Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από σήμερα η παράταξη μας αρχίζει να παρουσιάζει τα στελέχη του συνδυασμού μας. Η επιλογή τους έγινε με βασικό κριτήριο τη διαδρομή του καθενός στις επαγγελματικές και κοινωνικές τους δραστηριότητες. Είναι άτομα επιτυχημένα στους τομείς που δραστηριοποιούνται, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήθος και διάθεση για προσφορά. Η παράταξή μας εκφράζει το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα για αλλαγή σε Μοσχάτο και Ταύρο. Ενωμένοι σχεδιάζουμε και οικοδομούμε το μέλλον ενός Δήμου ανοιχτού, σύγχρονου, λειτουργικού χωρίς διακρίσεις, χωρίς εξαρτήσεις, με ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε περιοχή. Ενός Δήμου που θα αποτελεί το σπίτι όλων των Δημοτών. Ενωμένοι μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι τολμάμε για την ΑΛΛΑΓΗ σε Μοσχάτο και Ταύρο.
Βασίλης Σπανάκης

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ !!!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
 Ηλία Αβραμίδη

20/09/2010


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα σας υποβάλλω, την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Μοσχάτου.
Είναι ηθική μου υποχρέωση να προβώ στην πράξη αυτή, μετά την  επιστολή σας προς εμένα, στην οποία με κατακρίνετε για την ψήφο μου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου 2010.
Η άρνησή μου να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου τους χειρισμούς σας σχετικά με την έργο για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου, όταν κατά την άποψή μου, υπάρχουν σκιές για τη νομιμότητά τους και δύναται να δημιουργήσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και μακροχρόνιες δικαστικές εμπλοκές για το Δήμο, δεν μου αφήνει περαιτέρω επιλογή. Η ομολογία στελεχών της παράταξής μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ότι έλαβαν γνώση πριν από λίγες ημέρες του εγγράφου του ΥΠΕΧΩΔΕ, που πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 27.1.2010 (6 μήνες πριν), σύμφωνα με το οποίο έγινε δεκτή ένσταση της εταιρίας KIROS A.E., κατά της απόφασης για την έκπτωσή της, με εξέπληξε. Η ανάθεση της συνέχισης του έργου στην εταιρία Μ και Γ Τεχνική Α.Ε. από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, παρά την ύπαρξη του εγγράφου αυτού, μου δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητά της και αποτέλεσε και τη
δικαιολογία για την ψήφο μου.
 Επειδή δεν θέλω να συμμετέχω περαιτέρω στη διαδικασία αυτή, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι και σας αφήνω να συνεχίσετε το έργο σας.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία.
                                                                                                                         Με τιμή


                                                                                                                  Ηλίας Αβραμίδης
 
http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

Eνισχύονται οι ελπίδες για τη διάσωση της άγριας τίγρης


Σπάνιες εικόνες τίγρεων του Μπουτάν κατέγραψε ο φακός του BBC, ακολουθώντας μαρτυρίες χωρικών που ζουν στα Ιμαλάια. Παρότι είναι κακής ποιότητας και δεν διαρκούν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι εικόνες προκάλεσαν έκπληξη στους ειδικούς, αφού η παρουσία της τίγρης σε υψόμετρο αρκετών χιλιομέτρων δεν είχε έως σήμερα επιβεβαιωθεί. Εμπνέει παράλληλα αισιοδοξία ότι η άγρια τίγρη, οι πληθυσμοί της οποίας συρρικνώνονται με ταχείς ρυθμούς, θα μπορούσε να διασωθεί.
Συνεργείο του Τμήματος Φυσικής Ιστορίας του βρετανικού δικτύου τοποθέτησε κάμερες-παγίδες, οι οποίες κινηματογραφούν όποια κίνηση ανιχνεύσουν, σε υψόμετρο μεταξύ 3.000 και 4.100 μέτρων. Επέστρεψε μετά από τρεις εβδομάδες για να δει μεταξύ άλλων στις εικόνες μια αρσενική και μια θηλυκή τίγρη της Βεγγάλης, λεοπαρδάλεις, λεοπαρδάλεις του χιονιού και αρκούδες. Εικονολήπτης του συνεργείου παραδέχθηκε ότι έκλαψε βλέποντας τις εικόνες: «Ο σκοπός της αποστολής ήταν να καταγράψουμε την απόδειξη ότι τίγρεις ζουν στο Μπουτάν», δήλωσε ο Γκόρντον Μπιουκάναν. «Όλες μας οι προσπάθειες εξαρτήθηκαν από πλάνα λίγων δευτερολέπτων».
Την καταγραφή των εικόνων καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακή το γεγονός ότι στο Μπουτάν υπολογίζεται πως ζουν μόλις 67 με 81 τίγρεις. Στόχος των οργανισμών που αγωνίζονται για τη διάσωσή τους είναι η δημιουργία ενός «διαδρόμου» μήκους περίπου 8.000 χιλιομέτρων από το Μπουτάν ως τη Μυανμάρ, όπου οι τίγρεις θα ζουν και θα αναπαράγονται μακριά από τους ανθρώπους. Σύμφωνα με το βιολόγο Άλαν Ραμπίνοουιτς, «οι τίγρεις είναι πλάσματα της ζούγκλας, όμως τώρα γνωρίζουμε ότι μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν σε αυτό το υψόμετρο, που αποτελεί ασφαλέστερο καταφύγιο γι’ αυτές. Το Μπουτάν ήταν ο χαμένος κρίκος σε αυτόν το ‘διάδρομο’».
Μάχη για τη διάσωση των εναπομεινάντων πληθυσμών τίγρης στην Ασία
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο πληθυσμός των άγριων τίγρεων δεν αριθμεί παρά 3.200 με 3.2500 χιλιάδες ζώα σε 13 χώρες και μόλις 42 τοποθεσίες, καμία εκ των οποίων δεν βρίσκεται στην Κίνα, την Καμπότζη, το Βιετνάμ ή τη Βόρειο Κορέα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εναπομείνασες τίγρεις σε αυτές τις χώρες είναι πλέον τόσο λίγες που «η διαιώνισή τους στη φύση δεν φαίνεται εφικτή».
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία του WWF, πριν από 12 χρόνια υπήρχαν 6.000 τίγρεις, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με σήμερα! Τον Ιανουάριο, οι αρμόδιοι υπουργοί από τις 13 χώρες που φιλοξενούν πληθυσμούς τίγρης συναντήθηκαν για να εκπονήσουν κοινό σχέδιο με στόχο ο αριθμός αυτός να έχει διπλασιαστεί έως το 2022, Έτος της Τίγρης στο κινεζικό ημερολόγιο. Ήδη Κίνα και Ρωσία έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία διασυνοριακής ζώνης προστασίας των τίγρεων στη Σιβηρία, μια πρωτοβουλία την οποία χαιρέτισαν περιβαλλοντικές οργανώσεις.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1869939

Ποιοι δεν θα υπαχθούν στη 

διαδικασία περαίωσης

Το πλαίσιο της ρύθμισης για τη διαδικασία της περαίωσης κοινοποιεί σήμερα στους φορείς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου αύριο να ξεκινήσει ο διάλογος που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε την επομένη να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, καλεί τους παραπάνω φορείς σε διαβούλευση για τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.
Ευρεία σύσκεψη για το θέμα έχει προγραμματιστεί εξάλλου την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου και των φορέων.
Εν τω μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», με βάση το εν λόγω σχέδιο του υπουργείου η περαίωση, η οποία θα είναι προαιρετική, θα αφορά περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ενώ θα εξαιρούνται:
* οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες
* οι 2.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά
* όσοι κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία
* οι επιχειρήσεις που έχουν ελεγχθεί με τακτικό έλεγχο
* οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, τα βιβλία των οποίων έχουν κατασχεθεί έπειτα από έλεγχο από το ΣΔΟΕ και τις ΔΟΥ
* οι εκδότες πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων
* οι offshore εταιρείες
* επιχειρήσεις οι οποίες ελέγχονται από ειδικά συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», παραμένει ακόμη ανοιχτό το ύψος των ακαθάριστων εσόδων μέχρι του οποίου θα μπορεί μια επιχείρηση να ενταχθεί στην περαίωση, καθώς οι γνώμες διίστανται.
Οσον αφορά στον αλγόριθμο, με βάση τον οποίο θα προσδιορίζεται ο φόρος της περαίωσης, αυτός θα προβλέπει ότι τα ακαθάριστα έσοδα κάθε χρήσης θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστές από 1% έως 3%, ανάλογα με το αν έχουν βεβαιωθεί ή όχι φορολογικές παραβάσεις. Το αποτέλεσμα που θα προκύπτει θα αποτελεί τη βάση υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ της περαίωσης.
Ο φόρος εισοδήματος της περαίωσης θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της βάσης υπολογισμού με συντελεστή 20%, ενώ ο ΦΠΑ θα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της βάσης υπολογισμού με τον εκάστοτε συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει.
Από την άλλη πλευρά τα ελάχιστα ποσά φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι υπόχρεοι για να κλείσουν τις «εκκρεμότητές» τους θα κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ ανά χρήση, ενώ με την υπαγωγή στη ρύθμιση θα προβλέπεται προκαταβολή φόρου 10% - 20% και μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάνουν έως τις 24, με το ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ.
Δ. Κουσελάς: Στόχος να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι
Μιλώντας χθες σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, o υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις για το ζήτημα, αλλά έχει διαμορφωθεί ένα γενικό πλαίσιο, με στόχο να ενταχθούν στη ρύθμιση «όσο το δυνατόν περισσότεροι».
«Θέλουμε να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με το παρελθόν, με ένα δίκαιο και διαφανή τρόπο, βγάζοντας πολλές επιχειρήσεις απ’ την ιδιότυπη ομηρία στην οποία έχουν περιέλθει και παράλληλα απαλλάσσοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς από ένα έργο το οποίο δεν θα κατάφερναν, σε καμία περίπτωση, να διεκπεραιώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι 1.300.000 Έλληνες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και περίπου 150.000 υποθέσεις είναι στα φορολογικά Δικαστήρια.
Διευκρίνισε επίσης ότι από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς –όπως δήλωσε- «δεν μπορεί να είναι όλες μέσα», ενώ αναφορικά με το όριο αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. «Περιμένουμε να δοθούν αναλυτικά στοιχεία για το τι ακριβώς συμβαίνει στις επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 9 εκατ, δηλαδή πόσες επιχειρήσεις έχουμε και με τι τζίρο», σημείωσε.
Κατέστησε επίσης σαφές ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες ελέγχονται από ειδικά συνεργεία του Υπουργείου Οικονομικών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Βατοπαιδίου, δεν θα μπουν στην περαίωση, «όπως δεν μπορούν να μπουν και ζητήματα φορολογίας των offshore εταιρειών».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1869824

