Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αξιωματικός αεροπορίας σκότωνε γυναίκες, έκλεβε τα εσώρουχά τους και τα φορούσε

 Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας αξιωματικός αεροπορίας ήταν μανιακός δολοφόνος γυναικών. Μάλιστα τις έγδυνε και έπαιρνε τα εσώρουχα τους. Διπλή ζωή αποδεικνύεται πως έκανε ο 47χρονος βρετανός πιλότος Ράσελ Γουίλιαµς.
Την ηµέρα εργαζόταν στην καναδική αεροπορία διαγράφοντας λαµπρή καριέρα και τη νύχτα µεταµορφωνόταν σε µανιακό δολοφόνο µε φετίχ τα γυναικεία εσώρουχα.
Ο Γουίλιαµς, που ήταν διοικητής της µεγαλύτερης αεροπορικής βάσης του Καναδά και είχε πιλοτάρει το αεροσκάφος της βασίλισσας και του δούκα του Εδιµβούργου, οµολόγησε πως σε διάστηµα δυόµισι ετών δολοφόνησε δύο γυναίκες και διέρρηξε 82 σπίτια µε σκοπό να κλέψει εσώρουχα, τα οποία έκρυβε στο γκαράζ του. Ούτε η γυναίκα του ούτε οι συνάδελφοί του είχαν υποψιαστεί ωστόσο τη διαστροφή του. «Είναι σοκαριστικό. Τίποτα στη συµπεριφορά του δεν έδειχνε ότι ήταν ικανός για τέτοια πράγµατα», δήλωσε στους «Τάιµς» ο εν αποστρατεία ταγµατάρχης Γκρεγκ ΜακΚουάιντ και πρώην διοικητής του Γουίλιαµς.
Ο 47χρονος πιλότος φωτογραφιζόταν με τα εσώρουχα που έπαιρνε από τα θύματα.
Κατά τη διάρκεια της ακροαµατικής διαδικασίας επιδείχθηκαν φωτογραφίες τις οποίες είχε τραβήξει ο ίδιος ο δράστης φορώντας τα εσώρουχα που είχε κλέψει. Οι κατήγοροι υποστήριξαν πως ο µανιακός δολοφόνος είχε βιντεοσκοπήσει και τα θύµατά του, καθώς και τη µία δολοφονία.
Τον περασµένο Νοέµβριο διέρρηξε το σπίτι της 38χρονης ΜαρίΦρανς Κοµό, την οποία σκότωσε αφού πρώτα βίασε. Ωστόσο, µετά τη δεύτερη δολοφονία, της 27χρονης Τζέσικα Λόιντ, κίνησε τις υποψίες των αστυνοµικών όταν έπειτα από µπλόκο διαπίστωσαν πως οι τροχοί του αυτοκινήτου του ταίριαζαν µε τα ίχνη στο σπίτι του θύµατος.
Ο Γουίλιαµς αντιµετωπίζει τώρα ισόβια ποινή, χωρίς αναστολή για 25 χρόνια. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1968.html

Χωρίς τρένα και προαστιακό σχεδόν όλη την επόμενη εβδομάδα

Θα δουλέψουν μόνο στην αργία της 28ης Οκτωβρίου
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο εξήγγειλαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 25, την Τρίτη 26, την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τραβώντας ''φρένο'' στους συρμούς του τρένου και του Προαστιακού.
Τις ημέρες της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.
http://www.newsit.gr/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_177.html

Με παράλληλη άνοδο των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων

Αυξάνονται κατά 7% - 10% τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων




Καταλυτικό ρόλο για τη διαμόρφωση των νέων τιμών στα ασφάλιστρα παίζει η αύξηση, από 500.000 σε 750.000 ευρώ, των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων.

