Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φωτιά στα… κόκκινα η νέα collection του Μάκη Τσέλιου

Φωτιά στα… κόκκινα η νέα collection του Μάκη Τσέλιου
Στο κλίμα αλλά και… το χρώμα των ημερών κινήθηκε χτες το βράδυ η επίδειξη μόδας του Μάκη Τσέλιου. Στο catwalk περπάτησαν μερικά από τα πιο γνωστά εγχώρια μοντέλα, τα οποία και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες του fashion designer.
Βασικός πρωταγωνιστής ήταν το κόκκινο χρώμα σε ρούχα και παπούτσια, τα οποίο «έδεναν αρμονικά» με all time classic μαύρες λεπτομέρειες στα αξεσουάρ. 


http://www.gossip-tv.gr/story/71072/photia-sta%E2%80%A6-kokkina-e-nea-collection-tou-make-tseliou

Στροφή 180° στην απελευθέρωση Ασάντζ


Έφεση ασκήθηκε κατά της απόφασης του βρετανικού δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, μετά την καταβολή εγγύησης. Η δικηγόρος της κατηγορούσας αρχής ανακοίνωσε την απόφαση στο δικαστήριο, χωρίς να την αιτιολογήσει. Ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ, που νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερο υπό όρους τον Ασάντζ, δήλωσε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Σε ανακοίνωση της σουηδικής εισαγγελίας, που δημοσιεύθηκε μετά την απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, η εισαγγελέας Μαριάν Νάι υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί, προς το παρόν, να δώσει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, διότι βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών Αρχών».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221518&cid=5

 

Mε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στη Βουλή

Δ. Κ.
Άφησε τον… αγώνα και ήρθε για πουρνάρια στη Βουλή. Με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια στο χέρι ήρθε στο Κοινοβούλιο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης.

Ο Γιώργος Ανατολάκης ήταν στο Καραϊσκάκη με τις φόρμες έτοιμος για την έναρξη του μεγάλου αγώνα με την ομάδα φίλων του Ζιντάν και φίλων του Ρονάλντο, που γίνεται απόψε για φιλανθρωπικό σκοπό. Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό του και άκουσε ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή, γιατί ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ήθελε να προλάβει το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο είχε ζητήσει ονομαστική επί της αρχής, με αποτέλεσμα να την «πληρώσει» ο Ανατολάκης ως ο 15ος βουλευτής του κόμματός του που θα υπέγραφε για την ονομαστική.



περισσότερα: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=221555&cid=7

Καλλικράτης και στον αθλητισμό!


Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης προανήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος "Καλλικράτη" και στον αθλητισμό κατά την τελετή απονομής των βραβείων του ΠΣΑΤ
Καλλικράτης και στον αθλητισμό!
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προκάλεσε ο χαιρετισμός του υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Νικητιάδη.

Πραγματικά περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ.Νικητιάδης προανήγγειλε συμμάζεμα και περικοπές στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού προανήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος τύπου "Καλλικράτη" και στον αθλητισμό.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε χαρακτηριστικά "θα εφαρμοστεί όπου είναι εφικτό, είτε αφορά ομοσπονδίες, είτε συλλόγους. Θα συζητήσουμε με ομάδες και ομοσπονδίες. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με ορισμένες ομοσπονδίες που εξετάζουν την πρόταση".

Για παράδειγμα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Βασίλης Σεβαστής είχε συμπεριλάβει στις προτάσεις του για τη βελτίωση του ελληνικού αθλητισμού "τη συγχώνευση ομοσπονδιών συναφών αθλημάτων". Ένα παράδειγμα που μπορούμε να φέρουμε είναι το κανόε καγιάκ και η κωπηλασία.

Ο κ.Νικητιάδης δεν απέκλεισε ακόμα και την περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς το κράτος δεν μπορεί να συντηρεί όλα τα αθλητικά κέντρα.

Το μοναδικό... ευχάριστο της ομιλίας του κ. Νικητιάδη ήταν η αναφορά σε "συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, κ.Σπύρο Καπράλο για τον επαναπροσδιορισμό των κινήτρων ενόψει των διεθνών επιτυχιών".


http://sport24.gr/

ΤΩΡΑ : Διαγράφηκε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος από το ΠΑΣΟΚ.Ένας μόνον επισημοποίησε την αντίθεσή του




Διαγράφηκε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος από το ΠΑΣΟΚ


Αρνητική ψήφο στο πολυνομοσχέδιο, και επί της ουσίας στην κυβερνητική πολιτική στην οικονομία, έδωσε ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος.
Αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα ακολουθήσουν εξελίξεις καθώς, παρόλο που δεν είχε επισήμως τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, η κίνηση του κ. Παπαχρήστου σε ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα δεν αναμένεται να περάσει «ελαφρά»

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί οργή και στα κλιμάκια της ΟΥΕΦΑ έντονος προβληματισμός για τα όσα έλαβαν χώρα στο Ζάγκρεμπ


Στον ΠΑΟΚ επικρατεί οργή και στα κλιμάκια της ΟΥΕΦΑ έντονος προβληματισμός για τα όσα έλαβαν χώρα στο Ζάγκρεμπ λίγες ώρες μετά την άφιξη των οπαδών του Δικεφάλου. Η επίθεση με πέτρες και μολότοφ από Κροάτες, ο τραυματισμός που προκάλεσαν σε τρεις οπαδούς και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ενώ στον τόπο της άνανδρης επίθεσης έσπευσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://feedproxy.google.com/~r/sportline/~3/ciMLbeSxuOY/default.asp

Ελεύθερος ο Ασάντζ με περιοριστικούς όρους


Ικανοποίηση στους υπέρμαχους της προσπάθειας του Wikileaks. Ο Τζούλιαν Ασάντζ τόνισε νωρίτερα πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζουλιάν Ασάντζ. Με επευφημίες υποδέχτηκαν την απόφαση οι υποστηρικτές του, εντός και εκτός δικαστηρίου.
Ο Ασάντζ, είπε νωρίτερα στη μητέρα του από τη φυλακή στο Λονδίνο, όπου κρατείται, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, παρά την καταδίκη των ΗΠΑ και άλλων χωρών, μετέδωσε σήμερα η αυστραλιανή τηλεόραση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE, Guardian
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/12/2010_369022

Το facebook στο δρόμο των Όσκαρ

Λίγο πριν από τις Οσκαρικές υποψηφιότητες, άρχισαν οι προτιμήσεις και  τα βραβεία των κριτικών και των επαγγελματικών ενώσεων του Χόλυγουντ.

