Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά τα περισσότερα χιονοδρομικά


«Τα χάλασε» ο χριστουγεννιάτικος καιρός στους λάτρεις του σκι, καθώς το οριακό επίπεδο χιονιού στις πίστες...
 κρατά κλειστά τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
Τα μόνα χιονοδρομικά κέντρα με ανοικτές πίστες κατάλληλες για άθληση είναι στον Παρνασσό, στο Σέλι, στα 3-5 Πηγάδια και στο Καϊμακτσαλάν.




http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4610423
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7609.html


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ




Winter Solstice Lunar Eclipse from William Castleman on Vimeo.


http://exypno.blogspot.com/2010/12/blog-post_7038.html

H Ελλάδα 1.000 µέτρα πάνω από την κρίση


Η Ελλάδα από ψηλά αιφνιδιάζει µε τη φυσική οµορφιά της και το ανάγλυφο του τοπίου της.
Αυτό συµπεραίνεις ξεφυλλίζοντας το λεύκωµα «Ελλάς Ανωθεν», ένα φωτογραφικό οδοιπορικό σε ύψος 1.000 µέτρων.Ενα βιβλίο που ... κινητοποιεί τοσυναίσθηµα. Μια χαµηλή πτήση υψηλών προδιαγραφών, όπως γράφει η Ολγα Τρέµη στον πρόλογο του τόµου. Και µια αποστασιοποιηµένη µατιά – ολίγον µελαγχολική – στο φυσικό µωσαϊκό µιας χώρας που βρίσκεται σε µια πρωτόγνωρη οικονοµική περιδίνηση και σε εθνική µελαγχολία.

Αυτή η άσκηση πατριδογνωσίας δεν µοιάζει µε τις άλλες. Αρκεί ένα ξεφύλλισµα του λευκώµατος «Ελλάς Ανωθεν» (Εκδ. Μίλητος) και η αφήγηση των εικόνων ξετυλίγεται ψηφίδα ψηφίδα. Τοπία γαλήνια ή αυστηρά (απολαύστε τον Ολυµπο), βουκολικά ή θαλασσινά, κάµποι, θάλασσες, νησιά, µοναστήρια, οικισµοί, ποτάµιααλλά και σύγχρονα δηµιουργήµατα όπως η ολυµπιακή προίκα του 2004 που µοιάζει προέκταση του φυσικού τοπίου. Ο καθείς µπορεί να αναγνωρίσει τον τόπο του, όπως αιχµαλωτίστηκε απ’ τον φακό του Γιάννη Γιαννέλου µέσα από ένα ιδιότυπο οδοιπορικό. «Τα ταξίδια δεν είχαν κάποιο σύστηµα ή κάποιο πρόγραµµα. ∆ιήρκεσαν 2-3 χρόνια και αφορούν όλους τους ηµερολογιακούςκύκλους.

Ηταν δύσκολα ταξίδια – αποστολές µε το ελικόπτερο, κατεβαίνοντας συνέχεια σε διάφορα σηµεία και συχνά για ανεφοδιασµό.Μιλάµεγια εκατοντάδες ώρες πάνω απ’ την Ελλάδα.Η όλη περιπέτεια σου αφήνει µια οικειότητα, νιώθεις φιλικά που ενσωµατώνεσαι µε το τοπίοόταν πετάς ψηλά», σηµειώνει στα «ΝΕΑ» ο «αυτουργός» του λευκώµατος Γιάννης Γιαννέλος. Ποια εικόνα πάντως του έχει µείνει χαραγµένη απ’ τα 1.000

µέτρα;

«Μου έκανε τροµερή εντύπωση το Αιγαίο.Βήµα βήµα καθώς πετάς, ανά δύολεπτά και απόβράχο σε βράχο βλέπειςκάτι διαφορετικό», προσθέτει.Και µπορεί η Ελλάδα να ανήκει στις µικρότερες χώρες στην κλίµακα της Ευρώπης, αποτελεί πάντως ένα τερέν µε θαυµάσιες αντιθέσεις και απίστευτη ποικιλοµορφία. Η γνωστή δηµοσιογράφος Ολγα Τρέµη έγραψε τα κείµενα του τόµου και «ξεκλειδώνει» την απροσδόκητη συµβολή της.

«Λίγο πριν απότο καλοκαίρι, µου πρότεινεο εκδότης κ. Χαϊδεµένος να συνεργαστούµε. Αρχικάµου προξένησε ανάµεικτα συναισθήµατα, ήθελα όµως να ξεφύγω από την γκρίζα καθηµερινότητα. Το βιβλίο πυροδοτεί συλλογισµούς και στέλνει µηνύµατα, είναι ένα αντίβαρο στη µαύρη πραγµατικότητα. Εναβιβλίο-πρέσβης της Ελλάδας στο εξωτερικό σε µια δύσκολη συγκυρία», υπογραµµίζει η ίδια.