  Άλλοι 39 υποψήφιοι δημάρχοι του ΠΑΣΟΚ...

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ 
Ο ΝΥΝ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΝΤΗ


Άλλους 39 υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει ανά την Ελλάδα ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Και είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΑΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θόδωρος Μπαμπαλής
ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πέτρος Βαφίνης
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μιχάλης Βλαχόπουλος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ...

 - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Κόκορης
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Μανώλης Σταυρακάκης
ΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Απόστολος Καραχάλιος
ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Μπουροδήμος
ΔΡΑΜΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Κυριάκος Χαρακίδης
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλης Τόλης
ΖΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Ρογκότης
ΗΛΙΔΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Λυμπέρης
ΙΚΑΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Χρήστος Σταυρινάδης
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αντώνης Καμπάκης
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεοδόσης Μπακογλίδης
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θόδωρος Μπρεδήμας
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Μηλιώτης
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αλέξανδρος Χρυσός
ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Χρύσανθος Σαρλής
ΚΩ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γιώργος Κυρίτσης
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Λουκάς
ΛΕΡΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μιχάλης Κόλιας
ΛΕΣΒΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Παντελής Πατερέλης
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πρόδρομος Ενωτιάδης
ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Τζώρτζης
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Νταουσάνης
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργος Ιωακειμίδης
ΠΑΛΑΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κώστας Παπακυρίτσης
ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Πάνος Δεμερτζής
ΠΑΡΓΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Θανάσης Λιόλιος
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Λαλένης
ΣΕΡΡΩΝ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Στέφανος Φωτιάδης
ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Παπαδής
ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Δελφάκης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μαυρουδής Μηντσιούδης
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρήστος Παγώνης. 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/39_20.html
Άνεργος με… δέκα γυναίκες
Ο Keith Macdonald μπορεί να έχει ήδη οκτώ παιδιά με οκτώ διαφορετικές γυναίκες αλλά  θα γίνει πατέρας για 9η και 10η φορά από διαφορετικές πάντα μητέρες.

Η «συνταγή» δείχνει επιτυχημένη και δεν… αλλάζει καθώς οι μητέρες και τα παιδιά βασίζονται στην βρετανική κρατική πρόνοια για να επιβιώσουν. Έχει υπολογιστεί ότι μέχρι να φτάσουν σε ηλικία 16 ετών όλα τα παιδιά του Keith θα κοστίσουν πάνω κάτω στους φορολογούμενους 1.784.000 ευρώ και κάτι ψηλά.

Ο Macdonald μαστίζεται… από την ανεργία αλλά έχει βάλει στόχους στην ζωή του αφού βέβαια άλλος … και άλλος… πληρώνει τα βαφτιστικά.

Άνεργος πάντα για να μην ξεχνιόμαστε, ξεκίνησε το «σπορ» από τα 15 του όταν για πρώτη φόρα ένιωσε τα οικογενειακά βάρη να συνθλίβουν τα όνειρά του και είπε να γίνει «επαγγελματίας πατέρας».

Έτσι λοιπόν επειδή «την είδε περίεργα» σε αυτή την κοινωνία, θέλει να γίνει ο πρώτος άντρας που θα έχει δέκα παιδιά από δέκα διαφορετικές γυναίκες σε δέκα χρόνια!

Ενώ λοιπόν υπάρχουν καταγγελίες από δύο πρώην φίλες του ότι έχει ακόμα τέσσερα παιδιά στο ενεργητικό του τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα.Ο Keith δεν φαίνεται να χολοσκάει πολύ να μην μείνει χωρίς γυναίκα αφού όπου πάει αγαπάει αλλά και… αγαπιέται σφόδρα και είναι και εγγύηση στο αποτέλεσμα.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60933
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Άνδρο και Κρήτη
Το καταστροφικό τους έργο συνεχίζουν από την Δευτέρα τρία πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Κρήτη. Από τις φωτιές δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Στην Άνδρο, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σιδόντες του δήμου Υδρούσας.

Στην Κρήτη, η πρώτη φωτιά καίει στις Βρύσες του Δήμου Φοίνικα Ρεθύμνου, σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ η δεύτερη σε δασική έκταση στην περιοχή Ασκίδια του Δήμου Μουσούρων, στα Χανιά.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60952

Κατέρρευσε κερκίδα στη Βραζιλία


Συνολικά 110 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 22 είναι σε σοβαρή κατάσταση, όταν ένα τμήμα από τις κερκίδες σε στάδιο της Βραζιλίας κατέρρευσε, κατά τη διάρκεια αγώνων αυτοκίνητου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι πιο σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη στο στάδιο Κουάτρο Πόντες, που βρίσκεται στην πολιτεία Παράνα, στο νότιο τμήμα της Βραζιλίας.

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο της κερκίδας. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση.

http://www.zougla.gr/

Υποθαλάσσια σύνδεση Ν. Κορέας- Κίνας-Ιαπωνίας


Υποθαλάσσιες σήραγγες που θα συνδέουν τη Νότια Κορέα με την Κίνα και την Ιαπωνία, σχεδιάζει να κατασκευάσει η κυβέρνηση της Ν.Κορέας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Χωροταξίας, Μεταφορών και Θαλάσσιων Υποθέσεων.

«Στο στάδιο αυτό μελετούμε κατά πόσον είναι δυνατή (η κατασκευή των υποθαλάσσιων τούνελ) από οικονομικής και τεχνικής πλευράς», είπε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος του έτους.

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Τσόσουν Ίλμπο» είχε αναφέρει ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός δρόμου που θα συνδέει τη δυτική Κορέα με το Γουεϊχάι, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας. Το κόστος κατασκευής του δρόμου υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 123 τρισεκατομμύρια γουόν ή 106 δισεκατομμύρια δολάρια.

http://www.zougla.gr/

Σχεδιάζουν νέο νόμο- πλαίσιο για τους «αιώνιους φοιτητές»


Νέος νόμος- πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια έχει τεθεί προς συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι ο προηγούμενος δεν υλοποιήθηκε επί της ουσίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση προς τον ειδικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Β. Παπάζογλου, εάν θα αλλάξει ο προηγούμενος νόμος που θεσπίσθηκε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, και ιδιαίτερα οι διατάξεις περί «αιωνίων φοιτητών» απάντησε:

«Έχουμε εξαγγείλει μία πλήρη ανατροπή του νόμου -πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο νόμος δεν ήταν εφαρμόσιμος. Όποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές, οι περισσότερες επιστράφηκαν διότι ήταν άγνωστη η κατοικία των φοιτητών. Άρα, πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Υπάρχουν συζητήσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα είμαστε σίγουροι πόσους φοιτητές έχουμε. Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε πόσους φοιτητές έχουμε στην Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε».

Ο ειδικός γραμματέας τόνισε ότι «μέσω του συστήματος που αναφέρεται στα συγγράμματα θα έχουμε μία πρώτη εικόνα πόσοι είναι οι ενεργοί φοιτητές στη χώρα μας. Όχι βέβαια απόλυτα, αλλά θα έχουμε μία καλή εικόνα».

http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάπλαση Δέλτα Φαλήρου: Στα τέλη του 2011 οι πρώτες εργασίες


