Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ντελ Ρίος και με τη βούλα



Και τυπικά ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της Νικόλ Ντελ Ρίος στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ, αφού το απόγευμα της Δευτέρας (20/21) η βραζιλιάνα ακραία υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο. Η Ντελ Ρίος βρίσκεται στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα, στην οποία υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και συμμετείχε στις προπονήσεις των κιτρινόμαυρων.



Ωστόσο η πρώτη της συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήρθε την περασμένη αγωνιστική, όπου η Ενωση αντιμετώπισε άκρως επιτυχώς τον Πανελλήνιο, αλλά θα γίνει με τη νέα χρονιά, στο ματς με τον Πανιώνιο.
Αυτό που απέμενε λοιπόν ήταν η υπογραφή του νέου συμβολαίου, διάρκειας ενός έτους, αφού η 23χρονη παίκτρια είχε συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση της ομάδας. Η υπογραφή ήρθε την Δευτέρα (20/12) και έτσι η Ντελ Ρίος μπορεί και τυπικά να θεωρείται παίκτρια της ΑΕΚ, που γίνεται αυτόματα το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?

Βράβευσε τους καλύτερους


Σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους καλύτερους της χρονιά στη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή». 

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη. 

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Ότο Ρεχάγκελ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θόδωρος Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Τα βραβεία

Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Κάκος
Καλύτερος προπονητής: Φερνάντο Σάντος
Καλύτερος τερματοφύλακας: Μιχάλης Σηφάκης
Καλύτερος νέος Έλληνας: Σωτήρης Νίνης
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Τζιμπρίλ Σισέ

Μάλιστα ο Σισέ δήλωσε: «Ο καλύτερος τερματοφύλακας που αντιμετώπισα στο πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Δεν μπορώ να πω τον Τζόρβα γιατί είναι συμπαίκτης μου» και συνέχισε: «Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, είμαι καλά και θέλω να το εξαντλήσω».

Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είπε: «Στόχος είναι το πρωτάθλημα. ο δρόμος είναι μακρύς και κάθε ματς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και όλοι θα κάνουμε τα πάντα για να το πάρουμε ξανά».

Τέλος το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της Super League πήγε στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ανέφερε: «συνεχίζω να δουλεύω και να κάνω την δουλειά που πρέπει για να μας επιλέγει ο προπονητής. Ελπίζω να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Προπονούμαι στο τέρμα γιατί ζήλεψα το βραβείο του Σηφάκη».

Τα υπόλοιπα βραβεία:

Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Καραγιάννης (Βέροια) 12 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 24 γκολ
Πρώτος Σκόρερ Β΄ Εθνικής: Σολάκης (Ολυμπιακός Βόλου) 20 γκολ
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Παρασκευάς (Εορδαϊκός)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Καλτσάς (Βέροια)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Πέρεζ (Τρίκαλα)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Ούλμαν (Βύζας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Πλατέλας (Καλλιθέα)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Β΄ Εθνικής: Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β΄ Εθνικής: Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ Eθνικής: Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός)


http://www.zougla.gr/

Aπάντηση της Κύπρου στην Άγκυρα


Η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Κύπρου - Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα αφορά αποκλειστικά τις δύο χώρες και όχι την Τουρκία, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Άγκυρας στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Η κυπριακή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της, εργάζεται με μεθοδευμένο και στοχευμένο τρόπο με στόχο τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα συνεχίσει, πρόσθεσε, να εργάζεται με αυτό τον τρόπο και να συνάπτει συμφωνίες ώστε να εξασφαλίζει το όποιο όφελος προκύπτει.

Τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί πράξη άσκησης κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, απορρίπτονται ως αστήρικτοι και απαράδεκτοι οι προβαλλόμενοι από την Τουρκία ισχυρισμοί και αιτιάσεις.



http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_9786.html

H Αθήνα σε μινιατούρα…Εκπληκτικό βίντεο


Οι φακοί Tilt-shift χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν φωτογραφίες με εξαιρετικά περιορισμένο βάθος πεδίου, δίνοντας την εντύπωση πως αυτό που απεικονίζουν είναι μικροσκοπικό και μοιάζει με μινιατούρα!
Συνδυάζοντάς το μάλιστα με την τεχνική του Time-lapse (εικόνες τραβηγμένες από το ίδιο σημείο αλλά με κάποια χρονική διαφορά), μπορεί να προκύψουν εντυπωσιακά βίντεο, όπως αυτό που
δημιούργησε ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος και κάνει τη σύγχρονη Αθήνα να μοιάζει με μινιατούρα.

Popout

http://www.i-diadromi.com/2010/12/h_20.html

Απλήρωτοι 5.800 αναπληρωτές δάσκαλοι από τον Σεπτέμβριο - Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας



Καθυστερεί από 10 Σεπτεμβρίου 2010, η μισθοδοσία των 5.800 αναπληρωτών




που κλήθηκαν να στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα των 800 αναμορφωμένων δημοτικών σχολείων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπαιδευτικοί, εκατοντάδες αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, κατέθεσαν στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αιτήσεις επίσχεσης εργασίας. 

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν : “Η επίσχεση ήδη θορύβησε τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς τηλεφωνικά μας ενημερώνουν ότι ΘΑ πληρωθούμε. Απαντάμε ότι θα επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας, αμέσως μετά την εξόφληση των δεδουλευμένων. Μέχρι τότε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αναπληρωτές θα προσφύγουμε στην μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας. Μας τελείωσαν τα λεφτά, οι αντοχές, η υπομονή, αλλά μας έμεινε η αξιοπρέπεια.”

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους υπόλοιπους αναπληρωτές να προχωρήσουν, ανά διεύθυνση σε επίσχεση εργασίας, ενώ προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα ΄καλούν τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταβάλουν άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, ειδάλλως τους προειδοποιούν πως με αντίστοιχες καταγγελίες από 22/12 θα αντιμετωπίσουν την αυτόφωρη διαδικασία.


http://www.newsit.gr/

Λιγότεροι υποψήφιοι φέτος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Ανοιχτή επιστολή των καθηγητών προς τους φοιτητές

Λιγότερες ήταν φέτος οι αιτήσεις υποψηφίων για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Σημαντική αιτία για τη μείωση των αιτήσεων είναι η οικονομική κρίση, αφού η κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 700 ευρώ. Τις περισσότερες αιτήσεις δέχτηκε το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και αμέσως μετά το τμήμα των σπουδών στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.
Συγκεκριμένα, φέτος έκαναν αίτηση για σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο 58.049 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν κάνει 76.478.
Σύμφωνα με τους καθηγητές, αναμένεται μείωση κατά 30% των συμβασιούχων εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου, που σήμερα είναι συνολικά 1.700. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα οδηγηθεί σε συμπτύξεις και συγκέντρωση τμημάτων σε μεγάλες πόλεις, που θα έχουν πολύ λιγότερους φοιτητές, όπως αναφέρουν οι διδάσκοντες σε επιστολή τους προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου τους. Προς το παρόν φαίνεται να αποσοβείται ο κίνδυνος μείωσης του προσωπικού, ωστόσο όπως εκτιμούν οι καθηγητές, αυτό αναμένεται να επανέλθει, ενδεχομένως από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο σύλλογος διδασκόντων στους φοιτητές, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "η υλοποίηση μιας απόφασης για περικοπές προσωπικού και μάλιστα στη μέση σχεδόν του ακαδημαϊκού έτους θα οδηγούσε στην πλήρη απορρύθμιση όλων των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Όπως γνωρίζετε, στις διεθνείς πρακτικές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ισχύει ο κανόνος των περίπου 20 φοιτητών ανά τμήμα, προκειμένου να παρέχεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και να διασφαλίζεται η ευχερής συνεργασία φοιτητή - καθηγητή. Σήμερα, στο ΕΑΠ ο μέσος όρος φοιτητών/τριών σε κάθε τμήμα είναι ήδη πολύ υψηλότερος (πλήρες τμήμα 31±4 φοιτητές - συνήθως είναι 33), γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών και της εκπαίδευσης. Η οριακή αυτή συνθήκη θα επιδεινωθεί περαιτέρω αν το υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στην απόλυση του 30% του προσωπικού και ο αριθμός των φοιτητών ανά τμήμα μπορεί να φτάσει και τους 40, επιφέροντας ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το γκρίζο μέλλον των περικοπών και της υποβάθμισης των σπουδών που ετοιμάζουν για το ΕΑΠ είναι πολύ κοντά. Ας μην τους αφήσουμε να σχεδιάζουν εν κρυπτώ την απαξίωση του ΕΑΠ και την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού του έργου, την απαξίωση και την υποβάθμιση των πτυχίων σας".

