Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τελευταίο φύλλο την Παρασκευή για το καθημερινό «Βήμα»

Ο ΔΟΛ θα προβεί σε απολύσεις
Ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας.

Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει άρθρο που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του ΔΟΛ πήρε την απόφαση, ενώ θα περιέχει και γενικότερες αναφορές για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Παντελής Καψής στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Στην προσπάθειά του όμως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, δήλωσε ότι κατέθεσε πρόταση στην διοίκηση του οργανισμού για περικοπές μισθών προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε μείωση 10% σε μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ και 15% από 3000 ευρώ και άνω.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του Παντελή Καψή για περικοπές αμοιβών αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ΔΟΛ, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, μιας και οι συνάδελφοι των Νέων δεν προτίθενται να αποδεχθούν μια τέτοια πρόταση. Τέλος ανέφερε ότι ένα μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο Κυριακάτικο φύλλο το οποίο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, ενώ οι υπόλοιποι στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=92620

Έχασε από τη Ρεάλ, κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός



Δεν απέφυγε την ήττα ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλη ήταν εμφανώς καλύτερη και τον νίκησε με 82-68 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν με... νύχια και με δόντια τη διαφορά κάτω από τους 16 -με την οποία είχαν νικήσει στο ΣΕΦ- και έτσι εξακολουθούν να έχουν το προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα:24-14, 42-34, 58-50, 82-68
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=92494

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής στο Δημόσιο


Αλλάζει την Παρασκευή ο τρόπος καταβολής των μισθών στο Δημόσιο και η αρχή θα γίνει με 202.106 υπαλλήλους που εργάζονται στα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Εργασίας, Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και στους διάφορους εποπτευόμενους φορείς τους.
Η καταβολή του μισθού θα γίνει μέσω τραπεζικών λογαριασμών και αφορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Στο νέο σύστημα αναμένεται να ενταχθούν μέχρι το τέλος του χρόνου άλλοι 200.000 υπάλληλοι, ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2010 εκτιμάται ότι στο σύστημα θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Μετά την απογραφή τα στοιχεία μισθοδοσίας των 760.000 δημοσίων υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν σε ειδική βάση δεδομένων και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς έπαιρναν διπλές αποδοχές. Έλεγχος γίνεται επίσης και στο αν είναι πραγματικοί δικαιούχοι των επιδομάτων που λαμβάνουν, καθώς και αν εφαρμόζεται το πλαφόν στις υπερωρίες και το ανώτατο όριο μισθού.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/70171

Ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βαλένθια


Με ήττα σημαδεύτηκε το 500ο ευρωπαϊκο παιχνίδι του ΠΑΟ και δεύτερο στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 69 - 73 από την Βαλένθια.

Παρά το προβάδισμα των 9 πόντων στο τέλος της 3ης περιόδου, η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Οι αντίπαλοι πέρασαν μπροστά με 68 - 64 και ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε ελπίδες που τελικά δεν έγιναν πράξη.

Από τους πράσινους ξεχώρισε ο Ρομέιν Σάτο με 19 πόντους και από την Βαλένθιαο Ντε Κολό με 14.

Πλέον, στην κορυφή του 4ου ομίλου ισοβαθμούν Παναθηναϊκός, Ολίμπια Λιουμπλιάνα και Εφές Πίλσεν.

Τα δεκάλεπτα: 22 - 22, 39 - 37, 57 - 48, 69 - 73

http://www.star.gr/sports/70176/

Κατέβηκε ο στρατός στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Οι Αρχές της Βραζιλίας αποφάσισαν να αναπτύξουν μονάδες του στρατού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών στις φτωχογειτονιές (φαβέλες) της πόλης.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον έξι οχήματα του στρατού και βαριά οπλισμένοι στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους και περιπολούν τις φαβέλες στη βόρεια πλευρά της πόλης.



Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι συμμορίες ναρκωτικών καίνε αυτοκίνητα και ανοίγουν πυρ εναντίον της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στο «άντρο» τους, τις φαβέλες.

Περίπου 150 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων Μάχης της Αστυνομίας (Special Police Operations Battalion – Bope) και στρατιώτες, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των στρατιωτικών οχημάτων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Συνολικά, οι δυνάμεις ασφάλειας παρεμβαίνουν σε 13 φαβέλες στην περίμετρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Στις χίλιες φαβέλες ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, Λίμα Κάστρο, ανέφερε ότι «17 χιλιάδες στρατιώτες τελούν σε κατάσταση συναγερμού», ώστε «να κτυπηθούν καίρια οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών». 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210375&cid=5

Τους άφησε όλους άφωνους!


Φαίνεται ότι η «Μις Υφήλιος» 1996 τα μπέρδεψε λιγάκι...

Η μελαχρινή καλλονή, Αλίθια Μακάντο από τη Βενεζουέλα, σε μία απόπειρα να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ομόνοιας για την κρίση στην Βόρεια και Νότια Κορέα, έγραψε στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Απόψε θέλω να σας ζητήσω να προσευχηθείτε μαζί μου για την ειρήνη, ώστε αυτές οι επιθέσεις ανάμεσα στις δύο Κίνες να μην χειροτερέψουν την κατάστασή μας». (!!!)

Σωρεία προσβλητικών σχολίων προκάλεσε η ομολογουμένως άστοχη δήλωση της Μακάντο, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό της! 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210457&cid=11

Tι συζητούν για το Αιγαίο;


του Θανάση Μαυρίδη στο capital.gr

Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός ότι υπάρχουν κατά καιρούς δηλώσεις Τούρκων επισήμων που μας πληροφορούν ότι την εποχή αυτή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο. Μας το είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ο κ. Νταβούτογλου. Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό που διαπραγματευόμαστε; Ναι, πολλές φορές δεν είναι καλή η δημοσιότητα. Αλλά και το πολύ σκοτάδι δημιουργεί άλλων ειδών κινδύνους...

Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε από εκείνους που είναι αντίθετοι στις συζητήσεις. Είναι ένας πολιτισμένος τρόπος για να λύνουν οι άνθρωποι τις διαφωνίες τους. Το πρόβλημα είναι ότι με την Τουρκία έχουμε πολλές διαφωνίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν μπορεί να είναι θέμα συζήτησης για μας. Για παράδειγμα, οι Τούρκοι θεωρούν τους τελευταίους μήνες ως εθνικό εναέριο χώρο τους τον ουρανό πάνω από το κατοικημένο νησί Φαρμακονήσι. Με την ίδια λογική μπορούν να μας ζητήσουν να συζητήσουμε για τη Ρόδο, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και άλλα ελληνικά νησιά.

Για μας είναι θέμα ζωτικής σημασίας να ξεκαθαρίσουμε...
 το τοπίο με την Τουρκία και να σταματήσουμε να ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα για εξοπλισμούς. Από την άλλη, όμως, είναι αμφίβολο αν η οικονομική κρίση μας έχει αφήσει άθικτη τη διαπραγματευτική μας ισχύ...

Το πρόβλημα δεν είναι να κάνουμε ένα deal με τους Τούρκους για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μπορεί να υπάρξει συμφωνία με οποιονδήποτε και μάλιστα να είναι και ιδιαίτερα επωφελής. Αυτός ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι ο Κινέζος, μπορεί να είναι και ο Τούρκος. Το πρόβλημα δεν είναι με ποιόν συμφωνείς, αλλά ποιοι θα είναι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας. Κι επειδή ακριβώς συζητάμε για το Αιγαίο και όχι για την Αγρογή, θα πρέπει να υπάρξει μία ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα για το περιεχόμενο των συζητήσεων και φυσικά για τις όποιες αποφάσεις. Κάτι που απαιτεί ουσιαστική ενημέρωση, τουλάχιστον των πολιτικών αρχηγών...

