, η Megan εμφανίζεται ιδιαίτερα αδυνατισμένη φορώντας φορέματα συνδυασμένα με γόβες ή καυτά σορτς με καλσόν διχτυωτά.

Φυσικά, οι θαυμαστές της ενθουσιάστηκαν από την πρώτη φωτογράφησή της για το 2011 και αναμένουν τις επόμενες…



http://www.zougla.gr/

Δραματική «βουτιά» 2,60% «Έσπασε» το χαμηλό 14 ετών στο ΧΑ



Η σημερινή «βουτιά» των τραπεζικών μετοχών και το «σπάσιμο» των χαμηλών επιπέδων 14 ετών (1.354,63 μονάδες) προεξοφλεί την πιθανή υποβάθμιση της χώρας. Η υποχώρηση ήταν δραματική, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 1.354,63 μονάδες, με πτώση 2,60%, σημειώνοντας νέα χαμηλά επίπεδα, ύστερα από 14 χρόνια.

Το ψυχολογικό, όμως, όριο των 1.356 έσπασε, παρά το γεγονός ότι τραπεζίτες τόνιζαν ότι, ακόμα και μετά από νέα υποβάθμιση της χώρας, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη μέσα από τις εγγυήσεις των 25 δισ. ευρώ, Ωστόσο, όπως παρατηρούν και οι ίδιοι οι τραπεζίτες, η αρνητική ψυχολογία δεν γυρνά εύκολα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το έλλειμμα κεντρικής κυβέρνησης μειώθηκε κατά 36%, αλλά η αγορά δεν «ακούει». Από την άλλη πλευρά, οι  επενδυτές, Έλληνες και ξένοι, έχουν πέσει σε μια παγίδα αξίας. Οι φθηνές μετοχές γίνονται ολοένα και φθηνότερες και η χώρα επέστρεψε στα επίπεδα προ της υποβάθμισης της δραχμής.

Οι ξένοι επενδυτές φοβούνται πλέον μεγάλες ζημιές στα χαρτοφυλάκιά τους (και στα ομόλογα) και ξεπουλάνε όσο-όσο τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών έλαβε χώρα παρά την πτώση του spread στις 946 μονάδες, ύστερα από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με αγορές ομολόγων στην περιφέρεια.

Η σημερινή πτώση επηρεάστηκε και από την πτωτική πορεία και στην Ευρώπη -η οποία αποδίδεται στις φήμες ένταξης της Πορτογαλίας στο μηχανισμό. Η Εθνική Τράπεζα έχασε 6,62% στα 5,64 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην  Eurobank με βουτιά 9,72%. Πτώση 8,08% στην Alpha Bank, και 8% στο Ταχυδρομικό. Πτώση 5,05% στην Τράπεζα Πειραιώς και 6,25% στη MIG και 5,42% στην Τράπεζα Κύπρου. Πτώση 4,67% στη Marfin Popular και 4,67% για το Ταχυδρομικό.
 



http://www.protothema.gr/

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Αυστραλία



Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 αγνοούνται στην πολιτεία του Κουίνσλαντ από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Αυστραλία.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την πόλη Τουγουμπα στα δυτικά της πολιτείας, παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες συνεργεία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους έχουν παγιδευθεί σε οχήματα και στις στέγες κτιρίων.
Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν συνέχιση της κακοκαιρίας, ενώ έχουν αναφερθεί πλημμύρες και στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία.
Περίπου 200.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί από την βιβλική καταστροφή.

http://www.enet.gr/

Βραχώδη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος ανακάλυψε η NASA

Tον πρώτο βραχώδη πλανήτη εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος ανακάλυψε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Ο εν λόγω πλανήτης, που βαφτίστηκε «Κέπλερ 10β» καθώς ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ, βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από το άστρο του συστήματος που δεν του επιτρέπει να είναι κατοικήσιμος. Είναι όμως ο πρώτος από τους περίπου 500 πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί από το 1995 που είναι βραχώδης, αφού οι υπόλοιποι είναι πλανήτες αερίων.
Ο Κέπλερ 10β έχει διαστάσεις παρόμοιες με αυτές της γης και περιστρέφεται γύρω από ένα άστρο παρόμοιο με το δικό μας Ήλιο, στον αστερισμό του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 560 ετών φωτός από τη Γη.
«Η ανακάλυψη του Κέπλερ 10β είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση ενός "δίδυμου" με τη Γη πλανήτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάγκλας Χάτζινς, επιστήμονας που συμμετέχει στο πρόγραμμα Κέπλερ.

