Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Φώναξε τον μπράβο - αρραβωνιαστικό της να την υπερασπιστεί


Σε ρινγκ μετατράπηκε ένα κατάστημα καλλυντικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ιστορία ξεκίνησε όταν νεαρή γυναίκα πήγε στο κατάστημα για να βαφτεί και άγνωστη μπήκε και της άρπαξε την τσάντα.

Αρχικά επικράτησε πανικός, ενώ στη συνέχεια η γυναίκα τηλεφώνησε στον αρραβωνιαστικό της για να του αναφέρει το περιστατικό. Τότε , ο τελευταίος, έφτασε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο στο μαγαζί και αντί να συμπαρασταθεί στην καλή του, τις έβρεξε στις πωλήτριες! Ο τραμπούκος έκανε «λαμπόγυαλο» το μαγαζί και έδειρε - με χαστούκια και μπουνιές - τις πωλήτριες και την υπεύθυνη του καταστήματος! Μάλιστα, η τελευταία βρίσκεται στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Τον δράστη «μάζεψε» αργότερα η αστυνομία και τον οδήγησε στο αυτόφωρο, ενώ από σήμερα, το κατάστημα προστατεύουν άνδρες εταιρείας σεκιούριτι.

Πηγή: salonicanews.com
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/83880/epese-xulo-se-katastima-kalludikon/

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 72-68 τη ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία

Ο Διαμαντίδης εν μέσω Χόλντεν και Σοκόλοφ
Ο Διαμαντίδης εν μέσω Χόλντεν και Σοκόλοφ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Μόσχα
Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα, επικρατώνας με 72-68 της ΤΣΣΚΑ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έτσι, φτάνοντας τις πέντε νίκες στη διοργάνωση, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 4ου ομίλου.

Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή για τρία δεκάλεπτα αλλά στο 4ο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στη ψυχωμένη ΤΣΣΚΑ να ξαναμπεί στο ματς. Στο τέλος, όμως, μίλησαν οι Διαμαντίδης (17 πόντοι) και Περπέρογλου (12 πόντοι) και χάρισαν την νίκη στο «τριφύλλι». 

Περισσότερα:http://sports.in.gr/basketball/europe/euroleague/article/?aid=1231069556
 

Πάρτι με... δώρα στην Αγία Πετρούπολη!


Πάρτι με... δώρα στην Αγία Πετρούπολη!


Η ΑΕΚ άλωσε το Σπλιτ, όμως το δώρο από την Αγία Πετρούπολη σκόρπισε ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η Ζενίτ επιβλήθηκε 3-1 της Άντερλεχτ και διατήρησε το απόλυτο νικών στον όμιλο!

http://www.gazzetta.gr/antipaloi-ell-omadon-europa-league/item

Επίθεση χάκερ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Το αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έβαλε στο μάτι, την Τρίτη, ο άγνωστος χάκερ που επιδίωξε να τοποθετήσει ιό.

Η προσπάθεια του, όμως, δεν στέφθηκε με επιτυχία αφού η προσπάθεια του σταμάτησε στο σύστημα ασφαλείας του δικτύου.

Το αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών θα παραμείνει, πάντως, κλειστό για μερικές ημέρες προκειμένου να ελεγχθεί από τους ειδικούς.

Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του χάκερ μέσω ηλεκτρονικών ιχνών. 
http://www.zougla.gr/

Τη χτύπησαν για της κλέψουν την τσάντα


Θύμα τσαντάκηδων έπεσε χθες το μεσημέρι μία γυναίκα στο Μοσχάτο.

Δύο δράστες πλησίασαν την άτυχη γυναίκα, ενώ περπατούσε επί της οδού Πειραιώς, την χτύπησαν και της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε το ποσό των 500 ευρώ και διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. 

http://www.zougla.gr/

Τενίστρια της χρονιάς η Κλάιστερς

Τενίστρια της χρονιάς η Κλάιστερς
Με πέντε τίτλους στο ενεργητικό της, μέσα στους οποίους και το US Open, η Κιμ Κλάιστερς ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν, λαμβάνοντας τον τίτλο της κορυφαίας τενίστριας για το 2010 από την WTA.
Η νεαρή Βελγίδα πρωταθλήτρια, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη ανάμεσα στις συναδέλφους της για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το 2005, πανηγύρισε για τρίτη φορά το Αμερικάνικο Όπεν, ενώ αναδείχθηκε νικήτρια στα τουρνουά του Μπρισμπέιν, του Σινσινάτι, του Μαϊάμι και της Ντόχας.

«Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να κερδίζω τον τίτλο της κορυφαίας για το 2010, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επάνοδό μου στο άθλημα και ενώ δεν πίστευα ότι αυτό θα ερχόταν τόσο γρήγορα, είμαι πολύ ευτυχισμένη με τα νέα», σχολίασε η Κλάιστερς, η οποία ήδη κάνει τα σχέδιά της για τη νέα χρονιά και το Αυστραλιανό Όπεν.

Η συμπατριώτισσά της Ζιστίν Ενίν, που απουσίασε δύο χρόνια από το τένις κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας που επέστρεψε στους αγώνες και η Τσέχα Πέτρα Κβιτόβα το βραβείο της κορυφαίας νεοεμφανιζόμενης αθλήτριας για το 2010.

Κορυφαίες αθλήτριες για το διπλό αναδείχθηκαν οι Γκιζέλα Ντούλκο (Αργεντινή) και Φλάβια Πενέτα (Ιταλία). 
http://www.gazzetta.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ – Κίνηση πολιτών Μοσχάτου




Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Χαλκίδη 21) η «Μεσοποταμία – Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη με τίτλο: «….παρακαλώ να λείψουν τα κουτσομπολιά.
Τα απεχθανόταν φοβερά ο μακαρίτης
» από το γράμμα του πριν αυτοκτονήσει (στις 14 Απρίλη του 1930 ).
Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια θα μιλήσει για «τον Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου», ενώ στη σχέση του με τον κυβοφουτουρισμό θα αναφερθεί η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου.
Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματα του. Το εικαστικό μέρος (video-art) έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου.
Το αφιέρωμα θα κλείσει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι;». Κείμενα και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη. Αφήγηση και τραγούδι: Μπενέττα Οικονόμου.  Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα. Video-art: Περικλής Αντωνίου και Έλσα Τριβιζάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σας περιμένουμε!

Ο... νέος πρωταθλητής Ιακωβάκης!

Ο... νέος πρωταθλητής Ιακωβάκης!
Για δεύτερη φορά πατέρας  πρωταθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης. Η σύζυγός του Αφροδίτη γέννησε στο «Γαία» ένα υγιέστατο αγοράκι. 

