Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το πιο αισθησιακό...πάντσερ που είδες ποτε!


Η «καυτή» Λίζα Μιντέιρος, φωτογραφήθηκε για γνωστή αθλητική ιστοσελίδα του Περού, Depor.pe, φορώντας μπλούζα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Ομόρφυνε ξαφνικά η μπλούζα των «πάντσερ»… Όπως η ίδια η σαγηνευτική η Λίζα, δηλώνει είναι φανατική οπαδός της εθνικής ομάδας των Γερμανών, λέγοντας παράλληλα πως «μισεί» τον Πουγιόλ! Οι φωτογραφίες της, φιλοξενούνται και στην ισπανική ιστοσελίδα El mundo deportivo.
 

Πηγή: www.theplayer.gr
http://www.gossip-tv.gr/story/69483/pio-aisthesiakopantser-pou-eides-pote

Λάβα και στάχτη...


Λάβα και στάχτη εκτοξεύεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου Τουνγουράουα στον Ισημερινό, ύστερα από αρκετούς μήνες σχετικής ηρεμίας. Πάνω από τον κρατήρα του ηφαιστείου έχει... δημιουργηθεί ένα νέφος ηφαιστειακής στάχτης που φθάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα λάβα ρέει από τη δυτική πλευρά. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5331.html

Ε. Βενιζέλος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο στρατό


Διέψευσε τα περί απολύσεων στο στράτευμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν περικοπές στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «τα δημοσιεύματα και τα ραδιοτηλεοπτικά σχόλια τα οποία είναι μη διασταυρωμένα και μη ακριβή», ενώ ξεκαθάρισε: «Ποτέ δεν μιλήσαμε για απολύσεις. Για απολύσεις μόνιμου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις ουδέποτε μιλήσαμε».

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας έγιναν στην εκδήλωση που έγινε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Άγιο Νικόλαο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αντιπροσωπεία της Βουλής, εκπρόσωποι κομμάτων και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στην ομιλία του ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Δημ. Ελευσινιώτης, διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του.

http://www.star.gr/politics/71506/

Το απόλυτο χάος στο κέντρο της Αθήνας!

Το απόλυτο χάος στο κέντρο της Αθήνας!

Οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ

Απροσπέλαστο είναι εδώ και αρκετή ώρα το κέντρο της Αθήνας καθώς ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδων κουκουλοφόρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τα ενεργά μέτωπα που είναι σε εξέλιξη.. έχουν επεκταθεί σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Μάλιστα, οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ έχουμε αυτή την ώρα στα Προπύλαια.


Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από καπνούς ενώ κάθε τόσο ακούγονται κρότοι από διάφορα σημεία. Τέλος, από το πρωί έχει διακοπή η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

www.newsbeast.gr

Πέθανε η αστυνομική διοικητής της Χάιφα


Έχασε τη μάχη, που έδινε από την περασμένη Πέμπτη, για να κρατηθεί στη ζωή, η αστυνομική διοικητής της Χάιφα, Αχούβα Τομέρ, η οποία νοσηλευόταν, έχοντας τραυματιστεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η Τομέρ έγινε το 42ο θύμα της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της χώρας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Στο ίδιο δυστύχημα, σχεδόν 38 υπάλληλοι απανθρακώθηκαν μέσα στο λεωφορείο καθώς και δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ανάμεσά τους και ένας 16χρονος εθελοντής πυροσβέστης.


Χρειάστηκαν πάνω από 84 ώρες για να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ αποτέφρωσε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δέντρα και υποχρέωσε 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216521&cid=5

Στο κρεβάτι, αγκαλιά με το… Facebook


Αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης έδειξαν ότι το 72% των συμμετεχόντων «ρίχνει» μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook, λίγο πριν αποκοιμηθεί.
Επίσης, το 18% – εκτός από την προαναφερθείσα ματιά – κάνει και μερικά post-it της τελευταίας στιγμής, πριν βυθιστεί στην αγκαλιά του Μορφέα!
Η μέση διάρκεια ασχολίας με το Facebook, λίγο πριν από τον ύπνο, κάτω από τις κουβέρτες, είναι 16 λεπτά.
Η τάση αυτή, βέβαια, δεν βρίσκει και τόσο σύμφωνους τους ειδικούς. «Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε είναι υπολογιστές είτε κινητά ή άλλα gadget, ασκεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στον ύπνο» δηλώνει κατηγορηματικά ο δρ Μάικλ Χέιστινγκς, από το κέντρο του βρετανικού Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) στο Νοσοκομείο Άντενμπρουκ.
«Η έκθεση στο λαμπερό φως της οθόνης ενός κομπιούτερ και ενός κινητού την ώρα που είναι κανείς ξαπλωμένος επιβραδύνει την ικανότητα του εγκεφάλου και ολόκληρου του οργανισμού να βυθιστεί στον ύπνο. Το επακόλουθο είναι να μην κοιμάται κανείς όπως και όσο χρειάζεται – και δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται αντιληπτό».
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως, εκτός από το Facebook, το 25% των νέων χρησιμοποιεί στο κρεβάτι το κομπιούτερ του για να καταρτίζει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, ενώ το 10% βρίσκει την ώρα κατάλληλη για να κάνει τις on-line πληρωμές του.

http://www.zougla.gr/

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ Το ΣτΕ «γκρεμίζει» τους ημιυπαίθριους

Καμπανάκι για τη νομιμότητα των κυβερνητικών ρυθμίσεων που αφορούν την τακτοποίηση, αντί αντιτίμου, των ημιυπαίθριων χώρων χτυπάει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις  

