Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Νέα γραμμή του Μετρό το 2012


Photo for this article
Το 2012 θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής για τη νέα γραμμή 4 του Mετρό, προϋπολογισμού 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η γραμμή θα εξυπηρετεί διαδρομή που θα ξεκινά από το άλσος Βεΐκου και θα φτάνει έως τον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια θα φτάνει έως το φάρο Ψυχικού. Από τον Ευαγγελισμό θα κατασκευαστεί μία ακόμη γραμμή που θα περιλαμβάνει σταθμούς σε Καισαριανή, Παγκράτι και Υμηττό.

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας ανέφερε πως στη νέα γραμμή οι συρμοί θα κινούνται χωρίς οδηγούς.

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

Έχασε ο Γιαννούλιας, ο συμπαίκτης του Κικίλια...

Στη Γερουσία τέσσερις ομογενείς

Ο 34χρονος Αλέξης Γιαννούλιας(πρώην μπασκετμπολίστας και συμπαίκτης του Κικίλια στον «Πανιώνιο») που εθεωρείτο αντικαταστάτης γερουσιαστής του Ομπάμα, έχασε με διαφορά 2 % απο τον Ρεπουμπλικάνο Μαρκ Κιρκ. Παρασύρθηκε από το τσουνάμι που έπληξε τους δημοκρατικούς στις εκλογές για την Γερουσία των ΗΠΑ.
Από τους ελληνικής καταγωγήςυποψηφίους εξελέγησαν οι: Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός- Μέριλαντ) Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός- Φλόριντα) Σέλι Μπέρκλει (Δημοκρατική-Νεβάδα) και η Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική- Μασαχουσέτη), σύζυγός του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόγκα. Δεν...
 εξελέγη στην Φλόριντα ο κυπριακής καταγωγής Τσάρλι Κριστ, ως ανεξάρτητος. Το 2006 είχε εκλεγεί κυβερνήτης της πολιτείας του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_9476.html

Με… διαβατήριο μια κάρτα διαπίστευσης

Οι μετανάστες του έρωτα μαζί, 24 χρόνια μετά!



Όλα ξεκίνησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας,  εν  έτει 1980!

Αυτός πρωταθλητής Έλληνας μαραθωνοδρόμος, εκείνη διάσημη άλτρια μήκους από τη Μόσχα.  Ο Τάσος Ψαθάς στα χρόνια της αγωνιστικής του δράσης, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας επί σειρά ετών στο μαραθώνιο, βαλκανιονίκης στο παγκόσμιο κύπελλο μαραθωνίου της Σεούλ, προπονητής στίβου και «πρωταθλητής» του ΠΑΟΚ, ένα σπουδαίο βιογραφικό που του έδωσε το εισιτήριο για  τους αγώνες  "Καλής Θέλησης" στη Μόσχα το 1986. Η 22χρονη Ελένα  Μπάλκινα, άλτρια μήκους αντιπροσώπευε τη σοβιετική αποστολή και τίποτα δεν την προϊδέαζε ότι  αυτό το άλμα θα την έκανε να περάσει τα «σύνορα» της καρδιά της…

Ανάμεσα σε 3.000 αθλητές από 79 διαφορετικές χώρες οι δυο νέοι ξεχώρισαν με την πρώτη ματιά ο ένας τον άλλον, μα ο χρόνος πάγωσε εκεί…

Ο Μακεδόνας αθλητής πριν από το κλείσιμο των αγώνων, σε μια συνάντηση δυο αγνώστων στο στίβο του Ολυμπιακού σταδίου "Λένιν", ξεκρέμασε από το λαιμό του την πλαστικοποιημένη κάρτα διαπίστευσης και  την προσέφερε στην όμορφη Ελένα λέγοντάς της: «Έτσι απλά, για να με  θυμάσαι». Ο πλατωνικός τους έρωτας παρέμεινε στην «παγωμένη» Μόσχα και κάπως έτσι οι δρόμοι και οι ζωές των δυο νέων χωρίστηκαν.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέσα στο 2010 και βρίσκει τον Τάσο στην Ελλάδα,  χωρισμένο με δυο παιδιά και την  Ελένα να μαζεύει τα κομμάτια της, κάπου στην πόλη Τσεμποκτσάρι της Μόσχας, έπειτα από έναν αποτυχημένο γάμο με κάποιον συμπατριώτη της.

Τι θα τους ενώσει…; Η αναμνηστική κάρτα διαπίστευσης που είχε φυλαγμένη η γυναίκα στο συρτάρι της 24 ολόκληρα χρόνια!

Με «διαβατήριο»  τη δική της… πράσινη κάρτα  ταξιδεύει μέχρι την  Ελλάδα, τον αναζητά και καταλήγουν, λίγους μήνες μετά, στα σκαλιά μιας εκκλησίας… που αλλού; Στην πόλη του έρωτα,  στη Θεσσαλονίκη.

