Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στη Νέα Υόρκη

Ο πυρετός έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει την πόλη και τα μεγαλύτερα καταστήματα της Νέας Υόρκης σε μια βιασύνη για να διακοσμήσουν τις βιτρίνες τους, ζωντανά δυνατά και πολυτελέστατα...













http://www.i-diadromi.com/2010/12/blog-post_9062.html

Διπλό κι έφυγε για το... 38!

Διπλό κι έφυγε για το... 38!


Ο Ολυμπιακός έφτιαξε με την εκπληκτική απόδοσή στο πρώτο μέρος την τούρτα κι ο Κατσιαρός έβαλε το κερασάκι στη νίκη (1-0) που τον φέρνει αγκαλιά με το 38ο πρωτάθλημα! Κατάπιε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ ο Σπάθας.

Αλλαγή στα αριστερά!
Νέα πρόσωπα περιελάμβανε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού και μετά από καιρό ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την βασική του αριστερά πλευρά, αφού ο Μπράβο επέστρεψε μετά από έξι εβδομάδες, ενώ ο Ριέρα έσπασε όλα τα… κοντέρ και πάτησε χορτάρι μόλις δυο εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του. Ο Μέλμπεργκ με τον Παπαδόπουλο ξανά μαζί (τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο) και ο Ολυμπιακός έγινε πιο συμπαγής αμυντικά. Ο Ουρτάδο κάλυψε το κενό του Ντουντού, ενώ ο Ζαϊρί διατηρήθηκε για δεύτερο διαδοχικό ματς στην ενδεκάδα
Το καλύτερο πεντάλεπτο!
Οι εντολές του Βαλβέρδε ήταν πίεση και η μπάλα χαμηλά, οι παίκτες του τις ακολούθησαν πιστά και ο Ολυμπιακός κατάφερε από την αρχή να επιβληθεί. Πίεση ψηλά, συμπαγής στην άμυνα, με τα άκρα να προωθούνται και να κρατούν τη Λάρισα στην περιοχή της. Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο στο κέντρο, ο Ουρτάδο ήταν βελτιωμένος, ο Ιμπαγάσα μοίραζε, μάρκαρε, ενώ έπαιξε και… δεξί μπακ για να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο Ριέρα ήταν κινητικός και με το πέρασμα του χρόνου ο Ολυμπιακός ολοένα και ανέβαινε.

Περισσότερα:Gazzetta.gr

Εργασίες στη μεταλλική γέφυρα της Λ.Αθηνών


Από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου μέχρι νωρίς το πρωί (06.30) της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιούνται στη μεταλλική γέφυρα της Λ.Αθηνών, στη συμβολή με την Λ.Κηφισού, εργασίες σταδιακής ανύψωσης του φορέα της γέφυρας (κλάδος από Αθήνα προς Κόρινθο), στις θέσεις στήριξής του επί των πυλώνων της γέφυρας, για την πλήρη αντικατάσταση των εδράνων.

Λόγω των εργασιών απαιτείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της μεταλλικής γέφυρας της Λ. Αθηνών, σε όλο το μήκος της, στον κλάδο από Αθήνα προς Κόρινθο.

Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παράκαμψης σε διαδρομή που θα υποδεικνύεται μέσω σήμανσης.

http://www.i-reportergr.com/2010/12/blog-post_2476.html

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού Ματ Μάσμπι!

Γιάνν


Γιάννης Νάτου


Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι μία κατηγορία μόνος του για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από σήμερα όμως, καταρρίπτει το ρεκόρ του θρυλικού Ματ Μάσμπι και μπορεί να περηφανεύεται πως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


 Φέργκιουσον ολοκλήρωσε σήμερα8.811 μέρες που είναι αφεντικό των «κόκκινων διαβόλων», κάτι που σημαίνει πως ξεπέρασε το ρεκόρ του επίσης Σκωτσέζου Ματ Μάσμπι, ο οποίος πέρασε δύο φορές από το συγκεκριμένο πόστο. Αυτές ήταν την περίοδο 1945-69 και το 1970-71, θητείες στις οποίες η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο και πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας. 