Αυξήσεις 7%-10% στα ασφάλιστρα, μείωση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών αλλά και «εξορθολογισμό» στις προμήθειες των διαμεσολαβούντων, συνθέτουν το τοπίο της ασφάλισης του κλάδου αυτοκινήτου.
Ειδικότερα, ξεκινάει ο νέος γύρος αυξήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, με ορισμένες εταιρείες να έχουν ήδη προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους, ενώ εντός των προσεχών μηνών αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι της τάξεως του 7% με 8%, ενώ ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις το ποσοστό να φτάσει και το 10%.
Όπως εξηγούν στη «Ν» εκπρόσωποι του κλάδου καταλυτικό ρόλο για τη διαμόρφωση των νέων τιμών στα ασφάλιστρα παίζει η αύξηση, από 500.000 σε 750.000 ευρώ, των ελάχιστων ορίων αποζημιώσεων σε περίπτωση σωματικής βλάβης που επιβάλλει η Κοινοτική Οδηγία από 1/1/2011.
Παράλληλα σημειώνουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες των συνεργείων και των ανταλλακτικών από το 20% στο 23% καθώς και η επιβολή ΦΠΑ 10% στις ιατρικές πράξεις και για τους δικηγόρους επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος αποζημιώσεων στον κλάδο αυτοκινήτου.
Σε κάθε περίπτωση τα νέα τιμολόγια επηρεάζονται και με τη επικείμενη εφαρμογή της οδηγίας Solvancy II, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιδιώκουν την ενίσχυση των εσόδων τους προκειμένου να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαιά τους.
Προμήθειες
Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες δρομολογούν μειώσεις στις προμήθειες των δικτύων διαμεσολάβησης. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, «η τάση του κλάδου είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισμός στις προμήθειες «.Όπως σημειώνουν μέχρι σήμερα η ασφαλιστική αγορά χαρακτηριζόταν από μια γενναιόδωρη πολιτική προμηθειών». Ωστόσο, επισημαίνουν, ότι το υψηλό λειτουργικό κόστος αλλά και ο υψηλός δείκτης ζημιών του κλάδου αστικής ευθύνης δεν τη δικαιολογούν πλέον και ειδικά στην περίοδο της γενικότερης οικονομική ύφεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες , σε μειώσεις του ποσοστού προμήθειας έχουν προχωρήσει, πέρα από την Εθνική Ασφαλιστική, οι εταιρίες Αιγαίον και Vester, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, που αναμένουν να αξιολογήσουν την πορεία των ζημιών το εννεάμηνο.
Είσπραξη ασφαλίστρων
Εν τω μεταξύ, αλλάζει και ο τρόπος της είσπραξης των ασφαλίστρων, με τις εταιρίες να πιέζουν όλο και περισσότερο για γρηγορότερες αποπληρωμές, ενώ όσον αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου γίνεται μια προσπάθεια η καταβολή των ασφαλίστρων να γίνεται άμεσα.
Μάλιστα, οι ισχυροί παίχτες του κλάδου έχουν ήδη ξεκινήσει ένα σχέδιο είσπραξης ασφαλίστρων, το οποίο προβλέπει διάστημα αποπληρωμής, 50 - 60 ημερών ή ακόμα και ενός μήνα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η περίοδος για την απόδοση των ασφαλίστρων κυμαινόταν μέχρι πρόσφατα στους τρεις μήνες, ωστόσο είναι πολλές οι περιπτώσεις ασφαλιστών, οι οφειλές των οποίων ξεπερνούν ακόμα και τους 12 μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Ασφαλιστική, προσφάτως, εφάρμοσε νέο πλαίσιο είσπραξης των ασφαλίστρων, θέτοντας ως ανώτατο χρόνο στις καθυστερήσεις πληρωμών τους δύο μήνες. Σε ανάλογο ρυθμό φαίνεται ότι κινούνται και η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Allianz η Alico, η Interamerican και η Generalli, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Victoria Ασφαλιστική, όρισε τη μικρότερη προθεσμία: τον ένα μήνα, προβλέποντας παράλληλα και μπόνους σε όλους όσοι καταβάλλουν τα ασφάλιστρα σε ταχύτερους χρόνους.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εξελίξεις αυτές αναπόφευκτα επηρεάζουν τους διαμεσολαβούντες οι οποίοι εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στο κατά πόσο η πίεση για άμεση αποπληρωμή θα έχει αντίκτυπο στους ασφαλισμένους, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
ΔΑΝΑΗ ΑΛΕΞΑΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1885151

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με τις γυναίκες του Ταύρου

Ταύρος, 21/10/2010


Σε κλίμα νίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα για γυναίκες από τον Ταύρο. Η προσέλευση στο καφέ PARK ήταν πολύ μεγάλη και η υποδοχή που επεφύλαξαν οι γυναίκες στον υποψήφιο δήμαρχο υπήρξε ζεστή και ενθουσιώδης.
 
O Άρης Κρεμμύδας με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στη σημερινή εποχή: «Είναι τιμή μου που σήμερα βρίσκεται μαζί μας η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας του Ταύρου: οι γυναίκες. Οι γυναίκες μητέρες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας που με το απόσταγμα της εμπειρίας τους, αλλά και την αστείρευτη διάθεσή τους στηρίζουν τα νέα ζευγάρια. Θέλω σήμερα να εξειδικεύσω και να αναφερθώ σε μέτρα που αφορούν στη γυναίκα, καθώς η παρούσα συγκυρία είναι άκρως επιθετική, τα οικονομικά μέτρα έχουν πλήξει συνολικά και έντονα την πόλη του Ταύρου. Ξεκινώ από την εργαζόμενη μητέρα και υπογραμμίζω ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε την προστασία της μητρότητας ως υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δε φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του Ταύρου. Άμεση προτεραιότητά μας η ενίσχυση της διοικητικής μονάδας του Ταύρου με βρεφονηπιακό σταθμό».

