Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΙ  ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΨΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ









































ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 1.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Τουλάχιστον 300 σπίτια θάφτηκαν στις κατολισθήσεις στο Μεξικό και εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες, μπορεί και 1.000 νεκρούς, καθώς, η καταστροφή συνέβη την ώρα που πολλοί βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Σύμφωνα με εφημερίδα Excelsior του Μεξικού, τοπικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν φόβους ακόμη και για 1.000 νεκρούς...


Οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις καρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών στα όρη της Οαχάκα.

Τα σωστικά συνεργεία δεν αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην περιοχή που επλήγη γιατί ζημιές υπέστη και το οδικό δίκτυο. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/1000.html

Πράσινη αυτό-διοικητική διαχείριση απορριμμάτων


Η σύγχρονη αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης που διαμορφώνεται με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, εισάγει σειρά νέων αρμοδιοτήτων για τους δήμους στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων, της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, της Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αξιοσημείωτη, μεταξύ αυτών, είναι η πρόβλεψη για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, και ειδικότερα προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης αυτών.
Πρόκληση για την τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως για δήμους όπως ο Δήμος Συκεών, που έχουν ήδη αναπτύξει ολοκληρωμένες δράσεις ανακύκλωσης και ταυτόχρονα πρόσκληση ενεργούς συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας.
Ευκαιρία για μακροπρόθεσμο και μεγαλόπνοο σχεδιασμό, από τις δημοτικές αρχές με τη συνδρομή των πολιτών, για την αποθήκευση, ανακύκλωση και την επεξεργασία των αστικών απορριμμάτων.
Καιρός είναι οι επιτυχείς πρωτοβουλίες δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αντίδρασης στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, να αποκτήσουν τη διάρκεια και τη συνέπεια, που αναμφίβολα η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να εγγυηθεί.
Γεγονός είναι πως η ανακύκλωση των περισσότερων υλικών, χωρίς να στερείται ουσίας και αξίας, απαιτεί την κατάλληλη υποδομή αποθήκευσης και επεξεργασίας, προκειμένου να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Σίγουρα λοιπόν, η διαμόρφωση όχι μόνο χώρων για την αποθήκευση αλλά και εγκαταστάσεων για την επεξεργασία των προς ανακύκλωση απορριμμάτων, θα πρέπει να είναι εκ των σημαντικών προτεραιοτήτων κάθε νέας δημοτικής αρχής.
Κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συνδράμει στην αλλαγή στάσης του πολίτη-καταναλωτή, δημιουργώντας και τις κατάλληλες προϋποθέσεις ενίσχυσης και αξιοποίησης κάθε ατομικής και συλλογικής προσπάθειας, με μία βασική επιδίωξη, την ομορφότερη πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον.
Τώρα πια οι συνθήκες για ολοκληρωμένη πράσινη και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, ξεκινώντας από τοπικό επίπεδο, το ευνοούν. Μένει να τις εκμεταλλευτούμε, απορρίπτοντας τις σειρήνες περί απόδοσης δημοψηφισματικού χαρακτήρα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για να προσδώσουμε έτσι νόημα σε κάθε προσδοκία για ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση.

http://asaoulidis.blogspot.com/2010/09/blog-post_24.html



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ



Η νέα χορευτική χρονιά μόλις ξεκίνησε.


Μετά από ένα «θερμό» και άκρως δημιουργικό  καλοκαίρι για τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Πάτρας, τα οποία πήραν μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις, οι χορευτές καλωσόρισαν τη νέα χορευτική περίοδο.
Συγκεκριμένα η έναρξη της νέας χορευτικής περιόδου 2010- 2011 έγινε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στο χώρο εκμάθησης των χορών, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 17α. Φυσικά εκτός από την επίσημη έναρξη της χορευτικής περιόδου έγινε και η εκκίνηση της προετοιμασίας των χορευτικών για τη συμμετοχή τους σε δεκάδες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο Σύλλογο, διδάσκονται δωρεάν παραδοσιακοί, λαϊκοί και ευρωπαϊκοί χοροί από καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους χοροδιδασκάλους, για παιδιά και ενήλικες (τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων). Απόδειξη της καλής λειτουργίας και του πλούσιου πολιτιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί ο Σύλλογος αποτελεί η πρωτοφανής συμμετοχή κόσμου (άντρες, γυναίκες και παιδιά) ανεξαρτήτως του τόπου καταγωγής τους.
Η προσπάθεια και το έργο του Συλλόγου συνεχίζονται αμείωτα και φέτος με εντονότερο ζήλο και μεράκι. Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ημέρα από 6μ.μ. έως 10 μ.μ. στην Παπαδιαμαντοπούλου και στα τηλέφωνα 2610-272722  και 6972296949.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2010-2011


