Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

TΡΙΣΕ: "ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ"

Πιο αυστηρές κυρώσεις στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται τους κανόνες για το δημοσιονομικό χρέος ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο κ. Τρισέ τόνισε τη σημασία της μείωσης του χρέους των 16 χωρών της ευρωζώνης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και τάχθηκε υπέρ της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων εναντίον των χωρών που δεν σέβονται τους κανόνες της...

ευρωζώνης για το χρέος και το έλλειμμα. «Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως χρειάζονται πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις», είπε μεταξύ άλλων. Ανησυχία για το συνάλλαγμα Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ανήσυχος από τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος. «Οι υπερβολικές διακυμάνσεις και οι άτακτες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο Τρισέ ερωτηθείς για την αδυναμία του δολαρίου. «Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές πρόσφατα επανέλαβαν ότι ένα δυνατό δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ», πρόσθεσε. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/t_17.html

Στιs 7 Νοεμβρίου πρέπει όλοι οι Ελληνεs να είμαστε έτοιμοι μπροστά στιs κάλπεs !


Στιs 7 Νοεβριου δεν πρεπει να υπαρχει ουτε εναs Ελλην φορολογουμενοs πολιτηs που να μην παει να ασκησει το εκλογικο του δικαιωμα και να στειλει με οποιο τροπο αυτοs επιλεξει το δικο του ξεκαθαρο μηνυμα διαμαρτυριαs προs απαντεs κυβερνωντεs και μη.
Η αδιαφορια απο μερουs μαs ειναι κατι που τουs βολευει και τουs ικανοποιει γιατι τουs δινει την δυνατοτητα οπωs παντα να θολωνουν τα νερα,να μαs ριχνουν σταχτη στα ματια και επιδεικτικα να υποτιμουν την νοημοσυνη μαs.
Δειξτε τουs οτι ειστε ολοι εδω παρον,οτι εχετε ακομα φωνη παρα τιs οποιεs απεγνωσμενεs προσπαθειεs τουs να σαs φιμωσουν και δεν τρωτε πια αλλο κουτοχορτο.
Και οτι ειστε αποφασισμενοι να τιμωρησετε αυστηρα οσουs απο εδω και περα δεν κανουν σωστα την δουλεια τουs.Καμια ανοχη σε κανεναν και για κανενα κομμα οτι και αν πρεσβευει ιδεολογικα.

Καταχωρήθηκε από: Φωτηs

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=183944&cid=122

'Ερχεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την ΕΜΥ για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κατά το επόμενο τριήμερο (απο την Κυριακή έως και την Τρίτη) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση για Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα στις νοτιότερες περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη


Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από το βραδύ καταιγίδες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική


Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. αργά τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη


Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχες.πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας.
Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφορ.

Θερμοκρασία: απο 15 εως 20 βαθμους Κελσίου.

http://www.zougla.gr/

Πήραν δύο χρηματοκιβώτια και εξαφανίστηκαν


Άγνωστοι δράστες μπήκαν το βράδυ της Πέμπτης σε αποθήκη με ζαχαρώδη προϊόντα στον Αυλώνα και πιο συγκεκριμένα στη θέση Τσούμπα.

Οι διαρρήκτες παραβίασαν την πόρτα της αποθήκης, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και πήραν δύο χρηματοκιβώτια με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

http://www.zougla.gr/

Η Αντζελίνα Κλεοπάτρα θέλει τον Μπραντ για Μάρκο Αντώνιο

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί και ο πολυβραβευμένος Τζέημς Κάμερον θα είναι η πρωταγωνίστρια και ο σκηνοθέτης της τρισδιάστατης παραγωγής «Κλεοπάτρα», που θα αφηγείται την ιστορία της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Sony Pictures Entertainment,
στη διαδικτυακή σελίδα deadline.com.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 35χρονη Τζολί δήλωσε πως ελπίζει ο σύντροφος της και στη ζωή Μπρατ Πιτ να ερμηνεύσει το ρόλο του Μάρκου Αντώνιου στην ταινία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Στέισι Σιφ «Κλεοπάτρα: 
Μια ζωή».
Πολλοί θα είναι αυτοί που θα συγκρίνουν τη νέα παραγωγή με την επική κλασική παραγωγή του 1963 στην οποία πρωταγωνιστούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, αλλά η καινούργια ταινία θα παρουσιάζει την Κλεοπάτρα με μια μικρή διαφορά δηλαδή σε ένα λιγότερο ρομαντικό ρόλο.
Ο Μπράιαν Χέλγκελαντ (Ουδέτερη Ζώνη, Ρομπέν των Δασών) έχει σχεδόν ολοκληρώσει το σενάριο και ο Σκοτ Ρούμπιν (The Social Network) μετέχει στην ομάδα παραγωγής, αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

toblogtonkirion.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3296.html#ixzz12b6GKajS

54 χρόνια τόπος εξορίας η Σπιναλόγκα

54 χρόνια τόπος εξορίας η Σπιναλόγκα! Στις 30 Μαΐου του 1903 θα μετατραπεί σε «Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών». Από το 1913 και μετά μεταφέρονταν ασθενείς από πολλά μέρη της Κρήτης και σιγά σιγά από πολλά μέρη και όλης της Ελλάδας.

Πριν μεταφερθούν στο νησί,
φάρμακο δεν είχε βρεθεί και οι λεπροί φορούσαν κουδούνια για να ακούγονται από μακριά καθώς πλησίαζαν. Τρόμο έπιανε όλες τις οικογένειες και πανικό στο άκουσμα των κουδουνιών αυτών!

Στο νησί αρχίζουν να γίνονται εργασίες για την στέγαση των ασθενών. Φτιάχνονται σπίτια, έχτισαν θέατρο, νοσοκομείο, κινηματογράφο, κουρείο και ένα καφενείο, ένα σχολείο με έναν δάσκαλο ο οποίος και αυτός ήταν λεπρός και μια εκκλησιά των Άγιο Παντελεημονα όπου μπορούν να κάνουν την ευχή και να προσκυνούν τις ιερές εικόνες. Ένας ιερέας υγιής έκανε τη λειτουργία σε αυτήν την εκκλησιά.

Οι ασθενείς, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, ερωτεύονται μεταξύ τους, δημιουργούν οικογενεια με παιδιά που δεν κόλλησαν τη νόσο!

Το 1957 θα ανακαλυφτεί το φάρμακο της νόσου. Ακόμα θα ειπωθεί τελικά πως δεν ήταν κολλητική νόσος!


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/54.html#ixzz12b5wqWv0



Πετρέλαιο θέρμανσης με κάρτες και άτοκες

Οι τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυμαίνονται στα 0,67 - 0,70 ευρώ/λίτρο. Στην επαρχία βενζινάδικα και άλλοι διακινητές παραδίδουν με 0,73 - 0,74 ευρώ    
Πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτικές κάρτες και άτοκες δόσεις διαθέτουν από σήμερα οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, προσπαθώντας να "ζεστάνουν" τους τζίρους τους.
 
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο
Η πτώση της ζήτησης στα υπόλοιπα καύσιμα και οι υψηλές κατά 30% με 40% σε σχέση με πέρυσι τιμές έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες διαβλέπουν μείωση των πωλήσεών τους και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Η εκτίναξη της τιμής λόγω της αύξησης των έμμεσων φόρων αλλά και των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου κατά το τελευταίο διάστημα δυσκολεύει τα νοικοκυριά στις παραγγελίες επαρκών ποσοτήτων για να ζεσταθούν.
Οι επικρατούσες τιμές, πρώτη ημέρα σήμερα της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, κυμαίνονται τουλάχιστον από τις εταιρείες εμπορίας ανάμεσα στα 0,67 και 0,70 ευρώ το λίτρο.
Στην επαρχία τα βενζινάδικα και άλλοι μικροί διακινητές διαμορφώνουν τις τιμές τους γύρω στα 0,73 με 0,74 λεπτά το λίτρο.

