Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εντοπίστηκαν φορτηγά με κλοπιμαία

Δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες, γεμάτα κλοπιμαία, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μοσχάτου σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών. 

Εντός των δύο φορτηγών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένας κινητήρας γεννήτριας, τρεις ηλεκτρογεννήτριες, ένας δίσκος κοπής ασφάλτου, ένα μηχάνημα οδοποιίας, ένα υδραυλικό σφυρί, που είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Νέου Ψυχικού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες, που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή του Βύρωνα και της Καισαριανής, ένα μηχάνημα έργων, που είχε κλαπεί από την περιοχή των Σπάτων, ένα «τζετ σκι» και μία εξωλέμβια μηχανή, που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή των Καλυβίων και της Παιανίας αντίστοιχα. 

Από την Ασφάλεια Μοσχάτου κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά οχήματα, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους κατόχους τους. 

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι κλοπές διαπράχθηκαν από σπείρα που δραστηριοποιείται στη κλοπή οχημάτων, γεννητριών παραγωγής ρεύματος και κυρίως δίκυκλων μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, με σκοπό τη μεταφορά τους εκτός Ελλάδας. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Πηγή: zougla.gr 


Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί ο Βανζίρου!

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί ο Βανζίρου!
Από Κατερίνα Παλαιάκη |
Δεν πρόλαβε να μπει καλά καλά η νέα χρονιά και ο Σάμι Βανζίρου αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο, καθώς κατηγορείται από τη σύζυγό του Τιέσα Νιέρι για απόπειρα δολοφονίας!


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο του Πεκίνου αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου και της οικιακής βοηθού στις αστυνομικές Αρχές, απείλησε να σκοτώσει τις δύο γυναίκες με όπλο.

Όλα έγιναν με αφορμή ενός καβγά που είχαν το περασμένο βράδυ ο 24χρονος πρωταθλητής με τη γυναίκα του, όταν εκείνος εμφανίστηκε ξαφνικά την επομένη με πιστόλι και μεθυσμένος εξαπολύοντας απειλές, ενώ κατάφερε χτυπήματα στη βοηθό που εργάζεται στο σπίτι του, χτυπώντας τη στο πρόσωπο με το όπλο.

Ο νικητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου το 2009 συνελήφθη από την αστυνομία, πέρασε τη νύχτα στη φυλακή, ενώ αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 4.000 δολαρίων. Κατά την απολογία του στο δικαστήριο αρνήθηκε κάθε κατηγορία, η υπόθεση όμως δεν έχει «κλείσει».

Στις 9 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου στην πόλη Νιαχουρούρου στην Κένυα για να καταθέσει, ενώ η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου.

Ο Βανζίρου ήταν ο πρώτος Κενυάτης που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στη χώρα του σε Μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ σε ηλικία 21 ετών έγινε παράλληλα ο νεότερος χρυσός Ολυμπιονίκης μετά το 1932.



http://www.gazzetta.gr

Η απόλυτη ανδρική φαντασίωση είναι... δίδυμη



Αν και γεννήθηκαν στο Kentucky των Ηνωμένων Πολιτειών, ζουν μόνιμα στην Κολομβία.


Η Camila και η Mariana Davalos είναι δίδυμες και επαγγέλλονται… μοντέλα εσωρούχων. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε ό,τι διαγωνισμό διδύμων μπορεί να φανταστεί κανείς. Έχουν γίνει γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο και οι περισσότερες εταιρείες εσωρούχων δίνουν «μάχη» για να εξασφαλίσουν μαζί τους συμβόλαιο συνεργασίας. Το τί διαφημίσεις, φωτογραφίσεις και εκδηλώσεις έχουν περάσει από τα χέρια τους - και όχι μόνο - δεν λέγεται.  


