Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Δημάρχου Ευθυμίου Ανδρέα και των Δημοτικών Συμβούλων Μοσχάτου-Ταύρου που για την περίοδο 2011-14 θα διαχειριστούν τις τύχες της πόλης .

ΦΩΤΟ










Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ο Ρ Κ Ω Μ Ο Σ Ι Α Σ



ΠΡΟΣ 

Τακτικά Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου.

Τακτικά Μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου.

Τακτικά Μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου.



ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου                                                     
Mοσχάτο 28/12/2010
Τ.Κ. 183.45
Τηλ. Κέντρο : 213-2019600

Fax
: 210-9416154

Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου και Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων Μοσχάτου-Ταύρου.  


Μετά την επικύρωση της εκλογής και  την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 1218 / 2010 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Μοσχάτου (Κοραή 51)  στις 30/12/2010,  ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30, ώστε σε δημόσια συνεδρίαση, να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010 ορκωμοσία.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ



http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

H Zoe Saldana λάμπει στο Esquire

H Zoe Saldana λάμπει στο Esquire

Στην μεξικανική έκδοση του περιοδικού Esquire φιλοξενείται η πρωταγωνίστρια του Avatar. Στη συνέντευξή της μιλάει για τη νέα της ταινία, Colombiana, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες. Τα Χριστούγεννα η ηθοποιός τα πέρασε στο Άσπεν, μαζί με το σύντροφό της Keith Britton και φίλους.
 

http://www.gossip-tv.gr/

Μπλάνκο: "Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα"


Την ικανοποίησή του για τη ζωή στην Ελλάδα εξέφρασε ο Ίσμαελ Μπλάνκο.



Ο επιθετικός της ΑΕΚ, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "OLE", δήλωσε άγνοια για το ενδιαφέρον τηςΟυρακάν και έριξε το μπαλάκι στην Ένωση σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του.
"Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου από την Ουρακάν και εξεπλάγην όταν είδα το όνομά μου στις εφημερίδες. Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει πρώτα να δούμε αν θα συμφωνήσω να παραμείνω στην ομάδα ή όχι", δήλωσε ο Μπλάνκο.
Από την πλευρά της Ουρακάν, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο "Ζορό" θα μείνει ελεύθερος τον Ιούνιο.
"Είναι αλήθεια πως δεν επικοινωνήσαμε με τον ίδιο, αλλά με έναν μάνατζερ στην Ισπανία που έχει επαφές με την ελληνική ομάδα. Ξέρουμε πως τον Ιούνιο θα μείνει ελεύθερος και πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Αργεντινή", δήλωσε στην ίδια εφημερίδα διοικητικό στέλεχος της αργεντίνικης ομάδας.



