Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμαριάς




Τi… Βιέννη, τι Καλαμαριά; Πολύ δε περισσότερο τι 19ος, τι 21ος αιώνας... Ρυθμοί ευρωπαϊκοί, βάλς, πόλκες και καντρίλιες θα πλημμυρίσουν το Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς το απόγευμα της πρωτοχρονιάς.
Και μπορεί η πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τη Φιλαρμονική της Βιέννης να μεταδίδεται σ΄ όλο τον κόσμο τηλεοπτικά το πρωί της πρωτοχρονιάς, αυτή, όμως, που οργανώνει και παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς απευθύνεται μόνο στους πολίτες που θα σπεύσουν, με αντίτιμο μόνο 10 ευρώ (γενική είσοδος), να απολαύσουν τη... "μουσική του φωτός".
"Light music" τιτλοφορείται η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας, η οποία, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, θα ερμηνεύσει έργα των: Γιόχαν Στράους, Ζιλ Μασνέ, Κρίστοφ Γκλούκ και Φράνς Λεχάρ.
Η συναυλία που δίνεται για όγδοη συνεχή χρονιά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, έχει ώρα έναρξης στις 18.30.

http://news.pathfinder.gr/

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με προβλήματα θα διεξάγεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής από τις 
30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου του 2011, λόγω εργασιών. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εναλλάξ στη δεξιά και την αριστερή λωρίδα, σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάθε φορά στους εξής οδικούς άξονες:...

* •Παραλιακή Λ. Ποσειδώνος - Κ. Καραμανλή
* •Λ. Αθηνών - Λαυρίου
* •Λ. Βουλιαγμένης
* •Λ. Συγγρού
* •Λ. Βάρης - Κορωπίου
* •Λ. Αλίμου - Κατεχάκη

Οι εργασίες πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία τα έργα θα πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που δεν θα παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2444.html

Μοίρασε χαρά η Εθνική

Μοίρασε χαρά η Εθνική
Επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΘνικής ποδοσφαίρου αποτελούμενη από Μανιάτη, Νίνη και Μάκο. Οι τρεις διεθνείς σε συνεργασία με χορηγό εταιρεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρέθηκαν στην Βάρη μοιράζοντας δώρα, χαρά κι ελπίδα στα παιδάκια που φιλοξενούνται στο χωριό SOS. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, διευθυντής των παιδικών χωριών SOS. Τα μικρά παιδάκια χάρισαν στους τρεις εκπροσώπους της «γαλανόλευκης», μια ζωγραφιά που απεικόνιζε ένα τοπίο.
Ο Σωτήρης Νίνης είπε ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ για να δώσουμε χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά», ενώ ο Γιάννης Μανιάτης πρόσθεσε: «Θέλουμε όλος ο κόσμος να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια και να ενισχύσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά όλο το χρόνο». Ο αρχηγός του Πανιωνίου όπως είναι φυσικό δεν αναφέρθηκε καθόλου στα μεταγραφικά σενάρια που τον αφορούν, αλλά θέλησε να επικεντρωθεί στην επίσκεψη φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έγινε.




Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Στην αντεπίθεση ο Κέζος για την καλοκαιρινή δουλειά στον Παναθηναϊκό

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Αντώνης Κέζος πέρασε στην αντεπίθεση, απαντώντας σε όσους τον θεωρούν βασικό υπαίτιο για την έλλειψη φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.


περισσότερα:http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=237056

Υδροστρόβιλος στη Ρόδο - 29/12/2010

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το νησί της Ρόδου το απόγευμα της Τετάρτης 29/12/2010 , κυρίως τα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Μάλιστα στα ανοιχτά της θάλασσας , εντοπίστηκε υδροστρόβιλος , ο οποίος καταγράφηκε από το μέλος του Meteoclub.gr -andreas-.
Ακολουθούν 2 φωτογραφίες από τον υδροστρόβιλο:
dsc00013_20101229_1391696454
dsc00014_20101229_1469349626


Πηγή:http://www.meteoclub.gr

Κατερίνη: Αη Βασίληδες θα κάνουν βόλτα με τα ποδήλατά τους!



Δεκάδες Άη Βασίληδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αύριο το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, σε μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα...




Φίλοι και χρήστες του ποδηλάτου αναμένεται να φορέσουν κόκκινα σκουφάκια και να πάρουν το ποδήλατό τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Το βασικό τους αίτημα είναι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων καθώς οι χρήστες του ποδηλάτου στην Κατερίνη είναι τρεις χιλιάδες, σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, έχουν δραστηριοποιηθεί, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής. Άλλωστε με την οικονομική κρίση πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα ποδήλατα ως μέσα μεταφοράς.

