Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

12χρονος διόρθωσε πρόβλημα στον Firefox!

Ένας 12χρονος μαθητής από τις ΗΠΑ κατάφερε κι έλυσε ένα πρόβλημα που είχε ο δημοφιλής browser κι έβγαλε 3000$.
Η Mozilla ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες...




 στους χρήστες οτι όποιος χρήστης ανακαλύψει και καταφέρει να διορθώσει κάποιο πρόβλημα που έχουν τα προϊόντα της θα αμειφθεί με 500 έως και 3000 δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση αυτή υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι που έστειλαν λύσεις σε κάποια μικρά ή μεγάλα προβλήματα που είχαν το προϊόντα της εταιρίας μεταξύ των οποίων ήταν και ο 12χρονος Alex Miller από το San Jose

Ο νεαρός προγραμματιστής, κατάφερε μέσα σε 10 μέρες και ε 1.5 ώρα δουλειά την ημέρα, να ανακαλύψει και να λύσει ένα πρόβλημα (bug) το οποίο επηρέαζε τον Firefox, τον Thunderbird και τον SeaMonkey κερδίζοντας έτσι, το ποσό των 3000$ από την εταιρία.

Ο 12χρονος ένα μέρος του ποσού που κέρδισε έχει αποφασίσει να το δωρίσει σε μια τοπική οργάνωση για την προστασία των ζώων ενώ με τα υπόλοιπα σκοπεύει να αγοράσει νέο υπολογιστή, για να μπορέσει ίσως να ανακαλύψει κι άλλα τέτοια προβλήματα που έχει η Mozilla



newsit.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/12-firefox.html

Πιο κοινωνικό και γρήγορο το αναβαθμισμένο Yahoo Mail

H Yahoo παρουσίασε την Τετάρτη σε δοκιμαστική μορφή την αναβαθμισμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, η....
 οποία μεταξύ άλλων συνδέεται απευθείας με το Facebook και το Twitter, προβάλλει βίντεο του YouTube και γενικά λειτουργεί «δύο φορές πιο γρήγορα».

Η καλιφορνέζικη εταιρεία υποστηρίζει ότι η αναβάθμιση του Yahoo Mail είναι η σημαντικότερη από το 2005.

Η υπηρεσία email της Yahoo έχει σήμερα περίπου 273 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη μετά την αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft. Το Gmail της Google συνεχίζει να υστερεί αλλά βλέπει τους συνδρομητές του να αυξάνονται ταχύτατα.

Εκτός του είναι «εκπληκτικά γρήγορο», το νέο Yahoo Mail περιορίζει την ακαταστασία και «βάζει αυτό που είναι σημαντικό για εσάς στο κέντρο», δήλωσε η Κάκουλ Σριβαστάβα της Yahoo.

Για παράδειγμα, τα μηνύματα από αποστολείς που περιλαμβάνονται στο βιβλίο επαφών του χρήστη εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας των εισερχόμενων (μια ανάλογη υπηρεσία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Gmail).

Ακόμα, η ανανεωμένη υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν αναρτήσεις του Facebook και του Twitter χωρίς να αφήνουν το γραμματοκιβώτιό τους.

Το ίδιο ισχύει για τις φωτογραφίες του Flickr και του Picasa και τα βίντεο του YouTube.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει ακόμα καλύτερα φίλτρα για spam και εργαλεία αναζήτησης email.

H Yahoo προσπαθεί εναγωνίως να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών της, καθώς αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα που εξοργίζουν τους επενδυτές.

Το Yahoo Mail παραμένει μεν εξαιρετικά δημοφιλές, είδε όμως τους χρήστες του να μειώνονται κατά 10% το Σεπτέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Μείωση κατά 3% εμφάνισε η αντίστοιχη υπηρεσία της Microsoft, ενώ το ίδιο διάστημα οι χρήστες του Gmail αυξήθηκαν κατά ένα εντυπωσιακό 21%.

in.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/yahoo-mail.html

Κλειστές Πειραιώς και Σταδίου εξαιτίας της νεροποντής


Κλειστές και στα δύο ρεύματα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, είναι αυτή τη στιγμή η οδός Πειραιώς, από Πέτρου Ράλλη έως Χαμοστέρνας, και η οδός Σταδίου, ενώ το χαλάζι που έπεσε στην Αττική, η οποία την τελευταία ώρα πλήττεται από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα μεγαλύτερα προβλήματα εστιάζονται στην Ελευσίνα, τη Μαγούλα και τη Μάνδρα, με αναγνώστες της zougla.gr να αναφέρουν ότι η χαλαζόπτωση είναι τόσο σφοδρή, ώστε προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα στην περιοχή των διυλιστηρίων ΕΛ-ΠΕ στην Ελευσίνα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε πλημμυρισμένα υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων.

