Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνδημότισσες και συνδημότες,


Φίλες και φίλοι 

Με τους Πολίτες Μπροστά καταγράψαμε το ισχυρό μήνυμα.

Μήνυμα πολιτών για νέα προοπτική, για νέα πολιτική, για νέα πρόσωπα, για ανεξάρτητη δημοτική αρχή.

Μήνυμα πολιτών για δημοτική αρχή που θα θέτει όρια και όρους για να επιτευχθεί η αρμονία ανάμεσα στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη.

Μήνυμα πολιτών για δημοτική αρχή ανεξάρτητη, διεκδικητική, μακριά από κομματικά ιερατεία, μακριά από κάθε είδους μηχανισμούς, μακριά από σκοπιμότητες που παραβιάζουν την ταυτότητα και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα πολιτών για ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου, με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με οργάνωση των τεχνικών υποδομών, με προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Μήνυμα πολιτών για πολιτικές καθαρές, για πολιτικές που δε συναλλάσονται, που δεν υποτάσσονται.

Μήνυμα πολιτών για πολιτικό προσωπικό άφθαρτο, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, με ισχυρή πολιτική βούληση, με συγκροτημένο σχέδιο δράσης.

Μέσα στις πλέον δύσκολες συνθήκες, αρνούμενοι κάθε επίσημο βόλεμα, αρνούμενοι να αποτελούμε το μακρύ χέρι κανενός στην τοπική κοινωνία, αρνούμενοι τη σκιά της κομματικής ομπρέλας, συγκροτήσαμε ένα ισχυρό μέτωπο πολιτών, με ξεκάθαρες θέσεις, με αρχές και κυρίαρχες δεσμεύσεις, με αιχμή την προστασία των δημοσίων αγαθών και την προστασία των πολιτών από την άκρως επιθετική οικονομική πολιτική.

Συγκροτήσαμε μια νέα συλλογικότητα.

Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή, η αφετηρία, που μας έδωσε μια τεράστια ωστική δύναμη για την επόμενη τετραετία.

Από εδώ και πέρα κάθε ημέρα θα είναι ημέρα δικαίωσης των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν.

Κάθε ημέρα θα είναι ημέρα σκληρής διεκδίκησης στη βάση των αρχών και των θέσεών μας.

Κάθε ημέρα θα είναι ημέρα αγώνα για την πρόοδο του νέου Δήμου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Κάθε ημέρα, μαζί θα πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας, μαζί θα πολλαπλασιάζουμε τις κατακτήσεις μας.

«Με τους πολίτες μπροστά» θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο να προσβάλλει την ελεύθερη βούληση των δημοτών, ώστε να μην παραχαράξει το περιεχόμενο της λαικής εντολής.


Η ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



http://www.facebook.com/group.php?gid=40883542195

Μονογαμία=Μακροζωία
Αν θέλει ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο θα πρέπει να ξεχάσει τις… «λαδιές» και τα… ξενο… κοιτάγματα.

Η επιστήμη έρχεται και βάζει τα πράγματα στη θέση τους και προειδοποιεί. Το «μυστικό» για να κερδίσει κάποιος χρόνια ζωής είναι η μονογαμία. Γιατί αν ένας άνδρας έχει ερωμένη δεν θα απολαύσει την προστασία της  τεστοστερόνης, καθώς θα ζει επικινδύνως.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Τμήματος Κλινικής Φυσιοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Οι επιστήμονες εξέτασαν σε δείγμα 4.000 ανδρών,  τη σεξουαλική δυσλειτουργία και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
Διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με εκείνα των μητρώων για καρδιαγγειακά επεισόδια και βρήκαν ότι οι άπιστοι άνδρες είχαν μεγαλύτερο άγχος, περισσότερες συγκρούσεις με την νόμιμη σύντροφο και ενοχές.  Οι πιστοί από την άλλη, απολάμβαναν τα οφέλη της τεστοστερόνης με την προϋπόθεση βέβαια ότι έκαναν συχνά σεξ με την σύντροφο τους.

Πάντως και δεύτερη έρευνα που έγινε κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, ενώ παράλληλα έδειξε ότι σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, η ερωτική πράξη αποτελεί και ένα είδος σωματικής άσκησης, που βοηθάει τον μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα.

