Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κομισιόν τονίζει ότι δεν σχεδιάζει επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας

Η Κομισιόν είπε την Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζει την παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ύψους...


 110 δισ. ευρώ.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τόνισε ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για παράταση του προγράμματος.
Μία από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η γερμανική.
Το θέμα συζητήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, όπου όμως διατυπώθηκαν διαφωνίες από διάφορες πλευρές.
Επίσης, συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης.
Μιλώντας σε εκδήλωση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης δεν πρέπει να επεκταθεί πέρα από τα τρία έτη, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αποτυχία επιβολής δημοσιονομικής πειθαρχίας και θα αύξανε τον ηθικό κίνδυνο που ανακύπτει, όταν διασώζονται οι μη πειθαρχημένοι οφειλέτες.
Όπως υποστήριξε, αυτό με την σειρά του θα τροφοδοτούσε νέες πιέσεις στο ευρώ και θα έθετε εκ νέου σε κίνδυνο την οικονομία της Ευρωζώνης.
Από την πλευρά του, το ΔΝΤ έχει ήδη δηλώσει πως θα παρατείνει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, εφόσον οι αγορές δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν τη χώρα με λογικά επιτόκια και υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα έχει εφαρμοστεί το Μνημόνιο με συνέπεια.
Το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 1-2 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συναινεί στην παράταση του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας, καθώς θεωρεί πως αυτό θα αποτελούσε κακό παράδειγμα και θα ενέτεινε τις πιέσεις στην Ευρωζώνη.
Όλι Ρεν: Μόνιμος μηχανισμός μετά το 2013
«Η ευρωζώνη θα κάνει πρώτα τον απολογισμό της από την εμπειρία του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης των κρατών-μελών της και στη συνέχεια θα σκεφτεί το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός πιο μόνιμου πλαισίου», δήλωσε την Πέμπτη ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Ζητημάτων της ΕΕ, Όλι Ρεν.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ο κ. Ρεν είπε ότι η Κομισιόν θα καταρτίσει μια ανάλυση με βάση τα διδάγματα που έχει αποκομίσει από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης και μόνο τότε θα εισηγηθεί έναν πιο «μόνιμο μηχανισμό» αντιμετώπισης των κρίσεων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2013.
Τέλος, ο κ. Ρεν απέρριψε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και οποιοδήποτε άλλο κράτος της ευρωζώνης.

 
Πηγή: in.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9241.html
Δασκάλα είχε για εραστές δυο μαθητές της
Μια 37χρονη δασκάλα σε σχολείο αρρένων στη Βρετανία, κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά δυο 16χρονους μαθητές της.

Η δασκάλα  εργαζόταν ως αναπληρώτρια καθηγήτρια  για διάστημα μερικών εβδομάδων καθώς απουσίαζαν οι μόνιμοι καθηγητές. Στο διάστημα αυτό, η 37χρονη κατηγορείται ότι δημιούργησε ερωτικό δεσμό με τους δυο 16χρονους.

Η 37χρονη, παρουσιάζεται από την ιστοσελίδα του σχολείου ως μια ευχάριστη επαγγελματίαςπου ωθούσε τους μαθητές της ν΄ ασχοληθούν με το σχολικό περιοδικό. Όπως φάνηκε βέβαια στη συνέχεια, δεν περιοριζόταν μόνο σ΄αυτό.

Η δασκάλα που απολύθηκε το 2010 από το σχολείο επειδή υπήρχαν υποψίες εις βάρος της, κατηγορήθηκε μόλις χθες για σεξουαλική παρενόχληση, έπειτα από καταγγελία των γονιών των μαθητών στις αρχές.


Τα ονόματα των αγοριών που για νομικούς λόγους δεν έχουν γίνει γνωστά, λέγεται πως θα απομακρυνθούν από το σχολείο.

Σύμφωνα πάντως με το Βρετανικό σύστημα, αν και τ΄αγόρια έχουν φτάσει στην πρώτη ενηλικίωση,η διατήρηση σεξουαλικής σχέσης με άτομα κάτω των 18 ετών, αποτελεί εγκληματική παραβίαση ακόμα και αν είναι αμοιβαία.

Έτσι η 37χρονη καθηγήτρια θα «πληρώσει» τις αδυναμίες τηςαφού θα εμφανιστεί τον επόμενο μήνα στο δικαστήριο, σε δυο δίκες, για κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης μέσω σεξουαλικής δραστηριότητας με παιδιά.
Μοντέλα «γιαγιάδες»
Ένας ισπανός σχεδιαστής μόδας, προκάλεσε έκπληξη στο κοινό όταν συμπεριέλαβε  «γιαγιάδες» μεταξύ των μοντέλων, που συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας στη χώρα.

Ο σχεδιαστής Χουάν Ντουγιός, ο οποίος  συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας Cibeles της Μαδρίτης, έβαλε τέσσερα ώριμα ηλικιακά μοντέλα να παρουσιάσουν ρούχα του σε παστέλ χρώματα.

«Βαρέθηκα να βλέπω 20χρονα μοντέλα να διαφημίζουν αντιρυτιδικές κρέμες για γυναίκες 60άρες. Η ομορφιά δεν τελειώνει στην ηλικία των 40 ή 50», είπε ο Ντουγιός περιγράφοντας τις γυναίκες αυτές ως «εξίσου όμορφες με τις 20άρες».

http://www.star.gr/index.php?ID=perierga&Rec_ID=61382

ΠΑΣΟΚ: Σπυρόπουλος και Οικονόμου οι δύο τελευταίοι υποψήφιοι


Δύο ακόμη ονόματα υποψηφίων (προφανώς τα τελευταία, καθώς αποτελούν στην ουσία συμπλήρωμα της γ΄ και τελευταίας δόσης) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τον Νώντα Σπυρόπουλο, αδελφό του διοικητή του ΙΚΑ και γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου που θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την
 Τζένη Οικονόμου στο Δήμο Λαμιέων.

http://www.aftodioikisi.gr/default.aspx
του Βασίλη Αναστασόπουλου
Το όνομα αυτής, Ζάνα Μαριάνοβιτς
Βόσνια πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία της Τζολί
 











Με την άγνωστη, στο ευρύ κοινό, Βόσνια ηθοποιό Ζάνα Μαριάνοβιτς θα συνεργαστεί η Αντζελίνα Τζολί στη νέα της ταινία, που αφηγείται μια ιστορία αγάπης εν μέσω του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η 27χρονη Μαριάνοβιτς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία, η πλοκή της οποίας επικεντρώνεται σ' ένα ζευγάρι, που συναντιέται πριν από την έναρξη του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη την περίοδο 1992-1995 και η ζωή του επηρεάζεται από τις αναταραχές.

Η Τζολί, η οποία επισκέφθηκε το Σαράγεβο, είχε δηλώσει ότι θέλει να συμμετέχουν στην ταινία όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σ' αυτήν την περιοχή και ηθοποιοί από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, στην Ουγγαρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η Μαριάνοβιτς συμμετείχε στη βοσνιακή ταινία «Χιόνι» (Snow).
http://img.protothema.gr/2442CA1BDD58D77F8200B55938A71C93.jpg
Περικλής ΔεμεντήςΔιπλ. Ηλ/γος ΜηχανικόςΕπιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ


