Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κορυφαίοι Κεφαλά & Παρμάκης

Κορυφαίοι Κεφαλά & Παρμάκης
Στίβος
Ο Μιχάλης Παρμάκης του Πανελληνίου και η Κωνσταντίνα Κεφάλα της ΑΕΚ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, στην καθιερωμένη δημοσκόπηση του ΣΕΓΑΣ. 

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos

Χείρα βοηθείας από Ελλάδα στο Ισραήλ


Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αποφασίστηκε να συνδράμει η Ελλάδα τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χάιφα.

Μετά από σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών θα αποσταλούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CANADAIR, τα οποία θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ εντός της ημέρας, για να ενταχθούν το γρηγορότερο δυνατό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214324&cid=4

Μουντιάλ: Στη Ρωσία το 2018, στο Κατάρ το 2022

Η έκπληξη τελικά έγινε! Η Ρωσία είναι  η χώρα που πήρε από τη FIFA το χρίσμα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, καταφέρνοντας να ξεπεράσει στην ψηφοφορία το μεγάλο φαβορί, την Αγγλία, αλλά και τις υποψηφιότητες από Ολλανδία, Ισπανία-Πορτογαλία.

Αντιθέτως, για το Μουντιάλ του 2022, το Κατάρ επιβεβαίωσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και πήρε το χρίσμα, έχοντας να αντιμετωπίσει Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κορέα.

Oι τελικές παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης (2/12) από τις 15:50 ως τις 16:10 για το Μουντιάλ του 2022 και αυτές για το 2018 νωρίτερα. Στην συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή της FIFA συνεδρίασε και ψήφισε για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων.
Αρχικά αναμενόταν οι αποφάσεις να ανακοινωθούν γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας αλλά τελικά ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ άνοιξε τους φακέλους με τους νικητές live από το εκθεσιακό κέντρο της Ζυρίχης κατά τις 17:35.
Για το 2018 οι τέσσερις υποψηφιότητες ήταν αυτές της Αγγλίας, της Ολλανδίας με το Βέλγιο, της Ρωσίας και η κοινή Ισπανίας-Πορτογαλίας, ενώ για το 2022 διαγωνίζοταν η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Κατάρ, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.
Οι εκλέκτορες ήταν συνολικά 22 (21+ ο πρόεδρος) και θα ήταν 24 αν δεν είχαν ήδη διαγραφεί ο Ταϊτινός Ρέιναλντ Τεμάρι και ο Νιγηριανός Αμος Αντάμου για υποθέσεις διαφθοράς. Υπήρξε μια γενική ψηφοφορία για κάθε διοργάνωση και μια επαναληπτική με τις δύο πρώτες υποψηφιότητες σε κάθε περίπτωση.
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=93638

Γ. Κιμούλης: «Δεν νομίζω ότι είμαι μόνο αγαπητός»

Ο Γιώργος Κιμούλης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, μιλά σε συνέντευξη του για την τέχνη, το ταλέντο, τις οικονομικές συνθήκες, τους έλληνες πολιτικούς για τα σημερινά τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά και για την τύχη που είχε να δουλέψει δίπλα σε«ιερά τέρατα»της τέχνης.

Έχοντας γνωρίσει και ζήσει από κοντά τον Δημήτρη Χορν, την Έλλη Λαμπέτη, το Μάνο Χατζιδάκι και πολλούς άλλους, θεωρεί εαυτόν «τυχερό» , αφού όπως λέει: «τους οφείλω αυτό που είμαι».

 Τι είναι όμως για τον Γιώργο Κιμούλη το ταλέντο; «Δύναμη και θέληση είναι. Αντοχή πάνω απ΄όλα, επειδή έχουμε την έπαρση να καταθέτουμε την ψυχή μας στη αγορά».  Όσο για το ποιος είναι ο ρόλος της ζωής του? « η ίδια μου η ζωή» απαντά αφοπλιστικά ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Μάλιστα, θεωρεί πως δεν «δεν είναι μόνο αγαπητός από το κοινό», καθώς όπως λέει «δεν είναι δυνατόν να σε  αγαπούν όλοι, ούτε να αρέσεις σε όλους. Όπως επίσης δεν μπορούν να εγκρίνουν όλοι τις πράξεις μας».Για τον Γιώργο Κιμούλη, αυτό που είναι σημαντικό είναι : « να είσαι συνεπής με την προσωπική σου νομοθεσία και τον προσωπικό σου πολιτισμό».

 Ο γνωστός ηθοποιός έχει την χείριστη άποψη για τους πολιτικούς καθώς όπως λέει «κατέστρεψαν την έννοια της πολιτικής», ενώ όσον αφορά στην οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και την τέχνη αναφέρει: «ποτέ δεν πίστεψα ότι η ευμάρεια αποτελεί βασική προϋπόθεση της τέχνης».

 Πηγή: Nitro
http://www.star.gr/

Πύρινος όλεθρος με 40 τουλάχιστον νεκρούς

Κρανίου τόπος έχει μετατραπεί μια μεγάλη έκταση σε ορεινή δασική περιοχή κοντά στη πόλη της Χάιφα, στο Ισραήλ. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, μαίνεται σε όλα της τα μέτωπα και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 40 τουλάχιστον άτομα, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Η αστυνομία εκκενώνει περιοχές στις οποίες κατοικούν χιλιάδες άτομα, ενώ κατά κάποιες πληροφορίες δεκάδες από τους νεκρούς αφορούν  κρατούμενους σε φυλακές που βρίσκονται στην περιοχή και εκκενώθηκαν. Μάλιστα, ισραηλινά πρακτορεία ειδήσεων τονίζουν ότι στην φωτιά εγκλωβίστηκε ακόμα και λεωφορείο που προσπαθούσε να μεταφέρει μακριά 50 κρατούμενους, κυρίως παλαιστινίους, οι οποίοι βρήκαν φριχτό θάνατο

