Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η 11η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 45-59(21-29)



Για την 11η αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ σημειώθηκαν χθες τα παρακάτω αποτελέσματα: 
Άρης Νικ.- Εθνικός 70-69
Πρωτέας Β.- Φάρος 71-76
Πόλις – Προοδευτική 89-64
Πέρα –ΑΕ Ρέντη 60-51
ΔΑΣ Δραπετσώνα –ΑΛΦΑ 64-65
Φοίνικας Πειρ. –Ελευθερία Μοσχ. 45-59
ΓΑΣ Μάνδρας –Ιωνικός Νικ. 70-67


Βαθμολογία                            
Φάρος Κερατσινίου 20 11 9-2
Πόλις Καλλιθέας 20 11 9-2
ΓΑΣ Μάνδρας 19 11 8-3
Ιωνικός Νικαίας 19 11 8-3
Εθνικός 18 11 7-3
Ελευθερία Μοσχ 18 11 7-4
Αρης Νικαίας 18 11 7-4
Πρωτέας Βούλας 17 11 6-5
ΑΛΦ Αλίμου 16 11 5-6
Δραπετσώνα 14 11 3-8
Προοδευτική 14 11 3-8

Φοίνικας Πειραιά 13 11 2-9
Πέρα 13 11 2-9
Ρέντη 12 11 1-10



ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 45-59(21-29)
Διαιτητές: Ντζαμάρας Αρφαρά

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡ. (Κουρμούλης, Αυγουλής ): Συρόγλου 3(1), Καρατζής 13(2), Γεωργακόπουλος 2, Κουκουλάς , Δεβεζόγλου , Ρέππας 14, Μόμτσος 6, Καλής 7, Κορούνης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. )Καρβούνης): Παπατρέχας 2 , Παρασίδης 15(1), Παυλιάς , Κουτσουμπάκος 15 , Τσιρόπουλος 12 , Τζαφέρης , Κόλιας 2 , Φραγκούλης 4 , Ανδρουλάκης, Χατζηκίδης 9

Επόμενη αγωνιστική (12η 10/1/11): Φάρος Κερατσινίου-Αρης Νικαίας, Πρωτέας Βούλας -Πόλις Καλλιθέας, Εθνικός-Πέρα, Ρέντη- Δραπετσώνα, ΑΛΦ Αλίμου-Φοίνικας Πειραιά, Ελευθερία Μοσχ -ΓΑΣ Μάνδρας, Ιωνικός Νικαίας -Προοδευτική






http://www.basketnet.gr/


Θέλει πολλά παιδιά η Katy Perry

Ντυμένη σύμφωνα με το κλίμα των ημερών
Μπορεί να είναι παντρεμένοι μόλις δυο μήνες, αλλά το ζεύγος Katy Perry και Russell Brand, δηλώνουν ήδη έτοιμοι να αποκτήσουν μια μεγάλη, μεγάλη οικογένεια!

Μιλώντας στο περιοδικό Grazia, η 26χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι θέλει να κάνει πολλά παιδιά. Συγκεκριμένα είπε: «Φυσικά και θέλω. Δε θέλω να χάσω καμία εμπειρία. Θέλω πολλά παιδιά».

Ενώ εξομολογήθηκε πως περιμένει όσο τίποτα άλλο να περάσει τα πρώτα Χριστούγεννα ως παντρεμένη, με τον αγαπημένο την Russell. «Θα είμαστε μόνο εγώ, ο Russ και ένα ροζ Χριστουγεννιάτικο δέντρο» δήλωσε η ποπ σταρ..

http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/katy-perry.html

Έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Με απόφαση του υπ. Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση. Έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους που δεν έχουν... να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους προανήγγειλε κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως είπε, προκειμένου να μην μείνουν χωρίς χρήματα οι εργαζόμενοι ενόψει μάλιστα και των εορτών, το υπουργείο θα δώσει έκτακτη επιχορήγηση σε δήμους όπως αυτοί της Νίκαιας, του Ζεφυρίου και της Ζακύνθου.

Πηγή: aftodioikisi.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_9313.html

Fitch: Προειδοποιεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της Ελλάδας αφήνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, η οποία έχει τοποθετήσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «BBB-».