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις Ακολουθώντας τη νομολογία που έχει διαμορφώσει, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που παρανόμως έχουν κλειστεί σε χιλιάδες ακίνητα και έχουν μετατραπεί σε ωφέλιμους κατοικήσιμους χώρους παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι πρόσθετες κατασκευές, όπως είναι οι τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, τοιχοποιίες κ.λπ., πρέπει να κατεδαφιστούν.
Για άλλη μία φορά το ΣτΕ δέχεται ότι με τη νομοθεσία Τρίτση δόθηκε η τελευταία ευκαιρία να δηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές και να γλιτώσουν την κατεδάφιση. Μετά το 1983, οπότε χτίστηκαν τα αυθαίρετα νέας γενιάς εντός και εκτός σχεδίου πόλης, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνταγματική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή που συνεπάγεται την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και τη συνεχή ανατροπή του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδιασμού.
Με την απόφαση (υπ' αριθμ. 3921/2010), η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Σουφλιά (3044/02) που επιχειρούσαν να νομιμοποιήσουν νέα αυθαίρετα επεκτείνοντας τις δυνατότητες εξαίρεσης από την κατεδάφιση. Οπως αναφέρει, παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου και του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που επιβάλλουν στο κράτος την υποχρέωση να εγγυάται υπέρ των πολιτών την πιστή εφαρμογή των νόμων.
Οι δικαστές τονίζουν ότι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων έρχεται σε αντίθεση και με την αρχή της ισότητας, αφού οι νομοταγείς πολίτες τίθενται σε μειονεκτική μοίρα έναντι των ιδιοκτητών αυθαίρετων οικοδομών που εξαιρούνται από την κατεδάφιση. Και αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι «ενήργησαν κατά την ανέγερση ή διαρρύθμιση μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τις οποίες παρείχαν οι νόμοι, θα υφίστανται εις το διηνεκές τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες των αυθαίρετων κατασκευών των γειτόνων τους, οι οποίες, αν και επιβαρύνουν τους όρους διαβίωσης, διαφεύγουν την κατεδάφισή τους».
Η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο αφορούσε τριώροφη οικοδομή σε παραδοσιακό οικισμό της Ερμούπολης Σύρου που εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση με βάση τις επίμαχες νομοθετικές διατάξεις. *

Υπ. Περιβάλλοντος: Οι νέες ρυθμίσεις, οριακά ανεκτές

Σε δύο σημεία στηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος την εκτίμηση ότι οι νέες ρυθμίσεις του νόμου 3843/2010 θα γίνουν οριακά ανεκτές από το ΣτΕ, με δεδομένο ότι κάθε τακτοποίηση των παρανομιών σε ημιυπαίθριους, πιλοτές, υπόγεια, σοφίτες κ.λπ. χαρακτηρίζεται επιβαρυντική για το περιβάλλον.
Το πρώτο αφορά τη δημιουργία του «Πράσινου Ταμείου», στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα έσοδα από τα πρόστιμα και θα διατίθενται αποκλειστικά για έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος και μάλιστα στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το «τακτοποιημένο» ακίνητο. Το δεύτερο αναφέρεται στο χρονικό περιορισμό των 40 χρόνων που ισχύει η ρύθμιση, με τη διευκρίνιση ότι η τακτοποίηση μπορεί να λήξει νωρίτερα, σε περίπτωση κατεδάφισης του κτιρίου.
Οι συγκεκριμένες προσθήκες στοχεύουν να εξασφαλίσουν ισοζύγιο πράσινου στις περιοχές που έχουν υποστεί την επιβάρυνση και να αντιμετωπίσουν ιδιοκτησιακά προβλήματα που ανακύπτουν. Είχαν θεσμοθετηθεί τον Απρίλιο, με ήδη γνωστή την πρώτη απόφαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ για τις ρυθμίσεις του 2009, για την οποία η Τίνα Μπιρμπίλη είχε πει ότι θα γίνει σεβαστή. 
Χ. ΤΖ.

http://www.enet.gr/

Επιχειρηματίας θα καλύψει τα έξοδα συντήρησης του Κολοσσαίου

Χορηγός του...Κολοσσαίου θα γίνει ένας ιταλός επιχειρηματίας αφού το πιο γνωστό μνημείο της Ρώμης κινδυνεύει να πέσει λόγο έλλειψης κονδυλίων για συντήρηση.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε, ιδιοκτήτης γνωστής φίρμας υποδημάτων, δήλωσε διατεθειμένος να στηρίξει, με είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ, τα έργα συντήρησης του Κολοσσαίου.
 Ο Ντέλλα Βάλλε διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να καλύψει ούτε γωνιά του γνωστότερου μνημείου της Αιώνιας Πόλης με γιγανταφίσσες, στις οποίες θα διαφημίζονται οι τσάντες και τα παπούτσια του, εννοώντας ότι η διαφήμιση, στην οποία στοχεύει, είναι μέσω θετικών δηλώσεων του δήμου και της κυβέρνησης.Η ιδέα για «συντήρηση του Κολοσσαίου από ιδιώτη» ανήκει στον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, και στον δήμαρχο της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι οι κρατικοί πόροι είναι ανεπαρκείς και ότι το δημόσιο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φέρει σε πέρας ένα τόσο σημαντικό έργοΟ σημερινός Τύπος στην Ιταλία υπογραμμίζει τη σημασία της προσφοράς του Ντέλλα Βάλλε για την ιταλική πραγματικότητα, αλλά αναφέρεται και στις δυσκολίες του εγχειρήματος. Αρχικά, εκτός από τον επιχειρηματία του τομέα των υποδημάτων, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει και αρκετοί άλλοι βιομήχανοι. Στην πορεία, ωστόσο, εγκατέλειψαν την ιδέα, λόγω, κυρίως, των υπερβολικών γραφειοκρατικών κολλημάτων και υποχρεώσεων και τις έλλειψης σχετικού αναλυτικού νομικού πλαισίου.Σύμφωνα με τα όσα έχουν αποφασισθεί έως τώρα, οι κυρώσεις σε περίπτωση καθυστέρησης των έργων, όπως και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, θα βαρύνουν τον χορηγό, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», προκαλεί προβληματισμό σε αρκετούς συνεργάτες του Ντέλλα Βάλλε.Στις προθέσεις της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, πάντως και του δήμου της Ρώμης, είναι η συντήρηση του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου Φλάβιο να διαρκέσει περί τα τρία χρόνια, περίοδο κατά την οποία το μνημείο θα πρέπει μείνει ανοικτό για το κοινό, δεδομένου ότι τα εισιτήρια εισόδου του Κολοσσαίου αποφέρουν 35 εκατομ. ευρώ το χρόνο, βασικό έσοδο για τα ταμεία του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο δεν μπορεί να «παγώσει».Η πρωτοβουλία συντήρησης του Κολοσσαίου, πάντως, θα συμβάλει στη βελτίωση του προφίλ του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού, Σάντρο Μπόντι, που έγινε στόχος αυστηρότατων επικρίσεων μετά την πρόσφατη κατάρρευση αρχαίων κτηρίων στην πόλη της Πομπηίας 
 