«Πίστευα πως το ρεκόρ αυτό θα κρατούσε για πάντα. Είναι μια έκπληξη και για μένα να παίρνω στα χέρια μου αυτό το ρεκόρ», είπε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον Μάσμπι που έφυγε από τον κόσμο το 1994. Ο Σερ Άλεξ, όμως, συνεχίζει απτόητος...

http://www.contra.gr/


Νέα Επίδαυρος: Εκδηλώσεις για την επέτειο των 189 ετών από την πρώτη Εθνοσυνέλευση

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου. Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην «Πιάδα» - έτσι ονομαζόταν Λαϊκά τότε η Νέα Επίδαυρος, προσωπικότητες της τότε εποχής, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και προέβησαν σε ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, κήρυξαν την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και συνέταξαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποτελείτο από 110 άρθρα, ενώ παράλληλα καθιέρωσαν τη Γαλανόλευκη ως σημαία του κράτους. Το Σύνταγμα αυτό που αναθεωρήθηκε μετά από περίπου 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 1844, αποτελεί και σήμερα τον βασικό κορμό του σημερινού Συντάγματος.
Στις εκδηλώσεις την βουλή εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην 190η επέτειο, η Βουλή θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, του οποίου η Νέα Επίδαυρος είναι και γενέτειρά του, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι τοπικές νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι του στρατού και Σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορλάντο, Ουάσινγκτον και Φίνιξ αναπροσάρμοσαν τα ρόστερ τους. Η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή στο ΝΒΑ

Μία πελώρια ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στο ΝΒΑ, με τους Ουίζαρντς, Σανς και Μάτζικ να ανακατεύουν την τράπουλα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ.
Κάτοικος Ορλάντο γίνεται ο Γκίλμπερτ ΑρίναςΚάτοικος Ορλάντο γίνεται ο Γκίλμπερτ Αρίνας
Το Ορλάντο, στην προσπάθειά του να ανακάμψει και να κυνηγήσει τον τίτλο, πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Γκίλμπερτ Αρίνας (που μετά την απόκτηση του Τζον Γουολ είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην Ουάρινγκτον) καθώς και τους Τζέισον Ρίτσαρντσον και Χέντο Τούρκογλου από το Φίνιξ. Μάλιστα την είδηση της απόκτησης του Τούρκου υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη οι φίλοι της ομάδες, τους οποίους ο παίκτης κέρδισε στην πρώτη του θητεία στη Μάτζικ.

Η Ουάσινγκτον πήρε από το Ορλάντο τον Ρασάρντ Λούις, ενώ το Φίνιξ (επίσης από την ομάδα της Φλόριντα) τους Βινς Κάρτερ, Μικαέλ Πιετρούς, Μάρτσιν Γκόρτατ, Ερλ Κλαρκ, μία επιλογή πρώτου γύρου στο επόμενο ντραφτ και 3 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.enet.gr/

Συμφωνία για ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ



Συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) υπέγραψαν η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Η υπογραφή της συμφωνίας για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακων που βρίσκεται στην περιοχή της Κύπρου έγινε στη Λευκωσία από τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού και τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου, παρουσία και του Κύπριου Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή κυβέρνηση πάντοτε εργάζεται για την υπεράσπιση και ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αξιοποίηση των όποιων πλεονεκτημάτων προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία ενίσχυσης της κυριαρχίας της. 

Σημείωσε ότι η προσπάθεια για την οριοθέτηση της ΑΟΖ «γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες με ένα πολύ στοχευμένο, συγκεκριμένο και μεθοδικό τρόπο και αποτέλεσμα τούτου είναι και η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ». 

Εξάλλου , η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο κρατών και τονίζει ότι η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη στενή σχέση και συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου. 

«Υπό το φως της πρόσφατης ανακάλυψης πλούσιων φυσικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οριοθέτηση των συνόρων του Ισραήλ θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ζωτικών οικονομικών συμφερόντων του Ισραήλ, παρέχοντας ασφάλεια στους επενδυτές και σαφήνεια στους γείτονες του Ισραήλ, ως προς την ακριβή τοποθεσία των θαλάσσιων συνόρων του Ισραήλ και ως προς τα δικαιώματα του στους φυσικούς θαλάσσιους πόρους», καταλήγει η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στη Λευκωσία. 



http://www.zougla.gr/

Η έμπνευση της Έρρικας


Η Έρρικα Πρεζεράκου είναι ένα κορίτσι που δεν το βάζει κάτω και αυτό το έχει αποδείξει πολλές φορές, όπως την εποχή που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και παραλίγο να διακόψει την καριέρας της στον αθλητισμό.