Οι περσινές τιμέςΠέρυσι οι τιμές ήταν ανάμεσα στα 0,52 με 0,54 ευρώ το λίτρο από τις εταιρείες εμπορίας, ενώ στα βενζινάδικα και στις περιοχές της επαρχίας έφταναν και στα 0,60 ευρώ το λίτρο.
Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προχωρούν, λοιπόν, σε διευκολύνσεις πληρωμής μέσα από τις πιστωτικές κάρτες. Και σε μία περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.
Η ΕΛΙΝΟΪΛ ανακοίνωσε χθες ότι παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλούν σε έξι άτοκες δόσεις, εφόσον προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με πιστωτική κάρτα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η δυνατότητα πληρωμής ισχύει για τους κατόχους καρτών Visa και Mastercard όλων των τραπεζών, πλην "Εθνικής" και "Citibank".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη προσφορά ετοιμάζει και η ΕΚΟ, ενώ η BP Hellas επεκτείνει το χρηματοδοτικό της πρόγραμμα που έχει για τη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Συγκεκριμένα, μέσα από την κάρτα Alpha Bonus οι πελάτες γλιτώνουν τον ΦΠΑ 23% και πληρώνουν σε τέσσερις άτοκες δόσεις.
Ανάλογες προωθητικές ενέργειες ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, ενώ πολλοί είναι και οι βενζινοπώλες που κάνουν ευκολίες πληρωμής σε πελάτες τους.
Χ. Αναγνωστόπουλος - Χρ. Κολώνας
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Με κόλπα βγάζουν μέχρι και 700 € τη μέρα οι «επιτήδειοι»
Ακοπα χρήματα, ακόμη και 700 ευρώ την ημέρα, από τις ελλειμματικές παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης βγάζουν από σήμερα επιτήδειοι διακινητές.
Πρόκειται για το βασικό κόλπο βυτιοφορέων, που μπορούν κλέβοντας πετρέλαιο θέρμανσης και μεταπωλώντάς το να κερδίζουν σε μία ημέρα όσο το μηνιάτικο ενός εργαζομένου...
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας, έχει θέσει σε συναγερμό τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία, ενώ ελέγχους ξεκινούν και οι νομαρχίες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του υπουργείου, η κλασική τακτική είναι η παράδοση στις κατοικίες λιγότερων ποσοτήτων από αυτές που έχουν παραγγελθεί, είτε «πειράζοντας» τους μετρητές των βυτιοφόρων, είτε αναρροφώντας λίτρα από τις δεξαμενές.
Ενα βυτίο 6.000 λίτρων μπορεί στην περίπτωση που το κρύο είναι ισχυρό να κάνει και πέντε παραδόσεις την ημέρα. Να διαθέσει σε πέντε κατοικίες από 1.200 λίτρα.

Κλοπή λίτρων
Ενας επιτήδειος οδηγός μπορεί να «κλέψει» από 100 λίτρα σε κάθε παράδοση, δηλαδή 500 λίτρα. Αν η τιμή στο λίτρο είναι 0,70 ευρώ, τότε κερδίζει 350 ευρώ. Τα 500 λίτρα τα πωλεί ξανά και κερδίζει άλλα τόσα, άρα συνολικά 700 ευρώ.
Η αναρρόφηση γίνεται με τη μάνικα από τις δεξαμενές και είναι εύκολο συνήθως σε όσες έχουν υποδοχή στην κάτω πλευρά τους.
Επιπλέον, μπορούν να εξαπατήσουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των πολυκατοικιών με τον μετρητή ή χρησιμοποιώντας διαφορετική βέργα μέτρησης.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11947
Φτωχοί το ένα τέταρτο των Ελλήνων
Στο έλεος της φτώχειας «βυθίζονται» οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται σήμερα στο φως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας. Το 21% των  Ελλήνων διαβιεί σε συνθήκες φτώχειας λένε τα επίσημα στοιχεία, αν και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%.

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, το ποσοστό την φτώχειας σε εργαζόμενους και παιδιά έχει αυξηθεί δραματικά. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 παιδιά βιώνουν συνθήκες φτώχειας, κυρίως επειδή ο αρχηγός της οικογένειας έχασε την δουλειά του!

«Έχουμε μπει σε μια φάση που οι απολύσεις θα αυξηθούν δραματικά και η εισοδηματική πίεση έχει ήδη αρχίσει να οδηγεί τους μικρομεσαίους στη φτώχεια. Μένει να δούμε τι αντοχές έχει ο μικρομεσαίος, ο οποίος χάνει την ασφάλεια στην εργασία, βλέπει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα να πλήττονται, και χάνει τη δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού για στεγαστικές ή καταναλωτικές ανάγκες», δήλωσε η πρόεδρος του Δικτύου, Κατερίνα Πούτου.

Σύμφωνα με ανάλογη έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας το 2008, τότε ένας στους πέντε Έλληνες ήταν φτωχός (συνολικά 2.186.869 άνθρωποι), με το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τις 6.480 ευρώ τον χρόνο.

Από τότε η κατάσταση άλλαξε δραματικά και προς το χειρότερο, με την κα. Πούτου να προβλέπει πως σύντομα θα είναι φτωχοί το ένα τρίτο των Ελλήνων!

«Τώρα εξαθλιώνονται συγκεκριμένες ομάδες όχι μόνο με την αφαίρεση των εισοδημάτων τους, αλλά και με τη συρρίκνωση ή κατάργηση ήδη υπαρχουσών δομών ή την πολύχρονη έλλειψη αναγκαίων κοινωνικών υποδομών», πρόσθεσε η ίδια.