Και πώς να μην δίνουν «μάχη» δηλαδή, όταν σε αυτή την δίδυμη απόλαυση για τους άνδρες, είναι πασιφανές ότι ο Θεός έβαλε όλη του την τέχνη. Ίσως και λίγο παραπάνω…Οι δίδυμες με τα εσώρουχα ποζάρουν πάνω σε καναπέδες, πιάνα, πατώματα και όπου αλλού επιτάσσει η φωτογραφία.     


Μην ρωτήσετε ποια είναι η Camila και ποια η Mariana, ειλικρινά δεν έχουμε απάντηση. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για το ονοματεπώνυμο. Σημασία έχουν τα προσόντα και όταν τα προσόντα είναι πλούσια, τότε τίποτα άλλο δεν μετρά…



Αυ
http://www.star.gr/

Στικούδη και Φουρέιρα παραδίδουν sexy μαθήματα χορού!


Η Ελένη Φουρέιρα και Κατερίνα Στικούδη τα έδωσαν όλα στα πλατό της εκπομπής LifeStyle, στην οποία έκαναν και ποδαρικό, προσφέροντας τον πιο sexy χορό αλλά και δίνοντας χορευτικά μαθήματα στη Δέσποινα Καμπούρη και τη Δούκισσα Νομικού!
Δείτε το video:...




gossiptv
http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/sexy.html

Τσέλσι-Άστον Βίλα 3-3 Συγκλονιστικό ματς και δραματικό φινάλε στο “Στάμφορντ Μπριτζ”

Συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς στο “Στάμφορντ Μπριτζ” όπου η Τσέλσι έχανε με 1-2 μέχρι το 84', προηγήθηκε με 3-2 στο 89' αλλά τελικά η Άστον Βίλα πανηγύρισε στις καθυστερήσεις τον βαθμό της 
ισοπαλίας (3-3)!
Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 21' με πέναλτι του Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ γύρισε το ματς. Στο 40' με πέναλτι που έκανε ο Εσιέν στον Κόκερ ισοφάρισε ο Άσλεϊ Γιάνγκ και συο 47' με κεφαλιά ο Έμιλ Χέσκι έγραψε το 1-2.

Οι “μπλε” πίεσαν ασφυκτικά στο τελευταίο 20λεπτο και ισοφάρισαν (2-2) στο 84' με δυνατό σουτ του Ντρογκμπά. Στο 89' ο Τζον Τέρι με πλασέ έκανε το 3-2 και έτρεξε να αφιερώσει το γκολ στον Κάρλο Αντσελότι. Και τη στιγμή που ο Ιταλός καμάρωνε για τη στήριξη στο πρόσωπό του, ήρθε η ισοφάριση στο 91' με κεφαλιά του Κλαρκ!

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Νιούκαστλ πέρασε από το "DW", επικρατώντας περισσότερο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα με 1-0 της Γουίγκαν. Εκτός από το γκολ, οι φιλοξενούμενοι είχαν και τρία δοκάρια, αλλά και πολλές ευκαιρίες, ενώ η Γουίγκαν "σημάδεψε" και αυτή μία φορά το δοκάρι.

Η βαθμολογία στην κορυφή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 41, Μάντσεστερ Σίτι 41, Αρσεναλ 39, Τότεναμ 36, Τσέλσι 35, Σάντερλαντ 30, Μπόλτον 29, Στόουκ 27, Λίβερπουλ 25, Νιούκαστλ 25.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2 (14' Μόρισον - 2' Ρούνεϊ, 75' Ερνάντες)
Γουέστ Χαμ-Γουλβς 2-0 (51' αυτ. Ζούμπαρ, 79' Σίαρς)
Λίβερπουλ-Μπόλτον 2-1 (49' Τόρες. 92' Κόουλ - 43' Ντέιβις)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκπουλ 1-0 (34' Τζόνσον)
Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν 3-0 (11' Ουέλμπεκ, 19' Μπεντ, 89' Γκίαν)
Στόουκ-Έβερτον 2-0 (23' Τζόουνς, 69' αυτ. Τζαγκιέλγκα)
Τότεναμ-Φούλαμ 1-0 (42' Μπέιλ)
Μπέρμιγχαμ-Άρσεναλ 0-3 (13' Φαν Πέρσι, 58' Νασρί, 66' αυτογκόλ Τζόνσον)