Η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ για το facebook,  «Social Network» φαίνεται να «παίρνει κεφάλι». Η ένωση κριτικών του Λος Άντζελες, της Βοστώνης, της Ουάσιγκτον αλλά και της Νέας Υόρκης, την ψήφισαν ως την καλύτερη ταινία.

Ο σκηνοθέτης της όμως μοιράστηκε το βραβείο με τον Ολιβιέ Ασσέιγιας του οποίου η ταινία Carlos ψηφίστηκε καλύτερη ξένη ταινία, από τους κριτικούς του Λ. Άντζελες.

Από την ίδια ένωση,  η Κινέζα Κιμ Χιε Τζα πήρε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για το «Mother» και ο Κόλιν Φερθ απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου ηθοποιού για το «King’s Speech».

Το βραβείο β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου πήραν αντίστοιχα ο Νιλς Άρεστρουπ για τον «Προφήτη» και η Τζάκι Γουίβερ για το «Animal Kingdom». Το Toy Story 3 πήρε το βραβείο για το καλύτερο Αnimated movie.

Την παρέα του facebook προτίμησαν και οι κριτικοί της Βοστόνης που απένειμαν τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου στο «SocialNetwork» και το πρώτο βραβείο ερμηνείας στον Τζέσι Άιζενμπεργκ. Καλύτερη ηθοποιός για εκείνους ήταν η Νάταλι Πόρτμαν για το «Μαύρο Κύκνο». Η ταινία απέσπασε  και το βραβείο για το καλύτερο μοντάζ. Ο Κρίστιαν Μπέιλ βραβεύτηκε για το β’ ρόλο του στο «The Fighter» ενώ το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου δόθηκε στην Τζουλιέτ Λιούις του «Conviction».

Στη  Νέα Υόρκη το «SocialNetwork», διακρίθηκε ως η  καλύτερη ταινία, με βραβεία  σκηνοθεσίας σεναρίου αλλά και μουσικής.


http://www.star.gr/box_office/72573

Σύλληψη μπράβου με βόμβα στα χέρια


Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ με τη σύλληψη το βράδυ της Δευτέρας στη Νίκαια ενός μπράβου που είχε στην κατοχή του μία βόμβα.

Ο συνεπιβάτης του τράπηκε σε φυγή αλλά λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με τον 44χρονο νονό της νύχτας οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Ο μπράβος, δεν αποκάλυψε για ποιον προοριζόταν η βόμβα ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι συνδέεται με ομάδες εκβιαστών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί και για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/72561

Η S&P ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Την ανησυχία του για την πολιτική κατάσταση στο Βέλγιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται χωρίς κυβέρνηση έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's, επισημαίνοντας τον κίνδυνο "υποβάθμισης της πιστοληπτικής του αξιολόγησης"...

"Προβλέπουμε ότι μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου. Κατά συνέπεια, αναθεωρήσαμε την προοπτική του Βελγίου στο "αρνητικό", έναντι του "σταθερού" που ίσχυε προηγουμένως", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Standard and Poor's.
Η S&P αναφέρει ότι ενδεχόμενη μελλοντική αναθεώρηση της αξιολόγησής της θα είναι προς τα κάτω, αν και δεν θα είναι άμεση.
Η S&P επιβεβαιώνει προς το παρόν τη βαθμολόγηση του Βελγίου με "AA+" μακροπρόθεσμα και με "Α-1" βραχυπρόθεσμα. 


http://fimotro.blogspot.com

Σλοβακία: Σχέδιο εξόδου απ’ το ευρώ ζητά ο Πρόεδρος της Βουλής


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Ρίτσαρντ Σούλικ, εκτίμησε χθες ότι η χώρα του, που εντάχθηκε στη ζώνη του Ευρώ το 2009, θα έπρεπε να εξετάσει την πιθανότητα επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Ευρωζώνη.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε τυφλά τους ηγέτες της Ευρωζώνης και να προετοιμάσουμε ένα δεύτερο πλάνο, εκείνο της επιστροφής στην σλοβακική κορώνα» , ανέφερε ο Ρίτσαρντ Σούλικ σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Hospodarske Noviny.

Ο κ. Σούλικ, φιλελεύθερος οικονομολόγος, θεωρεί ότι οι προσπάθειες της Σλοβακίας για ένταξη στη ζώνη του Ευρώ είχαν συνοδευτεί από «υποσχέσεις για ένα σταθερό νόμισμα και στέρεους κανόνες».

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι οι κανόνες δεν είναι ίδιοι για όλους και μάλιστα δεν υπάρχουν καθόλου» , ανέφερε ο Ρίτσαρντ Σούλικ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή ως «μακράν της υπεύθυνης προσέγγισης» .

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Σούλικ είναι «ανεύθυνο» να αναλαμβάνουν άλλες χώρες τα βάρη των υπερχρεωμένων κρατών, με κίνδυνο να βρεθούν και αυτές οι χώρες σε εξίσου δύσκολη κατάσταση όπως οι υπερχρεωμένες. «Μπορεί κάποιος να σώσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία, ίσως και την Πορτογαλία. Αλλά θα ήταν επικίνδυνο να προσπαθήσει να «σώσει» την Ισπανία, χωρίς να αναφερθούμε στην Ιταλία.

Στην πραγματικότητα το χρέος της Ιταλίας υπερβαίνει το ήμισυ του συνόλου του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας», επισήμανε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας.

Η Σλοβακία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που είχε αρνηθεί τον περασμένο Αύγουστο να συνεισφέρει στο μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας.


http://feedproxy.google.com/~r/blogspot

Κοστίζουν οι ερωμένες


Ακριβές αποδεικνύονται οι ερωμένες αφού σύμφωνα με έρευνα όσοι παντρεμένοι-δεσμευμένοι έχουν παράλληλη σχέση ξοδεύουν αρκετά χρήματα στο… μυστικό τους έρωτα. 
Οι άνδρες που έχουν διπλή ερωτική ζωή ξοδεύουν πολλά περισσότερα στις ερωμένες τους το χρόνο, από ότι με τις συζύγους τους, σύμφωνα με έρευνα AshleyMadison.com.

Δεν είναι μόνο τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία που απολαμβάνουν οι ερωμένες αλλά και τα καλύτερα δώρα.

Ο σύζυγος δαπανά σχεδόν 60 δολάρια το μήνα για τη σύζυγο του ενώ ο εραστής σχεδόν 125 δολάρια το μήνα.

