Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Βόλεϊ- Το πιο όμορφο ημερολόγιο για το 2011

Οι αθλήτριες έκαναν και πάλι το καθήκον τους και αναδείχτηκαν... miss Ιανουάριος, Φεβρουάριος κτλ.
Τηρώντας τη δέσμευσή της στην παρουσίαση (και υλοποιώντας τον προγραμματισμό της για την προώθηση) του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών στο Γκάζι, η Ε.Ο.ΠΕ. παρουσιάζει το ηλεκτρονικό ημερολόγιο του 2011, φωτογραφίζοντας δώδεκα πρωταγωνίστριες του φιλέ. 

Κάθε μήνας του έτους έχει τη δική του γυναικεία παρουσία και θα μπορείτε να τον κάνετε δικό σας ως wallpaper στον υπολογιστή σας. Με τη συνεισφορά όλων των ομάδων της Α1 γυναικών, ο νέος χρόνος παρουσιάζεται μέσα από 12 ξεχωριστές εικόνες των αθλητριών.

Τα κορίτσια φωτογραφήθηκαν από τον Χρήστο Θεολόγου με την επίσημη φανέλα της ομάδας τους και έλαβαν θέση όχι απέναντι στο φιλέ, όπως συνηθίζουν, αλλά στον φακό.

Οι 12 αθλήτριες είναι ανά μήνα:
Ιανουάριος-Γιώτα Γκιουζέλη
Η 20άχρονη ακραία με ύψος 1.85 αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή σεζόν στην ΑΕΚ και προέρχεται από την Θεσσαλονίκη. Έχει περάσει από όλες τις "μικρές" Εθνικές Ομάδες και αποτελεί πλέον μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών.

Φεβρουάριος-Ελένη Κουτσιβίτη
Στην ομάδα του Βύρωνα έκανε τα πρώτα της βήματα η 22άχρονη πασαδόρος με ύψος 1.80 και αφού πέρασε από τον Κτησιφώντα Παιανίας, πλέον εδώ και δυο χρόνια ανήκει στο Μαρκόπουλο.

Μάρτιος-Ειρήνη Κελεσίδου
Σε ηλικία μόλις 19 ετών και με ύψος 1,77 αποτελεί ένα από τα νέα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. Αγωνίζεται στην θέση της λίμπερο, είναι διεθνής και πήγε στον Ηρακλή από τον Εαρινό Θεσσαλονίκης.

Απρίλιος-Ηλιάννα Αντωνοπούλου
Από τις ομάδες του Αιγάλεω και του Φοίνικα Πειραιά πέρασε η 20άχρονη πασαδόρος με ύψος 1.80, προτού αποκτηθεί από την Κερατέα με την οποία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάϊος-Παναγιώτα Καραγκούνη
Ένα από τα τρομερά... μωρά της νεανικής ομάδας του Ηρακλή Κηφισιάς. Η 17άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.88, αφού πέρασε από τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές για την Εθνική γυναικών.

Ιούνιος-Αποστολία Νούσια
Στα 19 της χρόνια και με ύψος 1.77 είναι η διεθνής ακραία που τιμά το θεσσαλικό βόλεϊ. Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο «Forthnet Rookie of the year» ως καλύτερη νεοεμφανιζόμενη αθλήτρια κάτω των 21 ετών στην Α1.

Ιούλιος-Εύη Χαντάβα
Η 20άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.88, ξεκίνησε την καριέρα της στον Γ.Σ. Γρεβενών από όπου το 2005 μεταπήδησε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας.

Αύγουστος-Αθηνά Παπαφωτίου
Η 21χρονη πασαδόρος αποτελεί φετινή προσθήκη στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Με ύψος 1.80 και πλούσιο ταλέντο, αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες αθλήτριες στη θέση της. Τα τελευταία χρόνια διακρίνετια ιδιαίτερα και στο άθλημα του μπιτς βόλεϊ.