Προσέξτε, τώρα, την πλήρη δήλωση του υπουργού εξωτερικών της γείτονος: «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Αλλά στο Αιγαίο η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα. Θα συνεχιστούν οι εργασίες για να τεθούν υπό εγγύηση τα εν λόγω συμφέροντα. Οι συνομιλίες είναι μυστικές. Δεν θεωρώ σωστό να κάνω εκτιμήσεις. Αλλά οι δύο πλευρές, τους τελευταίους μήνες, επιδεικνύοντας καλή προσέγγιση, έχουν σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο. Αλλά δεν είναι σωστό να μπούμε σε λεπτομέρειες. Αποδίδουμε σημασία στη συνέχιση των συνομιλιών αυτών, με καλές προθέσεις και αποφασιστικότητα».

Στη δήλωση αυτή να ξεχωρίσουμε δύο φράσεις: «Στο Αιγαίο η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα». «Οι δύο πλευρές, τους τελευταίους μήνες, έχουν σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο».

Τους τελευταίους μήνες αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Να γίναμε, άραγε, πιο «σκληροί» στις συζητήσεις εν μέσω κρίσης;

Πηγή: capital.gr 
http://networkedblogs.com/b1zxs

Ο «χρυσός» δρόμος της Ολλανδίας


Perierga.gr - Ο χρυσός δρόμος της Ολλανδίας
Η πόλη Schiedam είναι μία από τις πιο φτωχές πόλεις της Ολλανδίας. Όταν κατασκευάστηκε εκεί ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός, οι υπεύθυνοι πρότειναν ο δρόμος που τον συνδέει με το κέντρο της πόλης να στρωθεί με κίτρινα τούβλα για να συμβολίζει το δρόμο για την επιτυχία.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχει κάνει την πόλη να φαίνεται πιο όμορφη, ειδικά από ψηλά.
http://korkos.blogspot.com/2010/11/blog-post_6613.html

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις από τις αναχρηματοδοτήσεις των δανείων τους...



«Ανάσα» στην αγορά δίνουν οι αναχρηµατοδοτήσεις των δανείων, στις οποίες προχωρούν τους τελευταίους µήνες, η µία µετά την άλλη, χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της κρίσης.

Από την αρχή του 2010, σύμφωνα με Τα Νέα, έχει προχωρήσει σε διακανονισµό µια στις τέσσερις επιχειρήσεις, ενώ το ύψος των επιχειρηµατικών δανείων, για τα ...
οποία έγινε επαναδιαπραγµάτευση, φτάνει τα 34 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 129 δισ. ευρώ που είναι η συνολική χρηµατοδότηση προς τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται ότι από τις 100.000 αιτήσεις διακανονισµού παλαιών επιχειρηµατικών δανείων έχουν ήδη εγκριθεί περίπου 80.000.

Στελέχη από την τραπεζική αγορά δηλώνουν ότι, µε δεδοµένη την κατάσταση στην αγορά,δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναχρηµατοδότητη των δανείων.

Προϋπόθεση για να εγκριθεί η αναχρηµατοδότηση από την τράπεζα είναι και οι ίδιοι οι επιχειρηµατίες να δείξουν «καλά δείγµατα» για το µέλλον της επιχείρησής τους. Έτσι, πολύ συχνά, οι τράπεζες ζητούν να δουν σχέδια αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

Όµως και οι τράπεζες ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο να ρυθµίσουν τα επιχειρηµατικά τους δάνεια.

Ένα επιχειρηµατικό δάνειο 1 εκατ. ευρώ ισοδυναµεί µε 100 καταναλωτικά ή περισσότερες από 300 πιστωτικές κάρτες.

Και ενώ τράπεζες και επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις σωτήριας για την αγορά, οι µικροµεσαίοι επιχειρηµατίες ζητούν περαιτέρω διευκολύνσεις και σε ό,τι αφορά την αποπληρωµή των υποχρεώσεών τους και από τα δάνεια των προγραµµάτων του Ταµείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, καθώς, σύµφωνα µε εκτιµήσεις, το 20% τωνµικροµεσαίων αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Οι εµποροβιοτέχνες ζητούν επαναδιαπραγµάτευση µε τιςτράπεζες και τριετή παράταση.

Ηδη, οι εκπρόσωποι των τραπεζών και των µικροµεσαίων έχουν ξεκινήσει επαφές και έχουν πραγµατοποιήσει συναντήσεις, ενώ το θέµα εξετάζει και η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς στηναγορά από την αρχή του έτους έχει εκδηλωθεί επιδηµία λουκέτων, µε τον τελευταίο µήνα να έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 4.000 µικροµεσαίες επιχειρήσεις και από την αρχή του χρόνου να έχουν κλείσει σε όλους τους κλάδους περισσότερες από 27.500. 


http://nonews-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_81.html

Δύο τραυματίες από νέα κατολίσθηση στα Τέμπη...



laikoyra.blogspot
Δύο άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν μέσα από τη σήραγγα που βρίσκεται υπό κατασκευή στα Τέμπη κοντά στην Κατερίνη, καθώς λίγο πριν από τις 09:20 σημειώθηκε εκεί κατολίσθηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δύο άνδρες καταπλακώθηκαν από πέτρες και μπάζα την ώρα που εκτελούνταν εργασίες μέσα στη σήραγγα. Έγινε...


επιχείρηση απεγκλωβισμού του ενός 38χρονου τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση. Ο δεύτερος τραυματίας ανασύρθηκε από τους συναδέλφους του στο εργοτάξιο μέσα από τα χώματα, πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.... 


http://nonews-news.blogspot.com/2010/11/blog-post_4343.html

Μπέρμιγχαμ αντί Γκέιτσχεντ

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Μπέρμιγχαμ αντί Γκέιτσχεντ
Με μια μικρή αλλαγή θα διεξαχθεί το 2011 η σειρά των τουρνουά «Diamond League», αφού η IAAF αποφάσισε να αντικαταστήσει το Γκέιτσχεντ με το Μπέρμιγχαμ για το 2ο βρετανικό μίτινγκ.
Η Μεγάλη Βρετανία είναι η δεύτερη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχει αναλάβει τη φιλοξενία δύο μίτινγκ, από τα 14 συνολικά που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία, η διοργάνωση θα έχει την ονομασία «Μπέρμιγχαμ Γκραν Πρι» και θα διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου, ημερομηνία ίδια με αυτή που είχε προγραμματιστεί για το Γκέιτσχεντ.

Το στάδιο «Αλεξάντερ» του Μπέρμιγχαμ, έχει φιλοξενήσει πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Εφήβων του 1987 και τη Σούπερ Λίγκα του 1994. Κατά την τελευταία δεκαετία η πόλη ανέλαβε και διοργανώσεις κλειστού στίβου, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 και το Ευρωπαϊκό του 2007.

http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos

Ρευστοποιούν τα συμβόλαια ζωής


Πάνω από 500 εκατομμύρια εξαγοράστηκαν σε 9 μήνες!
Η κατρακύλα έχει ξεκινήσει από το 2008 όπου ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια και συνεχίστηκε το 2009 οπότε και ...ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια δηλαδή αύξηση στην ρευστοποίηση 23%.
Oι ρευστοποιήσεις έγιναν από μικροεπενδυτές (μισθωτοί, οικογενειάρχες) που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να πληρώνουν τα ασφάλιστρα.

Οι εξαγορές στον κλάδο ζωής ανήλθαν σε 523,69 εκατ. ευρώ, έναντι 501 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας αύξηση 4,5%.

Στο εννεάμηνο του 2010 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ζωής μειώθηκε κατά 68 εκατ. ευρώ ή 3,86% σε σχέση με το 2009 (1,78 δισ. ευρώ). Στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων (κλάδος ζημιών) η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 88 εκατ. ευρώ ή 3,86% στα 2,38 δισ. ευρώ.

Η παραγωγή στα «κλασικά» συμβόλαια ζωής σημείωσε μείωση 6,68% στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι υπόλοιποι κλάδοι ζωής. Ο κλάδος των Unit linked σημείωσε πτώση 15,41%.

