Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Υπήρξε στην Κρήτη ο χαμένος παράδεισος;

 

Τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες του μουσείου φυσικής ιστορίας Κρήτης, έρχονται να ενισχύσουν τη θεωρία του τροπικού παραδείσου, πολλούς αιώνες πριν....

Στα Χανιά, βρέθηκε το αποτύπωμα μιας ύαινας που έζησε εκεί, πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια!
"Είναι η πρώτη πατημασιά μεγάλου σαρκοφάγου που έχει εντοπιστεί όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα" λέει στη ΝΕΤ ο παλαιοντολόγος Γιώργος Ηλιόπουλος.
Δεν είναι όμως μόνο η πατημασιά της ύαινας...

Οι επιστήμονες έχουν βρει αρκετά πετρώματα με φύλλα από σπάνια φυτά, που υπήρξαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Τότε, που η Κρήτη δεν ήταν ακόμα νησί αλλά ήταν ενωμένη με την Ηπειρωτική χώρα. Ανάμεσα στα σπάνια είδη, είναι και ένας εξωτικός φοίνικας...

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσει κάποιος και το Δεινοθήριο, το μακρινό συγγενή των σημερινών ελεφάντων που βρέθηκε στη Σητεία, έρχεται πολύ κοντά στη θεωρία του χαμένου τροπικού παραδείσου...


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=46174&catid=6

O Ποδηλατικός Γύρος...

O 19ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 6.000...
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/o_10.html
 

Πρόγνωση καιρού εβδομάδας‏...

Άστατος καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του http://www.k24.gr/ Αναλυτικά:
Δευτέρα
Αυξημένες νεφώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 9 έως 23, από 8 έως 22 στα κεντρικά, 5 έως 20 στα βόρεια και 13 έως 24 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο, νοτιοανατολικοί 3-6 μποφόρ στο Ιόνιο με...
 τάση ενίσχυσης από το απόγευμα.
Τρίτη
Βροχές κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα 2-3 βαθμούς.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-4 μποφόρ στο Αιγαίο, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ στο ιόνιο και τοπικά έως και 8 μποφόρ τις βραδινές ώρες.
Τετάρτη
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά όπου από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν βόρεια. Η θερμοκρασία σε άνοδο με τις μέγιστες τιμές στην ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, έως και 31 βαθμούς. Οι άνεμοι στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο μετά το μεσημέρι τα 7 μποφόρ.
Πέμπτη
Άστατος καιρός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη από δυτικές κυρίως διευθύνσεις 3- 5 μποφόρ και τοπικά έως και 7 μποφόρ.
Παρασκευή
Νεφώσεις σε όλη σχεδόν την χώρα με τοπικές βροχές στα κεντρικά ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες κυρίως διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πτώση, με τις ελάχιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στους 4-6 βαθμούς.
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος: http://www.k24.gr/
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1738.html
Σακκά-Ματσούκα: «Κούκλες ναι, σκοτωμένες όχι»
Πρεμιέρα ετοιμάζονται να κάνουν οι «Κούκλες» του Mega την ερχόμενη Τετάρτη. Το νέο -φιλόδοξο- σίριαλ ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη αλλά… οι «κακές» γλώσσες έχουν ήδη κάνει λόγο για μαχαιρώματα και τσακωμούς μεταξύ των πρωταγωνιστριών!

«Κούκλες ναι, σκοτωμένες όχι» απαντούν με αρκετή δόση χιούμορ δύο από τις «Κούκλες», η Λίνα Σακκά και Δήμητρα Ματσούκα (η Ράνια Σχίζα και η Μαρία Ζορμπά συνθέτουν την 4άδα) σε συνέντευξη τους στο TV Ζάπινγκ για τη σειρά και τον ρόλο τους.

«Στη σειρά είμαστε τέσσερις διαφορετικές γυναίκες: η Άννα από την επαρχία (Μαρία Ζορμπά), η ανερχόμενη δημοσιογράφος Κορίνα (Δήμητρα Ματσούκα), η δυναμική μεγαλοαστή Μιμή (Ράνια Σχίζα) και η Κατερίνα, ένα πρότυπο μητέρας και συζύγου την οποία υποδύομαι εγώ» σημειώνει η Λίνα Σακκά και συμπληρώνει: «Είναι πολύ σημαντικό που μιλάμε για πρόσωπα βγαλμένα από τη ζωή και όχι τίποτα ρόλους καρικατούρες. Οι σεναριογράφοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, και οι τέσσερις είναι γυναίκες που κινούνται ανάμεσα μας».

Η Δήμητρα Ματσούκα από την άλλη επιστρέφει μετά από καιρό στην τηλεόραση: «Δεν αγαπώ την τηλεόραση. Και αυτό γιατί -με κάποιες εξαιρέσεις- τα σενάρια των ελληνικών σειρών είναι παιδαριώδη. Είπα το «ναι» στις «Κούκλες» γιατί η πρόταση ήρθε από ένα σκηνοθέτη μόλις τριάντα ετών με όρεξη και πάθος και γιατί ήταν είναι ρόλος με τραγική, άναρχη και απρόβλεπτη κωμικότητα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον».

Στην ερώτηση για τη γυναικεία φιλία, η ξανθιά ηθοποιός είναι κάθετη: «τι σημαίνει δεν υπάρχει; Δε μπορώ τις γενικότητες, οι φιλίες είναι ειδικές και όχι… γενικές. Σαφώς και υπάρχει». Και η επόμενη ερώτηση, φυσικά, είναι για τη σχέση της με τη Δήμητρα Ματσούκα με την οποία έχει ακουστεί ότι είναι… στα μαχαίρια: «Δουλεύουμε σχεδόν καθημερινά σε εντατικούς ρυθμούς, σκληρά και επίμονα. Και παρά την πίεση, δεν έχει υπάρξει κανένας καυγάς. Απλά βγάζουν… ράδιο αρβύλες για να πουλάνε» σημειώνει η Λίνα Σακκά.

Ανάλογη είναι και η απάντηση της Δήμητρας Ματσούκα: «Αν και δεν έχω δημιουργήσει φιλίες καρδιάς από το χώρο μου, με τη Λίνα Σακκά έχουμε εξαιρετική σχέση. Αυτά που γράφονται είναι ανοησίες και ούτε καν θέλω να τα σχολιάσω…».

http://www.star.gr/media
Το κορίτσι του Ρονάλντο εξομολογείται
Η γοητευτική Ιρίνα Σάικ, το μοντέλο από τη Ρωσία και αγαπημένη του ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι επισήμως το κύριο πρόσωπο στις διαφημίσεις γνωστής εταιρίας εσωρούχων.

Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που έγινε γνωστή η σχέση της με τον διάσημο ποδοσφαιριστή, η Ιρίνα βλέπει μεγάλη ανοδική στροφή στην καριέρα της.

Είναι βέβαια και καλλονή, αλλά ο δεσμός της με τον πορτογάλο άσο της μπάλας, την έκανε πραγματικά περιζήτητη.

Μέσα στις προτάσεις που δέχθηκε λοιπόν το τελευταίο διάστημα είναι και αυτή να γίνει η βασική πρωταγωνίστρια στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστής ιταλικής εταιρίας εσωρούχων.

Η Ιρίνα είχε πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε διαφημίσεις της ίδιας εταιρίας, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις.

Το μοντέλο από τη Ρωσία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, όπου και αν εμφανιστεί. Αυτό συνέβη και στην πρόσφατη εμφάνισή της σε γκαλά γνωστού γυναικείου περιοδικού, όπου τα φλας πήραν κυριολεκτικά φωτιά.