Κυριακή

Τσέλσι-Άστον Βίλα 3-3 (21' πεν. Λάμπαρντ, 84' Ντρογκμπά, 89' Τέρι – 40' πεν. Γιάνγκ, 47' Χέσκι, 91' Κλαρκ)
Γουίγκαν-Νιούκαστλ 0-1 (19' Αμεόμπι).

http://www.enet.gr./

Η Ρεάλ ενδιαφέρεται για Γκέκα!......

Ο Φάνης Γκέκας έχει ανάψει το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα (ΦΩΤΟ).
Φωτιές βγάζει στη Μπουντεσλίγκα ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα, μοιράζοντας γκολ σε κάθε αγωνιστική.
Αυτό φυσικά δεν έμεινε απαρατήρητο από τη.....
Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζοσέ Μουρίνιο, οποίος ψάχνεται για την επιθετική ενίσχυση της Βασίλισσας λόγω της απουσίας του Ιγκουαΐν. Μέσα στη λίστα των παικτών, που έχει στο νου του ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι και ο Έλληνας επιθετικός.

Αυτό αναφέρει η ισπανική «Mundo Deportivo» η οποία κάνει αναφορά στα φετινά επιτεύγματα του Γκέκα (14 γκολ σε 17 ματς), στην ηλικία του (30) και στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2012 λήγει το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!
Η καριέρα του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή έχει πάρει ανοδική πορεία και όλα αυτά μετά την απομάκρυνσή του από την Εθνική. Οπότε μήπως είχε και δίκιο και την έκανε;


http://nea-online.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_8882.html

Μέσα από την απελπισία μπορεί να ξεπεταχτεί η ελπίδα!


Γράφει ο Καφενόβιος

Η εκτίμηση για ένα ακόμη πιο δύσκολο 2011, καθιστά σκοτεινή τη νέα χρονιά. Σαν μία νύχτα που δεν λέει να ξημερώσει. Πουθενά μια ρωγμή, λίγο φως. Παντού ελλείμματα, χρέη, δάνεια, επιτηρήσεις, ανελέητα παιχνίδια από τις διαβόητες αγορές και εκβιασμούς από τους οίκους αξιολόγησης, περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία, φτώχεια, φαλκίδευση δικαιωμάτων που έδειχναν ακλόνητα, ανασφάλεια και δυσφορία, που φτάνει και ξεπερνάει το κατώφλι της αμφισβήτησης και οργής.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να ευχηθούμε για την καινούργια χρονιά: Καλό κουράγιο. Ή μάλλον καλύτερα θα ήταν να μην το ευχηθούμε, αλλά να το ...........υποσχεθούμε. Να έχουμε το κουράγιο που χρειάζεται (και χρειάζεται πολύ) για να μην αφήσουμε να συνεχιστεί η λεηλασία της ζωής μας.
Η μεγαλύτερη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας αφορά το μέλλον. Η πλειονότητα του κόσμου -όπως και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν- δηλώνει ότι, δεν βλέπει πως οι θυσίες τις οποίες υπομένει σήμερα, θα έχουν αντίκρισμα αύριο. Εστω και αν αυτό το αύριο αφορά δύο ή τρία χρόνια.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απελπιζόμαστε. Μέσα από την απελπισία, όμως, μπορεί να ξεπεταχτεί η ελπίδα, όπως μέσα από τη λύπη βγαίνει η χαρά.
Σήμερα αναζητείται φως.
Θα μας πείτε ότι και το 2011 θα περάσει. Ναι, από πάνω μας!...