Το ζευγάρι ζει, σήμερα, στο Τσεμποκτσάρι, και δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένο και γεμάτο από μια αγάπη που άντεξε στον χρόνο!

Ο έρωτας σε πλήρη δικαίωση…

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=88979

Πάνω από 2.000 γιατρούς με αδικαιολόγητα μεγάλους λογαριασμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες, έπεσαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα σε γιατρούς οι οποίοι είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν ακόμα και σε 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το «πόθεν έσχες». Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι καταθέσεις αυτές είτε προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών.

Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, στις οποίες θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://64.19.142.11/news.in.gr/Themes/1/Default/Media/Layout/ingr-beta-logo.gif

ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Μέχρι θανάτου ξυλοκόπησε τον 79χρονο πατέρα του ένας 51χρονος. Το περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων της Ρόδου, όπου διέμεναν το θύμα και ο δράστης. Προηγήθηκε -για άγνωστο λόγο- έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών και όπως έγινε γνωστό ο γιος με άγρια γρονθοκοπήματα σκότωσε τον πατέρα του. Στις 11 το πρωί ο δράστης μετέβη στο κρατικό νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του και ανέφερε το περιστατικό...
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι βρήκαν αιμόφυρτο το θύμα, αλλά ήταν αργά για να του προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_1588.html

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ...

Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση, μπροστά στο ενδεχόμενο να πέσει "φούμο" στις εκλογές της Κυριακής. Σήμερα αναζωπυρώθηκε ένα θερμό εσωκομματικό μέτωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Πάγκαλου ότι οι...
ένοπλες δυνάμεις αποτελούν ένα από τα πλέον αντιπαραγωγικά κομμάτια της δημόσιας διοίκησης έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτός εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη αυτών. Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη και στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε αυτούς.

http://fimotro.blogspot.com/2010/11/blog-post_2980.html

Μηδαμινή η απορρόφηση των ευρωπαϊκών αλιευτικών κονδυλίων από την Ελλάδα...

