Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με τους εργαζόμενους του Δήμου Ταύρου

Ταύρος, 21/10/2010


Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση – συζήτηση που οργάνωσε ο υποψηφίος δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Άρης Κρεμμύδας, για το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Δήμου Ταύρου.
Στην κατάμεστη αίθουσα των Σφαγείων, ο Άρης Κρεμμύδας, ανέλυσε το μοντέλο διακυβέρνησης του νέου Δήμου : “Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της απόλυτης συγκέντρωσης εξουσιών έφτασε στο τέλος του. Η νέα αρχιτεκτονική δομή των δήμων επιβάλλει την αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων, ανοίγει δρόμους για πραγματική δημοκρατική διακυβέρνηση”.

Ταυτόχρονα ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους υπαλλήλους του Δήμου, με κυρίαρχο ζήτημα τη μη μετακίνηση υπαλλήλων από τη μία διοικητική μονάδα στην άλλη, αλλά και το θέμα της καταβολής των υπερωριών : “Σε αυτήν την άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα των εργαζομένων, πρώτο μας μέλημα είναι η καταβολή των υπερωριών όλων των εργαζόμενων. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή”.

“Ζητήματα λειτουργίας, όπως ο νέος εσωτερικός κανονισμός, η επάνδρωση της τεχνικής υπηρεσίας με ειδικευμένους εργάτες, η καθιέρωση του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ελέγχου” είναι στις προτεραιότητες των πρώτων ημερών, ώστε εύρρυθμα και οργανωμένα να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις, στις αυξημένες απαιτήσεις.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι διατύπωσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά και ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η συνάντηση να εξελιχθεί σε μια πολύ γόνιμη και σε άριστο κλίμα ανταλλαγή απόψεων.

Το φεγγάρι είναι πράγματι «ασημένιο»!


Εκτός από αρκετό νερό, υπάρχει ακόμα και άργυρος στη ΣελήνηΤελικά το φεγγάρι μας δεν είναι καθόλου ένας... άνυδρος ξερότοπος στερημένος από την Φύση, ενώ οι ποιητές που τραγούδησαν το «ασημένιο» χρώμα του, διαισθητικά είχαν δίκιο, καθώς νέες αναλύσεις των επιστημόνων της NASA όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πολύ περισσότερο νερό από ό,τι πίστευαν, αλλά επίσης το έδαφός του είναι πλούσιο σε διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων υπάρχει ακόμα και άργυρος (ασήμι).

Οι ερευνητές του Κέντρου Ames της NASA υπό τον Άντονι Κολαπρέτε και του πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ υπό τον πλανητικό γεωλόγο Πίτερ Σουλτς, μελέτησαν για λογαριασμό της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας περίπου 155 κιλά από σωματίδια της σεληνιακής σκόνης, που εκτοξεύτηκαν ψηλά όταν, πριν από περίπου από ένα χρόνο, το διαστημικό όχημα LCROSS της NASA έκανε σκοπίμως ελεγχόμενη πρόσκρουση στην επιφάνεια του δορυφόρου με ταχύτητα 9.000 χλμ. την ώρα, σε ένα σκιερό κρατήρα, όπου δεν είχε πέσει το φως του ήλιου επί δισεκατομμύρια χρόνια.

Μελετώντας τα δεδομένα που προέκυψαν από τον πειραματικό «βομβαρδισμό» (τα συνέλεξαν άλλα σκάφη, που μετά από λίγα λεπτά πέρασαν πάνω από το σημείο πρόσκρουσης), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το έδαφος του φεγγαριού στους πόλους του, εκτός από πολύ παγωμένο νερό, περιλαμβάνει ένα πολύπλοκο μίγμα από ίχνη διαφόρων χημικών στοιχείων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το υδρογόνο (χρήσιμο για μια μελλοντική σεληνιακή βάση και για τη δημιουργία πυραυλικών καυσίμων), ο άργυρος (μάλλον σε μικροσκοπικά σωματίδια και όχι σε μορφή κατάλληλη για εξόρυξη), ο υδράργυρος (η τοξικότητά του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια μελλοντική απόπειρα ανθρώπινης εξερεύνησης του υπεδάφους), η αμμωνία, το υδροξύλιο, το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το ελεύθερο νάτριο.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, το BBC και τα περιοδικά New Scientist και Νature, ανέφεραν ότι σε ένα μόνο κρατήρα της Σελήνης ανακαλύφθηκαν όλα αυτά τα χημικά στοιχεία, ανατρέποντας ουσιαστικά την μέχρι τώρα εικόνα για την γεωλογική και χημική «φτώχεια» της Σελήνης.

«Αυτό το μέρος μοιάζει με θησαυροφυλάκιο στοιχείων, γεμάτο συστατικά που έχουν απελευθερωθεί σε όλη τη Σελήνη», δήλωσε ο Σουλτς. Όπως είπε, οι αστροναύτες των αποστολών «Απόλλων», που περπάτησαν στο φεγγάρι πριν από δεκαετίες, είχαν βρει όχι μόνο ίχνη αργύρου αλλά και χρυσού στην πλευρά του δορυφόρου που «βλέπει» μόνιμα τη Γη. Όμως η νέα ανακάλυψη στους πόλους, στη μόνιμα σκοτεινή πλευρά, δείχνει ότι το ασήμι είναι εξαπλωμένο παντού, αν και, όπως επεσήμανε ο αμερικανός γεωλόγος, «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε να το εξορύξουμε».

