Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας ενόψει εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Εκτός από τα μέτρα που θα ληφθούν σε...

τοπικό επίπεδο, θα απαγορευθεί και η κίνηση των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
 

zougla.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/28_26.html

Υπογράφηκε η συμφωνία από την COSCO μεταξύ του ΔΑΑ και ΣΕΠ

Στη φάση της υλοποίησής του εισέρχεται η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου...
Πρωθυπουργού στην Αθήνα, μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), την εκμετάλλευση του οποίου για περίπου 35 χρόνια θα έχει η κινεζική εταιρία Cosco. Στόχος της συνεργασίας αυτής, η οποία στην ουσία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας του ΔΑΑ με τον ΟΛΠ, είναι η προώθηση μιας συνδυασμένης μεταφοράς sea-air, μέσω απλοποιημένων διαδικασιών για την προσέλκυση επιπλέον transit φορτίων, δεδομένου του πλεονεκτήματος της χώρας μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Αεροδρομίου και του ΣΕΠ η αγορά που στοχεύει συνεργασία είναι αυτή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, σε πρώτη φάση, με προώθηση προϊόντων προς τη βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Κύρια προϊόντα θα είναι υφάσματα, μηχανήματα, ηλεκτρονικά και ευπαθή προϊόντα.

Σε ότι αφορά το αεροπορικό κομμάτι οι μεταφορές θα γίνονται στην παρούσα φάση με επιβατικά αεροπλάνα, αλλά και με μεταγωγικά συγκεκριμένων αεροπορικών εταιριών. Για το οδικό κομμάτι, δηλαδή από τον Πειραιά στο Αεροδρόμιο, θα υπάρξει ανάθεση σε συγκεκριμένο μεταφορέα.

Σύμφωνα με το διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του ΔΑΑ, Αλέξη Σιώρη, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη που αναπτύσσει συνδυασμένες θαλάσσιες-αεροπορικές μεταφορές, έχει ως στόχο μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΠ, να προσελκύσει με γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες επιπλέον transit φορτία στην Αθήνα, με ενδιάμεσα σημεία διαμετακόμισης τον Πειραιά και το αεροδρόμιο, καθιστώντας το νέο προϊόν πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Πρόσθεσε επίσης ότι η «συν-ένωση» των δυνάμεων με τον ΣΕΠ, ένα σημαντικό «παίκτη» με ισχυρή δυναμική και τεχνογνωσία, στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο μέσω του αεροδρομίου, προσφέροντας εναλλακτικές υπηρεσίες στους πελάτες με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο της εμπορευματικής κοινότητάς.

Πριν από τη συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση της συνεργασίας απηύθυνε χαιρετισμό ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΕΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε έλθει στην Ελλάδα για να επενδύσουμε. Αν ενώσουμε την ελληνική εξυπνάδα με την κινέζικη νοοτροπία θα καταφέρουμε να πετύχουμε το σκοπό μας, ο οποίος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πελάτες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/cosco.html

Άνοιξε για το κοινό το σπήλαιο στο Κάψια Μαντινείας


Τους πρώτους επισκέπτες δέχεται το σπήλαιο στο Κάψια του Δήμου Μαντινείας που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες για το κοινό.
Το σπήλαιο που βρίσκεται στο χωριό Κάψια και απέχει 15 χλμ από την Τρίπολη, έχει πλούσιο διάκοσμο από διαφόρων ειδών σταλακτίτες και σταλαγμίτες με αξιοσημείωτη ποικιλία χρωμάτων. Η ιστορία του σπηλαίου παρουσιάζει τόσο σπηλαιολογικό όσο και ιστορικό ενδιαφέρον και ενδείκνυται ως χώρος επιστημονικής μελέτης αλλά και εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών.
Στο σπήλαιο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Που σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκουν σε πιστούς οι όποιοι βρήκαν το θάνατο εξαιτίας μιας πλημμύρας μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα μ.Χ.
Από την ανακάλυψη του σπηλαίου χρειάστηκε να περάσουν περίπου εκατό χρόνια ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να είναι επισκέψιμο. Το τμήμα του σπηλαίου που είναι επισκέψιμο αποτελείται από δύο αίθουσες, την «Αίθουσα των θαυμασίων» και την «Αίθουσα των οστών». Είναι συνολικής έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων και η ξενάγηση διαρκεί περίπου 25'.
Το σπήλαιο θα είναι ανοικτό καθημερινά τη χειμερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα και τη θερινή περίοδο από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1888148