http://www.enet.gr/

Σε εξ αναβολής αγώνες της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑΝΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 69-52 (32-31)


Α΄ΕΣΚΑΝΑ - Εξ' αναβολής 10ης αγωνιστικής

 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 69-52 (32-31)
Διαιτητές: Στρέμπας , Φασόλης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ (Καρβούνης): Παπατρέχας 5(1), Παρασίδης 17(3) , Παυλιάς 2 , Κουτσουμπάκος 11(1), Τσιρόπουλος 4, Τζαφέρης , Κόλιας , Φραγκούλης 10 , Ανδρουλάκης 9(1) , Χατζηκίδης 11(3) , Βούτας
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (Καλλιπολίτης, Κεφαλίδης): Αρμανίδης 5, Μαμματάς 2, Σίνος 5(1), Πατέλης 2, Μαρίνος 22(3), Ιωαννίδης 2, Κωνσταντίνου , Δέλλιος 3(1), Καρελάς, Πεταλάς, Ρούσης 11.
ΑΕ ΡΕΝΤΗ –ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 47-57(16-25)
Διαιτητές: Στρέμπας , Αρφαρά
ΑΕ ΡΕΝΤΗ (Μανδραγός , Πασπαλάς): Διαμάντης 9, Κόχειλας , Μπίχτας Παναγόπουλος 10(1) , Νούσης , Πασπαλάς , Αντιπάτης 6, Δουσερμετζής , Μάκος 6(1) , Δαουτάκος , Λευκόπουλος 9, Τζοβάρας 7(2)
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Μωυσιάδης): Βαρλάς 8(1) Τσιμπεκίδης , Θύμιος 6, Σαρηγιαννίδης 12 Κουφόγιαννης , Ευστρατίου 7(1) , Τσακαλοφίδης 13(1) Γαλίτης 6, Θάνος, Σμυρλής 4
Βαθμολογία                                                        
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡ. 18 10 8-2
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 18 10 8-2
ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 18 10 8-2
ΕΘΝΙΚΟΣ 17 10 7-3
ΓΑΣ ΜΑΝΔΡΑΣ 17 10 7-3
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 16 10 6-4
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 16 10 6-4
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 16 10 6-4
ΑΛΦΑ 14 10 4-6
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 13 10 3-7
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 13 10 3-7
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 12 10 2-8
ΑΕ ΡΕΝΤΗ 11 10 1-9
ΠΕΡΑ 11 10 1-9

http://www.basketnet.gr/
 Ομιλία ΥΕΘΑ Ευ. Βενιζέλου στο 19ο Διεθνές Συμπόσιο της Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

Στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και στις εθνικές θέσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη του 19ου Διεθνούς Συμποσίου της Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, που έχει ως θέμα την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον 21ο αιώνα και πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τις αποφάσεις για το συνολικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ που ήλθαν να δώσουν συγκεκριμένο πολιτικό χαρακτήρα στα νέα δεδομένα τα οποία καλείται να διαχειριστεί η Συμμαχία.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι η πληροφόρηση της κοινής γνώμης από την οποία ζητούμε να παίξει το δικό της ρόλο στα θέματα του ΝΑΤΟ δεν είναι επαρκής, ίσως και σκόπιμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Συμμαχίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και απολογούνται στα εθνικά κοινοβούλια και στους λαούς τους.
Όσον αφορά τη νέα δομή διοίκησης σε συνδυασμό με τη νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ επανέλαβε ότι πρέπει να μην δημιουργεί τεχνητά ή τεχνικά ζητήματα και ως Ελλάδα ζητούμε να ισχύουν στη Νοτιοανατολική πτέρυγα οι ίδιοι κανόνες και οι ίδιες πρακτικές που ισχύουν σε όλες τις άλλες περιοχές ευθύνης της Συμμαχίας, εντός των ορίων του άρθρου 5. Παράλληλα, σχολίασε ότι πρέπει να εκλείψουν προβλήματα του παρελθόντος που έφεραν πρώην γενικούς γραμματείς του ΝΑΤΟ να εκδίδουν κείμενα καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, δημιουργώντας τριβές στο σχεδιασμό των ασκήσεων της Συμμαχίας που με τη σειρά τους παράγουν προβλήματα μεταξύ των συμμάχων.
Επίσης, ανέφερε ότι η μείωση των επιτελικών οντοτήτων θα πρέπει να αναπληρωθεί από σχηματισμούς με εθνικά χαρακτηριστικά που θα συνεισφέρουν στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η χώρα αντιμετωπίζει μία ενεργό απειλή από τη γειτονική Τουρκία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα είναι ο βασικός συνήγορός της στην ευρωπαϊκή προοπτική της.
Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την ανάγκη διαφύλαξης της θεσμικής ισοτιμίας όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και της θεσμικής ισοτιμίας των δύο οργανισμών.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης, κοινωνικής, πολιτικής, που θίγει το επίπεδο ζωής και θέτει εν αμφιβόλω αυτονόητες κατακτήσεις, όταν μία χώρα, μία ήπειρος διέρχεται μία τέτοια κρίση, είναι ανάγκη να αναδείξουμε τις παραμέτρους της εθνικής ισχύος μέσα από τα διδάγματα της Ιστορίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γ. Σγουρός προσωρινός πρόεδρος της ΕΠΑΕ

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός ανέλαβε τα καθήκοντά του ως προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.

«Δεν θα μου λείψει το θάρρος της γνώμης μου, ειδικά αυτή τη στιγμή, που η τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινάει το μεγάλο της δρόμο» ανέφερε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως προσωρινός πρόεδρος του συλλογικού οργάνου της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Αναφερόμενος στις προκλήσεις του νέου θεσμού ο κ. Σγουρός είπε ότι είναι σαφείς οι όροι της Συνθήκης της Λισαβόνας για την πολυεπίπεδη διοίκηση και ζήτησε την αρωγή όλων των αιρετών, λέγοντας ότι «το πεδίο είναι πυρακτωμένο. Ο Καλλικράτης είναι μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα είναι και πετυχημένη αν σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς σκοπιμότητες».
Ιεραρχώντας τα προβλήματα είπε ότι «η γραφειοκρατία ήταν και παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα που σήμερα πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών ο κ. Σγουρός αναρωτήθηκε γιατί θα έπρεπε να περιμένουν όλοι να αναλάβει αυτός καθήκοντα από την 1-1-11, γιατί δεν προχώρησαν οι προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ για τον ΧΥΤΥ της Κερατέας είπε θα πρέπει να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός.
«Ήμασταν οι σκαπανείς της αυτοδιοίκησης γιατί εμείς διεκδικήσαμε και επιβάλαμε τις εξελίξεις» είπε από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, που παρέδωσε στον κ. Σγουρό την διοίκηση του συλλογικού οργάνου του δεύτερου αυτοδιοικητικού βαθμού. «Ο πήχης που θέσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο» είπε ο κ. δράκος «ήταν εξαιρετικά ψηλός και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι τώρα θα υποβαθμιστεί. Η φορολογική μεταρρύθμιση και η κατοχύρωση του δημοκρατικού προγραμματισμού είναι οι όροι με τους οποίους θα πρέπει να συμπορευτούμε σε μία περιφερειακή αυτοδιοίκηση υψηλών προδιαγραφών κατά τις επιταγές των δύσκολων καιρών και περιστάσεων».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσημα στην ΕΡΤ η Έλλη Στάη


Από τα μέσα Ιανουαρίου η Έλλη Στάη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση.

