Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

  Δελτίο Τύπου 

Για την συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με τις γυναίκες του Μοσχάτου



Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Άρη Κρεμμύδα με γυναίκες του Μοσχάτου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η προσέλευση στο καφέ DEL CAMPO ήταν πολύ μεγάλη.

O Άρης Κρεμμύδας με συγκίνηση αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας στη σημερινή εποχή: «Είναι τιμή μου που σήμερα βρίσκεται μαζί μας η ραχοκοκαλιά ελληνικής κοινωνίας: οι γυναίκες. Οι γυναίκες μητέρες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες της τρίτης ηλικίας που με το απόσταγμα της εμπειρίας τους, αλλά και την αστείρευτη διάθεσή τους στηρίζουν τα νέα ζευγάρια.

Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της γυναίκας ως ρόλο συμπληρωματικό, αλλά ως ρόλο κυρίαρχο μέσα στην ελληνική κοινωνία. Με αυτήν την αντίληψη επεξεργαστήκαμε στο πρόγραμμά μας θέσεις, προτάσεις, αλλά και άμεσα μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση της μητρότητας, για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών, μέτρα κοινωνικής πολιτικής που αφορούν στην τρίτη ηλικία, προτάσεις που αφορούν στην υγεία των γυναικών, αλλά και δράσεις που κατοχυρώνουν την κοινωνική διάσταση της γυναίκας μέσα στην τοπική μας κοινωνία».
 Όσον αφορά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ο Άρης Κρεμμύδας τόνισε : «Η παρουσία των γυναικών στο ψηφοδέλτιό μας, δεν είναι ούτε συμπληρωματική, ούτε βέβαια τυχαία.

Είναι ουσιαστική, αφού συμμετέχουν πραγματικά πολλές γυναίκες, είναι καθοριστική ώστε το όραμά μας για το νέο δήμο να γίνει πράξη. Κατά τη διάρκεια κατάρτισης του ψηφοδελτίου μας, προσπαθήσαμε καταρχήν η επιλογή των γυναικών να γίνει στη βάση μιας μεγάλης εκπροσώπησης. Έχουμε γυναίκες κάθε ηλικίας, διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, γυναίκες νέες, γυναίκες εργαζόμενες, γυναίκες μητέρες, γυναίκες με έντονη κοινωνική παρουσία και δράση, γυναίκες που τώρα ξεκινούν την επιστημονική τους σταδιοδρομία. Η ένταξή τους στο Συνδυασμό μας είναι το αποτέλεσμα της ταύτισης των οραμάτων μας, της ανεξάντλητης διάθεσης τους για προσφορά, της ικανότητας τους να θέτουν στόχους και να τους κατακτούν, της δυνατότητάς τους να διαγράφουν όμορφες και ολοκληρωμένες πορείες.

Ο αγώνας μας για το νέο Δήμο θα είναι καθημερινός και έντονος, δύσκολος και απαιτητικός γιατί απαιτητικά είναι τα οράματά μας και οι επιδιώξεις μας.


Στο πρόσωπο αυτών των γυναικών βρήκαμε το σταθερό και δυναμικό σύμμαχο, τον άξιο και συνεπή συνεργάτη. Στο πρόσωπο αυτών των γυναικών είμαι βέβαιος ότι βρίσκετε κι εσείς τον άνθρωπο που θα σας εκπροσωπήσει στη μεγάλη προσπάθεια για μια πόλη αντάξια των προσδοκιών μας».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά», οι οποίες έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό και συζήτησαν με τις υπόλοιπες γυναίκες ζητήματα αιχμής, όπως η μητρότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αλλά και η ανεργία, η ακρίβεια, η ακραία επιθετική συγκυρία.
Συνέντευξη Τύπου: OI OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ & ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τρίτη, 19 Οκτ. 2010, 10:04

Παρουσίαση υποψηφίων & συνεργασιών σ' όλη την Ελλάδα - Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, 12.00, στο Αθηναϊκό Καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας
Τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που προέρχονται από το χώρο τους, καθώς και τις συνεργασίες που έχουν συνάψει σ' όλη τη χώρα με άλλους πολιτικούς χώρους, κινήσεις πολιτών κλπ. παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε συνέντευξη τύπου.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στηρίζοντας συνδυασμούς σε όλες τις περιφέρειες και στους περισσότερους μεγάλους και μεσαίους δήμους.
Η συνέντευξη τύπου οργανώνεται στις 12.00 στο «Αθηναϊκό Καφενείο» που βρίσκεται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, είσοδος από Σόλωνος). Στην εκδήλωση θα παραστούν οι υποψήφιοι και θα προβληθεί μήνυμα υποστήριξης του Ντανιέλ Κον Μπετίτ.


http://www.ecogreens-gr.org/cms
 
   

Kim Kardashian: Μια Rolls Royce για τα γενέθλιά της


Την ερχόμενη Πέμπτη, η γνωστή τηλεπερσόνα κλείνει τα 30 της χρόνια και, για να μην πάθει κατάθλιψη λόγω της νέας δεκαετίας, αποφάσισε να κάνει ένα πανάκριβο δώρο στον εαυτό της, προκειμένου να ξεχαστεί...

Έτσι λοιπόν, αγόρασε μια Rolls Royce και γιόρτασε λίγες ημέρες νωρίτερα. Αρκετοί φίλοι και συγγενείς έσπευσαν στο πάρτι που οργάνωσε η Kim και της ευχήθηκαν χρόνια πολλά και όλα τα σχετικά.

Η ίδια πέρασε πολύ καλά και μάλιστα δήλωσε στο HollywoodLife.com: «Το καλύτερο δώρο που πήρα για τα γενέθλιά μου ήταν χωρίς αμφιβολία η Rolls Royce που αγόρασα εγώ. Πάντοτε αγοράζω κάτι για τα γενέθλιά μου».

Η Kim έκανε πάρτι τόσο στο Λας Βέγκας όσο και στη Νέα Υόρκη τις προηγούμενες ημέρες, όμως θα κάνει άλλο ένα την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, που είναι η ημέρα που γεννήθηκε.

«Οι φίλοι μου θα διοργανώσουν άλλο ένα πάρτι για την πραγματική ημέρα των γενεθλίων μου», συμπλήρωσε με χαμόγελο στα χείλη.

Παρ' όλα αυτά, πώς νιώθει που... πλέον γύρισε την πλάτη της στα 20 και μπήκε στα... -άντα;

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα» είπε στο περιοδικό «People» την Παρασκευή στο Λας Βέγκας, όπου βρέθηκε για να γιορτάσει τα γενέθλιά της και πρόσθεσε: «Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι, “Θεέ μου, γίνομαι 30!” και αισθάνομαι πολύ άβολα. Μου ακούγεται πολύ μεγάλος αριθμός, με κάνει να αισθάνομαι πως γερνάω. Μία πλευρά του εαυτού μου, όμως, πιστεύει πως είναι κάτι διαφορετικό πλέον, πιο ολοκληρωμένο, το να γίνεσαι 30».

http://www.zougla.gr/
Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ
Με το δεξί η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην φετινή Ευρωλίγκα. Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της διοργάνωσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός νίκησε με το εντυπωσιακό 82-66 την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί να άργησαν να πάρουν μπρος, ωστόσο όταν το έκαναν παρέσυραν την ανύμπορη να αντιδράσει Ρεάλ και προσέφεραν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους τους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-35, 62-56, 82-66

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16(1), Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 3(1), Μαυροκεφαλίδης 9(1), Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15(3), Λούκας 2.