Και ενώ όλα πάνε καλά, το 24χρονο μοντέλο δεν θέλει να ακούσει για γάμο και διαψεύδει τις φήμες που την θέλουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Ρονάλντο.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν την ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, ούτε και την ενοχλεί το γεγονός ότι ο καλός της απέκτησε γιο από άγνωστη μητέρα.

http://www.star.gr/

Αυτό το ποτήρι ..

Ο καθένας βλέπει διαφορετικά αυτό το ποτήρι! Δείτε πως βλέπει «αυτό το ποτήρι» ο ρεαλιστής, ο αλκοολικός ή το junkie..

Ο αισιόδοξος βλέπει το ποτήρι
μισογεμάτο.

Ο απαισιόδοξος το βλέπει μισοάδειο.

Ο ρεαλιστής το βλέπει μισογεμισμένο με νερό.

Ο αλκοολικός πιστεύει πως κάποιος θα πρέπει ήδη να έχει πιεί την βότκα από το ποτήρι.

Ο κριτικός πιστεύει ότι το ποτήρι είναι άσχημο.

Ο φιλόσοφος πιστεύει ότι το υγρό, το ποτήρι και η σχέση μεταξύ τους πρέπει να εξεταστούν από όλες τις πλευρές.

Ο Αμερικανός πιστεύει ότι το ποτό στο ποτήρι έπρεπε να είναι τίγκα στη ζάχαρη και η XXL πατάτες που το συνοδεύουν να έχουν ήδη έρθει δίπλα του.

Ο κυνικός δεν πιστεύει ότι υπάρχει τίποτα στο ποτήρι.

Ο κλεπτομανής πιστεύει πως το ποτήρι μάλλον χωράει στην τσέπη του.

Το junkie πιστεύει ότι το ποτήρι είναι κροκόδειλος.

Ο Χριστός πιστεύει ότι το νερό πρέπει να γίνει κρασί.

Ο μουσουλμάνος πιστεύει ότι το ποτήρο θίγει την θρησκεία του.

Το pswnio.gr πιστεύει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και είναι σίγουρος ότι ο ίδιος το μισογέμισε!

Η ξανθιά πιστεύει ότι το ποτήρι είναι κάτι σε στυλ για να πίνεις ας πούμε .

Ο φύτουκλας πιστεύει ότι το υγρό στο ποτήρι είναι μάλλο H2O .

Ο καλλιτέχνης πιστεύει ότι ποτήρι δημιουργεί μια ελεγχόμενο χωροχρονική ολοκληρότητα σε ένα παράδοξο περιβάλλον .

Ο ρατσιστής θέλει το ποτήρι έξω από την χώρα του.

Ο επαναστάτης πιστεύει ότι το ποτήρι πρέπει να σπάσει… και αν ραγίσει το γυαλί..


http://Pswnio.gr/


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html#more#ixzz121Jdwhrs

Το τελευταίο post ενός αγανακτισμένου blogger..

 
Εξωτερικός συνεργάτης του pswnio.gr, που η βοήθεια του ήταν πολύτιμη , μας έστειλε το συγκερκιμένο άρθρο..
Ασχολούμε με το blogging εδώ και 3 χρόνια, αρχικά ήμουν πολύ χαρούμενος καθώς έφτασα σε ένα σημείο που το μπλόγκ μου είχε γίνει αρκετά δημοφιλές με πάνω από 5.000 καθημερινούς επισκέπτες !
Αργότερα έβαλα και κάποιες
διακριτικές διαφημίσες φίλων μου , οι οποίες δεν ενοχλούσαν στην ανάγνωση των άρθρων .
Δεν κέρδιζα κάτι με όλο αυτό απλά το έκανα για μένα .. να νιώθω ότι κάποιοι θα διαβάσουν αυτά που γράφω!
Το τελευταίο καιρό όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς όλοι οι άχρηστοι και τεμπέληδες , έκαναν ένα free μπλογκ και αρχίζουν να κάνουν copy-paste ότι βρεθεί μπροστά τους για να γεμίσουν το μπλόγκ τους!
Το τίγκαραν και με εμπορικές διαφημίσεις και προσπαθούν να βγάλουν κέρδος εις βάρος των πραγματικών μπλόγκερς που ξοδεύουν ώρες ατελείωτες για γράψουν ένα άρθρο της προκοπής , ενώ οι τεμπέληδες μπλόγκερς με ένα copy-paste που δεν τους παίρνει πάνω από μισό λεπτό, δημοσιεύσουν ένα νέο άρθρο! Και μετά λένε συνεχή ροή …
Επίσης χαίρονται σε κάθε δημοσίευση ενός άρθρου , το οποίο ξαφνικά γίνεται δικό τους .. ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν γράψει ούτε μια δικιά τους λέξη στο μπλόγκ τους ! Όλα είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα μπλόγκς! Νευριάζω όταν βλέπω ένα μπλόγκ που δεν έχει ούτε ένα δικό του άρθρο , τον δικό του τρόπο σκέψης , την δικιά του ιδεολολογία .. υπάρχουν τόσα πολλά μπλογκς αλλά και τόσοι λίγοι bloggers!! Κάθε μέρα και ένας ακόμη άχρηστος .. φτιάχνει ένα μπλόγκ και το λέει δικό του .. ενώ στην πραγματικότητα δεν του ανήκει τίποτα από όσα έχει γράψει.. 5 λέξεις αν του δώσεις , δεν θα μπορέσει να τις βάλει στη σωστή σειρά..
Φυσικά υπάρχουν και οι πραγματικοί bloggers που επιλέγουν και διαβάζουν αυτά που αναδημοσιεύουν , σέβονται την πήγη και την αναφέρουν καθαρά , χωρίς διάφορες εξυπνάδες και με ενεργό link που οδηγεί στην αρχική πηγή και όχι στο άλλο τους μπλογκ που το έχουν για να καλύπτουν τις βρωμοδουλιές τους ή στο μπλόγκ του φίλου τους! Νομίζουν ότι αναφέροντας μια οποιαδήποτε πηγή.. είναι καλυμμένοι ! Έτσι μετά την 3 αναδημοσίευση, η πραγματική πηγή του άρθρου έχει χαθεί στο κόσμου του ιντερνετ και δεν ξέρει κανένας ποιος το έχει γράψει .. έτσι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουν την πηγή! Το άρθρο από εδώ και πέρα ανήκει σε όλους ..
Απορώ πως όλοι εσείς μπορείτε με τόση άνεση να κλέβετε πνευματικά δικαιώματα και να νιώθετε και περήφανοι για αυτό! Είμαι σίγουρος ότι.. αν έστω κάνατε μια προσπάθεια να γράψετε κάτι δικό σας .. θα αποτυνχάνατε και κανείς δεν θα πατούσε στο αποτυχημένο μπλόγκ σας!
Τώρα θα σας απαντήσω για ποιο λόγο είμαι αγανακτησμένος και γιατί αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ, το οποίο έγραψα στο pswnio.gr και όχι στο μπλόγκ μου για ευνόητους λόγους!
Είμαι αγανακτησμένος επειδή κάθε φορά που μπαίνω σε κάποιο μπλογκ τύπου «****iko»
στο blogspot, βλέπω και ένα δικό μου άρθρο, τις περισσότερες φορές με αναφορά λάθος πηγής , χωρίς καν πηγή .. και λίγες φορές με την πραγματική πηγή!
Αποφάσισα από εδώ και πέρα να μην μπαίνω καν στα μπλόγκς για να μην συγχίζομαι με την αρπαγή που βλέπω! Και φυσικά θα σταματήσω να γραφώ γιατί δεν υπάρχει λόγος να γράφεις κάτι που ξέρεις ότι θα το χάσεις και δεν θα σου ανήκει πια.. είναι ανώφελο! Και μάλιστα κάποτε είδα σχόλιο από αναγνώστη που έλεγε ότι έκλεψα άρθρο από άλλο μπλόγκ , ενώ το άρθρο ήταν δικό μου και το μπλογκ εκείνο το είχε πάρει από μένα! Δηλαδή η κατάσταση είναι να σκίζεις τα ρούχα σου..
Τέλος πάντων, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το blogging: Να στηρίζονται στα πόδια τους αν θέλουν να μην είναι ίδιοι με όλους τους άλλους.. γιατί από μπλόγκς έχει γεμίσει ο τόπος..
Με φιλικούς χαιρετισμούς!
Ο Τελευταίος Blogger !

