Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

16/09/2010 Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση στον Ταύρο

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Mε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο, ο υποψήφιος δήμαρχος, Άρης Κρεμμύδας, παρουσίασε τις θέσεις και τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για τον Ταύρο, ως πυλώνα του νέου διευρυμένου Δήμου.


Με έμφαση διατύπωσε τον πολιτικό χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης :" Η κίνηση μας "Πολίτες Μπροστά" είναι ένας συνδυασμός πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους, προσανατολισμένος και αποφασισμένος να οδηγήσει το Δήμο μας σε δρόμους δημιουργικούς και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες, τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες και του Ταύρου και του Μοσχάτου. Τί δεν είναι η κίνηση "Με τους πολίτες Μπροστά ", σε αντίθεση με άλλους σχηματισμούς. Δεν κουβαλάμε κομματικές ταυτότητες για να υποστηρίξουμε την ύπαρξή μας, την προσφορά μας, το όραμά μας. Αρνούμαστε χρίσματα που πολώνουν, χρίσματα που υποτάσσουν, χρίσματα που μετατρέπουν τους Δήμους σε κομματικά προτεκτοράτα."

Ο Άρης Κρεμμύδας παρουσίασε με έξι στρατηγικές δεσμεύσεις το πρόγραμμά του συνδυασμού για τον Ταύρο, ενώ ξεκαθάρισε με απόλυτη σαφήνεια ότι τα Σφαγεία, το Οικόπεδο Πασά, το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων είναι και θα παραμείνουν δημόσια αγαθά, θα εξελιχθούν σε πόλους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

Ρητή υπήρξε και η δέσμευση του για τον Ελαιώνα ως πάρκο υψηλού πρασίνου, ενώ επισήμανε ότι στοίχημα για την επόμενη δημοτική αρχή είναι η προστασία και η κοινωνική στήριξη του πολίτη από την ακραία οικονομική επίθετικότητα. Με την Κάρτα Κοινωνικής Στήριξης, τα Κοινωνικά Φροντιστήρια, και την ίδρυση Γραφείου Απασχόλησης, ο υποψήφιος Δήμαρχος έδωσε ένα στίγμα των προτάσεων τις οποίες επεξεργάζεται ο συνδυασμός.

Ο Άρης Κρεμμύδας, στο κλείσιμο του απηύθηνε κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του Ταύρου: "Σας καλώ όλους. Εσάς τους νέους που σκόπιμα κάποιοι θέλουν να γυρίζετε την πλάτη σας το μέλλον. Εσάς τις γυναίκες που διαθέτε τη μέγιστη γνώση, αυτή της ζωής. Εσάς που οι συνεχείς ματαιώσεις οραμάτων και υποσχέσεων σας γεμίζει θλίψη και απογοήτευση. Εσάς που έχετε κατακτήσει τη σοφία, μέσα από μια δύσκολη ζωή. Εσάς που έχετε τη γνώση και τη βούληση για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Εσάς που η προσφυγική σας καταγωγή ως τίτλος τιμής φωτίζει και τον τρόπο : για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Εσάς που δεν ανήκουμε στον ίδιο κομματικό χώρο, αλλά μπορέσαμε και χωρέσαμε στα ίδια όνειρα. Εσάς τους φίλους της αριστεράς, που σμιλευτήκαμε στα ίδια μετερίζια και που αναγνωρίζουμε ως πράξη τιμής και όχι ως πράξη συνθηκολόγησης, την κοινή δράση, το κοινό μέτωπο."

Τέλος ο Άρης Κρεμμύδας παρουσίασε τους μέχρι τώρα υποψηφίους του ψηφοδελτίου του, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον κόσμο του Ταύρου με ενθουσιασμό.

http://politesmprosta.blogspot.com/2010/09/16092010.html

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με την ψήφιση κατά πλειοψηφία και των 91 άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ολοκληρώθηκε η συζήτησή του στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για την ολοκλήρωση μιας πολλαπλής παρέμβασης, με την οποία ρυθμίζονται πάρα πολλά θέματα, όπως υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη, δομή διοίκησης, δομή δυνάμεων, Στρατολογία, αντιρρησίες συνείδησης, Ειδικοί Έφεδροι Οπλίτες, τα ακίνητα, το πτητικό επίδομα, οι Ανώτατες Σχολές και ανακοίνωσε ότι όλα εκείνα για τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστούν στην παρούσα φάση θα υπάρξει επεξεργασία.


Κάλεσε ταυτόχρονα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης - καθώς η ΝΔ το έχει, ήδη, κάνει- στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πλήρη και διεξοδική ενημέρωση,καθώς και τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.


Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στις επισημάνεις των εκπροσώπων των κομμάτων:


- Για τις στρατιωτικές σχολές είπε αναφορικά με την ανάγκη να υπάρχει ειδική δέσμη εισαγωγής ότι το θέμα επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, με συνεργασία των δύο υπουργών. «Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος τυχαία στις στρατιωτικές σχολές. Πάντα με το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων,πάντα με αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο, αλλά με μία επιλογή που συνδέεται με την προσωπικότητα και την προοπτική», τόνισε. Ακόμη ανέφερε ότι δεν αποστρατικοποιούνται οι Ανώτατες Στατιωτικές Σχολές και διευκρίνισε ότι οι καθηγητές τους κατά το ακαδημαϊκό τους μέρος αποκτούν εγγυήσεις αντίστοιχες με αυτές των μελών ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Επίση πρόσθεσε πως το κυριότερο είναι ότι προσδίδεται δυνατότητα ανάπτυξης μεταπτυχιακών προγραμμάτων, όχι μόνο στις τρεις σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων) αλλά και στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στην Σχολή Εθνικής Άμυνας.


- Επί του θέματος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη κατάργηση και τόνισε ότι «κλείνει οριστικά το κεφάλαιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων με την μεταβατική ρύθμιση, για να επωφεληθούμε χάρη των Ενόπλων Δυνάμεων», προσθέτοντας πως στο νέο νομοθέτημα δεν θα υπάρχει ο θεσμός αυτός, όπως δεν υπάρχει και στη νέα σύμβαση του Σκαραμαγκά.