Συγκεκριμένα η Fitch τοποθετεί την Ελλάδα σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης που υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Η έκθεση της Fitch αναμένεται τον Ιανουάριο του 2011.


http://www.zougla.gr/

Δεν μπορούν χωρίς γρήγορο Ίντερνετ οι Αμερικανοί


Το Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων έχει ασκήσει την μεγαλύτερη τεχνολογική επίδραση στην κοινωνία την τελευταία δεκαετία και πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα για το οποίο τα περισσότερα άτομα δηλώνουν ότι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.
Το 24% από τους συνολικά 1.950 Αμερικανούς ενήλικες που συμμετείχαν στην διαδικτυακή δημοσκόπηση της Zogby international, ανέφερε ότι το ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην ζωή τους. Το 22% απάντησε το ίδιο για το Facebook και το 10% για το Google.
Ανάμεσα στις τεχνολογίες τις οποίες χαρακτήρισαν ως απαραίτητες στην ζωή τους, οι ερωτηθέντες τοποθέτησαν στην πρώτη θέση με 28% το Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) με 18%.
Στην ερώτηση σε ποιον τομέα θεωρούν ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη το επόμενο έτος, το 24% δήλωσε στην οικιακή ψυχαγωγία και το 16% στον ευρύτερο τομέα τον υπολογιστών.
Για την επόμενη δεκαετία, το 43% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι θα υπάρχει τακτική χρήση βλαστοκυττάρων και τεχνικών κλωνοποίησης για την δημιουργία ανθρώπινων οργάνων για μεταμόσχευση.
Το 40% ανέφερε ότι τα τσιπ υπολογιστών θα εμφυτεύεται στους ανθρώπους για να παρακολουθούν την υγεία τους και το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι τα ρομπότ θα είναι ικανά να κάνουν χειρωνακτικές δουλειές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία



Οι Αρχές της Ιαπωνίας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι στη νότια και νοτιοδυτική Ιαπωνία, μετά από ισχυρό σεισμό 7,4 βαθμών Ρίχτερ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Ο σεισμός σημειώθηκε 130 χιλιόμετρα από το νησί Τσίτσι-σίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Στη δημόσια τηλεόραση μεταδόθηκε προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι παράκτιων περιοχών «μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά κύματα δύο μέτρων».

Η προειδοποίηση αυτή «ιδίως ισχύει για τις ακτές του νησιωτικού συγκροτήματος Ογκαουάρα» οι κάτοικοι του οποίου προσκλήθηκαν να μεταβούν, άμεσα, σε σημεία μακριά από τις ακτές.
http://www.tanea.gr/

Το ποδήλατο έχει επιστρέψει δυναμικά...


στην καθημερινότητα των Ελλήνων, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να φέρνουν στις πόλεις τα "ξεχασμένα" δίκυκλα από τα εξοχικά και τα χωριά τους.
Σε κάθε γωνιά της χώρας οργανώνονται ποδηλατοδρομίες, κυρίως από ομάδες πολιτών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.
Την ίδια στιγμή, σε πολλές πόλεις όπου δεν
υπάρχει δίκτυο κατασκευάζονται ποδηλατοδρόμοι, συνήθως όμως πρόχειρα και βιαστικά.

