Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΠΛΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ
 ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ 




ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΟΥΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ(ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ)

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ

Δ. Πειραιά: 30άρηδες στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μίχα

Ανανέωση με 30αρηδες επιχειρεί στο Δήμο Πειραιά  ο υποψήφιος δήμαρχος  Γιάννης Μίχας. Σε μια προσπαθεια να αφουγκραστεί τους νέους του «μεγάλου» λιμανιού, αλλά και να προσδώσει νέες ιδέες και όραμα στο μέλλον της πόλης, επέλεξε συνολικά επτά  υποψηφίους συμβούλους ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 29 έτη.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μίχα είναι οι εξής:



Μιχάλης Δαβάκης
Με επίθετο βαρύ σαν ιστορία, αφού είναι γόνος της γνωστής μανιάτικης οικογένειας του ήρωα της Πίνδου. Δικηγόρος με δραστηριότητα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και Πράσινης Ανάπτυξης. Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, με μεταπτυχιακό τίτλο στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Γιώργος Κοντάκος

Απόφοιτος Business Management από το Anglia Ruskin University του Cambridge. Νέος οικογενειάρχης με δυο γιούς. Υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος εταιρείας του εξωτερικού με σημαντικό πολιτιστικό έργο στο Cambridge της Αγγλίας.


Βουράκης Ιωσήφ

Γιος του επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Πειραιά Βασίλη Βουράκη (που απεβίωσε πρόσφατα) ο οποίος υπήρξε γνωστός για την προσφορά του στα κοινά του Πειραιά. Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.

Περάματζης Μηνάς

Ερευνητής – οικονομικός αναλυτής στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου. Απόφοιτος του τμήματος ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κουκουδάκη Μαρία

Τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών. Με μεγάλη εργασιακή εμπειρία παρά το νέο της ηλικίας της.

Πέτρος Σακελλαρίου

Υπεύθυνος κυκλοφορίας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Αποφάσισε να δώσει, τη μάχη στην περιοχή και στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στον Άγιο Δημήτριο, Πειραιά.


Ελένη Κούβαρη

Καθηγήτρια – Φιλόλογος με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα επιστημονική και συγγραφική. Μεγάλος μέρος του επιστημονικού της έργου είναι αφιερωμένο στον τόπο καταγωγής της, τη Μάνη.


Nα σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει και η μεγάλη μεταγραφή από το χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς μετά την επιστροφή του από τη Σερβία, αναμένεται η απάντηση του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς, του γνωστού "Τζόλε" του Ολυμπιακού.  

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8207

12 NEKΡΟΙ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τουριστικό λεωφορείο από την Πολωνία ξέφυγε από την πορεία του σε εθνική οδό έξω από το Βερολίνο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30. Το λεωφορείο επέστρεφε στην Πολωνία από την Ισπανία...


Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα εισερχόταν στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο Α10, στο ύψος του Σένεφελντ, κοντά στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να χτυπήσει σε στύλο γέφυρας.

«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι ένα αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο προσεγγίζοντας τον Α10. Συγκρούστηκε με ένα πολωνικό τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από την Ισπανία. Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε επίσης τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κινητοποιήθηκε άμεσα δύναμη 300 μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Βερολίνο και τις γύρω περιοχές. Οι βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα και οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε σκηνές που έστησαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Γερμανοί αξιωματούχοι συγκροτούν κέντρο πληροφόρησης για τους συγγενείς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της περιοχής, πρόκειται για το σημαντικότερο τροχαίο δυστύχημα των τελευταίων ετών στην περιφέρεια.

Μεγάλο μέρος των επιβατών φαίνεται ότι ήταν νεαροί τουρίστες. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 50 άτομα και το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Βερολίνο.

Δυστύχημα με τουρίστες και στην Κροατία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή πολωνικού τουριστικού αεροσκάφους στην κεντρική Κροατία, όπως μετέδωσε την Κυριακή το κροατικό πρακτορείο ΗΙΝΑ.

Οι σοροί των επιβατών και το κουφάρι του αεροσκάφους εντοπίσθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Κάρλοβατς, σε απόσταση 55 χλμ νοτιοδυτικά του Ζάγκρεμπ, έπειτα από πολύωρες έρευνες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ουγγαρία και είχε προορισμό τον ιταλικό λιμένα της Ανκόνα και σύμφωνα με το ΗΙΝΑ πιθανά αιτία της πτώσης του ήσαν οι κακές καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχόπτωση.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/12-nek.html
Εγινε της... Καλομοίρας!
Στο κλαμπ των παντρεμένων μπαίνει η Καλομοίρα, που παντρεύεται τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Παύλου του Long Island.

Για την ομορφότερη ημέρα της ζωής της, η Καλομοίρα, επέλεξε μία ρομαντική δημιουργία των Mi-Ro, oι οποίο ανέλαβαν να της φτιάξουν ένα φόρεμα που θυμίζει παραμύθι. Και όπως φαίνεται, τα κατάφεραν. Τα παπούτσια της είχαν την υπογραφή του Δούκα Χατζηδούκα, ενώ το hairstyling και το make-up ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννέτος που θέλησε να εκμεταλλευτεί όλο το μήκος των μαλλιών της σε ένα αριστοκρατικό σινιόν.