 http://Pswnio.gr/


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/post-blogger.html#more#ixzz121J0I6SQ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

«Το δίλλημα των εκλογών του Νοεμβρίου είναι αν θα πάμε την χώρα μπροστά ή πίσω, αν θα στηρίξουμε υποψήφιους που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» ή αυτούς που πιστεύουν μόνο την καρέκλα τους», υπογράμμισε σε αποψινή του ομιλία στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως υποφέρουν πολλοί, όπως και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, τονίζοντας, ...
από την άλλη, ότι «προτιμώ την κριτική αυτή από το να αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ειδικότερα για τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη». «Δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να λυγίσει, είναι πατριωτικό μου καθήκον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στην αντιπολίτευση λέγοντας πως πολλοί από τα δεξιά η αριστερά μιλούν ενάντια στο Μνημόνιο και έκανε λόγο για «τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα χωρίς σκάγια», αντιπροτείνοντας ψήφο εξόδου από την επιτήρηση επειδή αλλάζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλλημα «κομπορρημοσύνης ή έργων», «άρνησης και ηττοπάθειας ή αισιοδοξίας» και «νέας αρχής για την έξοδο από το Μνημόνιο ή συντήρησης». Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κούφια λόγια περί ανυπακοής και αντίδρασης» και κάλεσε σε αντίδραση σε εκείνους που επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη. Αναφερόμενος στην ΝΔ ο κ. Παπανδρέου, είπε ότι είναι «ίδια με την χθεσινή ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι ως κυβέρνηση «συνειδητά εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, καθώς ακόμα και στις 2 Οκτωβρίου 2009 έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα». «Η μαγική λύση για την ΝΔ ήταν να σκάσει η ωρολογιακή βόμβα στα χέρια άλλων, όμως αυτό δεν έγινε γιατί κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την ΝΔ για «προκλητική άνεση με την οποία ασκεί κριτική», ενώ πρόσθεσε ότι «η δεξιά και η αριστερή συντήρηση δεν θέλουν καμία αλλαγή και η ιστορία θα τους κρίνει γι' αυτή τους την στάση». Ο πρωθυπουργός είπε ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, τονίζοντας από την άλλη, ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ για το έργο και όχι για τα λόγια, και χωρίς να λειτουργεί πελατειακά ή αυταρχικά συνδιαμορφώνει με τους πολίτες το αύριο». 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_3681.html

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Η απογοήτευση της κοινής γνώμης από την κυβερνητική πολιτική καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Kαπα Research που διενεργήθηκε τέσσερις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του γκάλοπ, την κυβερνητική φθορά δεν καταφέρνει να καρπωθεί η ΝΔ, που παραμένει σε χαμηλά ποσοστά...

Παρά τους πρώτους επαίνους που εισπράττει η κυβέρνηση από το εξωτερικό, τα ποσοστά δημοτικότητάς της εμφανίζονται χαμηλότερα σε σύγκριση με αυτά που κατέγραφε σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον περασμένο Απρίλιο. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δηλώνει λιγότερο ικανοποιημένη από το έργο της κυβέρνησης και λιγότερο αισιόδοξη ότι η χώρα θα καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση. Την αύξηση της κυβερνητικής φθοράς δεν καρπώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται περισσότερο την κυβέρνηση. Ειδικότερα, το 51,5% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 45,2% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού. Κατακόρυφη αύξηση καταγράφει το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο και τον μηχανισμό στήριξης (65,6%). Σε ερώτηση εάν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα εάν η ΝΔ είχε κερδίσει της εκλογές του 2009, η πλειοψηφία (44,9%) απαντά χειρότερα. Όσον αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Περιφέρεια Αττικής, ο υποψήφιος της ΝΔ Β.Κικίλιας καταγράφει «χαμηλή πτήση» (12,1%), ενώ ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γ.Σγουρός (20,1%) αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη -ειδικά σε β' γύρο- με τον Γ.Δημαρά (17,9%). Ακολουθούν, ο Αδ.Γεωργιάδης (9%), ο Θ.Παφίλης (8,1%), ο Αλ.Μητρόπουλος (7,9%), ο Γρ.Ψαριανός (3,5%) και ο Αλ.Αλαβάνος (3,1%). Κανέναν απαντά το 15,7% των ερωτηθέντων. Σε β' γύρο, μεταξύ Γ.Σγουρού και Β.Κικίλια, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 42,2% (έναντι 21,7% για τον υποψήφιο της ΝΔ), ενώ μεταξύ Γ.Σγουρού και Γ.Δημαρά, οι ερωτηθέντες προτιμούν τον ανεξάρτητο υποψήφιο με ποσοστό 45,2% (έναντι 28,9% για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ). Στο Δήμο Αθηναίων, ο Ν.Κακλαμάνης συγκεντρώνει 38,5% και ο Γ.Καμίνης το 26,3%. Στο Δήμο Πειραιά, ο Γ.Μίχας συγκεντρώνει 40,5%, ο Π.Μαντούβαλος 16,2% και ο Β.Μιχαλολιάκος 15,9%. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κ.Γκιουλέκας συγκεντρώνει 30,9% και ο Γ.Μπουτάρης 29%. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Π.Ψωμιάδης συγκεντρώνει 35,9% και ο Μ.Μπόλαρης 26,6%. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_9626.html

«Από τα 16 μου ήξερα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010, 12:50
Η Ελένη Καρποντίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, είναι το χαϊδεμένο παιδί της οικογένειας της και έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια.

Από μικρή ήξερε το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει, ενώ σαν πρότυπό της έχει την Τατιάνα Σταφανίδου.

Μιλώντας στο περιοδικό «Down Town» αποκαλύπτει την παρθενική της εμφάνιση στο γυαλί: «Η πρώτη φορά που βγήκα μπροστά από τις κάμερες ήταν στην εκπομπή "I Love TV" που παρουσίαζαν ο Φώτης και η Μαρία. Δεν μπορούσε να κάνει το γύρισμα ένας δημοσιογράφος και ζήτησαν από εμένα να τον αντικαταστήσω. Όμως ντρεπόμουν πάρα πολύ το γυαλί. Έτσι, για αρκετό καιρό, εμφανιζόμουν μόνο προφίλ. Ο κόσμος δεν ήξερε το πρόσωπό μου, αλλά μόνο το προφίλ μου!».

Η Ελένη είναι ερωτευμένη;

«Επιδιώκω να είμαι σχεδόν πάντα ερωτευμένη. Και αυτή τη στιγμή είμαι σε μια πάρα πολύ καλή φάση».

