Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ: ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ Κ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Ενα μεγάλο μπραβο στη Ναντια Χατζησαββα, τη γλυκια αυτη ψυχη, που μ εχει βοηθησει κ πολλες φορες, για τοκαλό που εκανε στη Δαφνουλα! Κ οι πρωην ιδιοκτητες της να πανε να δουν αν ερχομαι!!! Μία απίστευτη ιστορία - όχι τόσο απίστευτη για όσους ασχολούνται καθημερινά με τα αδέσποτα και βλέπουν πολλά τα ματάκια τους- μα και τόσο συγκινητική.

Η Δάφνη που λέτε ήταν ένα μικρό κουτάβι, που λεγόταν Jarvis. Η οικογένεια που την είχε την έχασε στο Μοσχάτο στις 5 Ιουλίου 2009. Δεν τους ξέραμε, δεν τους ξέρουμε. Είχαν καταχωρήσει την αγγελία τους στο adespoto.gr.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες της τότε έγραφαν: Είναι 4 μηνών και φορούσε ένα φούξια περιλαίμιο. Υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί γι αυτό παρακαλούμε θερμά όποιον δει ένα "ύποπτο" νέο κουτάβι στη γειτονιά να ενημερώσει. Μας λείπει πολύ, ευχαριστούμε θερμά.



Έτσι ήταν η μικρή όταν χάθηκε...

Μετά από 10 μήνες, σχεδόν έναν χρόνο, η Δαφνούλα ή Jarvis βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Γνωστή φιλόζωη της περιοχής την θεώρησε σαν ένα από τα δεκάδες σκυλάκια που κάποιοι αφήνουν στη περιοχή όταν πια τα βαρεθούν. Όπως διαπιστώθηκε ήταν στειρωμένη πράγμα περίεργο, αφού όταν χάθηκε ήταν πολύ μικρή για να έχει στειρωθεί. Είτε κάποιος Δήμος την στείρωσε και την ξανάφησε στο δρόμο χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν τις αγγελίες-άλλωστε ένα συνηθισμένο μαύρο σκυλί ήταν- ή ακόμα χειρότερα κάποιος την βρήκε, την στείρωσε αλλά για κάποιο λόγο την παράτησε στο δρόμο.

Η φιλόζωη λοιπόν την πήρε, την έβαλε σε πανσιόν και καθώς αναζητούσε ένα σπίτι για αυτήν, έπεσε πάνω στην αγγελία της, ως χαμένης. Παρότι η σκυλίτσα ήταν πάνω από 1 έτους πλέον, τα έμπειρα μάτια της φιλόζωης κατάλαβαν την ομοιότητα. Αρχίσαμε όλοι να συγκρίνουμε και να λέμε ''ναι, είναι το ίδιο ζώο!''. Και σιγά σιγά μια μικρή πλημμύρα χαράς και αισιοδοξίας άρχισε να φτάνει. Πιστεύαμε βλέπετε ότι οι ιδιοκτήτες της θα χαιρόντουσαν όταν θα τηλεφωνούσαμε και θα τους λέγαμε ότι το τόσο αγαπημένο τους κουτάβι ζει, βρέθηκε και είναι καλά!

Κάποιοι ονειρευόμασταν τη στιγμή που θα ξανασμίξουν σκυλίτσα και δίποδοι και θέλαμε να δουμε τις αντιδράσεις.

Μα το όνειρο κατέρρευσε. Οι ιδιοκτήτες πλέον είχαν άλλο σκύλο, ζούσαν αλλού και γενικώς...δεν υπήρχε χώρος στην καρδιά τους φαίνεται για την κάποτε αγαπημένη τους Jarvis.

Η Jarvis λοιπόν ασφαλής στα χέρια της Νάντιας αποφασίζει να ξεχάσει το παρελθόν της, όπως την ξέχασε και αυτό και μετονομάζεται σε Δάφνη! Μπαίνει σε αγγελίες και αναζητά μια οικογένεια...Περιμένει, περιμένει, περιμένει.