Πολιτικές συνεργασίες για το καλό του Μοσχάτου
Παραγοντίσκοι, ιντριγκαδόροι, ρουφιάνοι, καρεκλοκένταυροι, ξεπουλημένοι, λασπολόγοι, φυγόμαχοι, δειλοί,  κωλοτούμπες, παραπληροφοριοδότες, ξεφτίλες,  υποκριτές είναι μερικά από τα εύηχα υβριστικά επίθετα που κυριαρχούν στον προεκλογικό μικρόκοσμο του Μοσχάτου.
Όποια πολιτική κίνηση συνεργασίας γίνεται, σε όποιο στρατόπεδο αυτή και αν γίνεται, περιλούζεται από κάποιους με τα κατά περίπτωση κατάλληλα υβριστικά επίθετα.Υπάρχει λοιπόν μια διάχυτη αρρωστημένη αντίληψη, κυρίως σε αυτούς που εμπλέκονται κατά κάποιο τρόπο στον προεκλογικό αγώνα, που λέει ότι όποιος κάνει συνεργασίες με άλλους χώρους ,  πρέπει να του κολλήσουμε και μια ρετσινιά.Ερώτημα, ξέρετε κάποιο συμπολίτη μας που δεν είναι συνεργαζόμενος στην παράταξη που ανήκει και συνεργάζεται?
Ξέρετε κάποιο συνεργαζόμενο, που λέει ναι σε όλα στην παράταξη που συνεργάζεται και δεν εκφράζει κάποτε και διαφορετική άποψη ή προσέγγιση?
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα συζητώντας με πολλούς αυτοδιοικητικούς από όλα τα μέρη της χώρας μας.Κατά την ίδια λογική μπορούν να είναι συνεργαζόμενοι άτομα ή ομάδες ή παρατάξεις μεταξύ των στην βάση μιας αποδεκτής πολιτικής πλατφόρμας.
Προσωπικά απεύχομαι να χρησιμοποιώ υβριστικά συνθήματα , είμαι υπέρ του πολιτικού διαλόγου και είμαι απόλυτα σύμφωνος να γίνονται συνεργασίες σε όποιο επίπεδο είναι αυτό εφικτό, ιδιαίτερα εάν αυτό βοηθάει παράλληλα και την  πρόοδο στον τόπο.
Μια και μιλάμε για συνεργασίες ας αναλύσουμε λίγο τις ανακοινώσεις για  την συνεργασία του Θανάση Ντερέκα   με την  παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου.
Ας παραγνωρίσουμε και εδώ το γεγονός των ύβρεων που χρησιμοποίησαν κάποιοι τρίτοι έμεσα ενδιαφερόμενοι για  δικούς τους λόγους  και ας μπούμε στην ουσία των ανακοινώσεων.
Ο Θανάσης Ντερέκας κατέθεσε σώμα και ψυχή και δήλωσε ευθαρσώς ότι συνεργάζεται με την παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου για το καλό του τόπου.
Ο Ανδρέας Ευθυμίου στην δική του ανακοίνωση πήρε μόνο το σώμα του Θανάση (δηλαδή την ενότητα της παράταξης) και άφησε την ψυχή του να τη κρατάμε εμείς οι συνεργάτες του.

Φίλε Ανδρέα πιστεύεις ειλικρινά ότι σου αρκεί μόνο να επικαλείσε την ενότητα της ευρύτερης παράταξης για να συσπειρώσεις όλους εμάς και να πορευτείς νικηφόρα? Νομίζω πως όχι.Φίλε Ανδρέα άκου λοιπόν ποια είναι η ψυχή του Θανάση Ντερέκα, στην οποία εμείς οι συνεργαζόμενοί του πιστεύουμε και εκ΄ του λόγου αυτού είμαστε μαζί του:
·       Η ανάγκη για ανανέωση της δημοτικής αρχής με την ανάδειξη νέων ανθρώπων με νέες ιδέες,
·       Η εκπόνηση προγράμματος που θα ενσωματώνει νέες πολιτικές και νέες αντιλήψεις στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».
Φίλε Ανδρέα εάν η συμβολή στην ενότητα της παράταξης ,για την οποία ο Θανάσης Ντερέκας έκανε την δική του υπέρβαση, είναι τo θεμέλιo μιας συνεργασίας, εξίσου σημαντικό  για όλους εμάς είναι επιπλέον και οι δύο πιο πάνω προτεραιότητες.
Θέλω να πιστεύω ότι θα τις προσεγγίσεις με την απαιτούμενη σοβαρότητα και θα περιμένουμε την δημόσια ανακοίνωσή σου, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας για την  πορεία της συνεργασίας μαζί σου. Στην τοπική αυτοδιοίκηση το αποτέλεσμα δεν είναι αθροιστικό αλλά προέρχεται μέσα από σύνθεση ιδεών και συσπείρωση  δυνάμεων,  που  πιστεύουν στην προοπτική μιας νικηφόρας πορείας σε τοπικό επίπεδο για το καλό του τόπου μας.
Οι συνεργασίες απαιτούν θαρραλέες υπερβάσεις
Ο ουρανοξύστης κερήθρα
Ο ουρανοξύστης του Michael Young είναι ένα υπερμοντέρνο κτήριο σχεδιασμένο να κοσμεί το Hong Kong.

Το εξαγωνικό σχήμα του δεν είναι μόνο για επίδειξη, τα διάφορα «πρόσωπα» που φαίνονται και στην φωτογραφία, κινούνται αυξάνοντας το ποσοστό φυσικού φωτός που εισέρχεται στο κτήριο.

Αυτό το υπέροχο κτήριο που έχει το σχήμα κερήθρας υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο στα χαρτιά από τον Νοέμβριο θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σχέδια για την κατασκευή του. Ο ουρανοξύστης θα φιλοξενήσει γραφεία, εστιατόρια, πολυτελή διαμερίσματα αλλά και εκθεσιακούς χώρους κατακτώντας τον ορισμό του πολυχώρου. 

http://www.star.gr/index.php

«Κατάρ» στο Ελληνικό!
Άδεια προσγείωσης σε… πετροδόλαρα αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τη συμφωνία που θα υπογράψει με τον εμίρη Αλ Θανί για επένδυση ύψους 5 δισ. με στόχο -μεταξύ άλλων- και την εκμετάλλευση και αξιοποίηση του πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fundτου Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA), που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων, και το οποίο έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για το πρώην αεροδρόμιο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «φιλέτα» της χώρας.

Οι σκέψεις που κάνει το επενδυτικό fund περιλαμβάνει «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και ακόμη και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Το ακριβές ποσοστό της έκτασης που θα παραχωρηθεί δεν είχε γίνει γνωστό αλλά πηγές έκαναν λόγο για 15% με 30% με τον υπόλοιπο χώρο να «αξιοποιείται» με τη δημιουργία χώρων αναψυχής και πάρκων.

Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί πάντως ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα έχει πολλαπλάσια οφέλη για την οικονομία.

Ποια είναι η Qatar Investment Authority

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο είναι η Qatar Investment Authority η οποία συνδέεται με τη βασιλική οικογένεια του εμιράτου.

Στόχος της να επενδύει σε ακίνητα και εταιρείες το πλεόνασμα από τις πωλήσεις πετρελαίου και αερίων.

Πρόκειται για κρατική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 και της οποία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Γιασέμ Μπιν Γιαμπρ Αλ Θανί, μέλος της βασιλικής οικογένειας, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών.

Φέρεται να έχει υπό τη διαχείριση περί τα 60 δισ. δολάριακαι, εκτός από μερίδια στην τράπεζα Barclays, την Volkswagen, την Porsche και την ποδοσφαιρική ομάδα Έβερτον, κατέχει το 20% των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και του Nasdaq, ενώ το 2010 αγόρασε έναντι 1,5 δισ. λιρών τα ιστορικά Harrod’s από τον μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=61294

Μόδα

Ο Αλεξάντερ  ΜακΚουίν αυτοκτόνησε στις  11 Φεβρουαρίου στο σπίτι του  στο Λονδίνο

Λίγα δάκρυα, πολλά φτερά...
Της Εφης Φαλίδα

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, το σύστηµα της µόδας µεταµόρφωσε σε θέαµα µία τελετή στη µνήµη του πρωτοπόρου σχεδιαστή
ερίπου 1.500 άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι του αείµνηστου Αλεξάντερ ΜακΚουίν συγκεντρώθηκαν – και φόρεσαν ρούχα του – για να τιµήσουν τη ζωή του πρωτοπόρου σκωτσέζου σχεδιαστή, ο οποίος τον περασµένο Φεβρουάριο αυτοκτόνησε σε ηλικία 40 ετών.

Το µνηµόσυνο του ΜακΚουίν ήταν το γεγονός µε το οποίο άρχισε η Εβδοµάδα Μόδας του Λονδίνου για την ερχόµενη σεζόν. Γι’ αυτό και ανάµεσα στους καλεσµένους της τελετής παραβρέθηκαν ορισµένες από τις φυσιογνωµίες της µόδας που τραβάνε την προσοχή µε τις εµφανίσεις τους. Οπως η κληρονόµος Δάφνη Γκίνες, η διευθύντρια της αµερικάνικης «Vogue» Αννα Γουίντουρ, η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, τα µοντέλα Κέιτ Μος, Ναόµι Κάµπελ και οι σχεδιαστές Χουσέν Σάλαγιαν και Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ. Ντυµένοι όλοι στα µαύρα, αλλά µε πινελιές εκκεντρικότητας που άρχιζε από µαύρες ρεντιγκότες, σκωτσέζικα καρό και κατέληγε σε γούνες, φτερά και στα τελευταία σχέδια παπουτσιών του εκλιπόντος που θύµιζαν γαλέρες.