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναλυτικά αναφέρθηκε και στις γυναίκες της τρίτης ηλικίας, τονίζοντας ότι δεν τις θεωρεί απόμαχες, αλλά ενεργά μέλη, πολύτιμα μέλη της κοινωνίας. "Στη βάση αυτή δεσμεύομαι για την τόνωση των δραστηριοτήτων των ΚΑΠΗ, για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό τους και με άλλες δράσεις".

Ο Άρης Κρεμμύδας δεν παρέλειψε τα αναφερθεί και στα μέτρα του συνδυασμού που αφορούν τιε γυναίκες που δραστηριοποιούνται με το εμπόριο :«Ενίσχυση της τοπικής αγοράς με μείωση κατά 10% των Δημοτικών τελών στους επαγγελματίες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Πλήρης απαλλαγή για δύο χρόνια από τα δημοτικά τέλη για όλα τα νέα εμπορικά που θα λειτουργήσουν από 1/1/2011 στο Δήμο μας. 
Δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης και τεκμηρίωσης για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαικά προγράμματα, καθώς και για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.Δημοτική καμπάνια για τη στήριξη της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας και οδηγός αγοράς που θα γνωρίσει τον Ταύρο στο Μοσχάτο και το Μοσχάτο στον Ταύρο».

Χαρακτηριστικό υπήρξε το κλείσιμο της ομιλίας του υποψηφίου, ο οποίος άφησε αιχμές για πολλούς, αλλά έστειλε μηνύματα και σε πολλούς :«Σήμερα αγαπητές φίλες δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική χυδαιότητα, μεγαλύτερη πολιτική ανηθικότητα, από το να επιδίδεσαι σε μια ακατάσχετη ρουσφετολογία, ώστε να εξασφαλίσεις όχι πολίτες που σε πιστεύουν, αλλά ομήρους. Αυτό το εμπόριο ανθρώπινης ελπίδας και μάλιστα την ίδια στιγμή που αυτοί που υποσχόνται γνωρίζουν ότι από την επομένη η υπόσχεση θα μετατραπεί σε κοροιδία, μας έφτασε σε τέτοια σημεία ως λαό. Εμείς λέμε ότι οργανωμένα και συντεταγμένα προβάλλουμε το πρόγραμμά μας, δημιουργούμε στο δήμο προυποθέσεις κοινωνικής προστασίας και στήριξης των αδυνάμων και είμαστε μπροστά, σε μέτωπο με τους συνδημότες μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε συλλογική διεκδίκηση που αφορά στα αναφαίρετα δικαιώματά μας.»

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά», οι οποίες έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό και συζήτησαν με τις υπόλοιπες γυναίκες ζητήματα αιχμής, όπως η μητρότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και η ανεργία, η ακρίβεια, η ακραία επιθετική συγκυρία.
Σκοτώθηκε από… αγριοκάτσικο
Ένας 63χρονος άνδρας, έχασε τη ζωή του όταν του επιτέθηκε ένα αγριοκάτσικο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Ο Μπόμπ Μπόρντμαν είχε πάει για πεζοπορία μαζί με τη γυναίκα του και ένα φίλο τους στο Εθνικό Ολυμπιακό Πάρκο της Ουάσινγκτον. Κάποια στιγμή, οι τρείς τους αποφάσισαν να κάνουν μια στάση για φαγητό.

Ξαφνικά, ένα από τα 300 αγριοκάτσικα που υπάρχουν στο πάρκο, τους πλησίασε επιθετικά. Ο 63χρονος άνδρας προσπάθησε αρχικά να διώξει το ζώο, το οποίο πάνω στη μανία του τον κάρφωσεμε τα κέρατα στο μηρό.

Ο άτυχος άνδρας έπεσε στο έδαφος και άρχισε να αιμορραγεί. Το αγριοκάτσικο όμως ούτε και τότε σταμάτησε την ανηλεή επίθεση του, αφού ανέβηκε πάνω στον πεσμένο άνδρα και συνέχισε να του επιτίθεται με κάθε τρόπο.

Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ένας από τους φύλακεςτου πάρκου που άρχισε να πετά πέτρες στο αγριοκάτσικο και τότε μόνο εκείνο απομακρύνθηκε από το θύμα του. Δυστυχώς όμως μέχρι να φτάσουν οι διασώστες ήταν ήδη αργά για τον 63χρονο άνδρα που υπέκυψε στα τραύματα του.

Αργότερα το απόγευμα, οι φύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν το αγριοκάτσικο.


http://www.star.gr/
Έγκυος ξανά η Eva Herzigova!
Τον πελαργό για δεύτερη φορά περιμένει η Eva Herzigova, που ανακοίνωσε τα γεννητούρια σε... μαγαζί με βρεφικά όπου πήγε για να ψωνίσει!

Η 37χρονη Τσέχα καλλονή είναι ζευγάρι με τον Ιταλό επιχειρηματία Gregorio Marsiaj από το 2001και έχουν αποκτήσει τον 3 ετών σήμερα George.