Η τραγουδίστρια έδειχνε πιο ευτυχισμένη από ποτέ, στο πλευρό του αγαπημένου της Γιώργου, ο οποίος δεν σταμάτησε να λέει σε όλους ότι παντρεύεται την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

Το σπίτι της οικογένειας Σαράντη, απ’όπου αναχώρησε η νύφη, ήταν στολισμένο από νωρίς το πρωί. Ηταν στην κυριολεξία ένας γάμος αλά ελληνικά. Ολο το σόϊ, θείες, εξαδέλφες, παππούδες, γιαγιάδες, ήταν «στο πόδι». Τούλια στην πόρτα, καμπανούλες να κρέμονται, φούξια λουλούδια στις γλάστρες συνέθεταν το σκηνικό στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού. Μέσα, οι γονείς της Καλομοίρας υποδέχονταν τους προσκεκλημένους σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με μπομπονιέρες, γλυκά και φυσικά τις παραδοσιακές κουλούρες που φτιάχνονται στην Λακωνία, απ’ όπου και κατάγεται η οικογένεια.

Λίγες ώρες πριν, είχε προηγηθεί ένα μεγάλο πάρτι σε κλαμπ της περιοχής, όπου όλοι διασκέδασαν από νωρίς το βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, το… Καλομοιράκι, έβγαλε τα ψηλοτάκουνα και χόρεψε με τα φλατ παπούτσια, καθώς ήθελε, όπως είπε να το ευχαριστηθεί.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην Καλομοίρα και τον Γιώργο να ζήσουν και να είναι πάντοτε ευτυχισμένοι.    

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61722

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα


Ανοικτοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μεμονωμένα μνημεία, επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176291&cid=4

Πλήρωσαν ακριβά τον καβγά τους


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν σήμερα δύο αστυνομικοί, ηλικίας 31 και 40 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, διότι το πρωί κι ενώ βρίσκονταν σε αστυνομική υπηρεσία συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ύστερα από ένα έντονο φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει διαταχθεί και ΕΔΕ, καθώς ο ένας από τους δύο, που μετέβη για ανάληψη υπηρεσίας, τελούσε σε κατάσταση μέθης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176307&cid=4

Το κόλπο με την καλύτερη δουλειά στον κόσμο...

Από το http://clopyandpaste.blogspot.com/  

34.684 άνθρωποι από 200 χώρες είχαν στείλει αίτηση, για να αναλάβουν τη μία και μοναδική θέση για την «Καλύτερη δουλειά στον κόσμο».
Τί θα έκανε ο εργαζόμενος; Τίποτα! Απλώς θα τεμπέλιαζε σε ένα νησί της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα, θα είχε τη θέση του επιστάτη για το τροπικό νησί Χάμιλτον, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα.
Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως θα έπαιρνε μισθό για τη δουλειά του 100.000 δολάρια για έξι μήνες και φυσικά δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ένα πολυτελές σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, δίπλα στην παραλία.
Αυτή ήταν, ίσως, η πιο...
 έξυπνη ιδέα τουριστικής καμπάνιας που έχει γίνει ποτέ. Το Υπουργείο Τουρισμού της Αυστραλίας έδωσε 100.000 δολάρια Αυστραλίας, για να εισπράξει 4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
«Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο» διαφημίστηκε τόσο πολύ παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο «In» τουριστικός προορισμός.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Πίτερ Λάλορ, 12μηνη έρευνα, που έληξε στα τέλη του Μαρτίου, έδειξε ότι επισκέπτες στην Κουηνσλάνδη, στην πλειονότητά τους νέοι, από τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, αυξήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο στην υπόλοιπη χώρα.
Μόνο από την Αγγλία, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών ήταν της τάξεως του 10% (249.000 άτομα).
Οι Βρετανοί τουρίστες έμειναν στην Κουηνσλάνδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους υπολοίπους και ξόδεψαν 475 εκατ. δολάρια (αύξηση 3%).
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο 12μηνο, περίπου 153.000 Κινέζοι, που επισκέφθηκαν την περιοχή, έμειναν συνολικά 2,5 εκατ. μέρες και δαπάνησαν 326 εκατ. δολάρια, δηλαδή 87 εκατ. περισσότερα από το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Γενικά, οι τουρίστες στην Κουηνσλάνδη έμειναν 40 εκατ. νύχτες και δαπάνησαν συνολικά 4 δισ. δολάρια.
Πηγή: madata.gr
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html

Όλγα Φαρμάκη: Full in love και πρόβα γάμου

Η Ολγα Φαρμάκη είναι full in love και μιλάει για τον σύντροφό της, Αλέξανδρο  το γάμο και την οικογένεια.
«Έχω μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι το γάμο. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και είναι φυσικό επακόλουθο να είναι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας το επόμενο βήμα. Άλλωστε, εγώ τον γάμο τον έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με το αν θες να κάνεις παιδάκι» είπε η Όλγα. Και συνέχισε: «Γνωρίζει ο κόσμος ότι είμαι με έναν άνθρωπο και θέλει να με δει να φοράω νυφικό και όλα τα άλλα που ακολουθούν. Υπάρχει ευτυχώς από πίσω η οικογένειά μου που δεν με πιέζει και απλώς ζητάει το καλό μου και να είμαι ευτυχισμένη. Γνωρίζουν τον Αλέξανδρο και έχουν την καλύτερη άποψη για εκείνον και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη».
Άραγε πώς θα ήθελε να της κάνει πρόταση ο αγαπημένος της Αλέξανδρος ;
«Μήπως πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο πώς θα είναι και πότε; Είμαι ρομαντικός άνθρωπος στη ζωή μου και ο σύντροφός μου θέλω να δείξει πόσο οργανωτικός και πρωτότυπος είναι. Μπορεί να τρώμε και απλώς να μου κάνει πρόταση, αλλά ο τρόπος που θα με κοιτάξει και θα μου το ζητήσει να με γοητεύσει. Δεν αγχώνομαι με τέτοια πράγματα».
Πηγή:Espresso
gossip-tv
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/full-in-love_27.html

Η Mazda έκανε Ρεκόρ Guinness

Η μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών με 459 Mazda MX-5

Η Mazda κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με το roadster MX-5. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, 459 Mazda MX-5 έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen – καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.