H ανάπλαση του Δέλτα Φαλήρου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στην Αθήνα στο είδος του (169.000τμ) μετά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού και έργο χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το σύνολο δε της χρηματοδότησης φτάνει τα 550.000.000 ευρώ και είναι μια σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Ο χώρος στον οποίο θα γίνουν οι εργασίες είναι ο πρώην Ιππόδρομος Φαλήρου στο Φαληρικό Δέλτα. Τα έργα περιλαμβάνουν την κατασκευή της Νέας Λυρικής Σκηνής, την Νέα Εθνική Πινακοθήκη καθώς και ένα πάρκο. Ο αρχιτέκτονας του project είναι ο Renzo Piano διεθνώς διάσημος για τα έργα του.
Οι πρώτες εργασίες αναμένονται στα τέλη του 2011 και η ολοκλήρωση του το 2015. Το πάρκο θα περιλαμβάνει και ένα λόφο ύψους 32 μέτρων με ήπια κλίση, ο οποίος θα αποτελέσει συγχρόνως την πράσινη στέγη της Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φύση και πράσινη τεχνολογία συναντιούνται.
Στην κορυφή του λόφου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα προς τη θάλασσα και την Ακρόπολη μέσα από το Αναγνωστήριο, έναν χώρο 900 τ.μ. με γυάλινους τοίχους κατάλληλο για περισυλλογή, ανάγνωση ή διοργάνωση μικρών εκδηλώσεων. Ένα διάτρητο ηλιακό ιστίο, δηλαδή μεταλλικό στέγαστρο, με επιφάνεια 105 Χ 95 μέτρα θα υψώνεται 14 μέτρα πάνω από την κορυφή του λόφου, θα εκτείνεται πέρα από την περίμετρό του και θα στηρίζεται σε 40 μεταλλικούς στύλους.
Η επιφάνειά του θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου. Σε συνδυασμό με άλλα περιβαλλοντικά καινοτόμα σχέδια και πρακτικές που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της εξοικονόμησης ενέργειας, της αποδοτικότητας του νερού, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα, το έργο αποσκοπεί να κατακτήσει την πλατινένια πιστοποίηση LΕΕD. Την πρώτη διάκριση για πράσινες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και για έργο παρόμοιας κλίμακας στην Ευρώπη.
Γυάλινο κέλυφος
Τα δύο κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Λυρικής Σκηνής έχουν σχεδιαστεί σε ένα ενιαίο κτίσμα με γυάλινο κέλυφος που η κάλυψή του φτάνει το 15% της συνολικής έκτασης. Το γυάλινο κέλυφος, η Αγορά, είναι διαμορφωμένη ώστε να περιλαμβάνει και κοινό χώρο, ως τόπο συγκέντρωσης και ταυτόχρονα είσοδο προς τη Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή.
Κατά τον Ρέντζο Πιάνο, το καλύτερο σημείο για να εκτιμήσει κανείς την αρχιτεκτονική του τόπου και την ιδέα της διαφάνειας στον σχεδιασμό είναι η Εσπλανάδα με τις χαρακτηριστικές δεντροστοιχίες που θα αναπτύσσονται παράλληλα με το γυάλινο κτίσμα. Από αυτό το σημείο που προσφέρεται για τρέξιμο, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες φαίνεται η ενοποιημένη γυάλινη όψη των δύο κτιρίων.
ΕΝΑΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ πύργος από βιβλία ύψους τριών ορόφων πρόκειται να εκσυγχρονίσει τον θεσμό που λειτουργεί από το 1832. Το υπερσύγχρονο κτίριο θα έχει έκταση 22.000 τ.μ. και θα συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογική καινοτομία, τη συντήρηση των συλλογών και του αρχείου με την πληροφορία και την επικοινωνία, ώστε να εξυπηρετεί επισκέπτες όλων των ηλικιών. Έτσι η είσοδος από την Αγορά οδηγεί στον μεγάλο χώρο υποδοχής.
Το νέο κτίριο θα στεγάσει σε μία κεντρική τοποθεσία όλες τις ερευνητικές συλλογές οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε τρία ξεχωριστά κτίρια. Οι συλλογές της ΕΒΕ περιλαμβάνουν περισσότερους από 4.500 χειρόγραφους κώδικες από τον 9ο έως τον 19ο αιώνα, καθώς και σημαντικά ιστορικά έγγραφα και αρχεία.
Μάλιστα η νέα ΕΒΕ θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος για τις συλλογές της, με επιλεγμένα χειρόγραφα να εκτίθενται εκ περιτροπής, δίνοντας στο κοινό τμήματα από τους θησαυρούς της πνευματικής κληρονομιάς της χώρας.
Παράλληλα, η ΕΒΕ θα συνδεθεί μέσω του Διαδικτύου με άλλες διεθνείς βιβλιοθήκες και θα δίνει στους χρήστες της παγκοσμίως πρόσβαση σε υλικό για την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Η δανειστική Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει ξεχωριστούς χώρους για ενήλικες, εφήβους και παιδιά και προσφέρει εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που δεν θα περιορίζονται μόνο στο ευήλιο εσωτερικό της βιβλιοθήκης αλλά θα επεκτείνονται και στο φυσικό περιβάλλον του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Πηγή: tanea.gr
http://www.ypodomes.com/index.php/news

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

Νέο ρεκόρ σημείωσε τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, καθώς το δολάριο υποχωρεί, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ...


Συγκεκριμένα, ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε έως 0,50% στα 1.283,38 δολάρια η ουγγιά, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 1.282,15.

Από την αρχή του 2010, ο χρυσός σημειώνει κέρδη 17%. Σημειώνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει κέρδη για 10ο συνεχόμενο έτος.

Φέτος, έχει ξεπεράσει σε αποδόσεις τόσο τις μετοχές όσο και τα κρατικά ομόλογα, γεγονός που έχει αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις σε χρυσό και άλλα παράγωγα προϊοντα που συνδέονται με το πολύτιμο μέταλλο.

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο έως 0,50% στα 1.283,50 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ, έως το 1,3120 δολάριο ανά ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι συνήθως χρυσός και δολάριο ακολουθούν αντίθετη πορεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg, ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά και ίσως δοκιμάσει σύντομα το όριο των 1.300 δολαρίων.
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_6810.html

Το χάλκινο κέρδισε η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής


Στο βάθρο της 4ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ανέβηκαν δύο Έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα.

Ένας ακόμα μαθητής, ο ... ... Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας. Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα.

Στη διοργάνωση αναμετρήθηκαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής.

Το χρυσό κέρδισε ένας Πολωνός, ο οποίος απάντησε σωστά στο 90% των θεμάτων που τέθηκαν στους μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία.

Στην καθιέρωση της Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής είχε συμβάλει ο καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα το 2006 στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Ο κ. Σειραδάκης ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής στους φετινούς αγώνες μαζί με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα.

Η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής λήγει επισήμως την Τρίτη.

in
 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_7851.html

Ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας στο 2010


Ως τη θερμότερη περίοδο, ίση με αυτή του 1998, στην καταγεγραμμένη ιστορία διεθνώς χαρακτήρισε το πρώτο οκτάμηνο του 2010 σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Κλιματολογικών Δεδομένων της Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Η συνδυασμένη παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας, κατά το πρώτο οκτάμηνο του φετινού έτους, διαμορφώθηκε σε 14,7 βαθμούς Κελσίου, κατά 0,67 βαθμούς υψηλότερα από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας.
Επίσης, σύμφωνα με το Science Daily, το φετινό καλοκαίρι (περίοδος Ιουνίου-Αυγούστου) υπήρξε το δεύτερο θερμότερο παγκοσμίως μετά το 1998, με μέση παγκόσμια θερμοκρασία 16,2 βαθμών σε ξηρά και ωκεανούς, κατά 0,64 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,6 βαθμοί Κελσίου).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, μόνο στην ξηρά κατά το θερινό τρίμηνο φέτος, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 14,8 βαθμοί, κατά ένα βαθμό πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα (13,8 βαθμοί).
Αντίστοιχα, η παγκόσμια θερμοκρασία μόνο στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν, κατά την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, 16,91 βαθμοί, δηλαδή κατά 0,51 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο (16,4 βαθμοί) του 20ού αιώνα, με συνέπεια το φετινό καλοκαιρινό τρίμηνο να είναι το πέμπτο θερμότερο στην ιστορία των θαλασσών του πλανήτη μας.
Ο Αύγουστος, με μέση θερμοκρασία επίσης 16,2 βαθμούς στην ξηρά και τους ωκεανούς, ήταν ο τρίτος πιο ζεστός στην ιστορία του πλανήτη και ο δεύτερος θερμότερος μετά τον Αύγουστο του 1998, αν ληφθούν υπόψη μόνο οι θερμοκρασίες ξηράς και όχι των ωκεανών (από το 1880, όταν άρχισαν να διατηρούνται αρχεία καταγραφών θερμοκρασιών). Η θερμοκρασία των 16,2 βαθμών Κελσίου φέτος τον Αύγουστο ήταν κατά 0,60 βαθμούς πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,6 βαθμοί).
Η θερμοκρασία μόνο στην ξηρά τον Αύγουστο 2010 ήταν 14,7 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,90 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο παγκόσμιο όρο του 20ού αιώνα (13,8 βαθμοί) για τον μήνα αυτό.
Υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες καταγράφηκαν φέτος το καλοκαίρι και ειδικότερα τον Αύγουστο σε πολλές περιοχές της Γης, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, τον Ανατολικό Καναδά και τμήματα της Ανατολικής Ασίας.
Ψυχρότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες υπήρξαν στην Αυστραλία, την κεντρική Ρωσία και τη νότια Αμερική. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών φέτος τον Αύγουστο ήταν 16,9 βαθμοί (0,5 βαθμοί πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα). Ο φετινός μήνας στις θάλασσες του πλανήτη ήταν ο έκτος θερμότερος.
Όσον αφορά στην κάλυψη των πόλων με πάγους, η Αρκτική Θάλασσα ήταν καλυμμένη σε μια έκταση περίπου 6 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων στη διάρκεια του φετινού Αυγούστου, μια επιφάνεια κατά 22% μικρότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 1979-2000.
Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος σε μικρότερη παγοκάλυψη μετά τον Αύγουστο του 2007 και ο 14ος συνεχόμενος Αύγουστος (1997-2010) με πάγους λιγότερους από τον διαχρονικό μέσο όρο.
Αντίθετα, στην Ανταρκτική οι πάγοι στις θάλασσες φέτος τον Αύγουστο ήσαν κατά 4,15% περισσότεροι από τον μέσο όσο της περιόδου 1979-2000, με συνέπεια να υπάρχουν οι περισσότεροι επιπλέοντες πάγοι στην ιστορία (το προηγούμενο ρεκόρ στο Νότιο Πόλο ήταν τον Αύγουστο του 2000).
Επιπλέον, σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η Γερμανία γνώρισε φέτος τον πιο υγρό Αύγουστο στην ιστορία της, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στην Αυστραλία.