Όπως αναφέρει η έρευνα τα τρία πιο δημοφιλή δώρα για τις συζύγους είναι άρωμα, προϊόντα μπάνιου και gift carts. Απεναντίας οι ερωμένες είναι πιο απαιτητικές. Αυτές λαμβάνουν κοσμήματα, μια μέρα σε σπα, ακριβά εσώρουχα. Στην έρευνα απάντησαν 143.717 άτομα.
www.inews.gr
http://korkos.blogspot.com

Ερώτηση Καρατζαφέρη για την περικοπή αμυντικών προγραμμάτων


Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την περικοπή αμυντικών προγραμμάτων κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Όπως τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κληθεί να σηκώσουν μέρος της οικονομικής κρίσης και αυτό έχει αντίκτυπο στην άμυνα της χώρας εξαιτίας κυρίως των τουρκικών αμφισβητήσεων.
«Μέχρι πότε η απάντηση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα είναι η περικοπή κρίσιμων αμυντικών προγραμμάτων, ενώ παραμένουν ανοιχτές άλλες «πληγές», από όπου χάνονται εκατομμύρια; Πώς θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας εν μέσω αυτής της κρίσης;» ερωτά ο κ. Καρατζαφέρης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Η Κάλλας δεν αυτοκτόνησε αλλά πέθανε από ασθένεια στις φωνητικές χορδές Νέα θεωρία για το θάνατο της Κάλλας

Μια νέα θεωρία ήρθε στο προσκήνιο για τα αίτια του θανάτου της διάσημης σοπράνο, Μαρία Κάλλας. Σύμφωνα με Ιταλούς γιατρούς η Κάλλας πέθανε από μία εκφυλιστική ασθένεια που έπληξε τις φωνητικές της χορδές.
Η Μαρία Κάλλας, μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της όπερας του εικοστού αιώνα πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Μαΐου του 1970.  Οι θεωρίες για τα αίτια του θανάτου της ποικίλουν με σενάρια περί αυτοκτονίας ή υπερβολικής χρήσης ηρεμιστικών, όταν άρχισε να χάνει τη φωνή της καθώς ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης Ωνάση, την εγκατέλειψε για να παντρευτεί τη Ζακλίν Κένεντι.
Ωστόσο έρευνα Ιταλών γιατρών ειδικών στην ορθοφωνία, υποδεικνύει ότι η μεγάλη σοπράνο είχε προσβληθεί από δερματομυοσίτιδα, μια ασθένεια που επηρεάζει τους μυς και τους ιστούς γενικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του λάρυγγα.
Σύμφωνα με αυτούς τους ειδικούς, Φράνκο Φούσι και Νίκο Παολίλο, αυτή η ασθένεια αντιμετωπίζεται με κορτιζόνη και ανοσοκατασταλτικά, τα οποία μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε καρδιακή ανεπάρκεια, γεγονός που εξηγεί την καρδιακή ανακοπή.
Οι επιστήμονες μελέτησαν με υπερσύγχρονα μέσα ηχογραφήσεις της σοπράνο τη δεκαετία του '50, που ήταν η πιο ολοκληρωμένη περίοδός της, τη δεκαετία του '60, όταν άρχισε να έχει προβλήματα και τη δεκαετία του '70, που χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική απώλεια βάρους και την αλλοίωση της φωνής της.
"Ο Φούσι, ένας από πιο διάσημους ειδικούς στην ορθοφωνία στη χώρα, και ο Παολίλο ανέλυσαν τα τελευταία βίντεο της Κάλλας που δείχνουν ότι οι μύες δεν ανταποκρίνονται πλέον, επειδή η θωρακική κοιλότητα δεν φούσκωνε όταν ανέπνεε", γράφει η εφημερίδα του Τορίνο.
"Η παρακμή της "Εικόνας" της όπερας δεν οφείλεται σε προσπάθειες για τη φωνή της ή σε εξωτερικές αιτίες", όπως οι συναισθηματικές εντάσεις, λένε οι ειδικοί.
Οι επιστήμονες μελέτησαν επίσης μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της καριέρας της, όταν δεν μπόρεσε να τραγουδήσει την όπερα Νόρμα στη Ρώμη, στις 2 Ιανουαρίου του 1958, προς τιμήν του τότε προέδρου της Ιταλίας, Τζιοβάνι Γκρόνκι, και της συζύγου του.
Στο τέλος της πρώτης πράξης, από την οποία το μισό κοινό ήταν απογοητευμένο, η Κάλλας έφυγε κρυφά από μια πίσω πόρτα, "αυτό δεν ήταν ένα καπρίτσιο, ήταν πραγματικά άρρωστη, είχε μια τραχειίτιδα, οι μύες χαλάρωναν. Ήταν η αρχή του τέλους", τονίζουν οι δυο ειδικοί.
Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Η είδηση δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα La Stampa.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=233216

Απλήρωτοι το 10%-12% των λογαριασμών -



Πρόβλημα ρευστότητας μπορεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ αν συνεχίσουν αν αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ήδη έχουν φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα...



Πρόβλημα ρευστότητας μπορεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ αν συνεχίσουν αν αυξάνονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς ήδη έχουν φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα...

Κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν πως οι λογαριασμοί που δεν πληρώνονται έχουν φθάσει στο 10%-12% του συνόλου των εισπρακτέων λογαριασμών, ποσοστό πολύ πάνω από το 2%-2,5% που είναι κατά μέσον όρο το όριο «ανοχής» για τις ηλεκτρικές εταιρείες στην Ευρώπη. Στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι λογαριασμοί που απλώς οι καταναλωτές καθυστερούν να εξοφλήσουν. Αν περιληφθούν και αυτοί τότε το συνολικό ποσοστό μπορεί να ξεπερνά το 20%.
«Αν οι απλήρωτοι λογαριασμοί ξεπεράσουν το 15%, τότε πρέπει να σημάνει συναγερμός στην επιχείρηση, όσον αφορά τη ρευτότητά της», δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΔΕΗ. Εκτός από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις που κλείνουν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εταιρειών και βιομηχανιών που δεν πληρώνουν ή καταβάλλουν ποσά έναντι κ.λπ.
Ανταγωνισμός Το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι αρκετοί από τους «καλούς» πελάτες της ΔΕΗ στα τιμολόγια - φιλέτα, όπως είναι τα εμπορικά, έχουν μεταφέρει τη σύνδεση σε άλλους παρόχους. Από την άλλη πλευρά, τα νέα, αναδιαρθρωμένα τιμολόγια ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2011, θα επιφέρουν συνολική απώλεια εσόδων στη ΔΕΗ ύψους 100 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός από τις αυξήσεις άνω του 13% που προβλέπουν για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών θα έχουν και πολλές μειώσεις κυρίως για τους εμπορικούς και τους οικιακούς πελάτες με μεγάλες καταναλώσεις.
Εν τω μεταξύ, χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά έστειλε επιστολή στο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του επειδή η ΔΕΗ έχει αρχίσει να αποξηλώνει ρολόγια από επιχειρήσεις που δεν εξοφλούν το λογαριασμό ρεύματος.
«Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών αποκοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά», αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή του και καταλήγει, «σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπουμε την υποχρέωση των συναδέλφων να πληρώνουν τους λογαρασμούς. Θεωρούμε, όμως, ως άτυπη υποχρέωση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ την παροχή διευκόλυνσης σε ορισμένες ομάδες, όπως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις που στη δίνη των καταστάσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».
Μανταλένα Πίου