- Σχετικά με τα ακίνητα,ο κ. Βενιζέλος είπε πως δημιουργείται η νομική βάση ώστε να παραχωρηθούν κατά χρήσιν ακίνητα εκεί που είναι ώριμα τα πράγματα. «Και είναι ώριμα σε πολλές συνθήκες. Λύνουμε προβλήματα για δικαστικά μέγαρα, για νοσοκομεία, για πάρκα κ.α.», είπε.


- Για τους αντιρρησίες συνείδησης σημείωσε ότι είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον Συνήγορο του Πολίτη και τη Διεθνή Αμνηστία.


- Για τα θέματα των εξοπλισμών ανέφερε ότι εκκαθαρίζονται όλες οι εκκρεμμότητες και μέσα σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός.

Στο νομοσχέδιο ψηφίστηκε (συναινετικά) και η τροπολογία για το πτητικό επίδομα.


Ακόμη στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται και η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, από την 1/1/2010 και κατά ποσοστό 65% τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών κλπ) καθώς και η ειδική αποζημίωση των ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε άτομα που ασθενούν.


Ο κ. Βενιζέλος (από την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή) δεν απέκλεισε την αύξηση από την 1/1/2011 του πτητικού επιδόματος ώστε να μηδενιστεί η επίπτωση από την φορολογία.


Αντιπαράθεση Βενιζέλου με Παυλόπουλο και Στυλιανίδη


Προηγουμένως ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως εγείρεται «μείζον θέμα συνταγματικότητας», όπως είπε, «της χθεσινής απόφασης του πρωθυπουργού να ορίσει έναν αντ΄ αυτού».


Ανέφερε ότι εκδόθηκε ως κανονιστική πράξη και λέει ότι στον πρώτο τη τάξει υπουργό αναθέτει πέραν του συντονισμού και το μείζον ζήτημα νομοθετικής πρωτοβουλίας και αρμοδιότητας για έκδοση διαταγμάτων και κανονιστικών πράξεων πέραν του υπουργείου του.


Απευθύνθηκε δε προς τον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, λέγοντας: «πάλι καλά που προλάβατε και φέρατε το νομοσχέδιο εσείς, θα μπορούσε να σας πει ότι θα το εισηγηθώ εγώ».


«Η συζήτηση για αρμοδιότητες,ρόλους,προσωπικές σταδιοδρομίες είναι δευτερεύουσα συζήτηση, που για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια. Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων να στρέψουμε τη συζήτησή μας σε μια νομικίστικη συζήτηση. Την πολιτική την επετηρίδα την καθορίζει ο λαός. Δεν περιμένει κανείς μας να τοποθετηθεί επί τη βάσει νόμων και αποφάσεων. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την άγονη συζήτηση. Επειδή είμαι πάρα πολύ μακριά από τη συζήτηση αυτή, έχω και προσωπικά την υποχρέωση να τονίσω ότι πρέπει επειγόντως να στρέψουμε την προσοχή μας στα ουσιώδη», απάντησε ο Ευάγγ. Βενιζέλος.


Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης είπε προς τον κ. Βενιζέλο ότι «με εύσχημο τρόπο κρατήσατε αποστάσεις. Και καλά κάνατε» και πρόσθεσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού "να δώσει υπερεξουσίες σε έναν υπουργό προσβάλει το Σύνταγμα».


Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «νομικίστικη κριτική» την επιχειρηματολογία αυτή,«παρερμηνεία ή παρανάγνωση, που μεταξύ νομικών δεν μπορεί να υποστηρίζεται» και πρόσθεσε ότι «αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι μεταφέρονται στο υπουργείο Εσωτερικών επικοινωνιακές αρμοδιότητες, που παλιά ανήκαν στο υπουργείο Επικρατείας ή στο υπουργείο Τύπου.Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει τώρα τον επικοινωνιακό συντονισμό.
Τα σχήματα αλλάζουν. Η ουσία παραμένει. Πουθενά δεν λέει ότι αποκτά πρόσθετη νομοθετική πρωτοβουλία για άλλα υπουργεία».


Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «οι αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες».
Πηγή: www.athina984.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3130.html

Τι δουλειά έχει η σύντροφος του Iker Casillas στη Θεσσαλονίκη;

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η όμορφη σύντροφος του Iker Casillas, Sara Carbonero.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η δημοσιογράφος του ισπανικού καναλιού”τελεσίνκο” βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα γιατον αγώνα της Atletico Madrid με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League και καλύπτει το ρεπορτάζ για την ομάδα της Μαδρίτης.




Όπως είναι φυσικό λόγω και της εξωτερικής της εμφάνισης, έχει τραβήξει τα βλέμματα αλλά και την προσοχή. Η όμορφη δημοσιογράφος διατηρεί σχέση με τον τερματοφύλακα της Real, Iker Casillas και μάλιστα σκέφτονται πολύ σύντομα να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας.
gossiptv

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/iker-casillas.html
Αρπαγή ανήλικης με σκοπό τον γάμο!
 

Για αρπαγή ανηλίκου κατηγορούνται τρεις Ρουμάνοι ηλικίας 17, 50 και 45 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν στη Βιάννο. Συγκεκριμένα, οι τρεις Ρομά κατηγορούνται για την αρπαγή ενός 13χρονου κοριτσιού από το Αβρακόντε Λασιθίου, με σκοπό τον γάμο!  Τη σχετική καταγγελία έκανε η μητέρα της ανήλικης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 13χρονη είχε ειδύλλιο με τον 17χρονο αν και οι γονείς της ανήλικης είχαν εκφράσει την αντίρρησή τους.
cretalive.gr


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9653
Σχέδια «αυτονόμησης» των στρατιωτικών σχολών από τις Πανελλαδικές


Ξεχωριστές εξετάσεις για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές μελετούν τα υπουργεία Παιδείας και Εθνικής Άμυνας.
Απαντώντας σε σχετικό αίτημα της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρόβλεψη ειδικής δέσμης εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. "Το έχω συζητήσει με το υπουργείο Παιδείας και θα το επεξεργαστεί. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος τυχαία στις στρατιωτικές σχολές", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας. "Πρέπει να υπάρχει στοχευμένη επιλογή, πάντα με τις αδιάβλητες διαδικασίες του υπουργείου Παιδείας", πρόσθεσε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 16/9/2010  