...παραδέχεται η Επίτροπος Αλιείας
Μαρία Δαμανάκη

Της Όλγας Σαράφη

«Η εφαρμογή του ελληνικού επιχειρησιακού προγράμματος 2007-2013 στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (ΕΤΑ) δυστυχώς έχει καθυστερήσει και μάλιστα πολύ σοβαρά. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2010, οι πραγματικές πληρωμές ανέρχονταν μόλις στα 5.600.000 ευρώ, δηλ. μόλις 2% των συνολικών κονδυλίων του Ταμείου, που πρόκειται για ελάχιστο ποσοστό. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση οφείλεται κυρίως σε προβλήματα που αφορούν την οργάνωση του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου, σε καθυστερήσεις σημαντικών μέτρων των επιχειρησιακών προγραμμάτων και στη χρηματοπιστωτική κρίση κυρίως όσον αφορά τον άξονα σχετικά με την υδατοκαλλιέργεια, τη μεταποίηση και την εμπορία και την αλιεία εσωτερικών υδάτων» ανέφερε η Ελληνίδα Επίτροπος για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, κα Μαρία Δαμανάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στην απάντησή της, η αρμόδια Επίτροπος ανέφερε ότι η εφαρμογή του ΕΤΑ δυστυχώς δεν έχει φτάσει ακόμη σε ικανοποιητικά επίπεδα καθώς...
 πιστοποιημένες ενδιάμεσες πληρωμές που αποστέλλουν τα κράτη μέλη στην Ευρ. Επιτροπή ανέρχονται μόλις στο 5% της συνολικής χορήγησης κονδυλίων. Ωστόσο, λίγο πιο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2009, 18,2% των συνολικών κονδυλίων αφιερώθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα. Τα αίτια της κατάστασης αυτής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την καθυστερημένη εφαρμογή του Κανονισμού για το Ταμείο, την αργοπορημένη υιοθέτηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων - σε ορισμένες περιπτώσεις τα επιχειρησιακά προγράμματα υιοθετήθηκαν μόλις στο δεύτερο εξάμηνο του 2008 - και τις συνέπειες της κρίσης που χτύπησε και τον αλιευτικό τομέα. Ένα ακόμη πρόβλημα αφορά στη σύσταση προγραμμάτων διαχείρισης και ελέγχου, η έγκριση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την αποστολή πληρωμών.
Επιπρόσθετα, η κα Δαμανάκη τόνισε ότι τα κράτη μέλη έχουν διαφορετικά κονδύλια στη διάθεσή τους, τα οποία έχουν κατανεμηθεί με διαφορετικό τρόπο στους άξονες του ΕΤΑ και κατά συνέπεια το μέγεθος της απορρόφησης δεν είναι εύκολο να αξιολογηθεί. Ωστόσο, οι χώρες που έχουν καλύτερα συστήματα για τον έλεγχο και τη συμμόρφωση και διαθέτουν όλα τα εργαλεία μπορούν με πιο εύκολο τρόπο να αξιοποιήσουν τα κονδύλια. Αντίθετα, οι Μεσογειακές χώρες, οι χώρες του Νότου, και ειδικότερα η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα, για την αποτελεσματικότερη επίλυση των οποίων, η Ευρ. Επιτροπή είναι διατεθειμένη να καταβάλει προσπάθειες απλούστευσης των κανόνων και για τον λόγο αυτόν υπάρχει και γραμμή χρηματοδότησης στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής ώστε τα κράτη μέλη να διευκολύνονται στην απορρόφηση των κονδυλίων.
«Αποφασίσαμε ότι ο Κανονισμός για τη Μεσόγειο θα πρέπει να εφαρμοσθεί από την 1η Ιουνίου και δεν μπορούμε να οπισθοχωρήσουμε. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές είναι ενήμερες ότι πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοσθεί ο Κανονισμός χωρίς άλλη καθυστέρηση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι διατάξεις για τα ειδικά εργαλεία, που είναι πολύ βαριά για το περιβάλλον, πρέπει να εφαρμοσθούν. Από πλευράς μας θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που δίνει ο Κανονισμός για το Ταμείο για να παρέχουμε κονδύλια για την αποζημίωση. Αυτό αφορά και τις βιντζότρατες και τις τράτες και οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο. Θα πρέπει να υπάρξουν παραδείγματα συμμόρφωσης κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια χρηματοδότησης για να τους δώσουμε την ευκαιρία να βελτιώσουν τα εργαλεία τους και να βελτιώσουν την επιλεξιμότητα των εργαλείων που χρησιμοποιούν», υπογράμμισε η Επίτροπος Δαμανάκη. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_04.html
Τσάμπιονς Λιγκ: Πολλά γκολ και προκρίσεις για Ρεάλ, Μπάγερν και Τσέλσι
Πολλά τέρματα σημειώθηκαν στους αγώνες της Τετάρτης για την τέταρτηξ αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μεγάλο ντέρμπι του Σαν Σίρο, η Ρεάλ Μαδρίτης απέσπασε την ισοπαλία που χρειαζόταν για να πάρει από τώρατο εισιτήριο για τη φάση των «16», ισοφαρίζοντας την Μίλαν με τον Πέδρο Λεόν στις καθυστερήσεις. Η αναμέτρηση ήταν πάντως συγκλονιστική, με την Ρεάλ να προηγείται στο ημίχρονο αλλά την Μίλαν να ανατρέπει την κατάσταση και να παίρνει αυτή το προβάδισμα λίγο πριν το τέλος.

Πέρα από την ρεάλ, την πρόκριση εξασφάλισαν και οι Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι, που νίκησαν με 4-0 την Κλουζ και 4-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας, αντίστοιχα, ενώ τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του θεσμού πέτυχε η Μαρσέιγ, συντρίβοντας με 0-7 τη Ζίλινα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά όμιλο:


5ος όμιλος:  Βασιλεία - Ρόμα 2-3 (Σκόρερ: 69' Φράι, 83' Σακίρι - 17' Μενέζ, 26' πέν. Τότι, 76' Λεάντρο Γκρέκο), Κλουζ - Μπάγερν 0-4 (12', 24', 73' Γκόμεζ, 90' Μίλερ).

6ος όμιλος:  Τσέλσι - Σπαρτάκ 4-1 (49' Ανελκά, 62' πεν. Ντρογκμπά, 66',90'+1 Ιβάνοβιτς - 86' Μπαζένοφ), Ζίλινα - Μαρσέιγ 0-7  (12', 21', 54' Ζινιάκ, 24' Χάιντσε, 36' Ρεμί, 52', 63' Λούτσο Γκονζάλες).


7ος όμιλος:  Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2  (68', 78' Ιντζάγκι - 45' Ιγκουαίν, +90' Πέδρο Λεόν), Οσέρ - Άγιαξ 2-1  (9' Σαμαριτάνο, 84' Λανζέλ - 79' Αλντερβάιρελντ).


8ος όμιλος:  Σαχτάρ - Άρσεναλ 2-1 ( 28' Τσιγκρίνσκι, 45' Εντουάρντο - 10' Γουόλκοτ), Παρτιζάν - Μπράγκα 0-1 (Σκόρερ: 35' Μοϊσές)

http://www.star.gr/elements/logo.gif
Θρίλερ με αεροσκάφος στον αέρα
Σίριαλ για γερά νεύρα εκτυλίχθηκε στον αέρα, καθώς αεροσκάφος της εταιρείας Quantas αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα μετά από πρόβλημα. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το σκάφος τύπου AirbusA380 είχε συντριβεί, την ώρα που το πλήρωμα πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στην Σιγκαπούρη!