Αύξηση παραγωγής 8,38% σημείωσε ο κλάδος νομικής προστασίας, καθώς ανήλθε σε 45,5 εκατ. ευρώ.

Στους γενικούς κλάδους, αύξηση παραγωγής σημείωσε ο κλάδος αστικής ευθύνης οχημάτων κατά 9,22% σε 1,2 δισ. ευρώ.

Μικρή αύξηση (1,66%) σημείωσε και ο κλάδος πυρός, η παραγωγή του οποίου ανήλθε σε 352 εκατ. ευρώ.
NEWSIT.GR
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_2855.html

"ΟΛΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ"


Με το σύνθημα «Ολες με φούστες» η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών «Ούτε πόρνες ούτε υποταγμένες» (NPNS) διοργανώνει την Πέμπτη στη Γαλλία εκστρατεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών...
Σύμφωνα με τη Σιχέμ Χαμπσί, την πρόεδρο της οργάνωσης, το απόγευμα της Τετάρτης σχεδόν 97.000 γυναίκες δήλωσαν ότι θέλουν να φορέσουν φούστα, συμβολικά, σε μια ένδειξη αντίστασης κατά της βίας σε βάρος τους.

«Το να φορέσει μια γυναίκα φούστα είναι ένδειξη μαχητικότητας, στην καθημερινότητα, στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι της, καθώς σήμερα όλα τα είδη αυτά είναι γυναικεία είδη που τείνουν να εξαφανιστούν», τόνισε.

«Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σχεδόν 500.000 πρόσωπα στο Facebook και υπάρχουν 200 άτομα ανά λεπτό που προσχωρούν» στην πρωτοβουλία αυτή, είπε. «Η φούστα είναι ένα σύμβολο αντίστασης», τόνισε.

Η οργάνωση που προασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα των γυναικών στα δύσκολα παρισινά προάστια, επιδιώκει να τονίσει το μήνυμα «με φούστες και όχι δέσμιες», με αφορμή την ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Σε ορισμένα γαλλικά προάστια έχει γίνει δύσκολο να φορέσουν φούστα οι νέες γυναίκες, οι οποίες υφίστανται βία και πιέσεις από τους άνδρες, με αποτέλεσμα αυτό το είδος ένδυσης να γίνεται σύμβολο αντίστασης κατά του περιορισμού των δικαιωμάτων των γυναικών, σύμφωνα με την οργάνωση.

Απόψε η NPNS οργανώνει υπό την αιγίδα της ηθοποιού Ιζαμπέλ Ατζανί δημοπρασία με φούστες διάσημων Γαλλίδων από τον κινηματογράφο (Καρόλ Μπουκέ, Φανί Αρντάν, Σοφί Μαρσό...), την τηλεόραση, τη λογοτεχνία (Ελιζαμπέτ Μπαντιντέρ, Αμελί Νοτόμπ), τη μουσική (Ζαζί, Σαρλότ Γκενσμπούρ).

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν για την ενοικίαση διαμερισμάτων-κέντρων φιλοξενίας όπου θα διαμένουν γυναίκες θύματα συζυγικής βίας όσο καιρό περιμένουν να βρουν στέγη.

Η Σιχέμ Χαμπσί υπενθύμισε τα τελευταία στοιχεία του εθνικού Παρατηρητηρίου Παραβατικότητας και Ποινικής Αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα οποία 654.000 γυναίκες δήλωσαν ότι υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία το 2009 στη Γαλλία, μια αύξηση 15% σε δύο χρόνια.

«Το μήνυμα διαδίδεται: η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών δεν έχει θέση σε μία κοινωνία. Η ατιμωρησία για τους δράστες δεν είναι πλέον ανεκτή. Σε αυτή την Διεθνή Ημέρα, καλώ όλους - τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών.

Στις επιχειρήσεις, τους απλούς πολίτες - να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών», τονίζει σε μήνυμά του, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμός (bullying), ηθική παρενόχληση (mobbing): Είναι συνήθη δεινά στον εργασιακό χώρο που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, τρεις φορές περισσότερο από ότι οι άνδρες, σε ποσοστά που αγγίζουν το 50% των εργαζομένων γένους θηλυκού σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποσοστά πολύ υψηλότερα στην Ελλάδα σύμφωνα με εγχώρια έρευνα.

Αυτό είναι το φετινό θέμα της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών» που έρχεται να φωτογραφίσει το πρόβλημα, τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται, τις ψυχοσωματικές συνέπειές του και ποια αντιμετώπιση μπορεί να έχει μέσα από έναν οδηγό συμπεριφοράς.

Ειδικότερα στην Ελλάδα το χάσμα μεταξύ επίσημων και ανεπίσημων στοιχείων, το μεγάλο πρόβλημα της υπο-καταγραφής, η έλλειψη επίγνωσης του προβλήματος από εργοδότες και εργαζόμενους καθιστούν αδύνατη την ολοκληρωμένη καταγραφή του προβλήματος και σαφώς την αντιμετώπισή του.

Παρόλα αυτά, η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας εκτιμά από τις επαφές της -στο πλαίσιο έρευνας του ευρωπαϊκού προγράμματος Δάφνη ΙΙΙ (2007 - 2013)- ότι πάνω από το 50% των εργαζομένων στην Παναττική Ενωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού έχει υποστεί τέτοιες συμπεριφορές.

Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν και στις συζητήσεις με μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Μιλάμε για εργαζόμενες σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις (που αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα), στον κλάδο του εμπορίου, πωλήτριες, γραμματείς, εργαζόμενες στον τουρισμό.

Οπως σημειώνει η κ. Παναγιώτα Φίτσιου, συντονίστρια του προγράμματος και ψυχολόγος της Εταιρείας "αν και δεν υπάρχουν οργανωμένες καταγραφές για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τα ποσοστά, όλα τα συνδικάτα υπογράμμισαν ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καταγραφής, το οποίο σχετίζεται με το φόβο των γυναικών ότι εάν αναφέρουν κάτι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα υποφέρουν από αντίποινα".

Νόμος για τη Βια κατά των γυναικών

Το πρόβλημα του φόβου αποπειράται εν μέρει να αντιμετωπίσει ο Νόμος στο υπό σύνταξη νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (στην οικογένεια, την εργασία, την κοινωνία) της Γ.Γ. Ισότητας, όπου έχει προταθεί η αντιστροφή του βάρους της απόδειξης (δηλαδή να μην καλείται το θύμα να αποδείξει ότι λέει την αλήθεια, αλλά να καλείται ο φερόμενος σαν θύτης να αποδείξει ότι δεν έχει προβεί στο αδίκημα) να ισχύσει και για την ποινική διαδικασία.

Συγχρόνως σε περιπτώσεις διακρίσεων ή παρενόχλησης προτείνεται να παρέχεται η δυνατότητα σε νομικά πρόσωπα και ενώσεις να ασκούν οι ίδιες τα νόμιμα δικαιώματα του θύματος χωρίς να αποκλείεται η άσκηση των ίδιων δικαιωμάτων και από το θύμα.

Με αυτόν τον τρόπο τα θύματα θα μπορούν να ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βγει στην επιφάνεια το κρυμμένο πρόβλημα στην Ελλάδα.

Τα επίσημα στοιχεία

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, τα περιστατικά που καταγράφονται από αυτές τις δυο επίσημες πηγές δεν ξεπερνούν τα τρια ετησίως.

Κατά το χρονικό διάστημα 1921 - 1968 δημοσιεύθηκαν οκτώ σχετικές δικαστικές αποφάσεις και στο διάστημα 1997 - 2001 έξι. «Προφανώς η εικόνα απέχει πολύ από την πραγματική έκταση του φαινομένου» καταγράφεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η ανεξάρτητη Αρχή σημειώνει ότι τα περισσότερα περιστατικά αφορούν "γυναίκες που απασχολούνται σε μικρές επιχειρήσεις των οποίων η σχέση εργασίας είναι επισφαλής". Στον δημόσιο τομέα οι καταγγελίες αφορούν και "σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν εκ μέρους συναδέλφων τους, ευρισκομένων στην ίδια ιεραρχική βαθμίδα με εκείνες".

