Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το 40% των Αμερικανών θα καθυστερήσει να βγει στη σύνταξη 

Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους.
Σε ποσοστό που αγγίζει το 40% ανέρχονται οι Αμερικανοί εργαζόμενοι που σκοπεύουν να αναστείλουν τη συνταξιοδότησή τους λόγω της αβεβαιότητας που αισθάνονται σχετικά με τη διαβίωσή τους.
Ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη φοβούνται ότι οι αποταμιεύσεις τους δεν θα επαρκούν για την επιβίωσή τους, ενώ ανησυχούν πολύ και για το κόστος της υγείας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η Towers Watson.
Το 59% των εργαζομένων που σκοπεύουν να καθυστερήσουν τη συνταξιοδότησή τους επικαλούνται την ασφαλιστική κάλυψη ως βασικό λόγο αυτής τους της απόφασης. Σε ποσοστό 56% θεωρούν υπεύθυνη τη μείωση της αξίας του συνταξιοδοτικού προγράμματος που καλύπτεται από τον εργοδότη τους.
Στην πλειονότητά τους, η συγκεκριμένη μερίδα υπαλλήλων θα πρέπει να εργαστούν για τουλάχιστον τρία χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι είχαν αρχικά υπολογίσει. «Η οικονομική κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο στις αντιλήψεις των εργαζομένων όσον αφορά στη συνταξιοδότηση και ιδίως στον κίνδυνο –οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδά τους», εξηγεί ο Ντέιβιντ Σπίερ, ανώτατος σύμβουλος της Towers Watson.
Πηγή: Reuters

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1877693

 


Δολοφονία στη Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010, 20:31


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Μυκόνου η είδηση της δολοφονίας ενός από τους παλαιότερους κατοίκους και επιχειρηματίες του «νησιού των ανέμων», του 67χρονου Δημήτρη,

Ο 67χρονος ήταν ιδιοκτήτης του γραφείου γενικού τουρισμού , το οποίο λειτουργούσε εδώ και 40 χρόνια στη Μύκονο και αποτελούσε το διαμεσολαβητή για να δέσουν στο νησί τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια.

Ήταν ο αδερφός του γνωστού επιχειρηματία, οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ ενός από τα διασημότερα bar-club που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν, ζούσε στον Ορνό, δεν είχε οικογένεια και το σημαντικότερο είναι ότι ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές με τον τρόπο ζωής του στο νησί των Κυκλάδων.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=179458&cid=4

Εδώ το κάπνισμα επιτρέπεται

Λύσεις υπάρχουν!!!



























http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_6105.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
 
 

 

http://www.facebook.com/album.php?aid=5515&id=100001610407489&ref=mf
 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 1.300 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Νέες διατάξεις θεσπίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης. Αυτές ορίζουν ότι δε θα φυλακίζονται όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, ενώ οι ποινές από δύο έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές. Με τα νέα μέτρα θα αποφυλακιστούν άμεσα περίπου 1.300 κρατούμενοι...

Συγκεκριμένα, θα λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση του δράστη και έτσι η μετατροπή της ποινής σε χρηματική ανά ημέρα θα είναι από πέντε έως 100 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι από 10 έως 60 ευρώ. Ακόμα, προβλέπεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ποσού της μετατροπής της ποινής σε χρηματική, η οποία θα γίνεται απευθείας στο δικαστήριο και η εξόφληση θα ολοκληρώνεται εντός δύο έως τριών ετών. Σε εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τμηματικά το ποσό της μετατροπής, θα τους παρέχεται η δυνατότητα της παροχής κοινωφελούς εργασίας, ως εναλλακτικός τρόπος να εκτίσουν την ποινή τους. Η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρέχεται σε όλους τους καταδικασθέντες σε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών αν δεν έχουν καταδικαστεί παλιότερα σε ποινή πάνω από ένα έτος. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα κατ' οίκον έκτισης της ποινής σε όσους είναι άνω των 75 ετών. Το μέτρο αυτό ισχύει σήμερα μόνο για τους καταδικασθέντες για οφειλές προς το Δημόσιο. Παράλληλα, ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών παραμονής στις φυλακές (μία ημέρα παραμονής ισούται με δύο ημέρες) επεκτείνεται και για τους καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, τυφλούς, αναπήρους άνω του 80% κλπ. Διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός αφορά όσους εργάζονται εντός των φυλακών. Τις νέες διατάξεις παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.
Ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι λαμβάνονται σειρά μέτρων με στόχο να ενισχυθεί και να απλουστευθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας περί εναλλακτικών μέτρων και ποινών, ώστε η φυλακή να παραμείνει ως ποινή μόνο για σοβαρά αδικήματα και για τους υπότροπους εγκληματίες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι είναι κοινωνικά άδικο να παραμένουν άτομα στη φυλακή απλά και μόνο επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την ποινή τους, ενώ αντίθετα καταδικασθέντες με ικανή οικονομική κατάσταση και με τις ίδιες ποινές να βρίσκονται εκτός φυλακής γιατί μπόρεσαν να τις εξαγοράσουν. Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν και για όσους σήμερα εκτίουν τις ποινές τους. Με τις νέες διατάξεις θα αποφυλακιστούν περίπου 1.300 κρατούμενοι. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/1300.html
Διάσημες μαμάδες «βολτάρουν» με τα παιδιά τους
Μαθήματα στυλ φαίνεται πως παραδίδει η μικρή Σούρι στη μαμά της Κέιτι Χόλμς. Μαμά και κόρη πήγαν μαζί για ψώνια στο Μπέβερλι Χίλς και απ΄ότι φαίνεται η μικρή Σούρι «έβαλε τα γυαλιά» στην Κέιτι, αφού ήταν ντυμένη άψογα. 




Φορώντας ροζ φλοράλ φόρεμα με ασορτί παπούτσια και κάλτσες η Σούρι φαίνεται πως επιμελήθηκε προσωπικά το ντύσιμο της. Άλλωστε η Κέιτι έχει αποκαλύψει ότι πάντα ρωτά την άποψη της κόρης της για το τι ρούχα να φορέσει καθώς η μικρή έχει αδυναμία στη μόδα!


Στο Λος Άντζελες όμως βρέθηκε το Σαββατοκύριακο και ο πρώην άγγελος της Victoria Secret Χάιντι Κλούμ, με τις δυο κόρες της, την 6χρονη Λένι και την 11 μηνών Λου. Μάλιστα, η μεγάλη κόρη μπορεί να ήταν έξω με τη μαμά της, όμως φρόντισε να υποδείξει την αδυναμία της προς τον μπαμπά, ντυμένη στα ροζ, και φορώντας μια μπλούζα με τυπωμένο το λογότυπο «Daddy΄s Girl».


Τέλος, την βόλτα της στην Καλιφόρνια έκανε και η ηθοποιός Τζέσικα Άλμπα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της και την 2χρονη της κορούλα. Η Άλμπα, αποφάσισε να ντύσει με ένα πιο «αθλητικό» στυλ την μικρή της κόρη, φορώντας της ένα φούξια ζακετάκι και μπλε σορτσάκι με αθλητικά ροζ παππουτσάκια.



http://www.star.gr/index.php
Αλλάζει σελίδα η Λίβερπουλ;
Πολύ κοντά σε αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Όπως μετέδωσε το «skynews» έχουν γίνει αποδεκτές από τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων» δύο προσφορές.

Μάλιστα η μία από τις προσφορές είναι από τον ιδιοκτήτη των Boston Red Socks, ομάδας μπέιζμπολ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

http://www.star.gr/index.php
To GPS τον έστειλε στον... θάνατο
Φονικό αποδείχτηκε ένα σύστημα πλοήγησης και εντοπισμού σημείων (GPS), που οδήγησε τον ιδιοκτήτη του στον βυθό λίμνης στην Ισπανία.

Ο άτυχος άνδρας εμπιστεύτηκε την συσκευή, που του έδειχνε έναν «ασφαλή» φαινομενικά δρόμο για να φτάσει νωρίτερα στον προορισμό του. Τελικά ο δρόμος οδηγούσε σε μια τεχνητή λίμνη χωρίς στηθαίο και η συνέχεια ήταν δραματική.

Επειδή ήταν νύχτα και δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός, το αυτοκίνητο βούλιαξε μέσα σε λίγα λεπτά και άνδρας, που δεν πρόλαβε να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, βρήκε τραγικό θάνατο.

Αντιθέτως, καλύτερη τύχη είχε ο συνοδηγός, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια, αλλά ήταν αργά…
http://www.star.gr/index.php

Κάντο όπως η Kardashian...


Το κακό παιδί της ραπ μουσικής, Kanye West, ξενάγησε σήμερα στις επιχειρήσεις της στη Νέα Υόρκη η Kim Kardashian.

Ο Kanye έμεινε έκθαμβος από το επιχειρηματικό πνεύμα της Kim, που φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής με ρούχα, αρώματα και διακοσμητικά εσωτερικών χώρων.