Την ίδια στιγμή, η νεροποντή έχει δημιουργήσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, κυκλοφοριακές δυσχέρειες εξαιτίας της βροχής εμφανίζονται στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στη Βουλιαγμένης πριν την Εθνάρχου Μακαρίου, στην Κηφισού κοντά στο σταθμό των ΚΤΕΛ και στην Αθηνών - Κορίνθου από πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι το Αιγάλεω.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191815&cid=4

Ελβετία: Τέλος στις αφορολόγητες καταθέσεις...

Από το http://www.banksnews.gr/   
Χιλιάδες Έλληνες καταθέτες ελβετικών τραπεζών,που είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να κρύβουν από την εφορία τεράστια ποσά σε «προστατευμένους» λογαριασμούς της Ελβετίας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις, μετά την ιστορική συμφωνία, στην οποία κατέληξαν χθες οι βρετανικές και οι ελβετικές αρχές, που θα αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες συμφωνίες όλων των ευρωπαϊκών κρατών. 
Σε μια ιστορική εξέλιξη στα διεθνή τραπεζικά χρονικά, οι Βρετανοί και οι Ελβετοί κατέληξαν σε μια συμφωνία, με την οποία καταλύεται μεν το φορολογικό καταφύγιο μεγαλοκαταθετών, χωρίς όμως να παραβιάζεται το… ιερό, για τους...
 Ελβετούς τραπεζίτες, τραπεζικό απόρρητο:
- Η Ελβετία αποδέχθηκε, ύστερα από ισχυρές πιέσεις, να επιβάλει φόρο διακράτησης (withholding tax) σε όλες τις καταθέσεις Βρετανών πολιτών, τον οποίο θα αποδίδει κάθε χρόνο το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών στο αντίστοιχο βρετανικό. Ο νέος φόρος δεν θα γίνει… σουρωτήρι από διάφορες εξαιρέσεις και «παραθυράκια», όπως συνέβη στο παρελθόν με προηγούμενες συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελβετία. Ο συντελεστής του φόρου που προβλέπεται από τη συμφωνία δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών περιμένει πολλαπλάσια έσοδα από το δις. λίρες, που αποδίδει ήδη αντίστοιχη συμφωνία με το Λιχτενστάιν. Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις!
- Την ίδια στιγμή, όμως, οι ελβετικές τράπεζες πανηγυρίζουν μια μεγάλη δική τους νίκη, μετά τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο: οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν τελικά να δίνουν στοιχεία για τους καταθέτες τους στις φοροεισπρακτικές αρχές της Βρετανίας, κάθε φορά που θα τους ζητούνται. Ουσιαστικά, δηλαδή, το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας παραμένει άθικτο, παρότι είχαν ασκηθεί τεράστιες διεθνείς πιέσεις για την κατάργησή του, ώστε να βρουν πρόσβαση οι φοροεισπρακτικές αρχές των χωρών του ΟΟΣΑ σε πολύτιμα στοιχεία για υπηκόους τους με καταθέσεις στην Ελβετία. Η συμφωνία προβλέπει, πάντως, τη δυνατότητα οικειοθελούς δήλωσης καταθέσεων από Βρετανούς υπηκόους, με «χαλαρές» κυρώσεις από τις φορολογικές αρχές. «Είμαι ευτυχής που βλέπω, ότι η πρότασή μας αντικατέστησε τελικά την ιδέα της καθιέρωσης αυτόματου μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριών, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων χωρών», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πατρίκ Οντιέ, πρόεδρος της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών.
Η ιστορική συμφωνία με την Ελβετία, παρότι αρκετοί εκτιμούν ότι είναι πρόωροι οι πανηγυρισμοί, πριν αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες για τους όρους της, ουσιαστικά δείχνει το δρόμο για αντίστοιχες συμφωνίες όλων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην τελική φάση αντίστοιχων διαπραγματεύσεων με τους Ελβετούς, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να οδηγήσουν σε συμφωνία για τη φορολόγηση των τεράστιων καταθέσεων Γερμανών υπηκόων στην Ελβετία.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι το ποσό καταθέσεων που διαφεύγουν τη φορολόγηση ίσως και να υπερβαίνει τα 40 δις. ευρώ, γι’ αυτό και η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις συμφωνίες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Ελβετούς. Έτσι, δεν αποκλείεται μετά τις συμφωνίες Βρετανών και Γερμανών, που αποτελούν «οδηγό» για όλα τα κράτη, να αρχίσει αντίστοιχη διαπραγμάτευση και του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με το ελβετικό.
Σε κάθε περίπτωση, η διεθνής «επίθεση» στο φορολογικό «καταφύγιο» της Ελβετίας, που άρχισαν δυναμικά οι Αμερικανοί, απειλώντας την UBS με ποινικές κυρώσεις αν δεν αποκάλυπτε στοιχεία για Αμερικανούς καταθέτες (οι Ελβετοί έκλεισαν τελικά την υπόθεση με την καταβολή 750 εκατ. δολαρίων), φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς: η «ιερή αγελάδα» του ελβετικού τραπεζικού απορρήτου μπορεί να μη θυσιάζεται, αλλά σε αντάλλαγμα οι ελβετικές τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών δέχονται για πρώτη φορά να μετατραπούν σε… φοροεισπράκτορες των κυβερνήσεων της Δύσης, δίνοντας τέλος σε μια μακρά παράδοση φορολογικής ασυλίας στους καταθέτες των ελβετικών τραπεζών.