Οταν κοιτάς απόψηλά, µοιάζει η Ελλάδα ζωγραφιά, θα µπορούσαµε να παραφράσουµε το γνωστό τραγούδι σε στίχους Σώτιας Τσώτου. Και έτσι είναι, είτε κοιτώντας τις κορυφές του Ολύµπου είτε τις Πρέσπες είτε τις εκβολές του Αξιού ή κάτι απ’ την πολυνησία του Αιγαίου. Ενα λεύκωµα-τεκµήριο µιαςχώρας µε συγκριτικό(φυσικό) πλεονέκτηµα, ένα µαγευτικό ταξίδι µέσα στον χρόνο. Και στον τόπο µας.


tanea
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/h-1000.html

Μήνυμα Βαλβέρδε στον κόσμο

Μήνυμα Βαλβέρδε στον κόσμο
Ανάλογο ξεκίνημα με αυτό που έκλεισε το 2010 θέλει για τη νέα χρονιά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει να παραμένει δίπλα στην ομάδα.
Με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή» τόνισε αρχικά: «Αυτό που σίγουρα θέλω είναι να διατηρήσουμε τη φιλοσοφία μας ως ομάδα. Αν μπορούμε μάλιστα, θέλω να τη βελτιώσουμε. Θέλω να έχουμε το χαρακτήρα μας που είχαμε το 2010 και μέσα στο 2011 και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Επίσης θέλω το 2011 να έχουμε την ίδια στήριξη που είχαμε από τον κόσμο μας και μέσα στο Καραϊσκάκη και μακριά από αυτό. Είναι σημαντικοί για μας οι οπαδοί μας και τους θέλουμε πάντα δίπλα μας γιατί μας βοηθούν».

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» στη συνέχεια ανέφερε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος τόσο με την πρόκριση όσο και με την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για να συμπληρώσει: «Θα δώσω μια ευχή για τη νέα χρόνια και αυτή δεν έχει να κάνει με την ομάδα μου. Δεν θέλω να βλέπω βία στα γήπεδα. Θέλω να διεξάγονται κανονικά όλα τα παιχνίδια και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Είναι αυτό που δεν θέλω να δω το 2011».

Gazzetta.gr/

Προειδοποίηση Microsoft για επικίνδυνο κενό ασφαλείας στον Internet Explorer


Προειδοποίηση για τον εντοπισμό ενός σοβαρού κενού ασφαλείας σε όλες τις εκδόσεις του προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer, εξέδωσε η Microsoft καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθίστανται ευάλωτοι σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερ.
Αν ο χάκερ αξιοποιήσει το κενό ασφαλείας, «μολύνοντας» τον ανυποψίαστο χρήστη μέσω μιας παγιδευμένης ιστοσελίδας, μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον υπολογιστή. Το πρόβλημα σχετίζεται με τον τρόπο που ο Internet Explorer χειρίζεται την μνήμη του υπολογιστή.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ο σχετικός κώδικας λογισμικού για την «αξιοποίηση» του κενού ασφαλείας, αν και η Microsoft, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα στοιχεία πως ο κώδικας χρησιμοποιείται στην πράξη από κάποιους χάκερ.
Η εταιρεία έχει ετοιμάσει μια προσωρινή διορθωτική λύση και εργάζεται ήδη για μια μόνιμη. Η Microsoft συνιστά προσωρινά την χρήση του προστατευτικού συστήματος Enhanced Mitigation Experience Toolkit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Ευρωλίγκα: «Έσπασε» τα κοντέρ ο Σχορτσανίτης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που… οργίασε, η Μακάμπι έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας, επικράτώντας εκτός έδρας της Πρόκομ, και φτάνοντας τους 19 βαθμούς, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση. Στις 4 Ιανουαρίου στη Βαρκελώνη η κλήρωση του TOP-16.
O Σχορτσανίτης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της Μακάμπι, καθώς σε 22 λεπτα συμμετοχής, σημείωσε 23 πόντους με (7/8β., 8/10 δίποντα), «κατέβασε» επτά ριμπάουντ, έκανε τρία κλεψίματα, μοίρασε δύο αστίστ ενώ υπέπεσε και σε δύο λάθη. Αποτέλεσμα ήταν να τινάξει το σχετικό index βγάζοντας 38 και κάνοντας ρεκόρ καριέρας.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η ανατροπή της Χίμκι στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, το «διπλό» της Μπάμπεργκ στη Μάλαγα, αλλά και η νίκη της Μπαρτσελόνα με καλάθι του Ρούμπιο στο τελευταίο δευτερόλεπτο επί της Σιένα. Μια νίκη, πάντως, που δεν της έδωσε κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση. Αξιοσημείωτο ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι της Μάλαγα, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είχε καθόλου συμμετοχή. 