Επιχειρηματίες τρέμετε! Έρχεται η Kim!

http://www.zougla.gr/

Ξέχασαν και κλείδωσαν ηλικιωμένη μέσα στο ΙΚΑ


Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Μία ηλικιωμένη-ασφαλισμένη, επισκέφτηκε χθες το ΙΚΑ, που βρίσκεται επί της οδού Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Οι γιατροί και το προσωπικό τέλειωσαν τη βάρδια τους, κλείδωσαν τα γραφεία τους, έφυγαν από το κτίριο, χωρίς όμως να αντιληφθούν ότι η άτυχη γυναίκα περίμενε στην... αίθουσα αναμονής!

Η γυναίκα δε διέθετε κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούσε να ειδοποιήσει κανέναν! Ο σύζυγός της, όταν είδε πως καθυστερούσε να επιστρέψει, άρχισε να την ψάχνει κι έφθασε ως το ΙΚΑ της οδού Αγγελάκη.

Τελικά, η άτυχη ηλικιωμένη «απελευθερώθηκε» σε κατάσταση σοκ!

http://www.zougla.gr/

Γυμνή στο Twitter!


Η Courtney Love ήταν πάντοτε προκλητική, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται ότι το παρατράβηξε, δημοσιεύοντας ημίγυμνες φωτογραφίες της στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η 46χρονη τραγουδίστρια και σύζυγος του θρυλικού τραγουδιστή των «Nirvana», Kurt Cobain, ποζάρει μόνο με τα εσώρουχά της και με τα χέρια της να καλύπτουν το στήθος της.



Σεμνά...

http://www.zougla.gr/

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!...

Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Αντιμέτωποι με τσουχτερές αυξήσεις της τάξεως του 25% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα στην τριετία 2011- 2013 όσοι έχουν χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, πλην εκείνων που θα ενταχθούν στο Κοινωνικό...
Οικιακό Τιμολόγιο. Αντίστοιχα, οι αυξήσεις στις μεσαίες καταναλώσεις 801- 1.600 κιλοβατώρες, όπου και η πλειονότητα των καταναλωτών (περίπου 2 εκατομμύρια), θα είναι στα επίπεδα του 5%, το οποίο επίσης θα «σπάσει» σε βάθος τριετίας. Τα ποσοστά αυτά φαίνεται ότι προέκυψαν έπειτα από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο ΥΠΕΚΑ από κοινού με τη ΡΑΕ, με τις τελικές ανακοινώσεις να τοποθετούνται πιθανώς και εντός της εβδομάδας και με την ακριβή ημέρα να εξαρτάται από την πολιτική διαχείριση που θα κάνει το Μέγαρο Μαξίμου, αφού τα τιμολόγια αντιμετωπίζονται ως ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα.
Τι σημαίνουν για τους καταναλωτές οι αυξήσεις αυτές; Για παράδειγμα ένα νοικοκυριό στην κατηγορία ώς 800 κιλοβατώρες που σήμερα πληρώνει 65 ευρώ το τετράμηνο (χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται χρέωση ΕΡΤ και δημοτικά τέλη), μετά την αύξηση θα πληρώνει 81 ευρώ. Σε ετήσια βάση, από 195 ευρώ θα χρεώνεται με 243 ευρώ. Αντίστοιχα, νοικοκυριό με κατανάλωση 1.600 κιλοβατώρες που σήμερα πληρώνει 170 ευρώ το τετράμηνο (510 ευρώ τον χρόνο) μετά την αύξηση θα καταβάλει 179 ευρώ ή 537 ευρώ ετησίως. 
Τα νέα τιμολόγια αντανακλούν τη διαφορά από τα σημερινά επίπεδα στα οποία βρίσκονται σε σχέση με εκείνα που θα έπρεπε να βρίσκονται ώστε να αντανακλούν το πραγματικό κόστος (υποχρέωση της χώρας που απορρέει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο) και αφού προηγήθηκε η μετακύλιση μιας σειράς χρεώσεων από τις μικρές και μεσαίες καταναλώσεις στις μεγαλύτερες, ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατόν οι επιβαρύνσεις, κατόπιν μεθοδολογίας που επεξεργάστηκε η ΡΑΕ. Χωρίς αυτήν οι αυξήσεις στις πιο αδύναμες κατηγορίες, με βάση τη διαφορά τους από τα σημερινά επίπεδα κόστους, θα έφταναν στο 48%. 
Τόσο η γνωμοδότηση επί της πρότασης της ΔΕΗ για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της όσο και οι άλλες γνωμοδοτήσεις για την ανακατανομή των τριών χρεώσεων πρόκειται να εγκριθούν από την ολομέλεια της ΡΑΕ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας. Αμέσως μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Ανακατανομή των χρεώσεων Με βάση αυτό το μάλλον τελικό σενάριο, το τέλος ΑΠΕ μειώνεται σημαντικά στις χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες, περισσότερο στην Υψηλή Τάση (βιομηχανία) και εν συνεχεία στη Χαμηλή Τάση (οικιακοί) και στη Μέση (εμπορικοί- βιομηχανικοί πελάτες). 
Η απώλεια εσόδων που μέσω του ΔΕΣΜΗΕ χρηματοδοτεί τους παραγωγούς έργων ΑΠΕ και τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ για το προσεχές έτος, θα αναπληρωθεί από τη δημοπρασία των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2). Στην περίπτωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, οι μεγαλύτερες μειώσεις θα αφορούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα οικιακά και βιομηχανικά τιμολόγια, ενώ στα εμπορικά ο ΕΦΚ θα παραμείνει ως έχει (5 ευρώ/μεγαβατώρα), αφού οι πελάτες αυτοί έτσι κι αλλιώς θα απολαύσουν μειώσεις στις νέες χρεώσεις του ρεύματος. Μειώσεις θα έχουμε και στην περίπτωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, της χρέωσης που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ της χονδρικής τιμής και του υψηλού κόστους, που συνεπάγεται για τη ΔΕΗ η παραγωγή ρεύματος για τα νησιά.
Στο εξής όσο μεγαλύτερη κατανάλωση έχει κανείς τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ΥΚΩ. Η διαφοροποίηση αυτή υπήρχε ήδη, αλλά στο εξής γίνεται πιο έντονη. Στην κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες οι ΥΚΩ είναι ούτως ή άλλως μηδενικές, ενώ στην αμέσως επόμενη των 801- 1.600 κιλοβατωρών θα μειωθούν γύρω στο 30%. Τα τιμολόγια που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές σε κάθε κατηγορία, εκτός από τα οικιακά- εμπορικά και τα αγροτικά όπου επίσης αναμένονται τσουχτερές αυξήσεις. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_445.html

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας...

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας από την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας την ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη και τις βροχοπτώσεις κυρίως στα Κεντρικά στα Δυτικά και στα Βόρεια τμήματα της χώρας. Μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας σε υψόμετρο 1800-1900μέτρα και άνω. Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4563.html
 
Σκότωσε την 2χρονη κόρη του με το αυτοκίνητό του!
Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Πετσάκοι στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο best, όλα έγιναν όταν ενώ ένα δίχρονο κοριτσάκι έπαιζε ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού του, ο πατέρας του παιδιού μπήκε στο αυτοκίνητό του, για να το μετακινήσει από το γκαράζ στην αυλή.

Όμως δεν αντιλήφθηκε την παρουσία της μικρής και έβαλε μπροστά τη μηχανή. Ξαφνικά άκουσε ένα θόρυβο και βγήκε να δει τι είχε γίνει. Έντρομος είδε το παιδί του να αιμορραγεί…

Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας αλλά και η μάνα συντετριμμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=62926
Γιατρός τις «έβρεξε» σε δύο νοσοκόμες!
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Έκπληκτος έμεινε ένας ασθενής όταν είδε τον γιατρό να ξυλοκοπεί νοσοκόμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νοσηλεύτρια ζήτησε από τον γιατρό, να μην χαλάει άσκοπα κάποιο συγκεκριμένο υλικό γιατί υπήρχε έλλειψη στην κλινική. Τότε ο γιατρός εκνευρίστηκε τόσο πολύ με την παρατήρηση της νοσοκόμας, που το βρήκε σωστό να τη χαστουκίσει.

Τότε εκείνη άρχισε να τον βρίζει κι ο γιατρός όχι μόνο την ξαναχαστούκισε αλλά την κλώτσησε με δύναμη στα πόδια. Αυτό εξόργισε μία άλλη νοσηλεύτρια που παρανέβη, με αποτέλεσμα να τις «φάει» κι εκείνη. Σε ρίνγκ μετατράπηκε το νοσοκομείο…

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=62956

Οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις και τα γήπεδα του Euro 2012

Τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του EURO 2012 σε Ουκρανία και Πολωνία και παράλληλα την ημερομηνία έναρξης και λήξης της διοργάνωσης οριστικοποίησε τη Δευτέρα η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Η αυλαία του EURO θα ανοίξει στις 8 Ιουνίου του 2012 στη Βαρσοβία και θα πέσει την
1η Ιουλίου στο Κίεβο. Επιπλέον, οι αγώνες θα ξεκινούν στις 19:00 και 21:45.
Αναφορικά με τα γήπεδα της Πολωνίας, το στάδιο του Πόζναν παραδόθηκε στην UEFA, στις αρχές του 2011 θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο Γκντανσκ, τον προσεχή Ιούνιο θα ολοκληρωθεί αυτό της Βαρσοβίας, ενώ τα έργα στο στάδιο στο Βρότσλαβ έχουν καθυστερήσει.
Στην Ουκρανία έτοιμο είναι το Ντόνμπας Αρένα στο Ντόνετσκ αλλά και οι εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο, ενώ τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή στο Ολύμπισκι του Κιέβου, αλλά και το γήπεδο του Λβοβ.