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=9660
Αφαιρέθηκε δίπλωμα οδήγησης από... 81χρονη

H πιο ηλικιωμένη «γκαζοφονιάς» της Αυστραλίας, Τζούντιθ Σλέιντ, 81 ετών, έχασε το δίπλωμα οδήγησης της για 12 μήνες, αφού συνελήφθη για παράβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς έτρεχε με 164 χιλιόμετρα την ώρα.
Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν, η 81χρονη έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και δεν άκουγε τις σειρήνες του περιπολικού, που την κυνηγούσε επί τέσσερα χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρει να την κάνει να σταματήσει.
Η ηλικιωμένη οδηγός, είπε, ότι έτρεχε γιατί ακολουθούσε τον νεαρό εραστή της, που προπορευόταν. Η κα Σλέιντ ομολόγησε την ενοχή της, και της επιβλήθηκε πρόστιμο 850 δολαρίων και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.
Όταν είχε συλληφθεί, τον περασμένο Ιούλιο, η ίδια είχε δηλώσει: «Περάσαμε (με τον εραστή της) το Σαββατοκύριακο στη Μιλτζούρα μαζί και φύγαμε με δύο αυτοκίνητα. Αν νομίζουν ότι με το να μου πάρουν την άδεια θα με σταματήσουν να οδηγώ, κάνουν μεγάλο λάθος». 
Πρόσθεσε δε πως τίποτε δεν θα τη χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, ο οποίος έχει λιγότερα από τα μισά χρόνια της!

Όπως δήλωσε, όμως, τώρα, η σχέση τους διαλύθηκε μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η σύλληψή της.
Εκτός των άλλων, η 81χρονη δεν συμμορφώθηκε με την εντολή να μη βγαίνει πέραν των 30 χιλιομέτρων έξω από την περιοχή Χιθκοτ (Heathcote) όπου ζει.

http://www.ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/20109/6ff4cc82-e793-43f6-a964-ca27976f1bb6.aspx

Η απειλή από το λιώσιμο των πάγων...

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Άγρια Ζωή της Αρκτικής κρούουν ερευνητές. Σε έκθεσή του, το αμερικανικό Κέντρο Βιολογικής Ποικιλότητας επισημαίνει ότι...
16 είδη –από πλανκτόν έως την Αρκτική αλεπού ή ακόμη και τις φάλαινες- όχι απλώς απειλούνται, αλλά βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από το λιώσιμο των πάγων... 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_4706.html

Μαθαίνουν ελληνικά σε τουρκικό πανεπιστήμιο


Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης, αυτό της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, θα λειτουργήσει στο τουρκικό πανεπιστήμιο Καντίρ Χας, που βρίσκεται στον Κεράτιο κόλπο. Η εκμάθηση θα περιλαμβάνει μαθήματα γραφής, ανάγνωσης και πρακτικής ομιλίας, ενώ θα αξιοποιηθούν σύγχρονες μεθόδοι διδασκαλίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου άλλωστε, βαρύτητα στο πρόγραμμα εκμάθησης δεν θα έχει μόνο η γραμματική αλλά θα χρησιμοποιηθούν και ακουστικές μέθοδοι.

Το πρώτο τρίμηνο θα αρχίσει στις 9 Οκτωβρίου 2010 και θα συνεχισθεί μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2010.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173558&cid=5

Τουρκική αντίδραση στην απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά


«Εάν υπάρξει σκόπιμη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη διατάραξη της γαλήνης, το κράτος θα λάβει μέτρα εναντίον της», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας αναφερόμενος στην απόφαση ομάδας Eλληνοαμερικανών που πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Παρασκευή την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να πραγματοποιήσει λειτουργία.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερτουγρούλ Γκιουνάι είπε ότι «υπάρχει μία προσπάθεια που πηγάζει από το εξωτερικό και στρέφεται εναντίον του διαθρησκευτικού διαλόγου. Με μία συγκέντρωση σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι η Αγία Σοφία προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα αυτή. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα το επιτρέψει. Εμείς προστατεύουμε την Αγία Σοφία σαν κόρη οφθαλμού,. Ένας ναός 1.500 ετών δεν είναι κατάλληλος για διαδήλωση φανατικών ομάδων».

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι πριν από λίγες μέρες «ομάδα μουσουλμάνων πολιτών διατύπωσε το αίτημα για μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού. Τους είπαμε ότι ο ναός επί 900 χρόνια λειτούργησε ως εκκλησία και 500 χρόνια ως τζαμί και ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ειδικά για μαζικές λειτουργίες. Οι πολίτες μας έδειξαν κατανόηση».

Ο Γκιουνάϊ σε σχετικές δηλώσεις που έκανε και στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk είπε ότι «η Αγία Σοφία είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος και πρέπει να υπηρετεί την ανθρωπότητα». «Δεν έχουμε δεχθεί κάποιο αίτημα» είπε ο Γκιουνάϊ σχετικά με την αυριανή λειτουργία τονίζοντας ότι «εξάλλου έχουν δηλώσει ότι δεν θα ζητήσουν άδεια, πράγμα που δείχνει ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι καλοπροαίρετη».

Διαβάστε επίσης:
Ξεκινάει το ταξίδι με προορισμό την Αγία Σοφία, 16 Σεπτεμβρίου 2010, 14:35

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173568&cid=5

Απογοητευμένοι οι στρατιωτικοί από πολιτικούς και στρατιωτική ηγεσία


Έρευνα της VPRC για τη μηνιαία επιθεώρηση Monthly Review δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για τη στάση των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, απέναντι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο, σε 750 αξιωματικούς και 676 υπαξιωματικούς.
Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μια εικόνα πλήρους απογοήτευσης εκ μέρους ανδρών και γυναικών.

Το 86% των στρατιωτικών κρίνει μη ικανοποιητική τη λειτουργία της πολιτικής ηγεσίας και το 82% έχει την ίδια άποψη για τη στρατιωτική ηγεσία.

Ως κυρίαρχα προβλήματα θεωρούνται τα οικονομικά και οι μεταθέσεις, με ένα συντριπτικό ποσοστό 90%. Επιπλέον, το 52% των αξιωματικών και το 65% των υπαξιωματικών δηλώνουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις την επόμενη πενταετία, το 44% των αξιωματικών και το 61% των υπαξιωματικών δεν θα συνιστούσαν στρατιωτική θητεία σε τρίτους.

