Καλλικράτης και στον αθλητισμό!
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προκάλεσε ο χαιρετισμός του υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη.

Πραγματικά περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ.Νικητιάδης προανήγγειλε συμμάζεμα και περικοπές στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού προανήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος τύπου "Καλλικράτη" και στον αθλητισμό.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε χαρακτηριστικά "θα εφαρμοστεί όπου είναι εφικτό, είτε αφορά ομοσπονδίες, είτε συλλόγους. Θα συζητήσουμε με ομάδες και ομοσπονδίες. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με ορισμένες ομοσπονδίες που εξετάζουν την πρόταση".

Για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Βασίλης Σεβαστής είχε συμπεριλάβει στις προτάσεις του για τη βελτίωση του ελληνικού αθλητισμού "τη συγχώνευση ομοσπονδιών συναφών αθλημάτων". Ένα παράδειγμα που μπορούμε να φέρουμε είναι το κανόε καγιάκ και η κωπηλασία.

Ο κ.Νικητιάδης δεν απέκλεισε ακόμα και την περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς το κράτος δεν μπορεί να συντηρεί όλα τα αθλητικά κέντρα.

Το μοναδικό... ευχάριστο της ομιλίας του κ. Νικητιάδη ήταν η αναφορά σε "συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, κ.Σπύρο Καπράλο για τον επαναπροσδιορισμό των κινήτρων ενόψει των διεθνών επιτυχιών".


http://sport24.gr/