http://www.star.gr/

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

Ρεπορτάζ : Γιώργος Χριστόπουλος
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Είναι γεγονός ότι τα τεκμήρια και το «πόθεν έσχες» πάντα είναι ο πονοκέφαλος, τόσο στην καθημερινή ζωή μας, όλο τον χρόνο, όσο και όταν φθάνει η ώρα της φορολογικής δήλωσης. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πολύ περισσότερο από φέτος. Γιατί με τον νέο φορολογικό...
νόμο 3842/23-04-2010, ήλθαν τα πάνω κάτω και το τοπίο άλλαξε ριζικά, σε όλες τις φορολογίες. Οι αλλαγές, όχι μόνο στα τεκμήρια, (που επανήλθαν αλλού δριμύτερα και αλλού ηπιότερα), αλλά και στις φοροεκπτώσεις, κρύβουν πολλές «παγίδες». Κατ’ αρχήν θύμα είναι η πρώτη κατοικία, η απόκτηση της οποίας έχει πλέον τεκμήριο, χωρίς κανένα αφορολόγητο όριο, ενώ, όταν γίνεται με δάνειο, έχουν τεκμήριο οι δόσεις για το κεφάλαιο και τους τόκους. Αλλά τεκμήριο ή καλύτερα «αντικειμενική δαπάνη συντήρησης», από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο έχει πλέον και η κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα) που ιδιοκατοικείται ή μισθώνεται ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν. Γι’ αυτό από τώρα, πριν έρθει η ώρα της φορολογικής δήλωσης, για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις, πρέπει να κάνουμε «σωστό λογαριασμό». Μερικά πρακτικά παραδείγματα, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πάντα χρήσιμα. Κρυφοί φόροι Ας δούμε πρώτα τι μπορεί να συμβεί σε μεγάλο αριθμό φορολογουμένων. Οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν στο φόρο, αφενός από την κατάργηση αρκετών φορο-εκπτώσεων, αφετέρου από τη μετακίνηση ορισμένων δαπανών από το καλάθι των εκπτώσεων του εισοδήματος στο καλάθι των εκπτώσεων του φόρου, θα κάνουν δώρο-άδωρο τις μειώσεις του φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ που δίνει η νέα φορολογική κλίμακα. Ετσι μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις από τις παραπάνω μεταβολές, που απορρέουν από την κατάργηση της έκπτωσης από τον φόρο κατά 40% των τόκων στεγαστικών δανείων (κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας) που πήραν μέσα στο 2009 και 2010. Από 1-1-2010 οι τόκοι αυτοί για μεν την α΄ κατοικία φέρουν μείωση φόρου μόνο 20% για δε τη δευτερεύουσα κατοικία δεν φέρουν καμία μείωση. Απώλειες όμως θα έχουν και από τις αλλαγές στα ασφάλιστρα και τις οικογενειακές δαπάνες (δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων κ.λπ). Συγκεκριμένα: Για τα ασφάλιστρα ζωής εξέπιπτε ποσό μέχρι 1.200 ευρώ από το εισόδημα. Από 1-1-2010 η μείωση γίνεται από τον φόρο κατά 20% της ετήσιας δαπάνης ασφαλίστρων (οικογενειακά) και μέχρι ποσό δαπάνης 1.200 ευρώ για άγαμο και 2.400 ευρώ για οικογένεια. Μείωση φόρου δηλαδή 240 και 480 ευρώ κατά ανώτατο όριο. Για τις οικογενειακές δαπάνες ο φορολογούμενος μπορούσε να αφαιρεί από το εισόδημά του το 40% και μέχρι 20.000 ευρώ δαπανών. Δηλαδή μπορούσε να αφαιρέσει μέχρι 8.000 ευρώ (20.000 Χ 40%), οπότε είχε ωφέλεια φόρου μέχρι 3.200 ευρώ. Από 1-1-2010 οι οικογενειακές δαπάνες δεν έχουν την παραπάνω έκπτωση, αφού καταργήθηκε καθώς πλέον μετράνε στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Στα παραδείγματα 1 και 2, βλέπουμε πρακτικά τις επιπτώσεις αυτές σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα Τα τεκμήρια Ο φορολογικός νομοθέτης επανέφερε και θέτει σε λειτουργία τη φιλοσοφία των τεκμηρίων και γενικότερα του «πόθεν έσχες», για να συλλαμβάνονται «κατά τεκμήριο» μη δηλωθέντα και μη φορολογηθέντα έσοδα στη φορολογία εισοδήματος. Το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να πιάσει έχοντες και κατέχοντες, που δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα φτώχειας, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να τους εντοπίσουν. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων έδειξε ότι σε σύνολο 5.598.885 δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, μόλις 30.432 εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ οι... κροίσοι της Ελλάδας μετριούνται στα δάχτυλα, αφού μόλις 74 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ. Με το νέο σύστημα «αντικειμενικών δαπανών» το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ το 2011 (από 400 εκατ. αρχικής πρόβλεψης), γεγονός που μαρτυρεί ότι τα τεκμήρια επιφυλάσσουν αυστηρή μεταχείριση σε φορολογούμενους με κατοικίες μεγάλης αξίας, με αυτοκίνητα πάνω από 2.000 κ.εκ., με σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη και πισίνες, με βοηθητικό προσωπικό που απασχολούν, με ιδιωτικά σχολεία παιδιών κ.λπ. οι οποίοι δεν δηλώνουν αντίστοιχα ή μεγαλύτερα από τα τεκμήρια εισοδήματα. Ωστόσο σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες προκαλούν πονοκέφαλο τα νέα τεκμήρια διαβίωσης. Και τούτο γατί κρύβουν «παγίδες» σε πολλούς φορολογούμενους: - που κατοικούν σε μισθωμένη κύρια κατοικία ή - πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη ή - μένουν σε σπίτι που τους έχουν παραχωρήσει δωρεάν οι γονείς ή - έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο ή - έχουν κληρονομήσει το πατρικό σπίτι στο χωριό. Αυτοί κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα. Και οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι λίγες με χαμηλόμισθους και συνταξιούχους όπου π.χ. ένας γονέας παραχωρεί δωρεάν στο παιδί του ένα σπίτι για να διαμείνει, όταν συνήθως αυτό δεν έχει εισοδήματα, όπως στην περίπτωση που είναι φοιτητής. Πλέον, το παιδί αυτό θα καλείται να αποδείξει ότι διαθέτει τα απαραίτητα εισοδήματα για να συντηρήσει αυτό το σπίτι. Η συγκεκριμένη νέα διάταξη έχει εφαρμογή και σε κάθε άλλη περίπτωση δωρεάν παραχώρησης ακινήτου και όχι μόνο στην περίπτωση γονέα προς τέκνο. Στα παραδείγματα 3ο, 4ο, 5ο θα δούμε αυτές τις περιπτώσεις «εγκλωβισμού».

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5932.html

Έρχονται καταιγίδες


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αφού προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από αύριο μέχρι και την Τρίτη.

Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

Την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα., ενώ τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό η Υβέτ


Σε εκδήλωση κατά του ρατσισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα θα παραστεί το γνωστό μοντέλο Υβέτ, το οποία ασχολείται εδώ και καιρό με τα «κοινά».

Η μελαμψή καλλονή που είναι και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού FARE, θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, στα πλαίσια της οποίας 22 παιδιά θα συνοδεύσουν του ποδοσφαιριστές του αγώνα Κέρκυρας- Καβάλας, φορώντας μπλούζες που θα αναγράφουν «κόκκινη κάρτα στη βία και τον ρατσισμό».

Πηγή: thebest.gr

http://www.zougla.gr/

Φονικό για τα μάτια μιας γυναίκας


Άγριο έγκλημα σημειώθηκε σε κατάστημα «ουζερί» στην Λαμία σήμερα το απόγευμα, όταν Αλβανός μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν ομοεθνή του για τα μάτια μιας γυναίκας.

Έντρομοι, οι λιγοστοί θαμώνες του ουζερί παρακολούθησαν με τα ίδια τους τα μάτια τη σκηνή του εγκλήματος, κατά την οποία τρεις αλλοδαποί, μπήκαν στο κατάστημα και κατευθύνθηκαν στο τραπέζι τριών -επίσης- αλλοδαπών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και το θύμα.

Ένας από τους τρεις αλλοδαπούς που μπήκαν στο κατάστημα, αλβανικής καταγωγής, δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι μπροστά στους πελάτες και να χτυπήσει με μανία τους πελάτες, ενώ οι άλλοι δύο άρχισαν να χτυπούν με σιδερογροθιές τους υπόλοιπους που ήταν στην παρέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, ο ένας από τους δράστες κατοικεί μόνιμα στη Λαμία και είχε διένεξη μαζί τους για μια γυναίκα.