http://www.imerisia.gr/default.asp?catid=12410



Μια από τις πιο σέξι μητέρες του Χόλιγουντ...

Βγήκε για ψώνια και προκάλεσε πανικό

Βλέποντας την αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να διατηρείται σε τέτοια φόρμα. Κι όμως, η 37χρονη Kate Beckinsale, είναι πιο όμορφη και σέξι από ποτέ. Πρόσφατα έκανε τις αγορές της στα Barneys στο Λος Άντζελες και όλα τα βλέμματα στράφηκαν επάνω της. Και όχι άδικα! 
http://www.newsbeast.gr/

«Ραντεβού» με τη Ν. Μποφίλιου σε Ρόδο και Κω

Σήμερα η εμφάνισή της στο Da Capo της Ρόδου

Μια καινούργια μουσική παράσταση με τίτλο «Ραντεβού» ετοιμάζεται να παρουσιάσει στους θαυμαστές της η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία θα ταξιδέψει σήμερα στη Ρόδο και την Πέμπτη στην Κω.

Με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους και την καλλιτεχνική επιμέλεια και το Θέμη Καραμουρατίδη στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, η Νατάσσα Μποφίλιου, στην πιο επικοινωνιακή της στιγμή, προσκαλεί όσους αγαπούν την καλή μουσική σε μια συνάντηση με την ουσία της τέχνης της.

Την Πέμπτη η γνωστή τραγουδίστρια θα μαγέψει τους θαυμαστές της στο Colorado στην Κω.
http://www.newsbeast.gr/

Έστειλαν το δικό τους μήνυμα


Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Κωνσταντίνος Ρήγος θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους νέους φωτογραφήθηκαν γυμνοί. 

Η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης, πόζαραν αγκαλιά για να πουν στους νέους ότι πρέπει να παίρνουν προφυλάξεις. 

Η φωτογράφηση έγινε στα πλαίσια μιας καμπάνιας που διοργάνωσε γνωστό περιοδικό για την πρόληψη κατά του Aids. 

Πηγή: Down Town
http://www.zougla.gr/

Θλίψη Ομπάμα για το θάνατο του Χόλμπρουκ

Τη θλίψη του εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, για το θάνατο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, χαρακτηρίζοντάς τον ως αληθινό γίγαντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.


«Ο διπλωμάτης θα αφήσει την ανάμνηση της ακούραστης διπλωματίας του, της αγάπης του για την πατρίδα και των προσπαθειών του για την επίτευξη ειρήνης, οι οποίες έκαναν την Αμερική ισχυρότερη, ασφαλέστερη και πιο σεβαστή», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στη μακρά σταδιοδρομία του ειδικού του απεσταλμένου, δίνοντας έμφαση στις συμφωνίες του Ντέιτον που έθεσαν τέρμα στον πόλεμο της Βοσνίας το 1995.

«Οι ΗΠΑ είναι πιο ασφαλείς όπως και ο κόσμος είναι πιο ασφαλής λόγω της πατριωτικής υπηρεσίας μισού αιώνα που προσέφερε ο πρεσβευτής Χόλμπρουκ», επισημαίνει ο Μπαράκ Ομπάμα.
http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σαρλερουά-Ολυμπιακός 67-80

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Γιάννη Μπουρούση ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο Βέλγιο (80-67 τη Σαρλερουά) και θέλει ακόμη μία νίκη για να σφραγίσει την πρώτη θέση του ομίλου του. 

http://www.contra.gr/

Κορυφαίοι της χρονιάς Κοσμίδης, Τσιάβου και Βουλιαγμένη


Μέσα σε μία λαμπρή τελετή που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του ΣΕΦ, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ΠΣΑΤκορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς. βράβευσε τους
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους, Λευτέρης Κοσμίδης πήρε το βραβείο του καλύτερου αθλητή με 1.474 ψήφους, ενώ ακολούθησαν ο τζουντόκα, Ηλίας Ηλιάδης με 788 και ο περυσινός νικητής, Βλάσης Μάρας με 658.
Στις γυναίκες, η Αλεξάνδρα Τσιάβου κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η επιτυχημένη κωπηλάτισσα κέρδισε με μικρή διαφορά την τζουντόκα, Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (624 έναντι 611 οι ψήφοι), ενώ τρίτη βγήκε η πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βάσω Μιλούση.
Η κατάκτηση του Champions Cup (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και του πρωταθλήματος, χάρισαν στην γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης τον τίτλο του κορυφαίου συλλόγου για το 2010.

Περισσότερα:http://www.contra.gr/

Σε διαθεσιμότητα η Ντομίνγκες

Σε διαθεσιμότητα η Ντομίνγκες

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην Ισπανία μετά το νέο σκάνδαλο ντόπινγκ που είδε το φως της δημοσιότητας. Η… μπάλα πήρε πρώτη την Μάρτα Ντομίνγκες, η οποία έχασε τη θέση της αντιπροέδρου στην Ομοσπονδία Στίβου της χώρας.
Η πρωταθλήτρια των 3.000μ στιπλ ήταν μία εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων που διαθέτει τη δεδομένη στιγμή στην Ομοσπονδία. Η εμπλοκή της, όμως, στο σκάνδαλο και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, ανάγκασαν τον πρόεδρο, Χοσέ Μαρία Οντριοθόλα να την παύσει από τα καθήκοντά της.