Χωρίς Προαστιακό στο τμήμα Λιόσια - Νερατζιώτισσα την Πέμπτη





Δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω έργων που θα εκτελεί ο ΕΔΙΣΥ, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου τα δρομολόγια στο τμήμα του Προαστιακού Λιόσια - Νερατζιώτισσα. Κανονικά θα λειτουργεί το τμήμα Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1888041

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρ. των περιπτερούχων


Μπορεί χθες να έληξε η τριήμερη απεργία που πραγματοποίησαν οι περιπτερούχοι σε όλη τη χώρα-πλην της Αττικής- και το ποσοστό συμμετοχής στην κινητοποίηση να άγγιξε το 75%, κάποιοι  από αυτούς όμως δεν το βάζουν κάτω. Πρόκειται για τον πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος Κώστα Κόγια μαζί με άλλους συναδέλφους του μαζί με το κλείσιμο των περιπτέρων τους ξεκίνησαν και απεργία πείνας την οποία συνεχίζουν.
Κύριο αίτημα του κλάδου είναι η θεσμοθέτηση του 8,20% ως ποσοστού κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα που κρίνεται απαραίτητο για την βιωσιμότητα του κλάδου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τους όμως αυτή τη στιγμή, όπως επιμένουν οι περιπτερούχοι, είναι μεγάλες μειώσεις των ποσοστών κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. Για παράδειγμα στο πακέτο του 3,20 ευρώ το ποσοστό των περιπτερούχων ήταν 8,48%, ενώ με την αύξηση του πακέτου στα 3,80 ευρώ το ποσοστό μειώθηκε 4,5%. Επισημαίνεται μάλιστα ότι τη μείωση του ποσοστού την καρπώνονται οι καπνοβιομηχανίες που με την τιμολογιακή τους πολιτική συμπιέζουν τους περιπτερούχους.
Στα προβλήματα περιλαμβάνονται επίσης οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους για την πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας από 15% σε 3.8%.
http://www.zougla.gr/

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Χειμερινή ώρα για το 2010 θα έχουμε από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.
http://www.zougla.gr/


Βρέθηκε μέσα σε ανεμοστρόβιλο


«Είμαστε μέσα στον ανεμοστρόβιλο» φώναζε επανειλημμένως με τρεμάμενη φωνή ο Eric Meyers, ο άνθρωπος που με την ερασιτεχνική του κάμερα κατέγραψε «από μέσα» το πέρασμα του φοβερού καιρικού φαινομένου από το Τέξας.

Ο Meyers βρέθηκε στην «καρδιά» της θύελλας με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Rice, περίπου 40 μίλια από το Ντάλας, καθώς τριγύρω του «πετούσαν» συντρίμμια.

Από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν και πέντε σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.





http://www.zougla.gr/
H Bar Rafaeli με τα απολύτως απαραίτητα
Η Bar Rafaeli, είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη… Αυτό μας αποδεικνύει για άλλη μία φορά μέσα από την φωτογράφηση που έκανε με εσώρουχα του γνωστού γαλλικού οίκου Passionata.

Το σέξι κορίτσι του Leonardo Di Caprio, με αναλογίες που πραγματικά «κόβουν» την ανάσα, ποζάρει όπως μόνο αυτή ξέρει, αποπνέοντας μία ακαταμάχητη γοητεία, αυτήν που θέλει να προβάλλει και ο εν λόγω οίκος.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά όπου η καλλονή προωθεί κολεξιόν του οίκου Passionata. Το κόνσεπτ της νέας φωτογράφισης παραμένει με ίδιο με της περασμένης χρόνιας και η Rafaeli θυμίζει pin up girl. Αλλάζει ύφος, παίζει με τον φακό ενώ μία γάτα κι ένας σκύλος δέχονται τα χάδια της.

