Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΕΣΙ ΠΗΡΕ ΤΗ 'ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ'



Με τη «χρυσή μπάλα» αγκαλιά έφυγε από την Οπερα τηςΖυρίχης ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, ουσιαστικά ...νίκησε τους συμπαίκτες του στηΜπαρτσελόνα, τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Η φινέτσα και η κλάση του Μέσι υπερίσχυσαν! Ηταν η δεύτερη στη σειρά τιμητική διάκριση με τη «χρυσή μπάλα» για τον διάστημο σούπερ σταρ της Μπάρτσα...


«Δεν περίμενα να κερδίσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους φίλους και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα ήμουν εδώ. Οπως και με τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα και την οικογένειά μου» , δήλωσε ο Μέσι, όταν τον τιμούσε ο προπονητής του στη Μπαρτσελόνα, Πέπε Γκουαρντιόλα.

Οσον αφορά στους προπονητές, ο Μουρίνιο επικράτησε και κέρδισε την τιμητική διάκριση στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Ο Πορτογάλος επιβραβεύτηκε για το τρεμπλ που κατέκτησε με την Ιντερ την περασμένη σεζόν. Δεύτερος στις προτιμήσεις ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε της Εθνικής Ισπανίας και ακολούθησε ο Πέπε Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα.

«Δεν τα κατάφερα μόνος μου.Ο,τι πέτυχα ήταν με την υποστήριξη των παικτών και της ομάδας μου. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους» , είπε ο Μουρίνιο όταν παρέλαβε το βραβείο. Ο νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, αγκαλιάστηκε με τον Λούσιο, τον Μαϊκόν και τον Σνάιντερ, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ιντερ.

Η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς ήταν η εξής: Κασίγιας, Μαϊκόν, Λούσιο, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Σνάιντερ, Μέσι, Βίγια, Ρονάλντο.

Τέλος, καλύτερη παίκτρια της σεζόν βγήκε η Μάρτα από τη Βραζιλία, για πολλούς θεωρείται ο ...θηλυκός Πελέ. Πέντε σερί σεζόν φτάνει σε αυτή τη σπουδαία διάκριση!Και καλύτερο γκολ ήταν του Χαμίτ Αλντιντοπ στο ματς της Τουρκίας στο Καζακστάν.

http://fimotro.blogspot.com/

Πρόκριση και... αγωνία!

Από Φώτης Καρακούσης
Σημαντική νίκη με την οποία εξασφάλισε την είσοδό της στην εξάδα πέτυχε το Μαρκόπουλο. Τα κορίτσια του Γιώργου Λυκούδη επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 3-1 και έβαλαν σε μπελάδες τις «πράσινες» που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.


Από την στιγμή που η ΕΟΠΕ φέτος αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο βασικός στόχος των περισσότερων ομάδων ήταν να προκριθούν στην εξάδα, προκειμένου να συνεχίσουν στο νέο ουσιαστικά πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί.
Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και το Μαρκόπουλο πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και να κερδίσει στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής τον Παναθηναϊκό με 3-1 (25-23, 25-17, 22-25, 26-24).
Τα κορίτσια του Γιώργου Λυκούδη έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα εξαιρετικό βόλεϊ παίρνοντας πανάξια τη νίκη, απέναντι στις «πράσινες» που σε ένα ακόμα παιχνίδι φέτος απείχαν πολύ από αυτό που έχουν συνηθίσει τους φιλάθλους τους τα τελευταία χρόνια.

Και τώρα τρέχουν οι «πράσινες»


Εκτός όμως από την ήττα και τη νέα κακή εμφάνιση, το χειρότερο είναι πως πλέον στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να προκριθούν στην πρώτη εξάδα. Ήδη τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη είναι στην 4η θέση και για να σιγουρέψουν την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουν τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική, καθώς ακόμα και να κερδίσουν την επόμενη την ΑΕΚ και οι Θεσσαλονικείς επικρατήσουν του Μαρκόπουλου, τότε όπως αναφέραμε μόνο με νίκη στην Θεσσαλονίκη συνεχίζουν με σκοπό να παραμείνουν στην κορυφή.