Η Ντομίνγκες κατέθετε για αρκετές ώρες, μετά τη σύλληψή της, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη. Μεταξύ των 14 ατόμων που ανακρίθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση είναι γιατροί, φαρμακοποιοί, προπονητές, γυμναστές και άνθρωποι του αθλητισμού γενικότερα, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η επιχείρηση «Greyhound», όπως ονομάζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αρχές να έχουν ερευνήσει ήδη τα σπίτια των υπόπτων, έχοντας στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή τους. Περισσότερες από 15 διευθύνσεις υπάρχουν στη λίστα της αστυνομίας, η οποία στις πρώτες της… εφόδους, σε Μαδρίτη, Λας Πάλμας, Αλικάντε και Παλένθια, ανακάλυψε αναβολικά, δείγματα αίματος, ερυθροποιητίνη και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Η 35χρονη Ντομίνγκες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009, ενώ το περασμένο καλοκαίρι στη Βαρκελώνη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ίδιο αγώνισμα. Ήδη έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στους αγώνες της Νταεγού το 2011, αφού διάγει περίοδο εγκυμοσύνης, περιμένοντας το πρώτο της παιδί. 

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos

Πανελλήνιοι γυμνασίων…. Τέλος

Τέλος, τουλάχιστον για φέτος , βάζει το υπουργείο παιδείας σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες για παιδιά ηλικίας 13-15 ετών, το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυμνασίων ανοιχτού στίβου αλλά και του ανωμάλου δρόμου. Η ηλικία αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και καθοριστική για το αθλητικό μέλλον των παιδιών και είναι κρίμα να κόβονται διοργανώσεις που δίνουν κίνητρα στα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό. Μάλιστα η διοργάνωση γινόταν σε δύο φάσεις άρα το κακό είναι διπλό. Ελπίζουμε η αλλαγή αυτή να ισχύσει μόνο για φέτος.

http://hellasathletic.com/?p=6887

Ένα ποντιακό μουστάκι σώζει ζωές


Πόσο αξίζει ένα ποντιακό μουστάκι; Τουλάχιστον 30 χιλιάδες δολάρια -αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σώζει ζωές. Το μουστάκι του ομογενή Γιάννη Ευκαρπίδη από την Καμπέρα, που τυγχάνει και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, απέφερε 30 χιλιάδες δολάρια, σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.
Κάθε χρόνο στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, χιλιάδες άνδρες της χώρας, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για το «Movember Foundation», που χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη αλλά και της αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας, «καλλιεργούν» μουστάκια -και, φέτος, σε αυτή την προσπάθεια έλαβαν μέρος πολλοί ομογενείς.

Περισσότερα:http://news.ert.gr/el/zois-staseis/eidiseis/52114-ena-pontiako-moustaki-sozei-zoes

Πυρκαγιά σε μοναστήρι του 13ου αιώνα στις Σέρρες

 Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στην ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Το μοναστήρι του 13ου αιώνα κινδυνεύει, καθώς είναι φτιαγμένο από ξύλο και πέτρα, ενώ η πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη, εξαιτίας της ομίχλης και της πυκνής χιονόπτωσης.

Στη μονή έχει φτάσει δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών με εννέα οχήματα και 22 πυροσβέστες, ενώ σπεύδουν και δυνάμεις από τις γύρω περιοχές.  Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.
Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου χτίστηκε το 1270. Σε αυτό φυλάσσονται εικόνες του 14ου αιώνα, ενώ υπάρχουν τοιχογραφίες του 17ου αιώνα. 

http://www.enet.gr/

Το πάρκο της Δαδιάς «έκλεισε» τις πόρτες του

Έπεσε «θύμα» της οικονομικής κρίσης

Οι επισκέπτες του Κέντρου Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου βρίσκουν εδώ και καιρό κλειστές τις πόρτες.

Δεν υπάρχει εξειδικευμένος και ειδικά καταρτισμένος ξεναγός ώστε να μπορεί να ενημερώσει το κοινό για τα είδη της χλωρίδας και της πανίδας που διαβιούν σε ένα χώρο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και σπάνιας βιοποικιλότητας.


Οι πέντε εργαζόμενοι του Φορέα ξεκίνησαν πριν έξι μήνες επίσχεση εργασίας καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και ένα χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τουρίστες ενώ έχουν κοπεί τα τηλέφωνα και το Internet καθώς ο Φορέας αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ΟΤΕ.


«Δε λειτουργεί τίποτε στο Φορέα Διαχείρισης, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο δεν έχει λάβει χρηματοδότηση», αναφέρει ο πρόεδρός του, Γιώργος Δεμερίδης και επισημαίνει ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι φορείς διαχείρισης.


Οι επισκέπτες της Δαδιάς μειώνονται ραγδαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια η επισκεψιμότητα του Εθνικού Πάρκου είχε φτάσει τις 60.000 άτομα το χρόνο, πέρσι έπεσε στις 40.000 και φέτος αναμένεται να «κλείσει» η χρονιά χαμηλότερα από τις 30.000 επισκέψεις.


Μοναδική δυνατότητα των τουριστών είναι η μετάβασή τους στο Οικοτουριστικό Κέντρο Βιοτόπου Δαδιάς, το οποίο λειτουργεί η αρμόδια δημοτική επιχείρηση του Δήμου Σουφλίου και στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων μέσα στη ζώνη αυστηρής προστασίας.


«Λειτουργούμε συμπληρωματικά με το Φορέα Διαχείρισης», σημειώνει από την πλευρά του ο διευθυντής του Οικοτουριστικού Κέντρου Βιότοπου Δαδιάς, Γιάννης Γκουλζαντίδης που έχει και ο ίδιος διαπιστώσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου από την κατάσταση που επικρατεί.


Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο εποπτεύει τον Φορέα Διαχείρισης, ο κ. Δεμερίδης αναφέρει ότι έχει λάβει το δρόμο της η υπόθεση της χρηματοδότησης και αναμένονται θετικές εξελίξεις εντός του Ιανουαρίου.


Την ίδια στιγμή σημείο αντιπαράθεσης έχει αποτελέσει η πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου να παραχωρήσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις των ξενώνων της Δαδιάς στο φορέα διαχείρισης του δάσους. «Μετά την απόφαση αυτή εμείς θα πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα διαχειριστούμε τις εγκαταστάσεις του ξενώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει όφελος η κοινωνία και να παραμείνουν στις θέσεις τους οι πέντε εργαζόμενοι», λέει ο κ. Δεμερίδης.