Στη μόνη επιδημιολογική έρευνα στην Ελλάδα που έγινε από το ΚΕΘΙ το 2004, το 10% των γυναικών που ερωτήθηκαν ανέφεραν προσωπική εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και το 15% ανέφερε έμμεση γνώση από άλλες περιπτώσεις. Οι νεώτερες γυναίκες ( 16 - 25 ετών ) έχουν πιθανότητα να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης κατά 57,6%. Πολύ υψηλότερα είναι τα ποσοστά ηθικής παρενόχλησης (mobbing) και εκφοβισμού (bullying).

Ενας οδηγός που έχει δημιουργήσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός Mental Health Europe, δίνει τη δυνατότητα στις εργαζόμενες να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Ο ίδιος οδηγός είναι εξίσου χρήσιμος για τους εργοδότες καθώς παρουσιάζονται καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν για πρόληψη της βίας και της παρενόχλησης των γυναικών στην εργασία.

Η αναγνώριση του προβλήματος είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στην πρόληψη και αντιμετώπισή του καθώς -όπως αναφέρεται- «οι γυναίκες διστάζουν να αναφέρουν την παρενόχληση ενδυναμώνοντας το θύτη και κρατώντας το στόχο σιωπηλό και υποτελή.

Αυτός ο κύκλος κακοποίησης και σιωπής φαίνεται πως είναι η αιτία για την έλλειψη εμπειρικών δεδομένων».

Ως ηθική παρενόχληση (mobbing) εκλαμβάνονται τα συνεχή αρνητικά σχόλια ή κριτική, η απομόνωση, η διάδοση κουτσομπολιού ή ο εξευτελισμός των ατόμων. «πως και οι ιοί» σημειώνεται«απαιτεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί».

Συνήθως αφορά χώρους εργασίας με ανεπαρκή διοίκηση χωρίς δεξιότητες για την επίλυση διαφορών. Ακόμη χειρότεροι είναι χώροι εργασίας όπου η διοίκηση εσκεμμένα χρησιμοποιεί τακτικές ηθικής παρενόχλησης για να απομακρύνει προσωπικό. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται κυρίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου ο εργοδότης εκφοβίζει τον εργαζόμενο ώστε να φύγει από την εργασία του αντί να τον απολύσει.

Ως εκφοβισμός (bullying) εκλαμβάνεται η επιθετική συμπεριφορά μέσω εκδικητικών, μνησίκακων, κακόβουλων ή εξευτελιστικών προσπαθειών για να υποβιβασθεί ένα άτομο ή ομάδα εργαζομένων.

Πρόκειται για επιθέσεις που αφορούν στην προσωπική ή επαγγελματική απόδοση και είναι συνήθως απρόβλεπτες, παράλογες, άδικες. Τα άτομα που εκφοβίζουν μειώνουν συστηματικά το άτομο-στόχο για να διαβρώσουν την όποια υποστήριξη αυτό αναζητήσει αργότερα.

Δυσφημίζουν το στόχο τους σε συναδέλφους, διοίκηση, εκπροσώπους συνδικάτων. Η διοίκηση και τα συνδικάτα αποσύρουν την υποστήριξή τους και τελικά συμμετέχουν στην επίθεση εναντίον του στόχου. Οι συνάδελφοι φοβούμενοι για τον εαυτό τους κοιτάνε από την άλλη μεριά ή συμμετέχουν ενεργά. Η ομάδα επιτίθεται εναντίον του ατόμου.

Η βία μπορεί να είναι λεκτική με βρισιές, προσβολές, χρήση υποτιμητικής γλώσσας, ή με απειλητική συμπεριφορά, δηλαδή χτυπήματα σε έπιπλα, κούνημα της γροθιάς, πέταμα ή καταστροφή αντικειμένων και αποκορύφωμα τη σωματική επίθεση.

Αγχος, κατάθλιψη, επιθετικότητα, αϋπνία, μελαγχολία και απάθεια, γνωστικές επιπτώσεις όπως προβλήματα συγκέντρωσης, ανασφάλεια και έλλειψη πρωτοβουλιών, μείωση ικανοποίησης στην εργασία, επικίνδυνη συμπεριφορά και ροπή προς ατυχήμετα, επιβλαβείς συνήθειες, όπως αύξηση καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ, κακή διατροφή, έλλειψη συγκέντρωσης και μείωση αυτοπεποίθησης, προσωπική απόσυρση και κοινωνική απομόνωση, αρνητικές επιπτώσεις στην οικογενειακή και ιδιωτική ζωή, ανυπόφορη πίεση στις σχέσεις, είναι οι επιπτώσεις του εκφοβισμού και της παρενόχλησης στην ψυχική υγεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοκτονίες αποδίδονται στον εργασιακό εκφοβισμό. Κάποια σοβαρά προσβεβλημένα άτομα δεν επιστρέφουν ποτέ στην εργασία τους μετά από μακρά απουσία. Σε κάθε περίπτωση, η βία κατά των γυναικών στο χώρο εργασίας είναι πιθανόν να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, οδηγώντας σε μακροχρόνια ανεργία και εντέλει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άμεση αντιμετώπιση του θύτη, χωρίς δικαιολογίες και προσποίηση ότι δεν συνέβη τίποτα, και η δημοσιοποίηση στους συναδέλφους της κατονομασμένης πράξης του είναι επιβεβλημένη. Κάθε γυναίκα που υφίσταται παρενόχληση πρέπει να θυμάται ότι η απομόνωση προστατεύει αυτόν που την παρενοχλεί, ενώ τον αποδυναμώνει η δημοσιοποίηση των πράξεών του.

Ο σχετικός οδηγός συμπεριφοράς προτείνει στις γυναίκες θύματα να κάνουν τίμιες και άμεσες δηλώσεις, να απαντούν άμεσα και απερίφραστα απαιτώντας με σοβαρότητα να σταματήσει η παρενόχληση, χωρίς να απαντούν στις δικαιολογίες αυτού που τις παρενοχλεί, επαναλαμβάνοντας αν χρειαστεί ότι το θέμα είναι η ενοχλητική συμπεριφορά του ενιχύοντας τα επιχειρήματα και με τη γλώσσα του σώματος: βλεμματική επαφή, ψηλά το κεφάλι, πίσω οι ώμοι με δυνατή και σοβαρή στάση.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_9124.html

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΜΙΤΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» μεταφέρθηκε εσπευσμένα το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος...





http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_1748.html




Επιβολή πρόσθετη εισφορά 2% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων


Η λύση της επιβολής πρόσθετης εισφοράς 2% στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων για να σωθεί το εφάπαξ και να βγει από την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκεται λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ , στον διάλογο που θα ξεκινήσει σύντομα η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου θα προταθεί η λύση της επιβολής εισφοράς 2% σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους υπέρ του εφάπαξ και η παρακράτηση ενός ακόμη μισθού (του δεύτερου) στους νεοεισερχομένους .