 
http://www.newsit.g.
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/12/blog-post_1041.html

ΠΡΟΣ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...


Ρεπορτάζ : Κώστας Ντελέζος
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Προς ολοµέτωπη σύγκρουση οδεύουν κυβέρνηση και εργαζόµενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ στο πλατύ απεργιακό µέτωπο που συγκροτείται στα µέσα µεταφοράς της Αττικής...
επανακάµπτουν...
και οι εργαζόµενοι του ΟΣΕ - προαστιακού. Ολοι οιεργαζόµενοιστις αστικές συγκοινωνίεςτης πρωτεύουσας (Μετρό, ηλεκτρικός, αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, τραµ) προχωρούν µεθαύριο Τετάρτη 8 ∆εκεµβρίου σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νοµοσχέδιο για την εξυγίανση του Οργανισµού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του.

Στην 24ωρη απεργία µετέχουν και οι εργαζόµενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι καλούνται από αύριο (Τρίτη) να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων για την υπογραφή νέων συλλογικών συµβάσεων εργασίας. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Μεταφορών αφορούν το 2009, καθώς δεν περιλαµβάνουν τις περικοπές αποδοχών που έχουν ήδη εφαρµοστεί από τις αρχές του έτους. Οι εργαζόµενοι στον ΗΣΑΠ, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για «κατασυκοφάντηση».


Επισηµαίνουν µάλιστα ότι µετά την επιβολή του πλαφόν σε όλο το ∆ηµόσιο, ο υψηλότερος µεικτός µηνιαίος µισθός δεν ξεπερνά πλέον τα 5.856 ευρώ (περίπου 4.300 ευρώ καθαρά), ενώ αυτά τα ποσάπαίρνουν ελάχιστοι (µε 35 χρόνια προϋπηρεσία).


Υπενθυµίζεται ότι το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τους εργαζόµενους στις αστικές συγκοινωνίες προβλέπει µείωση των δευτερευουσών αποδοχών τους στο 8% - 10% των τακτικών.


Και στη Θεσσαλονίκη

Αυξήσεις έως και 50%στις τιµές των εισιτηρίων των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη προτίθεται να ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, καθώς από τιςµέχρι σήµερα συζητήσεις εκπροσώπων του Οργανισµού µε το υπουργείο Μεταφορών προκύπτει ότι η κρατική επιδότηση για το 2011 θα είναι µειωµένη. Η επιδότηση θα φθάσει φέτος τα 105 εκατ. ευρώ, τη στιγµή που πέρυσι ήταν 132 εκατ. ευρώ. «Από αυτά βέβαια εισπράξαµε τελικά 112 εκατοµµύρια, ενώ οι ετήσιες δαπάνες του Οργανισµού ανέρχονται στα 184 εκατοµµύρια. Εφόσον η επιδότηση µειωθεί, τότε θα προτείνουµε µεταξύ άλλων αύξηση της τιµής των εισιτηρίων», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Για σήµερα το πρωίέχει προγραµµατιστεί στη Θεσσαλονίκη συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΟΑΣΘ και, σύµφωνα µε στελέχη του Οργανισµού, µεταξύ των προτάσεων που θα κατατεθούν είναι η αύξηση του απλού εισιτηρίου – διάρκειας 70 λεπτών της ώρας – από 0,60 ευρώ σε 0,80 ή και 0,90 ευρώ. Αντίστοιχες αυξήσεις πρόκειται να συζητηθούν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες εισιτηρίων.


Εκτός πάντως από τη µείωση της κρατικής επιδότησης – φθάνει σχεδόν στο µισό της πραγµατικής τιµής του εισιτηρίου – στελέχη του ΟΑΣΘ υποστηρίζουν ότι οι ιδιαιτερότητες των αστικών µεταφορών της συµπρωτεύουσας καθιστούν σχεδόν αναγκαία την αύξηση των κοµίστρων. «Η µετακίνηση για παράδειγµα στον Λαγκαδά µε αστικό λεωφορείο στοιχίζει 0,60 ευρώ, τη στιγµή που µε το ΚΤΕΛ στοιχίζει 3,4 ευρώ», σηµειώνουν. Τα συνολικά 604 λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξυπηρετούν σήµερα 75 γραµµές και µεταφέρουν κάθε χρόνο 180 εκατ. επιβάτες. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_6998.html
 

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ

«Το σημερινό μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων χρειάζεται αλλαγή. Υπάρχουν προβλήματα από την οργάνωση της φύλαξης του ΑΕΙ μέχρι τον συνολικό σχεδιασμό κάθε ιδρύματος» τονίζει η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, εξηγώντας σε συνέντευξή...


