Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια και τραυματισμός διαιτητή στον Ταύρο

Ένταση και τραυματισμός διαιτητή σημάδεψαν την αναμέτρηση Φωστήρας-ΠΑΟΚ Γλυφάδας που έληξε 1-1 στο γήπεδο του Ταύρου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Περιφερειακού.
Με τη λήξη της αναμέτρησης ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Χατζής (αξιολογημένος Football League), δέχθηκε πέτρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την στιγμή που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, τα οποία πολιορκούνταν από εξαγριωμένους φιλάθλους των γηπεδούχων. Οι τελευταίοι είχαν έντονα παράπονα από τις αποφάσεις του.
Ο Χατζής μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια όπου διαπιστώθηκε -για καλή του τύχη- ότι η πέτρα του δημιούργησε μόνο ένα πρήξιμο. Στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με την βοήθεια των συνεργατών του έκλεισε το φύλλο αγώνα, το οποίο είναι επιβαρυντικό για τον Φωστήρα.

http://www.contra.gr/

Χωρίς μέσα μεταφοράς τις περισσότερες ημέρες Σε απεργιακό κλοιό όλη την εβδομάδα

«Παραλύει» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματίσει οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του μνημονίου. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Έτσι, σε παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 13.00 προχωρούν την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
«Οι εργαζόμενοι της χώρας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ)», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα κορυφωθεί με τη 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν προκηρύξει:

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

- Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία
Έκκληση από το ΕΚΑΒ
Με βάση τις εξαγγελθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες και στάσεις εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και την εξαγγελθείσα απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ της
Τετάρτης, αναμένεται, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, σημαντική αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους δρόμους. Για αυτό το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) παρακαλεί τους πολίτες:

α) Να κάνουν σωστή χρήση του αριθμού επείγουσας κλήσης του ΕΚΑΒ (166) και οι κλήσεις να αφορούν μόνο καταστάσεις άμεσης και επείγουσας βοήθειας.
β) Να δίνουν άμεση προτεραιότητα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους και ιδιαίτερα σε αυτά με αναμμένους φάρους και σειρήνα.
γ) Να μην εμποδίζουν τα ασθενοφόρα και να μην τα ακολουθούν.
Απεργία στις τράπεζες
Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στη 13:00 στο Σύνταγμα και
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕbank.
Χωρίς Ενημέρωσης
24ωρες απεργίες έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη 15, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις από τα portals, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς αυτές τις ημέρες, ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες την Πέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4608761

Επεσε στη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 στην παγωμένη Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα και αυτό είχε ως συνέπεια να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τώρα, η ομάδα του Φερέιρα είναι δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι πως πρόσθεσε μια ακόμη άσχημη απόδοση σε αυτές που συνηθίζει τους φίλους του το τελευταίο διάστημα. Οι «πράσινοι» έκαναν ελάχιστες ευκαιρίες στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ντεγκρά και έδειξαν αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλλας. Το κέντρο είχε πολλά προβλήματα και η επίθεση ήταν αναιμική! Οσον αφορά στον Αστέρα, ναι μεν δεν νίκησε για μια ακόμη φορά στην Τρίπολη, ο Βλάχος όμως εμφανίστηκε διαβασμένος και η ομάδα του είχε άριστη τακτική.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟ ήταν στο 29' όταν ο Σισέ έκανε την προσπάθεια, αλλά ο Πουλίδο έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή! Να τονιστεί πως παρά τα όσα λέγονταν, τόσο ο Τζόρβας όσο και ο Νίνης, μπήκαν κανονικά στην ενδεκάδα από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Διαιτήτευσε ο Κάκος(Κέρκυρας).

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Λαδάκης, Μπαστία, Αράς (70' Καρέρα), Κρις, Ουντότζι(83' Φορτούνης), Ροτζέριο(88' Μπαρτολίνι).

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (74' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μαρίνος, Σιμάο(46' Κατσουράνης), Ζιλμπέρτο, Σισέ, Χριστοδουλόπουλος (58'Λέτο). 


http://www.tanea.gr/

Φουρλής, Κρεμιώτης, Μαρτίνη και Μυτιληναίου Πανελληνιονίκες 2010

Δύο ιππείς και δύο αμαζόνες αναδείχθηκαν Πανελληνιονίκες Υπερπήδησης Εμποδίων στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νέων ιππέων και ενηλίκων στους 63ους Πανελλήνιους Αγώνες, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (12/12) με επιτυχία στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.
Ο Αλέξανδρος Φουρλής αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Ενηλίκων ύψους 1.45μ. ξανά μετά το 2007. Ο αθλητής του ΙΟΘΡΑΚ είχε τη μοναδική διπλή άπταιστη διαδρομή στους δύο γύρους. Στην 2η θέση ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τη Vieanne του ΙΟΤ με 4 βαθμούς και χρόνο 70,09 και στην 3η θέση η Καρίνα Κυπραίου με την Penny Lane του ΙΟΕ με επίσης 4 βαθμούς και χρόνο 68,70.
Σε δύο συναρπαστικούς αγώνες διαβάθμισης μεταξύ τεσσάρων αθλητών κρίθηκαν οι δύο τίτλοι των Πανελληνιονικών Εφήβων ύψους 1.35μ. και Παίδων ύψους 1.15μ. Στην Κατηγορία Εφήβων Πανελληνιονίκης ξανά μετά το 2007 αναδείχθηκε η Μόνικα Μαρτίνη με την Cleopatra του ΙΟΜ, που ήταν γρηγορότερη στο μπαράζ με άπταιστη και χρόνο 27,05. Δεύτερη ήταν η Ζέτα Φούντα με τον Kannan Z Bebe του IOMS με άπταιστη και χρόνο 30,26 και τρίτος ο Διογένης Παλέγδας του ΙΟΠΙ με την Cornelia με 4 βαθμούς στο μπαράζ.
Στην κατηγορία παίδων καλύτερη στο μπαράζ και Πανελληνιονίκης ήταν η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Cameron του ΙΑΟΦ με άπταιστη και χρόνο 28,67, Δεύτερος ήταν ο Ιωάννης Μαρινάκης με τον Loulou de Quesnay του ΕΙΟ με άπταιστη και χρόνο 32,28 στο μπαράζ και τρίτη η Θεοδοσία Μπελιόγλου με τον Lollipop του ΑΙΟΒΑ με 4 βαθμούς επίσης στο μπαράζ.
Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων ύψους 1.40μ. για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης ο Ευθύμης Κρεμιώτης με την Coralie, που συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς ποινής, 24 στο σύνολο στις δύο ημέρες. Στην 2η θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Παγκράτης με τον Baldwin με 25 βαθμούς και στην 3η θέση η Μαρία Ραγκούση με τον Cantadou με 28 βαθμούς ποινής. 

http://www.contra.gr/

Μπλόκα των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου Οδομαχίες στην Κερατέα για τον ΧΥΤΥ

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σοβαρά επεισόδια στην Κερατέα, όπου περίπου χίλιοι κάτοικοι που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγιεινομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην περιοχή συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και δακρυγόνα. Εξαιτίας της έντασης έκλεισε η λεωφόρος Λαυρίου στο σημείο που οδηγεί στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κάτοικοι ανέβηκαν το βράδυ στους γύρω λόφους και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Στην περιοχή βρίσκεται πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη.

http://www.tanea.gr/

Ρεκόρ για Γκίνες: 113.411 θεατές σε αγώνα χόκεϊ στο Μίσιγκαν

Στο Μίσιγκαν βάλθηκαν να σπάσουν κάθε ρεκόρ που υπάρχει στο χόκεϊ επί πάγου, έστησαν αγώνα σε ανοιχτό γήπεδο και τελικά μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες. Πώς αλλιώς να γινόταν, αφού το κολεγιακό παιχνίδι ανάμεσα στο Μίσιγκαν και το Μίσιγκαν Στέιτ παρακολούθησαν 113.411 θεατές!
Στο γήπεδο Ann Arbor (photo) βρέθηκαν και άνθρωποι που συντάσσουν το βιβλίο Γκίνες για να δουν ιδίοις όμμασι το ρεκόρ. Κι αυτό συνέβη στον αγώνα που είχε τίτλο «The Big Chill at the Big House». Το προηγούμενο ανήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Γερμανία, Εκεί είχαν βρεθεί 77.803 θεατές.

