Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

TO BE CONTINUED... COMING SOON IN 3-4 MONTHS







Η Renault κατέκτησε τον τίτλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… φορτηγών


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Αν νομίζετε ότι αγώνες διεξάγονται μόνο με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες είναι σίγουρο πως γελιέστε. Στην Ευρώπη ζει και… βασιλεύει το πρωτάθλημα φορτηγών που παρουσιάζει τρομερό ενδιαφέρον εξαιτίας του πλούσιου θεάματος που προσφέρουν οι τράκτορες – τέρατα, που λαμβάνουν μέρος.

Τη φετινή περίοδο η Renault Trucks - MKR Technology ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων φορτηγών τερματίζοντας στην κορυφή του βάθρου, έχπντας κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο. Το ισπανικό γκραν πρι σηματοδότησε μία θριαμβευτική κατάληξη της σεζόν με ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μεταφράστηκε σε τρεις θέσεις στο βάθρο και μία πρωτιά στη βαθμολογία με διαφορά 27 βαθμών από τον δεύτερο.

Αυτός ο τίτλος -  ο πρώτος για τη Renault Trucks – είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την γαλλική εταιρία και αυτό διότι πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε καν σαν αγωνιστική ομάδα. Ένα επίτευγμα το οποίο καταξιώνει όλη τη δουλειά των οδηγών, μηχανολόγων και μηχανικών, όπως και τις βελτιώσεις που έγιναν στα φορτηγά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.


Πάρτε μία γεύση από αγώνα με… φορτηγά
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=202276&cid=12


Χωρίς... γυμναστές τα αθλητικά σχολεία της χώρας





Στον αντίποδα της επικοινωνιακής επιτυχίας του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στον οποίον συμμετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Ενωτική Κίνηση Αδιόριστων Γυμναστών με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η βάση του ελληνικού αθλητισμού, το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα δημόσια σχολεία.
Συγκεκριμένα, η Κίνηση υπογραμμίζει πως εδώ και δυο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν προσληφθεί οι Γυμναστές όπως γίνονταν κάθε χρόνο για την στελέχωση τουλάχιστον χιλίων αδιόριστων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια της Χώρας.
«Ο παραμελημένος κρίκος της εκπαίδευσης»
Σύμφωνα με την Κίνηση, τα σχέδια του υπουργείου για το «νέο σχολείο» δίνουν έμφαση στην ψηφιακή επανάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό έως και αυτονόητο αλλά δεν αποτελεί τόσο βασική προϋπόθεση για μια πολιτισμένη «κουλτούρα ζωής» όσο η ισορροπημένη σωματική άσκηση. Η λειτουργία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα ελληνικά σχολεία έχει έντονα αρνητικές πολιτισμικές προεκτάσεις αφού, όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση: «με τον τρόπο που υφίσταται και λειτουργεί εδώ και χρόνια απέδειξε ότι αποτελεί κυρίως εργαλείο κατασκευής «υπνωτισμένων» καταναλωτών και υποψηφίων πελατών του επαγγελματικού αθλητισμού, οι οποίοι στις περισσότερες τις μελέτες καταλαμβάνουν εντυπωσιακά αρνητικές πρωτιές στα θέματα υγείας και στάσης ζωής.»
Ως προς αυτό, απαράδεκτη είναι η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη για την παιδικής παχυσαρκίας (πρώτη μαζί με τις Η.Π.Α.), ένα φαινόμενο που σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας μπορεί να αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της καθημερινής άσκησης στο σχολείο σε σχέση με τη σχολική γυμναστική δύο φορές την εβδομάδα (που είναι ο κανόνας για τα ελληνικά σχολεία).
Έτσι η πολιτεία καλείται να επανεξετάσει την πολιτική της ως προς την άσκηση, πρωτίστως για να προστατεύσει τους μαθητές από την παχυσαρκία, την καθιστική ζωή, και τις χρόνιες σωματικές και νοητικές παθήσεις, και δευτερευόντως, επειδή η τακτική άσκηση συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη.
Τίτλοι τέλους για τα Αθλητικά Σχολεία;
Οι παραλήψεις του υπουργείου σχετικά με τον αθλητισμό στα ελληνικά σχολεία γίνεται πιο σαφής στην περίπτωση των Αθλητικών Σχολείων, οι μαθητές των οποίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντιμετωπίζονται ως ανύπαρκτοι στα σχέδια του υπουργείου. Χαρακτηριστική αυτής της κατάστασης είναι η παρατεταμένη αναβολή της πρόσληψης νέων γυμναστών και προπονητών που προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο. Επίσης, προκύπτει πρόβλημα από την απουσία γυμναστών για συγκεκριμένα αθλήματα με αποτέλεσμα οι μαθητές να «περιφέρονται άσκοπα» στο σχολείο ή ακόμη και να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα Αθλητικά Σχολεία στα οποία φοιτούν είδη για χρόνια.
Όπως καταγγέλλουν οι γυμναστές, ο θεσμός του Αθλητικού Σχολείου και κατ’ επέκταση ο ελληνικός αθλητισμός έχει σήμερά μια απογοητευτική και παρακμιακή εικόνα, λόγω της «εσκεμμένης ποιοτικής υποβάθμισης» με αφορμή την οικονομική κρίση, καθώς και της «αποδεδειγμένης διαχρονικής έλλειψης τεχνογνωσίας.» Φυσικά, κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά αρμόζει σε ένα θεσμό που έχει συνεισφέρει στην ανάδειξη Ελλήνων πρωταθλητών και ολυμπιονικών, πολλοί από τους οποίους μάλιστα έχουν επιστρέψει εκεί ως προπονητές.
http://tvxs.gr/