Με μπροστάρα την Ντα Σίλβα, όλες υπέροχες

Για να μπορέσει μια ομάδα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να καταφέρει να πιάσει πολύ καλή εμφάνιση και να πάρει το 100% από όλες τις παίκτριές της. Έτσι και το Μαρκόπουλο είχε σήμερα όλες τις παίκτριές του σε εξαιρετική κατάσταση. Αρχικά η Μίλκα Ντα Σίλβα ήταν ασταμάτητη κάνοντας πλάκα στις «πράσινες», αλλά και όταν η Βραζιλιάνα κουράστηκε, ήρθε η Σαπαρέφσκα με την Τσίμα να πάρουν το ματς στις πλάτες τους. Μεγάλη εμφάνιση και από την Κοσμά, αλλά και την πρώην «πράσινη» την Σιμάνκοβα. Συνολικά ο Γιώργος Λυκούδης σίγουρα θα έπρεπε να έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών του. Μια προσπάθεια που αν συνεχιστεί μπορεί να φέρει το Μαρκόπουλο ακόμα πιο ψηλά.

Τραγικές ειδικά στα δύο πρώτα σετ

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη ειδικά στα δύο πρώτα σετ πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση. Στην συνέχεια όταν ανέβηκαν και ειδικότερα οι τρεις ξένες, φάνηκε πως ήταν πλέον αργά, καθώς είχαν δώσει το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει. Πλέον το άγχος όπως είναι λογικό περνάει στο… στρατόπεδο του «τριφυλλιού» μιας και δεν υπάρχουν περιθώρια ήττας και αποκλεισμού που αν έρθει με δεδομένο το μπάτζετ θα μιλάμε απλά για καταστροφή. 


Μαρκόπουλο (Γιώργος Λυκούδης): Κοσμά 10 (1 άσος, 8/17 επ., 44 υπ., 1 μπλοκ), Σαπαρέφσκα 7 (1 άσος, 3/11 επ., 3 μπλοκ), Ντα Σίλβα 20 (2 άσοι, 17/36 επ., 1 μπλοκ), Τσαπράλη 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Σιμάνκοβα 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τσίμα 25 (20/43 επ., 52% υπ., 5 μπλοκ), Κονόμη (λ, 66% υπ.), Κουτσιβίτη, Μαρκοπούλου

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Μαχόν 16 (2 άσοι, 14/46 επ., 29% υπ.), Τζανακάκη 7 (1 άσος, 3/10 επ., 3 μπλοκ), Παπαφωτίου 5 (2 άσοι, 1/3 επ., 2 μπλοκ), Καρπουζά 6 (1 άσος, 2/4 επ., 2 μπλοκ), Μλαντένοβιτς 16 (16/47 επ.), Μόλναρ 14 (13/26 επ., 72% υπ., 1 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 80% υπ.), Δηλαβέρη 1 (1 άσος)

Λυκούδης: «Έπαιξαν με ψυχή»

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Μαρκόπουλου Γιώργος Λυκούδης ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που έπαιξε πολύ καλά, συγχαρητήρια και στα δικά μας κορίτσια που έπαιξαν με ψυχή. Για εμάς αυτή η νίκη είναι μια πιστοποίηση της δουλειάς και της αξίας των κοριτσιών. Συνήθως όλοι καρπωνόμαστε τις επιτυχίες, αλλά αυτά που τραβάνε στις προπονήσεις τα κορίτσια, δεν πληρώνονται. Η νίκη λοιπόν ανήκει πρώτα στα κορίτσια και είναι μια χαρά για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους».

