Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας κατά μια βαθμίδα στο "Α +", προειδοποιώντας ότι η χώρα αυτή θα μπορούσε να υποβαθμιστεί και άλλο εξ αιτίας ενός "δύσκολου" οικονομικού περιβάλλοντος και της αργοπορίας στη μείωση του μεγάλου δημοσιονομικού της ελλείμματος. 

"Η υποβάθμιση αντανακλά τον αργό ρυθμό μείωσης του δημοσίου ελλείμματος και ένα οικονομικό περιβάλλον όλο και πιο δύσκολο για την πορτογαλική κυβέρνηση και τις τράπεζες (...) καθώς και την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της βραχυπρόθεσμα", αναφέρει ο Fitch σε ανακοίνωση του. 
Σύμφωνα με τον τρίτο σε παγκόσμιο επίπεδο οίκο αξιολόγησης, ο στόχος της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει θέσει η Πορτογαλία για το 2011, δηλαδή η μείωση του ελλείμματος σε λίγο πάνω από το 4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), "θα είναι εξαιρετικά δύσκολη (να γίνει), ιδίως αν, όπως η Fitch αναμένει, η οικονομία πέσει σε ύφεση το επόμενο έτος". 
Αφότου κατέγραψε ένα δημόσιο έλλειμμα ρεκόρ του 9,3% του ΑΕΠ το 2009, η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί για τη μείωση του στο 7,3% φέτος, και στο 4,6% στα τέλη του 2011. 
Ο Fitch είχε ήδη υποβαθμίσει το Μάρτιο κατά μια βαθμίδα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, δηλώνοντας απαισιόδοξος όσον αφορά την ικανότητα της χώρας για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και τη μείωση του χρέους της. 
Η αντίπαλος της, η Moody's Investors Service, δήλωσε από την πλευρά της την Τρίτη ότι εξετάζει μια πιθανή μείωση κατά δυο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Λισαβόνας, που σήμερα είναι στο "A1" για το μακροπρόθεσμο χρέος της, λόγω των επιπτώσεων του σχεδίου λιτότητας στη δυναμική της οικονομίας της. 
Ο άλλος μεγάλος διεθνής οίκος αξιολόγησης, ο Standard and Poors, έχει τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα του πορτογαλικού κράτους στο (Α +) με "αρνητική πρόβλεψη" στις 30 Νοεμβρίου. 


http://www.kerdos.gr/default.htm

Ουρανοξύστες με.. αυλή: απλά πανέξυπνο!


Από τα βασικά μειονεκτήματα του να μένεις σε έναν… απίστευτο ουρανοξύστη είναι η έλλειψη εξωτερικών χώρων. Ακόμη και κανένα μικρό μπαλκονάκι – αν και όταν…, τι να σου κάνει; Αυτός ο πρωτοποριακός ουρανοξύστης που έφτιαξε τη με έδρα την Βαρκελώνη εταιρία Nabito Architects λύνει το πρόβλημα αφού με την φιλοσοφία του… τιρμπουσόν κάνει την οροφή του κάθε διαμερίσματος αυλή για το επάνω! Πανέξυπνο!
Ενώ το “Stairscraper” δεν προσφέρει τόσες πολλές κατοικίες όπως οι παραδοσιακοί ουρανοξύστες η Nabito αναζητά τρόπο να παρέχει την προαστιακή ζωή μέσα στο… άστυ. Το επιπλέον είναι το… πράσινο για τους κατοίκους.
Το σχέδιο της Nabito Architects πήρε το βραβείο για το 2010 στον διαγωνισμό με την ονομασία Total Housing Competition at The Storefront For Art and Architecture. Το Stairscraper θα χτιστεί μάλλον στο Abu Dhabi. Που αλλού…

 TNSite

http://korkos.blogspot.com/2010/12/blog-post_8538.html

Η σέξι κατάσκοπος, τώρα και πολιτικός

πηγή:http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=57182&catid=7

Η κατάσκοπος που γύρισε στο... κρύο της Μόσχας και ετοιμάζεται να κατακτήσει και το στίβο της πολικής. Τις ανδρικές ψήφους τις έχει στο... τσεπάκι της η Άννα Τσάπμαν!