http://www.naftemporiki.gr/

ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΜΕ 63-70 ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ--ΔΕΙΤΕ VIDEO







Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΕΣΙ ΠΗΡΕ ΤΗ 'ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ'



Με τη «χρυσή μπάλα» αγκαλιά έφυγε από την Οπερα τηςΖυρίχης ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, ουσιαστικά ...νίκησε τους συμπαίκτες του στηΜπαρτσελόνα, τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Η φινέτσα και η κλάση του Μέσι υπερίσχυσαν! Ηταν η δεύτερη στη σειρά τιμητική διάκριση με τη «χρυσή μπάλα» για τον διάστημο σούπερ σταρ της Μπάρτσα...


«Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα ήμουν εδώ. Οπως και με τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα και την οικογένειά μου» , δήλωσε ο Μέσι, όταν τον τιμούσε ο προπονητής του στη Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα.

Οσον αφορά στους προπονητές, ο Μουρίνιο επικράτησε και κέρδισε την τιμητική διάκριση στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Ο Πορτογάλος επιβραβεύτηκε για το τρεμπλ που κατέκτησε με την Ιντερ την περασμένη σεζόν. Δεύτερος στις προτιμήσεις ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε της Εθνικής Ισπανίας και ακολούθησε ο Πέπε Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα.

«Δεν τα κατάφερα μόνος μου.Ο,τι πέτυχα ήταν με την υποστήριξη των παικτών και της ομάδας μου. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους» , είπε ο Μουρίνιο όταν παρέλαβε το βραβείο. Ο νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, αγκαλιάστηκε με τον Λούσιο, τον Μαϊκόν και τον Σνάιντερ, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ιντερ.

Η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς ήταν η εξής: Κασίγιας, Μαϊκόν, Λούσιο, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Σνάιντερ, Μέσι, Βίγια, Ρονάλντο.

Τέλος, καλύτερη παίκτρια της σεζόν βγήκε η Μάρτα από τη Βραζιλία, για πολλούς θεωρείται ο ...θηλυκός Πελέ. Πέντε σερί σεζόν φτάνει σε αυτή τη σπουδαία διάκριση!Και καλύτερο γκολ ήταν του Χαμίτ Αλντιντοπ στο ματς της Τουρκίας στο Καζακστάν.

http://fimotro.blogspot.com/

Πρόκριση και... αγωνία!

Από Φώτης Καρακούσης
Σημαντική νίκη με την οποία εξασφάλισε την είσοδό της στην εξάδα πέτυχε το Μαρκόπουλο. Τα κορίτσια του Γιώργου Λυκούδη επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 3-1 και έβαλαν σε μπελάδες τις «πράσινες» που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.


Από την στιγμή που η ΕΟΠΕ φέτος αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο βασικός στόχος των περισσότερων ομάδων ήταν να προκριθούν στην εξάδα, προκειμένου να συνεχίσουν στο νέο ουσιαστικά πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί.
Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και το Μαρκόπουλο πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και να κερδίσει στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής τον Παναθηναϊκό με 3-1 (25-23, 25-17, 22-25, 26-24).
Τα κορίτσια του Γιώργου Λυκούδη έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εξαιρετικό βόλεϊ παίρνοντας πανάξια τη νίκη, απέναντι στις «πράσινες» που σε ένα ακόμα παιχνίδι φέτος απείχαν πολύ από αυτό που έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους τα τελευταία χρόνια.

Και τώρα τρέχουν οι «πράσινες»


Εκτός όμως από την ήττα και τη νέα κακή εμφάνιση, το χειρότερο είναι πως πλέον στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να προκριθούν στην πρώτη εξάδα. Ήδη τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη είναι στην 4η θέση και για να σιγουρέψουν την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουν τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική, καθώς ακόμα και να κερδίσουν την επόμενη την ΑΕΚ και οι Θεσσαλονικείς επικρατήσουν του Μαρκόπουλου, τότε όπως αναφέραμε μόνο με νίκη στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν με σκοπό να παραμείνουν στην κορυφή.