Το ραντεβού για τη γιορτινή ποδηλατάδα έχει κλειστεί για την Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου στις 19:30. "Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες", αναφέρεται στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.



http://www.newsit.gr/

Στο θέατρο θα γιορτάσει αύριο τα γενέθλιά του ο Κώστας Βουτσάς


Στη σκηνή του θεάτρου «Αθήναιον» θα γιορτάσει αύριο το βράδυ τα γενέθλιά του ο ηθοποιός, Κώστας Βουτσάς, που έλαβε ήδη εξιτήριο από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο όπου εισήχθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μετά από αναπνευστικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει.
Ο Κώστας Βουτσάς, απόλυτα υγιής και πρόσχαρος δήλωσε αστειευόμενος πως… δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να περάσει τα «στρόγγυλα» ογδοηκοστά του γενέθλια σ΄ ένα νοσοκομείο -έστω πολυτελείας- αν και… «οι νοσοκόμες που με φρόντισαν ήταν πολύ όμορφες».
Ο Θεσσαλονικιός ηθοποιός βρίσκεται στη γενέτειρά του όπου θα εμφανίζεται με το θίασο της Μιμής Ντενίση στο έργο «Το άνθος του κάκτου» μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά



Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα υποδεχθούν το νέο χρόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις αστικές συγκοινωνίες.
Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί των δύο αυτών μέσων σταθερής τροχιάς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να κινηθούν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψάρεψαν λευκό καρχαρία στα Χανιά!



Οι δύο Χανιώτες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν έπεσε στα δίχτυα τους ο ενός μέτρου καρχαρίας...


ο οποιός κατέληξε σε γνωστό ψαράδικο του νησιού με τους καταναλωτές να έχουν κάνει ουρά. Ο λευκός καρχαρίας ψαρεύτηκε ανοιχτά της Γεωργιούπολης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Κρητικό πέλαγος ψαρεύονται καρχαριοειδή σε πολύ μεγάλα βάθη. Ο ένας ψαράς, μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα", επισήμανε ότι το καρχαριοειδές τρώγεται, κυρίως, βραστό, έχει πολλές ομοιότητες με τον γαλέο, είναι, όμως, πιο εύγεστο. Απαιτείται, βέβαια,  η απομάκρυνση του δέρματός του καθώς είναι πολύ σκληρό. 

Ο λευκός καρχαρίας είναι από τα πιο επιθετικά καρχαριοειδή και στην πλήρη ανάπτυξή του μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα.



http://www.newsit.gr/

Σε λειτουργία ο Σταθμός του Μετρό στην Αγία Παρασκευή


Παραδίδεται αύριο ο Σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του Μετρό, ο οποίος οριοθετείται στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής και Μαρίας Πολυδούρη.

Ο σταθμός διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δύο εισόδους- εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά, είκοσι χιλιάδες επιβάτες. Η απόσταση από την Αγία Παρασκευή εως το Σύνταγμα, θα καλύπτεται σε χρόνο 13 λεπτών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_3185.html#ixzz19VcEZWAI

Ξεκινάει πάλι ο Γολγοθάς στους δρόμους της Αθήνας

Ξεκινάει εκ νέου από σήμερα ο Γολγοθάς στους δρόμους της πρωτεύουσας εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μέχρι τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ τραβούν «χειρόφρενο» τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός και το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να κινηθούν με το ιδιωτικό τους μέσο, προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στην δουλειά τους, οπότε στους δρόμους αναμένεται και πάλι το αδιαχώρητο…

Εξαίρεση στις στάσεις εργασίας αποτελεί το τραμ, που θα λειτουργήσει κανονικά, εκτός από τις 00:00 έως τις 02:00 το βράδυ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου σταδιακά, από τις 22:30 και μετά, θα αποσύρονται τα ΜΜΜ.


http://www.star.gr/

Ήρθε το νέο (και ωραίο) Πεδίον του Άρεως!

«Αποκαλυπτήρια» είχαμε για το νέο -και πολύ όμορφο- Πεδίον του Άρεως, το οποίο παραδόθηκε στους κατοίκους της Αθήνας για να το απολαύσουν με την ψυχή τους!

Το μεγαλύτερο και ιστορικό πάρκο της Αθήναςανακαινίστηκε, αναβαθμίστηκε και μετατράπηκε σε μια υπερπολύτιμη όαση ξεκούρασης, πρασίνου και ηρεμίαςγια τους πολίτες της πρωτεύουσας στα πρότυπα των πάρκων του εξωτερικού.

Οικογένειες, ηλικιωμένοι αλλά και έφηβοι από νωρίς επισκέπτονταν σήμερα το ανακαινισμένο πάρκο για να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους στη νέα του μορφή.