Για την ιστορία, οι Wolverines, δηλαδή το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, νίκησε 5-0 στον αγώνα, ο οποίος επιβεβαίωσε την τρέλα των ανθρώπων για να δουν μία μονομαχία μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων της ίδιας πόλης, όπως και την αντίστοιχη για να μπουν στο βιβλίο Γκίνες... 

http://www.contra.gr/

Επεισόδια για τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα


Έλαβαν χώρα συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων, ενώ έγινε και χρήση χημικών.
Επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν και πάλι σήμερα στη θέση Οβριόκαστρου Κερατέας στον υπό διαμόρφωση χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
Οι κάτοικοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται καθώς -όπως υποστηρίζουν- ο χώρος δεν έχει απαλλοτριωθεί, και πρόκειται για κηρυγμένο αρχαιολογικό και ιστορικό τόπο.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απαγόρευσαν την είσοδο των κατοίκων, ενώ υπήρξαν συμπλοκές και έγινε χρήση χημικών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, στην Αττική αναμένεται να δημιουργηθούν Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων σε Γραμματικό και Κερατέα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

16o Sprint Αμφίκλειας με 39 συμμετοχές


H Λ.Α.Μ.Α διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκέμβρη το 16ο Ασφαλτικό σπριντ . Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 πληρώματα , ανάμεσα τους και 2 δικές μας ομάδες , η ομάδα της ΝΙSSANΜΠΑΣΔΕΛΗΣ με τους Γιώργο Μπασδελη – Μιχάλη Χατζηγρηγορίου να έχουν στην διάθεση τους το ΜicraK12 της εταιρίας και η OSRμε τους Σπανό – Γκόντοβο και φυσικά το Subaru με την στήριξη της ΤΥΠΟΤΡΑΣΤ .
Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελο ασφλατινων rally sprint και ήταν ο 3ος γύρος του θεσμού τον Μάιο που δεν πραγματοποιήθηκε ελλειψει επαρκών συμμετοχών. Το Δ.Σ. της λέσχης αποφάσισε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί σε ασφαλτινη ειδική διαδρομή κοντά στην Αμφίκλεια για να μην υπάρξουν πιθανά προβλήματα χιονοπτώσεων (λογω Δεκεμβρίου) σε Παρνασσό και Γκιωνα.
Πρόκειται για την ειδική Ακροπολικη διαδρομή «Αμφίκλεια» των Rally Acropolis που τότε ήταν μεν χωμάτινη, αλλά τώρα έχει ασφαλτοστρωθεί με άριστο τάπητα, και ενώνει την πόλη της Αμφίκλειας με το χωριό Άνω Τιθορέα, συνολικού μήκους 8,2 χιλιομέτρων.

Η ειδική έχει χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν σαν χωμάτινη από την Λ.Α.Μ.Α. με αφετηρία από Άνω Τιθορέα προς Αμφίκλεια, (για θέματα ασφάλειας) σε χωμάτινα rally sprint. Με το δεδομένο όμως ότι σχεδόν ολόκληρη είναι «μπαριαρισμενη» προς τον κάμπο, θα γίνει ο αγώνας με αφετηρία την Αμφίκλεια και τερματισμό την Άνω Τιθορέα.

Στρος Καν: Αναγκαία η ευρύτερη δυνατή στήριξη των αλλαγών

«Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε "κρίσιμο σταυροδρόμι", καθώς η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών εντός των επόμενων μηνών», τονίζει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.
«Η χώρα μπορεί να πετύχει αν υπάρχει η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στις αλλαγές που προωθούνται», συμπληρώνει.
«Θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει», υπογραμμίζει ο. Στρος Καν, ανοίγει ένα «παράθυρο» για αλλαγές στο Μνημόνιο και επαναλαμβάνει ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη «σοβαρή» και υπογραμμίζει την ανάγκη συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα οικονομίας Ολι Ρεν σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στο 2011 και προσθέτει πως «τα επόμενα χρόνια από το 2012 και μετά, θα είναι χρόνια ακόμα ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που βέβαια είναι ουσιαστικό για την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ο κ. Ρεν δηλώνει ότι ότι τον εξέπληξε θετικά η πολιτική βούληση για την αναμόρφωση της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, ήταν πολύ ισχυρότερη απ΄ότι περίμενε, αλλά επαναλαμβάνει ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να μη διολισθήσει σε καμιάς μορφής επανάπαυση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Με μία ξεχωριστή τελετή έναρξης, στο κατάμεστο θέατρο "Απόλλων", ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά & νέους και της 10ης Ευρωπαϊκης ..


... Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας camera zizanio.

Πολίτες της Ηλείας αλλά και παιδιά & νέοι από δεκάδες χώρες βρέθηκαν στο θέατρο "Απόλλων" για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης. Κρίνοντας από τη διάθεση και την όρεξη για δημιουργία των νεαρών συμμετεχόντων, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Φεστιβάλ αναμένεται να στεφθούν γι' άλλη μια χρονιά με επιτυχία.

Μέχρι το επόμενο Σάββατο και την τελετή λήξης του Φεστιβάλ, η προβολή δεκάδων ταινιών, οι θεατρικές παραστάσεις, τα εργαστήρια, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ,οι εκθέσεις και πολλές - πολλές άλλες δράσεις θα δώσουν ανάσα πολιτισμού, πνοή έμπνευσης και δημιουργίας, στον τόπο μας, την Ηλεία.

http://prezatv.blogspot.com/2010/12/blog-post_3225.html

4 αδελφές παντρεύτηκαν 4 αδελφούς


Τέσσερις αδελφές η Olivia, η Rosa, η Kelly και η Ketty Silva παντρεύτηκαν τέσσερα αδέλφια τον Darwin, τον Henry, τον Ranulfo και τον  William Sanchez.

Οι πατεράδες των δυο οικογενειών, από το χωριό Baba, στο Εκουαδόρ, ήταν παιδικοί φίλοι και όποτε έκαναν πάρτι η μια οικογένεια καλούσε την άλλη. Έτσι λοιπόν τα παιδιά των Silva και των Sanchez απόκτησαν ιδιαίτερη οικειότητα και σιγά-  σιγά δημιουργήθηκαν ειδύλλια.

Πρώτος άνοιξε τον χορό ο William Sanchez που έκανε δεσμό με την Ketty Silva και μετά ακολούθησαν και οι άλλοι.  «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια σπάνια περίπτωση αδελφών να παντρεύονται αδελφές. Όμως όλο αυτό τον καιρό που είναι μαζί ζουν ευτυχισμένα και χωρίς προβλήματα,»,  δήλωσε πατέρας των κοριτσιών Eugenio Silva. Τα παντρεμένα ζευγάρια,  έχουν αποκτήσει και οχτώ παιδάκια. 

http://www.star.gr/

Παγκόσμιος ο Κασιδόκωστας

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ελληνας πρωταθλητής, Φίλιππος Κασιδόκωστας, στον τελικό του τέταρτου γύρου του παγκόσμιου επαγγελματικού πρωταθλήματος τρίσποντου Γαλλικού μπιλιάρδου που έγινε στην Αίγυπτο.
Ο Κασιδόκωστας που ήταν προσκεκλημένος στο κυρίως ταμπλώ του τουρνουά (στο οποίο έλαβαν μέρος 180 επαγγελματίες αθλητές των τρισπόντων) κέρδισε στον ημιτελικό του τουρνουά τον Ιάπωνα Κuji Founaki με 3-1 σετ και στον τελικό τον 16 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και θρύλο του αθλήματος Βέλγο Frederic Caudron επίσης με 3-1 σετ.

Οι δύο κατ' εξοχήν καλύτεροι Έλληνες αθλητές στις τρίσποντες Φίλιππος Κασιδόκωστας και Νίκος Πολυχρονόπουλος θα αγωνιστούν, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στα προκριματικά του μεγαλύτερου επαγγελματικού OPEN, με συνολικά έπαθλα 120.000 ευρώ στο AGIPI PRO TOURNAMENT.


http://www.contra.gr/

Τη Δευτέρα η απονομή των βραβείων Κουν


Οι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δραματουργοί του νεοελληνικού θεάτρου που διέπρεψαν την περίοδο 2009 - 2010 βραβεύονται την Δευτέρα, καθώς θα απονεμηθούν τα βραβεία «Κάρολος Κουν».

Οι τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο, ακριβές αντίγραφο στεφανιού το οποίο βρέθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής Ελληνιστικής Εποχής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη.

Το βραβείο σκηνοθεσίας διεκδικούν οι Δημήτρης Λιγνιάδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και Σταμάτης Φασουλής, ενώ το ερμηνείας οι Ελένη Κοκκίδου και Νένα Μεντή.

Ο Γιάννης Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Καρατζάς και ο Δημήτρης Ξανθόπουλος διαγωνίζονται στην κατηγορία των νέων δημιουργών, ενώ ο Νίκος Κουρής και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για το αρχαίο δράμα.

Τιμητική διάκριση θα παραλάβει το Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης για την επιτυχή παρουσίαση της όπερας «Κάρμεν» του Ζώρζ Μπιζέ. 

http://www.star.gr/civilization/72258/

ΣΧΕΔΙΟ... ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!