Με μπροστάρα την Ντα Σίλβα, όλες υπέροχες

Για να μπορέσει μια ομάδα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να καταφέρει να πιάσει πολύ καλή εμφάνιση και να πάρει το 100% από όλες τις παίκτριές της. Έτσι και το Μαρκόπουλο είχε σήμερα όλες τις παίκτριές του σε εξαιρετική κατάσταση. Αρχικά η Μίλκα Ντα Σίλβα ήταν ασταμάτητη κάνοντας πλάκα στις «πράσινες», αλλά και όταν η Βραζιλιάνα κουράστηκε, ήρθε η Σαπαρέφσκα με την Τσίμα να πάρουν το ματς στις πλάτες τους. Μεγάλη εμφάνιση και από την Κοσμά, αλλά και την πρώην «πράσινη» την Σιμάνκοβα. Συνολικά ο Γιώργος Λυκούδης σίγουρα θα έπρεπε να έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών του. Μια προσπάθεια που αν συνεχιστεί μπορεί να φέρει το Μαρκόπουλο ακόμα πιο ψηλά.

Τραγικές ειδικά στα δύο πρώτα σετ

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη ειδικά στα δύο πρώτα σετ πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση. Στην συνέχεια όταν ανέβηκαν και ειδικότερα οι τρεις ξένες, φάνηκε πως ήταν πλέον αργά, καθώς είχαν δώσει το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Πλέον το άγχος όπως είναι λογικό περνάει στο… στρατόπεδο του «τριφυλλιού» μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας και αποκλεισμού που αν έρθει με δεδομένο το μπάτζετ θα μιλάμε απλά για καταστροφή. 


Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Κοσμά 10 (1 άσος, 8/17 επ., 44 υπ., 1 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 7 (1 άσος, 3/11 επ., 3 μπλοκ), Ντα Σίλβα 20 (2 άσοι, 17/36 επ., 1 μπλοκ), Τσαπράλη 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Σιμάνκοβα 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τσίμα 25 (20/43 επ., 52% υπ., 5 μπλοκ), Κονόμη (λ, 66% υπ.), Κουτσιβίτη, Μαρκοπούλου

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Μαχόν 16 (2 άσοι, 14/46 επ., 29% υπ.), Τζανακάκη 7 (1 άσος, 3/10 επ., 3 μπλοκ), Παπαφωτίου 5 (2 άσοι, 1/3 επ., 2 μπλοκ), Καρπουζά 6 (1 άσος, 2/4 επ., 2 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 16 (16/47 επ.), Μόλναρ 14 (13/26 επ., 72% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 80% υπ.), Δηλαβέρη 1 (1 άσος)

Λυκούδης: «Έπαιξαν με ψυχή»

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Μαρκόπουλου Γιώργος Λυκούδης ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έπαιξε πολύ καλά, συγχαρητήρια και στα δικά μας κορίτσια που έπαιξαν με ψυχή. Για εμάς αυτή η νίκη είναι μια πιστοποίηση της δουλειάς και της αξίας των κοριτσιών. Συνήθως όλοι καρπωνόμαστε τις επιτυχίες, αλλά αυτά που τραβάνε στις προπονήσεις τα κορίτσια, δεν πληρώνονται. Η νίκη λοιπόν ανήκει πρώτα στα κορίτσια και είναι μια χαρά για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους».

Χουντουμάδης: «Τελείωσαν τα ψέματα»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σπύρος Χουντουμάδης επισήμανε: «Μπήκαμε με άγχος. Καθοριστικό ήταν το πρώτο σετ το οποίο χάσαμε από δικά μας λάθη. Δεν είχαμε διάρκεια, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε παίξει όλοι μαζί ως ομάδα. Σήμερα δεν εξασφαλίσαμε την εξάδα και αυτό μας δημιουργεί άγχος. Θα είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Έχουν τελειώσει τα ψέματα και είμαστε σε οριακό σημείο»

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής


Στις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Γυναικών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:


Ηρακλής Θεσ.-Πειραματικό   3-0 (25-18, 25-21, 25-21)