Οι πόλεις του EURO 2012:


Πολωνία:
Βαρσοβία: Τρεις αγώνες ομίλου, προημιτελικός, ημιτελικός
Βρότσλαβ: Τρεις αγώνες ομίλου
Πόζναν: Τρεις αγώνες ομίλου
Γκντανσκ: Τρεις αγώνες ομίλου, προημιτελικός


Ουκρανία:
Κίεβο: Τρεις αγώνες ομίλου, προημιτελικός, τελικός
Ντόνετσκ: Τρεις αγώνες ομίλου, προημιτελικός, ημιτελικός
Χάρκοβο: Τρεις αγώνες ομίλου
Λβοβ: Τρεις αγώνες ομίλου


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/euro-2012.html#ixzz11SKHwtJ3

Με ψηλά τακούνια στην Ακρόπολη

Με άσπρο στενό φόρεμα, που τόνισε το προκλητικό της μπούστο και ψηλοτάκουνες, στυλάτες γόβες επισκέφτηκε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης η Πάμελα Άντερσον, που βρέθηκε στη χώρα μας για την παρουσίαση του μουσικού διαγωνισμού Eurovoice.


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_1184.html#ixzz11SJhSDxf

Ζωγραφική με κλωστές και μικτή τεχνική


της Κικής Κασόλα-Αλιβιζάτου
05/10/2010 - 14/10/2010

Εγκαίνια: Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19:00


Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής, με έργα στα οποία οι χρωματικές πινελιές αντικαθίστανται από πολύχρωμες κλωστές, παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για την έκθεση "Ζωγραφική με κλωστές και μικτή τεχνική" της Κικής Κασόλα-Αλιβιζάτου, με κεντητές δημιουργίες και αναδημιουργίες που αποτελούν μία πραγματική απόλαυση καλαισθησίας και ομορφιάς στις μέρες μας.

Η καλλιτέχνιδα ξεκίνησε με αντιγραφές έργων τέχνης, κυρίως ανθρωποκεντρικές, για να εξελιχθεί στις δικές της φανταστικές συνθέσεις με γοργόνες και τον Ποσειδώνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο και τη συμβολική σύνθεση "Η Γέννηση της Μέρας". Κατόπιν μιας σειράς κεντητών πορτραίτων των Φαγιούμ σε πιστή αντιγραφή, η δημιουργός θα εκφραστεί με την προσωπική της εικαστική γλώσσα μέσα από τοπία, νεκρές φύσεις και μικτές τεχνικές (τρίμμα κλωστής κολλητό, κλωστές και υφάσματα κολλητά).

Αρχικά, χρησιμοποιεί την κλασσική βελονιά της "ρίζας" ή του "γεμίσματος", αλλά στην εξελικτική της πορεία επιδίδεται σε έναν πειραματισμό με πιο ελεύθερες πινελιές από μακρύτερες κλωστές κολλημένες ή ενωμένες ακατάστατα μεταξύ τους, για να προσδώσει "υφή" και την αίσθηση της φωτοσκίασης στο κέντημά της, το οποίο στη συνέχεια εμπλουτίζει με κολλάζ και μικτές τεχνικές.

Η Κική Κασόλα-Αλιβιζάτου χρησιμοποιεί στα έργα της συνειδητά τις γνώσεις της ως πτυχιούχος της Διακοσμητικής Τέχνης, καθώς και τις σπουδές και την πείρα της στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Γενικά, στη δουλειά της κυριαρχεί η τεχνική των Ναϊφ - με λαϊκότερα διακοσμητικά στοιχεία σε μια χαρούμενη διάθεση. Η παραμόρφωση της ανθρώπινης φιγούρας στα έργα της, η οποία θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να θεωρηθεί υπερβολική, αντισταθμίζεται από την καλαισθησία του χρώματος και την επίπονη και τέλεια τεχνική του κεντήματος.

Το κέντημα είναι μια παραδοσιακή τέχνη, που άρχισε να φθίνει στην εποχή μας. Ωστόσο, η καλλιτέχνιδα, με τις κεντητές δημιουργίες της, στέλνει ένα μήνυμα φρεσκάδας και αισιοδοξίας για την τέχνη του κεντήματος, καλώντας το κοινό να τη γνωρίσει καλύτερα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00

Επικοινωνία:
210 3621601
Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα "Ιακωβίδης"
Διεύθυνση: Ακαδημίας 50, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο
http://www.zougla.gr/

Ετοίμασαν τις βαλίτσες τους μαμά και γιος


Πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του μικρού της γιου Benjamin, αλλά αυτός έχει την αποκλειστικότητα.

Η Gisele Bundchen έχοντας στο μάρσιπο τον 10 μηνών γιο της βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Μiami, προκειμένου να ταξιδέψουν μέχρι τη Florida, όπου βρίσκεται ο σύζυγός της Tom Brady.

Το μοντέλο αν και είχε επιλέξει να φορέσει casual ρούχα, εξαιτίας του ταξιδιού ήταν ιδιαίτερα όμορφη και όπως είναι φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητη.
http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Συμβουλοι τους συνδυασμού "Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος", σας προσκαλούν στα εγκαίνια του εκλοικού Κέντρου του Μοσχάτου τηνΤρίτη 5 Οκτώβρη στις 7:30μμ.
Μεταμορφώσεως 66


Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων την Τετάρτη

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».
Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


http://myvernews.blogspot.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7285.html

Μέσα στους καλύτερους ο Ζαμπίδης


Πέρασε στην οκτάδα των καλύτερων μαχητών του κόσμου στο Κ-1 MAX, που διεξάγεται στην Κορέα.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος μπορεί να μη μας εντυπωσίασε με τις χορευτικές του ικανότητες στο «Dancing With the Stars», αλλά στη Σεούλ θριάμβευσε.

Ο Ζαμπίδης, «Iron Mike», νίκησε με διαφορά τον 22χρονο Ολλανδομαροκινό Chahid «The Pitbull» Oulad El Hadj.

Και εις ανώτερα!



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=178728&cid=11

Τον συνδυασμό του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας


Εριξε μάλιστα το "γάντι" στον Παναγιώτη Φασούλα κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του  "Πειραιάς πολιτών- Καθαρή συμφωνία".

Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού που διεκδικεί τον Δήμο Πειραιά ο κ. Μίχας ανέπτυξε τις σκέψεις του για την δημιουργία:

- Επιτροπής διαβούλευσης για τον δημότη που θα απαρτίζεται από επιχειρηματίες αθλητές και πολίτες
- Επιτροπή ποιότητας ζωής
- Οικονομικής επιτροπής που θα εποπτεύει τα οικονομικά του δήμου
-  Σύσταση επιτροπής με συμβούλους πανεπιστημιακούς που θα προτείνουν λύσεις για τα διάφορα προβλήματα του Πειραιά
- Δεσμεύτηκε πως για τα μείζονος σημασίας θέματα θα προσπαθείι να υπάρχει σύμπνοια και με την αντιπολίτευση.

Ο τέως νομάρχης Πειραιά πήρε το χρίσμα να είναι υποψήφιος για δήμαρχος Πειραιά ύστερα από θυελλώδεις διαβουλεύσεις εντός ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη του επίσημη παρουσια ως υποψήφιος δεν ξέχασε τον νυν δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα το έργο του οποίου εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε.

Ο κ. Μίχας όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο γιατί ο δημότης να πιστέψει ότι είναι καλύτερη επιλογή ο Νομάρχης Πειραιά από τον Παναγιώτη Φασούλα η απάντηση του ήταν αφοπλιστική "Ο Μίχας ήταν επιτυχημένος Νομάρχης. Ρωτήστε τον Φασούλα αν ήταν επιτυχημένος Δήμαρχος".

Δείτε το βιντεο του συνδιασμού "Πειραιάς πολιτών- Καθαρή συμφωνία"



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=45156&catid=27

ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΣΗ 5,6 ΕΚ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ...