http://www.enet.gr/?i=news.el
3ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
 «Σινέ-Κήπο» Μοσχάτου
8.30 μμ


20/9: «Ηλιθιότητας Εγκώμιο», του ΣΩΤΗΡΗ ΣΑΜΠΑΝΗ/ Ταύρος 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/10

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»
 ΣΩΤΗΡΗ ΣΑΜΠΑΝΗ
 « Η Λ Ι Θ Ι Ο Τ Η Τ Α Σ   Ε Γ Κ Ω Μ Ι Ο »

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Σκηνοθεσία  Παναγιώτης Ναρλής Σκηνικά- Κοστούμια  Σπύρος Κωτσόπουλος Κινησιολογία-Χορογραφίες  Αικατερίνη Μπούτου Μουσική Επιμέλεια  Παναγιώτης Ναρλής Κατασκευή Σκηνικών  Κώστας Αβραμιώτης Μακέτα Αφίσας-Προγράμματος  Τάσος Ρούσσης - Γιάννης Κοκορέτσας Φωτισμοί  Κατερίνα Κουράκου Τεχνικός Σκηνής  Αστέριος Καραπάλης

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΦΛΟΡΙΚΑ  Τζένη Κουσουρή ΟΛΙΒΙΑ……Μαρία Λυμπεράκου ΒΙΟΛΕΤΑ  Μαρία Μελά ΕΜΙΛ  Μπάμπης Τριανταφυλλάκης ΠΕΤΡΕ  Νίκος Φαμέλης ΜΑΡΙΑΝ  Αλεξάνδρα Αργυροπούλου ΤΟΥΝΤΟΡ  Σπύρος Ανδρομανέσκος - Γιάννης Κοκορέτσας ΚΟΡΝΕΛΙΑ  Κατερίνα Κρασανάκη ΛΟΥΤΣΙΑΝ  Τάσος Ρούσσης ΝΑΣΤΑΖΙΑ  Χαρά Φυσέκη ΔΙΚΑΣΤΗΣ  Βασίλης Τραϊφόρος ΔΟΚΤΩΡ ΚΟΡΒΙΝ  Τάσος Στέλλας ΙΛΙΝΚΑ ΚΟΡΒΙΝ  Μαίρη Καραθανάση ΣΙΜΟΝΑ ΚΟΡΒΙΝ  Αιμιλία Αποστολίδου ΚΟΜΗΣ ΝΤΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ  Παναγιώτης Περλέγκας ΙΓΚΟΡ  Νίκος Λάμπρου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ρουμανίας, το Γκρανιτσέστι. Ο δάσκαλος Εμίλ Ερινέσκου καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού, θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Δρ. Κονσταντίν Κορβίν. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Ιλίνκα και την κόρη τους Σιμόνα, την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο ηλίθια όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι τυχαία, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή. 



http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Το χρυσό μετάλλιο για 3η συνεχή χρονιά κατέκτησαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Tornado» που φέτος διεξήχθη στη λίμνη της Γκάρντα στην Ιταλία. Στη σημερινή 5η ιστιοδρομία οι Έλληνες ιστιοπλόοι πέτυχαν ισάριθμη νίκη και τερμάτισαν στην πρώτη θέση, με δεύτερους τους Γερμανούς αδερφούς Γκάμπλερ.
Μετά την επιτυχία του ελληνικού πληρώματος ο Τριγκώνης δήλωσε:..
«Η αλήθεια είναι ότι ήρθαμε εδώ για να νικήσιυμε και το πετύχαμε απόλυτα κερδίζοντας όλες τις ιστιοδρομίες. Ο τρόπος που χάσαμε το χρυσό στο παγκόσμιο μας ενόχλησε και θέλαμε να πάρουμε τη ρεβάνς. Από εκεί και πέρα είχαμε φανταστική ταχύτητα σε όλες τις συνθήκες, δεν κάναμε λάθος επιλογές τακτικής οπότε όλα ήρθαν φυσιολογικά».

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_5561.html

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ...

Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Πράσινες γειτονιές σε επιβαρημένες περιβαλλοντικά περιοχές, αρχής γενομένης από τα δυτικά προάστια, έχει στα σχέδιά της η κυβέρνηση, κάτι που προανήγγειλε άλλωστε από τη Θεσσαλονίκη ο...
Πρωθυπουργός. Η αναφορά του Πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαία, καθώς αποτελεί συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, με τις πληροφορίες να θέλουν οι υποψήφιοι δήμοι για να ξεκινήσει το πειραματικό αυτό project, το οποίο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πλήθος βορειο-ευρωπαϊκών πόλεων, να είναι το Ιλιον, οι Αγιοι Ανάργυροι, το Καματερό και τα Ανω Λιόσια.

Το σκεπτικό είναι, ένα με δύο οικοδομικά τετράγωνα από τους δήμους που θα επιλεγούν (εξετάζεται να είναι ένας ή περισσότεροι) να «πρασινίσουν» με παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας τόσο όσον αφορά τον κτιριακό τους τομέα όσο και τον περιβάλλοντα χώρο (αναπλάσεις, διαπλατύνσεις κ.λπ). Εχουν γίνει μάλιστα επαφές, ακόμη και συμφωνίες, με αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους δήμους ώστε να διαχειριστούν τα κονδύλια που θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ, καθώς και να προβάλουν το έργο.

Ενας λόγος που το σχέδιο δεν έχει ακόμη εξαγγελθεί είναι ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες να διευκρινισθούν, όπως το είδος των κινήτρων που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τών προς αναβάθμιση κατοικιών- αν θα είναι απευθείας επιδοτήσεις, χαμηλότοκα δάνεια μαζί με φορολογικές απαλλαγές, κατά το μοντέλο δηλαδή του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον» για το οποίο η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου.

Ετσι, αλλά και προκειμένου να μην εμπλακεί η εξαγγελία στην προεκλογική αντιπαράθεση του Νοεμβρίου για τους νέους άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, το project θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.

Πράσινες γειτονιές συναντά κανείς σε πολλές βορειο-ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, στο Χάμαρμπι της Σουηδίας, καθώς και στις ΗΠΑ, όπως στο Τρέζουρ Αϊλαντ του Σαν Φρανσίσκο. Το Φράιμπουργκ, μαζί με τις δύο προεκτάσεις του, το Φάουμπαν και το Ρίζελφελντ, θεωρείται από τους πρωτοπόρους της πράσινης ανάπτυξης στην Ευρώπη.Εχουν σχεδιαστεί κατοικίες με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας (σωστός προσανατολισμός, χρήση υλικών εξοικονόμησης ενέργειας), δίνεται προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες, με μεγάλους ποδηλατόδρομους, ενώ τα αυτοκίνητα είναι ανεπιθύμητα, γι΄ αυτό άλλωστε τα πάρκινγκ είναι είτε μακριά από το κέντρο είτε υπόγεια. 10.000 οικολογικά διαμερίσματα
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χάμαρμπι, προάστιο της Στοκχόλμης. Η μεταμόρφωσή του από υποβαθμισμένη βιομηχανική ζώνη σε συνοικία-πρότυπο άρχισε τη δεκαετία του ΄90 με την προοπτική της φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Παρότι οι Αγώνες έγιναν τελικά στη χώρα μας, τα έργα στο προοριζόμενο για ολυμπιακό χωριό Χάμαρμπι δεν σταμάτησαν. Το προάστιο σήμερα έχει λύσει το πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς το κάθε δημοτικό διαμέρισμα διαθέτει ειδικές υποδοχές για κάθε διαφορετικό είδος σκουπιδιών (πλαστικά, γυαλιά κ.ο.κ.), τα οποία απορροφώνται από υπόγειες σωληνώσεις που τα μεταφέρουν σε κοντινή μονάδα επεξεργασίας. Τα εύφλεκτα απορρίμματα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού. Το χαρτί ανακυκλώνεται και τα οργανικά σκουπίδια κομποστοποιούνται. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν 1.000 διαμερίσματα χρησιμοποιούν σόμπες που λειτουργούν με βιοαέριο, το οποίο κινεί επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς της περιοχής. Το 2015, όταν θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα, υπολογίζεται ότι 35.000 άνθρωποι θα ζουν και θα δουλεύουν στην περιοχή, όπου θα έχουν κατασκευαστεί 10.000 οικολογικά διαμερίσματα, σε κτίρια με μόνωση, ηλιακούς συλλέκτες και πράσινες στέγες. Οι κάτοικοι αποθαρρύνονται να μετακινούνται με αυτοκίνητο και πολλοί εξ αυτών είναι μέλη ενός κλαμπ που διαθέτει στόλο 25 αυτοκινήτων, τα οποία είναι διαθέσιμα επί πληρωμή στους ενδιαφερόμενους. Το Χάμαρμπι θα καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια και 50% λιγότερο νερό απ΄ ό,τι ένα συνηθισμένο νοικοκυριό στη Σουηδία.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3338.html

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι λίγοι

Θυμάστε το άρθρο μας
της 29ης Ιουλίου, όταν όλοι μιλούσαν για τα εκατομμύρια των δημοσίων υπαλλήλων;
Δεν μιλήσαμε για ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά μόνο για τα ποσοτικά. Άλλο το 'να, άλλο τ΄άλλο. Να μάθουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Άλλο αν παράγουν κι άλλο αν είναι πολλοί. Η αλήθεια είναι ....
ότι δεν είναι πολλοί. Αντιθέτως είναι λίγοι! (αυτό δεν αίρει την αδυναμία του πάμφτωχου κράτους μας να τους πληρώσει!)
Δεν ξεκινάς λοιπόν μια σοβαρή κουβέντα με αφορισμούς, όπως "όλοι είναι κηφήνες", "όλοι είναι κλέφτες" και λοιπά λαϊκιστικά. Απαντάς πρώτα σε άλλα ερωτήματα, όπως "υπάρχουν οι συνθήκες να αποδίδουν;", "υπάρχουν κίνητρα ή μήπως όποιος δ.υ. είναι σωστός τον τρώει το μάυρο σκοτάδι;".
Όλες οι έρευνες και οι στατιστικές δείχνουν το αντίθετο: ότι οι δ.υ. στην Ελλάδα είναι λίγοι!
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, εδώ .
 
http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3607.html

Απέραντο πάρκινγκ οι εθνικές οδοί στην Αθήνα...