1ος όμιλος

Κάχα Λαμποράλ - Παρτίζαν 87-71
Πρόκομ - Μακάμπι 72-83
Χίμκι - Ζαλγκίρις 93-89

Βαθμολογία

1.Μακάμπι 799-700 19
2.Κάχα Λαμποράλ 809-784 15
3.Ζαλγκίρις 762-765 15
4.Παρτίζαν 658-717 15
5.Χίμκι 764-753 14
6.Πρόκομ 689-762 11

2ος όμιλος
Μάλαγα - Μπάμπεργκ 70-72
Ρεάλ - Σαρλερουά 94-45
Ολυμπιακός - Ρόμα 89-82
Βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 805-730 17
2.Ρεάλ 734-664 16
3.Μάλαγα 749-759 15
4.Ρόμα 735-770 15
6.Μπάμπεργκ 714-739 14
5.Σαρλερουά 691-736 13

3ος όμιλος


Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Σολέ 93-61
Τσιμπόνα - Λιέτουβος Ρίτας 77-94
Μπαρτσελόνα - Σιένα 73-72
Βαθμολογία
1.Σιένα 787-661 18
2.Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 824-694 17
3.Μπαρτσελόνα 766-709 17
4.Λιέτουβος Ρίτας 779-784 14
5.Σολέ 705-774 14
6.Τσιμπόνα 677-818 10

4ος όμιλος


ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές Πίλσεν 78-69

Βαλένθια - Ολίμπια 78-77
Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 93-62
Βαθμολογία
1.Παναθηναϊκός 802-703 17
2.Ολίμπια 789-783 16
3.Εφές Πίλσεν 756-768 15
4.Βαλένθια 689-695 15
5.Αρμάνι Μιλάνο 737-766 14
6.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 683-741 13 

http://www.enet.gr/

2010: Η χρονιά των μεγάλων αποχωρήσεων στην ενέργεια

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Χρόνιες στρεβλώσεις, πανίσχυρα κρατικά μονοπώλια, προστατευτισμός και δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα. Και εάν για τους Έλληνες η επιλογή της αποχώρησης είναι πολύ πιο δύσκολη –εμείς είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε στην Ελλάδα τόνισε χαρακτηριστικά συνεταίρος ξένης εταιρείας που αποφάσισε να μη συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα– δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ξένους. Και βέβαια η οικονομική κρίση, αποτέλεσε ίσως τον πιο καθοριστικό παράγοντα, στην απόφαση πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται επί χρόνια ή και δεκαετίες στη χώρα μας, να φύγουν  από την Ελλάδα.

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο ενεργειακός τομέας και ειδικότερα η αγορά των καυσίμων μετρά τις πιο τρανταχτές και πολυσυζητημένες αποχωρήσεις: μπορεί τα deals να έκλεισαν το 2009, ωστόσο η αποχώρηση των δύο μεγάλων διεθνών παικτών από την αγορά καυσίμων με τη μεταβίβαση των BP στα ΕΛΠΕ και Shell στη Motor Oil ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ξένοι στην ουσία οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου καθώς η ελληνική αγορά αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, που ξεκινούν από στρεβλώσεις και προστατευτισμό (περιορισμοί στις μεταφορές και τα βυτιοφόρα) και φτάνουν σε διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς όπως ο υπερεπαγγελματισμός των πρατηρίων, το λαθρεμπόριο και τη νοθεία που δημιουργούν εκτός των άλλων συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις υγιείς και νόμιμες εταιρείες.

Στον ηλεκτρισμό, η ιταλική Enel που διαδέθηκε την ισπανική Endesa, αποφάσισε να μη συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, με την αποχώρηση να σχετίζεται εν μέρει με τα χρόνια προβλήματα της αγοράς ηλεκτρισμού. Η σχετική συμφωνία με τον όμιλο Μυτιληναίου μπορεί να ήταν γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο επισφραγίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.  Κυρίως η ιταλική εταιρεία έφυγε από το συμβατικό ηλεκτρισμό εξαιτίας των δικών της προβλημάτων υπερδανεισμού και την προσπάθειά της να διατηρήσει την πιστοληπτική της ικανότητα πουλώντας περιφερειακά πάγια ενώ για τον ίδιο σκοπό πραγματοποιήθηκε δημόσια προσφορά μετοχών της Enel Green Power. Εκεί όμως που οι ξένοι επενδυτές πραγματικά οδηγήθηκαν στα πρόθυρα... «νευρικής κρίσης» από τον προστατευτισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ ήταν στη λιανική του ηλεκτρισμού. Ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής, η αυστριακή Verbund που και η ίδια είναι κρατική εταιρεία στην Αυστρία, είδε τις προσπάθειές της για δραστηριοποίηση να υπονομεύονται από τις συνθήκες της αγοράς και από το μη φιλικό για τις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας θεσμικό πλαίσιο. Φυσικό επακόλουθο, οι Αυστριακοί να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, αφήνοντας τον Έλληνα συνεταίρο τους να συνεχίσει τη μάχη για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού.

Αποχώρηση όμως είχαμε και από την αγορά του φυσικού αερίου με την αμερικανική Duke Energy να αποφασίζει να φύγει από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής. Από την ΕΠΑ Αττικής αναμένεται να αποχωρήσει και ο έτερος ιδιώτης μέτοχος η Shell και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου, που στο προηγούμενο σχήμα διέθετε και το μάνατζμεντ της εταιρείας.


http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr

Μπονιτσιόλι: «Ολυμπιακός για final four»


Το εγκώμιο των παικτών του Ολυμπιακού και του Ντούσαν Ιβκοβιτς έπλεξε ο Ματέο Μπονιτσιόλι, τεχνικός της Ρόμα. Ο Ιταλός κόουτς παράλληλα, προέβλεψε ότι οι Πειραιώτες που θα φτάσουν εύκολα μέχρι και το final four της Βαρκελώνης αφού οι ποιότητα στην ομαδα είναι αδιαμφισβήτητη.