Της Μαρίας Βουργάνα
(από την Ημερησία)
Από φορο-ανάκριση θα περάσουν την άνοιξη του 2011 περίπου 5,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Η νέα φορολογική δήλωση που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet όλοι οι φορολογούμενοι απαιτεί πλήρη καταγραφή των...
κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κέρδη από μετοχές, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, επαναπατριζόμενα κεφάλαια, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς. Το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει ήδη στο σχεδιασμό της νέας φορολογικής δήλωση του 2011, ενώ προτάσεις υπέβαλαν και οι ίδιοι οι πολίτες στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού. Ρυθμίσεις Το έντυπο Ε1, χρώματος μπλε, που παρουσιάζει σήμερα η «Η», αποτυπώνει όλες τις νέες ρυθμίσεις που έφερε ο τελευταίος φορολογικός νόμος και αφορούν: Τη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με την προσκόμιση αποδείξεων. Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία για τα οποία δεν προβλέπεται καμία απαλλαγή. Τις αλλαγές στα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το εισόδημα ή από το φόρο. Την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων. Την κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες επιτηδευματιών. Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Οι φόροι για τα εισοδήματα του 2010 θα υπολογιστούν με τη νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που προβλέπει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για όλους, το οποίο κατοχυρώνεται με την προσκόμιση αποδείξεων και συντελεστές φόρου που κυμαίνονται από 18% έως 45%. Με βάση την κλίμακα θα υπολογιστούν και τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί τα οποία φορολογούνταν αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως 20%. Οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και αποτυπώνονται στο νέο έντυπο Ε1 είναι οι εξής: Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ καταστηματάρχες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίστηκαν από την εφορία να μην έχουν κόψει έστω και μία απόδειξη. Για τους παραβάτες αυτούς τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος θα φορολογούνται με συντελεστή 10%. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο εισοδήματος έως και 1.200 ευρώ. Στους νέους κωδικούς 021-022 του πίνακα 2 οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν ότι εντοπίστηκαν με φοροπαραβάσεις. Αφορολόγητοι για τρία χρόνια θα είναι οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ηλικίας έως 35 ετών με καθαρά κέρδη έως 30.000 ευρώ. Αρκεί να το δηλώσουν στους κωδικούς 019-020 του πίνακα 2. Εισοδήματα που φορολογούνταν αυτοτελώς, πλην των αμοιβών που καταβάλλονται σε ποδοσφαιριστές, καλαθοσφαιριστές, λοιπούς αθλητές και προπονητές, δηλώνονται στους κωδικούς 301-302 του πίνακα 4Α στην πρώτη σελίδα του Ε1 ως καθαρά εισοδήματα από μισθούς και φορολογούνται με τη φορολογική κλίμακα. Οι αμοιβές των αθλητών και προπονητών και τα επιδόματα των ανέργων θα δηλωθούν στους κωδικούς 317-318 του πίνακα 4Α. Σε ξεχωριστό κωδικό 661-662 του πίνακα 6 δηλώνεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Στο εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις εντάσσεται το καθαρό εισόδημα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από αγροτουρισμό. Φορολογούμενοι που θα επαναπατρίσουν κεφάλαια μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2010 θα πρέπει να τα δηλώσουν στους κωδικούς 783-784 του πίνακα 6. Το συνολικό ποσό των αποδείξεων για καταναλωτικές δαπάνες που εξασφαλίζει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα δηλωθεί στον κωδικό 049 του πίνακα 7. Καταργήθηκε η έκπτωση των δαπανών για επισκευή και συντήρηση εκμισθούμενων κατοικιών, η οποία υπολογιζόταν μέχρι ποσοστού 40% επί των ακαθαρίστων ποσών των εισπραττόμενων μισθωμάτων και μείωνε τη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Οι δαπάνες αυτές συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες που χρησιμεύουν για την κάλυψη του αφορολογήτου. «Ψαλιδίζονται» οι εκπτώσεις δαπανών που αφορούν στα ασφάλιστρα ζωής, τις δωρεές στο Δημόσιο, τις δικηγορικές αμοιβές και τους τόκους στεγαστικών δανείων που ελήφθησαν από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά. Κάθε μία από τις δαπάνες αυτές θα εκπίπτει πλέον σε ποσοστό 20% από το φόρο. Καταργείται η έκπτωση από το εισόδημα του 40% των δαπανών για εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ωδεία, σχολές χορού, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ. Όλες αυτές οι δαπάνες λαμβάνονται πλέον υπόψη μαζί με άλλες για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού. Απόδειξη Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ καταστηματάρχες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίστηκαν από την εφορία να μην έχουν κόψει έστω και μία απόδειξη. Το συνολικό ποσό των αποδείξεων για καταναλωτικές δαπάνες που εξασφαλίζει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα δηλωθεί στον κωδικό 049 του πίνακα 7. Εκπτωση Καταργήθηκε η έκπτωση των δαπανών για επισκευή και συντήρηση εκμισθούμενων κατοικιών, η οποία υπολογιζόταν μέχρι ποσοστού 40% επί των ακαθαρίστων ποσών των εισπραττόμενων μισθωμάτων και μείωνε τη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/56.html

Την λήστεψε και επέστρεψε για να την βιάσει!

 

Εφιαλτικές  στιγμές και μάλιστα σε… δύο  δόσεις έζησε μία νεαρή αλλοδαπή τουρίστρια μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Πάρο, όταν αρχικά εισέβαλε στο δωμάτιό της ένας ένοπλος νεαρός και την λήστεψε. Ήταν τόσο το θράσος του, όμως, που λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε με σκοπό να την βιάσει!

Η άτυχη  κοπέλα ξύπνησε από έναν θόρυβο  λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν κουκουλοφόρο, ο οποίος είχε διαρρήξει την πόρτα του δωματίου της σε ξενοδοχείο στη Χώρα του νησιού. Ο άγνωστος την ακινητοποίησε απειλώντας την με ένα πιστόλι, άρπαξε από την τσάντα της 100 ευρώ και εξαφανίστηκε. Όταν το θύμα έβαλε τις φωνές, ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Πέρασαν  ώρες ώσπου να αποκατασταθεί η ηρεμία και να συνέλθει από το σοκ η νεαρή τουρίστρια… Όμως, ο εφιάλτης της δεν είχε τελειώσει! Λίγες ώρες αργότερα, ο κουκουλοφόρος επέστρεψε σπάζοντας αυτή τη φορά το παράθυρο του δωματίου και, πάλι με την απειλή όπλου, εξανάγκασε την τρομοκρατημένη γυναίκα να υποκύψει στις αρρωστημένες ορέξεις του!

Ωστόσο, αυτή την φορά δεν κατάφερε  να ξεφύγει… Οι ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν θορύβους από το δωμάτιο και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έφτασε την στιγμή που ο δράστης προσπαθούσε να εξαφανιστεί και τον συνέλαβε. Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι απομίμηση αληθινού και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Δευτέρα.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=83851
Βρετανία

Ζούσε φτωχός, άφησε πίσω του εκατομμύρια!


Όταν ο κύριος Gordon Hardy πέθανε σε ηλικία 83 ετών, κανείς δεν ήξερε το πραγματικό ποσό της περιουσίας του. Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος από την Αγγλία φορούσε κάθε μέρα το ίδιο κουστούμι, περνούσε την εβδομάδα του με μόλις 5 λίρες και μαζί με την γυναίκα του Jane έκαναν σκληρές οικονομίες. Με τα χρήματα που έβγαζαν έκαναν επενδύσεις οι οποίες μόλις μετά τον θάνατό του έγιναν γνωστές, «ανακηρύσσοντάς» τον σε εκατομμυριούχο με 1,4 εκατομμύρια λίρες.

Ο κύριος Hardy δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του το 2008, η οποία, όπως εξομολογήθηκε στη δικηγόρο του, ήταν υπεύθυνη για τα οικονομικά της οικογένειας. Η δικηγόρος Lyndsey McHale ήταν ο μόνος άνθρωπος που γνώριζε την αξία αυτής της αμύθητης περιουσίας.

Το ζεύγος Hardy ζούσε πάντα με τα απαραίτητα. Δεν ξόδευε αν δεν χρειαζόταν και ποτέ δεν έδωσαν στους γείτονες την παραμικρή ιδέα για την οικονομική τους κατάσταση. Μπορεί να μην είχαν παιδιά είχαν όμως τεράστια αγάπη για τα ζώα. Γι’ αυτό το λόγο, άφησαν όλα τους τα χρήματα σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις (The PDSA, The Blue Cross και Donkey Sanctuary) που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.
http://64.19.142.13/www.protothema.gr/Themes/1/Default/Media/logo_thema.gif

Στη Βρετανία εκπέμπει το πρώτο 3D κανάλι της Ευρώπης...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/  

Το Sky 3D, το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι που προσφέρει αποκλειστικά τρισδιάστατα προγράμματα, έκανε ντεμπούτο την Παρασκευή στη Βρετανία.
Προς το παρόν, πάντως, τo 3D θέαμα στο σπίτι είναι μάλλον ακριβό, καθώς το νέο κανάλι έχει συνδρομή 70 ευρώ το μήνα και απαιτεί τον αντίστοιχο τρισδιάστατο δέκτη, κόστους τουλάχιστον 2.000 ευρώ.
Όπως σχολίασε στο BBC ο Τζον Ντόλιν, αρμόδιος για την ανάπτυξη της 3D τηλεόρασης του Sky, όσοι θεωρούν ακριβές τις σημερινές 3D τηλεοράσεις μπορούν απλά να περιμένουν, αφού οι τιμές δεν μπορεί παρά να πέσουν το επόμενο διάστημα λόγω του ανταγωνισμού.
Το Sky 3D θα...
 εκπέμπει 14 ώρες την ημέρα από τις 9 το πρωί και θα προσφέρει κυρίως ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες του Premier League.
To κανάλι, το οποίο είχε δοκιμαστεί σε λίγες βρετανικές παμπ με 3D δέκτες, προσφέρεται δωρεάν για τους συνδρομητές του ακριβότερου πακέτου υψηλής ευκρίνειας Sky World HD. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/3d.html

Νέα έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις με στόχο 600 εκατ. ευρώ

Πρόσθετοι φόροι 7 δισ. ευρώ το 2011




Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά σημαντικά έσοδα, από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000 - 2009, τα οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των παραγόντων του υπουργείου, μπορούν το 2011 να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.