ΚΥΡΙΑΚΗ

1η Αίθουσα 
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα παιδικό.
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα περσινών αρχαρίων, «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών χορών προχωρημένων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Πρώτο τμήμα παραστάσεων.
2η Αίθουσα 
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα»
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τρίτο τμήμα παραστάσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ

1η Αίθουσα 
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί Λαϊκοί»
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα περσινών αρχαρίων.  «χοροί από όλη την Ελλάδα»
8.00 – 9.00 μ.μ.: Δεύτερο τμήμα παραστάσεων
9.00 – 10.15 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών-Λαϊκών αρχαρίων
2η Αίθουσα 
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα»

ΤΡΙΤΗ

1η Αίθουσα 
7.00 – 8.15 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.15 – 9.30 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων Ευρωπαϊκών χορών.
9.30 – 10.00 μ.μ.: Οριεντάλ.
2η Αίθουσα 
8.00 – 9.00 μ.μ.:  Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
ΤΕΤΑΡΤΗ
1η Αίθουσα 
6.00 – 7.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα προχωρημένων «χοροί Λαϊκοί».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Δεύτερο τμήμα παραστάσεων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Πρώτο τμήμα παραστάσεων.
2η Αίθουσα 
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τρίτο τμήμα παραστάσεων.
9.00 – 10.15 μ.μ.: Τμήμα Ευρωπαϊκών-Λαϊκών αρχαρίων.
ΠΕΜΠΤΗ
1η Αίθουσα 
7.00 – 8.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
8.00 – 9.00 μ.μ.: Τμήμα προχωρημένων «χοροί από όλη την Ελλάδα».
9.30 – 10.00 μ.μ.: Τμήμα αρχαρίων Ευρωπαϊκοί χοροί.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Προετοιμασία εκδηλώσεων … Παραστάσεων.
ΣΑΒΒΑΤΟ:  Θα ανακοινωθούν άλλες δραστηριότητες, όπως Χορωδία, Μουσικά Όργανα, Γυμναστική, κλπ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους. Γι’ αυτό φροντίστε εγκαίρως για την εγγραφή σας.

28/09/2010 Δελτίο Τύπου για την υποψηφιότητα της κας Τζένης Παπαθεοδώρου-Επιστολή κας Παπαθεοδώρου

Τρίτη, 28/09/2010

Η δημοτική σύμβουλος Μοσχάτου, Τζένη Παπαθεοδώρου, συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό μας. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται στη συμφωνία επί των πολιτικών αρχών και θέσεων του συνδυασμού μας.

Πάγιος πολιτικός μας στόχος είναι να θέσουμε τα ζητούμενα και τις διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας του νέου διευρυμένου Δήμου, πάνω από ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές, πέρα από χειραγωγήσεις και κομματικές σκοπιμότητες.

Πάγια αρχή μας η ανάδειξη της δημοκρατίας των πολιτών έναντι των μηχανισμών και των από τα πάνω συμφωνιών. Οι πολιτικές μας συμμαχίες αποτυπώνουν αυτή ακριβώς τη λογική, υπηρετούν απαρέγκλιτα αυτές τις αρχές.

Η κίνησή μας την καλωσορίζει και προσμένει στην προσφορά της.



Ακολουθεί η επιστολή της κας Παπαθεοδώρου



Φίλες και φίλοι


Είμαστε πια δημότες ενός νέου δήμου που «γεννήθηκε» μέσα από τις αλλαγές, που επέφερε ο Καλλικράτης στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας. Ο νέος Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου καλείται να κάνει τα πρώτα του βήματα μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, μέσα σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Για το Μοσχάτο η ιστορικότητα της συγκυρίας συμπίπτει και με την απόφαση του επί εικοσιτέσσερα χρόνια δημάρχου της πόλης να μην είναι πια υποψήφιος.

Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οφείλουμε να αναζητήσουμε τους ορίζοντες που ανοίγει ο νέος Δήμος για τη νέα διευρυμένη τοπική κοινωνία.

Ο Καλλικράτης μπορεί να είναι ο εμπνευστής ενός καλού κράτους ,αλλά εάν δεν υποστηριχθεί από πολιτικές και νοοτροπίες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, τα αποτελέσματά του είναι αμφίβολα. Για να έχει ο Καλλικράτης προοπτική επιτυχίας και για να είναι ο νέος συνενωμένος Δήμος ισχυρός και αποτελεσματικός πρέπει να αφήσουμε πίσω πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος ,να αξιοποιήσουμε την αγωνιστικότητα, την τόλμη και την εντιμότητα νέων προσώπων ,να επενδύσουμε στη γνώση και τη δημιουργικότητα, αλλά και να δώσουμε το προβάδισμα στη συμμετοχή των δημοτών.