Ποια είναι όμως η μεγαλύτερη παραξενιά της;

«Η μεγαλύτερη παραξενιά μου είναι ότι είμαι υποχόνδρια και σιχαίνομαι πάρα πολύ. Έχω πάντα μαζί μου αντισηπτικά μαντιλάκια και θέλω να πλένω τα χέρια μου συνεχώς».

http://www.zougla.gr/

Πετρέλαιο... STOP




Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν οι καταναλωτές, αφού η Ομοσπονδία βενζινοπωλών αποφάσισε να μην επιτρέψει την διανομή πετρελαίου θέρμανσης, γιατί τα μέλη της δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή φόρου από τις παραδώσεις που έκαναν στις αρχές του 2010.

Οι βενζινοπώλες ζητούν να τους επιστρέφεται εγκαίρως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης γιατί, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και δεν μπορούν να κινηθούν. Επίσης ζητούν αλλαγή του συστήματος «Ήφαιστος» μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επιστροφή του φόρου.

Σημειώνεται ότι η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου και ο καιρός έχει ήδη επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα ευπαθείς ομάδες πολιτών, να έχουν ανάγκη θέρμανσης, ειδικά στα βόρεια της χώρας.

Σε αδιέξοδο οι διανομείς

Μιλώντας στην zougla.gr, οι συνδικαλιστές των βενζινοπωλών, διευκρινίζουν τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση.

Όπως, λένε, λόγω της ιδιορρυθμίας του φορολογικού συστήματος, είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή του ακριβότερου πετρελαίου κίνησης, δηλαδή περίπου 1,70 ευρώ, και να το πωλούν στην κανονική τιμή του, δηλαδή 0,70 λεπτά. Οι ίδιοι προπληρώνουν δηλαδή τον φόρο, τον οποίο το κράτος υποχρεούται να επιστρέψει μετά 3 εργάσιμες ημέρες, όπως προβλέπει η συμφωνία που εσύναψαν τον Ιανουάριο 2008 με την τότε κυβέρνηση.

Από την αρχή όμως του 2010, που την διαδικασία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης ανέλαβε να διεκπεραιώνει το ΚΕΠΥΟ, άρχισαν να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή των χρημάτων. Το γεγονός αυτό, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους βενζινοπώλες αφού τα ποσά για την αγορά καυσίμων είναι δυσβάστακτα. Όταν δε υπογράφουν επιταγές στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων, αυτές συχνά διαμαρτύρονται αφού δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν.

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα με αριθμούς, οι συνδικαλιστές αναφέρουν ενδεικτικά στη zougla.gr, ότι για ένα βυτιοφόρο 33.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να καταβάλουν στις εταιρείες περίπου 39.000 ευρώ. Το πετρέλαιο αυτό θα το πουλήσουν 23.000 ευρώ και σε τρεις εργάσιμες θα πρέπει να εισπράξουν επιστροφή 16.000 ευρώ, τα οποία έχουν καταβάλει από την τσέπη τους. Αν τα χρήματα καθυστερήσουν ημέρες ή και εβδομάδες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγουν σε υψηλότοκο τραπεζικό δανεισμό, ή να μην συνεχίσουν τις διανομές λόγω έλλειψης κεφαλαίου.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται μετά τις τελευταίες αυξήσεις, επειδή ο ειδικός φόρος ανά 1000 λίτρα από 323 ευρώ που ήταν πριν λίγους μήνες, σήμερα έχει ανέλθει στα 481 ευρώ, αφού αυξήθηκε από τα 0,50 λεπτά στα 0,70 ανά λίτρο.

Το πρόβλημα εντείνεται, μετά την κάθετη πτώση των πωλήσεων κατά 30% και της κερδοφορίας κατά 50% που σημειώνεται μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές.

Οι βενζινοπώλες προειδοποιούν

Για το νέο αυτό πονοκέφαλο των καταναλωτών, αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου που βλέπει την λαϊκή δυσαρέσκεια συνεχώς να διογκώνεται, μίλησε στη zougla.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κιούσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κιούσης, αναφέρεται στα προβλήματα των βενζινοπωλών, λέει ότι αυτοί έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση από τον περασμένο Μάιο, με 6 διαφορετικά έγγραφα και υπομνήματα, τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσμα και κάνει λόγο για «σοβαρά προβλήματα» που θα προκύψουν αν δεν δοθεί λύση στο ζήτημα.

http://www.zougla.gr/

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010


Με τον καλύτερο τρόπο έκανε και με πολύ κόσμο  ο Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου τα Καζανέματα το Σάββατο  το απόγευμα στα
γραφεία του Συλλόγου Θερμοπυλών 12.

Μας διασκεδάσε το συγκρότημα
...του Γιώργου Λαγουδάκη. 


Προσφέρηκε  άφθονη ρακί.....


Ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη...Μπραντ - Αντζελίνα

Πέντε χρόνια μετά τη συνάντησή τους στη μεγάλη οθόνη, η οποία αποτέλεσε την αφορμή της γνωριμίας τους και του έρωτά τους, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά.

Το «Mr & Mrs Smith» έφερε κοντά τους δύο πιο σέξι σταρ του πλανήτη, με αποτέλεσμα εκείνος να πάρει γρήγορα διαζύγιο από την Τζένιφερ Άνιστον, και σήμερα να έχει δημιουργήσει με την Αντζελίνα μία οικογένεια με 6 παιδιά.

Ο 47χρονος Μπραντ και η 36χρονη Αντζελίνα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, θα συμπρωταγωνιστήσουν στην ταινία «The Tiger», του σεναριογράφου Γκιγιέρμο Αριάγα (ο Μπραντ έχει συνεργαστεί ξανά μαζί του στην ταινία «Babel»).

Αυτή την περίοδο, η Αντζελίνα σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία στη Βουδαπέστη. Μαζί της βρίσκονται τα 4 μεγαλύτερα παιδιά της (ήδη τα έγραψε σε ιδιωτική σχολείο της πόλης) ενώ μόλις πήγε και ο Μπραντ να τη συναντήσει μαζί με τα δίδυμα μωρά τους. Η οικογένεια διαμένει σε έπαυλη με 10 δωμάτια έξω από την πόλη.

yupi.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5979.html

 ..hackers...

Από το http://www.secnews.gr/  

Hackers απέσπασαν 3 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς
37 άτομα κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ για την κλοπή περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα από ένα περίπλοκο διεθνές τραπεζικό σύστημα που μόλυνε υπολογιστές με ιό, ώστε ένας επιτιθέμενος να μπορεί να αντιγράψει ότι πληκτρολογεί ο χρήστης και να κλέψει τα χρήματα από online τραπεζικούς λογαριασμούς.
Οι hackers έστελναν e-mails σε μικρές επιχειρήσεις, τα οποία περιελάμβαναν το Trojan Zeus. Αυτός ο ιός ενσωματώνεται στον υπολογιστή του θύματος, και...
 επιτρέπει στους εγκληματίες να παρακολουθούν κάθε πληκτρολόγηση και έτσι έκλεβαν τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών λογαριασμών. Στη συνέχεια μετάφεραν μικροποσά σε λογαριασμούς συνεργών τους, οι οποίοι αποκαλούνται «money mules», και οι τελευταίοι με την σειρά τους τα έστελναν στους hackers.
Το αστυνομικό τμήμα της Νέα Υόρκης διερευνούσε μία ύποπτη μεταφορά 44.000 δολαρίων από μια τράπεζα του Bronx και οι αστυνομικοί κατάλαβαν γρήγορα ότι πρόκειται για κλοπή και αυτό που έβλεπαν ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έτσι ζήτησαν βοήθεια από το FBI και άλλους διεθνείς συνεργάτες καταπολέμησης της εγκληματικότητας. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/hackers.html