Τέλος, το 56% των αξιωματικών και το 70% των υπαξιωματικών πιστεύουν ότι η κοινωνία στηρίζει λίγο ή καθόλου τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε σε μια περίοδο που ακόμη δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173577&cid=4

Συντριβή αεροσκάφους με απίστευτη κατάληξη...

Οι 15,000 θεατές μιας επίδειξης με αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, έμειναν άναυδοι, όταν είδαν ένα από αυτά με πιλότο τον 35χρονο πιλότος να καρφώνεται στον διάδρομο προσγείωσης...








Δείτε τη συγκλονιστική συνέχεια: http://clopyandpaste.blogspot.com/2010/09/blog-post_5523.html

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_1527.html
3ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
 «Σινέ-Κήπο»
8.30 μμ


16/9: «Το διπλανό κρεβάτι», του ΜΑΝΟΛΗ ΚΟΡΡΕ/ Αγ. Ιωάννης Ρέντη



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΡΕΝΤΗ «ΡΕΝΔΙΑ ΛΕΞΙΣ»
ΜΑΝΟΛΗ ΚΟΡΡΕ
«ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία  Παναγιώτης Ναρλής Σκηνικά-κοστούμια  Σπύρος Κωτσόπουλος Μουσική επιμέλεια  Γιάννης Δημητρίου Βοηθός σκηνοθέτη   Ειρήνη Ραψομανίκη Κατασκευή σκηνικών   Α. Παπαδόπουλος, Γ. Εμμανουηλίδης Φωτισμοί  Γιάννης Γκαγκάρας

ΔΙΑΝΟΜΗ
 Φάνης  Δημήτρης Σπίθας Θέμης  Κώστας Ζαγγογιάννης Παύλος  ασίλης Μουτσόπουλος Λεωνής  Σταύρος Μποτώνης Γιωργής  Μιχάλης Πεφάνης Σπόρος  Μάκης Μουτσόπουλος Γιατρός Γιάννης Δημητρίου Νοσοκόμα Α΄ Ελένη Κοσμίδου Μαρία  Άννα Λυμπεράτου Μάνα  Γκέλυ Αυγερινοπούλου, Εύα Υψηλάντη Νοσοκόμα Β΄  Ειρήνη Ραψομανίκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο συγγραφέας καταπιάνεται με τη νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα. Το έργο είναι μια φωτογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας. Γνωστά οικεία περιστατικά μέσα σε γνωστές συγκεκριμένες συνθήκες συμπεριφέρονται, ζουν και πεθαίνουν επαναλαμβάνοντας την καθημερινότητα. Μέσα από τον οικείο λόγο, τη σύγκρουση, τις αψιμαχίες, τις αγωνίες και τις ψευδαισθήσεις, ξεπηδάει η υποκρισία, η απανθρωπιά και η αθλιότητα του κοινωνικού συστήματος.



http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=76&Itemid=501

ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ 89 ΑΚΡΙΒΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εκτός νοσοκομείων χορηγούνται πλέον τα 89 «ακριβά» φάρμακα, τα οποία αφορούν σοβαρές νόσους, όπως ο καρκίνος, και χορηγούνται σε εξωτερικούς ασθενείς...
Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των λοιπών Ταμείων μπορούν να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα νοσοκομειακά σκευάσματα, χωρίς συμμετοχή, από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και τα ιδιωτικά φαρμακεία.


 Στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του Ιδρύματος. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η διάθεσή τους από τα φαρμακεία του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται στα κρατικά νοσοκομεία της περιοχής τους.


 Η απόφαση βάζει τέλος στην ταλαιπωρία που είχε προκαλέσει στους ασθενείς το προηγούμενο καθεστώς χορήγησης από τα δημόσια νοσοκομεία. Για να πάρουν το φάρμακό τους οι ασθενείς έπρεπε να απευθυνθούν αρχικά σε κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα και να περιμένουν στην ουρά, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.


 Αν το σκεύασμα δεν ήταν διαθέσιμο, ο νοσοκομειακός φαρμακοποιός σφράγιζε στη συνταγή την ένδειξη «στερείται» και ο ασθενής μπορούσε πλέον να απευθυνθεί σε άλλο νοσοκομείο ή σε φαρμακείο.


 Στόχος του μέτρου ήταν να περιοριστεί η δαπάνη, καθώς τα εν λόγω σκευάσματα είναι πολύ υψηλού κόστους. Τα συναρμόδια υπουργεία βρήκαν τη «χρυσή τομή», μειώνοντας το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών.


 Τα «ακριβά» φάρμακα διατίθενται από τις φαρμακαποθήκες στη νοσοκομειακή τιμή προσαυξημένη κατά 2,5% και από τα φαρμακεία με επιπλέον προσαύξηση 18% (κέρδος φαρμακοποιού). 

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/89.html

Πρόγνωση καιρού...

Από το http://www.24gr.blogspot.com/

 

 

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8333.html

 

Μοντέλο με 12αποντα «σαβουρώθηκε» στην πασαρέλα
Η δουλειά θέλει θυσίες λέει μια λαϊκή ρήση και το μοντέλο στην επίδειξη της Μπέτσι Τζόνσον δέχθηκε να ανέβει με τα 12άποντα πάνω σε πατίνι. Τι το ήθελε η έρμη; Φυσικά και έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα, που θα την θυμάται για πολλά χρόνια ακόμα!

Το θέμα της κολεξιόν ήταν εμπνευσμένο από τους ποδηλάτες. Τι σχέση έχει αυτό με το skate; Ρωτήστε την κα. Τζόνσον, αν και μάλλον θα σας απαντήσει ότι... έχουν και τα δύο ρόδες.

Οι δημιουργίες ήταν σε έντονα χρώματα και ως αξεσουάρ χρησιμοποιήθηκαν ρόδες, αλυσίδες και... λουκέτα!

Το μοντέλο έβαλε το ένδυμα και τα 12άποντα, ανέβηκε στο πατίνι και... έφυγε -κυριολεκτικά!

Το τακούνι έσπασε, το μισό παπούτσι ξεκόλλησε και η κοπέλα βρέθηκε φαρδιά - πλατιά στην πασαρέλα...