Το Α380 το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης με 459 επιβαίνοντες και προορισμό το Σίδνεϊ.

Λίγο μετά την απογείωση αντιμετώπισε προβλήματα στην μια μηχανή.

Αρχικά, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνετρίβη μετά από έκρηξη στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, πληροφορίες που προκάλεσαν πανικό στους συγγενείς των επιβατών αλλά και... κατάρρευση των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας.

Τα περί συντριβής ήταν μύθος, καθώς το αεροπλάνο έκανε κύκλους στη Σιγκαπούρη για να καταναλώσει καύσιμα πριν προσγειωθεί αναγκαστικά στις 05:45 ώρα Ελλάδας!

http://www.star.gr/elements/logo.gif

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΡΙΑ ΑΧΜΕΤ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ



 ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚA ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣA ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ,ΕΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.
ΣΠΟΥΔΑΣA ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚA ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑSLANIS ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΤΕΛΙΕ,ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ SHOWS .
ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙ ΝΤΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ!


Οι Δημοτικές εκλογές του 2010 δεν είναι δημοσκόπηση για να διαπιστώσουν τα κόμματα πόσοι είναι υπέρ ή εναντίον του μνημονίου,δεν είναι κουτάκια με χρώματα στον χάρτη της Ελλάδος,είναι η δυνατότητα που μας δίνεται,να αναδείξουμε αυτόν που μπορεί να διοικήσει καλύτερα το Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου.

Ζητώ την ψήφο σας, συστρατευμένη στον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»
του Άρη Κρεμμύδα ,μακριά από κομματικές εντολές,εξαρτήσεις και αντιπαραθέσεις.
Αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε το Δήμο με διαφάνεια στη διαχείρηση του Δημόσιου χρήματος και αποτελεσματικότητα.


Διακατεχόμενη από την επιθυμία να προσφέρω έχοντας τον ενθουσιασμό που πρέπει μπορώ να αγωνιστώ μαζί με τον Αρή τον Κρεμμύδα και τους υπόλοιπους για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που συντονίζει και ενεργοποιεί όλα τα πεδία:
της πολεοδομίας,της χωροταξίας,της επέκτασης των συγκοινωνιακών δικτύων,της προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος,της δημιουργίας υποδομών,της ενίσχυσης των κοινωνικών δομών,της αντιμετώπισης της παιδείας,της υγείας,του αθλητισμού και του πολιτισμού ως κοινωνικά αγαθά.


Υπευθυνότητα και δημιουργία

Δημοτική αρχή σύγχρονη και προσανατολισμένη
στις ανάγκες του πολίτη
Οι δυο ωραίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να μην κρύβουν κάτι το λαμπερό, ωστόσο έχουν να παρουσιάσουν εντυπωσιακές, νέες και μορφωμένες υποψήφιες , οι οποίες με τη εμφάνιση τους, σίγουρα κρύβουν την παράσταση.
Βέβαια, εκτός από τα εξωτερικά προσόντα, οι υποψήφιες έχουν να επιδείξουν και πολλά εσωτερικά προσόντα. Για παράδειγμα, η 22χρονη Ελένη Λυμπέρη, τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  «κατεβαίνει» στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού, βάζοντας πλώρη για υποψήφια Περιφεριακή Σύμβουλος του Βορείου Τομέα Αθηνών.


Η Ελένη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει εργαστεί επί μακρόν σε δικηγορικό γραφείο, ενώ έχει κάνει και πρακτική άσκηση στη Βουλή, στο τμήμα Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Όσο για τα σχέδια της; όπως λέει κι εκείνη: «επιθυμώ να συμμετέχω ενεργά στη διαμόρφωση και στη λήψη αποφάσεων, ώστε να μην λαμβάνονται αποφάσεις για εμένα χωρίς εμένα».

Η επόμενη «ωραία» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η Άννα Ευθυμίου, και φέρνει έναν αέρα πιο… βόρειο,καθώς μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία και βάζει υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Κ. Γκιουλέκα.
Η Άννα η οποία και ασκεί το επάγγελμα της δικηγορίας, αγαπά τη ενασχόληση της με τα κοινά, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι μέλος στη UNΙCEF, στο σύλλογο «Φίλοι του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας Β. Ελλάδος», αλλά και στο Σύνδεσμο Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης. Τέλος, αρθογραφεί τακτικά σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια. Στους άμεσους στόχους της είναι όπως λέει: «να συνεχίσω να προσφέρω για τη Θεσσαλονίκη και τους συνανθρώπους

http://www.star.gr/