Η 25χρονη Rafaeli, που ξεκίνησε το μοντελινγκ στα παιδικά της χρόνια έχει δηλώσει ότι από πολύ μικρή ήταν το πιο ευτυχισμένο κοριτσάκι στον κόσμο όταν την έβαζαν μπροστά σε μια κάμερα… 


http://www.star.gr/life_style/65838/
Πτυχιούχοι δίπλα με άστεγους στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί





Μια απίστευτη εικόνα βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στα συσσίτια που διοργανώνονται στις διάφορες περιοχές της χώρας. Σε αυτά καταφεύγει ολοένα και περισσότερος κόσμος, σε βαθμό που κάποιες έρευνες να υποστηρίζουν ότι ένας στους έντεκα Έλληνες πηγαίνει σε αυτά για να εξασφαλίσει πλέον ένα πιάτο φαγητό. Κυρίως όμως, το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται όχι μόνο γιατί αυξάνονται   οι άστεγοι αλλά γιατί δραματικά αυξάνονται και οι... άνεργοι, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να στέκονται στην ουρά των συσσιτίων πτυχιούχοι πίσω από αστέγους και μετανάστες, εκλιπαρώντας για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου έρευνα της «Ελευθεροτυπίας» αποκαλύπτει ότι μόνο από πέρυσι μέχρι φέτος έχει αυξηθεί μέχρι και 30% ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στους δήμους και τις μητροπόλεις για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό. Με άλλα λόγια, ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν δείχνει να είναι σίγουρο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Βλέπετε, εκείνοι που σπεύδουν στα συσσίτια δεν είναι μόνο άστεγοι, ηλικιωμένοι και μετανάστες, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, αλλά πλέον άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, πτυχιούχοι, 40άρηδες και 50άρηδες που έμειναν άνεργοι καθώς και ανύπαντρες μητέρες.

Μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχονται στους 700 πλέον οι δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων και πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν εγγραφεί στις λίστες κοινωνικής βοήθειας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, έχουν αυξηθεί κατά 20% οι μερίδες συσσιτίου που παρέχει ο δήμος, ενώ και οι αιτήσεις για οικονομική υποστήριξη αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρσι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων αυτών είναι τα 50 έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως ανύπαντρες μητέρες γύρω στα 50 έτη, με 2 παιδιά. Μάλιστα, από την καταγραφή που έχει κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον μόνο στις λεγόμενες φτωχές περιοχές της συμπρωτεύουσας, όπως η δυτική Θεσσαλονίκη. Εμφανίζεται και σε περιοχές με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Θέρμη, στην οποία ο τοπικός δήμος ξεκίνησε πριν από δύο μήνες τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου – κάτι που υπάρχει και στην Καλαμαριά. ΣτοΩραιόκαστρο, επίσης, ο τοπικός δήμος δημιούργησε... Τράπεζα Ρουχισμού ενώ στην Νεάπολη... Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και όλα αυτά, στην Ελλάδα του 2010 (αλλά και του ΔΝΤ...).


http://www.star.gr/

Η Κατερίνα Στικούδη φαίνεται πως ήρθε για  να μείνει στην τηλεόραση 


Η Κατερίνα Στικούδη φαίνεται πως ήρθε για να μείνει στην τηλεόραση και όχι μόνο σαν μοντέλο, αφού ήδη μετράει δύο χρόνια σαν παρουσιάστρια του «Mega Star» και έχει κάνει και βήματα στην μουσική.

Πως βλέπει ο κόσμος την ανάμειξή της σε τόσα πολλά projects;

«Είναι πολύ προκατειλημμένος ο κόσμος. Μέχρι ενός σημείου το θεωρώ και φυσιολογικό. Όμως, πριν κρίνεις κάποιον εξ’ αποστάσεως, έλα να τον δεις από κοντά» και συνέχισε μιλώντας για τον κόσμο της τηλεόρασης:

«Έτσι μπορεί να χαρώ πολύ με μία δουλειά, μία παρουσίαση, μία φωτογράφιση ή μία συνεργασία -όπως ήταν η συμμετοχή μου με τους ΝΕΒΜΑ στο τραγούδι η "Εμμονή", η οποία μάλιστα πήγε εξαιρετικά-, αλλά δεν θα ενθουσιαστώ. Είμαι πολύ προσγειωμένη, γιατί ξέρω ότι από τη μία στιγμή στην άλλη αυτό που ζω μπορεί να αλλάξει».