Σεπτέμβριος-Εύη Χρήστου
Η 23άχρονη διεθνής ακραία με ύψος 1.81 κλήθηκε το καλοκαίρι να ενισχύσει την προσπάθεια του Πανελληνίου υπό τη μορφή δανεισμού. Πέρσι αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά ανήκει στην ΑΕ Νίκαιας.

Οκτώβριος-Ράνια Γκούζου
Στα 29 της χρόνια η διεθνής διαγώνια που έχει ύψος 1.85 αποτελεί την αρχηγό του Πανιωνίου. Βρίσκεται στην «Πλατεία» από το 2005, συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία το 2006 και την ως σήμερα καθιέρωση στην κατηγορία.

Νοέμβριος-Χρύσα Παρασκευοπούλου
Με ύψος 1.84, η 24άχρονη διεθνής διαγώνια που αγωνίζεται και ως ακραία, αποτελεί από τις πλέον ταλαντούχες αθλήτριες του ΣΑΑΚ Ανατόλια. Στο παρελθόν έχει περάσει από τις ομάδες του Πειραματικού, του Αίαντα Ευόσμου, αλλά και του Ερμή Δράμας.

Δεκέμβριος-Ζωή Σκόνδρα
Ηταν από τις αθλήτριες που πέρυσι πρόσφεραν τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α1. Η 24άχρονη λίμπερο με ύψος 1.76 βγήκε από τα «σπλάχνα» του Άρη με την οποία αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια προτού μεταπηδήσει στο Πειραματικό.

http://www.tovima.gr/

Ανυποχώρητος ο Λοβέρδος για την απαγόρευση του καπνίσματος



«Κανένα παράθυρο δεν αφήνουμε ανοιχτό». Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και... εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση και το δεύτερο επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε.

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».

«Αυτά τα μεγάλα μαγαζιά να μπορούν να εξαγοράσουν το δικαίωμα αυτό. Αυτή η τελική ρύθμιση, λοιπόν, που είναι διυπουργικό θέμα, χωρίς εμείς να υποχωρούμε από τη θέση της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να καταλήξει». πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Ερωτηθείς ειδικότερα αν αφήνει κάποια παράθυρα για εκλογίκευση του νόμου είπε: «Κανένα παράθυρο δεν αφήνω. Μα δεν μπορώ, όταν το θέμα είναι διυπουργικό, να μη σκέφτομαι και κάποια άλλη πρόταση, που θα έρθει από κάπου αλλού. Ο νόμος ο δικός μας πρέπει να εφαρμοστεί, το υπουργείο Υγείας επιμένει στο νόμο του».

Newsbeast.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8948.html

Εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΗΣΑΠ προσφέρουν την αμοιβή τους για τα «γεύματα της αγάπης»


Την απόφαση να προσφέρουν για τα συσσίτια που διοργανώνει η Εκκλησία και ο Δήμος Αθηναίων την αμοιβή που θα αναλογούσε στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει ανακοινωθεί για το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο τύπου οι ηλεκτροδηγοί του ΜΕΤΡΟ, του ΤΡΑΜ και του ΗΣΑΠ και οι εργαζόμενοι στο ΤΡΑΜ.

Όπως εξηγούν στην ανακοίνωσή τους η ενέργεια αυτή εφαρμόζεται στα πλαίσια του ποικιλόμορφου αγώνα διαρκείας για «το ουσιώδες, την ίδια μας την αξιοπρέπεια, καθώς και για την αποκατάσταση της πληγωμένης, απαξιωμένης και υποτιμημένης αξιοπρέπειας όλων των αναξιοπαθούντων της σύγχρονης πραγματικότητας».

Σημειώνεται ότι το μόνο το ΤΡΑΜ θα κινηθεί κανονικά από τις 05:00 έως τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης.



http://www.zougla.gr/

Xρώμα







http://souitavip.blogspot.com/2010/12/blog-post_4787.html

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ : 13 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ 75 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ




http://www.youtube.com/user/leoforosgr

Ποδαρικό με έκλειψη ηλίου για το 2011

Θα είναι ορατή από την Ελλάδα
Με μία μερική έκλειψη ηλίου θα καλωσορίσουμε το νέο χρόνο. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από την ελληνική επικράτεια... αλλά δυστυχώς για τους λάτρεις της αστοπαρατήρησης δεν θα γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, καθώς ο ηλιακός δίσκος δεν θα καλυφθεί πλήρως από τη σελήνη.

