Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ευρώπη...

Κύμα ψύχους και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη και πλημμύρες πλήττουν τα Βαλκάνια.



Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων βρέθηκε νεκρός στην Πράγα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει λόγω της παγωνιάς στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στις ...
οδικές αρτηρίες του Λονδίνου, ενώ στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν.

Τα δρομολόγια των τρένων σε Βέλγιο και Γαλλία διεξάγονται μετ' εμποδίων.

Στο Γερμανία, εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε τρένα, που ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του χιονιού.

Στο Βερολίνο, οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διανυκτέρευση των αστέγων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και λεωφορεία, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο. Στη γερμανική πρωτεύουσα, ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Στην Πολωνία, το πέρασμα του χιονιά ήταν φονικό. Μόνον τις τελευταίες 24 ώρες, δώδεκα άνθρωποι κυρίως άστεγοι και αλκοολικοί έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος.

Στη Βενετία τα ξημερώματα, ήχησαν οι σειρήνες καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα ως αποτέλεσμα της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν και τα Βαλκάνια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πολλές περιοχές σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Αλβανία λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Στις σερβικές πόλεις Λιουμποβίγια και Λόζνιτσα χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Δρίνος.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Αλβανία, όπου πλημμύρισαν 26.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
 

skai.gr
http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_3913.html

Ο ΜΠΕΚΑΜ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΜΑΔΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Sunday Mirror» ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει ή ακόμα και να δημιουργήσει μία ομάδα στις ΗΠΑ προκειμένου να παραμείνει εκεί και μετά το τέλος του συμβολαίου του με τους Λ.Α. Γκάλαξι, που λήγει τον Νοέμβρη του 2011...

Την ίδια στιγμή, άλλα αγγλικά δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι ένας από τους υποψήφιους για την προεδρία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αν και στα 35 του χρόνια ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αναμένεται να είναι περιζήτητος τους επόμενους μήνες και ήδη αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, είτε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες (όπως είχε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια η Μίλαν) είτε με κανονικό συμβόλαιο, καθώς λήγει αυτό που έχει με τους Λ.Α. Γκάλαξι τον Νοέμβρη του 2011. Ο ίδιος, όμως, φαίνεται να έχει διαφορετικά σχέδια στο μυαλό του. Σύμφωνα με την «Sunday Mirror» το πιο πιθανό σενάριο είναι να αγοράσει κάποια ομάδα στις ΗΠΑ ή ακόμα και να δημιουργήσει μία δική του, έτσι ώστε να παραμείνει στην Αμερική, όπου τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένειά του.

Την ίδια στιγμή, πάντως, άλλα σημερινά αγγλικά δημοσιεύματα τον θέλουν να είναι υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θα μείνει «ορφανή» μετά την απόφαση του Ρότζερ Μπέρντεν να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η FIFA έδωσε το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και όχι στην Αγγλία.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_4427.html

Χανιά: Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Harry Truman



Έως και τη Δευτέρα αναμένεται να παραμείνει στο λιμάνι της Σούδας το πυρηνοκινητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Harry Τruman. Το πλοίο κατάπλευσε στον προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι Ακρωτηρίου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος.
Το Harry Truman ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο απέπλευσε στα τέλη του περασμένου Μαϊου από τη ναυτική βάση του Norfolk ως «ναυαρχίδα» της δύναμης κρούσης πλοίων, που είχαν αποστολή να.. μεταβούν στον Περσικό κόλπο, προκειμένου να κάνουν νηοψίες για μεταφορά όπλων προς το Ιραν.

Το αεροπλανοφόρο Truman έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αεροπλανοφόρου είναι 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. Στις 2.500 καμπίνες του Truman διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του αεροπλανοφόρου είναι πως η ημερήσια κατανάλωση πόσιμου νερού φτάνει τα 1.500 κυβικά μέτρα, ενώ καθημερινά παρασκευάζονται 18.000 γεύματα. Επίσης, στο πλοίο εκδίδεται καθημερινή εφημερίδα, ενώ διαθέτει και δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει πυραύλους αέρος - αέρος Sea Sparrow, καθώς και αντιαεροπορικά πυροβόλα, μεταφέρει σμήνος βομβαρδιστικών, 4 F/A-18 Super Hornet και 3 F/A-18 Hornet, κατασκοπευτικά μικρά αεροσκάφη και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης E-2 Hawkeye παντός καιρού, σμήνος ηλεκτρονικών επιθέσεων για παρεμβολές σε ραντάρ και σμήνος 7 ελικοπτέρων καταστροφής υποβρυχίων.

