Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010


Με τον καλύτερο τρόπο έκανε και με πολύ κόσμο  ο Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου τα Καζανέματα το Σάββατο  το απόγευμα στα
γραφεία του Συλλόγου Θερμοπυλών 12.

Μας διασκεδάσε το συγκρότημα
...του Γιώργου Λαγουδάκη. 


Προσφέρηκε  άφθονη ρακί.....


Ξανά μαζί στη μεγάλη οθόνη...Μπραντ - Αντζελίνα

Πέντε χρόνια μετά τη συνάντησή τους στη μεγάλη οθόνη, η οποία αποτέλεσε την αφορμή της γνωριμίας τους και του έρωτά τους, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά.

Το «Mr & Mrs Smith» έφερε κοντά τους δύο πιο σέξι σταρ του πλανήτη, με αποτέλεσμα εκείνος να πάρει γρήγορα διαζύγιο από την Τζένιφερ Άνιστον, και σήμερα να έχει δημιουργήσει με την Αντζελίνα μία οικογένεια με 6 παιδιά.

Ο 47χρονος Μπραντ και η 36χρονη Αντζελίνα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, θα συμπρωταγωνιστήσουν στην ταινία «The Tiger», του σεναριογράφου Γκιγιέρμο Αριάγα (ο Μπραντ έχει συνεργαστεί ξανά μαζί του στην ταινία «Babel»).

Αυτή την περίοδο, η Αντζελίνα σκηνοθετεί την πρώτη της ταινία στη Βουδαπέστη. Μαζί της βρίσκονται τα 4 μεγαλύτερα παιδιά της (ήδη τα έγραψε σε ιδιωτική σχολείο της πόλης) ενώ μόλις πήγε και ο Μπραντ να τη συναντήσει μαζί με τα δίδυμα μωρά τους. Η οικογένεια διαμένει σε έπαυλη με 10 δωμάτια έξω από την πόλη.

yupi.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5979.html

 ..hackers...

Από το http://www.secnews.gr/  

Hackers απέσπασαν 3 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς
37 άτομα κατηγορήθηκαν στις ΗΠΑ για την κλοπή περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσα από ένα περίπλοκο διεθνές τραπεζικό σύστημα που μόλυνε υπολογιστές με ιό, ώστε ένας επιτιθέμενος να μπορεί να αντιγράψει ότι πληκτρολογεί ο χρήστης και να κλέψει τα χρήματα από online τραπεζικούς λογαριασμούς.
Οι hackers έστελναν e-mails σε μικρές επιχειρήσεις, τα οποία περιελάμβαναν το Trojan Zeus. Αυτός ο ιός ενσωματώνεται στον υπολογιστή του θύματος, και...
 επιτρέπει στους εγκληματίες να παρακολουθούν κάθε πληκτρολόγηση και έτσι έκλεβαν τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών λογαριασμών. Στη συνέχεια μετάφεραν μικροποσά σε λογαριασμούς συνεργών τους, οι οποίοι αποκαλούνται «money mules», και οι τελευταίοι με την σειρά τους τα έστελναν στους hackers.
Το αστυνομικό τμήμα της Νέα Υόρκης διερευνούσε μία ύποπτη μεταφορά 44.000 δολαρίων από μια τράπεζα του Bronx και οι αστυνομικοί κατάλαβαν γρήγορα ότι πρόκειται για κλοπή και αυτό που έβλεπαν ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έτσι ζήτησαν βοήθεια από το FBI και άλλους διεθνείς συνεργάτες καταπολέμησης της εγκληματικότητας. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/hackers.html

Ανήθικη πρόταση

Με άλλες "μεγάλες προσδοκίες" φαίνεται πως ξεκίνησε τη συνάντησή της η ηθοποιός Gwyneth Paltrow με ανώτατο στέλεχος της βιομηχανίας του Hollywood σε ένα ίσως από τα πρώτα της ραντεβού με τον...
καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο η κατάληξή προκάλεσε αμηχανία στην ίδια, καθώς το στέλεχος τής πρότεινε να ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους στο κρεβάτι του.
"Μου πρότεινε να περάσω από κρεβάτι του" ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle η 38χρονη ηθοποιός, χωρίς βέβαια να κατονομάζει πρόσωπα.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στην ταινία Shakespeare in Love, δηλώνει πάντως πως αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση που της έγινε.
Σύμφωνα με τη Gwyneth, αυτό συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν βρισκόταν ακόμα στα πρώτα της βήματα και σκέφτηκε πως δεν κατάφερνε να επιτύχει τίποτα αν τα πράγματα στο Hollywood κανονίζονται με αυτόν τον τρόπο.


news247


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3370.html#ixzz11wTqx2Yp

Κρεμμύδι εναντίον κακής χοληστερόλης

Το ταπεινό κόκκινο ξερό κρεμμύδι, το οποίο αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά των πιάτων της μεσογειακής κουζίνας, βοηθά στην απομάκρυνση της «κακής» LDL χοληστερόλης από τον οργανισμό, ενώ παράλληλα συντελεί στη διατήρηση της...
«καλής» ΗDL χοληστερόλης που αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι τάισαν χάμστερ που ακολουθούσαν πλούσια σε χοληστερόλη διατροφή με κόκκινο κρεμμύδι. Συγκεκρι- μένα, οι ερευνητές είδαν ότι έπειτα από οκτώ εβδομάδες κατανάλωσης ξερού κρεμμυδιού τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης των ζώων εμφάνισαν μείωση 20% κατά μέσο όρο. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα ωστόσο δεν εμφανίστηκε μείωση των επιπέδων της «καλής» ΗDL χοληστερόλης.
Ο επικεφαλής της μελέτης Ζεν Γιου Τσεν από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά την αλληλεπίδραση των κόκκινων κρεμμυδιών με τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. «Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιοπάθειας» σημείωσε ο ερευνητής.
Η κατανάλωση ξερού κρεμμυδιού έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη του κοινού κρυολογήματος, ακόμη και του καρκίνου.
tovima.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_705.html#ixzz11wTQWIN8
Έκπληκτος δηλώνει ο Τρισέ για τις δηλώσεις Γιούνκερ
Έκπληκτος δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στο άκουσμα της είδησης των δηλώσεων βόμβα του επικεφαλή των Υπουργών Οικονομκών του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι είχαν προβλέψει τη σοβαρή οικονομική κρίση της Ελλάδας.

Ο κ. Τρισέ δήλωσε παντελή άγνοια επί του θέματος χωρίς βέβαια να αναφέρει αν ο ίδιος είχε κάνει άλλες προβλέψεις και τι προβλέψεις ήταν αυτές…: «Είμαι πολύ, πολύ έκπληκτος που το ακούω αυτό, αλλά δεν έχω σχόλιο» ήταν η ακριβής απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

http://www.star.gr/
Σήμερα ο γάμος Καγιά-Κριθαριώτη!
 
