Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα


Το Χ.Κ. Παρνασσού ανοίγει αύριο Παρασκευή με τον αναβατήρα Αίολο.
Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια ανοίγει αύριο Παρασκευή για χιονοδρομία.
Το Χ.Κ. Καλαβρύτων ανοίγει το Σάββατο για χιονοδρομία.
Σε λειτουργία ο αναβατήρας Μετερίζι στο Καιμακτσαλάν.
Η Κυριακή εκτιμάται ότι θα είναι μια καλή μέρα για χιονοδρομία για τα χιονοδρομικά της Κεντρικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Στο Σέλι σήμερα λειτουργούν τα baby και πιθανόν αύριο να λειτουργήσει ο εναέριος.
20 εκ. φυσικό χιόνι και 40 εκ. τεχνητό στην πίστα του Παραδείσου στα 3-5 Πηγάδια, η οποία θα λειτουργήσει αύριο για χιονοδρομία με το Συρόμενο 2 να εξυπηρετεί από το τέλος του Παραδείσου και πάνω (450 μέτρα μήκος πίστας για χιονοδρομία).
Χιονίζει σε όλα τα χιονοδρομικά αλλά και στις πόλεις της Νάουσας, Έδεσσας και της Λαμίας. Να έχετε απαραιτήτως μαζί σας αλυσίδες για την ασφάλεια σας. 


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4215.html

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ400 ανδρών


Με παγκόσμιο ρεκόρ «έκλεισε» τις υποχρεώσεις της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25αρας πισίνας... του Ντουμπάι η ομάδα 4Χ400 των ανδρών της Ρωσίας. Οι πρώην Σοβιετικοί πρωταθλητές, οι Λόμπιντσεφ, Ιζότοφ, Λαγκούνοφ και Σοκορούκοφ, τερμάτισαν σε 6.49.04 στον τελικό του αγωνίσματος και κατέρριψαν το 6.51.05 του Καναδά από τις 7 Αυγούστου 2009 στο Λιντς.
protothema 

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/4400.html
Google Zeitgeist 2010: Τι ψάχνουν περισσότερο οι Έλληνες στο Google;
 
Ανακοινώθηκε το Google Zeitgeist 2010, η λίστα δηλαδή με τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες χρήστες στο Google, ή αλλιώς τα θέματα που τους απασχόλησαν περισσότερο το έτος που φτάνει στο τέλος του σε λίγες μέρες! Δείτε τις τελευταίες τάσεις στις διαδικτυακές αναζητήσεις!
Οι όροι αναζήτησης που θα δείτε στις πρώτες θέσεις στις λίστες που θα δείτε παρακάτω για τους Έλληνες χρήστες δεν προκαλούν έκπληξη, αφού οι περισσότερες αναζητήσεις αφορούν σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτα το Facebook και το YouTube, ενώ ακολουθεί το blog troktiko, που σταμάτησε να ανανεώνεται πρόσφατα, μετά και την δολοφονία του εμπνευστή του Σωκράτη Γκιόλια.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα σχετικά στοιχεία για το 2010, δηλαδή τους δημοφιλέστερους όρους αναζήτησης, τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα, τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για ανθρώπους, αλλά και τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις στο online εμπόριο, στα παιχνίδια και στα αθλητικά.
Μου κάνει εντύπωση ότι αρκετοί εξακολουθούν να κάνουν αναζήτηση στο Google με το domain name του site που τους ενδιαφέρει (πχ in.gr, meteo.gr, newsit.gr, skroutz.gr, plaisio.gr), αντί να το πληκτρολογήσουν κατευθείαν στην μπάρα διευθύνσεων του browser που χρησιμοποιούν!