Καµία παρηγοριά για τις ετοιµοπόλεµες φασιονίστας. Η µόδα και το στυλ είναι πάνω και από τη θλίψη που προκαλεί η απώλεια ενός συνανθρώπου. Αυτό θα σκέφτηκαν και οι φίλες - πελάτισσες του τολµηρού ΜακΚουίν που µοιράζονταν την άποψή του για την προκλητική κι επιβλητική οµορφιά. Κι αυτήν την ατµόσφαιρα δηµιούργησαν ως καλεσµένες στο µνηµόσυνό του και στους περίεργους που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα κάγκελα για να παρακολουθήσουν από µακριά την επιµνηµόσυνη λειτουργία. Ή µάλλον να παρατηρήσουν την ιδιότυπη πασαρέλα που έστησαν οι φίλοι και οι φίλες του «Λι» ΜακΚουίν.Τι κι αν ο αιδεσιµότατος Κάνον Τζάιλς Φρέιζερ αναφέρθηκε στον ΜακΚουίν ότι «παρά τη λάµψη του κόσµου του, ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του στο Ιστ Εντ και την ευγνωµοσύνη του στους αγαπηµένους του». Τι κι αν η Σούζι Μένκες, υπεύθυνη µόδας της «Ιnternational Ηerald Τribune», µίλησε για τη χαρά του να δηµιουργεί όµορφα πράγµατα και να τα παρουσιάζει σε εξαιρετικούς χώρους. Το µνηµόσυνο βγήκε από τα καθιερωµένα πρότυπα της θλιβερής περίστασης και κατά την Κάθι Χόριν των «Νew Υork Τimes», «είχε στοιχεία αγγλικού στόµφου από τα οποία ο ΜακΚουίν δεν ήταν απρόσβλητος». Ηταν µία περίσταση που οι στίχοι από την Πρέβεζα του Κώστα Καρυωτάκη, θα τόνιζαν δηκτικά τις λουστρίνι γόβες στιλέτο και το βαθύ ντεκολτέ από το δερµάτινο φόρεµα της Κέιτ Μος ή τα µαύρα φτερά στο πανωφόρι της Ναόµι Κάµπελ:

«Αν τουλάχιστον, µέσα στους ανθρώπους αυτούς,/ ένας επέθαινε από αηδία.../ Σιωπηλοί, θλιµµένοι, µε σεµνούς τρόπους,/ θα διασκεδάζαµε όλοι στην κηδεία». 

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4595392

2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου


30 Σεπτεμβρίου έως Δευτέρα 4 Οκτωβρίου


Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου, με κεντρικό σύνθημα «Η Ψυχή στο Δρόμο» είναι γεγονός!

Το Θέατρο Δρόμου HELIX κρατά την υπόσχεσή του, ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και θα εδραιωθεί, κόντρα στους καιρούς και τις όποιες οικονομικές δυσκολίες και θα σταθεί επάξια δίπλα στην επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ, το 2009, όπου 50 ομάδες από την Ελλάδα και 10 από το εξωτερικό (Πολωνία, Γαλλία, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Ιταλία), με πάνω από 240 παραστάσεις και 400 καλλιτέχνες, έδωσαν δημιουργικό παρόν στο Καλλιμάρμαρο, στο Ζάππειο, στην Ερμού, την Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι, την Κλαυθμώνος, το Θησείο και την Αποστόλου Παύλου, μετατρέποντας για ένα 5ήμερο το κέντρο της Αθήνας σε μια πανέμορφη και με ουσιαστικό περιεχόμενο γιορτή.

Οι ομάδες παρουσίασαν θεάματα απ’ όλες τις μορφές τέχνης. Ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, κουκλοπαίκτες, μουσικές μπάντες, μέχρι μεγάλα θεάματα δρόμου, χοροθεατρικές παραστάσεις και όπερα, ζωντάνεψαν με έναν διαφορετικό τρόπο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και πάνω από 100.000 κόσμου παρακολούθησαν τις παραστάσεις.

Το φετινό Φεστιβάλ του 2010, θα σταθεί δυναμικά δίπλα στο περσινό, φιλοδοξώντας να καταστήσει τον θεσμό ως ένα ετήσιο γεγονός, που θα αγκαλιαστεί από όλους.

Ήδη παρουσιάζεται τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από ελληνικές, όσο και από ομάδες του εξωτερικού (Βραζιλία, Κούβα, Ουρουγουάη, Ιράν, Ρωσία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο κ.ά) και το πρόγραμμα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, καταβάλλοντας η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ κάθε προσπάθεια για να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότερες ομάδες, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.

Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι οι ίδιοι, του ιστορικού κέντρου, εκτός από την Πλατεία Κλαυθμώνος και το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ, προέρχεται από την Πάροδο των «Βακχών» του Ευριπίδη: «Η Ψυχή στο Δρόμο»

Προς το παρόν, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας, του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

Η πρόταση για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου έχει κατατεθεί εκ νέου και με βάση το νέο σύστημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και αναμένεται σύντομα η απόφαση για τη συμμετοχή του Υπουργείου.

http://www.zougla.gr/

Ροζ συλλήψεις στη Λαμία


Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησαν οι άνδρες της Ασφάλειας στη Λαμία, με την κατηγορία της μαστροπείας.

Πρόκειται για έναν 58χρονο, ιδιοκτήτη νυχτερινού μπαρ, τον 23χρονο Βούλγαρο βοηθό του και 3 αλλοδαπές, Ρωσικής καταγωγής, 20, 23 και 24 ετών.

Ο αστυνομικός-πελάτης ήρθε σε συμφωνία με τον 58χρονο ώστε να συνευρεθεί ερωτικά με μία από τις κοπέλες, αντί του ποσού των 150 ευρώ. Προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λαμίας, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια έγιναν οι συλλήψεις.

Οι πέντε άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της μαστροπείας.

http://www.zougla.gr/

Αυτοκτόνησε αθλητής του ράγκμπι

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους αθλητές του αμερικάνικου φούτμπολ, ο 23χρονος Κένι Μακίνλεϊ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις ΗΠΑ, με τις αρχές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντένβερ, με θύμα τον νεαρό αθλητή του ράγκμπι, τον οποίο βρήκαν στην κρεβατοκάμαρά του δύο φίλες του και χτυπημένο στο κεφάλι από περίστροφο που βρέθηκε ακριβώς δίπλα του.
Κι ενώ ο αθλητικός κόσμος πενθεί για τον χαμό του απόφοιτου του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας και αθλητή των «Denver Brocos», όλοι προσπαθούν να βρουν το κίνητρο. Ο Σερίφης στην έκθεση που συνέταξε τόνισε ότι ο Μακίνλεϊ τραυμάτισε ο ίδιος θανάσιμα τον εαυτό του, αφού δεν προέκυψε τίποτα το ύποπτο μετά τις σχετικές ανακρίσεις. Και παρόλο που κανείς από το περιβάλλον του δεν αναφέρθηκε σε κάτι που θα οδηγούσε τον άτυχο αθλητή στον θάνατο, οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο ίσως ήταν το «κλειδί», όπως τόνισε και ο προπονητής του, Τζος ΜακΝτάνιελς.
Ο αθλητής τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Δεκέμβριο στο γόνατο κι ενώ είχε αγωνιστεί μόλις σε οκτώ ματς, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση σε διάστημα 8 μηνών, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν. Δυστυχώς το τραύμα του υποτροπίασε και τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι θα μείνει εκτός δράσης και για τη νέα σεζόν.
Σε δηλώσεις τους οι συμπαίκτες του τόνισαν ότι δεν εξέφραζε ποτέ τα συναισθήματά του, παρότι ήταν πάντα φιλικός και πολύ αγαπητός στους φιλάθλους, ενώ δεν αποκλείεται να απέκρυπτε κάποια προσωπικά προβλήματα που είχε. Αστυνομικός -διατηρώντας την ανωνυμία του- τόνισε ότι ο Μακίνλεϊ, μετά τον τελευταίο τραυματισμό του είχε δηλώσει ότι θέλει να αυτοκτονήσει, χωρίς, όμως κανείς να πιστέψει ότι μίλαγε σοβαρά. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν ότι ο άτυχος αθλητής είχε κατάθλιψη και αυτοκαταστροφικές τάσεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_6359.html