Μα δεν της είπε φαίνεται κανείς ότι στην Ελλάδα αν είσαι μαύρος σκύλος έχεις τόσες πιθανότητες να υιοθετηθείς, όσες και να ταξιδέψεις στο φεγγάρι...

Τελικά, η τύχη χαμογέλασε και πάλι στο όμορφο αυτό εβένινο πλάσμα, γιατί είχε , έχει και θα έχει αστεράκι πάνω απ το κεφάλι της. Μία οικογένεια από την Ελβετία ενδιαφέρθηκε να την υιοθετήσει και αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έλεγχοι, η Δαφνούλα μας ξενιτεύτηκε.

Πήγε στην Ελβετία όπου μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι μαύρη και να μην θεωρείται μειονέκτημα ή ασχήμια.



--
Γυρνώντας στο δρόμο το βλέπετε,
ένα αδεσποτάκι,
μα εσείς οπωσδήποτε θέλετε
ένα ράτσας ζωάκι.
Υιοθετήστε αδέσποτο,
και σώστε μια ψυχούλα,
που τριγυρνά στο δρόμο,
αυτή η αθώα φατσούλα.
Υιοθετήστε αδεσποτο,
κάντε την πράξη την καλή,
δώστε μια ελπίδα για ζωή,
σ' ένα ζωάκι ξεχασμένο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προώθησης αδέσποτων
ζώων προς υιοθεσία StraysHelp
www.strayshelp.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8543.html


Αγαπητoί

Θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους 


αναγνώστες σας τα 


εξής:


1)      Για την άμεση και πληρέστερη 


ενημέρωσή σας την 


ημέρα(ες) των Δημοτικών 

εκλογών θα υπάρχει ιστοσελίδα στο 


internetπου θα

υπάρχουν  τα αποτελέσματα με 

συνεχή ανανέωση.

2)      Η διεύθυνση της ιστοσελίδας (που θα 


βρίσκεται σε 


δοκιμαστική λειτουργία) 


μέχρι την οριστικοποίηση των εκλογικών  


τμημάτων είναι 


https://sites.google.com/site/2010moschatotauros/  η στο 


http://goo.gl/WqZv


3)      Μέχρι την ημέρα των εκλογών θα 


γίνονται συνεχείς 


αλλαγές-βελτιώσεις-δοκιμές οπότε 


οποιαδήποτε 


παρατήρηση θα είναι ευχαρίστως 


δεκτή.


4)      Θα γίνει προσπάθεια για την ενημέρωση 


ως προς τις 


θέσεις των υποψηφίων 


συμβούλων.


5)      Α) Όσοι ενδιαφέρονται να βλέπουν 


άμεσα το 


υπολογιστικό φύλλο στο 


internet-Β) όσοι έχουν την δυνατότητα 


συλλογής 


αποτελεσμάτων και θέλουν να 


συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία-Γ) 


Τα blogπου 


θέλουν να αναμεταδίδουν 


άμεσα-αυτόματα τα αποτελέσματα (….embed 


code….) ας 


επικοινωνήσουν μαζί μου στο 


mail:   tsantulis@yahoo.com αναφέροντας για τι ενδιαφέρεται 


ο καθένας έτσι ώστε 


να σταλούν οι κατάλληλες οδηγίες.


Ευχαριστώ πολύ

Γ. Τσαντουλής  (Φυσικός)

Ολυμπιακός: Ανησυχία για Φουστέρ, Πάντελιτς

Ο Νταβίντ Φουστέρ αποκόμισε έναν τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Άρη και την Τρίτη αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δυο είναι τα μέχρι στιγμής ερωτηματικά του Ολυμπιακού για το μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο, τα οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες.
Το πρώτο αφορά τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός αμυντικός αποκόμισε έναν τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Άρη και την Τρίτη αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Από κει και πέρα, ανησυχία επικρατεί και για τον Μάρκο Πάντελιτς ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος.
Αντιθέτως, ο Μοϊσές Ουρτάδο εδώ και μέρες δεν νιώθει την παραμικρή ενόχληση και τίθεται κανονικά στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1887257

Ινδονησία: Σε επιφυλακή για επικείμενη έκρηξη ηφαιστείου

25/10Νέα έκρηξη ηφαιστείου αναμένεται στην Ιάβα της Ινδονησίας με τις αρχές της χώρας να έχουν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους κοντινών περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
REUTERS





http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=30585





ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο και ειδικά οι αυξημένες ανάγκες από προσωπικό στο υπουργείο Οικονομικών, οδήγησε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην έκδοση εγκυκλίου για την απορρόφηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς τουΑΣΕΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2009...