Αναλυτικά:

«Αξιζε την νίκη και την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός. Έχει ποιότητα και εκπληκτικό προπονητή και φοβερούς παίκτες. Σχετικά με εμάς ερχόμαστε από δύσκολη περίοδο λόγω τραυματισμών. Παίξαμε χωρίς τους Τζιακέτι, Τζίλι και Σμιθ. Νομίζω ανταγωνιστήκαμε τον Ολυμπιακό βγάζοντας αρκετή ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι μας. Ηταν ωραία που παίξαμε σε τέτοιο γήπεδο και τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι ξεκάθαρο ότι αρκετές φορές κάναμε ηλίθια λάθη, αλλά όταν παίζεις απέναντι σε Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Σπανούλη είναι δύσκολο να ζητήσεις κάτι περισσότερο».

Για την πορεία του Ολυμπιακού και την  κατάκτηση της πρώτης θέσης σχολίασε πως:«έχει χαρισματικό κόουτς. Είναι απίστευτο το ρόστερ του. Σκεφτείτε ότι ο Χαλπερίν είναι ο τέταρτος γκαρντ. Έχει μπροστά του τους Σπανούλη, Παπαλουλά, Τεόντοσιτς που είναι από τους τρεις καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Έχει φιλοδοξίες τα τελευταία 10-20 χρόνια. Αξίζει να παίξει στο φάιναλ φορ». 



http://www.exedrasports.gr/

Σχέδια για την αναδιάρθρωση του χρέους

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μετά το 2013 έχει σύμφωνα με δημοσιεύματα το υπουργείο οικονομικών, τα οποία μάλιστα φέρεται να έχουν ήδη κοινοποιηθεί ανεπισήμως στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Το σχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ εκπονήθηκε μετά από αλλεπάλληλες μυστικές διαβουλεύσεις, στις οποίες καθοριστικό ρόλο έπαιξαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήµος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος.

Το σχέδιο προβλέπει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά το 2013, χωρίς «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων, ενώ αποκλείει  αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε μορφής όσο διαρκεί το πρόγραμμα δανειοδότησης  από το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Σύμφωνα µε το σχέδιο, η Ελλάδα μετά τη λήξη του Μνημονίου θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους της  από τη μια με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, όχι µόνο για τα δάνεια της τρόικας, αλλά και για τα δάνεια από άλλους πιστωτές, ενώ από την άλλη θα ζητήσει μείωση του επιτοκίου αυτών των δανείων αλλά χωρίς «κούρεμα» της  αξίας των ομολόγων της.

Βασικός όρος για να εφαρμοστεί πάντως αυτό το σχέδιο παραμένει το να υπάρξει βελτίωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Τα σενάρια αυτά οδήγησαν την Πέμπτη σε νέο ράλι τα spreadτων ελληνικών δεκαετών ομολόγων τα οποία έφτασαν μέχρι και τις 950 μονάδες βάσης, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου έφτασαν στις 1018 μονάδες.

http://www.star.gr/



Ήβη Αδάμου: «Αν είναι να την πάθω, θα την πάθω πολύ άσχημα»


Την Ήβη Αδάμου την γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο X-Factor. Σχεδόν ένα χρόνο μετά και το παιχνίδι, έχει ήδη δυο CD στο ενεργητικό της και ένα τρίτο στα σκαριά.

Η καθημερινότητα της 17χρονης Ήβης, μοιράζεται ανάμεσα στα μαθήματα φωνητικής, στιςμουσικές της υποχρεώσειςκαι στη μελέτη καθώς την ενδιαφέρει να περάσει στο Τμήμα Κοινωνιολογίαςτου Παντείου.  Σε συνέντευξη της στο Nitro, αποκαλύπτει ότι δεν βγαίνει, δεν ξενυχτάει και δεν κάνει κλάμπινγκ. Αντίθετα όπως λέει, προτιμά να πάει με τις κολλητές της για καφέ ή να δει DVD: «Ειδικά όταν βρέχει τρελαίνομαι να είμαι μέσα, τυλιγμένη στην κουβέρτα μου και να μην νιώθω τι γίνεται εκεί έξω».

Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση αποκαλύπτει ότι ούτε είχε ούτε και έχει αγόρι: «Δεν έχει να κάνει με τα μαθήματα ή τη δουλειά. Αυτά αν είναι να έρθουν θα έρθουν. Μέχρι τώρα δεν έτυχε. Πιστεύω πάντως ότι αν είναι να την πάθω, θα την πάθω πολύ άσχημα».

Όπως είναι φυσικό, δέχεται πολλές και ενίοτε περίεργες εκδηλώσεις θαυμασμού: « Ένας θαυμαστής με είχε ζωγραφίσει σε πίνακα. Στο Facebook μου έχουν στείλει χιλιάδες ψηφιακά λουλούδια. Ένας φαν μου έχει στείλει μήνυμα: “με παντρέυεσαι”; E, εκεί δεν απαντάς».