Χάος στην Αθήνα από τα 300 εκτός λειτουργίας φανάρια




Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε 23 κεντρικές διασταυρώσεις δρόμων, όπως στη Μεσογείων, την Παπαδιαμαντοπούλου, τη Βασ. Σοφίας, την Βασ. Όλγας, την Βασ. Κωνσταντίνου, την Καβάλας, την γέφυρα Μοσχάτου στην Πειραιώς στην Κηφισίας στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως.
Από νωρίς το πρωί, την κίνηση ρυθμίζουν οι άνδρες της τροχαίας, ωστόσο, το βράδυ οι διασταυρώσεις κλείνουν με κώνους ή ταινίες για το φόβο τροχαίων ατυχημάτων.
Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς προσοχή και χαμηλές ταχύτητες.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχουν αντιμετωπισθεί τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία ορισμένων φαναριών στο λεκανοπέδιο, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδης.
"Το πρόβλημα δεν είναι στην έκταση που παρουσιάζεται", σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για περίπου 20 κόμβους στο κέντρο και 10-15 σε περιφερειακούς δήμους.
Όπως είπε, ο κ. Οικονομίδης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη συμμετοχή της εταιρίας Siemens στο θέμα της λειτουργίας των φαναριών, αλλά και στα έργα του μετρό που έχουν καθυστερήσει.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, σε κυβερνητικό επίπεδο, για την επίλυση συνολικά του προβλήματος.
Το θέμα με τα φανάρια έχει δύο παραμέτρους. Τα προβλήματα που αφορούν συνολικά τον κομβικό του εξοπλισμό, ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ. αλλά και τα προβλήματα με τα αναλώσιμα υλικά, λαμπτήρες, καλωδιώσεις κλπ. Μεγάλο τμήμα του συστήματος φαναριών, έχει αναλάβει η Siemens.
Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός για τη συντήρηση του δικτύου φαναριών που τον έχει κερδίσει μία άλλη εταιρία, η οποία τις επόμενες 2-3 ημέρες θα ομαλοποιήσει το σύστημα και όπου απαιτείται κομβικό υλικό (κοντρόλες κλπ) μεταφέρεται από άλλα σημεία του δικτύου. Ωστόσο θα πρέπει μέσα σε ένα μήνα να έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με τη Siemens που έχει το μεγαλύτερο μέρος του κομβικού εξοπλισμού και του δικτύου.
Το υπουργείο Υποδομών, προτίθεται να προχωρήσει σε δύο διαγωνισμούς, έναν για τον κομβικό εξοπλισμό (ρυθμιστές, κοντρόλες κλπ) και έναν για τα συμβατικά υλικά (λαμπτήρες κλπ), για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση του δικτύου.
Σε ότι αφορά τα έργα του μετρό, οι σταθμοί και προς το Ελληνικό και προς τις άλλες επεκτάσεις έχουν προχωρήσει κατά 80-90%, όμως η συμμετοχή της Siemens που έχει κερδίσει το διαγωνισμό στα ηλεκτρομηχανικά καθυστερεί την ολοκλήρωσή τους και θα πρέπει να βρεθεί λύση.
Ο κ. Οικονομίδης, είπε ότι έχει γίνει μελέτη για το πρόβλημα από επιτροπή, οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς, αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχει το Υπουργικό Συμβούλιο.