Τότε ήταν που εμπνεύστηκε το Replace, μια πρωτοποριακή μέθοδο που εμπνέει παιδιά και ενήλικες να ασχοληθούν με την γυμναστική. Η Έρικκα μαζί με μια ομάδα ψυχολόγων έχουν αναλάβει να γυμνάζουν ανθρώπους κάθε ηλικίας μέσα από ποικιλία 3.000 ασκήσεων.


Πηγή:ciao
http://www.zougla.gr/


Είναι η Paris Hilton!



Ψηλά τακούνια, στενά ροζ ρουχαλάκια… και στυλ, βλέπε Barbe, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Paris Hilton!

H «χρυσή» κληρονόμος, εμφανίστηκε χθες στη Μαδρίτη για να προωθήσει ένα νέο μοντέλο αγωνιστικής μηχανής με το… όνομά της…

Η μηχανή εννοείτε και είναι στις αγαπημένες αποχρώσεις της ξανθιάς Paris.

Για να δούμε, ποιος θα την πάρει!



http://www.zougla.gr/

Οι δορυφόροι «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του πλανήτη μας

Οι δορυφόροι τίθενται για άλλη μια φορά στην υπηρεσία της μελέτης του γήινου περιβάλλοντος.
Αμερικάνοι επιστήμονες αναπτύσσουν τεχνικές μελέτης... των τρυποκάρυδων αξιοποιώντας την τεχνολογία του διαστήματος, μέσω της οποίας λαμβάνουν στοιχεία για τις συνήθειές τους και τα ακριβή μέρη που διαβιούν.
Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται ότι θα δώσει σημαντικά στοιχεία για τη βιοποικιλότητα των δασών, καθώς πολλά άλλα είδη εξαρτώνται από τα συμπαθή πτηνά.

Οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους από την πλευρά τους σκοπεύουν να καταμετρήσουν την κίνηση των ωκεανών, με τον εντοπισμό του μαγνητισμού τους από ...δορυφόρο. Αυτή η μελέτη θα βοηθήσει στη γνώση του πώς οι ωκεανοί συμβάλουν στη δημιουργία της θερμότητας στον πλανήτη και τα πορίσματα θεωρούνται κρίσιμα στο πλαίσιο των γενικών κλιματικών μετρήσεων και της επικαιροποίησής τους εξαιτίας του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.


zougla.gr
Από...http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5918.html

Κρέμασε τα γάντια του ο Αμπονταντσιέρι


Κρέμασε τα γάντια του ο Αμπονταντσιέρι
Τέλος σε μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα έβαλε ο Ρομπέρτο Αμπονταντσιέρι. Ο 38χρονος πορτιέρο μετά από 16 χρόνια συνεχής παρουσίας, αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Ο Πάτο (πάπια) Αμπονταντσιέρι είχε ανακοινώσει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα λάμβανε μέρος. Μετά το τέλος του αγώνα της Ιντερνασιονάλ με την Σεογκνάμ ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφασή του.

Ο 38χρονος πορτιέρο έγραψε ιστορία με την φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς την οποία φόρεσε για δέκα χρόνια κατακτώντας τα πάντα, ενώ ήταν ο βασικός πορτιέρο της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ του 2006.
Gazzetta.gr

Φεστιβάλ χιονιού και πάγου στην κίνα .


Coolest Christmas Festival of China
Coolest Christmas Festival of China
Coolest Christmas Festival of China
Coolest Christmas Festival of China
Coolest Christmas Festival of China
Coolest Christmas Festival of China

Στο αυτόφωρο όσοι δεν καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων


 Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.
Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».
kathimerini.gr

Ανοιχτά τα καταστήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη λόγω εορταστικού ωραρίου

Ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα, προτελευταία Κυριακή του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το εορταστικό, συνεχές ωράριο που ισχύει από τις 16 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας και του Πειραιά θα είναι ανοιχτά τις από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ μέχρι και την Πέμπτη.
Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 9:00 και θα κλείσουν στις 18:00
Ανήμερα τα Χριστούγεννα (Σάββατο) και την επομένη (Κυριακή) τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ από το Σάββατο (1η Ιανουαρίου) έως την Δευτέρα (3 Ιανουαρίου) θα παραμείνουν κλειστά.
Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 19-12-2010.
Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα Καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.