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_891.html

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα το 2010»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα το 2010»
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου φαίνεται πως έζησε πολύ όμορφα και υλοποίησε ένα σημαντικό της όνειρο την περασμένη χρονιά. «Δεν θα ξεχάσω ότι μέσα στο 2010 έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Δημιούργησα τη δική μου ροκ μπάντα, τους Mamacita»,εξομολογήθηκε η ηθοποιός.




Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ  
http://www.gossip-tv.gr/

Από τον Κοσμίδη και τον Μάρα, μέχρι τον Γιαννιώτη και τη Βλάσιτς (vids)



Τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα στα υπόλοιπα αθλήματα της χρονιάς που έφυγε.



**Η ενόργανη γυμναστική ήταν ένα από τα αθλήματα που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους το 2010. Ο Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο έδαφος, δευτεραθλητής Ευρώπης ενώ τερμάτισε και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο συγκεκριμένο πάντα όργανο. Ο Βλάσης Μάρας πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μονόζυγο, φτάνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των πέντε τίτλων και ο Βασίλης Τσολακίδης πήρε το ασημένιο στο δίζυγο στην ίδια διοργάνωση.


**Στον στίβο, ο Ντέιβιντ Ρουντίσα και η Μπλάνκα Βλάσιτς είχαν την τιμητική τους. Ο πρώτος έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. και η δεύτερη έκανε μέσα στη χρονιά την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ύψος, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο κλειστού όσο και στο Ευρωπαϊκό ανοικτού. Αμφότεροι αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς.
**Στην ποδηλασία, η γεύση που αφήνει το 2010 μόνο καλή δεν είναι. Το μεγάλο της αστέρι, ο Αλμπέρτο Κονταδόρ λίγες εβδομάδες αφότου νίκησε για τρίτη φορά στο Γύρο Γαλλίας, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Το σοκ που προκάλεσε η είδηση ήταν τεράστιο και συντάραξε συθέμελα το άθλημα, που μαστίζεται από το ντόπινγκ. Ο Ισπανός υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι για όλα φταίει μολυσμένο κρέας που έφαγε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
**Πολλές επιτυχίες μας χάρισε και η κωπηλασία. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου με τους Γιάννη Τσίλη, Στέργιο Παπαχρήστο, Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα κατέκτησε το ασημένιο, η δίκωπος άνευ με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα πήρε το χάλκινο ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι Τσιάβου, Γιαζιτζίδου διατήρησαν τα σκήπτρα τους ενώ πρωταθλητές Ευρώπης αναδείχτηκαν και οι Χρήστου, Τζιάλλας. Οι Τσίλης, Παπαχρήστος και τα αδέρφια Γκουντούλα πήραν το ασημένιο.
**Αξιοσημείωτες και οι διακρίσεις στην κολύμβηση, με την Ελλάδα να κατακτά τέσσερα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο ομαδικό στα 5χλμ. ανοικτής θαλάσσης οι Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλι Αραούζου και Αντώνης Φωκαΐδης πήραν το χρυσό ενώ στο ίδιο αγώνισμα αλλά σε ατομικό επίπεδο, ο Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο, η Αραούζου το ασημένιο και η Μαριάννα Λυμπερτά το χάλκινο. Τον κύκλο των επιτυχιών στη διοργάνωση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Επιστρέφοντας από τον διετή αποκλεισμό του λόγω ντόπινγκ, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 200μ. πεταλούδα.


http://www.contra.gr/

Σκωτσέζικο ντους... κυριολεκτικά!




Όλων των ειδών τις παραδόσεις ακολουθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την άφιξη του νέου χρόνου. Στο South Queensferry της Σκωτίας το έθιμο New Year Day Looney Dook προβλέπει βουτιές στα παγωμένα νερά και μεταμφιέσεις με πολλή φαντασία!







ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες από «παγωμένες» βουτιές



http://www.newsbeast.gr/














Το πρώτο πλωτό βιοκλιματικό ξενοδοχείο

Το πρώτο πλωτό βιοκλιματικό ξενοδοχείο
Μπορεί ακόμα να βρίσκεται στο σχεδιασμό, όμως μόλις ολοκληρωθεί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταπλήξει όσους τυχερούς το επισκεφθούν.
Ο λόγος για το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο το οποίο σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Remistudio. Το ξενοδοχείο θα είναι βιοκλιματικό ενώ θα εκμεταλλεύεται πλήρως όλες τις πράσινες στρατηγικές...




















http://korkos.blogspot.com/2011/01/blog-post_8668.html

Μερική έκλειψη Ηλίου Ορατή στην Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου


Με μία μερική έκλειψη ήλιου στις 4 Ιανουαρίου, η οποία μάλιστα θα είναι ορατή και από την Ελλάδα ανοίγει το 2011.

Η έκλειψη θα αρχίσει στις 08:40 της Τρίτης από τη δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.
Η μέγιστη φάση της έκλειψης είναι στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα είναι ορατή στην Ελλάδα αν φυσικά ο ουρανός δεν έχει σύννεφα.

Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Εκδηλωση στο Πλανητάριο

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 από τις 9:00 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11 στο Παλαιό Φάληρο), θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης όπου ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο.
http://www.tovima.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/4.html

Σας παρουσιάζουμε την Miss Κορίνθιανς ........


Η Φερνάντα Πάσος αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία η νούμερο “1″ σέξι οπαδός 
της Κορίνθιανς.

http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/lifestyle/sas-parousiazoume-tin-miss-korinthians.html

 Σας παρουσιάζουμε την Miss Κορίνθιανς

Φονικές πλημμύρες στην Αυστραλία



Τραγικές διαστάσεις προσλαμβάνουν οι πλημμύρες στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, μετά το θάνατο μίας γυναίκας που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται.
Πάνω από είκοσι πόλεις έχουν αποκλειστεί σε μία έκταση μεγαλύτερη από τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
Σε κάποιες περιοχές τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν, αλλά στο Ροκχάμπτον, μία πόλη των 77.000 κατοίκων, το φαινόμενο δεν έχει ακόμη φτάσει στην κορύφωσή του. Στην περιοχή το νερό φτάνει και τα εννέα μέτρα. Το αεροδρόμιο έχει κλείσει, όπως και οι βασικές οδικές αρτηρίες, ενώ ο δήμαρχος προειδοποιεί ότι περισσότερο αό το 40% της πόλης έχει πλημμυρίσει.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, επιστρατεύτηκε μέχρι και η Βασιλική Αεροπορία της Αυστραλίας προκειμένου να μεταφέρει επείγουσα βοήθεια στους κατοίκους που έχουν μείνει άστεγοι.


http://www.tanea.gr/

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2011

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη υποδέχτηκαν γιορτινά την έλευση του 2011.

Οι πρώτοι που άφησαν πίσω το 2010 ήταν οι κάτοικοι του Κιριμπάτι, ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού, που γύρισε σελίδα την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
Στη Νέα Ζηλανδία, όπου με επίκεντρο την πρωτεύουσα Όκλαντ, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά, απολαμβάνοντας τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τον ουρανοξύστη της ραδιοτηλεόρασης Σκάι Τάουερ.
Στην Αυστραλία, η χώρα μπορεί να μαστίζεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, να στήσουν τρικούβερτο γλέντι στο λιμάνι του Σίδνεϊ με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και άφθονη μουσική.
Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η «Γέφυρα του Λιμανιού» της πόλης, απ΄όπου τα χιλιάδες βεγγαλικά - συνολικά επτά τόνοι-, έκαναν την νύκτα μέρα, σε ένα σόου που διήρκεσε 20 ολόκληρα λεπτά.
Στην Κίνα, το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2010, στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Με σκηνικό τους ουρανοξύστες της πόλης, όλοι απήλαυσαν ένα φαντασμαγορικό σόου χρώματος και φωτός.
Εορταστική ατμόσφαιρα και την Ταϊβάν. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι τεράστια και πολύχρωμα σιντριβάνια πυροτεχνημάτων, που ξεπηδούσαν από τα ψηλότερα κτήρια της πόλης, έκαναν τη νύκτα μέρα.
Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.
Περίπου 250.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, για να ακούσουν το Μπιγκ Μπεν να χτυπάει τα τελευταία δευτερόλεπτα του χρόνου.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Κολοσσαίο στη Ρώμη, στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο και στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στο παραδοσιακό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Τάιμς, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας στην διάσημη πλατεία, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για κάποια επίθεση.
Όπως κάθε χρονιά, μία πολύχρωμη κρυστάλλινη σφαίρα αιωρήθηκε στην πλατεία για 60 δευτερόλεπτα και σταμάτηθσε ακριβώς τα μεσάνυχτα ( επτά ώρα Ελλάδος).