Από την άλλη, ο ελληνικής καταγωγής επιστήμων Πολ Σπουδής του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου της NASA στο Χιούστον εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ανακάλυψη αργύρου. «Χρειαζόμαστε μια αποστολή με όχημα ρόβερ στη σεληνιακή επιφάνεια. Θέλω να δω επιτόπιες μετρήσεις πριν το πιστέψω πράγματι».

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι το 5,6% της συνολικής μάζας υλικών κρατήρα που έγινε η πρόσκρουση, αποτελείται από νερό, ενώ εκτιμούν ότι στους πόλους, κάτω από το μόνιμα παγωμένο επιφανειακό στρώμα, μπορεί να υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια λίτρα νερού, τα οποία θα αποτελέσουν πολύτιμο πόρο για την υποστήριξη μελλοντικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη. Όπως είπε ο Κολαπρέτε, «υπάρχουν μέρη στη Σελήνη που είναι πιο υγρά από τη Γη, αυτό είναι ένα σοκ!».

Το παγωμένο υπόγειο νερό (που εύκολα μπορεί να επανέλθει σε υγρή μορφή με αύξηση της θερμοκρασίας του) εκτιμάται ότι δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο στο νότιο πόλο, αλλά βρίσκεται συγκεντρωμένο σε κατά τόπους σκοτεινούς κρατήρες, όπου οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάνουν και τους μείον 244 βαθμούς Κελσίου, όπως έδειξαν τα όργανα του σεληνιακού δορυφόρου LRO της NASA.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_85.html

Ανακαλύφθηκε το μαθηματικό μυστικό της αντοχής για να τερματίζουν οι μαραθωνοδρόμοι


(ακόμα και οι κάποιας ηλικίας)
Ουκ ολίγοι δρομείς του Μαραθωνίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορεί να προπονούνται επί μήνες και χρόνια και στο τέλος...
να μην καταφέρνουν καν να φτάσουν στη γραμμή του «φίνις». Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα, με τη βοήθεια των μαθηματικών και της βιολογίας, έρχεται να προσφέρει το μυστικό του τερματισμού: δεν πρέπει ο δρομέας να εξαντλήσει πολύ γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας από υδατάνθρακες που διαθέτει ο οργανισμός του, γιατί αλλιώς θα βιώσει το οδυνηρό φαινόμενο να «πέφτει πάνω σε ένα τοίχο», οπότε ή θα κόψει απότομα ταχύτητα ή σε λίγα λεπτά θα αναγκαστεί να σταματήσει τελείως.

Η νέα έρευνα από τον Μπένζαμιν Ράποπορτ, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του τμήματος Επιστημών Υγείας και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου ΜΙΤ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μαθηματικής βιολογίας “PLoS Computational Biology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Live Science, υπολόγισε μια νέα μαθηματική «φόρμουλα» που επιτρέπει σε κάθε δρομέα να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες θερμίδες από υδατάνθρακες πρέπει να έχει πάρει εκ των προτέρων για να διαθέτει αρκετό απόθεμα, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κούρσα και να μην αναγκαστεί να την εγκαταλείψει.

Περίπου το 40% των μαραθωνοδρόμων «πέφτουν πάνω σε ένα τοίχο», εκτιμά ο Ράποπορτ, ο οποίος ο ίδιος έχει τρέξει 18

Μαραθώνιους και έχει άμεση πείρα των προβλημάτων της απαιτητικής κούρσας. Όπως αναφέρει, σε αυτές τις περιπτώσεις, που συχνά οδηγούν στην αδυναμία συνέχισης, ο αθλητής έχει «κάψει» όλους τους υδατάνθρακές του, που είναι αποθηκευμένοι στο ήπαρ και τους μυς του, με συνέπεια να υποχρεώνεται να επιβραδύνει δραματικά, καθώς ο οργανισμός του αρχίζει πλέον να «καίει» το διαθέσιμο λίπος του.

«Νιώθεις σαν να μην μπορείς να προχωρήσεις πια. Η θέλησή σου δεν σε υπακούει και δεν είσαι πλέον σε θέση να τρέξεις πιο γρήγορα», δήλωσε. Πολλοί μάλιστα μαραθωνοδρόμοι πιστεύουν ότι αυτό το αίσθημα είναι αναπόφευκτο, κάποια στιγμή, σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή όπως ο Μαραθώνιος, όμως ο Ράποπορτ υποστηρίζει ότι το μυστικό της αντοχής κρύβεται στην «φόρμουλά» που ανακάλυψε.

Αρκεί κάποιος να συνυπολογίσει τρία πράγματα: το βάρος του, το χρόνο που θέλει περίπου να κάνει μέχρι τον τερματισμό και την μέγιστη ικανότητά του για λήψη οξυγόνου από τους πνεύμονές του (ονομάζεται VO2max), κάτι που δείχνει την ικανότητα του για αερόβια άσκηση. Η τελευταία αυτή παράμετρος μπορεί να μετρηθεί σε ειδικό μηχάνημα, ενώ μπορεί να υπολογιστεί πιο χονδρικά και λιγότερο επιστημονικά, αν κάποιος διαιρέσει τον μέγιστο αριθμό σφύξεων της καρδιάς τους (σε συνθήκες μέγιστου στρες) με τον ρυθμό σφύξεων σε ανάπαυση και να πολλαπλασιάσει μετά το αποτέλεσμα με το 15. Μια χονδρική εκτίμηση για τον μέγιστο αριθμό σφύξεων γίνεται αν αφαιρέσει κανείς την ηλικία του σε έτη από τον αριθμό των 220 σφύξεων το λεπτό.