http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society

Μωρά άστεγοι στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας


Γροθιά στο στομάχι της κατά τα άλλα σύγχρονης πολιτισμένης κοινωνίας μας αποτελούν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ALPHA σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας. Μωρά παιδιά 2 και 3 ετών ζουν άστεγα και κοιμούνται τα βράδια στο δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ δίπλα στο σταθμό Λαρίσης, έχοντας για μαξιλάρι το… συρματόπλεγμα της περίφραξης. Οι γονείς τους πάμπτωχοι και άστεγοι, δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα περισσότερο από την αγάπη τους και μία κουβέρτα.
Οι περαστικοί ρίχνουν κλεφτές ματιές, ενώ οι γείτονες θέλοντας να βοηθήσουν, τους πήγαν ένα καρότσι και πολλά παιχνίδια. Για φαγητό υπάρχει το συσσίτιο της κοντινής εκκλησίας, όμως το νερό το στερούνται, αφού κάποιος έκοψε την υδροδότηση στην πλατεία πριν 10 μέρες. Σκληρές οι εικόνες όμως και στο… άβατο των άστεγων της Αθήνας, στον πεζόδρομο πίσω από την Νομική και δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες. Σε αυτά παγκάκια πριν λίγες μέρες έχασε την ζωή του ένας άστεγος για ασήμαντη αφορμή. Ο Γιάννης είναι άστεγος 5 χρόνια και ο μόνος που δέχθηκε να μιλήσει στον ALPHA και τον ρεπόρτερ Αλέξη Κουβέλη. Είχε επιχείρηση στην Κρήτη, κτήματα με λιόδενδρα και ήταν νοικοκύρης. Τώρα τρώει στο συσσίτιο και κοιμάται στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Υπό την καθοδήγησή του η κάμερα κατέγραψε πόσο σκληρή είναι η ζωή στον δρόμο. Τέσσερις άστεγοι σε άθλια κατάσταση είχαν αποκοιμηθεί αδιαφορώντας για την κίνηση γύρω τους έξω από την Κοραή και όπως κάθε βράδυ κάποιος το εκμεταλλεύεται. Ένας νεαρός άστεγος πλησίασε και άρχισε να ψάχνει τα αποφάγια τους. Διακινδυνεύοντας τη ζωή του άρπαξε ένα κομμάτι πίτσα και άρχισε να το τρώει πριν καν απομακρυνθεί και περάσει την Σταδίου. Αν τον έβλεπαν, θα είχε γίνει σύρραξη. Αυτοί οι τέσσερις άνδρες έχουν μόνο το πόστο τους, στο οποίο δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κανείς και αυτό το φαγητό.
http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society
Η σύζυγος του εκλιπόντα Δημάρχου θα ηγηθεί του συνδυασμού



Η σύζυγος του άτυχου υποψηφίου Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά θα ηγηθεί του συνδυασμού του στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στις 14 Νοεμβρίου. Ο συνδυασμός του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη (φωτό) αναδείχθηκε πρώτος με 33,5% στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ωστόσο ο ίδιος έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα, παθαίνοντας ανακοπή ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Ο συνδυασμός «Νέα Προοπτική-Γ. Αποστολάκης» συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση, όπως ορίζει ο νόμος, αποφάσισε ομόφωνα και έθεσε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου τη χήρα του αποβιώσαντος, η οποία καλείται να μεγαλώσει πλέον μόνη της και τα τρία ανήλικα παιδιά της. 


http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society

Στην κάλπη με το... νυφικό!




Άφωνη η εφορευτική επιτροπή

Ο γάμος είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα. Το γαμήλιο πάρτι είχε μόλις τελειώσει. Και το ζευγάρι σκέφτηκε: «Βρε, δεν πάμε και να ψηφίσουμε τώρα για να απολαύσουμε με την ησυχία μας μετά την πρώτη νύχτα-μέρα του γάμου;». 

Έτσι η εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα της πλατείας Βουδ στην Πάτρα είδε έκπληκτη, λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης την περασμένη Κυριακή, να μπαίνουν η νύφη κι ο γαμπρός, συνοδευόμενοι από τον κουμπάρο!

Όπως εξήγησε το ζευγάρι, αποφάσισαν να πάνε να ψηφίσουν μόλις άνοιξαν οι κάλπες καθώς λίγη ώρα νωρίτερα είχαν σταματήσει ο χορός και τα τραγούδια από το γαμήλιο γλέντι, κι έτσι θα μπορούσαν μετά να επιστρέψουν σπίτι τους και να απολαύσουν τις πρώτες ώρες του έγγαμου βίου... 
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/72617/stin-kalpi-me-to-nufiko/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ


ΜΠΡΟΣΤΑ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ Β' ΚΥΡΙΑΚΗ






http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/


11 Νοεμβρίου 2010 
Δελτίο τύπου

Με κεντρικό σύνθημα «Την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επιλέγουμε τον καταλληλότερο για Δήμαρχο» ο υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου σε μία  σημαντική συγκέντρωση χθες Πέμπτη στον Ταύρο αναφέρθηκε  με σαφήνεια σε όλους και για όλα: για τη μεγάλη αποχή, για τον αντίπαλό του Βασίλη Σπανάκη, τους άλλους συνδυασμούς και ιδιαίτερα εκείνον του Άρη Κρεμμύδα. Στη συνέχεια ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας


…….. …Σήμερα, εδώ, θέλω να ζητήσω από όλες και όλους σας να προσέλθετε και πάλι ενεργά στις κάλπες την Κυριακή. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή! Δεν πρόκειται ούτε να εκβιάσουμε, ούτε να τάξουμε όπως κάνει ο δεύτερος συνδυασμός ζητώντας τη ψήφο των πολιτών. Η μόνη μας δέσμευση είναι η υπεροχή του προγράμματός μας και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
   Όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού αγώνα, δεν μοίρασα υποσχέσεις! Μίλησα σε όλους σας με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν με ενδιαφέρουν οι παρασκηνιακοί μηχανισμοί! Δεν με ενδιαφέρουν οι ανταγωνισμοί και οι άγονες αντιπαραθέσεις.. Στέκομαι μακριά από την πόλωση, έξω από τις ακρότητες! Όπλο μου είναι οι δεσμεύσεις. Το πρόγραμμά μας είναι το σημείο υπεροχής μας…..Μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου με την ψήφο σας, θα συνεργασθούμε με όλες και όλους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. Από την επόμενη μέρα της εκλογής μας θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών!

   Η άνοδος του ποσοστού της αποχής αποτελεί το κρίσιμο χαρακτηριστικό των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η αποχή δηλώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος ανεξαιρέτως.  Κατανοώ την απογοήτευση όσων δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή. Μην αφήσετε αυτή την απογοήτευση να μας καταδικάσει σε αδράνεια και απαξίωση. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν ώστε να έλθει ξανά η πολιτική στα ανθρώπινα μέτρα. Να μην είναι απρόσωπη και απόμακρη. Θα ενισχύσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών με μέτρα και ενέργειες που θα εγγυώνται την αξιοπιστία και την ισονομία, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
………………………………………………………………………………………….
   Φίλες και φίλοι,
Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια, ποτέ όμως δεν επεδίωξα κεντρικές πολιτικές καριέρες και διορισμένες κομματικές καρέκλες! Μην επιτρέψετε να διοικήσουν όσοι στοχεύουν μόνο σε πολιτική καριέρα! Αξίζετε έναν Δήμαρχο που θα δουλεύει μόνο για εσάς και την πόλη κι όχι για το κόμμα και για κεντρικές θέσεις εξουσίας.
……
Μιλώντας για μικροπολιτικά παιχνίδια, αναφέρομαι στο αντίπαλο συνδυασμό της δεύτερης Κυριακής, αυτόν του συνυποψήφιου μου, Βασίλη Σπανάκη. Ο κύριος Σπανάκης χρησιμοποιεί την πολιτική μόνο ως μέσο ανάδειξης και καριέρας. Από τη μία φοράει το κοστούμι του κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη ντύνεται με το πουκάμισο της αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Σπανάκης προσπάθησε να απαξιώσει συνολικά το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής. Αναφέρεται σε ανύπαρκτα σκάνδαλα, συκοφαντεί χωρίς στοιχεία για διαφθορά και σπατάλη. Τέσσερα χρόνια τώρα, δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα θετικό σημείο, ψηφίζοντας «κατά» σε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Ο κ. Σπανάκης έχει να επιδείξει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δε γνωρίζω άλλη περίπτωση που μία παράταξη να συρρικνώνεται τόσο γρήγορα με διαγραφές και αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της. Ο κ. Σπανάκης μέχρι σήμερα, ήταν απών από όλες τις σημαντικές αποφάσεις και δράσεις για την πόλη. Δεν είχε ούτε τη μεγαλοψυχία να παρευρεθεί στα πρόσφατα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου, ενός κτιρίου κόσμημα για τον νέο μας Δήμο. Ο κύριος Σπανάκης επέλεξε να απουσιάσει επιδεικτικά με βάση μόνο μικροκομματικούς και προσωπικούς υπολογισμούς.
   Σε προχθεσινή επιστολή που κυκλοφόρησε στους κατοίκους ο κύριος Σπανάκης, μάταια προσπαθεί να στρέψει εις βάρος μου όλους όσους ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς, ερμηνεύοντας την ψήφο τους, ότι δήθεν καταδίκασαν το σημερινό σύστημα διοίκησης του Δήμου Μοσχάτου. Δυστυχώς γι αυτόν, δε γνωρίζει ότι το ποσοστό αποδοχής του έργου της Δημοτικής Αρχής στο Μοσχάτο, με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν, αγγίζει το 70%! Ταυτόχρονα προσπαθεί να τους ενοποιήσει με βάση αντιμνημονιακό μέτωπο. Μήπως μπορεί να μας πει ο κύριος Σπανάκης τι θα λέει όταν αύριο θα προσχωρήσει στο νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη; Σε ποια αντιμνημονιακή βάση τότε θα αναφέρεται;
   Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, θέλω να απευθυνθώ και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε την ήπια, σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική που ασκούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Μοσχάτου. Ο νέος Δήμος απαιτεί μία ισχυρή ομάδα στο τιμόνι της διοίκησης γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα. Δεν χρειάζονται διαχωρισμοί και αυτοσχεδιασμοί που θα βάλουν σε κίνδυνο τις κατακτήσεις τόσων χρόνων. Χρειάζονται φερέγγυα πρόσωπα και αξιόπιστες δράσεις.
 ……………………….
Θέλω, επίσης, να αναφερθώ στις δυνάμεις της Αριστεράς, με την οποία βρεθήκαμε πολλές φορές δίπλα-δίπλα, σε κοινούς αγώνες και σε σημαντικές διεκδικήσεις.  Για τους δύο συνδυασμούς που εκφράζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Συνασπισμό/ Σύριζα με επικεφαλής τον κύριο Κυριαζίδη και τον κύριο Σωπάκη αντίστοιχα, θέλω να πω ότι τιμώ τους αγώνες τους.
      Είναι όμως δυνατόν να υπάρξει αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση με κυρίαρχο στοιχείο τον αντι μνημονιακό χαρακτήρα;
      Είναι δυνατόν να λυθούν σύνθετα προβλήματα όταν δεν μπορούν να συνεργασθούν με καμία άλλη δύναμη;
  Θέλω, όμως, να βεβαιώσω ότι μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου με την ψήφο των πολιτών, θα συναντηθούμε με όλες και όλους εκείνους που διεκδικούν το όραμά τους να γίνεται πράξη. Ο πλούτος των ιδεών της αριστεράς και οι σημαντικοί άνθρωποι που τις εκφράζουν, είναι απαραίτητοι για να κερδηθούν τα μεγάλα στοιχήματα. Χωρίς καπελώματα, δίχως ηγεμονισμούς, σεβόμενοι τις μεταξύ μας διαφορετικότητες, έχουμε πολλά κοινά μετερίζια με την αριστερά και τους ανθρώπους της.