«Ο ενθουσιασμός που κυριάρχησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν εκπληκτικός,» δήλωσε ο Jeff Guyton, Πρόεδρος και CEO της Mazda Motor Europe. «Περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν είχαμε τον αντίστοιχο χώρο εξαιτίας τεχνικών θεμάτων. Η εκδήλωση, η παρέλαση, οι θεατές – έδειξαν για μια ακόμη φορά τον λόγο που το Mazda MX-5 παραμένει ακόμα το καλύτερο-αγαπημένο σπόρ αυτοκίνητο του πλανήτη.»

Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης, που δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό, περιελάμβαναν συνοδήγηση με τον Γερμανό ηθοποιό Ralf Bauer και ένα άλλο Mazda MX-5. Τα έσοδα από την δημοπρασία άγγιξαν τα 1,300€, ενώ η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3,000€ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.

Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονταν από την Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτι που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344,624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.

http://www.newsbeast.gr/car/arthro/51092/i-mazda-ekane-rekor-guinness-/

Δημόσιο: Ετοιμάζει τα πωλητήρια για ακίνητά του

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
Αγροτεμάχια-«φιλέτα» υψηλού κάλλους αλλά και με ανοικτά θέματα ιδιοκτησίας και περιβαλλοντικά προβλήματα έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και τα προωθεί προς εκμετάλλευση.
Περιλαμβάνουν εκτάσεις στο Λαύριο, στο Καϊμακτσαλάν, σε παραλίες και πολλές άλλες περιοχές, ενώ αποτελούν μέρος από τα ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δημοσίου αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ που προανήγγειλε από τις ΗΠΑ ότι θα αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός.
Το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Φέτος πρωτακούστηκε από μελέτη του ΙΟΒΕ που σύστηνε την αξιοποίηση ακινήτων 300 δισ. ευρώ περίπου ως μέσο μείωσης του χρέους. Η πρόταση όμως «γειώθηκε» από το στόμα του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος που έκανε λόγο για «αποτιμήσεις εκτός πραγματικότητας», ενώ πολλά άλλα στελέχη αναφέρθηκαν σε έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας.
Το θέμα επανέρχεται στην ατζέντα. Αναζητούνται «ώριμα» ακίνητα της ΚΕΔ τα οποία μπορούν να φέρουν πολλά έσοδα άμεσα. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, έκτασης 738 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 121 έχουν αποδοθεί στο ΓΕΑ για τη στέγαση του προσωπικού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
*Ακίνητο 680 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Νέας Μηχανιώνας.
*Παραθαλάσσιο ακίνητο στον Δήμο Ερμιόνης, του Νομού Αργολίδας, επιφάνειας περί τα 153 στρέμματα.
*Χερσόνησος συνολικής επιφάνειας 939.125 τ.μ. στο Βαθύ της Σάμου.
*Δημόσια έκταση συνολικού εμβαδού 170.250 τ.μ. στον Δήμο Αλυκών Ζακύνθου.
*Εκταση 18.000 στρεμμάτων στο Καϊμακτσαλάν, στην οποία λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο.
*Εκταση 30 στρεμμάτων πολύ κοντά στο νέο λιμάνι του Λαυρίου.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=10391
7ο Παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής 2010, Ρέθυμνο

                                                                                                Ρέθυμνο 25/08/2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
                                                          
« 7ο Παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής 2010».

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ρεθύμνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους ενώσεις της Κρήτης , θα διοργανώσει παγκρήτιο συνέδριο Φυσικής Αγωγής στις 29- 30-31 Οκτωβρίου  2010 στο Ρέθυμνο της Κρήτης με τίτλο:

΄΄ Η δια βίου φυσική δραστηριότητα ως παράγοντας υγείας΄΄ .

Οι ενότητες του συνεδρίου θα διαπραγματευθούν θέματα που αφορούν την φυσική αγωγή στην παιδική, μέση και τρίτη ηλικία.
Επίσης παράλληλα του συνεδρίου σε ενότητες θα αναπτυχθούν θέματα για την υπαίθρια ζωή, για το μπάσκετ, το βόλλευ, το ποδόσφαιρο, το στίβο, την κολύμβηση, το τέννις και τέλος θα υπάρχει η ενότητα των ελεύθερων ανακοινώσεων εργασιών.

Εγγραφές για το συνέδριο και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από: www.gimnastes.gremail: info@gimnastes.gr και το τηλ.: 6973328272  (κ. Μπενάκης Ανδρέας)



Σας ευχαριστούμε



         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ                         ΑΝΔΡΕΑΣ  Ι. ΜΠΕΝΑΚΗΣ




http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8377

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Πριν από τον Γιώργο… ο γυμναστής του


Είναι γνωστή η σχέση του πρωθυπουργού με τη γυμναστική. Το ποδήλατό του, άλλωστε, έχει παρελάσει αμέτρητες φορές μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό. Όπως το ποδήλατό του, έτσι έχει και τον γυμναστή του κορόνα στο κεφάλι του.