Ο συνδυασμός του βάρους, του επιθυμητού χρόνου της διαδρομής και της αεροβικής ικανότητας -μέσα από μια μαθηματική φόρμουλα- δίνει ένα αριθμό που δείχνει στους δρομείς πόσες έξτρα θερμίδες από υδατάνθρακες θα πρέπει να πάρουν πριν τρέξουν. Αρκετοί δρομείς αναπληρώνουν τις «αποθήκες» των υδατανθράκων τους παίρνοντας καθ’ οδόν διάφορα ποτά, αλλά, όπως είπε ο Ράποπορτ, ένας δρομέας μπορεί να μεταφέρει μέσα στο ήπαρ και τους μυς του πολύ περισσότερα «καύσιμα», αν έχει προετοιμαστεί επιστημονικά, χωρίς πια να χρειάζεται να μαντεύει.

Ο αμερικανός ερευνητής έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα online «εργαλείο» υπολογισμού, που μπορεί να βοηθήσει τους υποψήφιους μαραθωνοδρόμους να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς, στη διεύθυνση hhtp://endurancecalculator.com.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_9913.html
Έκτακτό δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο
Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν στο βορειοδυτικό Αιγαίο, εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Το λιμεναρχείο, επικαλούμενο σχετικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, επισημαίνει πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από σφοδρούς, βορειοανατολικούς ανέμους, έντασης 7 με 8 Μποφόρ.

Την Παρασκευή στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα ανατολικά και βόρεια του νομού, αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιος στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο στους 17 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φθάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς.

Το Σάββατο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, τις πρωινές ώρες, και πιθανότητα τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που το βραδύ στα δυτικά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα προκαλέσουν τοπικές βροχές. 

http://www.star.gr/

Σύγκρουση πλοίων στο Άμστερνταμ
Φορτηγό πλοίο συγκρούσθηκε με μικρό επιβατικό φέρυ σε κανάλι κοντά στο Άμστερνταμ, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πλοίο "εμβόλισε" το μικρό επιβατηγό φέρι που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πεζών μέσω ενός ευρείας κυκλοφορίας καναλιού (Amsterdam-Rijnkanaal) κοντά στην πόλη Nieuwer Ter Aa περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Άμστερνταμ.

Το φέρυ μπόουτ αναποδογύρισε και σωστικά συνεργεία ανασύρουν επιβάτες από το νερό ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών και για τραυματίες.

http://www.star.gr/

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΤΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΚΙ!

Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους...
είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! Οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, όταν επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί. Ηοικονομική κρίση, η ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, η μη εξεύρεση πόρων από πολλούς αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ για σπουδές στο εξωτερικό και κάποιες πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει σε διάφορα blogs το καλοκαίρι, ότι ενδέχεται να αυξηθεί και πάλι η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες (φήμες ωστόσο που διαψεύστηκαν αμέσως από το υπουργείο) ήταν ίσως οι αιτίες που έκαναν περισσότερους από 15.000 νέους να στραφούν προς τη σιγουριά και την ασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα παραμείνουν στον Στρατό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης επί εννέα μήνες (για όσους υπηρετούν στην Αεροπορία ή στο Ναυτικό 12 μήνες), περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Επιπλέον ο χρόνος της θητείας, των εννέα δηλαδή μηνών, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για να εκπληρώνουν μια κι έξω τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. Η αθρόα κατάταξη ωστόσο έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίσει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη στιγμή που προσφάτως, με τη μείωση των λειτουργικών εξόδων που επετεύχθη, έχουν καταργηθεί πολλές στρατιωτικές μονάδες και έχει περιορισθεί ο αριθμός των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Ηδη πραγματοποιούνται συσκέψεις για να είναι τα πάντα έτοιμα, μόλις αρχίσει η κατάταξη του Νοεμβρίου, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα, τότε δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε έναν μικρό αριθμό κληρωτών να καταταγούν στην επόμενη ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου. Τίποτε ακόμη δεν έχει αποφασισθεί και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάνει προσεκτικά βήματα, σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις που έχει: «Μιλάμε για εκτιμήσειςότι θα έχουμε διπλάσιο αριθμό νεοσυλλέκτων και παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτραώστε να είναι όλα έτοιμα» ήταν το μόνο σχόλιο που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, χωρίς να θελήσει να επεκταθεί. Ηδη οι οικονομίες που έγιναν στις λειτουργικές δαπάνες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι αξιοσημείωτες, και αυτές έγιναν χωρίς να μειωθεί, έστω και στο ελάχιστο, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να επιστραφεί ένα μεγάλο ποσό προς το υπουργείο Οικονομικών. Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι «χτύπησε» και τους... ανυπότακτους. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το τελευταίο διάστημα οι ανυπότακτοι μειώθηκαν κατά 10% και «ο αριθμός τους τείνει να μειώνεται» , όπως αποκάλυψε στρατιωτική πηγή. Βεβαίως η στρατιωτική ηγεσία τρίβει τα χέρια της, αφού ο μεγάλος αριθμός κληρωτών τής λύνει τα χέρια για την όσο το δυνατόν αρτιότερη στελέχωση των επιχειρησιακών μονάδων.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_4779.html

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ"...