Μεγάλο μέρος του έργου που υλοποιήθηκε αφορά σε βασικά έργα υποδομής, όπως τα χιλιόμετρα υπόγειων δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης, συλλογής ομβρίων υδάτων και ηλεκτροδότησης. Για καλύτερη ασφάλεια ενισχύθηκε και αναβαθμίστηκε ο φωτισμός του χώρου με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης.

Επιπλέον,φυτεύτηκαν 1.200 δένδρα, 50.000 ανθόφυτα, 7.500 θάμνοι και 2.500 τριανταφυλλιές, ενώ προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εδαφοκάλυψης. Παράλληλα,«ξηλώθηκαν» 22.650 τ.μ. ασφάλτου στις παλιές διαδρομές και στη θέση της μπήκε χώμα, ενώ τοποθετήθηκαν παράλληλα 8.800 τ.μ. μαρμαροκυβόλιθοι και 3.800 τ.μ. γρανιτοκυβόλιθοι.
Όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν στη μελέτη του αρχιτέκτονα της ανάπλασης, Αλέξανδρου Τομπάζη, έγιναν με βάση περιβαλλοντικές προδιαγραφές ενώ ηανάπλαση βασίστηκε στη λογική της διατήρησης της ιστορίας του πάρκου.

«Παραδίδεται στους Αθηναίους ένα έργο κόσμημα. Το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας ανακαινισμένο και αναπλασμένο. Ευχόμαστε οι Αθηναίοι να το ζήσουνε να το χαρούνε και να το προστατεύσουνε» τόνισε η κα Ντίνα Μπέη, Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, στην παρουσίαση του πάρκου.

Το έργο της ανάπλασης καλύπτει περίπου 250 στρέμματα του πάρκου και στοίχισε 9.663.990 ευρώ με χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ και από εθνικούς πόρους.

http://www.star.gr/


Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2010

Τα βραβεία και τους επαίνους σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών απένειμε η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη σημερινή Πανηγυρική Συνεδρία της.

Μεταξύ των ατόμων που βραβεύτηκαν είναι η Ζυράννα Ζατέλη, η Άλκη Ζέη, η Ραχήλ Καπόν, ο Αντώνης Στάβερης, η Χαρά Νικοπούλου, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Κώστας Μπέης, ο Αναστάσιος Αντωνάρας, ο Σταμάτης Περδίος, ο αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Κωστάκης, και οι Ηλίας Αργυριάδης και Δημήτριος Μηλόπουλος, που με κίνδυνο της ζωής τους, απεγκλώβισαν και απομάκρυναν με ασφάλεια τέσσερα μέλη οικογένειας από αυτοκίνητο, που είχε πάρει φωτιά.

Ακολουθεί η αναλυτική λίστα βραβείων και επαίνων για το 2010:

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

* * Βραβείο Κωνσταντίνου Κτενά, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, από τα έσοδα του κληροδοτήματος Ευθυμίας Μερτσάρη, στον Αθανάσιο Κατερινόπουλο για την εργασία του «Neoproterozoic and Variscan SHRIMP ages for zircons from the Baba Mountain granitic complex, basement of the Hellenides Alpine orogenic belt».
* * Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στον πρώτο αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους 2008-2009, Ιωάννη Κωστάκη.
* * Τρία βραβεία Δημητρίου Λαμπαδαρίου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το καθένα, για τους ικανότερους για το μάθημα της Γεωδαισίας αποφοίτους Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009 στους
* α) Παγάνη Λεωνίδα, πτυχιούχο του Πολυτεχνείου Κρήτης
* β) Μπαριάμη Γεώργιο, πτυχιούχο Πανεπιστημίου Πατρών και
* γ) Χατζόπουλο Χρήστο, πτυχιούχο Πανεπιστημίου Θράκης.
* * Βραβείο της Οικογενείας Ιωάννου Βλυσίδη, εις μνήμην Αντιγόνης Βλυσίδη, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, για εργασία ιατρικού περιεχομένου, στην Ειρήνη Μπουρνάζου για την εργασία της «Apoptotic human cells inhibit migration of granulocytes via release of lactoferrin».
* * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας για τη συμπλήρωση 50 χρόνων δραστηριότητας.
* * Έπαινος, οίκοθεν, στον Σταμάτη Περδίο, για την σημαντική συμβολή του σε ενεργειακά θέματα, κυρίως δια της συγγραφής μελετών περί εξοικονόμησης ενέργειας στον ελλαδικό χώρο.