Φήμες, λοιπόν, θέλουν τον γυμναστή να έχει ανέβει μία εβδομάδα πριν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, πάντα για τη Δ.Ε.Θ , προκειμένου να βρει τα ασφαλή μονοπάτια για το καθημερινό του τζόκιν αλλά και κατάλληλους χώρους για την άσκησή του. Πάρτε παράδειγμα από τον πρωθυπουργό και... αρχίστε να τρέχετε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=176254&cid=7

Απέτρεψαν αυτοκτονία ανήλικου



Στην αποτροπή της αυτοκτονίας ενός ανήλικου συνέβαλε, στο πλαίσιο προληπτικής δράσης του, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος συμμετείχε σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι, τ’ ο οποίο προσέφερε στους παίκτες τη δυνατότητα συμμετοχής σε ηλεκτρονικό τζόγο με εικονικά χρήματα.

Ο ανήλικος δεν αντιλήφθηκε τους κανόνες του παιχνιδιού και πίστεψε ότι είχε χάσει ποσό ύψους 17.000 ευρώ, γεγονός που τον ώθησε να εγκαταλείψει το σπίτι του, αφήνοντας δύο χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία εξηγούσε τους λόγους της φυγής του.

Μετά από ψηφιακό έλεγχο, αλλά και αξιολόγηση μηνυμάτων οι αρχές εντόπισαν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τον ανήλικο, ο οποίος με την υποστήριξη ψυχολόγων επέστρεψε στην οικία του.

http://www.skai.gr/news/greece/article/152668/apetrepsan-aytoktonia-anilikoy/

Χιλή: Έφτασε η κάψουλα της σωτηρίας

Η πρώτη από τις τρεις κάψουλες, μέσω των οποίων οι 33 εγκλωβισμένοι από τις 5 Αυγούστου μεταλλωρύχοι στη Χιλή θα...

 φτάσουν στην επιφάνεια, έφτασε στο ορυχείο του Σαν Χοσέ στην έρημο Ατακάμα.
Η σιδερένια κάψουλα σε μέγεθος ικανό να χωρά έναν άνθρωπο έφτασε στο ορυχείο το Σάββατο και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από διασώστες και συγγενείς. Το σχέδιο απεγκλωβισμού προβλέπει ότι κάθε εργάτης θα μπει στην κάψουλα και θα τον ανασύρουν μέσα από τις σήραγγες που ημέρες τώρα ανοίγουν τα τεράστια γεωτρύπανα. Αν όλα πάνε καλά οι άνθρωποι θα έχουν απελευθερωθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
Ο Αλμπέρτο Σεγκόβια, αδελφός εγκλωβισμένου εργάτη, «δοκίμασε» την κάψουλα μπαίνοντας μέσα και δήλωσε χαρούμενος γιατί όπως είπε, η «ανάδυση» του αδελφού του από τα έγκατα της γης μοιάζει τώρα πιο κοντινή.
Η κάψουλα είναι τρία μέτρα σε μήκος εξωτερικά και εσωτερικά 1,90 και έχει διάμετρο 53 εκατοστών. Διαθέτει εγκατάσταση ήχου ώστε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να υπάρχει επαφή με τους μεταλλωρύχους και δεξαμενή με μείγμα συμπιεσμένου αέρα, που θα τους επιτρέπει να μπορούν να αναπνέουν για 90 λεπτά – διάστημα αρκετό για το ταξίδι στην επιφάνεια.
Ζήτημα η σωματική και ψυχική υγεία Στο μεταξύ, οι γιατροί που παρακολουθούν τους 33 μεταλλωρύχους εδώ και επτά εβδομάδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μολύνσεις στα μάτια, για μικρόβια αλλά και πίεση και μετατραυματικό στρες, όταν θα καταφέρουν να βγουν στην επιφάνεια.
«Ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα λόγω της έκθεσής τους στο φως του ήλιου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Χιλής, Χάιμε Μανάλις μιλώντας στον Τύπο από το. «Πρέπει να προστατευθεί η ζωή τους» πρόσθεσε «γιατί κινδυνεύουν να μολυνθεί πολύ σοβαρά ο αμφιβληστροειδής χιτώνας των ματιών τους».
Οι 33 μπορεί ακόμα να παρουσιάσουν «προβλήματα μόλυνσης από μικρόβια» που βρίσκονται στο περιβάλλον, παρά τους συνεχείς εμβολιασμούς τους σχεδόν από την ημέρα που εγκλωβίστηκαν, στις 22 Αυγούστου. Η επαφή τους με τον ελεύθερο αέρα στη γη μπορεί σε κάποιους να προκαλέσει και αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμα και αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Τέλος όπως επισήμανε ο χιλιανός υπουργός Υγείας ένα μετατραυματικό στρες, μπορεί να διαρκέσει πολλές εβδομάδες ή και μήνες και χρειάζεται προσοχή και προσπάθεια για την προσαρμογή στη «φυσιολογική ζωή» μετά από μια πολύμηνη παραμονή κάτω από το έδαφος.



Πηγή: nooz.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4907.html

Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Την επιθυμία του να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο 50χρονος προπονητής είναι διατεθειμένος να προβεί ακόμα και σε αντικατάσταση του τεχνικού επιτελείου, προκειμένου να αναλάβει εκ νέου την «αλμπισελέστε». Οι βοηθοί του Μαραντόνα που είναι και στενοί του φίλοι, ήταν το σημείο τριβής με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος..