Ρεπορτάζ : Έλενα Καρανάτση
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Φρένο στο ενδεχόμενο... χρεοκοπίας νέων δήμων φιλοδοξεί να θέσει το υπουργείο Εσωτερικών με το πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων και δημοτικών ενοτήτων, το οποίο προβλέπει ο «Καλλικράτης». «Δεν θέλουμε να...
φτάσουμε σε δραματικές καταστάσεις να ζητούν οι δήμοι έκτακτες επιχορηγήσεις, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν βασικές λειτουργικές ανάγκες», δηλώνει στην «Κ» ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ντόλιος. Ουσιαστικά, το σχέδιο θα περιλαμβάνει περιορισμό των λειτουργικών δαπανών μέσω συγκεκριμένων ενεργειών στις οποίες θα υποχρεούται να προχωρήσει η υπερχρεωμένη δημοτική ενότητα ή ο δήμος. Για παράδειγμα, μία από τις δεσμεύσεις που θα κληθούν να αναλάβουν όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης είναι να παγώσουν για ένα χρονικό διάστημα (ίσως και ετών...) τις προσλήψεις ή να περιορίσουν ακόμα και να εξαλείψουν εντελώς δαπάνες όχι και τόσο απαραίτητες, όπως π.χ. διοργάνωση εκδηλώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι πέντε πρώτοι δήμοι που θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης με υπουργική απόφαση, θα είναι ο Πειραιάς, η Ζάκυνθος, η Φυλή και οι δημοτικές ενότητες Νίκαιας (του νέου καλλικρατικού δήμου Νίκαιας - Ρέντη) και Αχαρνών. Το υπουργείο εκτιμά ότι περίπου 20 δήμοι/δημοτικές ενότητες θα χρειαστεί να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς δεν θεωρούνται υπερχρεωμένοι.
Τις βασικές γραμμές του προγράμματος εξυγίανσης, όπως αυτό θα αποτυπωθεί σε σχετική υπουργική απόφαση που θα κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου, αποκαλύπτει στην «Κ» ο κ. Γ. Ντόλιος, ο οποίος επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να μη βρούμε μπροστά μας έκτακτες καταστάσεις, οι οποίες θα απορρέουν από την αδυναμία κάποιων δήμων να εκπληρώσουν στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα».
Η ένταξη στο πρόγραμμα Εξυγίανσης θα γίνεται είτε υποχρεωτικά είτε προαιρετικά. Στην περίπτωση της υποχρεωτικής ένταξης, το υπουργείο Εσωτερικών θα αποφασίζει με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ ποιοι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις δαπάνες, π.χ. όσοι δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν ακόμα και τη μισθοδοσία θα εντάσσονται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα.
Στην δεύτερη περίπτωση της προαιρετικής ένταξης, οι δήμοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφόσον πληρούν τα κριτήρια, ώστε να θεωρούνται υπερχρεωμένοι. Φυσικά, η ένταξη στο πρόγραμμα περιλαμβάνει και δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Οπως επισημαίνει ο κ. Γ. Ντόλιος στην «Κ», «για το Πρόγραμμα Εξυγίανσης προβλέπεται ένα κεφάλαιο αλληλεγγύης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να δίδεται η δυνατότητα ενίσχυσης των υπερχρεωμένων, το οποίο θα επιδοτείται από πόρους των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) σε ποσοστό 2% - 5%, ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των δήμων και ενοτήτων που θα κριθούν υπερχρεωμένοι. Επίσης, από τον λογαριασμό αλληλεγγύης θα μπορεί να επιδοτείται το επιτόκιο του χρέους, ενώ δεν αποκλείονται χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις μέσω της μείωσης των μηνιαίων δόσεων.
Κεντρική υποχρέωση όλων των δήμων και ενοτήτων που θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης είναι να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο για την έξοδό τους από το χρέος. «Στην περίπτωση που το πρόβλημα αφορά δημοτική ενότητα ενός διευρυμένου δήμου, στον οποίο οι άλλες δημοτικές κοινότητες δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, το σχέδιο με τις δεσμεύσεις για την έξοδο από την οικονομική κρίση θα αφορά μόνο την συγκεκριμένη δημοτική ενότητα», εξηγεί ο κ. Ντόλιος. Στο πλαίσιο των κυρώσεων του προγράμματος, μέρος της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (χρηματοδότηση για επενδύσεις) θα μπορεί να δεσμεύεται, δηλαδή να παρακρατείται, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υλοποιούνται έργα στον συγκεκριμένο δήμο, μέχρι να εξοφληθεί το χρέος.
Ευθύνη για τον έλεγχο του προγράμματος θα έχουν δύο επιτροπές θεσμικά κατοχυρωμένες.


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_7662.html

Σώθηκε από θαύμα και κατηγορείται για απόπειρα αυτοκτονίας


Μια Κινέζα που επέζησε πέφτοντας από τον 12ο όροφο πολυκατοικίας στη Σιγκαπούρη, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορία για απόπειρα αυτοκτονίας, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Straits Times.

Η 26χρονη Ζου Ζι Χούι, ύστερα από μια έντονη λογομαχία που είχε με τον σπιτονοικοκύρη της, βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και, όπως υποστηρίζει η ίδια, έχασε την ισορροπία της με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 40 μέτρων σε πισίνα.

Παρά το γεγονός ότι το βάθος της πισίνας ήταν από 0,5 ως 1,35 μέτρα, η νεαρή γυναίκα σώθηκε από θαύμα καθώς υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα. Στην συνέχεια, η Ζου συνελήφθη για απόπειρα αυτοκτονίας επειδή απείλησε να πέσει από το μπαλκόνι κατά την διάρκεια της λογομαχίας με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Με βάση τη νομοθεσία της Σιγκαπούρης, η απόπειρα αυτοκτονίας αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο. Ομως, η Ζου, η οποία έφθασε στη Σιγκαπούρη από την κινεζική επαρχία Σαντόνγκ, αρνήθηκε ότι είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να... φύγει από το σπίτι. 

http://www.zougla.gr/ 

Αιγαίο και Καστελόριζο: Πώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;...

Του Νίκου Κοτζιά
http://epirusgate.blogspot.com/
  
Είναι γνωστή η αντίσταση που πρόβαλε ο Μακάριος στις παραλλαγές προτάσεων της Αμερικανικής Κυβέρνησης (Σχέδια ‘Ατσεσον) για εκχώρηση από την Ελλάδα της νήσου Καστελόριζο προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη τότε «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα.
Οι ΗΠΑ είχαν αναλάβει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 αυτή την πρωτοβουλία, φοβούμενες τόσο τυχόν στενή σύνδεση της Κύπρου με την τότε Σοβιετική Ένωση, όσο και την πρόκληση πολέμου ανάμεσα σε δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία. Ανεξάρτητα το πώς αξιολογεί κανείς τις τότε...
 προτάσεις, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω εδώ, είναι ότι για την ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα ζητιόταν η παραχώρηση του Καστελόριζου.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1974, προδομένη η Κύπρος από την Χούντα των Αθηνών, έγινε το μεγάλο θύμα της τουρκικής επιθετικότητας και κατοχής. Όμως, το μικρό Καστελόριζο παρέμεινε ελληνικό και μάλιστα με αυξανόμενη ρόλο. Σειρά σχετικά πρόσφατων συμφωνιών για το διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης αναγνωρίζουν, πλέον, στο Καστελόριζο την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας, καθώς και δικαιώματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο μικρός ελληνικός βράχος απέκτησε μέγιστη γεω-οικονομική στρατηγική σημασία.
Αποτελεί φυσικό εμπόδιο για την Τουρκία που επιθυμεί να κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου έχουν εντοπιστεί τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο και αέρια. Με άλλα λόγια έχουν γίνει ανακαλύψεις που προσθέτουν στην γεω-στρατηγική σημασία της περιοχής εν γένει, λόγο γειτνίασης με τα Πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, μια αυτοτελή γεω-οικονομική και κατά προέκταση αυτόνομη γεωστρατηγική σημασία.
Η Τουρκική διπλωματία εντόπισε σύντομα τα πλεονεκτήματα που αποκτά η θαλάσσια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθεί δε, να προωθήσει τρεις στρατηγικές επιλογές: πρώτον να υποβαθμίσει τη σημασία και τη δυνατότητα δράσης του Ισραήλ. Για αυτό εξάλλου και η στάση της στα πρόσφατα επεισόδια κατά την αποστολή βοήθειας προς την Γάζα. Να εμφανίσει εαυτό, αυτή η δύναμη κατοχής (αλλά για αυτό κουβέντα ορισμένοι Έλληνες ακτιβιστές…), ως εκπρόσωπο των συμφερόντων της Βόρειας Κύπρου και ότι διαχειρίζεται τα δήθεν αυτόνομα συμφέροντα των κατεχομένων εδαφών. Ενώ εμφανίζει τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως υπό επιτήρηση, εμφανίζοντας την τελευταία ως κράτος περιορισμένης κυριαρχίας. Και τρίτον, να αποκλείσει την διασύνδεση ανάμεσα σε Ηπειρωτική Ελλάδα – Ρόδο με Καστελόριζο και του τελευταίου με την Κύπρο. Δηλαδή, η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα δια της κατοχής. Ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν καθότι καλούνται να παραιτηθούν από τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Πώς μπορεί να γίνει παραίτηση από δικαιώματα; Με μιας; Ανοικτά; Καμιά κυβέρνηση δεν θα το έκανε, διότι αυτό θα συνιστούσε εθνική προδοσία. Αυτή γίνεται από αδυναμία και δια της διολίσθησης. Επί παραδείγματι δια της αποδοχής, όπως έχει ήδη γίνει, της Τουρκικής θέσης σύμφωνα ότι στην διαπραγμάτευση ως προς το Αιγαίο δεν θα συμπεριλαμβάνεται το Καστελόριζο. Όμως, ένα πλαίσιο συμφωνίας χωρίς το Καστελόριζο σημαίνει ότι η συνολική συμφωνία δεν θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές και τα δικαιώματά του.
Αντίθετα με όσα πράττει η ελληνική πολιτεία, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Αιγαίο χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων ΑΟΖ που απορρέουν από τη θέση που κατέχει το Καστελόριζο και η υφαλοκρηπίδα του.
Σε αυτή τη βάση θα πρέπει να υπάρξει αρχική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αμέσως δε μετά με την Αίγυπτο. Συμφωνίες που θα αναγνωρίζουν την ΑΟΖ του Καστελόριζο. Εάν η Τουρκία έχει άλλη γνώμη, ας πάει εκείνη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αλλά το να παραιτείται η Ελλάδα εκ των προτέρων από την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου σε αναμφισβήτητη περιοχή της, διότι έτσι το επιθυμούν οι Τούρκοι προκειμένου να διαπραγματευτούν άλλα ζητήματα στο Αιγαίο πρόκειται το λιγότερο για εθνική ηλιθιότητα!