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_699.html
Με... φωσφοριζέ γιλέκα οι ιερόδουλες
Υποχρεωμένες να φορούν κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα είναι πλέον οι Ισπανίδες ιερόδουλες, καθώς ψηφίστηκε νόμος που καθορίζει την ενδυμασία τους στα στέκια του αγοραίου έρωτα! Μάλιστα, οι παραβάτες θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Πρόκειται για ρύθμιση που αφορά όλες τις εκδιδόμενες γυναίκες στην Καταλονία, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι καλύτερα ορατές από τα διερχόμενα οχήματα.

Έτσι λοιπόν, οι ιερόδουλες που κάνουν πιάτσα σε πολυσύχναστους δρόμους θα πρέπει να φορούν γιλέκα όπως π.χ. οι αστυνομικοί, οι οικοδόμοι και οι ποδηλάτες. Σε περίπτωση που κάποια κοπέλα δεν συμμορφωθεί, θα πληρώνει πρόστιμο 40 ευρώ!

Τουλάχιστον από μέσα τα κορίτσια μπορούν να φοράνε ό,τι θέλουν ή ακόμα (γιατί όχι;) να κυκλοφορούν μόνο με το... γιλέκο τους!

http://www.star.gr/
Βρήκε 250.000 ευρώ και τα... παρέδωσε
Ονομάζεται Σταύρος Σπανούδης, 30 ετών  και είναι οδηγός των ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Ολοκληρώνοντας την βάρδια του στο δρομολόγιο Πύλος – Ίκλαινα, εντόπισε στους αποθηκευτικούς χώρους του λεωφορείου του ένα τσαντάκι που παρέμενε ασυνόδευτο, αφού κάποιος το είχε... ξεχάσει.

Ένα τσαντάκι που όμως δεν ήταν άδειο. Είχε μέσα του χρήματα. Πολλά χρήματα! Πάρα πολλά χρήματα. Συνολικά 250.000 ευρώ.

Ο οδηγός επιδόθηκε από εκείνη την στιγμή σε έναν αγώνα να βρει τον κάτοχό τους. Ευτυχώς, για καλή τύχη του ιδιοκτήτη τους, υπήρχε μέσα στο τσαντάκι μια κάρτα του. Για καλύτερη τύχη, ο οδηγός ήταν καλός άνθρωπος και δεν σκέφτηκε να τα κρατήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σπανούδης είναι ορφανός από 16 ετών, καθώς τότε έχασε και τους δύο γονείς του σε τροχαίο. Μεγάλωσε με αρκετές οικονομικές δυσκολίες με τον παππού και τη γιαγιά. Προσελήφθη στα ΚΤΕΛ, δεν έπαιρνε περισσότερα από 1.500 ευρώ μεικτά αλλά δεν σκέφτηκε καθόλου να κρατήσει το ποσό.

Έτσι ο ελληνοαμερικάνος που τα είχε (ξε)χάσει – και ο οποίος μόλις τα είχε αποκτήσει από την πώληση ακινήτων - κατάφερε να ξαναβρεί  την... περιουσία του. Το θέμα είναι ότι και αυτή η περιουσία προορίζονταν για να καλυφθούν τα νοσήλεια συγγενικού του προσώπου και για αυτό είχε αναγκαστεί να πουλήσει τα κτήματά του στην Πύλο.