Πάντως, έφυγε με το κεφάλι ψηλά... και με το μισό παπούτσι στο χέρι!

http://www.star.gr/index.php?ID=hot_of_the_day&Rec_ID=60194
Τραγική η κατάσταση των νέων στην Ελλάδα
Στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των Ελλήνων πτυχιούχων Πανεπιστημίου και στη μεγάλη διάθεσή τους να μεταναστεύσουν επικεντρώνουν την ανταπόκρισή τους από την Αθήνα οι New York Times για να δείξουν τις «δύσκολες στιγμές» που περνά η χώρα.

Στην ανταπόκριση τονίζεται ότι η αγορά εργασίας δεν μπορεί να απορροφήσει τους αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών και υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση «έχει επιδεινωθεί» από την οικονομική κρίση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ανεργία στους νέους μεταξύ 15 και 24 χρονών βρίσκεται στο 29,8 %, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (20%).

Υπογραμμίζονται παράλληλα οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους επιχειρηματίες να προσλάβουν νέους, μειώνοντας τον κατώτατο μισθό στα 590 ευρώ και προσφέροντας κρατικές επιδοτήσεις. Προσπάθειες ωστόσο, που μάλλον δεν βρίσκουν ανταπόκριση, απ ότι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει.

Η εφημερίδα εκτιμά τέλος ότι οι νέοι στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να ψάχνουν ευκαιρίες να μεταναστεύσουν και αυτό θα έχει ως συνέπεια τη  «διαρροή εγκεφάλων». Αναφέρει επίσης ότι το φαινόμενο δεν θα σταματήσει μέχρι αντιμετωπιστούν οι «δομικές ατέλειες» του ελληνικού συστήματος και να περάσει η χώρα στην ανάπτυξη.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60213
Από κόσκινο η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων
Από κόσκινο θα περνάει στο εξής η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να αποφεύγεται η διακίνηση «μαύρου χρήματος» και η απόκρυψη εισοδήματος.

Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών μετά την απογραφή του Δημοσίου αναλαμβάνει καθήκοντα ελεγκτή από τον προσεχή Οκτώβριο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Επίσης, τίθεται σε ισχύ κανόνας που προβλέπει ότι το σύνολο των πρόσθετων αμοιβών σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τον βασικό μισθό.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς μπαίνει τέλος σε κόλπα, όπως πλασματικές υπερωρίες, έξοδα κίνησης - «μαϊμού» και άλλα τραγελαφικά που κατά καιρούς έχουν ακουστεί.

http://www.star.gr/index.php?ID=economy&Rec_ID=60220

Ιδιωτικές πτήσεις στο… διάστημα


Tαξίδια στο διάστημα θα εκτελούνται σε λίγο καιρό με το διαστημικό σκάφος CST-100, το οποίο κατασκευάζει η Boeing για τη ΝΑSΑ.

Το CST-100 μπορεί να μεταφέρει επτά επιβάτες και να πετάει σε χαμηλή τροχιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Βoeing, το διαστημικό σκάφος θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει ως το 2015.

Η εταιρεία Space Adventure, η οποία εδρεύει στη Βιρτζίνια, έχει κλείσει θέσεις για επτά άτομα που θα συμμετάσχουν σε οκτώ αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η καθεμία έναντι εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως με ρωσικά διαστημικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί η τιμή του εισητηρίου…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173435&cid=5

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

"The dream may have been over but the race was not." "Heroes don't always get the medals" A must-see video!!!
 
 
http://www.facebook.com/stivozgr

 
 
 

16-22 Σεπτεμβρίου 2010: «Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα»


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) αποτελεί μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης.......

Κινητοποιεί τις πόλεις της Ευρώπης να αναδείξουν αυτές τις χρήσεις και να επενδύσουν στις απαραίτητες αλλαγές στις υποδομές.

Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα της ποιότητα της αστικής ζωής.

Συγκεκριμένα προβλέπει την: α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του αυτοκινήτου, β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση
και γ) προβολή της πόλης σε διαφορετικές συνθήκες, ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις πολιτικές μετακίνησης και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης είναι μία εβδομάδα αφιερωμένη στην προσπάθεια προώθησης τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μαζί με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, ( ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ), το Δήμο Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις, τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, τη ΜΚΟ Επιβάτης, το Ecocity, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, οργανώνουν δράσεις σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, που κορυφώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα δοθεί στο κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Με σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα», φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1.468 πόλεις.

Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια. Ακολουθούν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης:

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010
Εκδηλώσεις στην οδό Πανεπιστημίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 και στην πλατεία Συντάγματος από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 για τα παιδιά και όσους αισθάνονται σαν παιδιά.

Για την διευκόλυνση της πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στο Σύνταγμα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του μετρό, του τραμ και κεντρικών γραμμών λεωφορείων και τρόλλεϋ.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με τις μουσικές της και τα τραπεζάκια των καφέ θα «βγουν» στο δρόμο για να σας δροσίσουν.

1) Για τα παιδιά

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχουν ετοιμάσει μια σειρά από δραστηριότητες για ένα αξέχαστο Σάββατο πρωί στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Το Ι.Ο.ΑΣ. θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με τίτλο «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» για τα παιδιά του Δημοτικού, θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HEROES, που αφορά στην υιοθέτηση προτύπων σωστής συμπεριφοράς για τους νέους με έμφαση στις συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ στην οδήγηση, Έκθεση Αφίσας με θέμα «Συμπεριφορά στο δρόμο» και θα διανείμει υλικό για τη «Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό».

Οι δραστηριότητες του Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων περιλαμβάνουν δημιουργικά παιχνίδια που στοχεύουν στην ενημέρωση των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη χρήση των μέσων μεταφοράς.

Λίγο πιο πέρα από την Πανεπιστημίου, στην πλατεία Συντάγματος και από τις 10 το πρωί σας περιμένει ο ΟΡ.ΟΔ.Α. (Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας) του Δήμου Αθηναίων που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το ΙΜΕΤ, τον ΣΕΣ και την Quality & Safety ένα πρόγραμμα για παιδιά και νέους με προσομοιωτές οδήγησης και ανατροπής αυτοκινήτου, καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μέσω του παιχνιδιού. Επίσης θα υπάρχουν δώρα, αλλά και ξυλοπόδαροι, μουσικές και άλλες εκπλήξεις.