Φορώντας γκρι μπλέιζερ πάνω από ένα κομψό μαύρο φόρεμα και με μαύρες μπότες, η Eva βρέθηκε στο κατάστημα «Bonpoint» του Λονδίνου, όπου διάλεξε ρουχαλάκια, παιχνίδια και είδη για τον εξοπλισμό του παιδικού δωματίου.

Το μοντέλο ανακοίνωσε περιχαρής στο προσωπικό ότι είναι 4 μηνών έγκυος και δήλωσε ενθουσιασμένη που θα χαρίσει στον George ένα αδερφάκι.

«Εγώ και ο Georgio είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα υπέροχα νέα! Ο γιος μας γίνεται ακόμα πιο γλυκός όταν ρωτά διάφορα για το μωρό και μιλά στην κοιλιά μου», δήλωσε η Eva σε περιοδικό επιβεβαιώνοντας την εγκυμοσύνη.

Αναφερόμενη στον σύντροφό της, πρόσθεσε: «είναι περήφανος και το εκφράζει. Μου λέει "έχω την πιο όμορφη οικογένεια, είσαι η πιο υπέροχη μητέρα και είσαι πολύ όμορφη". Είναι πολύ ανεβαστικό».

Πάντως, το μοντέλο έχει αποδείξει ότι η εγκυμοσύνη της πάει πολύ, αφού τον Φεβρουάριο του 2007, όταν περίμενε το πρώτο της παιδί, δεν δίστασε να φωτογραφηθεί γυμνή για το «Vanity Fair»!


http://www.star.gr/
Υπερσύγχρονο εργαστήριο ναρκωτικών στον Άγιο Στέφανο
Το «κλειδί» που θα ανοίξει την πόρτα που θα οδηγήσει στη σύλληψη μεγαλοβαρόνου της κοκαΐνης πιστεύει ότι βρήκε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Εspresso, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο αδελφιών από την Αλβανία οι οποίοι διατηρούσαν υπερσύγχρονο εργαστήριο ναρκωτικών ανάμεσα σε παραπήγματα σε δύσβατη περιοχή στον Άγιο Στέφανο.

Τα δύο αδέλφια αναλάμβαναν κατά παραγγελία τη νόθευση ποσοτήτων κοκαΐνης και ηρωΐνης (πάνω τους βρέθηκαν 24 κιλά ηρωίνης και 400 γραμμάρια κοκαΐνης) παραλαμβάνοντας ως αμοιβή καθαρές ποσότητες ηρωίνης. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αντλήσουν στοιχεία για μεγαλεμπόρους ηρωίνης στην Αθήνα από το εσωτερικό του υπερσύγχρονο εργαστηρίου, που εξωτερικά θύμιζε εγκαταλελειμένο κτίριο, και κυρίως για άνθρωπο που προμήθευε τις καλές γειτονιές της Αθήνας με τον «λευκό θάνατο».

Όπως εκτιμούν οι αρχές, οι οποίες παρακολουθούσαν καιρό τώρα τις κινήσεις των δύο αδελφιών από την Αλβανία, τουλάχιστον δύο έμπιστοι άνθρωποι του μεγαλεμπόρου κοκαΐνης έχουν αφήσει τα ίχνη τους μέσα στο εργαστήριο και η ανάλυση τους αναμένεται να προσφέρει στις αρχές πολύτιμα στοιχεία για τον εντοπισμό του «μεγάλου αφεντικού», ενώ έχουν καταγεγραφεί και αριθμοί αυτοκίμητων που έχουν επισκεφθεί το εργαστήριο των 2 Αλβανών.

Την ίδια ώρα, η Διώξη Ναρκωτικών διεξάγει παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό των μεγαλοδιακινητών των ναρκωτικών καθώς στις ποσότητες των ναρκωτικών που ανακαλύφθηκαν υπήρχαν τα αρχικά των ονομάτων τους και η ηγεσία της ΕΛΑΣ πιστεύει ότι είναι πολύ κοντά στο να εξαρθρώσει ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίας, επεξεργασίας και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.


http://www.star.gr/ellada_kosmos/65222/

ΟΗΕ: 'Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΟΠΛΟ ΠΟΛΕΜΟΥ'

Οι γυναίκες είναι τα θύματα όλο και περισσότερων σεξουαλικών βιαιοτήτων, ανάμεσά τους και ο βιασμός, τα οποία χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου και μέσο καθορισμού της έκβασης των πολεμικών συρράξεων, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ. «Οι γυναίκες πολεμούν σπανίως, αλλά πάρα πολύ συχνά υφίστανται τις χειρότερες συνέπειες των πολέμων. Η βία που βασίζεται στα φύλα, ανάμεσά τους και ο βιασμός, αποτελεί απεχθές πολεμικό όπλο, όλο και συχνότερα χρησιμοποιούμενο» αναφέρεται στην έκθεση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) για την κατάσταση του παγκόσμιου πληθυσμού για το 2010...