Στόχος είναι  να αυξηθούν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Ταμείου και να δημιουργηθεί το αναγκαίο κεφάλαιο που θα διευκολύνει την καταβολή του εφάπαξ στο μέλλον. Σημειώνεται πως ως το τέλος του 2010 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 42.000. Οι περισσότερες είναι αιτήσεις δασκάλων και καθηγητών, ενώ κύμα εξόδου υπάρχει και στα σώματα ασφαλείας.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Economy/

Αναβιώνει ο εφιάλτης του '30;




Του Ρ. Σκιντέλσκι*
Η τελευταία σύνοδος του G20 στη Σεούλ ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί καμία συμφωνία για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ή το εμπόριο. Η Κίνα και οι ΗΠΑ αντάλλαξαν κατηγορίες για χειραγώγηση των νομισμάτων τους με στόχο το εμπορικό τους πλεονέκτημα. Οι συνομιλίες του Γύρου της Ντόχα για το διεθνές εμπόριο βάλτωσαν εν μέσω συζητήσεων για τους «κινδύνους» που επιφέρουν οι νέοι συναλλαγματικοί ή εμπορικοί πόλεμοι, την ώρα που οι πόλεμοι αυτοί βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Και όμως, παρά τις δεσμεύσεις των παγκόσμιων ηγετών για το αντίθετο, φαίνεται να αναβιώνει ο εφιαλτικός προστατευτισμός της δεκαετίας 1930. Ο εμπορικός πόλεμος εκείνης της εποχής ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την επιβολή δασμών στο πλαίσιο του νόμου Σμουτ-Χόλεϊ. Οι Βρετανοί ανταπέδωσαν θεσπίζοντας τον Νόμο περί Δασμών επί των Εισαγωγών του 1932, τον οποίο διαδέχθηκε το Προνομιακό Δασμολόγιο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το παγκόσμιο εμπόριο κατέληξε να είναι «δρόμος μετ' εμποδίων».
Την πρώτη βολή στον εμπορικό πόλεμο της δεκαετίας του 1930 την έριξε η Βρετανία τον Σεπτέμβριο 1931, όταν εγκατέλειψε τον χρυσό κανόνα. Τα πυρά ανταπέδωσαν οι ΗΠΑ εγκαταλείποντας και αυτές τον χρυσό κανόνα τον Απρίλιο 1933. Η στερλίνα [GBP=X] Σχετικά άρθραυποχώρησε έναντι του δολαρίου και με τη σειρά του το δολάριο υποχώρησε έναντι της στερλίνας [GBP=X] Σχετικά άρθρα .
Τα δύο ισχυρότερα νομίσματα εκείνης της εποχής άντεξαν τον πόλεμο, ενώ η Γαλλία ηγήθηκε μιας ομάδας κρατών που έμειναν πιστές στον κανόνα του ευρώ (gold block). Τα νομίσματα, όμως, των κρατών αυτών υπερτιμούνταν διαρκώς έναντι των δύο μεγαλύτερων, μέχρις ότου η ομάδα διαλύθηκε το 1936.
Εάν αντικαταστήσουμε τη Βρετανία της δεκαετίας του 1930 με τη σημερινή Κίνα και την ομάδα «gold bloc» με την ευρωζώνη, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η σημερινή κατάσταση είναι εξίσου ανησυχητική.
Η αμερικανική Fed προτείνει την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας με το τύπωμα νέου χρήματος, εγκαινιάζοντας έναν δεύτερο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE2) ύψους 600 δισ. δολαρίων. Κανείς, όμως, δεν φαίνεται να θυμάται ότι ακριβώς το ίδιο προσπάθησε να κάνει το 1933 ο Αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οι τιμές είχαν αρχίσει να πέφτουν, μετά από μια σύντομη άνθηση του τομέα των εμπορευμάτων. Ο Τζορτζ Φ. Γουόρεν, καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Κόρνελ, είχε συμβουλεύσει τον Ρούσβελτ ότι για να αυξήσει τις τιμές έπρεπε να μειώσει την αξία του δολαρίου σε χρυσό.
Σύμφωνα με τον κανόνα του χρυσού, το δολάριο μετατρέπονταν σε χρυσό βάσει της σταθερής τιμής των 20,67 δολαρίων/ουγγιά. Για σταθεροποίηση του επιπέδου τιμών, ο οικονομολόγος Ίρβινγκ Φίσερ είχε καταρτίσει ένα σχέδιο «αντισταθμισμένου δολαρίου», σύμφωνα με το οποίο η αξία του δολαρίου σε χρυσό θα μεταβαλλόταν προκειμένου να αντισταθμίζεται η αύξηση ή μείωση των τιμών, επιτρέποντας έτσι στη Fed να τυπώνει περισσότερο ή λιγότερο χρήμα ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες.
Για τις πληθωριστικές πιέσεις, το σχέδιο του Φίσερ έδινε στις τράπεζες τη δυνατότητα να μειώνουν τα αποθεματικά τους και, ως εκ τούτου, να αυξάνουν το δανεισμό τους (ή να δημιουργούν καταθέσεις). Η αύξηση των δαπανών θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών με αποτέλεσμα την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ο Φίσερ αντιπρότεινε μια νέα λογική στην υφιστάμενη πρακτική της χρήσης ευτελέστερων μετάλλων για την κατασκευή κερμάτων, το λεγόμενο «εκδοτικό προνόμιο» (seignorage).
Η εναλλακτική λύση που πρότεινε ο Γουόρεν - την οποία εφάρμοσε τελικά ο Ρούσβελτ το 1933- προέβλεπε την αύξηση της τιμής στην οποία η κυβέρνηση αγόραζε τον χρυσό από το νομισματοκοπείο. Η άνοδος τιμών θα σήμαινε ότι κάθε δολάριο θα στοίχιζε λιγότερο σε όρους χρυσού και το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με το σχέδιο του Φίσερ. Οι εγχώριες τιμές θα αυξάνονταν τονώνοντας την αγροτική παραγωγή, ενώ η εξωτερική αξία του δολαρίου θα μειώνονταν ευνοώντας τους εξαγωγείς.
Από την 25η Οκτωβρίου 1933, όταν εφαρμόστηκε το σχέδιο, ο εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Χένρι Μοργκεντάου, και ο επικεφαλής της Χρηματοδοτικής Εταιρείας για την Ανασυγκρότηση, Τζέσε Τζόουνς, είχαν συνάντηση κάθε πρωί στην κρεβατοκάμαρα του Ρούσβελτ για να καθορίσουν την τιμή του χρυσού. Μια μέρα, μάλιστα, αύξησαν την τιμή του χρυσού κατά 21 σεντ γιατί θεωρούσαν το 21 τυχερό αριθμό. Στην αρχή αγόραζαν μόνο νεόκοπο χρυσό από τις ΗΠΑ αλλά αργότερα αγόραζαν και αποθέματα χρυσού από το εξωτερικό.
Η πολιτική αγοράς χρυσού είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επίσημης τιμής του χρυσού από 20,67 δολάρια/ουγγιά τον Οκτώβριο 1933 σε 35 δολάρια/ουγγιά τον Ιανουάριο 1934 όπου το πείραμα έπρεπε να διακοπεί. Σε αυτό το διάστημα, εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια είχαν διοχετευτεί στο τραπεζικό σύστημα.
Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν απογοητευτικά. Μπορεί με την αγορά ξένου χρυσού να πέτυχαν υποτίμηση του δολαρίου σε όρους χρυσού, αλλά οι εγχώριες τιμές συνέχιζαν να πέφτουν καθ' όλη τη διάρκεια των τριών μηνών που διήρκησε η ξέφρενη αγορά χρυσού.
Εξίσου απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των - πιο ορθόδοξων- προσπαθειών της Fed για ποσοτική χαλάρωση. O Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ έγραφε ότι «είτε εξαιτίας της έλλειψης δανειοληπτών, είτε της απροθυμίας για δανεισμό είτε της πρωταρχικής δίψας για ρευστότητα - σίγουρα ήταν και τα τρία - οι τράπεζες συσσώρευσαν περισσότερα αποθεματικά από τα απαιτούμενα. Τα αποθεματικά των τραπεζών-μελών της Fed ξεπερνούσαν κατά 256 δισ. δολάρια τα υποχρεωτικά επίπεδα του 1932, κατά 529 δισ. δολάρια τα υποχρεωτικά επίπεδα του 1933, κατά 1,6 δισ. δολάρια τα επίπεδα του 1936 και κατά 2,6 δισ. δολάρια τα επίπεδα του 1936».
Το λάθος στην πολιτική της Fed είναι η λεγόμενη «ποσοτική θεωρία του χρήματος» στην οποία στηρίζεται. Σύμφωνα με την εν λόγω θεωρία, οι τιμές εξαρτώνται από την προσφορά χρήματος σε σχέση με την ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών που διατίθενται προς πώληση. Το χρήμα, όμως, περιλαμβάνει και τις τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες εξαρτώνται από την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Εκείνη την εποχή, ο Κέυνς έγραφε: «Κάποιοι φαίνεται να συμπεραίνουν ότι η παραγωγή και το εισόδημα μπορούν να ενισχυθούν μέσω της αύξησης στην ποσότητα του χρήματος. Είναι σαν να προσπαθείς να παχύνεις αγοράζοντας μεγαλύτερο ζωνάρι. Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, το ζωνάρι είναι πολύ πιο μεγάλο από τη μέση... ο καθοριστικός παράγοντας δεν είναι η ποσότητα του χρήματος αλλά το ύψος των δαπανών».
Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ακριβώς το ίδιο στηριζόμενες στην ίδια αβάσιμη θεωρία. Όπως είναι αναμενόμενο, η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για σκόπιμη προσπάθεια υποτίμησης του δολαρίου. Ο ακριβής στόχος, όμως, είναι η συνεπαγόμενη αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών σε βάρος των Κινέζων, των Ιαπώνων και των Ευρωπαίων παραγωγών.
Το ευρώ θα υπερτιμάται βαθμιαία, όπως ακριβώς συνέβη με την «ομάδα του χρυσού» τη δεκαετία 1930. Από τη στιγμή που η ευρωζώνη δεσμεύτηκε για λιτότητα, το μόνο της όπλο είναι ο προστατευτισμός. Εν τω μεταξύ, η πολιτική της Κίνας για αργή ανατίμηση του γιουάν έναντι του δολαρίου ίσως να γυρίσει μπούμερανκ, προκαλώντας τις ΗΠΑ για λήψη προστατευτικών μέτρων.
Η αδυναμία της συνόδου κορυφής του G20 στη Σεούλ να καταλήξει σε συμφωνία για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις μελλοντικές συμφωνίες για τα αποθεματικά ανοίγει το δρόμο για επανάληψη της δεκαετίας του 1930. Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η σύνεση και δεν θα αναδυθεί ένας νέος Χίτλερ.
*Ο Ρόμπερτ Σκιντέλσκι είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων στη Βρετανία και επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ. Επίσης, είναι συγγραφέας της πολυβραβευμένης βιογραφίας του οικονομολόγου Τζον Μέυναρντ Κέυνς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σχολής Πολιτικών Σπουδών της Μόσχας.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1901572