Για να προλάβουμε τις σκέψεις κάποιων ανδρών με…πλούσια δραστηριότητα τις έρευνες ΔΕΝ τις έκαναν γυναίκες επιστήμονες!   

http://www.star.gr/ellada_kosmos/67913/
Με στόχο την νίκη ο Ολυμπιακός
Την βελγική Σαρλερουά υποδέχεται απόψε ο Ολυμπιακός (21:00, Novasports 1), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Προσοχή συνέστισε στους παίκτες του ο Ίβκοβιτς, ενώ ο τεχνικός των αντιπάλων ζήτησε από τους δικούς του περιορισμό των λαθών.

Αν και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μάλαγα, η εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο κάνει τους πάντες συγκρατημένους. Ενδεικτική, άλλωστε, ήταν η δήλωση του κόουτς: «δεν ήμασταν καλοί. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την επαγγελματικότητα που έδειξαν οι παίκτες μου. Είχαν κακούς αριθμούς στη στατιστική και αυτό είναι κακό. Είδαμε τα λάθη μας, προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε».

Παράλληλα, ο Ίβκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να πάει στο γήπεδο: «θέλουμε τη βοήθεια τους τώρα που η ομάδα προσπαθεί να στρώσει. Η αγάπη που θα μας δώσουν θα επιστραφεί στο μέλλον με καλά παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σαρλερουά προέρχεται από 3 κατά σειρά ήττες (Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα και Μπάμπεργκ), ενώ η δύναμή της έγκειται στην περιφέρεια. Πιο γνωστός παίκτης της είναι ο Πορτορικανός σέντερ Ντανιέλ Σαντιάγκο, που ξεχωρίζει από... μακριά μιας και είναι 2.16!

«Δεν πρέπει να δώσουμε εύκολα καλάθια και ελεύθερα σουτ στους αντιπάλους, ενώ σημαντικό είναι επίσης να περιορίσουμε τα λάθη και να παλεύουμε σε όλα τα ριμπάουντ. Ελπίζω σε μία καλή εμφάνιση από την ομάδα μου, αν και γνωρίζω πως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμεστον Πειραιά μία από τις πιο διάσημες ομάδες στην Ευρώπη», δήλωσε ο τεχνικός της βελγικής ομάδας, Τζιοβάνι Πότσι.


Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας

1ος όμιλος
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Προκόμ Τρεφλ
Κάχα Λαμποράλ - Ζαλγκίρις Κάουνας

2ος όμιλος
Μάλαγα - Βίρτους Ρόμα

3ος όμιλος 
Φενερμπαχτσέ - Σιένα

4ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολίμπια Λιουμπλιάνα


Αγώνα με ελληνικό ενδιαφέρον έχουμε και την Πέμπτη (21:45), οπότε και ο Παναθηναϊκόςαντιμετωπίζει την Έφες Πίλσεν.

http://www.star.gr/sports/67894

Σέξι εργαζόμενες αναστατώνουν το νοσοκομείο του Ρίου





Αίσθηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η πληροφορία για άγριο σεξ ανάμεσα σε πέντε γυναίκες μέσα στο νοσοκομείο του Ρίο. Την πληροφορία μεταφέρει η εφημερίδα «Κόσμος» της Πάτρας και βασίζεται σε καταγγελίες ασθενών αλλά και εργαζομένων.

Όπως έγινε γνωστό, οι γυναίκες εργάζονται σε διαφορετικά τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ η μία από αυτές είναι γιατρός. Προ ημερών, δύο εξ αυτών είχαν κλειστεί σε δωμάτιο κλινικής και οι φωνές τους αναστάτωσαν το νοσοκομείο, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από συνάδελφό τους, που έμεινε να παίρνει... μάτι κάνοντας πως δεν βλέπει.