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item

Ίδρυση Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού

 Από τη «Δημοκρατική Αριστερά»

Την ίδρυση Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού και Διαλόγου με την επωνυμία «Μιχάλης Παπαγιαννάκης», αποφάσισε η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο, φιλοδοξεί να συμβάλει, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πνεύματος, της επιστήμης και της πολιτικής, στη διακίνηση των ιδεών, στην παραγωγή σύγχρονης σκέψης και στην επεξεργασία προτάσεων διεξόδου και αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας. Στο Κέντρο δόθηκε το όνομα του ιστορικού στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς Μ. Παπαγιαννάκη.

Για την υλοποίηση της απόφασης συγκροτήθηκε ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τους: Γεράσιμο Γεωργάτο, Δώρα Καλλιπολίτη, Σταύρο Λιβαδά, Γιάννη Πανούση, Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο, Γιάννη Παπαθεοδώρου, Τέλη Σαμαντά, Μιχάλη Σαμπατακάκη και Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/83682/idrusi-kedrou-politikou-provlimatismou/

Έρχεται η οικονομική αστυνομία


Απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ υπάγεται η νέα υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συστήνεται με το προεδρικό διάταγμα που παρουσίασε την Τετάρτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και το οποίο προωθείται για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών της νέας υπηρεσίας μπαίνουν:

  • Η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων
  • Οι παράνομες συναλλαγές στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων
  • Η παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος
  • Η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος
  • Η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων
  • Το λαθρεμπόριο
  • Η κατάχρηση δημόσιας περιουσίας
  • Οι παραβάσεις που αφορούν στα Πρακτορεία , σε τυχερά παιχνίδια και καζίνο.
  • Η μη καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα
  • Οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.
  • Η μη έκδοση αποδείξεων από ιατρούς, όπως και σε περιπτώσεις παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών
  • Οι παράνομες συνταγογραφήσεις και η έκδοση αναληθών γνωματεύσεων ιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων.
Επιπλέον, στη νέα Υπηρεσία προστίθεται η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ δημιουργείται το Κέντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, το οποίο θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία και τη λήψη μέτρων για την τήρηση της δημόσιας τάξης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικών αγώνων.http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213560&cid=4

«Παγώνει» μέχρι νεοτέρας η Α1 βόλεϊ


«Λουκέτο» στην Α1 βόλεϊ των ανδρών αποφάσισε η ΕΣΑΠ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των ομάδων για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

«Πατήσαμε το κουμπί για αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας μέχρι νεοτέρας», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, που την Πέμπτη θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα (13:00).

Η απόφαση για το «πάγωμα» των αγώνων συνδέεται με την απροθυμία του αρμόδιου υπουργού, Παύλου Γερουλάνου και του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή, να συναντηθούν με αντιπροσωπεία των ομάδων για να συζητήσουν τα προβλήματά τους, ενώ δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης.
http://www.star.gr/sports/70793

Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



H Δημοτική κίνηση Μοσχάτου- Ταύρου μαζί με τα κινήματα πόλης, που αναπτύσσουν πολύμορφους αγώνες για το περιβάλλον και το κλίμα, διοργανώνουν συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:30 το πρωί. Η πλήρης ανακοίνωση των κινημάτων είναι :
Πρωτοβουλία «Δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την οικολογική κρίση – Κανκούν 2010»
Συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
4  Δεκεμβρίου 2010, 11:30 π.μ. – 2.00 μ.μ.
29 / 11  -   10 / 12/ 2010   ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ  ΣΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ
ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΡΑ
Η ανθρωπότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της  στο Μεξικό για μια νέα συμφωνία μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το πρωτόκολλο του Κιότο (1997) λήγει το 2012. και η προηγούμενη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη  (Δεκέμβριος 2009) δεν κατέληξε σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους ισχυρούς του πλανήτη. Αποδείχθηκε η απροθυμία των κυβερνήσεων, κυρίως του Βορρά (ΗΠΑ, Καναδάς, ΕΕ) αλλά και των ραγδαία αναπτυσσόμενων χωρών του Νότου (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) να προβούν σε λύσεις των τεράστιων οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Αυτή η ασύγγνωστη ανευθυνότητα απέναντι στο μέλλον του πλανήτη είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας των αγορών και της ασυδοσίας του κεφαλαίου όσον αφορά στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης.
Η συνάντηση στο Κανκούν θα είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κίνημα της κλιματικής δικαιοσύνης και το παγκόσμιο περιβαλλοντικό κοινωνικό κίνημα , το οποίο έχει δείξει τον δρόμο για την υπέρβαση του σημερινού ακραία νεοφιλελεύθερου  μοντέλου ανάπτυξης, που οδηγεί στην καταστροφή εκατομμύρια ανθρώπους στις φτωχές χώρες του Νότου και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες στις χώρες του Βορρά. Θα είναι, επίσης, μια σημαντική ευκαιρία να προωθηθεί η Συμφωνία των Λαών που προέκυψε από την «Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Λαών για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα της Μητέρας Γης» στη Βολιβία (Κοτσαμπάμπα), τον Απρίλιο του 2010, ως απάντηση στην αποτυχία των κυβερνήσεων στην Κοπεγχάγη.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
Διεκδικούμε από τη σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν να ψηφίσει μια δίκαιη διεθνή δεσμευτική συμφωνία που να προβλέπει τη δραστική μείωση των ρύπων :
1.   Σε διεθνές επίπεδο τουλάχιστον κατά 80% μέχρι το 2050 σε σχέση με το 1990
2.   Στις αναπτυγμένες χώρες – που ευθύνονται για το 75% της κλιματικής αλλαγής – κατά 40% μέχρι το 2020 και στο 0% μέχρι το 2050.
3.   Αλληλεγγύη και ουσιαστική οικονομική υποστήριξη στις φτωχότερες χώρες με την καταβολή 110 δις ευρώ από τις αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες
4.   Κατάργηση των νεοφιλελεύθερων ευέλικτων μηχανισμών του Κιότο (εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών, κ.λπ.)
Η  ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Στην Ελλάδα, η πολιτική της κατ’ ευφημισμόν «πράσινης ανάπτυξης», που προωθεί η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί υποταγή των οικολογικά και κοινωνικά βιώσιμων επιλογών στους νέους τομείς κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται περιβαλλοντικά και κοινωνικά επικίνδυνες επενδύσεις παραγωγής ενέργειας, όπως έγινε στον Αστακό, διαιωνίζονται ρυπογόνες ενεργειακές επιλογές, απαξιώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τον αντιπεριβαλλοντικό τρόπο που χωροθετούνται, δεν προκρίνονται πολιτικές και μέτρα εξοικονόμησης, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται περαιτέρω  και η ενέργεια εκχωρείται στους ιδιώτες, σε βάρος της οικολογικής αειφορίας και των μικρών καταναλωτών.
Το νερό εμπορευματοποιείται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων, ενώ συνεχίζεται η πολιτική των μεγάλων καταστροφικών έργων –  φραγμάτων κ.λπ. – διαχείρισης των υδάτινων πόρων στον αγροτικό χώρο.
Η δημόσια γη, οι ελεύθεροι και πράσινοι χώροι, τα περιαστικά δάση  και οι ορεινοί όγκοι δεν προστατεύονται επαρκώς, αντίθετα τμήματά τους εκχωρούνται σε ιδιώτες για εκμετάλλευση με την εγκατάσταση ασύμβατων περιβαλλοντικά χρήσεων.
Το εθνικό σύστημα μεταφορών εξακολουθεί να στηρίζεται στα ιδιωτικά μέσα,  με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων αυτοκινητόδρομων και σταθμών διοδίων, επιλογή περιβαλλοντικά επιζήμια και οικονομικά καταστροφική για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Ο ΟΣΕ και οι δημόσιες συγκοινωνίες ιδιωτικοποιούνται και  απαξιώνονται, ενώ δεν υπάρχει δημόσιο μεταφορικό σύστημα που να εξυπηρετεί το σύνολο της χώρας.
ΚΟΙΝΕΣ   ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ  ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  
Μέσα από συντονισμένους αγώνες, τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κινήματα της Αττικής έχουν αναδείξει σημαντικά θέματα που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Επιμένουμε στις παρακάτω θέσεις, οι οποίες είναι κοινά επίδικα κινητοποιήσεων.
1.   4  Μητροπολιτικά Πάρκα  σε Ελληνικό,  Γουδή, Ελαιώνα, Δραπετσώνα
2.   Προστασία των Ορεινών Όγκων (περιαστικών δασών): Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
3.   Ανάσχεση της βιομηχανικής ρύπανσης και μέτρα απορρύπανσης στο Θριάσιο Πεδίο. Όχι στις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής .
4.   Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών. Πλήρης ανάπτυξη συστήματος δημόσιων μέσων μεταφοράς (Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό – ιδιαίτερα Δυτικά και προς τον Πειραιά, Τραμ), συνεχή δίκτυα πεζών διαδρομών και ποδηλατοδρόμων.
5.   Όχι στον αντισυνταγματικό νόμο για επενδύσεις με fast truck μηχανισμούς παράκαμψης της περιβαλλοντικής και άλλης νομοθεσίας
Τα κινήματα πόλης αναπτύσσουν τους πολύμορφους αγώνες τους, με πείσμα και αλληλεγγύη. Οι αγώνες  πάντα φέρνουν αποτελέσματα.