Μοντέλο στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα


Από το πάρτυ στη Bond Street του Λονδίνου, η Lisa Snowdon, μοντέλο και dj στο επάγγελμα, βρέθηκε στο νοσοκομείο και μάλιστα με μηνιγγίτιδα. Η 38χρονη καλλονή, που είναι το πρόσωπο της χριστουγεννιάτικης κολεξιόν του Marks & Spencer, αισθανόταν εδώ και μέρες κόπωση, ωστόσο νόμιζε ότι πρόκειται για γρίπη. Αναγκάστηκε ωστόσο να παραβρεθεί στο πάρτυ, καθώς ήταν η γυναίκα που θα άναβε τα χριστουγεννιάτικα φώτα του πιο διάσημου εμπορικού δρόμου του Λονδίνου για τα Χριστούγεννα. Μέχρι εκεί άντεξε. Μόλις άναψαν τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, εκείνη ένιωσε να «σβήνει» από την κούραση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα. Η Lisa Snowdon, πρώην φιλενάδα του Τζορτζ Κλούνεϊ, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού η κατάστασή της αντιμετωπίζεται.


http://www.protothema.gr/life-style/Hollywood/article/?aid=92456

Ανδρικές και γυναικείες φαντασιώσεις... Σε τι διαφέρουν; - Υγεία



Τι ερωτικά “παιχνίδια” παίζει το αντρικό μυαλό και τι το γυναικείο; Τελικά οι γυναίκες αποδεικνύονται πιο συναισθηματικές και στις φαντασιώσεις τους; Ποιος από τους δύο έχεις περισσότερες;

Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου μας βοηθάει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά σε κάτι τόσο προσωπικό, για να καταλάβουμε ίσως και τον διαφορετικό τρόπο “λειτουργίας” των δύο φύλων.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ
“Το περιεχόμενο των γυναικείων φαντασιώσεων είναι περισσότερο ρομαντικό και με μια αίσθηση υποχρέωσης, υποταγής και δέσμευσης απέναντι στον άντρα” σημειώνει η κ. Μίνου.
“Οι άντρες εμπνέονται περισσότερο εστιάζοντας σε μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικής δραστηριότητας”.
“Οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο οπτικά ερεθίσματα ενώ οι γυναίκες συναισθηματικές εμπλοκές”

Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες:

“Οι άντρες μοιάζει να φαντασιώνουν τον εαυτό τους ενεργητικό απέναντι στη γυναίκα και οι εικόνες τους επικεντρώνονται περισσότερο στο σώμα της” συνεχίζει η ψυχολόγος. “Αντίθετα οι γυναίκες είναι παθητικές στη σεξουαλική πράξη και επικεντρώνονται περισσότερο στο ενδιαφέρον που εισπράττουν από το σύντροφό τους”.
“Στις αντρικές φαντασιώσεις συχνά εμπεριέχονται περισσότερες από δύο παρτενέρ ταυτόχρονα ενώ στις γυναίκες είναι πιο σπάνια τέτοια σενάρια”.
“Και τα δύο φύλα φαντασιώνουν ότι επιβάλλονται στο σύντροφό τους υποχρεώνοντάς τον να ενδώσει στις προτιμήσεις του. Οι άντρες ωστόσο πιο συχνά έχουν τον επιβλητικό ρόλο και καθορίζουν το σεξουαλικό παιχνίδι, ενώ οι γυναίκες φαντασιώνουν πως υποτάσσονται στις προσταγές του”.

“Στους άντρες έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία φαντασιώσεων”.

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Η κ. Μίνου εξηγεί ότι “η ψυχολογία του ατόμου έχει κυρίαρχο ρόλο την ανάλογη στιγμή. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις ποικίλουν ανάλογα με τις εσωτερικές ανάγκες του ατόμου σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, υποδηλώνοντας στιγμιαίες επιθυμίες ή παρορμήσεις του”.

“Μέσα από το περιεχόμενό τους εκδηλώνει συναισθήματα και καταστάσεις που πιθανόν να μην του επιτρέπεται στην πραγματικότητα ή που αν συνέβαινε θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση. Μέσα από τις φαντασιώσεις του, του δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει, να μειώσει και να περιορίσει τις σεξουαλικές φοβίες και τα άγχη του”.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52977&catid=5&la=1

Στάση εργασίας την Πέμπτη στα μέσα μεταφοράς

Συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΕΘΕΛ στην πλατεία Κλαυθμώνος

 
http://img.protothema.gr/09DBCB105E14EF5FCBF8B6BD06929F5E.jpg
Στάση πραγματοποιούν απο τις 5.00 το πρωί οι οδηγοί της ΕΘΕΛ. Τα μπλε λεωφορεία θα βγούν ξανά στους δρόμους απο τις 7 το πρωί, ενώ θα συνεχίσουν τη στάση εργασίας στις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το µεσηµέρι µέχρι τις 4 το απόγευµα, ενώ όλοι οι εργαζόµενοι στα λεωφορεία θα πάρουν µέρος σε συλλαλητήριο στις 3 το µεσηµέρι στην πλατεία Κλαυθµώνος.