Ανάμεσα στις πέντε ομοφυλόφιλες γυναίκες, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις καταγγελίες, πιο προκλητική θεωρείται η γιατρός της παρέας, η οποία συχνά μπαίνει στο στόμα των συναδέλφων της για τη συμπεριφορά και τις πράξεις της, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο Ρίου γίνεται θέμα αυτό το διάστημα στις τοπικές εφημερίδες. Πριν από λίγες μέρες είχε «συλληφθεί» η καθαρίστρια να κάνει άγριο σεξ με εργαζόμενο σε αποθήκη. Ωστόσο η συγκεκριμένη δεν είναι μόνιμη υπάλληλος αλλά ανήκε σε ιδιωτικό συνεργείο και δεν εργάζεται πλέον στο νοσοκομείο...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/67908

Όλα τα' χε η Μαριορή η αφρικανική σκόνη της έλειπε


Photo for this article
Σήμερα η Αθήνα
Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στα πελάγη εντάσεως 8 με 9 μποφόρ ευνοούν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στον ελλαδικό ουρανό.
Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις.
 Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο με τοπικές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και αφρικανική σκόνη.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/20801

Συγχαρητήρια Παπανδρέου στους πρωταθλητές κωπηλασίας


Photo for this article
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με την κατάκτηση τριών μεταλλίων, ενός ασημένιου και δύο χάλκινων, από την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών, που διεξάγεται στη λίμνη Καραπίρο, της Νέας Ζηλανδίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα της επιβράβευσης των κόπων και των προσπαθειών για την ευόδωση των στόχων μας.
Με μεγάλη χαρά και περηφάνια βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κύκλος των νέων ανθρώπων που κοινωνούν τις αξίες μας, τα ιδανικά μας και τις αρετές μας, για τα οποία όλοι μας, αλλά πολύ περισσότερο οι νέοι, πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Μας ενθαρρύνουν για το καλύτερο και μας γεμίζουν αισιοδοξία και σιγουριά για το μέλλον.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για νέες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον".

   

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/20806

Απειλή και για τις φάλαινες η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία






Οι φάλαινες έχουν ανάγκη να βγουν συχνά στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν και να ταϊσουν τα μικρά τους, με συνέπεια να εκτίθενται πολύ στον ήλιο.

Οι φάλαινες αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκαυμάτων, λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται πως διατρέχει η ανοιχτόχρωμη μεγαλοπρεπής γαλάζια φάλαινα, το μεγαλύτερο θηλαστικό του κόσμου, καθώς οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Λονδίνου και του πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκτιμούν ότι μεταξύ των ετών 2007 - 2009 εμφάνισε αύξηση 56% στα περιστατικά βλαβών στο δέρμα, με ανησυχητικές επιπτώσεις για την υγεία της.
Αντίθετα, τα μικρότερα δερματικά προβλήματα εμφανίζουν οι πτεροφάλαινες, που έχουν πιο σκούρο δέρμα και περισσότερη μελανίνη, συνεπώς ο οργανισμός τους μπορεί να αντικαταστήσει πιο γρήγορα τα κατεστραμμένα δερματικά κύτταρα με τη διαδικασία της απόπτωσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στους ανθρώπους, γι' αυτό οι μελαχρινοί κινδυνεύουν λιγότερο να καούν στον ήλιο, σε σχέση με τους ξανθούς.
Οι φάλαινες έχουν ανάγκη να βγουν συχνά στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν και να ταϊσουν τα μικρά τους, με συνέπεια να εκτίθενται πολύ στον ήλιο. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί τα τελευταία χρόνια τα εγκαύματα στο δέρμα των φαλαινών αυξάνουν.
Μια πιθανή εξήγηση είναι η αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας λόγω των μεταβολών στην προστατευτική ασπίδα που παρέχουν τόσο το στρώμα του όζοντος, όσο και τα σύννεφα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες -που τραβούν συνεχώς φωτογραφίες και παράλληλα παίρνουν δείγματα δερματικών ιστών για ανάλυση στο εργαστήριο- έχουν γενικότερα παρατηρήσει μια αύξηση στις δερματικές βλάβες των θαλάσσιων θηλαστικών.
Πάντως ακόμα δεν έχουν παρατηρηθεί περιστατικά καρκίνου του δέρματος στις φάλαινες, παραμένει όμως άγνωστο αν το DNA τους υφίσταται μεταλλάξεις υπό την επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας, κάτι που τώρα θα ερευνήσουν οι επιστήμονες, για να δουν ποιος είναι ο βαθμός μακροπρόθεσμου κινδύνου για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά.
Η έρευνα, υπό τη Λόρα Μαρτίνεθ, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of Royal Society B», της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1895036