Απευθυνόμενος στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγήκαι παρουσία του Τ. Ερντογάν ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη περιφερειακής συνεργασίας στη Μεσόγειο για την αντιμετώπιση των συνεπειών στο Κλίμα και υπογράμμισε τη σημασία της Πράσινης Ανάπτυξης...
και της μείωσης των ανισοτήτων. «Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή της Μεσογείου στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στο Κανκούν του Μεξικού» σημείωσε. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα απειλούνται όσα μας παρέχει απλόχερα η φύση λόγω της κλιματικής αλλαγής. "Αυτή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που τα ζούμε με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα. Γι' αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με τον Τ. Ερντογάν, γιατί στη Μεσόγειο επαληθεύεται το χειρότερο σενάριο. 
Έχουμε πραγματικούς κινδύνους μπροστά μας. Ίσως κινδυνεύσει η αγροτική παραγωγή. Ιστορικής σημασίας οι αλλαγές. Απειλείται όχι μόνο το κλίμα, αλλά ο πολιτισμός μας". Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το γεγονός της παρουσίας του κ. Ερντογάν στη διάσκεψη αποδεικνύει ότι δύο χώρες μπορούν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να είναι ενωμένες μπροστά στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. "Μπροστά στην απειλή ίσως υπάρχει μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία. 
Να φτιάξουμε περιφερειακά δίκτυα που λειτουργούν με ανανεώσιμους πόρους" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι με τους ηγέτες θα συνυπογράψουν μια συμφωνία που θα εντείνει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. "Σκοπός μας είναι όλες οι χώρες να είναι ισότιμοι εταίροι. Πάνω από πολλά περιφερειακά προβλήματα υπάρχουν και πολλά που μας ενώνουν. Το πρόγραμμα θα διευκολύνει το διάλογο μεταξύ κυβερνήσεων, ΜΚΟ, επιχειρηματιών και επιστημόνων. Σήμερα μαζί μας δεν έχουμε μόνο αντιπροσωπείες των γειτόνων, αλλά και ακτιβιστές του περιβάλλοντος και επιστήμονες που θέλουμε να μας βοηθήσουν για να θέσουμε σε εφαρμογή διάφορα προγράμματα". Η στενότερη συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί η παγκοσμιοποίηση έχει επιδεινώσει καταστάσεις για πολλούς, δημιουργώντας ανισότητες στον πλούτο, διατροφική κρίση και κρίση στη διαχείριση των υδάτων. 
Στη συνέχεια έθεσε την αναγκαιότητα να εξανθρωπιστεί η παγκοσμιοποίηση. "Λόγω της ραγδαίας αλλαγής που έφερε οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους για να διαχειρίζονται με επάρκεια τις απειλές. Υπάρχει αβεβαιότητα και σκεπτικισμός, ότι πάμε πίσω στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως έχει δείξει η συνεργασία στον ΟΗΕ φαίνεται ότι είναι το δυσκολότερο πράγμα. Ο πλανήτης είναι ένας ενιαίος χώρος που πρέπει να προστατεύσουμε". Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν, στην οποία θα τεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5344.html


Το κέρινο ομοίωμα της Cheryl Cole


Το δικό της κέρινο ομοίωμα απέκτησε στο μουσείο της Madame Tussauds, η Cheryl Cole.

Το κέρινο ομοίωμα κοστίζει 150.000 λίρες και θα τοποθετηθεί δίπλα στους: Dame Helen Mirren, Robert Pattinson και Russel Brand.



Η υπεύθυνη του μουσείου δήλωσε: «Η αντίδραση του κοινού έδειξε ότι η Cheryl είναι μια από τις πιο hot Βρετανίδες celebrities και με χαρά την καλωσορίζουμε στο Madame Tussauds του Λονδίνου».

http://www.zougla.gr/

Σπάει τα μπλόκα η Γαλλική Αστυνομία


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας κατάφεραν σήμερα το πρωί να πάρουν τον έλεγχο ενός εκ των 12 διυλιστηρίων της χώρας, από τα «χέρια» των απεργών που έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις καυσίμων για περισσότερες από 10 ημέρες.

Πρόκειται για το διυλιστήριο Grandpuits, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσε σαφή εντολή στις Αρχές να άρουν τα μπλόκα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, αφότου χιλιάδες πρατήρια καύσιμων στέγνωσαν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ψηφισθεί στη Βουλή η περιβόητη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.
Τα συνδικάτα, δε, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη και από τα 65 στα 67 για πλήρη σύνταξη.

Το διυλιστήριο της Total στο Grandpuits είναι αυτό που εφοδιάζει κυρίως την πρωτεύουσα και τα κεντρικά αεροδρόμια Orly και Charles de Gaulle.

http://www.zougla.gr/

Υπερμαραθωνοδρόμος έτρεξε 2.200 χλμ από το Στρασβούργο στην Αθήνα...

Ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος Jόrgen Mennel, ο οποίος ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου από το Στρασβούργο, έφθασε σήμερα στην Αθήνα έχοντας διανύσει 2.200 χλμ. μέσα σε διάστημα 30 ημερών και καλύπτοντας περισσότερα από 70 χλμ. την ημέρα. Το έκανε αυτό προκειμένου να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα ενώ...
 τον ξεπροβόδισε  στο Στρασβούργο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ράινερ Βίλαντ και στην Αθήνα τον υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.
Ο Γερμανός υπερμαραθωνοδρόμος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως αγγελιοφόρο σημαντικών μηνυμάτων. Αυτό αφορά, κυρίως, τη σημασία του δρόμου αντοχής ως δραστηριότητα για την προάσπιση της υγείας, αλλά και ως θεραπευτική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/2200.html

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αξιωματικός αεροπορίας σκότωνε γυναίκες, έκλεβε τα εσώρουχά τους και τα φορούσε

 Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας αξιωματικός αεροπορίας ήταν μανιακός δολοφόνος γυναικών. Μάλιστα τις έγδυνε και έπαιρνε τα εσώρουχα τους. Διπλή ζωή αποδεικνύεται πως έκανε ο 47χρονος βρετανός πιλότος Ράσελ Γουίλιαµς.
Την ηµέρα εργαζόταν στην καναδική αεροπορία διαγράφοντας λαµπρή καριέρα και τη νύχτα µεταµορφωνόταν σε µανιακό δολοφόνο µε φετίχ τα γυναικεία εσώρουχα.
Ο Γουίλιαµς, που ήταν διοικητής της µεγαλύτερης αεροπορικής βάσης του Καναδά και είχε πιλοτάρει το αεροσκάφος της βασίλισσας και του δούκα του Εδιµβούργου, οµολόγησε πως σε διάστηµα δυόµισι ετών δολοφόνησε δύο γυναίκες και διέρρηξε 82 σπίτια µε σκοπό να κλέψει εσώρουχα, τα οποία έκρυβε στο γκαράζ του. Ούτε η γυναίκα του ούτε οι συνάδελφοί του είχαν υποψιαστεί ωστόσο τη διαστροφή του. «Είναι σοκαριστικό. Τίποτα στη συµπεριφορά του δεν έδειχνε ότι ήταν ικανός για τέτοια πράγµατα», δήλωσε στους «Τάιµς» ο εν αποστρατεία ταγµατάρχης Γκρεγκ ΜακΚουάιντ και πρώην διοικητής του Γουίλιαµς.
Ο 47χρονος πιλότος φωτογραφιζόταν με τα εσώρουχα που έπαιρνε από τα θύματα.
Κατά τη διάρκεια της ακροαµατικής διαδικασίας επιδείχθηκαν φωτογραφίες τις οποίες είχε τραβήξει ο ίδιος ο δράστης φορώντας τα εσώρουχα που είχε κλέψει. Οι κατήγοροι υποστήριξαν πως ο µανιακός δολοφόνος είχε βιντεοσκοπήσει και τα θύµατά του, καθώς και τη µία δολοφονία.
Τον περασµένο Νοέµβριο διέρρηξε το σπίτι της 38χρονης ΜαρίΦρανς Κοµό, την οποία σκότωσε αφού πρώτα βίασε. Ωστόσο, µετά τη δεύτερη δολοφονία, της 27χρονης Τζέσικα Λόιντ, κίνησε τις υποψίες των αστυνοµικών όταν έπειτα από µπλόκο διαπίστωσαν πως οι τροχοί του αυτοκινήτου του ταίριαζαν µε τα ίχνη στο σπίτι του θύµατος.
Ο Γουίλιαµς αντιµετωπίζει τώρα ισόβια ποινή, χωρίς αναστολή για 25 χρόνια. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1968.html

Χωρίς τρένα και προαστιακό σχεδόν όλη την επόμενη εβδομάδα

Θα δουλέψουν μόνο στην αργία της 28ης Οκτωβρίου
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εξήγγειλαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 25, την Τρίτη 26, την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τραβώντας ''φρένο'' στους συρμούς του τρένου και του Προαστιακού.
Τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.
http://www.newsit.gr/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_177.html

Με παράλληλη άνοδο των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων

Αυξάνονται κατά 7% - 10% τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων




Καταλυτικό ρόλο για τη διαμόρφωση των νέων τιμών στα ασφάλιστρα παίζει η αύξηση, από 500.000 σε 750.000 ευρώ, των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων.