http://www.contra.gr/

χρώμα







http://souitavip.blogspot.com/2010/12/blog-post_7424.html

ΡΑΕ: Η Ρυθμιστική Αρχή προτείνει επανεξέταση εντός του 2011 Πιθανή και νέα αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περαιτέρω προς τα πάνω αναπροσαρμογές στα τιμολόγια ηλεκτρικού μέσα στο 2011, αφήνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τόσο μέσω των τιμολογίων ενέργειας, όσο και μέσω του ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (τέλος ΑΠΕ), το οποίο επιβαρύνει όλους τους λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα, η Αρχή στις αποφάσεις που έλαβε για τα τιμολόγια ηλεκτρικού και εισηγήθηκε προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, αποδέχεται τη λογική των αποκλίσεων έναντι των αρχικών δεσμεύσεων για πλήρη εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικού, κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου στην οποία περιλαμβάνεται όλο το 2011. Ωστόσο η ΡΑΕ σύμφωνα με το κείμενο της απόφασής της, κρίνει σκόπιμο να επισημάνει πως, αφενός τα τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου, αντανακλούν το χαμηλό κόστος παραγωγής, λόγω της υψηλής υδραυλικότητας και των χαμηλών τιμών των καυσίμων. Έτσι προτείνει να επανεξεταστούν μέχρι το τέλος του έτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαμόρφωσή τους.
Επιπλέον η ΡΑΕ επισημαίνει ότι στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή το 2013 θα πρέπει:
* Τα τιμολόγια που θα ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες να μην διαφοροποιούνται σε κατηγορίες ανάλογα με την τετραμηνιαία κατανάλωση και τον τύπο παροχής (μονοφασικό ή τριφασικό).
* Για τους πελάτες αγροτικής χρήσης θα πρέπει να προωθούνται τιμολόγια με ζωνικές χρεώσεις, έτσι ώστε να ενθαρρύνεται η ορθολογική χρήση ενέργειας.
* Να έχει καταργηθεί η διάκριση σε τιμολόγια βιομηχανικής και εμπορικής χρήσης.
* Να προωθηθεί η διάκριση τιμολογίων ανάλογα με το συντελεστή φορτίου του πελάτη.
Επιπλέον συνιστά:
* Την επανεξέταση της βάσης υπολογισμού των Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και την έκδοση νέας απόφασης για τα τιμολόγια αυτά έως το τέλος του 2011, ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος.

περισσότερα http://www.naftemporiki.gr/


Στα 70 δισ. ευρώ οι δανειακές ανάγκες το 2011


Η Ελλάδα ετοιμάζεται «να τα παίξει όλα για όλα» και να επιστρέψει στις αγορές το 2011 για να καλύψει τις δανειακές  ανάγκες  που υπολογίζονται ότι θα φθάσουν τα 70 δισ. ευρώ από 60 δισ. ευρώ το 2010.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων θα τα λάβει η χώρα από τον μηχανισμό της ευρωβοήθειας ( ΔΝΤ και Ευρωζώνη) ήτοι 46,5 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό 23,5 δισ. ευρώ θα καλυφθεί με εκδόσεις εντόκων γραμματίων από την εσωτερική αγορά.

Το μάθημα που έχει διδαχθεί η κυβέρνηση από τις δημοπρασίες αυτών των τίτλων είναι ότι για να καλυφθούν οι επόμενες θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει «αλμυρά» επιτόκια δανεισμού.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό οι δαπάνες για την αποπληρωμή τόκων του Δημοσίου προβλέπεται να φθάσουν το 2011 τα 15,3 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ το 2010.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν διαπιστώσει ότι το δάνειο που θα λάβει η χώρα μας από την Τρόικα το 2011( 46,5 δισ. ευρώ) συνιστά μία μικρή μόνο ανάσα στο συνολικό δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Μόνο οι λήξεις ομoλόγων και έντοκων γραμματίων του χρόνου φθάνουν σε 46,1 δισ. (από αυτά τα 18 δισ. θα είναι με έντοκα γραμμάτια). Τα υπόλοιπα 23 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα δανειστεί το ελληνικό δημόσιο εξ ολοκλήρου από την αγορά.

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στο δάνειο της Ομογένειας, ώστε να εξομαλύνει την είσοδό της στις διεθνείς αγορές.

Στις 11 και στις 18 Ιανουαρίου ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων με στόχο την άντληση τουλάχιστον 4,2 δισ. ευρώ.

Δύσκολος μήνας θεωρείται ο Μάρτιος, οπότε λήγουν πολλά παλαιά ομόλογα, ενώ ιδιαίτερο βάρος πέφτει στον Μάιο και τον Αύγουστο του 2011.

Το 2011 το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στα επίπεδα του 152,6% του ΑΕΠ ή 348,5 δισ. ευρώ από 142,5% φέτος και 330,4 δισ. ευρώ.

Η ανοδική τάση του χρέους θα συνεχιστεί και τα επόμενα δύο έτη (2012 – 2013) για να αρχίσει να υποχωρεί στο 146% του ΑΕΠ από το 2014. 