Και μάλιστα, ως προσωπική επιλογή του ίδιου του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως... διαρρέουν οι κακές γλώσσες από το Κρεμλίνο. 
Η πανέμορφη κατάσκοπος τώρα... πολιτικός - ΦΩΤΟ REUTERS
Η πανέμορφη κατάσκοπος τώρα... πολιτικός - ΦΩΤΟ REUTERS
Ήδη, η 28χρονη πρώην κατάσκοπος έχει ξεκινήσει τις προεκλογικές της συγκεντρώσεις. 
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την Τσάπμαν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για την Τσάπμαν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι γυμνές φωτογραφήσεις της σε πασίγνωστα περιοδικά από την ημέρα που επέστρεψε στη Ρωσία, μετά τη σύλληψή της από τη CIA, αναμφίβολα θα της δώσουν... πόντους!
Οι φήμες λένε πως η Τσάπμαν είναι το... πουλέν του Βλαντιμίρ Πούτιν - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι φήμες λένε πως η Τσάπμαν είναι το... πουλέν του Βλαντιμίρ Πούτιν - ΦΩΤΟ REUTERS
Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή η 28χρονη πρώην κατάσκοπος - ΦΩΤΟ REUTERS
Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή η 28χρονη πρώην κατάσκοπος - ΦΩΤΟ REUTERS
Και με βλέμμα που... σκοτώνει! - ΦΩΤΟ REUTERS
Και με βλέμμα που... σκοτώνει! - ΦΩΤΟ REUTERS

Εξώδικο από τους πολίστες του Ολυμπιακού

Εξαντλήθηκε η υπομονή των παικτών και μετά την απόχή από τις προπονήσεις, αποφάσισαν να κινήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Όπως υποσχέθηκαν κατέβηκαν στο ντέρμπι της Τρίτης με τον Παναθηναϊκό, νίκησαν και μετά περίμεναν από την ομάδα τους να κάνει το χρέος της και να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, αλλά αυτό δεν έγινε και έτσι χωρίς να έχουν άλλα περιθώρια υπομονής πήραν την απόφαση να ζητήσουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες.

Οι πολίστες του Ολυμπιακού που είναι απλήρωτοι περίπου εδώ και έναν χρόνο, αναμένεται να συναντηθούν με μέλη του Έρασιτέχνη, μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν αν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=57169&catid=1&la=1

Χριστουγεννιάτικη γιορτή οι Καλαβρυτινοι!

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα κάλαντα που έψαλαν οι λιλιπούτειοι χορευτές του Παγκαλαβρυτινού  Συλλόγου της Πάτρας "άνοιξε" η  χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε για τα παιδιά, το Δ.Σ. του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου. Η αίθουσα εκμάθησης χορών γέμισε ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους που για ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου. Το κλίμα ήταν εορταστικό και χαρούμενο, ενώ οι μικροί χορευτές "σκόρπισαν" χαμόγελα ευχαρίστησης, όταν τους επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος μοίρασε πλούσια δώρα σε όλα τα παιδιά. Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι χορευτές έδωσαν παραδοσιακή «νότα» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, καθώς χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα δίνοντας μετά από λίγο τη «σκυτάλη» στους μεγαλύτερους χορευτές, οι οποίοι και έστησαν ένα μεγάλο γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας.


Γλυκίσματα, αναψυκτικά, πλούσια εδέσματα και ψητοί μεζέδες γέμισαν τα τραπέζια που είχαν στηθεί στη μεγάλη αίθουσα χοροδιδασκαλίας, ενώ όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους και ευχήθηκαν και του χρόνου. Επίσης τα μέλη των χορευτικών του Π.Σ. είχαν και την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Καταργείται το δώρο των μερισματούχων του ΜΤΠΥ

Τι καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
Η πλειοψηφία της διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και η Κυβέρνηση προχωρούν στην κατάργηση του...
 δώρου των Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, και αυτό παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να μη ληφθούν αποφάσεις από το Μ.Τ.Π.Υ. για τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει επίσης, ότι για την κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. και τα ελλείμματα που παρουσιάζει δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι αλλά η καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων καθώς και η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών πολιτικών.