Εγκλωβισμένοι σε Ασπρόπυργο και Μεταμόρφωση βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες οδηγοί, εξαιτίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης που επιχείρησαν το πρωί να κατευθυνθούν προς την Αθήνα, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.
Η Τροχαία...εκτρέπει τους οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπρόπυργου, μέσω της λεωφόρου Σχιστού.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Την ίδια ώρα, οι πρώτες ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς θα είναι ορατές, κυρίως στα νησιά.

Συνολικά στο λεκανοπέδιο οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει περισσότερα από 800 οχήματα σε 20 σημεία στο λεκανοπέδιο, ενώ άλλα 300 φορτηγά έχουν παραταχθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Kαταγγελίες για προπηλακισμούς οδηγών φορτηγών, από συναδέλφους τους που έχουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εθνικές οδούς, έχει δεχθεί η αστυνομία.

Την εφαρμογή της απόφασης επίταξης των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης ζητά ο προεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μιχαλος.

Όπως δηλωσε στον ΣΚΑΪ, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς, και από σήμερα θα είναι ορατές, κυρίως στα νησιά.

http://www.skai.gr


http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_4500.html
Επιστολή Λοβέρδου σε διοικητές νοσοκομείων
Επιστολή με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού νοσηλευτών έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων να εξαλείψουν τις καθυστερήσεις και να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις.

«Θεωρώ αδιανόητο να καθυστερούν οι υπηρεσίες σας την εκ μέρους του Υπουργείου πρόσληψη 971 νοσηλευτών ΤΕ» τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Υπουργός Υγείας αναφερόμενος σε κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί τους διοικητές των νοσοκομείων.

«Το υφιστάμενο προσωπικό του νοσηλευτικού κλάδου δεν αντέχει άλλο και δεν χρωστά τίποτε να υφίσταται, με τρόπο δραματικό, τις καθυστερήσεις μας» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος.
 
http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=60766

Μετά τον ανασχηματισμό...

Του Νίκου Κοτζιά

Εσωτερίκευση αποφάσεων – Έλλειψη σταθερότητας δομών
Ο πρόσφατος ανασχηματισμός έκανε φανερό, ότι τα μεγάλα συμφέροντα και η διαπλοκή κέρδισαν θέσεις και ότι ο Παπανδρέου υλοποίησε την προτροπή «να συντονιστεί» χωρίς να συντονιστεί επί της ουσίας. Ισχυροποιήθηκε η τάση διαμόρφωσης παράλληλων προς το Σύνταγμα δομών που στοχεύουν να μετακινήσουν τη λήψη των αποφάσεων στα ενδότερα του πολιτικού συστήματος. Ούτε στο κοινοβούλιο, ούτε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά στις διμερείς σχέσεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του καθώς και σε άτυπα μικρά συμβούλια – συσκέψεις. Την τάση αυτή την περιέγραψα στα βιβλία μου ως την τάση εσωτερίκευσης του Πολιτικού Συστήματος.
Από την άλλη, με τον ανασχηματισμό καταγράφεται διάθεση ενίσχυσης του αναπτυξιακού πυλώνα της κυβέρνησης. Μόνο που αυτή συνδέθηκε με την απομάκρυνση εκείνης της Υπουργού, που...
 παρά τα ορισμένα προβλήματα στην οργάνωση της εργασίας της, είχε δώσει δείγματα γραφής στήριξης, με ειδικούς νόμους, του δεινά δοκιμαζόμενου πολίτη και μη παράδοσης στις τράπεζες.
Με τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε καταγράφηκε δίπλα στην εσωτερίκευση ένα δεύτερο ουσιαστικό πρόβλημα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ιδιαίτερα ως προς τη συνέχεια και σταθερότητα των δομών του: η αντιμετώπιση της δομής του ως ένα λάφυρο της κάθε φορά βούλησης των κυβερνώντων. Εδώ και πολλά χρόνια έχω εισάγει ως προς την θεώρηση του κράτους την έννοια της χωρητικότητας. Δηλαδή του βαθμού ικανότητας που έχουν οι κρατικοί θεσμοί και λειτουργίες να ανταποκριθούν στις κάθε φορά εσωτερικές και υπερεθνικές απαιτήσεις με τρόπο δημοκρατικό και εποικοδομητικό. Υποτίθεται ότι η όποια αλλαγή γίνεται, οφείλεται να γίνεται με τρόπο που να αυξάνει τις ικανότητες και δυνατότητες του δημόσιου τομές, ή μιας συγκεκριμένης δημόσιας λειτουργίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας και των πολιτικών σχεδιασμών. Να αυξήσει, δηλαδή, τις χωρητικότητές της. Δυστυχώς με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι ανασχηματισμοί δεν επιδιώκουν την αύξηση των ικανοτήτων των υπαρχόντων δομών. Ούτε συνοδεύεται από μια αναδόμηση των δημόσιων μηχανισμών με τρόπο διάταξης που να τους καθιστά πιο λειτουργικούς και περισσότερο αποτελεσματικούς.Στην Ελλάδα δεν σχεδιάζονται αλλαγές τις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν οι κάλλιστοι και πλέον ικανοί. Δεν υπάρχει πρόγραμμα για την ισχυρότερη αξιοποίηση των κρατικών χωρητικοτήτων. Ούτε, βέβαια, σχεδιάζεται η πλέον δημοκρατική λειτουργία των κυβερνητικών θεσμών και καταμερισμών εργασίας ώστε να αναπτυχθεί η χώρα ορθολογικά. Εδώ τα πάντα γίνονται με το κεφάλι μέσα στην άμμο και τα πόδια να παριστάνουν ότι τρέχουν κτυπώντας τον αέρα που υπάρχει πάνω από το τυφλό κορμί τους. Με άλλα λόγια, πρώτα καθορίζονται τα άτομα που θα αναλάβουν (φυσιολογικά αν οι δομές έμεναν σταθερές) και κατόπιν τους μοιράζονται οι κυβερνητικές – υπουργικές αρμοδιότητες, θεσμοί και λειτουργίες ως λάφυρο. Έτσι, μόλις αναλάβει ο υπουργός [α] το υπουργείο [χ], αμέσως μετά υπάρχει πρόσθεση αρμοδιοτήτων που προηγούμενα άνηκαν σε άλλα υπουργεία και, ταυτόχρονα, σε άλλους γίνονται αφαίρεση αρμοδιοτήτων που μέχρι την υπουργοποίησή τους αποτελούσε αναπόσπαστη αρμοδιότητα του υπουργείου που μετακινούνταν. Έχει δε κανείς την υποψία, ότι αυτές οι αλλαγές που δεν αιτιολογούνται ως προς την δημοκρατικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του κράτους, λαμβάνουν χώρα ώστε να διευκολυνθούν συμφέροντα που έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο περιβάλλον του άλφα προσώπου και όχι του βήτα υπουργού. Και εδώ πιθανά να έγκειται μια πολύ σοβαρότερη πτυχή του πρόσφατου ανασχηματισμού. Πολύ πιο σοβαρή από το ερώτημα κατά πόσο ο ένας ή άλλος υπουργός αναβαθμίστηκε ή υποβαθμίστηκε. Διότι τέτοιες αυξομειώσεις μικρά σημασία έχουν, εκτός αν σηματοδοτούν ευκολότερη ή μη προσέγγιση ισχυρών συμφερόντων σε πολιτικές άμεσου υλικού – χρηματικού τους ενδιαφέροντος. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8366.html

Ιδιωτικές πτήσεις στο διάστημα από το 2015...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/  

Συμφωνία με την εταιρεία υπηρεσιών μάρκετινγκ Space Adventures για την μεταφορά επιβατών στο διάστημα σύναψε η Boeing
Το διαστημικό ταξίδι θα πραγματοποιείται με το διαστημικό σκάφος CST-100, το οποίο κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία για τη NASA. Το CST-100 θα μπορεί να μεταφέρει επτά επιβάτες και θα έχει τη δυνατότητα πτήσης σε χαμηλή τροχιά.
Όπως ανακοίνωσε η Boeing, το διαστημικό σκάφος θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει ως το 2015. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί τιμή για τις πτήσεις.
Η εταιρεία Space Adventure έχει κλείσει θέσεις για επτά άτομα που θα συμμετάσχουν σε οκτώ αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η καθεμία έναντι καμποσων εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως με...
 ρωσικά διαστημικά σκάφη. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/2015.html

«Οικογενειακές» ορθοπεταλιές στο Λος Άντζελες


Σαστισμένοι κοιτούσαν οι κάτοικοι της Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες τις ορθοπεταλιές της διάσημης οικογένειας.