Ανήθικη πρόταση

Με άλλες "μεγάλες προσδοκίες" φαίνεται πως ξεκίνησε τη συνάντησή της η ηθοποιός Gwyneth Paltrow με ανώτατο στέλεχος της βιομηχανίας του Hollywood σε ένα ίσως από τα πρώτα της ραντεβού με τον...
καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο η κατάληξή προκάλεσε αμηχανία στην ίδια, καθώς το στέλεχος τής πρότεινε να ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους στο κρεβάτι του.
"Μου πρότεινε να περάσω από κρεβάτι του" ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle η 38χρονη ηθοποιός, χωρίς βέβαια να κατονομάζει πρόσωπα.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στην ταινία Shakespeare in Love, δηλώνει πάντως πως αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση που της έγινε.
Σύμφωνα με τη Gwyneth, αυτό συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν βρισκόταν ακόμα στα πρώτα της βήματα και σκέφτηκε πως δεν κατάφερνε να επιτύχει τίποτα αν τα πράγματα στο Hollywood κανονίζονται με αυτόν τον τρόπο.


news247


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3370.html#ixzz11wTqx2Yp

Κρεμμύδι εναντίον κακής χοληστερόλης

Το ταπεινό κόκκινο ξερό κρεμμύδι, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα συντελεί στη διατήρηση της...
«καλής» ΗDL χοληστερόλης που αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τάισαν χάμστερ που ακολουθούσαν πλούσια σε χοληστερόλη διατροφή με κόκκινο κρεμμύδι. Συγκεκρι- μένα, οι ερευνητές είδαν ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες κατανάλωσης ξερού κρεμμυδιού τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης των ζώων εμφάνισαν μείωση 20% κατά μέσο όρο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν εμφανίστηκε μείωση των επιπέδων της «καλής» ΗDL χοληστερόλης.
Ο επικεφαλής της μελέτης Ζεν Γιου Τσεν από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. «Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας» σημείωσε ο ερευνητής.
Η κατανάλωση ξερού κρεμμυδιού έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, ακόμη και του καρκίνου.
tovima.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_705.html#ixzz11wTQWIN8
Έκπληκτος δηλώνει ο Τρισέ για τις δηλώσεις Γιούνκερ
Έκπληκτος δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο άκουσμα της είδησης των δηλώσεων βόμβα του επικεφαλή των Υπουργών Οικονομκών του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι είχαν προβλέψει τη σοβαρή οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Ο κ. Τρισέ δήλωσε παντελή άγνοια επί του θέματος χωρίς βέβαια να αναφέρει αν ο ίδιος είχε κάνει άλλες προβλέψεις και τι προβλέψεις ήταν αυτές…: «Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο» ήταν η ακριβής απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

http://www.star.gr/
Σήμερα ο γάμος Καγιά-Κριθαριώτη!
 
Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή μεγάλη ημέρα για τη Βίκυ Καγιά και τον Νίκο Κριθαριώτη! Το αγαπημένο ζευγάρι έπειτα από τέσσερα χρονιά κοινής πορείας είναι έτοιμο να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου.

Ο γάμος γίνεται στις 7 το απόγευμα στο κτήμα Τσάκου στο Λαγονήσι, σε εξαιρετικά κλειστό οικογενειακό κύκλο και καλεσμένους μόλις 60 άτομα. «Γίνεται σε ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μπαμπά του Νίκου», ανέφερε η Βίκυ Καγιά, που τόνισε ότι κανείς από την δουλειά της δεν θα βρίσκεται στο γάμο, αλλά όλοι μαζί θα γιορτάσουν το γάμο σε ένα πάρτι για φίλους και γνωστούς που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες.


Το νυφικό της Βίκυς θα είναι απλό αλλά κομψότατο και φυσικά made by... Σήλια κριθαριώτη! Ο στολισμός της εκκλησίας θα είναι επίσης λιτός και απλός όπως εξάλλου και το ζευγάρι.

Σε πάρτι γενεθλίων η Βίκυ, σε μπαρ στο Κολωνάκι ο Νίκος



Στο πάρτι γενεθλίων μίας καλής της φίλης βρέθηκε η Βίκυ Καγιά, λίγες ώρες προτού ντυθεί νύφη. Το μοντέλο και παρουσιάστρια εμφανίστηκε με ένα σούπερ μίνι φόρεμα γεμάτο στρας, μέσα από το οποίο αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια της και γόβες Christian Louboutin, ενώ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να χαμογελά και να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που την «πολιόρκησαν» για μία δήλωση. Oι ερωτήσεις των ρεπόρτερ επικεντρώθηκαν στους λόγους που το ζευγάρι δεν θα επιτρέψει κάμερες και φωτογράφους στο γάμο του. Για μία ακόμη φορά, η Βίκυ Καγιά απάντησε ότι ήταν επιλογή των οικογενειών της ίδιας και του συντρόφου της να γίνει αυτό. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Την ίδια ώρα, ο αγαπημένος της Νίκος Κριθαριώτης βρισκόταν στο γήπεδο, όπως είπε η Βίκυ, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Λετονία, ενώ αμέσως μετά απόλαυσε το ποτό του με την παρέα του σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας.
 
«10/10/10. Πού θα το ξαναβρούμε αυτό;», δήλωσε η Βίκυ Καγιά για την ημερομηνία του γάμου, την οποία τόσο η ίδια, όσο και ο Νίκος Κριθαριώτης θεωρούν σημαδιακή. Όπως άλλωστε και εκατοντάδες άλλα ζευγάρια που θέλησαν να εκμεταλλευθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να ενώσουν τις ζωές τους.

http://www.star.gr/

ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Ανοίγει στη Χιλή ο δρόμος για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων που παραμένουν παγιδευμένοι εδώ και δυο μήνες 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Το ειδικό γεωτρύπανο, κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί και η είδηση προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμό σε συγγενείς αλλά και απλούς πολίτες. Με δάκρυα χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν στη Χιλή, την είδηση ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων...
  Έξω από τον καταυλισμό Esperanza (ελπίδα), άρχισαν να ηχούν σειρήνες και ακολούθησαν φωνές χαράς και ζητωκραυγές. «Η πίστη κινεί βουνά» δήλωσε συγγενής ενός μεταλλωρύχου ενώ μόλις έγινε γνωστό το νέο σε ένα γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας, όλοι οι φίλαθλοι άρχισαν να φωνάζουν ενθουσιώδη συνθήματα για τη χώρα τους.
 Τα επόμενα βήματα. Το γεωτρύπανο Schramm T-130 έφθασε στο σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι μεταλλωρύχοι λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Σύμφωνα με την Χιλιανή ανταποκρίτρια του CNN, Κατρίν Ιβανιές οι αρχές καλούνται πλέον να επιλέξουν αν θα επιχειρήσουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλου του τούνελ, ή μόνο των πρώτων 150 μέτρων του. Αν επιλέξουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλης της σήραγγας θα χρειαστεί σαφώς περισσότερος χρόνος για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων (οκτώ ημέρες). Αντίθετα, η δεύτερη επιλογή μειώνει το χρόνο απεγκλωβισμού στο μισό. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστή την απόφασή τους. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5348.html
 
  

Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ρεπορτάζ : Άγγελος Κωβαίος
(από ΤΟ  ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Εξαιρετικά σύνθετη, διμέτωπη, στρατηγική προσπαθεί να καταστρώσει το ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δημοσκοπικά στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική εμπλοκή για τις εκλογικές φιλοδοξίες της κυβέρνησης και του υποψήφιου περιφερειάρχη...
κ. Ι. Σγουρού. Η εμπλοκή εμφανίζεται στο πρόσωπο του κ. Ι. Δημαρά, τέως βουλευτή του ΠαΣοΚ, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος και προξενεί αισθητό προβληματισμό στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός επειδή στις μετρήσεις εμφανίζει την τάση να απορροφά μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και αφετέρου επειδή εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό την υποψηφιότητα του... κ. Β. Κικίλια, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Εμμέσως πλην σαφώς, με τις δηλώσεις και τις αναλύσεις τους, κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ και μέλη της κυβέρνησης εμφανίζονται να «προτιμούν» το ενδεχόμενο να δοθεί μάχη μεταξύ Σγουρού- Κικίλια στον δεύτερο γύρο, παρά να είναι ο κ. Δημαράς αντίπαλος του σημερινού νομάρχη Αθηνών, του οποίου η υποψηφιότητα πέρασε από «σαράντα κύματα» ώσπου να εγκριθεί από τα αρμόδια κομματικά όργανα. Η μεγάλη ανησυχία του ΠαΣοΚ είναι μία και την παραδέχονται πολλοί βουλευτές και κάποιοι συνομιλητές του Πρωθυπουργού: το ενδεχόμενο να βρεθεί δεύτερος ο κ. Δημαράς στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, με ορατό τον κίνδυνο (για την κυβέρνηση) να συσπειρωθούν γύρω από αυτόν οι ψηφοφόροι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι θα θελήσουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους προς την κυβερνητική πολιτική στον δεύτερο γύρο.
Επίκληση στα... ανακλαστικά της ΝΔ Κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ εκφράζουν την (αναπάντεχη) ελπίδα, όσο και αν η κομματική ηγεσία και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μ. Καρχιμάκης δεν επιθυμούν να κάνουν προβλέψεις και να σχολιάσουν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, να λειτουργήσουν τα κομματικά ανακλαστικά για όλα τα κόμματα και κυρίως για τη ΝΔ. Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις κορυφαίου κομματικού στελέχους της Ιπποκράτους, που τις προηγούμενες ημέρες σημείωνε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν κομματικές ταυτίσεις και να μη λειτουργήσουν κομματικά ανακλαστικά. Μην ξεχνάμε ότι δίπλα στον Κικίλια θα βρίσκεται ο Ι. Μανώλης, ο οποίος φέρει βαριά κομματική σφραγίδα». Οπως διατυπώνεται, η εκτίμηση αυτή είναι φανερό ότι συνιστά ελπίδα και την ίδια στιγμή εκφράζει ανησυχία προ του ενδεχομένου να κατακρημνιστεί η ΝΔ στην Περιφέρεια της Αττικής.
Συνοδεύεται, δε, και από μιαν ακόμη εκτίμηση: «Οσο και αν οι νεοδημοκράτες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τον Καραμανλή δεν θα αδειάσουν και τον Σαμαρά, γιατί τότε θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για... κόμμα». Στο ίδιο πλαίσιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μιαν ακόμη «ευχή» στελεχών του ΠαΣοΚ: ότι η υποψηφιότητα Δημαρά θα απορροφήσει περισσότερο τις διαρροές ψηφοφόρων της Αριστεράς, παρά της ΝΔ και του ιδίου του ΠαΣοΚ (σε περίπτωση που λειτουργήσει και ως μαζικό άλλοθι για όσους πρόσκεινται, π.χ., στην πτέρυγα της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου). Από αντάρτης, μικρός πρωθυπουργός; Σε κυβερνητικό επίπεδο έχει ήδη καταστεί μια πρώτη επεξεργασία των δεδομένων και αναζητείται τακτική για τον επικοινωνιακό χειρισμό όλων των ενδεχόμενων αποτελεσμάτων. Για την περίπτωση που ο κ. Δημαράς, με το «αντιμνημονιακό» του προφίλ, διεκδικήσει και κερδίσει την περιφέρεια στον δεύτερο γύρο, το σχόλιο που έκανε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προ ημερών ήταν: «Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε πρόβλημα εμείςπου στο κάτω κάτω θα μπορούμε να πούμε ότι εισπράττουμε και μιαν εύλογη δυσαρέσκεια ή ο Σαμαράς που θα πρέπει να απολογηθεί και για την επιλογή προσώπου και για την αντιμνημονιακή στρατηγική;». Αναπάντητο πάντως παραμένει το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπίσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση ενδεχόμενη νίκη του κ. Δημαρά, που θα σημάνει ότι ένας «αντάρτης» θα αναγορευτεί σε «μικρό πρωθυπουργό», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του κ. Θ. Πάγκαλου για τον περιφερειάρχη Αττικής. Με αυτό το σκεπτικό πάντως και με δεδομένο ότι ο κ. Δημαράς αναμένεται θα διαμορφώσει την επικοινωνιακή στρατηγική του γύρω και από την απόφασή του να μην ψηφίσει υπέρ του μνημονίου στη Βουλή, το ΠαΣοΚ θα αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του: παρά το γεγονός ότι στις προαναφερθείσες μετρήσεις μόλις 22% των πολιτών εμφανίζεται να απαντά ότι θα ψηφίσει με σκοπό να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση και το 60% απαντά ότι θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του υποστηρικτικού μηχανισμού του κ. Σγουρού θα είναι η επιχειρηματολογία περί αναγκαιότητας του μνημονίου.
Ολη η «ομάδα» στο γήπεδο της Αττικής Στις συσκέψεις και στις συζητήσεις που διεξάγονται καθημερινώς στην Ιπποκράτους έχει αποφασιστεί σύμφωνα με πληροφορίες η επιστράτευση ολόκληρου του κομματικού δυναμικού και μεγάλου μέρους υπουργών καθώς και η κινητοποίηση όλων των βουλευτών που εκλέγονται στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Αθηνών καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής,προκειμένου να στηριχθεί μαζικά η υποψηφιότητα Σγουρού και να υπογραμμιστεί ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών.Οι «χρεώσεις» περιοχών θα γίνουν εντός των αμέσως προσεχών ημερών,ενώ η κριτική που έχει ασκηθεί εστιάζεται και στο γεγονός ότι καθυστέρησε πολύ η κατάρτιση του ψηφοδελτίου και η πλήρωση των θέσεων υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών που θα πλαισιώσουν τον κ. Σγουρό.Αξιοσημείωτο δε είναι ότι στη σύνθεση του ψηφοδελτίου δεν είχε τον αναμενόμενο λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης,αλλά κατά κύριο λόγο ο κομματικός μηχανισμός του ΠαΣοΚ. Από το μπάσκετ στη δημοσιογραφία και στην πολιτική Ο κ. Γιάννης Δημαράς δεν έγινε γνωστός ως δημοσιογράφος ή ως πολιτικός, αλλά πρώτα απ΄ όλα ως καλαθοσφαιριστής. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 από τον Αμύντα, με τον οποίο κατέκτησε επτά πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, και στη συνέχεια αγωνίστηκε από το 1969 ως το 1973 στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος. Την περίοδο 1969-70 εργάστηκε και ως προπονητής του Αθηναϊκού.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Εγινε γνωστός όμως από τις εκπομπές του στην τηλεόραση και ιδίως από τους «Ρεπόρτερς» που παρουσίαζε με τους κκ. Γ. Λιάνη και Κ. Χαρδαβέλλα και ακολούθησε η εκπομπή «Τρεις στον αέρα». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ, με το οποίο εξελέγη βουλευτής το 1996, αλλά αποχώρησε το 2003 για να επανενταχθεί στο ΠαΣοΚ με το οποίο εκλέγεται βουλευτής από το 2004. Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στον Δήμο Αθηναίων καταγράφοντας ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (11,10% απέναντι στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και στον κ. Χρ. Παπουτσή ).
Στις 6 Μαΐου 2010 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου τον διέγραψε μαζί με την κυρία Σοφία Σακοράφα και τον κ. Β. Οικονόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επειδή αρνήθηκε να υπερψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου για τον μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ ψηφίζοντας «παρών». Την ίδια στάση κράτησε και στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, παρ΄ ότι βολιδοσκοπήθηκε από το ΠαΣοΚ για να το υπερψηφίσει δημιουργώντας τις συνθήκες επιστροφής του. Πριν από έναν μήνα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ως αντιπεριφερειάρχη του τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Χρ. Κουρούση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυρία Μπακογιάννη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_8340.html