   Θα ήθελα να αναφερθώ και στην παράταξη του Δημάρχου Ταύρου, κ. Δημήτρη Σούτου. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω από αυτό το βήμα, ότι θα αξιοποιήσουμε τα θετικά που αφήνει στην περιοχή μετά από 12 χρόνια δημαρχίας. Ο συνδυασμός του εκπροσωπεί πολλές προοδευτικές δυνάμεις με κοινές αφετηρίες που πασχίζουν για μία ισχυρή και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό τους καλώ να μας υποστηρίξουν τη Β’ Κυριακή για το κοινό μέλλον του νέου μας Δήμου.
  
   Θέλω να αναφερθώ και στο συνδυασμό του Άρη Κρεμμύδα. Η παράταξή του κατάφερε να κερδίσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό της εμπιστοσύνης των πολιτών και με οριακή διαφορά δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.
   Ο Άρης Κρεμμύδας προέρχεται από τις δυνάμεις που συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου. Είναι συναγωνιστής και ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Μοσχάτο για πολλά χρόνια. Δυστυχώς, δύσκολες συγκυρίες και άτυχοι χειρισμοί, τον έφεραν σε ξεχωριστό δρόμο.
   Θέλω από εδώ, δημόσια και δεσμευτικά, να δηλώσω πως ό,τι δεν καταφέραμε χθες, μπορούμε να το προσπαθήσουμε αύριο. Να ξαναδούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες για συμπαρατάξεις στο κρίσιμα θέματα του νέου Δήμου.
   Με τον Άρη Κρεμμύδια και με όλες τις δυνάμεις που εκφράζει, μας ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινοί αγώνες. Ο δρόμος για συνεννόηση και συνεργασία είναι αναγκαίος και από την πλευρά μας ανοικτός.

   Απευθύνω, λοιπόν, κάλεσμα στις δυνάμεις του συνδυασμού του Άρη Κρεμμύδα «Πολίτες μπροστά», ότι την Κυριακή επιλέγουμε Δήμαρχο. Επιλέγουμε τον καταλληλότερο για Δήμαρχο. Τους καλώ να τοποθετηθούν επί της ουσίας. Είναι μία κρίσιμη εκλογή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Προχωράμε μπροστά, δεν πρέπει να μείνουμε στάσιμοι!
………………………………………………………………………………………

   Η ψήφος σας, αποτελεί προσωπική μου δέσμευση!