Όλα είναι έτοιμα για τη σημερινή μεγάλη ημέρα για τη Βίκυ Καγιά και τον Νίκο Κριθαριώτη! Το αγαπημένο ζευγάρι έπειτα από τέσσερα χρονιά κοινής πορείας είναι έτοιμο να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου.

Ο γάμος γίνεται στις 7 το απόγευμα στο κτήμα Τσάκου στο Λαγονήσι, σε εξαιρετικά κλειστό οικογενειακό κύκλο και καλεσμένους μόλις 60 άτομα. «Γίνεται σε ένα εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του μπαμπά του Νίκου», ανέφερε η Βίκυ Καγιά, που τόνισε ότι κανείς από την δουλειά της δεν θα βρίσκεται στο γάμο, αλλά όλοι μαζί θα γιορτάσουν το γάμο σε ένα πάρτι για φίλους και γνωστούς που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες.


Το νυφικό της Βίκυς θα είναι απλό αλλά κομψότατο και φυσικά made by... Σήλια κριθαριώτη! Ο στολισμός της εκκλησίας θα είναι επίσης λιτός και απλός όπως εξάλλου και το ζευγάρι.

Σε πάρτι γενεθλίων η Βίκυ, σε μπαρ στο Κολωνάκι ο Νίκος



Στο πάρτι γενεθλίων μίας καλής της φίλης βρέθηκε η Βίκυ Καγιά, λίγες ώρες προτού ντυθεί νύφη. Το μοντέλο και παρουσιάστρια εμφανίστηκε με ένα σούπερ μίνι φόρεμα γεμάτο στρας, μέσα από το οποίο αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια της και γόβες Christian Louboutin, ενώ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να χαμογελά και να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που την «πολιόρκησαν» για μία δήλωση. Oι ερωτήσεις των ρεπόρτερ επικεντρώθηκαν στους λόγους που το ζευγάρι δεν θα επιτρέψει κάμερες και φωτογράφους στο γάμο του. Για μία ακόμη φορά, η Βίκυ Καγιά απάντησε ότι ήταν επιλογή των οικογενειών της ίδιας και του συντρόφου της να γίνει αυτό. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Την ίδια ώρα, ο αγαπημένος της Νίκος Κριθαριώτης βρισκόταν στο γήπεδο, όπως είπε η Βίκυ, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με τη Λετονία, ενώ αμέσως μετά απόλαυσε το ποτό του με την παρέα του σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας.
 
«10/10/10. Πού θα το ξαναβρούμε αυτό;», δήλωσε η Βίκυ Καγιά για την ημερομηνία του γάμου, την οποία τόσο η ίδια, όσο και ο Νίκος Κριθαριώτης θεωρούν σημαδιακή. Όπως άλλωστε και εκατοντάδες άλλα ζευγάρια που θέλησαν να εκμεταλλευθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να ενώσουν τις ζωές τους.

http://www.star.gr/

ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Ανοίγει στη Χιλή ο δρόμος για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων που παραμένουν παγιδευμένοι εδώ και δυο μήνες 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Το ειδικό γεωτρύπανο, κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί και η είδηση προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμό σε συγγενείς αλλά και απλούς πολίτες. Με δάκρυα χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν στη Χιλή, την είδηση ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων...
  Έξω από τον καταυλισμό Esperanza (ελπίδα), άρχισαν να ηχούν σειρήνες και ακολούθησαν φωνές χαράς και ζητωκραυγές. «Η πίστη κινεί βουνά» δήλωσε συγγενής ενός μεταλλωρύχου ενώ μόλις έγινε γνωστό το νέο σε ένα γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας, όλοι οι φίλαθλοι άρχισαν να φωνάζουν ενθουσιώδη συνθήματα για τη χώρα τους.
 Τα επόμενα βήματα. Το γεωτρύπανο Schramm T-130 έφθασε στο σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι μεταλλωρύχοι λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Σύμφωνα με την Χιλιανή ανταποκρίτρια του CNN, Κατρίν Ιβανιές οι αρχές καλούνται πλέον να επιλέξουν αν θα επιχειρήσουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλου του τούνελ, ή μόνο των πρώτων 150 μέτρων του. Αν επιλέξουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλης της σήραγγας θα χρειαστεί σαφώς περισσότερος χρόνος για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων (οκτώ ημέρες). Αντίθετα, η δεύτερη επιλογή μειώνει το χρόνο απεγκλωβισμού στο μισό. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστή την απόφασή τους. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5348.html
 
  

Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ρεπορτάζ : Άγγελος Κωβαίος
(από ΤΟ  ΒΗΜΑ της Κυριακής)
Εξαιρετικά σύνθετη, διμέτωπη, στρατηγική προσπαθεί να καταστρώσει το ΠαΣοΚ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δημοσκοπικά στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική εμπλοκή για τις εκλογικές φιλοδοξίες της κυβέρνησης και του υποψήφιου περιφερειάρχη...
κ. Ι. Σγουρού. Η εμπλοκή εμφανίζεται στο πρόσωπο του κ. Ι. Δημαρά, τέως βουλευτή του ΠαΣοΚ, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος και προξενεί αισθητό προβληματισμό στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός επειδή στις μετρήσεις εμφανίζει την τάση να απορροφά μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ και αφετέρου επειδή εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό την υποψηφιότητα του... κ. Β. Κικίλια, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Εμμέσως πλην σαφώς, με τις δηλώσεις και τις αναλύσεις τους, κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ και μέλη της κυβέρνησης εμφανίζονται να «προτιμούν» το ενδεχόμενο να δοθεί μάχη μεταξύ Σγουρού- Κικίλια στον δεύτερο γύρο, παρά να είναι ο κ. Δημαράς αντίπαλος του σημερινού νομάρχη Αθηνών, του οποίου η υποψηφιότητα πέρασε από «σαράντα κύματα» ώσπου να εγκριθεί από τα αρμόδια κομματικά όργανα. Η μεγάλη ανησυχία του ΠαΣοΚ είναι μία και την παραδέχονται πολλοί βουλευτές και κάποιοι συνομιλητές του Πρωθυπουργού: το ενδεχόμενο να βρεθεί δεύτερος ο κ. Δημαράς στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, με ορατό τον κίνδυνο (για την κυβέρνηση) να συσπειρωθούν γύρω από αυτόν οι ψηφοφόροι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι θα θελήσουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους προς την κυβερνητική πολιτική στον δεύτερο γύρο.
Επίκληση στα... ανακλαστικά της ΝΔ Κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ εκφράζουν την (αναπάντεχη) ελπίδα, όσο και αν η κομματική ηγεσία και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μ. Καρχιμάκης δεν επιθυμούν να κάνουν προβλέψεις και να σχολιάσουν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, να λειτουργήσουν τα κομματικά ανακλαστικά για όλα τα κόμματα και κυρίως για τη ΝΔ. Χαρακτηριστικές είναι οι εκτιμήσεις κορυφαίου κομματικού στελέχους της Ιπποκράτους, που τις προηγούμενες ημέρες σημείωνε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν κομματικές ταυτίσεις και να μη λειτουργήσουν κομματικά ανακλαστικά. Μην ξεχνάμε ότι δίπλα στον Κικίλια θα βρίσκεται ο Ι. Μανώλης, ο οποίος φέρει βαριά κομματική σφραγίδα». Οπως διατυπώνεται, η εκτίμηση αυτή είναι φανερό ότι συνιστά ελπίδα και την ίδια στιγμή εκφράζει ανησυχία προ του ενδεχομένου να κατακρημνιστεί η ΝΔ στην Περιφέρεια της Αττικής.
Συνοδεύεται, δε, και από μιαν ακόμη εκτίμηση: «Οσο και αν οι νεοδημοκράτες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τον Καραμανλή δεν θα αδειάσουν και τον Σαμαρά, γιατί τότε θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για... κόμμα». Στο ίδιο πλαίσιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μιαν ακόμη «ευχή» στελεχών του ΠαΣοΚ: ότι η υποψηφιότητα Δημαρά θα απορροφήσει περισσότερο τις διαρροές ψηφοφόρων της Αριστεράς, παρά της ΝΔ και του ιδίου του ΠαΣοΚ (σε περίπτωση που λειτουργήσει και ως μαζικό άλλοθι για όσους πρόσκεινται, π.χ., στην πτέρυγα της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του κ. Γ. Παναγιωτακόπουλου). Από αντάρτης, μικρός πρωθυπουργός; Σε κυβερνητικό επίπεδο έχει ήδη καταστεί μια πρώτη επεξεργασία των δεδομένων και αναζητείται τακτική για τον επικοινωνιακό χειρισμό όλων των ενδεχόμενων αποτελεσμάτων. Για την περίπτωση που ο κ. Δημαράς, με το «αντιμνημονιακό» του προφίλ, διεκδικήσει και κερδίσει την περιφέρεια στον δεύτερο γύρο, το σχόλιο που έκανε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος προ ημερών ήταν: «Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε πρόβλημα εμείςπου στο κάτω κάτω θα μπορούμε να πούμε ότι εισπράττουμε και μιαν εύλογη δυσαρέσκεια ή ο Σαμαράς που θα πρέπει να απολογηθεί και για την επιλογή προσώπου και για την αντιμνημονιακή στρατηγική;». Αναπάντητο πάντως παραμένει το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπίσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση ενδεχόμενη νίκη του κ. Δημαρά, που θα σημάνει ότι ένας «αντάρτης» θα αναγορευτεί σε «μικρό πρωθυπουργό», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του κ. Θ. Πάγκαλου για τον περιφερειάρχη Αττικής. Με αυτό το σκεπτικό πάντως και με δεδομένο ότι ο κ. Δημαράς αναμένεται θα διαμορφώσει την επικοινωνιακή στρατηγική του γύρω και από την απόφασή του να μην ψηφίσει υπέρ του μνημονίου στη Βουλή, το ΠαΣοΚ θα αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του: παρά το γεγονός ότι στις προαναφερθείσες μετρήσεις μόλις 22% των πολιτών εμφανίζεται να απαντά ότι θα ψηφίσει με σκοπό να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση και το 60% απαντά ότι θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του υποστηρικτικού μηχανισμού του κ. Σγουρού θα είναι η επιχειρηματολογία περί αναγκαιότητας του μνημονίου.
Ολη η «ομάδα» στο γήπεδο της Αττικής Στις συσκέψεις και στις συζητήσεις που διεξάγονται καθημερινώς στην Ιπποκράτους έχει αποφασιστεί σύμφωνα με πληροφορίες η επιστράτευση ολόκληρου του κομματικού δυναμικού και μεγάλου μέρους υπουργών καθώς και η κινητοποίηση όλων των βουλευτών που εκλέγονται στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Αθηνών καθώς και στην Περιφέρεια Αττικής,προκειμένου να στηριχθεί μαζικά η υποψηφιότητα Σγουρού και να υπογραμμιστεί ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών.Οι «χρεώσεις» περιοχών θα γίνουν εντός των αμέσως προσεχών ημερών,ενώ η κριτική που έχει ασκηθεί εστιάζεται και στο γεγονός ότι καθυστέρησε πολύ η κατάρτιση του ψηφοδελτίου και η πλήρωση των θέσεων υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών που θα πλαισιώσουν τον κ. Σγουρό.Αξιοσημείωτο δε είναι ότι στη σύνθεση του ψηφοδελτίου δεν είχε τον αναμενόμενο λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης,αλλά κατά κύριο λόγο ο κομματικός μηχανισμός του ΠαΣοΚ. Από το μπάσκετ στη δημοσιογραφία και στην πολιτική Ο κ. Γιάννης Δημαράς δεν έγινε γνωστός ως δημοσιογράφος ή ως πολιτικός, αλλά πρώτα απ΄ όλα ως καλαθοσφαιριστής. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 από τον Αμύντα, με τον οποίο κατέκτησε επτά πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, και στη συνέχεια αγωνίστηκε από το 1969 ως το 1973 στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος. Την περίοδο 1969-70 εργάστηκε και ως προπονητής του Αθηναϊκού.
Στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Εγινε γνωστός όμως από τις εκπομπές του στην τηλεόραση και ιδίως από τους «Ρεπόρτερς» που παρουσίαζε με τους κκ. Γ. Λιάνη και Κ. Χαρδαβέλλα και ακολούθησε η εκπομπή «Τρεις στον αέρα». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ, με το οποίο εξελέγη βουλευτής το 1996, αλλά αποχώρησε το 2003 για να επανενταχθεί στο ΠαΣοΚ με το οποίο εκλέγεται βουλευτής από το 2004. Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στον Δήμο Αθηναίων καταγράφοντας ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (11,10% απέναντι στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και στον κ. Χρ. Παπουτσή ).
Στις 6 Μαΐου 2010 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου τον διέγραψε μαζί με την κυρία Σοφία Σακοράφα και τον κ. Β. Οικονόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος επειδή αρνήθηκε να υπερψηφίσει το σχετικό σχέδιο νόμου για τον μηχανισμό στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ ψηφίζοντας «παρών». Την ίδια στάση κράτησε και στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, παρ΄ ότι βολιδοσκοπήθηκε από το ΠαΣοΚ για να το υπερψηφίσει δημιουργώντας τις συνθήκες επιστροφής του. Πριν από έναν μήνα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ενώ την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ως αντιπεριφερειάρχη του τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Χρ. Κουρούση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κυρία Μπακογιάννη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_8340.html

«Τσιτσιδώθηκε» από τη χαρά του…



Πάνω στον ενθουσιασμό του για την επίτευξη ενός γκολ, ένας σκόρερ μπορεί να κάνει πολλά.