http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_8290.html

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους, αλλά και στην ηλεκτροδότηση, προκαλεί το Σάββατο η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σάμος λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.Στην Αττική, κλειστές παραμένουν οι λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, η λεωφόρος Δεκελείας από τη Βαρυμπόμπη έως την Ιπποκράτειο Πολιτεία...
, η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τη Νέα Μάκρη ενώ στις Αφίδνες οι Αγίας Τριάδος και Κατσιμιδίου.Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας - Δερβενοχωρίων και στη λεωφόρο Φυλής προς τη μονή Κλειστών. Εξάλλου, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει σχηματιστεί παγετός, ενώ χωρίς αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.Εκτός λειτουργίας φανάρια στη λεωφόρο Βάρης και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου και παροδικά προβλήματα με το ρεύμα αντιμετωπίζουν περιοχές της Αττικής.Λόγω των θυελλωδών ανέμων 8 έως 10 μποφόρ, που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά-Λαύριο και Ραφήνα, για όλους τους προορισμούς .Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες, Ωρωπός -Ερέτρια, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Αρκίτσα-Αιδηψός, και τα δρομολόγια των μικρών πλοίων από Πειραιά για Σαλαμίνα και Παλούκια-Πέραμα.Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια Καβάλα-Πρίνου-Κεραμωτή -Λιμένα Θάσου. Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Ιόνια Νησιά.Παροδικά προβλήματα με το ρεύμα αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της χώρας.Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το Οροπέδιο Λασιθίου ενώ από τις πρωινές ώρες έχει ξεκινήσει η χιονόπτωση στην περιοχή. Το χιόνι αυτή την ώρα πλησιάζει τα 20 εκατοστά στον κάμπο του Οροπεδίου ενώ το θερμόμετρο στο Τζερμιάδω δείχνει 0 βαθμούς κελσίουΤο εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί να καθαρίζει τον περιμετρικό δρόμο στον κάμπο ενώ κρατά ανοικτό και το επαρχιακό δίκτυο προς το Κράσι.Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το Σάββατο το πρωί, σε Κοζάνη και Φλώρινα, το θερμομετρο έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και -1 η Δράμα.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_1661.html

Η ευκαιρία του Ζαϊρί και η απόφαση του Βαλβέρδε


Με την μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ετοιμάζεται να δώσει μία ευκαιρία στον Ζαϊρί, ξεκινώντας τον κόντρα στον Ατρόμητο, για να αποδέιξει πως αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ. Ο Ισπανός αποφασίζει για τις μεταγραφές...

Θέση βασικού στον Ζαουάντ Ζαϊρί είναι πολύ πιθανό
να δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός τεχνικός, ελλείψει του Άλμπερτ Ριέρα κάνει συνεχώς δοκιμές παικτών στο αριστερό άκρο και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν...


βάλει τον Μαροκινό στη θέση αυτή.


Ένας επιπλέον λόγος που ο Ζαϊρί συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες
για να ξεκινήσει βασικός είναι πως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και ο Βαλβέρδε θα αποφασίσει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν στου Ρέντη. Έτσι το ματς με τον Ατρόμητο ενδεχομένως θα αποτελέσει κριτήριο για το μέλλον του Μαροκινού στους “ερυθρόλευκους”.

Ο προπονητής των Πειραιωτών θα έχει μια συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και από αυτήν θα προκύψει το εάν,
αλλά και το πώς θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό κομμάτι. Στην λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες και με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι οι Γκαλίτσιος, Ζαϊρί και Μήτρογλου, με τις προτάσεις ειδικά για τον τελευταίο να είναι πολλές.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας όλοι περιμένουν τις εισηγήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρώτο όνομα στη λίστα είναι ο Μανιάτης του Πανιώνιου, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά όπως οι Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού και Τάτος του Ατρόμητου.

newsit
http://trelokouneli.blogspot.com/2010/12/blog-post_7624.html

Γκρούεφσκι:’‘Δεν αποχωρούμε από τις συνομιλίες’’



Τη βούληση των Σκοπίων να μην αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της χώρας  εκφράζει ο Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού "Πούμλπικα" (Publika) της εφημερίδας των Σκοπίων, "Ντνέβνικ" (Dnevnik).
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισημαίνει μάλιστα ότι,η απόφαση αυτή έρχεται κόντρα στην επιθυμία των πολιτών της χώρας του, νααποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.
Ο κ.Γκρούεφσκι, αναφέρει, επίσης, ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά ".
Σε ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη κάποιων ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, ο κ.Γκρούεφσκι απαντά αρνητικά.
"Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά, γιατί η κατάργηση ενός Υπουργείου πρέπει να εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα Υπουργείο. Οι ειδικοί λένε ότι το Υπουργείο αυτό, καταργήθηκε μετά από συζητήσεις για την ογκώδη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και με την κατάργηση πολλών δήμων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά με στόχο την καλύτερη λειτουργία μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι", ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.


www.newsbomb.gr
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/blog-post_7735.html

Eπιφυλάξεις πρυτάνεων για τις αλλαγές στα AEI


Παραμένει «αγκάθι» ο νέος τρόπος διοίκησης - Tι προέκυψε από τη σύνοδο
Του Αποστολου Λακασα
Οι πρυτάνεις εμφανίζονται θετικοί στη δρομολόγηση σημαντικών αλλαγών στα όργανα και στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το πώς θα υλοποιηθουν, συνυπολογίζοντας και τον αντίκτυπο που θα έχουν στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα.
«Τα πανεπιστήμια είναι θετικά στη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση. Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρύτανης του Παν. Πελοποννήσου και μέλος του προεδρείου της έκτακτης διήμερης συνόδου πρυτάνεων στο Λαύριο, που ξεκίνησε την Παρασκευή και είχε θέμα τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.
Η ολομέλεια της συνόδου απέρριψε το αρχικό κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας αλλά έθεσε επί τάπητος τις προτάσεις των ολιγομελών επιτροπών, που είχαν συσταθεί από πρυτάνεις για να προτείνουν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ, στη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και τη μισθοδοσία των πανεπιστημιακών, στην οργάνωση των ακαδημαϊκών θεμάτων και της έρευνας. Η ολομέλεια της συνόδου απαρτιζόταν από νέα πρόσωπα, καθώς σχεδόν οι μισοί (11) πρυτάνεις ανέλαβαν καθήκοντα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό έχει αποτέλεσμα να μην έχουν βρεθεί ακόμη οι ισορροπίες-συμμαχίες παλιάς και νέας «φουρνιάς» πρυτάνεων. Από την άλλη όμως, είναι κοινή αφετηρία ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές. Γι’ αυτό άλλωστε και η σύνοδος δεσμεύτηκε στην προηγούμενη τακτική συνεδρίασή της (στις 23/10 στο Ρέθυμνο) ότι θα μελετούσε τις προτάσεις του υπ. Παιδείας, και θα παρουσίαζε τις θέσεις της στην έκτακτη συνεδρίασή της.
Το μεγάλο «αγκάθι», βέβαια, είναι ο νέος τρόπος διοίκησης των ΑΕΙ, και συγκεκριμένα οι προτάσεις του υπουργείου για θεσμοθέτηση Συμβουλίου Διοίκησης (με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και εξωπανεπιστημιακών προσώπων με σημαντικό έργο στον τομέα τους) και για επιλογή του πρύτανη μετά διεθνή προκήρυξη ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο των θέσεων αυτών φαίνεται να υπάρχουν δύο τάσεις πρυτάνεων. Η μικρότερη αριθμητικά αποτελείται από εκείνους που είναι πρόθυμοι να δεχθούν τη θεσμοθέτηση Συμβουλίου Διοίκησης –με βασικές αρμοδιότητες ζητήματα προγραμματισμού, οικονομικής διαχείρισης, λογοδοσίας– κατά τα πρότυπα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, δηλαδή με πλειοψηφία των εξωπανεπιστημιακών μελών. «Εφόσον βέβαια υπάρχει αξιόπιστη επιλογή τους», όπως δήλωσε στην «Κ» ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Παν. Αθηνών κ. Ιωάννης Κατσουλάκος.
H πρόταση αυτή απερρίφθη από την Oλομέλεια.
Ωστόσο, οι περισσότεροι πρυτάνεις είναι θετικοί στη θεσμοθέτηση Συμβουλίου Διοίκησης με την πλειοψηφία των εκλεγμένων από το ΑΕΙ μελών. Σε αυτήν την περίπτωση, το Συμβούλιο -εάν θεσμοθετηθεί- προτείνουν να έχει μόνο συμβουλευτικό και εποπτικό ρόλο και όχι αποφασιστικό.
Εφαρμόσιμες
«Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή υιοθετώντας μεταρρυθμίσεις που ταιριάζουν στα ελληνικά δεδομένα και θα είναι εφαρμόσιμες χωρίς να προκαλέσουν αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές», ανέφερε στην «Κ» πρύτανης κεντρικού ιδρύματος. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι η οκταμελής επιτροπή των πρυτάνεων, που μελέτησε προτάσεις για το διοικητικό μοντέλο, πρότεινε στην ολομέλεια της συνόδου να συσταθεί Συμβούλιο Διοίκησης σε κάθε ΑΕΙ, που θα αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από εκλεγμένα μέλη του ΑΕΙ. Μεταξύ των μελών αυτών θα είναι το πρυτανικό συμβούλιο και εκπρόσωποι φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος. Η ίδια επιτροπή, συγκλίνοντας με τη θέση-πρόταση του υπ. Παιδείας, πρότεινε οι μη πανεπιστημιακοί να αποτελούν έως το 1/3 του Συμβουλίου και να επιλέγονται από τα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου.
Αντίθετα, οι πρυτάνεις είναι αρνητικοί στην πρόταση του υπουργείου ο πρύτανης να είναι μεν Ελληνας αλλά να επιλέγεται μετά διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος (δηλαδή, μπορεί να είναι καθηγητής σε ξένο ΑΕΙ).
Η πλειονότητα των πρυτάνεων επιθυμεί το πρυτανικό συμβούλιο να αναδεικνύεται από εκλογές στο ΑΕΙ, όπως συμβαίνει τώρα, με τη μόνη διαφορά η βαρύτητα της ψήφου κάθε εκλεκτορικού σώματος (πανεπιστημιακοί, φοιτητές, υπάλληλοι) να σταθμίζεται με βάση τη συμμετοχή του. Για τον επικείμενο διάλογο πολλά θα κριθούν, όχι μόνο από τις θέσεις των πρυτάνεων, αλλά και τη στάση φοιτητών και πανεπιστημιακών.