Ελπίζουμε ο ελληνοαμερικανός πέρα από τις ευχαριστίες να δώσει τουλάχιστον στον οδηγό του ΚΤΕΛ ένα κατατίς ως πουρμπουάρ, για την  καλή του πράξη...

http://www.star.gr/
139 νεκροί και 500 αγνοούμενοι από σεισμό, τσουνάμι, ηφαίστειο
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη στην Ιάβα το Μεράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια παγκοσμίως, εκτοξεύοντας λάβα και σύννεφα καυτής στάχτης σε ύψος 1.500 μέτρων. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, ενώ οι εικόνες που μεταδόθηκαν έδειχναν ουρές χιλιομέτρων με κατοίκους, οι περισσότεροι φορώντας μάσκες, να μεταφέρονται από φορτηγά με τα παρμπρίζ καλυμμένα από την ηφαιστειακή τέφρα.

«Αυτή είναι η αρχική φάση της έκρηξης», δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Ηφαιστειακής Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Έρευνας στη Γιογκιακάρτα. Δεκαέξι απανθρακωμένες σοροί βρέθηκανκοντά στο σπίτι του Μπα Μαριτζάν, που ήταν γνωστός ως «ο φύλακας του όρους» και είχε αρνηθεί να εκκενώσει την περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι απεσταλμένος δημοσιογράφος ινδονησιακής ιστοσελίδας, αλλά  και ένα βρέφος τριών μηνών. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η ηφαιστειακή στάχτη έφτασε ως μια περιοχή που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα του Όρους Μεράπι. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, περίπου 40.000 άνθρωποι ζουν σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Μεράπι, σε ύψος σχεδόν τριών χιλιομέτρων, έχει αφήσει 1.370 νεκρούς από έκρηξη το 1930 ενώ πιο πρόσφατα, στοίχισε τη ζωή σε 66 άτομα το 1994 και δύο το 2006.

Στο μεταξύ, αυξάνεται και ο απολογισμός των νεκρών από το τσουνάμι ύψους τριών μέτρων που έπληξε απομακρυσμένη νησιωτική περιοχή της χώρας μετά το σεισμό 7,7 βαθμών που σημειώθηκε δυτικά της Σουμάτρας. Συνολικά έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 112 ανθρώπων, ενώ 500 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Δυτική Σουμάτρα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο. Δέκα χωριά σαρώθηκαν από τα σεισμικά κύματα. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και εννέα αυστραλοί σέρφερ, αν και αυστραλιανά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι εντοπίστηκαν και είναι σώοι και ασφαλείς.

Από την αρχική σεισμική δόνηση είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Υπενθυμίζεται ότι το τσουνάμι του Δεκεμβρίου του 2004, που είχε προκληθεί από σεισμό 9,3 βαθμών ανοικτά της Σουμάτρας, είχε στοιχίσει τις ζωές τουλάχιστον 168.000 μόνο στην Ινδονησία, ενώ υπολογίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή ο απολογισμός των νεκρών άγγιξε τις 300.000.

Δείτε τα τελευταία πλάνα από τον τόπο των καταστροφών και τις εκρήξεις του ηφαιστείου, όπως μεταδίδονται από τα ξένα πρακτορεία...