Αυξήσεις 7%-10% στα ασφάλιστρα, μείωση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών αλλά και «εξορθολογισμό» στις προμήθειες των διαμεσολαβούντων, συνθέτουν το τοπίο της ασφάλισης του κλάδου αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, ξεκινάει ο νέος γύρος αυξήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, με ορισμένες εταιρείες να έχουν ήδη προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους, ενώ εντός των προσεχών μηνών αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι της τάξεως του 7% με 8%, ενώ ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό να φτάσει και το 10%.
Όπως εξηγούν στη «Ν» εκπρόσωποι του κλάδου καταλυτικό ρόλο για τη διαμόρφωση των νέων τιμών στα ασφάλιστρα παίζει η αύξηση, από 500.000 σε 750.000 ευρώ, των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων σε περίπτωση σωματικής βλάβης που επιβάλλει η Κοινοτική Οδηγία από 1/1/2011.
Παράλληλα σημειώνουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες των συνεργείων και των ανταλλακτικών από το 20% στο 23% καθώς και η επιβολή ΦΠΑ 10% στις ιατρικές πράξεις και για τους δικηγόρους επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος αποζημιώσεων στον κλάδο αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση τα νέα τιμολόγια επηρεάζονται και με τη επικείμενη εφαρμογή της οδηγίας Solvancy II, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιδιώκουν την ενίσχυση των εσόδων τους προκειμένου να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαιά τους.
Προμήθειες
Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες δρομολογούν μειώσεις στις προμήθειες των δικτύων διαμεσολάβησης. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, «η τάση του κλάδου είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις προμήθειες «.Όπως σημειώνουν μέχρι σήμερα η ασφαλιστική αγορά χαρακτηριζόταν από μια γενναιόδωρη πολιτική προμηθειών». Ωστόσο, επισημαίνουν, ότι το υψηλό λειτουργικό κόστος αλλά και ο υψηλός δείκτης ζημιών του κλάδου αστικής ευθύνης δεν τη δικαιολογούν πλέον και ειδικά στην περίοδο της γενικότερης οικονομική ύφεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες , σε μειώσεις του ποσοστού προμήθειας έχουν προχωρήσει, πέρα από την Εθνική Ασφαλιστική, οι εταιρίες Αιγαίον και Vester, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, που αναμένουν να αξιολογήσουν την πορεία των ζημιών το εννεάμηνο.
Είσπραξη ασφαλίστρων
Εν τω μεταξύ, αλλάζει και ο τρόπος της είσπραξης των ασφαλίστρων, με τις εταιρίες να πιέζουν όλο και περισσότερο για γρηγορότερες αποπληρωμές, ενώ όσον αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου γίνεται μια προσπάθεια η καταβολή των ασφαλίστρων να γίνεται άμεσα.
Μάλιστα, οι ισχυροί παίχτες του κλάδου έχουν ήδη ξεκινήσει ένα σχέδιο είσπραξης ασφαλίστρων, το οποίο προβλέπει διάστημα αποπληρωμής, 50 - 60 ημερών ή ακόμα και ενός μήνα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η περίοδος για την απόδοση των ασφαλίστρων κυμαινόταν μέχρι πρόσφατα στους τρεις μήνες, ωστόσο είναι πολλές οι περιπτώσεις ασφαλιστών, οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν ακόμα και τους 12 μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Ασφαλιστική, προσφάτως, εφάρμοσε νέο πλαίσιο είσπραξης των ασφαλίστρων, θέτοντας ως ανώτατο χρόνο στις καθυστερήσεις πληρωμών τους δύο μήνες. Σε ανάλογο ρυθμό φαίνεται ότι κινούνται και η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Allianz η Alico, η Interamerican και η Generalli, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Victoria Ασφαλιστική, όρισε τη μικρότερη προθεσμία: τον ένα μήνα, προβλέποντας παράλληλα και μπόνους σε όλους όσοι καταβάλλουν τα ασφάλιστρα σε ταχύτερους χρόνους.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εξελίξεις αυτές αναπόφευκτα επηρεάζουν τους διαμεσολαβούντες οι οποίοι εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στο κατά πόσο η πίεση για άμεση αποπληρωμή θα έχει αντίκτυπο στους ασφαλισμένους, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
ΔΑΝΑΗ ΑΛΕΞΑΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1885151

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με τις γυναίκες του Ταύρου

Ταύρος, 21/10/2010


Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα για γυναίκες από τον Ταύρο. Η προσέλευση στο καφέ PARK ήταν πολύ μεγάλη και η υποδοχή που επεφύλαξαν οι γυναίκες στον υποψήφιο δήμαρχο υπήρξε ζεστή και ενθουσιώδης.
 
O Άρης Κρεμμύδας με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στη σημερινή εποχή: «Είναι τιμή μου που σήμερα βρίσκεται μαζί μας η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας του Ταύρου: οι γυναίκες. Οι γυναίκες μητέρες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας που με το απόσταγμα της εμπειρίας τους, αλλά και την αστείρευτη διάθεσή τους στηρίζουν τα νέα ζευγάρια. Θέλω σήμερα να εξειδικεύσω και να αναφερθώ σε μέτρα που αφορούν στη γυναίκα, καθώς η παρούσα συγκυρία είναι άκρως επιθετική, τα οικονομικά μέτρα έχουν πλήξει συνολικά και έντονα την πόλη του Ταύρου. Ξεκινώ από την εργαζόμενη μητέρα και υπογραμμίζω ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε την προστασία της μητρότητας ως υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δε φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του Ταύρου. Άμεση προτεραιότητά μας η ενίσχυση της διοικητικής μονάδας του Ταύρου με βρεφονηπιακό σταθμό».

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναλυτικά αναφέρθηκε και στις γυναίκες της τρίτης ηλικίας, τονίζοντας ότι δεν τις θεωρεί απόμαχες, αλλά ενεργά μέλη, πολύτιμα μέλη της κοινωνίας. "Στη βάση αυτή δεσμεύομαι για την τόνωση των δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ, για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό τους και με άλλες δράσεις".