http://www.kathimerini.gr/

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ


Σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση ρήξης αορτής υπεβλήθη ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Τα νέα για την υγεία του Αμερικανού διπλωμάτη έγιναν γνωστά με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Ο Χόλμπουργκ είναι σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός για την αμερικανική παρέμβαση στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας που κατέληξε στη συμφωνία του Ντέιτον το 1995. 
http://www.star.gr/

Επεισόδια και 250 τραυματίες σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Ιορδανία -Μάνος Ανδρουλάκης

Το μεγάλο μίσος με πολιτικές προεκτάσεις που χωρίζει τους οπαδούς της Αλ Βεχντάτ και της Αλ Φεϊζαλί και η βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας, ήταν η αιτία για να τραυματιστούν περισσότερα από 250 άτομα, μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των δύο συλλόγων, που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 1-0.
Η Αλ Φεϊζαλί υποστηρίζεται κυρίως από οπαδούς που προέρχονται από γενιές Βεδουίνων, εν αντιθέσει με αυτούς της Αλ Βεχντάτ που υποστηρίζεται από Ιορδανούς πρόσφυγες με παλαιστινιακές ρίζες, γεγονός που τους φέρνει συχνά σε αντίθεση με άλλες ομάδες της χώρας.
Το χρονικό της παρ' ολίγον τραγωδίας ξεκίνησε όταν μία ομάδα ανεγκέφαλων οπαδών που βρισκόταν εκτός γηπέδου, άρχισε να πετά πέτρες προς τους αντίπαλους οπαδούς, που βρίσκονταν ακόμα στις εξέδρες του "Καουασμέ Στάντιουμ". Σε αυτό το σημείο άρχισε να προκαλείται πανικός στις τάξεις των φιλάθλων που δεν είχαν βγει από το γήπεδο, ενώ παράλληλα οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να το εκκενώσουν χρησιμοποιώντας βία.
Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι φίλοι της Αλ Βεχντάτ να στριμωχτούν σε ένα σιδερένιο κιγκλίδωμα, το οποίο τελικά κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 250 άτομα, μεταξύ αυτών και δεκάδες αστυνομικοί. Έντεκα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αμμάν.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων "Agence France-Presse" για το θλιβερό συμβάν: "Η αστυνομία επενέβη βίαια όταν ορισμένα άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες μες στο στάδιο. Άρχισαν να χτυπούν ανθρώπους αριστερά και δεξιά. Επίσης ορισμένοι εξαγριωμένοι οπαδοί πέταξαν πέτρες σε αυτοκίνητα και καταστήματα που βρίσκονται έξω από το γήπεδο".
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφαντί, αναφερόμενος στο συμβάν, είπε: "H κυβέρνηση περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα σε εκείνους που παραβίασαν το νόμο και προκάλεσαν αυτό το δυσάρεστο περιστατικό".
Πέρυσι οι οπαδοί της Αλ Φεϊζαλί είχαν καταφερθεί με συνθήματα εναντίον της Βασίλισσας Ράνια, που έχει παλαιστινιακές ρίζες.

Να σημειωθεί, τέλος, πως τον τελευταίο καιρό πολλοί πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι έχουν αποκλειστεί από καίριες θέσεις της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας.

http://www.contra.gr/

«Είμαι τυχερή κι ευλογημένη»


Την όμορφη Άννα ενσαρκώνει η Ευγενία Δημητροπούλου στην τηλεοπτική σειρά «Νησί»… μια ηρωίδα δραματική και μοιραία που θα μας απασχολήσει πολύ στα προσεχή επεισόδια.

«Είμαι τυχερή κι ευλογημένη που είμαι σ’ αυτή τη δουλειά. Είχαμε πάρει μια αναβολή και είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το αν τελικά θα γίνει και αν θα πρέπει να λέω ''όχι'' σε άλλες δουλειές, ώστε να είμαι ελεύθερη, όταν μας δώσουν το ''πράσινο φως''. Από ένστικτό περίμενα κι έτσι βρίσκομαι εδώ».


Τι λέει η ίδια για τη θερμή υποδοχή του κοινού; «Πίστευα ότι θα πάει καλά, δεν περίμενα αυτήν την επιτυχία. Δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμάμαι το κοινό. Πρέπει να τιμάμε τη δουλειά μας και αυτό γυρίζει πίσω. Έχω δεχθεί μηνύματα από ανθρώπους που δεν βλέπουν τηλεόραση και την ανοίγουν για το ''Νησί''. Και αυτό είναι πολύ όμορφο».


Πηγή: Tηλεθεατής
http://www.zougla.gr/

Πόσο άσχημα αισθάνονται οι άνθρωποι, όταν απιστούν;