της στην «Κ», τις βασικές πτυχές της πρότασης του υπουργείου για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. 
Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι «η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης θα είναι εκλεγμένοι ακαδημαϊκοί, θα εκπροσωπούνται και οι φοιτητές, ενώ το ΑΕΙ θα επιλέγει τις προσωπικότητες εκτός ιδρύματος που θα συμμετέχουν» και «το υπουργείο δεν θα έχει απολύτως κανένα ρόλο» όσον αφορά τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Διοίκησης με τη συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών προσωπικοτήτων - ζήτημα που έχει προκαλέσει τις οξύτερες αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας.Η κ. Διαμαντοπούλου διευκρινίζει ότι ο πρύτανης θα επιλέγεται από τη Σύγκλητο του ΑΕΙ μετά διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς την ανάμειξη του υπουργείου, και θεωρεί αναγκαίο να υπάρχουν στα ΑΕΙ διαδικασίες κοινωνικής λογοδοσίας και ελέγχου. «Είναι χρέος μας να προσφέρουμε πτυχίο με αντίκρισμα στη νέα γενιά» και «οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν μεγάλες συναινέσεις», υποσημειώνει.

http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_2028.html

Αναζήτηση Όταν η ρεπόρτερ τα παίρνει στο κρανίο

ΒΙΝΤΕΟ: Τρομερή αντίδραση



http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/84390/otan-i-reporter-ta-pairnei-sto-kranio/

Οριστικά στη Σλοβενία το Ευρωμπάσκετ

Μεγάλος ο αντίκτυπος σε οικονομία, τουρισμό, αθλητισμό της χώρας

Την οριστική διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία αποφάσισε το συμβούλιο της FIBA στο Μόναχο, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών θα τελεστεί στη Γαλλία.

Ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Σλοβενίας, Δόκτωρ Ιγκόρ Λούκσιτς, μιλώντας στην ψήφο εμπιστοσύνης που δόθηκε στη χώρα του, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που το κατέστησαν δυνατό. Αυτή είναι μια ξεχωριστή μέρα και μια τεράστια ιστορία για τη χώρα της Σλοβενίας. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον. Το γεγονός αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία, την προώθηση της χώρας, τον τουρισμό και αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Όλαφουρ Ράφσον, επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Σλοβενία θα είναι η διοργανώτρια χώρα του 2013. Είχα το προνόμιο να επισκεφθώ τη χώρα τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτού ημερολογιακού έτους.

Η μία ήταν για τα εγκαίνια νέας αρένας στη Λιουμπλιάνα για το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Σλοβενίας και Ισπανίας και η δεύτερη για την επέτειο των 60 χρόνων της σλοβενικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Έχω να πω ότι μου αρέσουν οι άνθρωποι, μου αρέσει το μπάσκετ - και είμαι οπαδός των οπαδών τους. Συγχαρητήρια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της FIBA Europe, Ναρ Ζανολίν, υπογράμμισε: : «Είμαι πραγματικά συγκινημένος από το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά ΜΜΕ της Σλοβενίας εδώ σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη χώρα σας. Σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη σε σας ως Τύπο, γιατί όλοι θα είστε πολύ σημαντικοί για την διοργάνωση».


Πηγή: gazzetta.gr

Το WikiLeaks θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις Αυστραλίας - Κίνας


Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η αποκάλυψη της WikiLeaks, ότι ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, όταν ήταν πρωθυπουργός, προειδοποίησε την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, να χρησιμοποιήσει «ακόμα και ένοπλη δράση» κατά της Κίνας, εάν αποτύχουν όλες οι άλλες προσπάθειές συνετισμού της.

Το θέμα προβάλλεται σε πρωτοσέλιδα στον αυστραλιανό Τύπο, που θεωρεί τις διαρροές «εκρηκτικές», καθώς αναμένεται να θέσουν σε δοκιμασία τις σχέσεις Αυστραλίας - Κίνας.


Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Ράντ φέρεται να είπε στη Χίλαρι Κλίντον ότι η Κίνα είναι «παρανοϊκή» σε ό,τι έχει σχέση με την Ταϊβάν και το Θιβέτ και ότι Αυστραλοί κατάσκοποι παρακολουθούν από κοντά την στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας.


Ο ίδιος πρότεινε την ιδέα δημιουργίας Οικονομικής Ένωσης Ασίας - Ειρηνικού, για να συγκρατηθεί η επιρροή της Κίνας στην περιοχή, ενώ φέρεται είναι υπέρ τη άποψης να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθεί η Κίνα στη διεθνή κοινότητα, «αλλά, αν όλα αποτύχουν, να γίνει χρήση ακόμα και στρατιωτικής βίας».


Τέλος, σύμφωνα με τα όσα του αποδίδονται, αναφέρει ότι η Αυστραλία θα ήταν πρόθυμη να στείλει δυνάμεις της, για να πολεμήσουν την τρομοκρατία και στο Πακιστάν, αν οι Η.Π.Α. έρχονταν σε σχετική συμφωνία με το Ισλαμαμπάντ. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216371&cid=5

Γεννητούρια για τις Monachus monachus



Οι νεογέννητες φώκιες έφθασαν στις 27 από την αρχή της αναπαραγωγικής περιόδου έως και σήμερα. Σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm, εφέτος οι Monachus monachus επέλεξαν την Κίμωλο, την Τήνο, την Κάρπαθο, τη Θάσο, τη Μάνη, την Εύβοια, το Πήλιο, την Αργολίδα, τον Πλαταμώνα και αρκετές ακόμη περιοχές για να γεννήσουν τα μικρά τους. Η εφετινή αναπαραγωγική περίοδος για την απειλούμενη με εξαφάνιση μεσογειακή φώκια ολοκληρώνεται σε περίπου έναν μήνα

http://www.tovima.gr

Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ μοντέλο


Η πανέμορφη Στεφανία Καπαρέλη είναι μόλις 15 ετών και ασχολείται με το μόντελινγκ. Και όταν ένα κορίτσι είναι μοντέλο από τα 15 του, αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί από μόνο του είδηση, ανεξαρτήτως της συνέχειας.