Ρεάλ Μ. (Μεσίνα): Τόμιτς 10, Σουάρεθ 12(2), Ρέγες 9(1), Ροντρίγκεζ 6, Βελίτσκοβιτς, Γκαρμπαχόσα, Βιντάλ 2, Φίσερ 4, Γιούλ 18(2), Τάκερ 5(1).

http://www.star.gr/
Θύμα πλημμύρας και ληστών γνωστός τραγουδιστής
Πρώτα πλημμύρισε το σπίτι του και έπειτα του έκλεψαν το αμάξι! Θύμα της διπλής γκαντεμιάς έπεσε ο Χρήστος Χολίδης, που μπορεί η εμφάνισή του στο «Just The Two Of Us» να άφησε θετικές εντυπώσεις, ήρθε το... κακό το μάτι!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, γυρνώντας στο σπίτι του από το σόου του Mega, ο τραγουδιστής το βρήκε γεμάτο από τα νερά της βροχής! Το σαλόνι του είχε μετατραπεί σε... λίμνη και ο ίδιος χρειάστηκε περίπου μισή μέρα για να το καθαρίσει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χρήστος έπεσε και θύμα κλοπής! Όταν κατέβηκε από το σπίτι για να πάει στο αυτοκίνητό του, βρήκε το τζάμι σπασμένο... Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι προσπάθησαν να πάρουν το Smart που οδηγά, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν γιατί τους πρόλαβε! Μάλιστα, ο ίδιος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές, οι οποίοι τράπηκαν αμέσως σε φυγή.

Μήπως Χρήστο μας να κάνεις κανέναν αγιασμό; Γιατί το κακό το μάτι πάει... σύννεφο!

http://www.star.gr/

Kέρδισε η Αντζελίνα Τζολί...



H ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί κέρδισε τελικώς την άδεια των αρχών της Βοσνίας και έτσι θα γυρίσει κάποιες σκηνές από την ταινία την οποία σκηνοθετεί στο βοσνιακό έδαφος, αφού...
 οι αρχές είδαν σκηνές από την πρόχειρη κόπια της ταινίας και έκριναν ότι δεν προσβάλει την τιμή των γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης κατά τον πόλεμο του 1992-95. Ο βασικός κορμός της ταινίας γυρίζεται στη Βουδαπέστη αλλά κάποιες σκηνές κλειδιά πρέπει να γυριστούν στο Σεράγεβο. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/k_19.html

Η Αντζελίνα Τζολί "απαντά" στους επικριτές της για την ταινία



"Απάντηση" στους επικριτές της για τη νέα της ταινία - ως σκηνοθέτιδα αυτή τη φορά- μια ιστορία αγάπης στα σκοτεινά χρόνια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, δίνει η διάσημη ηθοποιός... του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί, με συνέντευξή της.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα "USA Today", επικαλούμενη το "Associated Press", η Τζολί χαρακτηρίζει λανθασμένες τις εναντίον της κατηγορίες ότι το σενάριο της ταινίας υποβαθμίζει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών που διαπράχθηκαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τα άγρια χρόνια της περιόδου του Εμφυλίου Πολέμου (1992-1995) και τονίζει πως σκοπεύει να χειριστεί με σεβασμό τα όσα συνέβησαν.

"Είναι πολύ απλό. Ήταν μια άσχημη φήμη ότι (το σενάριο) ήταν για μια σχέση, που ξεκίνησε με βιασμό και βασανισμό - και δεν είναι έτσι", δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα σκηνών της ταινίας, στην Ουγγαρία.

Την περασμένη εβδομάδα, η ένωση "Γυναίκες-Θύματα Πολέμου", που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, αντέδρασε έντονα στη νέα ταινία της Τζολί, υποστηρίζοντας πως έχει στη διάθεσή της πληροφορίες, βάσει των οποίων η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε.

Μάλιστα, η αντίδραση αυτή οδήγησε τις βοσνιακές αρχές να αποσύρουν την άδεια που είχαν δώσει νωρίτερα στην Αμερικανίδα ηθοποιό για τα γυρίσματα τμήματος της ταινίας στη Βοσνία, απ' όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Μια άδεια, την οποία τελικά φαίνεται πως θα της δώσουν και πάλι πίσω, όπως επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στον Τύπο, το Σάββατο, ο Εντίν Σάρκιτς της εταιρείας παραγωγής "Scout Film".

Όπως αναφέρει σε σχετικό τηλεγράφημά του το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων "Hina", ο Εντίν Σάρκιτς δήλωσε ότι έχει λάβει προφορική διαβεβαίωση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ότι θα επιτραπούν τα γυρίσματα στη χώρα.

Η Αντζελίνα Τζολί επιβεβαιώνει ότι η ταινία της είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σ' έναν νεαρό Σέρβο, τον οποίο υποδύεται ο Γκόραν Κόστιτς και μια μουσουλμάνα, την οποία ενσαρκώνει η Μαριάνοβιτς. Ωστόσο, εξηγεί πως είναι μια σχέση που ξεκινά σε κάποιο κλαμπ, πριν από τον πόλεμο.

"Το φιλμ αφορά την εμπειρία που πολλοί άνθρωποι, από διάφορες πλευρές, έχουν καθώς προχωρά ο πόλεμος", σημειώνει η Αντζελίνα Τζολί και προσθέτει: "Ενα ζευγάρι που μπορεί να είχε ζήσει μια συγκεκριμένη ζωή, εάν δεν ξεκινούσε ο πόλεμος, φτάνει να έχει μια τελείως διαφορετική ιστορία εξαιτίας αυτού".

Η διάσημη ηθοποιός δεν επιρρίπτει ευθύνες στους επιζήσαντες από το φοβερό αυτό πόλεμο στη Βοσνία για τις ανησυχίες που εκφράζουν.

"Μπορείς να περιμένεις το καθετί για 'βαριά' θέματα, που σχετίζονται με κάτι τόσο ευαίσθητο και τόσο πρόσφατο", αναφέρει η Αντζελίνα Τζολί και διαβεβαιώνει ότι θα χειριστεί το ζήτημα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1568.html

Τα εισοδήµατα στο Διαδίκτυο


Τέρµα στο φορολογικό απόρρητο µε τη δηµοσίευση στο ΙντερνετΤα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε... όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.

Οι υπέρµαχοι της συγκεκριµένης πρακτικής υποστηρίζουν ότι η άσκηση κοινωνικών πιέσεων θα οδηγήσει στον περιορισµό της φοροδιαφυγής, οι πολέµιοι κάνουν λόγο για το τέλος του φορολογικού απορρήτου και κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδοµένων. Το υπουργείο Οικονοµικών, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων Διοµήδη Σπινέλλη, προωθεί την άµεση ανάρτηση των καταλόγων στο Διαδίκτυο για όλους τους φορολογουµένους, αφού προηγηθεί η γνωµοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Ο µάγκας µε τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν µπορεί να δηλώνει εισοδήµατα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του», είπε χθες στον Αntenna.

Διατάξεις που ήδη ισχύουνΗ υποχρέωση των Εφοριών να συντάσσουν καταλόγους φορολογουµένων προβλέπεται ήδη από τη δεκαετία του ’80 και περιγράφεται µε σαφήνεια στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήµατος. Σύµφωνα µε τις διατάξεις που ήδη ισχύουν, ο προϊστάµενος κάθε Εφορίας συντάσσει καταλόγους µε το ονοµατεπώνυµο του φορολογουµένου ή την επωνυµία της επιχείρησης, τα δηλωθέντα εισοδήµατα και τον φόρο που αναλογεί. Ο κατάλογος τοποθετείται σε «πρόσφορη θέση» στις Εφορίες ώστε να έχει πρόσβαση όποιος επιθυµεί και µπορεί να δηµοσιοποιείται και από τις εφηµερίδες. Ορισµένα στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών υποστηρίζουν ότι η διάταξη αυτή αφορά µόνο ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες. Αλλοι, ερµηνεύοντας την ίδια διάταξη, υποστηρίζουν ότι µπορεί να αφορά το σύνολο των φορολογουµέ νων, καθώς στην παράγραφο 9 του ίδιου άρθρου δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονοµικών µε απόφασή του να προσδιορίζει ποιοι ακριβώς θα περιλαµβάνονται στους καταλόγους.