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ το τρέχον έτος, αποφάσισε εντός του β' εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-2009». Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και οι 800 του υπουργείου Οικονομικών, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα προσωπικού. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ΟΤΑ Α΄και Β' βαθμού, καθώς η απορρόφηση των διοριστέων θα ξεκινήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2011, λόγω αναστολής τω προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, κατά το χρονικό διάστημα που προηγείται των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/31-2009.html

Τα κατάφερε με… 218.792 τραπουλόχαρτα!


Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness μπήκε και επίσημα ο Αμερικανός αρχιτέκτονας, Bryan Berg, ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του πολυτελέστατου καζίνου της Κίνας, «Venetian Macau»… με 218.792 τραπουλόχαρτα, δηλαδή 4.051 ολόκληρες τράπουλες.

Σύμφωνα με τον Bryan Berg, αυτό ήταν το πιο απαιτητικό έργο του. Για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκε 44 ημέρες κοπιαστικής εργασίας.

Αυτό πάει να πει υπομονή και χειρουργική ακρίβεια


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189078&cid=25

Βίκυ Καγιά: «Είμαι έτοιμη για παιδάκι, το θέλω πολύ»


Δύο εβδομάδες μετά τον γάμο της, η Βίκυ Καγιά μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALTER «LifeStyle» για τον έγγαμο βίο, τη φημολογούμενη εγκυμοσύνη της και τις προετοιμασίες-αστραπή.

Η Βίκυ και ο αγαπημένος της, Νίκος Κριθαριώτης, παντρεύτηκαν στις 10 Οκτωβρίου του 2010 και η απόφαση ελήφθη αστραπιαία. Όπως αποκάλυψε η Βίκυ, ένας οικογενειακός φίλος τούς πρότεινε την ημερομηνία και εκείνοι το σκέφτηκαν και το πήραν απόφαση.

Θέλουν να κάνουν οικογένεια και γι' αυτό έγινε και ο γάμος τους. Στη ζωή της Βίκυς δεν έχει αλλάξει κάτι. «Έτσι και αλλιώς σαν παντρεμένοι ζούσαμε και πριν τον γάμο» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να κάνει ένα παιδάκι και εύχεται μέσα στο 2011 να μείνει έγκυος. «Το θέλω πολύ, είμαι έτοιμη και μακάρι να γίνει» τόνισε.

Και εμείς στο ευχόμαστε, Βίκυ!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189706&cid=11
Ανακοπή καρδιάς μεσα στο γήπεδο. 


Στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης της Σαλαμάνκα με την Μπέτις για τη Σεγκούντα Ντιβιζιόν, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκαρσία κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Συμπαίκτες και αντίπαλοι φοβούμενοι για το μοιραίο άρχισαν να ξεσπούν σε κλάματα. Ευτυχώς όμως οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν τον 31χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος....διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η κατάστασή της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί με τα μηνύματα των γιατρών να είναι θετικά.



http://news24gr.blogspot.com/2010/10/video-sok.html

Ζήτησε βοήθεια η Αθήνα

Στα σύνορα η δύναμη Frontex για τους μετανάστες



Η Ελλάδα ζήτησε συνδρομή από την ΕΕ για να ανακοπεί το αυξανόμενο κύμα έλευσης λαθρομεταναστών από τη χερσαία και θαλάσσια μεθόριό της με την Τουρκία, τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.
Όπως τόνισε η ίδια, η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών.
Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.
«Πρόσφατα, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και η κατάσταση έχει καταστεί ιδιαίτερα δραματική», τονίζει η Κομισιόν.
Ιδιαίτερη μνεία, η ΕΕ κάνει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μήκους 12,5 χλμ μεθόριο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=87207


Εισέβαλαν με αυτοκίνητο σε τράπεζα

Σκηνές Φαρ Ουέστ στο Μενίδι



Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθησαν πριν από λίγο στο Μενίδι, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας της Πεύκης. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και  δραστών, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

 Νωρίτερα με εντυπωσιακό τρόπο, οι δράστες λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λεωφόρο Ειρήνης 46 στην Πεύκη.