Τέλος, τονίζει πως έχει πληγωθεί στην προσωπική της ζωή, αλλά τελικά δεν άξιζε τον κόπο: «Έχω πληγωθεί. Βέβαια, το μετάνιωσα μετά. Εύχομαι να μην το ξαναζήσω».

ΠΗΓΗ: the Mall Magazine 
http://www.zougla.gr/

Τράπεζα Ελλάδος: "Σφίξτε ακόμα το ζωνάρι"




Καρότο και μαστίγιο χρησιμοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδας στην ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική του 2010, η οποία υποβάλλεται ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το καρότο αφορά στα θετικά σχόλια για την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας και το μαστίγιο στην καθολική ανάγκη αυστηρής περιστολής των δημοσίων δαπανών και επέκτασης των διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να δημιουργηθεί το υπόβαθρο για την έξοδο της χώρας από τις δαγκάνες της ύφεσης και της οικονομικής λιτότητας.

Κατά την Τράπεζα της Ελλάδας η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης είναι ακόμη στην αρχή, παρά τα σημαντική βήματα προόδου, χρειάζεται απόλυτη περιστολή των δημόσιων δαπανών, ενώ προειδοποιεί πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη να συνεχιστούν και να επεκταθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση της οικονομίας, η οποία παραπαίει.

Στην ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική του 2010 ουσιαστικά προβλέπονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας για το εγγύς μέλλον. Έτσι με βάση την έκθεση η ελληνική οικονομία στο σύνολο του 2010 θα κινηθεί και πάλι σε βαθιά ύφεση με ρυθμούς συρρίκνωσης στο 4% ενώ από τα τέλη του 2011 προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του κλίματος και άνοδος των αναπτυξιακών δεικτών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεσή της υπογραμμίζει την ανάγκη η δημοσιονομική προσαρμογή να στηρίζεται στην περιστολή των δαπανών και όχι στην αύξηση της φορολογίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει αυστηρή περιστολή των δημοσίων δαπανών και περαιτέρω εξυγίανση του δημοσίου τομέα, μέσα από κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών.

Για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, η Τράπεζα της Ελλάδος αναγνωρίζει πως διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση. Στο πλαίσιο αυτό κάνει αναφορά στη σημασία που έχει η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας στην σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία.

Τέλος, αναφέρει πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα εξακολουθήσουν να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τις τράπεζες και το 2011, ενώ τάσσεται υπέρ της σύναψης στρατηγικών συμμαχιών, ώστε οι τράπεζες να προσαρμοστούν με επιτυχία στο νέο περιβάλλον.

Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας που επί της ουσίας περιγράφει την πορεία της οικονομίας και προβλέπει τα μελλοντικά βήματα της, σημειώνονται οι μακροοικονομικές εξελίξεις, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και οι προκλήσεις για την οικονομική πολιτική.
Γίνεται επίσης λεπτομερής αναφορά στο Μνημόνιο, αναλύεται η κατάσταση στις αγορές χρήματος, πιστώσεων και κεφαλαίου και παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις του ευρωσυστήματος στην αγορά χρήματος και τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αναλύει τις δημοσιονομικές εξελίξεις του εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2010 σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία και πραγματοποιεί προβλέψεις για την εξέλιξη του ελλείμματος, του χρέους, του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, της απασχόλησης, της ανεργίας και για τις προοπτικές του πληθωρισμού.
http://www.zougla.gr/

Ισχυρή καταιγίδα προκαλεί προβλήματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αττική


Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην Πάτρα ,στην Κυλλήνη ,σε Ηλεία και την Κάτω Αχαΐα από ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τα ξημερώματα της Τρίτης την περιοχή.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης και στην Αττική καθώς η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια στις περιοχές της Καλλιθέας, της Βάρκιζας, του Κερατσινίου και της Νεάπολης.
Επίσης η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 50 κλήσεις στην Πάτρα για πλημμυρισμένα υπόγεια σπίτια και καταστήματα και χρειάστηκε να επέμβει σε 20 τουλάχιστον περιστατικά .
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/19659