Mε τι καιρό θα πάμε να ψηφίσουμε στην κάλπη;
Με άστατο καιρό θα γίνει η έξοδος των ψηφοφόρων για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα Παρασκευήσποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ σχετική βελτίωση θα υπάρξει από το Σάββατο - κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον την ημέρα των εκλογών θα υπάρχει καλύτερος καιρός και πιο καθαρή ατμόσφαιρα, αφού οι (λασπο)βροχές θα έχουν κατεβάσει στο έδαφος την αφρικανική σκόνη που βαρύνει τις τελευταίες μέρες την ατμόσφαιρα.

Αλλο χαρακτηριστικό του καιρού του επόμενου τριημέρου είναι η πτώση της θερμοκρασίας, κάτι αναμενόμενο με βάση ότι έτσι κι αλλιώς η θερμοκρασία είχε ξεχαστεί  ψηλά τις τελευταίες ημέρες.  Μπορεί να είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια Νοέμβρη μήνα να βγάζουμε τα χειμωνιάτικά μας, ωστόσο, φέτος είναι ακόμα καλοκαίρι. Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου του μήνα και την σύγκρισή τους με τα αντίστοιχα διαστήματα των προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι φέτος ζούμε τον πιο θερμό Νοέμβρη από το 1961.

Στην Αθήνα η μέση μέγιστη θερμοκρασία, όπως προκύπτει από τις τιμές που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, ήταν 22 βαθμοί Κελσίου. Αυτή η τιμή είναι κατά 2,2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την αντίστοιχη μέση τιμή της τελευταίας πεντηκονταετίας (ο μέσος όρος είναι 19,8 βαθμοί).

Πάντως, σε απόλυτους αριθμούς, η μέγιστη θερμοκρασία των 25 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή θεωρείται συνηθισμένη για την εποχή, καθώς έχει παρατηρηθεί 50 φορές τα τελευταία 100 χρόνια, δηλαδή μία φορά κάθε δύο Νοεμβρίους.

Ωστόσο, παραδοσιακά ο Νοέμβρης είναι απρόβλεπτος. Για παράδειγμα, ενώ φέτος αλλά και πέρυσι ψηνόμαστε από την ζέστη, στις 4 Νοεμβρίου του 2006 είχε σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο πλανήτης εισέρχεται σταδιακά σε μια περίοδο απορρύθμισης του κλίματος, η οποία οφείλεται σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Για αυτό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλά ποιος ακούει;

http://www.star.gr/ellada_kosmos/68063
Το παίρνει το κορίτσι ο Φορλάν!
Το 2010 ήταν μια εξαιρετική -ποδοσφαιρικά- χρονιά για τον Ντιέγκο Φορλάν, τόσο σε συλλογικό επίπεδο με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων με τη φανέλα της Ουρουγουάης στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Έτσι, με τον επαγγελματικό βίο να γνωρίζει μεγάλες δόξες,  ο Ουρουγουανός επιθετικός αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα και στην προσωπική του ζωή.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα ν’ αποκαταστήσει την εκλεκτή της καρδιάς τουπου δεν είναι άλλη από την 21χρονη Ζάιρα Νάρα, μοντέλο από την Αργεντινή, με την οποία είναι μαζί εδώ και 2 περίπου χρόνια.

Η ώρα η καλή!













http://www.star.gr/

12.11.2010
10:48
Δεν τα βρίσκουν με τίποτα στο G20
Με διαφωνίες ακόμα και για την ατζέντα των συναντήσεων ξεκίνησε την Πέμπτη η συνεδρίαση της G20.

Οι χώρες που συμμετείχαν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα ελλείμματα, τους προστατευτικούς κανόνες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι.

Οι «μεγάλες δυνάμεις» χωρίστηκαν στα δύο. Από την μία οι ΗΠΑ με τους «συμμάχους» της θέλησε να πείσει την Κίνα να συμφωνήσει στην ανατίμηση του νομίσματος και από την άλλη τα κράτη που δεν συμφωνούν με την απόφαση της FED να ρίξει 600 δις δολάρια στην Αμερικάνικη αγορά και να μειώσει την αξία του δολαρίου.