Οι δημοφιλέστεροι όροι αναζήτησης για το 2010

  1. facebook
  2. youtube
  3. troktiko
  4. hotmail
  5. yahoo
  6. gmail
  7. in.gr
  8. google
  9. meteo.gr
  10. sport24

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα

  1. Newsit.gr
  2. Δημοτικές εκλογές
  3. Eurovision 2010
  4. Inception
  5. Ant1 web tv
  6. Patito feo
  7. Πανελλήνιες
  8. Ivi Adamou
  9. Πάσχα 2011
  10. Ikea katalogos

Οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις για ανθρώπους

  1. justin bieber
  2. dimitra alexandraki
  3. alexander mcqueen
  4. jean michel jarre
  5. selena gomez
  6. cheryl cole
  7. messi
  8. kim kardashian
  9. bon jovi
  10. shakira

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις στο online εμπόριο

  1. Ikea Katalogos
  2. Get it now
  3. Whatsup
  4. Kotsovolos.gr
  5. Carrefour προσφορές
  6. Ricardo.gr
  7. Alfavita.gr
  8. Skroutz.gr
  9. plaisio.gr
  10. bershka collection 2010

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Παιχνίδια

  1. farmerama
  2. football manager 2011
  3. grepolis
  4. shakes and fidget
  5. pac-man
  6. mass effect 2
  7. starcraft 2
  8. pog games
  9. GameZer
  10. Mafia 2

Ταχύτερα αναπτυσσόμενες αναζητήσεις σε Αθλητικά

  1. Sentra fm
  2. Sentra live
  3. Sentragoal.gr
  4. Gazetta.gr
  5. Prasina Nea.gr
  6. Red Planet
  7. Gavros.gr
  8. Novasports.gr
  9. πρωτοσελιδα αθλητικων εφημεριδων
  10. aek365.gr
http://www.xblog.gr/google-zeitgeist-2010/

Στα... μαχαίρια Κασίγιας-Ρονάλντο!

Η Σάρα Καρμπονέρο, γνωστή δημοσιογράφος και δεσμός του Ίκερ Κασίγιας, είναι η αιτία που ο Ισπανός τερματοφύλακας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν βγάλει τα... μαχαίρια!

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο δεσμός του Ίκερ Κασίγιας με την ιδιώτητα της δημοσιογράφου κατηγόρησε τον Πορτογάλο σταρ για εγωιστική συμπεριφορά και ατομισμό στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως ήταν φυσικό, ο Ρονάλντο δεν είδε αυτούς τους χαρακτηρισμούς με το καλύτερο «μάτι» και εξέφρασε τα παράπονά του στον Κασίγιας. Εκείνος με τη σειρά του του είπε ότι ως δημοσιογράφος η κοπέλα του πρέπει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της και έστω και αν προσπάθησε να τα... συμμαζέψει, λέγοντας ότι εκείνος δε την συμμερίζεται, η απάντησή του δεν ήταν αυτό που περίμενε να ακούσει ο συμπαίκτης του.


Από εκείνη τη στιγμή, οι σχέσεις των δύο παικτών ήταν ψυχρές και μπορεί το συμβάν να μην είδε το φως της δημοσιότητας, όμως εντός της ομάδας πήρε τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε τους Φλορεντίνο Πέρθε, Χόρχε Βαλντάνο και Μιγκέλ Παρντέθα να τους καλέσουν σε συνάντηση προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση. Οι δύο παίκτες έριξαν νερό στο κρασί τους για το καλό της ομάδας και ύστερα από πίεση της διοίκησης, όμως το γυαλί ανάμεσά τους είχε ραγίσει, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να μην ανταλλάσσουν... κουβέντα στις προπονήσεις της «Βασίλισσας»!


www.gazzetta.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_8280.html

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

 ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ
ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΑΓΑΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ" 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ 10-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΩΓΡΑΦΙΕΣ

«Έξυπνες στάσεις» ενημερώνουν τους επιβάτες

Ο ακριβής χρόνος διέλευσης των οχημάτων θα αναγράφεται σε οθόνες

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του συστήματος Τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ήδη δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών, το έργο αφορά την εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 «έξυπνων στάσεων» σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ και οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων, από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις, καθώς και από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.


Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία κέντρου ελέγχου απ' όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.