Μαζί με το Truman στο Μαράθι κατάπλευσε και το συνοδευτικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Normandy εκτοπίσματος 10.000 τόνων. To Normandy είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και ανθυποβρυχιακού πολέμου, ενώ στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 400 άτομα. Από την ημέρα του κατάπλου κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αξιωματικοί και πληρώματα των δύο πλοίων επισκέπτονται κυρίως την παλιά πόλη των Χανίων, άλλα και άλλες περιοχές του νησιού. Με σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ διαμαρτύρεται για τον κατάπλου των δύο πολεμικών πλοίων, καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ξένων βάσεων στο Ακρωτήρι.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την παρουσία του αεροπλανοφόρου, εξέδωσε και η επιτροπή κατά των βάσεων.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

Έβερεστ: μολυσμένο χιόνι στη “στέγη του κόσμου”


Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Έντμουντ Χίλαρι στη «στέγη του κόσμου θα πρέπει να έχουν μαζί τους προμήθειες νερού.
Αυτό διότι βρέθηκαν επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού και καδμίου σε δείγματα χιονιού από το Έβερεστ των Ιμαλαΐων.
Τα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό βαρέα μέταλλα βρέθηκαν σε.. υψηλότερα επίπεδα από αυτά που θεωρεί αποδεκτά η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Ο Bill Υeo, σπουδαστής στο πανεπιστήμιο ‘University of Southern Maine in Gorham’ συνέλλεξε δείγματα χιονιού και εδάφους από διαφορετικά υψόμετρα μεταξύ των 5334 και των 7772 μέτρων.
Σε όλα τα δείγματα χιονιού βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αρσενικού και καδμίου, ενώ στα δείγματα εδάφους εντοπίστηκε υψηλό αρσενικό.
Η καθηγήτρια του ‘University of Southern Maine in Gorham’ Samantha Langley-Turnbaugh σημείωσε πως οι ορειβάτες πίνουν λιωμένο χιόνι για να επιβιώσουν και η μόλυνση του χιονιού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.
Τα ακριβή αίτια της μόλυνσης του χιονιού στο Έβερεστ δεν έχουν διακριβωθεί.
Εικάζεται πως ευθύνεται η μόλυνση του αέρα από την «ανθούσα» ασιατική βιομηχανία και η μεταφορά των βαρέων μετάλλων στο Έβερεστ από τους ανέμους.
Πηγή:econews
Από..http://meteoparea.blogspot.com/2010/12/blog-post_9140.html

Φινάλε - θρίλερ στο Περιστέρι (1-1)!

Φινάλε θρίλερ στο Περιστέρι, με την ΑΕΚ -που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντιόπ- να ανοίγει το σκορ στο 85΄ με τον Μπλάνκο και τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 89΄ με τον Αναστασάκο, για να γραφτεί έτσι το τελικό 1-1.

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε πολλές ευκαιρίες όχι απλώς για να προηγηθεί αλλά ακόμα και να "καθαρίσει" το ματς. Η ΑΕΚ, παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, έπαιξε έξυπνα και ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη, πέτυχε το γκολ σε καίριο σημείο, ωστόσο δεν κατόρθωσε να το κρατήσει στα υπολειπόμενα λεπτά.


Το φιλμ του αγώνα


40' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
: Ο Ντιόπ έκανε ένα δυνατό τάκλιν πάνω στον Καμαρά και βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα

85΄:
Ατομική προσπάθεια του Μπλάνκο που με διπλή προσπάθεια γράφει το 0-1

ΣΚΟΡΕΡ:
85΄ Μπλάνκο, 89΄ Αναστασάκος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Γ. Σταθόπουλος (Αχαϊας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
40΄ Ντιόπ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
38΄ Σαγκανόφσκι, 48΄ Τάτος, 67΄ Μελισσάς - 10΄ Ντιόπ, 75΄ Μάκος, 86΄ Μανωλάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς (86΄ Αναστασάκος), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Μπρίτο (63΄ Περόνε), Σαγκανόφσκι, Τάτος (78΄ Φαβάλι), Καμαρά

ΑΕΚ:
Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ, Μάκος, Λεονάρντο (80΄ Λυμπερόπουλος), Σκόκο (42΄ Γκέντσογλου), Γκερέιρο (30΄ Μπερνς), Μπλάνκο

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=93992

Κλειστό το κέντρο τη Δευτέρα


Κλειστό για τα αυτοκίνητα θα είναι μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης το κέντρο της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων για τη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η κυκλοφορία θα διακοπεί, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας ως τις επτά το πρωί της Τρίτης, στις παρακάτω οδούς, λεωφόρους και πλατείες:

• Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
• Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
• Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
• Μάρνη, στο τμήμα της από την πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων.
• Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
• Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.
• Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
• Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος και τις καθέτους αυτών. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71333

Δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατία τα όπλα της γιάφκας


Δεν ταυτοποιούνται τελικά από τη βαλιστική εξέταση τα όπλα που βρέθηκαν στη  γιάφκα της Ν. Σμύρνης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνολικά έχουν προσαχθεί εννέα άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας έρευνες έγιναν και στο Αγρίνιο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν διαμέρισμα μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις από την αστυνομία, μέρος του οπλισμού που υπήρχε στο Αγρίνιο μεταφέρθηκε στην Αθήνα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντική επιχείρηση.

Στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης οι αστυνομικοί έφτασαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και ανακάλυψαν βαρύ οπλισμό, που αποτελείται από καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά. Ακολούθησε έρενα και σε  διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου οι αστυνομικοί είχαν δει με μικροκάμερες πιστόλια και χειροβομβίδες.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν κατασχέσει τρία υποπολυβόλα, από τα οποία τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία  καλάσνικοφ, ένα σιγαστήρα, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και πενήντα κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακής προέλευσης, καθώς και τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλη TNT.

Μάλιστα τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα που ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς έβγαιναν από το κτήριο μεταφέροντας σακίδιο με όπλα, γεγονός που κάνει τις αρχές να υποθέτουν ότι ίσως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, ενόψει και της επετείου για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση και σε άλλες  πόλεις για να διαπιστώνουν αν υπάρχει δικτύωση και στην επαρχία. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71299

Τρίποντο... από τα 20 μέτρα!



Ένα τρίποντο του Τάι Λόσον πίσω από το κέντρο του γηπέδου καταλαμβάνει την κορυφαία θέση στο Top 10 του ΝΒΑ...ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο γκαρντ των Νάγκετς βλέποντας την τρίτη περίοδο να τελειώνει, πέταξε την μπάλα από απόσταση περίπου 20 μέτρων και αυτή κατέληξε με τη βοήθεια του ταμπλό στο καλάθι των Κλίπερς κάνοντας το 81-77.



http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/20_05.html

«Λαβράκι» του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο»

  «Λαβράκι» του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο»

 

O τρίτος μάνατζερ και ο παράγοντας!


«Λαβράκι» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για το «βρώμικο ποδόσφαιρο». Παράγοντας ΠΑΕ βρέθηκε να έχει 6 εκ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό-αίνιγμα. Και τρίτος μάνατζερ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Στους ελέγχους, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός παράγοντα ΠΑΕ της περιφέρειας ύψους 6 εκ. ευρώ. Οι ελεγκτές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος εξετάζουν από την περασμένη εβδομάδα την προέλευση των χρημάτων, τόσο για τη διάσταση της φοροδιαφυγής όσο και για την διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

Στην περίπτωση που ο κάτοχος του λογαριασμού δεν καταφέρει να αιτιολογήσει επαρκώς τη νομιμότητα της συναλλαγής/συναλλαγών, θα οδηγηθεί στην Εφορία και στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», με αφετηρία τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ για τα στημένα παιχνίδια, η έρευνα έχει οδηγήσει στην εμπλοκή περισσότερων από 100 φυσικών προσώπων εκ των οποίων τουλάχιστον 80 έχουν λογαριασμούς με ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ (μέσο όρο) ο καθένας. Για τα ποσά αυτά δεν έχουν αιτιολογήσει την προέλευσή τους και δεν υπάρχουν παραστατικά.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί, περιλαμβάνονται παράγοντες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, της Football League (πρώην β’ εθνική), διαιτητές, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», υπάρχει και τρίτος μάναντζερ που ερευνάται η εμπλοκή του. Αυτή τη φορά πρόκειται για ατζέντη της Αθήνας και μάλιστα πολύ γνωστό όνομα της ποδοσφαιρικής αγοράς. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετούς μήνες, αφού στην υπόθεση του μάνατζερ Π.Π. – στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση μετάδοσης αγώνων και τη σχέση εταιρίας συμφερόντων του με την ΕΠΟ και την ΕΡΤ – οι ελεγκτές θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του, καθώς και τα πρόσωπα που θα προκύψουν να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.
Πηγή: Gazzetta.gr

Νέοι υπολογισμοί φέρνουν τη στάθμη της θάλασσας να έχει ανέβει 120 μέτρα σε 19.000 χρόνια