Πάντως, οι υπουργοί που συμμετείχαν στην Σύνοδο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιρλανδίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο μηχανισμός στήριξης δεν αφορά υφιστάμενα χρέη.

http://www.star.gr/politics/68242



Ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών

Φορολογική αστυνομία και αυτόφωρο για τα έσοδα




Επιτάχυνση των διαδικασιών όσον αφορά στην εφαρμογή των νέων μεθόδων σύλληψης της φοροδιαφυγής, αλλά και τιμωρίας των παραβατών, ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, τέθηκε επί τάπητος το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση της εκδίκασης μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και επίκειται η συζήτησή του, αλλά και το θέμα της συγκρότησης της οικονομικής αστυνομίας.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το ν/σ που αφορά την επιτάχυνση εκδίκασης μεγάλων φορολογικών υποθέσεωνΘα πρέπει να αναφερθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όπως από τις αρχές του 2011 γίνει μια νέα αρχή όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ στο πλαίσιο αυτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει δίκες «εξπρές» για τους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να παραπέμπει στο αυτόφωρο όσους εντοπίζονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στα δικαστήρια εκκρεμούν φορολογικές υποθέσεις που αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ, ενώ οι φορολογικές δίκες φτάνουν τις 150.000 και ο χρόνος εκδίκασης αγγίζει τα 7 με 10 χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσουν.
Με το νέο καθεστώς που θα θεσπιστεί η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι οι χρόνοι εκδίκασης των φορολογικών υποθέσεων θα μειωθούν σημαντικά με αποτέλεσμα το δημόσιο να μπορεί να εισπράττει σε εύλογο χρονικό διάστημα τους φόρους και τα πρόστιμα που θα καταλογίζονται για τις εκάστοτε παραβάσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων και ως εκ τούτου θα ελαχιστοποιηθεί η ζημιά του Δημοσίου.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ υπό τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου φαίρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ενεργοποίηση και αναβάθμιση του Τμήματος Εσωτερικών Yποθέσεων του υπουργείου.
«Μυστική» αστυνομία
Στη«μάχη» κατά της φοροδιαφυγής το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να ρίξει και τη «μυστική» οικονομική αστυνομία, η οποία θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ.
Η «μυστική» οικονομική αστυνομία, αλλά και γενικότερα όλα τα νέα «όπλα» που θα υιοθετηθούν από τις αρχές του 2011, θα έχουν ως στόχο τον εντοπισμό ειδικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής που αφενός έχουν σχέση με τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, αφετέρου δε με το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.
Προς την κατεύθυνση εξάλλου αυτή η κυβέρνηση σχεδιάζει τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της επιτροπής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τη στελέχωσή της με εξειδικευμένο προσωπικό υψηλών προσόντων και την ενίσχυσή της με επαρκή και κατάλληλα τεχνικά μέσα.
Τράπεζα της Ελλάδος: Το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής προβλέπει θεσμικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τον αγώνα κατά της σπατάλης, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Επίσης εξετάζεται η υιοθέτηση «προχωρημένων» μέτρων για την πάταξη του φαινομένου του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, τα οποία εφαρμόζονται στις ΗΠΑ και μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η θέσπιση της υποχρέωσης των ίδιων των πολιτών να αποδεικνύουν ότι τα χρηματικά ποσά που διακινούν μέσω των τραπεζών έχουν νόμιμη προέλευση και ο αυτόματος χαρακτηρισμός των χρηματικών ποσών που δεν δικαιολογούνται επαρκώς ως «μαύρων».
Στο «κυνήγι» φυσικά του «μαύρου» χρήματος, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», η κυβέρνηση θα βάλει λογιστές - φοροτεχνικούς, οικονομικούς συμβούλους, έμπορους αγαθών μεγάλης αξίας (Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, έργων τέχνης κτλ.), οίκους δημοπρασιών, κτηματομεσίτες, ενεχυροδανειστές και εταιρείες σχηματισμού επιχειρηματικών κεφαλαίων, οι οποίοι εάν δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα τιμωρούνται με υπέρογκα πρόστιμα, ύψους έως 3.000.000 ευρώ.
Ειδικοί ελεγκτές
Στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που σχεδιάζονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μελετάται και η συγκρότηση ειδικής ομάδας ελεγκτών, η οποία θα ελέγχει όσους διάγουν βίο πλουσιοπάροχο αν και στην Εφορία εμφανίζονται «φτωχοί».