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

* * Βραβείο εις μνήμην Όλγας Τσακατίκα - Δεσποτοπούλου, αθλοθετούμενο από τον σύζυγό της, ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, για βιβλίο επί θεμάτων αρχαιολογίας ή της ιστορίας της αρχαίας Ελλάδος, στην Δήμητρα Ανδριανού για το βιβλίο της «The Furniture and Furnishing of Ancient Greek Houses and Tombs» (Cambridge University Press, 2009).
* * Βραβείο Γ. Αθάνα, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για την καλύτερη ποιητική συλλογή νέου, κατά προτίμηση ποιητού, οίκοθεν, απονέμεται στην Γιώτα Αργυροπούλου για την ποιητική της συλλογή «Διηγήματα».
* * Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, που αφορά τη βράβευση Έλληνα λυρικού ποιητή, απονέμεται στη Ζέφη Δαράκη για την ποιητική της συλλογή «Σε ονομάζω θα πει σε χάνω».
* * Βραβείο Σωτηρίου Ματράγκα, εις μνήμην Αλεξάνδρας και Σωτηρίου Ι. Ματράγκα, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, που αφορά τη βράβευση της καλύτερης έκδοσης λυρικών ποιημάτων, απονέμεται στην ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα για την ποιητική της συλλογή «Χειμώνας στη Λέρο».
* * Βραβείο Ελένης Τιμ. Μυκονίου, εις μνήμην των γονέων της Ανδρομέδας και Τιμολέοντος Μυκονίου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, απονεμόμενο σε αριστούχο διπλωματούχο πιανίστα, στον Βασίλειο Ρακιντζή.
* * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για νέο διαπρέποντα ζωγράφο ηλικίας μέχρι 40 ετών απονέμεται στον Αντώνη Στάβερη.
* * Βραβείο Διονυσίου Κοκκίνου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για την καλύτερη επιστημονική ιστορική μελέτη Έλληνος συγγραφέως, οίκοθεν, απονέμεται στον Βασίλη Παναγιωτόπουλο για το τετράτομο έργο του «Αρχείο Αλή Πασά, Συλλογής Ι. Χιώτη, Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Αθηνών» (Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αθήνα 2007-2009).
* * Βραβείο Ελένης και Πάνου Ψημένου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για έργο αναφερόμενο στη Νεοελληνική Ιστορία ή Φιλολογία από το 1669 μέχρι σήμερα, απονέμεται στον Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτο για το βιβλίο που υπέβαλε με τίτλο: «Η Ελληνοϊταλική κρίση του 1923. Το επεισόδιο Tellini/Κέρκυρας».
* * Βραβείο Μαρίας Σ. Θεοχάρη, αθλοθετούμενο από το Ίδρυμα «Περικλής Σ. Θεοχάρης», με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για πρωτότυπη επιστημονική μελέτη -της τελευταίας τριετίας- επί θέματος από τη βυζαντινή ή μεταβυζαντινή αρχαιολογία, τέχνη, αρχιτεκτονική απονέμεται στον Αναστάσιο Αντωνάρα για το βιβλίο του: «Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Υαλουργία, 1ος αι. π.χ. - 6ος αι. μ.Χ. Παραγωγή και προϊόντα. Τα αγγεία από τη Θεσσαλονίκη και την περιοχή της».
* * Bραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για την καλύτερη ερμηνευτική μονογραφία ή κριτική έκδοση έργου κλασσικής φιλολογίας, στο Αντώνη Β. Ρεγκάκο για το βιβλίο του «Επινοώντας το παρελθόν. Γέννηση και ακμή της ιστοριογραφικής αφήγησης στην κλασική αρχαιότητα». *Δύο βραβεία του Κέντρου Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων - ΙΛΝΕ της Ακαδημίας Αθηνών, με χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ το καθένα, στους Ξενοφώντα Τζαβάρα για την ανέκδοτη συλλογή «Συλλογή γλωσσικού υλικού από την Ίμβρο» και Ανδρέα Λενακάκη για την ανέκδοτη συλλογή γλωσσικού υλικού «Πυργιώτισσα, Ονομάτων επίσκεψις». * Βραβείο του Ιδρύματος Αποκαταστάσεως Ομογενών εξ Αλβανίας, εις μνήμην Άγγελου Κίτσου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, στον Ιωάννη Π. Χουλιαρά για το βιβλίο του: «Η εντοίχια θρησκευτική ζωγραφική του 16ου και 17ου αιώνα στο Δυτικό Ζαγόρι».
* * Βραβείο Θεοδώρου Σινανιώτη, εις μνήμην της μητέρας του Ζωής Φώτου Τζαβέλλα, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για έργο αναφερόμενο στις ναυτικές παραδόσεις του έθνους και ιδιαίτερα σε αυτές του Πολεμικού Ναυτικού, στον Αντιναύαρχο ε.α. Ιωάννη Παλούμπη για το βιβλίο του «Από τα πελάγη στους αιθέρες - Το χρονικό της Ναυτικής Αεροπορίας»(Ναυτικόν Μουσείον Ελλάδος, Πειραιάς 2009).
* * Βραβείο Γεωργίου Π. Οικονόμου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για πρωτότυπη επιστημονική μελέτη επί αρχαιολογικού θέματος από τη λεκάνη της Μεσογείου την περίοδο 1600 π.Χ. - 500 μ.Χ. στην κυρία Βασιλική Βλάχου για την τρίτομη ανέκδοτη μελέτη της: «Γεωμετρικός Ωρωπός. Η τροχήλατη κεραμική και οι φάσεις της εγκατάστασης».
* * Βραβείο του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Θεσσαλονίκη 1997, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ και θέμα τη Λογοτεχνία της Μακεδονίας τον 19ο και τον 20ο αιώνα, οίκοθεν, στους Γιάννη Τζανή και Πέτρο Μπέσπαρη για το βιβλίο τους «Η λογοτεχνική δημιουργία της Βόρειας Ελλάδας, 1875-2007».
* * Βραβείο Νικολάου και Μαρίας Γεωργίου, με χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, για έργο αναφερόμενο σε θέμα από την ιστορία, τη λαογραφία και εν γένει τον πολιτισμό του ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης και Ανατολικής Ρωμυλίας, στον Μανώλη Γ. Βαρβούνη για το βιβλίο του με τίτλο:«Λαϊκές θρησκευτικές τελετουργίες στην Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη».
* * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον Κωνσταντίνο Ζάχο, Διευθυντή της ΙΒ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων, για το σημαντικότατο έργο συντήρησης, μελέτης και αποκατάστασης των μνημείων της Νικοπόλεως. * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στη Ραχήλ Καπόν για το σύνολο του υπερτεσσαρακονταεούς καλλιτεχνικού έργου της στον τομέα των εκδόσεων, με το οποίο ερμηνεύονται με ιδανικό τρόπο τα μνημεία και οι τόποι της Ελλάδος.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΡΗ

* * Βραβείο Μυθιστορήματος, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στη Ζυράννα Ζατέλη για το σύνολο του έργου της.
* * Βραβείο Ποιήσεως, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στον Γιάννη Βαρβέρη για το σύνολο του ποιητικού του έργου.
* * Βραβείο Διηγήματος, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στον Ηλία Παπαδημητρακόπουλο για το σύνολο του έργου του.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΣΤΑ & ΕΛΕΝΗΣ ΟΥΡΑΝΗ

* * Βραβείο Ποιήσεως, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στον κ. Αντώνη Φωστιέρη για το σύνολο του ποιητικού του έργου.
* * Βραβείο Μυθιστορήματος, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στον Νίκο Δαββέτα για το βιβλίο του «Η Εβραία νύφη».
* * Βραβείο Διηγήματος, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στη Μαρία Κουγιουμτζή για το βιβλίο της «Άγριο Βελούδο».
* * Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στην Άλκη Ζέη για το σύνολο του έργου της.

ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

* * Αργυρό Μετάλλιο στην Χαρά Νικοπούλου για την προσήλωσή της στο καθήκον, την αυταπάρνηση και την εθνοπρεπή της στάση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της ως δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου τα έτη 2004 -2008.
* * Βραβείο Αλεξάνδρου Διομήδους, εις μνήμην του πάππου του Βασιλείου Τ. Οικονομίδου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης με θέμα «Οι ανεξάρτητες αρχές στην ελληνική έννομη Τάξη», οίκοθεν, στον Θεόδωρο Χ. Τζώνο για το βιβλίο του «Οι Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές».
* * Βραβείο εις μνήμην Μαυρικίου Αντωνίου Καζέ και Φανής χήρας Μαυρ.-Αντ. Καζέ, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για βράβευση Έλληνα ή Ελληνίδας που διακρίθηκε για πράξη κοινωνικής αρετής και ανθρωπισμού, εξ ημισείας στους Ηλία Αργυριάδη και Δημήτριο Μηλόπουλο, οι οποίοι την 9-8-2010 με γενναιότητα, αυταπάρνηση και με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, απεγκλώβισαν και απομάκρυναν με ασφάλεια 4 μέλη οικογένειας από φλεγόμενο όχημα.
* * Βραβείο Ιπποκράτους Καραβία, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ και θέμα «Η σύγχρονη λογική του Δικαίου» στον Κωνσταντίνο Π.Τσίνα για την μελέτη του «Νομική Επιστήμη και Λογική: Μια συμβολή στη θεωρία του Δικαίου -με αναφορά στο παράδειγμα της Ποινικής Δογματικής».
* * Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (1920), σε αναγνώριση της ενενηντάχρονης προσφοράς του στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Βόλου και της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας.
* * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης (1974) για τη συνολική του προσφορά στη διάσωση, ανάδειξη και προβολή του κρητικού πολιτισμού.
* * Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, στον καθηγητή Κώστα Μπέη για το σύνολο του συγγραφικού του έργου, το οποίο αναφέρεται στη σχέση φιλοσοφίας και θρησκείας.
* * Έπαινος, οίκοθεν, στην Ευαγγελία Ξενοπούλου για την πολυετή προσφορά της στη διατήρηση ζωντανής της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του Καστελλόριζου