Η πρώτη λίσταΜε τον τελευταίο φορολογικό νόµο, προβλέφθηκε οι κατάλογοι αυτοί, να δηµοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο! Οπως διευκρινίζουν στα «ΝΕΑ» πηγές του υπουργείου Οικονοµικών, ο σχεδιασµός αφορά τη δηµοσιοποίηση της πρώτης λίστας µε την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων του 2009 µε την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης, εφόσον γνωµοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Πρόσβαση στις λίστες θα έχουν όλοι όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης και υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους – ενώ θα υπάρχουν και περιορισµοί. Για παράδειγµα, εξετάζεται το ενδεχόµενο να µην µπορούν να δουν τα στοιχεία περισσότερων από 20 φορολογουµένων ανά µήνα, ενώ δεν θα είναι δυνατή η ανάκτηση πληροφοριών προηγούµενων ετών. «Με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται η µαζική εξαγωγή δεδοµένων προστατεύοντάς τα έτσι από επεξεργασία που δεν δικαιολογείται από τον σκοπό της διάταξης αυτής, όπως π.χ. την εµπορική εκµετάλλευση των οικονοµικών στοιχείων», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών που χειρίζεται την υπόθεση.

Δηµοσίευση υπό όρους σε πολλές χώρες
ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ πολιτείες της Αµερικής και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης επιτρέπεται η δηµοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων των πολιτών προσπερνώντας τα όρια της προστασίας των προσωπικών δεδοµένων. Νοµικοί κύκλοι επισηµαίνουν ότι η πρόθεση του υπουργείου Οικονοµικών κατ’ εφαρµογήν του πρόσφατου φορολογικού νόµου για την υπό προϋποθέσεις ανάρτηση στο Διαδίκτυο φορολογικών δηλώσεων πολιτών µπορεί να είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδοµένα, όµως ήδη έχει βρει πεδίο εφαρµογής σε άλλες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η Φινλανδία όπου η νοµοθεσία για τη δηµοσιοποίηση των φορολογικών δεδοµένων δεν προσκρούει στην προστασία των προσωπικών δεδοµένων των πολιτών που βλέπουν δηµοσιοποιηµένα τα εισοδήµατά τους. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απευθύνει προειδοποίηση προς τη Φινλανδία να προστατεύει τη βάση των φορολογικών δεδοµένων των πολιτών της, ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται αντικείµενο εκµετάλλευσης µε σκοπό την εµπορία. Υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης που ισοδυναµεί µε την άρση του φορολογικού απορρήτου έχουν ταχθεί υπό όρους διάφορες πολιτείες στην Αµερική και χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Νορβηγία και η Ιρλανδία. Προβληµατισµοί
Το θέµα, όπως λένε νοµικοί, είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τη γειτονική Ιταλία. Κατά τη διάρκεια δηµόσιας διαβούλευσης είχαν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων προβληµατισµοί σχετικά µε το κατά πόσον η δηµοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερα των υψηλά αµειβόµενων, τους βάζει στο...

στόχαστρο µε κίνδυνο να αυξηθεί ακόµη και ο δείκτης της εγκληµατικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δικηγόροι που έχουν ασχοληθεί µε το πλέγµα προστασίας των προσωπικών δεδοµένων στη χώρα µας διατυπώνουν ενστάσεις για την εφαρµογή στην πράξη των νοµοθετικών προθέσεων του υπουργείου. «Η δηµοσιοποίηση των στοιχείων της φορολογικής δήλωσης στο Διαδίκτυο µπορεί να θεωρηθεί ότι εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύµβαση Δικαιωµάτων του Ανθρώπου) που προστατεύει την προσωπική ζωή των πολιτών» λένε χαρακτηριστικά νοµικές πηγές. Συµπληρώνουν δε ότι ακόµη και το εισόδηµα θεωρείται αναπόσπαστο µέρος των προσωπικών δεδοµένων, πολύ περισσότερο όταν από τη διαδικτυακή ανάρτηση γίνεται ευκολότερη η πρόσβαση στον καθένα προσωπικών στοιχείων όπως η οικονοµική εφορία (ΔΟΥ)

στην οποία ανήκει ο φορολογούµενος ή η διεύθυνση κατοικίας του, στοιχεία που εµπίπτουν στον στενό πυρήνα της προστασίας των προσωπικών δεδοµένων.

tanea

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2576.html

Διαβάστε τα 40 ονόματα που ανακοίνωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Δημαράς.


Eίμαι πολύ συγκινημένος δήλωσε σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς κατά την παρουσίαση των 40 πρώτων υποψηφίων συμβούλων του Κεντρικού τομέα στον οποίο αντιπεριφερειάρχης είναι ο Χρήστος Κουρούσης. “Είμαστε ένα πολυκομματικό ψηφοδέλτιο” είπε ο κ. Δημαράς και συμπλήρωσε ότι “ποτέ δεν ζήτησα κομματικές ταυτότητες ακόμη και όταν ήμουν βουλευτής”.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει σταδιακά τους υποψηφίους και των υπολοίπων τομέων της Αττικής.

ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιατρός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Συντ/χος Τραπεζικός ΤτΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Καθηγητής ΤΕΙ, Φωτορεπόρτερ, Βιολόγος

ΑΡΚΟΥΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΑΣΠΑ) ΝΙΚΗΤΑΣ Διακοσμήτρια

ΑΣΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ Φοιτήτρια

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Τελωνειακός, Μέλος Εκτελ. Επιτροπής Ομοσπονδίας Τελωνειακών ΕλλάδοςΝομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Διευθυντικό Στέλεχος

ΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Καλλιτεχνικός Παραγωγός

ΓΕΡΟΣΙΔΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Μηχανολόγος ΕΜΠ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΕΛ ΜΠΑΤΤΑ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΑΜΠΝΤΕΛ ΡΑΟΥΦ Ι ατρός

ΕΥΤΑΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Απόστρατος Αξ/κος Υγειονομικού

ΖΕΡΒΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Σκηνοθέτης

ΗΛΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Δικηγόρος, τ. Γ. Γ. Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων

ΚΑΝΤΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Επιχειρηματίας

ΚΑΠΟΤΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ(ΦΩΤΗΣ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός

ΚΑΡΑΖΕΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ Λογίστρια

ΚΟΝΤΑΚΤΣΗ ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΟΣ Νηπιαγωγός

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηθοποιός

ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δικηγόρος

ΚΟΤΣΕΤΑ ΡΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

ΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Απόστρατος ΕΛ.ΑΣ.