Έδεσσα:2 νεκροί από κατάρρευση διατηρητέου σπιτιού




Κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε διατηρητέο της περιοχής Βαρόσι στην Έδεσσα o τοίχος του σπιτιού κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν 2 άτομα.
Μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής απελευθερώθηκαν και οι δύο και διακομίστηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου εξέπνευσαν.
Νεκροί είναι η ιδιοκτήτρια του διατηρητέου σπιτιού και ο ένας τεχνίτης.
Πολλά από τα διατηρητέα της περιοχή είναι σε κακή κατάσταση και για την χρηματοδότηση και επιδιόρθωση τους οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες είναι πρακτικά στάσιμες εδώ και πολλά χρόνια.
(Πηγή φωτογραφίας: en.wikipedia)

http://mediasoup.gr/node/19659

TEΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΕΣ ΒΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τέλος στις «πολύ μίνι φούστες» βάζει στην Ιταλία ο δήμαρχος της Καστελαμάρε ντι Στάμπια (Νάπολη),Λουίτζι Μπόμπιο. Ο συντηρητικός δήμαρχος λέει πως θέλει να αποκαταστήσει την... ευπρέπεια δημοσίως μέσω κανονισμών που πιστεύεται ότι θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την απαγόρευση των ποδοσφαιρικών αγώνων σε πάρκα, τη βλασφημία, την ηλιοθεραπεία καθώς και τα ρούχα που θεωρούνται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά...

Η νέα πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο δήμαρχος έχει το σύνθημα: «τίποτα πολύ αποκαλυπτικό» και, με βάση τον νέο κώδικα αμφίεσης, θα τεθούν εκτός νόμου οι πολύ μίνι φούστες, τα χαμηλοκάβαλα τζιν ίσως ακόμη και οι γόβες με τα ψηλά τακούνια. Τώρα, το μήκος της φούστας που θα ισχύσει δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και πώς θα αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει αποδεκτό και τι όχι. Πάντως, όταν κρίνεται ότι μια φούστα είναι πολύ κοντή, θα επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία, για όλες τις σχετικές παραβάσεις θα κυμαίνονται από 25 ως 500 ευρώ. Η Καστελαμάρε ντι Στάμπια είναι η τελευταία πόλη που κάνει χρήση των επιπλέον εξουσιών που προέβλεψε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τους δημάρχους, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της «εγκληματικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς». Τα νέα μέτρα αναμένεται να συζητήσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/te_26.html

ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο"Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης" και 150 επιχειρηματίες από όλη τηνΕλλάδα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ταβερνών, μεζεδοπωλείων, καφενείων, μπαρ, κ.λπ. και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις και προέβλεψε πρόστιμα στους παραβάτες...
  Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα διασκέδασης κ.λπ. είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας και στην συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών. Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, αφού χάνουν το 70%-90% της πελατείας τους. Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς οι μη καπνιστές έχουν ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση στα κέντρα διασκεδάσεως κ.λπ. αλλά και μεγάλη δυνατότητα επιλογής τέτοιων καταστημάτων, ενώ στους καπνιστές αποκλείεται η πρόσβαση, δημιουργώντας έτσι δυσανάλογη δυσμενή διάκριση μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Παράλληλα, η απαγόρευση παραβιάζει και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_541.html