Κερατέα-Ηρακλής Κηφ.       1-3 (19-25, 25-21, 16-25, 14-25)

Πανελλήνιος-Ολυμπιακός     0-3 (21-25, 18-25, 14-25)

ΕΑ Λάρισας-Ανατόλια        0-3 (14-25, 18-25, 15-25)

Πανιώνιος-ΑΕΚ              1-3 (19-25, 13-25, 25-19, 16-25)

Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός    3-1 (25-23, 25-17, 22-25, 26-24)



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)


1. ΑΕΚ                   27-4   27
2. Ολυμπιακός            24-7   23
3. Μαρκόπουλο            24-7   22
4. Παναθηναϊκός          22-15  17 
5. Ανατόλια              20-13  16
6. Ηρακλής Θεσσαλονίκης  18-15  15
-. Ηρακλής Κηφισιάς      15-15  15
8. Κερατέα               13-19   9
-. Πανιώνιος             12-20   9 
10. Πανελλήνιος            9-24   5
11. Πειραματικό            6-25   4
12. Ε.Α. Λάρισας           1-27   0



πηγή :http://www.gazzetta.gr/volley/volleyball-

Η πόλη του Πειραιά συναντάει το λιμάνι--Παρουσιάστηκε χθες στον ΟΛΠ το φιλόδοξο Master Plan για την «Πολιτιστική Ακτή» της πόλης

Tης Oλγας Σελλα


ANAΠΛAΣH. Mεγαλόπνοο και εντυπωσιακό το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του OΛΠ. Aν υλοποιηθούν τα σχέδια που διαρκώς προβάλλονταν στις μεγάλες και τις μικρότερες οθόνες της αίθουσας, το λιμάνι αλλά και η πόλη του Πειραιά θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση μ’ αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Tίτλος του έργου «Πολιτιστική Aκτή Πειραιά», και αποτελεί μέρος του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου του OΛΠ. Bασικός στόχος, η «πρόσβαση του πολίτη στο λιμάνι, το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα», όπως όλοι οι παρευρισκόμενοι υπουργοί επισήμαναν. Kαι δεν ήταν λίγοι. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Πολιτισμού και Tουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και Θαλασσίων Yποθέσεων και Nαυτιλίας, Γιάννης Διαμαντίδης, η γ.γ. του YΠΠOT, Λίνα Mενδώνη. Παρόντες ήταν επίσης, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Bασίλης Mιχαλολιάκος, ο Γιάννης Mίχας, ο Παναγιώτης Φασούλας και όλοι σχεδόν οι βουλευτές από την A και B Περιφέρεια Πειραιά.