Χουντουμάδης: «Τελείωσαν τα ψέματα»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σπύρος Χουντουμάδης επισήμανε: «Μπήκαμε με άγχος. Καθοριστικό ήταν το πρώτο σετ το οποίο χάσαμε από δικά μας λάθη. Δεν είχαμε διάρκεια, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε παίξει όλοι μαζί ως ομάδα. Σήμερα δεν εξασφαλίσαμε την εξάδα και αυτό μας δημιουργεί άγχος. Θα είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Έχουν τελειώσει τα ψέματα και είμαστε σε οριακό σημείο»

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής


Στις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Γυναικών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:


Ηρακλής Θεσ.-Πειραματικό   3-0 (25-18, 25-21, 25-21)

Κερατέα-Ηρακλής Κηφ.       1-3 (19-25, 25-21, 16-25, 14-25)

Πανελλήνιος-Ολυμπιακός     0-3 (21-25, 18-25, 14-25)

ΕΑ Λάρισας-Ανατόλια        0-3 (14-25, 18-25, 15-25)

Πανιώνιος-ΑΕΚ              1-3 (19-25, 13-25, 25-19, 16-25)

Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός    3-1 (25-23, 25-17, 22-25, 26-24)



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)


1. ΑΕΚ                   27-4   27
2. Ολυμπιακός            24-7   23
3. Μαρκόπουλο            24-7   22
4. Παναθηναϊκός          22-15  17 
5. Ανατόλια              20-13  16
6. Ηρακλής Θεσσαλονίκης  18-15  15
-. Ηρακλής Κηφισιάς      15-15  15
8. Κερατέα               13-19   9
-. Πανιώνιος             12-20   9 
10. Πανελλήνιος            9-24   5
11. Πειραματικό            6-25   4
12. Ε.Α. Λάρισας           1-27   0



πηγή :http://www.gazzetta.gr/volley/volleyball-

Η πόλη του Πειραιά συναντάει το λιμάνι--Παρουσιάστηκε χθες στον ΟΛΠ το φιλόδοξο Master Plan για την «Πολιτιστική Ακτή» της πόλης

Tης Oλγας Σελλα


ANAΠΛAΣH. Mεγαλόπνοο και εντυπωσιακό το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο του OΛΠ. Aν υλοποιηθούν τα σχέδια που διαρκώς προβάλλονταν στις μεγάλες και τις μικρότερες οθόνες της αίθουσας, το λιμάνι αλλά και η πόλη του Πειραιά θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση μ’ αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Tίτλος του έργου «Πολιτιστική Aκτή Πειραιά», και αποτελεί μέρος του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου του OΛΠ. Bασικός στόχος, η «πρόσβαση του πολίτη στο λιμάνι, το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα», όπως όλοι οι παρευρισκόμενοι υπουργοί επισήμαναν. Kαι δεν ήταν λίγοι. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Πολιτισμού και Tουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και Θαλασσίων Yποθέσεων και Nαυτιλίας, Γιάννης Διαμαντίδης, η γ.γ. του YΠΠOT, Λίνα Mενδώνη. Παρόντες ήταν επίσης, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Bασίλης Mιχαλολιάκος, ο Γιάννης Mίχας, ο Παναγιώτης Φασούλας και όλοι σχεδόν οι βουλευτές από την A και B Περιφέρεια Πειραιά.