Η αστυνομία γνωρίζοντας τα στοιχεία του ενός από τους 3 δράστες προχώρησε σε προσαγωγές αλλοδαπών.
Οι έρευνες συνεχίζονται.

http://www.zougla.gr/

«Έφυγε» ο Γιάννης Δαλιανίδης

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών της δεκαετίας του 90 έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί  σε ηλικία 87 χρόνων.
Αντιμετώπιζε εδώ και καιρό προβλήματα με το αναπνευστικό του σύστημα και έχασε δυστυχώς τη μάχη με τη ζωή. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, στις 15:00 στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Καλό ταξίδι…




http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5924.html

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»
15 Οκτωβρίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ» 
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ  ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ.

«Ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της νίκης!»
«Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της «ΝΙΚΗΣ» και της «ΑΛΛΑΓΗΣ», του συνδυασμού «Ενωμένοι πολίτες για την Αλλαγή σε Μοσχάτο – Ταύρο», του υποψηφίου δημάρχου ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, Βασίλη Σπανάκη.
«Σήμερα ανακοινώσαμε πρώτοι το μεγάλο ψηφοδέλτιο της «ΝΙΚΗΣ» και της «ΑΛΛΑΓΗΣ» για το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και ευχαριστημένος. 74 υποψήφιοι για το ενιαίο δημοτικό συμβούλιο, για την δημοτική κοινότητα Μοσχάτου και την δημοτική κοινότητα Ταύρου. Από αύριο ζητούν την ψήφο σας, ζητούν τη στήριξή σας, ζητούν την εμπιστοσύνη σας για να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους υποψηφίους που εμπιστεύθηκαν το πρόσωπό μου, που εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στη μεγάλη αλλαγή που πρέπει να κάνουμε από τις 7 Νοεμβρίου, και απαρτίζουν αυτό το ψηφοδέλτιο νέα, άφθαρτα πρόσωπα. Καλούν όλες τις υγιείς δυνάμεις του Μοσχάτου και του Ταύρου ανεξάρτητα από το τι έχει ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία στις εθνικές εκλογές να εμπιστευθούν την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες για την Αλλαγή σε Μοσχάτο-Ταύρο». Λίγες ημέρες έμειναν για να δώσουμε πνοή στην πόλη μας, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε μια νέα δημοτική αρχή να οδηγήσει για τα επόμενα 3,5 χρόνια την τύχη της πόλης μας. Καλώ όλους εσάς προσωπικά να εμπιστευθείτε την δικιά μας δημοτική παράταξη, να δώσετε στην δικιά μας δημοτική παράταξη την ευκαιρία να κάνει την πραγματική αλλαγή», δήλωσε μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, Β. Σπανάκης.

Αναλυτικά, ο συνδυασμός έχει ως εξής: 
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ του ΝικολάουΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Γάκη (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΜΕΝΙΟΣ) του Ιωάννου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΓΕΡΑΡΔΗΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ του Αργυρίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΔΕΡΤΙΛΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Χρήστου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γεωργίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γρηγορίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΑΠΑΤΣΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Σπυρίδωνος (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΑΡΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Νικολάου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΑΨΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θεοδώρου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου)
ΚΟΝΟΜΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του Φώτου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ του Τριανταφύλλου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου)
ΜΑΝΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παύλου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΜΑΡΚΑΚΗ ΛΙΖΑ του Κωνσταντίνου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΜΑΣΤΡΟΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΜΕΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Ηλία (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΜΠΟΥΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΑΡΙΝΟΣ του Ηλία (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΠΗΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του Σταύρου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-ΤΣΟΛΑΚΕΛΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Αντωνίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΥ) του Φωτίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΤΖΑΦΟΛΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΑ (ΤΟΥΛΑ) του Αντωνίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΤΡΙΒΥΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ζαχαρία (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
XAΛΒΑΤΖΗ ΑΡΤΕΜΙΣ του Νεκταρίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Νικολάου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου) 
ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ-ΜΥΛΩΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Δημητρίου (εκλογική περιφέρεια Μοσχάτου)

EKΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑΥΡΟΥ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΑΡΑΒΑΝΟΠΟΥΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ του Μιχαήλ (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΒΙΔΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αγγέλου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΓΑΒΑΛΑ-ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΖΑΜΠΙΑ του Σταματίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΓΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Χρήστου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΚΑΝΙΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χαραλάμπους (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΚΑΤΣΟΥΦΡΟΥ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ (ΜΑΓΔΑ) του Δημητρίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ιωάννου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΜΑΜΩΝΑ-ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΡΑΣΜΙΑ του Γερασίμου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Αλεξάνδρου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΠΑΠΠΑΣ-ΚΑΡΓΙΩΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Γεωργίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Γεωργίου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) του Ανδρέου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χρήστου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου) 
ΧΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ιωάννου (εκλογική περιφέρεια Ταύρου)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

ΑΒΡΑΜΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου 
ΘΕΜΕΛΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ (ΣΤΕΛΛΑ) του Κρίτωνος 
ΚΑΠΕΛΕ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου 
ΚΟΥΜΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ευαγγέλου 
ΚΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ του Ανδρέου 
ΛΕΓΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) του Στυλιανού 
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου 
ΜΟΡΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σωτηρίου 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ-ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Αποστόλου 
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του Ευαγγέλου 
ΡΩΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Κωνσταντίνου 
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΥΡΟΥ 

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του Σπυρίδωνος 
ΓΚΙΟΚΑ Η’ ΣΠΙΤΣΙΕΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ του Μελετίου 
ΖΑΝΑΗΛΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΝΤΕΠΥ) του Γεωργίου 
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Φωτίου 
ΚΑΪΜΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αντωνίου 
ΚΑΝΙΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου 
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΪΑ (ΤΖΙΛΥ) του Εμμανουήλ
ΚΩΤΟΓΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αγγέλου 
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου 
ΠΟΓΚΑ ΕΛΕΝΗ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΛΕΝΑ) του Βλασίου 
ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Εμμανουήλ 
ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του Παναγιώτου

ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΠΑ...

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο εφετινό τίτλο στο βόλει, αφού νίκησε τον Παναθηναικό στο σουπερ καπ στη Σαντορίνη, με 3-1 σετ. Οι «πράσινοι» πήραν το πρώτο σετ με 25-18, αλλά ο Ολυμπιακός επικράτησε στα επόμενα τρία με 25-15, 25-21, 25-18. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα...
αναδείχτηκε ο Τζούριτς. Ολυμπιακός (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 14 (8/20 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι, 55% υπ. - 35% άριστες), Γιαμπλόνσκι 8 (8/20 επ., 62% υπ. - 25% άριστες), Ζέκοφ 1, Κραλ 7 (3/9 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 29 (22/39 επ., 6 μπλοκ, 1 άσο), Κουζούνης -λ 77% υπ. - 43% άριστες / Φιλίποβ, Φράγκος, Κοκκινάκης Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ψάρρας 2, Πετρέας 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Καστάρ 2 (2/9 επ., 69% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 48% άριστες) / Ντονάς 1 (1/5 επ.), Μηνούδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 83% υπ. - 83% άριστες), Κόβατς, Γκενς 3 (2 άσοι)

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_4127.html

Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού ήταν ο Φετφατζίδης!