Νέο «μπαράζ» φόρων επιφυλάσσει για τους φορολογούμενους αλλά και τις επιχειρήσεις ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2011, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Εκτός από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, τη φορολόγηση των αυθαιρέτων, τη φορολόγηση αμοιβών σε είδος, την αδειοδότηση των τυχερών παιχνιδιών, την αύξηση των φόρων πολυτελείας, τον «πράσινο» φόρο, τους φόρους στους ημιυπαίθριους και τα νέα τεκμήρια κ.λπ., στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα προβλέπεται ακόμη και η αύξηση της φορολογίας και στα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά και η -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- νέα έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις με συντελεστές που θα φτάνουν το 10%.
Αν και το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά, παρ' όλα αυτά προωθεί το συγκεκριμένο μέτρο για να εισπράξει τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει την περαιτέρω επιβάρυνση των φυσικών προσώπων αλλά και για να πετύχει το φιλόδοξο στόχο των εσόδων που θα ξεπερνά τα 55 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο του προσχεδίου περιλαμβάνει 9 νέα μέτρα και πρόσθετους φόρους ύψους 5,35 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 2 δισ. ευρώ περίπου θα προέλθουν από το ΦΠΑ και τους ΕΦΚ στο πετρέλαιο.
Θα πρέπει, εξάλλου, να αναφερθεί ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκά σημαντικά έσοδα τόσο από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000 - 2009, τα οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς των παραγόντων του υπουργείου μπορούν το 2011 να ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό και με τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων προς το Δημόσιο χρεών.
Με το προσχέδιο, πάντως, του προϋπολογισμού του 2011 δεν αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως ο τρόπος αναπλήρωσης του ποσού του 1 δισ. ευρώ από την ακύρωση των μαζικών μετατάξεων αγαθών και υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.
Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι προβλέπουν αύξηση του συντελεστή 11% ΦΠΑ στο 12% ή 13%, με εξαίρεση τα είδη διατροφής και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, και μικρής κλίμακας μετατάξεις στο 23%.
Ωστόσο τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διστάζουν να προχωρήσουν στην όποια απόφαση καθώς, προς το παρόν, μετρούν το πολιτικό «κόστος» μιας τέτοιας κίνησης, εν όψει και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.
Από την άλλη πλευρά η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης που θα εφαρμοστεί το 2011 θα τονώσει σημαντικά τα έσοδα, ενώ θα τεθεί σε ισχύ αφού προηγουμένως ετοιμαστεί το σύστημα καταγραφής των δικαιούχων του ειδικού επιδόματος που θα δίδεται με γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας.
Επίσης στην «απόχη» του, το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να πιάσει το 2011 τους έχοντες και κατέχοντες που δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας, εκμεταλλευόμενοι τα «παραθυράκια» του νόμου και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να εντοπίσουν όλους όσοι φοροδιαφεύγουν.
Με την καθιέρωση των νέων τεκμηρίων υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500.000 επαγγελματίες που μέχρι σήμερα δήλωναν ετήσια εισοδήματα μικρότερα από το αφορολόγητο όριο και έχουν στην κατοχή τους ακριβές κατοικίες και πολυτελή αυτοκίνητα θα αναγκαστούν το επόμενο έτος να εμφανίσουν στην Εφορία αν όχι τα πραγματικά, τουλάχιστον υψηλότερα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους στο Δημόσιο σε σχέση με αυτούς που πλήρωναν μέχρι σήμερα.
Από την εφαρμογή των νέων τεκμηρίων το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι θα εισπράξει τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.
Ο στόχος για το έλλειμμα του επόμενου έτους χαμηλώνει ακόμα περισσότερο, όπως έγραψε η «Ν» και θα τείνει προς το 7% του ΑΕΠ, από το 7,6% που ήταν αρχικά, ενώ και για φέτος υπάρχει αισιοδοξία ότι το έλλειμμα θα κλείσει κάτω από το στόχο 8,1%. Παρά τη φαινομενικά μικρή δημοσιονομική προσαρμογή, οι νέοι φόροι προσεγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ συρρικνώνονται περαιτέρω και οι δαπάνες κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, πλην του κονδυλίου των τόκων.
Νέα περιστολή δαπανών
Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν επισφαλείς προβλέψεις για τα έσοδα τον επόμενο χρόνο λόγω αστάθμητων παραγόντων (μεταβολή ΑΕΠ, κατανάλωση, ανταπόκριση πολιτών στις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα κ.ά.) και γι' αυτό επισημαίνουν ότι το μεγάλο «στοίχημα» εξακολουθούν να είναι οι δαπάνες.
Στο πλαίσιο αυτό στο Γενικό Λογιστήριο θα «ακονίζουν» μέχρι την τελευταία στιγμή τα «μαχαίρια» για όλες τις κατηγορίες δαπανών, με εξαίρεση τις μισθολογικές.
Το σχέδιο μάλιστα των επιτελών του υπουργείου προβλέπει ότι οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία, για οικονομικές ενισχύσεις, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις θα μειωθούν γραμμικά κατά 4% - 5%, ενώ οι καταναλωτικές κατά 10%. Στην «πρέσα» μπαίνουν και τα μισθολογικά κονδύλια, με «όχημα» το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα επιφέρει μείωση ή και κατάργηση επιδομάτων.
Οι πρωτογενείς δαπάνες που αφορούν μισθούς και συντάξεις, επιχορηγήσεις δημοσίων οργανισμών, αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω στα 51,9 δισ. ευρώ από 52,7 δισ. ευρώ που αναμένεται να φτάσουν φέτος, καταγράφοντας μείωση κατά 1,52%.
Οι δαπάνες για τόκους αναμένεται να έχουν αύξηση 18,9% που αντιστοιχεί σε 3,6 δισ. ευρώ με την υποχρέωση για τόκους να φτάνει το 2011 στα 15,7 δισ. ευρώ, από 12,34 δισ. ευρώ που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το τέλος του χρόνου.
Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το 139,4%, που αντιστοιχεί σε 324,2 δισ. ευρώ, από 130,3% που αναμένεται να φτάσει φέτος, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 307,3 δισ. ευρώ.
Νέο «μαχαίρι» ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ θα μπει και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο σκέλος των εθνικών πόρων που μετά και τις φετινές περιστολές θα τείνουν προς το μηδέν.
Τα μέτρα του 2011
Αναλυτικότερα, στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού θα περιλαμβάνονται τα εξής νέα μέτρα:
** Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1.500 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011.
** Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών με απόδοση τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και αυξανόμενες αποδόσεις το 2012 και 2013.
** Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ
** Σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με απόδοση 300 εκατομμυρίων ευρώ στο 2011.
** Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατομμύρια ευρώ από ετήσια δικαιώματα.
** Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με στόχο την αποκόμιση τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ επιπρόσθετα έσοδα.
** Αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση (τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ).
** Συλλογή του ειδικού τέλους για ημιυπαίθριους χώρους (τουλάχιστον 800 εκατομμύρια το χρόνο).
** Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας με απόδοση τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.
«Σαφάρι» ελέγχων - νέα κίνητρα για αποδείξεις
Το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει για το 2011, θα εστιάσει στην ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, είναι απαραίτητη για τη δικαιοσύνη στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής και για να επιτευχθεί η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με μέτριους μέσους φορολογικούς συντελεστές.
Για το λόγο, άλλωστε, αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσει άμεσα τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης με την εφαρμογή των συστάσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας από την τρόικα.
Για το λόγο άλλωστε αυτό έχει ήδη αποφασιστεί η συγκρότηση στο υπουργείο πέντε εξειδικευμένων ομάδων εργασίας με στόχο:
* τη διασφάλιση της ταχείας εφαρμογής της νέας φορολογικής νομοθεσίας,
* τη συλλογή ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών,
* την αναδιοργάνωση της μονάδας φορολογουμένων με μεγάλα εισοδήματα,
* την ενίσχυση των ελέγχων φυσικών προσώπων με υψηλή περιουσία και υψηλά εισοδήματα,
* την ενίσχυση των ελέγχων υποβολής στοιχείων και πληρωμών, και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους πολίτες.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση θα κάνει πιο εντατική χρήση των αποδείξεων αγορών προϊόντων και υπηρεσιών για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και δεδομένων, σχετικά με τον πλούτο και τις καταναλωτικές συνήθειες με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ιδίως των φορολογουμένων με υψηλά εισοδήματα και περιουσίες, ενώ θα επανεξετάσει τις υφιστάμενες νομικές διαδικασίες για να διασφαλιστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική δίωξη των παραβατών για φορολογικούς λόγους.
Επισημαίνεται ότι για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διαχείρισης και των ελέγχων θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δ.Ν.Τ. Ειδικότερα, θα δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σχήμα διαχείρισης έργου, το οποίο θα περιλαμβάνει την αυστηρή επίβλεψη του υπουργείου Οικονομικών και ειδικές ομάδες δράσης, ώστε να εφαρμοστούν μέτρα ενάντια στη φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η φορολογική συμμόρφωση μέσα από:
- την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού και την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών από τους μεγαλύτερους οφειλέτες, σε συντονισμό με τα ασφαλιστικά ταμεία,
- την αναδιοργάνωση μιας μονάδας για τους φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα που να εστιάζει σε αυτούς που συνεισφέρουν τα μεγαλύτερα ποσά στα έσοδα,
- ένα ισχυρό πρόγραμμα ελέγχων για την καταπολέμηση της συστηματικής φοροδιαφυγής από άτομα με μεγάλη περιουσία και ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα, συμπεριλαμβανομένης της ποινικής δίωξης των μεγαλύτερων παραβατών,
- την ενίσχυση του προγράμματος ελέγχων των δηλώσεων και των πληρωμών.
Περαιτέρω συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης
Για το 2011 εξάλλου, με βάση τις επιταγές και του μνημονίου, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προβλέπονται και τα εξής:
*η εφαρμογή του κανόνα αντικατάστασης μόνο του 20% των συνταξιοδοτούμενων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (κυβέρνηση, δημόσιες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικές υπηρεσίες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί)
*η μείωση της ενδιάμεσης κατανάλωσης της γενικής κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2010, επιπλέον της προβλεπόμενης εξοικονόμησης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης
*η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 1.500 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011.
Σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ
Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων του 2011, το οποίο θα περιλαμβάνει την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επιχειρήσεων με σκοπό την είσπραξή τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.
Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και ιδιωτικοποίησης, εκτός από την αγορά των παιγνίων, θα καλύψει τις συμμετοχές του Δημοσίου στους σιδηρόδρομους, οδικές μεταφορές, αεροδρόμια, λιμάνια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και τα ακίνητα.
Επιπλέον θα αξιοποιήσει την ιδιωτική επένδυση ώστε να αναδιαρθρώσει την οικονομία, να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και να συμβάλει στη δημοσιονομική εξυγίανση. Παράλληλα θα γίνει χρήση της τεχνογνωσίας του ιδιωτικού τομέα μέσω άμεσων πωλήσεων κρατικών συμμετοχών, συμφωνιών παραχώρησης, εισαγωγών στο χρηματιστήριο, στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την εγκαθίδρυση νέων εταιρειών συμμετοχών.
Ο προϋπολογισμός για το 2011 θα συνταχθεί με βάση τον κανόνα περί δημοσιονομικής ευθύνης, ο οποίος ενισχύει το ρόλο του ΥΠΟΙΚ στη σύνταξή του αλλά καθιστά συνυπεύθυνους όλους τους υπουργούς για εκτέλεση τριετών πια προϋπολογισμών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1875739