Εξι χρόνια σε γνωστό μοντέλο για εμπορία ναρκωτικών




Ποινές κάθειρξης έξι ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε γνωστό 33χρονο μοντέλο και τους συνεργάτες της, τον σύντροφό της και δύο άλλους συγκατηγορουμένους.

Οι καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2009, μετά από επιχείρηση αντρών του Λιμενικού, στο σπίτι του μοντέλου.

Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά κοκαίνης και μικρή ποσότητα χασίς.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης, αναγνωρίζοντας ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, είναι εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες.

Σε όλους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=93340

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, αλλά το Facebook σκοτώνει τον… γάμο!





Το Facebook, το πιο διαδεδομένο site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε 1 στα 5 διαζύγια που βγαίνουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Αμερική!

Όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήγαγε η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Διαζυγίων, περίπου στο 80% των υποθέσεων, ο «απατημένος» χρησιμοποιεί το Facebook και άλλα site κοινωνικής δικτύωσης για να «τσακώσει» τον αγαπημένο/-μένη του.

Φωτογραφίες και προκλητικά μηνύματα που έχουν βρεθεί στο Facebook, έχουν αποτελέσει αποδείξεις για να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» μεταξύ αρκετών ζευγαριών.

Όπως φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν και έχουν σχέση, χρησιμοποιούν το Facebook για να επανασυνδεθούν με παλιούς έρωτες που έχουν πολλά χρόνια να δουν.

Περίπου το 66% των δικηγόρων που πήραν μέρος στην έρευνα, ανέφεραν το Facebook ως τη μεγαλύτερη πηγή για εύρεση ενοχοποιητικών στοιχείων. Ακολουθεί το MySpace, με ποσοστό 15%, ενώ το Twitter με μόλις 5%.

Όπως είπε ο Terry Real, σύμβουλος γάμου, πολλοί από τους χρήστες καταφεύγουν στο Facebook για να δημιουργήσουν μια «φανταστική» ζωή που θα τους βγάλει από την ρουτίνα. «Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε υπεύθυνο το Facebook» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πριν από το Facebook υπήρχε το e-mail, και πιο πριν το τηλέφωνο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Ακόμα και οι επώνυμοι όμως χρησιμοποιούν το Facebook, για να «πιάσουν στα πράσα» τους αγαπημένους τους. Η πρωταγωνίστρια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» Eva Longoria, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν παρατήρησε ότι ο πρώην, πλέον, σύζυγός της, συνομιλούσε με μια άλλη γυναίκα μέσω Facebook.



http://www.protothema.gr/world/article/?aid=93357

Σήμερα ξεκινούν τα ολοήμερα νοσοκομεία


Ξεκινά από σήμερα, η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα έχουν περισσότερες ώρες καθηµερινά για εξετάσεις και επεµβάσεις στα δηµόσια νοσοκοµεία.
Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15.00 έως τις 22.00, είναι τα εξής: τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, "Αγία Σοφία", "Αγλαΐα Κυριακού", "Ευαγγελισμός", ΚΑΤ, "Αγιος Σάββας", "Γεννηματάς" Αθήνας, "Ερυθρός", Κρατικό Νίκαιας, "Τζάνειο", "Αττικόν", "Μεταξά", "Θριάσιο", "Παπανικολάου", "Παπαγεωργίου", ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, "Θεαγένειο", Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/

Η Βρετανία πάγωσε!