Η δημοσιογράφος υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και πλέον ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ.
http://www.zougla.gr/

Αύριο το φεγγάρι δεν θα «φέγγει»

Θα «χάσουμε» για τρεισήμισι ώρες αύριο το φεγγάρι, λόγω ολικής έκλειψης που θα σημειωθεί, κατά τη διάρκεια... του χειμερινού ηλιοστασίου, δηλαδή της μικρότερης σε διάρκεια μέρας του χρόνου.



Σύμφωνα με τη NASA, η έκλειψη θα αρχίσει στις 8:33 το πρωί, ώρα Ελλάδος, και θα διαρκέσει 3,5 ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 9:41 και για τα επόμενα 72 λεπτά.



Στην Ελλάδα το φαινόμενο δεν θα είναι ορατό, γιατί το φεγγάρι αυτή την ώρα θα βρίσκεται στη «δύση» του.



Ωστόσο, θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και τη νοτιοανατολική Ασία.

layout.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_2091.html

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


Δε θα δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο καλεί τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ΙΧ να προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου...
Οικονομικών.
Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια, όπου η τελευταία παρτίδα περιλάμβανε τα ειδοποιητήρια αριθμών κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0.
Η προθεσμία, για όσους ακόμη δεν προμηθεύτηκαν το σήμα του 2011, λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.



http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2233.html

Μπάνιο στη Χαβάη έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Megan Fox

Μπάνιο στη Χαβάη έκανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Megan Fox με τον σύζυγό της Brian Austin Green. Η μάλλον για την ακρίβεια προσπάθησε να κάνει, αφού η θερμοκρασία του νερού δεν της άρεσε καθόλου, και έτσι προτίμησε να μείνει στα ρηχά. 





http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/megan-fox.html

Το πολύ σεξ μπορεί να βλάψει την υγεία των ανδρών;


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, οι άνδρες με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, στην ηλικία των 20 και των 30 χρόνων, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, με επικεφαλής την Πολυξένη Δημητροπούλου, εξέτασε διάφορες παραμέτρους σε 800 άνδρες, όπως τις σεξουαλικές τους συνήθειες, τον αριθμό των συντρόφων τους και αν είχαν προσβληθεί από κάποιο αφροδίσιο νόσημα –οι μισοί από αυτούς είχαν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν εμφανίσει αυτή την ασθένεια.
Περίπου, το 59% του συνόλου δήλωσε ότι έκανε σεξ 12 φορές τον μήνα στην ηλικία των 20 ετών. Το ποσοστό αυτό γινόταν 48% στην ηλικία των 30, 28% στα 40 και 13% στο 50ό έτος της ηλικίας.
Τα δύο πέμπτα της ομάδας που είχε εμφανίσει καρκίνο του προστάτη είχαν τουλάχιστον έξι συντρόφους στη ζωή τους. Από την υγιή ομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 30%, ενώ οι περισσότεροι είχαν έως δύο συντρόφους στη ζωή τους.
Τέλος, το 40% της πρώτης ομάδας είχε τουλάχιστον είκοσι σεξουαλικές επαφές τον μήνα στην ηλικία των 20, ενώ στη δεύτερη ομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 32%. Το χάσμα αυτό έκλεινε όσο μεγάλωναν σε ηλικία οι ερωτηθέντες, γεγονός που σημαίνει ότι η διαφορά ήταν μεγαλύτερη στις μικρότερες ηλικίες.
Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο καρκίνος του προστάτη ενδεχομένως συνδυάζεται με τα επίπεδα ορμονών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, τα οποία είναι υψηλότερα στους ανθρώπους με συχνότερες σεξουαλικές επαφές.

http://www.zougla.gr/

Φωτιά σε απορριμματοφόρο στον Ταύρο


Φωτιά εκδηλώθηκε στις 00:30 σε ένα απορριμματοφόρο που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης δημοτικών οχημάτων επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην περιοχή του Ταύρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στην καρότσα του οχήματος -που είχε σκουπίδια- και με τη συνδρομή των πυροσβεστών κατασβέστηκε προτού επεκταθεί στο αμάξωμα.

Μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η αιτία που την προκάλεσε. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=224427&cid=4

Άρχισαν το πρωί τα στρατιωτικά γυμνάσια της Ν. Κορέας, που έχουν προκαλέσει κρίση με τον γειτονικό Βορρά. Στα καταφύγια ο άμαχος πληθυσμός.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  KOREA_538_355.JPG Εμφανίσεις:  4 Μέγεθος:  43,3 KB
Ξεκίνησαν στις 07:30 το πρωί ώρα Ελλάδος τα γυμνάσια με πραγματικά πυρά που έχει προγραμματίσει έξω από τη νήσο Γιενοπγιεόνγκ η Νότιος Κορέα και πρόκειται να διαρκέσουν λιγότερο από δύο ώρες, μετέδωσε το πρακτορείο Γιονχάπ επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης.

Η ομίχλη καθυστερησέ την έναρξη των ασκήσεων, η οποία είχε προγραμματισθεί για νωρίτερα εντός της ημέρας.

Οι άμαχοι στη νοτιοκορεατική νήσο Γιεονπγιεόνγκ, που πρόσφατα προσβλήθηκε από το πυροβολικό της Βορείου Κορέας, και όσοι διαμένουν σε άλλες τέσσερις παρακείμενες νήσους, έλαβαν διαταγή να τρέξουν μέσα σε 30’ στα καταφύγια, τονίζει φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την ανακοίνωση από τη Σεούλ της απόφασής της να επιμείνει στη διεξαγωγή των στρατιωτικών της γυμνασίων.

Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού γενικού επιτελείου δήλωσε πως η διαταγή διαβιβάσθηκε σε όλες τις νήσους της Κίτρινης Θάλασσας που συνορεύουν με τη Βόρειο Κορέα.

Στις ίδιες τις νήσους, μεγάφωνα που είχαν τοποθετηθεί στη Γιεονπγιεόνγκ κάλεσαν όλους τους αμάχους να μεταβούν στα καταφύγια, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Κάτοικοι, δημοσιογράφοι, δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι πολίτες κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια εντός 30’.

Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε σήμερα να καταλήξει σε μία κοινή θέση, ώστε να αποκλιμακωθεί η συνεχώς αυξανόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο, έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκησε 8,5 ώρες.

Ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν εξήγησε ότι οι συζητήσεις "δεν στέφθηκαν με επιτυχία", αλλά πρόσθεσε ότι οι επαφές μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων θα συνεχιστούν.

Πρόσθεσε άλλωστε ότι η πρότασή του να εκδόσει το Συμβούλιο Ασφαλείας μία ομόφωνη δήλωση που θα στείλει τόσο την Σεούλ όσο και την Πιονγιάνγκ ένα μήνυμα "για μέγιστη αυτοσυγκράτηση" δεν έγινε δεκτή από τα περισσότερα μέλη.

Εξάλλου ο Τσούρκιν επεσήμανε ότι η Νότια Κορέα δεν πρέπει να πραγματοποιήσει αυτή τη στιγμή στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά από το νησί Γιονγκπιόνγκ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. "Είναι καλύτερο να αποφύγουν να προχωρήσουν σε αυτή την άσκηση αυτή τη στιγμή", δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Από τη μεριά της η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι διαφωνίες των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την κρίση στην κορεατική χερσόνησο "δεν είναι πιθανό να γεφυρωθούν".