Ξεκίνησε από το Στρασβούργο κι έρχεται τρέχοντας στην Αθήνα, για να δώσει τη διεθνή διάσταση των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα


Ξεκίνησε από το Στρασβούργο κι έρχεται τρέχοντας στην Αθήνα, για να δώσει τη διεθνή διάσταση των 2.500 χρόνων από τη μάχη του ΜαραθώναΤην απόσταση Στρασβούργο - Αθήνα (2.200) διανύει ο Γιούργκεν Μέννελ, Γερμανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, επιθυμώντας να συμβάλει στη διεθνή διάσταση του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα Δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, «ως αγγελιοφόρο σημαντικών μηνυμάτων, δηλαδή της σημασίας του δρόμου αντοχής ως δραστηριότητα για την...
προάσπιση της υγείας, αλλά και ως θεραπευτική μέθοδο ιδιαίτερα στις μέρες μας». Στο Στρασβούργο, τον ξεπροβόδισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ραϊνερ Βίλαντ, ο οποίος υπογράμμισε την πανευρωπαϊκή διάσταση του εγχειρήματος. «Χωρίς τη Μάχη του Μαραθώνα δεν θα υπήρχε ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα υποδεχθεί τον Γερμανό δρομέα, την 21η Οκτωβρίου 2010, καθώς η διαδρομή υπολογίζεται να καλυφθεί σε έναν μήνα. Το εγχείρημα του Μέννελ θα συνοδεύεται από τη δημοσίευση των πλέον επίκαιρων ερευνητικών αποτελεσμάτων διαφόρων αθλητιατρικών ιδρυμάτων της Γερμανίας και θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://athenlauf.de, όπου και θα καταγράφεται το ημερολόγιο της υπερμαραθώνιας διαδρομής του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/2500_23.html

ΣΟΚ:ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ -ΔΥΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ

Δύο παιδάκια πέθαναν από ασφυξία στην Ιντιάνα (βόρεια στις ΗΠΑ), καθώς η 28χρονη μητέρα τους τα έκλεισε μαζί με τα άλλα τρία αδελφάκια τους σε μια ντουλάπα για πολλές ώρες, επειδή ήθελε να πιάσει κουβέντα με έναν γείτονα και τα παιδιά την ενοχλούσαν.
Πρόκειται για την Εντιαν Φάραχ που εξήγησε στην αστυνομία ότι έκλεισε στην ντουλάπα μήκους 1,8 μέτρων και βάθους 60 ...
εκατοστών τα πέντε παιδιά, ένα κοριτσάκι 7 χρόνων, δίδυμα 5 χρόνων, ένα αγοράκι τριών χρόνων και ένα βρέφος έντεκα μηνών, προσθέτοντας ότι μέσα στην ντουλάπα υπήρχαν ρούχα και άλλα πράγματα.
Στη συνέχεια, όπως ομολόγησε στην αστυνομία, έβαλε ένα μεγάλο βαρύ κρεβάτι μπροστά στη ντουλάπα για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν τα παιδιά, ώστε να φύγει από το σπίτι για να πιάσει κουβέντα με το γείτονα της.
Επέστρεψε στο σπίτι της δέκα ώρες αργότερα και όταν άνοιξε την ντουλάπα είδε ότι ένα από τα δίδυμα και το τρίχρονο αγοράκι δεν ανέπνεαν και αυτό που έκανε ήταν να τα βγάλει από τη ντουλάπα και να αφήσει επί άλλες τέσσερις ώρες τα δύο νεκρά παιδιά στο πάτωμα, πριν οι γείτονες πάρουν είδηση το τραγικό γεγονός από τις φωνές της και ειδοποιήσουν έναν συγγενή της και την αστυνομία.
Η 28χρονη γυναίκα απλώς ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι «δεν είναι καλά» και ότι «δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα». Τα τρία ζωντανά παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι μάλλον τρέφονται λίγο και άσκημα, ενώ είναι όλα τους εξαιρετικά αδύνατα.
Η Εντιαν Φάραχ είναι μετανάστρια από τη Σομαλία και ο σύζυγός της βρισκόταν στο εξωτερικό όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό. Σήμερα στο δικαστήριο όπου άρχισε η δίκη της η 28χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για κακομεταχείριση ανηλίκων.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_1960.html

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης και βελτίωσης πρασίνου παρόχθιας ζώνης Ιλισού και πεζοδρόμου οδού Θεσσαλονίκης.



   Η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση και βελτίωση του πρασίνου της παρόχθιας ζώνης Ιλισού και του πεζοδρόμου της οδού Θεσσαλονίκης επιμερίζεται σε δύο επεμβάσεις.
thessalonikis_tora.jpg
   Η πρώτη επέμβαση αφορά στην ανάπλαση του πεζοδρόμου της οδού Θεσσαλονίκης από τον Κηφισό ποταμό έως και το σταθμό ΗΣΑΠ. Εδώ κύριος στόχος στο σχεδιασμό είναι η ενεργητική χρήση του πρασίνου στη διαμόρφωση των χώρων, η ασφαλέστερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πεζών και των ΑΜΕΑ, ο περιορισμός της όχλησης από το πέρασμα των τρένων από την παρακείμενη στο έργο γραμμή του ΗΣΑΠ, η αύξηση των ευκαιριών για κοινωνική συναναστροφή και η ενθάρρυνση ενός υγιούς τρόπου ζωής. protasithessalonikis.jpg

Η συγκεκριμένη επέμβαση περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις, δημιουργία δευτερεύοντος δικτύου μονοπατιών, χώρων καθιστικών και παιδικού παιχνιδιού, καθώς και σημαντική ενίσχυση της θαμνώδους βλάστησης. Επίσης τοποθετούνται ξύλινα πετάσματα με αναρριχόμενα κατ’ εναλλαγή με πυκνή βλάστηση κατά μήκος των γραμμών του τρένου, όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη οπτική και ηχητική όχληση για τους κατοίκους. Μπροστά από εγκαταλειμμένα κτίρια και κατά μήκος του πεζοδρόμου, τοποθετούνται μεταλλικά πετάσματα.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, η βελτίωση των συνθηκών της συγκεκριμένης γειτονιάς και η μετατροπή του σε ένα μικρό πάρκο κατά μήκος των γραμμών, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τους χώρους. Στην προσπάθεια αυτή η υφιστάμενη βλάστηση αξιοποιείται στο μέγιστο, αναδεικνύεται και ενισχύεται με συμπληρωματικές φυτεύσεις.

ilissoutora.jpgΗ δεύτερη επέμβαση αφορά στην ανάπλαση του ποδηλατοδρόμου κατά μήκος του Ιλισού ποταμού του Δήμου Μοσχάτου, η οποία έχει ως στόχο αφενός τη δημιουργία και ανάδειξη πράσινων χώρων, αφετέρου την αποκατάσταση της φυσικής σύνδεσης με το ποτάμι, το οποίο είναι καταβυθισμένο.

Στη λογική αυτή σχεδιάζονται χώροι σαν αποβάθρες, όπου δημιουργούνται μικρά ξύλινα κιόσκια με ξύλινα καθιστικά τα οποία πλαισιώνονται από πυκνή βλάστηση, ενώ το πράσινο ενισχύεται σημαντικά με δεντροφυτεύσεις και θαμνοσυνθέσεις σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης. Κατά μήκος της κοίτης αναπτύσσεται μεταλλικό κάγκελο για περισσότερη ασφάλεια, αλλάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη σχέση του χώρου με τον επισκέπτη. protasiilissou.jpg

Σημειακά ενισχύεται η δεντροφύτευση, δημιουργούνται ξύλινα καθιστικά εντός των χώρων και προστίθενται στοιχεία ενδιαφέροντος με στόχο να ενθαρρύνεται η ενεργητική συμμετοχή του κόσμου στο πράσινο και να αναδειχθεί ο χώρος τουλάχιστον εφάμιλλος της απέναντι όχθης που ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι χώροι μαλακού τοπίου δημιουργούνται από πατημένο χώμα, επεξεργασμένο, σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον. Η υφιστάμενη βλάστηση διατηρείται και συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό των χώρων.