 Η Ελλάδα θα φτάσει το 2014 να πληρώνει μόνο για τόκους κοντά στα 20 δισ. ευρώ ( 19,9 δισ. ευρώ για την ακρίβεια) από 14,2 δισ. ευρώ φέτος, 15,3 δισ. ευρώ του χρόνου , 17 δισ. ευρώ το 2012 και 18,9 δισ. ευρώ το 2013.

Ωφέλεια στο χρέος θα δώσουν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις,  με το οικονομικό επιτελείο να προσβλέπει σε ετήσιες εισπράξεις  1 δισ. ευρώ αρχής γενομένης από το 2011.

Στην τριετία τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα φθάσουν τα 7 δισ. ευρώ.

Προς  το παρόν όμως  τα μεγάλα ελλείμματα των Δημοσίων  Επιχειρήσεων και Οργανισμών συνεχίζουν να τροφοδοτούν σταθερά το δημόσιο χρέος,  το οποίο στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010 έφθασε τα 336,8 δισ. ευρώ (144% του ΑΕΠ) από τα 317 δισ. ευρώ ή 137% του ΑΕΠ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.

Με λίγα λόγια κάθε έλληνας χρωστάει 33.600 ευρώ, μόνο και μόνο λόγω του δημοσίου χρέους (υπάρχει και το ιδιωτικό χρέος).

Το χρέος του ελληνικού δημοσίου επιβαρύνθηκε μέσα σε ένα τρίμηνο κατά περίπου 20 δισ. ευρώ, καθώς προστέθηκαν σ’ αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ που είναι οι συσσωρευμένες ζημιές του ΟΣΕ.

Δεν αποκλείονται μάλιστα περαιτέρω επιβαρύνσεις από δάνεια που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του δημοσίου από άλλες ΔΕΚΟ, και δεν έχουν αποπληρωθεί.
Μ. Χριστοδούλου




http://www.isotimia.gr/

Σε ποια κυρία ανήκουν αυτά τα θελκτικά οπ...;

George Clooney, εκτός από γόης του Χόλυγουντ ξέρει πολύ καλά να διαλέγει και γυναίκες! Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι σέξι φωτογραφίες της αρραβωνιαστικιάς και μέλλουσας συζύγου του Elisabetta Canalis.


Η 32χρονη Ιταλίδα που αυτό τον καιρό κάνει διακοπές στο Μεξικό, με τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ, έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα φλας των παπαράτσι πάνω της. Όχι για να την πετύχουν σε ένα ακόμα τρυφερό ενσταντανέ με τον Clooney, αλλά γιατί έχει κλέψει όλες τις εντυπώσεις με τις καυτές της εμφανίσεις, όπου φορά αποκλειστικά,μικροσκοπικά  Brazilian μπικίνι.


Βέβαια αυτή τη φορά, η Canalis επεφύλασσε στους φωτογράφους μια…πολύ ευχάριστη έκπληξη, αφού την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα, τα κύματα παρέσυραν το κάτω μέρος του μπικίνι της, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα καλοσχηματισμένα της οπ..., που ομολογουμένως, ήταν χάρμα οφθαλμών!
Με άσπρο τοπ μπικίνι και φλοράλ το κάτω μέρος του, η Elisabetta, ωσάν αναδυόμενη Αφροδίτη,διέσχισε τα αφρισμένα κύματα και βγήκε στη στεριά. 
Ποιος στη χάρη του 49χρονου Clooney που την έχει κάθε μέρα δίπλα του!...

http://www.star.gr/

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ : ΘΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


Από το : skai.gr
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν ξέρει το παρακάτω».Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο να παραιτηθεί, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη του στους 250.000 ψηφοφόρους της Αττικής και γνωστοποίησε ότι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα ηγηθεί της δημιουργίας κίνησης προβληματισμού...
Αναφερόμενος στη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε αν η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πιο ισχυρή από το Σύνταγμα, το οποίο τονίζει ότι ένας βουλευτής πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση.Ο κ. Δημαράς μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η Ελλάδα έφτασε στην κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας πολιτικών που ασκούνται δεκαετίες και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, ενώ εκτίμηση ότι τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε εκλογές.Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός έχει να διανύσει μεγάλη πορεία





http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7468.html

Έρευνες για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο Δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού




Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη στο διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους που σημειώθηκε στις 8.22 σε το πρωί, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού, εκτίμηση ωστόσο των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα ANFO με TNT, γι αυτό προκλήθηκε φωτιά και καπνός και μεγάλες υλικές ζημιές. Όπως εκτιμάται, οι δράστες είχαν ετοιμάσει το μηχανισμό σε μεγάλο κουτί (τύπου ντελίβερι) το οποίο και προσάρμοσαν στη μοτοσικλέτα χρώματος ασημί, μάρκας κawasaki, που εκλάπη την Τετάρτη το βράδυ από την περιοχή του Γαλατσίου. 

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 8.22 το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του Πρωτοδικείου. 

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών το οποίο θα παραμείνει την Πέμπτη κλειστό, αλλά και σε τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα. 

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κλεμμένη μοτοσικλέτα έξω από το κτίριο. Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα αγνώστων σε τηλεοπτικό σταθμό και σε εφημερίδα που έδωσαν χρονικό περιθώριο 40 λεπτών, ενημερώνοντας για την ύπαρξη του μηχανισμού στη μοτοσικλέτα και δίνοντας τύπο, χρώμα και αριθμό κυκλοφορίας. Το κτίριο είχε εκκενωθεί. 

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε αισθητή σε Ιλίσια και Παγκράτι. 
Μεικτή επιτροπή από προϊσταμένους και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου συστήνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαφυλαχτούν οι δικογραφίες και να γίνει αποτίμηση ζημιών. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης συστήνει μεικτή επιτροπή από προϊστάμενους και υπαλλήλους του πρωτοδικείου για να διαφυλαχτούν οι δικογραφίες και να γίνει αποτίμηση ζημιών. 

Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας δικαστικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Λιάτσο, η φθορά στις δικογραφίες είναι αμελητέα. 
Οι φάκελοι ωστόσο θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο και θα φρουρούνται. 

Πρόσθεσε πως σήμερα δεν εκδικάζονταν υποθέσεις λόγω των διακοπών. Ο κ. Λιάτσος είπε πως από το 2ο έως και τον 5ο όροφο είναι κατεστραμμένα όλα τα γραφεία που βλέπουν στην οδό Ριανκούρ. 





περισσότερα http://www.skai.gr/news/

Flashback στη ζωή της Eva Mendes

Σίγουρα η Eva Mendes δεν περνά απαρατήρητη λόγω της ομορφιάς της και του σεξ απίλ που αποπνέει! Ωστόσο θυμάστε πώς ήταν όταν πρωτοξεκίνησε στο χώρο της showbiz;

Το Splashnews έκανε ένα βίντεο αφιέρωμα στο πώς ήταν η Eva πριν από λίγα χρόνια και πώς είναι σήμερα εν έτη 2010 προς 2011.

Στην περίπτωση της Mendes ο χρόνος φαίνεται πως δεν έχει περάσει από πάνω της ενώ ο αισθησιασμός της είναι πιο έντονος από ποτέ.

Τα μακριά μαλλιά, τα σαρκώδη χείλη αλλά και τα καλοσχηματισμένα της μάτια ξεχωρίζουν σε όλες τις φωτογραφίες από όταν ήταν έφηβη μέχρι τα 36 της χρόνια.
περισσότερα http://www.zougla.gr/

Το νέο κινέζικο μαχητικό πέμπτης γενιάς

Το νέο κινέζικο μαχητικό πέμπτης γενιάς


Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κινέζικου μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς J-20 και απ' ότι φαίνεται αποτελεί ένα συνδυασμό μεταξύ F-22, F-35, MiG 1.44 και Τ-50.