και του είχε ζητήσει την απομάκρυνση τους, ώστε να συνεχίσει να ηγείται της Εθνικής ομάδας. Ο Μαραντόνα δεν δέχθηκε και ο Γκροντόνα του ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δεν θα ανανεωνόταν το συμβόλαιό του.

Ωστόσο ο πρώην κόουτς της «αλμπισελέστε» φαίνεται ότι μετάνιωσε για την άκαμπτη στάση του και τώρα φέρεται αποφασισμένος να βάλει νερό στο… κρασί του, ώστε να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, θυσιάζοντας τους συνεργάτες του.

«Ο Γκροντόνα μου είχε πει ότι οι βοηθοί μου δεν είναι επιπέδου Εθνικής ομάδας» δήλωσε ο 50χρονος προπονητής στο αμερικανικό δίκτυο «Fox Sports» και πρόσθεσε: «Θέλω όσο τίποτε άλλο να επιστρέψω στον πάγκο και είμαι διψασμένος για ρεβάνς».

Ο Μαραντόνα δέχτηκε σκληρή κριτική μετά τη συντριβή (4-0) της Αργεντινής από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όμως πολλοί ήταν αυτοί που επιθυμούσαν την παραμονή του στην ομάδα.

Στην παρούσα φάση η Αργεντινή έχει υπηρεσιακό προπονητή τον Σέρχιο Μπατίστα, ο οποίος σε δύο φιλικά ματς οδήγησε την ομάδα στη νίκη απέναντι στην Ιρλανδία (1-0) και στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (4-1). 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3794.html

ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...

Έσοδα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να βρει η κυβέρνηση με νέα μέτρα το 2011. Σε λίγες μέρες το οικονομικό επιτελείο καταθέτει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 11% κατά μία ή δύο μονάδες, την αύξηση των...
αντικειμενικών αξιών, καθώς και τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται βέβαιος για τη μείωση του ελλείμματος, δηλώνοντας μάλιστα, πως η κυβέρνηση είναι μπροστά από τους στόχους του Μνημονίου και για το επόμενο έτος.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ έδωσε έμφαση τόσο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής προκειμένου να αποκατασταθούν ανισότητες δεκαετιών όσο και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και εξυγίανση οργανισμών (ΟΣΕ κλπ). Στο μεταξύ, σήμα αισιοδοξίας έδωσε στο οικονομικό επιτελείο και η αξιοσημείωτη αύξηση των εσόδων το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου κατά 22,4%.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3566.html
Κέρδισε 7.5 εκατ. ευρώ και δεν του τα δίνουν!
Σε μία απίστευτη περιπέτεια έχει μπει ένας νεαρός Γάλλος, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στα… «φρουτάκια».

Ο Γάλλος έριξε στο μηχάνημα του κουλοχέρη μόλις 50 λεπτά. Λίγα λεπτά αργότερα, έμεινε άναυδος όταν είδε να βγαίνει από το μηχάνημα μία επιταγή αξίας 7.5 εκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια είχε κερδίσει 7.5 εκατομμύρια ευρώ!  Κάπου εκεί ξεκίνησε και περιπέτειά του.  Ο λόγος; Το καζίνο ισχυρίζεται ότι έχει γίνει τεχνικό λάθος και αρνείται να του δώσει τα λεφτά. «Ο ταμίας γύρισε και μου είπε: Λυπάμαι πολύ κύριε. Θα μπορούσατε ίσως να το κορνιζάρετε στο γραφείο σας», αναφέρει ο παίκτης στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη, το καζίνο του Ναμούρ στη Γαλλία αρνείται κατηγορηματικά να του εξαργυρώσει το αμύθητο ποσό. «Μπορεί να τύχει να βγάλει κάποιος υπολογιστής έναν υπέρογκο λογαριασμό τηλεφώνου ή νερού δηλαδή να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό όπως συνέβη και στο καζίνο μας», δήλωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Ο παίκτης κάνει λόγο για κατάφορη αδικία και απαιτεί να του δοθεί το ποσόν που κέρδισε. Επειδή όμως το καζίνο δεν έχει την ίδια γνώμη, τη λύση θα δώσουν τα γαλλικά δικαστήρια.  

http://www.star.gr/index.php?ID=perierga&Rec_ID=61645

Χάθηκε το νυφικό της Καλομοίρας
Λίγες ώρες απέμειναν για το γάμο της Καλομοίρας Σαράντη με τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη.

Την τελευταία της ημέρα ως «ελεύθερη» η Καλομοίρα την πέρασε παρέα με τους συγγενείς και τους φίλους της, για τους οποίους στήθηκε ένα τρικούβερτο γλέντι, το οποίο θεωρήθηκε και σαν τελική πρόβα γάμου, όπως έγραψε η Καλομοίρα στο twitter της. Όπως αναφέρουν όσοι βρίσκονται στο πλευρό του ζευγαριού και οι δύο δείχνουν πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Ο Γιώργος δεν σταματά να λέει σε όλον τον κόσμο ότι παντρεύεται την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.