Η Στεφανία γεννήθηκε το 1995 και παράλληλα με το σχολείο ασχολείται με χίλια δυο άλλα πράγματα. «H καθημερινότητά μου και όλων των συμμαθητών μου είναι τρέξιμο όλη την μέρα για να προλάβουμε σχολείο και φροντιστήρια. Εγώ παράλληλα κάνω και κλασικό τραγούδι, μαθήματα υποκριτικής και κινησιολογίας, αλλά και αθλητισμό. Μόνο τα σαββατοκύριακα χαλαρώνω όταν κάνω βόλτες με την παρέα και πηγαίνουμε για σινεμά ή καφέ», δήλωσε στο περιοδικό Nitro, με το οποίο έχει… την ίδια ηλικία!

Ωστόσο, το μόντελινγκ, όπως λέει, το βλέπει σαν σκαλοπάτι για να γίνει ηθοποιός. «Μοιάζει λίγο το ένα με το άλλο. Το ένα θα με βοηθήσει με το άλλο», ανέφερε. Οσο για την εποχή του Μνημονίου την οποία βιώνει; «Με προβληματίζει όλο αυτό που γίνεται γιατί η γενιά μου κουβαλάει την ευθύνη να καλυτερέψει τα πράγματα. Δεν λένε ότι εμείς οι νέοι είμαστε οι μελλοντικές αξίες αυτής της χώρας;» 

http://www.star.gr/life_style/71355

Ξεκινά «Εβδομάδα των Παθών» για τους μισθούς


Αντίστροφη μέτρηση για το πόσο θα χάσουν οι εργαζόμενοι ξεκινά την Δευτέρα το πρωί με την συνεδρίαση  του Εκοφίν, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ντομινίκ  Στρος Καν και την Πέμπτη με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν.

Η Λούκα Κατσέλη θα συναντηθεί την Δευτέρα (06/12) το πρωί με τον εκπρόσωπο της κομισιόν στην Τρόϊκα Σερβάζ Ντε Ρουζ και θα προτείνει σχέδιο έξι σημείων για τις εργασιακές συμβάσεις. Όπως μετέδωσε το mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του η υπουργός θα προτείνει:

-Την δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που δεν εκπροσωπούνται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Την σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων ειδικών συνθηκών, χωρίς όμως να αναγράφεται ποσοστό μείωσης μισθών.
-Η χρονική διάρκεια αυτών των συμβάσεων θα είναι δύο έτη,
-Θα συνυπογράφονται μεταξύ εργοδότη και επιχειρησιακού σωματείου και όπου δεν υπάρχει σωματείο, θα συνυπογράφεται μεταξύ εργοδότη και κλαδικού συνδικάτου.      

Παραμένει όμως αβέβαιο εάν η Τρόϊκα θα συμφωνήσει, την ίδια ώρα που η κατάσταση εντός της ΓΣΕΕ είναι έκρυθμη και οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι σε ό,τι ακολουθήσει.

http://www.star.gr/politics/71371

Τα πάχη της τα… κάλλη της;


Μπορεί οι καμπύλες της να βάζουν «φωτιές», όμως έχει αρχίσει να «φαρδαίνει» επικίνδυνα…

Ο λόγος για την Kim Kardasian η οποία το έχει ρίξει στο φαγητό!


Χθες η TV persona, εθεάθη σε δρόμο του Los Angeles με τις φόρμες της να κάνει jogging και όπως βλέπετε η περιφέρειά της… βγάζει μάτι.


Μήπως να έκανε και λίγη δίαιτα καλύτερα; 












http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=216030&cid=11

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ευρώπη...

Κύμα ψύχους και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη και πλημμύρες πλήττουν τα Βαλκάνια.



Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων βρέθηκε νεκρός στην Πράγα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει λόγω της παγωνιάς στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στις ...
οδικές αρτηρίες του Λονδίνου, ενώ στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν.

Τα δρομολόγια των τρένων σε Βέλγιο και Γαλλία διεξάγονται μετ' εμποδίων.

Στο Γερμανία, εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε τρένα, που ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του χιονιού.

Στο Βερολίνο, οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διανυκτέρευση των αστέγων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και λεωφορεία, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο. Στη γερμανική πρωτεύουσα, ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Στην Πολωνία, το πέρασμα του χιονιά ήταν φονικό. Μόνον τις τελευταίες 24 ώρες, δώδεκα άνθρωποι κυρίως άστεγοι και αλκοολικοί έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος.

Στη Βενετία τα ξημερώματα, ήχησαν οι σειρήνες καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα ως αποτέλεσμα της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν και τα Βαλκάνια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πολλές περιοχές σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Αλβανία λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Στις σερβικές πόλεις Λιουμποβίγια και Λόζνιτσα χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Δρίνος.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Αλβανία, όπου πλημμύρισαν 26.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
 

skai.gr
http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_3913.html

Ο ΜΠΕΚΑΜ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Sunday Mirror» ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει ή ακόμα και να δημιουργήσει μία ομάδα στις ΗΠΑ προκειμένου να παραμείνει εκεί και μετά το τέλος του συμβολαίου του με τους Λ.Α. Γκάλαξι, που λήγει τον Νοέμβρη του 2011...

Την ίδια στιγμή, άλλα αγγλικά δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αν και στα 35 του χρόνια ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αναμένεται να είναι περιζήτητος τους επόμενους μήνες και ήδη αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες (όπως είχε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια η Μίλαν) είτε με κανονικό συμβόλαιο, καθώς λήγει αυτό που έχει με τους Λ.Α. Γκάλαξι τον Νοέμβρη του 2011. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται να έχει διαφορετικά σχέδια στο μυαλό του. Σύμφωνα με την «Sunday Mirror» το πιο πιθανό σενάριο είναι να αγοράσει κάποια ομάδα στις ΗΠΑ ή ακόμα και να δημιουργήσει μία δική του, έτσι ώστε να παραμείνει στην Αμερική, όπου τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένειά του.