Ο λόγος για την ηθοποιό, Kate Hudson, τη διάσημη μαμά της, Goldie Hawn και τον έτερο καλλιτέχνη, Kurt Russell. Την τετράδα συμπλήρωσε ο σύντροφος της Kate, τραγουδιστής των Muse, Matt Bellamy.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=174449&cid=11

Η Ιωάννα «σαρώνει» στην Τουρκία


Κωνσταντίνα Γαρνέλη
Καριέρα α λα… τουρκικά κάνει η Ιωάννα Ντέντη. Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει περιορίσει τα πολλά… ντεφιλέ και τις επιδείξεις μόδας στην Ελλάδα, στη γείτονα, όμως… χίλιες και μία είναι οι μέρες και οι νύχτες που «αλωνίζει» στα catwalks.

Το νεαρό μοντέλο αμέσως μετά τη λήξη του «Next top model» (όπου κατέκτησε την τρίτη θέση) δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Πήρε το αγόρι που της έδωσε ως έπαθλο… η παραγωγή, έφτιαξε το βαλιτσάκι της και πήγε σε άλλα μοντελικά μονοπάτια.

Όπως είπε η ίδια στο ένθετο Piazza της εφημερίδας VETO:


«Μετά τη λήξη του παιχνιδιού έμεινα ένα μήνα στην Αθήνα, έκανα ένα εξώφυλλο στο Madame Figaro και κάποιες φωτογραφήσεις αλλά σκεφτήκαμε με τη μάνατζέρ μου να φύγουμε έξω που είναι καλύτερα τα πράγματα».

Το μόνο κακό βέβαια, στην όλη ιστορία είναι ότι αποχωρίζεται τόσο την οικογένειά της όσο φίλο της, Γιώργο Πετίνη, μοντέλο και personal trainer, για αρκετά μεγάλο διάστημα. Το ειδύλλιο, μάλιστα, αναπτύχθηκε μέσα στο «Next top model». «Τώρα ο Γιώργος είναι φαντάρος. Είναι δύσκολες οι σχέσεις εξ αποστάσεως αλλά καταλαβαίνει. Το Next top model μου έδωσε το καλύτερο έπαθλο. Το Γιώργο. Εκεί τον γνώρισα. Σε μια δοκιμασία είχαν φέρει κάποια αγόρια και όποια κέρδιζε θα έβγαινε για φαγητό με ένα από αυτά. Κέρδισα, βγήκαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Αυτό ήταν».

Η Ιωάννα δηλώνει ότι είναι άνθρωπος που αγαπά δυνατά. Ωστόσο, επειδή είναι… εγκεφαλικός τύπος δεν θα θυσίαζε τα πάντα για τον έρωτα. «Αγαπάω και από μακριά. Δεν θα άφηνα μια καριέρα για τον έρωτα γιατί αν δεν είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος δεν είσαι ευτυχισμένος. Εχει σημασία να μοιράζεται η αγάπη και τα όνειρά σου. Τι να το κάνω αν δεν μπορώ να έχω αυτό που αγαπάω. Κάποια στιγμή ο έρωτας περνάει και λες που βρίσκομαι». Το σίγουρο είναι ότι το μοντέλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Και όσοι έχουν την εντύπωση ότι οι γείτονες είναι… ντεμοντέ απατώνται οικτρά. «Το διάστημα που είμαι στην Κωνσταντινούπολη έχω κάνει πασαρέλα, φωτογραφήσεις, εξώφυλλα σε καταλόγους, διαφήμιση για αναψυκτικό και βίντεο κλιπ. Είναι επαγγελματίες και με αντιμετωπίζουν πολύ καλά. Στην Τουρκία το μοντέλο δουλεύει κάθε μέρα. Εχουν πολλά κορίτσια από το εξωτερικό γιατί οι Τουρκάλες δύσκολα γίνονται μοντέλα. Υπάρχουν ορισμένες που είναι πολύ ωραίες αλλά γενικά οι διαστάσεις τους είναι διαφορετικές απ’ ότι των μοντέλων. Η διαφορά είναι ότι οι Τούρκοι γουστάρουν τις πιο γεμάτες ενώ εδώ όχι (γελάει)».

περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=174431&cid=11

Στη Wall Street o Παπανδρέου



Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου θα παρακαθήσει σε γεύμα με τον πρόεδρό του και σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της Wall Street, θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό και επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και θα δώσει συνεντεύξεις σε οικονομικούς συντάκτες αμερικανικών ΜΜΕ.
Νωρίτερα, θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=174490&cid=6

Έβαλαν στο μάτι τα περίπτερα


Δύο περιστατικά ληστείας και απόπειρας ληστείας περιπτέρου σημειώθηκαν με διαφορά μιας ώρας τα ξημερώματα της Δευτέρας σε Αγία Παρασκευή και Νέο Ηράκλειο.

Ήταν λίγο μετά τις 03:26, όταν τρεις άγνωστοι απείλησαν με όπλο τον ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή, αρπάζοντας τις εισπράξεις από το ταμείο.

Τρεις ήταν, επίσης, οι άγνωστοι που στις 04:32 αποπειράθηκαν να ληστέψουν ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Νέο Ηράκλειο. Οι δράστες απείλησαν με όπλο τον περιπτερούχο, χωρίς, όμως, τελικά, να καταφέρουν να αποσπάσουν τις εισπράξεις.
http://www.zougla.gr/

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

O ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ

Ενίσχυση του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ο Δήμος Μοσχάτου σήμερα διαθέτει ελεύθερους χώρους και πρέπει να τους αξιοποιήσει με  την δημιουργία περισσότερων γηπέδων και χώρων άθλησης.Ωστόσο με την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου και την διαμόρφωση του χώρου μεταξύ δημοτικού σταδίου και κλειστού γυμναστηρίου με γήπεδα ,αλλά και παράλληλα θα πρέπει να  μπεί σαν στόχος η αξιοποίηση της παραλίας και κάθε ελεύθερου χώρου για τη δημιουργία μικρών γηπέδων 5Χ5 και άλλων ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται έτσι ένα ισχυρό συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων.  
Με τον σωστό  προγραμματισμό πρέπει  να  δώσουμε τη δυνατότητα σε ποιο πολλούς πολίτες να αθλούνται σε περισσότερες οργανωμένες και άνετες εγκαταστάσεις, αλλά και να συμμετέχουν σε προγράμματα μαζικής άσκησης και αθλητικής δραστηριότητας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΘΛΗΣΗΣ  (Ο.Ν.Α)

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α) του Δήμου μας  θα πρέπει να έχει ως στόχο να προάγει την άθληση όλων των πολιτών και να ευαισθητοποιήσει τη Νεολαία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να  ενσωματώθει στο υπάρχον αθλητικό πλαίσιο  η υλοποίηση μεγάλου αριθμού προγραμμάτων (αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου) καθώς και η  κατασκευή νέων αθλητικών χώρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ -ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
1.Μαζικός Αθλητισμός
Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης  διοργανώνει τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού για όλες τις ηλικίες: ·  
Αθλητισμός και παιδί ,·   
Αθλητισμός και Γυναίκα,·   
Αθλητισμός στην Τρίτη ηλικία,·  
Άθληση στην προσχολική ηλικία, ·  
Άθληση για άτομα με ειδικές ανάγκες κ.τ.λ

Βασικός στόχος του είναι να μπορέσει να  αλλάξει τον τρόπο ζωής μας. Ο Ο.Ν.Α θα συμβάλει αποφασιστικά να πετύχουμε τον στόχο μας, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες να αθλούνται όλες οι ηλικίες και ιδιαίτερα οι νέοι της πόλης μας.

Με το Πρόγραμμα θα  δεσμευτεί  για:
Αναβάθμιση των ειδικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των νέων για την άθληση.
Παροχή περισσοτέρων ευκαιριών άθλησης στους πολίτες, μέσης και τρίτης ηλικίας.
Συστηματική και συνεπής στήριξη του ειδικού αθλητισμού.
Μέσω ειδικών προγραμμάτων, δημιουργούμε δυνατότητες άθλησης για όλους: παραπληγικούς, άτομα με αναπηρίες, άτομα με νοητική στέρηση. Ο αθλητισμός είναι για όλους!