Ο Μίρκο Βούσινιτς, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του Μαυροβουνίου στη νίκη του με 1-0 επί της Ελβετίας προτίμησε να το πανηγυρίσει, κάνοντας… στριπτίζ, αφού έβγαλε το σορτσάκι του.




http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=180330&cid=25

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ 1-0

http://www.youtube.com/

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Θήβας, είναι δυο από τα μεγάλα έργα που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να βγει από το τέλμα ο κλάδος των κατασκευών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για την επέκταση της Αττικής Οδού, που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς τα νότια προάστια. Ο Γ.Γ. του υπουργείου υποδομών,...
κ. Σ. Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με αντικείμενο τις συμβάσεις παραχώρησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης, έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών ενδέχεται να «σπάσει» σε δύο ξεχωριστά συμβόλαια παραχώρησης το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής (επεκτάσεις της Αττικής Οδού), το οποίο στο σύνολό του θα έχει μήκος 35 χλμ. έναντι 67 χλμ. που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο, ενώ ο προϋπολογισμός του θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ. 
Επίσης, ο κ. Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε την υποθαλάσσια σύνδεση του Περάματος με τη Σαλαμίνα, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα δίνεται προς διαβούλευση το σχέδιο για την ανάπτυξη του έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, που θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης για 35+5 χρόνια. Στο project το ελληνικό δημόσιο μετέχει με 55%, ενώ το υπόλοιπο 45% θα παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ιδιωτών που θα κερδίσει τον σχετικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους, καθώς είναι αδύνατον να γίνει την ημερομηνία που αρχικά είχε ανακοινωθεί (19/10/2010) λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Στις νέες συμβάσεις παραχώρησης που προωθεί το υπουργείο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση της σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα (ένα τμήμα θα είναι υποθαλάσσιο), προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. 
Στο ίδιο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό και ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας, ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί στοίχημα για το υπουργείο του η προώθηση νέων έργων παραχώρησης με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα η υλοποίησή τους στο μέλλον. «Χρειάζονται καλός σχεδιασμός και ωριμότητα αυτών των έργων πριν ανατεθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στα πέντε οδικά έργα παραχώρησης που υπογράφηκαν την περίοδο 2006 - 2007. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_2668.html

Μεγαλώνουν οι ανισότητες στην Ελλάδα


Στοιχεία σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική αρχή για τον οικογενειακό προϋπολογισμό την φτώχεια και τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα.

Το 19% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 7.170 ευρώ. Επισημαίνεται ότι αυτή η κατηγορία πολιτών πλήττεται ιδιαίτερα από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, αφού φορολογείται ίδια με τους οικονομικά ισχυρότερους. Τα νοικοκυριά αυτά καταναλώνουν το 27,3% από τις δαπάνες των μη φτωχών νοικοκυριών. Οι δε δαπάνες για την υγεία ανέρχονται στο 8,3% του εισοδήματός τους έναντι του 6,6% των υπολοίπων, ενώ οι δαπάνες στέγασης, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχονται στο 8,3% έναντι 11,4% των μη φτωχών.
http://www.zougla.gr/
Το φιλί της Ζιζέλ που… άναψε φωτιές!

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα τρυφερό ενσταντανέ της Ζιζέλ με τον ζάπλουτο έμπορο τέχνης Χέλι Ναχμάντ στο πάρτι της Vogue στο Παρίσι.

Οι δυο τους εμφανίζονται σε φωτογραφία να έχουν πλησιάσει… επικίνδυνα ο ένας τον άλλο. Η συνέχεια, δε, -όπως τόνιζαν στα ΜΜΕ όλης της υφηλίου- ήταν ένα φιλί. Ο ίδιος ο Ναχμάντ βέβαια είπε πως ήταν όντως φιλί αλλά στο μάγουλο και η γωνία της φωτογραφίας το έκανε ύποπτο…

Αυτό είδε και ο σύζυγος της βραζιλιάνας καλλονής και σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Τομ Μπρέιντι, και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι καθώς οι δυο τους έχουν υπάρξει ζευγάρι στο παρελθόν…

Ο ίδιος να χάνει κιλά ιδρώτα στην προετοιμασία της ομάδας στη Μασαχουσέτη και η όμορφη σύζυγος του να πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι στη ρομαντική «πόλη του Φωτός» και μάλιστα να αποθανατίζεται σε τρυφερά ενσταντανέ με διάφορους πλούσιους γόηδες. Άδικη που είναι η ζωή…

Τα σύννεφα στο ζευγάρι όμως έχουν αρχίσει και πληθαίνουν στο γάμο τους μιας και δεν είναι η πρώτη φορά ο Τομ Μπρέιντι ενοχλείται από την οικειότητα και τη φιλικότητα της Ζιζέλ με φίλους και πρώην. Σε έξοδο του ζευγαριού στο Μαϊάμι για να γιορτάσουν μια νίκη της ομάδας του αμερικανού σταρ, η Ζιζέλ βγαίνοντας από το εστιατόριο σταμάτησε για αρκετή ώρα προκειμένου να μιλήσει σε έναν φίλο της. Αποτέλεσμα;

Ο Μπρέιντι ενοχλημένος κάθισε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και η βραζιλιάνα στη θέση του συνοδηγού χωρίς να δείχνει να της καίγεται καρφί...
http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=63589

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πρόβα νυφικού για την Βίκυ Καγιά
Έναν γάμο χαμηλών τόνων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές σκοπεύουν να κάνουν την ερχόμενη Κυριακή 10/10 η Βίκυ Καγιά και ο Νίκος Κριθαριώτης.

Το μοντέλο και παρουσιάστρια βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/10) στο ατελιέ της Σήλιας Κριθαριώτη, αδελφής του μέλλοντα συζύγου της για την τελευταία πρόβα νυφικού, αλλά και για να κεράσει όπως είπε όλο τον κόσμο που εργάστηκε για τον γάμο της κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. «Ηρθαμε να ευχαριστήσουμε τις μοδίστρες και τον κόσμο που εργάστηκε για εμάς τελευταία στιγμή. Οι πρόβες; Εγιναν κάτι νύχτες, κάτι μέρες που δεν δούλευα, σε τέτοιο στιλ πάντως», είπε χαρακτηριστικά.

Η Βίκυ Καγιά κέρασε ξεροτήγανα, τόσο το προσωπικό του ατελιέ, όσο και τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν έξω από τον χώρο, αναφέροντας ότι θέλησε να δώσει ένα παραδοσιακό χρώμα στο γάμο της, που αν και δεν γίνεται όπως ακριβώς τον είχε ονειρευτεί, εντούτοις αποτελεί – και αυτός ο τρόπος που γίνεται – επιλογή της. «Είμαστε από την Κρήτη και γι’ αυτό φτιάξαμε και ξεροτήγανα. Εμένα το όνειρό μου ήταν να παντρευτώ στα Χανιά αλλά επειδή χάσαμε τον παππού πρόσφατα, αυτό δεν γινόταν. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που τα κάνουμε όλα πολύ μαζεμένα και πολύ οικογενειακά. Είμαστε και οι δύο άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων και αυτή τη συγκεκριμένη και ιερή ημέρα θελήσαμε να την απολαύσουμε πολύ κλειστά με τις οικογένειές μας μόνο και το Δεκέμβριο θα κάνουμε ένα πάρτι στο οποίο θα είστε όλοι καλεσμένοι», δήλωσε η μέλλουσα κυρία Κριθαριώτη.