Την ίδια στιγμή, πάντως, άλλα σημερινά αγγλικά δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θα μείνει «ορφανή» μετά την απόφαση του Ρότζερ Μπέρντεν να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η FIFA έδωσε το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και όχι στην Αγγλία.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_4427.html

Χανιά: Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Harry Truman



Έως και τη Δευτέρα αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας το πυρηνοκινητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Harry Τruman. Το πλοίο κατάπλευσε στον προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι Ακρωτηρίου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος.
Το Harry Truman ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο απέπλευσε στα τέλη του περασμένου Μαϊου από τη ναυτική βάση του Norfolk ως «ναυαρχίδα» της δύναμης κρούσης πλοίων, που είχαν αποστολή να.. μεταβούν στον Περσικό κόλπο, προκειμένου να κάνουν νηοψίες για μεταφορά όπλων προς το Ιραν.

Το αεροπλανοφόρο Truman έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αεροπλανοφόρου είναι 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. Στις 2.500 καμπίνες του Truman διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του αεροπλανοφόρου είναι πως η ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού φτάνει τα 1.500 κυβικά μέτρα, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται 18.000 γεύματα. Επίσης, στο πλοίο εκδίδεται καθημερινή εφημερίδα, ενώ διαθέτει και δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει πυραύλους αέρος - αέρος Sea Sparrow, καθώς και αντιαεροπορικά πυροβόλα, μεταφέρει σμήνος βομβαρδιστικών, 4 F/A-18 Super Hornet και 3 F/A-18 Hornet, κατασκοπευτικά μικρά αεροσκάφη και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2 Hawkeye παντός καιρού, σμήνος ηλεκτρονικών επιθέσεων για παρεμβολές σε ραντάρ και σμήνος 7 ελικοπτέρων καταστροφής υποβρυχίων.

Μαζί με το Truman στο Μαράθι κατάπλευσε και το συνοδευτικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Normandy εκτοπίσματος 10.000 τόνων. To Normandy είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και ανθυποβρυχιακού πολέμου, ενώ στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 400 άτομα. Από την ημέρα του κατάπλου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αξιωματικοί και πληρώματα των δύο πλοίων επισκέπτονται κυρίως την παλιά πόλη των Χανίων, άλλα και άλλες περιοχές του νησιού. Με σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ διαμαρτύρεται για τον κατάπλου των δύο πολεμικών πλοίων, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ξένων βάσεων στο Ακρωτήρι.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την παρουσία του αεροπλανοφόρου, εξέδωσε και η επιτροπή κατά των βάσεων.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

Έβερεστ: μολυσμένο χιόνι στη “στέγη του κόσμου”


Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Έντμουντ Χίλαρι στη «στέγη του κόσμου θα πρέπει να έχουν μαζί τους προμήθειες νερού.
Αυτό διότι βρέθηκαν επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού και καδμίου σε δείγματα χιονιού από το Έβερεστ των Ιμαλαΐων.
Τα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό βαρέα μέταλλα βρέθηκαν σε.. υψηλότερα επίπεδα από αυτά που θεωρεί αποδεκτά η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Ο Bill Υeo, σπουδαστής στο πανεπιστήμιο ‘University of Southern Maine in Gorham’ συνέλλεξε δείγματα χιονιού και εδάφους από διαφορετικά υψόμετρα μεταξύ των 5334 και των 7772 μέτρων.
Σε όλα τα δείγματα χιονιού βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αρσενικού και καδμίου, ενώ στα δείγματα εδάφους εντοπίστηκε υψηλό αρσενικό.
Η καθηγήτρια του ‘University of Southern Maine in Gorham’ Samantha Langley-Turnbaugh σημείωσε πως οι ορειβάτες πίνουν λιωμένο χιόνι για να επιβιώσουν και η μόλυνση του χιονιού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.
Τα ακριβή αίτια της μόλυνσης του χιονιού στο Έβερεστ δεν έχουν διακριβωθεί.
Εικάζεται πως ευθύνεται η μόλυνση του αέρα από την «ανθούσα» ασιατική βιομηχανία και η μεταφορά των βαρέων μετάλλων στο Έβερεστ από τους ανέμους.
Πηγή:econews
Από..http://meteoparea.blogspot.com/2010/12/blog-post_9140.html

Φινάλε - θρίλερ στο Περιστέρι (1-1)!

Φινάλε θρίλερ στο Περιστέρι, με την ΑΕΚ -που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντιόπ- να ανοίγει το σκορ στο 85΄ με τον Μπλάνκο και τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 89΄ με τον Αναστασάκο, για να γραφτεί έτσι το τελικό 1-1.

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε πολλές ευκαιρίες όχι απλώς για να προηγηθεί αλλά ακόμα και να "καθαρίσει" το ματς. Η ΑΕΚ, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, έπαιξε έξυπνα και ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη, πέτυχε το γκολ σε καίριο σημείο, ωστόσο δεν κατόρθωσε να το κρατήσει στα υπολειπόμενα λεπτά.


Το φιλμ του αγώνα


40' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
: Ο Ντιόπ έκανε ένα δυνατό τάκλιν πάνω στον Καμαρά και βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα

85΄:
Ατομική προσπάθεια του Μπλάνκο που με διπλή προσπάθεια γράφει το 0-1

ΣΚΟΡΕΡ:
85΄ Μπλάνκο, 89΄ Αναστασάκος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Γ. Σταθόπουλος (Αχαϊας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
40΄ Ντιόπ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
38΄ Σαγκανόφσκι, 48΄ Τάτος, 67΄ Μελισσάς - 10΄ Ντιόπ, 75΄ Μάκος, 86΄ Μανωλάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς (86΄ Αναστασάκος), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Μπρίτο (63΄ Περόνε), Σαγκανόφσκι, Τάτος (78΄ Φαβάλι), Καμαρά

ΑΕΚ:
Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ, Μάκος, Λεονάρντο (80΄ Λυμπερόπουλος), Σκόκο (42΄ Γκέντσογλου), Γκερέιρο (30΄ Μπερνς), Μπλάνκο