enet.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/2010_29.html

Ψάχνουν τον μασκοφόρο που εκτέλεσε την 33χρονη με μια σφαίρα στο κεφάλι μπροστά στο κοριτσάκι της



- Που οδηγεί η μαρτυρία της 4χρονης που είναι σε κατάσταση σοκ
- Γείτονες στο Newsit: "Δεν το χωράει ο νούς μας για το ποιός θα ήθελε το κακό αυτής της οικογένειας"
- Η άτυχη γυναίκα είχε και ένα μωρό 9 μηνών - Σε ισχυρό σοκ και ο σύζυγός της

'Ενας μασκοφόρος έκοψε το νήμα της ζωής μιας 33χρονης γυναίκας μπροστά στα μάτια του ίδιου της του παιδιού και ενώ το μωράκι της μόλις 9 μηνών κοιμόταν στην κούνια του.


'Ολα έγιναν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Ενας άγνωστο, φορώντας μάσκα χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος της 33χρονης στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Αιγέως 63 στην Καλλιθέα, όπου ήταν μόνη της με τα παιδιά. Ο σύζυγός της βρισκόταν στη δουλειά του.

Την πόρτα άνοιξε το τετράχρονο κοριτσάκι που από τα λίγα που μπόρεσε να πει στους αστυνομικούς είδε έναν άνδρα με μάσκα. Ο άγνωστος λογομάχησε με τη γυναίκα που πήγε στην πόρτα, την χτύπησε και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πιστόλι των εννέα χιλιοστών πυροβολώντας την στο κεφάλι. Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια της τετράχρονης κόρης του θύματος.
Οι γείτονες ακούγοντας την φασαρία έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά ήταν αργά. Η γυναίκα άφηνε την τελευταία της πνοή σε μια λίμνη αίματος και το κοριτσάκι δίπλα της σπάραζε από το κλάμα. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον σύζυγο της 33χρονης ο οποίος φτάνοντας έξω από το σπίτι του δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που είχε συμβεί.
Τόσο εκείνος όπως και το κοριτσάκι τους είναι σε κατάσταση ισχυρού σοκ και προσπαθούν να συνέλθουν με την βοήθεια ψυχολόγων της αστυνομίας.
www.newsit.gr

http://eglimatikotita.blogspot.com/

Είναι καλά και ερωτευμένοι!




Το πρόγραμμα του Θάνου Πετρέλη τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ φορτωμένο, εξαιτίας της περιοδείας που έκανε στην Αμερική.

Ο τραγουδιστής μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα θέλησε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του, Σοφία.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε αγκαλιασμένους να απολαμβάνουν σε γνωστό club της Αθήνας.



http://www.zougla.gr/

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Βόλεϊ- Το πιο όμορφο ημερολόγιο για το 2011

Οι αθλήτριες έκαναν και πάλι το καθήκον τους και αναδείχτηκαν... miss Ιανουάριος, Φεβρουάριος κτλ.
Τηρώντας τη δέσμευσή της στην παρουσίαση (και υλοποιώντας τον προγραμματισμό της για την προώθηση) του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών στο Γκάζι, η Ε.Ο.ΠΕ. παρουσιάζει το ηλεκτρονικό ημερολόγιο του 2011, φωτογραφίζοντας δώδεκα πρωταγωνίστριες του φιλέ. 

Κάθε μήνας του έτους έχει τη δική του γυναικεία παρουσία και θα μπορείτε να τον κάνετε δικό σας ως wallpaper στον υπολογιστή σας. Με τη συνεισφορά όλων των ομάδων της Α1 γυναικών, ο νέος χρόνος παρουσιάζεται μέσα από 12 ξεχωριστές εικόνες των αθλητριών.

Τα κορίτσια φωτογραφήθηκαν από τον Χρήστο Θεολόγου με την επίσημη φανέλα της ομάδας τους και έλαβαν θέση όχι απέναντι στο φιλέ, όπως συνηθίζουν, αλλά στον φακό.