Με την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρξει βελτίωση του επιπέδου συντονισμού του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, διευκόλυνση στη χρήση των αστικών συγκοινωνιών, μείωση του χρόνου αναμονής στις στάσεις με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού χρόνου των μετακινήσεων, περιορισμό στη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων με μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης, αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Το υπουργείο εκτιμά ότι το έργο θα συμβάλει σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της επιβατικής κίνησης και κατ΄ επέκταση των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών.


Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου, από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση του έργου για 2 έτη, ενώ θα αποπληρώνεται βάσει μηχανισμού πληρωμών κατά την περίοδο λειτουργίας του, που θα αξιολογεί την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Το ελληνικό δημόσιο δεν «αγοράζει μια προμήθεια αλλά μια υπηρεσία», ενώ στο τέλος της δωδεκαετούς διάρκειας της σύμβασης το σύστημα θα μείνει στην κυριότητα του ΟΑΣΑ.


Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, το 40% του κόστους της αρχικής επένδυσης θα καταβληθεί ως επιχορήγηση, μέσω κοινοτικών πόρων και το 60% από ιδιωτικά ή δανειακά κεφάλαια του αναδόχου, ο οποίος παράλληλα αναλαμβάνει το σύνολο των δαπανών συντήρησης, τεχνικής υποστήριξης, αναβάθμισης και λειτουργίας του συστήματος.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, το σύστημα της τηλεματικής θα αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών και θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου τους, διατηρώντας τον καθαρά δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.


Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε επίσης ότι προωθείται προς δημοπράτηση το έργο υλοποίησης αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου που θα εισαγάγει το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» σε όλα τα μέσα τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ και θα δώσει λύση στο πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης και της πλαστογράφησης εισιτηρίων.


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/91856/exupnes-staseis-enimeronoun-tous-epivates/

Αθώα δηλώνει η Ντομίνγκες

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Αθώα δηλώνει η Ντομίνγκες

Η Μάρτα Ντομίνγκες μίλησε για πρώτη φορά μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ντόπινγκ «Galgo» και φυσικά όπως και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί της αρνήθηκε κάθε κατηγορία που τη βαραίνει.
Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων αποποιήθηκε κάθε ευθύνη λέγοντας ότι καμία σχέση δεν έχει με την διακίνηση απαγορευμένων ουσιών που της προσάπτουν οι αρχές, όπως και στους 14 ακόμη υπόπτους που συνελήφθησαν. Τέσσερις ημέρες μετά την σύλληψή της η πιο αναγνωρίσιμη ίσως Ισπανίδα αθλήτρια, δήλωσε: «Ποτέ δεν έκανα διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Μέχρι τώρα κανείς δεν με έχει ενημερώσει για τα στοιχεία που έχουν εναντίον μου και ακόμη περισσότερο, μετά από οκτώ μήνες ερευνών, μου είπαν ότι με θεωρούν απλά ως μία μάρτυρα στην υπόθεση».

Και συμπλήρωσε: «Έτσι, ποιος αποφάσισε, και γιατί, από μάρτυρας να κατηγορηθώ για ένα έγκλημα, αφού δεν ανακάλυψαν απαγορευμένες ουσίες στο σπίτι μου; Ελπίζω ότι ο ανακριτής θα εξετάσει προσεκτικά την υπόθεση και θα δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά. Δεν με κατηγορούν για ντόπινγκ, αλλά για κάτι ακόμη πιο σοβαρό, για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, ότι έθεσα σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων μου. Έχω τη δική μου άποψη για τα γεγονότα, αλλά το πρώτο πρόσωπο για να τα ξέρει πρέπει να είναι ο ανακριτής».

Η Ντομίνγκες, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν θα υπερασπιστεί το καλοκαίρι στο Νταεγού τον παγκόσμιο τίτλο της από το 2009 στο Βερολίνο, αφού είναι έγκυος για πρώτη φορά, αναμένεται να δώσει κατάθεση στις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών τις επόμενες ημέρες.