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της διαδρομής λαμβάνω την απόφαση να είμαι παρούσα, για να έχω γνώμη και συμμετοχή στη χάραξη της πορείας. Λαμβάνω την απόφαση να καταθέσω το ενδιαφέρον μου, την αγωνία μου και τη διάθεσή μου για προσφορά στηρίζοντας την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Πολίτες Μπροστά». Τη δημοτική κίνηση , που με εμπνευστή και επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα δεσμεύεται να ξαναφέρει κοντά τους πολίτες, που απομακρύνονται γυρνώντας την πλάτη και απαξιώνοντας την πολιτική. Δεσμεύεται να ξαναφέρει μπροστά τους πολίτες που βρέθηκαν πίσω από κομματικες ταμπέλες και να τους ενώσει κόβοντας τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Δεσμεύεται να ενεργοποιήσει το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν, να ενδιαφέρονται και να αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον τους. Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η τοπική κοινωνία . Γιατί η αυτοδιοίκηση της ευθύνης είναι η κοινωνία της ευθύνης.

Η συμμετοχή μου στο συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» εκφράζει την πρόθεσή μου να ενταχθώ σε μία κοινή προσπάθεια να αποτελέσει ο νέος Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ένα ζωντανό, ένα υγιές κύτταρο σε έναν κοινωνικό ιστό που υποφέρει από την ανεργία, από την οικονομική ανασφάλεια, από τα καθημερινά προβλήματα.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνω ότι θα συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» με επικεφαλής τον Άρη Κρεμμύδα και θα λάβω μέρος στην κοινή προσπάθεια για την τοπική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, για να βρούμε και να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές που ανοίγονται στη νέα τοπική κοινωνία του Μοσχάτου και του Ταύρου.


Τζένη Παπαθεοδώρου
Δικηγόρος-Δημ. Σύμβουλος Μοσχάτου

http://politesmprosta.blogspot.com/2010/09/28092010.html

ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μακελειό στην άσφαλτο με επτά νεκρούς και δύο τραυματίες στην εθνική οδό Λαρίσης- Τρικάλων, στη θέση Πετρόπορο από την ισχυρότατη σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων το απόγευμα, που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν σε μια άμορφη μάζα...


Ειδικότερα, στις 16.40 το απόγευμα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα:, παπούς- γιαγιά τα δύο ανήλικα εγγόνια τους με τη μητέρα τους, συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με άλλο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα νεαρής ηλικίας. Εκτός οδοστρώματος έχει βρεθεί και ένα φορτηγό χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς αν έχει εμπλακεί στο δυστύχημα.

Ο απολογισμός τρομακτικός καθώς από το πρώτο όχημα ανασύρθηκαν νεκροί ο οδηγός, η νύφη του και τα δύο ανήλικα παιδιά 18 μηνών και 4,5 ετών, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η σύζυγος του οδηγού.

Από το δεύτερο ΙΧ επιβατικό ανασύρθηκαν νεκροί και οι τρεις νεαροί επιβαίνοντες ενώ έχει τραυματιστεί πολύ ελαφρά ο οδηγός του φορτηγού, στην μαρτυρία του οποίου στηρίζεται η τροχαία για να εντοπίσει τα αίτια της τραγωδίας.

Στο σημείο του δυστυχήματος έχουν μεταβεί Πυροσβεστικές δυνάμεις με το έργο των Πυροσβεστικών να συντονίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας. Η κυκλοφορία διεκόπη για πολλές ώρες, προκειμένου η Τροχαία Τρικάλων να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος και μέχρι να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα τρία οχήματα. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_7317.html

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται την Τετάρτη στις μετακινήσεις των κατοίκων του λεκανοπεδίου, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία εργαζομένων σε όλα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής...


Συγκεκριμένα:

- Οι συρμοί του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και του τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα. Κατά τις ίδιες ώρες δεν θα λειτουργήσουν τα τρόλεϊ (4ωρη στάση εργασίας).

- Τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα (5ωρη στάση εργασίας).

- Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν θα κινηθούν από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα (5ωρη στάση εργασίας). Επίσης, ο Προαστιακός δεν εκτελεί δρομολόγια σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη.

Κανονικά αύριο το Μετρό μέχρι το αεροδρόμιο

Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη, τα δρομολόγια του Μετρό σε όλο το μήκος του δικτύου του, συμπεριλαμβανομένης και της διαδρομής από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την «απαξίωση των μεταφορικών μέσων και την εις βάρος τους μεθόδευση που συντελείται για το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες εργολάβους», εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στις «άδικες απολύσεις προσωπικού που κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Εκτός λειτουργίας το τμήμα Ειρήνη – Άνω Πατήσια του ΗΣΑΠ

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έως και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, θα είναι εκτός λειτουργίας το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνη έως το σταθμό Άνω Πατήσια, λόγω εργασιών που εκτελούνται στη γραμμή του ΗΣΑΠ.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σε αυτό το τμήμα, θα λειτουργήσει εκτάκτως η λεωφορειακή γραμμή «Χ15 Σταθμός ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια - Σταθμός ΗΣΑΠ Ειρήνη».
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_5203.html