Ωστόσο σε προσφυγή κατά της απόφασης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προχώρησε η δήμαρχος Σουφλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Αθανασία Κακκαλή, στην ευθύνη της οποίας βρισκόταν μέχρι πρότινος οι εγκαταστάσεις. «Η γνώση που έχει αποκτήσει η δημοτική αρχή Σουφλίου από τη λειτουργία των ξενώνων είναι μεγάλη σε σχέση με κάτι καινούριο που θα προκύψει ενδεχομένως από το φορέα διαχείρισης», σημειώνει χαρακτηριστικά. 


http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/89924/to-parko-tis-dadias-ekleise-tis-portes-tou/

Εληξε η ομηρία των νηπίων στη Γαλλία - Συνελήφθη ο 17χρονος


Συγκλονισμένη η γαλλική κοινή γνώμη από την υπόθεση ομηρίας 20 νηπίων σε παιδικό σταθμό της Μπεζανσόν... Σοκάρει περισσότερο το ότι ο δράσης ήταν μόλις 17 ετών.

Προφανώς διαταραγμένος ο νεαρός, εισέβαλε στον παιδικό σταθμό της πόλης και για περίπου 4 ώρες κράτησε ομήρους 20 βρέφη. Από ένα σημείο και μετά, ο νεαρός απελευθέρωσε τα περισσότερα παιδάκια και κράτησε πέντε παιδιά και τη δασκάλα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του, όμως βασικό του αίτημα ήταν να του δοθεί ένα όπλο για να αυτοκτονήσει.

Χαρακτηριστικό της ψυχικής κατάστασης του δράστη το γεγονός πως εισέβαλε οπλισμένος με δυο σπαθιά. Δεν πείραξε όμως κανένα από τα παιδιά που κράτησε ομήρους. Περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μέλη της επίλεκτης ομάδας της γαλλικής αστυνομίας εισέβαλαν στον παιδικό σταθμό της πόλης Μπεζανσόν και κατάφεραν ν' απελευθερώσουν τα νήπια που κρατούσε ομήρους 17χρονος. Αφόπλισαν και συνέλαβαν το δράστη χωρίς να σημειωθεί ένταση.


Ολα ξεκίνησαν λίγο μετα τις 8 το πρωί. Ο νεαρός μπήκε στο σχολείο Σαρλ-Φουριέ στη συνοικία Λα Πλανουάζ την ώρα που προσέρχονταν οι μαθητές.

Κρατώντας δυο σπαθιά μπήκε στο σχολείο και εισέβαλλε σε τάξη νηπιαγωγείου, φωνάζοντας πως θέλει κάτι. Μέσα υπήρχαν 20 παιδιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Η αστυνομία εκκένωσε το σχολείο.

Λίγη ώρα αργότερα ο 17χρονος απελευθέρωσε 14 παιδιά και κράτησε ομήρους τα υπόλοιπα τα οποία ήταν ηλικίας από 4 έως 6 ετών.

Λίγο πριν τις 13.15 ώρα Ελλάδος επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο σχολείο και τότε ο νεαρός τους ζήτησε ένα όπλο για ν' αυτοκτονήσει. Λίγο μετά, οι άνδρες της αστυνομίας των συνέλαβαν και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο δράστης πάσχει από κατάθλιψη και υποβάλλεται σε θεραπεία.


NewsIt.gr 

http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/17_13.html

Γυμνοί χορευτές σε θεατρική παράσταση



Για πρώτη φορά παρουσιάζονται τόσο… αποκαλυπτικοί χορευτές στη σκηνή θεάτρου!

Το Κρατικό Θέατρο του Όλντενμπουργκ στη Γερμανία παρουσιάζει το χορευτικό έργο «Air Ways» και υπόσχεται τον απόλυτο συνδυασμό: Δυναμισμός και ερωτισμός. Το ζευγάρι των χορογράφων ... ταξιδεύει με έναν μοναδικό τρόπο τους θεατές με οδηγό τον… έρωτα. Όπως δηλώνουν μάλιστα, η «χημεία» πάνω στη σκηνή, μεταφέρεται στους θεατές. Ο ερωτισμός σε όλη τη διάρκεια της παράστασης είναι διάχυτος, καθώς οι χορευτές εμφανίζονται με «αδαμιαία» περιβολή. Τη σκηνή των 500 τετραγωνικών μέτρων μοιράζονται έντεκα χορευτές με την ορχήστρα.



http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=5942&category_id=87
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1100.html

Ο ιδρυτής του facebook αποφάσισε να δώσει τη μισή του περιουσία!


Όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχουν δηλώσει οτι πρόκειται να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, το «Giving Pledge»

Το «Giving Pledge» δεν δέχεται χρήματα ούτε συμβουλεύει για το πώς πρέπει να διαθέτουν τα χρήματα που δίνει κάθε δισεκατομμυριούχος, το μόνο που ζητάει είναι όσοι έχουν χρήματα να θα βοηθήσουν οικονομικώς φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωφελείς σκοπούς της αρεσκείας τους.

Σε αυτό το εγχείρημα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος υποσχέθηκε και αυτός να δώσει την μισή περιουσία του  σε κοινωφελείς σκοπούς της επιλογής του, ενώ δήλωσε οτι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι περιμένουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους για να δώσουν τα χρήματά τους παρόλο που υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν με αυτά άμεσα.

Συνολικά στην καμπάνια Giving Pledge συμμετέχουν στους 57 δισεκατομμυριούχοιμεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ και ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας.
 
http://ola-e-tipota.blogspot.com/2010/12/facebook_13.html

Ξανά πρωταθλητής ο Αιμίλιος!