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=93992

Κλειστό το κέντρο τη Δευτέρα


Κλειστό για τα αυτοκίνητα θα είναι μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης το κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων για τη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η κυκλοφορία θα διακοπεί, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας ως τις επτά το πρωί της Τρίτης, στις παρακάτω οδούς, λεωφόρους και πλατείες:

• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
• Μάρνη, στο τμήμα της από την πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων.
• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
• Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.
• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος και τις καθέτους αυτών. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71333

Δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατία τα όπλα της γιάφκας


Δεν ταυτοποιούνται τελικά από τη βαλιστική εξέταση τα όπλα που βρέθηκαν στη  γιάφκα της Ν. Σμύρνης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνολικά έχουν προσαχθεί εννέα άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας έρευνες έγιναν και στο Αγρίνιο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν διαμέρισμα μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις από την αστυνομία, μέρος του οπλισμού που υπήρχε στο Αγρίνιο μεταφέρθηκε στην Αθήνα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντική επιχείρηση.

Στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης οι αστυνομικοί έφτασαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και ανακάλυψαν βαρύ οπλισμό, που αποτελείται από καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά. Ακολούθησε έρενα και σε  διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου οι αστυνομικοί είχαν δει με μικροκάμερες πιστόλια και χειροβομβίδες.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν κατασχέσει τρία υποπολυβόλα, από τα οποία τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία  καλάσνικοφ, ένα σιγαστήρα, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και πενήντα κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακής προέλευσης, καθώς και τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλη TNT.

Μάλιστα τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα που ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς έβγαιναν από το κτήριο μεταφέροντας σακίδιο με όπλα, γεγονός που κάνει τις αρχές να υποθέτουν ότι ίσως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, ενόψει και της επετείου για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση και σε άλλες  πόλεις για να διαπιστώνουν αν υπάρχει δικτύωση και στην επαρχία. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71299

Τρίποντο... από τα 20 μέτρα!



Ένα τρίποντο του Τάι Λόσον πίσω από το κέντρο του γηπέδου καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στο Top 10 του ΝΒΑ...ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο γκαρντ των Νάγκετς βλέποντας την τρίτη περίοδο να τελειώνει, πέταξε την μπάλα από απόσταση περίπου 20 μέτρων και αυτή κατέληξε με τη βοήθεια του ταμπλό στο καλάθι των Κλίπερς κάνοντας το 81-77.



http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/20_05.html

«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο»

  «Λαβράκι» του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο»

 

O τρίτος μάνατζερ και ο παράγοντας!


«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο». Παράγοντας ΠΑΕ βρέθηκε να έχει 6 εκ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό-αίνιγμα. Και τρίτος μάνατζερ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Στους ελέγχους, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός παράγοντα ΠΑΕ της περιφέρειας ύψους 6 εκ. ευρώ. Οι ελεγκτές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος εξετάζουν από την περασμένη εβδομάδα την προέλευση των χρημάτων, τόσο για τη διάσταση της φοροδιαφυγής όσο και για την διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος του λογαριασμού δεν καταφέρει να αιτιολογήσει επαρκώς τη νομιμότητα της συναλλαγής/συναλλαγών, θα οδηγηθεί στην Εφορία και στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», με αφετηρία τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια, η έρευνα έχει οδηγήσει στην εμπλοκή περισσότερων από 100 φυσικών προσώπων εκ των οποίων τουλάχιστον 80 έχουν λογαριασμούς με ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ (μέσο όρο) ο καθένας. Για τα ποσά αυτά δεν έχουν αιτιολογήσει την προέλευσή τους και δεν υπάρχουν παραστατικά.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί, περιλαμβάνονται παράγοντες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, της Football League (πρώην β’ εθνική), διαιτητές, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», υπάρχει και τρίτος μάναντζερ που ερευνάται η εμπλοκή του. Αυτή τη φορά πρόκειται για ατζέντη της Αθήνας και μάλιστα πολύ γνωστό όνομα της ποδοσφαιρικής αγοράς. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, αφού στην υπόθεση του μάνατζερ Π.Π. – στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση μετάδοσης αγώνων και τη σχέση εταιρίας συμφερόντων του με την ΕΠΟ και την ΕΡΤ – οι ελεγκτές θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς και τα πρόσωπα που θα προκύψουν να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.
Πηγή: Gazzetta.gr

Νέοι υπολογισμοί φέρνουν τη στάθμη της θάλασσας να έχει ανέβει 120 μέτρα σε 19.000 χρόνια