Γυναικείο βόλεϊ: Με κόντρα «αιωνίων» η φετινή πρεμιέρα
«Φωτοτυπία» της περσινής κλήρωσης είναι η πρεμιέρα της Α1 Γυναικών στο βόλεϊ καθώς ο «μόνιμος» πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει για την 1η αγωνιστική τον –σταθερά- φιναλίστ Ολυμπιακό.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιποι αγώνες της 1ης αγωνιστικής:

Ανατόλια - ΑΕΚ

Ηρακλής Κηφισιάς - Πανιώνιος

Πειραματικό - Πανελλήνιος

Μαρκόπουλο - ΕΑ Λάρισας

Ηρακλής Θεσ/νίκης - Κερατέα

http://www.star.gr/index.php


Πιλότος ήρωας σώζει δεκάδες επιβάτες
  Η ησυχία στο πιλοτήριο του αεροσκάφους της Delta airline διαταράχτηκε όταν ακούστηκε η φωνή του πιλότου να προειδοποιεί τον πύργο ελέγχου για σύγκρουση.

Οι στιγμές αγωνίας των επιβατών καταγράφηκαν από κάμερα κινητού τηλεφώνου μέσα από το αεροπλάνο και δείχνουν τους επιβάτες να αγκαλιάζονται και να προσεύχονται την ώρα που έπαιρναν θέσεις πρόσκρουσης.

Μία φωνή επαναλαμβάνει επιτακτικά να μείνουν σκυφτοί την στιγμή που από το παράθυρο φαίνεται το φτερό να ακουμπάει στον διάδρομο και να πετάει σπίθες.

Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση την Δευτέρα στο αεροδρόμιο της JFK της Νέας Υόρκης με τους δύο από τους τρεις τροχούς να λειτουργούν, όμως η εμπειρία του πιλότου και οι ικανότητές του κατάφεραν  να προσγειώσουν τους 64 επιβάτες της πτήσης 4951 με ασφάλεια καθώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Το περιστατικό συγκρίνεται από τους ειδικούς μόνο με την  αεροπορικό «θαύμα» της προσθαλάσσωσης στον ποταμό Χάντσον, τον Ιανουάριο του 2009.


http://www.star.gr/index.php


Αποκλειστικό: με... δολάρια έραναν την Καλομοίρα
Με... δολάρια και καλαματιανό διασκέδασαν η Καλομοίρα, ο Γιώργος και οι καλεσμένοι του γάμου τους στο γλέντι που ακολούθησε μετά την τελετή. Η κάμερα του Star ήταν εκεί και σας παρουσιάζουμε τις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε!

Μέχρι πρωίας κράτησε το γαμήλιο γλέντι, ενώ η Καλομοίρα έφυγε με... κομπόδεμα καθώς τα δολάρια έπεφταν με την σέσουλα.

Το ζευγάρι έφτασε στον χώρο της δεξίωσης λίγο μετά το μυστήριο και τις απαραίτητες φωτογραφίες και χόρεψε τον πρώτο του χορό, ένα ρομαντικό μπλουζ.

Αυτό φαίνεται πως ήταν το... ζέσταμα, γιατί οι σκηνές που ακολούθησαν μόνο με την φράση «ξεφάντωμα μέχρι τελικής πτώσης» περιγράφονται!

Nύφη, γαμπρός, κουμπάρος, συγγενείς και καλεσμένοι «ξεβιδώθηκαν» με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μόνο η μαυροντυμένη Μαριέττα Χρουσαλά δεν δοκίμασε τις ικανότητές της στα καλαματιανά και τα συρτά.

Την σκυτάλη από την παράδοση πήραν πιο... ποπ ακούσματα, με τον γαμπρό να δίνει ρεσιτάλ με πρωτότυπες χορευτικές φιγούρες!

Ο χορός και το τραγούδι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ Καλομοίρα και Γιώργος θα περάσουν τον μήνα του μέλιτος σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα, την εξωτική Χαβάη.

Στο μεταξύ, το Twitter της τραγουδίστριας έχει γεμίσει από ευχές των θαυμαστών της, αλλά και φωτογραφίες που η ίδια «ανέβασε» για να μοιραστεί την χαρά της!

http://www.star.gr/uploads/images/2010/09/61863_2004.jpg

Βρήκε το δίκιο της


Η διάσημη ηθοποιός του Hollywood, Demi Moore, δεν θα ταξιδεύσει τελικά ως τη Μελβούρνη, καθώς ήρθε σε διακανονισμό, εκτός δικαστηρίου, με την εκδοτική εταιρία «Pacific Magazines».

