Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ


ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 


(ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ-ΚΑΡΑΒΙΑ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ




ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ  ΔΗΜΑΡΧΕ  ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


ΓΙΑ  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ 


ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ (Π.Χ) ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ  


ΠΟΣΟ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ 


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ...........!!!!!!!!


ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.....!!!

Υπέγραψε μέχρι το 2014 στον Ολυμπιακό ο Μανιάτης

Και με τη βούλα, παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Γιάννης Μανιάτης που υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Ο διεθνής δεξιός μπακ πήρε τη φανέλα με το Νο 2.


Μετά την ανακοίνωση της μετεγγραφής από την πειραϊκή ΠΑΕ, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο ποδοσφαιριστής: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και σίγουρα είχα κάποιο άγχος γι' αυτό, όμως ήρθα στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο για να πετύχει τους στόχους της, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι της Διοίκησης του Ολυμπιακού με δέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και θέλω και εγώ να ανταποδώσω, με την απόδοσή μου, την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν."

Ο Μανιάτης που θα έχει περίπου 320.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές, αγωνιζόταν στον Πανιώνιο από τη σεζόν 2004-2005, προερχόμενος από τη Θήβα. Πρωτόπαιξε σε ματς Κυπέλλου, Ηλυσιακός-Πανιώνιος στις 19 Ιανουαρίου 2005, με προπονητή των “κυανέρυθρων” τον Γιώργο Βαζάκα.  Συνολικά αγωνίστηκε σε 165 επίσημα ματς του Πανιωνίου και πέτυχε 6 γκολ. Μετράει 12 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων και δυο στην Ανδρών



http://www.enet.gr/

Ηρεμία μετά τα επεισόδια στο Μενίδι


Ηρεμία επικρατούσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο Μενίδι, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα επτάχρονη Ρομά και υπαίτιο μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Περίπου 100 τσιγγάνοι είχαν ανάψει φωτιές στην οδό Αριστοτέλους, ενώ έκλεισαν για αρκετή ώρα τις γραμμές του τρένου. Ταυτόχρονα, πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι Ρομά επέστρεψαν στον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο μοτοσικλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία και έκανε ελιγμό για να προσπεράσει προπορευόμενο κλειστό φορτηγάκι με αποτέλεσμα να κτυπήσει το κοριτσάκι που ήταν στο δρόμο, μπροστά στον τσιγγάνικο καταυλισμό και δεν το είδε.

Ο αστυνομικός που προκάλεσε το τροχαίο συνελήφθη. 



http://www.skai.gr/news/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων -Θέατρο Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00 «O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911)


Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο

Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου κλασικού διηγήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και για ένα μουσικό υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».
Στην παράσταση ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και “μετατοπίζεται” σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.
Μια συνομιλία της απαστράπτουσας γλώσσας του Παπαδιαμάντη με ζωντανή μουσική. Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασικού διηγήματος.
Με τη νέα φετινή θεατρική παρουσίαση του διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη –ύστερα από 2 επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων την προηγούμενη θεατρική σεζόν–η εταιρεία «ηθικόν ακμαιότατον» τιμά τα 100 χρόνια από το θάνατο του Σκιαθίτη συγγραφέα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία Θανάσης Σαράντος
Μουσικός-Ηχητικός Αυτοσχεδιασμός Λάμπρος Πηγούνης
Σκηνικά-Κοστούμια        Λίνα Μότσιου
Σχεδιασμός Φωτισμών Θανάσης Σαράντος
Διεύθυνση Παραγωγής Ζωή Κανελλοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη      Δημήτρης Κερεστεντζής
Βοηθός Σκηνογράφου Χρήστος Λάσκαρης
Φωτογραφίες              Μαριλένα Σταφυλίδου,
Τάκης Βεκόπουλος
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 21:00
Ο Αμερικάνος
Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Μία δραματοποιημένη διήγηση από τον Θανάση Σαράντο
Εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον»
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης: 70’

περισσότερα:http://camerastyloonline.wordpress.com/

Μοτοσυκλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε μικρό κοριτσάκι



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 7χρονο κοριτσάκι το οποίο παρασύρθηκε στην Λεωφόρο Κύπρου 55 στο Μενίδι από μοτοσυκλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το κοριτσάκι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πήγαινε να διασχίσει το δρόμο και παρασύρθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες από την μοτοσυκλέτα.