Η παρουσιάστρια του Next Top Model αποκάλυψε ότι δεν έγινε πρόταση γάμου. «Αστραπιαία είπαμε το κάνουμε; Το κάνουμε. Δεν έγινε πρόταση γάμου γιατί θα γελούσα!»  

«Χαίρομαι πολύ για την Βίκυ και δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι κακιά πεθερά με τίποτα», δήλωσε η μητέρα του Νίκου Κριθαριώτη, Μπέτυ.

Η Βίκυ Καγιά διέψευσε για μία ακόμη φορά τις φήμες που την θέλουν έγκυο, ωστόσο δεν έκρυψε την επιθυμία της να δημιουργήσει οικογένεια και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.


http://www.star.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

«Η αλλαγή ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου» 
Χθες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Χωρίς να έχει την τόλμη να εμφανιστεί μόνος του, πλαισίωσε και μονοπώλησε τη διαδικασία ο κ. Παπαντώνης, δείχνοντας ποιος θα είναι ο πραγματικός δήμαρχος και για την επόμενη τετραετία.
Οι ύβρεις του κ. Ευθυμίου εναντίον της παράταξής μας φανερώνουν τον πανικό που τους έχει κυριεύσει από τα πρώτα μηνύματα ήττας που δέχονται.Τα πολιτικά επιχειρήματα που παρουσίασε είναι αίολα και αναιρούνται στην πράξη. Ο Βασίλης Σπανάκης δε φόρεσε ποτέ κανένα κυβερνητικό κοστούμι αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΗΣΑΠ φορούσε μόνο τη φανέλα του Μοσχάτου προσπαθώντας να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μας. Θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία νέου σταθμού στους Ταξιάρχες έπεισε όσους δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση. Δεν μπόρεσε να πείσει όμως τον κ. Παπαντώνη, που για την άρνησή του και τον κοντόφθαλμο υπολογισμό του μικρο-πολιτικού κόστους είναι υπόλογος στους Μοσχατιώτες. Η γενικότερη φτώχεια των πολιτικών επιχειρημάτων της παράταξης του κ. Ευθυμίου φαίνεται και από την άρνησή του να απαντήσει, έστω για λόγους ευγένειας, στην πρόταση που απευθύναμε για πραγματοποίηση δημόσιου διαλόγου.
Στην ομιλία του χθες υποσχέθηκε όμως και όλα αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει τα τελευταία χρόνια ο κ. Παπαντώνης. Πάλι μετά από τόσα χρόνια ακούμε για την αξιοποίηση της παραλίας, που και φέτος το καλοκαίρι νιώσαμε σαν τους φτωχούς συγγενείς των νοτίων προαστίων, χωρίς να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραλίες. Μας μίλησε για την εγκληματικότητα, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας και οι γονείς μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν τις βραδινές ώρες. Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το κυκλοφοριακό, αλλά στην καθημερινότητά μας χάνουμε πολύτιμο χρόνο  για τις μετακινήσεις μας.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Η παράταξή μας έχει τις λύσεις. Σε αυτές τις εκλογές αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Τολμάμε την αλλαγή.Γυρίζουμε σελίδα. Αλλάζουμε κατεύθυνση. Το νικηφόρο μήνυμά μας απλώνεται σε κάθε γειτονιά του Μοσχάτου και του Ταύρου.Ενωμένοι αλλάζουμε, ενωμένοι κερδίζουμε.

Έξαλλοι οι Ιάπωνες με φωτογράφιση υπουργού στη «Vogue»


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία για τη φωτογράφιση που έκανε στο κτίριο του Κοινοβουλίου, για την ιαπωνική έκδοση του περιοδικού «Vogue», η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Η Ρένο, 42 ετών, πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, εμφανίζεται στο τεύχος του Νοεμβρίου της ιαπωνικής «Vogue» να ποζάρει δίπλα σε μια μαρμάρινη σκάλα με ένα μίνι λευκό φόρεμα.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων χθες, μετά την αναδημοσίευση των φωτογραφιών σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «ανάρμοστη» τη φωτογράφιση, η οποία συνοδεύεται από συνέντευξη της Ρένο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και για το πώς συνδυάζει καριέρα και μητρότητα.

Η Ρένο, η οποία κατά το ήμισυ κατάγεται από την Ταϊβάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακολούθησε τη νόμιμη οδό για τη φωτογράφιση, η οποία έγινε τον Αύγουστο, όταν το Κοινοβούλιο είχε διακόψει τις εργασίες του.

Σύμφωνα με το γραφείο της Ρένο, η φωτογράφιση στο Κοινοβούλιο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών δραστηριοτήτων της. Απαγορεύονται μόνο οι φωτογραφίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

http://www.zougla.gr/

Αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη


Συμμετέχουν: Χ. Γαργανουράκης Β. Καρεφυλάκης Οικογένεια Ν. Ξυλούρη Διωματάρηδες κ.α.

@ Δημήτρια
15/10/2010
20:30
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τιμώντας τη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη, διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες με αναφορά στη ζωή και το έργο του, με ομιλητές τους: Πέτρο Πετρακάκη, πρόεδρο της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας και Γιώργο Παναγιωτάκη, ιστορικό, επίτιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, προβολή DVD σχετικό με την παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας, συμμετοχή των μουσικών, χορευτικών και χορωδιακών τμημάτων της Παγκρήτιου, τραγούδια από το λυράρη Βασίλη Καρεφυλάκη.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η σύζυγος του αείμνηστου καλλιτέχνη, στην οποία θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος, γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια του Ρεθύμνου της Κρήτης, από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.

Σε νεαρή ηλικία απέκτησε την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια.

Στα 17 του μετακόμισε στο Ηράκλειο και δούλεψε στο νυχτερινό κέντρο «Κάστρο». Το 1958 παντρεύτηκε την Ουρανία Μελαμπιανάκη. Τον ίδιο χρόνο ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «Μια μαυροφόρα που περνά».

Ακολουθούν και άλλα τραγούδια σε δίσκους 45 στροφών. Το 1960 γεννήθηκε ο γιος του Γιώργος και το 1966 η κόρη του Ρηνιώ, χρονιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε φεστιβάλ μουσικής στο Σαν Ρέμο, παίζοντας με τη λύρα του ένα συρτάκι. Το 1967 άνοιξε στο Ηράκλειο το κέντρο «Ερωτό-κριτος». Το 1969 ηχογράφησε το δίσκο «Ανυφαντού» και λίγους μήνες αργό-τερα εμφανίστηκε σε Αθηναϊκό κέντρο. Από τον ποιητή και σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό γνώρισε το Γιάννη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στους δίσκους «Χρονικό» και «Ριζίτικα».