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΥΔΗ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ


Επιστολή προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε την Πέμπτη ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδηςσχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να προβλεφθούν στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να μπορέσει η νησιωτική περιοχή του Αργοσαρωνικού και ταΚύθηρα να ανταγωνιστούν με ίσους όρους τους γειτονικούς νομούς και να προσελκύσουν επενδύσεις...
Όπως τονίζει ο κ. Καρύδης ο Νομός Αττικής ανήκει, μαζί με τον Νομό Βοιωτίας, στην Α΄ Ζώνη κινήτρων με τα ποσοστά ενίσχυσης να είναι τα πλέον χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, στον Νομό Αττικής περιλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Τροιζηνία, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα οποία έχουν σοβαρή ανάγκη στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων για να αξιοποιήσουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές και να ξεπεράσουν δομικές αδυναμίες που χαρακτηρίζουν την νησιωτικότητα και τα προβλήματα συνοχής και προσβασιμότητας.Παρ΄ όλα αυτά, όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στους γειτονικούς νομούς, με τους οποίους έχουν σχεδόν το ίδιο οικονομικό επίπεδο, προβλέπονται διπλάσια ποσοστά ενίσχυσης από τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.Με τον «Καλλικράτη», αναφέρει ο κ. Καρύδης αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή, και γι’ αυτό συστάθηκε χωριστή Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με δικό της Αντιπεριφερειάρχη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας αποτελεσματικής διοίκησης που να μπορεί να διαχειριστεί τις ανάγκες της.Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί να προβλεφθεί ανάλογη ρύθμιση και στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να μπορέσει η νησιωτική περιοχή μας να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τους γειτονικούς νομούς και να προσελκύσει επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7500.html

Προβλήματα από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας


Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει ολόκληρη τη χώρα ενώ ο χιονιάς στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχει «βάλει» λουκέτο σε σχολεία.

Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και έντονες βροχοπτώσεις σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, από τα δυτικά.

Στην Αττική, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια ενώ στα άσπρα θα ντυθούν τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Θεσσαλονίκη όπου από το πρωί χιονίζει μέχρι και στο κέντρο της πόλης.

Εντωμεταξύ λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τα σχολεία σε πολλούς νομούς είναι κλειστά αφού το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά. Ειδικότερα, με απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών, κλειστά είναι τα σχολεία σε: Λάρισα, Κοζάνη, Καστοριά, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Ημαθία, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Πέλλα, Τρίκαλα, Δράμα και Μαγνησία (εκτός από Βόλο, Ν.Ιωνία και Σποράδες). 

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και σε τμήματα των εθνικών οδών στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

Στο κέντρο της Λαμίας το χιόνι ξεπέρασε τα 5 εκατοστά, ενώ στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, δημιουργήθηκαν προβλήματα, τα οποία λύθηκαν με ειδικά μηχανήματα. Προβλήματα υπάρχουν και από το 255ο έως το 260ο χλμ της νέας εθνικής οδού Λαμίας-Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, στη διαδρομή από Λαμία προς Άμφισσα αλλά και στο δρόμο Λαμία-Καπερνήσι.

Με μεγάλη προσοχή γίνεται και η κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Καβάλα προς Ξάνθη ενώ σε ορισμένα σημεία του δρόμου απαραίτητες είναι οι αλυσίδες.

Προβλήματα και στην Καβάλας-Δράμα, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα.

Σε ετοιμότητα είναι και στην Πελοπόννησο για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ, προβλήματα στις μετακινήσεις παρατηρούνται και στην Αχαΐα.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

http://www.star.gr/

Κάτια Ζυγούλη: «Θα ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδί»



«Αυτή τη χρονιά απέκτησα περισσότερη δύναμη. Για να το θέσω πιο σωστά, θα πω ότι κατάφερα να αντλήσω περισσότερη υπομονή από μέσα μου. Ωστόσο συνειδητοποίησα σε προσωπικό επίπεδο ότι μου λείπουν τα ταξίδια, ενώ κατάλαβα ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο» είπε ακριβώς.