Οσο για την ίδια την τραγουδίστρια, δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ, παρά το «θρίλερ» που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες με το νυφικό της. Η δημιουργία με την οποία θα εμφανιστεί η Καλομοίρα στην πιο όμορφη ημέρα της ζωής της έφθασε στα χέρια της πριν από λίγες ώρες. Αν και έπρεπε να έχει παραλάβει το νυφικό της εδώ και αρκετές ημέρες, αυτό ξεκίνησε από το Λονδίνο όπου ράφτηκε, όμως αντί να φθάσει στις ΗΠΑ, πήγε στο Παρίσι, μετά στη Νέα Υόρκη και στο τέλος έφθασε στο Long Island. Αγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που το νυφικό... χάθηκε στη διαδρομή, αφού όμως έφτασε, όλα εντάξει.  

Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά για το Καλομοιράκι που δεν έμεινε χωρίς νυφικό τελευταία στιγμή. Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στραμμένα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Παύλου, όπου θα τελεστεί το μυστήριο του γάμου της Καλομοίρας και του Γιώργου. Δείτε στο βίντεο όλα τα τελευταία νέα, όπως μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από την απεσταλμένη του καναλιού στη Νέα Υόρκη...

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61664
Με νίκες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Με σκορ 2-0 προηγούνται ο Παναθηναϊκός του Πανιωνίου και ο Ολυμπιακός του Αστέρα Τρίπολης.

Στο ΟΑΚΑ, στο 45, ο Νίνης με ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι από τον Μάχο, έκανε το σουτ , ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε, αλλά ο Νίνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Το σκορ για τους Πράσινους διπλασίασε στο 62 ο Κατσουράνης, όμως στις καθυστερήσεις ο Κουμόρτζι μείωσε σε 2-1.

Στο Καραϊσκάκη, στο 36, ο Ριέρα έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Πάντελιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά, ενώ στο 62, ο Φουστέρ, έγραψε το 2-0. 

Στο 69 ο διαιτητής είδε φάουλ στην κεφαλιά του Πουλίδο και ακύρωσε γκολ του Αστέρα, ενώ στο 73, ο Ντεμπρά στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε αρχικά στο γόνατο του Φυτανίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας με αυτογκόλ το 3-0. 

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=61662

40 ετών, ο νέος ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία...


Ο ηλικίας 40 ετών Εντ Μίλιμπαντ αναδείχθηκε νικητής στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος στη Βρετανία μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Ο Εντ Μίλιμπαντ κέρδισε με πολύ μικρή διαφορά τον μεγαλύτερό αδερφό του (45 ετών) Ντέιβιντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών, σε μία εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς «θρίλερ».
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/40_25.html

Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ


Kλειστό για περίπου δέκα μέρες θα μείνει από σήμερα έως και την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Άνω Πατήσια - Ειρήνη, λόγω των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Για το ανωτέρω τμήμα το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με την λεωφορειακή γραμμή Χ15.

Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 θα λειτουργούν κανονικά οι αποβάθρες (Ανόδου - Καθόδου) στους σταθμούς Περισσός και Πευκάκια.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους παραμένει κλειστό το τμήμα: Αττική – Μοναστηράκι και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με τις γραμμές του ΜΕΤΡΟ 2 και 3.

http://www.zougla.gr/

Ήταν «σκνίπα» και το πλήρωσε ακριβά...


«Κόκκινο» χτύπησε η συσκευή μέτρησης οινοπνεύματος, κατά τον έλεγχο αλκοτέστ που διενήργησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Σουφλίου σε έναν 45χρονο αλλοδαπό, που συνελήφθη οδηγώντας χωρίς άδεια οδήγησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο αίμα του 45χρονου βρέθηκε περισσότερο από 1,10 mg/l αλκοόλ, γεγονός που τον καθιστούσε επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

http://www.zougla.gr/

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αύριο ο γάμος της Καλομοίρας
Αύριο Κυριακή (26/09) πραγματοποιείται ο γάμος της Καλομοίρας Σαράντη με τον αγαπημένο της Γιώργο Μπούσαλη στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια είναι πανέτοιμη να ανεβεί κυριολεκτικά τα σκαλιά της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στην οποία έχει βαφτιστεί κιόλας. Εκεί θα βρίσκονται βέβαια και όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Νυφικό, μπομπονιέρες, λίστα προσκεκλημένων και ό,τι άλλο συνθέτει το γαμήλιο σκηνικό βρίσκονται συνεχώς «στα χέρια» της Καλομοίρας, η οποία ενημερώνει τους θαυμαστές της για όλες τις εξελίξεις των προετοιμασιών του γάμου, μέσα από την σελίδα της στο twitter.

«Η Καλομοίρα δεν είναι καθόλου αγχωμένη. Γιατί να είναι; Είδαμε και το φόρεμα, είναι πολύ ωραίο. Δεν θέλω να σας πώ πως είναι το νυφικό της. Είναι έκπληξη! Δεν θέλω γιατί θα με σκοτώσει!», δήλωσε στο Star η μητέρα της Καλομοίρας Ελένη, που αποκάλυψε ότι αν και ο γάμος θα γίνει στη Νέα Υόρκη, θα τηρηθούν όλα τα παραδοσιακά πρότυπα της Λακωνίας, απ’όπου κατάγεται η οικογένεια Σαράντη. Θα φορέσει, στην κυριολεξία, την κουλούρα! «Θα πετάξουμε την κουλούρα. Και στην εκκλησία και στο κέντρο. Φτιάχνουμε μία κουλούρα, ένα ψωμάκι γλυκό ψωμί ωραίο, το ζαχαρώνουμε και το βάζουμε μία στο κεφάλι της νύφης και μία στο κεφάλι του γαμπρού», ανέφερε.