Τα ασθενοφόρα πηγαίνουν και έρχονται διαρκώς, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις κλήσεις, ενώ ο αριθμός των θυμάτων συνέχεια αυξάνεται. Η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και στην μάχη για την κατάσβεση πέρα από την πυροσβεστική μετέχουν και μονάδες του ισραηλινού στρατού.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή στο Ισραήλ από πυρκαγιά τις τελευταίες δεκαετίες. Μάλιστα, ήδη η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια από γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Ελλάδα. Μάλιστα, όπως ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, στέλνονται άμεσα στο Ισραήλ τέσσερα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
http://www.star.gr/

Η Στικούδη για το «Just The 2 Of Us»


Για την αποχώρησή της από το μουσικό show του MEGA, αλλά και τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια μίλησε η Κατερίνα Στικούδη στο περιοδικό «ΕΓΩ».

Η ίδια πιστεύει πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση του κοινού να μην τη στηρίξει στο show και να βρεθεί εκτός παιχνιδιού ο παρτενέρ της (Νίκος Μίχας) και εκείνη έπαιξαν κάποια σχόλια που ακούστηκαν...


«Είχαμε κάνει και καλύτερες εμφανίσεις, αισθάνθηκα και άβολα με κάποια σχόλια, όχι από την επιτροπή και ίσως αυτός είναι ο λόγος που βρεθήκαμε εκτός» φωτογραφίζοντας κατά κάποιο τρόπο τον Νίκο, ο οποίος στο live της περασμένης Κυριακής την αποκάλεσε «κ..λα!»

Πώς αισθανθήκατε με το σχόλιο στον αέρα του παρτενέρ σας, Νίκου Μίχα, σχετικά με την εμφάνισή σας;

«Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου στα έξι χρόνια που κάνω τηλεόραση, αλλά μην το διογκώνουμε κιόλας».


Πρόβλεψη για νικητές μπορείτε να κάνετε;

«Όχι βέβαια, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο show, που θα εξακολουθήσω να το βλέπω ως θεατής πλέον».

Μετά το «Just The 2 Of Us» τι ακολουθεί;

«Το νέο μου τραγούδι σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου και φυσικά το “Mega Star”».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214112&cid=11

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ


Aπο Μοσχάτο-Ταύρος Μαζί, πήραμε τα επίσημα αποτελέσματα με σταυρούς των τριών πρώτων παρατάξεων στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Οι έδρες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/12/blog-post.html







«Τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Στήριξη Παπούλια στους ένστολους

«Τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»\\

Μετά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας της ετοιμότητας και του υψηλού φρονήματός τους, αποτελούν εγγύηση και για την ασφάλεια της περιοχής και για την ασφάλεια του ελληνικού λαού, που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα ένστολα παιδιά του».
 «Αποτίουμε τιμές στους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων για τη δουλειά που κάνουν, μία δουλειά, που χρειάζεται γερά νεύρα και ξεπερνά τις ψυχοσωματικές αντοχές ενός ατόμου. Τιμάμε αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τέτοιες Ένοπλες Δυνάμεις νομίζω ότι η Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον την ηρεμία της για να ρίξει τις δυνάμεις της στη μεγάλη μάχη για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης» κατέληξε.
Η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τους ένστολους που πρόσφατα άκουσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αναφέρεται απαξιωτικά προς αυτούς.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/84324/timame-tis-enoples-dunameis/

Διεθνής σπείρα σωματεμπορίας. 160 οι Έλληνες ύποπτοι, 17 οι συλληφθέντες





Μεγάλη επιτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών με την βοήθεια της ρώσικης αστυνομίας.


Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων και συγκεκριμένα αλλοδαπών γυναικών. Οι ελληνικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 17 βασικών μελών της οργάνωσης τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, ενώ προσήχθησαν ως ύποπτοι ακόμη 160 άτομα.


Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς όπως εκτιμούν οι αρχές το κύκλωμα έχει απλώσει τα δίχτυα του σε όλη την Επικράτεια αλλά και σε άλλες χώρες για αυτό και ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.


Εγκέφαλος της υπόθεση φέρεται ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων και αρτοποιίας ενώ διαθέτει και στριπτιτζάδικα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κύκλωμα αυτό έφερνε το 80% των γυναικών από την Ρωσία που εργάζονταν σε μπαρ, ροζ γραφεία και στριπτιτζάδικα.


Το αξιοσημείωτο είναι πως το 2008 ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί για παρόμοια υπόθεση και παρέμεινε στην φυλακή για έναν χρόνο. Το 2009 αποφυλακίστηκε αφού ακόμη εκρεμμεί η απόφαση του δικαστηρίου. Όμως φαίνεται πως με την αποφυλάκιση του επαναδραστηριοποιήθηκε στον χώρο και άρχισε να φέρνει ξανά γυναίκες από την Ρωσία.