Ο Άρης Κρεμμύδας δεν παρέλειψε τα αναφερθεί και στα μέτρα του συνδυασμού που αφορούν τιε γυναίκες που δραστηριοποιούνται με το εμπόριο :«Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Πλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας. 
Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαικά προγράμματα, καθώς και για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο».

Χαρακτηριστικό υπήρξε το κλείσιμο της ομιλίας του υποψηφίου, ο οποίος άφησε αιχμές για πολλούς, αλλά έστειλε μηνύματα και σε πολλούς :«Σήμερα αγαπητές φίλες δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική χυδαιότητα, μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, από το να επιδίδεσαι σε μια ακατάσχετη ρουσφετολογία, ώστε να εξασφαλίσεις όχι πολίτες που σε πιστεύουν, αλλά ομήρους. Αυτό το εμπόριο ανθρώπινης ελπίδας και μάλιστα την ίδια στιγμή που αυτοί που υποσχόνται γνωρίζουν ότι από την επομένη η υπόσχεση θα μετατραπεί σε κοροιδία, μας έφτασε σε τέτοια σημεία ως λαό. Εμείς λέμε ότι οργανωμένα και συντεταγμένα προβάλλουμε το πρόγραμμά μας, δημιουργούμε στο δήμο προυποθέσεις κοινωνικής προστασίας και στήριξης των αδυνάμων και είμαστε μπροστά, σε μέτωπο με τους συνδημότες μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε συλλογική διεκδίκηση που αφορά στα αναφαίρετα δικαιώματά μας.»

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά», οι οποίες έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό και συζήτησαν με τις υπόλοιπες γυναίκες ζητήματα αιχμής, όπως η μητρότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και η ανεργία, η ακρίβεια, η ακραία επιθετική συγκυρία.
Σκοτώθηκε από… αγριοκάτσικο
Ένας 63χρονος άνδρας, έχασε τη ζωή του όταν του επιτέθηκε ένα αγριοκάτσικο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Ο Μπόμπ Μπόρντμαν είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τη γυναίκα του και ένα φίλο τους στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο της Ουάσινγκτον. Κάποια στιγμή, οι τρείς τους αποφάσισαν να κάνουν μια στάση για φαγητό.

Ξαφνικά, ένα από τα 300 αγριοκάτσικα που υπάρχουν στο πάρκο, τους πλησίασε επιθετικά. Ο 63χρονος άνδρας προσπάθησε αρχικά να διώξει το ζώο, το οποίο πάνω στη μανία του τον κάρφωσεμε τα κέρατα στο μηρό.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος και άρχισε να αιμορραγεί. Το αγριοκάτσικο όμως ούτε και τότε σταμάτησε την ανηλεή επίθεση του, αφού ανέβηκε πάνω στον πεσμένο άνδρα και συνέχισε να του επιτίθεται με κάθε τρόπο.

Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ένας από τους φύλακεςτου πάρκου που άρχισε να πετά πέτρες στο αγριοκάτσικο και τότε μόνο εκείνο απομακρύνθηκε από το θύμα του. Δυστυχώς όμως μέχρι να φτάσουν οι διασώστες ήταν ήδη αργά για τον 63χρονο άνδρα που υπέκυψε στα τραύματα του.

Αργότερα το απόγευμα, οι φύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν το αγριοκάτσικο.


http://www.star.gr/
Έγκυος ξανά η Eva Herzigova!
Τον πελαργό για δεύτερη φορά περιμένει η Eva Herzigova, που ανακοίνωσε τα γεννητούρια σε... μαγαζί με βρεφικά όπου πήγε για να ψωνίσει!

Η 37χρονη Τσέχα καλλονή είναι ζευγάρι με τον Ιταλό επιχειρηματία Gregorio Marsiaj από το 2001και έχουν αποκτήσει τον 3 ετών σήμερα George.

Φορώντας γκρι μπλέιζερ πάνω από ένα κομψό μαύρο φόρεμα και με μαύρες μπότες, η Eva βρέθηκε στο κατάστημα «Bonpoint» του Λονδίνου, όπου διάλεξε ρουχαλάκια, παιχνίδια και είδη για τον εξοπλισμό του παιδικού δωματίου.

Το μοντέλο ανακοίνωσε περιχαρής στο προσωπικό ότι είναι 4 μηνών έγκυος και δήλωσε ενθουσιασμένη που θα χαρίσει στον George ένα αδερφάκι.

«Εγώ και ο Georgio είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα υπέροχα νέα! Ο γιος μας γίνεται ακόμα πιο γλυκός όταν ρωτά διάφορα για το μωρό και μιλά στην κοιλιά μου», δήλωσε η Eva σε περιοδικό επιβεβαιώνοντας την εγκυμοσύνη.

Αναφερόμενη στον σύντροφό της, πρόσθεσε: «είναι περήφανος και το εκφράζει. Μου λέει "έχω την πιο όμορφη οικογένεια, είσαι η πιο υπέροχη μητέρα και είσαι πολύ όμορφη". Είναι πολύ ανεβαστικό».