Όπως αναφέρουν αστρονόμοι, αυτή τη φορά το φαινόμενο της μερικής έκλειψης παρατηρείται κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προσφέρει πιο ξεχωριστό θέαμα. Οι μερικές εκλείψεις σημειώνονται 2-3 φορές ετησίως και γίνονται ορατές από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Όσοι πάντως παρακολουθήσουν το φαινόμενο θα πρέπει να φορέσουν τα γυαλιά με ειδικά φίλτρα, που αποκλείουν τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Το φαινόμενο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου αι από τις 9 το πρωί έως τις 12:07 το μεσημέρι, με το μέγιστο της κάλυψης περίπου στις 10.30. Το ποσοστό κάλυψης του ηλιακού δίσκου θα φτάσει το 65-67%, ανάλογα από το σημείο παρακολούθησης του φαινομένου.

Η επόμενη ολική έκλειψη, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2012, και θα είναι καλύτερα ορατή από το Cairns της Αυστραλίας
.


newsbeast
http://sarotiko.blogspot.com/

Την εκτέλεσαν στην πόρτα του σπιτιού της μπροστά στο 4χρονο παιδί της




- Πάγωσε η γειτονιά της οδού Αιγέως στην Καλλιθέα από τον πυροβολισμό...
- Η γυναίκα έχει και ένα μωρό 9 μηνών - Αναζητούν τον δράστη στο οικογενειακό της περιβάλλον
- Σε κατάσταση σοκ το 4χρονο κοριτσάκι της που είναι και ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάποιος ή κάποιοι χτύπησαν το κουδούνι στο σπίτι της 33χρονης γυναίκας.
Οι ένοικοι του τρίτου ορόφου άκουσαν φωνές λένε ότι η γυναίκα φάνηκε να λογομαχεί με κάποιον άνδρα.














Ο δρόμος αποκλεισμένος από τους αστυνομικούς ΦΩΤΟ NEWSIT
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ο πυροβολισμός. Όταν βγήκαν στο διάδρομο για να δουν τι είχε συμβεί αντίκρισαν την άτυχη 33χρονη αιμόφυρτη με μια σφαίρα το κεφάλι, στην πόρτα του διαμερίσματός της και δίπλα της το 4χρονο κοριτσάκι της να κλαίει απαρηγόρητο. Η κοπέλα είχε και ένα αγοράκι εννέα μηνών.
Σύμφωνα με την αστυνομία το κορτσάκι ήταν αυτό που άνοιξε την πόρτα. Ο σύζυγός της σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα του φονικού ήταν στην δουλειά του και τον ειδοποίησε η αστυνομία και είναι σε κατάσταση ισχυρού σοκ.
Oι αστυνομικοί στρέφουν τις υποψίες τους πάντως στο συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας.











NewsIt.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/4_28.html

Στις 25 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ

Η αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου απέστειλε χθες τα ψηφοδέλτια, που θα επιτρέψουν στα 5.755 μέλη της να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τα επίζηλα αγαλματάκια που θα δοθούν στους νικητές της 83ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Τα μέλη της Ακαδημίας θα πρέπει έως τις 14 Ιανουαρίου να έχουν στείλει τα ψηφοδέλτια συμπληρωμένα .
Οι υποψηφιότητες θα αποκαλυφθούν το πρωί της 25ης Ιανουαρίου και η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.
Την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβουν οι Αν Χάθαγουεϊ και Τζέιμς Φράνκο. Οι Σάντρα Μπούλοκ, η Χάλε Μπέρι και ο Τζεφ Μπρίτζες θα είναι ορισμένοι από τους ηθοποιούς που θα παραδώσουν στους νικητές τα βραβεία.
http://www.enet.gr/

Βιολογικό «διαβατήριο» και στον στίβο

Βιολογικό «διαβατήριο» και στον στίβο
Τα τελευταία σοβαρά κρούσματα ντόπινγκ και με αφορμή τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ισπανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια των 3.000μ στιπλ, Μάρτα Ντομίνγκες, ανάγκασαν την IAAF να πάρει νέα μέτρα για το ντόπινγκ.