Είναι ευτυχισμένη άραγε;

«Ευτυχισμένη με κάνει το ότι νιώθω ευγνώμων και τυχερή για ότι έχω στη ζωή μου. Ευγνώμων για την υγεία που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υπάρχουν στη ζωή μου και τους αγαπώ».

Για την κόρη της είπε:


«Η μικρή μοιάζει με τη… μικρή! Είναι ένα πάζλ άλυτο. Έχει πάρει χαρακτηριστικά από όλους μας. Το παιδί πρέπει να νιώθει μοναδικό, δεν είναι καλό να του λες με ποιον μοιάζει. Η μυτούλα είναι δικιά του, τα μάτια είναι δικά του. Δεν χρειάζεται να του λες «έχεις τα μάτια της μαμάς» ή «έχεις το στόμα του μπαμπά». Η Αναστασία είναι μοναδική λοιπόν και μοιάζει με την Αναστασία» ανέφερε, ενώ συνέχισε: «Θα ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδί. Είναι μαγικό πράγμα. Παλιότερα, αν μου έλεγε μαμά «Το παιδί μου μίλησε» θα έλεγα: «Εντάξει, και τι έγινε;». Τώρα συνειδητοποιώ πόσο μαγικά είναι όλα. Είναι θαύμα να ζεις την κάθε του εξέλιξη».

ΠΗΓΗ: Εγώ
http://www.zougla.gr/

Μέρκελ: Η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της.


Σε συνέντευξή της στη Μπιλντ η Μέρκελ σημειώνει ότι όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια.
Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Opel υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος.
Σήμερα η Opel είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της General Motors και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση, λέει η  Μέρκελ.
Η καγκελάριος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη οικονομία και κυρίως τις εξαγωγές
http://www.zougla.gr/

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ασάνζ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας επικύρωσε σήμερα την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.


Ο Ασάνζ θα πρέπει να παραμείνει στη Βρετανία με αυστηρά περιοριστικούς όρους, ενώ αναμένεται στις 11 Ιανουαρίου να εξεταστεί το αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του.

http://www.zougla.gr/

Η καταιγίδα την έφερε στην επιφάνεια 2.000 χρόνια μετά…


Το μαρμάρινο άγαλμα μιας γυναίκας που φοράει χιτώνα και σανδάλια και εκτιμάται ότι φιλοτεχνήθηκε πριν από 2.000 χρόνια, αποκαλύφθηκε σήμερα στο λιμάνι της πόλης Ashkelon, δυτικά της Ιερουσαλήμ.
Όλα ξεκίνησαν όταν μετά τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε το Ισραήλ, η πυκνή βροχόπτωση προκάλεσε την κατολίσθηση 
βράχων στην κεντρική ακτή της χώρας. Μέσα από τα βράχια αποκαλύφθηκε το άγαλμα ύψους 1,20 μ. και βάρους 200 κιλών, το οποίο ανακάλυψε ένας άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα περπατούσε στην παραλία.

«Το άγαλμα έπεσε στη θάλασσα, όταν κατέρρευσε ο βράχος, συνέπεια της καταιγίδας», ανακοίνωσε η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ashkelon. «Η κατάρρευση κατέστρεψε, παράλληλα, τον χώρο των λουτρών καθώς και σημαντικό αριθμό μωσαϊκών που βρίσκονταν για δύο χιλιετίες κάτω από τα βράχια», προστέθηκε στην ίδια ανακοίνωση.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/12/2000_16.html#ixzz18FXRwLeJ

Γιουρόπα Λιγκ, Πέμπτη (22:05, ΑΝΤ1): ΑΕΚ-Ζενίτ Χιμένεθ: Δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία


Μπορεί να περνάει και με ισοπαλία απόψε η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι η ομάδα του θα παίξει και θέλει τη νίκη κόντρα στη Ζενίτ. Λόγω της απεργίας των ΜΜΕ, ερωτήσεις στον Ισπανό προπονητή
Είμαι 35 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πώς κάποιος μπορεί να αγωνιστεί με στόχο την ισοπαλία. Εμείς θέλουμε τη νίκη” είπε ο Χιμένεθ, απαντώντας στο ερώτημα αν η ΑΕΚ παίξει με αμυντικούς προσανατολισμούς για την ισοπαλία.