Ξανά πρωταθλητής ο Αιμίλιος!
Το 15ο συνεχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα της καριέρας του πανηγύρισε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και δεύτερο στα σκάφη τύπου Star.
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου την κούρσα στην Μαρίνα Δέλτα του Σαρωνικού Κόλπου και πανηγύρισε την κατάκτηση του 15ου πρωταθλήματος της καριέρας του!
Ο Έλληνας πρωταθλητής του Θρύλου μετά  τους 13 τίτλους στα FINN, πήρε τον δεύτερο σερί και στα Star.
Ο ιστιοπλόος του Ολυμπιακού μαζί με τον Αλέξανδρο Δραγούτση κατέκτησε την πρώτη θέση στην προτελευταία ιστιοδρομία και την 3η στην τελευταία, γεγονός που τον έφερε στην κορυφή για μια ακόμη χρονιά.
Συνοπτικά, ο Αιμίλιος είχε δύο δεύτερες και τέσσερις πρώτες θέσεις. Οι Θοδωρής Τσουλφάς και Γιάννης Γεώργας κατέλαβαν την δεύτερη θέση.
Συντάκτης: Κώστας Παλαιολόγος
 
http://www.katimagiko.gr/

Για τα φανάρια Πειραιώς


ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΙ ΣΉΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΟ ΤΟ ΚΛΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΤΑΛΕΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ....ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ!! ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ..ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΕΕΕΕ...ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_5596.html

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων για το Black Swan από τους κριτικούς κινηματογράφου


Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα βραβεία σκηνοθετών της Αμερικής πέτυχε η ταινία του Αρονόφσκι, «Black Swan». Η ταινία θρίλερ στην οποία πρωταγωνιστεί η Νάταλι Πόρτμαν, συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων αυτής της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης ηθοποιού.
Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας υποψήφιες είναι ακόμη οι «127 Hours,»
«The Fighter,» «Inception,» «The King's Speech,» «The Social Network,» «The Town,» «Toy Story 3,» «True Grit» και «Winter's Bone.»
Οι ταινίες «The King's Speech» και «True Grit» έρχονται δεύτερες σε υποψηφιότητες συγκεντρώνοντας από έντεκα η κάθε μία.
Στις υποψηφιότητες του «The King's Speech» συγκαταλέγονται αυτή του Κόλιν Φερθ στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και ο Τζέφρι Ρας είναι υποψήφιοι στην κατηγορία των β' γυναικείου και αντρικού ρόλου αντίστοιχου.
Ο πρωταγωνιστής «True Grit» Τζεφ Μπριτζες κέρδισε επίσης μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου ηθοποιού, ενώ η συμπρωταγωνίστριά του, η 14χρονη Χέιλι Στάινφελντ, κέρδισε μάλιστα δύο υποψηφιότητες, στις κατηγορίες β' γυναικείου ρόλου και καλύτερης νέας ηθοποιού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της 10ης Δεκεμβρίου 2010 η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος για τα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Ο αριθμός συμμετοχής ανήλθε στις...
58.049 χιλιάδες για τα 6 προπτυχιακά και 26 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Το αυξημένο ενδιαφέρον των αιτούντων καταδεικνύει, για μια ακόμη χρονιά, την εμπιστοσύνη προς το συντελούμενο παιδευτικό έργο στο ΕΑΠ, αλλά και της εκτίμησης και αποδοχής που χαίρει από την κοινωνία, το μοναδικό- θεραπεύον -την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10.00 π.μ στο κτίριο του Ε.Α.Π. στην Πάτρα (Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών- κτίριο Διοίκησης).


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_5369.html

Γιώργος Παπανδρέου Μόνη έξοδος από την κρίση οι αλλαγές στις δομές του κράτους

«Από την κρίση δεν θα βγούμε αν ασχοληθούμε αποκλειστικά με την περιστολή των δαπανών» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Ρέθυμνο, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο κράτος και στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

«Πέρυσι αναγκαστήκαμε να λάβουμε μία σειρά από σκληρά μέτρα, να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία, να ανακτήσει την αξιοπιστία της, να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης. Όμως αυτές ήταν απόλυτα αναγκαίες θεραπείες συμπτωμάτων. Όχι των αιτιών» είπε ο πρωθυπουργός.

«Το πρόβλημα της χώρας θα το αντιμετωπίσουμε καθώς αλλάζουμε τις δομές του κράτους, το παραγωγικό μας μοντέλο και φυσικά νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου σε περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας ότι «θα στεναχωρήσουμε και βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν».
Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Αναφερόμενος, στον «Καλλικράτη», ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=372802&ct=32&dt=12/12/2010#ixzz180VQxkRb

Αυτοκίνητο σε γκρεμό - Εγκλωβίστηκαν και οι διασώστες! - Ωρες αγωνίας


Θρίλερ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και έναν τραυματία...
- Εγκλωβισμένοι στα χιόνια και οι πυροσβέστες που πήγαν να βοηθήσουν...
- Ακινητοποιήθηκε στα χιόνια περιπολικό της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο...

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα όταν... ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα έπεσε από υψόμετρο 2.100μ. σε γκρεμόστην ορεινή περιοχή των Αγράφων και συγκεκριμένα στη θέση Φτέρη κοντά στο χωριό Μοναστηράκι. Ο συνοδηγός τραυματισμένος κατάφερε να βγει επάνω και να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ...

Σύμφωνα με το lamiareporrt.gr, το ασθενοφόρο από την Δυτική Φραγκίστα έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματία, αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκε. Το ίδιο έπαθε λίγο αργότερα και η πυροσβεστική που πήγε να βοηθήσει. Κόλλησαν στα χιόνια οι 6 πυροσβέστες με τα 2 οχήματα. Άτυχο στάθηκε και το πλήρωμα περιπολικού, αφού πριν φτάσει στο σημείο έσπασαν οι αλυσίδες και εγκλωβίστηκε στα χιόνια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση με μηχανήματα αποχιονισμού από τον Δήμο Αγράφων, ερπυστριοφόρο με άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να καταφέρουν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους και φυσικά το αυτοκίνητο στο γκρεμό με τον εγκλωβισμένο οδηγό, που δυστυχώς οι πληροφορίες τον φέρουν ως νεκρό.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολες, αφού χιονίζει και ο δρόμος είναι δασικός γεμάτος λάσπες.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η επικοινωνία αφού στη δύσβατη περιοχή δεν έχουν σήμα τα κινητά τηλέφωνα.


NEWSIT
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4832.html

Έβγαλε τα ρούχα της για καλό σκοπό


Η Σόφη Πασχάλη έχει αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα σώματα της ελληνικής τηλεόρασης και αυτό είναι λογικό αφού είναι γυμνάστρια. 


Μπορεί ο μπαμπάς της να έχει δικό του εργοστάσιο, εκείνη όμως ακολούθησε εκείνο που αγαπάει. Η Σόφη Πασχάλη δεν μας είχε συνηθίσει σε γυμνές φωτογραφίσεις αλλά τώρα που το τόλμησε μας άρεσε αφού δεν ήταν κάτι ακραίο.


Ήταν μια φωτογράφιση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της και φυσικά ήταν για καλό σκοπό. Ένας σκοπός που έχει σαν στόχο να σώσει πολλούς νέους από ιό του Aids.