Σύμφωνα με την αστυνομία μέσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ηλικιωμένος δικηγόρος.
http://www.dousisnews.com/ellada

Oι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022


Πέντε χώρες, πέντε υποψηφιότητες που φιλοδοξούν να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα πλάνα των συγκεκριμένων χωρών κάνοντας ένα ταξίδι στο ποδόσφαιρο του… μακρινού μέλλοντος!
Η διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 θα φιλοξενηθεί σε μια εκ των Κορέας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Κατάρ και ΗΠΑ, με την απόφαση της ανάθεσης να λαμβάνεται αύριο (02/12) το απόγευμα στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Είναι λοιπόν σαφές πως πρόκειται για πέντε μη ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δηλώνουν έτοιμες να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά με σκοπό την οργάνωση ενός όσο το δυνατόν αρτιότερου Παγκοσμίου Κυπέλλου το… μακρινό 2022!
Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, όπου η απόφαση για την ανάθεση του δημοφιλέστερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως θα ληφθεί 12 χρόνια πριν από το τουρνουά! Η αγωνία πάντως είναι πολύ μεγάλη στην πρωτεύουσα της Ελβετίας όπου «χτυπά» η καρδιά του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, με την απόφαση της FIFA για το ποια υποψήφια χώρα θα αναλάβει τη διοργάνωση να σηματοδοτεί το μέλλον του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
ΗΠΑ
Να φέρουν και πάλι στην άλλη μεριά του Ατλαντικού τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλουν να καταφέρουν οι Αμερικάνοι έπειτα από το μακρινό πια USA ’94. Με κοινωνική δομή βασισμένη στα καπιταλιστικά πρότυπα, η χώρα στην οποία το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να βρίσκεται στην σκιά του μπάσκετ, θα επιθυμεί να δόση άλλη μια «ένεση» εμπορευματοποίησης στο ποδοσφαιρικό προϊόν. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο παραμένει «soccer» η FIFA εξετάζει αν θα μπορούσε να βρεθεί το κατάλληλο έδαφος ώστε το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα να περάσει σε άλλη διάσταση.
Το Μουντιάλ αποτελεί τη βιτρίνα του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και σίγουρα μέχρι το… αστρονομικό 2022 πολλά θα έχουν αλλάξει γύρω από το άθλημα. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται ικανές να προσαρμοστούν στις όποιες αλλαγές και να διατηρήσουν το Μουντιάλ εκεί που του αξίζει. Τα περισσότερα γήπεδα των Αμερικανών είναι χαώδη, και έχουν μια α ηλικία, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κατασκευαστεί για να φιλοξενούν αγώνες… ράγμπι! Πάντως πρέπει να τονίσουμε πως τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθλημα στη χώρα τους δίνοντας τεράστιο βάρος στις ακαδημίες και τις υποδομές.
Το 2007 πήραν την απόφαση να διεκδικήσουν το Μουντιάλ του ’22, δηλαδή πρόκειται για μια απόφαση διεξαγωγής ενός γεγονότος σε βάθος χρόνου 15εατίας! Πάντως οι Αμερικανοί θεωρούν εξαιρετική προβολή για τη χώρα τους να καταφέρουν να κερδίσουν την ανάθεση του τουρνουά, και δηλώνουν έτοιμοι να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα. Εξάλλου ως χώρα-οικονομική υπερδύναμη του πλανήτη στο παρελθόν έχουν διοργανώσει και 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, και το μόνο που μένει είναι να πάρουν το «ok» της FIFA ώστε να μπουν στην προ-Μουντιάλ εποχή!
Κατάρ
Πρόκειται για τον πλέον εντυπωσιακό φάκελο υποψήφιας χώρας που βρίσκεται στα χέρια της FIFA. Αν τελικά η διοργάνωση δοθεί στο μικρό Εμιράτο του Περσικού Κόλπου θα μιλάμε για την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Οι Εμίρηδες του Κατάρ φιλοδοξούν να δελεάσουν τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχοντας όπλο τους το άφθονο χρήμα, από τις πετρελαιοπηγές της χώρα, και υπόσχονται ολοκαίνουρια στάδια που όμοιά τους δεν θα έχει δει ποτέ ανθρώπινο μάτι.
Οι πρώτες μακέτες και τα σχέδια των Σταδίων αλλά και των υποδομών του Κατάρ που θα χτιστούν μόνον αν η διοργάνωση καταλήξει στη μικρή χερσόνησο του Αραβικού κρατιδίου, είναι άκρως φαντασμαγορικές, ενώ θα είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα προβλήματα για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι αρκετά σημαντικά αν σκεφτεί κανείς για παράδειγμα πως το καλοκαίρι (όπου διεξάγονται οι αγώνες) οι θερμοκρασία στο Κατάρ αγγίζει τους 50οC αλλά για κάθε πρόβλημα οι φιλόδοξοι Άραβες έχουν να προτείνουν τις δικές τους εντυπωσιακές λύσεις «ποντάροντας» στην οικονομική τους ευμάρεια.
Φυσικά και δεν πρόκειται για ένα έθνος με ποδοσφαιρική παράδοση, όμως με γνώμονα τη δική του διαφήμιση και τη δημιουργία ενός προφίλ προς τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να καταφέρει επενδύσει στην δύναμη του ποδοσφαίρου, θέλει να πετύχει μια αμφίδρομη ικανοποίηση συμφερόντων. Οι άνθρωποι της FIFA εξέτασαν πολύ προσεκτικά το συγκεκριμένο φάκελο και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή απόφαση. Διαβάστε εδώ από το gazzetta.gr ένα εκτενέστερο αφιέρωμα στα πλάνα του Κατάρ για το 2022 με τα αρχιτεκτονικά μεγαλουργήματα που ετοιμάζει.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η χώρα που διοργάνωσε του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ με απόλυτη επιτυχία φιλοδοξεί να πάρει το χρίσμα από την FIFA για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έχοντας σαν όπλο της, τις πολύ καλές εγκαταστάσεις και τις υποδομές.
Τα περισσότερα γήπεδα των Αυστραλών – όπως και των Αμερικάνων – που βρίσκονται στο φάκελο της υποψηφιότητας είναι κατασκευασμένα και φιλοξενούν κυρίως αγώνες ράγμπι. Οι Αυστραλοί πάντως αγαπούν το ποδόσφαιρο και για τους ίδιους μια τόσο μεγάλη διοργάνωση θα ήταν μια μεγάλη γιορτή. Η Εθνική ομάδα της Αυστραλίας εξάλλου έχει κάνει αλματώδη βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ευελπιστεί μέχρι τότε να έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας στήριξε έμπρακτα την υποψηφιότητα της χώρας της ενώ μάλιστα θεωρείται πως αν τελικά το Μουντιάλ καταλήξει στην χώρα των… κανγκουρό το κόστος για τους Αυστραλούς θα ξεπεράσει τα 40 δις δολάρια, ποσό τετραπλάσιο από εκείνο που δαπανήθηκε για τους προδεκαετίας Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως η μόνη ήπειρος στην οποία δεν έχει πάει ποτέ η διοργάνωση είναι η Ωκεανία!
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Είναι η χώρα – μαζί με την Ιαπωνία – η οποία φιλοξένησε το πρόσφατο Μουντιάλ του 2002, το οποίο ήταν και το πρώτο της Ασιατικής ηπείρου. Οι τελευταίες ενδείξεις κάνουν λόγο για υποχώρησή της έναντι των άλλων υποψηφιοτήτων στην κούρσα της τελικής απόφασης, αλλά όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή. Οι Κορεάτες είχαν την ευκαιρία να δώσουν την ώθηση που ήθελαν στο άθλημα στην Άπω Ανατολή πριν 8 χρόνια και τα κατάφεραν άψογα, ενώ τα πανέμορφα γήπεδα τους έχουν μείνει κληρονομιά από τότε.
Πάντως οι αναταραχές στις σχέσεις της με τη Βόρεια Κορέα έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους της FIFA και ίσως αυτό να επηρεάσει αρνητικά. Το σίγουρο είναι πως στη χώρα που όλα λειτουργούν σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς υπάρχει και η τεχνογνωσία αλλά και οι απαραίτητες υποδομές για την διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης ενώ το πείραμα του πρόσφατου παρελθόντος κρίθηκε επιτυχές με τους Ασιάτες να αγκαλιάζουν το άθλημα.
Εξάλλου, εξαιρετικά βήματα προόδου έχει κάνει και το άθλημα στη Νότια Κορέα από τη διοργάνωση του 2002 όπου με προπονητή τον Χίντινγκ είχαν φτάσει έως τα ημιτελικά του κόσμου, ενώ τα επόμενα χρόνια έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ένα σταθερά αξιοπρεπές επίπεδο. Μένει να δούμε αν η FIFA θα τους δώσει το «πράσινο φώς» για να φέρουν ξανά το Μουντιάλ στη χώρα τους μέσα σε μια 20ετία.
ΙΑΠΩΝΙΑ
Παρόμοια είναι τα πράγματα και για τους Ιάπωνες. Μπορεί να προβάλουν ως μεγαλύτερο φαβορί από τους Νοτιοκορεάτες αλλά και οι δύο θα δώσουν μάχη να αποδείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν άψογα και μόνες τους. Οι τεχνολογία των Ιαπώνων υπόσχεται να φέρει σε 12 χρόνια από τώρα το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση, ενώ και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εξαιρετικά.
Με μια ντουζίνα υπερσύγχρονων γηπέδων που έχουν κατατεθεί στον Ιαπωνικό φάκελο, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φαντάζει εξαιρετική μεταξύ εξαιρετικών! Η Ιαπωνική Ομοσπονδία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να πείσει τους ανθρώπους της FIFA ενώ δεν είναι τυχαίο πως και η οικονομική της ευρωστία την βοηθά στην δαπάνη χρηματικών ποσών στην κατεύθυνση της καλύτερης διεξαγωγής ενός μεγάλου τουρνουά.
Το σίγουρο είναι πως και για αυτούς το κορυφαίο αυτό γεγονός σημαίνει πολλά και έχουν κάνει τα πάντα για να το φέρουν ξανά στη χώρα τους. Εκεί, όπου το 2002 έγινε ο τελικός της Γιοκοχάμα μπροστά σε 80.000 θεατές μεταξύ της Βραζιλίας και της Γερμανίας.