ΠΗΓΗ kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Μουρίνιο κατά Ινιέστα!

Μουρίνιο κατά Ινιέστα!
Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να πάρει το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» ο Αντρές Ινιέστα, εξέφρασε ο προπονητής της  Ρεάλ Μαδρίτης Ζοσέ Μουρίνιο.


Η ένσταση που εχει ο Ίβηρας τεχνικός έγκειται στους πέντες μήνες που ο παίκτης ήταν... στα πιτς: 

«Θα ήταν άδικο γιατί πέρασε πέντε ολόκληρους μήνες εκτός γηπέδων. Το γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μπορούσε να το πετύχει ο οποιοσδήποτε, ακόμα και κάποιος ανυπόληπτος».

Για την υποψηφιότητα, Ντελ Μπόσκε, τόνισε

«Οι προπονητές συλλόγων δουλεύουν για 11 μήνες , με περισσότερα από 50 παιχνίδια την σεζόν. Το να τα βάζουμε όλα στην ίδια μοίρα είναι πάρα πολύ άδικο».



http://www.gazzetta.gr/





Η μακρύτερη γέφυρα του κόσμου

Ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αποτελεί η Γέφυρα του κόλπου Χαντζού στην Κίνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γέφυρα θαλάσσιου διάπλου στον κόσμο με μήκος 36 χιλιομέτρων και κόστος 1,70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Για την κατασκευή της, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εντατικής δουλειάς από 600 Κινέζους μηχανικούς, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, ενώ άλλα εννέα χρόνιαξοδεύτηκαν προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός, η προετοιμασία και ο σχεδιασμόςτης γέφυρας.

Πρόκειται για μια γέφυρα σχήματος S, που διαθέτειαυτοκινητόδρομο έξι λωρίδων, ενώ υπάρχουν καιεπιπλέον δυο λωρίδες που προορίζονται για εφεδρικές και έκτακτης ανάγκης.
Ωστόσο, εκτός από το τεράστιο μήκος της, η Γέφυρα έχει και μια άλλη μοναδικότητα: διαθέτει τεχνητό νησί 10.000 τ.μ στο μέσο της, το οποίο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να εξυπηρετεί τους οδηγούς. Πρόκειται για ένα κέντρο συνάντησης, που περιλαμβάνει έναεστιατόριο, βενζινάδικο, ξενοδοχείο, αίθουσες συνεδριάσεων και έναν πύργο απ΄όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την παλίρροια και τα κύματα του κόλπου Χαντζού.