Το 1971 ξεκίνησε εμφανίσεις μαζί του στη μπουάτ «Λήδρα». Το 1973 τραγούδησε στο θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο», στο θέατρο «Αθήναιον», παράσταση του Κώστα Καζά-κου και της Τζένης Καρέζη.
Πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου 1980.

http://www.zougla.gr/

ΠΡΟΝΤΙ:ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ. Πρόντι εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει «αν εφαρμόσετε όσα αποφασίσθηκαν. 
Δεν χρειάζεται άλλος μηχανισμός, αυτά που προκρίθηκαν είναι αρκετά. Το ερώτημα είναι» παρατήρησε ο ομιλητής, «αν θα αντέξει ο κοινωνικός ιστός την εφαρμογή των μέτρων. Αν τα αντέξετε, θα γίνετε πρότυπο. Κι επειδή είμαι Ιταλός, θα πρέπει να πω ότι ανάλογα μεταρρυθμιστικά μέτρα απαιτούνται και στη χώρα μου»...
Ο Ιταλός πολιτικός σημείωσε επίσης, πως «τον τελευταίο ενάμιση μήνα εμφανίσθηκαν δύσκολες καταστάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, εκδηλώθηκαν εντάσεις στη Γαλλία και την Ισπανία, με άλλα λόγια οι δυσκολίες εξαπλώθηκαν», όμως - επανέλαβε - «δεν χρειάζονται νέες μεθοδεύσεις, πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που αποφασίστηκαν». Σε ό, τι αφορά την Τουρκία και το ευρωπαϊκό της μέλλον, ο Ρομάνο Πρόντι απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε πως «το θέμα της Τουρκίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο» παραπέμποντας ενδεικτικά στη Γαλλία, που δεσμεύθηκε ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα πριν από ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. 
Ο ομιλητής υπογράμμισε ωστόσο, ότι η σημερινή Τουρκία «δεν έχει σχέση μ΄αυτό που ήταν πριν από 5 χρόνια», τόνισε πως η γειτονική μας χώρα έχει ιδιαίτερα αναπτύξει τον στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και αναγνώρισε πως επί του θέματος στην Ευρώπη υπάρχει «αβεβαιότητα» και κυοφορούνται νέες αποφάσεις. 
Νωρίτερα, στην ίδια εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο διοικητής της Εθνικής Β. Ράπανος, ο κ. Γ. Βαρβιτσιώτης, υπογράμμισε τη «θετική έκπληξη που δημιούργησε η Κινεζική στήριξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων», ενώ ανέτρεξε στην ιστορία των αλλεπάλληλων μεταλλαγών του κόσμου μας, σημειώνοντας πως «αν ο 19ος αιώνας ήταν ο αιώνας της Ευρώπης, ο 20ος ήταν ο αιώνας των ΗΠΑ και ο 21ος μοιάζει να είναι της Ασίας. Δείτε την εικόνα» είπε ο κ.Πρόντι, «το ΄50 οι ΗΠΑ είχαν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τώρα έχουν το 25%.
Πριν από δύο αιώνες, η Κίνα είχε το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ και η Ιαπωνία το 15%, ενώ στο διάστημα 1999-2004 στην Ασία, βγήκαν από την απόλυτη ένδεια 150 εκ. άνθρωποι - γιατί άρχισε να αναπτύσσεται η Κίνα».

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_6519.html
Καταστροφή! Έφτασε στον Δούναβη η τοξική λάσπη
Έφτασε τελικά στον Δούναβη η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν τα συνεργεία καθαρισμού στην Ουγγαρία για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μόλυνσης του μεγάλου ποταμού.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ουγγρικής Υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών είχε αποκαλύψει ότι η τοξική λάσπη είχε φθάσει στον παραπόταμο Ράμπα, που εκβάλλει στον Δούναβη.

Επίσης ο εκπρόσωπος είπε πως τα συνεργεία δίνουν μάχη έτσι ώστε να μειώσουν την αλκαλική περιεκτικότητα της διαρρέουσας ποσότητας, η οποία όταν έφθασε στον ποταμό Ράμπα ήταν ακόμα σε επίπεδο πάνω από το αβλαβές για τον άνθρωπο.
Η τοξική λάσπη έχει ήδη σκοτώσει ψάρια στον ποταμό Μάρκαλ, ενώ έχει μολυνθεί ένας ακόμη παραπόταμος του Δούναβη ο Μοσόνι. Οι αρχές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι αργά για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής, η οποία θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των κατοίκων έξι χω


http://www.star.gr/
Το ωραιότερο στήθος του κόσμου!
Τώρα, το να κατέχεις τον τίτλο του καλύτερου στήθους στον πλανήτη είναι τιμητικό; ‘Η είναι δυνατόν να απαιτήσεις από αυτούς που ξέρουν το θέμα να σε κοιτάξουν ποτέ στα μάτια; Η Francoise Boufhal πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου και για τίποτα από όλα αυτά.

Γεννημένη τον Δεκέμβρη του 1988 στην Αγγλία, η Francoise Boufhal ασχολείται με το modeling και την τηλεόραση, ενώ είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Rio Ferdinand για να διαφημίσει το νέο του ιντερνετικό περιοδικό. Το περιοδικό «ανέβηκε» στο ίντερνετ πριν από έναν χρόνο και μόλις λίγους μήνες πριν, είχε γίνει η επιλογή της παρουσιάστριας για την προώθησή του. Ο ποδοσφαιριστής μπήκε και ο ίδιος στον ρόλο του παρουσιαστή του περιοδικού και ήθελε την… καλλονή για… συμπαρουσιάστριά του. Κατά πολλούς, η Boufhal έχει το ωραιότερο στήθος του κόσμου. Οι λόγοι; Προφανείς.   

Η όμορφη μελαχρινή δεν το έβαλε κάτω, ακόμη και όταν της είπαν ότι έχει υπερβολικά πλούσιες καμπύλες για να γίνει μοντέλο για εσώρουχα. Εκείνη συνέχισε να κυνηγά την ευκαιρία και τα κατάφερε. Αφού δούλεψε για το περιοδικό του Ferdinand στο ίντερνετ, έπαιξε στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ενώ έκανε και διαφημίσεις εσωρούχων. Εχει δουλέψει στο MTV, ενώ έχει συνεργαστεί και με πολύ μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων.  

http://www.star.gr/
Κατερίνα Λέχου-Ναταλία Δραγούμη: Αποστολή στη Γκάνα
Για το συγκινητικό ταξίδι τους στη Γκάνα μίλησαν στο περιοδικό «Hello» η Κατερίνα Λέχου και η Ναταλία Δραγούμη, Οι δυο ηθοποιοί, είναι ανάδοχες μητέρες μέσω των προγραμμάτων της «Action Aid», και μέσα από το ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δύο «παιδιά τους», τον 15χρονο Φράνσις και την 7χρονη Λίντα.