Οι 12 αθλήτριες είναι ανά μήνα:
Ιανουάριος-Γιώτα Γκιουζέλη
Η 20άχρονη ακραία με ύψος 1.85 αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή σεζόν στην ΑΕΚ και προέρχεται από την Θεσσαλονίκη. Έχει περάσει από όλες τις "μικρές" Εθνικές Ομάδες και αποτελεί πλέον μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών.

Φεβρουάριος-Ελένη Κουτσιβίτη
Στην ομάδα του Βύρωνα έκανε τα πρώτα της βήματα η 22άχρονη πασαδόρος με ύψος 1.80 και αφού πέρασε από τον Κτησιφώντα Παιανίας, πλέον εδώ και δυο χρόνια ανήκει στο Μαρκόπουλο.

Μάρτιος-Ειρήνη Κελεσίδου
Σε ηλικία μόλις 19 ετών και με ύψος 1,77 αποτελεί ένα από τα νέα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. Αγωνίζεται στην θέση της λίμπερο, είναι διεθνής και πήγε στον Ηρακλή από τον Εαρινό Θεσσαλονίκης.

Απρίλιος-Ηλιάννα Αντωνοπούλου
Από τις ομάδες του Αιγάλεω και του Φοίνικα Πειραιά πέρασε η 20άχρονη πασαδόρος με ύψος 1.80, προτού αποκτηθεί από την Κερατέα με την οποία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάϊος-Παναγιώτα Καραγκούνη
Ένα από τα τρομερά... μωρά της νεανικής ομάδας του Ηρακλή Κηφισιάς. Η 17άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.88, αφού πέρασε από τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές για την Εθνική γυναικών.

Ιούνιος-Αποστολία Νούσια
Στα 19 της χρόνια και με ύψος 1.77 είναι η διεθνής ακραία που τιμά το θεσσαλικό βόλεϊ. Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο «Forthnet Rookie of the year» ως καλύτερη νεοεμφανιζόμενη αθλήτρια κάτω των 21 ετών στην Α1.

Ιούλιος-Εύη Χαντάβα
Η 20άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.88, ξεκίνησε την καριέρα της στον Γ.Σ. Γρεβενών από όπου το 2005 μεταπήδησε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας.

Αύγουστος-Αθηνά Παπαφωτίου
Η 21χρονη πασαδόρος αποτελεί φετινή προσθήκη στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Με ύψος 1.80 και πλούσιο ταλέντο, αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες αθλήτριες στη θέση της. Τα τελευταία χρόνια διακρίνετια ιδιαίτερα και στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ.

Σεπτέμβριος-Εύη Χρήστου
Η 23άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.81 κλήθηκε το καλοκαίρι να ενισχύσει την προσπάθεια του Πανελληνίου υπό τη μορφή δανεισμού. Πέρσι αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά ανήκει στην ΑΕ Νίκαιας.

Οκτώβριος-Ράνια Γκούζου
Στα 29 της χρόνια η διεθνής διαγώνια που έχει ύψος 1.85 αποτελεί την αρχηγό του Πανιωνίου. Βρίσκεται στην «Πλατεία» από το 2005, συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία το 2006 και την ως σήμερα καθιέρωση στην κατηγορία.

Νοέμβριος-Χρύσα Παρασκευοπούλου
Με ύψος 1.84, η 24άχρονη διεθνής διαγώνια που αγωνίζεται και ως ακραία, αποτελεί από τις πλέον ταλαντούχες αθλήτριες του ΣΑΑΚ Ανατόλια. Στο παρελθόν έχει περάσει από τις ομάδες του Πειραματικού, του Αίαντα Ευόσμου, αλλά και του Ερμή Δράμας.

Δεκέμβριος-Ζωή Σκόνδρα
Ηταν από τις αθλήτριες που πέρυσι πρόσφεραν τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α1. Η 24άχρονη λίμπερο με ύψος 1.76 βγήκε από τα «σπλάχνα» του Άρη με την οποία αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια προτού μεταπηδήσει στο Πειραματικό.

http://www.tovima.gr/

Ανυποχώρητος ο Λοβέρδος για την απαγόρευση του καπνίσματος



«Κανένα παράθυρο δεν αφήνουμε ανοιχτό». Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και... εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση και το δεύτερο επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε.

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».

«Αυτά τα μεγάλα μαγαζιά να μπορούν να εξαγοράσουν το δικαίωμα αυτό. Αυτή η τελική ρύθμιση, λοιπόν, που είναι διυπουργικό θέμα, χωρίς εμείς να υποχωρούμε από τη θέση της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να καταλήξει». πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς ειδικότερα αν αφήνει κάποια παράθυρα για εκλογίκευση του νόμου είπε: «Κανένα παράθυρο δεν αφήνω. Μα δεν μπορώ, όταν το θέμα είναι διυπουργικό, να μη σκέφτομαι και κάποια άλλη πρόταση, που θα έρθει από κάπου αλλού. Ο νόμος ο δικός μας πρέπει να εφαρμοστεί, το υπουργείο Υγείας επιμένει στο νόμο του».