Όσο για την πρόταση που δέχτηκε για τη Eurovision; «Η Eurovision σίγουρα θα είναι μια απίστευτη εμπειρία. Είχα μια πρόταση, αλλά όσο έχω το σχολείο δεν θα μπορέσω να το κάνω πραγματικότητα». 

http://www.star.gr/

Φωτιά στα κόκκινα!


Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει την εκρηκτική Pamela Anderson να φορά ιδιαίτερα παλτό…

Χθες, η 42χρονη ηθοποιός βρέθηκε στο Liverpool για τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, «Genie In The Lamp», και ο φακός τη συνέλαβε τη στιγμή που έβγαινε από τη λιμουζίνα.

Όπως βλέπετε και εσείς, η Pamela κάνει και πάλι τη διαφορά, φορώντας ένα κατακόκκινο παλτό.
So sexy…














http://www.zougla.gr/

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα αθλητικών ειδών


Ληστεία σημειώθηκε στις 20:40 χθες το βράδυ, σε κατάστημα αθλητικών ειδών «Sprider» που βρίσκεται επί της Λ. Θησέως 331, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στο κατάστημα και αφαίρεσαν από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγαν.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.


http://www.zougla.gr/

Ωρίμασε απότομα η Δούκισσα


Για την απότομη ωρίμανσή της που επήλθε μέσα από τη συμμετοχή της σε πρωινή εκπομπή μίλησε η Δούκισσα Νομικού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Status.

«Το πρωινό με ωρίμασε απότομα. Ήμουν ένα κορίτσι που τα έβλεπε όλα αθώα και ροζ, κατάλαβα όμως ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται», είπε η ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια αφήνοντας υπονοούμενα για την περσινή της συνεργασία. 

Όσον αφορά τη συμμετοχή της στο Just The Two Of Us και τον Γιώργο Καπουτζίδη, η Δούκισσα είπε: «Φέτος, η συνεργασία με τον Γιώργο Καπουτζίδη είναι εξαιρετική. Μιλάμε για ένα καταπληκτικό παιδί από όλες τις απόψεις. Μαζί του ξέρω ακριβώς τι θέλω. Κινούμαι με βάση την βούλησή μου και τις όποιες ανάγκες της. Οπότε αισθάνομαι και καλύτερα».

Αναφέρθηκε επίσης στο πρώτο ραντεβού λέγοντας πως έχει κάτσει σε παγκάκι τρώγοντας σουβλάκια.

«Σε πρώτο ραντεβού ας πούμε έχω κάτσει σε παγκάκι, τρώγοντας σουβλάκια. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει ξενέρωτο κι όμως υπήρχε τόσος ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα και στην επαφή μας που ένιωθα ότι δινόμουν χωρίς να το καταλαβαίνω». 


http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας κατά μια βαθμίδα στο "Α +", προειδοποιώντας ότι η χώρα αυτή θα μπορούσε να υποβαθμιστεί και άλλο εξ αιτίας ενός "δύσκολου" οικονομικού περιβάλλοντος και της αργοπορίας στη μείωση του μεγάλου δημοσιονομικού της ελλείμματος. 

"Η υποβάθμιση αντανακλά τον αργό ρυθμό μείωσης του δημοσίου ελλείμματος και ένα οικονομικό περιβάλλον όλο και πιο δύσκολο για την πορτογαλική κυβέρνηση και τις τράπεζες (...) καθώς και την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της βραχυπρόθεσμα", αναφέρει ο Fitch σε ανακοίνωση του. 
Σύμφωνα με τον τρίτο σε παγκόσμιο επίπεδο οίκο αξιολόγησης, ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει θέσει η Πορτογαλία για το 2011, δηλαδή η μείωση του ελλείμματος σε λίγο πάνω από το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), "θα είναι εξαιρετικά δύσκολη (να γίνει), ιδίως αν, όπως η Fitch αναμένει, η οικονομία πέσει σε ύφεση το επόμενο έτος". 
Αφότου κατέγραψε ένα δημόσιο έλλειμμα ρεκόρ του 9,3% του ΑΕΠ το 2009, η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί για τη μείωση του στο 7,3% φέτος, και στο 4,6% στα τέλη του 2011. 
Ο Fitch είχε ήδη υποβαθμίσει το Μάρτιο κατά μια βαθμίδα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, δηλώνοντας απαισιόδοξος όσον αφορά την ικανότητα της χώρας για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και τη μείωση του χρέους της. 
Η αντίπαλος της, η Moody's Investors Service, δήλωσε από την πλευρά της την Τρίτη ότι εξετάζει μια πιθανή μείωση κατά δυο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Λισαβόνας, που σήμερα είναι στο "A1" για το μακροπρόθεσμο χρέος της, λόγω των επιπτώσεων του σχεδίου λιτότητας στη δυναμική της οικονομίας της. 
Ο άλλος μεγάλος διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο Standard and Poors, έχει τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα του πορτογαλικού κράτους στο (Α +) με "αρνητική πρόβλεψη" στις 30 Νοεμβρίου. 


http://www.kerdos.gr/default.htm

Ουρανοξύστες με.. αυλή: απλά πανέξυπνο!