Ο Χιμένεθ ήταν απολαυστικός στις ατάκες του. Στο ερώτημα πως προετοιμάστηκε κι αν είδε από dvd τη Ζενίτ είπε: “Δεν μπορώ να πω ότι έκανα κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία από τη συνηθισμένη. Είδαμε όλα τα τελευταία παιχνίδια, όπως κάνουμε πάντα. Α, είδα και το DVD της ταινίας “Ο Μονομάχος”!”

Έπλεξε το εγκώμιο του (απόντα) Κερζακόφ, τον οποίο γνωρίζει και από την κοινή τους θητεία στη Σεβίλη, όπου όμως ο Ρώσος δεν προσαρμόστηκε και έπαιξε ελάχιστα: “Τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχω δει. Όμως ήταν δύσκολο να συνηθίσει το ποδόσφαιρο στη Σεβίλλη, ενώ και για τον ίδιο δεν ήταν εύκολο να παίξει μαζί με τον Κανουτέ και τον Λουίς Φαμπιάνο. Πιστεύω όμως πως θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Αν αγωνιζόταν απέναντί μας θα μας δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά είμαι βέβαιος πως και ο Μπουχάροφ που θα πάρει τη θέση του θα καλύψει επάξια το κενό του. Σε όλες τις ομάδες υπάρχει rotation και σίγουρα η Ζενίτ θα παραταχθεί με μία πολύ δυνατή ομάδα”

Ο Χιμένεθ απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ να έχει μαζική παρουσία απόψε στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο αρκετοί παράγοντες (απεργία μέσων μεταφοράς, προχωρημένο της ώρας και καιρικές συνθήκες) δυσχεραίνουν τη μετάβαση των φίλων της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχει σκέψη στη διοίκηση να ναυλώσει πούλμαν από διάφορα σημεία, για να διευκολύνει έτσι τη μετάβαση οπαδών που δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Η ΑΕΚ αναμένεται να παίξει με τους Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μανωλά, Δέλλα, Ντιόπ, Μάκο, Καφέ, Σκόκο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο.

http://www.enet.gr/

Έρευνα: Το βαθύ ντεκολτέ είναι μείον στο γραφείο!


Αν και μέχρι, πρότινος, το να φοράει μια γυναίκα μπλουζάκια «V» στην εργασία της, θεωρούνταν ότι της δίνει ένα σημαντικό… προβάδισμα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, όχι μόνο δεν της προσθέτει πόντους, αλλά θέτει σε κίνδυνο την καριέρα και τη σταδιοδρομία της.
Οι συνέπειες, λοιπόν, του σέξι ντυσίματος, μπορεί να είναι καταστροφικές, αφού ένας στους πέντε εργοδότες, παραδέχεται ότι έχει απολύσει γυναίκα, επειδή η
εμφάνισή της δεν ήταν σεμνή και κόσμια, ανεξάρτητα από το πόσο καλή και αποδοτική ήταν στην εργασία της.
Η μελέτη αυτή που εκπονήθηκε για τον επιχειρηματία και αστέρα του «Dragons' Den», Peter Jones, αποκάλυψε, ακόμη, ότι το ένα δεύτερο των εργοδοτών έλαβε σημαντικά υπόψιν του το ντύσιμο κάποιου εργαζομένου, όταν επρόκειτο να τον προάγει ή να αυξήσει το μισθό του.
Ο κ. Jones, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω πολύ καλά μέσα από τη μακροχρόνια εμπειρία μου σχετικά με τις επιχειρήσεις πως, όταν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος, αισθάνεται ένα με τη δουλειά του και αποδίδει καλύτερα, πάντα μέσα στο πλαίσιο της παραγωγικότητας και της επαγγελματικής του ανέλιξης και αυτό θα έπρεπε να έχει τη μεγαλύτερη αξία».
Αντίθετη γνώμη είχε το 80% των αφεντικών, όμως, που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, αφού απάντησαν ότι σε μια συνέντευξη εργασίας απορρίπτουν μια γυναίκα αν είναι ατημέλητη και θεωρούν ότι το ντύσιμό της είναι καθοριστικό για το μέλλον της καριέρας της.
freegossip.gr