http://www.star.gr/

ΠΡΩΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ρεπορτάζ : Έλενα Φυντανίδου
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Την κάλυψη των φαρμάκων διακοπής του καπνίσματος από τα ασφαλιστικά ταμεία θα εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Το ποσοστό συμμετοχής των πασχόντων από χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), σακχαρώδη...
διαβήτη και ισχαιμία του μυοκαρδίου θα είναι 25% και των υπολοίπων που δεν πάσχουν από κάποιο νόσημα αλλά επισκέπτονται ιατρείο διακοπής του καπνίσματος 75%. Την ίδια ώρα απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της σύγκρισης μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ για το κάπνισμα στην Ελλάδα καθώς ερχόμαστε πρώτοι! Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τη διακοπή του καπνίσματος, καθηγητής κ. Π. Μπεχράκης, παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι Ελληνες είναι οι πρώτοι καπνιστές παγκοσμίως. Η κατάσταση αυτή, εξήγησε, οφείλεται κυρίως στις γυναίκες, οι οποίες εμφανίζουν αύξηση της καπνιστικής συνήθειας περίπου κατά 20%, όταν οι άνδρες μειώνουν το κάπνισμα σε ποσοστό 10%. Συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ελληνες κατέχουν την πρωτιά στο κάπνισμα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Θλιβερή είναι και η πρωτιά των Ελληνίδων καθώς καπνίζουν σε ποσοστό 31,3%. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, «στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι πλουσιότεροι καπνίζουν περισσότερο από τους λιγότερο οικονομικά εύρωστους». «Υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Ι. Τούντας. O υφυπουργός Υγείας κ. Μ.Τιμοσίδης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, ένας στους τρεις καταστηματάρχες που περνά από έλεγχο «τρώει» πρόστιμο. Ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε επίσης ότι έχει κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για την απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών. «Ξεσκονίζουν» τα νοσοκομεία «Φύλλο και φτερό» κάνουν τα νοσοκομεία οι εντεταλμένοι της τρόικας. Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων συνεχίζει να ελέγχει σε καθημερινή βάση τα οικονομικά στοιχεία του ΕΣΥ. Οι έλεγχοι θα κορυφωθούν στις 16-17 Νοεμβρίου, οπότε θα έρθουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής ελεγκτές. Εν τω μεταξύ, τον τρόπο ενοποίησης του ΕΣΥ με το ΙΚΑ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας συζήτησαν χθες ο υπουργός Υγείας με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κουτρουμάνη και τους διοικητές των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων. Αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος το πρώτο τρίμηνο του 2011 σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα παρέχονται από τα κέντρα υγείας, τα πολυϊατρεία και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του ΙΚΑ οι οποίοι έχουν διαφορετικό εργασιακό καθεστώς από τους συναδέλφους του του ΕΣΥ θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ του ΕΣΥ και του ιδιωτικού ιατρείου. Τέλος, τον επόμενο μήνα σε νομοσχέδιο«σκούπα» που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής θα συμπεριληφθούν το νέο σύστημα προμηθειών, η απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού (ως προς τη μείωση του ποσοστού κέρδους) και το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών. Μέτρα για τις ελλείψεις Την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων που είναι απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποφάσισε η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών όταν παρουσιάζονται στην αγορά ελλείψεις φαρμάκων οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2908.html

ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!

Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Όχι άλλες αυξήσεις φορολογικών συντελεστών υποδεικνύει στην κυβέρνηση ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η µείωση του ελλείµµατος πρέπει στο εξής να βασιστεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής και κυρίως σε περικοπές δηµοσίων...
δαπανών. Μάλιστα, στην ενδιάµεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος διατυπώνει λεπτοµερείς και ρηξικέλευθες προτάσεις για τις δαπάνες που πρέπει να περικοπούν, ταράζοντας τα νερά και προκαλώντας συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς ενίοτε αγγίζει ευαίσθητους τοµείς. Χαρακτηριστικά, µεταξύ άλλων ο κ. Προβόπουλος εισηγείται το κλείσιµο δηµοτικών αλλά και κάποιων κρατικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθµών, όπως επίσης και την κατάργηση των δωρεάν διακοπών από τα ΚΑΠΗ όσο βρισκόµαστε σε καθεστώς λιτότητας. Συγκεκριµένα, τα σχετικά σηµεία της έκθεσης αναφέρουν τα εξής: n Δεδοµένης της ανεξέλεγκτης διόγκωσης των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς που χρηµατοδοτούνται από τους δήµους, όπως π.χ. τα ΚΑΠΗ, πρέπει να αναστείλουν ορισµένες δραστηριότητες, όπως π.χ. εκδροµές στο εξωτερικό ή δωρεάν διακοπές για µία πενταετία, έως ότου αποκατασταθεί η δηµοσιονοµική σταθερότητα στη χώρα. n Επίσης είναι αδιανόητο – υποστηρίζεται στην έκθεση – υπερχρεωµένοι δήµοι να διατηρούν ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς µε εκατοντάδες δηµοσιογράφους. n Οι δηµόσιοι τηλεοπτικοί σταθµοί – αναφέρεται σε άλλο σηµείο – (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Πρίσµα και ο σταθµός της Βουλής) όχι µόνον είναι πολλοί για µια χώρα του µεγέθους της Ελλάδας, αλλά και λειτουργούν µε πολύ µεγάλο αριθµό υπαλλήλων και µε εξαιρετικά υψηλό κόστος. Θα ήταν σκόπιµο να συγχωνευθούν σε έναν ή δύο και να καλύπτουν περισσότερο από το 70% του κόστους λειτουργίας τους µε έσοδα από διαφηµίσεις. Το δε σηµερινό έσοδο που εισπράττεται µέσω των λογαριασµών της ΔΕΗ να διατεθεί για τη µείωση του δηµόσιου χρέους. Η µεταφορά µαθητών n Οι δαπάνες για τη δωρεάν µεταφορά µαθητών από αποµακρυσµένα χωριά έχει υπερβεί κάθε όριο, φτάνοντας τα 280 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά, πρόκειται για επιδότηση των υπεραστικών λεωφορείων. n Να επανεξεταστεί εκ βάθρων η τιµολογιακή πολιτική στους συγκοινωνιακούς φορείς και να διασφαλιστεί ότι όλοι οι επιβάτες πληρώνουν εισιτήριο. n Να καταργηθούν οι ρυθµίσεις, σύµφωνα µε τις οποίες η διετής εργασία σε γραφεία βουλευτών δίνει το δικαίωµα σε εργαζόµενο να προσληφθεί στο Δηµόσιο. n Να υπάρξει πλήρης επανεξέταση των προσλήψεων στην Εκπαίδευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι διπλάσιοι κατά κεφαλήν από τη Φινλανδία και παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αύξησης των φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων», υποστηρίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, που αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο της έκθεσής του στην καταπολέµηση της φοροδιαφυγής, διατυπώνοντας µεταξύ άλλων προτάσεις όπως η δηµιουργία ενός ατοµικού ηλεκτρονικού φοροφακέλου για κάθε φορολογούµενο και για κάθε µικρή επιχείρηση. Σχέδιο για την ανάπτυξη Σε κάθε περίπτωση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ όχι µόνο της τήρησης του Μνηµονίου, αλλά και του υπερακοντισµού των στόχων του, αν είναι δυνατόν. Παράλληλα, για την αποκατάσταση της εµπιστοσύνης των αγορών, υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η εφαρµογή ενός σχεδίου για την ανάπτυξη. Ενός σχεδίου που, όπως υποστηρίζει, θα βασίζεται στη δηµιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος προς την επιχειρηµατική δραστηριότητα µε παρεµβάσεις για τον εκσυγχρονισµό της δηµόσιας διοίκησης, την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, αλλά και τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για την πορεία των µισθών. Εκτιµάται ότι οι µέσες ακαθάριστες πραγµατικές αποδοχές (δηλαδή, µετά την αφαίρεση του πληθωρισµού) φέτος µειώθηκαν κατά 8,1%, ενώ στον δηµόσιο τοµέα κατά 17%. Οσο για την ανάπτυξη, προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει κατά 4%.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_3484.html
Πολίτες Μπροστά- Εκδήλωση Νεολαίας στον Μοσχάτο