ΚΥΑ για την προστασία του Ασωπού από ρύπανση γεωργικής προέλευσης

ΥΠΕΚΑ: Ολοκληρώνεται η θεσμική θωράκιση του Ασωπού


Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την προστασία του Ασωπού από ρύπανση γεωργικής προέλευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου στην περιοχή, ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.
Στόχος της ΚΥΑ, με την οποία ολοκληρώνεται η θεσμική θωράκιση της περιοχής του Ασωπού, είναι ο χαρακτηρισμός της λεκάνης απορροής του Ασωπού ως ευπρόσβλητης σε νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης ζώνης και η υιοθέτηση του αναγκαίου προγράμματος μέτρων, που συμπεριλαμβάνουν την εφαρμογή Κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ρύπανση από δραστηριότητες γεωργικής προέλευσης και ειδικότερα η ρύπανση με νιτρικά.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εξήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Φεβρουάριο του 2010 στα Οινόφυτα, βασικοί στόχοι του οποίου είναι:
- Η θεσμική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής
- Ο αποτελεσματικός έλεγχος των πηγών ρύπανσης (βιομηχανικών, αστικών, αγροτικών) με στόχο την ελαχιστοποίηση των απορριπτόμενων φορτίων
- Η εξασφάλιση ασφαλούς νερού
- Η εντατικοποίηση των ελέγχων
- Η διερεύνηση έργων αποκατάστασης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει συσσωρευτικά δημιουργηθεί
Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες δράσεις :
Εκδόθηκε η ΚΥΑ υπ. αριθμ.20488/ 19-05-2010 (ΦΕΚ 749 Β/31-05-2010) "Καθορισμός Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων στον ποταμό Ασωπό και Οριακών Τιμών Εκπομπών υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού", με την οποία καθορίζονται αυστηρά ποιοτικά όρια τόσο για τον Ασωπό όσο και για τις εκπομπές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.
Εκδόθηκε Ερμηνευτική Εγκύκλιος Υπουργού ΠΕΚΑ: "Διευκρινήσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή της ΚΥΑ 20488/19-05-20140", με στόχο την ουσιαστική και ορθή εφαρμογή των επιταγών της εν λόγω ΚΥΑ.
Εκδόθηκε η εν λόγω ΚΥΑ χαρακτηρισμού της περιοχής του Ασωπού ως ευπρόσβλητης ζώνης.
Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ συστήθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου, η οποία, υπό τον συντονισμό των Ειδικών Γραμματέων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών ΣΕΒ , με σκοπό την προώθηση και παρακολούθηση των απαραίτητων δράσεων και ενεργειών, ώστε να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα απορρύπανσης και να επιτευχθεί η συμμόρφωση των βιομηχανιών της περιοχής με τις επιταγές της ΚΥΑ υπ. αριθμ.20488/ 19-05-2010.
Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ συστήθηκε Ομάδα Εργασίας από στελέχη του Υπουργείου, έργο της οποίας είναι η άμεση καταγραφή των λειτουργικών προβλημάτων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας αστικών Λυμάτων Οινοφύτων-Σχηματαρίου και η σύνταξη σχετικής Έκθεσης με πορίσματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών.
Από τον Απρίλιο του 2010, σε στενή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , την Περιφέρεια και τις τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και τους ΟΤΑ έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό και έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενοι για το σκοπό αυτό πόροι.
Ειδικότερα:
-Τα Οινόφυτα ήδη τροφοδοτούνται με νερό του Μόρνου.
-Ολοκληρώνονται εντός του έτους από την ΕΥΔΑΠ οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, μέσω του διυλιστηρίου Θηβών, σε κοινότητες περιοχής (Νεοχωράκι, Ελαιώνας).
-Με την ολοκλήρωση των μελετών και τευχών δημοπράτησης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει τα απαιτούμενα έργα. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" και οι σχετικές πιστώσεις έχουν ήδη εκχωρηθεί στην Περιφέρεια
-Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη δημιουργία ειδικού γραφείου επιθεωρητών στην περιοχή (Γραφείο Οινοφύτων)
-Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να προωθήσει το δύσκολο εγχείρημα της σταδιακής αποκατάστασης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει προκληθεί. Για το σκοπό αυτό ήδη διερευνά την έκταση της υποβάθμισης και τη δυνατότητα εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων αποκατάστασης. Εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προκαταρκτική σχετική επεξεργασία, στόχος της οποίας είναι ο προσδιορισμός και ιεράρχηση των σκόπιμων ενεργειών και η διαμόρφωση συγκεκριμένων και εφικτών προγραμμάτων αποκατάστασης, τα οποία εν συνεχεία θα ενταχθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1895073