Τα προβλήματα για τους ποδηλάτες, ωστόσο, παραμένουν πολλά, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στους δρόμους, ούτε η οδική συνείδηση από την πλευρά των οδηγών.
Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιούσαν καθημερινά το ποδήλατο για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, αν αυτό δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.
* Τα αιτήματα του ποδηλάτη.
Βασικό αίτημα των ποδηλατών είναι να επιτραπεί η μεταφορά του μέσου με το μετρό. Αυτή τη στιγμή, η μεταφορά τους επιτρέπεται μόνο στο τραμ και στα τελευταία βαγόνια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Βέβαια το τραμ εξυπηρετεί μόνο τα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ ο ηλεκτρικός, λόγω των αλλαγών σε δρομολόγια αλλά και του μεγάλου όγκου επιβατών που μεταφέρει, δυσχεραίνει στην πράξη τη μεταφορά τους.
Το τελευταίο διάστημα, οι ποδηλάτες συζητούν με τον ΟΑΣΑ για τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος για τη συνδυασμένη μετακίνηση και χρήση των λεωφορείων. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται η χρήση των λεωφορειοδρόμων, αλλά και η αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων από τη Δημοτική Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν οι ποδηλάτες, αν κάποιος οδηγός που παρκάρει επανειλημμένα στους ποδηλατοδρόμους κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, δεν θα επιβαρυνθεί μόνο οικονομικά, αλλά κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσει πως η "συνήθεια" του δημιουργεί προβλήματα και εμποδίζει μια μερίδα ανθρώπων να κινηθεί ελεύθερα.
* Ποδήλατα για κάθε βαλάντιο.
Υπάρχουν πολλά είδη ποδηλάτων στην αγορά, για διάφορες χρήσεις και σε τιμές για όλα τα βαλάντια. Τα πιο οικονομικά κοστίζουν 150 - 200 ευρώ και είναι ιδανικά για όσους θέλουν απλώς να κάνουν τη βόλτα τους στην πόλη ή το βουνό και για περιορισμένη καθημερινή χρήση. Τα πιο ακριβά φτάνουν ακόμα και τα 4.000 ευρώ, αλλά η μέση τιμή για ένα καλό ποδήλατο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα είναι 300 - 400 ευρώ.
Στα περισσότερα καταστήματα υπάρχουν ειδικοί που θα σας προτείνουν το κατάλληλο ποδήλατο ανάλογα με τον σωματότυπό σας, ώστε να μην είναι κουραστικό και να μην καταπονείται ο οργανισμός
.
realnews
http://www.i-diadromi.com/2010/12/blog-post_8219.html

ΑΦΜ αποκτούν δήμοι και περιφέρειες

Αριθμό Φορολογικού Μητρώοου αποκτούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπεται από τον "Καλλικράτη. Τον ΑΦΜ θα χορηγούν οι ΔΟΥ της έδρας τους.
Σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", οι δήμοι και οι περιφέρειες θα αποτελούν  αυτοδιοικούμενα κατά τόπο Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Με τον ίδιο νόμο συστήνονται αποκεντρωμένες διοικήσεις ως ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους.
Οι διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 2 της 1027411/842/ΔΜ/26-2-1998 (193/Β) ΑΥΟ («Υποχρεωτική χορήγηση ΑΦΜ και διαδικασίες απόδοσής του»), προβλέπουν ότι χορηγείται υποχρεωτικά ενιαίος και μοναδικός ΑΦΜ στις αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
http://www.enet.gr/

Μια στις τέσσερις οικογένειες δεν θα πάρει δώρα στα παιδιά της


Με λίγα και καλά θα περάσουμε φέτος τις γιορτές, αφού οκτώ στους δέκα Έλληνες βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήταν πέρυσι.


Τα περισσότερα νοικοκυριά θα αγοράσουν μόνο τα απαραίτητα, σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων της «Interview», ενώ ο Αγ. Βασίλης δεν θα έρθει για αρκετά παιδάκια, καθώς μία στις τέσσερις οικογένειες δεν βγαίνει, με αποτέλεσμα να αφήσει με άδεια χέρια τα.. ανήλικα τέκνα της.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών θα προτιμήσει χρηστικά δώρα, ενώ «ψαλίδι» έχει μπει σε διασκέδαση και ταξίδια.


Τέλος, όλο και περισσότεροι αφήνουν την πιστωτική κάρτα στο… σπίτι, όταν πάνε για ψώνια, ενώ χαρακτηριστικό της δύσκολης οικονομικής κατάστασης είναι ότι τέσσερις στους δέκα (39%) ανέβαλλαν ακόμα και τις αγορές σε ρούχα και παπούτσια.

http://www.star.gr/

Σπάνια έκλειψη πανσελήνου


Ένα σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε σήμερα την πρώτη επίσημη ημέρα του χειμώνα. Η ολική έκλειψη της σελήνης συνέπεσε με πανσέληνο και όλα αυτά τη μεγαλύτερη νύκτα του χρόνου, καθώς σήμερα έχουμε το χειμερινό ηλιοστάσιο…

Όπως καταλαβαίνετε ο συνδυασμός ήταν… φονικός για τους ρομαντικούς και τους ερωτευμένουςγια ένα φαινόμενο που συνέβη τελευταία φορά το 1638 και θα συμβεί και πάλι το 2094!