Επιδίωξη μας είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τους χώρους πρασίνου, μεταμορφώνοντας τους σε μικρά πάρκα, σε χώρους χρήσης συναναστροφής, αναψυχής, αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ο Δήμος μας στο πλαίσιο ενός πράσινου σχεδιασμού, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών.


http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Μετά τους φορτηγατζήδες…


...ανοίγει και το επάγγελμα των ταξιτζήδων!
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_4105.html

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων‏...

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων 1025 στα Βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις 1008 στην Κύπρο επηρεάζει το Θρακικό Πέλαγος το Βορειοδυτικό , το Βορειοανατολικό και το Κεντρικό Αιγαίο…
Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5885.html
 

Σε ετοιμότητα η Κύπρος για νέες ενεργειακές συμφωνίες


Η Λευκωσία δηλώνει διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ερευνητικών προγραμμάτων για την ανεύρεση, εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης.

«Τις τελευταίες ημέρες, έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα ανόρυξης ορυκτού πλούτου, φυσικού αερίου και πετρελαίου, που πιθανόν να βρίσκονται στο οικόπεδο 12 όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, καθώς και για άλλο γύρο αδειοδοτήσεων», επισήμανε ο κ. Πασχαλίδης.

Παράλληλα, υπενθύμισε «την αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση το 2008 υπογράφοντας τη συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρία Noble Energy για την συνεκμετάλλευση των γνωστών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο γνωστό οικόπεδο 12».

Τέλος, σημείωσε ότι η εφαρμογή και η εκτέλεση της συμφωνίας με την εταιρία Noble Energy, γίνεται βάσει του χρονοδιαγράμματος, και υπάρχουν θετικές ενδείξεις με ενθαρρυντικά μηνύματα, ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναμένουμε και αποδείξεις και μόλις έχουμε κάτι συγκεκριμένο θα ενημερώσουμε τον κυπριακό λαό».
http://www.zougla.gr/

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του εκλογικου κέντρου του συνδυασμού "Πολίτες Μπροστά"


Με τους Πολίτες Μπροστά


Με Τους Πολίτες Μπροστά

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Οι πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας, καθώς πιστεύουμε ότι η συνένωση μας δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη αλλά συνδέεται ευθέως με τη δυνατότητα για ανάπτυξη, για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, για επίλυση των ζωτικών μας προβλημάτων.

Με αυτή την πίστη ξεκινήσαμε εδώ και πολλούς μήνες μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του νέου διευρυμένου Δήμου, μια συζήτηση που αγκάλιασε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ανεξαρτήτως παραταξιακής τοποθέτησης.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι χρειάζεται μια καινούρια αντίληψη διοίκησης, με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και εξουσίες, με λογοδοσία απέναντι στους πολίτες, με διασφάλιση της διαφάνειας και της ενεργούς συμμετοχής όλων.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο νέος Δήμος χρειάζεται πρόσωπα τα οποία διαθέτουν αποδεδειγμένα τη δύναμη να συγκρουστούν με τη νοοτροπία του μέτριου και του πρόχειρου, με τη λογική της αδράνειας και της αδιαφορίας.

Κοινή ιδεολογική πίστη είναι ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει το δίχτυ ασφαλείας για τη προστασία της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη δομών κοινωνικής στήριξης.

Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη να οικοδομήσουμε την αναπτυξιακή ταυτότητα του Δήμου μας, με περιφρούρηση των δημοσίων αγαθών, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων .

Κοινή συνισταμένη μας η βούλησή μας να εκπροσωπήσουμε την κοινωνία και όχι στρατόπεδα, να υπηρετήσουμε τους πολίτες και όχι χαρακώματα.

Κεντρική δέσμευσή μας είναι ο απόλυτος σεβασμός στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες, τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του Μοσχάτου και του Ταύρου. Η ισοτιμία και ο αλληλοσεβασμός είναι οι όροι του κοινού μέλλοντός μας.






Με τους Πολίτες Μπροστά Αλλάζουμε
Με Τους Πολίτες Μπροστά Δημιουργούμε


Άρης Κρεμμύδας
Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου
http://politesmprosta.blogspot.com/

Ξεκινάει το «Σπάρταθλον» στα βήματα του Φειδιππίδη

Με αφετηρία κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, θα πραγματοποιηθεί ο 28ος διεθνής αγώνας με την επωνυμία «Σπάρταθλον». Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή στις 7 το πρωί στην Ακρόπολη, μπροστά από το Ηρώδειο.
Μάλιστα, φέτος ο αγώνας αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα, τότε που ο Μιλτιάδης και οι Αθηναίοι στρατηγοί έστειλαν μήνυμα στους Σπαρτιάτες με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.
Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος και πραγματοποιείται κατ’ έτος στο τέλος του Σεπτέμβρη. Στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή να τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητών υπερ-αποστάσεων και συνολικά οι συμμετοχές φτάνουν τους 450 αθλητές και αθλήτριες, (27 εκ των οποίων αποτελούν την ελληνική συμμετοχή), από 32 χώρες, εκ των οποίων 42 είναι γυναίκες - αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και χωρών - διανύοντας την απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, μέσα σε διάστημα 36 ωρών χωρίς διακοπή και με ανταμοιβή στην υπεράνθρωπη προσπάθεια, ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό απ’ τον ποταμό Ευρώτα, από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας.

Οι αθλητές ακολουθούν τη διαδρομή που χάραξε ο Τζον Φόντεν και η ομάδα του το 1982 όταν επρόκειτο να τρέξουν πειραματικά από την Αθήνα στη Σπάρτη. Βασίζεται στην περιγραφή του Ηρόδοτου για το κατόρθωμα του Αθηναίου ημεροδρόμου που έφθασε στη Σπάρτη την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα, καθώς και σε γνωστά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης και θεωρείται, ως η πλησιέστερη της πορείας που ο Φειδιππίδης θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει. Η διαδρομή είναι η πιο δύσκολη στον κόσμο, αφού οι αθλητές ακολουθούν δύσβατα μονοπάτια και χωματόδρομους, διασχίζουν αμπέλια κι ελαιώνες, σκαρφαλώνουν σε πλαγιές λόφων, ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση όλων των αθλητών, είναι η αναρρίχηση στο Παρθένιο όρος, που φτάνει τα 1.200 μ. ύψος μέσα στο πυκνό σκοτάδι, χωρίς ίχνος μονοπατιού, μέσα στα βράχια και τους θάμνους, με θερμοκρασία που κυμαίνεται 4°-5° C και δυνατούς ανέμους.

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση
Εξάλλου, την Δευτέρα, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και όπως έγινε γνωστό μεταξύ των δρομέων βρίσκεται και σπουδαίος Αμερικανός Σκoτ Τζούρεκ, που έχει νικήσει τρεις φορές.

«Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ για την προβολή του αγώνα, που είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση γνωστή σε όλο τον κόσμο. Για τα 28 χρόνια ιστορίας του αγώνα σημασία μεγάλη έχει παίξει και το ιστορικό του υπόβαθρο, αφού για την χάραξη της διαδρομής για την πορεία που ακολούθησε ο Φειδιππίδης έχουν ληφθεί υπόψη ιστορικά στοιχεία από τον Ηρόδοτο.
Ο αγώνας όλα αυτά τα χρόνια έχει μεγάλη σημασία και για τον ελληνικό τουρισμό, αφού μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, εφημερίδες και περιοδικά κάνουν εκτενείς αναφορές για τη διεξαγωγή του, αλλά ακόμη και σε βιβλία συγγραφέων με πωλήσεις πολλές χιλιάδες αντίτυπα, η προβολή της χώρας μας είναι μεγάλη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου Σπάρταθλον, Παναγιώτης Τσιακίρης.
Ο κ. Τσιακίρης έκανε αναφορά επίσης στα οικονομικά του αγώνα, τις προσπάθειες των διοργανωτών για να είναι απόλυτα έτοιμοι, στις υπεράνθρωπες δοκιμασίες των αθλητών για να είναι έτοιμοι να μετάσχουν και πολλά άλλα ζητήματα, ενώ επεσήμανε και την ανησυχία που υπάρχει με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών.
Όπως είπε, για τις ανάγκες του αγώνα θα απαιτηθεί η μεταφορά με 5 φορτηγά αρκετών τόνων υλικού, όπως 8 τόνων νερού και 2 αναψυκτικών, και βέβαια οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών των ιδιοκτητών φορτηγών προβληματίζουν τους διοργανωτές.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχουν αθλητές έτοιμοι να καταρρίψουν το ρεκόρ διαδρομής που έχει ο Γιάννης Κούρος, ενώ για τις συμμετοχές τέθηκε αυστηρά ο αριθμητικός περιορισμός που είχε θέσει η αρμόδια επιτροπή του αγώνα, ενώ υπάρχει και συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για θέματα διατροφής, αλλά και τη σωματική καταπόνηση των αθλητών.