newsbeast.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8992.html

Νίκη πρωτιάς στο Σ.Ε.Φ. κόντρα στη Ρόμα


Μονάχα εάν δείξει σημάδια αυτοχειρίας ο Ολυμπιακός θα χάσει την πρώτη θέση στον Β' όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αποφύγουν την περιπέτεια των ισοβαθμιών εάν νικήσουν τη Ρόμα (21:45, novasports 1).
Το καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη νίκη στο Σαρλερουά. Τώρα, ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει απόρθητο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με αντίπαλο τη Λοτομάτικα Ρόμα ώστε να φέρει εις πέρας το πρώτο σκέλος της φετινής του ευρωπαϊκής αποστολής.
Παρά τις απουσίες των τραυματιών, Νίλσεν και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ότι έχει βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και με αυτό το δεδομένο θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα η οποία ήρθε στην ελλάδα με σημαντικές ελλείψεις. Οι Τσαρλς Σμιθ και Αντζελο Τζίλι έμειναν στην Ιταλία, όπως και ο Τζάκοπο Τζιακέτι και οι τρεις λόγω τραυματισμών.
Τα μαθηματικά δεδομένα για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι απλά και κατανοητά. Με νίκη επί των Ιταλών καταλαμβάνει την πρώτη θέση, οτιδήποτε κι αν συμβεί στα άλλα δύο ματς του ομίλου, Ρεάλ Μαδρίτης - Σαρλερουά και Μάλαγα - Μπάμπεργκ.
Σε περίπτωση ήττας από τη Λοτομάτικα και νίκης της Ρεάλ προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (ή και τετραπλή εάν νικήσει και η Μάλαγα) στην οποία η ομάδα του Ετορε Μεσίνα θα έχει το πάνω χέρι λόγω των δύο νικών που έχει πετύχει με αντίπαλο τη Ρόμα. Σε αυτή την περίπτωση η Ρεάλ θα μετρά 3 νίκες και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει 2 και 2. Η Ρόμα θα είναι ουραγός με 1-3.
Επίσης, υπάρχει κι ένα σενάριο που μπορεί να φέρει τη Ρόμα στην πρώτη θέση! Αρκεί να νικήσει με διαφορά 16 πόντων τον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα να ηττηθούν Ρεάλ και Μάλαγα. Ακούγεται απίθανο, αλλά το σενάριο υφίσταται.

http://www.contra.gr/

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε στο πλευρό των ΑμεΑ





Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει βάρος στη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, έδωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.
«Προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δείξουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις ότι είμαστε κοντά, αλληλέγγυοι, στα ’τομα με Αναπηρία και γενικότερα στα ασθενέστερα στρώματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.
Πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα ΑμεΑ να παραμείνουν ενεργά και να συμμετέχουν ισότιμα και προσφέροντας δημιουργικά στην κοινωνία, πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρδακαστάνης αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να ανατάξει την οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι πιο παρούσα στην περίοδο της κρίσης. «Ο κόσμος της αναπηρίας κ. Πρωθυπουργέ αναμένει από εσάς, εσάς προσωπικά αυτό το μήνυμα της ασφάλειας και της σιγουριάς ότι στην περίοδο αυτή δεν θα είναι οι ξεχασμένοι πολίτες αυτού του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν πολλά που γίνονται και με λιγότερα χρήματα και άλλα, βεβαίως, με σωστή διαχείριση των χρημάτων, ώστε να πάνε εκεί που πρέπει, και ειδικά στην αντιμετώπιση των δικών σας θεμάτων», επισήμανε τέλος ο κ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους «για να υπάρχει η αίσθηση δικαίου στη χώρα μας, κάτι που είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής».
http://www.naftemporiki.gr/