Για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, το εορταστικό ωράριο που ισχύει από τις 13 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:
Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, αλλά και από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10πμ έως τις 9μμ.
Την παραμονή Χριστουγέννων θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10πμ έως τις 6μμ και την παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 10πμ έως τις 4μμ. Τα Σαββατοκύριακα 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Επίσης, και στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, σε αντικατάσταση της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου


ΤΟ ΒΗΜΑ
http://kapistri.blogspot.com/2010/12/blog-post_6194.html

Πέθανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Σκιόπα


O σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πέθανε κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο Παλάτσο Στατσέτι της Ρώμης μπροστά στα μάτια δεκάδων συνδαιτημόνων. 

Θεωρείται από τους αρχιτέκτονες του ευρώ ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – υπηρέτησε στο ΔΣ από το 1999 ως το 2005. 

Ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα αγωνίστηκε για να καθιερωθεί το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα, καθώς το θεωρούσε καταλύτη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. “Το νέο μας νόμισμα δεν ενώνει μόνο οικονομίες αλλά και τους λαούς της Ευρώπης” είχε δηλώσει έξι μήνες μετά την είσοδο του ευρώ ως κοινού νομίσματος, το 1999. “Αυτή την στιγμή δεν έχουμε πια εθνικές κοινωνίες αλλά μία ευρωπαϊκή κοινωνία. Αυτό νομίζω ότι σηματοδοτεί μία βαθιά αλλαγή στην ανθρώπινη ιστορία” είχε πει.

Υπήρξε επίσης αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας για 13 χρόνια. Το 2006 έγινε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, μία θέση την οποία διατήρησε μέχρι την κατάρρευση της κυβέρνησης το 2008. 

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1940 στο Μπελούνο της βόρειας Ιταλίας. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μποτσόνι στο Μιλάνο από όπου πήρε πτυχίο οικονομικών ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο φημισμένο MIT της Μασαχουσέτης. 

Το 1988 εργάστηκε για την Επιτροπή Ντελόρ αποστολή της οποίας ήταν η προετοιμασία για την είσοδο του κοινού νομίσματος. Η Επιτροπή συνέταξε το σχέδιο το οποίο αργότερα εισήχθη στη Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) με την οποία καθιερώθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση. 

Ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα επελέγη για υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για τη χώρα – μέσα σε συνθήκες οικονομικής στασιμότητας και διόγκωσης του χρέους -.

Έμεινε γνωστός για τις αιματηρές περικοπές στις οποίες είχε προβεί τότε. Το 2007 όμως κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα της Ιταλίας μέσα στα όρια που προέβλεπε η ΕΕ για πρώτη φορά από το 2002. 

Το 2007 έγινε πρόεδρος της συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μία θέση που διατήρησε και μετά την πτώση της κυβέρνησης Πρόντι.

http://www.protothema.gr/

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός
Η νέα... γκέλα του Παναθηναϊκού στέφει από το Σάββατο τον Ολυμπιακό πρωταθλητή χειμώνα στην Σούπερ Λίγκα. Στο λιμάνι τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν με τους ανθρώπους της ομάδας να λένε πως «τώρα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουμε την διαφορά μας με τον Παναθηναϊκό!».
Στον Ολυμπιακό ναι μεν χάρηκαν πολύ με το νέο βαθμολογικό ολίσθημα του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν μένουν στο γεγονός πως εξακολουθούν να είναι πρώτοι στην Σούπερ Λίγκα. Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα είναι αναμφίβολα κάτι σημαντικό για τους Πειραιώτες, όμως αυτό που άπαντες θέλουν πια είναι η νίκη στην Λάρισα για να ανοίξει η... ψαλίδα με τον αιώνιο αντίπαλο. Εξάλλου μία νίκη επί της Λάρισας θα φέρει... αγκαλιά τον Ολυμπιακό με τον φετινό τίτλο. Αυτό που πάντως ανέφεραν στου Ρέντη ήταν πως «τώρα έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουμε την διαφορά μας με τον Παναθηναϊκό! Πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε πάση θυσία την Λάρισα».

Gazzetta.gr

Τσιώλης: «Γράψαμε ιστορία»

Τσιώλης: «Γράψαμε ιστορία»
Εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκό, ο Σάκης Τσιώλης τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έγραψε ιστορία.
Σήμερα, πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη. Δεν περιμέναμε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης με τέτοιον τρόπο, όμως κερδίσαμε δίκαια, καθώς παλέψαμε το παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από τον τερματοφύλακα, μέχρι και τον επιθετικό ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε ήταν για σεμινάριο. Όταν η νίκη είναι απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, σίγουρα γράφεις ιστορία», ήταν οι δηλώσεις του Καρδιτσιώτη τεχνικού.