Να υπενθυμίσουμε πως η ηθοποιός είχε μηνύσει το αυστραλιανό περιοδικό «Nea Idea» και διεκδικούσε αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι το εν λόγω περιοδικό δημοσίευσε χωρίς την άδεια της φωτογραφίες της ίδιας, της κόρης της αλλά και συναδέλφων της, όπως η Madonna, ο Orlando Bloom και η Cameron Diaz.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός αναμενόταν σήμερα στη Μελβούρνη, αλλά ο δικαστής Middleton έκανε γνωστό ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών εκτός δικαστηρίου.

Ο δικαστής σημείωσε πως η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις λεπτομέρειές της. «Λυπάμαι που απογοητεύτηκαν οι δημοσιογράφοι και οι θαυμαστές της σταρ, αλλά χαίρομαι που τα βρήκαν οι δυο πλευρές».

http://www.zougla.gr/

Έχει δυσκολίες το επάγγελμα του ηθοποιού


Όπως είναι γνωστό η Κατερίνα Λέχου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ «Το Νησί».

Η όμορφη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Γυναίκα» για τις δυσκολίες του ρόλου, αλλά και για το αν η ομορφιά της άνοιξε τις πόρτες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ίδια τονίζει: «Στην αρχή δεν άντεχα να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη — ήμουν αμακιγιάριστη, έπρεπε να δείχνω κουρασμένη, αργότερα άρρωστη… Μόλις όμως άρχισαν τα γυρίσματα αποδέχτηκα την εικόνα μου και αισθάνθηκα τεράστια ελευθερία».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν έπαιξα το χαρτί της ομορφιάς. Ίσως γιατί δεν μεγάλωσα έτσι. Αργότερα άρχισα να ακούω τριγύρω σχόλια για την εμφάνισή μου, αλλά ήταν πια αργά για να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Έτσι αντιμετώπισα εξαρχής και την τηλεόραση. Τώρα ξέρω ότι η τηλεοπτική φήμη μοιάζει λίγο με την πόρτα του σαλούν. Ανοίγει με φόρα για να μπεις και με την ίδια φόρα μπορεί να επιστρέψει για να σε χτυπήσει στο πρόσωπο».

http://www.zougla.gr/

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το 2011 και θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος, ενώ για όσα πωληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Από το μέτρο αυτό αναμένεται να επωφεληθούν σχεδόν 3,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, ενώ σκοπός είναι να μην «επιβαρύνονται» τα οχήματα που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας που είχε αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων το κόστος των τελών ήταν μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα μέτρα θα την «πληρώσουν» όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και κυρίως εάν αυτά ξεπερνούν τα 2.000 κ.εκ. Για παράδειγμα, τα τέλη για οχήματα έως 1.928 κ.εκ. διαμορφώνονται στα 270 ευρώ. Για οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.200.




Τι γίνεται με ταξί και φορτηγά

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα ταξί που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα επιβαρύνονται και αυτά με τέλη κυκλοφορίας ανάλογα των εκπομπών ρύπων CO2.

Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ταξί σε σχέση με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως πολλαπλάσιες αποστάσεις σε σχέση με τα Ι.Χ. με αποτέλεσμα μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι τα αυτοκίνητα diesel εκπέμπουν λιγότερους ρύπους από ένα αντίστοιχο όχημα που φέρει βενζινοκινητήρα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει αύξηση της τάξεως του 10% -κατά μέσο όρο- σε σχέση με το 2010.




Αναλυτικοί πίνακες για το χαράτσι με τα τέλη κυκλοφορίας

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά όλους αυτούς που σχεδιάζουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και η δεύτερη όσους σκέπτονται να το πράξουν από το νέο έτος. Στην πρώτη περίπτωση τα τέλη θα υπολογίζονται βάσει κυβισμού, ενώ στη δεύτερη ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Η zougla.gr σας παρουσιάζει αναλυτικούς πίνακες, για να διαπιστώσετε τις διαφορές που θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά και πόσα χρήματα θα χρειαστεί να καταβάλει κάποιος, που ενδιαφέρεται να αποκτήσει νέο αυτοκίνητο.








http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΠΛΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ
 ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ 




ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ(ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ)

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ

Δ. Πειραιά: 30άρηδες στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μίχα

Ανανέωση με 30αρηδες επιχειρεί στο Δήμο Πειραιά  ο υποψήφιος δήμαρχος  Γιάννης Μίχας. Σε μια προσπαθεια να αφουγκραστεί τους νέους του «μεγάλου» λιμανιού, αλλά και να προσδώσει νέες ιδέες και όραμα στο μέλλον της πόλης, επέλεξε συνολικά επτά  υποψηφίους συμβούλους ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 29 έτη.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μίχα είναι οι εξής:



Μιχάλης Δαβάκης
Με επίθετο βαρύ σαν ιστορία, αφού είναι γόνος της γνωστής μανιάτικης οικογένειας του ήρωα της Πίνδου. Δικηγόρος με δραστηριότητα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης. Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, με μεταπτυχιακό τίτλο στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Γιώργος Κοντάκος

Απόφοιτος Business Management από το Anglia Ruskin University του Cambridge. Νέος οικογενειάρχης με δυο γιούς. Υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος εταιρείας του εξωτερικού με σημαντικό πολιτιστικό έργο στο Cambridge της Αγγλίας.