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου σκέφτεται να θέσει άμεσα σε ισχύ το βιολογικό «διαβατήριο» για κάθε αθλητή, όπως έκανε και η αντίστοιχη της Ποδηλασίας, προκειμένου να προστατεύσει το άθλημα και να εντοπίσει πιο γρήγορα τους «κλέφτες».

«Είναι ένα φιλόδοξο και πρωτοφανές πρόγραμμα αιματολογικών τεστ, το οποίο θα εφαρμοστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Νταεγού το προσεχές καλοκαίρι», τονίστηκε από την IAAF.

Το βιολογικό «διαβατήριο» παρακολουθεί επιλεγμένα βιολογικούς δείκτες ενός αθλητή, του οποίου οι ανώμαλες διακυμάνσεις στον οργανισμό θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικές του ντόπινγκ.



http://www.gazzetta.gr

Καλύτερος αθλητής στον κόσμο το 2010

Καλύτερος αθλητής στον κόσμο το 2010
Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Νταβίντ Βίγια, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητής του 2010 παγκοσμίως, από την USSA.


H Sports Academy των Ηνωμένων Πολιτειών (USSA) επέλεξε τον Βίγια σαν τον καλύτερο αθλητή του κόσμου για το 2010, από τους άνδρες, και την Νοτιοκορεάτισα Γιού-να Κιμ από τις γυναίκες, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.

Οι δύο νικητές επιλέχθηκαν μέσω μιας δημοσκόπησης, που χρηματοδοτείται από το USSA, και έγινε μέσω δικτυακών τόπων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC Sports και της εφημερίδας USA Today .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Sports Academy είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός αφιερωμένος στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την έρευνα στον κόσμο του αθλητισμού. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να προετοιμάσει ανδρών και γυναικών για σταδιοδρομία στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Στην δεύτερη θέση των ανδρών, βρέθηκε ο συμπατριώτης του Βίγια, ο τενίστας Rafael Nadal , και τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η επίσης αθλήτρια του τέννις Κιμ Κλίστερς.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο μπόξερ από τις Φιλιππίνες Μάνι Πακουιάο, ο οποίος είχε κερδίσει αυτό το βραβείο το 2009.
http://www.gazzetta.gr/

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τρεις νεκρούς

astynomia_erevnes7896412
Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποδίδεται η δολοφονία δύο ανδρών, 46 χρονών, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, η οποία -όπως πιστοποιήθηκε- έγινε με το ίδιο όπλο. Όπως λέει η αστυνομία, δράστης είναι ένας άνδρας, 43 χρονών, που φέρεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με τα θύματα του, και μετά την αποτρόπαια πράξη του αυτοκτόνησε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Με το ίδιο όπλο φαίνεται ότι έγιναν οι δολοφονίες των δύο ανδρών, ηλικίας 46 ετών, την Κυριακή στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι, κατά πάσα πιθανότητα, δράστης και των δύο φονικών ήταν ο 43χρονος ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν οι κάλυκες και τα άλλα ευρήματα με το όπλο που χρησιμοποίησε ο 43χρονος για να δώσει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Κυριακής, ο 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην συνεργό του, επειδή είχαν οικονομικές διαφορές από υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην ίδια περιοχή νεκρός ένας ακόμα 46χρονος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία και αυτός είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για ναρκωτικά.
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.ert.gr/

Κατέρρευσε η οροφή του γηπέδου της Σάλκε!