Κλειστά αεροδρόμια και κεντρικοί δρόμοι
Ένας από τους πιο κρύους χειμώνες από το 1993 ζει εδώ και μέρες η Βρετανία. Αρκετές περιοχές είναι αποκλεισμένες ενώ φορτηγά και... αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στους δρόμους. Κλειστά και αεροδρόμια.

Καμία πτήση δεν γίνεται από το πρωί στα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και του Γκάτγουικ. Το χιόνι που έπεφτε από το βράδυ ήταν αρκετό για να κλείσουν οι πίστες προσγείωσης και απογείωσης.

Προβλήματα όμως και στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ25 όπου 400 φορτηγά και αυτοκίνητα είναι “κολλημένα” αφού οι δρόμοι έχουν κλείσει από την βαριά χιονόπτωση.


Οι Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα και προειδοποιεί τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Αρκετοί επιβάτες τρένου πέρασαν περίπου 6 ώρες μέσα σε αυτό όταν οι συρμοί ακινητοποιήθηκαν λόγο του χιονιού. Το τρένο αναχώρησε από την Γέφυρα του Λονδίνου για το Κεντ όμως έφτασε μετά από έξι ώρες. Αρκετοί επιβάτες κοιμήθηκαν μέσα σε αυτό περιμένοντας να δουν τι θα γίνει. Τελικά μετά από 6 ώρες το τρένο ξεκόλλησε και έφτασε στον προορισμό του.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας και σε Βέλγιο, Πολωνία, Ελβετία και Γερμανία που έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_9825.html

Άδειασαν το σπίτι του Ριέρα!



Σοκαρισμένος ο άσος του Ολυμπιακού
Επίθεση ληστών δέχθηκε ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Μετά τον τραυματισμό που θα τον... αφήσει εκτός δράσης για όλη τη χρονιά ο Άλμπερτ Ριέρα στάθηκε για άλλη μία φορά άτυχος καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης έπεσε θύμα κλοπής.

Η κλοπή έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ο άσος των “ερυθρόλευκων” έλειπε. Από τον Ισπανό κλάπηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα μέσα από το σπίτι του.

Ο Άλμπερτ Ριέρα δεν έπαθε απολύτως τίποτα αλλά είναι συγκλονισμένος από το γεγονός.


http://sarotiko.blogspot.com/2010/12/blog-post_7128.html

Κλείνουν κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων


Η έλλειψη προσωπικού, επειδή δεν ανανεώθηκαν συμβάσεις 61 εργαζομένων, θα οδηγήσει σε κλείσιμο του νέου ξενώνα για υπερήλικες αστέγους και στο Πολυκέντρο για ΑΜΕΑ του Δήμου Αθηναίων.
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια με τη βοήθεια εθελοντών ανάμεσα στους οποίους και πρώην συμβασιούχοι για να συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά. Με την βοήθεια εθελοντών θα πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες γιορτές. Οι εργαζόμενοι καλούν όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο και ανοιχτό το Ίδρυμα Αστέγων.
Η μη ανανέωση των συμβάσεων οφείλεται σε δικαστική απόφαση της 22ηςΝοεμβρίου.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213232&cid=4

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο ΤΖΕΙΜΣ ΦΡΑΝΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝ ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ 83Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ


Ο Τζέιμς Φράνκο και η Αν Χάθαγουεϊ θα είναι οι οικοδεσπότες της 83ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2011. Ωστόσο, υπάρχει το ερωτηματικό τι θα συμβεί στην περίπτωση που κάποιος εξ αυτών θα είναι και υποψήφιος για ένα από τα βραβεία...


Οι κινηματογραφικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η ερμηνεία του Φράνκο στην ταινία επιβίωσης 127 Ώρες είναι ικανή να του χαρίσει την υποψηφιότητα, ενώ πιθανότητες έχει και η Χάθαγιυέι για το ρόλο της στην ρομαντική ταινία Love & Other Drugs.

Είναι η δεύτερη στη σειρά φορά που η τελετή των Όσκαρ θα παρουσιαστεί από δίδυμο, καθώς στην εκδήλωση του 2010 οικοδεσπότες ήταν οι ηθοποιοί Στιβ Μάρτιν και Αλεκ Μπόλντουιν.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/83_30.html

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ WIKILEAKS!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται η αναστάτωση σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο καθως σε μία ακόμη αποκάλυψη προέβη πριν από λίγο η ιστοσελίδα WikiLeaks (κλικ). Αυτή την φορά τα έγγραφα αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως υποστηρίζει, με εμπιστευτικό τηλεγράφημά...
προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών να προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου. Το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο και αναφέρει ότι «οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι’ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους".  Από τα έγγραφα επίσης προκύπτει ότι οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας. Επί της ουσίας οι αποκαλύψεις δημιουργούν μεγάλο θέμα, καθώς για πρώτη φορά έρχεται επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003. Μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα ότι «Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση»

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/wikileaks_7859.html

SOS εκπέμπει ο Αμαζόνιος

ΔΕΙΤΕ: Γράφημα του Reuters

Αν και η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει δεσμευτεί εδώ και πολλά χρόνια να μειώσει την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου, το έγκλημα συνεχίζεται. Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα από το παρθένο τροπικό δάσος έχουν παραδοθεί στα αλυσοπρίονα και τις μπουλντόζες.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν πως το μέγεθος της καταστροφής του δασούς του Αμαζονίου στη Βραζιλία είναι τεράστιο.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/83150/sos-ekpebei-o-amazonios/

Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

ΔΕΙΤΕ:Από τον διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geographic

Για μια ακόμη χρονιά διοργανώνεται ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας του National Geographic,οι ενδιαφερόμενοι για τον οποίο μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Έτσι όλοι έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις κορυφαίες φωτογραφίες που κατατέθηκαν τις προηγούμενες 8 εβδομάδες.


Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2010!










http://www.newsbeast.gr/world/arthro/83116/oi-kaluteres-fotografies-tis-hronias/

Τρόμος σε καφετέρια στο Π. Φάληρο - Δύο ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν - Ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση


Οι δράστες μπήκαν στην καφετέρια σε κεντρικό δρόμο και άρχισαν να πυροβολούν
- Πανικός στην ευρύτερη περιοχή με τους κατοίκους να έχουν κλειστεί σπίτια τους...

Τρόμος προκλήθηκε σε κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, όταν λίγο μετά τις 19:00 δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν μέσα σε μία καφετέρια και άρχισαν να πυροβολούν.