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΟΣ Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

ΛΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γυμναστής

ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΖΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Υπ. ΟΤΑ, Γραμ. Διεθνών Σχέσεων ΠΟΠ-ΟΤΑ

ΜΟΥΤΖΑΛΙΑ ΟΛΓΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, υπ. ΥΠΕΧΩΔΕ, Τ. Αντιδήμαρχος Ζωγράφου

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΟΒΑ ΝΤΙΛΙΑΝΑ ΓΚΕΟΡΓΚΗ Γ.Γ. Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας, Εκδότρια της Εφημ. "Βουλγαρική Φωνή"

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ιατρός, Πνευμονολόγος

ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Συγγραφέας

ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Συν/χος Εργοδηγός Χημικής Βιομηχανίας, Περιβαλλοντολόγος

ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Φιλόλογος, Σύμ. Πολιτιστικής Διαχείρισης, Συνεργάτης του Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας

ΜΩΡΑΪΤΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΙΜΟΣ Δημοσιογράφος, Μέλος ΔΣ Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ,

ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ηθοποιός, ιδρυτικό στέλεχος του Κοινωνικοπολιτικού Οργανισμού "ΛΕΥΚΟ"

ΟΥΡΕΙΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Υγιεινολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Ιατρικής Δημοκρίτειου Παν/μιου Θράκης

ΠΑΛΑΜΙΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΤΑΝΙΑ) ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοσιογράφος, Πολιτικός Επιστήμων

ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συν/χος

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΣΙΣΣΥ) ΗΛΙΑΣ Ιδ. Υπάλληλος, Καθηγήτρια Αγγλικών, Εθελόντρια Πυρόσβεσης

ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Συν/χος Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός Μηχανικός, Συγγραφέας, Ιδρ. Μέλος της ΜΚΟ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"

ΠΕΤΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Οικονομολόγος

ΠΡΟΒΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος & τ. Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης

ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υπάλληλος ΔΕΗ

ΣΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ ΗΛΙΑΣ Υπ. Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων,

ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Συντ/χος Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Επαγγελματοβιοτέχνης, Επαγγελματίας Συστημάτων Υγιεινής

ΦΕΡΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΗΣ πρώην Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αθηναίων

http://www.newsit.gr/

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Βρέθηκε ελιξίριο μακροζωίας από αμινοξέα

Ένα «κοκτέιλ» αμινοξέων (δομικά συστατικά των πρωτεϊνών) φάνηκε ότι μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής ποντικών κατά 12%- ποσοστό το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταφράζεται στον άνθρωπο σε περίπου 10 χρόνια επιπλέον ζωής. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιλάνου
που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη εκτιμούν ότι το νέο εύρημα θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο, κυρίως για τα ηλικιωμένα άτομα ή για ασθενείς με προβλήματα υγείας, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και οι χρόνιες νόσοι του αναπνευστικού, που μειώνουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Σε πειράματα στο εργαστήριο μεσήλικα αρσενικά υγιή ποντίκια κατανάλωσαν νερό το οποίο ήταν εμπλουτισμένο με τρία συγκεκριμένα αμινοξέα: λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, τα ζώα που ήπιαν το εμπλουτισμένο νερό έζησαν σημαντικά περισσότερο (συγκεκριμένα, 869 ημέρες) σε σύγκριση με άλλα τα οποία κατανάλωναν νερό το οποίο δεν περιείχε τα αμινοξέα (774 ημέρες).

Παράλληλα το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής συνοδεύτηκε από βιολογικές αλλαγές οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση της παροχής ενέργειας στα κύτταρα, αλλά και σε μείωση των οξειδωτικών βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Συγκεκριμένα, τα ζώα που έλαβαν τα αμινοξέα παρήγαγαν περισσότερα μιτοχόνδρια- «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας των κυττάρων – τόσο στην καρδιά όσο και στους σκελετικούς μυς. Εμφάνισαν επίσης αυξημένη δραστηριότητα του γονιδίου SΙRΤ1, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με τη μακροζωία, καθώς και καλύτερη άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

«Πρόκειται για την πρώτη απόδειξη σχετικά με το ότι ένα μείγμα αμινοξέων μπορεί να αυξήσει τη ζωή σε ποντίκια» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Εντσο Νισόλι. Πέρυσι επιστήμονες έδειξαν για πρώτη φορά ότι τα ίδια τρία αμινοξέα μπορούν να παρατείνουν τη ζωή μονοκύτταρων μυκήτων της μαγιάς, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται σε θηλαστικά.

Τα καινούργια ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Μetabolism», μαρτυρούν ότι συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν τα τρία αμινοξέα θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον άνθρωπο. Σημειώνεται ότι τέτοια διατροφικά συμπληρώματα κυκλοφορούν ήδη τόσο σε καταστήματα υγιεινής διατροφής όσο και στο Διαδίκτυο.

Κυκλοφορούν όμως και στα τρόφιμα. Συγκεκριμένα η λευκίνη απαντάται στις πρωτεΐνες, το ίδιο και η ισολευκίνη, ενώ η βαλίνη υπάρχει άφθονη στο τυρί, τα ψάρια, τα πουλερικά, το σουσάμι και τα παράγωγα του, τα φυστίκια και τις φακές.

Ο δρ Νισόλι τόνισε πάντως ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας μεγάλου εύρους κλινικής δοκιμής με χρήση συμπληρωμάτων που θα περιέχουν τα αμινοξέα τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε άτομα με διαφορετικές ασθένειες.

toblogtonkirion.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1972.html#ixzz12jyIxWDV

Θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να έχουν στον πρωταγωνιστικό ρόλο την 25χρονη υποψήφια για Όσκαρ, Κίρα. Αναφέρεται ότι τη μητέρα της, Φράνσις Σαντ Κιντ
, θα υποδυθεί η 65χρονη Έλεν Μίρεν, η οποία με μεγάλη επιτυχία υποδύθηκε και τη βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία «The Queen» που της χάρισε και το Όσκαρ.

Ωστόσο, πλήρης μυστικότητα επικρατεί όσον αφορά το συγκεκριμένο κινηματογραφικό εγχείρημα που προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες τον επόμενο χρόνο, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γιόρταζε τα 50α της γενέθλια. Επιπλέον, το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια από το γάμο της Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου.

Στη λίστα των υποψηφίων ηθοποιών για το ρόλο της Νταϊάνα βρίσκονταν και το όνομα της Σκάρλετ Γιοχάνσον. Η ταινία θα εξιστορεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της πριγκίπισσας, το γάμο της με τον Κάρολο, το χωρισμό τους και τον τραγικό θάνατό της το 1997. Αναμένεται ωστόσο η έγκριση των γιων της Νταϊάνα, Ουίλιαμ και Χάρι (τον επόμενο χρόνο ο Ουίλιαμ πρόκειται να παντρευτεί τη σύντροφό του, Κέιτ Μίντλετον).

yupi.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3818.html#ixzz12jxm06nb

Τα στρατηγικά της αποθέματα σε καύσιμα άρχισε να χρησιμοποιεί η Γαλλία



Eνας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων στην χώρα δεν έχουν πλέον διαθέσιμα καύσιμα, λόγω της δεύτερης εβδομάδας κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια.
Η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης σε καύσιμα, καθώς εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων σε διυλιστήρια και λιμάνια ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός πρατηρίων δεν έχουν πλέον διαθέσιμα καύσιμα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) που επιβλέπει τα στρατηγικά αποθέματα στις χώρες του ΟΟΣΑ, η Γαλλία έχει αποθέματα για 98 ημέρες και έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ποσότητες από τα αποθέματα 30 ημερών που φυλάσσονται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ερωτηθείς αν η Γαλλία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά της αποθέματα, ο Αντ Βαν Μποεμέν, επικεφαλής της πολιτικής εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε στο Reuters: «Το κάνει ήδη».
Οι απεργίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση έχουν επεκταθεί στα 12 διυλιστήρια της χώρας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ η απεργία στο μεγαλύτερο λιμάνι για μεταφορά πετρελαίου στη Γαλλία, το Φο-Λαβερά, εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα της, με αφορμή τις συνθήκες εργασίας.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1883758

Αυτό θα πει αυτοθυσία!