180 στρέμματα, 3 μουσεία
Kι αν ο χαρακτηρισμός «γειτονιά των Mουσείων» ακούγεται υπερβολικός, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Aραχωβίτης έχει υπολογίσει να στεγάσει τρία μουσεία σε υπάρχοντα κτίρια της περιοχής, που μέχρι τώρα παραμένουν «άδεια και γκρίζα, και επιχειρούν να καλυφθούν με τεράστια πανό», όπως είπε ο πρόεδρος του OΛΠ, Γιώργος Aνωμερίτης. Συγκεκριμένα:
- Tο νέο Aρχαιολογικό Mουσείο Πειραιά θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του κτιρίου του OΛΠ, στο «Kαστράκι». Eκεί θα μεταφερθούν τα εκθέματα από το υπάρχον Aρχαιολογικό Mουσείο Πειραιά, δημιουργώντας έναν μουσειακό χώρο που θα συνομιλεί με τον χώρο της Hετιώνειας Πύλης, «μία από τις πύλες που στήριξαν την αθηναϊκή ηγεμονία, του 5ου π.Χ. αιώνα».
- Tο Eθνικό Nαυτικό Mουσείο - Mουσείο Eναλίων Aρχαιοτήτων θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν οι διακομετακομιστικές αποθήκες σιτηρών (Silo), «ένα μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας», όπως είπε η γ.γ. του YΠΠOT, Λίνα Mενδώνη. Kαι πρόσθεσε ότι τα πολλά άγνωστα εκθέματα από την ενάλια αρχαιολογία που φυλάσσονται σε αποθήκες, ήρθε η ώρα να συναντήσουν το κοινό.
- Στους χώρους της Πέτρινης Aποθήκης (διατηρητέο δείγμα πετρόκτιστης αποθήκης στα τέλη του 19ου αιώνα) κοντά στον σταθμό του OΣE, θα στεγαστεί το Mουσείο Mετανάστευσης.
Θα διατηρηθούν επίσης οι πέτρινες δεξαμενές που κτίστηκαν τον 19ο αιώνα, με υλικό από το Kονώνειο Tείχος, αλλά με ασαφή ακόμα πλαίσιο χρήσης. Στον χώρο θα προστεθούν, θεματικό πάρκο, κτίριο εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών λειτουργιών, εμπορική και ψυχαγωγική ζώνη, πάρκινγκ, ράμπες, ποδηλατόδρομοι, κ.λπ.
«Oλοι αυτοί οι χώροι θα παραμείνουν νεκροί αν δεν συνοδευτούν από χώρους πρασίνου και αίθουσες για νέους καλλιτέχνες, που θα περιλαμβάνουν κινηματογραφικά και φωτογραφικά στούντιο», όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Xρηματοδότηση
O Γιώργος Aνωμερίτης, οικοδεσπότης της χθεσινής εκδήλωσης, ήταν αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου θα προχωρήσει απρόσκοπτα, και για τον λόγο ότι στην περιοχή δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις. Tο συνολικό του κόστος ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν:
- Από προγράμματα της E.E. ειδικά για έργα αστικών αναπλάσεων, όπως το Jessica, στο οποίο εντάσσεται η ανάπλαση και η μετατροπή των υπαρχόντων κτιρίων.
- Από πόρους της Περιφέρειας, για τα έργα πρασίνου και τη διαμόρφωση χώρων περιπάτου, ποδηλατόδρομους και υδάτινες επιφάνειες.
- Από συμβάσεις παραχώρησης σε επενδυτές για τα έργα των θεματικών πάρκων.
- Από πόρους του OΛΠ.
«Δουλεύουμε με γνώμονα την ανάγκη να έχει δημοπρατηθεί η πρώτη φάση του έργου μέσα στο 2011», είπε ο κ. Aνωμερίτης. Mέχρι τέλος Iανουαρίου, πάντως, το Master Plan της Πολιτιστικής Aκτής Πειραιά θα δέχεται προτάσεις και τροποποιήσεις.
Mοναδική παραφωνία σ’ αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, η στάση μερικών από τους βουλευτές του Πειραιά, που βρήκαν ένα ακόμη βήμα για να πουν τα μικρά τους λογύδρια, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια θεωρώντας, προφανώς, ότι έχουν κάνει τη δουλειά τους.

http://www.kathimerini.gr/

Χρυσή Μπάλα με άρωμα.. Βαρκελώνης!


Μπορεί να είναι «χρυσή» αλλά τα χρώματα της για φέτος θα είναι μπλε και κόκκινο, όπως δηλαδή τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει σε λίγες ώρες το μεγάλο νικητή της «Χρυσής Μπάλας» με τη Μπαρτσελόνα να έχει μονοπώλιο καθώς και οι 3 υποψήφιοι είναι παίκτες της.

Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι, λοιπόν, κοντράρονται για το ποιος θα αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες…

http://www.star.gr/

Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 Στάσεις εργασίας Τρίτη, Τετάρτη για τρόλεϊ (11:00-15:00), λεωφορεία (11:00-15:30). Στάση εργασίας (12-4) για τον Ηλεκτρικό την Τρίτη, Πέμπτη – πιθανή η 24ωρη την Τετάρτη. Κανονικά το Μετρό την Τρίτη.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από αύριο έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Συγκεκριμένα, για αύριο και την Τετάρτη 11 και 12 του μηνός αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι σταλεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα Τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ακινητοποιηθεί αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών, είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 του μηνός και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Το Μετρό θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Και επειδή στο Μετρό υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΥΜΔ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μηνός θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ προαναγγέλλει ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και επικρίνει τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τους μη εύπορους πολίτες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της επίταξης, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές που επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο έχει σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα, χωρίς ωστόσο να τα αναφέρει.




πηγή  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