πηγή gazzetta.gr

Χωρίς αυτοκίνητα για μια μέρα Βόλτα στην Πανεπιστημίου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου



Την χρήση της οδού Πανεπιστημίου μόνο από τους πολίτες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα της Αθήνας, αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η Πανεπιστημίου θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα της Κυριακής από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους.

Στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μουσικών του δρόμου, καλλιτεχνών, ποδηλατών, σκακιστών και άλλων φορέων.
Ξεχωριστό κομμάτι θα αποτελούν οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

http://www.protothema.gr/

Χωρίζουν Σρόιτερ και Αιγινίτη;

Αβάσιμη θεωρήθηκε αρχικά η πληροφορία του χωρισμού του Αντώνη Σρόιτερ και της Δήμητρας Αιγινίτη...
 
Χωρίζουν Σρόιτερ και Αιγινίτη;
Ωστόσο κυκλοφορεί καιρό και κανένας από τους δυο δεν την έχει διαψεύσει.

Σήμερα εκ νέου κυκλοφόρησε από ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος ότι ο παρουσιαστής του Alpha και το πρώην μοντέλο αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους πριν καν γιορτάσουν την πρώτη επέτειο του γάμου τους.

Το ζευγάρι, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο πέρυσι τα Χριστούγεννα, ενώ το καλοκαίρι τελέσθηκε ο θρησκευτικός γάμος στη Σαντορίνη με πλήθος επώνυμων καλεσμένων. Ο γάμος τους διήρκεσε τρεις μέρες και οι φίλοι του ζευγαριού που ήταν εκεί μιλούσαν για απίστευτο event.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για «άσχημο» διαζύγιο, ενώ το πρώην μοντέλο και νυν δημοσιογράφος σχολιάζει την κατάσταση που βιώνει και στη σελίδα της στο facebook

http://www.epikaira.gr/

Έρευνα ΣΔΟΕ για δυο διαιτητές

Έχουν υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς

Το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαιτητών του μπάσκετ, καθώς βρέθηκαν αστρονομικά ποσά που δεν συνάδουν με τις απολαβές των διαιτητών.

Έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαιτητών του μπάσκετ ετοιμάζεται να κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του περιοδικού «All Star Basket».

Οι λογαριασμοί των διαιτητών μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ όταν ανακαλύφθηκαν σε λογαριασμούς πρώην διαιτητών που υπήρξαν διεθνείς, αστρονομικά ποσά που δεν δικαιολογούνταν από τις απολαβές τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό πρόκειται για δυο από τους κορυφαίους έλληνες διαιτητές που έχουν πλέον αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Μάλιστα ο ένας είναι από την επαρχία και εμφανίζει πολύ λιγότερα χρήματα στις φορολογικές του δηλώσεις από αυτά που είναι κατατεθειμένα στον λογαριασμό του.
πηγή: gazzetta
http://www.newsbeast.gr/

ΤΡΕΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ 2-3 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ...
Τους κούφανε όλους ο Άρης. Κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-3 και έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει "διπλό" επί ισπανικού εδάφους. Οι "κίτρινοι" πήραν το προβάδισμα στο 2ο λεπτό με τον...
Κόκε, αλλά οι Μαδριλένοι πέρασαν μπροστά χάρη σε γκολ των Φορλάν (12') και Αγουέρο (16'). Στο 51' ο Λαζαρίδης κέρδισε πέναλτι από τον Ντομίνγκεθ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κόκε, ενώ στο 81ο λεπτό ο Λαζαρίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-3. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/12/blog-post_248.html

Εμφάνιση-φωτιά της Κατερίνας Στικούδη


«Φωτιά» ήταν η ενδυματολογική επιλογή της Κατερίνας Στικούδη για το party γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού! Το μοντέλο-παρουσιάστρια, άλλωστε, έχει από τις πιο τέλειες αλλά και sexy αναλογίες στον χώρο της showbiz, κι έτσι δεν χάνει ευκαιρία σε κάθε της εμφάνιση να το αποδεικνύει περίτρανα!



Μια διάφανη ολόσωμη φόρμα με κορδόνια που «αγκάλιζαν» το σώμα και ψηλοτάκουνα μποτάκια με τρούκς έκαναν τα βλέμματα όσων παρευρέθησαν στο party του περιοδικού να «κολλήσουν» στην Κατερίνα Στικούδη η οποία απλά… το απολάμβανε! 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213835&cid=11

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Φώναξε τον μπράβο - αρραβωνιαστικό της να την υπερασπιστεί


Σε ρινγκ μετατράπηκε ένα κατάστημα καλλυντικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ιστορία ξεκίνησε όταν νεαρή γυναίκα πήγε στο κατάστημα για να βαφτεί και άγνωστη μπήκε και της άρπαξε την τσάντα.

Αρχικά επικράτησε πανικός, ενώ στη συνέχεια η γυναίκα τηλεφώνησε στον αρραβωνιαστικό της για να του αναφέρει το περιστατικό. Τότε , ο τελευταίος, έφτασε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο στο μαγαζί και αντί να συμπαρασταθεί στην καλή του, τις έβρεξε στις πωλήτριες! Ο τραμπούκος έκανε «λαμπόγυαλο» το μαγαζί και έδειρε - με χαστούκια και μπουνιές - τις πωλήτριες και την υπεύθυνη του καταστήματος! Μάλιστα, η τελευταία βρίσκεται στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Τον δράστη «μάζεψε» αργότερα η αστυνομία και τον οδήγησε στο αυτόφωρο, ενώ από σήμερα, το κατάστημα προστατεύουν άνδρες εταιρείας σεκιούριτι.

Πηγή: salonicanews.com
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/83880/epese-xulo-se-katastima-kalludikon/

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 72-68 τη ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία

Ο Διαμαντίδης εν μέσω Χόλντεν και Σοκόλοφ
Ο Διαμαντίδης εν μέσω Χόλντεν και Σοκόλοφ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Μόσχα
Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα, επικρατώνας με 72-68 της ΤΣΣΚΑ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έτσι, φτάνοντας τις πέντε νίκες στη διοργάνωση, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή για τρία δεκάλεπτα αλλά στο 4ο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στη ψυχωμένη ΤΣΣΚΑ να ξαναμπεί στο ματς. Στο τέλος, όμως, μίλησαν οι Διαμαντίδης (17 πόντοι) και Περπέρογλου (12 πόντοι) και χάρισαν την νίκη στο «τριφύλλι». 

Περισσότερα:http://sports.in.gr/basketball/europe/euroleague/article/?aid=1231069556
 

Πάρτι με... δώρα στην Αγία Πετρούπολη!


Πάρτι με... δώρα στην Αγία Πετρούπολη!


Η ΑΕΚ άλωσε το Σπλιτ, όμως το δώρο από την Αγία Πετρούπολη σκόρπισε ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η Ζενίτ επιβλήθηκε 3-1 της Άντερλεχτ και διατήρησε το απόλυτο νικών στον όμιλο!

http://www.gazzetta.gr/antipaloi-ell-omadon-europa-league/item

Επίθεση χάκερ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Το αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έβαλε στο μάτι, την Τρίτη, ο άγνωστος χάκερ που επιδίωξε να τοποθετήσει ιό.

Η προσπάθεια του, όμως, δεν στέφθηκε με επιτυχία αφού η προσπάθεια του σταμάτησε στο σύστημα ασφαλείας του δικτύου.

Το αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών θα παραμείνει, πάντως, κλειστό για μερικές ημέρες προκειμένου να ελεγχθεί από τους ειδικούς.

Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του χάκερ μέσω ηλεκτρονικών ιχνών. 
http://www.zougla.gr/

Τη χτύπησαν για της κλέψουν την τσάντα


Θύμα τσαντάκηδων έπεσε χθες το μεσημέρι μία γυναίκα στο Μοσχάτο.

Δύο δράστες πλησίασαν την άτυχη γυναίκα, ενώ περπατούσε επί της οδού Πειραιώς, την χτύπησαν και της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε το ποσό των 500 ευρώ και διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. 

http://www.zougla.gr/

Τενίστρια της χρονιάς η Κλάιστερς

Τενίστρια της χρονιάς η Κλάιστερς
Με πέντε τίτλους στο ενεργητικό της, μέσα στους οποίους και το US Open, η Κιμ Κλάιστερς ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν, λαμβάνοντας τον τίτλο της κορυφαίας τενίστριας για το 2010 από την WTA.
Η νεαρή Βελγίδα πρωταθλήτρια, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη ανάμεσα στις συναδέλφους της για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2005, πανηγύρισε για τρίτη φορά το Αμερικάνικο Όπεν, ενώ αναδείχθηκε νικήτρια στα τουρνουά του Μπρισμπέιν, του Σινσινάτι, του Μαϊάμι και της Ντόχας.

«Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να κερδίζω τον τίτλο της κορυφαίας για το 2010, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επάνοδό μου στο άθλημα και ενώ δεν πίστευα ότι αυτό θα ερχόταν τόσο γρήγορα, είμαι πολύ ευτυχισμένη με τα νέα», σχολίασε η Κλάιστερς, η οποία ήδη κάνει τα σχέδιά της για τη νέα χρονιά και το Αυστραλιανό Όπεν.

Η συμπατριώτισσά της Ζιστίν Ενίν, που απουσίασε δύο χρόνια από το τένις κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας που επέστρεψε στους αγώνες και η Τσέχα Πέτρα Κβιτόβα το βραβείο της κορυφαίας νεοεμφανιζόμενης αθλήτριας για το 2010.

Κορυφαίες αθλήτριες για το διπλό αναδείχθηκαν οι Γκιζέλα Ντούλκο (Αργεντινή) και Φλάβια Πενέτα (Ιταλία). 
http://www.gazzetta.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ – Κίνηση πολιτών Μοσχάτου




Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Χαλκίδη 21) η «Μεσοποταμία – Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη με τίτλο: «….παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά.
Τα απεχθανόταν φοβερά ο μακαρίτης
» από το γράμμα του πριν αυτοκτονήσει (στις 14 Απρίλη του 1930 ).
Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια θα μιλήσει για «τον Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου», ενώ στη σχέση του με τον κυβοφουτουρισμό θα αναφερθεί η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου.
Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματα του. Το εικαστικό μέρος (video-art) έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου.
Το αφιέρωμα θα κλείσει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι;». Κείμενα και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη. Αφήγηση και τραγούδι: Μπενέττα Οικονόμου.  Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα. Video-art: Περικλής Αντωνίου και Έλσα Τριβιζάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σας περιμένουμε!

Ο... νέος πρωταθλητής Ιακωβάκης!

Ο... νέος πρωταθλητής Ιακωβάκης!
Για δεύτερη φορά πατέρας  πρωταθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης. Η σύζυγός του Αφροδίτη γέννησε στο «Γαία» ένα υγιέστατο αγοράκι. 

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item

Ίδρυση Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού

 Από τη «Δημοκρατική Αριστερά»

Την ίδρυση Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού και Διαλόγου με την επωνυμία «Μιχάλης Παπαγιαννάκης», αποφάσισε η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο, φιλοδοξεί να συμβάλει, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πνεύματος, της επιστήμης και της πολιτικής, στη διακίνηση των ιδεών, στην παραγωγή σύγχρονης σκέψης και στην επεξεργασία προτάσεων διεξόδου και αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Στο Κέντρο δόθηκε το όνομα του ιστορικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς Μ. Παπαγιαννάκη.

Για την υλοποίηση της απόφασης συγκροτήθηκε ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τους: Γεράσιμο Γεωργάτο, Δώρα Καλλιπολίτη, Σταύρο Λιβαδά, Γιάννη Πανούση, Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο, Γιάννη Παπαθεοδώρου, Τέλη Σαμαντά, Μιχάλη Σαμπατακάκη και Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/83682/idrusi-kedrou-politikou-provlimatismou/

Έρχεται η οικονομική αστυνομία


Απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπάγεται η νέα υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συστήνεται με το προεδρικό διάταγμα που παρουσίασε την Τετάρτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και το οποίο προωθείται για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών της νέας υπηρεσίας μπαίνουν:

  • Η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων
  • Οι παράνομες συναλλαγές στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων
  • Η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος
  • Η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος
  • Η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων
  • Το λαθρεμπόριο
  • Η κατάχρηση δημόσιας περιουσίας
  • Οι παραβάσεις που αφορούν στα Πρακτορεία , σε τυχερά παιχνίδια και καζίνο.
  • Η μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα
  • Οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
  • Η μη έκδοση αποδείξεων από ιατρούς, όπως και σε περιπτώσεις παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών
  • Οι παράνομες συνταγογραφήσεις και η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων.
Επιπλέον, στη νέα Υπηρεσία προστίθεται η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ δημιουργείται το Κέντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, το οποίο θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία και τη λήψη μέτρων για την τήρηση της δημόσιας τάξης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικών αγώνων.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213560&cid=4

«Παγώνει» μέχρι νεοτέρας η Α1 βόλεϊ


«Λουκέτο» στην Α1 βόλεϊ των ανδρών αποφάσισε η ΕΣΑΠ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των ομάδων για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

«Πατήσαμε το κουμπί για αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι νεοτέρας», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, που την Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα (13:00).