Read more: http://www.i-diadromi.com/2010/12/blog-post_4174.html#ixzz18FU2YCWA

Πρόσωπο της χρονιάς ο δημιουργός του Facebook

Διχάζει η “ετυμηγορία” των δημοσιογράφων του περιοδικού Time

Ο νεαρός Mark Zuckerberg είναι, κατά τους δημοσιογράφους του αμερικανικού περιοδικού Time, το πρόσωπο για τη χρονιά που μας πέρασε και η συγκεκριμένη επιλογή έχει προκαλέσει ήδη αρκετά σχόλια.
Η “ετυμηγορία” ανακοινώθηκε χθες, ενώ μόλις μια ημέρα πριν είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του “δημοψηφίσματος” στο οποίο μετείχαν αναγνώστες του περιοδικού και με το οποίο πρόσωπο της χρονιάς είχε ανακηρυθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργός του Wikileaks.
Στην ψηφοφορία των αναγνωστών ο M. Zuckerberg είχε καταλάβει μόλις τη 10η θέση. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο τίτλος απονέμεται στο δημιουργό του Facebook διότι “έχει συνδέσει περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους χαρτογραφώντας τις μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις, έχει δημιουργήσει ένα νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφορίας, έχει αλλάξει τον τρόπο που όλοι μας ζούμε...”
Οπως σημειώνει το περιοδικό, αν το Facebook ήταν χώρα, θα ήταν 3η σε μέγεθος από πλευράς πληθυσμού πίσω από την Κίνα και την Ινδία.
Στο Facebook θα βρει κανείς κείμενα σε 75 διαφορετικές γλώσσες και οι χρήστες του δαπανούν συνολικά 700 δισ. λεπτά εντός των “τειχών” του μεγαλύτερου συστήματος κοινωνικής δικτύωσης σήμερα.
Η επιλογή του περιοδικού δέχεται ήδη επικρίσεις, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν πως το 2010 δεν ήταν η χρονιά του Facebook, μιας και η υπηρεσία είχε αποκτήσει ισχυρή δυναμική τα προηγούμενα χρόνια.
“Το Time δείχνει ξεκάθαρα πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα” σχολίασε ο δημοσιογράφος του Computerworld Ρίτσι Τζένινγκς, ενώ και στο twitter αρκετοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν τη λογική πίσω από την επιλογή του M. Zuckerberg.
http://www.enet.gr/

Δώρο από την Πέμπτη στους συνταξιούχους Του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του ΟΑΕΕ





Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Από την Πέμπτη έως και τις 20 Δεκεμβρίου θα δοθεί από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Το δώρο δικαιούνται όσοι έχουν κύρια σύνταξη κάτω από 2.500 χιλιάδες ευρώ.

Στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 22 Δεκεμβρίου.

http://www.skai.gr/news/

Χειρόφρενο και πάλι σήμερα στα μέσα μεταφοράς


Ταλαιπωρίας συνέχεια...
Ακινητοποιούνται και σήμερα Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, έπειτα από την απόφαση που έλαβαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για νέα 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών όσο και στις ρυθμίσεις (μετατάξεις, συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών) που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο εγκρίθηκε την Τρίτη από το υπουργικό συμβούλιο.
Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στον ΟΣΕ.

http://~r/Ksipnistere_/~3/4G82rUHoY2I/blog-post_1692.html

Ο διεθνής Τύπος για τη νίκη - πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ


Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ διέλυσε το όνειρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να συνεχίσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την άνοιξη, κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει τα τελευταία 40 χρόνια, στέκεται ο διεθνής Τύπος, με το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να... φιγουράρει σε όλους τους τίτλους.
Sportske Novosti: "Ο Σαλπιγγίδης έκανε το παγωμένο Μάξιμιρ να σωπάσει, η άνοιξη παραμένει ένα όνειρο!"
Νέα επεισόδια στην τραγωδία του Μάξιμιρ. Η Ντιναμό δεν κατάφερε ξανά να εξασφαλίσει και την άνοιξη τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι έμεινε με την εντύπωση ότι δεν μπόρεσε ξανά να τα καταφέρει απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε χειρότερα από αυτή.
Sportner.hr: "Το όνειρο της Ντιναμό παραμένει ανεκπλήρωτο"
Οι παίκτες της Ντιναμό έχασαν για άλλη μία φορά την ευκαιρία να συνεχίσουν και μετά το χειμώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να σπάσουν την κατάρα που κυνηγά την ομάδα του Ζάγκρεμπ τα τελευταία 40 χρόνια. Σε έναν παγωμένο αγωνιστικό χώρο στο Μάξιμιρ, ο Δημήτρης Σαλπιγίδης... χτύπησε ξανά και ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0.
Sportal.hr: Οι οπαδοί της Ντιναμό δεν θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν και την άνοιξη στην Ευρώπη και δεν θα φάνε μπακλαβά! Ο Σαλπιγγίδης έδειξε τί σημαίνει "επιθετικός κλάσης". Ο παίκτης για τον οποίο φώναζε χθες το βράδυ ο προπονητής της Ντιναμό Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς έκανε τη ζημιά κι εξασφάλισε την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη την άνοιξη έπειτα από 36 χρόνια.
UEFA: "Ο Σαλπιγγίδης ρίχνει τη Ντιναμό"
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έδωσε το τελειωτικό χτύπημα για να επεκτείνει την 40χρονη εξορία των γηπεδούχων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την άνοιξη.
Goal.com: "Το σουτ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στέλνει τους φιλοξενούμενους στους 32"
Η Θεά Τύχη χαμογέλασε στην ελληνική ομάδα σήμερα... Αν και οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στα 90 λεπτά, έπεσαν θύματα μίας αντεπίθεσης στο δεύτερο ημίχρονο που επέτρεψε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να πετύχει το καθοριστικό γκολ.
LaTercera: "Με καλή εμφάνιση από τον Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο Europa League"
Η ομάδα του χιλιανού αμυντικού επικράτησε με 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εκτός έδρας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Palco Deportivo: "Ο ΠΑΟΚ κατακτά το Μάξιμιρ"
Καθοριστική νίκη για τον ΠΑΟΚ στο ιστορικό Μάξιμιρ σε βάρος της τοπικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1) που αρκεί στους έλληνες για να προκριθούν στον επόμενο γύρο του Europa League".
ESPN: "Ο Σαλπιγγίδης στέλνει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση"
Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεύτερο ημίχρονο έστειλε τον ΠΑΟΚ στη νοκ άουτ φάση του Europa League με την εκτός έδρας νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ".

http://sportline/~3/IOE1WDe6O9M/default.asp

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΡΕΤΖΑΚΗ-ΔΕΙΤΕ VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟ

VIDEO AΠO ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΛΑΚΕΤΩΝ:




VIDEO AΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΚΤΩ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Φωτογραφίες από τις πιο σέξυ γυναίκες φιλάθλους που έχουν βρεθεί στα γήπεδα


σέξυ,φίλαθλοι,γήπεδα,γυναίκες,τοπ,top,23
Τις παρακάτω γυναίκες άμα τις ρωτήσεις αρκετά πράγματα για το ποδόσφαιρο, ίσως και να μην γνωρίζουν να σου απαντήσουν. Ωστόσο αυτό δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αφού ο λόγος που πάνε στα γήπεδα είναι για να ξεσηκώσουν το κοινό με την παρουσία τους και φυσικά να το γοητεύσουν… Σε αυτό μάλιστα τα καταφέρνουν πολύ καλά…























sportygossip
http://korkos.blogspot.com/2010/12/blog-post_808.html