Σύμφωνα με την έκθεση, ο απολογισμός των συνεπειών αυτών των πράξεων βίας επεκτείνεται πέραν των άμεσων θυμάτων, διαλύοντας οικογένειες και έχοντας επιπτώσεις για τις κοινωνίες για πολλές γενιές. Η δημοσίευση της έκθεσης συμπίπτει με την 10η επέτειο, στις 30 Οκτωβρίου, της υιοθέτησης της απόφασης 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας εναντίον των γυναικών και των κοριτσιών κατά τη διάρκεια των ένοπλων συρράξεων. Στο ανατολικό τμήμα της Δημοκρατίας του Κογκό, περισσότερες από 15.000 γυναίκες και κορίτσια βιάσθηκαν το 2009, τόσο από τους αντάρτες όσο και από τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με τον Ρότζερ Μις, αξιωματούχο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα. Η εκτελεστική διευθύντρια της UNFPA Τοράγια Αχμεντ Ομπάιντ επισημαίνει στην έκθεση ότι, εάν οι συρράξεις και οι καταστροφές επιδεινώνουν τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, «η ανοικοδόμηση στη συνέχεια προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία επανόρθωσης των ανισοτήτων, διασφάλισης ισότιμης δικαστικής προστασίας και δημιουργίας του αναγκαίου χώρου για μια θετική μεταβολή». Η έκθεση του 2010 βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες προσώπων που έχουν πληγεί από συρράξεις ή φυσικές καταστροφές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αϊτή, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Λιβερία, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ουγκάντα και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Δεκαπέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου στη Βοσνία, μεγάλος αριθμός βιασμένων γυναικών κατά τη διάρκεια της σύρραξης παραμένουν τραυματισμένες και φοβούνται μήπως το πρόβλημά τους δημοσιοποιηθεί, ενώ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν στην κοινωνία. «Για τις γυναίκες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, η απόδοση δικαιοσύνης είναι χειρότερη από την άρνηση απόδοσής της- είναι ένας διαρκής τρόμος» θεωρεί η Μάργκοτ Γουόλστρομ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για τη σεξουαλική βία στις συρράξεις. «Η πρώτη από τις προτεραιότητες είναι ο αγώνας κατά του φαύλου κύκλου της ατιμωρησίας» προσέθεσε.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9191.html

Από 22 έως 24 Οκτωβρίου

Κλειστά περίπτερα για τρεις μέρες



Χωρίς περίπτερα και ψιλικατζίδικα θα είναι από αύριο Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου η χώρα, ενώ θα δώσουν συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Περιπτερούχων Ελλάδος διεκδικεί τη θεσμοθέτηση και τον καθορισμό ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8,2% στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, κατοχύρωση επαγγελματικής στέγης, ελεύθερη επιλογή εφημεριδοπώλη-προμηθευτή για τον ελληνικό τύπο, ενιαία πανελλαδική ελάχιστη προμήθεια 10% και κατάργηση χρηματικών εγγυήσεων για την περιφέρεια, ελάχιστο ποσοστό κέρδους 10% για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας και επίλυση όλων των χρονιζόντων προβλημάτων των περιπτέρων από τα συναρμόδια Υπουργεία.





http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=86692

Το είδαμε κι αυτό…

Σύγκρουση λεωφορείου ΚΤΕΛ με Προαστιακό …στα δικαστήρια!



Mπορεί τα ΚΤΕΛ να κατέθεσαν πρόταση γάμου στον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα για να «ζευγαρώσουν» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όμως ο ανταγωνισμός που αναπτύσσουν τους οδηγεί μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.

Η μάχη θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα όπου εκδικάζεται η μήνυση που έχουν υποβάλλει τα υπεραστικά λεωφορεία εναντίον του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Την φωτιά άναψε το άκρως επιτυχημένο πείραμα με την γραμμή του προαστιακού «Άγιος Ανδρέας –Ρίο», όπου δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει την κίνηση προς το νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο της πόλης.

Η γραμμή που ξεκινά από την Αχαϊκή πρωτεύουσα και φτάνει στο Ρίο μέσα σε 11 λεπτά γνωρίζει μεγάλη αποδοχή, αποτελώντας το πρώτο κερδοφόρο δρομολόγιο του Οργανισμού στην Πελοπόννησο που παραδοσιακά βάζει μέσα με εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τον ΟΣΕ και το δεύτερο σε όλη την Ελλάδα μετά το  «Αθήνα –Θεσσαλονίκη».

Η συγκεκριμένη γραμμή ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές του καλοκαιριού με 20 επιβάτες και σήμερα μετακινεί 27.500, εκτιμώντας ότι λόγω του φοιτητικού κόσμου στα τέλη Οκτωβρίου θα φτάσει να μεταφέρει 60.000 επιβάτες!

Η επιτυχία του δρομολογίου που σύμφωνα με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διώχνει από το κέντρο της Πάτρας 60.000 ΙΧ έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στο ανταγωνιστικό ΚΤΕΛ, το οποίο έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το επιχείρημα ότι η εταιρεία δεν νομιμοποιείται να εκτελεί αστικό δρομολόγιο.