Μιλώντας για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το ταξίδι αυτό, η Ναταλία Δραγούμη το χαρακτηρίζει ως «το καλύτερο της ζωής της» καθώς όπως είπε: «Βρίσκεσαι σε άλλη σφαίρα. Ήταν όλα τόσο πρωτόγνωρα!». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Λέχου που το χαρακτήρισε ως «ένα ταξίδι που σε βάζει σε σκέψεις» μιας και «το νερό που εμείς θεωρούμε δεδομένο, εκεί δεν είναι».

 Μάλιστα, όπως είπε και η Ναταλία Δραγούμη, παρά τις συνθήκες φτώχειας που συνάντησαν το ταξίδι τους είχε μια νότα αισιοδοξίας καθώς: «Οι άνθρωποι εκεί αν και ζουν σε άθλιες συνθήκες, τα μάτια τους έχουν μια ζεστασιά και το χαμόγελό τους είναι γεμάτο».

 Άλλωστε, «είναι άλλο να έχεις άποψη ιδίοις όμμασι για το τι συμβαίνει εκεί και άλλο να είσαι ανάδοχος αλλά να μην γνωρίζεις πως λειτουργεί ο μηχανισμός» δήλωσε η Κατερίνα Λέχου που θεώρησε πολύ «συγκινητική» τη στιγμή που συνάντησε από κοντά τον 15χρονο Φράνσις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους πάντως, οι δυο ηθοποιοί μοίρασαν στα μέλη των κοινοτήτων εκπαιδευτικό υλικό, έπαιξαν μαζί τους, τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ παρακολούθησαν και ένα θεατρικό των παιδιών με θέμα τη φτώχεια.


Δείτε στο βίντεο εικόνες από την επίσκεψη τη Ναταλίας Δραγούμη και της Κατερίνας Λέχου, στην Γκάνα…

http://www.star.gr/

Το πρώην γνωστό και πρώην μοντέλο


Στην κάμερα του Star μίλησε το πρώην μοντέλο και πρώην γνωστό, Μάνια Ντέλου. Μεταξύ άλλων είπε ότι τα παράτησε όλα για να κάνει με εξωσωματική τα παιδάκια της! Μπράβο της και να τα χαίρεται τα πιτσιρίκια της, αλλά αν δεν είχε παντρευτεί τον κ. ζαμπλουτίδη - όχι μόνο δεν θα παρατούσε τα πάντα, και την φοβερή (!) καριέρα της στο modeling - για να αναθρέψει τα παιδάκια της - αλλά μπορεί να μην είχε και τα χρήματα για την εξωσωματική…

http://www.zougla.gr/

Στην Τουρκία η Μαρία Δαμανάκη


Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ahmet Davutoglu, είχε νωρίς το πρωί η επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελληνίδα επίτροπος συνεχάρη τον κ. Davutoglu για τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά βήματα που γίνονται στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθησή της πως πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

Του επεσήμανε πως η στιγμή είναι κατάλληλη για να προχωρήσουν με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως στα θέματα του χαρτοφυλακίου της, η Τουρκία θα έχει πάντα θέση και ισότιμο ρόλο στις διαβουλεύσεις και σε όλα τα συμβουλευτικά όργανα.

Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την προσήλωση που είχε η κ. Δαμανάκη σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η κ. Δαμανάκη επισκέπτεται την Τουρκία για να συζητήσει θέματα αρμοδιότητάς της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελληνίδα επίτροπος, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Davutoglu, συναντήθηκε και με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Binali Yildirim, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Τουρκία.

http://www.zougla.gr/

Παρέσυρε και εγκατέλειψε 11χρονο


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε ένα 11χρονο παιδί πριν από δύο εβδομάδες στην Κω.

Τον αλλοδαπό εντόπισαν αστυνομικοί και ύστερα από έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι ο 42χρονος στις 18 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, οδηγώντας το ΙΧ του παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά 11χρονο αγόρι που οδηγούσε ποδήλατο, το οποίο και στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε πως σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Λαμίας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο 42χρονος συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr

http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010


Ανακοινώθηκε απο τον ΣΕΓΑΣ το προσχεδιο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου:
 
http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?4383
Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συνέρχεται στο Βελιγράδι 14-16/10 οπότε και θα οριστικοποιηθούν αρκετά θέματα που πιθανόν θα φέρουν μικροαλλαγές.

Ο μεγάλος αγώνας του 2011 είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κορέα 27/8 - 4/9.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ και νέων θα γίνει 4 εβδομάδες πριν, 30-31/7.
Το ΠΠ Ε/Ν είναι 9-10/7, με το ευρωπαικό της κατηγορίας στις 21-24/7 στο Ταλιν (μια εβδομάδα μετά απο το αντίστοιχο των Νεων στην Οστραβα).
Το ΠΠ Π/Κ είναι 18-19/6 με το παγκόσμιο στις 6-10/7 στο Λιλ.
Το πανελλήνιο συνθέτων είναι στις 4-5/6 και το ευρωπαικό κύπελλο συνθέτων στις 2-3/7.
Το ευρωπαικό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων -όπου η Ελλάδα μετέχει στην 1η κατηγορια καθώς υποβιβάστηκε απο τη Superleague- είναι στις 18-19/6.
Πριν υπάρχουν 2 αγώνες γκρανπρι, και τα meeting Gala γυναικών, Παπαφλέσσεια, Βενιζέλεια.
Το διασυλλογικό πρωτάθλημα φέτος προγραμματίστηκε αρκετά πιο αργά εν μέσω πλήρους αγωνιστικης δράσης, στις 25-26/6.
(Τότε, 25-30/6 διεξάγονται και τα Special Olympics στην Αθήνα)

Πιο πριν, στον κλειστό στίβο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προγραμματίστηκε 25-26/2 (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ το Πανευρωπαικό στο Παρίσι είναι μια εβδομάδα μετά, στις 4-6/3.
Το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου θα γίνει 20/2
This article was originally published in forum thread: Το προκαλεντάρι του 2011 started by StivoZ.gr View original post
 
http://www.stivoz.gr/index.php
 

Το λογότυπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού

6/10/2010
Αυτό ειναι το λογότυπο του συνδυασμού του Γιάννη Σγουρου για την Περιφέρεια Αττικής.
Δημοσιοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.gsgouros.gr
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3538


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ«ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ»ΜΕ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

      Την Τρίτη στις 5 Οκτωβρίου 2010, στις 7.30 το απόγευμαπραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού με επικεφαλής τον Ανδρέα Ευθυμίου, «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος Δήμος». Μπροστά στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται Μεταμορφώσεως 66, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση με ομιλητή τον Ανδρέα Ευθυμίου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του νυν Δημάρχου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου, αφού αποτελεί εγγύηση για ένα δυναμικό και αποδοτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ευθυμίου καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε με σαφήνεια το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του. 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και στα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις και πολλούς επιμέρους στόχους. Βασικές προτεραιότητες δίνονται στην κοινωνική προστασία και στη φροντίδα σε ευπαθείς ομάδες, στην αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας του πολίτη, στη σύγχρονη μορφή διοίκησης και στην αποτελεσματική διαχείριση για ένα ισχυρό Δήμο, στην προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με της ήπιες μορφές ανάπτυξης και τέλος στη νεολαία, μέσα από προγράμματα για την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.   Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μοσχάτου έκλεισαν με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων τόσο του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου και με τη δέσμευση για ένα διαρκή αγώνα σε όσα απασχολούν την καθημερινότητα του Δημότη του νέου διευρυμένου Δήμου.
Η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, αποδεικνύει την υπεροχή του Συνδυασμού «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος» και του υποψήφιου Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου. Η εμπειρία του και η γνώση του, αποτελεί μοναδική εγγύηση για την επιτυχία της συνένωσης του Καλλικράτη.  