Η έκλειψη ξεκίνησε στις 6.33 (ώρα Γκρίνουιτς) και η σκιά της γης κάλυψε πλήρως τη σελήνη για 72 λεπτά από τις 7.41. Οι "τυχεροί" που μπόρεσαν να απολαύσουν το θεάμα είδαν ένα φεγγάρι να "σβήνει" σιγά-σιγά παίρνοντας χρυσαφί, κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα... 

Δυστυχώς στην Ελλάδα το φαινόμενο της ολικής έκλειψης δεν ήταν ορατό καθώς συνέβη στη «δύση» του φεγγαριού αφήνοντας "παραπονεμένους" τους ερωτευμένους...

Αλλά, από την άλλη, αυτή δεν είναι και η δύναμη του ρομαντισμού; Να μπορούμε να πλάθουμε εικόνες που δε μπορούμε να δούμε με τα μάτια…

http://www.star.gr/


Αφηνίασαν τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας – Κόκκινο πανί η Moody΄ς


Με εκρηκτική άνοδο των επιτοκίων πούλησε η Ισπανία ομόλογα διαρκείας τριών και έξι μηνών μετά την προειδοποίηση του γνωστού πια οίκου περί υποβάθμισης της αξιολόγησης της οικονομίας.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η Ισπανία δανείστηκε 3 δις ευρώ με μέσο επιτόκιο 1,804 % όταν στην αντίστοιχη διάθεση τριμήνων ομολόγων πριν από 28 ημέρες το επιτόκιο ήταν 1,743 %.
 
Επίσης πούλησαν εξάμηνα ομόλογα αξίας 876,7 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 2,597 % από 2,111% που ήταν πριν ένα μήνα, με αύξηση δηλαδή περίπου 25% !

http://www.newsit.gr/

2010: 250.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το 2010 ήταν μια χρονιά που η Γη μας έδειξε τα δόντια της. Σεισμοί, καύσωνες πλημμύρες, εκρήξεις ηφαιστείων, τυφώνες, χιονοστιβάδες, κατολισθήσεις και ξηρασίες έστειλαν στον άλλο κόσμο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους. Ηταν η πιο θανατηφόρος χρονιά – από πλευράς φυσικών καταστροφών - εδώ και μια ολόκληρη γενιά. Τα στοιχεία της φύσης σκότωσαν μάλιστα περισσότερους ανθρώπους το 2010 απ΄ ότι οι τρομοκράτες τα τελευταία 40 χρόνια...
Ο τρομακτικός σεισμός τον περασμένο Ιανουάριο στην Αϊτή που σκότωσε 220.000 ανθρώπους ηταν η χειρότερη φυσική καταστροφή τη χρονιά που τελειώνει. Ένα μήνα μετά ένας  σεισμός 500 φορές ισχυρότερος χτύπησε τη Χιλή, αλλά τα θύματα εκεί ήταν πολύ λιγότερα (περίπου 1.000), εξαιτίας των καλύτερων υποδομών που διαθέτει η χώρα. Οι αλλαγές στο κλίμα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη ευθύνονται για το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Ρωσία το περασμένο καλοκαίρι και για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν, που απλώθηκαν σε μία έκταση 161.000 τετ. χλμ (όσο το Μπανγκλαντές). Από τα δύο αυτά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17.000 άνθρωποι – όσα είναι τα θύματα των αεροπορικών δυστυχημάτων τα τελευταία 15 χρόνια.