Η απόφαση για το «πάγωμα» των αγώνων συνδέεται με την απροθυμία του αρμόδιου υπουργού, Παύλου Γερουλάνου και του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των ομάδων για να συζητήσουν τα προβλήματά τους, ενώ δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.
http://www.star.gr/sports/70793

Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



H Δημοτική κίνηση Μοσχάτου- Ταύρου μαζί με τα κινήματα πόλης, που αναπτύσσουν πολύμορφους αγώνες για το περιβάλλον και το κλίμα, διοργανώνουν συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:30 το πρωί. Η πλήρης ανακοίνωση των κινημάτων είναι :
Πρωτοβουλία «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση – Κανκούν 2010»
Συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
4  Δεκεμβρίου 2010, 11:30 π.μ. – 2.00 μ.μ.
29 / 11  -   10 / 12/ 2010   ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ  ΣΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΡΑ
Η ανθρωπότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της  στο Μεξικό για μια νέα συμφωνία μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το πρωτόκολλο του Κιότο (1997) λήγει το 2012. και η προηγούμενη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη  (Δεκέμβριος 2009) δεν κατέληξε σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους ισχυρούς του πλανήτη. Αποδείχθηκε η απροθυμία των κυβερνήσεων, κυρίως του Βορρά (ΗΠΑ, Καναδάς, ΕΕ) αλλά και των ραγδαία αναπτυσσόμενων χωρών του Νότου (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) να προβούν σε λύσεις των τεράστιων οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αυτή η ασύγγνωστη ανευθυνότητα απέναντι στο μέλλον του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας των αγορών και της ασυδοσίας του κεφαλαίου όσον αφορά στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης.
Η συνάντηση στο Κανκούν θα είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κίνημα της κλιματικής δικαιοσύνης και το παγκόσμιο περιβαλλοντικό κοινωνικό κίνημα , το οποίο έχει δείξει τον δρόμο για την υπέρβαση του σημερινού ακραία νεοφιλελεύθερου  μοντέλου ανάπτυξης, που οδηγεί στην καταστροφή εκατομμύρια ανθρώπους στις φτωχές χώρες του Νότου και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες στις χώρες του Βορρά. Θα είναι, επίσης, μια σημαντική ευκαιρία να προωθηθεί η Συμφωνία των Λαών που προέκυψε από την «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Λαών για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα της Μητέρας Γης» στη Βολιβία (Κοτσαμπάμπα), τον Απρίλιο του 2010, ως απάντηση στην αποτυχία των κυβερνήσεων στην Κοπεγχάγη.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Διεκδικούμε από τη σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν να ψηφίσει μια δίκαιη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που να προβλέπει τη δραστική μείωση των ρύπων :
1.   Σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον κατά 80% μέχρι το 2050 σε σχέση με το 1990
2.   Στις αναπτυγμένες χώρες – που ευθύνονται για το 75% της κλιματικής αλλαγής – κατά 40% μέχρι το 2020 και στο 0% μέχρι το 2050.
3.   Αλληλεγγύη και ουσιαστική οικονομική υποστήριξη στις φτωχότερες χώρες με την καταβολή 110 δις ευρώ από τις αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες
4.   Κατάργηση των νεοφιλελεύθερων ευέλικτων μηχανισμών του Κιότο (εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών, κ.λπ.)
Η  ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Στην Ελλάδα, η πολιτική της κατ’ ευφημισμόν «πράσινης ανάπτυξης», που προωθεί η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί υποταγή των οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμων επιλογών στους νέους τομείς κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται περιβαλλοντικά και κοινωνικά επικίνδυνες επενδύσεις παραγωγής ενέργειας, όπως έγινε στον Αστακό, διαιωνίζονται ρυπογόνες ενεργειακές επιλογές, απαξιώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τον αντιπεριβαλλοντικό τρόπο που χωροθετούνται, δεν προκρίνονται πολιτικές και μέτρα εξοικονόμησης, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται περαιτέρω  και η ενέργεια εκχωρείται στους ιδιώτες, σε βάρος της οικολογικής αειφορίας και των μικρών καταναλωτών.
Το νερό εμπορευματοποιείται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων, ενώ συνεχίζεται η πολιτική των μεγάλων καταστροφικών έργων –  φραγμάτων κ.λπ. – διαχείρισης των υδάτινων πόρων στον αγροτικό χώρο.
Η δημόσια γη, οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι, τα περιαστικά δάση  και οι ορεινοί όγκοι δεν προστατεύονται επαρκώς, αντίθετα τμήματά τους εκχωρούνται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση με την εγκατάσταση ασύμβατων περιβαλλοντικά χρήσεων.
Το εθνικό σύστημα μεταφορών εξακολουθεί να στηρίζεται στα ιδιωτικά μέσα,  με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων και σταθμών διοδίων, επιλογή περιβαλλοντικά επιζήμια και οικονομικά καταστροφική για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ο ΟΣΕ και οι δημόσιες συγκοινωνίες ιδιωτικοποιούνται και  απαξιώνονται, ενώ δεν υπάρχει δημόσιο μεταφορικό σύστημα που να εξυπηρετεί το σύνολο της χώρας.
ΚΟΙΝΕΣ   ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  
Μέσα από συντονισμένους αγώνες, τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα της Αττικής έχουν αναδείξει σημαντικά θέματα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Επιμένουμε στις παρακάτω θέσεις, οι οποίες είναι κοινά επίδικα κινητοποιήσεων.
1.   4  Μητροπολιτικά Πάρκα  σε Ελληνικό,  Γουδή, Ελαιώνα, Δραπετσώνα
2.   Προστασία των Ορεινών Όγκων (περιαστικών δασών): Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
3.   Ανάσχεση της βιομηχανικής ρύπανσης και μέτρα απορρύπανσης στο Θριάσιο Πεδίο. Όχι στις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής .
4.   Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών. Πλήρης ανάπτυξη συστήματος δημόσιων μέσων μεταφοράς (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό – ιδιαίτερα Δυτικά και προς τον Πειραιά, Τραμ), συνεχή δίκτυα πεζών διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
5.   Όχι στον αντισυνταγματικό νόμο για επενδύσεις με fast truck μηχανισμούς παράκαμψης της περιβαλλοντικής και άλλης νομοθεσίας
Τα κινήματα πόλης αναπτύσσουν τους πολύμορφους αγώνες τους, με πείσμα και αλληλεγγύη. Οι αγώνες  πάντα φέρνουν αποτελέσματα.