Μάλιστα, η Γέφυρα έχει μελετηθεί και κατασκευαστείειδικά για ν΄αντέχει τυφώνααλλά και τις καιρικές συνθήκες τυφώνα, μιας και ο κόλπος Χαντζούείναι γνωστός για τις παλίρροιες και τα κύματα, τα οποία πολλές φορές αγγίζουν και τα30km/h, ηχώντας σαν βρυχηθμοί βροντής.

http://www.star.gr/

Νέοι αντιδήμαρχοι της Αθήνας


Μετά την ορκομωσία ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης έπιασε αμέσως δουλειά.. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Καμίνης έδωσε τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων.
Αναλυτικά:
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Γεώργιος Αναγνωστόπουλος
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Νέλλη ΠαπαχελάΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Ανδρέας Βαρελάς
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Εύα Κοντοσταθάκου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Καλλιόπη Γιαννοπούλου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ: Άγγελος Αντωνόπουλος
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ: Φώτης Προβατάς
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Νανά Σπυροπούλου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ: Αγγελική Αντωνοπούλου
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Αναστάσιος Αβραντίνης
Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, θα προτείνει ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Παναγιώτη Μπέη.
http://kapistri.blogspot.com/2011/01/blog-post_1651.html

Aπό τον «Γλυκούλη» πάει στους «Roldan»


Ανερχόμενη ηθοποιός η Κατερίνα Γερονικολού συστήθηκε στο ευρύ κοινό ως κόρη του «Λάκη του γλυκούλη». 

Φέτος δεν την βλέπουμε στο γυαλί αλλά παίζει στην θεατρική παράσταση «Το άνθος του κάκτου», που παρουσιάζει ανά την Ελλάδα η Μιμή Ντενίση. Φήμες θέλουν έντονα την νεαρή ηθοποιό να πάρει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους «Roldan».

Πηγή: tv ζαπινγκ

http://www.zougla.gr/

4.000 Μοσχοβίτες χωρίς... φως!


Μια εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν χιλιάδες κάτοικοι οικισμών και κωμοπόλεων της Μόσχας. Τα... άκουσαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι αρμόδιες αρχές.

Τουλάχιστον 4.000 χιλιάδες κάτοικοι 35 οικισμών και κωμοπόλεων στα περίχωρα της Μόσχας παρέμεναν, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό έκανε... έξαλλο τον Ρώσο πρωθυπουργό, που τα έψαλλε στις αρμόδιες Αρχές γιατί απέτυχαν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

«Είπατε ότι έως τις 18.00 όλα θα έχουν αποκατασταθεί» είπε ο Β. Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψής του με τον κυβερνήτη της περιφέρειας των περιχώρων Μόσχα Μπαρίς Γκρόμοφ, τον υπουργό Ενέργειας Σεργκέι Σματκό και τον επικεφαλής του ηλεκτρικού δικτύου Νικολάι Σβετς, προσθέτοντας ότι «αν δεν υπήρχε βεβαιότητα, δεν χρειαζόταν να το πείτε».

«Προτείνω να πάτε και μαζί με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να γιορτάσετε την είσοδο του νέου έτους, να μοιραστείτε και να πάτε και οι τρεις» είπε ο Β.Πούτιν, σημειώνοντας ότι αναμένει ενημέρωση για τα αποτελέσματα και το πέρας της περιπέτειας των κατοίκων, που συμπληρώνουν μία εβδομάδα χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο συγκρατημένος ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα έχει πλήρως επιλυθεί περί τα μέσα της αυριανής ημέρας, πολύ αργότερα από τις αρχικές υποσχέσεις των επίσημων Αρχών. Σε τουλάχιστον 25 περιοχές γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα περίπου 400.000 κάτοικοι αντιμετώπισαν μερικές ή και πλήρη διακοπή του ρεύματος, λόγω της λεγόμενης "παγωμένης βροχής", ένα πολύ σπάνιο για τη Ρωσία μετεωρολογικό φαινόμενο, που κάλυψε τη Μόσχα και την περιφέρειά της στις 25 Δεκεμβρίου.

Απόψε αναμένεται το θερμόμετρο να κατέβει ακόμη χαμηλότερα στην περιοχή της Μόσχας, γύρω στους 11-13 βαθμούς κάτω από το μηδέν, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την αποκατάσταση των βλαβών.





newsit
http://sarotiko.blogspot.com/2011/01/4000.html