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι συζητήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να συνεχιστούν σήμερα Δευτέρα.


www.newsit.gr

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στη Νέα Υόρκη

Ο πυρετός έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει την πόλη και τα μεγαλύτερα καταστήματα της Νέας Υόρκης σε μια βιασύνη για να διακοσμήσουν τις βιτρίνες τους, ζωντανά δυνατά και πολυτελέστατα...













http://www.i-diadromi.com/2010/12/blog-post_9062.html

Διπλό κι έφυγε για το... 38!

Διπλό κι έφυγε για το... 38!


Ο Ολυμπιακός έφτιαξε με την εκπληκτική απόδοσή στο πρώτο μέρος την τούρτα κι ο Κατσιαρός έβαλε το κερασάκι στη νίκη (1-0) που τον φέρνει αγκαλιά με το 38ο πρωτάθλημα! Κατάπιε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ο Σπάθας.

Αλλαγή στα αριστερά!
Νέα πρόσωπα περιελάμβανε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού και μετά από καιρό ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την βασική του αριστερά πλευρά, αφού ο Μπράβο επέστρεψε μετά από έξι εβδομάδες, ενώ ο Ριέρα έσπασε όλα τα… κοντέρ και πάτησε χορτάρι μόλις δυο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του. Ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο ξανά μαζί (τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο) και ο Ολυμπιακός έγινε πιο συμπαγής αμυντικά. Ο Ουρτάδο κάλυψε το κενό του Ντουντού, ενώ ο Ζαϊρί διατηρήθηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς στην ενδεκάδα
Το καλύτερο πεντάλεπτο!
Οι εντολές του Βαλβέρδε ήταν πίεση και η μπάλα χαμηλά, οι παίκτες του τις ακολούθησαν πιστά και ο Ολυμπιακός κατάφερε από την αρχή να επιβληθεί. Πίεση ψηλά, συμπαγής στην άμυνα, με τα άκρα να προωθούνται και να κρατούν τη Λάρισα στην περιοχή της. Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, ο Ουρτάδο ήταν βελτιωμένος, ο Ιμπαγάσα μοίραζε, μάρκαρε, ενώ έπαιξε και… δεξί μπακ για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Ριέρα ήταν κινητικός και με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακός ολοένα και ανέβαινε.

Περισσότερα:Gazzetta.gr

Εργασίες στη μεταλλική γέφυρα της Λ.Αθηνών


Από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου μέχρι νωρίς το πρωί (06.30) της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιούνται στη μεταλλική γέφυρα της Λ.Αθηνών, στη συμβολή με την Λ.Κηφισού, εργασίες σταδιακής ανύψωσης του φορέα της γέφυρας (κλάδος από Αθήνα προς Κόρινθο), στις θέσεις στήριξής του επί των πυλώνων της γέφυρας, για την πλήρη αντικατάσταση των εδράνων.

Λόγω των εργασιών απαιτείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της μεταλλικής γέφυρας της Λ. Αθηνών, σε όλο το μήκος της, στον κλάδο από Αθήνα προς Κόρινθο.

Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παράκαμψης σε διαδρομή που θα υποδεικνύεται μέσω σήμανσης.

http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_2476.html

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού Ματ Μάσμπι!

Γιάνν


Γιάννης Νάτου


Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μία κατηγορία μόνος του για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από σήμερα όμως, καταρρίπτει το ρεκόρ του θρυλικού Ματ Μάσμπι και μπορεί να περηφανεύεται πως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


 Φέργκιουσον ολοκλήρωσε σήμερα8.811 μέρες που είναι αφεντικό των «κόκκινων διαβόλων», κάτι που σημαίνει πως ξεπέρασε το ρεκόρ του επίσης Σκωτσέζου Ματ Μάσμπι, ο οποίος πέρασε δύο φορές από το συγκεκριμένο πόστο. Αυτές ήταν την περίοδο 1945-69 και το 1970-71, θητείες στις οποίες η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο και πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας. 