'Οπως λένε οι γιατροί η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού που είναι καταγωγής Ρομά είναι πολύ κρίσιμη.

http://www.newsit.gr/

Συνελήφθη 30χρονος για τα φορτηγά με τα κλοπιμαία

Είχαν βρεθεί στις 2 Ιανουαρίου στο Μοσχάτο

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 30χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, για την υπόθεση του εντοπισμού δύο φορτηγών που ήταν γεμάτα με κλοπιμαία και είχαν βρεθεί στις 2 Ιανουαρίου σε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μοσχάτο.

Μέσα σε αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεννήτριες, δίκυκλες μοτοσικλέτες και μηχανήματα έργων.

Τα κλοπιμαία, που οι δράστες είχαν σκοπό να τα μεταφέρουν τα κλοπιμαία εκτός Ελλάδας, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
http://www.newsbeast.gr/

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.


 
Ακούμε πολύ συχνά για σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών υψηλού επιπέδου ή ακόμα και για αιφνίδιους θανάτους κάποιων εξ' αυτών. Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα το άθλημα. Δυστυχώς τελευταία τα φαινόμενα αυτά έχουν παρατηρηθεί και σε μικρότερες ηλικίες και όχι μόνο σε επαγγελματίες αθλητές .Σκοπός μας στο άρθρο αυτό είναι να ενημερώσουμε τους γονείς για τις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένας αθλητής από μικρή ηλικία ώστε να θωρακιστεί από προβλήματα που μπορεί να προκύψουν πρώτα για την υγεία και μετά για την καριέρα που μπορεί να κάνει.
Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ιατρικών & παραιατρικών γνώσεων και πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιούνται με τον κατάλληλο εξοπλισμό και από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό & να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τέτοιες είναι:
1.      ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ.
Με τις εξετάσεις αυτές βλέπουμε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων και παρεμβαίνουμε ώστε να αποκατασταθεί ο οργανισμός του αθλητή και να προλάβουμε επώδυνες διαδικασίες όπως πχ της μυόλυσης, που οι παλιοί έλεγαν «κάψιμο»των μυών ή πιθανές επιπλοκές στο συκώτι, στα νεφρά κ.α. Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει και η γνώση αυτών που χειρίζονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών αφού είναι γνωστό σε όλους ότι πέρα της φυσικής αποκατάστασης ενός οργανισμού υπάρχουν και πολλοί «καλοθελητές» που χρησιμοποιούν τις εξετάσεις αυτές για να προτείνουν στους αθλητές εργογόνα βοηθήματα αγνώστου προελεύσεως με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία ενός παιδιού-αθλητή.

 2.      Η.Κ.Γ & TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ.
Τα περισσότερο σοβαρά προβλήματα αφορούν την καρδιά ενός αθλητή και για αυτό πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από καρδιολόγο ώστε να προφυλάσσονται από παθήσεις όπως υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια,ανωμαλίες στεφανιαίων,διατατική  μυοκαρδιοπάθεια,ισχαιμική καρδιοπάθεια κ.α.

 3.      ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Πιθανές αναπνευστικές παθήσεις αποκαλύπτονται από τις μετρήσεις αυτές είτε είναι αποφρακτικού τύπου(π.χ άσθμα) είτε είναι περιοριστικού τύπου (π.χ πνευμονία) και αξιολογούμε τα «όρια» του αναπνευστικού συστήματος ώστε να μην τα ξεπερνάμε κατά την εφαρμογή προπονητικών προγραμμάτων αλλά σταδιακά να επιτυγχάνουμε όλο και καλύτερες επιδόσεις χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία του αθλητή.
 
4.      ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ.
Με τις εξετάσεις αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε μυοσκελετικές ανωμαλίες του αθλητή και πρωτίστως να κατευθύνουμε τα προπονητικά προγράμματα στην κατεύθυνση της πρόληψης από σοβαρούς τραυματισμούς που θέτουν σε κίνδυνο την εξέλιξη ενός επίδοξου αθλητή υψηλών επιδόσεων.

ΤΟΥΡΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ MC 

http://www.ourboys.gr/

Χαριζονται κουταβια




Χαριζονται κουταβιαΧαριζονται κουταβια


Xαρίζονται παιχνιδιάρικα, καλοθρεμμένα κουταβάκια που θα γινουν μεσαίου μεγέθους. Είναι 1,5 μηνών εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα. Το μόνο που χρειάζονται είναι ανθρώπους να τα αγαπάνε και να τα φροντίζουν.


περισσότερα:http://slando.gr/athhna/

Ο… Ινδικός γάμος της Καλομοίρας!


Όχι όχι… η Καλομοίρα δεν αποφάσισε να ανανεώσει τους όρκους του γάμου της και να τον επαναλάβει αλά Ινδικά. Άλλωστε ξέρουμε καλά πως τηρεί πιστά τις ελληνικές παραδόσεις κάτι το οποίο απέδειξε με τον γάμο της πριν μερικούς μήνες όπου και τήρησε σχεδόν όλα τα ελληνικά ήθη και έθιμα!
Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να πάει ως καλεσμένη στο γάμο της κουνιάδας της Ελένης, η οποία παντρεύτηκε έναν Ινδό ονόματι Subir και έκαναν έναν άκρως παραδοσιακό Ινδικό γάμο.

Μάλιστα, το Καλομοιράκι απ΄ότι φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter το απόλαυσε και με το παραπάνω, αφού ντύθηκαν και αυτή και ο καλός της Γιώργος με παραδοσιακή ινδική φορεσιά για να μπουν απόλυτα μες το κλίμα: «πρώτη μου φορά σε Ινδικό γάμο και ήθελα να ντυθώ κατάλληλα για να νιώσω όλη αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία»,έγραψε στο Twitter της.


περισσότερα:http://www.star.gr/

Παρέμεινε στην κορυφή με Νάνι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-2-1 τη Στόουκ στο «Ολντ Τράφορντ»

Για μία ακόμα φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, ωστόσο πήρε τη νίκη απέναντι στη Στόουκ στο «Ολντ Τράφορντ» (2-1) και παρέμεινε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Σκόρερ των νικητών οι Ερνάντες και Νάνι, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους ο Γουάιτχεντ.
Η έκτη διαδοχική εντός έδρας της Γιουνάιτεντ συνδυάστηκε με δύο εντυπωσιακά τέρματα από τους Ερνάντες και Νάνι. Ο Μεξικανός με εκπληκτικό τακουνάκι έφτασε τα 5 στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, ενώ με «κεραυνό» με το αριστερό ο Πορτογάλος έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον. Αξιοσημείωτο, ότι το γκολ της ισοφάρισης από τη Στόουκ ήταν το πρώτο της μετά από 30 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας, Φούλαμ και Μπέρμιγχαμ πέτυχαν σπουδαίες νίκες κόντρα σε Γουέστ Μπρόμ. και Μπλάκπουλ αντίστοιχα και πήραν βαθμολογική ανάσα.

Η βαθμολογία στην κορυφή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 44, Μάντσεστερ Σίτι 41, Αρσεναλ 39, Τότεναμ 36, Τσέλσι 35, Σάντερλαντ 30, Μπόλτον 29, Στόουκ 27, Λίβερπουλ 25, Νιούκαστλ 25.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Τρίτη

Μπλάκπουλ-Μπέρμιγχαμ 1-2 (68’ Κάμπελ – 24’ Χλεμπ, 89’ Νταν)
Φούλαμ-Γουέστ Μπρόμ. 3-0 (45’ Ντέιβις, 56’ Ντέμπσεϊ, 65’ Χάνγκελαντ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ 2-1 (27’ Ερνάντες, 62’ Νάνι – 50’ Γουάιτχεντ)

Τετάρτη

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι
Άστον Βίλα-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Γουλβς-Τσέλσι
Μπλάκμπερν-Λίβερπουλ
Μπόλτον-Γουίγκαν
Έβερτον-Τότεναμ
http://www.enet.gr/

Τέλη Ιανουαρίου η Ferrari

Τέλη Ιανουαρίου η Ferrari


Στη Scuderia ελπίζουν πως το νέο μονοθέσιο θα τους φέρει πίσω στην κορυφή μετά από απουσία τριών χρόνων

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας παρουσίασης των νέων μονοθεσίων για τις περισσότερες ομάδες. Μια από αυτές είναι και η Ferrari, που επιβεβαίωσε πως θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια την τελευταία εβδομάδα του μήνα λίγες μέρες πριν από τις τριήμερες δοκιμές εξέλιξης στη Βαλένθια.