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στις 9:00 

μ.μ. - 01 Νοεμβρίου στις 4:00 π.μ.



SINGITA

Χρ. Σμύρνης 90





http://www.facebook.com/event.php?eid=170269116319169

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας ενόψει εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Εκτός από τα μέτρα που θα ληφθούν σε...

τοπικό επίπεδο, θα απαγορευθεί και η κίνηση των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
 

zougla.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/28_26.html

Υπογράφηκε η συμφωνία από την COSCO μεταξύ του ΔΑΑ και ΣΕΠ

Στη φάση της υλοποίησής του εισέρχεται η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου...
Πρωθυπουργού στην Αθήνα, μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), την εκμετάλλευση του οποίου για περίπου 35 χρόνια θα έχει η κινεζική εταιρία Cosco. Στόχος της συνεργασίας αυτής, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας του ΔΑΑ με τον ΟΛΠ, είναι η προώθηση μιας συνδυασμένης μεταφοράς sea-air, μέσω απλοποιημένων διαδικασιών για την προσέλκυση επιπλέον transit φορτίων, δεδομένου του πλεονεκτήματος της χώρας μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Αεροδρομίου και του ΣΕΠ η αγορά που στοχεύει συνεργασία είναι αυτή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, σε πρώτη φάση, με προώθηση προϊόντων προς τη βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Κύρια προϊόντα θα είναι υφάσματα, μηχανήματα, ηλεκτρονικά και ευπαθή προϊόντα.

Σε ότι αφορά το αεροπορικό κομμάτι οι μεταφορές θα γίνονται στην παρούσα φάση με επιβατικά αεροπλάνα, αλλά και με μεταγωγικά συγκεκριμένων αεροπορικών εταιριών. Για το οδικό κομμάτι, δηλαδή από τον Πειραιά στο Αεροδρόμιο, θα υπάρξει ανάθεση σε συγκεκριμένο μεταφορέα.