Gazzetta.gr

Στην κορυφή του κόσμου η Ίντερ




Στην κορυφή του κόσμου αναρριχήθηκε η Ίντερ, η οποία σήμερα πανηγύρισε τον πέμπτο τίτλο της μέσα στο 2010.
Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 3-0 τη Μαζέμπε από το Κονγκό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι και πρόσθεσαν κι αυτό το τρόπαιο στην πλούσια φετινή συλλογή της.
Τα τέρματά της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ σημείωσαν οι Γκόραν Πάντεβ (13’)  Σαμουέλ Ετο'ό (17') και Μπιαμπιανί (85').
Την τρίτη θέση στην διοργάνωση κατέκτησε η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, νικώντας με 4-2 την Σεονάμ από την Ν.Κορέα στον μικρό τελικό.
http://www.zougla.gr/

Ένας Έλληνας, μια Ferrari και μια τράπεζα...

4


Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τραπεζα της Νεας Υορκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.

Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω εργασίας για 2 εβδομάδες και χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρει ένα δανειο των $5.000....



Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος ασφάλειας (υποθήκη) για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια Ferrari , που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της Τράπεζας.
Μέσα σε 10 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει.

Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μία Ferrari των $250.000 για να πάρει δάνειο $5000(!) Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαραζ της τράπεζας.

Δύο βδομάδες αργότερα, ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5000 και τον τόκο, που ανέρχεται στα $15.41. Ο υπάλληλος του λέει:

"Κύριε, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστη και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος(!) Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο;"

Και ο Έλληνας απαντά:
"Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσα να αφήσω το αυτοκίνητό μου για δύο εβδομάδες, χωρίς να πάθει το παραμικρό, και να πληρώσω ΜΟΝΟ $15.40"

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/ferrari.html

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Με γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 87’ η Φρανκφούρτη 1-0 την πρωτοπόρο Ο Γκέκας «φρέναρε» τη Ντόρτμουντ

Μετά από… διάλειμμα μίας αγωνιστικής ο Φάνης Γκέκας ξαναβρήκε δίχτυα και παράλληλα οδήγησε τη Φρανκφούρτη στη νίκη επί της πρωτοπόρου Ντόρτμουντ με 1-0, που υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 15 παιχνίδια (είχε χάσει στην πρεμιέρα από τη Λεβερκούζεν). Αποθεώθηκε από 51.000 κόσμο ο Έλληνας επιθετικός τη στιγμή που έδωσε τη θέση στον Αμανατίδη στο 90’.

Για μία ακόμα φορά φέτος ο Φάνης Γκέκας αναγκάζει τους οπαδούς της Φρανκφούρτης να τον χειροκροτήσουν όρθιοι στην κατάμεστη (είχε sold out) «Κόμετσμπανκ Αρίνα»! Ο 30χρονος επιθετικός μπορεί να ήταν εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τη Ντόρτμουντ, ωστόσο τρία λεπτά πριν από το τέλος εκμεταλλεύτηκε έξοχη μπαλιά στον κενό χώρο και με ψύχραιμο πλασέ χάρισε τη νίκη στη Φρανκφούρτη, πετυχαίνοντας παράλληλα το 14ο φετινό του τέρμα. Η Ντόρτμουντ εξακολουθεί να είναι μόνη πρώτη, όμως ενδεχομένως η Λεβερκούζεν να πλησιάσει περισσότερο, αν κερδίσει την Κυριακή την Φράιμπουργκ.
 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν σήμερα, ξεχώρισε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ραούλ με τη φανέλα της Σάλκε, καθώς ο Ισπανός πέτυχε και τα τρία τέρματα στο 3-0 επί της Κολωνίας, σ’ ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε για 13 λεπτά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (πέρασε στο 77’ στο ματς στη θέση του Φαρφάν).
 
Η βαθμολογία στην κορυφή: Ντόρτμουντ 43, Λεβερκούζεν 32, Ανόβερο 31, Μάιντς 30, Μπάγερν 26, Φρανκφούρτη 26, Χόφενχαϊμ 25, Φράιμπουργκ 24, Αμβούργο 24

http://www.enet.gr/

Οι καλύτερες φωτογραφίες του τηλεσκόπιου Hubble

Πώς μπορούν να συνδυαστούν η επιστήμη, η φύση και η... τέχνη; Η απάντηση προκύπτει από τις 10 καλύτερες φωτογραφίες για το 2010 που τράβηξε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Απολαύστε τις.