Με συμμετοχή κορυφαίων αθλητών
Από τους 450 αθλητές και αθλήτριες (32 χώρες, 42 γυναίκες) αναμένεται να πάρουν θέση εκκίνησης στην αφετηρία περί τους 340 δρομείς. Η Ελλάδα μετέχει με 27 αθλητές και έχει σημαντικές ελπίδες διάκρισης, καθώς παίρνουν μέρος στη διοργάνωση οι Δημήτρης Πετρολιάγκης, Μάριος Φουρνάρης, Λουκάς Κώνστας, Γιώργος Κρυστάλλης, Στέργιος Αναστασιάδης, που ξεχώρισαν ιδιαίτερα σε προηγούμενους αγώνες.

Οι εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις του παρελθόντος αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία και του φετινού αγώνα. Όλη η αφρόκρεμα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων θα βρεθεί στην εκκίνηση και μεταξύ άλλων στους άνδρες θα έχουμε τον Σκoτ Τζούρεκ (ΗΠΑ), πρώτος το 2006, 2007, 2008 με τους καλύτερους χρόνους μετά τον Γιάννη Κούρο, και τον Βαλμίρ Νούνες (Βραζιλία), νικητή το 2001, δεύτερο το 2003 και τρίτο το 2007.

Στις γυναίκες θα μετάσχουν η Κίμι Νότο (Ιαπωνία), νικήτρια το 2004 και το 2005, τρίτη το 2007, η Ακίκο Σακαμότο (Ιαπωνία), πρώτη το 2003 και το 2007, η Μαίρη Λάρσον (Σουηδία), νικήτρια του αγώνα πέντε φορές (1984, 1985, 1986, 1989, 1998) και η αθλήτρια με τις περισσότερες συμμετοχές και τερματισμούς, η οποία μέχρι το 2002 κατείχε τον καλύτερο χρόνο στη διοργάνωση, η Μαρίκα Χεϊνλέιν (Γερμανία), τρίτη το 2008 κ.α.
http://www.tovima.gr/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5413.html

Τέσσερις αδελφές, γέννησαν 4 παιδιά, μέσα 

σε 4 μέρες

Γούρικος είναι ο αριθμός τέσσερα για μια οικογένεια στην Καλιφόρνια.Τέσσερις αδελφές, γέννησαν τέσσερα παιδιά,  μέσα σε τέσσερις μέρες. Η Λέσλι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η Σάμπι την ίδια μέρα ένα αγοράκι, την επόμενη ημέρα η Λίλιαν ένα κοριτσάκι και η τέταρτη αδελφή γέννησε ένα αγοράκι, μετά από δύο ημέρες.Οι συγγενείς τους, είπαν ότι οι τέσσερις γυναίκες ούτε γνώριζαν ούτε είχαν  προγραμματίσει να γεννήσουν το ίδιο χρονικό διάστημα. Ο μαιευτήρας τους από την πλευρά του, δήλωσε ότι «αυτό που  συνέβη είναι πολύ ασυνήθιστο αλλά παράλληλα είναι εκπληκτικό»
http://www.madata.gr/.
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/09/4-4.html

Μια...Σαλάτα κολυμπά στο Αιγαίο

Ήρθαν νωρίτερα στον κόσμο όμως είναι τόσο γλυκιές που κανείς δεν μπορεί να τους χαλάσει το χατίρι! Οι πρώτες φώκιες monachus monachus γεννήθηκαν σε σπηλιές στην Εύβοια, στην Πιερία και στην Αργολίδα

Βιάστηκαν να γεννηθούν χωρίς να υπολογίσουν τον συνωστισμό που ακόμη επικρατεί στις παραλίες. Οι πρώτες μεσογειακές φώκιες monachus monachus γέννησαν εφέτος τα μικρά τους νωρίτερα απ΄ ότι συνηθίζουν, με τους λουόμενους θεατές τού... ευτυχούς γεγονότος.Όπως γράφει “Το Βήμα” παρ΄ όλο που η αναπαραγωγική περίοδος βρίσκεται μόλις στις αρχές της, τρία φωκάκια βιάστηκαν να γεννηθούν. Γύρω στα μέσα Αυγούστου εντοπίστηκε το πρώτο μικρό στη Βλαχιά Ευβοίας. Η ομάδα διάσωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας ΜΟm είχε ταξιδέψει στη συγκεκριμένη περιοχή άλλες δύο φορές στο παρελθόν για να σώσει δύο μικρές φώκιες οι οποίες είχαν χάσει τη μητέρα τους ύστερα από κακοκαιρία. «Ας ελπίσουμε ότι το καινούργιο μικρό θα έχει μεγαλώσει αρκετά και θα έχει γίνει καλός κολυμβητής ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις επικείμενες κακοκαιρίες χωρίς να παρασυρθεί μακριά από τη σπηλιά του» λέει η υπεύθυνη του Δικτύου Διάσωσης της ΜΟm, βιολόγος κυρία Μαριάννα Ψαραδέλλη .Στα τέλη Αυγούστου στην παραλία Σαλάντι της Αργολίδας παρατηρήθηκε η δεύτερη μικρή monachus. Η Σαλάτα, όπως την ονόμασαν τα μέλη του δικτύου, αναστάτωσε τους λουόμενους καθώς δεν έμεινε μέσα στη σπηλιά της αλλά αποφάσισε να εξερευνήσει τον... έξω κόσμο και βγήκε σεργιάνι σε ανοιχτή παραλία, στο Θυννί. Η τελευταία ειδοποίηση για το δίκτυο διάσωσης της ΜΟm ήρθε από τον Νομό Πιερίας. Το νεαρό ζώο εντοπίστηκε σε γνωστή σπηλιά στον Πλαταμώνα όπου μερικά χρόνια πριν είχε γεννηθεί ο Μoscof, μια άλλη μεσογειακή φώκια. Η ομάδα διάσωσης ταξίδεψε προ ημερών στην περιοχή και διαπίστωσε ότι το νεαρό ζώο είναι καλά και βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του.Ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας που ζει και αναπαράγεται στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει περίπου το 90% του ευρωπαϊκού πληθυσμού του είδους. Μία από τις κύριες απειλές για το είδος στη χώρα μας, σύμφωνα με τη βιολόγο της ΜΟm κυρία Στέλλα Αδαμαντοπούλου , είναι η υποβάθμιση των βιοτόπων του.Οι απομονωμένες θαλασσινές σπηλιές που χρησιμοποιούν οι φώκιες για να γεννήσουν και να ξεκουραστούν εγκαταλείπονται λόγω της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης. Η ηθελημένη θανάτωση αποτελεί τη δεύτερη απειλή για το είδος. «Οι μετρήσεις από τις νεκροψίες δείχνουν ότι η απειλή αυτή ευθύνεται για τους θανάτους τουλάχιστον του 50% του είδους σε όλη την Ελλάδα» τονίζει η κυρία Αδαμαντοπούλου.Ακόμη, το είδος απειλείται από τη μείωση της τροφής, τη ρύπανση, από ενδογενείς παράγοντες (π.χ. επιδημίες), αλλά και από τους τυχαίους θανάτους λόγω της παγίδευσής τους σε αλιευτικά εργαλεία.
  Τι να κάνουμε όταν συναντήσουμε μια μεσογειακή φώκια
 Η φετινή αναπαραγωγική περίοδος τής μεσογειακής φώκιας έχει ήδη ξεκινήσει και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που τη συναντήσετε, για να είστε και εσείς και η φώκια ασφαλείς.Ο βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι φώκιες μέσα στο νερό και στις θαλάσσιες σπηλιές βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, οπότε το πιθανότερο είναι να μη χρειάζονται βοήθεια. Κάτω από το νερό: Μην πανικοβληθείτε, μην κάνετε απότομες κινήσεις, μην προσπαθήσετε να πλησιάσετε το ζώο. Σεβαστείτε τον χώρο του και σε καμία περίπτωση μην το σημαδέψετε με ψαροντούφεκο. Οι μεσογειακές φώκιες δεν είναι επιθετικά ζώα, αν απειληθούν όμως μπορεί να αμυνθούν.Σε θαλάσσια σπηλιά: Μην προσπαθήσετε να μπείτε μέσα στη σπηλιά διότι μπορεί να βρίσκεται εκεί η μητέρα με το μικρό της. Απομακρυνθείτε κολυμπώντας αργά και κοντά στα βράχια, ώστε να μην κλείνετε την είσοδο της σπηλιάς και νιώσει το ζώο παγιδευμένο.Στη στεριά: Οι φώκιες βγαίνουν στη στεριά την περίοδο που αλλάζουν τρίχωμα ή και για να ξεκουραστούν. Μείνετε σε απόσταση 30 μέτρων και παρατηρήστε το ζώο. Μην προσπαθήσετε να το ταΐσετε ή να το βρέξετε. Κρατήστε ανθρώπους και κατοικίδια μακριά και επικοινωνήστε άμεσα με τη ΜΟm στο τηλ. 210 5222.888 διότι μπορεί να πρόκειται για ζώο που χρειάζεται βοήθεια. Η γραμμή λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωροhttp://www.newsit.gr/.
 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/09/blog-post_1265.html
 