Προκειμένου να προστατεύσει τον πατέρα της, δεν σκέφτηκε καθόλου τον κίνδυνο που διέτρεξε, κυνηγώντας έναν ληστή.

Ο λόγος για μία 30χρονη στη Ράχη Ημαθίας που καταδίωξε έναν 18χρονο, ο οποίος προηγουμένως είχε ληστέψει τον 64χρονο πατέρα της, αποσπώντας ένα τσαντάκι που περιείχε 1.500 ευρώ, έγγραφα, καθώς επίσης γραμμάτια και επιταγές συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός, κατευθυνόμενος σε Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τον περίμεναν τρεις συνεργοί του. Ωστόσο, η κόρη του παθόντα κατάφερε να τον εγκλωβίσει με το αμάξι της σε περίφραξη και με τη βοήθεια του πατέρα της και διερχόμενων οδηγών, ακινητοποιήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

http://www.zougla.gr/

Βρέθηκε η μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο παιδί της


Σήμερα το απόγευμα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων εντόπισε την μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο παιδί της στα σκαλοπάτια εκκλησίας, στην περιοχή του Γκύζη.

Πρόκειται για μία γυναίκα 39 ετών, που ζει με την 65 χρονη μητέρα της, η οποία επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που την οδήγησαν στην πράξη αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού, το οποίο γεννήθηκε εκτός γάμου, δεν ήθελε να το κρατήσουν, ωστόσο η γυναίκα αποφάσισε μην προβεί σε έκτρωση.

Σημειώνεται ότι η μητέρα είχε επισκεφθεί τον γυναικολόγο μόλις μία φορά, κατά τη διάρκεια του τέταρτου μήνα της κύησης, ενώ γέννησε μόνη της στο σπίτι, με τη βοήθεια της μητέρας της, περίπου στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Λίγο αργότερα, μαζί με την μητέρα της εγκατέλειψαν το νεογέννητο παιδί στην εκκλησία του Αγίου Στυλιανού, μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι τους. Ξαναπέρασαν μάλιστα από το σημείο για να βεβαιωθούν ότι το βρέφος βρέθηκε.

«Πίστευα ότι ο θεός θα το βοηθούσε», ήταν τα λόγια της 39χρονης, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε νοσοκομείο, όπου της παρέχεται νοσηλεία μετά τον τοκετό, ενώ ο Εισαγγελέας έχει σχηματίσει δικογραφία εις βάρος της.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=184879&cid=4


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


Η δημοτική μας κίνηση «Πολίτες Μπροστά» είναι ένας καθαρά νέος αυτοδιοικητικός συνδυασμός πολιτών, που βγαίνει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και είναι αυστηρά προσανατολισμένος στην επόμενη ημέρα και στους ανθρώπους του νέου μας Δήμου.

Ένας συνδυασμός πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, προσανατολισμένος και αποφασισμένος να οδηγήσει το Δήμο μας σε δρόμους δημιουργικούς.

Με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες, τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του Μοσχάτου και του Ταύρου .

Πάγια πεποίθησή μας είναι ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε την ανάγκη του πιο άξιου, του πιο πλούσιου αποστάγματος σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με αυτή την αρχή πορευτήκαμε, με αυτή τη λογική δημιουργήσαμε τις συμμαχίες μας, με αυτή τη λογική διεκδικούμε το όραμά μας.

Και δεν κάνουμε έκπτωση στο όραμά μας.

Στη βάση αυτή λοιπόν καταρτίστηκε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό.

Με γυναίκες και άνδρες, διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, διαφορετικής ηλικίας. Με ανθρώπους έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με νέα πρόσωπα, που όλοι διαθέτουν την πολιτική βούληση και τη γνώση ώστε να εργαστούν με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς στο νέο διευρυμένο δήμο.

Η υπόθεση των δημοτικών εκλογών είναι μια δική μας υπόθεση!

Η πρόοδος του νέου δήμου είναι υπόθεση όλων των δημοτών!

Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των ΠΟΛΙΤΩΝ του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Εκλογική Περιφέρεια Μοσχάτου


ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του Ιωάννη, ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Ανδρέα, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΑΧΜΕΤ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Σακίλ-Δημητρίου, ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΜΟΔΑΣ

ΒΡΑΧΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ) του Νέαρχου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου, ΣΥΝΘΕΤΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ του Ιωάννη, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΠΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Στεφάνου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ του Ιωάννη, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΥΡΤΗΣ ΗΛΙΑΣ του Ευαγγέλου, ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΛΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γρηγορίου, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Πέτρου, ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ

ΜΕΛΙΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΗΤΡΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ του Αθανασίου, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

ΟΡΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΑΚΗΣ) του Μιχαήλ, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του Βασιλείου, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, ΦΟΙΤΗΤΗΣ

ΠΕΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ του Αθανασίου, ΥΠΑΛ.ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Σοφοκλή, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΣΚΟΥΡΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΥΝΔΟΥΚΑ ΕΛΕΝΗ του Ευθυμίου, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κυριάκου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Ηλία, ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΡΑΜΑ

ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ του Λάμπρου, ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΧΑΤΖΕΛΗ ΝΙΚΗ (ΝΙΚΑ) του Εμμανουήλ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΡΙΑ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ(ΘΡΑΣΟΣ) του Γεωργίου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Εκλογική Περιφέρεια Ταύρου

ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ του Παναγιώτη, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΖΩΗ του Παναγιώτη, ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του Εμμανουήλ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΚΑ- ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΑΠΗ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννη, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΚΗΣ) του Ξενοφώντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΟ

ΚΑΡΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου, ΔΑΣΚΑΛΑ

ΚΙΒΩΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Κυριάκου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΚΑΠΗ

ΚΙΟΥΦΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Παναγιώτη, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΚΟΝΤΕΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Θεόδουλου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ-ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΕΦΗ) του Παναγιώτη, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου, ΔΟΜΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΜΑΛΙΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΠΕΤΡΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Χαραλάμπους, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παύλου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΦΑΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιακώβου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) του Φωτίου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛ.ΓΟΝΕΩΝ 3ου Δ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΨΥΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου, ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 22ου Δ.Σ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΡΟΥΛΑ) του Δημητρίου , ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χαραλάμπους , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ Η/Υ

ΓΑΡΝΑΒΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ του Κωνσταντίνου , ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡ.ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παντελεήμονος, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ COSMOTE

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του Ευαγγέλου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ του Νικολάου , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΖΩΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου , ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ , ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Θωμά, ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΙΛΙΩ) του Δημητρίου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΣ (ΜΠΕΛΑ) του Κωνσταντίνου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΦΑΝΑΡΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΣΟΥΛΗΣ) του Δημητρίου, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Δημοτική Κοινότητα Ταύρου
ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) του Πέτρου , ΚΟΜΜΩΤΗΣ

ΑΝΔΡΙΚΟΥ-ΚΕΧΑΓΙΑ ΚΑΛΗ του Αναστασίου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

ΔΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΒ

ΚΑΡΑΠΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αστέριου, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΡΥΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Νικολάου - Βύρωνος , ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΚΕΡΚΕΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου, ΜΟΥΣΙΚΟΣ

ΚΟΥΣΟΥΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του Ιωάννη, ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΜΗΛΙΚΑ ΜΕΡΣΙΝΗ του Χρήστου, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

ΠΑΣΣΑΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΛΗ) του Χαραλάμπους, ΟΙΚΙΑΚΑ

ΣΑΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Γεωργίου , ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΘΕΛ

http://politesmprosta.blogspot.com/

Τοπική αυτοδιοίκηση: Όνειρα και πραγματικότητα...