Η εφημερίδα του Facebook


Πριν από μερικές ημέρες είδαμε το Montage, ένα διαδικτυακό κολάζ της Microsoft που συλλέγει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λέξη κλειδί που ψάχνει ο χρήστης και τις παρουσιάζει σαν ένα περιοδικό. Αυτή τη φορά θα δούμε κάτι παρόμοιο, αλλά σχετικό με τον προσωπικό λογαριασμό του καθενός στο Facebook!Η TigerLogic
κυκλοφόρησε πρόσφατα την web εφαρμογή PostPost, μία “κοινωνική εφημερίδα” η οποία δημιουργείται από τα links, τα videos και τις φωτογραφίες που μοιράζονται οι φίλοι σας στο Facebook, τραβώντας τις κατάλληλες πληροφορίες από το newsfeed και παρουσιάζοντας τες με έναν πιο εύχρηστο και ευχάριστο τρόπο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο χρήστης μπορεί να μεταβαίνει από το ένα πεδίο στο άλλο με ένα απλό κλίκ, με την εφημερίδα να προσαρμόζεται ανάλογα, ενώ μπορεί να προβεί σε διάφορες ενέργειες, όπως να πραγματοποιήσει αναζήτηση, να αφαιρέσει posts, να μπλοκάρει, να προσκαλέσει φίλους, να σχολιάσει κλπ.

Η εφαρμογή PostPost βρίσκεται σε στάδιο beta, αλλά αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να την περιεργαστείτε δωρεάν με επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα PostPost.


Πηγή: techgear.gr

http://pcnea.blogspot.com/2010/12/facebook_23.html

Το βενζινάδικο του μέλλοντος!


Ίσως μάλιστα όχι του πολύ μακρινού μέλλοντος. Τότε που στα αυτοκίνητά μας δεν θα βάζουμε βενζίνη αλλά απλά θα τα φορτίζουμε.
Αν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικότητα η έλλειψη υποδομών για τη λειτουργία τους είναι ένα βασικό πρόβλημα στην παγκόσμια υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Στη διαδιακσία για την ανεύρεση πρακτικών λύσεων η Honda has παρουσίασε τα πλάνα της για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον αστικών κέντρων, προκειμένου να πραγματοποιήσει ευρείες δοκιμές. Οι σταθμοί θα παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες δυμιουργώντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.
Το προγραμμα θα ξεκινήσει στις ιαπωνικές πόλεις Saitama, Kumagaya και Chichibu, με σκοπό να πετύχει την “Ολική Διαχείριση Ενέργειας.” 

http://www.perierga.gr/?p=9598
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5511.html

Κάλαντα των Special Olympics στον Πρόεδρο

Κάλαντα των Special Olympics στον Πρόεδρο
Πλημμύρισε από τις φωνές των παιδιών των Special Olympics Ελλάς το Προεδρικό Μέγαρο, για τα κάλαντα στον κ. Κάρολο Παπούλια.
Συνοδευόμενα από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011 κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, έψαλλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια. Του ευχήθηκαν «καλή χρονιά» και αυτός συγκινημένος, μοίρασε δώρα και ευχές.
Μια ιδιαίτερη μέρα για όλους. Τα παιδιά είχαν κάνει τις πρόβες τους και απέδωσαν θαυμάσια τα κάλαντα. Ο κ.Παπούλιας είναι ο πρώτος εθελοντής των Αγώνων που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στην Αθήνα και το ενδιαφέρον του για την άψογη διοργάνωση και επιτυχία είναι διαρκές.

Στη συνέχεια, οι «μικροί τυμπανιστές» βρέθηκαν στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιου για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κου Χρήστου Αηδόνη. Και εκεί διέπρεψαν με το καλλιτεχνικό τους ταλέντο, και απέσπασαν τα χειροκροτήματα:«Τα παιδιά αποτελούν μια όαση σε αυτό το ζοφερό τοπίο που βιώνουμε. Μικροί και μεγάλοι προετοιμαζόμαστε για την τέλεια διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011. Είναι τιμή για την Ελλάδα που θα φιλοξενήσει αυτούς τους Αγώνες. Προχωρήσαμε σε γενναία μείωση του προϋπολογισμού μας αλλά αυτό δεν σημαίνει επ' ουδενί εκπτώσεις στην ποιότητα της διοργάνωσης» τόνισε η κα Δεσποτοπούλου.
Ο κ. Αηδόνης επεσήμανε ότι «τα παιδιά μας δίνουν δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η πατρίδα μας. Στα μάτια τους βλέπουμε την αισιοδοξία για καλύτερες μέρες. Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ.Γιώργος Παπανδρέου έχουν εκδηλώσει πολλές φορές το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011. Θα είμαστε κοντά σας με κάθε τρόπο μέχρι το τέλος, για μια άψογη διοργάνωση». «Παρών» ήταν και ο νέος Ειδικός Γραμματέας Άθλησης και Διατροφής, κος Κώστας Παταβούκας