Επιστήμονες εκτίμησαν ότι το επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε κατά μέσο όρο 1 μέτρο ανά αιώνα, στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, με διακοπές από γρήγορα «άλματα» στη διάρκεια των οποίων ανέβαινε η στάθμη έως και 2,5 μέτρα ανά αιώνα.
Ένα ρεύμα νερού από λιωμένο πάγο ρέει σε ένα μεγάλο βαθύ ρέμα στη ζώνη αποκόλλησης του στρώματος πάγου της Γροιλανδίας. Νέοι υπολογισμοί την άνοδο της στάθμης της θάλασσας στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων
Τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη του πως αποκρίνεται η ωκεάνια κυκλοφορία και το κλίμα, σε μεγάλες εισροές νερού από πάγο που λιώνει στους ωκεανούς.
Το παγκόσμιο επίπεδο της θάλασσας ανέβηκε συνολικά πάνω από 120 μέτρα, καθώς έλιωσαν οι πάγοι της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων. Αυτή η τήξη των πάγων διήρκεσε από 19.000 έως 6.000 χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέσος ρυθμός αύξησης της στάθμης της θάλασσας ήταν περίπου 1 μέτρο ανά αιώνα.
Προηγούμενες μελέτες της αλλαγής της στάθμης της θάλασσας σε επιμέρους τοποθεσίες είχαν προτείνει ότι η σταδιακή άνοδος μπορεί να χαρακτηρίζεται από απότομα «άλματα» ανόδου της στάθμης της θάλασσας, σε ποσοστά που προσεγγίζουν τα 5 μέτρα ανά αιώνα.
Οι εκτιμήσεις αυτές βασίστηκαν σε αναλύσεις της κατανομής σε απολιθωμένα κοράλλια γύρω από τα Μπαρμπάντος, σε μια επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Ασίας.
Ωστόσο, υπήρχαν αβεβαιότητες σχετικά με την χρονολόγηση των απολιθωμάτων, καθώς και το αν η μελέτη μεμονωμένων τοποθεσιών μπορούν να ανασυνθέσουν με εμπιστοσύνη το τι συμβαίνει στο παγκόσμιο επίπεδο της θάλασσας.
Στο συµπέρασµα αυτό κατέληξαν επιστήµονες από τη Σχολή Ωκεανού και Γης του Πανεπιστηµίου του Σαουθάµπτον, οι οποίοι εξέτασαν έναν µεγάλο αριθµό απολιθωµένων κοραλλιών αλλά και ιζηµάτων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
Οι άγγλοι επιστήµονες κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τις πληροφορίες που έκρυβαν για τη στάθµη της θάλασσας διάφορα δείγµατα οργανισµών, τους οποίους συγκέντρωσαν από κάθε γωνιά της Γης, ώστε να έχουν µια ολοκληρωµένη εικόνα για την εξέλιξη των ωκεανών τα τελευταία 21.000 χρόνια.
"Αντί να βασιζόμαστε σε μεμονωμένες περιοχές που μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικές, έχουμε μεγάλες συγκριτικά ποσότητες δεδομένων από πολλές διαφορετικές περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές πηγές αβεβαιότητας”, δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας Jennifer Stanford.
Η Stanford ανέφερε ότι το στατιστικό υπολογιστικό µοντέλο που ανέπτυξε θα συµβάλει µελλοντικά στη βελτιστοποίηση υπαρχόντων υπολογιστικών εργαλείων για την κατανόηση της εξέλιξης του κλίµατος της Γης και για τη συµπεριφορά των ωκεανών στην ενδεχόµενη άνοδο της παγκόσµιας θερµοκρασίας.
"Τα νέα ευρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσετε τα μοντέλα του κλιματικού συστήματος της Γης, και θα συμβάλλει έτσι στην βελτίωση των προβλέψεων των μελλοντικών απαντήσεων στο επίπεδο της θάλασσας στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε ο Rohling.
http://meteoparea.blogspot.com/

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γκέκας «καθάρισε» ξανά για την Αϊντραχτ με γκολ επί της Μάιντς

 
Βερολίνο, Γερμανία
Σε κακό... δαίμονα των ομάδων της Bundesliga εξελίσσεται ο Φάνης Γκέκας! Ο Έλληνας διεθνής σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και οδήγησε την Αϊντραχτ στη νίκη με 2-1 επί της Μάιντς στην Φρανκφούρτη, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να παραμένει στο -7 από την κορυφή και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε της Γκλάντμπαχ το Ανόβερο και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ το τρίποντο της νίκης πανηγύρισε και η Φράιμπουργκ, κερδίζοντας με 1-0 το Αμβούργο. Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Στουτγάρδη και Χόφενχαϊμ, ενώ Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης κόλλησαν στο μηδέν.

 
http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1231069976

Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ...


Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα φανεί από την βαλλιστική έρευνα εάν τα όπλα που βρέθηκαν μέχρι τώρα, είναι αυτά με τα οποία δολοφονήθηκαν οι Σωκράτης Γκιόλιας και Νεκτάριος Σάββας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έχει βρεθεί μεγάλο μέρος... οπλισμού αλλά όχι όλα τα όπλα τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία της Σέχτας Επαναστατών που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατη προκήρυξ'η της...
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_9010.html

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά έρχονται και άλλες γιάφκες



Των Δημήτρη Πώποτα, Άριας Καλύβα
Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αττική με προσαγωγές και συλλήψεις
Τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης των οπλών που βρέθηκαν σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου αλλά και σε υπόγειο γκαράζ στην οδό Καισαρείας 22  Νέα Σμύρνη περιμένουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προκείμενου να διαπιστώσουν ποια οργάνωση χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη γιάφκα.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχές, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές το επόμενο 24ωρο και το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη οργάνωση.

Μέχρι στιγμής, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν εφτά πιστόλια, τύπου (glock,cz kai baikal)τριά καλαζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων τρία οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα δυο τύπου σκόρπιον, 50 κιλά άνφο εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT.

Ο εξαιρετικά σοβαρός οπλισμός κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως πρόκειται για τη κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τη Σέχτα επαναστατών ή τη Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς,  ωστόσο, τίποτα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε κατάστημα της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα.
Μίση ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τα δυο άτομα την ώρα που έβγαιναν από την  πολυκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσαν σακ-βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός και ένα καλάζνικοφ.

Έτσι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα καθώς τη Δευτέρα είναι τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου .

Πήγες αναφέρουν οτι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 10 άτομα και έχουν γίνει έρευνες σε τουλάχιστον 15 σημεία της πρωτεύουσας.

Το γεγονός οτι ένας από τους δυο συλληφθέντες χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί μια δεύτερη γιάφκα.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά της 7 έκλεισαν τους δρόμους, εκκένωσαν την πολυκατοικία και έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα στον Πειραιά, το οποίο μέχρι και αυτή την ώρα ερευνούν.
«Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις», αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».
Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν τον οπλισμό ενώ παράλληλα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=93972


Μαγεία...


 

Εικόνες που δεν βλέπετε κάθε μέρα.. Δείτε την γη με άλλο μάτι.. Εξωγήινο!!! Βίντεο..
 


http://trelokouneli.blogspot.com/2010/12/blog-post_3064.html

Η άλλη Βενετία...


Η ασυνήθιστη αυτή κατάσταση λέγεται ότι προκλήθηκε από το συνδυασμό του φαινομένου της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων...
ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
clopyandpaste.blogspot.com

























http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_1827.html

Συλλήψεις σε γιάφκα στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε γιάφκα με οπλισμό στη Νέα Σμύρνη. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αντιτρομοκρατική υπηρεσίας, η οποία εξετάζει  εξονυχιστικά τον οπλισμό που βρέθηκε σε γκαράζ και το ρόλο των συλληφθέντων. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71275

Σε χρυσό επενδύουν οι Κινέζοι


Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι εισαγωγές χρυσού στην Κίνα με αποτέλεσμα η χώρα να αναδεικνύεται σε κορυφαίο αγοραστή του πολυτίμου μετάλλου.

Οι εισαγωγές ξεπέρασαν τους 209 τόνους στο πρώτο 10μηνο του έτους, με πενταπλάσια αύξηση από τους περίπου 45 τόνους πέρσι. Τα μεγέθη αποκάλυψε για πρώτη φορά το Πεκίνο, που μέχρι τώρα κρατούσε μυστικά τα στοιχεία.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εκτίναξη αποδίδεται στην αναζήτηση καταφυγίου των Κινέζων επενδυτών, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και της ανατίμησης του εγχώριου νομίσματος. Έτσι λοιπόν το Πεκίνο ξεπέρασε την Ινδία και είναι πλέον η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χρυσού στον κόσμο. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=215266&cid=8

Αγώνας της J.LO. για να μην βγει στη φόρα ροζ dvd της!


Στη δικαιοσύνη έχει καταφύγει η Jennifer Lopez, προκειμένου να αποτρέψει τον πρώην σύζυγό της Ojai Noa να πουλήσει στην αγορά dvd με... ιδιαίτερες παλιές στιγμές του ζευγαριού!