Οι αναμνήσεις της Ιωάννας από το «NTM»


Ανάμεσα στα κορίτσια που δήλωσαν συμμετοχή στο πρώτο «Next Top Model» της Ελλάδας, ήταν και η Ιωάννα Ντέντη. Μπορεί να κατάφερε να κερδίσει τον... τίτλο, όμως μέχρι στιγμής επιβιώνει στον «σκληρό» χώρο της μόδας.

Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Hello!» μίλησε για την ζωή της και για τις αναμνήσεις της από το παιχνίδι.

Σας βοήθησε επί της ουσίας το «Next Top Model»;

«Με βοήθησε πολύ επαγγελματικά, αλλά επί της ουσίας το μόνο που μας πάει μπροστά είναι η επιμονή σε κάτι και η αγάπη. Πάντως πρέπει να ομολογήσω πως έχω μόνο θετικές αναμνήσεις από το show, όπως τη συνεργασία μου με αξιόλογους επαγγελματίες».

Γιατί επιλέξατε να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό reality; Σας ενδιέφερε όντως μια καριέρα στο modeling ή γενικότερα μια καριέρα στον χώρο της showbiz;

«Σίγουρα, αν θες να ασχοληθείς με το modeling μπορείς να πας απλώς σε ένα πρακτορείο μοντέλων, αλλά βλέποντας το αμερικάνικο show, επηρεάστηκα. Ήθελα πολύ να ζήσω αυτή την εμπειρία που, κάτω από άλλες συνθήκες, δεν θα τη βίωνα. Το συγκεκριμένο show είναι το ιδανικό μέρος που σε βοηθάει να νιώσεις, έστω και λίγο, όλο το “πακέτο” του modeling σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Με βάση την εμπειρία σας, τι θα συμβουλεύατε τις κοπέλες που τώρα βρίσκονται στο δεύτερο «Next Top Model»;

«Θα τις συμβούλευα να πρώτα από όλα να είναι ο εαυτός τους. Να μην κοιτούν τι κάνει η διπλανή τους και να μην ξεφεύγουν από το στόχο τους. Να μην παρασύρονται σε προσωπικές αντιπάθειες και ανταγωνισμούς. Σκοπός τους να είναι μόνο το modeling και πως θα διακριθούν μέσα από αυτό το παιχνίδι. Τους δίνονται πολλές δυνατότητες. Πρέπει να τις εκμεταλλευτούν».

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν όντως στο πλευρό σας; Σας βοήθησαν και μετά το παιχνίδι;

«Θα μιλήσω για εμένα, καθώς δεν ξέρω τις σχέσεις των άλλων κοριτσιών με τους κριτές. Ήταν πάντα εκεί. Πάντα στο πλευρό μας και πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε κάθε μας κίνηση. Η πείρα τους ήταν σημαντική για μένα που ουσιαστικά έκανα, και κάνω ακόμα, τα πρώτα μου βήματα. Έχω στο μυαλό μου πάντα τις συμβουλές τους».

Υπήρξε πρότυπό σας η Βίκυ Καγιά;

«Δεν έχω πρότυπα συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά μόνο όσους εργάζονται σκληρά και με αξιοπρέπεια. Η συνεργασία μας ήταν όπως τη βλέπατε μέσα από την τηλεόραση».

Η Σεράινα άξιζε την πρωτιά;

«Δεν μπορώ να έχω άποψη. Οι κριτές όμως έχουν και για αυτό το λόγο και έβγαλαν τη Σεράινα πρώτη».

Αυτό το διάστημα που βρίσκεστε;

«Στην Κωνσταντινούπολη! Δουλεύω πάνω στο αντικείμενο που λατρεύω και περνάω πραγματικά υπέροχα. Είναι φανταστική η πόλη».

Ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον; Θα μπαίνατε ποτέ στη διαδικασία να αναζητήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό από το επάγγελμα που ασκείται σήμερα;


«Δεν είμαι ποτέ αρνητική στις ευκαιρίες. Η μαμά μου όμως, μου λέει να μην κάνω όνειρα, επειδή μετά δεν πραγματοποιούνται».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=200643&cid=11

Συνέλαβαν ψυχίατρο με παιδικό πορνογραφικό υλικό


Άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν έναν 48χρονο ψυχίατρο για κατοχή και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι άνδρες του ηλεκτρονικού εγκλήματος έκαναν έρευνα στο ιατρείο του, εκεί όπου εντόπισαν στο ηλεκτρονικό του υπολογιστή βίντεο συνολικής διάρκειας 40 λεπτών με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα έκπληκτοι διαπίστωσαν πως είχε αρχειοθετήσει τα βίντεο με την παιδική πορνογραφία στο ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Ο ψυχίατρος συνελήφθη ενώ πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η δεύτερη επιτυχία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καθώς μία εβδομάδα πριν είχαν συλλάβει δικηγόρους για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=200648&cid=4

«Θα ψηφίσω Σγουρό»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 01:01
«Τα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν, η φερεγγυότητα των προσώπων, τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των υποψηφίων, καθώς και οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουν αυτοί για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης», θα είναι τα κριτήρια της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσον αφορά στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο.

Εν τω μεταξύ σε παρέμβασή του ο Γρηγόρης Ψαριανός, που ήταν υποψήφιος στη Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον Γ. Σγουρό.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=200651&cid=6

«Πάτωσαν» όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια




Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 κορυφαίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 2004 το ειδικό ένθετο, «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times».

Τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά για τη χώρα μας, καθώς μέχρι πρότινος στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβανόταν το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο το 2009 είχε βρεθεί στην 177η θέση.

Όλα αυτά έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Πανεπιστήμιο, καθώς οι πρυτάνεις έχουν ήδη απορρίψει ως «απαράδεκτο και προσβλητικό» το κείμενο της διαβούλευσης, που πρότεινε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη τρία από τα σημαντικότερα ιδρύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλλά και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχουν εκφράσει την κάθετη διαφωνία τους με το περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης, που δρομολογεί το υπουργείο.

Οι κορυφαίοι, η παρουσία της Τουρκίας, η ενδυνάμωση της Ασίας και οι «απόντες»


Σύμφωνα με τον κατάλογο των «Times», για άλλη μια χρονιά κορυφαίο πανεπιστήμιο στον κόσμο ανακηρύσσεται το Harvard στις ΗΠΑ και ακολουθούν στις πρώτες θέσεις το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, του πανεπιστήμιο του Stanford και το πανεπιστήμιο του Princeton.

Οκτώ από τις δέκα πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από αμερικανικά πανεπιστήμια, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με δύο βρετανικά - του Cambridge και της Οξφόρδης. Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 15η θέση και είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη. Στην Ευρώπη τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Βρετανία με 29 πανεπιστήμια και ακολουθούν η Γερμανία με 14, η Ολλανδία (10), η Σουηδία (6), η Ελβετία (6), η Γαλλία (4), η Δανία (3), η Ιρλανδία (2), το Βέλγιο (2), η Ισπανία (2), η Αυστρία (2), η Φινλανδία (1) και η Νορβηγία (1).

Με δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα εκπροσωπείται στη λίστα των «κορυφαίων» η Τουρκία, το πανεπιστήμιο του Bilkent (112η θέση) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (183η θέση).

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του αριθμού των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από την Ασία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κορυφαίο στην ασιατική ήπειρο είναι το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, ενώ με αρκετά πανεπιστήμια εκπροσωπείται και η Κίνα.

Ηχηρή χαρακτηρίζεται, ωστόσο, η απουσία, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιταλίας, καθώς πρόκειται για μια χώρα, στην οποία βρίσκονται μερικά από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Απόντα από τη λίστα είναι και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών της Νότιας Αμερικής, αν και οι συντάκτες των «Times» επισημαίνουν την εξαιρετική πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστήμια της Βραζιλίας. Αντίθετα, η Αφρική εκπροσωπείται από το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής (107η θέση) και το πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου (147η θέση).

Ως προς το αντικείμενο σπουδών, στον τομέα μηχανικής και τεχνολογίας (Engineering and Technology) κορυφαίο πανεπιστήμιο είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας, στον τομέα επιστημών της ζωής (Life sciences) το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, στον ιατρικό τομέα (Pre-Clinical and Health) το Harvard, στον τομέα φυσικών επιστημών (physical sciences) επίσης το Harvard όπως στις κοινωνικές επιστήμες (Social Sciences), αλλά και στις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες (Arts and Humanities).