Στην οδό Αχιλλέως 65 στην περιοχή του Π. Φαλήρου, δύο άνδρες χωρίς να έχουν πάνω τους κάτι που να κινήσει τις υποψίες, μπήκαν μέσα στην καφετέρια και χωρίς δεύτερη κουβέντα, πλησίασαν έναν θαμώνα και άρχισαν να τον πυροβολούν.

Το θύμα έπεσε κάτω αιμόφυρτο με δύο σφαίρες από πυροβόλο όπλο, ενώ επικράτησε πανικός από τους υπόλοιπους θαμώνες οι οποίοι έπεφταν κάτω από τα τραπέζια, προκειμένου να καλυφθούν από τις σφαίρες.

Οι δύο ένοπλοι άνδρες έφυγαν ανενόχλητοι από την καφετέρια και άφησαν το θύμα τους να αιμορραγεί έως ότου ήρθε το ασθενοφόρο, το οποίο τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt το θύμα είναι ελληνικής καταγωγής 37 ετών.

Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο παίρνει μέχρι αυτή τη στιγμή καταθέσεις από τους θαμώνες, ενώ έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών.

newsit 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_2960.html

Μοντελάκι… η Kerry!

Όχι ένα αλλά είκοσι κιλά έχασε μέσα σε έξι μήνες η παρουσιάστρια Kerry Katona…

Η 30χρονη Kerry έγινε πραγματικά αγνώριστη με τη νέα της σιλουέτα, ενώ δήλωσε πως υπήρχαν μέρες που δεν άντεχε και της ερχόταν να ανοίξει το ψυγείο και να φάει ότι βρει μπροστά της!
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213042&cid=11

Δεύτερη «επίθεση» στο WikiLeaks


Δεύτερο ηλεκτρονικό «χτύπημα» δέχθηκε το WikiLeaks σήμερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN, με αποτέλεσμα οι χρηστές για ακόμη μία φορά να μην έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

Μετά τη δημοσίευση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας, ο διαδικτυακός τόπος παρέμεινε «μπλοκαρισμένος» την περασμένη Κυριακή, πρώτη μέρα διαρροής, ενώ σήμερα για ακόμη μία φορά οι χρήστες του WikiLeaks δεν μπορούσαν να περιηγηθούν στις σελίδες του.

Δεν έχει γίνει γνωστό για πόση ώρα παρέμεινε «μπλοκαρισμένος» ο ιστότοπος, ενώ ασαφές παραμένει ποιές ήταν οι επιπτώσεις της «επίθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο «χτύπημα» σημειώθηκε την Κυριακή, λίγες ώρες προτού η ιστοσελίδα προχωρήσει στη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων, τα οποία θα έφερναν στο φως - μεταξύ άλλων - ευαίσθητες πληροφορίες τόσο για τις Η.Π.Α. όσο και για άλλες χώρες του κόσμου.

 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213031&cid=5

Χρεοκοπημένοι αλλά διοργανωτές!...

Από τον Γιώργο Στεργιόπουλο

 http://www.sportsecrets.gr/

Η οικονομική κρίση στο χώρο του αθλητισμού είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανένα πια. Ακόμα και οι μεγάλες θεωρητικά ομάδες αδυνατούν να στηρίξουν τα λιγότερο δημοφιλή τμήματά τους. Η κρατική βοήθεια στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι απλώς αμελητέα είναι ακριβώς μηδενική. Η Γ.Γ.Α. επιτελεί διακοσμητικό έργο πια, αφού δεν διαθέτει κονδύλια για να επιχορηγήσει κανένα σωματείο εδώ και χρόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ολικής διάλυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι οι επιχορηγήσεις «φαντάσματα» που...
 έλαβαν τα αθλητικά σωματεία για Α.Μ.Ε.Α. τα 2 τελευταία έτη και τα απλήρωτα πριμ των Ολυμπιονικών του Πεκίνου. Παρότι εγκρίθηκαν τα σχετικά ποσά από τη Γ.Γ.Α. και κατατέθηκαν σε αυτή τα απαραίτητα έγγραφα των σωματείων, τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα. Σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία με τον υφυπ. Αθλητισμού κ. Γερουλάνο και τον γεν. γραμ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα αποδοθούν και μάλιστα άμεσα.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο δεν επιχορηγείται από τη Γ.Γ.Α. δεν εγκρίνεται πια κανένα ποσό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όλο το κόστος μετακυλίεται στον αθλούμενο.
Και ενώ κυνηγάμε το ευρώ με το δίκαννο εξακολουθούμε να διοργανώνουμε αντιεμπορικούς αγώνες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Του χρόνου η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παραολυμπιάδα ενώ το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα τους Μεσογειακούς αγώνες!
Πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε μερικές χιλιάδες ευρώ για τις τακτικές επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων Α.Μ.Ε.Α. και την ίδια στιγμή να χρεώνουμε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση της Παραολυμπιάδας; Θεωρείτε ότι το κόστος είναι μικρό; Μια ματιά στην ανάλυση της συμμετοχής της πολιτείας από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων θα σας πείσει για το αντίθετο.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραπαίει, βρίσκεται σε σημείο αφανισμού. Όποιος έχει την παραμικρή σχέση με κάποιο σωματείο θα ξέρει ότι έχουν αρχίσει να ματαιώνονται νεανικά πρωταθλήματα, έχουν αρχίσει να συμπτύσσονται διοργανώσεις. Ξεκινάμε από αυτά με τη μικρότερη σημασία και προχωράμε προς τα εθνικά πρωταθλήματα.
Τι κάνει η πολιτεία για όλα αυτά; Μα διοργανώνει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013. Οι Μεσογειακοί αγώνες, καλώς ή κακώς, αποτελούν μια υποβαθμισμένη διοργάνωση που έχει σκοπό περισσότερο προπονητικό και προετοιμασίας για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε Παγκόσμια και Ολυμπιάδες. Είναι μια διοργάνωση που δεν πρόκειται να τραβήξει κόσμο, δεν πρόκειται να τραβήξει την τηλεόραση, δεν πρόκειται να τραβήξει χορηγίες. Στηρίζεται στην κρατική επιχορήγηση.
Είναι ανάγκη να διοργανώσει η Ελλάδα όλους αυτούς τους αγώνες; Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, τώρα που γνωρίζουμε καλύτερα την κατάσταση μήπως είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας; Μήπως θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Γ.Γ.Α. να εξοικονομήσει τα χρήματα για τις πενιχρές επιχορηγήσεις προς όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία Α.Μ.Ε.Α. και μη; 
http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_9080.html

Μουρίνιο: "Απλά ήμασταν κακοί"

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, αλλά ανέφερε πως δεν ντροπιάστηκε η ομάδα του, καθώς ήταν απλά μια ήττα.
    "Η μία ομάδα έπαιξε πολύ καλά και η άλλη έπαιξε πολύ άσχημα", τόνισε ο Πορτογάλος στην συνέντευξη τύπου.
     