Ο πρώην σύζυγος από την πλευρά του θεωρεί ότι νομιμοποιείται να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη, καθώς η διάσημη τραγουδίστρια είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για τα γυρίσματα των επίμαχων σκηνών! Όχι όμως και για τη δημοσιοποίησή τους, όπως απαντούν οι δικηγόροι της Jennifer Lopez, η οποία μάλλον πλέον μετανιώνει για έναν γάμο ο οποίος είχε κρατήσει μόλις 11 μήνες.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=215331&cid=11

Εκνευρισμένη η Angelina Jolie


Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Angelina Jolie με την κριτική που της έχει ακηθεί για το πρώτο της σκηνοθετικό εγχείρημα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι, η Jolie ανέφερε ότι είχε ως στόχο να εξιστορήσει μία ιστορία αγάπης και όχι να ξυπνήσει άσχημες μνήμες στους ανθρώπους της Βοσνίας. «Οι περισσότεροι που έχουν διαβάσει το σενάριο δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με την ταινία. Πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων που έχει παρεξηγήσει τις προθέσεις μου.

Η ταινία αναφέρεται στην ερωτική σχέση μίας Βόσνιας Μουσουλμάνας και ενός Σέρβου Χριστιανού την περίοδο 1992 – 1995. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=215097&cid=11

Πάει για 10η θέση Ελλάδα


Πλώρη για… 10άδα έβαλε η Ελλάδα μετά και τις μεγαλειώδεις χθεσινές νίκες της ΑΕΚ και του Άρη στο Europa League.


Η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στην 11η θέση αλλά αύξησε τη διαφορά από τη 12η Δανία και το 13ο Βέλγιο στους 3816 και 6366 βαθμούς αντίστοιχα. Την ίδια ώρα η Ελλάδα ροκανίζει σιγά σιγά τη διαφορά με την 10η Τουρκία και πλέον απέχει από αυτήν 1.294 βαθμούς.


Αναλυτικά η πρώτη 15άδα της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ (σε παρένθεση όσες ομάδες συνεχίζουν από το σύνολο των ομάδων κάθε χώρα που συμμετείχε στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις):


1. Αγγλία 77.213 (6/7)
2. Ισπανία 72.329 (7/7)
3. Γερμανία 63.270 (6/6)
4. Ιταλία 56.552 (7/7)
5. Γαλλία 49.678 (5/6)
6. Πορτογαλία 41.796 (4/5)
7. Ρωσία 40.874 (4/6)
8. Ουκρανία 39.550 (4/6)
9. Ολλανδία 35.629 (5/6)
10. Τουρκία 34.050 (2/5)
11. Ελλάδα 32.766 (4/5)

12. Δανία 28.950 (2/5)
13. Βέλγιο 26.400 (3/5)
14. Ρουμανία 25.491 (2/6)
15. Σκωτία 24.341 (1/5)


http://www.star.gr/

Στέλνουν spam και υποκλέπτουν δεδομένα...



Πάνω από 2 εκατ. υπολογιστές «ζόμπι» στέλνουν spam και υποκλέπτουν δεδομένα.
Οι υπολογιστές 2,2 εκατομμυρίων Αμερικανών αναμεταδίδουν spam και υποκλέπτουν ευαίσθητα δεδομένα εν αγνοία των χρηστών τους, προειδοποιεί έκθεση της Microsoft για τα λεγόμενα botnet, μια απειλή που ολοένα μεγαλώνει.
Τα botnet είναι μεγάλα δίκτυα αποτελούμενα από υπολογιστές μολυσμένους με κακόβουλο κώδικα, σχεδιασμένο να μετατρέπει τα PC σε υποχείρια των χάκερ.
Οι υπολογιστές «ζόμπι» που σχηματίζουν τα botnet χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μαζική αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, την...
 υποκλοπή τραπεζικών και άλλων ευαίσθητων δεδομένων, ή ακόμα και για συντονισμένες κυβερνοεπιθέσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό «ζόμπι», δείχνει το τελευταίο Security Intelligence Report της Microsoft. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Βραζιλία με 550.000 μολυσμένα PC, ενώ η Νότιος Κορέα είναι η χώρα με την υψηλότερη συχνότητα μολύνσεων, η οποία φτάνει το 14,6 τοις χιλίοις.
«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για τον κίνδυνο των botnet» επισήμανε στο BBC ο Κλιφ Έβανς, επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας στη Microsoft Βρετανίας.
Η αρχή γίνεται όταν ο χρήστης ανοίγει ένα παραπλανητικό αρχείο ή σύνδεσμο που περιέχει κάποιον ιό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν απλώς επισκεφτεί μια μολυσμένη ιστοσελίδα.
Από τη στιγμή που θα μολύνει το σύστημα, ο ιός μπορεί να λαμβάνει οδηγίες από τους χάκερ για μια ποικιλία παράνομων δραστηριοτήτων. Ο χρήστης συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο υπολογιστής του ανήκει πλέον στον «υπόκοσμο» του Διαδικτύου.
Η κατάσταση φαίνεται ότι επιδεινώνεται: Από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010, η Microsoft «απολύμανε» συνολικά 6,5 εκατομμύρια μολυσμένα PC, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση προέρχονται από τα 600 εκατομμύρια PC που κατεβάζουν αυτόματα ενημερώσεις της Microsoft ή τρέχουν τα προγράμματα προστασίας της, το Essentials και το Defender.
Η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να ενημερώνουν τακτικά το σύστημά τους, να μην ανοίγουν ύποπτα email και να χρησιμοποιούν εφαρμογές anti-virus και firewall.
tovima.gr 
http://press-gr.blogspot.com/2010/12/spam.html