Από τα βασικά μειονεκτήματα του να μένεις σε έναν… απίστευτο ουρανοξύστη είναι η έλλειψη εξωτερικών χώρων. Ακόμη και κανένα μικρό μπαλκονάκι – αν και όταν…, τι να σου κάνει; Αυτός ο πρωτοποριακός ουρανοξύστης που έφτιαξε τη με έδρα την Βαρκελώνη εταιρία Nabito Architects λύνει το πρόβλημα αφού με την φιλοσοφία του… τιρμπουσόν κάνει την οροφή του κάθε διαμερίσματος αυλή για το επάνω! Πανέξυπνο!
Ενώ το “Stairscraper” δεν προσφέρει τόσες πολλές κατοικίες όπως οι παραδοσιακοί ουρανοξύστες η Nabito αναζητά τρόπο να παρέχει την προαστιακή ζωή μέσα στο… άστυ. Το επιπλέον είναι το… πράσινο για τους κατοίκους.
Το σχέδιο της Nabito Architects πήρε το βραβείο για το 2010 στον διαγωνισμό με την ονομασία Total Housing Competition at The Storefront For Art and Architecture. Το Stairscraper θα χτιστεί μάλλον στο Abu Dhabi. Που αλλού…

 TNSite

http://korkos.blogspot.com/2010/12/blog-post_8538.html

Η σέξι κατάσκοπος, τώρα και πολιτικός

πηγή:http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=57182&catid=7

Η κατάσκοπος που γύρισε στο... κρύο της Μόσχας και ετοιμάζεται να κατακτήσει και το στίβο της πολικής. Τις ανδρικές ψήφους τις έχει στο... τσεπάκι της η Άννα Τσάπμαν!




Και μάλιστα, ως προσωπική επιλογή του ίδιου του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως... διαρρέουν οι κακές γλώσσες από το Κρεμλίνο. 
Η πανέμορφη κατάσκοπος τώρα... πολιτικός - ΦΩΤΟ REUTERS
Η πανέμορφη κατάσκοπος τώρα... πολιτικός - ΦΩΤΟ REUTERS
Ήδη, η 28χρονη πρώην κατάσκοπος έχει ξεκινήσει τις προεκλογικές της συγκεντρώσεις. 
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την Τσάπμαν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την Τσάπμαν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι γυμνές φωτογραφήσεις της σε πασίγνωστα περιοδικά από την ημέρα που επέστρεψε στη Ρωσία, μετά τη σύλληψή της από τη CIA, αναμφίβολα θα της δώσουν... πόντους!
Οι φήμες λένε πως η Τσάπμαν είναι το... πουλέν του Βλαντιμίρ Πούτιν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι φήμες λένε πως η Τσάπμαν είναι το... πουλέν του Βλαντιμίρ Πούτιν - ΦΩΤΟ REUTERS
Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή η 28χρονη πρώην κατάσκοπος - ΦΩΤΟ REUTERS
Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή η 28χρονη πρώην κατάσκοπος - ΦΩΤΟ REUTERS
Και με βλέμμα που... σκοτώνει! - ΦΩΤΟ REUTERS
Και με βλέμμα που... σκοτώνει! - ΦΩΤΟ REUTERS

Εξώδικο από τους πολίστες του Ολυμπιακού

Εξαντλήθηκε η υπομονή των παικτών και μετά την απόχή από τις προπονήσεις, αποφάσισαν να κινήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Όπως υποσχέθηκαν κατέβηκαν στο ντέρμπι της Τρίτης με τον Παναθηναϊκό, νίκησαν και μετά περίμεναν από την ομάδα τους να κάνει το χρέος της και να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, αλλά αυτό δεν έγινε και έτσι χωρίς να έχουν άλλα περιθώρια υπομονής πήραν την απόφαση να ζητήσουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες.

Οι πολίστες του Ολυμπιακού που είναι απλήρωτοι περίπου εδώ και έναν χρόνο, αναμένεται να συναντηθούν με μέλη του Έρασιτέχνη, μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=57169&catid=1&la=1

Χριστουγεννιάτικη γιορτή οι Καλαβρυτινοι!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα που έψαλαν οι λιλιπούτειοι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού  Συλλόγου της Πάτρας "άνοιξε" η  χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε για τα παιδιά, το Δ.Σ. του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου. Η αίθουσα εκμάθησης χορών γέμισε ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους που για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου. Το κλίμα ήταν εορταστικό και χαρούμενο, ενώ οι μικροί χορευτές "σκόρπισαν" χαμόγελα ευχαρίστησης, όταν τους επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε πλούσια δώρα σε όλα τα παιδιά. Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι χορευτές έδωσαν παραδοσιακή «νότα» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, καθώς χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα δίνοντας μετά από λίγο τη «σκυτάλη» στους μεγαλύτερους χορευτές, οι οποίοι και έστησαν ένα μεγάλο γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας.