Εξι χρόνια σε γνωστό μοντέλο για εμπορία ναρκωτικών




Ποινές κάθειρξης έξι ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε γνωστό 33χρονο μοντέλο και τους συνεργάτες της, τον σύντροφό της και δύο άλλους συγκατηγορουμένους.

Οι καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009, μετά από επιχείρηση αντρών του Λιμενικού, στο σπίτι του μοντέλου.

Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά κοκαίνης και μικρή ποσότητα χασίς.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, αναγνωρίζοντας ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.

Σε όλους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=93340

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, αλλά το Facebook σκοτώνει τον… γάμο!





Το Facebook, το πιο διαδεδομένο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε 1 στα 5 διαζύγια που βγαίνουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Αμερική!

Όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήγαγε η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Διαζυγίων, περίπου στο 80% των υποθέσεων, ο «απατημένος» χρησιμοποιεί το Facebook και άλλα site κοινωνικής δικτύωσης για να «τσακώσει» τον αγαπημένο/-μένη του.

Φωτογραφίες και προκλητικά μηνύματα που έχουν βρεθεί στο Facebook, έχουν αποτελέσει αποδείξεις για να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» μεταξύ αρκετών ζευγαριών.

Όπως φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν και έχουν σχέση, χρησιμοποιούν το Facebook για να επανασυνδεθούν με παλιούς έρωτες που έχουν πολλά χρόνια να δουν.

Περίπου το 66% των δικηγόρων που πήραν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν το Facebook ως τη μεγαλύτερη πηγή για εύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων. Ακολουθεί το MySpace, με ποσοστό 15%, ενώ το Twitter με μόλις 5%.

Όπως είπε ο Terry Real, σύμβουλος γάμου, πολλοί από τους χρήστες καταφεύγουν στο Facebook για να δημιουργήσουν μια «φανταστική» ζωή που θα τους βγάλει από την ρουτίνα. «Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε υπεύθυνο το Facebook» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πριν από το Facebook υπήρχε το e-mail, και πιο πριν το τηλέφωνο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Ακόμα και οι επώνυμοι όμως χρησιμοποιούν το Facebook, για να «πιάσουν στα πράσα» τους αγαπημένους τους. Η πρωταγωνίστρια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» Eva Longoria, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν παρατήρησε ότι ο πρώην, πλέον, σύζυγός της, συνομιλούσε με μια άλλη γυναίκα μέσω Facebook.



http://www.protothema.gr/world/article/?aid=93357

Σήμερα ξεκινούν τα ολοήμερα νοσοκομεία


Ξεκινά από σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία.
Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/

Η Βρετανία πάγωσε!



Κλειστά αεροδρόμια και κεντρικοί δρόμοι
Ένας από τους πιο κρύους χειμώνες από το 1993 ζει εδώ και μέρες η Βρετανία. Αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες ενώ φορτηγά και... αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στους δρόμους. Κλειστά και αεροδρόμια.

Καμία πτήση δεν γίνεται από το πρωί στα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και του Γκάτγουικ. Το χιόνι που έπεφτε από το βράδυ ήταν αρκετό για να κλείσουν οι πίστες προσγείωσης και απογείωσης.

Προβλήματα όμως και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ25 όπου 400 φορτηγά και αυτοκίνητα είναι “κολλημένα” αφού οι δρόμοι έχουν κλείσει από την βαριά χιονόπτωση.


Οι Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Αρκετοί επιβάτες τρένου πέρασαν περίπου 6 ώρες μέσα σε αυτό όταν οι συρμοί ακινητοποιήθηκαν λόγο του χιονιού. Το τρένο αναχώρησε από την Γέφυρα του Λονδίνου για το Κεντ όμως έφτασε μετά από έξι ώρες. Αρκετοί επιβάτες κοιμήθηκαν μέσα σε αυτό περιμένοντας να δουν τι θα γίνει. Τελικά μετά από 6 ώρες το τρένο ξεκόλλησε και έφτασε στον προορισμό του.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας και σε Βέλγιο, Πολωνία, Ελβετία και Γερμανία που έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_9825.html

Άδειασαν το σπίτι του Ριέρα!



Σοκαρισμένος ο άσος του Ολυμπιακού
Επίθεση ληστών δέχθηκε ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Μετά τον τραυματισμό που θα τον... αφήσει εκτός δράσης για όλη τη χρονιά ο Άλμπερτ Ριέρα στάθηκε για άλλη μία φορά άτυχος καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε θύμα κλοπής.

Η κλοπή έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ο άσος των “ερυθρόλευκων” έλειπε. Από τον Ισπανό κλάπηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα μέσα από το σπίτι του.

Ο Άλμπερτ Ριέρα δεν έπαθε απολύτως τίποτα αλλά είναι συγκλονισμένος από το γεγονός.


http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7128.html