Ρεκόρ εισητηρίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου

Ολοκληρώθηκε στην Στουτγκάρδη την Κυριακή το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας κλειστού χώρου, μία εντελώς άγνωστη πλευρά του αθλήματος γιά την χώρα μας. 18.000 θεατές, αριθμός εισητηρίων που αποτελεί νέο ρεκόρ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, βρέθηκαν στο....
Porsche Arena τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης γιά να παρακολουθήσουν ποδηλατοποδόσφαιρο και καλλιτεχνική ποδηλασία. Συνολικά 150 αθλητές από 21 χώρες και τέσσερις ηπείρους αναμετρήθηκαν γιά τους έξι παγκόσμιους τίτλους σε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Γιά την ιστορία πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδηλατοποδόσφαιρο αναδείχθηκε η ομάδα της Γερμανίας ενώ δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ έγιναν στην καλλιτεχνική ποδηλασία από τον David Schnabel με 206,57 πόντους στο ατομικό ανδρών και την ομάδα γυναικών της Γερμανίας στο τετραπλό με 191,75 πόντους.
Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάλας θα γίνει στην Kagoshima της Ιαπωνίας από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου του 2011.


http://www.cyclingnews.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_4227.html

Οι «127 ώρες» σήκωσαν την αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
Θεσσαλονίκη
Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την προβολή της ταινίας «127 ώρες».

Ομάδα εργαζομένων και μέλη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του «Ολύμπιον».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με αίτημα την απόσυρση τού υπό ψήφιση νόμου για τον κινηματογράφο, ενώ σε άλλα πάνο υπήρχαν συνθήματα όπως «η τέχνη του σήμερα είναι η αντίσταση», «δεν είμαστε εθελοντές, είμαστε απλήρωτοι εργαζόμενοι επί ένα χρόνο».

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ο διευθυντής του φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης, αναφέρθηκε στην «εξαιρετικά δύσκολη» συγκυρία της φετινής διοργάνωσης, αλλά και στην επιθυμία του να μετατρέψει τις διοργανώσεις του φεστιβάλ σε ουσιαστικό χώρο διαλόγου και ανθρώπινης επαφής και όχι χώρο προβολών της «χολιγουντιανής σχολής».

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα και την ευχή, το Φεστιβάλ να παραμείνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την οποία είναι 50 χρόνια τώρα άρρηκτα δεμένο.

Την τελετή έναρξης ακολούθησε η προβολή της ταινίας «127 ώρες» του Ντάνι Μπόιλ.

Η ταινία αφηγείται την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον (στηρίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον) τον οποίο υποδύεται ο Τζέιμς Φράνκο.

Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί.

Καθόλη την παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες.

Από το Σάββατο το διαγωνιστικό τμήμα

Οι προβολές του διαγωνιστικού τμήματος αρχίζουν το μεσημέρι του Σαββάτου στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» (στις 15.45 η ταινία του Μαξίμ Ζιρού από τον Καναδά «Ζώ όπως ο Ζονατάν» και στις 18.00 η ιταλική ταινία «Οι τέσσερις φορές» του Μικελάντζελο Φραμαρτίνο).

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (οι προβολές όλων των τμημάτων και των αφιερωμάτων, πλην του διεθνούς διαγωνιστικού, άρχισαν σήμερα) θα προβληθούν συνολικά 169 ταινίες από 49 χώρες του κόσμου.

Στο επίσηµο διαγωνιστικό πρόγραµµα συµµετέχουν 16 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών από όλο τον κόσµο, οι οποίες θα διεκδικήσουν τον «Χρυσό Αλέξανδρο» (20.000 ευρώ), τον Αργυρό (10.000 ευρώ) και για πρώτη φορά τον Χάλκινο (5.000 ευρώ), καθώς και πέντε ακόµη βραβεία που θα απονείµει πενταµελής διεθνής κριτική επιτροπή.

Οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού συµµετέχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας του βραβείου κοινού Fischer.