Πηγή: Down Town
http://www.zougla.gr/

Οικονομικό χαστούκι από τη Moody’s στην Ισπανία

Σε ανακοίνωση, ότι διατηρεί την αρνητική του εκτίμηση για τις προοπτικές των ισπανικών τραπεζών, προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η αρνητική εκτίμηση για τις ισπανικές τράπεζες παραμένει, διότι «η κεφαλαιοποίηση, η κερδοφορία και η πρόσβασή τους στην αγορά θα παραμείνουν χαμηλές» τους επόμενους μήνες.
http://www.zougla.gr/

Μια ταινία για τα δελφίνια και τη σφαγή που υφίστανται

Οι Νέοι Πράσινοι σας προσκαλούν στην προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «O όρμος» (Τhe Cove, 2009), του Λούη Ψυχογιού, την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, 21:00 - 23:00 που θα πραγματοποιηθεί στο πολυσυλλεκτικό στέκι Dasein, (Σολωμού 12) στην πλατεία Εξαρχείων.

 O Έλληνoαμερικανός Λούη Ψυχογιός, διάσημος φωτογράφος του National Geographic, σκηνοθετεί την ταινία «Ο όρμος» αποτυπώνοντας την ετήσια διαδικασία εξόντωσης δελφινιών στην Ιαπωνία. Κάθε χρόνο, στην Ιαπωνία, με την κάλυψη της κυβέρνησης, χιλιάδες δελφίνια (περίπου 23.000) σφαγιάζονται στο Ταϊτζί από ψαράδες, οι οποίοι τα οδηγούν σε έναν κόλπο και τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου για το κρέας τους.

Κάποια από αυτά (1.500) αιχμαλωτίζονται για να μοιραστούν σε δελφινάρια και πάρκα. Μια ομάδα ακτιβιστών, με τη βοήθεια του πρώην παρουσιαστή Ric O'Barry του πασίγνωστου «Φλίπερ, το Δελφίνι», εξοπλισμένοι με στρατιωτική τεχνολογία και χρησιμοποιώντας στρατιωτικές τακτικές αποκάλυψαν τη σφαγή - άγνωστη ακόμη και από τους ίδιους τους Ιάπωνες πολίτες.

Οι Νέοι Πράσινοι εξηγούν ότι «Με την προβολή αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές, να αναδείξουμε το θέμα της αιχμαλωσίας των δελφινιών σε διάφορα δελφινάρια και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν.

Θέλουμε, επίσης, να δηλώσουμε την αντίθεσή μας με τη συνεχιζόμενη λειτουργία του δελφιναρίου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που φιλοξενεί τώρα 11 δελφίνια, και ζητάμε την άμεση παύση των παραστάσεων αλλά και την απαγόρευση της εκμετάλλευσης των δελφινιών στη χώρα μας.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση μας στο γεγονός ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί προορισμό εκπαιδευτικών - περιβαλλοντικών εκδρομών σχολείων και ζητάμε από την πολιτεία να επαναπροσδιορίσει την έννοια της εκπαίδευσης με εναλλακτικούς τρόπους».

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Η προβολή αυτή, όπως εξηγούν οι διοργανωτές, αποτελεί τον προάγγελο της διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στις 13:00.

http://www.zougla.gr/

Η Ελλάδα στην κατάψυξη- Νέα επιδείνωση τη Δευτέρα

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Ωστόσο τα...
 
Η Ελλάδα στην κατάψυξη- Νέα επιδείνωση τη Δευτέρα
...δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς οι άνεμοι κόπασαν.
Αποκλεισμένη λόγω χιονιού παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος. Σε ισχύ τέθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» στη Σάμο, ενώ έντονες ήταν οι χιονοπτώσεις ακόμη και στην Κρήτη.
Σημαντική εξασθένηση των ανέμων και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τη Δευτέρα το απόγευμα.
Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική από το βράδυ της Παρασκευής. Στα βόρεια προάστια της Αθήνας το «έστρωσε», ενώ χιόνι έπεσε και στο κέντρο της Αθήνας.
Η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω παραμένει αποκλεισμένη, ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.
Κλειστή παραμένει η Λεωφ. Δεκελείας από Βαρυμπόμπη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες.
Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, καθώς και σε δρόμους στις Αφίδνες. Από το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Άγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη, όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η πυροσβεστική δε, έχει ξεκινήσει την επιχείρηση εκχιονισμού στο δρόμο που οδηγεί από τις Αφίδνες στο Καπανδρίτι.
Παγωνιά στη Βόρεια Ελλάδα
Το κρύο είναι τσουχτερό και στη Βόρεια Ελλάδα. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.
Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαΐδα και -1 η Δράμα.
Στα λευκά και η Κρήτη
Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ισχυρούς ανέμους και τις σποραδικές καταιγίδες.
Λόγω των χιονοπτώσεων κλειστός είναι ο δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ με δυσκολία εκτελείται η κυκλοφορία προς την Αγία Βαρβάρα και τη Βιάννο.
Λόγω των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων όλοι οι κτηνοτρόφοι ειδοποιήθηκαν το προηγούμενο τριήμερο να έχουν τροφές και να κρατήσουν περιορισμένα τα κοπάδια τους.
Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου του Ψηλορείτη. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ηρακλείου έσπευσε στην περιοχή για τον απεγκλωβισμό τους.
Οι τέσσερις άνδρες έφτασαν στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής με οχήματα 4x4, αλλά το πρωί του Σαββάτου διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να κινηθούν.
«Ξενοκράτης» στη Σάμο
Η θάλασσα για άλλη μια φορά κάλυψε χθες στη Σάμο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό, καθιστώντας την απροσπέλαστη. Αργά το βράδυ του Σαββάτου εφαρμόστηκε το σχέδιο Ξενοκράτης και ο στρατός τοποθέτησε κατά μήκος όλης της παραλιακής σακιά με άμμο για να οχυρωθούν τα καταστήματα που κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν.
Σήμερα η παραλιακή της Σάμου παρουσίαζε την ίδια εικόνα. Έτσι το Βαθύ και ο Άγιος Κωνσταντίνος κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης, αφού η θάλασσα έφτασε στα παραλιακά σπίτια ενώ βράχοι και πέτρες κάλυψαν το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.
Ο καιρός τη Δευτέρα
Κακοκαιρία με βροχές θα επικρατήσει αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές.
Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Από τα δυτικά θα αρχίσει εξασθένηση των φαινομένων.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι- νοτιοδυτικοί 4- 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη 7- 8, που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.
Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, αλλά θα ανέβει λίγο στα νότια. Παγετός θα παρατηρηθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
http://www.epikaira.gr/