Τέλος, τα ΗΛΠΑΠ θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους «Με λύση για την πόλη» που αφορά στην εξοικείωση των παιδιών του δημοτικού με τις αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα τα τρόλλεϋ.

2) Για τους φίλους του ποδηλάτου

Η ΤΡΑΜ ΑΕ, ο Δήμος Ν. Ερυθραίας και το ΜBIKE σχεδίασαν για σας show με ποδήλατα, παιχνίδια δεξιοτεχνίας θα έχουν πολλά- πολλά ποδήλατα προς διάθεση για να δοκιμάσετε τις ποδηλατικές σας ικανότητες και να πάρετε και το δωράκι σας.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, όλη την ημέρα επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ.

3) Για όσους αγαπούν την ιστορία και τον Ηλεκτρικό

Στον Πειραιά στο Μουσείο των ΗΣΑΠ που βρίσκεται μέσα στο σταθμό θα σας περιμένουν συνταξιούχοι εργαζόμενοι της Εταιρείας για να σας ξεναγήσουν με χαρά και υπερηφάνεια στην ιστορία του τρίτου αστικού σιδηροδρόμου στον κόσμο μετά το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

4) Για όσους θέλουν να αλλάξουν συνήθειες

Σε δύο τροχοφόρα περίπτερα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις υπηρεσίες των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Θα μπορείτε επίσης να πάρετε πληροφορίες για να συμμετέχετε στην κλήρωση του ΟΑΣΑ με έπαθλο δωρεάν μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

5) Για όσους προσέχουν και το περιβάλλον, αλλά και την τσέπη τους

Όλη την ημέρα μετακινηθείτε με τα δημόσια μέσα μετακίνησης μόνο με �1 και για όσους είναι μικροί ή μεγάλοι με �0.50.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης (16-22 Σεπτεμβρίου 2010)
* Επισκεφθείτε την Έκθεση του ECOMOBILITY στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και εμπνευστείτε από τα έργα των παιδιών. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 14/11/2010.
* Επισκεφθείτε το Μουσείο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας (ΗΣΑΠ) στο σταθμό του Πειραιά.
* Μάθετε για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας από τα περίπτερα των ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ στο Σύνταγμα (απέναντι από τη Βουλή).
* Το απόγευμα της Τετάρτης 22/9/2010 και ώρα 17:00 κάντε μια βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε επιβάτες ΜΜΜ που οργανώνει η ΤΡΑΜ Α.Ε., προωθώντας τη συνδυασμένη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτου. Καλές διαδρομές με τραμ και ποδήλατο ασφαλώς!
* Και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το BIKE FESTIVAL στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100) που θα υποδέχεται τους φίλους του ποδηλάτου από την Παρασκευή 17/9 μέχρι την Κυριακή 19/9.
Πάντα να θυμάστε: Οι Αστικές Συγκοινωνίες, το περπάτημα, το ποδήλατο μας βοηθούν να ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ και να ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Διοργανωτές Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης: ΥΠΥΜΕΔ, ΥΠΕΚΑ, ΟΑΣΑ, ΔΑΑ Δήμος Αθηναίων, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Με την Υποστήριξη: ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ(ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ)ΕΑΧΑ, ΟΡΣΑ, ΟΡΟΔΑ, ECOCITY,ΣΕΣ, Ι.Ο.ΑΣ., ΕΠΙΒΑΤΗΣ, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων


blogspot.com
http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/16-22-2010.html

Προτεραιότητα πρώτη:ανοιχτό σχολείο


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ
Οι επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου σαφώς και αποτελούν μία κρίσιμη πολιτική διεργασία. Οχι, όμως, όπως παραπλανητικά κάποιοι προτάσσουν επειδή επέρχεται η δημοψηφισματική κρίση «της πολιτικής του μνημονίου», αλλά επειδή διακυβεύεται κάτι πολύ σημαντικότερο.
Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το εύρος της παρέμβασης των νέων Δομών, η δυνατότητα εκμετάλλευσης παρεχόμενων πόρων για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και η δόμηση των απαραίτητων συνεργειών βελτίωσης της ζωής μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στην παραπάνω λογική, βασική προτεραιότητα των νέων αυτοδιοικητικών δομών πρέπει να αποτελεί η ανάδειξη και η ενίσχυση του θεσμού του «ανοιχτού σχολείου».
Ο όρος «ανοιχτό σχολείο» δεν είναι καινούργιος, ως εδώ και χρόνια δοκιμασμένος στις ΗΠΑ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία σημαίνει ουσιαστικός ρόλος και βήμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης της σχολικής ζωής, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην οικογένεια, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Σημαίνει δημιουργία μίας τοπικής κοινότητας, που προσφέρει στο μαθητή την ασφάλεια, τη στήριξη, την επιβράβευση, συνδράμει στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Είναι χώρος μάθησης, έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας για ολόκληρη τη γειτονιά, για όλους.
Η αλλαγή του διοικητικού χάρτη αποτελεί ευκαιρία για την πραγμάτωση του ανοιχτού σχολείου· η τοπική αυτοδιοίκηση με νέες, διευρυμένες αρμοδιότητες αναλαμβάνει τη σύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες, εκπονώντας μεταξύ άλλων προγράμματα διά βίου μάθησης, ανοίγοντας το χώρο του σχολείου σε χρήσεις κοινής ωφέλειας και εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος, συνδράμοντας στη διοίκηση και την παιδαγωγική καθοδήγηση.
Ευθύνη κάθε δημοτικής αρχής είναι, από το νέο έτος, να διαβουλευτεί με την τοπική κοινωνία και να δημιουργήσει τις καταλληλότερες συνθήκες για να υποδεχτεί και να θεμελιώσει το νέο σχολείο, το σχολείο εκείνο που θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες του σε όλους, ως μία θερμοκοιτίδα προσφοράς προς όλους.
Και αυτό αναδεικνύεται ως ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές. Η συμμετοχή και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στις δυνάμεις αυτές, που αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες αναπτυξιακής προοπτικής, εμπιστοσύνη που θα σημάνει την προοπτική επίλυσης ζητημάτων και κυρίως τη δημιουργία ευκαιριών καλύτερης ζωής για όλους.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=36&artid=58283

Κέρδος 8% στα τσιγάρα ζητούν οι περιπτερούχοι !