Το πρόσωπο των ημερών είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης. Σύσσωμος ο αθλητικός τύπος φιλοξενεί αφιερώματα στο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τα Σούρμενα στην Παιανία, ξανά πίσω και τελικά στον Ολυμπιακό...
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών που είτε πέρασαν από τις ...
ακαδημίες των μεγάλων ομάδων, είτε δεν αποκτήθηκαν ποτέ γιατί δεν εκτιμήθηκε το ταλέντο τους.
Έτσι και ο Γιάννης Φετφατζίδης το 2000 πέρασε την πόρτα της Παιανίας, αγωνίστηκε με την ομάδα Τζούνιορ στις 25/02/2000 σε φιλικό κόντρα στον Κόσμο Βορείων Προαστίων, σκόραρε αλλά δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό.
Εκείνη την περίοδο η πολιτική στις ακαδημίες των "πράσινων" άλλαξε και οι νεαροί παίκτες της ομάδας τζούνιορ έφυγαν από την ομάδα.
Ο 10χρονος τότε "Φέτφα" επέστρεψε στα Σούρμενα και συνέχισε την προσπάθεια του. Νεντίδης και Ζελενίτσας τον εντόπισαν και δύο χρόνια μετά τον πήραν στο Ρέντη.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Φετφατζιδης έκανε ντεμπούτο στις 31/10/2009 κόντρα στον Ατρόμητο, όταν τραυματίστηκε ο Λεντέσμα και κλήθηκε ο πιτσιρικάς να τον αντικαταστήσει στην αποστολή.
Έκτοτε έχει 11 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ πλέον έχει και 2 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα των ανδρών.
newsit.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_656.html#ixzz12VMdmmZ1

Πάπας: Carla μακριά από το Βατικανό!

Στις αρχές του μήνα η Carla Bruni έφαγε πόρτα από το Βατικανό, όταν η πρώτη κυρία της Γαλλίας, είχε προειδοποιηθεί να μείνει μακριά από το Βατικανό - από τον ίδιο τον Πάπα...
Ο πρόεδρος Sarkozy είχε μια...
συνάντηση 30 λεπτών με τον Ποντίφικα, και οι αξιωματούχοι έστειλαν ένα μήνυμα στην γαλλική πρεσβεία που έλεγε: «Η Carla Sarkozy δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Βατικανό»...
Το μήνυμα που οδήγησε την Carla να μείνει στο Παρίσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν αποτέλεσα του φόβου του Πάπα, μήπως παλιότερες γυμνές φωτογραφίες της Carla, έρθουν στην δημοσιότητα...


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/carla.html#ixzz12VMMErhW
Απάντηση Καγιά για το στημένο ξύλο

Στο διαφημιστικό τρέϊλερ που προβλήθηκε στο τέλος του πρώτου επεισοδίου την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, είδαμε την η Βίκυ Καγιά να διαπληκτίζεται με ένα μοντέλο στην διάρκεια φωτογράφισης. Το μοντέλο παρεξηγείται και στο τέλος οι δυο τους έρχονται στα χέρια. Σκηνή με ξύλο και ξεμάλλιασμα κανονικό, που καμία σχέση δεν έχει με την comme il faut Βίκυ που όλοι γνωρίζουμε!

Το δε μοντέλο από την άλλη, με μαγιό, κολάν και ζακέτα, άψογα μακιγιαρισμένη και τέλεια χτενισμένη, δεν διστάζει να πέσει μέχρι και κάτω προκειμένου να δείρει -στην κυριολεξία- την παρουσιάστρια.

Λίγες ώρες μετά, άρχισαν οι αντιδράσεις του τύπου «σκοτώνονται στο Next Top Model τα μοντέλα», «άγριο ξύλο στο ριάλιτι μοντέλων», «η Βίκυ αγρίεψε» και άλλα τέτοια. Εκτός από τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο, όμως, η Βίκυ Καγιά ρωτήθηκε και στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου και του Σπύρου Χαριτάτου, όπου ήταν καλεσμένη πριν από λίγες ημέρες, αλλά απάντηση δεν έδωσε.

Την απάντησή της την έδωσε μέσω του twitter της, όπου σε άπταιστα Greeklish δήλωσε πως δεν πλακώθηκαν στα αλήθεια, αλλά και πως δεν είναι ούτε τρικ για να ανεβάσουν τα νούμερα της πρεμιέρας.  Μας προτρέπει, δε, να δούμε το επεισόδιο, για να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη.

«Den plakothika me to koritsi tou NTM k oute kanoume tricks Gia tiletheasi…watch it next week k tha katalavete…! Ta fenomena apatoun!», έγραψε η Βίκυ.

Βεβαίως, καλή παραγωγή το Next Top Model, πολύ καλή και αξιόλογη. Όμως, όταν σε βάζουν «απέναντι» από το Νησί, που έχει κοστίσει 4 εκατομμύρια ευρώ, που έχει ως συντελεστές τα μεγαλύτερα ονόματα ηθοποιών, τεχνικών και ειδικών και οπτικά και ηχητικά εφέ, πρέπει να το περιμένεις ότι δεν θα πάς και τόσο καλά. Εκτός αν αρχίσεις τα μαλλιοτραβήγματα για να δεις… φως στο τούνελ.
http://www.star.gr/
Κλεοπάτρα σε 3D θα γίνει η Angelina Jolie


Την Κλεοπάτρα σε τρεις διαστάσεις θα ενσαρκώσει η Angelina Jolie, καθώς ανακοινώθηκε η συνεργασία της με τον δημιουργό του «Avatar», James Cameron, για επική ταινία με θέμα την θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου! Όσο για τον Μάρκο Αντώνιο; Πιθανόν να τον ενσαρκώσει ο Brad Pitt!

Μετά το «Mr. & Ms. Smith», οι Brangelina φαίνεται πως ετοιμάζονται να επιστρέψουν ως ζευγάρι στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, η «καυτή» ηθοποιός εξέφρασε ήδη την επιθυμία ο σύζυγός της στη ζωή να υποδυθεί τον σύντροφό της στην ταινία!

Ο παραγωγός  Scott Rudin αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου της Stacy Schiff «Cleopatra: A Life», που μιλά για την ζωή και τους έρωτες της βασίλισσας της Αιγύπτου και ανέθεσε στον πολυβραβευμένο Cameron να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη σε 3D! Μάλιστα, το σενάριο κοντεύει να ολοκληρωθεί από τα χέρια του Brian Helgeland.

Για την ιστορία, την Κλεοπάτρα που έγραψε κινηματογραφική ιστορία υποδύθηκε το 1963 η Elizabeth Taylor, με τον Richard Burton να κάνει τον Μάρκο Αντώνιο. Τότε ήταν κι αυτοί ζευγάρι στη ζωή... Τυχαίο; Δεν νομίζω!

http://www.star.gr/life_style/64586

Tα μελλοντικά σχέδια της Καλομοίρας


Στο στούντιο ηχογράφησης βρίσκεται, τον τελευταίο καιρό, η Καλομοίρα, προετοιμάζοντας τα νέα της τραγούδια.

Στα μελλοντικά σχέδιά της περιλαμβάνεται μία συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision. Η ίδια δήλωσε: «Η Eurovision ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Έχω αποκομίσει μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις από αυτό. Αν είχα ένα κομμάτι που θα με έκανε να ξετρελαθώ μόλις το ακούσω, σίγουρα θα ξαναπήγαινα!».