Γράφει ο Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός - Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς
  
Λένε ότι υπάρχουν χώρες στο Βορρά της Ευρώπης όπου οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι.
Λένε ότι από την στιγμή που θα γεννηθεί ένα παιδί ο Δήμος ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα. Το ασφαλίζει, φροντίζει για την ιατρική του περίθαλψη, αναλαμβάνει εντελώς δωρεάν την εκπαίδευση του από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, ενθαρρύνει με πλήρες σύστημα υποτροφιών τις μεταπτυχιακές του σπουδές , του εξασφαλίζει εργασία ανάλογη των προσόντων του στον ιδιωτικό η το δημόσιο τομέα. Στις χώρες αυτές το κράτος - όχι το απόμακρο και απρόσωπο αλλά η Τ.Α - έχει αναπτύξει ένα πλήρες δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους ανήμπορους, τους ανάπηρους, τους απόμαχους της ζωής, επιδοτεί γενναία τη...
 πολύτεκνη οικογένεια, τα επιδόματα ανεργίας προσφέρουν ουσιαστική ανακούφιση και δεν καταρρακώνουν τον άνεργο, διαθέτει κατοικία στους αστέγους, φροντίζει με συνεχή εκπαίδευση τους εργαζόμενους ώστε να παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Οι Πολίτες γνωρίζουν ότι κάθε Ευρώ που προσφέρουν μέσα από ένα «αυστηρό», δίκαιο και διάφανο σύστημα φορολογίας, θα επιστραφεί άμεσα σε αυτούς, είτε ως δρόμος, είτε ως σχολείο, είτε ως κοινωνική παροχή. Οι Τοπικοί Άρχοντες, οι διαχειριστές του Δημόσιου χρήματος, λογοδοτούν καθημερινά, ακόμα και σε εκείνους που έχουν «άρρωστο» ενδιαφέρον. Η Τοπική αυτοδιοίκηση εδώ έχει βρει το πραγματικό της νόημα. Εδώ λειτουργεί ως πραγματικός θεσμός παρέμβασης στα καθημερινά προβλήματα του Πολίτη. Εδώ έχει κυριαρχήσει η αποκέντρωση και η συμμετοχή !!
Τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και τα Συμβούλια γειτονιάς, αποφασίζουν και εκτελούν και δεν εκλιπαρούν τη εύνοια κανενός Υπουργού η Γ. Γραμματέα.
Εύλογα γεννιέται το ερώτημα. Τι πλουτοπαραγωγικές πηγές έχουν; Πώς χρηματοδοτούνται όλες αυτές οι παροχές; Έχουν κοιτάσματα πετρελαίου, πολύτιμους λίθους, φυσικό αέριο η κάτι άλλο ;
Τίποτα από αυτά δεν διαθέτουν. Απλούστατα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι χώρες του Βορρά αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που οι Πολίτες θα σέβονται το κράτος και το κράτος θα σέβεται τον Πολίτη. Και τα κατάφεραν .
Και στη χώρα μας;
Γκρίνια, μιζέρια, αδιαφάνεια, νεοπλουτισμός, φαυλοκρατία...
Ένα είναι βέβαιο. Στους Δήμους χρήματα υπάρχουν. Κοιτάξτε τους προϋπολογισμούς και τις δαπάνες. Εκείνο που λείπει είναι το μεράκι και η θέληση για προσφορά. Μέχρι να τα ανακαλύψουμε δεν μας μένει παρά να ονειρευόμαστε. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8098.html
Ανεμοστρόβιλοι και «καταιγίδες» προβλημάτων
 
Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας από χθες και δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν από την Τετάρτη. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνιστά μέτρα αυτοπροστασίας και τον κρατικό μηχανισμό να δηλώνει ετοιμότητα.

Ζημιές από την μανία της φύσης υπέστησαν το βράδυ της Κυριακής σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης. Δέντρα και μία κολώνα της ΔΕΗ έπεσαν, ενώ αποκολλήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα προκαλώντας ζημιές 6 σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λόγω των καταιγίδων όχημα έπεσε σε χαντάκι στο 20ο χιλιόμετρο Ναυπλίου - Ληγουρίου και οι πυροσβέστες κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία ανοικτού τύπου που εκτελούν δρομολόγια στο Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, ανεμοστρόβιλος «σήκωσε» το Βασιλικό Ζακύνθου προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, καθώς και διακοπή της ηλεκτροδότησης. Στη Μυτιλήνη, η Πυροσβεστική δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, από τις οποίες στις 12 έγιναν ενέργειες.

Διακοπές ρεύματος έγιναν και στην ανατολική Αττική, ενώ πολλά δέντρα έπεσαν σε Κορωπί, Παλλήνη, Γλυφάδα και Βουλιαγμένη. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και ενημερώνουν πως θα υπάρχουν μικρής διάρκειας διακοπές.

Kαθίζηση σημειώθηκε στην οδό Σολωμονίδου στην Καισαριανή, ενώ από υπερχείλιση ρέματος πλημμύρισε η οδός Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι. Επίσης, η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε Παλλήνη, Ίλιον και Πικέρμι.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά να καθαρίσουμε τις υδρορροές και τα φρεάτια των σπιτιών μας, να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις και να αποφεύγουμε την παραμονή σε υπόγεια εάν είναι δυνατόν.

http://www.star.gr/elements/logo.gif
Σοκ: 1 στους 11 τρώει στο συσσίτιο και 1 στους 3 δεν πληρώνει ΔΕΗ
Τρώμε λιγότερα και χειρότερα, φοράμε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, πάμε με τα... πόδια και ψάχνουμε βοήθεια ακόμα και στα συσσίτια! Αυτή την κατάσταση αποτυπώνει η πρώτη έρευνα για τις συνέπειες του Μνημονίου 7 μήνες μετά την εφαρμογή του. Παράλληλα, 1 στους 3 δεν πληρώνει την ΔΕΗ για να εξοικονομήσει χρήματα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.200 κατοίκους της Αττικής, που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», προκαλούν σοκ: περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια,  1 στους 11 έχει καταφύγει ακόμα και στο συσσίτιο, 4 στους 10 ζητούν δανεικά, 6 στους 10 έχουν «ψαλιδίσει» τομείς όπως η διατροφή, η ψυχαγωγία και η ένδυση, ενώ άλλοι τόσοι έχουν βγάλει οικογενειακά κειμήλια στο σφυρί για να κερδίσουν χρήματα.

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πλέον λιγότερα για τρόφιμα, υποκατέστησαν τρόφιμα και ρούχα με φτηνότερα προϊόντα και «έκοψαν» το αυτοκίνητο για να περιορίσουν τα έξοδα βενζίνης. Επίσης, πάνω από το 54% έχει περιορίσει δραστικά τις εξόδους για διασκέδαση.

Πολλοί επίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας ή να φύγουν ακόμα και στο Εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι έχουν στραφεί για οικονομική βοήθεια στην οικογένειά τους! Oι νεαρότεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν κάνει τις λιγότερες περικοπές, καθώς οι γονείς σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους.

Το 76,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη ή δύσκολη, το 14,6% ανεκτή και μόλις το 8,8% άνετη.