Οι δράστες  εισέβαλαν με κλεμμένο αυτοκίνητο σπάζοντας τη τζαμαρία στην τράπεζα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες και άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δράστες εγκατέλειψαν στο σημείο το αυτοκίνητο και διέφυγαν με δεύτερο κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν συνεργοί τους. Το δεύτερο αυτοκίνητο βρέθηκε λίγο αργότερα σε μικρή απόσταση από την τράπεζα, αλλά οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι. 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=87267



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»
«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»

22 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ,
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ.

«Με “άρωμα γυναίκας” η νίκη στις 7 Νοεμβρίου!»

Η ώρα της τιμής -αλλά και της διασκέδασης, εν μέσω της προεκλογικής μάχης- ήταν για τις γυναίκες του νέου -διευρυμένου πλέον- δήμου, η ανοικτή εκδήλωση που παρέθεσε προς τιμήν τους ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΣΕ ΜΟΣΧΆΤΟ – ΤΑΎΡΟ» και ο επί κεφαλής του -ως υποψήφιος δήμαρχος- Β. Σπανάκης.
Όπως -μεταξύ άλλων- είπε μπροστά σε ένα κοινό 350 και πλέον γυναικών ο υποψήφιος δήμαρχος- Β. Σπανάκης στο καλωσόρισμά του, οι γυναίκες είναι η δύναμη της νίκης για την αλλαγή στον νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!

Επίσης, πριν παραδώσει την αναμνηστική πλακέτα στην τιμώμενη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης (volley) του Μοσχάτου, ο Β. Σπανάκης υπενθύμισε τις -υπέρ των γυναικών- θέσεις και τις προτεραιότητές του, που ο συνδυασμός του «ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΣΕ ΜΟΣΧΆΤΟ – ΤΑΎΡΟ» -ως η νέα διοίκηση του δήμου- θα υλοποιήσει άμεσα.


«Η ώρα της “τιμής” για τις γυναίκες!»

Μπροστά σε ένα -γεμάτο παλμό και πάθος- πλήθος 350 και πλέον γυναικών του νέου -διευρυμένου πλέον- δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, έγινε από τον Β. Σπανάκη η απονομή της αναμνηστικής πλακέτας στην τιμώμενη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης (volley) του Μοσχάτου, που παρέλαβε η αρχηγός της και υποψηφία δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΣΕ ΜΟΣΧΆΤΟ – ΤΑΎΡΟ» Άρτεμις Χαλβατζή.
ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ                          
ΥΠ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Με την παράταξη της ΠΑΣΚ
ΤΗΛ: 6948174859                                                                                                                  