Γλυκίσματα, αναψυκτικά, πλούσια εδέσματα και ψητοί μεζέδες γέμισαν τα τραπέζια που είχαν στηθεί στη μεγάλη αίθουσα χοροδιδασκαλίας, ενώ όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ευχήθηκαν και του χρόνου. Επίσης τα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. είχαν και την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καταργείται το δώρο των μερισματούχων του ΜΤΠΥ

Τι καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
Η πλειοψηφία της διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και η Κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του...
 δώρου των Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, και αυτό παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να μη ληφθούν αποφάσεις από το Μ.Τ.Π.Υ. για τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει επίσης, ότι για την κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. και τα ελλείμματα που παρουσιάζει δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι αλλά η καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων καθώς και η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών πολιτικών.

newsbeast.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8992.html

Νίκη πρωτιάς στο Σ.Ε.Φ. κόντρα στη Ρόμα


Μονάχα εάν δείξει σημάδια αυτοχειρίας ο Ολυμπιακός θα χάσει την πρώτη θέση στον Β' όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αποφύγουν την περιπέτεια των ισοβαθμιών εάν νικήσουν τη Ρόμα (21:45, novasports 1).
Το καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη στο Σαρλερουά. Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει απόρθητο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με αντίπαλο τη Λοτομάτικα Ρόμα ώστε να φέρει εις πέρας το πρώτο σκέλος της φετινής του ευρωπαϊκής αποστολής.
Παρά τις απουσίες των τραυματιών, Νίλσεν και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ότι έχει βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και με αυτό το δεδομένο θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα η οποία ήρθε στην ελλάδα με σημαντικές ελλείψεις. Οι Τσαρλς Σμιθ και Αντζελο Τζίλι έμειναν στην Ιταλία, όπως και ο Τζάκοπο Τζιακέτι και οι τρεις λόγω τραυματισμών.
Τα μαθηματικά δεδομένα για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι απλά και κατανοητά. Με νίκη επί των Ιταλών καταλαμβάνει την πρώτη θέση, οτιδήποτε κι αν συμβεί στα άλλα δύο ματς του ομίλου, Ρεάλ Μαδρίτης - Σαρλερουά και Μάλαγα - Μπάμπεργκ.
Σε περίπτωση ήττας από τη Λοτομάτικα και νίκης της Ρεάλ προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (ή και τετραπλή εάν νικήσει και η Μάλαγα) στην οποία η ομάδα του Ετορε Μεσίνα θα έχει το πάνω χέρι λόγω των δύο νικών που έχει πετύχει με αντίπαλο τη Ρόμα. Σε αυτή την περίπτωση η Ρεάλ θα μετρά 3 νίκες και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει 2 και 2. Η Ρόμα θα είναι ουραγός με 1-3.
Επίσης, υπάρχει κι ένα σενάριο που μπορεί να φέρει τη Ρόμα στην πρώτη θέση! Αρκεί να νικήσει με διαφορά 16 πόντων τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να ηττηθούν Ρεάλ και Μάλαγα. Ακούγεται απίθανο, αλλά το σενάριο υφίσταται.

http://www.contra.gr/

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε στο πλευρό των ΑμεΑ





Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει βάρος στη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, έδωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.
«Προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείξουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις ότι είμαστε κοντά, αλληλέγγυοι, στα ’τομα με Αναπηρία και γενικότερα στα ασθενέστερα στρώματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
Πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα ΑμεΑ να παραμείνουν ενεργά και να συμμετέχουν ισότιμα και προσφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να ανατάξει την οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι πιο παρούσα στην περίοδο της κρίσης. «Ο κόσμος της αναπηρίας κ. Πρωθυπουργέ αναμένει από εσάς, εσάς προσωπικά αυτό το μήνυμα της ασφάλειας και της σιγουριάς ότι στην περίοδο αυτή δεν θα είναι οι ξεχασμένοι πολίτες αυτού του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν πολλά που γίνονται και με λιγότερα χρήματα και άλλα, βεβαίως, με σωστή διαχείριση των χρημάτων, ώστε να πάνε εκεί που πρέπει, και ειδικά στην αντιμετώπιση των δικών σας θεμάτων», επισήμανε τέλος ο κ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους «για να υπάρχει η αίσθηση δικαίου στη χώρα μας, κάτι που είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής».
http://www.naftemporiki.gr/

Η εφημερίδα του Facebook


Πριν από μερικές ημέρες είδαμε το Montage, ένα διαδικτυακό κολάζ της Microsoft που συλλέγει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λέξη κλειδί που ψάχνει ο χρήστης και τις παρουσιάζει σαν ένα περιοδικό. Αυτή τη φορά θα δούμε κάτι παρόμοιο, αλλά σχετικό με τον προσωπικό λογαριασμό του καθενός στο Facebook!Η TigerLogic
κυκλοφόρησε πρόσφατα την web εφαρμογή PostPost, μία “κοινωνική εφημερίδα” η οποία δημιουργείται από τα links, τα videos και τις φωτογραφίες που μοιράζονται οι φίλοι σας στο Facebook, τραβώντας τις κατάλληλες πληροφορίες από το newsfeed και παρουσιάζοντας τες με έναν πιο εύχρηστο και ευχάριστο τρόπο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο χρήστης μπορεί να μεταβαίνει από το ένα πεδίο στο άλλο με ένα απλό κλίκ, με την εφημερίδα να προσαρμόζεται ανάλογα, ενώ μπορεί να προβεί σε διάφορες ενέργειες, όπως να πραγματοποιήσει αναζήτηση, να αφαιρέσει posts, να μπλοκάρει, να προσκαλέσει φίλους, να σχολιάσει κλπ.