 

«Τεράστιο έλλειμμα» στα συστήματα ασφάλισης των χωρών-μελών της Ε.Ε


Οι εισφορές των Ευρωπαίων εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία είναι 1,9 τρις ευρώ λιγότερες από όσες απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί η συνταξιοδότησή τους κι αυτό θα καταδικάσει πολλούς εξ αυτών σε γηρατειά στη φτώχεια, εκτός εάν αυξηθούν οι εισφορές ή αυτοί αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερο, υποστηρίζει σε έκθεσή της η Βρετανική ασφαλιστική εταιρία Aviva.
Το έλλειμμα αυτό είναι ίσο με το ένα πέμπτο του ετήσιου ακαθάριστου προϊόντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδίδεται στο ότι οι καταθέσεις δεν συνάδουν με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, κατά την έκθεση, που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη.
Το μεγαλύτερο έλλειμμα στα διαθέσιμα κεφάλαια για την καταβολή συντάξεων σε επίπεδο ΕΕ καταγράφεται στη Βρετανία και ανέρχεται σε 379 δις ευρώ, και ακολουθούν Γερμανία και Ισπανία, όπου τα ελλείμματα των ασφαλιστικών φορέων είναι 24% και 18% των ΑΕΠ των συγκεκριμένων χωρών αντίστοιχα, κατά την προαναφερθείσα έκθεση.
Η βρετανική ασφαλιστική προειδοποιεί ότι εάν δεν αρχίσουν να αποταμιεύουν περισσότερα οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν όταν γεράσουν να πουλήσουν τα σπίτια τους, να αναβάλλουν τη συνταξιοδότησή τους, ή να "αποδεχθούν ένα σημαντικά μειωμένο βιοτικό επίπεδο".
Η εταιρία καλεί στην έκθεσή της τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ να μειώσουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών φορέων υιοθετώντας ποσά-στόχους στις εισφορές, προειδοποιώντας τους ασφαλισμένους να μη βασίζονται μόνο στις συντάξεις που θα χορηγούν κρατικά ταμεία και προωθώντας ένα Ευρωπαϊκό "πρότυπο" ιδιωτικών συντάξεων ώστε να αυξηθεί η "εμπιστοσύνη των καταναλωτών" στις επιχειρήσεις του τομέα.
Οι εκτιμήσεις της έκθεσης για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στην ΕΕ, που η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη απόπειρα να μετρηθούν, βασίζεται στον υπολογισμό των κεφαλαίων που θα απαιτούνταν ώστε να συνταξιοδοτηθούν όλοι όσοι εργάζονται σήμερα λαμβάνοντας συντάξεις που θα φθάνουν το 70% του τελικού μισθού τους.

http://64.19.142.13/www.naftemporiki.gr/_images/naft-logo-220.gif

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

Επεισοδιακή σύλληψη ενός 39χρονου καταδικασμένου για ληστείες και ένοπλες επιθέσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, στην Καλλιθέα.
Συγκεκριμένα, η επιχείρηση έγινε στις 7.30 το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Ξενοφώντος και Ταγματάρχη ΠλέσσαΟι...
αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στον 39χρονο προκειμένου να τον συλλάβουν για ληστεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν αυτός βγήκε από το σπίτι, τους αντελήφθη, πρότεινε όπλο προς την πλευρά των αστυνομικών οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν. Στην κατοχή του βρέθηκε και δεύτερο πιστόλι.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από χρόνια ο 39χρονος είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής ως συνεργάτης άλλου καταζητούμενου, που φερόταν ως νονός της νύχτας. Ωστόσο δεν είχαν επαρκή στοιχεία σε βάρος του ώστε να προβούν στη σύλληψή του. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_2105.html

Η ΑΕΚ τα δίνει όλα για Σκόκο...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/

Η ΑΕΚ θα καταθέσει νέα πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας της με τον Νάτσο Σκόκο και με βάση την αναπροσαρμογή της "κιτρινόμαυρης" προσφοράς, η απάντηση του Αργεντινού είναι μονόδρομη. Δηλαδή "ΝΑΙ"! Ο Σκόκο αξίωνε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από την διοίκηση του "δικεφάλου". Αρχικά, η Ενωση έκανε την καλύτερη, με βάση τα οικονομικά της δεδομένα, πρόταση που μπορούσε προσφέροντάς πρόταση μέχρι το 2013 με ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ που μαζί με τα μπόνους επίτευξης των στόχων που...
 έχει η ομάδα θα φτάσουν και ίσως θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Τώρα έκανε την κίνηση που δεν περίμενε η πλευρά του μεσοεπιθετικού μέσου.
Στην συνάντηση της Τετάρτης με τον μάνατζερ του Σκόκο, ο Σταύρος Αδαμίδης θα καταθέσει συμβόλαιο μέχρι το 2013, έχοντας 900.000 ευρώ καθαρές ετήσιες προσφορές, 150.000 ευρώ σε περίπτωση που ο παίκτης παίξει 25 παιχνίδια, ενώ στην πρόταση υπάρχουν και τα μπόνους επίτευξης στόχων που έχει η ομάδα τη φετινή σεζόν.
Παράλληλα, υπάρχει και "βαρύ χαρτί" στο οποίο "ποντάρουν" οι "κιτρινόμαυροι" προκειμένου να αποσπάσουν θετική απάντηση από τον Σκόκο και είναι η παραχώρηση στον παίκτη του 15% από το ποσό που ενδεχομένως μπορεί να πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού! Αν δηλαδή η ΑΕΚ πουλήσει, π.χ, τον Νάτσο με 1 εκατομμύριο ευρώ σε οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού, τότε ο παίκτης θα βάλει στον λογαριασμό του το ποσό των 150.000 ευρώ.
Στις τάξεις τις Ενωσης, μπορούν, από τώρα να ετοιμάζουν την ανανέωση του συμβολαίου καθώς και από την "γλώσσα" του σώματός του έχουν πάρει την επικοίρωση της συμφωνίας. Την ώρα που ο Κουκουλάκης "'έσφαζε" την Ενωση κόντρα στον Αστέρα, ο Σκόκο πήρε από το χέρι την ομάδα και με εντυπωσιακό γκολ έσωσε, κατά κάποιο τρόπο, την παρτίδα.
Βέβαια, δεν είναι μόνο το γκολ που σημείωσε αλλά και η συνολικότερη εικόνα που παρουσίασε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Ο Σκόκο έδειξε πάθος, μάρκαρε και μάλιστα με τάκλιν ενώ ο παθιασμένος τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε είναι κάποια από τα στοιχεία που οι άνθρωποι της ΑΕΚ διέκριναν. Στο περιβάλλον του έχουν και λένε για την αλλγή εικόνας του παίκτη, η οποία και αποτέλεσε την κίνηση της Ενωσης να ανεβάσει την προσφορά της. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6844.html
 
Μοιράστηκε το βραβείο της με την δίδυμη αδελφή της!