Καλλιθέα Οκτώβριος 2010 

ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ, ΤΟΝ …. «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η επιστολή που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με στόχο να επικοινωνήσω με όλους του συναδέλφους, κυρίως αυτούς που δε με γνωρίζουν. Άλλωστε η Δ΄ Διεύθυνση, στην οποία κατεβαίνω ως υποψήφιος Αιρετός, είναι πολύ μεγάλη  και δεν είναι εύκολο να επισκεφθεί κανείς όλα τα σχολεία της.Με λίγα λόγια…Είμαι ο Στάθης Καραβασέλας, Δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου. Τα πέντε τελευταία χρόνια υπηρετώ τους συναδέλφους από την θέση του προέδρου του Συλλόγου στην Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Παράλληλα είμαι και αντιπρόεδρος στην μη Κυβερνητική «οι Δάσκαλοι του Κόσμου» .     
Οι θέσεις μου. Ο θεσμός των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ των εργαζόμενων, αν οι αιρετοί υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, υπηρετούν τις θέσεις του κλάδου, όπως αυτές διαμορφώνονται συλλογικά, και συνεργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Ο αιρετός λειτουργεί υπέρ του δασκάλου, της νηπιαγωγού, του αναπληρωτή, του ωρομίσθιου, όταν:Δίνει καθημερινούς και πολυδιάστατους αγώνες μέσα στα Συμβούλια, για να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων του, τη διαφάνεια , την αξιοκρατία, και την ανεξαρτησία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τον εκάστοτε Κυβερνητικό έλεγχο. Θεωρώ πως η βοήθεια στο συνάδελφο είναι υποχρέωση για ένα αιρετό και όχι εξυπηρέτηση που κεφαλαιοποιείται στην αγορά των ψήφων.  
Στηρίζει τους αγώνες των πιο «ευάλωτων» συναδέλφων, των αναπληρωτών και ωρομισθίων και συμβάλλει στην διαρκή και έγκυρη ενημέρωση τους. Είναι δίπλα στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους των δασκάλων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Θέματα που δεν μπορούν να λυθούν στα στενά υπηρεσιακά πλαίσια πιστεύω πως ο αιρετός πρέπει να τα μεταφέρει στους συλλόγους και στη ΔΟΕ. ώστε να γίνονται υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Απαραίτητη λοιπόν είναι η τακτική συμμετοχή του αιρετού στις συνεδριάσεις των Δ.Σ των Συλλόγων της ΔΟΕ για λογοδοσία, ενημέρωση και συντονισμό της δράσης τους.Συναδέλφισσα συνάδελφεΓια μένα ο δάσκαλος ήταν πάντα αξιοπρεπής και περήφανος. Θεωρώ αδιανόητο, να κρίνεται ο καθένας μας και να αξιολογείται ανάλογα με την ιδεολογία του και την παραταξιακή του τοποθέτηση. Το αίτημα του συναδέλφου δεν πρέπει και δεν μπορεί να θεωρείται ρουσφέτι. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφάνεια και ισότιμα προς όλους τους συναδέλφους και προς Θεού, να μη δημιουργεί μηχανισμούς εξάρτησης.
Πως θα πορευτώ αν με επιλέξετε:
Ο Αιρετός αποτελεί ένα θεσμό –κατάκτηση πάλης και αλληλεγγύης και όχι προέκταση της διοίκησης. Θα αντιταχθώ με όσες δυνάμεις διαθέτω σε πρακτικές που έχουν έντονα χαρακτηριστικά πελατειακής εξάρτησης και υποτέλειας, που ταπεινώνουν το δάσκαλο, σε στάσεις που επιχειρούν την ιδεολογική χειραγώγηση του σχολείου και έχουν έντονα χαρακτηριστικά εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα συμβάλλω, όσο μπορώ, στην προάσπιση της προσωπικότητας κάθε συναδέλφου αλλά και την προάσπιση της διαφάνειας πάντα με τεκμηριωμένες θέσεις. Από τη μέχρι τώρα πορεία μου γνωρίζω, όχι μόνο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά θέματα, αλλά και το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων της εκπαίδευσης και των δασκάλων Πάνω στη γνώση αυτή θα στηρίξω τους αγώνες μου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

Όμως αυτό που θα μου δώσει πιστεύω τη μεγαλύτερη δύναμη θα είναι η δική σας εμπιστοσύνη την οποία δε θα προδώσω ποτέ.
                   
ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ   

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ                                    

ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

έλα..άκουσε...αποΣΤΗΘΙΣΕ

Εκδήλωση Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ για τον Καρκίνο του Μαστού
Η Πρόληψη Σώζει Ζωές 
έλα..άκουσε...αποΣΤΗΘΙΣΕ 

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 13:30
Αίθουσα «Λόγου και Τέχνης», 10ος όροφος του Πύργου της Παιδαγωγικής
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/10/blog-post_7575.html