Ένα σχόλιο για το νέο σχολείο

Ο καλός ο Δάσκαλος θέλει μπροστά του μαθητές, μια κιμωλία στο χέρι, έναν πίνακα και... την ψυχή του.
Χωρίς καλούς δασκάλους, όσους διαδραστικούς πίνακες και να έχεις, τα παιδιά μας στο σχολείο θα βαριούνται.
Άκουσα τα νέα μέτρα για την Παιδεία, που εξαγγέλθηκαν από την υπουργό και τον πρωθυπουργό...
στους Δελφούς!
Με σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», καθόρισαν το πλαίσιο της νέας Παιδείας και της δια βίου μάθησης:
Υπολογιστές στα παιδιά
Διαδραστικός πίνακας
Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
Απολυτήριο λυκείου ανεξαρτητοποιημένο από τις εισαγωγικές
Εισαγωγικές στα ΑΕΙ με διαγωνισμό τεσσάρων μαθημάτων
Εισαγωγή στο Ανώτατο Ίδρυμα και όχι σε Τμήμα
Προπαρασκευαστικό έτος στα ΑΕΙ
Επιλογή τμήματος εντός της σχολής
Ευκολία στην πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, δυσκολία στην εξέλιξη στα έτη
Δυνατότητα δια βίου μάθησης.

Μάλιστα.
Πολύ ωραία αυτά τα μέτρα.
Άριστα εργαλεία για προκοπή.
Αλλά το «πρώτα ο μαθητής» που είναι;
Δηλαδή, δώσαμε ένα pc στον μαθητή και ένα διαδραστικό πίνακα στον δάσκαλο και καθαρίσαμε;
Τι αλλάζει στην ουσία στο σχολείο; Απλουστεύοντας την διαδικασία εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αφαιρείται το άγχος παιδιών και γονέων για την εισαγωγή τους, άρα ενδέχεται να μειωθούν τα φροντιστήρια. Μήπως όμως τα φροντιστήρια αυξηθούν στον πανεπιστήμιο; Μήπως από το προπαρασκευαστικό πρώτο έτος για να διαλέξω καλή σχολή θα τρέχω στα φροντιστήρια για να μαζέψω βαθμούς;
Μήπως επειδή θα δυσκολέψουν τα μαθήματα και θα «κόβονται» οι φοιτητές θα έχουμε πανεπιστημιακά φροντιστήρια, ακόμη πιο ακριβά;
Μήπως ο φόβος του μη «αιωνόβιου» φοιτητή δημιουργήσει μια νέα ασύλληπτη παραπαιδεία σε άλλο επίπεδο;
Θα μου πείτε, ναι εντάξει με τα πανεπιστήμια, ίσως να είναι και έτσι, αλλά στο γυμνάσιο, στο λύκειο, τα πράγματα θα αλλάξουν.
Ο μαθητής θα είναι πιο χαλαρός, δεν θα έχει το άγχος των εξετάσεων, δεν θα πηγαίνει στο φροντιστήριο και θα επικεντρωθεί στο σχολείο του.
Ίσως ο μαθητής, με τα νέα μέτρα να επικεντρωθεί στο σχολείο, αλλά γιατί να το κάνει αυτό;
Για ποιο λόγο ο μαθητής να ασχοληθεί με το σχολείο του;
Επειδή θα έχει ένα notebook μαζί του;
Μα όλα τα παιδιά κουτσά στραβά ένα πισάκι τους το παίρνουν οι γονείς τους.
Μήπως επειδή θα έχει διαδραστικό πίνακα; Ναι δεν λέω, θα πάει να τον δει τον πίνακα αυτόν, αλλά νομίζω ότι μια μέρα του φτάνει για να χάσει το ενδιαφέρον του από τον χρωματιστό πίνακα.
Το παιδί στο σχολείο βα-ριέ-ται.
Βαριέται επειδή δεν έχει τίποτε το ενδιαφέρον να παρακολουθήσει. Το σχολείο το κάνει ενδιαφέρον ο δάσκαλος και αφού είναι «πρώτα ο μαθητής» τότε πρέπει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του μαθητή και αυτό δεν θα γίνει με ένα interactive πίνακα.
Ο Άνθρωπος θα κερδίσει το ενδιαφέρον του παιδιού.
Ο Δάσκαλος.
Αλλά τι γίνεται με τον δάσκαλο; Ότι γίνεται και με τους άλλους δημόσιους υπάλληλους. Πάει στη δουλειά του, τελειώνει τις ώρες και πάει σπίτι του να ξεκουραστεί ή στο φροντιστήριο να δουλέψει.
Δασκάλους πρέπει να φτιάξουμε υπουργέ μου και πρωθυπουργέ μου και δασκάλους θα φτιάξουμε στα πανεπιστήμια.
Αλλά δεν άκουσα κανένα ουσιαστικό μέτρο για τα πανεπιστήμια. Μάλιστα, θα γίνει δυσκολότερη η προβίβαση από έτος σε έτος, αλλά αυτό ήταν το πρόβλημα; Πόσοι είναι επιτέλους οι αιώνιοι;

Άντε και να κόψουμε τους αιώνιους φοιτητές, αλλά με τους καθηγητές των αυριανών καθηγητών τι θα γίνει;
Αυτά που έχω ακούσει είναι
ότι οι καθηγητές είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων.
Ότι οι φοιτητές άμα θέλουν να δουν τον καθηγητή τους θα πάνε στα ιδιωτικά τους γραφεία.
Ότι βάζουν φοιτητές και τους γραφούν τα συγγράμματα και μετά τα εκδίδουν παίρνοντας επιχορηγήσεις και μετά τα πουλάνε στους φοιτητές τους.
Ότι σπάνια ένας καθηγητής κάνει μάθημα, όλο οι βοηθοί τους διδάσκουν.
Ότι φτιάχνουν εταιρείες υπό την αιγίδα της σχολής τους, αναλαμβάνουν διάφορα έργα, κανονικά από διαγωνισμούς, αναθέσεις ή προγράμματα και τα φράγκα δεν πάνε στην σχολή.
Ότι κάνουν έρευνες ή μελέτες για λογαριασμό εταιρειών και τα προϊόντα της δουλειάς των φοιτητών καταλήγουν αντικείμενα αδρής αμοιβής των καθηγητών.
Ότι κατοχυρώνουν ευρεσιτεχνίες και πωλούν τα δικαιώματα σε υπερεθνικά μαγαζιά και τα πνευματικά δικαιώματα της σχολής καταλήγουν στην τσέπη τους.
Ότι οι θέσεις, οι έδρες, προκηρύσσονται ανάλογα με τα προσόντα του «ημέτερου» υποψηφίου.
Ότι ο λέκτορας δεν ξέρει τι προκοπή και προοπτική θα έχει στη ζωή του.
Ότι ο φοιτητής που κάνει το διδακτορικό του είναι όμηρος του κάθε καθηγητή, έρμαιο στα γούστα του.