Gazzetta.gr/

Πρωτοχρονιά στα αεροδρόμια κινδυνεύουν να κάνουν οι ταξιδιώτες – Απεργεί 29 και 30/12 η ΥΠΑ

Τις ημέρες που κορυφώνεται η επιβατική κίνηση της Πρωτοχρονιάς επέλεξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να...ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ μπει δυναμικά στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Και εξήγγειλε 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη μετάταξη 500 υπαλλήλων της Ολυμπιακής στην υπηρεσία τους.

Για την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα των αερομεταφορών και οι διακοπές χιλιάδων πολιτών ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαμαρτύρονται για τη μετάταξη περίπου 500 μηχανικών και πιλότων της πρώην Ολυμπιακής στην ΥΠΑ.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στο NewsIt του Βασίλη Αλεβιζόπουλου, προέδρου των εργαζομένων στην ΥΠΑ. «Αντιδρούμε και κάνουμε απεργία στις 29 και 30 του μηνός, γιατί εκείνη την ημέρα θα μεταταχθούν στην υπηρεσία μας 160 μηχανικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας που δεν θα έχουν σε εμάς αντικείμενο εργασίας. Σε λίγο καιρό σκοπεύουν να φέρουν και 350 πιλότους που επίσης δε θα έχουν αντικείμενο εργασίας στην ΥΠΑ», είπε.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος τόνισε πως σήμερα, η ΥΠΑ είναι κερδοφόρα, αλλά με την προσθήκη επιπλέον 500 ατόμων, θα γίνει ζημιογόνα επιχείρηση. «Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο, αλλά αν δεν αντιδράσουμε τώρα, η ΥΠΑ θα χρεωκοπήσει».



NewsIt.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/29-3012.html

Παναγιώτης Καποδίστριας και Ματθίλδη Μαγγίρα στη Eurovision (!?)


Το γνωστό δίδυμο γνωρίστηκε πριν 3 χρόνια στα πλατώ της μεγάλης επιτυχίας του MEGA "Μαρία η άσχημη".
Αυτή τη φορά θα τους απολαύσουμε και πάλι μαζί αλλά σε διαφορετικό ρόλο.
Ηχογράφησαν ήδη ένα ντουέτο που προορίζεται για τον ημιτελικό της Eurovision, με την υποστήριξη της MINOS EMI.
Η πρόταση έγινε απο τον ίδιο τον Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους του τραγουδιού ενώ η μουσική είναι του Γιάννη Μιχαήλ. Το τραγούδι έχει στοιχεία 80' s, σύγχρονου ρυθμού και RnB.








http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/eurovision_23.html



Χάρρυ Κλυν: «Θανάση Βέγγο… Καλέ μου άνθρωπε»

Χάρρυ Κλυν: «Θανάση Βέγγο… Καλέ μου άνθρωπε»


Τη συμπαράστασή του θέλησε να δείξει ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός σε όλους μας ως Χάρρυ Κλυν, στον Θανάση Βέγγο. Ο γνωστός ηθοποιός περνάει δύσκολες ώρες τις τελευταίες μέρες και ο κωμικός επέλεξε το twitter για να του συμπαρασταθεί, γράφοντας «Θανάση Βέγγο....Καλέ μου άνθρωπε».


http://www.gossip-tv.gr/story/72631/kharru-klun-thanase-beggo%E2%80%A6-kale-mou-anthrope

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Shopping στη Γλυφάδα

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Shopping στη Γλυφάδα


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Ντορέττα Παπαδημητρίου θα έχει έναν ακόμα λόγο να γιορτάζει. Ο πρωτότοκος γιος της, Διονύσης έχει τα γενέθλιά του και θα κλείσει τα έξι του χρόνια. Έτσι κάθε χρόνο στο σπίτι έχουν διπλή γιορτή. Μια εβδομάδα πριν αγοράσει Χριστουγεννιάτικα δώρα στους γιους της, η 31χρονη ηθοποιός βγήκε για ψώνια μόνη της.