Οι δύο ελληνικές ταινίες που διαγωνίζονται είναι το «Αttenberg» της Αθηνάς Τσαγκάρη, που είχε διαγωνιστεί και στο Φεστιβάλ Βενετίας, και η «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα.

Οι ελληνικές ταινίες -φετινής παραγωγής- που θα προβληθούν στη διάρκεια του φεστιβάλ είναι 23, ενώ θα παρουσιαστούν και οι ελληνικές ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράµας.

Το βλέμμα, ωστόσο, των Ελλήνων κινηματογραφιστών είναι στραμμένο στη Βουλή αναμένοντας την ψήφιση του νέου νόμου για την εθνική κινηματογραφία.

Οι προβολές των ταινιών γίνονται στις αίθουσες του «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους (Ολύμπιον και αίθουσα Παύλος Ζάννας), στο λιμάνι (Αίθουσες Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα) και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τα εισιτήρια για κάθε προβολή στοιχίζουν 6 ευρώ (από 7 που στοίχιζαν πέρσι), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ανέργους να παρακολουθήσουν τις προβολές δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231069915

Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου


Κλειστό το μετρό την Τετάρτη

Απεργία των εργαζομένων
Ακινητοποιημένα θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του τραμ, του προαστιακού και του ΟΣΕ.


Οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόφασή τους, διαμαρτύρονται για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κάνει λόγο για 2.700 μετατάξεις, ενώ ο σχετικός νόμος του υπουργείου Υποδομών μιλούσε για 2.351.


Αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών αφήνουν τα ΔΣ των Σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν τους δέχθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.


Στην ενημέρωση που κάνουν στο επιβατικό κοινό οι συνδικαλιστές επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου ότι επιχειρεί να προωθήσει εν κρυπτώ τη θεσμοθέτηση μέτρων σε βάρος των συγκοινωνιών, των επιβατών και των εργαζομένων με την μέθοδο του αιφνιδιασμού και τη δημιουργία τετελεσμένων.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας υπογράμμισε σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τις μετατάξεις των εργαζομένων στον ΟΣΕ πως «υπάρχει ένας νομός με δεδομένες μετατάξεις, δηλαδή 2.351».


Ο Δ.Ρέππας υποστήριξε πως το 2.700 αφορά τις διαθέσιμες θέσεις «για να έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερες επιλογές», λέγοντας πως «η συζήτηση που γίνεται είναι εκ του πονηρού».



Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231069804

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ


Εισοδηματικό πλαφόν για τα επιδόματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, αποφάσισε να θεσπίσει η κυβέρνηση στερώντας από χιλιάδες νοικοκυριά την οικονομική αυτή ενίσχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο οικονομικών θα θεσπίσει ως πλαφόν το ποσόν των 40.000 ευρώ, καθώς...
όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω του ποσού αυτού δεν θα εισπράττουν πλέον το επίδομα. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 9.00 το πρωί, εκπρόσωποι των Συλλόγων Τριτέκνων, καταθέτοντας μια σειρά από αιτήματα όπως την μη κατάργηση υφιστάμενων παροχών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που θίγει τα δικαιώματα των γονέων και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_3076.html

Στον εισαγγελέα τα μέλη του κυκλώματος που εκπόρνευαν Ρωσίδες


Σήμερα το μεσημέρι, 50 κατηγορούμενοι, οι 17 εκ των οποίων βασικά μέλη του κυκλώματος εμπορίας γυναικών από τη Ρωσία και εξώθησής τους στην πορνεία, αναμένεται να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα, για να απολογηθούν.

Στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν στοιχεία και εις βάρος δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε κεντρικά αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, καθώς και εις βάρος ενός συνταξιούχου δικηγόρου, γιατί διευκόλυναν τη νομιμοποίηση των γυναικών, εξασφαλίζοντάς τους τα κατάλληλα έγγραφα και άδειες.


Το κύκλωμα, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις ρωσικές Αρχές, διαχειριζόταν την τελευταία τριετία το 80% των γυναικών από τη Ρωσία, οι οποίες κατέληγαν να εκπορνεύονται σε κάποιο από τα επτά στριπτιτζάδικα που χρησιμοποιούσαν.


Τα πλοκάμια της δράσης τους απλώνονταν σε αρκετές επαρχιακές πόλεις, όπως η Λαμία, η Λάρισα και η Φλώρινα. Οι δράστες έπαιρναν τα διαβατήρια των γυναικών, αφού προηγουμένως τις είχαν παντρέψει εικονικά με Έλληνες σε πόλεις της Ρωσίας, στις οποίες εκείνες ποτέ δεν είχαν μεταβεί. Στη συνέχεια, τις μετέφεραν στη χώρας μας και τις εκπόρνευαν.

http://www.zougla.gr/