Το μαχητικό που φημολογείται ότι έχουν αναπτύξει από κοινού η Chengdu Aircraft Company και η Shenyang Aircraft Company έχει πολύ μεγάλο μήκος (πάνω από 20 μέτρα) και στις φωτογραφίες ποζάρει σε άγνωστη αεροπορική βάση.

Πολλοί αναλυτές πίστευαν ότι το κινέζικο αεροσκάφος θα ήταν έτοιμο μεταξύ 2017 και 2019, αλλά στην αμερικανική Αεροπορία είναι πιο απαισιόδοξοι καθώς πιστεύουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δε θα είναι έτοιμο πριν από το 2025. 

Όσον αφορά τα τεχνικά μέρη, το αεροσκάφος θα φέρει δυο κινητήρες κινεζικής κατασκευής WS-10 των 13.200 λιβρών μέγιστης ώσης με σύστημα διεύθυνσης εκτροπής καυσαερίων. Πάντως άλλες πηγές αναφέρουν πως η Ρωσία έχει ήδη δώσει στην Κίνα την τεχνογνωσία τουλάχιστον δύο κινητήρων, 117S και του 99M2, από τους οποίους φαίνεται ότι θα προκύψει ο WS - 10.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για την τελική μορφή του J-20.



περισσότερα http://www.newsbeast.gr/

Εισιτήρια-«μαϊμούδες» σε λεωφορεία και μετρό


Για διαφυγόντα κέρδη που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο- σε συνδυασμό με τη λαθρεπιβίβαση- κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών

Πλαστά εισιτήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγγέλλει ότι ανακάλυψαν οι Αρχές ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χ. Τσιόκας. Πρόκειται για...
πλαστά εισιτήρια που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία ήταν τυπωμένα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) με τέλειο τρόπο ώστε να «ξεγελούν» , όπως είπε, τα ακυρωτικά μηχανήματα. Ηδη έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών και παρακολουθούν τη διακίνηση κυρίως γύρω από την Ομόνοια.

Η όλη υπόθεση, την οποία ο κ. Τσιόκας τη χαρακτηρίζει «σοκ», ανακαλύφθηκε έπειτα από καταγγελίες επιβατών που είχαν προμηθευτεί τέτοια εισιτήρια.

Οι καταγγελίες, ξαφνικά, μέσα στον Δεκέμβριο πλήθυναν και έτσι άρχισε η έρευνα. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι έχει τυπωθεί μεγάλος αριθμός πλαστών εισιτηρίων, τα οποία δύσκολα τα αναγνωρίζει κανείς από τα γνήσια και έχουν κατακλύσει όλη την Αττική.

«Ναι, κυκλοφορούν πλαστά εισιτήρια, τα οποία με το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασηςαυξάνουν τα διαφυγόντα κέρδη» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» και στο Βήμα FΜ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, τονίζοντας ότι η τόσο μεγάλη έκταση της λαθρεπιβίβασης εξέπληξε τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου είναι ότι τέσσερα στα 10 εισιτήρια ενδέχεται να είναι πλαστά. Με διάφορες αναγωγές και με μαθηματικούς υπολογισμούς το υπουργείο κάνει λόγο για διαφυγόντα κέρδη που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στο ποσό αυτό βεβαίως συμπεριλαμβάνονται τα διαφυγόντα κέρδη από τη λαθρεπιβίβαση. Ηδη το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια ειδικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων ώστε να εισαχθεί και στη χώρα μας το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η προμήθεια του συστήματος θα γίνει με σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), όπως είπε ο κ. Τσιόκας.