Ακινητοποιηµένοι θα µείνουν από τις 12 το µεσηµέρι έως τις 4 το απόγευµα και οι συρµοί του προαστιακού σιδηροδρόµου, του μετρό, του τραμ και του ΟΣΕ, ενώ από τις 12 έως τις 3 δεν θα κινηθούν ούτε τα τρόλεϊ. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ δεν θα λειτουργούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ


Από το newpost.gr
Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, θα καταφθάσει με έναν φάκελο υπό μάλης για να παρουσιάσει το νόμο που προωθεί για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "ΝP" ο νόμος θα προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας κατά τα πρότυπα του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος". Δηλαδή τη δημιουργία Α.Ε με δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες μετοχών  των αεροδρομίων ή συμβάσεις παραχώρησης για υπηρεσίες και υποδομές των αεροδρομίων.
Επίσης άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι: "εκκρεμότητες προγράμματος οικονομικής πολιτικής" με εισήγηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, "οδηγίες θαλάσσιας στρατηγικής" από την Τίνα Μπιρμπίλη, "αυθαίρετα περιστατικά" με εισήγηση του Χρ. Παπουτσή, οι ΔΕΚΟ και τα αεροδρόμια από τον Δημήτρη Ρέππα , ενώ σημαντική κρίνεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ιδίως μετά τους ελέγχους της τρόικας στην Αθήνα.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_3234.html

Jennifer Lopez: «Ο Κώστας Μαρτάκης με έχει… ξετρελάνει»


Για την εμπειρία της στην Ελλάδα και τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή της στην χώρα μας, μίλησε σε συνέντευξή της η διάσημη τραγουδίστρια Jennifer Lopez.

Στο υλικό που μετέδωσε αποκλειστικά η εκπομπή Super Star, μετά από ευγενική παραχώρηση του Σπύρου Πώρου, η Λατίνα ντίβα αποκάλυψε πόσο υπέροχα πέρασε στην Αθήνα και πόσο ευχαριστήθηκε την συναυλία της πριν από λίγους μήνες.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα και πέρασα πραγματικά υπέροχα. Και η φωτογράφιση σήμερα στην Ακρόπολη είχε τόση ενέργεια. Ήταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι που ήταν εκεί και ήταν όλοι πολύ συνειδητοποιημένοι ότι κάναμε κάτι ξεχωριστό,  που δεν είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό και προσπαθούσαμε να βγάλουμε ό,τι καλύτερο για να βγει απίθανο. Άρα το απολαύσατε; Το λάτρεψα. Παρ’ όλο που είμαι εξουθενωμένη αυτή την στιγμή, λάτρεψα την κάθε στιγμή».

Δήλωσε, δε, ότι ξετρελάθηκε με τον Κώστα Μαρτάκη, που είχε ανοίξει την συναυλία της. «Ο καλλιτέχνης που άνοιξε το σόου ήταν φανταστικός. Ο Κώστας Μαρτάκης!»

Η Lopez μίλησε όμως και για το μεγαλύτερο δώρο της ζωής της που δεν είναι άλλο από τα παιδιά της. «Το λατρεύω να είμαι μητέρα. Οπότε δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο; Τώρα όχι. Αλλά είναι καλά αφού έχετε τα παιδιά. Ναι αλλά αξίζει. Είναι ικανοποιητικό. Είναι ό, τι καλύτερο μου έχει συμβεί, όπως λένε οι περισσότερες γυναίκες και είναι αλήθεια, γιατί δεν θα σου ξανασυμβεί τίποτα τόσο μεγάλο. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο νοσοκομείο, μόλις είχα γεννήσει, με τα δύο μωρά δίπλα μου και σκεφτόμουν ότι αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα συμβεί ποτέ στην ζωή μου. Νιώθεις το μεγαλείο του να δίνεις ζωή σε δύο όμορφα πλάσματα! Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο». 

http://www.star.gr/life_style/69765/

Ημέρα γηπεδούχων…


Αφιλόξενοι αποδείχθηκαν οι γηπεδούχοι στη δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Στις 6 από τις 8 αναμετρήσεις οι ομάδες που έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους επικράτησαν, ενώ τα μόνα «διπλά» που σημειώθηκαν ήταν στο ΟΑΚΑ από τη Μπαρτσελόνα και στο «Άιμπροξ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το σκορ της ημέρας πέτυχε η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» πέταξαν ψηλά στο «Μεστάγια» και συνέτριψαν με 6-1 τη Μπούρσασπορ, η οποία σκόραρε για πρώτη φορά στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Ίντερ έστω και δύσκολα επικράτησε 1-0 της Τβέντε. Η Τότεναμ κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης, ενώ το ίδιο σκορ σημειώθηκε στο Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα και στο Σάλκε-Λιόν.

Τέλος, η Μάντσεστερ με ένα πέναλτι του Ρούνεϊ κατάφερε να φύγει νικήτρια με 1-0 από την έδρα της Ρέιντζερς.

Τα ματς:

1ος όμιλος

Ίντερ-Τβέντε 1-0 (55' Καμπιάσο)
Τότεναμ-Βέρντερ Βρέμης 3-0 (6’ Καμπούλ, 45' Mόντριτς, 79' Κράουτς)

Βαθμολογία
1. Τότεναμ 10 (15-8)
2. Ίντερ 10 (12-8)
3. Τβέντε 5 (6-8)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-12)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)
Τβέντε-Τότεναμ
Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ

2ος όμιλος

Σάλκε-Λιόν 3-0 (13' Φαρφάν, 20', 89' Χούντελααρ)
Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 3-0 (24', 90' Ζάχαβι, 74' Ντάγκλας)

Βαθμολογία

1. Σάλκε 10 (8-2)
2. Λιόν 9 (9-7)
3. Μπενφίκα 6 (6-10)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 4 (5-8)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ
Μπενφίκα-Σάλκε

3ος όμιλος
Ρέιντζερς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (87' πεν. Ρούνεϊ)
Βαλένθια-Μπούρσασπορ 6-1 (17' πεν. Μάτα, 21', 55' Σολδάδο, 30' Αντουρίθ, 37' Χοακίν, 78' Ντομίνγκεζ - 69' Μπατάλα)

Βαθμολογία
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 13 (6-0)
2. Βαλένθια 10 (14-3)
3. Ρέιντζερς 5 (2-5)
4. Μπούρσασπορ 0 (1-15)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια
Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς

4ος όμιλος
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3 (27', 69' Πέδρο, 62' Μέσι)
Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 1-0 (45’ πεν. Νομπόα)

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 11 (12-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-4)
3. Ρούμπιν 6 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-10)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=209862&cid=10

Τρελά ερωτευμένη!

Είναι ερωτευμένη και δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί δημόσια.

Ο λόγος για την Αντιγόνη Ψυχράμη, που συμμετείχε στο «Greek Idol» και κατάφερε να κερδίσει το κοινό με τις φωνητικές της ικανότητες.

Μιλώντας για τον έρωτα, η Αντιγόνη είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, είμαι ερωτευμένη αλλά δεν θα τα παρατούσα όλα για έναν έρωτα. Επίσης, όποιος θέλει να προστατέψει την προσωπική του ζωή μπορεί να το κάνει».


Πηγή: yupi.gr
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=209919&cid=11

Ευρώπη τέλος για τον Παναθηναϊκό

Μία αγωνιστική πριν τη λήξη της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε και το Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη Μπαρτσελόνα με 3-0 (προκρίθηκε και μαθηματικά ως πρώτη) και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Κοπεγχάγης στη Ρωσία, θα μεταβούν την τελευταία αγωνιστική στην πρωτεύουσα της Δανίας (7/12) για...τυπικούς λόγους.

Ο Πέδρο στο 27΄ και 69΄, ο Μέσι στο 62΄ ήταν οι σκόρερ των Καταλανών.

http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/80150/europi-telos-gia-ton-panathinaiko/

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση βροχής, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 20 βαθμών Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ και για τη Θεσσαλονίκη, όπου από το απόγευμα θα υπάρχει πιθανότητα βροχής, μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν κι εκεί νοτιοδυτικοί, με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς Κελσίου.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/80151/vroheros-kai-aurio-o-kairos/

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΔΕ για τον υποπτέραρχο που παρέσυρε τροχονόμο

ΕΔΕ για τον υποπτέραρχο που παρέσυρε τροχονόμο

Προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε βάρος υποπτεράρχου που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ για την συμπεριφορά του απέναντι σε τροχονόμο που διενήργησε τυπικό έλεγχο στο αυτοκίνητο του που εκινείτο σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από μήνυση του τροχονόμου, βάσει της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στο ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθούν τα ακριβή στοιχεία του περιστατικού ενώ θα ορισθεί τακτική δικάσιμος στο Αεροδικείο.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/80072/ede-gia-ton-upopterarho-pou-paresure-trohonomo/

 

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στη Ρουμανία.