Επιστήμονες εκτίμησαν ότι το επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε κατά μέσο όρο 1 μέτρο ανά αιώνα, στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, με διακοπές από γρήγορα «άλματα» στη διάρκεια των οποίων ανέβαινε η στάθμη έως και 2,5 μέτρα ανά αιώνα.
Ένα ρεύμα νερού από λιωμένο πάγο ρέει σε ένα μεγάλο βαθύ ρέμα στη ζώνη αποκόλλησης του στρώματος πάγου της Γροιλανδίας. Νέοι υπολογισμοί την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων
Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη του πως αποκρίνεται η ωκεάνια κυκλοφορία και το κλίμα, σε μεγάλες εισροές νερού από πάγο που λιώνει στους ωκεανούς.
Το παγκόσμιο επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε συνολικά πάνω από 120 μέτρα, καθώς έλιωσαν οι πάγοι της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων. Αυτή η τήξη των πάγων διήρκεσε από 19.000 έως 6.000 χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος ρυθμός αύξησης της στάθμης της θάλασσας ήταν περίπου 1 μέτρο ανά αιώνα.
Προηγούμενες μελέτες της αλλαγής της στάθμης της θάλασσας σε επιμέρους τοποθεσίες είχαν προτείνει ότι η σταδιακή άνοδος μπορεί να χαρακτηρίζεται από απότομα «άλματα» ανόδου της στάθμης της θάλασσας, σε ποσοστά που προσεγγίζουν τα 5 μέτρα ανά αιώνα.
Οι εκτιμήσεις αυτές βασίστηκαν σε αναλύσεις της κατανομής σε απολιθωμένα κοράλλια γύρω από τα Μπαρμπάντος, σε μια επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Ασίας.
Ωστόσο, υπήρχαν αβεβαιότητες σχετικά με την χρονολόγηση των απολιθωμάτων, καθώς και το αν η μελέτη μεμονωμένων τοποθεσιών μπορούν να ανασυνθέσουν με εμπιστοσύνη το τι συμβαίνει στο παγκόσμιο επίπεδο της θάλασσας.
Στο συµπέρασµα αυτό κατέληξαν επιστήµονες από τη Σχολή Ωκεανού και Γης του Πανεπιστηµίου του Σαουθάµπτον, οι οποίοι εξέτασαν έναν µεγάλο αριθµό απολιθωµένων κοραλλιών αλλά και ιζηµάτων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
Οι άγγλοι επιστήµονες κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις πληροφορίες που έκρυβαν για τη στάθµη της θάλασσας διάφορα δείγµατα οργανισµών, τους οποίους συγκέντρωσαν από κάθε γωνιά της Γης, ώστε να έχουν µια ολοκληρωµένη εικόνα για την εξέλιξη των ωκεανών τα τελευταία 21.000 χρόνια.
"Αντί να βασιζόμαστε σε μεμονωμένες περιοχές που μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικές, έχουμε μεγάλες συγκριτικά ποσότητες δεδομένων από πολλές διαφορετικές περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές πηγές αβεβαιότητας”, δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Jennifer Stanford.
Η Stanford ανέφερε ότι το στατιστικό υπολογιστικό µοντέλο που ανέπτυξε θα συµβάλει µελλοντικά στη βελτιστοποίηση υπαρχόντων υπολογιστικών εργαλείων για την κατανόηση της εξέλιξης του κλίµατος της Γης και για τη συµπεριφορά των ωκεανών στην ενδεχόµενη άνοδο της παγκόσµιας θερµοκρασίας.
"Τα νέα ευρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσετε τα μοντέλα του κλιματικού συστήματος της Γης, και θα συμβάλλει έτσι στην βελτίωση των προβλέψεων των μελλοντικών απαντήσεων στο επίπεδο της θάλασσας στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε ο Rohling.
http://meteoparea.blogspot.com/

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γκέκας «καθάρισε» ξανά για την Αϊντραχτ με γκολ επί της Μάιντς

 
Βερολίνο, Γερμανία
Σε κακό... δαίμονα των ομάδων της Bundesliga εξελίσσεται ο Φάνης Γκέκας! Ο Έλληνας διεθνής σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και οδήγησε την Αϊντραχτ στη νίκη με 2-1 επί της Μάιντς στην Φρανκφούρτη, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να παραμένει στο -7 από την κορυφή και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε της Γκλάντμπαχ το Ανόβερο και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ το τρίποντο της νίκης πανηγύρισε και η Φράιμπουργκ, κερδίζοντας με 1-0 το Αμβούργο. Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Στουτγάρδη και Χόφενχαϊμ, ενώ Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης κόλλησαν στο μηδέν.

 
http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231069976

Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ...


Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα φανεί από την βαλλιστική έρευνα εάν τα όπλα που βρέθηκαν μέχρι τώρα, είναι αυτά με τα οποία δολοφονήθηκαν οι Σωκράτης Γκιόλιας και Νεκτάριος Σάββας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έχει βρεθεί μεγάλο μέρος... οπλισμού αλλά όχι όλα τα όπλα τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία της Σέχτας Επαναστατών που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατη προκήρυξ'η της...
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9010.html

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά έρχονται και άλλες γιάφκες



Των Δημήτρη Πώποτα, Άριας Καλύβα
Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αττική με προσαγωγές και συλλήψεις
Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης των οπλών που βρέθηκαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου αλλά και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 22  Νέα Σμύρνη περιμένουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προκείμενου να διαπιστώσουν ποια οργάνωση χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη γιάφκα.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχές, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές το επόμενο 24ωρο και το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη οργάνωση.

Μέχρι στιγμής, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν εφτά πιστόλια, τύπου (glock,cz kai baikal)τριά καλαζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων τρία οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα δυο τύπου σκόρπιον, 50 κιλά άνφο εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT.

Ο εξαιρετικά σοβαρός οπλισμός κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για τη κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τη Σέχτα επαναστατών ή τη Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς,  ωστόσο, τίποτα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε κατάστημα της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα.
Μίση ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τα δυο άτομα την ώρα που έβγαιναν από την  πολυκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσαν σακ-βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός και ένα καλάζνικοφ.

Έτσι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα καθώς τη Δευτέρα είναι τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Πήγες αναφέρουν οτι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα και έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 15 σημεία της πρωτεύουσας.

Το γεγονός οτι ένας από τους δυο συλληφθέντες χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί μια δεύτερη γιάφκα.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά της 7 έκλεισαν τους δρόμους, εκκένωσαν την πολυκατοικία και έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο μέχρι και αυτή την ώρα ερευνούν.
«Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις», αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».
Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν τον οπλισμό ενώ παράλληλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=93972


Μαγεία...


 

Εικόνες που δεν βλέπετε κάθε μέρα.. Δείτε την γη με άλλο μάτι.. Εξωγήινο!!! Βίντεο..
 


http://trelokouneli.blogspot.com/2010/12/blog-post_3064.html

Η άλλη Βενετία...


Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση λέγεται ότι προκλήθηκε από το συνδυασμό του φαινομένου της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων...
ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
clopyandpaste.blogspot.com

























http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1827.html