Ο λόγος που ο γάμος δεν τελέστηκε τελικά στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι πολύ στενή συγγενής της τραγουδίστριας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οσο για το εάν η Καλομοίρα θα επισκεφθεί την Ελλάδα; Πιθανότατα μέχρι τα Χριστούγεννα να βρίσκεται back to Athens! 

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61646


Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές από τις βροχοπτώσεις που παρατηρούνται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες. Η Πυροσβεστική δέχτηκε σχεδόν εκατό κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως από Αίγινα και Βάρη, ωστόσο προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια δημιουργήθηκαν και σε Ίλιον, Κερατσίνι και την περιοχή του Ρέντη.

Οι βροχές δημιούργησαν αυξημένη κίνηση στους δρόμους αλλά και ατυχήματα. Ουρά δυόμισι χιλιομέτρων στο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου προς την Πελοπόννησο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί στο ύψος της Χαλυβουργικής, καθώς στο σημείο δίπλωσε νταλίκα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από την πρωινή μπόρα.

Νταλίκα δίπλωσε το πρωί και στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Κορωπί. Παράλληλα, η βροχή δημιούργησε κυκλοφοριακή συμφόρηση και στην κάθοδο του Κηφισού στο ύψος της Ροσινιόλ, λόγω σύγκρουσης οχημάτων.

Eξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, η Τροχαία Αττικής συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα και οι περισσότεροι θα χρειαστεί να ανοίξουμε ντουλάπες, αναζητώντας κάτι πιο ζεστό από τα κοντομάνικα του καλοκαιριού. Απαραίτητο αξεσουάρ του διημέρου είναι και η ομπρέλα, καθώς μπήκε απότομα τέλος στις παρατεταμένες ζέστες του Σεπτέμβρη.

Από το βράδυ του Σαββάτου, πάντως, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο σε ότι αφορά τις θερμοκρασίες, μάλλον θα πρέπει να αφήνουμε σιγά - σιγά το μακρύ καλοκαίρι. Και καιρικώς, λοιπόν, καλό (μας) χειμώνα...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=61647

Βόμβα Καστανίδη κατά Σανιδά για το Βατοπέδι




Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζητεί να ερευνηθούν με έγγραφό του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για να εξεταστεί εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς
Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς
Είχε προηγηθεί έγγραφο του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Μπετενιώτη, προς τον κ. Καστανίδη, προκειμένου να πράξει τα δέοντα. Παράλληλα, ο υπ. Δικαιοσύνης απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τις καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου, αλλά και του πρώην προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών, Κυριάκου Καρούτσου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την άποψη που είχαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς για την υπόθεση, ο κ. Σανιδάς ήταν αρνητικός στο να σταλεί δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή.

Η επιμονή του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, να κρατήσει τη δικογραφία για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου μακριά απ’ τη Βουλή δέχθηκε πολλά πυρά, ενώ ήταν αυτή η επιμονή που είχε οδηγήσει σε παραίτηση τους εισαγγελείς Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου που είχαν χειριστεί την υπόθεση.

Η "συνάντηση κορυφής" στη Μονή Βατοπεδίου των κ.κ. Καραμανλή, Ρουσόπουλου και ηγουμένου Εφραίμ
Η "συνάντηση κορυφής" στη Μονή Βατοπεδίου των κ.κ. Καραμανλή, Ρουσόπουλου και ηγουμένου Εφραίμ
Η δήλωση, μάλιστα, που είχε σπεύσει να κάνει για παραπλανηθέντες υπουργούς και η εκτίμησή του, πως δεν υπήρχαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, είχαν προκαλέσει την αντίδραση όχι μόνο των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης αλλά και του νομικού κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας τη στάση του κ. Σανιδά, είχε προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση και προσφορά για τέλεση αδικήματος. Τον κατηγορούσε πως υπονόμευσε με τις ενέργειές του τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, παρακωλύοντας τη Βουλή να ασκήσει τις εξουσίες της με στόχο την απαλλαγή των υπουργών που φέρονταν να εμπλέκονται.

Έντονη κριτική είχε δεχθεί ο κ. Σανιδάς ακόμη και από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που διά στόματος του τότε προέδρου της Σωτ. Μπάγια είχε επισημάνει πως ήταν υποχρέωσή του να αποστείλει αμελητί τη δικογραφία στη Βουλή, για να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες, και όχι να προβεί σε αξιολόγηση των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη.

Ακόμη περισσότερο, όμως, «έκαψαν» τον κ. Σανιδά οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί που παραιτήθηκαν λόγω του ότι ο φάκελος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου δεν εστάλη στη Βουλή. «Ο κ. Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αλλά επρόκειτο για παραπλανηθέντες υπουργούς» τόνισε στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο εισαγγελέας Ηλίας Κολιούσης.

Ο ηγούμενος Εφραίμ, με τον υπεύθυνο οικονομικών της Μόνης, μοναχό Αρσένιο
Ο ηγούμενος Εφραίμ, με τον υπεύθυνο οικονομικών της Μόνης, μοναχό Αρσένιο
Η έρευνα των δύο εισαγγελικών λειτουργών σταμάτησε, όταν έφτασαν στα ονόματα των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη και του τότε υφυπουργού Οικονομικών της Ν.Δ. Π. Δούκα. «Λέγαμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την έρευνα βάσει του Συντάγματος, γιατί υπήρχαν ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά ο κ. Σανιδάς έμενε στη θέση του ό,τι κι αν του λέγαμε», αναφέρει ο κ. Κολιούσης. Από την πλευρά του, ο Γ. Σανιδάς αρνείται ότι συζήτησε ποτέ με κάποιον κυβερνητικό παράγοντα για το θέμα του Βατοπεδίου, χαρακτηρίζοντας ενέργεια αφροσύνης την κίνηση των δύο εισαγγελέων να παραιτηθούν.