Άραγε θα έλεγε «ναι» για να τραγουδήσει σε συναυλία στην Τουρκία;

H 25χρονη τραγουδίστρια είπε: «Φυσικά! Έχω πάει στην Τουρκία πολλές φορές και έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους εκεί. Έκανα εκεί και το video για το «Please don’t break my heart» με τον Fat Man Scoop. Η αλήθεια είναι ότι επρόκειτο να δώσω μια συναυλία στην Τουρκία πέρυσι, αλλά συνέπεσε με την ημέρα μιας σημαντικής απονομής βραβείων και δεν μπόρεσα να το κάνω».

http://www.zougla.gr/

Ρεκόρ ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές


Διπλάσιοι από πέρυσι αναμένεται να είναι φέτος οι φοιτητές που θα υποβάλουν αίτηση για τη μετεγγραφή τους σε τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ήδη 8.955 φοιτητές έχουν υποβάλει ηλεκτρονικές αιτήσεις, ενώ πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τους 7.500. Ο τελικός αριθμός των φοιτητών που αιτούνται μετεγγραφή θα είναι σαφώς μεγαλύτερος, καθώς δεν έχουν προστεθεί ακόμη οι αιτήσεις που γίνονται στις γραμματείες των σχολών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 20 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 27 Οκτωβρίου οι φοιτητές αναμένεται να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για το αν έγινε δεκτή η αίτησή τους ή όχι.

http://www.zougla.gr/

Ντοπαρισμένοι νέοι!

 Δύο 17χρονοι αρσιβαρίστες βρέθηκαν ντοπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης!


Οι κακές συνήθειες πρέπει να κόβονται νωρίς! Δυστυχώς στον αθλητισμό ισχύει το αντίθετο. Δύο 17χρονοι αρσιβαρίστες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη, πιάστηκαν ντοπέ.
Πρόκειται για τον Ουζμπέκο Νουρμπέκ Χακούλοφ και τον Τζόνι Πιλάι από τον Ισημερινό. Καταντροπιασμένη η ΔΟΕ αφού δεν περίμενε ότι θα υπάρχουν θετικά δείγματα σε αγώνες εφήβων, ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει τους ανθρώπους που χορήγησε απαγορευμένες ουσίες στους αθλητές.
Η ΔΟΕ διενήργησε 1.231 ελέγχους πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Οι 1.097 αφορούν ελέγχους ούρων και 134 είναι έλεγχοι αίματος.

http://sport.gr.msn.com/
 ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ! ΚΩΣΤΑ

Έφυγε  από την ζωή ο Κώστας Καφάσης. Ο τραγουδιστής χτυμημένος από την επάρατο νόσο δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη με τη ζωή.


Γεννημένος σε ένα χωριό της Καρδίτσας, σε νεαρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα για να ασχοληθεί αρχικά με την ηθοποιία και έπειτα με το τραγούδι. Το 1965 έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στο «Ακροπόλ» και συγκεκριμένα στην επιθεώρηση «Αυλή και πεζοδρόμιο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου. Το 1971 άρχισε να τραγουδά στην περίφημη μπουάτ «Κατακόμβη» της Πλάκας και ένα μήνα μετά ο Κώστας Πρετεντέρης τον κάλεσε να παίξει το ρόλο του «Ιωνάθαν» στη  σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Η γειτονιά μας».  Παράλληλα, άρχισε να τραγουδάει σε μεγάλα μαγαζιά,  πλάι στις  Ρίτα Σακελλαρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μαίρη Λίντα,  Καίτη Ντάλι.  Μεγάλη επιτυχία γνώρισε  στο κέντρο «Φαληρικόν», όπου εμφανιζόταν πλάι στη Σωτηρία Μπέλλου, τον Σπύρο Ζαγοραίο και τη Φωτεινή Μαυράκη. Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες «Μαριχουάνα stop», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Φίφης ο αχτύπητος», «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», «Το πιο λαμπρό αστέρι» και «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».   Δισκογραφικά συνέδεσε το όνομά του με τον Κώστα Ψυχογιό, που του έγραψε τραγούδια που έγιναν επιτυχίες όπως το πολύ δημοφιλές «Γέλα κυρία μου».  Στον κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις με αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Θόδωρος Μαραγκός.

Φιλμογραφία
Ισοβίτες – Boobheads (2008) [διευθυντής φυλακών]
Μη μου άπτου (1996) [(αστυνομικός)]
Ο Δραπέτης του Φεγγαριού (1994)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μαριχουάνα stop! (1971) [Σπύρος]
Καλώς ήλθε το δολλάριο (1967) [Δημήτρης]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Ο Πουλημένος Άνθρωπος (1967)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)
Η Βουλευτινα (1966)
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Καζάκος]
Σειρές που έπαιξε:
7 θανάσιμες πεθερές : Η Αρβανίτισσα πεθερά2007-08 MEGA
7 θανάσιμες πεθερές : Οι συμπεθέρες 2005-06 MEGA
Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
Δισκογραφία
Γέλα κυρία μου (1975)
Κατάλαβέ με (1976)
Σκέφτομαι εσένα (1977)
Σ’ αγαπώ (1978)
Πώς να φύγω (1979)
Και ποιός φταίει (1981)
Τα καλύτερα (1981)
Ερωτικά επειδσόδια (1983)
Συνείδησή μου (1985)
Ανοιχτά παράθυρα (1989)
Γέλα κυρία μου –Τα καλύτερα (1999)
Τραγουδώντας τις εποχές (1995)
Καφάσης Κώστας – Επιτυχίες (2000)
21 Μοναδικές επιτυχίες (2007)




Γέλα κυρία μου      

Στίχοι: Κώστας Ψυχογιός
Μουσική: Τάκης Μουσαφίρης
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Καφάσης


Γέλα κυρία μου, γέλα μαζί μου
γέλα κυρία μου, γέλα καλή μου

Ξένος εγώ, έξω απ' τον κόσμο σου
περαστικός μπήκα στον δρόμο σου
κι είχα το θράσος να σ' αγαπήσω, αϊτέ
κοίτα η καρδιά μου τι μου ζητάει
έναν αλήτη ποιος τον μετράει
κι αν αγαπάει, ποιος τον νοιάζεται ποτέ

Γέλα κυρία μου, γέλα μαζί μου
γέλα κυρία μου, γέλα καλή μου

Ξένος εγώ, λίγη ταυτότητα
δίχως καυτή προσωπικότητα
κι είχα την τρέλα να σε λατρέψω, αϊτέ
Κοίτα η καρδιά μου λάθη που κάνει
έναν αλήτη κι αν θα πεθάνει
από αγάπη ποιος τον νοιάζεται ποτέ

Γέλα κυρία μου, γέλα μαζί μου
γέλα κυρία μου, γέλα καλή μου






http://camerastyloonline.wordpress.com/
 http://www.youtube.com/user/georkost81
http://www.facebook.com/groups/edit.php?members&gid=19179764926

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

«Δε φεύγει ο στίβος»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου υπερασπίστηκαν την άποψη πως ο στίβος θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και μετά τη λήξη της "γιορτής" του παγκόσμιου αθλητισμού της αγγλικής πρωτεύουσας το 2012.

Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Τότεναμ ανακοίνωσε πως διαπραγματεύεται τη χρήση του σταδίου μετά τους Ολυμπιακούς, χωρίς, όμως, τη διατήρηση των κουλουάρ, αφού θέλει να το κάνει καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Για το ίδιο στάδιο δείχνει να ενδιαφέρεται και η Γουέστ Χαμ.