180 στρέμματα, 3 μουσεία
Kι αν ο χαρακτηρισμός «γειτονιά των Mουσείων» ακούγεται υπερβολικός, ο αρχιτέκτονας Γιώργος Aραχωβίτης έχει υπολογίσει να στεγάσει τρία μουσεία σε υπάρχοντα κτίρια της περιοχής, που μέχρι τώρα παραμένουν «άδεια και γκρίζα, και επιχειρούν να καλυφθούν με τεράστια πανό», όπως είπε ο πρόεδρος του OΛΠ, Γιώργος Aνωμερίτης. Συγκεκριμένα:
- Tο νέο Aρχαιολογικό Mουσείο Πειραιά θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις του κτιρίου του OΛΠ, στο «Kαστράκι». Eκεί θα μεταφερθούν τα εκθέματα από το υπάρχον Aρχαιολογικό Mουσείο Πειραιά, δημιουργώντας έναν μουσειακό χώρο που θα συνομιλεί με τον χώρο της Hετιώνειας Πύλης, «μία από τις πύλες που στήριξαν την αθηναϊκή ηγεμονία, του 5ου π.Χ. αιώνα».
- Tο Eθνικό Nαυτικό Mουσείο - Mουσείο Eναλίων Aρχαιοτήτων θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν οι διακομετακομιστικές αποθήκες σιτηρών (Silo), «ένα μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας», όπως είπε η γ.γ. του YΠΠOT, Λίνα Mενδώνη. Kαι πρόσθεσε ότι τα πολλά άγνωστα εκθέματα από την ενάλια αρχαιολογία που φυλάσσονται σε αποθήκες, ήρθε η ώρα να συναντήσουν το κοινό.
- Στους χώρους της Πέτρινης Aποθήκης (διατηρητέο δείγμα πετρόκτιστης αποθήκης στα τέλη του 19ου αιώνα) κοντά στον σταθμό του OΣE, θα στεγαστεί το Mουσείο Mετανάστευσης.
Θα διατηρηθούν επίσης οι πέτρινες δεξαμενές που κτίστηκαν τον 19ο αιώνα, με υλικό από το Kονώνειο Tείχος, αλλά με ασαφή ακόμα πλαίσιο χρήσης. Στον χώρο θα προστεθούν, θεματικό πάρκο, κτίριο εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών λειτουργιών, εμπορική και ψυχαγωγική ζώνη, πάρκινγκ, ράμπες, ποδηλατόδρομοι, κ.λπ.
«Oλοι αυτοί οι χώροι θα παραμείνουν νεκροί αν δεν συνοδευτούν από χώρους πρασίνου και αίθουσες για νέους καλλιτέχνες, που θα περιλαμβάνουν κινηματογραφικά και φωτογραφικά στούντιο», όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Xρηματοδότηση
O Γιώργος Aνωμερίτης, οικοδεσπότης της χθεσινής εκδήλωσης, ήταν αισιόδοξος ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου θα προχωρήσει απρόσκοπτα, και για τον λόγο ότι στην περιοχή δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις. Tο συνολικό του κόστος ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν:
- Από προγράμματα της E.E. ειδικά για έργα αστικών αναπλάσεων, όπως το Jessica, στο οποίο εντάσσεται η ανάπλαση και η μετατροπή των υπαρχόντων κτιρίων.
- Από πόρους της Περιφέρειας, για τα έργα πρασίνου και τη διαμόρφωση χώρων περιπάτου, ποδηλατόδρομους και υδάτινες επιφάνειες.
- Από συμβάσεις παραχώρησης σε επενδυτές για τα έργα των θεματικών πάρκων.
- Από πόρους του OΛΠ.
«Δουλεύουμε με γνώμονα την ανάγκη να έχει δημοπρατηθεί η πρώτη φάση του έργου μέσα στο 2011», είπε ο κ. Aνωμερίτης. Mέχρι τέλος Iανουαρίου, πάντως, το Master Plan της Πολιτιστικής Aκτής Πειραιά θα δέχεται προτάσεις και τροποποιήσεις.
Mοναδική παραφωνία σ’ αυτό το φιλόδοξο σχέδιο, η στάση μερικών από τους βουλευτές του Πειραιά, που βρήκαν ένα ακόμη βήμα για να πουν τα μικρά τους λογύδρια, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια θεωρώντας, προφανώς, ότι έχουν κάνει τη δουλειά τους.

http://www.kathimerini.gr/

Χρυσή Μπάλα με άρωμα.. Βαρκελώνης!


Μπορεί να είναι «χρυσή» αλλά τα χρώματα της για φέτος θα είναι μπλε και κόκκινο, όπως δηλαδή τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει σε λίγες ώρες το μεγάλο νικητή της «Χρυσής Μπάλας» με τη Μπαρτσελόνα να έχει μονοπώλιο καθώς και οι 3 υποψήφιοι είναι παίκτες της.