Μετά τον εντοπισμό πλαστών εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, το υπουργείο άρχισε να ελέγχει όλα τα ακυρωτικά μηχανήματα, τα οποία ως τώρα τα δέχονταν (πλην ορισμένων κακεκτύπων) χωρίς προβλήματα. «Μόνο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αλλάξει αυτό το καθεστώς των εισιτηρίων και αυτό θέλουμε πρώτα να αλλάξουμε» ανέφερε ο κ. Τσιόκας.


tovima.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_30.html

Φωτορεπορτάζ από την "κρυσταλλωμένη" Μόσχα



Φωτο:




Δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες:









Πηγή:http://atithasos.blogspot.com/2010/12/blog-post_3703.html

Στίβος, ο βασιλιάς της χρονιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Γιώργος Νασµής



O στίβος θα είναι ο µεγάλος πρωταγωνιστής της αθλητικής παράστασης που θα ανέβει το 2011. Απόντων των Ολυµπιακών Αγώνων και Μουντιάλ, η «αστραπή» Γιουσέιν Μπολτ θα πρωταγωνιστήσει. 

Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Στίβου θα διεξαχθεί στηΝότιαΚορέα (Νταεγκού) 27 Αυγούστου - 

4 Σεπτεµβρίου. Στη διάρκεια του νέου έτους θα διεξαχθούν επίσης παγκόσµια πρωταθλήµατα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, κολύµβησης, κωπηλασίας, πάλης, πυγµαχίας, ποδηλασίας σε δρόµο, ξιφασκίας, γυµναστικής και άρσης βαρών. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου πάντως δεν θα µείνουν παραπονεµένοι καθώς θα απολαύσουν λάτιν ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Αργεντινής που θα φιλοξενήσουν το Κόπα Αµέρικα, ενώ θα διεξαχθεί και το Παγκόσµιο Κύπελλο Γυναικών στη Γερµανία. Στα τέλη Ιουλίου θα πληροφορηθούµε τις αντιπάλους της εθνικής µας οµάδας στα προκριµατικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, ενώ στη δύση του 2011 ολοκληρώνεται η προκριµατική φάση του Euro 2012. Αν το αντιπροσωπευτικό µας συγκρότηµα καταφέρει να προκριθεί, θα πληροφορηθεί τις αντιπάλους του στην τελική φάση που θα διεξαχθεί σε Ουκρανία και Πολωνία στα µέσα ∆εκεµβρίου. 


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=4610815

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμαριάς




Τi… Βιέννη, τι Καλαμαριά; Πολύ δε περισσότερο τι 19ος, τι 21ος αιώνας... Ρυθμοί ευρωπαϊκοί, βάλς, πόλκες και καντρίλιες θα πλημμυρίσουν το Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς το απόγευμα της πρωτοχρονιάς.
Και μπορεί η πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική της Βιέννης να μεταδίδεται σ΄ όλο τον κόσμο τηλεοπτικά το πρωί της πρωτοχρονιάς, αυτή, όμως, που οργανώνει και παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς απευθύνεται μόνο στους πολίτες που θα σπεύσουν, με αντίτιμο μόνο 10 ευρώ (γενική είσοδος), να απολαύσουν τη... "μουσική του φωτός".
"Light music" τιτλοφορείται η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας, η οποία, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, θα ερμηνεύσει έργα των: Γιόχαν Στράους, Ζιλ Μασνέ, Κρίστοφ Γκλούκ και Φράνς Λεχάρ.
Η συναυλία που δίνεται για όγδοη συνεχή χρονιά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έχει ώρα έναρξης στις 18.30.

http://news.pathfinder.gr/

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με προβλήματα θα διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής από τις 
30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2011, λόγω εργασιών. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εναλλάξ στη δεξιά και την αριστερή λωρίδα, σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε φορά στους εξής οδικούς άξονες:...

* •Παραλιακή Λ. Ποσειδώνος - Κ. Καραμανλή
* •Λ. Αθηνών - Λαυρίου
* •Λ. Βουλιαγμένης
* •Λ. Συγγρού
* •Λ. Βάρης - Κορωπίου
* •Λ. Αλίμου - Κατεχάκη

Οι εργασίες πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία τα έργα θα πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που δεν θα παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2444.html