    "Η μία ομάδα άξιζε να νικήσει και η άλλη άξιζε να χάσει. Αν είναι ντροπιαστικό; Όχι. Ήταν απλά μια ήττα. Είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις την ήττα, απλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί".

    "Την περασμένη εβδομάδα είχαμε έναν βαθμό περισσότερο και τώρα έχουμε δύο βαθμούς λιγότερους. Πάντα έλεγα ότι Ρεάλ έχει δυνατότητες και θα προχωρήσουμε".

    "Πέρσι ήρθα εδώ
    (στο "Καμπ Νόου") με την Ίντερ και χάσαμε, αλλά κάναμε την ανατροπή και περάσαμε στον τελικό του Champions League".

    "Οι παίκτες πρέπει τώρα να δείξουν χαρακτήρα. Όταν νικάς και παίρνεις τίτλους γεμίζεις χαρά, αλλά όταν δέχεσαι 5 γκολ πρέπει να φεύγεις από το γήπεδο με θέληση για προπόνηση, αγώνα και νίκη".

    "Τους δώσαμε δύο γκολ (τα πρώτα) τα οποία ήταν σχεδόν γελοία. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να βγούμε στην αντεπίθεση και να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα".

    http://sport24.gr/football/omades/RealMadritis/moyrinio_apla_hmastan_kakoi.690738.html

    Τα 2 δισ. αγγίζει ο διαδικτυακός πληθυσμός...


    Aπό το tvxs.gr

    Διπλάσιος είναι σε σχέση με 5 χρόνια πριν ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. εντός του 2010.
    Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) των Ηνωμένων Εθνών, από τους 226 εκατομμύρια νέους χρήστες το 2010, τα 162 εκατομμύρια θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πλέον μεγαλύτεροι.
    Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, και το...
    γεγονός ότι οι χρήστες του διαδικτύου αγγίζουν το 71% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ μόλις το 21% βρίσκεται στις αναπτυσσόμενες.
    Ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ δήλωσε πως «η προώθηση του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων έχει ζωτική σημασία για την ευημερία του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η ευρυζωνικότητα είναι το επόμενο σημείο καμπής. Μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξήσει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα και να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανταγωνιστικότητα».
    Το ποσοστό των χρηστών στο γενικό πληθυσμό διαφέρει ανάλογα με την περιοχή: Η Ευρώπη προηγείται με 65% και ακολουθεί η Αμερική με 55%, ενώ η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού περιορίζεται στο 21,9% και η Αφρική στο 9,6%. 
    http://press-gr.blogspot.com/2010/11/2_30.html

    ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΨΟΥΝ...


    Ρεπορτάζ : Γιώργος Κανελλόπουλος
    (από ΤΑ ΝΕΑ)
    Λίγες µόνο ώρες κράτησε η ευφορία για τη σωτηρία της Ιρλανδίας µε 85 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και το ∆ΝΤ, αφού χθες οι αγορές επιτέθηκαν ξανά στις πιο ευάλωτες οικονοµίες της ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των κρατικών οµολόγων έφτασαν ξανά σε...
    επίπεδα ρεκόρ, φουντώνοντας πάλι τους φόβους για ντόµινο.
    Το ευρώ βούτηξεκάτω από τα 1,31 δολάρια για πρώτη φορά τους τελευταίους δύοµήνες, τα χρηµατιστήρια έχασαν τα κέρδη 1% που σηµείωναν αρχικά και βυθίστηκαν έως2%, ενώ νέο άλµα σηµείωσε το κόστος δανεισµού(spreads) αρκετών χωρών.
    Το ανησυχητικό είναι ότι, µετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, οι κερδοσκόποι δεν χτυπούν πλέον (µόνο) την Πορτογαλία – για την οποία αυξάνονται οι φωνές κορυφαίων οικονοµολόγων, όπως του Ν. Ρουµπινί, να ενταχθεί τώρα κι αυτή στον µηχανισµό στήριξης τηςΕ.Ε., ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
    Ο κυκλώνας που λέγεται ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει αρχίσει πλέον να πλησιάζει επικίνδυνα την Ισπανία και την Ιταλία, που είδαν χθες το κόστος δανεισµού τους νααυξάνεται σηµαντικά – παρά τις διαβεβαιώσειςκορυφαίων ευρωπαίων πολιτικών παραγόντων ότι το ευρώ ξεφεύγει από τον κίνδυνο µετά τη σανίδα σωτηρίας που έριξε η τρόικα στην Ιρλανδία.
    Τα spreads της Ισπανίας αυξήθηκαν χθες 30 µονάδες φθάνοντας τις 270, ενώ της Ιταλίας 25 µονάδες, πλησιάζοντας επικίνδυνα τις 200 µονάδες βάσης. Σε χθεσινή δηµοπρασία δεκαετώνκρατικών ιταλικών οµολόγων, µάλιστα, οι αποδόσεις αυξήθηκαν 0,5%, φτάνοντας το 4,4%. Οι αποδόσεις των αντίστοιχων ισπανικών οµολόγων έφτασαν το 5,2% και των πορτογαλικών το 6,7%.
    «Υπάρχει αφθονία κεφαλαίων για να καλυφθεί η Πορτογαλία, µια από τις µικρότερες χώρες της ευρωζώνης, που συνεισφέρει λιγότερο από το 2% στο ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ», είπε ο Ρουµπινί σε συνέντευξή του, σύµφωνα µε το Associated Press, χτυπώντας όµως το καµπανάκι του κινδύνου. Οπως είπε, το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν υπάρχουν (σήµερα στο ταµείο σσωτηρίας) αρκετά χρήµατα, προσθέτοντας για την Ισπανία ότι η ισπανική οικονοµία «είναι πολύ µεγάλη για να σωθεί».
    Επίθεση στους κερδοσκόπους
    Παρά τη χθεσινή γερµανική υποχώρηση στο θέµα τηςσυµµετοχής των ιδιωτώνστον µόνιµο µηχανισµό, οι αγορές συνέχισαν την επίθεση. Αυτό οφείλεταιεν µέρει, σύµφωναµε οικονοµολόγους που επικαλούνται διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην ασάφεια πουεξακολουθεί να υπάρχει για τον ακριβή ρόλο των ιδιωτών επενδυτών σε µελλοντικές σωτηρίες χωρών. Νωρίτερα, η υπουργός Οικονοµικών της Γαλλίας Κ. Λαγκάρντ είχε χαρακτηρίσει τις αγορές «παράλογες» και κατηγόρησε επενδυτές ότι ακολουθούν συµπεριφορά «προβάτων», χωρίς να αξιολογούν σωστά τα κρατικά χρέη στην Ευρώπη. Ογερµανός οµόλογός της Β. Σόιµπλε είπε ότι η κερδοσκοπία ενάντια σε χώρεςτης ευρωζώνης «δεν είναι λογική» και τόνισεότι η σωτηρία της Ιρλανδίας ήταν πολύ σηµαντική, για να αποφευχθεί ντόµινο στην ευρωζώνη.
    Αλµα ανεργίας στο 15% προβλέπει η Κοµισιόν
    Άλμα της ανεργίας στην Ελλάδα φέτος και τα επόµενα δύο χρόνια προβλέπει η Κοµισιόν στην έκθεση που δηµοσιοποίησε χθες, ενώ θεωρεί πως θα υπάρξει ανοµοιογενής ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.
    Συγκεκριµένα, η Κοµισιόν προβλέπει ότι η ανεργία θα ανέλθει στη χώρα µας από 12,5% φέτος σε 15% το 2011 και 15,2% το 2012, ποσοστά τα οποία υπερβαίνουν τα αντίστοιχα που περιλαµβάνονται στον προϋπολογισµό της κυβέρνησης (12,1% για φέτος, 14,6% για του χρόνου και 14,2% το 2012).
    Επίσης η Κοµισιόν προβλέπει έλλειµµα προϋπολογισµού 9,6% φέτος, 7,4% το 2011 και 7,6% το 2012.
    Ιδιαίτερα για το 2012 όµως δεν έχει υπολογίσει τα µέτρα που λαµβάνει η Αθήνα για την αντιµετώπιση της κρίσης. Οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι 9,4% για φέτος, 7,4% για του χρόνου και 6,5% για το 2012. Η ύφεση φέτος προβλέπεται ότι θα φτάσει το 4,2%, του χρόνου το 3%, ενώ ανάπτυξη 1,1% προβλέπεται για το 2012 η οποία θα αρχίσει από τα µέσα του 2011.
    Ψήφος εµπιστοσύνης
    Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα µπορεί να τα καταφέρει, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Λουξεµβούργου και πρόεδρος του Eurogroup ΖανΚλοντ Γιούνκερ. «Είστε ένας λαός έξυπνος που ξέρετε ότι µπορείτε, παρά τις δυσκολίες τις οποίες σήµερα αντιµετωπίζετε, να τα καταφέρετε», είπε. Ο επίτροπος Οικονοµικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ολι Ρεν από την πλευρά του τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν την επιµήκυνση της αποπληρωµής του δανείου της Ελλάδας σε αντίστοιχο χρονικό διάστηµα µε αυτό της Ιρλανδίας. Συνολικά για την κατάσταση που διαµορφώνεται σήµερα στην Ε.Ε. ο Ρεν επισήµανε ότι θα γίνει «οτιδήποτε χρειαστεί για να διαφυλάξουµε τη χρηµατοοικονοµική σταθερότητα».
    http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_7220.html