Μέσι, Ινιέστα και Τσάβι, λοιπόν, κοντράρονται για το ποιος θα αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες…

http://www.star.gr/

Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


 Στάσεις εργασίας Τρίτη, Τετάρτη για τρόλεϊ (11:00-15:00), λεωφορεία (11:00-15:30). Στάση εργασίας (12-4) για τον Ηλεκτρικό την Τρίτη, Πέμπτη – πιθανή η 24ωρη την Τετάρτη. Κανονικά το Μετρό την Τρίτη.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από αύριο έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Συγκεκριμένα, για αύριο και την Τετάρτη 11 και 12 του μηνός αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι σταλεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα Τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ακινητοποιηθεί αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών, είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 του μηνός και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Το Μετρό θα κυκλοφορήσει κανονικά αύριο, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Και επειδή στο Μετρό υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΥΜΔ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μηνός θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ προαναγγέλλει ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και επικρίνει τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι πλήττουν κυρίως τους μη εύπορους πολίτες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της επίταξης, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν προσφέρεται για καθημερινή χρήση και δεν ανταποκρίνεται σε πολιτικές που επιθυμεί η κυβέρνηση, αλλά το υπουργείο έχει σχεδιάσει εναλλακτικά πλάνα και μάλιστα όχι μόνο ένα, χωρίς ωστόσο να τα αναφέρει.




πηγή  www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γκρέμισε τις μπάρες διοδίων ο δήμαρχος Στυλίδας, Α. Γκλέτσος


 Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.



Με μηχανήματα του δήμου, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.
Στην περιοχή όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα συνεργεία της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια. Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες. Πάντως ο δήμαρχος της Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι στόχος του είναι «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του…» και μάλιστα όπως δήλωσε, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.


πηγή  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_2_09/01/2011_1283653

Η Δήμητρα Παπανδρέου θα εμφανιστεί σε θεατρική παράσταση!

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου δέχτηκε πρόταση για μια guest εμφάνιση σε θεατρική παραγωγή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso»  θα εμφανιστεί σε παράσταση με γυμνούς ηθοποιούς επί σκηνής, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί ακόμη περισσότερο. 


Ο λόγος για το έργο «Πεινάει κανείς;» με τον Στράτο Τζώρτζογλου, όπου η Δήμητρα καλείται να μιλήσει για προσωπική της εμπειρία που έχει να κάνει με τον… κανιβαλισμό. 
Άλλωστε αυτός είναι και ο «καμβάς» της παράστασης της Αθηνάς Παππά.



πηγή  http://www.agelioforos.gr/default.asp


Πεινάει Κανείς?
Θεατρική Ομάδα "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ..."
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αθηνά Παππά
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από 13/1 έως 30/1, στις 21:30
Κατάλληλο: από 16 χρονών και άνω
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 80’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό, 10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων


Η sexy φωτογράφιση της Nicole Scherzinger


Μία προκλητική φωτογράφιση έκανε η πρώην τραγουδίστρια των Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger στην Ίμπιζα.

Η χυμώδης Nicole, φόρεσε ένα χρυσό, αποκαλυπτικό φόρεμα και από μέσα ένα τιρκουάζ μαγιό, ενώ φωτογραφήθηκε σε σέξι στάσεις, έχοντας ως «σύμμαχο» τον καυτό ήλιο.

Η Scherzinger ετοιμάζει το δεύτερο σόλο άλμπουμ της το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο διάστημα.



http://www.zougla.gr/

Για τλευταία φορά μαζί στην κορυφή της Α1 οι «αιώνιοι»

Τα ψέματα τελείωσαν, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίζουν αήττητοι στη φετινή Α1, αλλά για έναν από τους δύο το σερί σταματά εδώ. Οι «αιώνιοι» νίκησαν εύκολα Καβάλα και Ίκαρο αντίστοιχα και ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι της προσεχούς Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Τόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν ροτέισον, ώστε να έχουν όλους τους παίκτες τους ξεκούραστους στη "μητέρα των μαχών" του ελληνικού μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, ο Κολοσσός γνώρισε αναπάντεχη ήττα από τον Πανελλήνιο στη Λαμία με 71-58, και ο Άρης, που πέρασε από την έδρα της ΑΕΚ με 74-65 έμεινε μόνος τρίτος. Εντυπωσιακό το Μαρούσι, που ενώ όλοι το θεωρούσαν ξεγραμμένο, νίκησε και τον Ηλυσιακό και ανέβηκε στην τέταρτη θέση!
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
 
ΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
ΑΕΚ-Άρης65-74
Ίκαρος Καλλ.-Παναθηναϊκός62-91
Πανελλήνιος-Κολοσσός71-58
ΠΑΟΚ-Περιστέρι69-60
Ολυμπιακός-Καβάλα81-60
Πανιώνιος-Ηρακλής94-76
Μαρούσι-Ηλυσιακός80-75
 
Βαθμολογία
 
ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓ.Β.ΠΟΝΤΟΙ
 1Παναθηναϊκός11221038-680
 2Ολυμπιακός1122942-718
 3Άρης1118841-837
 4Μαρούσι1117804-886
 5Καβάλα1117828-812
 6Κολοσσός1117791-765
 7ΠΑΟΚ1117812-802
 8Περιστέρι1116742-773
 9Ίκαρος Καλλ.1116741-815
10ΑΕΚ1115828-893
11Πανιώνιος1115736-807
12Πανελλήνιος1114752-819
13Ηρακλής1113739-870
14Ηλυσιακός1112793-910
 
Η επόμενη αγωνιστική:
ΑΓΩΝΑΣΗΜ.ΩΡΑΚΑΝΑΛΙ
Άρης-Πανιώνιος12/117:00Nova
Ηρακλής-Ίκαρος Καλλ.12/117:00 
Καβάλα-Πανελλήνιος12/117:00 
Κολοσσός-ΠΑΟΚ12/117:00 
Περιστέρι-Ηλυσιακός12/117:00 
ΑΕΚ-Μαρούσι12/119:00Nova
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός12/121:00ΕΤ1

http://www.enet.gr/

Αριζόνα: Μια γυναίκα σταμάτησε το μακελειό




Μια γυναίκα ρίχτηκε πάνω στον ένοπλο στην Αριζόνα, καταφέρνοντας να του αποσπάσει ένα γεμιστήρα από τα χέρια για να τον εμποδίσει να συνεχίσει να πυροβολεί εναντίον του πλήθους.
Όπως αφηγήθηκε ο σερίφης της κομητείας Κλάρενς Ντάπνικ στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο δίκτυο Fox News, η Πατρίσια Μέις επέδειξε ασυνήθιστη γενναιότητα.
«Μια καταστροφή τεράστια, πολύ μεγαλύτερη» θα είχε συμβεί αν η γυναίκα αυτή δεν είχε δράσει, διαβεβαίωσε ο σερίφης.
Ο ένοπλος, ο 22χρονος Τζάρεντ Λι Λόφνερ, είχε ήδη αδειάσει ένα γεμιστήρα με 31 σφαίρες των 9 χιλιοστών πάνω στη βουλευτή Γκάμπριελ Γκίφορντς και τα πρόσωπα που την περιέβαλαν, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι Glock.
Αρπάζοντάς του ένα γεμιστήρα από τα χέρια, η άγνωστη ηρωίδα τον εμπόδισε να ρίξει και πάλι στο πλήθος.
Μερικά μοντέλα του Glock μπορούν να πυροβολούν αυτόματα για να αυξάνεται ο ρυθμός βολών και χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αδειάσουν ένα γεμιστήρα από τριάντα σφαίρες.
Ο Λόφνερ έβγαλε από την τσέπη του έναν άλλο γεμιστήρα, όμως ένα ελατήριό του δεν λειτούργησε σωστά και δεν κατάφερε να πυροβολήσει, αφηγήθηκε ο σερίφης.
Δύο άνδρες επενέβησαν τότε και έθεσαν υπό έλεγχο τον ένοπλο, περιμένοντας να φτάσει η αστυνομία.

http://www.tanea.gr/

Δύο παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

Τουλάχιστον 70 νεκροί στο Ιράν από τη συντριβή αεροσκάφους

Το αεροσκάφος που συνετρίβη κοντά στην βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, περίπου 1.000 χλμ. βορειοδυτικά από την Τεχεράνη, παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 70 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32.