Στο μεταξύ, το 31,18% των καταναλωτών ρεύματος στην Αθήνα και το 27,62% στη χώρα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 το χρέος προς την ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μόνο τον περασμένο Ιούνιο δεν πλήρωσαν το ρεύμα 1.094.585 καταναλωτές.

Κάπου εδώ, όμως, έρχεται το εξοργιστικό: την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε βιοπαλαιστές που δεν έχουν χρήματα για να εξοφλήσουν, το Δημόσιο της χρωστά 99,21 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά σε αυτούς, ποιός κατεβάζει τον διακόπτη;

http://www.star.gr/elements/logo.gif

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ

Έρευνα από το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας διενεργείται προκειμένου να εντοπιστεί ο άνθρωπος που εγκατέλειψε το Σάββατο το βράδυ νεογέννητο αγοράκι στην Κυψέλη. Το μωρό βρέθηκε από περαστικό γύρω στις 11.30 το βράδυ, μέσα σε σακούλα στο πεζοδρόμιο της οδού Λυκαίου. Ο άνδρας που το βρήκε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο με το οποίο το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία...
 Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποθερμία αλλά είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσοκομείο. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει τι θα γίνει με το μωρό. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_1049.html

Διάτρητο το facebook


Τους απανταχού χρήστες του facebook ταρακούνησε δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτό, πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook έχουν παράσχει σε εταιρείες πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών του, κατά παράβασιν των συμπεφωνημένων κανόνων εμπιστευτικότητας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών πληροφορίες όπως το όνομα ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας, ώστε το προφίλ τους να παραμείνει εντελώς ιδιωτικό».

«Αυτή η πρακτική παραβιάζει τους κανόνες του facebook και επαναφέρει στην επιφάνεια τα ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών του» προσθέτει η εφημερίδα.

Η Wall Street Journal επικαλείται επίσης και εκπρόσωπο του facebook, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η ιστοσελίδα λαμβάνει όλα τα μέσα «προκειμένου να μειώσει με δρακόντεια μέτρα» την έκθεση των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη της.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το facebook θα θέσει σε εφαρμογή μία νέα τεχνολογία, ώστε να εξουδετερώσει το πρόβλημα που εντοπίζει η εφημερίδα.

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ τόνισε χθες πως υπάρχει μία αστοχία στην εμπιστευτικότητα του facebook, που επιτρέπει την πρόσβαση σε χρήστες του Ιντερνέτ που δεν διαθέτουν ούτε λογαριασμό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=184250&cid=5

Της έκλεισαν την πόρτα στο Σαράγεβο


Ένα μεγάλο «όχι» εισέπραξε η Angelina Jolie στο ντεμπούτο της ως σκηνοθέτης, μετά την άρνηση της κυβέρνησης στη Βοσνία να της δώσει την άδεια να κάνει γυρίσματα στο Σαράγεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hello Magazine, ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας ανέστειλε την άδεια κινηματογράφησης της νέας της ταινίας, μια ιστορία αγάπης στα σκοτεινά χρόνια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1992.

Παράλληλα, έντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Γυναικών Θυμάτων του Πολέμου στη Βοσνία, που κατηγόρησε την Αμερικανίδα ηθοποιό ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ιστορία του πολέμου.
«Μη βιάζεστε να με κρίνετε», ήταν η απάντηση της Angelina.

http://www.zougla.gr/

Στην Ελβετία το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου...

Από το http://mpalakia.blogspot.com/


Με διάμετρο 10 μέτρα και συνολικό μήκος 57 χιλιόμετρα, οι Ελβετοί ολοκληρώνουν τη μεγαλύτερη υπόγεια σήραγγα στον κόσμο!
Το αξιοθαύμαστο εγχείρημα ξεκίνησε πριν 14 χρόνια και θα είναι έτοιμο για χρήση το 2016. Το κόστος του ξεπερνά τα 10 δισεκατομμυρια ευρώ. Η σύνδεση της Βόρειας με την Δυτική Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια ίδια!
Ένα ταξίδι από τη Ζυρίχη στο Μιλάνο θα διαρκεί 1,5 ώρα!
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι τα τρένα θα...
 έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στο τούνελ με ταχύτητα 250 χιλ/ώρα!
Το έργο ήταν πολύ δύσκολο, καθώς πραγματοποιήθηκε στις Ελβετικές Άλπεις.
Σε αυτό εργάστηκαν 2500 άτομα με 8 από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Για το λόγο αυτό, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των εργατών που δεν θα μπορέσουν δουν το τούνελ να λειτουργεί.
 
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6253.html

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

TΡΙΣΕ: "ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ"

Πιο αυστηρές κυρώσεις στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται τους κανόνες για το δημοσιονομικό χρέος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο κ. Τρισέ τόνισε τη σημασία της μείωσης του χρέους των 16 χωρών της ευρωζώνης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων εναντίον των χωρών που δεν σέβονται τους κανόνες της...

ευρωζώνης για το χρέος και το έλλειμμα. «Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως χρειάζονται πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις», είπε μεταξύ άλλων. Ανησυχία για το συνάλλαγμα Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ανήσυχος από τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος. «Οι υπερβολικές διακυμάνσεις και οι άτακτες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο Τρισέ ερωτηθείς για την αδυναμία του δολαρίου. «Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές πρόσφατα επανέλαβαν ότι ένα δυνατό δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ», πρόσθεσε. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/t_17.html

Στιs 7 Νοεμβρίου πρέπει όλοι οι Ελληνεs να είμαστε έτοιμοι μπροστά στιs κάλπεs !


Στιs 7 Νοεβριου δεν πρεπει να υπαρχει ουτε εναs Ελλην φορολογουμενοs πολιτηs που να μην παει να ασκησει το εκλογικο του δικαιωμα και να στειλει με οποιο τροπο αυτοs επιλεξει το δικο του ξεκαθαρο μηνυμα διαμαρτυριαs προs απαντεs κυβερνωντεs και μη.
Η αδιαφορια απο μερουs μαs ειναι κατι που τουs βολευει και τουs ικανοποιει γιατι τουs δινει την δυνατοτητα οπωs παντα να θολωνουν τα νερα,να μαs ριχνουν σταχτη στα ματια και επιδεικτικα να υποτιμουν την νοημοσυνη μαs.
Δειξτε τουs οτι ειστε ολοι εδω παρον,οτι εχετε ακομα φωνη παρα τιs οποιεs απεγνωσμενεs προσπαθειεs τουs να σαs φιμωσουν και δεν τρωτε πια αλλο κουτοχορτο.
Και οτι ειστε αποφασισμενοι να τιμωρησετε αυστηρα οσουs απο εδω και περα δεν κανουν σωστα την δουλεια τουs.Καμια ανοχη σε κανεναν και για κανενα κομμα οτι και αν πρεσβευει ιδεολογικα.

Καταχωρήθηκε από: Φωτηs

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=183944&cid=122

'Ερχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την ΕΜΥ για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατά το επόμενο τριήμερο (απο την Κυριακή έως και την Τρίτη) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση για Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη


Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από το βραδύ καταιγίδες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική


Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη


Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχες.πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφορ.

Θερμοκρασία: απο 15 εως 20 βαθμους Κελσίου.

http://www.zougla.gr/

Πήραν δύο χρηματοκιβώτια και εξαφανίστηκαν


Άγνωστοι δράστες μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης σε αποθήκη με ζαχαρώδη προϊόντα στον Αυλώνα και πιο συγκεκριμένα στη θέση Τσούμπα.