    H MEΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Κοκκαλιάρη 
    (απο ΕΘΝΟΣ)
    Κυκλώματα επιτηδείων -στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά ακόμα και ασφαλισμένοι- λυμαίνονται τα Ταμεία και εκτοξεύουν στα ύψη τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος...
    Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις ένα μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ η φαρμακευτική δαπάνη στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων καταγράφει μείωση της τάξης του 46%.Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 10.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ παρότι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο.

    Ο περιορισμός της σπατάλης στους κλάδους Υγείας αποτελεί βασική προτεραιότητα του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πακέτο μέτρων. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και στο τέλος της χρονιάς τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν εξοικονομήσει το ποσό των 850 εκατομμυρίων ευρώ.

    Νέα αύξηση στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος αναμένεται την επόμενη χρονιά, οπότε και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα φάρμακα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το 2011 το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία από τον περιορισμό της σπατάλης στους κλάδους Υγείας θα αγγίξει τα 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο πεντάμηνο έπεσε στο μισό η προμήθεια υγειονομικού υλικού στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μειώθηκε κατά 1/3 η δαπάνη για την αγορά φαρμάκων. "Ξεκινάμε μια νέα διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα φάρμακα" σημειώνει στο "Εθνος" ο διοικητής Αρης Μουσιώνης, προαναγγέλλοντας ότι στο εξής θα είναι ακόμα πιο απαιτητικός στις διαπραγματεύσεις με εταιρείες που προμηθεύουν τα ίδια φάρμακα σε διαφορετικές τιμές.

    Ελεγχοι
    Στο μεταξύ, οι μέχρι τώρα έλεγχοι στα ασφαλιστικά ταμεία αποκαλύπτουν ιστορίες καθημερινής τρέλας: Γιατροί διακινούν τις συνταγές σαν "λευκές" επιταγές, φαρμακοποιοί πληρώνονται δύο φορές το κάθε φάρμακο (από το Ταμείο και από τους ασφαλισμένους) και βιβλιάρια ασφαλισμένων "γεμίζουν" με φάρμακα, που δεν έχουν ωστόσο χρησιμοποιηθεί.

    Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα φάρμακα που γράφει ο κάθε γιατρός και τις συνταγές που εκτελεί ο κάθε φαρμακοποιός. Το μέτρο εφαρμόστηκε τον Οκτώβριο στον ΟΑΕΕ με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα μήνα στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων υπήρξε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 46%.

    Από τον Ιανουάριο η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εφαρμοστεί στο ΙΚΑ και ήδη προγραμματίζεται η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε δύο υποκαταστήματα μέσα στον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια τη "σκυτάλη" θα πάρει ο ΟΓΑ και μέχρι τον Απρίλιο το μέτρο θα εφαρμόζεται στο σύνολο των ασφαλιστικών φορέων.