Newsbeast.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8948.html

Εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΗΣΑΠ προσφέρουν την αμοιβή τους για τα «γεύματα της αγάπης»


Την απόφαση να προσφέρουν για τα συσσίτια που διοργανώνει η Εκκλησία και ο Δήμος Αθηναίων την αμοιβή που θα αναλογούσε στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει ανακοινωθεί για το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο τύπου οι ηλεκτροδηγοί του ΜΕΤΡΟ, του ΤΡΑΜ και του ΗΣΑΠ και οι εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ.

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους η ενέργεια αυτή εφαρμόζεται στα πλαίσια του ποικιλόμορφου αγώνα διαρκείας για «το ουσιώδες, την ίδια μας την αξιοπρέπεια, καθώς και για την αποκατάσταση της πληγωμένης, απαξιωμένης και υποτιμημένης αξιοπρέπειας όλων των αναξιοπαθούντων της σύγχρονης πραγματικότητας».

Σημειώνεται ότι το μόνο το ΤΡΑΜ θα κινηθεί κανονικά από τις 05:00 έως τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης.



http://www.zougla.gr/

Xρώμα







http://souitavip.blogspot.com/2010/12/blog-post_4787.html

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ : 13 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ 75 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ




http://www.youtube.com/user/leoforosgr

Ποδαρικό με έκλειψη ηλίου για το 2011

Θα είναι ορατή από την Ελλάδα
Με μία μερική έκλειψη ηλίου θα καλωσορίσουμε το νέο χρόνο. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από την ελληνική επικράτεια... αλλά δυστυχώς για τους λάτρεις της αστοπαρατήρησης δεν θα γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, καθώς ο ηλιακός δίσκος δεν θα καλυφθεί πλήρως από τη σελήνη.

Όπως αναφέρουν αστρονόμοι, αυτή τη φορά το φαινόμενο της μερικής έκλειψης παρατηρείται κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προσφέρει πιο ξεχωριστό θέαμα. Οι μερικές εκλείψεις σημειώνονται 2-3 φορές ετησίως και γίνονται ορατές από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Όσοι πάντως παρακολουθήσουν το φαινόμενο θα πρέπει να φορέσουν τα γυαλιά με ειδικά φίλτρα, που αποκλείουν τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Το φαινόμενο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου αι από τις 9 το πρωί έως τις 12:07 το μεσημέρι, με το μέγιστο της κάλυψης περίπου στις 10.30. Το ποσοστό κάλυψης του ηλιακού δίσκου θα φτάσει το 65-67%, ανάλογα από το σημείο παρακολούθησης του φαινομένου.

Η επόμενη ολική έκλειψη, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2012, και θα είναι καλύτερα ορατή από το Cairns της Αυστραλίας
.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/

Την εκτέλεσαν στην πόρτα του σπιτιού της μπροστά στο 4χρονο παιδί της




- Πάγωσε η γειτονιά της οδού Αιγέως στην Καλλιθέα από τον πυροβολισμό...
- Η γυναίκα έχει και ένα μωρό 9 μηνών - Αναζητούν τον δράστη στο οικογενειακό της περιβάλλον
- Σε κατάσταση σοκ το 4χρονο κοριτσάκι της που είναι και ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάποιος ή κάποιοι χτύπησαν το κουδούνι στο σπίτι της 33χρονης γυναίκας.
Οι ένοικοι του τρίτου ορόφου άκουσαν φωνές λένε ότι η γυναίκα φάνηκε να λογομαχεί με κάποιον άνδρα.














Ο δρόμος αποκλεισμένος από τους αστυνομικούς ΦΩΤΟ NEWSIT
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ο πυροβολισμός. Όταν βγήκαν στο διάδρομο για να δουν τι είχε συμβεί αντίκρισαν την άτυχη 33χρονη αιμόφυρτη με μια σφαίρα το κεφάλι, στην πόρτα του διαμερίσματός της και δίπλα της το 4χρονο κοριτσάκι της να κλαίει απαρηγόρητο. Η κοπέλα είχε και ένα αγοράκι εννέα μηνών.
Σύμφωνα με την αστυνομία το κορτσάκι ήταν αυτό που άνοιξε την πόρτα. Ο σύζυγός της σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα του φονικού ήταν στην δουλειά του και τον ειδοποίησε η αστυνομία και είναι σε κατάσταση ισχυρού σοκ.
Oι αστυνομικοί στρέφουν τις υποψίες τους πάντως στο συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας.











NewsIt.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/4_28.html