Οι διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα της αποθήκης, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και πήραν δύο χρηματοκιβώτια με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

http://www.zougla.gr/

Η Αντζελίνα Κλεοπάτρα θέλει τον Μπραντ για Μάρκο Αντώνιο

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί και ο πολυβραβευμένος Τζέημς Κάμερον θα είναι η πρωταγωνίστρια και ο σκηνοθέτης της τρισδιάστατης παραγωγής «Κλεοπάτρα», που θα αφηγείται την ιστορία της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Sony Pictures Entertainment,
στη διαδικτυακή σελίδα deadline.com.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 35χρονη Τζολί δήλωσε πως ελπίζει ο σύντροφος της και στη ζωή Μπρατ Πιτ να ερμηνεύσει το ρόλο του Μάρκου Αντώνιου στην ταινία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Στέισι Σιφ «Κλεοπάτρα: 
Μια ζωή».
Πολλοί θα είναι αυτοί που θα συγκρίνουν τη νέα παραγωγή με την επική κλασική παραγωγή του 1963 στην οποία πρωταγωνιστούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά η καινούργια ταινία θα παρουσιάζει την Κλεοπάτρα με μια μικρή διαφορά δηλαδή σε ένα λιγότερο ρομαντικό ρόλο.
Ο Μπράιαν Χέλγκελαντ (Ουδέτερη Ζώνη, Ρομπέν των Δασών) έχει σχεδόν ολοκληρώσει το σενάριο και ο Σκοτ Ρούμπιν (The Social Network) μετέχει στην ομάδα παραγωγής, αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

toblogtonkirion.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3296.html#ixzz12b6GKajS

54 χρόνια τόπος εξορίας η Σπιναλόγκα

54 χρόνια τόπος εξορίας η Σπιναλόγκα! Στις 30 Μαΐου του 1903 θα μετατραπεί σε «Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών». Από το 1913 και μετά μεταφέρονταν ασθενείς από πολλά μέρη της Κρήτης και σιγά σιγά από πολλά μέρη και όλης της Ελλάδας.

Πριν μεταφερθούν στο νησί,
φάρμακο δεν είχε βρεθεί και οι λεπροί φορούσαν κουδούνια για να ακούγονται από μακριά καθώς πλησίαζαν. Τρόμο έπιανε όλες τις οικογένειες και πανικό στο άκουσμα των κουδουνιών αυτών!

Στο νησί αρχίζουν να γίνονται εργασίες για την στέγαση των ασθενών. Φτιάχνονται σπίτια, έχτισαν θέατρο, νοσοκομείο, κινηματογράφο, κουρείο και ένα καφενείο, ένα σχολείο με έναν δάσκαλο ο οποίος και αυτός ήταν λεπρός και μια εκκλησιά των Άγιο Παντελεημονα όπου μπορούν να κάνουν την ευχή και να προσκυνούν τις ιερές εικόνες. Ένας ιερέας υγιής έκανε τη λειτουργία σε αυτήν την εκκλησιά.

Οι ασθενείς, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, ερωτεύονται μεταξύ τους, δημιουργούν οικογενεια με παιδιά που δεν κόλλησαν τη νόσο!

Το 1957 θα ανακαλυφτεί το φάρμακο της νόσου. Ακόμα θα ειπωθεί τελικά πως δεν ήταν κολλητική νόσος!


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/54.html#ixzz12b5wqWv0



Πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτες και άτοκες

Οι τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυμαίνονται στα 0,67 - 0,70 ευρώ/λίτρο. Στην επαρχία βενζινάδικα και άλλοι διακινητές παραδίδουν με 0,73 - 0,74 ευρώ    
Πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτικές κάρτες και άτοκες δόσεις διαθέτουν από σήμερα οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, προσπαθώντας να "ζεστάνουν" τους τζίρους τους.
 
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο
Η πτώση της ζήτησης στα υπόλοιπα καύσιμα και οι υψηλές κατά 30% με 40% σε σχέση με πέρυσι τιμές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες διαβλέπουν μείωση των πωλήσεών τους και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Η εκτίναξη της τιμής λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων αλλά και των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου κατά το τελευταίο διάστημα δυσκολεύει τα νοικοκυριά στις παραγγελίες επαρκών ποσοτήτων για να ζεσταθούν.
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο.
Στην επαρχία τα βενζινάδικα και άλλοι μικροί διακινητές διαμορφώνουν τις τιμές τους γύρω στα 0,73 με 0,74 λεπτά το λίτρο.

Οι περσινές τιμέςΠέρυσι οι τιμές ήταν ανάμεσα στα 0,52 με 0,54 ευρώ το λίτρο από τις εταιρείες εμπορίας, ενώ στα βενζινάδικα και στις περιοχές της επαρχίας έφταναν και στα 0,60 ευρώ το λίτρο.
Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προχωρούν, λοιπόν, σε διευκολύνσεις πληρωμής μέσα από τις πιστωτικές κάρτες. Και σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Η ΕΛΙΝΟΪΛ ανακοίνωσε χθες ότι παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλούν σε έξι άτοκες δόσεις, εφόσον προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτική κάρτα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα πληρωμής ισχύει για τους κατόχους καρτών Visa και Mastercard όλων των τραπεζών, πλην "Εθνικής" και "Citibank".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη προσφορά ετοιμάζει και η ΕΚΟ, ενώ η BP Hellas επεκτείνει το χρηματοδοτικό της πρόγραμμα που έχει για τη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, μέσα από την κάρτα Alpha Bonus οι πελάτες γλιτώνουν τον ΦΠΑ 23% και πληρώνουν σε τέσσερις άτοκες δόσεις.
Ανάλογες προωθητικές ενέργειες ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ πολλοί είναι και οι βενζινοπώλες που κάνουν ευκολίες πληρωμής σε πελάτες τους.
Χ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Με κόλπα βγάζουν μέχρι και 700 € τη μέρα οι «επιτήδειοι»
Ακοπα χρήματα, ακόμη και 700 ευρώ την ημέρα, από τις ελλειμματικές παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης βγάζουν από σήμερα επιτήδειοι διακινητές.
Πρόκειται για το βασικό κόλπο βυτιοφορέων, που μπορούν κλέβοντας πετρέλαιο θέρμανσης και μεταπωλώντάς το να κερδίζουν σε μία ημέρα όσο το μηνιάτικο ενός εργαζομένου...
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, έχει θέσει σε συναγερμό τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία, ενώ ελέγχους ξεκινούν και οι νομαρχίες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του υπουργείου, η κλασική τακτική είναι η παράδοση στις κατοικίες λιγότερων ποσοτήτων από αυτές που έχουν παραγγελθεί, είτε «πειράζοντας» τους μετρητές των βυτιοφόρων, είτε αναρροφώντας λίτρα από τις δεξαμενές.
Ενα βυτίο 6.000 λίτρων μπορεί στην περίπτωση που το κρύο είναι ισχυρό να κάνει και πέντε παραδόσεις την ημέρα. Να διαθέσει σε πέντε κατοικίες από 1.200 λίτρα.

Κλοπή λίτρων
Ενας επιτήδειος οδηγός μπορεί να «κλέψει» από 100 λίτρα σε κάθε παράδοση, δηλαδή 500 λίτρα. Αν η τιμή στο λίτρο είναι 0,70 ευρώ, τότε κερδίζει 350 ευρώ. Τα 500 λίτρα τα πωλεί ξανά και κερδίζει άλλα τόσα, άρα συνολικά 700 ευρώ.
Η αναρρόφηση γίνεται με τη μάνικα από τις δεξαμενές και είναι εύκολο συνήθως σε όσες έχουν υποδοχή στην κάτω πλευρά τους.
Επιπλέον, μπορούν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των πολυκατοικιών με τον μετρητή ή χρησιμοποιώντας διαφορετική βέργα μέτρησης.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11947