Πηγή: ΟΚ  
http://www.gossip-tv.gr/story/72593/ntoretta-papademetriou-shopping-ste-gluphada

Σάλμα Χάγιεκ «Ήμουν παράνομη μετανάστρια»

Σάλμα Χάγιεκ
Η Λατίνα πρωταγωνίστρια και σύζυγος του Γάλλου πολυεκατομμυριούχου Φρανσουά Ανρί Πινό, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημά της.

Η ηθοποιός που γνώρισε μεγάλη αποδοχή για την ερμηνεία της στην ταινία «Φρίντα» τo 2002 και μάλιστα ήταν υποψήφια για Όσκαρ, έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ιδιαίτερα ειλικρινής και αυθόρμητη στις συνεντεύξεις της. Αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και μιλώντας στην ισπανική έκδοση του περιοδικού «V», αφηγήθηκε το πώς βρέθηκε να ζει χωρίς κανένα απολύτως πιστοποιητικό ταυτότητας στις ΗΠΑ: «Ήρθα στο Χόλιγουντ το 1991 από το Μεξικό, για να σπουδάσω υποκριτική. Σε κάποια φάση, όμως, η βίζα μου έληξε κι έτσι έμεινα στη χώρα παράνομα για ένα διάστημα».

Στην ίδια συνέντευξη η Χάγιεκ μίλησε και για το σκληρό χώρο τουΧόλιγουντ στον οποίο έπρεπε να επιβιώσει: «Την εποχή εκείνη ήταν εντελώς αδιανόητο για τους Αμερικανούς σκηνοθέτες και παραγωγούς να μπορεί να έχει μια Μεξικανή ηθοποιός πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία. Στο ξεκίνημά μου είχα υποστεί τη μεγαλύτερη ρατσιστική διάκριση στη ζωή μου. Είχα περάσει πολύ δύσκολα».

Οι δηλώσεις της αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ χωρίς πράσινη κάρτα.

http://www.yupi.gr/gossip/c24268/Salma_Xagiek.html

Οι Αμερικάνοι κάνουν πίσω για την γενοκτονία των Αρμενίων



Δεν θα γίνει φέτος αλλά ίσως και οριστικά, η ψηφοφορία στη Βουλή για σχέδιο απόφασης που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη "συστηματική σφαγή" 1-1,5 εκατ. Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

Η πρόταση απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ η οποία χαρακτήριζε τη μαζική σφαγή τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου γενοκτονία μοιάζει να τίθεται στο ράφι καθώς δεν πρόκειται να τεθεί σε ψήφιση σήμερα Πέμπτη.
 
Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι δεν προγραμμάτισε ψηφοφορία για το κείμενο την τελευταία ημέρα συνεδρίασης του σώματος προς τις διακοπές για τις γιορτές, ουσιαστικά θέτοντας στο ράφι την πρόταση έως τουλάχιστον τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα είναι ακόμα πιο αμφίβολη η έγκρισή της.
 
Λευκός Οίκος και Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησαν έντονες πιέσεις να μην ψηφιστεί, εκφράζοντας φόβους ότι θα επιδείνωνε τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Η Άγκυρα είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον μετά την έγκριση του κειμένου από επιτροπή της Βουλής τον Μάρτιο.
 