«Τσιτσιδώθηκε» από τη χαρά του…



Πάνω στον ενθουσιασμό του για την επίτευξη ενός γκολ, ένας σκόρερ μπορεί να κάνει πολλά.

Ο Μίρκο Βούσινιτς, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του Μαυροβουνίου στη νίκη του με 1-0 επί της Ελβετίας προτίμησε να το πανηγυρίσει, κάνοντας… στριπτίζ, αφού έβγαλε το σορτσάκι του.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180330&cid=25

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 1-0

http://www.youtube.com/

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Θήβας, είναι δυο από τα μεγάλα έργα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να βγει από το τέλμα ο κλάδος των κατασκευών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επέκταση της Αττικής Οδού, που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς τα νότια προάστια. Ο Γ.Γ. του υπουργείου υποδομών,...
κ. Σ. Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με αντικείμενο τις συμβάσεις παραχώρησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών ενδέχεται να «σπάσει» σε δύο ξεχωριστά συμβόλαια παραχώρησης το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής (επεκτάσεις της Αττικής Οδού), το οποίο στο σύνολό του θα έχει μήκος 35 χλμ. έναντι 67 χλμ. που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. 
Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε την υποθαλάσσια σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα δίνεται προς διαβούλευση το σχέδιο για την ανάπτυξη του έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, που θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης για 35+5 χρόνια. Στο project το ελληνικό δημόσιο μετέχει με 55%, ενώ το υπόλοιπο 45% θα παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ιδιωτών που θα κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους, καθώς είναι αδύνατον να γίνει την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί (19/10/2010) λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Στις νέες συμβάσεις παραχώρησης που προωθεί το υπουργείο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση της σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα (ένα τμήμα θα είναι υποθαλάσσιο), προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. 
Στο ίδιο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί στοίχημα για το υπουργείο του η προώθηση νέων έργων παραχώρησης με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα η υλοποίησή τους στο μέλλον. «Χρειάζονται καλός σχεδιασμός και ωριμότητα αυτών των έργων πριν ανατεθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στα πέντε οδικά έργα παραχώρησης που υπογράφηκαν την περίοδο 2006 - 2007. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2668.html

Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην Ελλάδα


Στοιχεία σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική αρχή για τον οικογενειακό προϋπολογισμό την φτώχεια και τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα.

Το 19% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 7.170 ευρώ. Επισημαίνεται ότι αυτή η κατηγορία πολιτών πλήττεται ιδιαίτερα από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, αφού φορολογείται ίδια με τους οικονομικά ισχυρότερους. Τα νοικοκυριά αυτά καταναλώνουν το 27,3% από τις δαπάνες των μη φτωχών νοικοκυριών. Οι δε δαπάνες για την υγεία ανέρχονται στο 8,3% του εισοδήματός τους έναντι του 6,6% των υπολοίπων, ενώ οι δαπάνες στέγασης, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχονται στο 8,3% έναντι 11,4% των μη φτωχών.
http://www.zougla.gr/
Το φιλί της Ζιζέλ που… άναψε φωτιές!

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα τρυφερό ενσταντανέ της Ζιζέλ με τον ζάπλουτο έμπορο τέχνης Χέλι Ναχμάντ στο πάρτι της Vogue στο Παρίσι.

Οι δυο τους εμφανίζονται σε φωτογραφία να έχουν πλησιάσει… επικίνδυνα ο ένας τον άλλο. Η συνέχεια, δε, -όπως τόνιζαν στα ΜΜΕ όλης της υφηλίου- ήταν ένα φιλί. Ο ίδιος ο Ναχμάντ βέβαια είπε πως ήταν όντως φιλί αλλά στο μάγουλο και η γωνία της φωτογραφίας το έκανε ύποπτο…

Αυτό είδε και ο σύζυγος της βραζιλιάνας καλλονής και σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τομ Μπρέιντι, και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι καθώς οι δυο τους έχουν υπάρξει ζευγάρι στο παρελθόν…

Ο ίδιος να χάνει κιλά ιδρώτα στην προετοιμασία της ομάδας στη Μασαχουσέτη και η όμορφη σύζυγος του να πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι στη ρομαντική «πόλη του Φωτός» και μάλιστα να αποθανατίζεται σε τρυφερά ενσταντανέ με διάφορους πλούσιους γόηδες. Άδικη που είναι η ζωή…

Τα σύννεφα στο ζευγάρι όμως έχουν αρχίσει και πληθαίνουν στο γάμο τους μιας και δεν είναι η πρώτη φορά ο Τομ Μπρέιντι ενοχλείται από την οικειότητα και τη φιλικότητα της Ζιζέλ με φίλους και πρώην. Σε έξοδο του ζευγαριού στο Μαϊάμι για να γιορτάσουν μια νίκη της ομάδας του αμερικανού σταρ, η Ζιζέλ βγαίνοντας από το εστιατόριο σταμάτησε για αρκετή ώρα προκειμένου να μιλήσει σε έναν φίλο της. Αποτέλεσμα;

Ο Μπρέιντι ενοχλημένος κάθισε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και η βραζιλιάνα στη θέση του συνοδηγού χωρίς να δείχνει να της καίγεται καρφί...
http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=63589

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πρόβα νυφικού για την Βίκυ Καγιά
Έναν γάμο χαμηλών τόνων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές σκοπεύουν να κάνουν την ερχόμενη Κυριακή 10/10 η Βίκυ Καγιά και ο Νίκος Κριθαριώτης.

Το μοντέλο και παρουσιάστρια βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/10) στο ατελιέ της Σήλιας Κριθαριώτη, αδελφής του μέλλοντα συζύγου της για την τελευταία πρόβα νυφικού, αλλά και για να κεράσει όπως είπε όλο τον κόσμο που εργάστηκε για τον γάμο της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. «Ηρθαμε να ευχαριστήσουμε τις μοδίστρες και τον κόσμο που εργάστηκε για εμάς τελευταία στιγμή. Οι πρόβες; Εγιναν κάτι νύχτες, κάτι μέρες που δεν δούλευα, σε τέτοιο στιλ πάντως», είπε χαρακτηριστικά.