Η Μάργκαρετ Φορντ, εκ μέρους των διοργανωτών, τόνισε σχετικά με το ζήτημα: «Ένα από τα κριτήρια για την παραχώρηση του σταδίου και την μεταολυμπιακή χρήση του ήταν να μας απαντούν οι σύλλογοι που το ζητούν για το πως θα διατηρήσουν την ολυμπιακή υπόσχεση για κληρονομιά στον κλασικό αθλητισμό. Και ο όρος αυτός δεν έχει αλλάξει».

Ο αρμόδιος υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Χιουζ Ρόμπερτσον, συμπλήρωσε πως: «Ο κλασικός αθλητισμός ήταν απόλυτα συνδεδεμένος με την υποψηφιότητά μας και η υπόσχεση αυτή θα τηρηθεί προς την IAAF».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

http://www.sport-fm.gr/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΔΗΜΑΡΧΟΥ 
«ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»
 «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»
14 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ,ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΑΛΘΕΑ»ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑΥΡΟΥ.
«Κοντά στις ευαίσθητες -κοινωνικά- ομάδες!»

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε εμπράκτως, με την επίσκεψή του στο ίδρυμα “Αλθέα”, ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.
«Επισκεφθήκαμε το ίδρυμα “Αλθέα”, ένα ίδρυμα που κάνει σπουδαίο κοινωνικό έργο και βρίσκεται στα όρια του δήμου μας. Η δημοτική Αρχή από 1ης 1ου θα βρίσκεται κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που έχει να κάνει με την κοινωνική αποστολή, οποιουδήποτε φορέα. Άλλωστε με τον Καλλικράτη οι νέοι και διευρυμένοι δήμοι οφείλουν να έχουν ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτής της επισκέψεως να συγχαρώ όλο το προσωπικό του ιδρύματος “Αλθέα” γι’ αυτήν την σπουδαία δουλειά η οποία γίνεται καθημερινώς!»
Φροντιστήριο στην Jolie έκανε ο Clint Eastwood
Τα «φώτα» του στην Angelina Jolie για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο έδωσε ο Clint Eastwood, που μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει και την ταινία «Οι Σημαίες Των Προγόνων Μας» που μεταδίδεται τηλεοπτικά για πρώτη φορά από το Star σήμερα, Παρασκευή, στις 21:00.

Η Angelina και ο Clint διατηρούν φιλικές σχέσεις μετά την συνεργασία τους στην ταινία «Changeling» το 2008. Έτσι, η σέξι ηθοποιός βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για να λύσει τις απορίες της και να μάθει τα μυστικά της σκηνοθεσίας!

«Η συμβουλή μου είναι να κοιμάται περισσότερο από τους ηθοποιούς», δήλωσε ο 80χρονος κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου παραβρέθηκε για την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Hereafter». «Και να κάνει καλό μάνατζμεντ, να ξέρει τι θέλει, να ξέρει τι ζητά και να το κυνηγάει», πρόσθεσε.

Αυτό τον καιρό, η 35χρονη ηθοποιός βρίσκεται στη Βουδαπέστη, όπου σκηνοθετεί και υπογράφει την παραγωγή και το σενάριο μιας ταινίας που αναφέρεται σε μία ιστορία αγάπης μεταξύ μιας Βόσνιας και ενός Σέρβου στρατιώτη κατά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Clint εξέφρασε θετική γνώμη για το σκηνοθετικό εγχείρημα της Angelina: «είναι μία πολύ ευφυής κοπέλα... Ξέρω ότι θα τα πάει περίφημα. Κατέχει πολύ καλά την επαγγελματική ηθική και είναι πολύ έξυπνη. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνει», κατέληξε ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Όσο εκείνη πάντως γυρνά στη Βουδαπέστη, ο Clint ετοιμάζει την νέα του ταινία, «Hoover», μια βιογραφία για την προσωπική ζωή του διευθυντή του FBI J. Edgar Hoover (τον οποίο θα υποδυθεί ο Leonardo Di Caprio) και του προστατευόμενού του Clyde Tolson, που θα βγει στις αίθουσες το 2012.

http://www.star.gr/

Οι περιπτερούχοι θα κάνουν απεργία πείνας


Και τριήμερη πανελλαδική απεργία.Έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει, την ...Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, την απεργία πείνας η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος.

Οι περιπτερούχοι διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους και κυρίως τη συρρίκνωση του ποσοστού κέρδους τους μετά την αύξηση του ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού.

Εκτός από την απεργία πείνας που θα διαρκέσει μία μέρα, οι περιπτερούχοι θα προχωρήσουν και σε τριήμερη πανελλαδική απεργία που θα ξεκινήσει την ημέρα της απεργίας πείνας στις 22 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.
newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4800.html

Ανήλικος βίασε συμμαθήτριά του


Σοκ στα Χανιά.
Η είδηση προκαλεί ανατριχίλα και αποτροπιασμό. Ανήλικος βίασε... 15χρονη συμμαθήτριά του στα Χανιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά την καταγγελία της οικογένειας του κοριτσιού, ενώ ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού. Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.
newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2695.html

Άνοιξε έπειτα από 45 χρόνια το οδόφραγμα Κάτω Πύργου-Λιμνίτη στην Κύπρο

Έπειτα από 45 χρόνια άνοιξε το οδόφραγμα Κάτω Πύργου-Λιμνίτη στην απομακρυσμένη περιοχή Τηλλυρίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει νέα πνοή για πρόοδο και συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Το σημείο διέλευσης εγκαινίασαν σε ειδική τελετή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου. Στην τελετή αφέθηκαν συμβολικά ελεύθερα δύο περιστέρια.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο Φρανκ Ούρμπαντσικ και ο αναπληρωτής Διευθυντής του περιφερειακού γραφείου της UNDP, Χαολιάγκ Χου.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στην τελετή, εξέφρασε την ευχή η διάνοιξη του σημείου διέλευσης να δώσει ώθηση για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας και υπογράμμισε πως «ύψιστος στόχος μας ήταν και παραμένει η επίτευξη συνολικής λύσης».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ανέφερε πως αυτό το βήμα θα συμβάλει σε μια υγιή βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, και πως το συγκεκριμένο σημείο διέλευσης θα ωφελήσει περισσότερο τους κατοίκους του Πύργου που θα φθάνουν πιο γρήγορα στη Λευκωσία και για λόγους υγείας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε είπε πως η ΕΕ στηρίζει απόλυτα τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ανέφερε δε πως υπάρχει πρόοδος στην Κύπρο, επισημαίνοντας πως αυτό είναι εξαιρετικό και πολύ ενθαρρυντικό. «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορείτε να αφαιρέσετε την 'πράσινη γραμμή' και να μείνει μόνο το πράσινο του τοπίου προς όφελος του λαού», είπε.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως πολλοί είχαν πει πως αυτό το έργο δεν θα γινόταν κατορθωτό. «Οι απαισιόδοξοι είχαν λάθος», ανέφερε.
 
ΤΟ ΒΗΜΑ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/45_15.html

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ: "ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ"

Να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά τη διάρκεια ανοικτής συζήτησης μεταξύ των εξαγωγέων, ο υπουργός σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι στην αγορά της Ελλάδας υπερτιμολογούνται προϊόντα μέχρι και 30% σε σχέση με την τιμή πώλησής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες...