Το δρομολόγιο του προαστιακού έχει πλήξει την κίνηση των ΚΤΕΛ και παρά το γεγονός ότι έγινε προσπάθεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπάρξει συνεργασία, εκείνα επέλεξαν την δικαστική οδό. 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=86683

Στυλίδα: Γυμνοί ληστές έτρεχαν να σωθούν


Αναπάντεχη τροπή πήρε μια ληστεία στη Στυλίδα. Οι ληστές είχαν βάλει...στο μάτι μια αποθήκη από τη μάντρα της οποίας πήδηξαν με σκοπό μπουν και να πάρουν τη λεία τους.

Δεν υπολόγιζαν όμως τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά που φύλαγαν την αποθήκη και δεν είχαν σκοπό να τους αφήσουν να μπουν και να κλέψουν. Τα δύο σκυλιά άρχισαν να τους δαγκώνουν και να τους τραβούν τα ρούχα με αποτέλεσμα οι ληστές να το βάλουν στα πόδια και να τρέχουν γυμνοί στο δρόμο για να σωθούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
πηγή newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3631.html

«Οι μισθωτοί δεν αντέχουν άλλα μέτρα»


Απάντηση στην Επιτροπή και στον κ. Ολι Ρεν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα έδωσε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες αφότου...
ο φινλανδός επίτροπος άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους και θέλησε έτσι να κλείσει τη συζήτηση, η οποία πυροδοτήθηκε με αφορμή την αναμενόμενη αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009. Μιλώντας σε ημερίδα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τους νέους επιχειρηματίες ο κ. Παπανδρέου ήταν απόλυτος στις διατυπώσεις του και τόνισε: «Ο,τι και να γίνειδεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων- με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- έχουμε δεσμευτεί. Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας, αλλά μέχρις εκεί. Ολοι, μέσα και έξω από την Ελλάδα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι πρωτόγνωρες, είναι πρωτοφανείς».

Δεν έκρυψε όμως ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις δυνατότητές της για τη λήψη μέτρων τα οποία δεν θα επιφέρουν επιβαρύνσεις στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν συμβάλει με το παραπάνω στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το βάρος θα πέσει πλέον στη μείωση της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και «σε όσους φοροδιαφεύγουν και ζουν παρασιτικά σε βάρος της χώρας και των πολιτών».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και όπως επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στο προσεχές διάστημα και έως ότου κατατεθεί το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, θα είναι σε εξέλιξη οι άτυπες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα περιθώρια «ανανέωσης» των μέτρων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Οι χθεσινές αναφορές του κ. Παπανδρέου αποφασίστηκε να γίνουν καθώς η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι η δημόσια συζήτηση διολίσθησε και πάλι στα ενδεχόμενα επιβολής νέων μέτρων, έπειτα από τα όσα δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Ρεν, αλλά και από την άμεση αντίδραση της ΝΔ, η οποία διά του κ. Αντ. Σαμαρά έσπευσε να προεξοφλήσει ότι επίκειται νέα καταιγίδα μέτρων.


«Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, οι θυσίες πιάνουν τόπο»
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κρίθηκε ότι, ειδικώς στην προεκλογική συγκυρία και καθώς οι ενδείξεις για ψήφο αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική πληθαίνουν, η απάντηση όφειλε να δοθεί από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και έτσι επελέγη να γίνει αυτή η επισήμανση στη χθεσινή ημερίδα. Ο κ. Παπανδρέου συμμετείχε επί δύο και πλέον ώρες στις συζητήσεις με τους νέους επιχειρηματίες και αφότου μίλησε για την επιλογή να μην επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα βρέθηκε αντιμέτωπος με μαζικά αιτήματα για μειώσεις της φορολογίας. Απάντησε ότι τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ότι μια τέτοια πολιτική θα συζητηθεί στην πορεία και εφόσον αποκατασταθεί η αξιοπιστία της οικονομίας. Και πρόσθεσε: «Κατά κάποιο τρόπο και εγώ προωθώ ένα “επιχειρηματικό εγχείρημα”, αλλά σε αυτό δεν μπορούμε να αποτύχουμε». Στην αρχική παρέμβασή του ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο και προσέθεσε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια και με αυτήν επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει επιτευχθεί ποτέ σε διάστημα ενός έτους. «Εχουμε ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Ηδη, σε ολόκληρο τον κόσμο αναγνωρίζεται πια καθημερινάότι καταφέραμε αυτό που θεωρούταν απ΄ όλους ακατόρθωτομέχρι πριν από λίγους μήνες» είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ μίλησε για πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού.