Ενώ ο σεισμός της Αϊτής, ο ρωσικός καύσωνας και οι πλημμύρες του Πακιστάν ήταν οι μεγαλύτεροι φονιάδες της χρονιάς που τελειώνει, το φυσικό φαινόμενο που χαρακτήρισε περισσότερο το 2010 ήταν οι σεισμοί. Ως τα μέσα Δεκεμβρίου έγιναν 20 σεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου των επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – ενώ ο μέσος όρος για σεισμούς τέτοιου μεγέθους είναι 16 το χρόνο.Στα ακραία φαινόμενα του 2010 πρέπει να συμπεριλάβουμε τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και την Κίνα, το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας (54 βαθμοί Κελσίου) στο Πακιστάν τον Μάιο, την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία που σκόρπισε τέφρα στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά και το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από τη Νέα Υόρκη, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για την αμερικανική μεγαλούπολη.


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/2010-250000_21.html

Τουρκικό «χέρι φιλίας» στην Ελλάδα

Σε μια ιστορική κίνηση, όπως τη χαρακτηρίζουν πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προχώρησε η Άγκυρα προς την Αθήνα.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» και αναμεταδίδει το σύνολο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ετήσια μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με την επωνυμία «τα γεράκια της Ανατολής».
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή της Άγκυρας θεωρείται πρόταση φιλίας προς την Αθήνα, η οποία από μια πρώτη πληροφόρηση βλέπει θετικά την πρόσκληση, αν και επισήμως δεν έχει ακόμη απαντήσει θετικά.
Η αεροπορική άσκηση θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο στο Ικόνιο της Κεντρικής Τουρκίας, στο πλαίσιο και των 100 χρόνων ζωής της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.
http://alfanea.blogspot.com/2010/12/blog-post_2283.html

Απεβίωσε ο Εντσο Μπέαρτζοτ


Ενας από τους κορυφαίους προπονητές που ανέδειξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν βρίσκεται πιά στην ζωή. Ο λόγος για τον Εντσο Μπέαρτζοτ, ο οποίος το 1982, οδήγησε την εθνική ομάδα της Ιταλίας στην κατάκτηση του Μουντιάλ.

Ο Μπέαρτζοτ είχε συμπληρώσει τα 83 έτη και την είδηση για τον θάνατό του, αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».



http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_816.html


Τρόφιμα και δώρα σε 2.000 οικογένειες

Τρόφιμα και δώρα σε 2.000 οικογένειες

Η Μητρόπολη Νίκαιας στο πλευρό των φτωχών

Η οικονομική κρίση ανάγκασε χιλιάδες πολίτες της Νίκαιας να επωφεληθούν από τις δωρεές της Μητρόπολης για τις μέρες των Χριστουγέννων. 

Κρέας, λάδι, γλυκά βρίσκονται μέσα στις τσάντες με τα τρόφιμα που με αγάπη δίνει στους πολίτες ο Μητροπολίτης Αλέξιος.

Η προσφορά αγάπης δεν γίνεται μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και καθημερινά, με συσσίτια που συντηρούν χιλιάδες οικογένειες, ενώ τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις νέων που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/94049/trofima-kai-dora-se-2000-oikogeneies/


Φάρος μετρατράπηκε σε… παγοκολώνα!




Bλέπετε τον φάρο της λίμνης Erie στο Cleveland κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Ας δούμε παρακάτω πως μοιάζει κατά την χειμερινή περίοδο... BINTEO KAI ΦΩΤΟ...




otherside


http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5926.html

Τσάβι: «Στην ιστορία ο Πεπ, όχι ο Μουρίνιο»

 Τσάβι: «Στην ιστορία ο Πεπ, όχι ο Μουρίνιο»

Με κολακευτικά λόγια για τον προπονητής του, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε σε συνέντευξη του ο Τσάβι, τονίζοντας πως ο Ισπανός τεχνικός θα μείνει στην ιστορία και όχι ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο άσος των «Μπλαουγκράνα» μίλησε στο «GQ», αναφέροντας σχετικά

«Στην ιστορία θα μείνει ο Πεπ και όχι ο Μουρίνιο, που δεν έχει προσφέρει κάτι καινούριο. Ο Γκουαρντιόλα έφερε κάτι νέο στον χώρο του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό το όνομα του θα μείνει στην ιστορία. Οι Σάκι, Φέργκιουσον και Κρόιφ είχαν κάνει κάτι παρόμοιο σαν προπονητές. Ο Πεπ μας έμαθε διαφορετικά πράγματα και αυτό είναι πολύ καλό για τη Μπαρτσελόνα. Δεν βλέπω κάτι σημαντικό σε αυτά που λέει ο Μουρίνιο. Γι’ αυτόν το σημαντικό είναι οι αποφάσεις των διαιτητών».