Τι έγιναν αυτοί με τις καταχρήσεις στο Πάντειο;
Έξω είναι, μια χαρά καμαρώνουν. Μπήκε ποτέ κανένα ΣΔΟΕ σε καμιά σχολή; Ελέγχθηκαν ποτέ τα Ανεξάρτητα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;
Έεε, αυτοί οι καθηγητές, δεν το κόβω να φτιάξουν καλούς δασκάλους για τα παιδιά μας.
Και χωρίς καλούς δασκάλους, όσους διαδραστικούς πίνακες και να έχεις, τα παιδιά μας, στο σχολείο θα βαριούνται.
Το σχολείο είναι ουσία. Καλά είναι τα εργαλεία, αλλά θέλει και φώτιση. Το σχολείο είναι ζωή, είναι κοινωνία, είναι και Χαρά.
Όχι μιζέρια όπως το καταντήσαμε.
Λίγοι δάσκαλοι σήμερα υπουργέ μου και πρωθυπουργέ μου μπορούν να πουν δυο φωτισμένα λόγια στα παιδιά μας κι αυτοί οι λίγοι θα τα πουν είτε έχουν διαδραστικό, είτε έχουν μαύρο πίνακα.
Και άμα λένε φωτισμένα λόγια τα παιδιά δεν ξεκολλάνε από το σχολείο.
 
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_6812.html

«Έγραψε» ιστορία ο Ίκαρος Καλλιθέας


Ιστορική νίκη πέτυχε σήμερα ο Ίκαρος Καλλιθέας. Η ομάδα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α1 κατάφερε να κερδίσει 77-66 τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Ελλάδας και να περάσει για πρώτη φορά στους «8» του θεσμού.

Για την ομάδα του Άρη Λυκόγιαννη, που την Τετάρτη θα μπει στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση του θεσμού, ο Τόμπσον είχε 19 πόντους, ενώ ο Καλαμπόκης συμπλήρωσε 14 και ο Αγαδάκος 12. Από την άλλη, ο Μπατής για τον Πανιώνιο πέτυχε 12 πόντους και ο Τσιάρας 10.

Στο ημίχρονο ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 35-32, όμως ο Ίκαρος προηγήθηκε 54-51 και στη συνέχεια ξέφυγε περισσότερο. Ο Πανιώνιος στο 37’ βρέθηκε να χάνει με 68-61 και τελικά έχασε με το σκορ στο 77-66.

«Ήταν μία μεγάλη νίκη επί μίας ομάδας που σεβόμαστε πολύ και θα είναι πολύ δυνατή στο πρωτάθλημα. Για μας είναι μία επιτυχία που μας δίνει δύναμη ώστε να προσπαθήσουμε περισσότερο και να παλέψουμε για την καθιέρωση μας στην Α1», δήλωσε ο Καλαμπόκης.

Τα δεκάλεπτα:
16-21, 35-32, 51-54, 66-77

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς):
Αθανασούλας 5 (1), Γιάνκοβιτς, Τσιάρας 10 (3), Ελονού 12, ΜακΛόιντ 10, Ιωάννου 2, Μπατής 12 (1), Σαρικόπουλος 2, Παραγυιός 8, Αθηναίου 5.

Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης):
Αγαδάκος 12, Φαλέκας 2, Τόμπσον 19, Καλαμπόκης 14, Κάρολ 5 (1), Κερασοβίτης 2, Κράσιτς, Καράμπουλας 8, Πετροδημόπουλος 4, Πολυτάρχου 3 (1), Τζέικομπσον 8, Κατούφας.

http://www.zougla.gr/

Γνωστή  η παίκτρια του Big Brother


Χθες έγινε η πρεμιέρα του Big Brother και σήμερα το πρωί είχαμε την πρώτη αποκάλυψη. Η Ελίνα Μπεκάκου, η χυμώδης ξανθιά που μπήκε πρώτη στο σπίτι, δεν είναι άγνωστη σε πολλούς θαμώνες νυχτερινών κέντρων.

περισσότερα:http://www.zougla.gr/

H ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΣΤΟ VOGUE ATHENS OPEN

Η Λένα Δανιηλίδου ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες κατάκτησης του «Vogue Athens Open» κατάφερε να κερδίσει το διεθνές τουρνουά ITF Athens Open 50.000 δολαρίων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ελληνίδα τενίστρια καθάρισε με... συνοπτικές διαδικασίες την Ισπανίδα Λάουρα Πους Τίο με 6-4, 6-1, μπροστά σε 2.000 θεατές που την αποθέωσαν...

Η Δανιηλίδου βασίστηκε στο εξαιρετικό παιχνίδι της από την baseline, αλλά και στα πολύ καλά τελειώματά της στο φιλέ. Να σημειώσουμε ότι η ισπανίδα Τίο ήταν Νο3 στο ταμπλό του τουρνουά. «Ευχαριστώ το Θεό που με έχει γερή, που είμαι εδώ κοντά σας για να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Για μένα αυτή είναι πάντα μια ιδιαίτερη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε δύναμη. Να είμαι γερή και του χρόνου θα είμαι ξανά κοντά σας», είπε η Δανιηλίδου μετά την απονομή.
«Συγχαρητήρια στην Λένα, την αθλήτρια που έχει σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τενίστριες από 4 ηπείρους που πήραν μέρος στο τουρνουά, θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας», είπε ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς. Αντίθετα, η Δανιηλίδου δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο διπλό, αφού η συμπαίκτριά της Πέτρα Μάρτιτς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι τον τίτλο κατέκτησαν χωρίς αγώνα οι Βιτάλια Ντιατσένκο (Ρωσία) και Ιπέκ Σενόγλου (Τουρκία). 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/h-vogue-athens-open.html