ΔΝΤ

«Οχι» στην αναδιάρθρωση του χρέους
«Συμφωνούμε με την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της ότι το κόστος τυχόν αναδιάρθρωσης του χρέους είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος» δήλωσε χθες ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη κ. Ατζάι Τσόπρα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσόπρα ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα βρίσκεται «στον σωστό δρόμο», προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα απαιτηθεί περισσότερη προσπάθεια».

tovima.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1250.html

Από την υποκριτική στο χώρο του τραγουδιού


H Gwyneth Paltrow θα πραγματοποιήσει το μουσικό της ντεμπούτο στην 44η απονομή των Country Music Awards τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός θα τραγουδήσει στη λαμπερή βραδιά το soundtrack της νέας της ταινίας «Country Strong», το οποίο αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2011.

Στη σκηνή με την Gwyneth Paltrow θα ανέβει και ο διάσημος τραγουδιστής της country μουσικής Vince Grill. Ολόκληρο το soundtrack της ταινίας αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=187019&cid=11

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 

ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 23 & 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 , ΩΡΑ 19:30, ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΟΛΩΜΟΥ - ΜΟΣΧΑΤΟ), ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.










http://www.facebook.com/media/set/?o.23398182952&ref=mf

Αυξάνονται οι άστεγοι στις μεγάλες πόλεις


Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς άστεγοι εμφανίζονται σε πόλεις, στις οποίες το φαινόμενο ήταν άγνωστο.

«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Με την οικονομική κρίση, έχουν αλλάξει και ...
η ποιότητα και η ταυτότητα των αστέγων. Εκεί που έως πρότινος βλέπαμε άτομα του περιθωρίου, αλκοολικούς, τοξικομανείς, ή ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, τώρα οι άστεγοι είναι ηλικιωμένοι, μετανάστες και όσοι για κάποιο λόγο έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική Τζανάκου από την οργάνωση Homeless Support.

Στην Ελλάδα εκτιμήσεις ΜΚΟ και της FEANTSA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων για τους άστεγους) αναφέρουν ότι οι άστεγοι ανέρχονται σε περίπου 20.000 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ.

ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5693.html

ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Ρεπορτάζ : Δήμητρα Κρουστάλλη
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ναυαγεί οριστικά η επένδυση των Καταρινών στον Αστακό. Με επιστολή που έστειλε προχθές το βράδυ ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμετ αλ Σάντα στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι το Κατάρ αποσύρει το ενδιαφέρον...
του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για τον Αστακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της αποχώρησης αυτής είναι τα προβλήματα στη συμφωνία για την τιμή του ρεύματος που θα πωλούσαν στην Ιταλία. Αλλες πηγές όμως από τον χώρο της ενέργειας αναφέρουν ότι οι επενδυτές από το Κατάρ επιδίωκαν να πωλούν μεγάλο μέρος του παραγόμενου ρεύματος στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον κατά το μεσοδιάστημα της περιόδου ώσπου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του υποβρύχιου καλωδίου Ελλάδας- Ιταλίας. Στην πρόταση αυτή αντέδρασε έντονα η ΔΕΗ εκτιμώντας ότι οι Καταρινοί θα πωλούσαν σε τιμές ντάμπινγκ, αφού θα ήταν ιδιοκτήτες του υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου (LΡG) αλλά και ιδιοκτήτες της σχεδιαζόμενης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό, η οποία όπως φαίνεται ναυαγεί. Με την άποψη της ΔΕΗ φέρεται ότι είχε συνταχθεί και η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία επιπροσθέτως είχε θέσει και θέματα περιβαλλοντικής ασφάλειας στις εγκαταστάσεις του Αστακού. 
Οι θέσεις της υπουργού για την προστασία του περιβάλλοντος στον Αστακό εξαιτίας της αποθήκευσης του LΡG είχαν προκαλέσει μίνι κρίση στις σχέσεις της με τους κκ. Κουβέλη και Χ. Παμπούκη, η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ στη δημοσιότητα. Σε αυτό συνέβαλε η συλλογική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση των επενδυτών. Η συγκεκριμένη επένδυση ωστόσο δεν προχωρούσε όπως είχε σχεδιαστεί. Οι καθυστερήσεις και οι συνεχείς διαπραγματεύσεις επί των όρων που έθετε η κυβέρνηση άρχισαν να προκαλούν ανησυχίες, τις οποίες εξέφρασε ο κ. Κουβέλης με την επιστολή που είχε στείλει στο Κατάρ επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ότι πρέπει να αρχίσει η υλοποίηση της επένδυσης. Η επιστολή αυτή φάνηκε ότι ενόχλησε τον κ. Παμπούκη, ωστόσο η σχέση του με τον κ. Κουβέλη δεν διαταράχτηκε και τώρα κυβερνητικοί παράγοντες τη χαρακτηρίζουν προφητική. Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν χθες ότι η επένδυση στον Αστακό είναι ιδιωτική και ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε ενδοεταιρικές σχέσεις. Η επιστολή των Καταρινών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σύντομηλιγότερο από μία σελίδα. 
Το βασικό σημείο της είναι ότι οι δύο εμπλεκόμενες κρατικές εταιρείες του Κατάρ, QΡΙ και QΕWC, αξιολόγησαν την επένδυση και τη χαρακτήρισαν μη βιώσιμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι από τη διακρατική συνεργασία σε θέματα αδειών κτλ. Αναφέρουν επίσης ότι διατηρούν το ενδιαφέρον τους για άλλες ενεργειακές συνεργασίες με την Ελλάδα. Από την πλευρά της κυβέρνησης δινόταν η διαβεβαίωση ότι η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει το μνημόνιο των 5 δισ. δολαρίων που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη και το οποίο είναι μεταγενέστερο του Αστακού. Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η απόσυρση των Καταρινών από τον Αστακό δεν θα στείλει αρνητικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές. Αντιθέτως, έλεγαν, θα ενισχύσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση επιμένει στους κανόνες που θέτει και δεν υποχωρεί σε πιέσεις που βρίσκονται εκτός ελληνικού θεσμικού πλαισίου. Ανεξάρτητη Αρχή για τα δημόσια έργα Σ τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο της εκτέλεσης των δημοσίων έργων προχωρεί η κυβέρνηση. Αυτό έγινε γνωστό χθες από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος ενημερώνοντας χθες τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέφερε ότι η υπό σύσταση Ανεξάρτητη Αρχή θα ελέγχει και θα πιστοποιεί την ωριμότητα ενός έργου ώστε να προχωρεί η δημοπράτησή του, ενώ θα αξιολογεί τις ενστάσεις όσων μετέχουν στους διαγωνισμούς και θα ελέγχει τα τεύχη δημοπράτησης των έργων. Επίσης, θα ελέγχεται και η πορεία εκτέλεσής τους, ενώ εκπρόσωποι της Αρχής θα μετέχουν και στις επιτροπές παραλαβής τους. 
Πάντως η δημιουργία μιας ακόμη Ανεξάρτητης Αρχής προκάλεσε ενστάσεις ακόμη και μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών, καθώς οι κκ. Γ. Φλωρίδης και Αθ. Αλευράς παρατήρησαν ότι εκτός των τριών συνταγματικώς κατοχυρωμένων εξουσιών «υπεισέρχεται τώρα και μια τέταρτη». Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η σύσταση της Αρχής είναι απαραίτητη καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Ερώτηση για τη συνέντευξη Γιούνκερ Ε ρωτήματα προς τον πρόεδρο του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έθεσε προχθές ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης ζητώντας διευκρινίσεις για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Σκυλακάκης ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (που είναι ταυτόχρονα και μέλη του Εurogroup αλλά και μέλη του Εco/Fin, το οποίο είναι τυπικά αρμόδιο όργανο για τη δημοσιονομική παρακολούθηση των κρατών-μελών) γνώριζαν όσα αποκάλυψε ο κ. Γιούνκερ. «Το πρόβλημα συνεπώς δεν ήταν τόσο η αδυναμία πρόβλεψηςόσο η επικράτηση πολιτικών κριτηρίων. 
Οι έλληνες πολίτες όμωςως ευρωπαίοι φορολογούμενοιδεν είχαν το δικαίωμα να γνωρίζουν; Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ανεξαρτησία των Αρχών που παρακολουθούν τα δημοσιονομικά κριτήρια και προπαντός δίκαιη και αυτόματη εφαρμογή των κανόνων προς όλους» κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_6740.html
RODOPI-100MILES ULTRA TRAIL ADVENTURE











http://www.youtube.com/



Τσάμπιονς λινγκ: Τα αποτελέσματα




Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Βασιλεία, η οποία επιβλήθηκε με 1-3 της Ρόμα στο Ολίμπικο. Η Ρεάλ δεν...αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κέρδισε εύκολα με 2-0 την Μίλαν. Η Άρσεναλ «σκόρπισε» τη Σαχτάρ Ντόνεσκ με 5-1 στο Λονδίνο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Μπράγκα-Παρτιζάν 2-0

35' Λίμα 

90’ Ματάους

Μπάγερν- Κλουζ 3-2

28' Καντού

32' Καντού (αυτογκόλ)

37' Παντίν (αυτογκόλ)

77’ Γκόμεζ

86’ Χούλιο

Άγιαξ-Οσέρ 2-1

7' Ντε Ζεβ 

41' Σουάρεζ

57’ Βίρσα

Ρόμα- Βασιλεία 1-3 

12' Φρέι

21' Μποριέλο

43' Ινκόμ 

90’ Καμπράς

Άρσεναλ-Σαχτάρ 5-1

19' Σόνγκ

42' Νασρί

60΄Φάμπρεγκας

66’ Γουίλσερε

69’ Τσαμάκ

82’ Εντουάρντο

Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν 2-0 

13' Ρονάλντο

14' Οζίλ

Μαρσέιγ-Ζίλινα 1-0

49’ Ντιαρά


http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4941.html