"Έχουμε καταστήσει σαφή την αντίθεσή μας σε αυτή την απόφαση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πι Τζέι Κρόουλι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
 
Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν να υπάρξει τέτοια απόφαση εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχουν καταφέρει ποτέ κάποια από τις προτάσεις απόφασης που έχουν καταρτίσει να τεθεί σε τελική ψηφοφορία. Οι υπέρμαχοι της κίνησης έχουν δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουν την πρόταση το 2011, αλλά η υπερψήφισή της θα είναι ακόμα πιο απίθανη καθώς τον έλεγχο του σώματος ανακτούν οι Ρεπουμπλικάνοι τον Ιανουάριο καθώς κέρδισαν μεγάλο αριθμό εδρών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι εάν η απόφαση εγκριθεί θα πλήξουν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις των συμμάχων χωρών-μελών του NATO. Η κυβέρνηση Ομπάμα διατείνεται πέραν αυτού ότι η έγκριση μιας απόφασης από το Κογκρέσο ενδέχεται να εκτροχιάσει την διαδικασία "συμφιλίωσης" Τουρκίας-Αρμενίας.

http://www.newsit.gr//default.php?pname=Article&art_id=57040&catid=7

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών


Στην Πάτρα τίμησαν την μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών

Tην μνήμη των άδικα εκτελεσθέντων της πόλεως και των χωριών της επαρχίας Καλαβρύτων από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής το Δεκέμβριο του 1943, τίμησε και φέτος ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, πραγματοποιώντας σήμερα Κυριακή 19/12 το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου Πατρών παρεκκλήσι της Αγίας Λαύρας.
Αμέσως μετά την τελετή του μνημόσυνου ακολούθησε ομιλία από την  ειδική Γραμματέα του Συλλόγου μας δικηγόρο κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου.
Η κ. Πανουτσακοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ναζιστικής θηριωδίας, που στιγμάτισε την ευρύτερη περιοχή της πόλης των Καλαβρύτων, επικεντρώνοντας στην μαύρη αιματοβαμμένη ημέρα της 13ης Δεκέμβρη 1943.

Ακολούθως ο Σύλλογος προσέφερε καφέ και αναψυκτικά στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.Τις εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος με αφορμή την συμπλήρωση 67 χρόνων από το Ολοκαύτωμα, παρακολούθησαν ο βουλευτής Νικος Νικολόπουλος, ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος  ο τ. Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Γεώργιος Σιγαλός, αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου  Χρήστος Χαμακιώτης  

Τηλεσκόπιο για το κοινό στην έκλειψη Ήλιου


Την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα δύο τρίτα του Ηλιακού δίσκου να καλύπτονται από τη Σελήνη θα έχουμε και στη χώρα μας στις 4 Ιανουαρίου.

Η μέγιστη φάση της μερικής έκλειψης ηλίου θα γίνει στις 10:23 ώρα Ελλάδος και θα μπορούμε να την δούμε, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, όπου θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Πολλοί θα είναι μάλιστα και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι που θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο.

Σχεδόν 12 ώρες νωρίτερα, η Γη θα βρίσκεται στο περιήλιο της, δηλαδή στη πλησιέστερη απόστασή της από τον Ήλιο (147.105.721 χλμ.). Η έκλειψη θα αρχίσει στη 8:40 π.μ. στη Βόρεια Αλγερία και θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.



http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=96545

Αθώα για την υπόθεση ντόπινγκ δήλωσε η Μάρτα Ντομίνγκεθ

Άγνοια για τη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών από τον προπονητή της δήλωσε η Ισπανίδα αθλήτρια του στίβου, Μάρτα Ντομίνγκεθ. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 3.000 μέτρων στιπλ κατέθεσε για δεύτερη φορά στις ισπανικές Αρχές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

"Είμαι αθώα και δεν έχουν βρει το παραμικρό εναντίον μου. Δεν έχω διακινήσει ποτέ απαγορευμένες ουσίες. Αυτές να θυμάστε βρέθηκαν στο σπίτι του προπονητή μου όχι στο δικό μου", δήλωσε μετά την ανάκριση η Ντομίνγκεθ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού δεν υπήρχαν ουσίες στο σπίτι της, απάντησε: "Ο Θέσαρ Πέρεθ (σ.σ. ο προπονητής της) ανέφερε πολλές φορές το όνομά μου σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες παρακολουθούνταν. Αλλά ήμουν αθλήτριά του. Ασφαλώς και θα έλεγε το όνομά μου".
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=235608