Ο συνδυασμός «Μοσχάτο-Ταύρος, ανθρώπινη πόλη-σύγχρονος δήμος», προσκαλεί τον κόσμο και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Ταύρου, που θα γίνουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, μπροστά στο εκλογικό κέντρο, Θράκης 13 (τηλ. 210 3464537).

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στα Καζανέματα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Θερμοπυλών 12. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Προσφέρεται άφθονη ρακί.

AYΞΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Στο 49,8% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, από 49,3% που ήταν τον Αύγουστο. Οι Έλληνες επενδυτές κατείχαν στα τέλη Σεπτεμβρίου το 48,9% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης...

Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του Χρηματιστηρίου Αθηνών το Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν 3.460 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 1.467 νέων μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 υπολογίστηκε στα 55,9 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Αυγούστου, που ήταν 60,7 δισ. ευρώ, ήτοι σημείωσε μείωση της τάξης του 8% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Σεπτεμβρίου 2009 που ήταν 98,8 δισ. ευρώ, η ποσοστιαία μείωση έφτασε το 43,5%. Το Σεπτέμβριο 2010 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 125,08 εκατ. ευρώ. Οι εκροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (131,65 εκατ.) και υπεράκτιες εταιρείες (33,93 εκατ.), ενώ εισροές εμφάνισαν τα ξένα νομικά πρόσωπα (28,76 εκατ.) και τα ξένα φυσικά πρόσωπα (11,74 εκατ.). Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 99,99 εκατ. ευρώ, οι οποίες προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες (94,15 εκατ.), από Ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες (10,09 εκατ.) και από Ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (1,5 εκατ.), ενώ εκροές εμφάνισε ο Δημόσιος Τομέας (5,79 εκατ.). Οι ξένοι επενδυτές το Σεπτέμβριο 2010 πραγματοποίησαν το 47,3% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 38,8% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 51% των συναλλαγών). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές πραγματοποίησαν το 30,4% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 39,6% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 29,7% των συναλλαγών). Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) πραγματοποίησαν το 19,7% των συναλλαγών (τον Αύγουστο 2010 πραγματοποίησαν το 19,5% των συναλλαγών, ενώ το Σεπτέμβριο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 17% των συναλλαγών). 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/ay_07.html

Ανακάλυψη για το Πάρκινσον που ανοίγουν πιθανούς νέους δρόμους θεραπευτικής αντιμετώπισης.



Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων -μεταξύ των οποίων ένας ελληνικής καταγωγής ερευνητής- ανακάλυψε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην καταστροφή των μιτοχονδρίων, που αποτελούν τα "εργοστάσια" παραγωγής ενέργειας των... εγκεφαλικών κυττάρων, και στη νόσο του Πάρκινσον. Αν η ανακάλυψη αυτή επιβεβαιωθεί και από άλλες έρευνες, τότε ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν κλινικές δοκιμές με χρήση φαρμάκων που προορίζονται για άλλες παθήσεις, αλλά τα οποία πλέον θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά της συγκεκριμένης οδυνηρής νευροεκφυλιστικής νόσου.

Οι ερευνητές, υπό τον νευρολόγο Κλέμενς Σέρτσερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, στη σχετική μελέτη που παρουσίασαν στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το "Nature", ανέλυσαν ενδελεχώς περισσότερα από 400 δείγματα εγκεφαλικών ιστών και επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στην απώλεια των μιτοχονδρίων και στην εμφάνιση και εξέλιξη του Πάρκινσον. Πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε ένα νέο θεραπευτικό "μονοπάτι" για την επισκευή και αντικατάσταση των κατεστραμμένων μιτοχονδρίων. Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε ο Σπυρίδων Παπαπετρόπουλος από το Τμήμα Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριδα των ΗΠΑ, ο οποίος επίσης συνεργάζεται με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Allergan.

Το Πάρκινσον οδηγεί τους πάσχοντες σε σταδιακή απώλεια του μυικού ελέγχου του σώματος και ιδίως των άκρων τους. Η πραγματική αιτία της παραμένει άγνωστη, αν και ένας πολύπλοκος συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων θεωρείται υπεύθυνος σε πολλές περιπτώσεις.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι βλάβες στα μιτοχόνδρια συμβάλλουν σημαντικά στην επιδείνωση της πάθησης. Οι ίδιες κυτταρικές βλάβες έχουν συνδεθεί και με άλλες νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Χάντιγκτον.

Το διεθνές ερευνητικό κονσόρτσιουμ υπό τον Σέρτσερ ανέλαβε να μελετήσει την έκφραση των γονιδίων στους εγκεφάλους ασθενών με Πάρκινσον σε σύγκριση με υγιείς εγκεφάλους. Για πρώτη φορά διεθνώς συλλέχθηκαν πολύ περισσότερα (δεκαπλάσια) στοιχεία από κάθε προηγούμενη σχετική μελέτη. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίστηκαν δέκα περιοχές γονιδίων που μέχρι τώρα δεν είχαν συσχετισθεί με το Πάρκινσον. Όλες αυτές οι ομάδες γονιδίων εμπλέκονται στη λειτουργία των μιτοχονδρίων και στην παραγωγή ενέργειας εκ μέρους τους για λογαριασμό του κυττάρου.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα εμπλεκόμενα γονίδια που ρυθμίζονται από μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη (PGC-1α), εκφράζονται σε αφύσικα χαμηλά επίπεδα στους ασθενείς με Πάρκινσον. Έτσι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα φάρμακα τα οποία βοηθάνε στην ενεργοποίηση αυτής της πρωτεϊνης, θα αυξήσουν την έκφραση των ελαττωματικών γονιδίων των μιτοχονδρίων και τα τελευταία θα λειτουργήσουν σωστά. Τέτοιου είδους φάρμακα ήδη αναπτύσσονται ή δοκιμάζονται για άλλες παθήσεις και θα μπορούσαν να δοκιμαστούν και κατά του Πάρκινσον.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_2336.html