Μία ξεχωριστή και ομολογουμένως σπάνια αδελφική σχέση είναι εκείνη που βιώνουν οι δίδυμες αδελφές Ελενα και Φένια Τσικιτίκου.

Η μία από τις δύο, η Ελενα, είναι εκείνη που κέρδισε στο ριάλιτι χορού του Mega «So you think you can dance». Το φοβερό της υπόθεσής τους, είναι ότι η νικήτρια του σόου κράτησε την υποτροφία που κέρδισε για βρετανική σχολή χορού για τον εαυτό της, ωστόσο διέθεσε τα 100.000 ευρώ που πήρε ως χρηματική απολαβή από το σόου για να σπουδάσει η… αδελφή της!   

«Δεν σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή να κρατήσω και την υποτροφία και τα χρήματα μόνον για εμένα», δήλωσε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η Ελενα Τσικιτίκου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, η αδελφή της Φένια ανέφερε ότι οι δυο τους είναι ένα. «Δεν τίθεται θέμα να χωρίσουμε για τον παραμικρό λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο αδελφές είναι αχώριστες. Μοιράζονται τα πάντα και δεν έχουν σκεφτεί ανταγωνιστικά η μία για την άλλη ποτέ μέχρι σήμερα. Η μία μοιράζεται την χαρά της άλλης, ενώ εάν κάτι κακό συμβεί σε μία από τις δύο, η άλλη είναι ικανή να καταρρεύσει. Εκ πρώτης όψεως είναι πανομοιότυπες. Εάν όμως τις προσέξει κανείς καλύτερα, θα διαπιστώσει ότι έστω και σε ελάχιστα σημεία, ίσως να είναι λίγο διαφορετικές. Κατάγονται από τη Νάουσα, όπου και ξεκίνησαν να χορεύουν επαγγελματικά. Μάλιστα, καθηγήτριά τους μέχρι σήμερα ήταν η ίδια τους η μητέρα που εργάζεται στη Νάουσα ως δασκάλα χορού.    

«Μοιράστηκαν το έπαθλο και αυτό είναι η μεγαλύτερή μου χαρά»,δήλωσε στην κάμερα η μητέρα των κοριτσιών, που την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου πρόκειται να τις συνοδεύσει στο Λονδίνο, όπου ξεκινά η φοίτησή τους σε ανώτατη σχολή χορού.

http://www.star.gr/index.php?ID=life_style&Rec_ID=61090

Πολυτάλαντη η Εύα Λάσκαρη


Η Εύα Λάσκαρη ήταν φιλοξενούμενη στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Super Star» και σχολίασε τη γυμνή εμφάνισή της στο θέατρο.

«Δεν ντράπηκα τους γονείς μου, όταν βγήκα στο σανίδι γυμνή. Ούτε οι γονείς μου είχαν πρόβλημα, ούτε ο σύντροφός μου. Ήταν κάθε μέρα εκεί», δήλωσε η εντυπωσιακή Εύα Λάσκαρη, τονίζοντας ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα ούτε σκηνή ζηλοτυπίας από το σύντροφό της εξαιτίας της προκλητικής της εμφάνισης στο θέατρο τον περασμένο χειμώνα.

Μάλιστα, η 25χρονη ηθοποιός ολοκληρώνει τις σπουδές της στην υποκριτική αυτό το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της με γνωστό νυχτερινό κέντρο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175065&cid=11

Χωρίς σχολική στέγη έμειναν 600 μαθητές στη Χαλκίδα


Ανάστατοι είναι γονείς και οι μαθητές του 3ου και 6ου Γυμνασίου της Χαλκίδας, καθώς- λίγες ημέρες μετά τον αγιασμό- το κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο στεγάζονται τα δύο σχολεία, κρίθηκε ακατάλληλο από τον ΟΣΚ, για λόγους στατικότητας.

Εξοργισμένοι γονείς και μαθητές κάνουν λόγο για αμέλεια, καθώς η απόφαση λήφθηκε την τελευταία στιγμή. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δημιουργήθηκε ένταση με τους γονείς να ζητούν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι το σχολικό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1967.

http://www.zougla.gr/

Διακόσιοι νεκροί από τις βροχοπτώσεις στην κεντρική Αμερική


Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των φετινών βροχοπτώσεων, που έπληξαν την κεντρική Αμερική.

Η πλειοψηφία των θανάτων οφείλεται σε πνιγμούς σε περιοχές που πλημμύρισαν ή σε κατολισθήσεις.

Στο Μεξικό, τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ακόμα υπήρξαν τουλάχιστον 49 θάνατοι στη Νικαράγουα, 20 στην Ονδούρα και 44 στη Γουατεμάλα.

Πολλοί ακόμα πολίτες των χωρών αυτών παραμένουν καταχωρημένοι ως αγνοούμενοι.
 
Η περίοδος των βροχών προκάλεσε επίσης εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες. Το Μεξικό επλήγη από τρεις τυφώνες, Άλεξ, Φρανκ και Καρλ, ενώ άλλοι τρεις στράφηκαν προς το βορρά πριν φθάσουν στην Καραϊβική.

Ο τελευταίος τυφώνας, ο Καρλ, προκάλεσε, τουλάχιστον, 16 θανάτους.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από σήμερα η παράταξη μας αρχίζει να παρουσιάζει τα στελέχη του συνδυασμού μας. Η επιλογή τους έγινε με βασικό κριτήριο τη διαδρομή του καθενός στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες. Είναι άτομα επιτυχημένα στους τομείς που δραστηριοποιούνται, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήθος και διάθεση για προσφορά. Η παράταξή μας εκφράζει το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα για αλλαγή σε Μοσχάτο και Ταύρο. Ενωμένοι σχεδιάζουμε και οικοδομούμε το μέλλον ενός Δήμου ανοιχτού, σύγχρονου, λειτουργικού χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε περιοχή. Ενός Δήμου που θα αποτελεί το σπίτι όλων των Δημοτών. Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι τολμάμε για την ΑΛΛΑΓΗ σε Μοσχάτο και Ταύρο.
Βασίλης Σπανάκης

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ !!!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
 Ηλία Αβραμίδη

20/09/2010


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα σας υποβάλλω, την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Μοσχάτου.
Είναι ηθική μου υποχρέωση να προβώ στην πράξη αυτή, μετά την  επιστολή σας προς εμένα, στην οποία με κατακρίνετε για την ψήφο μου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου 2010.
Η άρνησή μου να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου τους χειρισμούς σας σχετικά με την έργο για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου, όταν κατά την άποψή μου, υπάρχουν σκιές για τη νομιμότητά τους και δύναται να δημιουργήσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και μακροχρόνιες δικαστικές εμπλοκές για το Δήμο, δεν μου αφήνει περαιτέρω επιλογή. Η ομολογία στελεχών της παράταξής μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ότι έλαβαν γνώση πριν από λίγες ημέρες του εγγράφου του ΥΠΕΧΩΔΕ, που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 27.1.2010 (6 μήνες πριν), σύμφωνα με το οποίο έγινε δεκτή ένσταση της εταιρίας KIROS A.E., κατά της απόφασης για την έκπτωσή της, με εξέπληξε. Η ανάθεση της συνέχισης του έργου στην εταιρία Μ και Γ Τεχνική Α.Ε. από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, παρά την ύπαρξη του εγγράφου αυτού, μου δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητά της και αποτέλεσε και τη
δικαιολογία για την ψήφο μου.
 Επειδή δεν θέλω να συμμετέχω περαιτέρω στη διαδικασία αυτή, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι και σας αφήνω να συνεχίσετε το έργο σας.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία.
                                                                                                                         Με τιμή


                                                                                                                  Ηλίας Αβραμίδης
 
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html