Κέρδη 2,32 δισεκ. ευρώ μοίρασε η ισπανική λοταρία


 Ολόκληρη η Ισπανία κράτησε σήμερα την ανάσα της κατά τη στιγμή της κλήρωσης του τυχερού λαχνού της μεγάλης λοταρίας του 'Γόρδο' (Χονδρού) κέρδους.
Χιλιάδες Ισπανοί θα έχουν μερίδιο από τα 2,32 δισ. ευρώ που κληρώθηκαν σήμερα στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη λοταρία, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής της κλήρωσης του «Γόρδο» (Χονδρού) λαχνού, του οποίου ο πρώτος αριθμός κερδίζει 300.000 ευρώ.
Όπως κάθε χρονιά, όλη η χώρα κράτησε την ανάσα της την ώρα της κλήρωσης, οπότε δύο μαθητές με τις στολές τους ανακοίνωσαν τραγουδιστά τον τυχερό αριθμό 79250, που αντιστοιχούσε σε 1.950 λαχνούς σε όλην τη χώρα, με ονομαστική αξία 20 ευρώ έκαστος.
«Ποτέ άλλοτε δεν είχα κλάψει τόσο στη ζωή μου. Γνωρίζω πολλούς που είχαν φθάσει στα όριά τους εξαιτίας της κρίσης και κέρδισαν τη λοταρία στο μπαρ μου. Αισθάνομαι σαν τον Ρομπέν των Δασών», δήλωνε λίγο αργότερα ο ο Χοσέ Αντόνιο Μαλδονάδο, ιδιοκτήτης ενός μπαρ στην Παλιέχα, κοντά στη Βαρκελώνη, ο οποίος είχε πωλήσει 600 από τους τυχερούς λαχνούς, έναν από αυτούς και στον εαυτό του.
«Θα συνεχίσω να εργάζομαι, να αποπληρώνω τα χρέη μου, αλλά θα είμαι πιο χαρούμενος», τόνισε ο ίδιος.
Το χαρμόσυνο νέο σήμανε στις 11.14, όταν οι δύο μαθητές από το σχολείο Σαν Ιδελφόνσο της Μαδρίτης, ένα πρώην ορφανοτροφείο, ντυμένοι με μπλε στολές, σήκωσαν τις δύο μπίλιες, η μία με τον νικητήριο αριθμό και η άλλη με το ποσό.
Εξόν από το «Γόρδο», χιλιάδες άλλοι αριθμοί, με μικρότερα ποσά, κληρώθηκαν στη σημερινή τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Δεκεμβρίου από την θέσπισή της το 1812. Η λοταρία του «Γόρδο» θεωρείται η πιο πλουσιοπάροχη σε κέρδη σε όλον τον κόσμο.
Ακόμη και τον χρόνο τούτο, παρά την κρίση μου μαστίζει άγρια την Ισπανία και ανάγκασε την κυβέρνηση να θεσπίσει τον πλέον σφικτό προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών, οι πωλήσεις των λαχνών έπεσαν μόλις κατά 0,26% και έφθασαν τα 2,695 δισ. ευρώ. Κατά μέσον όρον κάθε παίκτης ξόδευσε 59,74 ευρώ στη λοταρία.
Συχνά οι Ισπανοί δοκιμάζουν την τύχη τους διαλέγοντας αριθμούς που έχουν κάποιο, ασυνείδητο και μάλλον δεισιδαίμον, νόημα στον αστερισμό της τύχης, όπως για παράδειγμα φέτος έπαιξαν μαζικά το 11710, που αντιστοιχεί στις 11 Ιουλίου 2010, ημερομηνία της νίκης της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Άλλοι επέλεξαν τις ημερομηνίες της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Ισπανία, στις 6 και 7 Νοεμβρίου, δηλ. τους λαχνούς 61110, ή 71110.

πηγή www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 9πμ - 9μμ ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Διαφοροποιούν μερικώς τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τον εμπορικό κόσμο και το επιβατικό κοινό. Έτσι, για την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010, όλα τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κατεβεί για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί 4ωρη στάση εργασία 12 με 4 στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ και 5ωρη 11 με 4 στο μετρό και τον Ηλεκτρικό. Για την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/9-9.html