Σύμφωνα με το διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του ΔΑΑ, Αλέξη Σιώρη, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη που αναπτύσσει συνδυασμένες θαλάσσιες-αεροπορικές μεταφορές, έχει ως στόχο μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΠ, να προσελκύσει με γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες επιπλέον transit φορτία στην Αθήνα, με ενδιάμεσα σημεία διαμετακόμισης τον Πειραιά και το αεροδρόμιο, καθιστώντας το νέο προϊόν πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η «συν-ένωση» των δυνάμεων με τον ΣΕΠ, ένα σημαντικό «παίκτη» με ισχυρή δυναμική και τεχνογνωσία, στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο μέσω του αεροδρομίου, προσφέροντας εναλλακτικές υπηρεσίες στους πελάτες με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο της εμπορευματικής κοινότητάς.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση της συνεργασίας απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΕΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε έλθει στην Ελλάδα για να επενδύσουμε. Αν ενώσουμε την ελληνική εξυπνάδα με την κινέζικη νοοτροπία θα καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας, ο οποίος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/cosco.html

Άνοιξε για το κοινό το σπήλαιο στο Κάψια Μαντινείας


Τους πρώτους επισκέπτες δέχεται το σπήλαιο στο Κάψια του Δήμου Μαντινείας που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες για το κοινό.
Το σπήλαιο που βρίσκεται στο χωριό Κάψια και απέχει 15 χλμ από την Τρίπολη, έχει πλούσιο διάκοσμο από διαφόρων ειδών σταλακτίτες και σταλαγμίτες με αξιοσημείωτη ποικιλία χρωμάτων. Η ιστορία του σπηλαίου παρουσιάζει τόσο σπηλαιολογικό όσο και ιστορικό ενδιαφέρον και ενδείκνυται ως χώρος επιστημονικής μελέτης αλλά και εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών.
Στο σπήλαιο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Που σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκουν σε πιστούς οι όποιοι βρήκαν το θάνατο εξαιτίας μιας πλημμύρας μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα μ.Χ.
Από την ανακάλυψη του σπηλαίου χρειάστηκε να περάσουν περίπου εκατό χρόνια ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να είναι επισκέψιμο. Το τμήμα του σπηλαίου που είναι επισκέψιμο αποτελείται από δύο αίθουσες, την «Αίθουσα των θαυμασίων» και την «Αίθουσα των οστών». Είναι συνολικής έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων και η ξενάγηση διαρκεί περίπου 25'.
Το σπήλαιο θα είναι ανοικτό καθημερινά τη χειμερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα και τη θερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1888148

Χωρίς Προαστιακό στο τμήμα Λιόσια - Νερατζιώτισσα την Πέμπτη





Δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω έργων που θα εκτελεί ο ΕΔΙΣΥ, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου τα δρομολόγια στο τμήμα του Προαστιακού Λιόσια - Νερατζιώτισσα. Κανονικά θα λειτουργεί το τμήμα Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1888041

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρ. των περιπτερούχων


Μπορεί χθες να έληξε η τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι περιπτερούχοι σε όλη τη χώρα-πλην της Αττικής- και το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση να άγγιξε το 75%, κάποιοι  από αυτούς όμως δεν το βάζουν κάτω. Πρόκειται για τον πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος Κώστα Κόγια μαζί με άλλους συναδέλφους του μαζί με το κλείσιμο των περιπτέρων τους ξεκίνησαν και απεργία πείνας την οποία συνεχίζουν.
Κύριο αίτημα του κλάδου είναι η θεσμοθέτηση του 8,20% ως ποσοστού κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα που κρίνεται απαραίτητο για την βιωσιμότητα του κλάδου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους όμως αυτή τη στιγμή, όπως επιμένουν οι περιπτερούχοι, είναι μεγάλες μειώσεις των ποσοστών κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. Για παράδειγμα στο πακέτο του 3,20 ευρώ το ποσοστό των περιπτερούχων ήταν 8,48%, ενώ με την αύξηση του πακέτου στα 3,80 ευρώ το ποσοστό μειώθηκε 4,5%. Επισημαίνεται μάλιστα ότι τη μείωση του ποσοστού την καρπώνονται οι καπνοβιομηχανίες που με την τιμολογιακή τους πολιτική συμπιέζουν τους περιπτερούχους.
Στα προβλήματα περιλαμβάνονται επίσης οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους για την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας από 15% σε 3.8%.
http://www.zougla.gr/

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Χειμερινή ώρα για το 2010 θα έχουμε από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.
http://www.zougla.gr/


Βρέθηκε μέσα σε ανεμοστρόβιλο


«Είμαστε μέσα στον ανεμοστρόβιλο» φώναζε επανειλημμένως με τρεμάμενη φωνή ο Eric Meyers, ο άνθρωπος που με την ερασιτεχνική του κάμερα κατέγραψε «από μέσα» το πέρασμα του φοβερού καιρικού φαινομένου από το Τέξας.