Με επιστολή τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης !
Να επανέλθει η κερδοφορία των τσιγάρων στο 8%, αντί για 2,5% που ισχύει σήμερα, ζητεί ......με ανοιχτή επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η Ένωση Καταστημάτων Ψιλικών-Καπνοπωλών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Κεντρικής Μακεδονίας. Οι περιπτερούχοι, σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", σημειώνουν πως λόγω της υψηλής φορολογίας και της μείωσης των ποσοστών κερδοφορίας στα βιομηχανοποιημένα καπνά, δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και πολλές επιχειρήσεις κλείνουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι περιπτερούχοι, ένα ψιλικατζίδικο ή περίπτερο που το 2009 έκανε ημερήσιο τζίρο 800,00 ευρώ σήμερα πλέον κάνει κάτω από 640,00 ευρώ.

newsmessinia.blogspot

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/8_15.html

Η σχέση Πολιτείας - πολιτών...

Του Δημήτρη Κ. Σαρρή
( πρ. νομάρχη Ηρακλείου )  

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ
Αποτελεί διαχρονικό στόχο, όλων των Κυβερνήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, η ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, μία Διοίκηση με περιεχόμενο, πιο κοντά στον Πολίτη και τις ανάγκες του, τον οποίο έχει κληθεί να υπηρετεί. Μία Διοίκηση στελεχωμένη με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, που θα το χαρακτηρίζει η εξειδίκευση, η πρωτοβουλία, η συλλογική δράση, η επαγγελματική ευσυνειδησία, που θα διασφαλίζει προσπελάσιμους διαύλους επικοινωνίας με τον Πολίτη.
Είναι όμως γεγονός ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει ταυτιστεί, από την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους, με τον συγκεντρωτισμό, την αυταρχικότητα, τη γραφειοκρατία και ενίοτε τη...
 διαφθορά. Πολλά είναι τα παραδείγματα δημοσίων υπαλλήλων - με πολλές φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα- οι οποίοι από υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών, έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους μανδαρίνους και δυνάστες του ανυπεράσπιστου πολίτη.
Η Δημοκρατική παράταξη, ως Κυβέρνηση της δεκαετίας του '80 και '90 και των αρχών του 2000 επέτυχε σημαντικά βήματα επανασχεδιασμού ενός σύγχρονου κράτους του σήμερα και του αύριο, ανασχεδιάζοντας την Δημόσια Διοίκηση.
Καταβλήθηκε, τότε, σημαντική προσπάθεια με στόχο το Κράτος να μετασχηματιστεί σε επιτελικό όργανο χάραξης Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, ενώ το μεγάλο βάρος της διαχείρισης των βασικών προγραμμάτων οργάνωσης & ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών να αναληφθεί από την αιρετή Αυτοδιοίκηση.
Η όλη αυτή Μεταρρύθμιση με στόχο την νέα δομή του κράτους, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης ,«πάγωσε» αν δεν πισωγύρισε, με την ανάληψη της εξουσίας το 2004, από την λαίλαπα της νέας διακυβέρνησης Καραμανλή, ενώ το νέο διεθνές και συνεχώς μετεξελισσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον μεταβάλλετο και απαιτούσε ένα, αντίστοιχης δυναμικής, σύγχρονο κράτος.
Απαιτούνται λοιπόν, πλέον, νέες στρατηγικές και πρακτικές προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα. Η χώρα μας βρίσκεται ήδη για μια δεκαετία και πλέον στον σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ με τις θυσίες του ελληνικού λαού, θέτοντας το φιλόδοξο στόχο σύγκλισης της οικονομίας μας με εκείνες των ευρωπαϊκών εταίρων με κοινωνική συνοχή.
Δυστυχώς ο σημερινός απολογισμός είναι απογοητευτικός.
Η χώρα μας βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση ,βρίσκεται ήδη στην θηλιά του ΔΝΤ και έχουμε καταφύγει στην .αρωγή των εταίρων μας της Ε.Ε. ,για να αποφύγουμε την χρεοκοπία.
Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο γεγονός ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν άλλαξε επαρκώς προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και της ενίσχυσης των θεσμών της αποκέντρωσης και της συμμετοχής των πολιτών. Καμία, βέβαια, πρόοδος δεν μπορεί να επιτευχθεί αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν αφομοιώσουν τη σύγχρονη λογική της ανάπτυξης και τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται γι' αυτό. Αν δεν γίνει αυτό, μπορεί οι πολίτες από άγνοια και από φόβο του καινούριου να αντιδράσουν συντηρητικά και να ακυρώσουν τις σύγχρονες εξελίξεις, γυρνώντας τη χώρα στο παρελθόν.
Καθήκον μας, λοιπόν, είναι να δημιουργήσουμε την κοινωνία των ενεργών συμμέτοχων πολιτών. Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών δημιουργεί διεθνώς μία νέα κοινωνία, εκείνη της πληροφορίας με νέα δεδομένα, νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα ζωής.
Βασικός στόχος της συνολικής στρατηγικής για την κοινωνία της πληροφορίας που βασίζεται στις αρχές των ίσων ευκαιριών, της διαφύλαξης των ατομικών ελευθεριών και της άνθισης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους και η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη και προς τις επιχειρήσεις.
Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της νέας Κυβέρνησης της 4ης του Οκτώβρη 2009 είναι η αποκέντρωση των Κρατικών Υπηρεσιών και η άσκηση των κρατικών λειτουργιών όχι πια από το Αθηνοκεντρικό κράτος, αλλά από την ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) που θα διαχειρίζεται την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με αντιγραφειοκρατικό τρόπο Διοίκησης, αλλά και υπηρετώντας τον πολίτη, δίνοντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του.
Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ πρέπει με όραμα, σχέδιο και δράση να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, και να δομήσει παράλληλα ένα ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ,κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες που επιβάλλει το ασφυκτικό πλαίσιο του ΔΝΤ και προγράμματος σταθερότητας,.