Ένα από το πιο μεγάλα και όμορφα γήπεδα της Ευρώπης, το Βέλτινς Αρένα της Σάλκε, έπεσε «θύμα» του σφοδρού χιονιά που πλήττει τη Γερμανία τον τελευταίο καιρό.Το γήπεδο της Σάλκε ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες σκι, αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Μια αρκετά μεγάλη τρύπα στην οροφή του σταδίου ήταν απόρροια του χιονιού που έπεσε άφθονο στο Γκελζενκίρχεν. Η διοργάνωση του σκι που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ακυρωθεί, καθώς η επισκευή της οροφής θα πάρει 3 με 4 εβδομάδες. Πάντως, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα στις 15 Ιανουαρίου, όταν και η Σάλκε θα φιλοξενήσει το Αμβούργο.

Πηγή: gazzetta.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1586.html

Την αναγνωρίζετε;



Εντάξει, μπορεί να μην είναι με την πρώτη ματιά αναγνωρίσιμη αλλά με μία δεύτερη σίγουρα θα την αναγνωρίσετε.



Και για βοήθεια, σας λέμε πως υπήρξε μία από τις καλύτερες και πιο γνωστές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ποια είναι; Είναι η Ρίκα Διαλυνά, μία από τις ομορφότερες γυναίκες της χώρας μας με μία πολύ πετυχημένη καριέρα την εποχή του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ρίκα Διαλυνά έχει κάνει στη ζωή της ουκ ολίγα εξώφυλλα και ένα από αυτά είναι και το εν λόγω που έκανε για το περιοδικό Ρομάντζο.



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_6276.html

Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης η σφοδρή κακοκαιρία για χιλιάδες ταξιδιώτες στην Ευρώπη...

Σε χριστουγεννιάτικο εφιάλτη έχουν μετατραπεί οι πολυπόθητες διακοπές πολλών επιβατών αεροπορικών εταιριών, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση και οι πολικές θερμοκρασίες που μετέτρεψαν τις πίστες των αεροδρομίων σε παγοδρόμια, ανάγκασαν χιλιάδες επιβάτες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους.

Ακόμη χειρότερα, 200 άνθρωποι υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, στο Παρίσι. Στη Γερμανία και το Βέλγιο ακυρώθηκαν πτήσεις, αλλά και δρομολόγια τρένων.

Στο Σαρλ ντε Γκωλ περίπου 200 ταξιδιώτες αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν στο αεροδρόμιο, καθώς ακυρώθηκαν 400 πτήσεις λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.Στους άτυχους ταξιδιώτες δόθηκαν κρεβάτια εκστρατείας και κουβέρτες για να περάσουν τη νύχτα τους πιο άνετα. 

Το γεγονός είναι ότι υποδέχθηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων μέσα στο αεροδρόμιο.Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, τους εξαντλημένους ταξιδιώτες επισκέφθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Τιερί Μαριανί, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την κατάσταση.

Από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου η κατάσταση περιγράφθηκε ως πρωτοφανής. «Από την ημέρα που λειτούργησε το αεροδρόμιο, ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας λειτουργίας του Charles de Gaulle Πιέρ Γκραφ.

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες κάνει ακόμη πιο δύσκολη η απεργία των εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής υλικών αποπάγωσης, με αποτέλεσμα οι προμήθειες να έχουν εξαντληθεί. Ήδη, στο Παρίσι έφθασε ένα αεροπλάνο με προμήθειες από τις ΗΠΑ και αναμένεται επιπλέον αντιψυκτικό υγρό από τη Γερμανία με δεξαμενόπλοιο.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στους σιδηροδρόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV. Τα τρένα αυτά υποχρεώνονται να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.Παράλληλα, οι σφοδρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρο το δίκτυο μεταφορών στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Στη διάρκεια μίας ημέρας στο Βέλγιο έπεσε χιόνι ύψους μεταξύ 10 και 20 εκατοστών, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι μετακινήσεις με τουριστικά λεωφορεία και να κλείσει ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα έχουν αναφερθεί σε όλη τη Γερμανία και στη βόρεια Ιταλία, ενώ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της Βενετίας.Η κατάσταση πάντως αναμένεται να εξομαλυνθεί σταδιακά, καθώς οι καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.