Πάντως, το μοντέλο έχει αποδείξει ότι η εγκυμοσύνη της πάει πολύ, αφού τον Φεβρουάριο του 2007, όταν περίμενε το πρώτο της παιδί, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί γυμνή για το «Vanity Fair»!


http://www.star.gr/
Υπερσύγχρονο εργαστήριο ναρκωτικών στον Άγιο Στέφανο
Το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα που θα οδηγήσει στη σύλληψη μεγαλοβαρόνου της κοκαΐνης πιστεύει ότι βρήκε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Εspresso, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο αδελφιών από την Αλβανία οι οποίοι διατηρούσαν υπερσύγχρονο εργαστήριο ναρκωτικών ανάμεσα σε παραπήγματα σε δύσβατη περιοχή στον Άγιο Στέφανο.

Τα δύο αδέλφια αναλάμβαναν κατά παραγγελία τη νόθευση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωΐνης (πάνω τους βρέθηκαν 24 κιλά ηρωίνης και 400 γραμμάρια κοκαΐνης) παραλαμβάνοντας ως αμοιβή καθαρές ποσότητες ηρωίνης. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αντλήσουν στοιχεία για μεγαλεμπόρους ηρωίνης στην Αθήνα από το εσωτερικό του υπερσύγχρονο εργαστηρίου, που εξωτερικά θύμιζε εγκαταλελειμένο κτίριο, και κυρίως για άνθρωπο που προμήθευε τις καλές γειτονιές της Αθήνας με τον «λευκό θάνατο».

Όπως εκτιμούν οι αρχές, οι οποίες παρακολουθούσαν καιρό τώρα τις κινήσεις των δύο αδελφιών από την Αλβανία, τουλάχιστον δύο έμπιστοι άνθρωποι του μεγαλεμπόρου κοκαΐνης έχουν αφήσει τα ίχνη τους μέσα στο εργαστήριο και η ανάλυση τους αναμένεται να προσφέρει στις αρχές πολύτιμα στοιχεία για τον εντοπισμό του «μεγάλου αφεντικού», ενώ έχουν καταγεγραφεί και αριθμοί αυτοκίμητων που έχουν επισκεφθεί το εργαστήριο των 2 Αλβανών.

Την ίδια ώρα, η Διώξη Ναρκωτικών διεξάγει παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό των μεγαλοδιακινητών των ναρκωτικών καθώς στις ποσότητες των ναρκωτικών που ανακαλύφθηκαν υπήρχαν τα αρχικά των ονομάτων τους και η ηγεσία της ΕΛΑΣ πιστεύει ότι είναι πολύ κοντά στο να εξαρθρώσει ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίας, επεξεργασίας και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.


http://www.star.gr/ellada_kosmos/65222/

ΟΗΕ: 'Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΠΛΟ ΠΟΛΕΜΟΥ'

Οι γυναίκες είναι τα θύματα όλο και περισσότερων σεξουαλικών βιαιοτήτων, ανάμεσά τους και ο βιασμός, τα οποία χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου και μέσο καθορισμού της έκβασης των πολεμικών συρράξεων, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ. «Οι γυναίκες πολεμούν σπανίως, αλλά πάρα πολύ συχνά υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες των πολέμων. Η βία που βασίζεται στα φύλα, ανάμεσά τους και ο βιασμός, αποτελεί απεχθές πολεμικό όπλο, όλο και συχνότερα χρησιμοποιούμενο» αναφέρεται στην έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) για την κατάσταση του παγκόσμιου πληθυσμού για το 2010...


Σύμφωνα με την έκθεση, ο απολογισμός των συνεπειών αυτών των πράξεων βίας επεκτείνεται πέραν των άμεσων θυμάτων, διαλύοντας οικογένειες και έχοντας επιπτώσεις για τις κοινωνίες για πολλές γενιές. Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με την 10η επέτειο, στις 30 Οκτωβρίου, της υιοθέτησης της απόφασης 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια των ένοπλων συρράξεων. Στο ανατολικό τμήμα της Δημοκρατίας του Κογκό, περισσότερες από 15.000 γυναίκες και κορίτσια βιάσθηκαν το 2009, τόσο από τους αντάρτες όσο και από τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με τον Ρότζερ Μις, αξιωματούχο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα. Η εκτελεστική διευθύντρια της UNFPA Τοράγια Αχμεντ Ομπάιντ επισημαίνει στην έκθεση ότι, εάν οι συρράξεις και οι καταστροφές επιδεινώνουν τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, «η ανοικοδόμηση στη συνέχεια προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία επανόρθωσης των ανισοτήτων, διασφάλισης ισότιμης δικαστικής προστασίας και δημιουργίας του αναγκαίου χώρου για μια θετική μεταβολή». Η έκθεση του 2010 βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες προσώπων που έχουν πληγεί από συρράξεις ή φυσικές καταστροφές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αϊτή, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Λιβερία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ουγκάντα και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Δεκαπέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου στη Βοσνία, μεγάλος αριθμός βιασμένων γυναικών κατά τη διάρκεια της σύρραξης παραμένουν τραυματισμένες και φοβούνται μήπως το πρόβλημά τους δημοσιοποιηθεί, ενώ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν στην κοινωνία. «Για τις γυναίκες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, η απόδοση δικαιοσύνης είναι χειρότερη από την άρνηση απόδοσής της- είναι ένας διαρκής τρόμος» θεωρεί η Μάργκοτ Γουόλστρομ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για τη σεξουαλική βία στις συρράξεις. «Η πρώτη από τις προτεραιότητες είναι ο αγώνας κατά του φαύλου κύκλου της ατιμωρησίας» προσέθεσε.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9191.html