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές που θα ενταχθούν στο νέο αυτό Σώμα θα συλλέγουν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες που ενώ εμφανίζονται στην Εφορία να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μερικών χιλιάδων ευρώ, διάγουν βίο που αντιστοιχεί σε πολλαπλάσιες δαπάνες ή έχουν «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ενεργοποίηση και αναβάθμιση του Τμήματος Εσωτερικών Yποθέσεων με στόχο τον αυστηρό έλεγχο των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - gkouros@naftemporiki.gr
Τακτικός έλεγχος των φορολογουμένων
Συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα με σκοπό τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εισηγείται η Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία έχουν αποδώσει σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Βασίζονται στην ηλεκτρονική τεχνολογία, που επιτρέπει την ταυτοποίηση των φορολογουμένων, τη διαχρονική παρακολούθηση των φορολογουμένων και το συχνό έλεγχο των φορολογουμένων.
Οι προτάσεις της ΤτΕ είναι:
1. Η καθιέρωση για όλους τους Ελληνες πολίτες ενός μοναδικού προσωπικού αριθμού ταυτοποίησης, ο οποίος θα εμφανίζεται σε όλα τα δημόσια έγγραφα που τους αφορούν, σε όλη τους τη ζωή, δηλαδή σε τίτλους σπουδών, πιστοποιητικά γέννησης κ.λπ., απολυτήριο στρατού, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, κοινωνική ασφάλιση, δίπλωμα οδήγησης, συμβόλαια, κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακεία, αγορά (και άδεια κυκλοφορίας) αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.λπ., φορολογικές δηλώσεις, άδειες ανέγερσης κατοικίας, σύνολο συναλλαγών με τράπεζες, ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.ά.
2. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις (e-invoicing).
3. Οι ταμιακές μηχανές όλων των μικρών επιχειρήσεων (όχι Α.Ε.) λιανικού εμπορίου είναι δυνατόν να συνδεθούν (online) με τη ΓΓΠΣ.
4. Αντικατάσταση του μέτρου της συλλογής αποδείξεων με τη χορήγηση του ίδιου κινήτρου για όλες τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.
5. Με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, να εντοπίζονται οι περιπτώσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον και να ελέγχεται το 5% του συνόλου των δηλώσεων.
6. Αναδιάταξη των φορολογικών ελεγκτικών μηχανισμών (ελεγκτών), προκειμένου να ελέγχονται κατά προτεραιότητα οι περιπτώσεις εκείνες που έχουν μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον.
7. Ευκολότερη άρση τραπεζικού απορρήτου σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
8. Αύξηση του ποσοστού των ελεγχόμενων δηλώσεων στο 5% των ετήσιων δηλώσεων.
9. Αύξηση κατά το δυνατόν της παρακράτησης του φόρου στην πηγή και της δήλωσης του εισοδήματος από τρίτο πρόσωπο, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων.
10. Κατάργηση ή συγχώνευση όλων των φόρων μικρής απόδοσης, όπως οι φόροι υπέρ τρίτων.
11. Βελτίωση υπηρεσιών προς τους φορολογουμένους και απλοποίηση εντύπων φορολογικών δηλώσεων.
12. Τη συμμετοχή ιδιωτών στις υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου των ΔΟΥ.
13. Η μείωση του χρόνου εκδίκασης από τα δικαστήρια των φορολογικών υποθέσεων.
Μοναδικός ατομικός φάκελος
Αποφασιστικό βήμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής διαχρονικά θεωρεί η ΤτΕ την κατάρτιση ενός μοναδικού ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε φορολογούμενο μετά την ηλικία των 18 ετών ή σε μικρότερη ηλικία, εάν εργάζεται ή συμμετέχει σε συναλλαγή επί ακίνητης περιουσίας.
Επίσης, προτείνει να δημιουργηθεί ένας μοναδικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε μικρή επιχείρηση (ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ., αλλά όχι Α.Ε.). Το ηλεκτρονικό αρχείο για κάθε φορολογούμενο θα μπορούσε να περιέχει πληροφορίες (με τη μορφή «χρονολογικών σειρών») για το εισόδημα που δηλώνει κάθε χρόνο, το επάγγελμα, την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και αγαθών μεγάλης αξίας (π.χ. αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.), τις τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητες, την κατοχή μετοχών, λογαριασμών τραπέζης (χωρίς απαραίτητα να φαίνεται το υπόλοιπο του λογαριασμού). Στο αρχείο αυτό θα εμφανίζονταν και όλες οι συναλλαγές με τις φορολογικές αρχές για όλους τους φόρους και για όλα τα έτη (π.χ. εισόδημα, ΦΠΑ τέλη κυκλοφορίας, μεταβίβαση ακινήτων κ.λπ.), καθώς και οι τυχόν φορολογικές παραβάσεις, ρυθμίσεις και ποινές.
Επίσης, θα εμφανίζονταν όλες οι πληροφορίες (ή θα υπήρχε πρόσβαση) και για την κοινωνική ασφάλιση. Θα προέκυπτε δηλαδή αν, π.χ., ένας ασφαλισμένος του ΟΑΕΕκαταβάλλει κανονικά τις ασφαλιστικές του εισφορές.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1896089