http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c17646

http://alfanea.blogspot.com/2010/12/blog-post_8977.html

Οι Αμερικανοί θαυμάζουν Ομπάμα και Χίλαρι


Οι δύο προσωπικότητες που προκάλεσαν το θαυμασμό των Αμερικανών το 2010 ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση που διενεργεί το ινστιτούτο Gallup.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος στους άνδρες με ποσοστό 22%. Ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, οι προκάτοχοί του, Τζορτζ Μπους (5%) και Μπιλ Κλίντον (4%). Μικρότερα ποσοστά έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα και ο ιδρυτής της εταιρείας Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Ομπάμα αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πιο "αξιοθαύμαστος" άνθρωπος. Ωστόσο, το 2008 όμως το ποσοστό του ήταν κατά δέκα μονάδες υψηλότερο, στο 32%.

Για ένατη χρονιά εξάλλου στην κατηγορία "γυναίκες" αναδεικνύεται νικήτρια η Χίλαρι Κλίντον που φέτος κέρδισε το θαυμασμό του 17% των Αμερικανών, ξεπερνώντας την Ρεπουμπλικανή πρώην υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν (12%), την παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι (11%) και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα (5%).



http://www.skai.gr/news/

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και των 41 Δημοτικών Συμβούλων που για την περίοδο 2011-14 θα διαχειριστούν τις τύχες της πόλης.
Το επόμενο δημοτικό γεγονός θα λάβει χώρα την Κυριακή 2-1-2011 το πρωί και είναι η εκλο-γή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες αντικαθιστούν την παλιά Δημαρχιακή Επιτροπή.

περισσοτερα:http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php

Στους κορυφαίους του κόσμου ο Τεό!

 
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της δεκαετίας, όπως τους ανέδειξε η ιστοσελίδα της ACB. Στο σχετικό Top-10 (που δεν συμπεριλαμβάνονται Ισπανοί παίκτες) ο άσος του Ολυμπιακού κατέχει την δέκατη θέση και είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος, αφού όλοι οι υπόλοιποι είναι αστέρες του ΝΒΑ! Από το 9 στο 1 η σειρά είναι: Νας, Γκαρνέτ, Ουέιντ, Τζέιμς, Τζινόμπιλι, Νοβίτσκι, Ντάνκαν, Ο’ Νιλ και Μπράιαντ! 
Κορυφαίος Ισπανός αναδείχτηκε φυσικά ο Πάου Γκασόλ με δεύτερο τον Ναβάρο και τρίτο τον Ρούντι Φερνάντεθ, ενώ στους ξένους που αγωνίστηκαν στην ACB στο νο1 είναι ο Λουίς Σκόλα και πίσω του οι Μποντίρογκα και Μπούλοκ.

http://www.basketnet.gr/

Ρεκόρ για το sexy video της Paris!

Ρεκόρ για το sexy video της Paris!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αισθησιακό video της πλούσιας κληρονόμου Paris Hilton είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο στην κατηγορία του, κατατροπώνοντας άλλες celebrity που υπέκυψαν στις ταινίες αισθησιακού ρεαλισμού! Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Sun, το συγκεκριμένο video, που δείχνει την άτακτη στάρλετ να πλένεται όλο νάζι μέσα στην μπανιέρα, πρωτοκυκλοφόρησε το 2007, αλλά οι φανατικοί θαυμαστές της δεν βαριούνται να το βλέπουν χαρίζοντας της την πρώτη θέση με σχεδόν 800.000επισκέψεις, για δεύτερη χρονιά.
Στη δεύτερη θέση για το 2010 ήρθε αυτό με τις γυμνές σκηνές της Lindsay Lohan από το τρέιλερ της ταινίας Machette, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε εκείνο με τις λεσβιακές σκηνές της Gemma Atkinson από το τρέιλερ της ταινίας Boogie Woogie.