«Πίστευα πως το ρεκόρ αυτό θα κρατούσε για πάντα. Είναι μια έκπληξη και για μένα να παίρνω στα χέρια μου αυτό το ρεκόρ», είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον Μάσμπι που έφυγε από τον κόσμο το 1994. Ο Σερ Άλεξ, όμως, συνεχίζει απτόητος...

http://www.contra.gr/


Νέα Επίδαυρος: Εκδηλώσεις για την επέτειο των 189 ετών από την πρώτη Εθνοσυνέλευση

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου. Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην «Πιάδα» - έτσι ονομαζόταν Λαϊκά τότε η Νέα Επίδαυρος, προσωπικότητες της τότε εποχής, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και προέβησαν σε ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, κήρυξαν την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και συνέταξαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποτελείτο από 110 άρθρα, ενώ παράλληλα καθιέρωσαν τη Γαλανόλευκη ως σημαία του κράτους. Το Σύνταγμα αυτό που αναθεωρήθηκε μετά από περίπου 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 1844, αποτελεί και σήμερα τον βασικό κορμό του σημερινού Συντάγματος.
Στις εκδηλώσεις την βουλή εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην 190η επέτειο, η Βουλή θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, του οποίου η Νέα Επίδαυρος είναι και γενέτειρά του, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι τοπικές νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι του στρατού και Σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορλάντο, Ουάσινγκτον και Φίνιξ αναπροσάρμοσαν τα ρόστερ τους. Η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή στο ΝΒΑ

Μία πελώρια ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο ΝΒΑ, με τους Ουίζαρντς, Σανς και Μάτζικ να ανακατεύουν την τράπουλα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.
Κάτοικος Ορλάντο γίνεται ο Γκίλμπερτ ΑρίναςΚάτοικος Ορλάντο γίνεται ο Γκίλμπερτ Αρίνας
Το Ορλάντο, στην προσπάθειά του να ανακάμψει και να κυνηγήσει τον τίτλο, πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Γκίλμπερτ Αρίνας (που μετά την απόκτηση του Τζον Γουολ είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην Ουάρινγκτον) καθώς και τους Τζέισον Ρίτσαρντσον και Χέντο Τούρκογλου από το Φίνιξ. Μάλιστα την είδηση της απόκτησης του Τούρκου υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη οι φίλοι της ομάδες, τους οποίους ο παίκτης κέρδισε στην πρώτη του θητεία στη Μάτζικ.

Η Ουάσινγκτον πήρε από το Ορλάντο τον Ρασάρντ Λούις, ενώ το Φίνιξ (επίσης από την ομάδα της Φλόριντα) τους Βινς Κάρτερ, Μικαέλ Πιετρούς, Μάρτσιν Γκόρτατ, Ερλ Κλαρκ, μία επιλογή πρώτου γύρου στο επόμενο ντραφτ και 3 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.enet.gr/

Συμφωνία για ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ



Συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Η υπογραφή της συμφωνίας για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακων που βρίσκεται στην περιοχή της Κύπρου έγινε στη Λευκωσία από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου, παρουσία και του Κύπριου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση πάντοτε εργάζεται για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία ενίσχυσης της κυριαρχίας της. 

Σημείωσε ότι η προσπάθεια για την οριοθέτηση της ΑΟΖ «γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες με ένα πολύ στοχευμένο, συγκεκριμένο και μεθοδικό τρόπο και αποτέλεσμα τούτου είναι και η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ». 

Εξάλλου , η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών και τονίζει ότι η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση και συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου. 

«Υπό το φως της πρόσφατης ανακάλυψης πλούσιων φυσικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οριοθέτηση των συνόρων του Ισραήλ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ζωτικών οικονομικών συμφερόντων του Ισραήλ, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές και σαφήνεια στους γείτονες του Ισραήλ, ως προς την ακριβή τοποθεσία των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ και ως προς τα δικαιώματα του στους φυσικούς θαλάσσιους πόρους», καταλήγει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στη Λευκωσία. 



http://www.zougla.gr/