Η Βίκυ Καγιά κέρασε ξεροτήγανα, τόσο το προσωπικό του ατελιέ, όσο και τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν έξω από τον χώρο, αναφέροντας ότι θέλησε να δώσει ένα παραδοσιακό χρώμα στο γάμο της, που αν και δεν γίνεται όπως ακριβώς τον είχε ονειρευτεί, εντούτοις αποτελεί – και αυτός ο τρόπος που γίνεται – επιλογή της. «Είμαστε από την Κρήτη και γι’ αυτό φτιάξαμε και ξεροτήγανα. Εμένα το όνειρό μου ήταν να παντρευτώ στα Χανιά αλλά επειδή χάσαμε τον παππού πρόσφατα, αυτό δεν γινόταν. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που τα κάνουμε όλα πολύ μαζεμένα και πολύ οικογενειακά. Είμαστε και οι δύο άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων και αυτή τη συγκεκριμένη και ιερή ημέρα θελήσαμε να την απολαύσουμε πολύ κλειστά με τις οικογένειές μας μόνο και το Δεκέμβριο θα κάνουμε ένα πάρτι στο οποίο θα είστε όλοι καλεσμένοι», δήλωσε η μέλλουσα κυρία Κριθαριώτη.

Η παρουσιάστρια του Next Top Model αποκάλυψε ότι δεν έγινε πρόταση γάμου. «Αστραπιαία είπαμε το κάνουμε; Το κάνουμε. Δεν έγινε πρόταση γάμου γιατί θα γελούσα!»  

«Χαίρομαι πολύ για την Βίκυ και δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι κακιά πεθερά με τίποτα», δήλωσε η μητέρα του Νίκου Κριθαριώτη, Μπέτυ.

Η Βίκυ Καγιά διέψευσε για μία ακόμη φορά τις φήμες που την θέλουν έγκυο, ωστόσο δεν έκρυψε την επιθυμία της να δημιουργήσει οικογένεια και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.


http://www.star.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

«Η αλλαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου» 
Χθες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Χωρίς να έχει την τόλμη να εμφανιστεί μόνος του, πλαισίωσε και μονοπώλησε τη διαδικασία ο κ. Παπαντώνης, δείχνοντας ποιος θα είναι ο πραγματικός δήμαρχος και για την επόμενη τετραετία.
Οι ύβρεις του κ. Ευθυμίου εναντίον της παράταξής μας φανερώνουν τον πανικό που τους έχει κυριεύσει από τα πρώτα μηνύματα ήττας που δέχονται.Τα πολιτικά επιχειρήματα που παρουσίασε είναι αίολα και αναιρούνται στην πράξη. Ο Βασίλης Σπανάκης δε φόρεσε ποτέ κανένα κυβερνητικό κοστούμι αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΗΣΑΠ φορούσε μόνο τη φανέλα του Μοσχάτου προσπαθώντας να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας. Θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία νέου σταθμού στους Ταξιάρχες έπεισε όσους δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν μπόρεσε να πείσει όμως τον κ. Παπαντώνη, που για την άρνησή του και τον κοντόφθαλμο υπολογισμό του μικρο-πολιτικού κόστους είναι υπόλογος στους Μοσχατιώτες. Η γενικότερη φτώχεια των πολιτικών επιχειρημάτων της παράταξης του κ. Ευθυμίου φαίνεται και από την άρνησή του να απαντήσει, έστω για λόγους ευγένειας, στην πρόταση που απευθύναμε για πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου.
Στην ομιλία του χθες υποσχέθηκε όμως και όλα αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπαντώνης. Πάλι μετά από τόσα χρόνια ακούμε για την αξιοποίηση της παραλίας, που και φέτος το καλοκαίρι νιώσαμε σαν τους φτωχούς συγγενείς των νοτίων προαστίων, χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραλίες. Μας μίλησε για την εγκληματικότητα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας και οι γονείς μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις βραδινές ώρες. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το κυκλοφοριακό, αλλά στην καθημερινότητά μας χάνουμε πολύτιμο χρόνο  για τις μετακινήσεις μας.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η παράταξή μας έχει τις λύσεις. Σε αυτές τις εκλογές αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Τολμάμε την αλλαγή.Γυρίζουμε σελίδα. Αλλάζουμε κατεύθυνση. Το νικηφόρο μήνυμά μας απλώνεται σε κάθε γειτονιά του Μοσχάτου και του Ταύρου.Ενωμένοι αλλάζουμε, ενωμένοι κερδίζουμε.

Έξαλλοι οι Ιάπωνες με φωτογράφιση υπουργού στη «Vogue»


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία για τη φωτογράφιση που έκανε στο κτίριο του Κοινοβουλίου, για την ιαπωνική έκδοση του περιοδικού «Vogue», η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Η Ρένο, 42 ετών, πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, εμφανίζεται στο τεύχος του Νοεμβρίου της ιαπωνικής «Vogue» να ποζάρει δίπλα σε μια μαρμάρινη σκάλα με ένα μίνι λευκό φόρεμα.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων χθες, μετά την αναδημοσίευση των φωτογραφιών σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «ανάρμοστη» τη φωτογράφιση, η οποία συνοδεύεται από συνέντευξη της Ρένο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και για το πώς συνδυάζει καριέρα και μητρότητα.

Η Ρένο, η οποία κατά το ήμισυ κατάγεται από την Ταϊβάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακολούθησε τη νόμιμη οδό για τη φωτογράφιση, η οποία έγινε τον Αύγουστο, όταν το Κοινοβούλιο είχε διακόψει τις εργασίες του.

Σύμφωνα με το γραφείο της Ρένο, η φωτογράφιση στο Κοινοβούλιο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της. Απαγορεύονται μόνο οι φωτογραφίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

http://www.zougla.gr/

Αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη


Συμμετέχουν: Χ. Γαργανουράκης Β. Καρεφυλάκης Οικογένεια Ν. Ξυλούρη Διωματάρηδες κ.α.

@ Δημήτρια
15/10/2010
20:30
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη, διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες με αναφορά στη ζωή και το έργο του, με ομιλητές τους: Πέτρο Πετρακάκη, πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και Γιώργο Παναγιωτάκη, ιστορικό, επίτιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, προβολή DVD σχετικό με την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας, συμμετοχή των μουσικών, χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων της Παγκρήτιου, τραγούδια από το λυράρη Βασίλη Καρεφυλάκη.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η σύζυγος του αείμνηστου καλλιτέχνη, στην οποία θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης, από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.

Σε νεαρή ηλικία απέκτησε την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια.

Στα 17 του μετακόμισε στο Ηράκλειο και δούλεψε στο νυχτερινό κέντρο «Κάστρο». Το 1958 παντρεύτηκε την Ουρανία Μελαμπιανάκη. Τον ίδιο χρόνο ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «Μια μαυροφόρα που περνά».

Ακολουθούν και άλλα τραγούδια σε δίσκους 45 στροφών. Το 1960 γεννήθηκε ο γιος του Γιώργος και το 1966 η κόρη του Ρηνιώ, χρονιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ μουσικής στο Σαν Ρέμο, παίζοντας με τη λύρα του ένα συρτάκι. Το 1967 άνοιξε στο Ηράκλειο το κέντρο «Ερωτό-κριτος». Το 1969 ηχογράφησε το δίσκο «Ανυφαντού» και λίγους μήνες αργό-τερα εμφανίστηκε σε Αθηναϊκό κέντρο. Από τον ποιητή και σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό γνώρισε το Γιάννη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στους δίσκους «Χρονικό» και «Ριζίτικα».

Το 1971 ξεκίνησε εμφανίσεις μαζί του στη μπουάτ «Λήδρα». Το 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο», στο θέατρο «Αθήναιον», παράσταση του Κώστα Καζά-κου και της Τζένης Καρέζη.
Πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 1980.

http://www.zougla.gr/