Βουράκης Ιωσήφ

Γιος του επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Πειραιά Βασίλη Βουράκη (που απεβίωσε πρόσφατα) ο οποίος υπήρξε γνωστός για την προσφορά του στα κοινά του Πειραιά. Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.

Περάματζης Μηνάς

Ερευνητής – οικονομικός αναλυτής στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου. Απόφοιτος του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κουκουδάκη Μαρία

Τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών. Με μεγάλη εργασιακή εμπειρία παρά το νέο της ηλικίας της.

Πέτρος Σακελλαρίου

Υπεύθυνος κυκλοφορίας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Αποφάσισε να δώσει, τη μάχη στην περιοχή και στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στον Άγιο Δημήτριο, Πειραιά.


Ελένη Κούβαρη

Καθηγήτρια – Φιλόλογος με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα επιστημονική και συγγραφική. Μεγάλος μέρος του επιστημονικού της έργου είναι αφιερωμένο στον τόπο καταγωγής της, τη Μάνη.


Nα σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και η μεγάλη μεταγραφή από το χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς μετά την επιστροφή του από τη Σερβία, αναμένεται η απάντηση του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, του γνωστού "Τζόλε" του Ολυμπιακού.  

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8207

12 NEKΡΟΙ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τουριστικό λεωφορείο από την Πολωνία ξέφυγε από την πορεία του σε εθνική οδό έξω από το Βερολίνο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30. Το λεωφορείο επέστρεφε στην Πολωνία από την Ισπανία...


Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα εισερχόταν στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο Α10, στο ύψος του Σένεφελντ, κοντά στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να χτυπήσει σε στύλο γέφυρας.

«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο προσεγγίζοντας τον Α10. Συγκρούστηκε με ένα πολωνικό τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από την Ισπανία. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε επίσης τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κινητοποιήθηκε άμεσα δύναμη 300 μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Βερολίνο και τις γύρω περιοχές. Οι βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές που έστησαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Γερμανοί αξιωματούχοι συγκροτούν κέντρο πληροφόρησης για τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, πρόκειται για το σημαντικότερο τροχαίο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην περιφέρεια.

Μεγάλο μέρος των επιβατών φαίνεται ότι ήταν νεαροί τουρίστες. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άτομα και το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Βερολίνο.

Δυστύχημα με τουρίστες και στην Κροατία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού τουριστικού αεροσκάφους στην κεντρική Κροατία, όπως μετέδωσε την Κυριακή το κροατικό πρακτορείο ΗΙΝΑ.

Οι σοροί των επιβατών και το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Κάρλοβατς, σε απόσταση 55 χλμ νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ, έπειτα από πολύωρες έρευνες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ουγγαρία και είχε προορισμό τον ιταλικό λιμένα της Ανκόνα και σύμφωνα με το ΗΙΝΑ πιθανά αιτία της πτώσης του ήσαν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχόπτωση.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/12-nek.html
Εγινε της... Καλομοίρας!
Στο κλαμπ των παντρεμένων μπαίνει η Καλομοίρα, που παντρεύεται τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Παύλου του Long Island.

Για την ομορφότερη ημέρα της ζωής της, η Καλομοίρα, επέλεξε μία ρομαντική δημιουργία των Mi-Ro, oι οποίο ανέλαβαν να της φτιάξουν ένα φόρεμα που θυμίζει παραμύθι. Και όπως φαίνεται, τα κατάφεραν. Τα παπούτσια της είχαν την υπογραφή του Δούκα Χατζηδούκα, ενώ το hairstyling και το make-up ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννέτος που θέλησε να εκμεταλλευτεί όλο το μήκος των μαλλιών της σε ένα αριστοκρατικό σινιόν.

Η τραγουδίστρια έδειχνε πιο ευτυχισμένη από ποτέ, στο πλευρό του αγαπημένου της Γιώργου, ο οποίος δεν σταμάτησε να λέει σε όλους ότι παντρεύεται την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

Το σπίτι της οικογένειας Σαράντη, απ’όπου αναχώρησε η νύφη, ήταν στολισμένο από νωρίς το πρωί. Ηταν στην κυριολεξία ένας γάμος αλά ελληνικά. Ολο το σόϊ, θείες, εξαδέλφες, παππούδες, γιαγιάδες, ήταν «στο πόδι». Τούλια στην πόρτα, καμπανούλες να κρέμονται, φούξια λουλούδια στις γλάστρες συνέθεταν το σκηνικό στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Μέσα, οι γονείς της Καλομοίρας υποδέχονταν τους προσκεκλημένους σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με μπομπονιέρες, γλυκά και φυσικά τις παραδοσιακές κουλούρες που φτιάχνονται στην Λακωνία, απ’ όπου και κατάγεται η οικογένεια.