Πηγή: newsbomb.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Δημιουργήθηκε η « Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση»

Το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών του δράσεων, προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση της Συλλογής Βιβλίων του Κωνσταντίνου Στάικου, δημιουργόντας την «Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» .
Η Βιβλιοθήκη περιέχει εκδόσεις που καταγράφουν την πνευματική δραστηριότητα των Ελλήνων της Διασποράς από την εποχή της πρώιμης Αναγέννησης ως τα χρόνια του ύστερου Νεοελληνικού Διαφωτισμού, σκιαγραφώντας, παράλληλα, την έντονη εκδοτική τους ενασχόληση στη Δύση και στην Ανατολή, από τη Βενετία και τη Ρώμη έως την Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα. 


Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο ιδιόκτητο κτήριο του Ιδρύματος της οδού Αμαλίας 56 στην Αθήνα. Χωρίζεται σε πέντε βασικές ενότητες (Αναγέννηση-Ουμανισμός, Νεοελληνική Γραμματεία, Λειτουργικά βιβλία, Θεολογικά Συγγράμματα και Νεοελληνικός Διαφωτισμός) και αποτελείται από περισσότερους από 1.400 τίτλους- αντίτυπα των οποίων εκτείνονται σε 2.000 περίπου τόμους- με την προοπτική του συνεχούς εμπλουτισμού της με νέους τίτλους.



http://www.zougla.gr/

Στo νοσοκoμείο ο Κώστας Βουτσάς-Τι λέει η κόρη του στο TLIFE

Ο αγαπημένος ηθοποιός μετά την παράσταση "Ανθός του κάκτου", όπου παίζεται στη Θεσσαλονίκη και γυρίζοντας στο ξενοδοχείο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς μετά την παράσταση "Ανθός του κάκτου", όπου παίζεται στη Θεσσαλονίκη και γυρίζοντας στο ξενοδοχείο του, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο.

Το TLIFE επικοινώνησε με την κόρη του, Σάντρα Βουτσά όπου βρίσκεται μαζί του στη συμπρωτεύουσα. "Ο πατέρας μου έχει άσθμα και το κλίμα της Θεσσαλονίκης δεν βοηθάει", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: "Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο του μετα την παράσταση, ένιωσε μία αδιαθεσία και πήγαμε στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο. Η διάγνωση έδειξε μία λοίμωξη του αναπνευστικού και αναγκαστικά έγινε εισαγωγή. Δεν είναι στην εντατική, ούτε είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Βίσκεται κανονικά στο δωμάτιό του και από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγει."


http://www.newsit.gr/

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν κλειστά

Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Νέα Υόρκη θα παραμείνουν κλειστά σήμερα ως τουλάχιστον τις 16:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος), λόγω της χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας FAA.

Τα διεθνή αεροδρόμια Τζ.Φ. Κένεντι και Λα Γκουάρντια στη Νέα Υόρκη, όπως και αυτό του Νιούαρκ, στο γειτονικό Νιού Τζέρσεϊ, έχουν κλείσει από το πέρασμα χθες χιονοθύελλας που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους σε όλην την περιοχή.

Χιλιάδες ταξιδιώτες αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αλλά σύμφωνα με τη FAA η κατάσταση βελτιώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ξανάνοιξαν κυρίως τα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης.

Το αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης ήταν ανοιχτό σήμερα, αλλά είχαν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της εταιρείας Southwest σε αυτό.

Παράλληλα οι ταξιδιώτες που ανέμεναν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μπορούν εκ νέου να ταξιδέψουν σήμερα κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, έπειτα από τη διακοπή για 13 ώρες των δρομολογίων των τρένων μεταξύ της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης λόγω της χιονοθύελλας, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak.

Τα δρομολόγια, τα οποία είχαν διακοπεί στις 17:00 τοπική ώρα χθες Κυριακή, ξανάρχισαν σήμερα στις 06:15 τοπική ώρα (13:15 ώρα Ελλάδος), αλλά με περιορισμένο ρυθμό.





Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_8192.html#ixzz19KPMVhGo

Τα 5 ομορφότερα μάτια

Image
Image
Image
Image
Image

ΠΗΓΗ
http://minimarkettrikalon.blogspot.com/2010/12/5_27.html

Τον επόμενο χρόνο ξεκινήστε το free climbing

Η αναρρίχηση αποτελεί ένα ξεχωριστό, απαιτητικό άθλημα που διεξάγεται κυρίως στη φύση και μας φέρνει σε απευθείας επαφή μαζί της. Αναρρίχηση είναι η προώθηση πάνω στον βράχο χρησιμοποιώντας μόνο το ανάγλυφό του, δηλαδή τις τυχαίες εσοχές και προεξοχές του για την ανάβασή μας.
Το σκαρφάλωμα στα βράχια εντάσσεται στα σπορ που προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Σ' αυτά που χαρακτηρίζονται σπορ αδρεναλίνης. Όμως, δεν χρειάζεται απλώς μια θαρραλέα στιγμή για να πηδήξετε από το αεροπλάνο ή το γερανό του Bantzee jumping. H αναρρίχηση έχει πολυσύνθετες απαιτήσεις. Χρειάζεται συντονισμό του μυαλού μας με το σώμα μας. Εκτός από αθλητική ικανότητα και ευλυγισία, χρειάζεται ηρεμία, τόλμη και φαντασία. Αν, λοιπόν, πιστεύετε ότι διαθέτετε τα παραπάνω προσόντα και ψάχνετε μια εναλλακτική μορφή γυμναστικής, τότε ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ορειβατικό όμιλο και να κάνετε μια δοκιμή.
http://www.zougla.gr/

Ρεκόρ Γκίνες με 52 μαραθώνιους σε 52 εβδομάδες (vid)


Για τον περισσότερο κόσμο , ο τερματισμός σε ένα μαραθώνιο αποτελεί όνειρο ζωής. Για τον 33χρονο Αυστραλό Τρίσταν Μίλερ είναι απλά μια...εβδομαδιαία υπόθεση.

Ο ερασιτέχνης δρομέας από την Αυστραλία κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες τρέχοντας και τερματίζοντας βέβαια σε 52 Μαραθωνίους που πήρε μέρος στις 52 εβδομάδες της χρονιάς που μας αποχαιρετά.
Η ξεχωριστή Οδύσσεια του 33χρονου Τρισταν έλαβε τέλος το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) στο Άλμπερτ Πάρκ της Μελβούρνης (γνωστό και από την φιλοξενία του Γκράν Πρι της F1 ) όπου έκοψε την κορδέλα του 52ου Μαραθωνίου της χρονιάς σφραγίζοντας έτσι την είσοδό του στο βιβλίο Γκίνες .
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες συμπατριώτες του αποθέωναν τον “Runninig Man” της Αυστραλίας . Τον άνθρωπο που αγωνίστηκε σε 42 διαφορετικές χώρες , ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα όπου πήρε μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, νικώντας την κούραση , τις ασθένειες, τη μοναξιά και βέβαια το μόνιμο τζετ λάγκ.
“Ανησυχούσα περισσότερο για το αν καταφέρω να βρίσκομαι στην ώρα μου στην πόλη που γινόταν ο Μαραθώνιος παρά για το αν φτάσω στον τερματισμό. Μάλιστα κάποιες φορές μέσα σε δυο μέρες αγωνίστηκα σε δυο Μαραθωνίους προκειμένου να προλάβω να πάρω μέρος στους αγώνες της Ανταρκτικής και της Μογγολίας που ήταν δυο πολύ μακρινοί προορισμοί” είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια λίγο μετά τον τελευταίο του τερματισμό.
Ο “ήρωας της Αυστραλίας" όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του πούλησε ότι είχε και δεν είχε προκειμένου να εξασφαλίσει τα 120.000 δολάρια που χρειαζόταν για να κάνει αυτό το μαραθώνιο της γης και να πετύχει αυτό το ρεκόρ ενώ ένα μέρος του ποσού αυτού (15.000 δολ.) το διάθεση στη Unicef για την σωτηρία της Αφρικής.



http://www.contra.gr/