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ

Ρεπορτάζ : Χρ. Κολώνας - Στ. Μαλαγκονιάρης - Μ. Λιλιοπούλου
(από το Έθνος)
Εντεκα συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, καθώς και δύο διακρατικά μνημόνια συνεργασίας ανοίγουν τον δρόμο για την έλευση κι άλλων επενδύσεων στη χώρα μας. Υπογράφτηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης ανάμεσα στους πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου...
και Γουέν Τζιαμπάο και αφορούν τους τομείς της ναυτιλίας, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, του real estate, του εμπορίου και του πολιτισμού. Μεταξύ των 11 επιχειρηματικών συμφωνιών ξεχωρίζουν οι χρηματοδοτήσεις ύψους 260 εκατ. δολαρίων από μεγάλη κινεζική τράπεζα προς ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για την κατασκευή πλοίων, αλλά και η συμφωνία ανάμεσα στον παγκόσμιο κινεζικό κολοσσό της τηλεπικοινωνίας Huawei και τον ΟΤΕ. Καταλυτικό ρόλο για τις συμφωνίες αυτές, καθώς και για την απόφαση του Πεκίνου να επενδύσει στην ελληνική οικονομία, έπαιξαν οι αποτελεσματικοί χειρισμοί του αρμόδιου για τις ξένες επενδύσεις υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη ώστε να επιλυθούν δύο βασικά προβλήματα των Κινέζων που αποτελούσαν και «αγκάθια» στις σχέσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με παρέμβαση του κ. Παμπούκη προχωρεί μέχρι το τέλος του χρόνου η επιστροφή του ΦΠΑ για το 2009 ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Cosco από το ελληνικό Δημόσιο. Το δεύτερο «αγκάθι» ήταν ο αποκλεισμός από τον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο της Cosco στο Θριάσιο των κινεζικών τραπεζών. Την περασμένη εβδομάδα έγινε τροποποίηση κι έτσι αναμένεται να συμμετάσχει η μεγάλη τράπεζα China Development Bank. Με την οικονομική επιφάνεια που διαθέτει θα ανέβει ο «πήχης» των εσόδων που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο και η προσέλκυση επενδύσεων. Στη διάρκεια των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται ότι ξεχωρίζουν το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον ΟΣΕ, η απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου - Αθήνας, η δημιουργία κινεζικού ταμείου 5 δισ. δολαρίων για τους Ελληνες εφοπλιστές, αλλά και ο διπλασιασμός των εξαγωγών μας στην Κίνα στα 8 δισ. δολάρια το 2015 από 4 δισ. δολ. που είναι σήμερα. Τα δύο διακρατικά μνημόνια συνεργασίας αφορούν τους τομείς των επενδύσεων και του πολιτισμού και υπέγραψαν οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με τους Κινέζους υπουργούς ομολόγους τους. Μνημόνιο συνεργασίας για τις επενδύσεις Διπλασιασμός των εξαγωγών τα επόμενα πέντε χρόνια Με κύριο στόχο τον διπλασιασμό των ελληνικών εξαγωγών προς την Κίνα από τα 4 στα 8 δισ. ευρώ, αλλά και τη διευκόλυνση των επενδύσεων οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Τσεν Ντε Νινγκ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων. Το μνημόνιο έχει πενταετή διάρκεια και ανάμεσα στα κύρια θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών είναι η άρση των όποιων εμποδίων υπάρχουν στην Κίνα για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.
Η αξία τους το 2009 ανήλθε περίπου στα 4 δισ. ευρώ και συμφωνήθηκε στις επαφές των δύο υπουργών ο διπλασιασμός τους στην επόμενη πενταετία, μέχρι το 2010. Πρόκειται κυρίως για αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως το κρασί και το ελαιόλαδο, καθώς και άλλα αγαθά όπως δομικά υλικά, φάρμακα, δερμάτινα και γούνες. Το μνημόνιο εντάσσεται στη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της κινεζικής κυβέρνησης για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία και στοχεύει στο να ενισχύσει τις υπάρχουσες, αλλά κυρίως να «φέρει» νέες κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και ελληνικές αντίστοιχες στην Κίνα, εντοπίζοντας νέους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Επίσκεψη στο λιμάνι Στόχος τα 3,7 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το 2015 Η βούληση της Κίνας να στηρίξει την επένδυση που έχει κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά «σφραγίστηκε» με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε διαμετακομιστικό κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για τη ναυσιπλοΐα και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Από την πλευρά του, ο κ. Τζιαμπάο είπε ότι έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα η λειτουργία ερευνητικού κέντρου εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπής ρύπων της ναυτιλίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου. Ο πρωθυπουργός της Κίνας υπογράμμισε, ακόμα, ότι η Κίνα θα αυξήσει τις επενδύσεις στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε το 2015 η δυναμικότητά του να φτάσει τα 3,7 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια. Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Cosco, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, που παραβρισκόταν στην προχτεσινή επίσκεψη, στόχος της εταιρείας είναι να καταστήσει τον Πειραιά κύριο κέντρο διαμετακόμισης των φορτίων από την Ασία προς την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να γίνει ο Πειραιάς η εμπορευματική πύλη Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης». Συμφωνίες Ταμείο 5 δισ. δολάρια για υποστήριξη της ναυτιλίας Οι ναυτιλιακές δραστηριότητες, με επίκεντρο τη διεύρυνση των συνεργασιών ανάμεσα στην Κίνα και στους Ελληνες εφοπλιστές, ήταν ένα από τα βασικά σημεία των συζητήσεων στη διάρκεια της παραμονής του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο στη χώρα μας.
Μάλιστα, ως εξαιρετικά σημαντική για τον χώρο της ναυτιλίας κρίνεται η εξαγγελία του κ. Τζιαμπάο για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάπτυξης, με κεφάλαιο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη χρηματοοικονομική υποστήριξη των Ελλήνων εφοπλιστών, ώστε να αγοράσουν πλοία που κατασκευάζονται στην Κίνα. Οπως σχολίαζαν έγκυρες πηγές από τον χώρο της ναυτιλίας, η κίνηση, που κάνει για πρώτη φορά η Κίνα, υπαγορεύεται από την ανάγκη να δώσει ώθηση στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, η οποία λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διατρέχει τον κίνδυνο στους επόμενους 12-18 μήνες να καταγράψει μεγάλη πτώση των εργασιών στα κινεζικά ναυπηγεία. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράφηκαν κατά την παραμονή της κινεζικής αντιπροσωπείας στη χώρα και τρεις επιχειρηματικές συμφωνίες ανάμεσα σε κινεζικές τράπεζες και ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής σε ναυπηγεία της Κίνας συνολικά 6 πλοίων. Οι δύο συμφωνίες υπογράφηκαν από την τράπεζα Chinese Export Import Bank με τον Ομιλο Αγγελικούση και την εταιρεία Diana, συμφερόντων Σ. Παληού. Στις δύο συμφωνίες συμμετέχει και η γαλλική τράπεζα DNP. Η τρίτη υπογράφηκε από την τράπεζα China Development με την εταιρεία Cardiff. Συνεργασία και στο Θριάσιο Τράπεζα - κολοσσός στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο Η δημιουργία και η διαχείριση του νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο αποτελεί ένα νέο πεδίο ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών. Ο πρόεδρος της Cosco, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον της εταιρείας για τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη επένδυση, αφού άλλωστε η λειτουργία του νέου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο συνδέεται άμεσα και με την άλλη επένδυσή της, στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις μεταξύ Cosco και ΟΛΠ για την από κοινού συμμετοχή σε επιχειρηματικό σχήμα, που θα πάρει μέρος στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου με την κατάθεση προσφορών, αλλά ακόμα δεν φαίνεται να έχει επέλθει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πάντως, ο ΟΛΠ έχει ήδη συστήσει θυγατρική εταιρεία για να πάρει μέρος μαζί με άλλους εταίρους στον διαγωνισμό για την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου, προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα γίνει κέντρο διακίνησης κοντέινερ για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό, οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν ρυθμίσεις, ώστε να μπορεί να συμμετάσχει στο διεκδικητικό σχήμα και κινεζική τράπεζα, κάτι που αρχικώς δεν προβλεπόταν. Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του ταξιδιού της κινεζικής αντιπροσωπείας επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή Κινέζων στην κατασκευή του «Πειραιώς Πλάζα», ενός μεγάλου ξενοδοχειακού και εμπορικού συγκροτήματος, πιθανόν σε περιοχή κοντά στη λεωφόρο Κηφισού. Μάλιστα, υπογράφτηκε και σχετική συμφωνία ανάμεσα στην κινεζική BCEGI και τη Helios Plaza. Επικοινωνίες Δύο μεγάλες συμφωνίες Στην υπογραφή δύο βασικών επιχειρηματικών συμφωνιών προχώρησαν η ελληνική και η κινεζική πλευρά. Συγκεκριμένα υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών Huawei και του ΟΤΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού τόσο σε εξωτερικές καμπίνες όσο και σε τερματικά (wi-fi routers). Παράλληλα η κινεζική Cosco ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την αεροπορική διακίνηση εμπορευμάτων. Μεταφορές Αμείωτο το ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ Ζωηρό ενδιαφέρον και για τον ελληνικό σιδηρόδρομο δείχνει η κινεζική πλευρά, η οποία αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ΟΣΕ εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική της πορεία στις ελληνικές ράγες χωρίς... παρενέργειες.
Το θέμα αρχικώς είχε θίξει ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Cosco Γουέι Τζιαφού. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα φαίνεται να έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς το σχέδιο για τον ΟΣΕ ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο στρατηγικού εταίρου είτε στο σύνολο των σιδηροδρομικών μεταφορών είτε σε μέρος αυτών όπως είναι οι εμπορευματικές.
Οι Κινέζοι, αν και δεν αποκλείουν τη συμμετοχή τους σε σχετικούς διαγωνισμούς και για τις επιβατικές μεταφορές, προσανατολίζονται κυρίως στο εμπορευματικό κομμάτι, δεδομένης μάλιστα και της συμμετοχής τους στον διεθνή διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το κινεζικό ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί και από τη συμμετοχή τους στους σχετικούς διαγωνισμούς, ενώ την ίδια στιγμή σε προχωρημένες συνομιλίες για τον σιδηρόδρομο βρίσκεται και με τη γαλλική κυβέρνηση. Αρχικό ενδιαφέρον για το θέμα έδειξαν προσφάτως και οι ρωσικοί και γερμανικοί σιδηρόδρομοι. Ταυτόχρονα ελληνική και κινεζική κυβέρνηση συμφώνησαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την επανέναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με το Πεκίνο. Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν ήδη υπογράψει τη συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία από το 2007, ενώ η Air China είχε ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικά δρομολόγια, τα οποία διακόπηκαν. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη δώσει τα σχετικά δικαιώματα και στην Aegean Airlines για πτήσεις σε συνεργασία με την Air China, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα και εξαιτίας των αναταράξεων στην ελληνική αγορά ύστερα από την πρόθεση συγχώνευσης της Aegean με την Olympic Air. Ταυτόχρονα αναμένεται και ενδεχόμενο ενδιαφέρον των Κινέζων για έργα υποδομής όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης.

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5317.html