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.ΚΟΥΣΕΛΑ -ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών (ΟΠΚΕ) θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Δημήτρης Κουσελάς, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων των περιπτερούχων. Σημειώνεται πως στο προηγούμενο διάστημα η ΟΠΚΕ κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις της αντιδρώντας σε μια σειρά από φορολογικά μέτρα που όπως υποστηρίζει έχουν στερήσει από τους περιπτερούχους κάθε περιθώριο κέρδους και τους ωθούν σε λουκέτα...
Όπως σημειώνουν το τελευταίο εξάμηνο σε όλη την επικράτεια έχουν κλείσει περισσότερα από 1.200 σημεία πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό οι περιπτερούχοι διεκδικούν: -Θεσμοθέτηση με καθορισμό ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8,2% στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα. Οι περιπτερούχοι σήμερα αγοράζουν τσιγάρα προς 2,94 ευρώ το πακέτο και τα πουλούν 3 ευρώ. Το ποσοστό δε ελάχιστης προμήθειας στα βιομηχανοποιημένα καπνά ανέρχεται για τους περιπτερούχους και ψιλικατζήδες στο 2%. -Κατοχύρωση επαγγελματικής στέγης. - Ελάχιστο ποσοστό κέρδους 10%, στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και όχι αγορά με 9,82 ευρώ και πώληση 10 ευρώ. Η ΟΠΚΕ αριθμεί 36.000 μέλη, ενώ συνολικά στη χώρα λειτουργούν περί τα 46.000 περίπτερα και ψιλικατζίδικα, με το 90% εξ αυτών οικογενειακές επιχειρήσεις.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_8904.html

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ: ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ Κ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Ενα μεγάλο μπραβο στη Ναντια Χατζησαββα, τη γλυκια αυτη ψυχη, που μ εχει βοηθησει κ πολλες φορες, για τοκαλό που εκανε στη Δαφνουλα! Κ οι πρωην ιδιοκτητες της να πανε να δουν αν ερχομαι!!! Μία απίστευτη ιστορία - όχι τόσο απίστευτη για όσους ασχολούνται καθημερινά με τα αδέσποτα και βλέπουν πολλά τα ματάκια τους- μα και τόσο συγκινητική.

Η Δάφνη που λέτε ήταν ένα μικρό κουτάβι, που λεγόταν Jarvis. Η οικογένεια που την είχε την έχασε στο Μοσχάτο στις 5 Ιουλίου 2009. Δεν τους ξέραμε, δεν τους ξέρουμε. Είχαν καταχωρήσει την αγγελία τους στο adespoto.gr.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες της τότε έγραφαν: Είναι 4 μηνών και φορούσε ένα φούξια περιλαίμιο. Υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί γι αυτό παρακαλούμε θερμά όποιον δει ένα "ύποπτο" νέο κουτάβι στη γειτονιά να ενημερώσει. Μας λείπει πολύ, ευχαριστούμε θερμά.



Έτσι ήταν η μικρή όταν χάθηκε...

Μετά από 10 μήνες, σχεδόν έναν χρόνο, η Δαφνούλα ή Jarvis βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Γνωστή φιλόζωη της περιοχής την θεώρησε σαν ένα από τα δεκάδες σκυλάκια που κάποιοι αφήνουν στη περιοχή όταν πια τα βαρεθούν. Όπως διαπιστώθηκε ήταν στειρωμένη πράγμα περίεργο, αφού όταν χάθηκε ήταν πολύ μικρή για να έχει στειρωθεί. Είτε κάποιος Δήμος την στείρωσε και την ξανάφησε στο δρόμο χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν τις αγγελίες-άλλωστε ένα συνηθισμένο μαύρο σκυλί ήταν- ή ακόμα χειρότερα κάποιος την βρήκε, την στείρωσε αλλά για κάποιο λόγο την παράτησε στο δρόμο.

Η φιλόζωη λοιπόν την πήρε, την έβαλε σε πανσιόν και καθώς αναζητούσε ένα σπίτι για αυτήν, έπεσε πάνω στην αγγελία της, ως χαμένης. Παρότι η σκυλίτσα ήταν πάνω από 1 έτους πλέον, τα έμπειρα μάτια της φιλόζωης κατάλαβαν την ομοιότητα. Αρχίσαμε όλοι να συγκρίνουμε και να λέμε ''ναι, είναι το ίδιο ζώο!''. Και σιγά σιγά μια μικρή πλημμύρα χαράς και αισιοδοξίας άρχισε να φτάνει. Πιστεύαμε βλέπετε ότι οι ιδιοκτήτες της θα χαιρόντουσαν όταν θα τηλεφωνούσαμε και θα τους λέγαμε ότι το τόσο αγαπημένο τους κουτάβι ζει, βρέθηκε και είναι καλά!