Η εφαρμογή PostPost βρίσκεται σε στάδιο beta, αλλά αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να την περιεργαστείτε δωρεάν με επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα PostPost.


Πηγή: techgear.gr

http://pcnea.blogspot.com/2010/12/facebook_23.html

Το βενζινάδικο του μέλλοντος!


Ίσως μάλιστα όχι του πολύ μακρινού μέλλοντος. Τότε που στα αυτοκίνητά μας δεν θα βάζουμε βενζίνη αλλά απλά θα τα φορτίζουμε.
Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικότητα η έλλειψη υποδομών για τη λειτουργία τους είναι ένα βασικό πρόβλημα στην παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Στη διαδιακσία για την ανεύρεση πρακτικών λύσεων η Honda has παρουσίασε τα πλάνα της για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον αστικών κέντρων, προκειμένου να πραγματοποιήσει ευρείες δοκιμές. Οι σταθμοί θα παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες δυμιουργώντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.
Το προγραμμα θα ξεκινήσει στις ιαπωνικές πόλεις Saitama, Kumagaya και Chichibu, με σκοπό να πετύχει την “Ολική Διαχείριση Ενέργειας.” 

http://www.perierga.gr/?p=9598
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5511.html

Κάλαντα των Special Olympics στον Πρόεδρο

Κάλαντα των Special Olympics στον Πρόεδρο
Πλημμύρισε από τις φωνές των παιδιών των Special Olympics Ελλάς το Προεδρικό Μέγαρο, για τα κάλαντα στον κ. Κάρολο Παπούλια.
Συνοδευόμενα από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, έψαλλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια. Του ευχήθηκαν «καλή χρονιά» και αυτός συγκινημένος, μοίρασε δώρα και ευχές.
Μια ιδιαίτερη μέρα για όλους. Τα παιδιά είχαν κάνει τις πρόβες τους και απέδωσαν θαυμάσια τα κάλαντα. Ο κ.Παπούλιας είναι ο πρώτος εθελοντής των Αγώνων που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στην Αθήνα και το ενδιαφέρον του για την άψογη διοργάνωση και επιτυχία είναι διαρκές.

Στη συνέχεια, οι «μικροί τυμπανιστές» βρέθηκαν στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιου για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κου Χρήστου Αηδόνη. Και εκεί διέπρεψαν με το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, και απέσπασαν τα χειροκροτήματα:«Τα παιδιά αποτελούν μια όαση σε αυτό το ζοφερό τοπίο που βιώνουμε. Μικροί και μεγάλοι προετοιμαζόμαστε για την τέλεια διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011. Είναι τιμή για την Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτούς τους Αγώνες. Προχωρήσαμε σε γενναία μείωση του προϋπολογισμού μας αλλά αυτό δεν σημαίνει επ' ουδενί εκπτώσεις στην ποιότητα της διοργάνωσης» τόνισε η κα Δεσποτοπούλου.
Ο κ. Αηδόνης επεσήμανε ότι «τα παιδιά μας δίνουν δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η πατρίδα μας. Στα μάτια τους βλέπουμε την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου έχουν εκδηλώσει πολλές φορές το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011. Θα είμαστε κοντά σας με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος, για μια άψογη διοργάνωση». «Παρών» ήταν και ο νέος Ειδικός Γραμματέας Άθλησης και Διατροφής, κος Κώστας Παταβούκας

Gazzetta.gr/

Πρωτοχρονιά στα αεροδρόμια κινδυνεύουν να κάνουν οι ταξιδιώτες – Απεργεί 29 και 30/12 η ΥΠΑ

Τις ημέρες που κορυφώνεται η επιβατική κίνηση της Πρωτοχρονιάς επέλεξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να...ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ μπει δυναμικά στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Και εξήγγειλε 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη μετάταξη 500 υπαλλήλων της Ολυμπιακής στην υπηρεσία τους.

Για την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα των αερομεταφορών και οι διακοπές χιλιάδων πολιτών ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαμαρτύρονται για τη μετάταξη περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής στην ΥΠΑ.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στο NewsIt του Βασίλη Αλεβιζόπουλου, προέδρου των εργαζομένων στην ΥΠΑ. «Αντιδρούμε και κάνουμε απεργία στις 29 και 30 του μηνός, γιατί εκείνη την ημέρα θα μεταταχθούν στην υπηρεσία μας 160 μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας που δεν θα έχουν σε εμάς αντικείμενο εργασίας. Σε λίγο καιρό σκοπεύουν να φέρουν και 350 πιλότους που επίσης δε θα έχουν αντικείμενο εργασίας στην ΥΠΑ», είπε.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος τόνισε πως σήμερα, η ΥΠΑ είναι κερδοφόρα, αλλά με την προσθήκη επιπλέον 500 ατόμων, θα γίνει ζημιογόνα επιχείρηση. «Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο, αλλά αν δεν αντιδράσουμε τώρα, η ΥΠΑ θα χρεωκοπήσει».



NewsIt.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/29-3012.html