Λίγες ώρες πριν, είχε προηγηθεί ένα μεγάλο πάρτι σε κλαμπ της περιοχής, όπου όλοι διασκέδασαν από νωρίς το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, το… Καλομοιράκι, έβγαλε τα ψηλοτάκουνα και χόρεψε με τα φλατ παπούτσια, καθώς ήθελε, όπως είπε να το ευχαριστηθεί.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην Καλομοίρα και τον Γιώργο να ζήσουν και να είναι πάντοτε ευτυχισμένοι.    

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61722

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα


Ανοικτοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μεμονωμένα μνημεία, επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176291&cid=4

Πλήρωσαν ακριβά τον καβγά τους


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα δύο αστυνομικοί, ηλικίας 31 και 40 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, διότι το πρωί κι ενώ βρίσκονταν σε αστυνομική υπηρεσία συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ύστερα από ένα έντονο φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει διαταχθεί και ΕΔΕ, καθώς ο ένας από τους δύο, που μετέβη για ανάληψη υπηρεσίας, τελούσε σε κατάσταση μέθης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176307&cid=4

Το κόλπο με την καλύτερη δουλειά στον κόσμο...

Από το http://clopyandpaste.blogspot.com/  

34.684 άνθρωποι από 200 χώρες είχαν στείλει αίτηση, για να αναλάβουν τη μία και μοναδική θέση για την «Καλύτερη δουλειά στον κόσμο».
Τί θα έκανε ο εργαζόμενος; Τίποτα! Απλώς θα τεμπέλιαζε σε ένα νησί της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα, θα είχε τη θέση του επιστάτη για το τροπικό νησί Χάμιλτον, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα.
Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως θα έπαιρνε μισθό για τη δουλειά του 100.000 δολάρια για έξι μήνες και φυσικά δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ένα πολυτελές σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, δίπλα στην παραλία.
Αυτή ήταν, ίσως, η πιο...
 έξυπνη ιδέα τουριστικής καμπάνιας που έχει γίνει ποτέ. Το Υπουργείο Τουρισμού της Αυστραλίας έδωσε 100.000 δολάρια Αυστραλίας, για να εισπράξει 4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
«Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο» διαφημίστηκε τόσο πολύ παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο «In» τουριστικός προορισμός.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Πίτερ Λάλορ, 12μηνη έρευνα, που έληξε στα τέλη του Μαρτίου, έδειξε ότι επισκέπτες στην Κουηνσλάνδη, στην πλειονότητά τους νέοι, από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, αυξήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο στην υπόλοιπη χώρα.
Μόνο από την Αγγλία, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών ήταν της τάξεως του 10% (249.000 άτομα).
Οι Βρετανοί τουρίστες έμειναν στην Κουηνσλάνδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους υπολοίπους και ξόδεψαν 475 εκατ. δολάρια (αύξηση 3%).
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο 12μηνο, περίπου 153.000 Κινέζοι, που επισκέφθηκαν την περιοχή, έμειναν συνολικά 2,5 εκατ. μέρες και δαπάνησαν 326 εκατ. δολάρια, δηλαδή 87 εκατ. περισσότερα από το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Γενικά, οι τουρίστες στην Κουηνσλάνδη έμειναν 40 εκατ. νύχτες και δαπάνησαν συνολικά 4 δισ. δολάρια.
Πηγή: madata.gr
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html

Όλγα Φαρμάκη: Full in love και πρόβα γάμου

Η Ολγα Φαρμάκη είναι full in love και μιλάει για τον σύντροφό της, Αλέξανδρο  το γάμο και την οικογένεια.
«Έχω μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι το γάμο. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και είναι φυσικό επακόλουθο να είναι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας το επόμενο βήμα. Άλλωστε, εγώ τον γάμο τον έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με το αν θες να κάνεις παιδάκι» είπε η Όλγα. Και συνέχισε: «Γνωρίζει ο κόσμος ότι είμαι με έναν άνθρωπο και θέλει να με δει να φοράω νυφικό και όλα τα άλλα που ακολουθούν. Υπάρχει ευτυχώς από πίσω η οικογένειά μου που δεν με πιέζει και απλώς ζητάει το καλό μου και να είμαι ευτυχισμένη. Γνωρίζουν τον Αλέξανδρο και έχουν την καλύτερη άποψη για εκείνον και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη».
Άραγε πώς θα ήθελε να της κάνει πρόταση ο αγαπημένος της Αλέξανδρος ;
«Μήπως πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο πώς θα είναι και πότε; Είμαι ρομαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και ο σύντροφός μου θέλω να δείξει πόσο οργανωτικός και πρωτότυπος είναι. Μπορεί να τρώμε και απλώς να μου κάνει πρόταση, αλλά ο τρόπος που θα με κοιτάξει και θα μου το ζητήσει να με γοητεύσει. Δεν αγχώνομαι με τέτοια πράγματα».
Πηγή:Espresso
gossip-tv
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/full-in-love_27.html

Η Mazda έκανε Ρεκόρ Guinness

Η μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών με 459 Mazda MX-5

Η Mazda κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με το roadster MX-5. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, 459 Mazda MX-5 έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen – καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.