Ανάμεσα στους επιβάτες είναι και 2 παιδιά, η τύχη των οποίων αγνοείται μέχρι αυτή τη στιγμή. Στo Boeing 727 επέβαινε 12μελές πλήρωμα και οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν την πτώση στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο «κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν», ενώ αυξημένος είναι ο φόβος για αύξηση του αριθμού των νεκρών, αφού η κατάσταση των τραυματιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή κι ανταλλακτικά, ακόμα, γιά τα παλαιότερα.

Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό «Τουπόλεφ» των 'Αερογραμμών της Κασπίας με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 168 άνθρωποι.

Το Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό «Ιλιούσιν-76» συνετρίβη στο νότιο Ιράν στο οποίο επέβαιναν 276 «Φρουροί της Επανάστασης», που σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.
http://www.newsbeast.gr/

Γραμμή άμυνας των τραπεζών στην κερδοσκοπία


ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΕΡΓΟΥΔΗ


Γραμμή άμυνας διαμορφώνουν οι διοικήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών με στόχο να αναχαιτίσουν το κύμα υποτιμητικής κερδοσκοπίας που πλήττει την ελληνική χρηματαγορά. Με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δώδεκα μηνών, οι τραπεζίτες προσανατολίζονται σε εφαρμογή ενός «σχεδίου αντίστασης» με χρονικό ορίζοντα εξαμήνου.

Στο διάστημα αυτό εκτιμάται ότι θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η οποία εξαπλώνεται ταχύτατα και στην Ιβηρική Χερσόνησο. Στο βαθμό που οι πρωτοβουλίες αυτές θα αποδώσουν, θα αρχίσουν να αποφορτίζονται και οι πιέσεις που ασκούνται σήμερα στο τραπεζικό σύστημα και στο μέτωπο των κρατικών ομολόγων.

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης των ελληνικών τραπεζών αναπτύσσεται σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά στη στρατηγική τους αναδίπλωση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος με μέτρα συγκράτησης του λειτουργικού τους κόστους. Σε μια αγορά που συρρικνώνεται, όπως η ελληνική, δεν αρκεί μόνο η εγκατάλειψη του μοντέλου επιθετικής ανάπτυξης που ακολουθούσαν μέχρι πριν από λίγο καιρό όλες οι τράπεζες προκειμένου να διευρύνουν τα μερίδιά τους.

Η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται συνεχώς από τις αρχές του 2008, τα πιστωτικά ιδρύματα είναι υποχρεωμένα να υιοθετήσουν ένα συντηρητικό πλαίσιο λειτουργίας επιδιώκοντας όμως παράλληλα με κάθε μέσο τη συγκράτηση του κόστους λειτουργίας.

Το δεύτερο μέτωπο, το οποίο ενισχύουν μεθοδικά οι τραπεζίτες, είναι αυτό της κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η αχίλλειος πτέρνα των ελληνικών τραπεζών είναι τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια, οι καθυστερούμενες οφειλές δηλαδή, οι οποίες απειλούν να εκτινάξουν τις επισφάλειες σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Όμως και το άχθος των κρατικών ομολόγων αποδυναμώνει τη θέση των ελληνικών τραπεζών στο διεθνή ανταγωνισμό, καθώς το σενάριο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας ή της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους παραμένουν ακόμη στην ημερήσια διάταξη.