Ο κ. Σανιδάς πρόσθεσε, μάλιστα, πως τον προσβάλλουν αναφορές ότι δήθεν με παρεμβάσεις του εμπόδισε να ερευνηθούν σκάνδαλα στη Βουλή.
http://www.zougla.gr/
Σαν σήμερα 25/9/1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ.
 

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/09/25-2010.html



Κατάθεση γνωστής τηλεοπτικής παραγωγού


«Έπιασα τον πατέρα μου να ασελγεί σε 5χρονη!»



Ματσούκα - Σακκά στα όριά τους;


Στη σειρά «Κούκλες» του MEGA πρέπει να συνυπάρξουν σε πρώτους ρόλους τέσσερις ηθοποιοί, οι Λίνα Σακκά, Δήμητρα Ματσούκα, Ράνια Σχίζα και Μαρία Ζορμπά.



Το περιοδικό «Λοιπόν» αναφέρει πως τα «σύννεφα» έχουν πυκνώσει πάνω από τη σχέση της Λίνας Σακκά και της Δήμητρας Ματσούκα και πως η ψυχρότητα μεταξύ τους είναι εμφανής. 

Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175755&cid=11

Θα εμφανιστεί γυμνή!


Γυμνή θα εμφανιστεί η ηθοποιός Jessica Alba στη νέα ταινία της με τίτλο «Machete».

Οι «γυμνές» σκηνές στον κινηματογράφο συνηθίζονται στις μέρες μας. Eίδηση όμως αποτελεί η γυμνή εμφάνιση της Jessica Alba, αφού πριν από έξι μήνες ορκιζόταν πως δεν θα έκανε ποτέ «γυμνό».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της σε γνωστό περιοδικό είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει ποτέ γυμνή σκηνή, προσθέτοντας πως προέρχεται από αυστηρή, καθολική οικογένεια.

Φαίνεται όμως, πως η όμορφη «λατίνα» άλλαξε γνώμη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Robert De Niro, Steven Seagal και Lindsay Lohan.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175976&cid=11










Προκήρυξη
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία “North Col” , σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου, διοργανώνει νυχτερινό αγώνα trail running στη Ζήρεια, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010. Το “Ziria Night Trail” έχει μήκος 15 χλμ. και θετική υψομετρική 800μ. Η εκκίνηση θα γίνει στη θέση Βαρνεβό, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας  και ο τερματισμός στο σαλέ του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας στο Οροπέδιο Τρικάλων.

Χαρακτηριστικά Αγώνα
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα αποτελεί η νυχτερινή κίνηση. Η ιδιαιτερότητα αυτή αποτελεί πρόσκληση τόσο για τον αθλητή που δεν έχει την εμπειρία ενός νυχτερινού αγώνα, όσο και για τους έμπειρους δρομείς, ως αγωνιστική προσομοίωση για τις συνθήκες της Ροδόπης που ακολουθούν. Η διαδρομή κινείται αρχικά σε δασικό δρόμο για περίπου 700 μέτρα με ήπια ανηφορική κλίση και περνώντας από τη θέση Βαρνεβό συνεχίζει σε κατηφορικό μονοπάτι, στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Μετά από 3.1χλμ. αρχίζει μια απότομη ανάβαση σε πολύ καλογραμμένο μονοπάτι που οδηγεί στην «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, σε χαρακτηριστικό κιόσκι. Η διαδρομή εκτυλλίσεται πλέον σε μια κορυφογραμμή με ασαφές, δύσβατο και κακοτράχαλο μονοπάτι για 3 χλμ. ώσπου να συναντήσει κατηφορικό, πολύ καλής βατότητας μονοπάτι και να επιστρέψει στο Βαρνεβό. Από εκεί και πέρα, η διαδρομή συνεχίζεται όπως ακριβώς και στην αρχή, με τον τερματισμό να βρίσκεται μετά από την «έξοδο» της Φλαμπουρίτσας, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής βρίσκεται στα 1213μ. και το υψηλότερο στα 1610μ. Η διαδρομή είναι κυκλική, με τους αθλητές να τη διανύουν 1.5 φορά, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου, ώστε να καλύψουν το τμήμα που επαναλαμβάνεται σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. 

Πρόγραμμα
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
16:00 – 18:30 Ώρες λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
18:50  Τεχνική ενημέρωση
19:00 Επιβίβαση των αθλητών στα πούλμαν και μεταφορά στην εκκίνηση (5 λεπτά)
19:15 Εκκίνηση του αγώνα με τη δύση του ηλίου.
22:30 Απονομή νικητών.
Barbecue party με μουσική και σουβλάκια, πατάτες, πίτες και αναψυκτικό ή μπύρα για κάθε αθλητή

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
08:00 – 09:30 Πρωινό και καφές για όσους επιθυμούν στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
10:00 Συνάντηση στο σαλέ και ομαδική πεζοπορία μέχρι την κορυφή της Ζήρειας στα 2374μ. (διάρκεια περίπου 1:45-2 ώρες) και επιστροφή το μεσημέρι στο Οροπέδιο.
Περισσότερα:http://www.zccr.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=186&lang=el