Ανάμεσα στα κριτήρια που έλαβαν υπόψη τους οι ειδικοί του «THE» είναι η ποιότητα της διδασκαλίας, ο αριθμός των δημοσιεύσεων κάθε ιδρύματος, ο όγκος της έρευνας και τα κίνητρα που δημιουργούνται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον για διδάσκοντες και διδασκόμενους.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=200226&cid=4

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010




Τέλος στην «αγωνία» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ζητείται από το Πρωτοδικείο Αθήνας, καθώς δύο εκ των υποψηφίων, που έχουν καταλάβει τη δεύτερη και την τρίτη θέση, φαίνεται πως έχουν διαφορά μόλις μιας ψήφου.


Πρόκειται για τους Βασ. Σπανάκη (Ν.Δ.) και Αρ. Κρεμμύδα (ανεξάρτητος), για τους οποίους ο πρώτος γύρος των προχθεσινών εκλογών δεν έχει τελειώσει, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε. Σε αυτό ζητείται η καταμέτρηση των ψήφων κατ' απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο υποψηφίους καταλαμβάνει τελικώς τη δεύτερη θέση και προχωρά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για να διεκδικήσει τη δημαρχία, αντιμέτωπος με τον Ανδρ. Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ).
Σύμφωνα, πάντως, με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και χωρίς να έχει γίνει η αιτηθείσα επανακαταμέτρηση, δεύτερος με ελάχιστη διαφορά περνάει ο Βασ. Σπανάκης.
Παράλληλα, από χθες ξεκίνησε η διαλογή των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχει γίνει η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών που θα περάσουν στον επαναληπτικό γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς

Αναστάτωση από «εισβολή» αγνώστου σε δημοτικό σχολείο στον Αγιο Στέφανο





Αθήνα
Μέσα από το προαύλιο δημοτικού σχολείου στον Άγιο Στέφανο Αττικής πέρασε ένας αλλοδαπός για να καταφέρει να ξεφύγει από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών μαθητών και των δασκάλων τους, λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης. όταν τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν δυο Αλβανούς, οι οποίοι τη στιγμή εκείνη κινούνταν πεζή σε απόσταση-αναπνοής από το σχολείο. 

Μόλις οι δυο αλλοδαποί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς ο ένας εξ αυτών μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και τράπηκε σε φυγή, ενώ ο συμπατριώτης του συνελήφθη λίγα μέτρα μακρύτερα μετά από καταδίωξη. 

Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας. 

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν μαζί με τον συμπατριώτη του συμμετείχαν σε αξιόποινες πράξεις.
Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/

«Ιστορικές» στιγμές θα ζήσει η Πάρνηθα


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
«Ανεβαίνουμε πάλι, για να ζωντανέψει η Πάρνηθα». Με αυτό το σλόγκαν, οι διοργανωτές της ανάβασης Πάρνηθας, που αναβιώνει στις 21 Νοεμβρίου, θα καλύψουν την απόσταση των σχεδόν 10 χιλιομέτρων, που θα θυμίσει σε συμμετέχοντες και θεατές τις παλιές καλές εποχές. Τότε που δεκάδες χιλιάδες ανηφόριζαν στο βουνό, για να παρακολουθήσουν αυτοκίνητα και οδηγούς με έντονη προσωπικότητα να πηγαίνουν «τέρμα γκάζι», προσφέροντας απίστευτο, για την εποχή, θέαμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει λίγα μέτρα μετά το τελεφερίκ της Πάρνηθας και μάλιστα όταν αυτό θα βρίσκεται εν κινήσει. Αυτό θα ισχύει τόσο για την κατηγορία Regularity όσο και για την Sporting, ενώ τα αυτοκίνητα θα ξεκινούν κάθε λεπτό.