Για να αντιμετωπίσουν τις απειλές οι ελληνικές τράπεζες δημιουργούν ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» αυξάνοντας το μετοχικό τους κεφάλαιο. Πριν από ένα χρόνο το δρόμο άνοιξε η Alpha Bank, ακολούθησε το 2009 η Εθνική (η οποία βρίσκεται πλέον στο top 10 των ευρωπαϊκών τραπεζών με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας), ενώ φέτος ακολουθούν η Πειραιώς και η Marfin.

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί μονόδρομο μέχρι τουλάχιστον να φανεί κάποια έξοδος από το τούνελ στο οποίο έχει εισέλθει η χώρα. Η δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων αναπόφευκτα κινείται στην ίδια τροχιά με την ελληνική οικονομία. Πέρυσι οι χορηγήσεις των τραπεζών υπέστησαν καθίζηση, με τη δωδεκάμηνη αύξηση στην πιστωτική επέκταση να κινείται μεταξύ 0,6% και 0,7%. Ανάλογος ρυθμός προβλέπεται να διατηρηθεί και το 2011, με αποτέλεσμα τα έσοδα από τόκους (παρά την αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων) να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Οι πιέσεις γίνονται εντονότερες μετά τον όψιμο ανταγωνισμό των τραπεζών για τη συγκράτηση των καταθέσεων, που τις αναγκάζει να προσφέρουν δελεαστικά επιτόκια, τα οποία αγγίζουν το 5%. Το πρόβλημα των εσόδων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες γίνεται οξύτερο αν συνυπολογιστούν οι ζημιές, που πέρυσι υπέστησαν οι τράπεζες από το χαρτοφυλάκιό τους αλλά και από την εν γένει επενδυτική τους δραστηριότητα.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι διοικήσεις όλων σχεδόν των τραπεζών είναι αναγκασμένες να στραφούν στον περιορισμό του λειτουργικού τους κόστους. Εφαρμόζοντας κλασικές συνταγές, οι οποίες ξεκινούν από τη μείωση ελαστικών δαπανών (συγχώνευση υπηρεσιών και υποκαταστημάτων, περικοπή αναλώσιμων, κόψιμο υπερωριών).

Στο δεύτερο μέτωπο, αυτό της ενίσχυσης των κεφαλαίων, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν επιδείξει προνοητικότητα. Ήδη έχουν γίνει κινήσεις άμεσης ενίσχυσης των κεφαλαίων αλλά και έμμεσες (όπως αυτή της συγχώνευσης της ΔΙΑΣ Επενδυτικής με την Eurobank) με τις οποίες οι ελληνικές τράπεζες έχουν ενισχύσει τη θωράκισή τους. Όμως παρ’ όλ’ αυτά οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών των τραπεζών να έχουν υποχωρήσει σε δυσανάλογα χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με την πραγματική αξία που αυτές ενσωματώνουν. Ο λόγος τιμής της μετοχής προς τη λογιστική αξία (Price to Book Value) βρίσκεται στο 0,52 για την Εθνική και στο 0,39 για την Alpha, ενώ ο λόγος αυτός για τις ισπανικές τράπεζες (οι οποίες μάλιστα απειλούνται από τη φούσκα των ακινήτων που οι ίδιες δημιούργησαν) ανέρχεται σε 1,2 ή ακόμη οι μετοχές των αγγλικών τραπεζών διαπραγματεύονται 1,3 φορές τη λογιστική τους αξία.

Σε ένα βαθμό η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των ελληνικών τραπεζών αποδίδεται σε παιχνίδι υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Ταυτοχρόνως όμως ενσωματώνει τους φόβους των ξένων για το «κούρεμα των ελληνικών ομολόγων», αλλά και την εκτίναξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε επίπεδα που υπερβαίνουν το 16%. Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν σήμερα περίπου 60,8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στη μεγάλη πλειονότητά τους δεν έχουν αποτιμηθεί σε τρέχουσες τιμές. Όμως σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, αν η χώρα υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της, τότε και οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να αποτιμήσουν το σύνολο του χαρτοφυλακίου που διαθέτουν, εξέλιξη που θα προκαλέσει αφαίμαξη στα κεφάλαιά τους.



http://www.isotimia.gr/