Στη Scuderia ελπίζουν πως το νέο μονοθέσιο, στο οποίο ακόμα δεν έχουν δώσει ονομασία, θα τους φέρει πίσω στην κορυφή μετά από απουσία τριών χρόνων, καθώς το 2008 κατέκτησαν τελευταία φορά το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Αυτό θα γίνει, βέβαια, παρουσία των δυο οδηγών της, Φελίπε Μάσα και Φερνάντο Αλόνσο, που πέτυχαν πέντε νίκες το 2010, όμως έμειναν πίσω από Red Bull και McLaren.

Επίσης, η ομάδα του Μαρανέλο αποκάλυψε ότι το νέο μονοθέσιο πέρασε μια σειρά κρας τεστ πριν τα Χριστούγεννα. Τέλος, επιβεβαίωσε πως οι Αλόνσο και Μάσα θα συμμετάσχουν στο ιβέντ «Wroom», που κάνει κάθε χρόνο η Scuderia, στο χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας Μαντόνα ντι Καμπίλιο.

Πηγή: gazzetta.gr
http://www.newsbeast.gr/


Τα κοράλλια «δείχνουν» τις κλιματικές αλλαγές



Ωκεάνια ρεύματα επηρεάζουν το παγκόσμιο κλίμα


Ελβετοί, Αμερικανοί και καναδοί βιοχημικοί και ωκεανογράφοι, παρατήρησαν ότι το ψυχρό ωκεάνιο ρεύμα «Λαμπραντόρ» που «κατέρχεται» κατά μήκος των δυτικών ακτών των ΗΠΑ, χάνει πλέον τη σημασία του προς όφελος του θερμού ρεύματος, του «Γκαλφ στριμ», που «ανέρχεται» κατά μήκος των ίδιων ακτών.

Πρόκειται για σπάνιο κλιματολογικό φαινόμενο και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών «πηγαίνει» σε βάθος 1.800 ετών κι έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με τον Κάρστερν Σούμπερτ, του Ινστιτούτου υδάτινων ερευνών του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου (Eawag) για 2.000 έτη το «Λαμπραντόρ» επικρατούσε του «Γκαλφ στριμ. «Πλέον, το 'Γκαλφ στριμ' επικρατεί του 'Λαμπραντόρ', κάτι που σηματοδοτεί μία ριζική κλιματολογική αλλαγή» συμπληρώνει.

Προκειμένου να καταλήξουν στο ανωτέρω επιστημονικό συμπέρασμα, οι ερευνητές έκαναν ισοτοπικές έρευνες σε κοραλλιογενείς περιοχές, όπου τα κοράλλια τρέφονται από οργανικές ενώσεις, που μεταφέρονται εκεί από τα ρεύματα. Οι ερευνητές εστίασαν στα χρώματα των «δακτυλιδιών» των κοραλλιών αυτών τα τελευταία 700 έτη.

Τα νερά του «Γκαλφ στριμ» είναι πλούσια σε άλατα και μόρια οργανικών ενώσεων, ενώ τα ψυχρά νερά του «Λαμπραντόρ» δεν έχουν πολλά διατροφικά στοιχεία για τα κοράλλια.

«Καταλήξαμε σε σχέση αιτίου-αποτελέσματος, όσον αφορά τις υπάρχουσες διαφορές των δύο ωκεάνιων ρευμάτων του βόρειου Ατλαντικού και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξ αιτίας της βιομηχανικής δραστηριότητας», τονίζει τελευταίο ανακοινωθέν του «Eawag».

Το συμπέρασμα είναι σπουδαίο, επειδή «συνδέεται» με το συσχετισμό των δύο ρευμάτων με το παγκόσμιο κλίμα, απ’ τη στιγμή που τα ρεύματα αυτά σχετίζονται με τα γνωστά παλιρροϊκά φαινόμενα στον Ατλαντικό, στη διάρκεια εκατοντάδων δεκαετιών.
Στο βόρειο Ατλαντικό, γίνεται ένα κυκλικό φαινόμενο των αερίων μαζών της ατμόσφαιρας, σε πολύ μεγάλη κλίμακα το οποίο αυξάνει, ή μειώνει, τη θερμοκρασία της επιφάνειας του ωκεανού, κάτι που επιδρά βέβαια στις μετεωρολογικές συνθήκες και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr/
http://meteoparea.blogspot.com/