Η απόσταση της ειδικής διαδρομής είναι σχεδόν 10 χιλιόμετρα. 
http://www.zougla.gr/

“Τα περίπτερα της Αθήνας”

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 17:18
Φωτογραφικό –Ιστορικό Λεύκωμα

Θανάσης Κ. Κάππος

Σελ.160


ΣΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟΣ 
Περίπτερο, η αποκάλυψη 
Το περίπτερο είναι ο χώρος που σημάδεψε την παιδική κι εφηβική μου ηλικία, και ο τίτλος ενός αφηγήματος μου, όπου καταγράφεται η εμπειρία από εκείνη την ενασχόληση, δίπλα στα μεγαλύτερα αδέλφια, αρχές της δεκαετίας του ΄50. Την ημέρα στο περίπτερο(ένα από τα τρία που είχαν νοικιάσει στην πλατεία Κουμουδούρου-από τις πιο ζωντανές εκείνα τα χρόνια), το βράδυ σε νυχτερινό γυμνάσιο.
Ήταν η εποχή που η Αθήνα άρχιζε σιγά σιγά να παίρνει τη σημερινή –άναρχη- μορφή της, με την αντιπαροχή να στεγάζει αυτούς που εγκατέλειπαν την επαρχία, για μια καλύτερη ζωή, που άλλοι αναζητούσαν στην αγύριστη ξενιτιά.

Για τον εξ΄ επαρχίας δωδεκάχρονο, το περίπτερο ήταν ένα παράθυρο-αποκάλυψη ενός άγνωστου κόσμου, η είσοδος σε μια ανυποψίαστη εφηβεία-με τα συν και τα πλην.

Τα περίπτερα ήταν νοικιασμένα από αναπήρους πολέμου, που απ΄ ό,τι γνώριζε τους είχαν παραχωρηθεί αντί σύνταξης, από το κράτος. Από ποιους πολέμους-εδώ υπήρχε μια ασάφεια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι σ΄ αυτούς δεν περιλαμβάνονταν κομμουνιστές(που, ως γνωστόν, μετά τον εμφύλιο και την πτώση της χούντας του 1967, ήταν υπό διωγμό).Εξ ου και η ρετσινιά ότι οι περιπτεράδες, μαζί με τους θυρωρούς και τους ταξιτζήδες ήταν υπό χαφιέδες της αστυνομίας.

Περιορισμένο, σε σχέση με το σημερινό περίπτερο, τότε το σχήμα του, όπως και τα προϊόντα που διέθετε:Tσιγάρα, εφημερίδες και κάτι ψιλικά. Το καλό γι΄ αυτόν που δούλευε, ήταν ότι μπορούσε να κάθεται, και το γεγονός ότι για πολλά χρόνια οι τιμές παρέμεναν οι ίδιες. Το κακό, ότι αισθάνονταν εγκλωβισμένος, καθώς του ήταν αδύνατον να το εγκαταλείψει χωρίς να αφήσει αντικαταστάτη.

Μου είναι δύσκολο να φανταστώ μια Ελλάδα χωρίς περίπτερα-κυρίως σε γειτονιές, όπου δημιουργείται και προσωπική σχέση μεταξύ πελατών και περιπτεράδων, με τους δεύτερους να γνωρίζουν συχνά τι θέλουν οι πρώτοι(κυρίως σε τσιγάρα κι εφημερίδες) χωρίς να το ζητήσουν. Και, επιπλέον, γιατί πολλά είναι ανοιχτά όλο το εικοσιτετράωρο, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών κι αργιών.

Εκτιμώ ότι ήταν έξοχη η ιδέα του Θανάση Κάππου να συγκεντρώσει φωτογραφικό και γραπτό υλικό και να παρουσιάσει αυτό το πόνημα, που δεν είναι μόνο η ιστορία του περιπτέρου και του τσιγάρου στην Ελλάδα, αλλά και η ανάπτυξη και η εξέλιξη μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Δημήτρης Γκιώνης
http://www.zougla.gr/

Πιθανολογείται ανακοπή ενώ οδηγούσε

Νεκρός σε τροχαίο ο προπορευόμενος για τη δημαρχία Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας





Αθήνα
Σε τροχαίο δυστύχημα στον Περισσό έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας ο 46χρονος Γιώργος Αποστολάκης, προπορευόμενος με 33,5% για το δήμο Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και τέως δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, πιθανότατα ο 46χρονος έπαθε καρδιακή ανακοπή την ώρα που οδηγούσε με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί το αυτοκίνητό του με άλλα δύο αυτοκίνητα.

Ο Γιώργος Αποστολάκης ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231066641