Εξαρτάται από τον τύπο της απιστίας και το φύλο του…άπιστου!
Άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετική άποψη για το ποιο είδος απιστίας είναι χειρότερο: Οι άνδρες τείνουν να ενοχλούνται περισσότερο από τη σεξουαλική απιστία, ενώ οι γυναίκες από τη συναισθηματική. Η κύρια εξήγηση για αυτή τη διαφορά είναι οι μοναδικοί εξελικτικοί ρόλοι που έχουν τα δύο φύλα. Η ευρέως διαδεδομένη εξελικτική εξήγηση θεωρεί πως οι άνδρες τοποθετούν ιεραρχικά τη σεξουαλική απιστία ως τη μεγαλύτερη αμαρτία, επειδή ιστορικά «έμαθαν» να είναι υπερβολικά προσεκτικοί με το σεξ, καθώς δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι απολύτως σίγουροι πως τα παιδιά τους ήταν πραγματικά δικά τους.
Οι γυναίκες, απ’ την άλλη, κατέληξαν να ενοχλούνται πολύ περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία, επειδή... τους απασχολεί να έχουν έναν σύντροφο που θα τις βοηθήσει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Μοιάζει πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την απιστία έχει να κάνει περισσότερο με τους τύπους των δεσμών που διαμορφώνουν αλλά και με το πώς βλέπουν τις σχέσεις.
Συνήθως, αναφερόμαστε σε δύο τύπους δεσμού: στον «απορριπτικό» και τον «ασφαλή». Ένα άτομο με απορριπτικό τύπο δεσμού «δεν βλέπει την αξία των σχέσεων, είναι «υπέρ ανεξάρτητο» και απορρίπτει την αξία των σχέσεων, κάτι που βεβαίως μπορεί να σημαίνει αποφευκτική πρόσδεση και γενικότερη αδυναμία δημιουργίας σχέσεων εγγύτητας.
Αντίστροφα, οι άνθρωποι των οποίων οι δεσμοί είναι «ασφαλούς τύπου» βλέπουν την αξία των σχέσεων και είναι άνετοι με την αλληλεξάρτηση που προκύπτει απ’ αυτές. Εν συνεχεία, ίσως ενοχληθούν περισσότερο από τη συναισθηματική απιστία, ενώ αυτοί με τον απορριπτικό τύπο θεωρούν τη σεξουαλική απιστία μεγαλύτερο πρόβλημα, προφανώς γιατί ούτως ή άλλως δεν εμπλέκονται συναισθηματικά.
Σεξουαλική εναντίον συναισθηματικής απιστίας. Για να εξετάσουν αυτή την ιδέα οι ερευνητές, έβαλαν 400 προπτυχιακούς φοιτητές (περίπου τα ¾ κορίτσια) να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, για να εκτιμήσουν τον τύπο του δεσμού στις ρομαντικές σχέσεις κι επίσης ερωτήθηκαν τι θα έβρισκαν πιο δυσάρεστο, τη συναισθηματική ή τη σεξουαλική απιστία.
Οι διαπιστώσεις της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Psychological Science», υποστήριξαν τις υποψίες των ειδικών: Οι άνδρες με απορριπτικό τύπο δεσμού έβρισκαν τη σεξουαλική απιστία πιο ενοχλητική, ενώ οι άνδρες με ασφαλή τύπο βαθμολόγησαν τη συναισθηματική απιστία ως χειρότερη. Κάπως αναπάντεχα, το ίδιο διαπιστώθηκε και στις γυναίκες.
Επομένως, μοιάζει πως η ανησυχία για τη σεξουαλική απιστία είναι συνδεδεμένη με τον απορριπτικό τύπο δεσμού, είτε πρόκειται για άνδρα είτε για γυναίκα.
Αν και θα λέγαμε πως τα άτομα με απορριπτικού τύπου δεσμό δεν θα ενδιαφέρονταν για οποιαδήποτε μορφή απιστίας, οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτού του είδους ο δεσμός είναι αμυντικός, αφού τα άτομα αποστασιοποιούνται από τις σχέσεις, για να αποφύγουν τα βαθύτερα αισθήματα, ώστε να μη γίνονται ευάλωτα. Η ανησυχία τους για τη σεξουαλική απιστία δείχνει μια ανησυχία για τις σχέσεις τους με τους άλλους, αλλά σε μη συναισθηματικό επίπεδο.
Ο δεσμός είναι ένας μηχανισμός που βοηθά τους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους- μια σημαντική τεχνική επιβίωσης στην ανθρώπινη κοινωνία. Αυτούς τους δεσμούς τούς «μαθαίνουμε» από τις πρώτες σχέσεις μας, κυρίως με τους γονείς αλλά και με όσους έχουν πάρει τη θέση τους, και φαίνεται να συνεχίζονται σε όλη μας τη ζωή, ως την πιο σημαντική μετάβαση σχέσεων από τους γονείς μας, στους φίλους μας και τελικά στις ρομαντικές μας σχέσεις.
Επομένως, φαίνεται πως ο τύπος δεσμού που εμφανίζουν οι ενήλικες στις σχέσεις τους μαθαίνεται από νωρίς και δεν προγραμματίζεται αργότερα.
Αυτή η κατανόηση μπορεί να μας δείξει τρόπους να μειώσουμε κάποια συγκεκριμένα αρνητικά συναισθήματα, που, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, συνδέονται με κάθε είδους συμπεριφορές ελλιπούς ή κακής προσαρμοστικότητας», μαθαίνοντας στα παιδιά τον ασφαλή δεσμό ή αντίστοιχα στους ενήλικες τα οφέλη αυτού του είδους του δεσμού.
Διαβάστε αύριο: Ποιο είδος απιστίας βιώνουν περισσότερο ενοχικά άνδρες και γυναίκες όταν έχουν το ρόλο του... άπιστου;


Πηγή:zougla.gr
http://alepounews.blogspot.com/2010/12/blog-post_1839.html

Κουβέλης: Δεν χρεωκοπεί η Ελλάδα, δεν το θέλουν οι δανειστές μας


Με τρίπτυχο, «Ανανέωση στην πολιτική, τόλμη στη δράση, ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσίασε τους βασικούς στόχους του νεοσύστατου πολιτικού φορέα.
Ο κ. Κουβέλης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο πριν από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη, τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά απαρτίζεται από δυνάμεις του Συνασπισμού, ανένταχτους αριστερούς, στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και ενεργούς πολίτες.
Αναφέρθηκε στα κριτήρια με τα οποία η Δημοκρατική Συμμαχία στήριξετις υποψηφιότητες των κ. Καμίνη και Μπουράρη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κάνοντας λόγω για επιβράβευση των επιλογών του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη δομών που δεν έχει η χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε ανάλογη κρίση.
«Είμαστε το κράτος με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες», τόνισε ο κ. Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για να συμπληρώσει στη συνέχεια λέγοντας ότι το λάθος της κυβέρνησης είναι ότι χρησιμοποιεί τα ίδια εργαλεία που παρήγαγαν την κρίση. «Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κουβέλης, «δεν έκανε τίποτα για να πατάξει τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος που αποτελούν βασικές αιτίες για την αποδόμηση του κράτους».
Χαρακτήρισε εντελώς λάθος την πολιτική της επιβολής των έμμεσων φόρων και τάχθηκε κατά των επιχειρησιακών συμβάσεων οι οποίες όπως είπε ισοπεδώνουν πολίτες και αποδυναμώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί όπως σημείωσε, «δεν το θέλουν οι δανειστές μας».
Επίοσης χαρακτήρισε ως καταστροφή τυχόν έξοδό μας από το ευρώ, τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους ενώ δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
Αναφερόμενος στην είσοδο του ΔΝΤ στη χώρα μέσω του μηχανισμού στήριξης, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως έγιναν λάθος χειρισμοί από την κυβέρνηση που πλέον η προσφυγή της χώρας σ΄αυτό, ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «ως Δημοκρατική Αριστερά «δε συμπράττουμε στο αντιμνημονιακό μέτωπο αν και καταψηφίσαμε το μνημόνιο».
Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά και την επίλυση του κυπριακού ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε πως το κυπριακό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή - λόγω της αδιαλλαξίας της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων - ι σε μια στασιμότητα που παγιώνει τον τεμαχισμό της Κύπρου.
Τέλος, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό -Προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης «βλέπουν» οι Πορτογάλοι



 
O πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στο Κοινοβούλιο

Η πλειοψηφία των Πορτογάλων εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει και τελικά θα ζητήσει τη βοήθεια από το Μηχανισμό Στήριξης, για να βγει από την κρίση, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Eurosondagem, αναφέρει ότι το 46,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Πορτογαλία θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Εκτιμήσεις για το αντίθετο κάνει το 35,8%. Παράλληλα, το 47,1% δηλώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ζητήσει βοήθεια», ενώ το 44,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στο εσωτερικό.


Μία μεγάλη πλειοψηφία των Πορτογάλων (62%) αναφέρει ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ενώ το 29,1% είναι υπέρ της εξόδου.


Πάντως, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει άμεσα νέο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.


Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Diario de Noticias, ο Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Το πρόβλημά μας είναι θέμα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες» δήλωσε, για να υπενθυμίσει ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ.


«Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε» κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231070870#ixzz17otAsKOd

Η Σεράινα "μαγεύει" την πόλη


Μοδάτο ημερολόγιο by Σεράινα! Η ψηλόλιγνη μελαχρινή καλλονή που κέρδισε το τρόπαιο το πρώτου κύκλου του «Next top model» έχει εξαφανιστεί από τα κοσμικά σουαρέ και τα «in» happenings, αλλά τα περνάει σούπερ.

Κυκλοφορεί παντού χαμογελαστή - και όχι τυχαία, αφού οι μετοχές της στο χρηματιστήριο της μόδας έχουν απογειωθεί....


Η δουλειά της για γνωστή εταιρεία ρούχων είναι ημερολόγιο που αποτυπώνει τις περιπέτειές της στην πόλη... Τα γυρίσματα διήρκεσαν τέσσερις μέρες, με τη Σεράινα να ποζάρει πότε ως neo-boheme στον φακό του πολύ γνωστού στον χώρο Θοδωρή Μαλεκάκη, πότε ως νεαρή ντίβα και πότε ως rock girl. Ακούραστη, άλλαζε συνεχώς ρούχα και image για το look book της εταιρείας, που είναι εμπνευσμένο από τον top art director Θοδωρή Λαλάγκα.

Η νικήτρια του μοντελοριάλιτι του ANT1 μέσα από τη χειμερινή καμπάνια της εταιρείας ενσαρκώνει μια νέα, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα. Το ημερολόγιό της αποτυπώνει την καθημερινότητα στην πόλη μιας γυναίκας που μέσα στο πλήθος ξεχωρίζει, φυσικά λόγω της εμφάνισής της, αλλά και λόγω της ήρεμης δύναμης που αποπνέει...

Ο φακός παρακολουθεί τις περιηγήσεις της στο κέντρο της πόλης -από τα πιο αριστοκρατικά μέχρι τα πιο εναλλακτικά στέκια- και καταγράφει κάθε της κίνηση, «σκιαγραφώντας» τα συναισθήματά της.


http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/blog-post_3993.html

Μετά την απολογία του... Στη φυλακή ο Ψωμιάδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ. Ο Ψωμιάδης σήμερα οδηγήθηκε  υπό άκρα μυστικότητα στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί, μετά την αναβολή της απολογίας του την Παρασκευή, λόγω των επεισοδίων έξω από τα δικαστήρια.