    Στο ενδιάμεσο συνεχίζονται οι έλεγχοι για να μπει τέλος στα κυκλώματα, που απομυζούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά αναφέρονται τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν:

    1. Στην Αρκαδία σε φαρμακείο βρέθηκαν 3.400 κουτιά, χωρίς ωστόσο τις ταινίες. Οπως αποκαλύφθηκε, ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός είχε κολλήσει τις ταινίες σε βιβλιάρια ασθενών για να πάρει τα χρήματα από τα Ταμεία. Στη συνέχεια πουλούσε τα φάρμακα -χωρίς βέβαια τις ταινίες- σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στον ασφαλιστικό φορέα (π.χ. ήταν ανασφάλιστοι, δεν είχαν χαρτί από γιατρό). Ετσι εισέπραττε δύο φορές χρήματα για το κάθε φάρμακο που πουλούσε.

    2. Στην Αργολίδα γιατρός βρέθηκε με 67 βιβλιάρια ασθενών στα χέρια του. Από τους ελέγχους προέκυψε πως ο συγκεκριμένος γιατρός έγραφε τα εμβόλια σε βιβλιάρια ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Ωστόσο έκανε τα εμβόλια σε ασθενείς που δεν καλύπτονταν από το συγκεκριμένο Ταμείο.

    3. Στην Κρήτη αποκαλύφθηκε "συνεργασία" νοσοκομειακών γιατρών, γιατρών του ΙΚΑ και φαρμακοποιών. Οι εμπλεκόμενοι έγραφαν στα βιβλιάρια ασθενών διάφορα φάρμακα, χωρίς οι τελευταίοι να το γνωρίζουν.

    Ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα είναι πως το 2004 η δαπάνη για φάρμακα ήταν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το 2009 άγγιξε τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων πέρυσι έφτανε το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.

    http://fimotro.blogspot.com/2010/11/h-me.html

    Αυτοκτόνησε ο «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας


    Αυτόχειρας σε ηλικία 95 ετών έγινε ο θεωρούμενος ως «πατέρας» της ιταλικής κωμωδίας, Μάριο Μονιτσέλι.

    Ο Μονιτσέλι αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο του νοσοκομείου Σαν Τζοβάνι στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν.

    Είχε συνεργασθεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Ιταλίας και έχει συνολικά γυρίσει 65 ταινίες.

    http://www.star.gr/

    Η ταλαιπωρία στον ΗΣΑΠ... χρονίζει!



    Νέα παράταση παίρνει η ταλαιπωρία των επιβατών του ηλεκτρικού σιδηροδρόµου, η διοίκηση του οποίου ανακοινώνει συνεχώς νέες ηµεροµηνίες ολοκλήρωσης των... ολυµπιακών έργων εκσυγχρονισµού του δικτύου του, που ήδη έχουν καθυστερήσει σηµαντικά.
     
    Τα έργα που στο σύνολό τους επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις αρχές του περασµένου Μαρτίου, αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα καθυστερούσαν και θα ήταν έτοιµα εντός του καλοκαιριού (τον Ιούνιο), ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να ολοκληρωθούν το περασµένο φθινόπωρο, µε την επιστροφή των Αθηναίων από τις διακοπές του καλοκαιριού! Οµως, περί τα τέλη του περασµένου Ιουλίου έγινε επισήµως γνωστό από τη διοίκηση των ΗΣΑΠ (σ.σ.: παραµένει η ίδια που είχε διορίσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης) ότι όλα τα έργα θα ολοκληρωθούν µέχρι το τέλος του 2010!
     
    Μόλις έναν µήνα πριν από την καταληκτική ηµεροµηνία του ∆εκεµβρίου, ανακοινώθηκε ότι δίνεται καινούργια – η τέταρτη κατά σειρά – παράταση για την ολοκλήρωση των έργων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται µε ακρίβεια η νέα ηµεροµηνία λήξης της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.
     
    «Η Α.Ε. ΗΣΑΠ ενηµερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδροµικής γραµµής στην περιοχή µεταξύ των σταθµών Οµόνοια - Θησείο, προέκυψαν αρχαιολογικά ευρήµατα», αναφέρει στην επίσηµη ανακοίνωσή της η διοίκηση των ΗΣΑΠ και συνεχίζει: «Tο τµήµα µεταξύ των σταθµών Αττική - Μοναστηράκι παραµένει εκτός λειτουργίας και ο χρόνος παράδοσής του θα ανακοινωθεί µε νεώτερο δελτίο Τύπου, µετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών στο τµήµα Μοναστηράκι - Θησείο. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτάχυνση των εργασιών, σε συνεργασία πάντοτε µε την Αρχαιολογική Υπηρεσία».
     
    «Φταίνε τα αρχαία»
     
    Σηµειώνεται ότι για σχεδόν όλες τις παρατάσεις έχει προβληθεί µέχρι τώρα η αιτιολογία των αρχαιολογικών ευρηµάτων, ενώ πρόσφατα από κύκλους της διοίκησης των ΗΣΑΠ προβλήθηκε ως δικαιολογία ακόµα και η τελευταία απεργία των φορτηγών, «εξαιτίας της οποίας καθυστέρησε η µεταφορά υλικών στα σηµεία εκτέλεσης των έργων»! Πάντως, έντονη είναι η φηµολογία στο εσωτερικό της ΗΣΑΠ Α.Ε. ότι σηµαντικό µέρος των καθυστερήσεων οφείλεται στη µη έγκαιρη εκταµίευση των απαραίτητων κονδυλίων.
     
    Ανεπισήµως λέγεται ότι τα έργα στο δίκτυο των ΗΣΑΠ θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2011, αλλά σύµφωνα µε τεχνικούς που απασχολούνται σε αυτά, είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσουν ακόµα περισσότερο!
     
    Υπενθυµίζεται, ότι τα... ολυµπιακά έργα εκσυγχρονισµού των σιδηροδροµικών γραµµών των ΗΣΑΠ, συνολικού προϋπολογισµού 109 εκατ. ευρώ, άρχισαν στις αρχές του 2009, δηλαδή τεσσεράµισι ολόκληρα χρόνια µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004, παρ’ ότι είχαν ενταχθεί στο πλαίσιο της προετοιµασίας της Αθήνας για τους Ολυµπιακούς!
     
    Ολες οι εργασίες,όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, επρόκειτο να ολοκληρωθούν µέσα στο πρώτο δίµηνοτ ου 2010 (τέλος Φεβρουαρίου). Μάλιστα είχε επισηµανθεί ότι το χρονοδιάγραµµα ολοκλήρωσης των έργων ήταν µεγαλύτερο του προβλεποµένου, καθώς επελέγη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού να µην κλείσει το δίκτυο των ΗΣΑΠ και τα έργα να διεξάγονται παράλληλα µε την εκτέλεση των δροµολογίων.

    http://psifiakoohiro.blogspot.com/2010/11/blog-post_4167.html