Ουσιαστική αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και της Ολυμπιακής Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παραχώρηση υφιστάμενων αθλητικών χωρών και ελεύθερων χώρων του δήμου για χρήση τους από τους πολίτες .Για αυτούς φτιάχτηκαν, αυτοί πρέπει να τα χρησιμοποιούν.
Παροχή μεγαλύτερης οικονομικής, τεχνικής ή και άλλης βοήθειας από τον δήμο στον οργανισμό νεολαίας και άθλησης για τη δημιουργία και λειτουργία χωρών αθλητικής δραστηριότητας. Δημιουργία -αναβάθμιση του αθλητικού σχολείου. Κύρια έμφαση τον εντοπισμό ταλέντων στα σχολεία.  
Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού
Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού θα  πρέπει να υλοποιούνται κάθε χρόνο από τον ΟΝΑ μεγάλη γκάμα Προγραμμάτων για τον δημότη του Μοσχάτου ανεξαρτήτου ηλικίας.
o       Αθλητισμός Γυναίκα
o       Αθλητισμός  Παιδί (μπάσκετ - βόλεΐ- ποδόσφαιρο- στίβος)
o       Αθλητισμός & άγνωστα Ολυμπιακά Αθλήματα
o       Αθλητισμός & οικογένεια
o       Προετοιμασία για εισαγωγή υποψηφίων σε στρατιωτικές σχολές-ΤΕΦΑΑ
o       Αθλητισμός ΑΜΕΑ  
o       Χορός-Μπαλλέτο
o       Ασκηση στην τρίτη ηλικία
o       Πρόγραμμα τέννις για όλους
o       Πρόγραμμα - Θεραπευτική Γυμναστική σε άτομα με παθήσεις

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΒΟΛΕΪ - ΜΠΑΣΚΕΤ – ΣΤΙΒΟΣ-ΧΟΡΟΣ-ΜΠΑΛΕΤΟ) (ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Χώροι εκτέλεσης προγράμματος:
-  Δημοτικά Σχολεία Μοσχάτου
- Ανοικτά και κλειστά γήπεδα Μοσχάτου και σε χώρους που θα διαμορφωθούν μελλοντικά στην παραλία του Μοσχάτου.
Τα μαθήματα έχουν ως στόχο να αθληθούν και να κοινωνικοποιήσουν  να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Χώροι εκτέλεσης προγράμματος:
- Παιδικοί σταθμοί: - Βρεφικοί σταθμοί:
Στην τρυφερή προσχολική ηλικία, στο πρόγραμμα αυτό το παιδί αναπτύσσει τις κινητικές φυσικές του δεξιότητες μέσω των ασκήσεων και της μουσικοκινητικής αγωγής. Παίζει παιδαγωγικά παιχνίδια, μαθαίνει να κινείται στο χώρο και το χρόνο, ενώ συνεργάζεται και με τα υπόλοιπα παιδιά.
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Χώροι εκτέλεσης προγράμματος:
- ΚΑΠΗ:
Στην Τρίτη ηλικία, η ευεργετικότητα της άσκησης έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο. Οι ασκήσεις για την βελτίωση της αναπνευστικής και καρδιαγγειακής λειτουργίας, της μυικής δύναμης και της ευκαμψίας των αρθρώσεων έχουν ως αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να μην είναι ευάλωτος σε προβλήματα υγείας. Παράλληλα, γίνεται δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου τους, ενώ η επαφή με άλλους αθλούμενους τους διατηρεί και ψυχικά υγιείς και ευδιάθετους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Το πρόγραμμα θα αφορά τα μέλη όλης της οικογένειας και στοχεύει στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών της, στην δημιουργία κινήτρων για την έξοδο όλων των μελών από το σπίτι, στη δημιουργία υγιεινών συνηθειών και στην απόκτηση αθλητικών χόμπι. Οι βασικοί χώροι στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, είναι αθλητικές εγκαταστάσεις και ανοιχτοί χώροι (πάρκα, ποδηλατόδρομοι), προσιτά για τους δημότες του  Μοσχάτου, ενώ η ημέρα πραγματοποίησης θα είναι  Σάββατο-Κυριακή. Περιστασιακά στα πλαίσια του προγράμματος θα οργανώνονται εκδρομές σε φυσικές διαδρομές και  χώρους που προσφέρονται για περιπάτους και πεζοπορίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  - ΤΕΝΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
Ο ΟΝΑ θα δημιουργήσει εκτός από τα είδη τμήματα τένις για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, αλλά και τμήματα ενηλίκων.Τα τμήματα λειτουργούν στο  Γήπεδο Τένις του Δήμου Μοσχάτου και σε άλλα που θα διαμορφωθούν μελλοντικά στην παραλία του Μοσχάτου.Τα  τμήματα θα λειτουργούν τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ το πρόγραμμα αφορά την εκμάθηση των βασικών χτυπημάτων και κανονισμών του αθλήματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ 
Λειτουργούν τμήματα γυμναστικής με έμφαση σε Ειδικές Ομάδες του πληθυσμού όσον αφορά χρόνια προβλήματα υγείας (οσφυαλγίες - ισχιαλγίες, αυχενικά σύνδρομα, οστεοπόρωση), ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο εξωτερικό. Τα προγράμματα βοηθούν στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ατόμων με χρόνια προβλήματα, στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και στην απόκτηση υγιεινών συνηθειών και αθλητικών χόμπι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ  ΤΕΦΑΑ  
Το πρόγραμμα προετοιμασία των υποψηφίων για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές περιλαμβάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό που χρειάζεται για την σωστή προετοιμασία για την εισαγωγή σε ανώτερες και ανώτατες σχολές (Στρατιωτικές σχολές, Τ.Ε.Φ.Α.Α.). Ο προγραμματισμός των προπονήσεων αφορά ασκήσεις δύναμης, αντοχής και ταχύτητας για τη βελτίωση των παραγόντων της φυσικής κατάστασης όπως αυτές διαμορφώνονται από τη φύση των αθλημάτων, στα οποία οι υποψήφιοι καλούνται να εξεταστούν. Σκοπός του προγράμματος είναι η υπεύθυνη προετοιμασία των παιδιών που προσδοκούν να εισαχθούν σε αυτές τις σχολές, χωρίς να απαιτείται η οικονομική επιβάρυνση των ιδίων και των οικογενειών τους.    

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

         α. Άσκηση ατόμων με ειδικές ανάγκες σε σχολεία και ιδρύματα (εντός ωραρίου λειτουργίας).          β. Άσκηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στα πλαίσιο του ελεύθερου χρόνου.      
         γ. Άσκηση παλιννοστούντων,
         δ. Νέες δράσεις-προγράμματα όπως αεραθλητισμός, ναυταθλητισμός, μηχανοκίνητα σπορ ξηράς, κλπ.     
         ε. Καλοκαιρινό Αθλητικό camb για μικρά παιδιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας          στ. Τελικά Σχολικά πρωταθλήματα (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: 
Δημοτικό ανοιχτό και κλειστό στάδιο δήμου Μοσχάτου Κλειστό στάδιο 2ου Γυμνασίου ΜοσχάτουΔιάφορες κλειστές αίθουσεςΔιάφοροι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι (Αυλές δημοτικών σχολείων)Γήπεδο ΤέννιςΕπίσης εκμετάλλευση περισσότερων ελεύθερων χώρων, Ο Μοσχατιώτης πρέπει να έχει γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε περισσότερους ελεύθερους χώρους για να μπορεί να εκφραστεί και να κινηθεί πιο ελεύθερα (να τρέξει, να περπατήσει, να κάνει ποδήλατο.)Θα πρέπει να υλοποιηθεί η κατασκευή και ολοκλήρωση των ειδικών πεζόδρομων στις οδούς Καμπούρη, Θεσσαλονίκης, Ιλισού, Κηφισού και σύνδεση αυτών με γέφυρες με την παραλία μας, ώστε να δημιουργηθεί μία ειδική κυκλική διαδρομή απόστασης περίπου 4 χιλιομέτρων .Αξιοποίηση του ελεύθερου χώρου στη πίσω πλευρά του γηπέδου Μοσχάτου με δράσεις που προάγουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμόΑνάπλαση της παραλίας Μοσχάτου θα πρέπει να επιδιώξουμε και να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της παραλίας μας μέσω της δημιουργίας ενός Οικολογικού Πάρκου καθώς και μέσω της ανάπτυξης ήπιων δραστηριοτήτων αθλητισμού και αναψυχής. Να διασφαλιστούν οι κοινωνικές δράσεις για άθληση, αναψυχή, ελεύθερου περίπατου, περιβαλλοντικής πληροφόρησης και συναναστροφής.

2.Αναπτυξιακός Αθλητισμός
1,ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Ε.Σ.Υ.Α.Α)

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με το Εθνικό Σύστημα Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού στοχεύει στην ανίχνευση, επιλογή και αξιοποίηση των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις αγωνιστικού Αθλητισμού λόγω των σωματικών, βιολογικών, κινητικών, ψυχολογικών και διανοητικών ικανοτήτων τους, με σκοπό στη συνέχεια τον προσανατολισμό τους σε μια επόμενη φάση προσαρμογής στον Αθλητισμό υψηλών επιδόσεων σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και τελικό στόχο τη δυνατότητα πληρέστερης εκπροσώπησης των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Χώρας μας σε Διεθνείς Αγώνες.

2. Βραβεύσεις
Η βράβευση των αθλητών, που με την προσφορά τους σφράγισαν την αθλητική ιστορία της χώρας μας, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αυτής της προσφοράς.  

3.Αγώνας δρόμου -Ποδηλατικός γύρος Μοσχάτου

4. Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις
Yποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας, Λαμπαδηδρομία Ειρήνης, Διεθνείς Αγώνες , Πανελλήνια πρωταθλήματα. 