περισσότερα:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=94893

Έφτασε η Πάτι στην Ελλάδα

Έφτασε η Πάτι στην Ελλάδα
Η 16χρονη Laura Natalia Esquivel ή όπως τη γνωρίζετε, η Πάτι, που γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έφτασε χθες το βράδυ στην Ελλάδα ύστερα από ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι μιας και βρισκόταν στον αέρα για πάρα πολλές ώρες. Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια των μικρών παιδιών, χάρηκε για τη θερμή υποδοχή που είχε από τα κοριτσάκια που την περίμεναν στο αεροδρόμιο, όμως έδειχνε πραγματικά κουρασμένη μιας και δεν είχε κοιμηθεί καθόλου. Έδειχνε όμως πραγματικά χαρούμενη για όλα τα events στα οποία θα συναντήσει από κοντά όλους τους Έλληνες θαυμαστές της. 

 http://www.gossip-tv.gr/story/70458/ephtase-e-pati-sten-ellada

Eγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας...


Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στην ορεινή περιοχή Ανωγείων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο λόγω της κακοκαιρίας. Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους διεξάγει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Ρεθύμνου, Α. Μπαγιαρτάκης, οι τέσσερις άνδρες πήγαν στην
περιοχή με οχήματα 4χ4 και σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κινηθούν.

Από την κακοκαιρία έχουν πληγεί όλοι οι νομοί της Κρήτης με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους να καθιστούν σε πολλά σημεία του νησιού αδύνατη την κυκλοφορίας.

http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/e_11.html

Η Ατζελίνα Τζολί στον Λάρι Κινγκ



Η πανέμορφη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί έδωσε μία συνέντευξη στο Λάρι Κινγκ και μίλησε για την προοπτική να μεγαλώσει την οικογένειά της με τον Μπραντ Πιτ.

«Δεν σκοπεύω προς το παρόν να κάνω κι άλλα παιδιά, αλλά είμαστε πάντα ανοιχτοί στην ιδέα».

Όσον αφορά στο κυνηγητό των παπαράτσι δήλωσε:...
«Προσπαθούμε να μην τα ανακατεύουμε (τα παιδιά). Απλώς τους χαμογελάμε και τους λέμε να μην ανησυχούν και ότι απλά τους αρέσει να τραβάνε φωτογραφίες».

«Σαν γονιός το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σιγουρέψω ότι δεν νοιώθουν ότι απειλούνται, απλά φέρομαι σαν να μην ανησυχώ και συνεχίζω να χαμογελάω για να μην νοιώθουν αρνητική ενέργεια».

πηγή: gossip247
http://atithasos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1311.html

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ...ΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Ευελιξία αλλά και µικρότερες αποζηµιώσεις στις απολύσεις µαζί µε µειώσεις µισθών στον ιδιωτικό τοµέα φέρνει το πολυνοµοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε ισχύ παραµένουν οι κλαδικές συµβάσεις µόνο όπου δεν εφαρµόζεται επιχειρησιακή σύµβαση, ενώ το...
νοµοσχέδιο θεσµοθετεί την Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και ανοίγει τον δρόµο για µειώσεις µισθών και στον ιδιωτικό τοµέα, µε κατώτατο όριο τα 740 ευρώ.


http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TQNAF6F9hTI/AAAAAAABlrE/5qXPtXJrga8/s1600/ContentSegment_16841513%2524W800_H_R0_P0_S1_V1%2524Jpg.jpg
Σε... ελεύθερη πτώση θα βρεθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων. Το ποσοστό της μείωσης φτάνει έως και το 26%, καθώς το...
μόνο που διασφαλίζεται είναι πως δεν θα σπάσει ο κατώτερος μισθός της εθνικής συλλογικής σύμβασης (σήμερα είναι 740 ευρώ). Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα γυρίσει τριάντα χρόνια πίσω.


http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TQNAgbzfCWI/AAAAAAABlrI/M9knZZqDcYM/s1600/assets_LARGE_t_420_39779539.JPG

αποσπάσματα από το fimotro
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/12/blog-post_2241.html

Στα λευκά η Αττική



Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει τις τελευταίες ώρες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και πολλές πόλεις της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Από τα μεσάνυκτα και μετά σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=219485&cid=4

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
«Παράθυρο» για την κατάργηση, σε επίπεδο επιχείρησης και κατόπιν συμφωνίας, των κλαδικών συμβάσεων, την καταβολή χαμηλότερων αποδοχών (έως τα όρια της ΕΓΣΣΕ) και την πραγματοποίηση «συμφωνημένων» απολύσεων με χαμηλότερες...
αποζημιώσεις, «ανοίγει» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις επιχειρήσεις. Με το τελικό σχέδιο της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη, που ενέκριναν χθες η τρόικα και το Υπουργικό Συμβούλιο:
Οι επιχειρήσεις (ακόμη και με λιγότερους από 50 εργαζόμενους) και τα σωματεία θα μπορούν, ακόμη και για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, να μειώνουν έως τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ τους μισθούς (και όχι χαμηλότερα όπως ορίζει ο νόμος Λοβέρδου). Οι συμβάσεις δεν θα έχουν χρονικό περιορισμό (μπορεί να υπογράφονται κάθε χρόνο), θα μπορούν να προβλέπουν μειώσεις αποδοχών ακόμη και πάνω από 26% και να καθορίζουν τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνονται σε ετήσια βάση (η αποζημίωση θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο μισθό και θα υπολογίζεται με το μισθό της κλαδικής σύμβασης μόνο αν η απόλυση γίνεται πέρα από το συμφωνημένο όριο).
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών και των ομοιοεπαγγελματικών (δεν θα μπορούν να επεκτείνονται με απόφαση υπουργού). Οι κλαδικές και οι ομοιοεπαγγελματικές θα ισχύουν, ωστόσο, με απόφαση του εκάστοτε υπουργού, όπου δεν υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση και στον εργοδότη που δεν είναι μέλος οργάνωσης. Δημιουργείται δηλ. ένα «ανάχωμα» στις ατομικές συμβάσεις.

Οι «υπό δοκιμή» εργαζόμενοι (για διάστημα 1 έτους αντί των 2 μηνών που είναι σήμερα) δεν θα αποζημιώνονται όταν απολύονται.
Μειώνεται σε 1 μήνα ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, θα καταβάλλεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός (αντί των 2 σήμερα).
Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακή απασχόληση των μερικώς απασχολουμένων.
Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.
Αυξάνεται από 18 σε 36 μήνες η επιτρεπόμενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις).
Περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή και βασικού μισθού.
Ορίζεται ημερομηνία λήξης για τη διατήρηση ή κατάργηση της διαιτησίας ύστερα από απόφαση των κοινωνικών εταίρων και περιορίζεται το Δ.Σ. του ΟΜΕΔ σε 7μέλη, από 11. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. θα πρέπει να λαμβάνονται με την ομόφωνη απόφαση και των 7 μελών του.


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9918.html

Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους,




Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί. Είναι η τέταρτη φορά σ΄ένα χρόνο που αυξάνεται ο φόρος στα τσιγάρα, προκαλώντας την αντίδραση και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκ. Ξυνίδη, ο οποίος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε εκφράσει τον προβληματισμό του ότι με τις αυξήσεις φόρου στα τσιγάρα και κυρίως στα λεγόμενα φτηνά τσιγάρα μπορεί να πληγεί η ελληνική καπνοβιομηχανία. Με το άρθρο 99 του νομοσχεδίου καθορίζεται επακριβώς πώς θα φορολογούνται τα τσιγάρα, αλλά και τι είναι... τσιγάρο, πούρο, στριφτό τσιγάρο και πουράκια. Μια ειδική ορολογία, προσδιορίζονται πλέον τι είναι τσιγάρα και που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογία τους.

Ετσι στο νομοσχέδιο αναφέρεται:

Τσιγάρα: οι κύλινδροι καπνού που μπορούν να καπνίζονται ως έχουν. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό γλιστρούν μέσα σε σωλήνες τσιγάρων. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό περιτυλίγονται σε τσιγαρόχαρτα.

Πούρα ή πουράκια θεωρούνται: α) οι κύλινδροι καπνού με εξωτερικό περίβλημα από φυσικό καπνό. β) οι κύλινδροι καπνού με τεμαχισμένο μείγμα καπνού και με εξωτερικό περιτύλιγμα στο σύνηθες χρώμα του πούρου από ανασυσταθέντα καπνό.

Στριφτά τσιγάρα: ο κομμένος καπνός, φιλαρισμένος ή πεπιεσμένος σε πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα του οποίου τουλάχιστον το 25% του βάρους των σωματιδίων καπνού έχει πλάτος κοπής μικρότερο από 1,5 χιλιοστόμετρο ή έχει πλάτος κοπής, ίσο προς 1,5 χιλιοστόμετρο ή μεγαλύτερο εφόσον ο καπνός αυτός πωλείται ή έχει πωληθεί για στρίψιμο τσιγάρων.

Στη σχετική σελίδα του νομοσχεδίου, στο άρθρο 99, αναγράφεται και συντελεστή που θα φορολογηθεί το τσιγάρο και αυτός καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) καπνού, ανάλογα με το μήκος του τσιγάρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το φίλτρο ούτε και το επιστόμιο θεωρείται: ως ένα τσιγάρο όταν έχει μήκος μέχρι οκτώ εκατοστά. Ως δύο τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από οκτώ εκατοστά και μέχρι έντεκα εκαρτοστά. Ως τρία τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από έντεκα εκατοστά και μέχρι δεκατέσσερα εκατοστά, κ.οκ.

Οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, που θα ισχύσουν από το νέο έτος, θα έχουν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες αυξήσεις κατά 0,20_0,30 ευρώ το πακέτο, αλλά και αύξηση του περιθωρίου κέρδους για τους περιπτερούχους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η αύξηση του πάγιου φόρου από 10_15% και η παράλληλη μικρή μείωση του ειδικού φόρου καπνού από 67% σε 65% προς όφελος του περιθωρίου κέρδους των περιπτερούχων.
Αναδημοσιευση Απο το Βημα
http://molemou1.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα.
Ο πρωταθλητής θα παίξει μόνο για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, για να συνεχίσει την πορεία του προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αλλά η αποστολή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί...

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι τα λογικά φαβορί, καθώς θα υποδεχθούν Ατρόμητο και Λάρισα αντίστοιχα, και έχουν τον πρώτο λόγο για να προσθέσουν μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους. Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αρη και της Ξάνθης με την Καβάλα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 14ης ημέρας στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, έχει ως εξής:
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Πανθεσσαλικό 17:15      Ολυμπιακός Βόλου-Άρης NOVA
Τούμπα 19:30                  ΠΑΟΚ-Ηρακλής NOVA
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Πηγάδια 15:00                 Ξάνθη-Καβάλα NET
Σερρών 15:00                   Πανσερραϊκός-Πανιώνιος NOVA
Παγκρήτιο 15:00             Εργοτέλης-Κέρκυρα NOVA
Καραϊσκάκη 17:15          Ολυμπιακός-Ατρόμητος ΝΕΤ
ΟΑΚΑ 17:15                    ΑΕΚ-Λάρισα NOVA
Αστέρα Τρίπολης 19:30  Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός NOVA


http://feedproxy.google.com/~r/Ksipnistere_/~3/DsnQ5J1eoRc/blog-post_3837.html

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μέρες Πόλης. Υπέρ ποιου;



«Γιατί κάποιος που θέλει σε όλα τα ζητήματα να φανερώσει καλοσύνη, φυσικό είναι να καταστρέφεται μέσα σε τόσους που δεν είναι καλοί». Ν. Μακιαβέλι, Ο Ηγεμόνας

Το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος  διοργανώνουν τις Μέρες Πόλης  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας  την Κυριακή 12/12 σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που θέλει ανοιχτά τα καταστήματα την συγκεκριμένη Κυριακή, παρά την αντίθετη άποψη της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων και του Συλλόγου των Εργαζομένων.
Επειδή είναι  γνωστή η αφόρητη πίεση των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που έχουν γίνει στην περιφέρεια της πόλης να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές.
Επειδή τα τελευταία χρόνια  την «τελευταία» Κυριακή του χρόνου, που παραδοσιακά ανοίγουν τα καταστήματα, η κίνηση μεταφέρεται από το ιστορικό - εμπορικό κέντρο της Αθήνας στα διάφορα «mall».
Αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση, ο Δήμος, να ενισχύσει την Μικρομεσαία Επιχείρηση θα έπρεπε να διοργανώσει τις Μέρες Πόλης την Κυριακή 19/12, που  είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα.
Η Μικρομεσαία Επιχείρηση περνάει κρίση και  αυτό εκτός των άλλων αιτιών, που γεννά η οικονομική κρίση, οφείλεται και στην ανυπαρξία  «εμπορικής» χωροταξίας.
Εκτός κι εάν θεωρούμε ότι  καλώς «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».
ΥΓ. Παράκληση.. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, που συναίνεσαν να διαβάσουν Μακιαβέλι.   
Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΝΑΒΡΑΤΙΛΟΒΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ


Σε νοσοκομείο στην Κένυα μεταφέρθηκε εσπευσμένα η πρώην πρωταθλήτρια του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με υγρό στους πνεύμονες. Η Ναβρατίλοβα είχε επιχειρήσει να σκαρφαλώσει στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία κι έπαθε πνευμονικό οίδημα που οφείλεται σε μεγάλο υψόμετρο...

«Είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, όταν κάποιος βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά όταν μεταφέρεται στα πεδινά, η ανάρρωση γίνεται γρήγορα. Η Μαρτίνα τα πάει καλά και θα συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά», δήλωσε ο γιατρός της Δρ. Ντέιβιντ Σίλβερστεϊν.

Η ομάδα στην οποία συμμετείχε η Ναβρατίλοβα αποτελείτο από 27 άτομα και αντιμετώπισε σφοδρές χιονοπτώσεις και ομίχλη από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησε την προσπάθεια να ανεβεί στο όρος, στα 5,895 μέτρα. «Είμαι απογοητευμένη που δεν είμαι σε θέση να ολοκληρώσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», τονίζεται σε δήλωσή της.

«Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά... δεν έμελλε να γίνει».Η Ναβρατίλοβα ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2162.html

Καταμαράν με ηλιακές κυψέλες .

Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels
Catamaran with Solar Panels http://rc-cafe.blogspot.com/2010/12/blog-post_1318.html

Και ο Τουρέ στο φιλικό κατά της φτώχειας - Δείτε όλα τα μεγάλα αστέρια που θα βρεθούν στην Αθήνα

4,5 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό, ο Γιάγα Τουρέ επιστρέφει στο Γ. Καραϊσκάκης και θα αγωνιστεί... στο φιλικό φίλοι Ζιντάν-Ρονάλντο με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού.


Ο Ιβοριανός άσος της Μάντσεστερ Σίτι μιλώντας στο katimagiko αναφέρθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού:

"Χαίρομαι που θα βρεθώ ξανά στο Καραϊσκάκη, θα δω την παλιά μου ομάδα και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μου έλειψε ο κόσμος του Ολυμπιακού, δεν ξεχνιέται και έρχομαι να τους συναντήσω ξανά."

Μέχρι τώρα οι παίκτες που έχουν τσεκάρει τη συμμετοχή τους είναι οι: Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντιντιέ Ντρογκμπά , Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε, Μιγκέλ, Νούνο Γκόμεζ, Πάβελ Νέντβεντ, Πιερ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχορστ, Γκεόργκε Ποπέσκου, Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλιαμ, Σόνι Άντερσον, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαχαμαντού Ντιαρά, Σάμπρι Λαμουσί.


NewsIt.gr 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_4067.html

Οδυσσέας Ελύτης: "Ο ποιητής του Αιγαίου"

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1979, όταν o Οδυσσέας Ελύτης παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας από τα χέρια του Σουηδού βασιλιά Κάρολου Γουστάβου. Και μ' εκείνη την, καθιερωμένη από το πρωτόκολλο, ελαφρά υπόκλιση ευγενείας, "ο ποιητής του Αιγαίου" ύψωνε την Ελλάδα στους γαλαξίες του λόγου.
Σήμερα, τριάντα ένα χρόνια από τότε, το όνομα "Ελύτης" αντιφεγγίζει στη γη της παγκόσμιας ποίησης. Δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό του, (18 Μαρτίου του 1996, από ανακοπή καρδιάς) ο ποιητής είναι εδώ. Τραγουδιέται. Διαβάζεται. Μελετάται. Το όνομά του διαπέρασε το χρόνο: 'Έχει κι θάνατος τη δικιά του Ερυθρά Θάλασσα".
Ο κατά κόσμον Οδυσσέας Αλεπουδέλης, του Παναγιώτη και της Μαρίας Βρανά, με πατρική καταγωγή από την Παναγιούδα Λέσβου, γεννηθείς στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο Κρήτης, το τελευταίο παιδί από τα έξι της οικογένειας, ο γιος που αρνήθηκε να συνεχίσει το πατρικό εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας, πήρε δικό του όνομα για να πορευτεί στο δρόμο της ποίησης.
Η δόξα, που ήρθε το 1964 με την μελοποίηση του "'Αξιον Εστί" από τον Μίκη Θεοδωράκη και η υποδοχή που είχαν τα προηγούμενα έργα του "Προσανατολισμοί", "Ήλιος ο Πρώτος", "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας", "Η καλοσύνη στις λυκοποριές", δεν τον άλλαξαν.
Στην επτάχρονη χούντα, αν και δεν προχώρησε σε δήλωση κατά της δικτατορίας, κυκλοφόρησε δυνατά έργα συμβολισμού όπως: "Ήλιος ο ηλιάτορας", "Το φωτόδεντρο", αλλά και "Τα ρω του έρωτα", που είναι αλληγορικά και ριμαδόρικα τραγούδια με παιχνιδίσματα του στυλ: "Θαύμασα τον Παρθενώνα/ και σε κάθε του κολόνα / βρήκα τον χρυσό κανόνα/ Όμως σήμερα το λέω/ βρίσκω το καλό κι ωραίο/ σε μία σπόρ Alfa Romeo"…
Συνέχισε την ποιητική γραφή μέχρι το τέλος της ζωής του, με κυριότερα δημιουργήματα "Τα ετεροθαλή", "Η Μαρία Νεφέλη", "Τρία ποιήματα σε σημαία ευκαιρίας", "Το μονόγραμμα", "Ο Μικρός ναυτίλος".
Τιμήθηκε και βραβεύτηκε από πολλούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου. Ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική τιμώμενος για το έργο του με το οποίο ανανέωσε την ποίηση. 

nooz
http://kapistri.blogspot.com/2010/12/blog-post_2740.html