Σε διαβούλευση ο αναπτυξιακός νόμος Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα περιλαμβάνει ειδικά μέτρα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, για τη νεανική επιχειρηματικότητα και για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο «κίνημα των νέων επιχειρηματιών» που είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει. Τέσσερις προτεραιότητες Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις τέσσερις προτεραιότητες στις οποίες θα στηριχθεί η πολιτική του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων: - τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, - την ενίσχυση της καινοτομίας, - την ενίσχυση της ρευστότητας, - τον έλεγχο της αγοράς. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας το νομοσχέδιο για τη μετονομασία του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, στο οποίο θα εισφερθούν 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ -όπως επισήμανε- θα κινητοποιήσει επιπλέον τραπεζικά κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ. «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» Στο ΕΤΕΑΝ εντάσσεται το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που χρηματοδοτεί το αντίστοιχο πρόγραμμα και στο οποίο εισφέρθηκαν ήδη 460 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και έγιναν προσφορές ύψους 500 εκατ. ευρώ από 7 ελληνικές τράπεζες. Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών, μετά και την πρόσφατη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναμένεται να υπογραφούν οι γραπτές δεσμεύσεις από τις τράπεζες για τη διοχέτευση στην αγορά του 30% από τις εγγυήσεις που τους έχουν εκχωρηθεί από το Δημόσιο. Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και θα υπάρξουν δράσεις για την υπέρβαση της κρίσης με την αναμόρφωσή του στις αρχές του 2011. Τέλος, προανήγγειλε την ίδρυση Ταμείου Εξωστρέφειας η μορφή του οποίου θα καθοριστεί μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αντίστοιχος διάλογος θα γίνει και για άλλους εξαγωγικούς φορείς όπως ο ΟΠΕ.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9548.html

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η ελληνοϊσραηλινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Μάχης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Σκοπός των ασκήσεων έρευνας και διάσωσης μάχης είναι το εμπλεκόμενο προσωπικό να φέρει πίσω όποιο πλήρωμα βρέθηκε σε κίνδυνο γρήγορα και με τη μέγιστη ασφάλεια...
 Η άσκηση διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου στη βόρεια, δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, καθώς και στο Ιόνιο πέλαγος σε 24ωρη βάση, με τις κατευθύνσεις και οδηγίες του ΑΤΑ και του ΓΕΑ και με την υποστήριξη της 117 Πτέρυγας Μάχης. Την ευθύνη της οργάνωσης της άσκησης είχε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ). Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα απογειώνονταν από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Στην άσκηση συμμετείχαν μικτοί σχηματισμοί ελικοπτέρων ανόμοιου τύπου, τα οποία εκτέλεσαν απογειώσεις-προσγειώσεις σε διάφορα σημεία των περιοχών εξέλιξης της άσκησης, ενώ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις αεροσκαφών, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη προσομοίωση εκτέλεσης πραγματικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις συνοδείας-προστασίας των ελικοπτέρων, ενώ πραγματοποιήθηκαν προσβολές αεροδρομίων. Η ισραηλινή Αεροπορία συμμετείχε στην τελική φάση της άσκησης με δύο ελικόπτερα Apache και τρία Blackhawk, ενώ η ελληνική Αεροπορία με δύο Apache και ένα Super Puma , τα οποία πλαισίωναν τέσσερα αεροσκάφη F-16, ένα F-4 και ένα Mirage 2000-5. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν μεταφορικά αεροσκάφη από πλευράς Ισραήλ και ένα ελληνικό UH-1H για την υποστήριξη των ελληνικών Apache. Μετά το τέλος της άσκησης ακολούθησε αεροπορική επίδειξη των συμμετεχόντων αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Στις δηλώσεις του μετά την άσκηση, ο διοικητής του ΚΕΑΤ εξήρε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, ενώ από την πλευρά του ο Ισραηλινός αξιωματικός απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα διοικητή να επισκεφθεί το Ισραήλ για να συνεχίσουν την πολύ καλή συνεργασία τους. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_7859.html

Σύλληψη τριών ατόμων στον Πειραιά για κατοχή όπλων


Δύο άνδρες και μια γυναίκα, ξένης καταγωγής, κρατούνται και ανακρίνονται από την αστυνομία του Πειραιά για οπλοκατοχή. Στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία δύο χειροβομβίδες και δύο πιστόλια.
Επίσης, στη μονοκατοικία που διέμεναν στην περιοχή του Πειραιά, βρέθηκαν και δυο αυτόματα όπλα καλάζνικοφ.
Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε ύστερα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

http://www.enet.gr/

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τώρα οι ξανθές έχουν το δικό τους συνέδριο!


Από ξανθές γυναίκες θα «πλημμυρίσει» η Σόφια, στις 21 Οκτωβρίου, καθώς περισσότερες από 1.000 αναμένεται να είναι οι συμμετέχουσες στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ξανθών, που θα φιλοξενήσει για ένα τετραήμερο η βουλγαρική πρωτεύουσα.

Στις 23 Οκτωβρίου, οι ξανθές υπάρξεις θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας πορεία στους δρόμους της Σόφιας, με στόχο να είναι οι περισσότερες ξανθές που μαζεύτηκαν σε μία περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ξανθών Βουλγαρίας.

Ο στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, είναι να βελτιωθεί η θέση των ξανθών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό για την καλύτερη ξανθή παρουσία, αλλά και βραβείο για την πιο... έξυπνη ξανθιά! Όσο για τα ρούχα που θα φορεθούν στο συνέδριο είναι ροζ μπλουζάκι και λευκό παντελόνι σε συνδυασμό με ροζ αξεσουάρ.

Φυσικά, από το συνέδριο δεν θα λείψει ο διαγωνισμός για το καλύτερο ανέκδοτο, που αφορά τις ξανθές!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181821&cid=25


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»
13 Οκτωβρίου 2010






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΜΟΣΧΑΤΟΥ –ΤΑΥΡΟΥ 
ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΜΟΣΧΑΤΟΥ.

«Οραματιζόμαστε μία πόλη σοβαρή και σύγχρονη!»
Την «ραχοκοκαλιά του δήμου» -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της καθαριότητας- επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης [13/10], όπου και συνομίλησε με τους εργαζομένους κατά την έναρξη της βάρδιας εργασίας τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.
Συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν και άκουσε με προσοχή τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό του τομέα τους και των υποδομών του.Ο κ. Σπανάκης ζήτησε και έλαβε τις προτάσεις των εργαζομένων ώστε αυτές αφ’ ενός μεν να ληφθούν υπ’ όψιν και αφ’ ετέρου δε, να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του συνδυασμού για την επίτευξη του στόχου της σε όσον το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καθαριότητας στην πόλη.«Σήμερα επισκεφθήκαμε τον τομέα καθαριότητας του δήμου Μοσχάτου, την ραχοκοκαλιά του δήμου μας. Οι απαιτήσεις της σημερινής εποχής για βελτίωση του τομέα καθαριότητας είναι πολλές και εμείς ως νέα δημοτική Αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό. Η πόλη του Μοσχάτου αναπτύσσεται.
Η πόλη του Μοσχάτου έχει πρόσθετες ανάγκες. Επισκεφθήκαμε τους εργαζομένους, μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους. Από την 1η Ιανουαρίου, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με το σωματείο των εργαζομένων, θα δώσουμε μία νέα πνοή στην καθαριότητα, θα δώσουμε έναν νέο τρόπο εξυπηρέτησης στους πολίτες. Η καθαριότητα για την παράταξή μας είναι πρώτη προτεραιότητα και απαραίτητη προϋπόθεση για μία καλύτερη και πιο ποιοτική καθημερινότητα για τους δημότες μας, για την εικόνα μίας πόλης σοβαρής και σύγχρονης που οραματιζόμαστε.», είπε-μεταξύ άλλων- κατά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Βασίλης Σπανάκης.