 




















http://www.zougla.gr/

Η Μενούνος έπεισε την Αντζελίνα να διαφημίσει την Ελλάδα

Της Μαρίας Λεμονιάς


Η Μαρία Μενούνος επιστρατεύει τους διάσημους φίλους της για καλό της Ελλάδας. Μετά τα τρέιλερ με τους Ελληνες σελέμπριτι να μιλούν για την οικονομική κρίση στα αμερικανικά ΜΜΕ (θυμόμαστε τις φωτογραφίες με τον αλυσοδεμένο Αλέξη Γεωργούλη να λέει ότι θα το ξεπεράσουμε), τώρα ήρθε η σειρά και των ξένων σταρ να παίξουν τον ρόλο τους. Και μάλιστα εκείνων που απασχολούν συχνά τα media και διαθέτουν εξέχουσα θέση στον λόφο του Χόλιγουντ. Πρώτη και καλύτερη η Αντζελίνα Τζολί. 


«Στο τελευταίο της ταξίδι στην Ελλάδα, που έγινε πριν από περίπου δύο μήνες με αφορμή τον Μαραθώνιο, η ελληνικής καταγωγής Μαρία κατάλαβε ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτή που περιγράφεται», αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον της. «Γι’ αυτό και ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει ανθρώπους που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς στις εκπομπές της, με τους οποίους έχει κρατήσει μια πιο προσωπική σχέση, προκειμένου να αναπτύξουν πρωτοβουλία με την οποία θα βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, αλλάζοντας την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ με ξένους σταρ θα φέρουν τη σφραγίδα του σεναρίου αλλά και την υλοποίηση της εταιρείας παραγωγής της Μαρίας. Αυτές τις ημέρες μάλιστα γίνονται οι πρώτες συζητήσεις με όλους εκείνους που θα πλαισιώσουν την προσπάθεια».




Τα Οσκαρ και οι ευχές Γερουλάνου

Μέσα από μια σειρά συναντήσεων που είχε η Ελληνίδα δημοσιογράφος με κινηματογραφικούς σταρ κατέληξε στην απόφαση η πρώτη που θα δοκιμαστεί στο εγχείρημα να είναι η Αντζελίνα Τζολί, μια φίλη της που τα συνδυάζει όλα: καριέρα και προβεβλημένη προσωπική ζωή. Κάθε της δήλωση απασχολεί τα media για ημέρες και αυτό εξυπηρετεί τους σκοπούς της. Μάλιστα, άνθρωποι από το περιβάλλον της επισημαίνουν: «Στη συνάντηση που είχαν οι δύο γυναίκες πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της Μαρίας στο Μπέβερλι Χιλs έγινε εμφανές ότι η Τζολί είδε το όλο εγχείρημα με ενθουσιασμό. Το γεγονός άλλωστε ότι είναι πρέσβειρα της UNICEF, ότι βοηθάει τους φτωχούς ανά τον κόσμο να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους αλλά και ότι διαθέτει και η ίδια σπίτι στη Σαντορίνη και επομένως λατρεύει την Ελλάδα έκανε τις συνεννοήσεις ακόμη πιο εύκολες».

Η σέξι Αμερικανίδα ηθοποιός δεν θα πρωταγωνιστήσει μόνο σε μια σειρά από τηλεοπτικά σποτ που θα διαφημίζουν τη χώρα μας, αλλά θα αναφέρεται στην Ιστορία του τόπου μας και στη γνήσια ελληνική φιλοξενία όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ακόμη και στο πολυφωτογραφημένο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. «Η προσπάθεια θα είναι συνολική και οργανωμένη. Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα», δηλώνει.

Η Αντζελίνα Τζολί μπορεί να είναι η πρώτη που θα δοκιμαστεί στην προσπάθεια, δεν θα είναι όμως η μόνη. Ακολουθούν επαφές με τον Μπεν Αφλεκ, την Τζούλια Ρόμπερτς και άλλους. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος όχι μόνο είναι ενήμερος για το θέμα αλλά βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με τη Μαρία Μενούνος. Η παρουσία της άλλωστε στον Μαραθώνιο της Αθήνας έπεισε ότι η μικροκαμωμένη καλλονή έχει τον τρόπο της να ξεσηκώνει τα ξένα media.





Περισσότερα:http://www.protothema.gr/