«Ο ενθουσιασμός που κυριάρχησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν εκπληκτικός,» δήλωσε ο Jeff Guyton, Πρόεδρος και CEO της Mazda Motor Europe. «Περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν είχαμε τον αντίστοιχο χώρο εξαιτίας τεχνικών θεμάτων. Η εκδήλωση, η παρέλαση, οι θεατές – έδειξαν για μια ακόμη φορά τον λόγο που το Mazda MX-5 παραμένει ακόμα το καλύτερο-αγαπημένο σπόρ αυτοκίνητο του πλανήτη.»

Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης, που δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό, περιελάμβαναν συνοδήγηση με τον Γερμανό ηθοποιό Ralf Bauer και ένα άλλο Mazda MX-5. Τα έσοδα από την δημοπρασία άγγιξαν τα 1,300€, ενώ η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3,000€ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονταν από την Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτι που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344,624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.

http://www.newsbeast.gr/car/arthro/51092/i-mazda-ekane-rekor-guinness-/

Δημόσιο: Ετοιμάζει τα πωλητήρια για ακίνητά του

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Αγροτεμάχια-«φιλέτα» υψηλού κάλλους αλλά και με ανοικτά θέματα ιδιοκτησίας και περιβαλλοντικά προβλήματα έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και τα προωθεί προς εκμετάλλευση.
Περιλαμβάνουν εκτάσεις στο Λαύριο, στο Καϊμακτσαλάν, σε παραλίες και πολλές άλλες περιοχές, ενώ αποτελούν μέρος από τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ που προανήγγειλε από τις ΗΠΑ ότι θα αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός.
Το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Φέτος πρωτακούστηκε από μελέτη του ΙΟΒΕ που σύστηνε την αξιοποίηση ακινήτων 300 δισ. ευρώ περίπου ως μέσο μείωσης του χρέους. Η πρόταση όμως «γειώθηκε» από το στόμα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος που έκανε λόγο για «αποτιμήσεις εκτός πραγματικότητας», ενώ πολλά άλλα στελέχη αναφέρθηκαν σε έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας.
Το θέμα επανέρχεται στην ατζέντα. Αναζητούνται «ώριμα» ακίνητα της ΚΕΔ τα οποία μπορούν να φέρουν πολλά έσοδα άμεσα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, έκτασης 738 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 121 έχουν αποδοθεί στο ΓΕΑ για τη στέγαση του προσωπικού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
*Ακίνητο 680 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νέας Μηχανιώνας.
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στον Δήμο Ερμιόνης, του Νομού Αργολίδας, επιφάνειας περί τα 153 στρέμματα.
*Χερσόνησος συνολικής επιφάνειας 939.125 τ.μ. στο Βαθύ της Σάμου.
*Δημόσια έκταση συνολικού εμβαδού 170.250 τ.μ. στον Δήμο Αλυκών Ζακύνθου.
*Εκταση 18.000 στρεμμάτων στο Καϊμακτσαλάν, στην οποία λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο.
*Εκταση 30 στρεμμάτων πολύ κοντά στο νέο λιμάνι του Λαυρίου.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10391
7ο Παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής 2010, Ρέθυμνο

                                                                                                Ρέθυμνο 25/08/2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
                                                          
« 7ο Παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής 2010».

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ρεθύμνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενώσεις της Κρήτης , θα διοργανώσει παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής στις 29- 30-31 Οκτωβρίου  2010 στο Ρέθυμνο της Κρήτης με τίτλο:

΄΄ Η δια βίου φυσική δραστηριότητα ως παράγοντας υγείας΄΄ .

Οι ενότητες του συνεδρίου θα διαπραγματευθούν θέματα που αφορούν την φυσική αγωγή στην παιδική, μέση και τρίτη ηλικία.
Επίσης παράλληλα του συνεδρίου σε ενότητες θα αναπτυχθούν θέματα για την υπαίθρια ζωή, για το μπάσκετ, το βόλλευ, το ποδόσφαιρο, το στίβο, την κολύμβηση, το τέννις και τέλος θα υπάρχει η ενότητα των ελεύθερων ανακοινώσεων εργασιών.

Εγγραφές για το συνέδριο και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από: www.gimnastes.gremail: info@gimnastes.gr και το τηλ.: 6973328272  (κ. Μπενάκης Ανδρέας)



Σας ευχαριστούμε



         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ                         ΑΝΔΡΕΑΣ  Ι. ΜΠΕΝΑΚΗΣ




http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8377