Gazzetta.gr

Στις ΗΠΑ αυξάνεται η διαφημιστική δαπάνη στο Διαδίκτυο μειώνεται στις εφημερίδες

Στις ΗΠΑ αυξάνεται η διαφημιστική δαπάνη στο Διαδίκτυο μειώνεται στις εφημερίδες
Οι διαφημιστικές δαπάνες στο διαδίκτυο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις διαφημίσεις σε εφημερίδες, το 2010, σύμφωνα με έρευνα του ιστοτόπου eMarketer. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 13,9% εφέτος και θα φθάσουν στα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στις εφημερίδες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 8,2% έως το τέλος του χρόνου και θα φθάσουν στα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια. "Είναι κάτι που το βλέπαμε να έρχεται εδώ και καιρό, αλλά πρόκειται για σημείο καμπής", δήλωσε ο Τζεφ Ράμσεϊ, διευθυντής του ιστοτόπου eMarketer. "Η κακή κατάσταση της οικονομίας στην πραγματικότητα επιτάχυνε τη μεταστροφή στην ψηφιακή διαφήμιση", πρόσθεσε.
Το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσει εφέτος στα 168,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η δαπάνη στο ίντερνετ αναμένεται να φθάσει στα 28,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το eMarketer.

www.newscode.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Η Eva Mendes ονειρευόταν να γίνει καλόγρια


Ποιο ήταν το όνειρο της Eva Mendes όταν ήταν μικρή; Η sexy ηθοποιός ήθελε να μπει σε μοναστήρι και να αφιερωθεί στην Καθολική Εκκλησία, ωστόσο άλλαξε γνώμη όταν συνειδητοποίησε πως δεν επρόκειτο να παίρνει... φράγκο! Φαντάζεστε την Mendes σε μοναστήρι; 'Αμαρτία' δεν θα ήταν;

"Δεν είχαμε πολλά χρήματα όταν ήμασταν παιδιά, οπότε έλεγα συνέχεια στη μητέρα μου 'μαμά, θα σου αγοράσω ένα μεγάλο σπίτι και ένα αυτοκίνητο όταν μεγαλώσω", είπε η Mendes και συνέχισε: "Η αδερφή μου, μου είπε μια μέρα όταν ήμουν δέκα χρονών: 'Πως θα αγοράσεις στη μαμά όλα αυτά τα πράγματα; Αφού θα γίνεις καλόγρια και οι καλόγριες δεν πληρώνονται'". 

"Της είπα: 'Τι;' και αυτό ήταν... Τα όνειρά μου να κλειστώ σε μοναστήρι κατέρρευσαν μονομιάς και σταμάτησαν εκεί", εξομολογήθηκε η ηθοποιός. Αφού γνώρισε τη δόξα και την επιτυχία ως ηθοποιός, η Eva παραδέχεται ότι ήταν πολύ περήφανη όταν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα της, αγοράζοντάς της ένα σπίτι το 2002.

Η Κουβανή ηθοποιός θέλει να δώσει όσα μπορεί, για να βοηθήσει επίσης την κοινότητα απ'την οποία προέρχεται. "Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τόσα πράγματα και δεν σημαίνει τίποτα αν δεν μπορώ να ανταποδώσω. Το κάνω στην οικογένειά μου και σε ορισμένες φιλανθρωπίες, ειδικά για το Elysium, που βοηθάει άρρωστα παιδιά να θεραπευτούν μέσα από την τέχνη". 