Τα χορευτικά  του Παγκαλαβρυτινού στη Ρουμανία.
Για μια ακόμη  σημαντική εξόρμηση στο εξωτερικό  ετοιμάζονται τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού  Συλλόγου, τα οποία θα πάρουν μέρος  στο Αντάμωμα Ελληνισμού στη Ρουμανία.
Τα χορευτικά, προσκεκλημένα της Ένωσης Ελλήνων  Ρουμανίας, πρόεδρος της οποίας είναι  ο βουλευτής, Δρ Ντράγκος Γκαμπριέλ  Ζησόπουλος θα πάρουν μέρος στο καθιερωμένο  Αντάμωμα όλων των Ελληνικών Κοινοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο Βουκουρέστι  με τη συμμετοχή  40 ελληνικών κοινοτήτων στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για  ένα τετραήμερο ταξίδι στην παράδοση, μέσω του οποίου τα χορευτικά του  Παγκαλαβρυτινού θα έχουν την  ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουν την  πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και να προβάλουν την Αχαΐα.
Η αναχώρηση  της αχαϊκής αντιπροσωπείας η  οποία θα αποτελείται από 50 χορευτές με τους συνοδούς τους θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου και η επιστροφή  τους στις 29 του ίδιου μήνα, ενώ  στη διάρκεια του ταξιδιού η αποστολή θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί δεκάδες μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής.
Το πρόγραμμα  του ταξιδιού έχει ως εξής:
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου: Αναχώρηση ώρα 4 μ.μ. από Πάτρα. Ακολουθώντας τη διαδρομή Ιωάννινα –Εγνατία -Προμαχώνας, Βουλγαρία Σαντάνσκη, Σόφια, Ρουσέ άφιξη στο Βουκουρέστι, στο ξενοδοχείο Ambasador, το οποίο από το 1937 διαθέτει μακρά παράδοση στη φιλοξενία.
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: Βουκουρέστι. Υποδοχή της  αποστολής από τον πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας, Έλληνα Βουλευτή της Ρουμανίας, Δρ Ντράγκο Γκαμπριέλ Ζησόπουλο στα γραφεία του συλλόγου. Ξενάγηση στην πόλη.
Ώρα 6 μ.μ. τελετή έναρξης των κορυφαίων ετήσιων  πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ελλήνων  της Ρουμανίας με τη συμμετοχή 40 Ελληνικών Κοινοτήτων.
Σάββατο 27 Νοεμβρίου: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται. Στη συνέχεια επίσκεψη στο παλάτι του Τσαουσέσκου και περίπατος στην πόλη.
Απόγευμα  επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής.
Κυριακή  28 Νοεμβρίου: Πρωινό και επίσκεψη στα  καταστήματα. Αναχώρηση για  Ελλάδα. 
http://www.pankalavritinos.com/products/stin-roumania/

Καθυστέρηση πληρωμής στις ένοπλες δυνάμεις


Αλήθεια γιατί δεν ακούστηκε πουθενά στα Μ.Μ.Ε πως για πρώτη φορά στα χρονικά οι ενοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας...
δεν πληρώθηκαν κανονικά στις 22 του τρέχοντος μήνα μα εχουμε ενημέρωση γα 27 και βλέπουμε.Και απο τον άλλο μήνα φημολογείται για +5 μέρες μετέπειτα η μισθοδοσία και περικοπή ολων των οδοιπορικών.Και οι μεταθέσεις φυσικά δεν μειωνονται με αποτελεσμα μια πιθανη μετάθεση η να σε διαλυσει οικονομικά και να σε οδηγησει σε αδιέξοδο,ή να σε χωρίσει η γυναίκα σου.



Περισσότερα:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_299.html

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΑΡΗ ΥΠΕΡ ΣΟΥ











http://mosxatotaurosmazi.blogspot.com/

Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αθλητισμό




του Τάσου Παπαχρίστου(goalnews)

Τι κρύβεται άραγε, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι που δηλώνουν καλά πληροφορημένοι, σε ένα από τα συρτάρια του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού;
Τι εισηγήσεις υπάρχουν από συμβούλους του με σπουδές in USΑ
Λέτε να έχουμε μία επανάσταση που θα ξεκινάει από τα σχολεία ή αυτές οι σκέψεις μπορούν κάλλιστα σήμερα να χαρακτηριστούν ως ουτοπικές;
Οι πληροφορίες που αρχίζουν και διαρρέουν με τη συχνότητα σταγόνων νερού το τελευταίο διάστημα αναφέρουν την ύπαρξη ενός σχεδίου τύπου «Καλλικράτης», αποκλειστικά για τον αθλητισμό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, που ασφαλώς θα φέρει την ονομασία κάποιου άλλου αρχαίου προγόνου μας, με αθλητική, αυτήν τη φορά, προέλευση.
Αλλωστε η νέα κυβέρνηση έχει αποκτήσει μία μανία να βαφτίζει τις αλλαγές και τα νομοσχέδια με κύρια έμπνευση τα χρόνια της αρχαιότητας.
Η κατηγοριοποίηση των αθλημάτων στις αρχές της χρονιάς ίσως αποτελέσει και το πεδίο εκκίνησης για την ενοποίηση των αθλητικών ομοσπονδιών με κοινές καταβολές που ως απώτερο στόχο δεν θα έχει όμως ένα καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα, αλλά απλά τις περικοπές στα έξοδα.
Αυτή η ιδέα δεν είναι βέβαια καινούργια. Την είχε φέρει κάποτε στην επιφάνεια και το παλαιό ΠΑΣΟΚ με πρώτη προτεινόμενη ενέργεια τη χωροταξική ένωση των ομοσπονδιών σε ένα και μοναδικό κτίριο, που θα τις απάλλασσε εξ ολοκλήρου και διά παντός από τον βραχνά του ενοικιοστασίου.
Τώρα είναι φανερό ότι η πολιτεία ψάχνεται ακόμα περισσότερο. Αρχικά για μία ενοποίηση χώρων και αθλημάτων ?δύσκολα θα συμβεί πάντως κάτι τέτοιο- και κατόπιν για πλάνα ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι διαχείρισης του πρωταθλητισμού.
Μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά ανεφάρμοστα αν δεχτούμε ως ορθές τις πληροφορίες ότι η επανάσταση θα ξεκινήσει από τα σχολεία.
Ποια σχολεία;
Αυτά που στην πλειονότητά τους έχουν γυμναστές και όχι προπονητές
Αυτά που δεν διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις
Αυτά που σήμερα γεννούν αδιάφορους καθηγητές και προβληματικούς πολίτες
Στις ΗΠΑ ο αθλητισμός πράγματι καλλιεργείται σχεδόν στο σύνολό του σε κολέγια και πανεπιστήμια, αλλά όλα τους είναι ιδιωτικά.
Οι γονείς πληρώνουν, τα πανεπιστήμια προσφέρουν μέσα, προπονητές, υποτροφίες και τα σχολεία ακόμα και στα μικρότερα χωριά διαθέτουν κλειστά γυμναστήρια κατασκευασμένα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν θέλουμε να λάβουμε ως υπόδειγμα δράσης τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και κατόπιν να τα εφαρμόσουμε εδώ, τότε θα πρέπει να έχουμε εφεύρει νωρίτερα ως Ελλάδα τη μηχανή του χρόνου για να ένα πελώριο άλμα στο μέλλον

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16985&subid=2&pubid=86968720