5. Φιλοξενία αθλητικών ομάδων 

6. Αθλητικές ημερίδες -σεμινάρια 

7.Ενίσχυση αθλητικών συλλόγων

8. Επεμβάσεις-Ενισχύσεις Σχολείων Δήμου Μοσχάτου 


3.Σωματειακός -Ομοσπονδιακός Αθλητισμός
Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες είναι οι πυρήνες για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Προσφέρουν υψηλή υπηρεσία και πρέπει να στηριχτούν.            
Στο πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνεται:
Στήριξη των σωματείων ιδίως για την ανάπτυξη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων τους. Ενίσχυση της αθλητικής υποδομής των σωματείων, με στόχο να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο σύγχρονος αθλητισμός. Συστηματική στήριξη, ενίσχυση και επιμόρφωση των στελεχών του σωματειακού  αθλητισμού. Προπονητές, αθλητές, διοικητικοί, αυτοί είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν τον αθλητισμό, γι΄ αυτό και πρέπει επιτέλους να τους στηρίξουμε. Καθιέρωση προγράμματος ενημέρωσης γονέων και δασκάλων, ώστε να παρακινούν τους νέους προς το σωματειακό  αθλητισμό γιατί, οι πρωτεύοντες σκοποί του αθλητισμού είναι:
α) η βελτίωση της σωματικής υγείας
β) η διατήρηση της ψυχικής υγείας
γ) η δημιουργική ψυχαγωγία
δ) η αναβάθμιση των συνθηκών κοινωνικής ένταξης Γι αυτούς τους λόγους, η άθληση «επιβάλλεται» να γίνει τρόπος ζωής για όλα τα άτομα κάθε ηλικίας. 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ  για την προσέγγιση των στόχων μας είναι:Αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για την εκγύμναση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων. Να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των αξιόλογων αθλητικών εγκαταστάσεων από όλους τους πολίτες και  από συλλόγους του αγωνιστικού αθλητισμού. Να κατασκευαστούν Αθλητικές εγκαταστάσεις τέτοιες που να είναι οικονομικές, εύχρηστες και με μικρό κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Ουσιαστική αξιοποίηση όλων των χώρων που προσφέρονται για αθλητισμό: τα γήπεδα στις γειτονιές, οι παιδικές χαρές, οι αθλητικοί χώροι των σχολείων καθώς και οι αίθουσες των πολλαπλών χρήσεων αυτών.
Ο προγραμματισμός – σχεδιασμός των αθλητικών έργων και προγραμμάτων να γίνεται με την συνεργασία και βοήθεια του Οργανισμού Νεολαίας και Ασκησης με ολους τους ενδιαφερόμενους. Αναβάθμιση Οργανισμού Νεολαίας και Ασκησης  σε γραφεία  με λειτουργία αντιστοίχων αρμοδίων Τμημάτων:
α.Μαζικού Αθλητισμού
β.Σωματιακού Αθλητισμού
γ.Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Ο αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη. Υποχρέωση του Δήμου μας  είναι η διαμόρφωση  στρατηγικής στον αθλητισμό, με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς, με μικρή συμβολική συνδρομή,   οργανωμένα προγράμματα, αναλυτικά χρονοδιαγράμματα ενεργειών και δράσεων.

Δική μας υποχρέωση η επαγρύπνηση και ο ενθουσιασμός για την επίτευξη του οράματός μας. Την ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΟΣ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ)


 

Η θεατρική παράσταση του Δήμου Μαραθώνα
«ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ»,
η οποία θα παρουσιαζόταν  19/9/10,
στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο
«Σινέ-κήπο»,

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ,

λόγω τεχνικών δυσκολιών






http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

Τι κοιτάζουν οι άνδρες και τι οι γυναίκες όταν διαλέγουν... ραντεβού!


Οι άνδρες κοιτάζουν περισσότερο τις καμπύλες του σώματος μιας γυναίκας, ενώ οι γυναίκες είναι πιο ανοιχτόμυαλες και κοιτάζουν πιο πολύ το ...πρόσωπο του άνδρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Evolution and Human Behavior" (Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συμπεριφορά), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", μελέτησε και συνέκρινε τις αντιδράσεις 375 ανδρών και γυναικών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα μέλος του αντίθετου φύλου και κυρίως να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα ωραίο πρόσωπο και σε ένα σώμα με ωραίες καμπύλες.

Η έρευνα επιβεβαίωσε… τις υποψίες ότι οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο πλατιά κριτήρια. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες μελετούν το πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση, παρά μια σύντομη περιπέτεια, οπότε οι προτιμήσεις τους στρέφονται στις… καμπύλες.

Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και, με μεγαλύτερη συνέπεια, εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών σε σχέση με το σώμα τους.

Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη σωματική ελκυστικότητα είχαν δείξει τη σημασία χαρακτηριστικών όπως η συμμετρία, η υφή του δέρματος, η αναλογία διαμέτρου μέσης προς γοφούς κ.α.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_6931.html
H πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή


ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι και θερμοκρασία 18 με 35 βαθμούς, θα έχει στην Αττική. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 31 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.
Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙΡΟΣ Αραιές νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βορειοανατολικά.Ανεμοι βορειοδυτικοί μέχρι ισχυροί. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.
ΑΠΕ Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010  

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9843
Tο πορτοκάλι του 2000 περιέχει πέντε φορές λιγότερο σίδηρο από ένα πορτοκάλι του 1950


Βιταµίνη Α, Β, C,.. ... Ω3, ιχνοστοιχεία, σίδηρος- Ολοένα και περισσότερες διεθνείς έρευνες προειδοποιούν για την ένδεια των τροφίµων σε αυτά τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή µας. «Πέντε φρούτα την ηµέρα τον γιατρό τον κάνουν πέρα». Σωστά. Μόνο που σύντοµα τα πέντε θα πρέπει να γίνουν πενήντα. Ας πάρουµε το πορτοκάλι. Σίγουρα, το πορτοκάλι του 2000 είχε καλύτερη όψη από ένα πορτοκάλι του 1950. Οµως, το σύγχρονο πορτοκάλι περιέχει πέντε φορές λιγότερο σίδηρο. Το ίδιο και το ροδάκινο. Σήµερα τρώµε θερµίδες, δεν τρώµε θρεπτικά στοιχεία.
Ερευνητές... ... στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και τη Γαλλία ασχολούνται µε αυτό το πρόβληµα, γράφει το περιοδικό «Μπάστα». Το 1950, µία µπανάνα, ένα πορτοκάλι και ένα ροδάκινο αρκούσαν για να καλύψουν τις συνιστώµενες ηµερήσιες ανάγκες ενός ατόµου σε βιταµίνη Α. Σήµερα χρειάζονται γι’ αυτό 5 µπανάνες, 10 πορτοκάλια και 26 ροδάκινα, όπως αποκάλυψε καναδική έρευνα που δηµοσιεύτηκε στην εφηµερίδα «Γκλόουµπ & Μέιλ». Ερευνητές συνέκριναν τα θρεπτικά συστατικά 25 φρούτων και λαχανικών σε διαφορετικές περιόδους. Τα συµπεράσµατά τους είναι ανησυχητικά. Μέσα σε µισό αιώνα, η πατάτα έχει χάσει περισσότερη από τη µισή βιταµίνη C και τον σίδηρό της, περισσότερο από το ένα τέταρτο του ασβεστίου της και όλη σχεδόν τη βιταµίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των κυττάρων και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήµατος. Αυτή η ένδεια των σύγχρονων τροφίµων επιβεβαιώνεται και από έρευνα του αµερικανικού ινστιτούτου Γουέρλντ Γουότς. Ποια είναι τα αίτια του φαινοµένου; Οι γεωργικές µέθοδοι που κάποτε είχαν διατυµπανιστεί ως επανάσταση στη διατροφή των ανθρώπων: η εντατική χρήση ζιζανιοκτόνων, η κατάχρηση αυξητικών ουσιών, η εντατική καλλιέργεια του εδάφους που του στερεί τα απαραίτητα συστατικά, η πολύ πρώιµη συγκοµιδή που δεν επιτρέπει την επαρκή έκθεση των καλλιεργειών στον ήλιο, η µεταφορά των προϊόντων σε τεράστιες αποστάσεις µέχρι τα σηµεία πώλησης. Ποιος «καταπίνει» λοιπόν τις βιταµίνες µας; Με δυο λόγια, η γιγαντιαία αγροτοβιοµηχανία (το 70% των τροφίµων που βάζουµε στο πιάτο µας είναι βιοµηχανικά προϊόντα)
Τρώµε... ... θερµίδες κενές περιεχοµένου. Ο Μπράιαν Χόλγουιλ του Γουέρλντ Γουότς επισηµαίνει το σύγχρονο παράδοξο: σήµερα υπερσιτιζόµαστε σε θερµίδες, αλλά υποσιτιζόµαστε σε θρεπτικά στοιχεία. Περίπου ένα δισεκατοµµύριο άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα σε όλον τον κόσµο, αλλά τρία δισεκατοµµύρια είναι θύµατα ανεπάρκειας των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων (αναιµικοί λόγω σιδηροπενίας, τυφλοί λόγω έλλειψης βιταµίνης Α κ.λπ.).
Η κερδοφορία...
... των βιοµηχανιών τροφίµων επέβαλε να είναι σήµερα η διατροφή µας άνοστη και φτωχή. Οµως προτείνει και τη «λύση»: την έγχυση θρεπτικών στοιχείων στις τροφές µε µικροσκοπικές κάψουλες. Τεχνητές βιταµίνες δηλαδή. Και εµπλουτισµένα τρόφιµα. Γιατί τα συµπληρώµατα διατροφής είναι κι αυτά από µόνα τους άλλη µια πολύ επικερδής αγορά, µε τζίρους δισεκατοµµυρίων. Αυτή είναι η επανάσταση που φέρνει η οικονοµία της αγοράς στο τραπέζι µας.

ΔΡΟΜΟΙ - Του ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA , 18 Σεπτεμβρίου 2010


http://www.alfavita.gr