Κάποιοι ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα ξανασμίξουν σκυλίτσα και δίποδοι και θέλαμε να δουμε τις αντιδράσεις.

Μα το όνειρο κατέρρευσε. Οι ιδιοκτήτες πλέον είχαν άλλο σκύλο, ζούσαν αλλού και γενικώς...δεν υπήρχε χώρος στην καρδιά τους φαίνεται για την κάποτε αγαπημένη τους Jarvis.

Η Jarvis λοιπόν ασφαλής στα χέρια της Νάντιας αποφασίζει να ξεχάσει το παρελθόν της, όπως την ξέχασε και αυτό και μετονομάζεται σε Δάφνη! Μπαίνει σε αγγελίες και αναζητά μια οικογένεια...Περιμένει, περιμένει, περιμένει.

Μα δεν της είπε φαίνεται κανείς ότι στην Ελλάδα αν είσαι μαύρος σκύλος έχεις τόσες πιθανότητες να υιοθετηθείς, όσες και να ταξιδέψεις στο φεγγάρι...

Τελικά, η τύχη χαμογέλασε και πάλι στο όμορφο αυτό εβένινο πλάσμα, γιατί είχε , έχει και θα έχει αστεράκι πάνω απ το κεφάλι της. Μία οικογένεια από την Ελβετία ενδιαφέρθηκε να την υιοθετήσει και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έλεγχοι, η Δαφνούλα μας ξενιτεύτηκε.

Πήγε στην Ελβετία όπου μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι μαύρη και να μην θεωρείται μειονέκτημα ή ασχήμια.



--
Γυρνώντας στο δρόμο το βλέπετε,
ένα αδεσποτάκι,
μα εσείς οπωσδήποτε θέλετε
ένα ράτσας ζωάκι.
Υιοθετήστε αδέσποτο,
και σώστε μια ψυχούλα,
που τριγυρνά στο δρόμο,
αυτή η αθώα φατσούλα.
Υιοθετήστε αδεσποτο,
κάντε την πράξη την καλή,
δώστε μια ελπίδα για ζωή,
σ' ένα ζωάκι ξεχασμένο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προώθησης αδέσποτων
ζώων προς υιοθεσία StraysHelp
www.strayshelp.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8543.html


Αγαπητoί

Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους 


αναγνώστες σας τα 


εξής:


1)      Για την άμεση και πληρέστερη 


ενημέρωσή σας την 


ημέρα(ες) των Δημοτικών 

εκλογών θα υπάρχει ιστοσελίδα στο 


internetπου θα

υπάρχουν  τα αποτελέσματα με 

συνεχή ανανέωση.

2)      Η διεύθυνση της ιστοσελίδας (που θα 


βρίσκεται σε 


δοκιμαστική λειτουργία) 


μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών  


τμημάτων είναι 


https://sites.google.com/site/2010moschatotauros/  η στο 


http://goo.gl/WqZv


3)      Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα 


γίνονται συνεχείς 


αλλαγές-βελτιώσεις-δοκιμές οπότε 


οποιαδήποτε 


παρατήρηση θα είναι ευχαρίστως 


δεκτή.


4)      Θα γίνει προσπάθεια για την ενημέρωση 


ως προς τις 


θέσεις των υποψηφίων 


συμβούλων.


5)      Α) Όσοι ενδιαφέρονται να βλέπουν 


άμεσα το 


υπολογιστικό φύλλο στο 


internet-Β) όσοι έχουν την δυνατότητα 


συλλογής 


αποτελεσμάτων και θέλουν να 


συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία-Γ) 


Τα blogπου 


θέλουν να αναμεταδίδουν 


άμεσα-αυτόματα τα αποτελέσματα (….embed 


code….) ας 


επικοινωνήσουν μαζί μου στο 


mail:   tsantulis@yahoo.com αναφέροντας για τι ενδιαφέρεται 


ο καθένας έτσι ώστε 


να σταλούν οι κατάλληλες οδηγίες.


Ευχαριστώ πολύ

Γ. Τσαντουλής  (Φυσικός)