Βιβλική καταστροφή στην Αυστραλία. Συναγερμός λόγω των πλημμυρών


Δεν θα πέσει η στάθμη των υδάτων στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, οι αρχές προειδοποιούν τον πληθυσμό για την εμφάνιση κροκοδείλων και φιδιών.




























http://meteoparea.blogspot.com/

Ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Tο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εφαρμογή του, αλλά και την κάρτα του πολίτη παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζοντάς το ως το ξεκίνημα της «μετά ΚΕΠ εποχής».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η δημόσια διαβούλευση θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες, ενώ τόνισε πως μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ. Μάλιστα ανέφερε και παραδείγματα που δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αφορά το «ακριβές αντίγραφο».
 
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση, θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.
 
Αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη, ο υπουργός είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.
 
Πρόσθεσε επίσης ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.
 
Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το θεσμό της Δημόσιας διαβούλευσης από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που βοήθησαν πολύ για την αρτιότητα υπουργικών αποφάσεων και νομοσχεδίων, ενώ επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν του ζήτησαν απολύσεις από το δημόσιο.
 
Τέλος ο κ. Ραγκούσης είπε ότι αύριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του, η υπουργική επιτροπή για το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.

http://www.enet.gr/


Πατέρας ασελγούσε σε βάρος της κόρης του


Λία Νεσφυγέ

Τραγωδία με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας οικογένειας αποκαλύφθηκε χθες στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί αντίκρισαν σκηνές φρίκης όταν μπήκαν σε μια μονοκατοικία-τρώγλη προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση ανηλίκου. 

Στη μονοκατοικία, μέσα σ’ ένα βρώμικο και μίζερο περιβάλλον, ζούσε ο 45χρονος πατέρας, η σύζυγός του 40 χρόνων και τα τρία ανήλικα παιδιά τους: η 18χρονη κόρη και δύο ανήλικα αγόρια, 9 και 6 χρόνων. 

Από την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, προέκυψε ότι η 18χρονη είχε πέσει αρκετές φορές θύμα ασέλγειας από τον ίδιο της τον πατέρα. 

Ενδεικτικό της αθλιότητας μέσα στην οποία ζούσε η οικογένεια είναι το γεγονός ότι τα δύο αγόρια δεν πήγαιναν σχολείο και είχαν δυσκολίες ακόμα και για να μιλήσουν. 

Ο 45χρονος πατέρας είναι άνεργος και ζει με μικρή αναπηρική σύνταξη λόγω προβλημάτων υγείας. 

Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι και έχουν βρει καταφύγιο σε μη κερδοσκοπική οργάνωση.



http://www.tanea.gr/

Για φθηνότερες υπηρεσίες προς το λαό με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Παπανδρέου: «Να ανοίξουν άμεσα τα κλειστά επαγγέλματα»


Το πράσινο φως στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μέσα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς άναψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα γίνουν πιο φθηνές οι υπηρεσίες προς τον πολίτη, «θα μειωθεί η γραφειοκρατία και θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». 

Έτσι, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει ως τα μέσα Ιανουαρίου να είναι σε διάλογο με τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες ώστε στα τέλη Ιανουαρίου να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-ομπρέλα του υπουργείου Οικονομικών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.



http://www.tanea.gr/

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Η μαμά μου θέλει να παντρευτώ»


Την αποκατάσταση και γρήγορα της κόρης της θέλει η μητέρα της Κατερίνα Στικούδη, όπως αποκάλυψε η ίδια η τηλεπαρουσιάστρια, η οποία βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό mou».

«Η μαμά μου θέλει να παντρευτώ να κάνω παιδί, αλλά εγώ της λέω ότι αυτό θα γίνει όταν έλθει η ώρα. Απλά θέλω κι εγώ, όπως όλοι τον χρόνο μου» δήλωσε η sexy Κατερίνα.

Εξήγησε, επίσης, ότι αν και την ευχαριστεί το γεγονός ότι όλοι μιλάνε για την εξωτερική της εμφάνιση, η ίδια δεν θεωρεί ότι είναι «το άλφα και το ωμέγα».



http://www.zougla.gr/