http://www.nooz.gr/

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών 25% έως το 2013


MEIΩΣH των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% το 2011 και επιπλέον 15% έως το 2013 ανακοίνωσαν χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΛούκα Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνηςαπό το βήμα του 2ου Συνεδρίου του Economist, με θέμα «Διαχείριση μεταρρυθμίσεων σε καιρό κρίσης». Στόχος της κίνησης αυτής είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους και να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Η σταδιακή μείωση θα γίνεται σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο ενοποιημένο και αναβαθμισμένο σύστημα λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κάνουν χρήση της κάρτας εργασίας που θεσπίζει το Yπουργείο Εργασίας και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών τους.
Η ένταξη των επιχειρήσεων στο σύστημα, το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2011, οπότε γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή των εισφορών μέσω των τραπεζών.
Οι εργαζόμενοι θα εντάσσονται με την κάρτα εργασίας που θα βασίζεται στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMKA). Η κάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται και ως κάρτα ελέγχου για την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο εργασίας και με τον τρόπο αυτό θα ελέγχονται το ωράριο και κάθε εργασιακή μεταβολή.
Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τα οικονομικά των Ταμείων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης θα επιτρέψει τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, το κόστος της οποίας για τα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί κατά 1,4 δισ. ευρώ και τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών Γεράσιμος Βουδούρης ανακοίνωσε το «πάγωμα» της αύξησης των εισφορών για τα επόμενα τρία έτη.
Ο γενικός γραμματέας του Yπουργείου Εργασίας Δημοσθένης Δασκαλάκης υπογράμμισε ότι στόχος της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι το 2020 να αποκτήσουν απασχόληση 7 στα 10 άτομα ηλικίας 20 - 64 ετών, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ.
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας τόνισε ότι η αδήλωτη εργασία αγγίζει το 25% έως 30% στην Ελλάδα και ότι αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τη σημαντική άνοδο των ασφαλιστικών εισφορών τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι αυτή η αύξηση του μη μισθολογικού κόστους στο 45%-50% του ακαθάριστου μισθού λειτουργεί αποτρεπτικά για την πρόσληψη νέων εργαζομένων.
Ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης εκτίμησε ότι η ανεργία δεν θα επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Eσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι η ανεργία, πέρα από τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί, στερεί από το σύστημα κοινωνικής προστασίας περίπου 6,5 δισ. ευρώ ετησίως.
Την ανάγκη άμεσης λήψης διαρθρωτικών μέτρων, τα οποία θα επιτρέψουν την οικοδόμηση ενός συστήματος συντάξεων όπου ο κάθε πολίτης θα έχει τον δικό του αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό επισήμανε οΑλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Υγείας, Συντάξεων και Τραπεζοασφαλειών της Eνωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

http://www.express.gr/news/finance/396941oz_20101221396941.php3

ΠΑΟΚ-Επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο


Σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, συνοδευόμενη από το τεχνικό τιμ, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Ογκολογικό Παιδιατρικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου τα παιδιά και οι γονείς τους συναντήθηκαν με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που φρόντισαν με την παρουσία τους και μόνο να σκορπίσουν χαρά και χαμόγελα στα μικρά παιδιά.

Στον αγωνιστικό τομέα και εν όψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην διάθεση του προπονητή Μάκη Χάβου είναι οι ίδιοι παίκτες όπως και στο χθεσινό παιχνίδι της Κέρκυρας, καθώς από τον τελευταίο αυτό αγώνα δεν προέκυψαν προβλήματα, ενώ δεν επιστρέφει και κανείς από τους τραυματίες.

Σήμερα, όσοι αγωνίστηκαν χθες έκαναν χαλάρωμα, με τους Κοντρέρας, Γκαρσία και Βιεϊρίνια να ξεκουράζονται, ενώ κανονική προπόνηση είχε το πρόγραμμα για τους υπόλοιπους. Στην Ισπανία αναχώρησε ο Βίκτορ Βιτόλο εκμεταλλευόμενος την χριστουγεννιάτικη άδεια λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος αλλά και την κατάσταση του μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη. 