Ο Meyers βρέθηκε στην «καρδιά» της θύελλας με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Rice, περίπου 40 μίλια από το Ντάλας, καθώς τριγύρω του «πετούσαν» συντρίμμια.

Από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν και πέντε σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.





http://www.zougla.gr/
H Bar Rafaeli με τα απολύτως απαραίτητα
Η Bar Rafaeli, είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη… Αυτό μας αποδεικνύει για άλλη μία φορά μέσα από την φωτογράφηση που έκανε με εσώρουχα του γνωστού γαλλικού οίκου Passionata.

Το σέξι κορίτσι του Leonardo Di Caprio, με αναλογίες που πραγματικά «κόβουν» την ανάσα, ποζάρει όπως μόνο αυτή ξέρει, αποπνέοντας μία ακαταμάχητη γοητεία, αυτήν που θέλει να προβάλλει και ο εν λόγω οίκος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου η καλλονή προωθεί κολεξιόν του οίκου Passionata. Το κόνσεπτ της νέας φωτογράφισης παραμένει με ίδιο με της περασμένης χρόνιας και η Rafaeli θυμίζει pin up girl. Αλλάζει ύφος, παίζει με τον φακό ενώ μία γάτα κι ένας σκύλος δέχονται τα χάδια της.

Η 25χρονη Rafaeli, που ξεκίνησε το μοντελινγκ στα παιδικά της χρόνια έχει δηλώσει ότι από πολύ μικρή ήταν το πιο ευτυχισμένο κοριτσάκι στον κόσμο όταν την έβαζαν μπροστά σε μια κάμερα… 


http://www.star.gr/life_style/65838/
Πτυχιούχοι δίπλα με άστεγους στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί





Μια απίστευτη εικόνα βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στα συσσίτια που διοργανώνονται στις διάφορες περιοχές της χώρας. Σε αυτά καταφεύγει ολοένα και περισσότερος κόσμος, σε βαθμό που κάποιες έρευνες να υποστηρίζουν ότι ένας στους έντεκα Έλληνες πηγαίνει σε αυτά για να εξασφαλίσει πλέον ένα πιάτο φαγητό. Κυρίως όμως, το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται όχι μόνο γιατί αυξάνονται   οι άστεγοι αλλά γιατί δραματικά αυξάνονται και οι... άνεργοι, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να στέκονται στην ουρά των συσσιτίων πτυχιούχοι πίσω από αστέγους και μετανάστες, εκλιπαρώντας για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου έρευνα της «Ελευθεροτυπίας» αποκαλύπτει ότι μόνο από πέρυσι μέχρι φέτος έχει αυξηθεί μέχρι και 30% ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στους δήμους και τις μητροπόλεις για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό. Με άλλα λόγια, ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν δείχνει να είναι σίγουρο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Βλέπετε, εκείνοι που σπεύδουν στα συσσίτια δεν είναι μόνο άστεγοι, ηλικιωμένοι και μετανάστες, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, αλλά πλέον άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, πτυχιούχοι, 40άρηδες και 50άρηδες που έμειναν άνεργοι καθώς και ανύπαντρες μητέρες.

Μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχονται στους 700 πλέον οι δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων και πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν εγγραφεί στις λίστες κοινωνικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, έχουν αυξηθεί κατά 20% οι μερίδες συσσιτίου που παρέχει ο δήμος, ενώ και οι αιτήσεις για οικονομική υποστήριξη αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρσι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων αυτών είναι τα 50 έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως ανύπαντρες μητέρες γύρω στα 50 έτη, με 2 παιδιά. Μάλιστα, από την καταγραφή που έχει κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον μόνο στις λεγόμενες φτωχές περιοχές της συμπρωτεύουσας, όπως η δυτική Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται και σε περιοχές με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Θέρμη, στην οποία ο τοπικός δήμος ξεκίνησε πριν από δύο μήνες τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου – κάτι που υπάρχει και στην Καλαμαριά. ΣτοΩραιόκαστρο, επίσης, ο τοπικός δήμος δημιούργησε... Τράπεζα Ρουχισμού ενώ στην Νεάπολη... Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και όλα αυτά, στην Ελλάδα του 2010 (αλλά και του ΔΝΤ...).


http://www.star.gr/