http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_8258.html





Ο Σωτήρης Δανέζης στη Βόρεια Κορέα

Ο Σωτήρης Δανέζης στη Βόρεια Κορέα


Την ώρα που η Νότια Κορέα πραγματοποιεί νέες ναυτικές ασκήσεις και η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει απειλές ακόμη και για πυρηνικό όλεθρο, μια διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε εστία πολέμου. Δύο 24ωρα μετά την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αύριο, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 00.15, η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη προβάλει στο MEGA το νέο της ντοκιμαντέρ με τίτλο «Φωτιά στην Κίτρινη Θάλασσα», με σπάνιες εικόνες από την απομονωμένη Βόρεια Κορέα και από την αποστρατικοποιημένη ζώνη, στη μεθόριο Βορρά-Νότου, στον 38ο παράλληλο.
Η «Εμπόλεμη Ζώνη», είναι η μοναδική ελληνική παραγωγή που έχει καταφέρει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και να αποκτήσει πρόσβαση στη Νότια Κορέα στη μονάδα των Ηνωμένων Εθνών στη λεγόμενη «Περιοχή Κοινής Ευθύνης (JSA)», επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα μιας επικίνδυνης κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και επενδύει το ντοκιμαντέρ με σπάνιες εικόνες από έναν λαό, που ζει σε δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.
 


http://www.gossip-tv.gr/

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ντελ Ρίος και με τη βούλα



Και τυπικά ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της Νικόλ Ντελ Ρίος στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, αφού το απόγευμα της Δευτέρας (20/21) η βραζιλιάνα ακραία υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο. Η Ντελ Ρίος βρίσκεται στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα, στην οποία υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και συμμετείχε στις προπονήσεις των κιτρινόμαυρων.



Ωστόσο η πρώτη της συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήρθε την περασμένη αγωνιστική, όπου η Ενωση αντιμετώπισε άκρως επιτυχώς τον Πανελλήνιο, αλλά θα γίνει με τη νέα χρονιά, στο ματς με τον Πανιώνιο.
Αυτό που απέμενε λοιπόν ήταν η υπογραφή του νέου συμβολαίου, διάρκειας ενός έτους, αφού η 23χρονη παίκτρια είχε συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ομάδας. Η υπογραφή ήρθε την Δευτέρα (20/12) και έτσι η Ντελ Ρίος μπορεί και τυπικά να θεωρείται παίκτρια της ΑΕΚ, που γίνεται αυτόματα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?

Βράβευσε τους καλύτερους


Σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους καλύτερους της χρονιά στη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή». 

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη. 

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θόδωρος Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Τα βραβεία

Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Κάκος
Καλύτερος προπονητής: Φερνάντο Σάντος
Καλύτερος τερματοφύλακας: Μιχάλης Σηφάκης
Καλύτερος νέος Έλληνας: Σωτήρης Νίνης
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Τζιμπρίλ Σισέ

Μάλιστα ο Σισέ δήλωσε: «Ο καλύτερος τερματοφύλακας που αντιμετώπισα στο πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Δεν μπορώ να πω τον Τζόρβα γιατί είναι συμπαίκτης μου» και συνέχισε: «Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, είμαι καλά και θέλω να το εξαντλήσω».

Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είπε: «Στόχος είναι το πρωτάθλημα. ο δρόμος είναι μακρύς και κάθε ματς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και όλοι θα κάνουμε τα πάντα για να το πάρουμε ξανά».

Τέλος το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της Super League πήγε στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ανέφερε: «συνεχίζω να δουλεύω και να κάνω την δουλειά που πρέπει για να μας επιλέγει ο προπονητής. Ελπίζω να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Προπονούμαι στο τέρμα γιατί ζήλεψα το βραβείο του Σηφάκη».

Τα υπόλοιπα βραβεία:

Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Καραγιάννης (Βέροια) 12 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 24 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Β΄ Εθνικής: Σολάκης (Ολυμπιακός Βόλου) 20 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Παρασκευάς (Εορδαϊκός)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Καλτσάς (Βέροια)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Πέρεζ (Τρίκαλα)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Ούλμαν (Βύζας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Πλατέλας (Καλλιθέα)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Β΄ Εθνικής: Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β΄ Εθνικής: Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ Eθνικής: Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός)


http://www.zougla.gr/