- Στον τομέα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το νέο κοινωνικό κράτος θα πρέπει να προσφέρει δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση, που θα προάγει την κριτική & δημιουργική σκέψη, που αποτελεί προϋπόθεση για την δημιουργία ελευθέρων πολιτών.
- Στον τομέα της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, το νέο κοινωνικό κράτος θα πρέπει να διασφαλίσει αξιοπρεπή δουλειά για όλους με χρηματοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων για την διευκόλυνση της εισόδου στην αγορά εργασίας, θέσπιση ενιαίου δίκαιου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού και σύνδεση του με πολιτικές που θα εντάσσουν τον άνεργο στην αγορά εργασίας.
- Στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, το νέο κοινωνικό κράτος πρέπει να εμπεδώσει σε κάθε πολίτη ένα πραγματικό αίσθημα ασφάλειας σε θέματα ζωής με κατοχύρωση ενός δωρεάν αποτελεσματικού συστήματος υγείας με παράλληλη στήριξη των προνοιακών δομών.
- Στον τομέα του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, με σεβασμό στην διαχείριση των πόρων και των αποθεματικών των ταμείων, το νέο κοινωνικό κράτος θα αναλάβει πλήρως τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, κατοχυρώνοντας ένα κοινωνικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα εγγυάται όλα τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.
Όλες οι παραπάνω προτεραιότητες, προϋποθέτουν βέβαια ένα διαφορετικό από το σημερινό κράτος που να εμπνέει, επιτέλους, εμπιστοσύνη του απλού πολίτη σε αυτό. Ένα κράτος επιτελικό που σχεδιάζει, υλοποιεί και ελέγχει και διαθέτει την βούληση να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών του.
Για την επανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης απαιτούνται ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ μεταξύ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΗ που είναι:
Α. Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Η διαφάνεια πρέπει να γίνει ζωτική αρχή λειτουργίας του νέου κράτους παντού με παράλληλη ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ενίσχυση της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ αλλά και του ελεγκτικού έργου του Ελληνικού Κοινοβουλίου . (Ο Ν. 2190 - Νόμος Πεπονή περί αντικειμενικών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα υπήρξε η μεγαλύτερη εκσυγχρονιστική παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια και τα κοινωνικά κριτήρια κατίσχυσαν σε βάρος των διακρίσεων που χώριζαν την κοινωνία σε «ημετέρους πατρικίους» και «αντιπάλους πληβείους». Ο Νόμος, βέβαια, αυτός φαλκιδεύθηκε ,κατά καιρούς ,από τις εξουσίες ,γεγονός που πρέπει να αποκλεισθεί ,παντελώς ,στο μέλλον.
Β. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ: Η αξιοκρατία αποτελεί ένα άπιαστο διαχρονικό στόχο από την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους. «Ο Μπάρμπας στην Κορώνη» ζεί και βασιλεύει περίπου δύο αιώνες μέχρι σήμερα. Πρέπει να τεθεί πλέον τέρμα στην τριτοκοσμική αυτή λογική. Η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να στελεχώνεται από ικανούς και άξιους λειτουργούς και όχι από ευνοούμενους του συστήματος «ημέτερους».
Είναι απαράδεκτο να προκηρύσσεται η πλήρωση μίας δημόσιας θέσης ,να προσέρχονται πολλοί υποψήφιοι με αξιόλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ,και τελικά να επιλέγεται κάποιος κομματικός ευνοούμενος με τα ολιγότερα η καθόλου προσόντα.Μια τέτοια πρακτική δυναμιτίζει κάθε έννοια αξιοπιστίας του κράτους, με όλες τις δυσμενείς συνακόλουθες επιπτώσεις.
Γ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Ο έλεγχος, η αξιολόγηση και οι κυρώσεις πρέπει να είναι τα κρίσιμα εργαλεία για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων του πολίτη και την προστασία των δικαιωμάτων του στην εργασία, στην μόρφωση, στην υγεία & πρόνοια, στην ασφάλιση του και στην ποιότητα ζωής. Ο έλεγχος αν δεν συνοδεύεται από αυστηρές κυρώσεις ,εφόσον βέβαια διαπιστωθεί παραβίαση του νόμου ,οδηγεί στην αποθράσυνση των κάθε λογής επίδοξων καταπατητών της νομιμότητας.
Δ. ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Η εποπτεία και αξιολόγηση όλων των επιχειρήσεων του Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός που οδεύει το δημόσιο χρήμα και οι φόροι τους οποίους πληρώνει. Ο έλεγχος, βέβαια, αυτός και η εποπτεία θα περιλαμβάνει πρωταρχικά την Κυβέρνηση, τους Υπουργούς της, αλλά και όλους τους Δημόσιους λειτουργούς της, με αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ,με ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο ΠΟΘΕΝ.
Ε. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ:
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης , είναι μία επανάσταση στην δομή & λειτουργία του κράτους που δεν θα εξαντλείται στον αριθμό και στα όρια των νέων ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ αλλά με την θέσπιση της ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, κάνει πράξη την αποκέντρωση προς όφελος της Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά και των πολιτών της «ξεχασμένης» Ελλάδας με παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών από την μείωση ,περί του 50%, του προσωπικού, πολιτικού και υπηρεσιακού, των νέων αυτοδιοικητικών οργανισμών.
Το όλο εγχείρημα, βέβαια, της μετατροπής της Δημόσιας Διοίκησης από δυνάστη σε υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος στην υπηρεσία των πολιτών, γνωρίζουμε ότι είναι στόχος δύσκολος.
Όμως, αποτελεί το ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ της Κυβέρνησης που καλείται να το υλοποιήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της, κάτω από πρωτόγνωρες αντίξοες οικονομικές συνθήκες ,με σύμμαχο την κοινωνία η οποία αν και δοκιμάζεται σκληρά υπομένει , καθότι γνωρίζει ότι η εξυπηρέτηση του τεράστιου δημόσιου χρέους και του ελλείμματος δεν αφήνει περιθώρια μεγαλύτερης άνεσης αν δεν θέλουμε να χρεοκοπήσουμε και τυπικά.
Πρέπει να πιστέψουμε στο μέλλον μας, πολιτεία και πολίτες , γιατί το κρατάμε στα χέρια μας ,αφού προηγουμένως αποκατασταθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη τους ,που έχει σοβαρά διαταραχθεί κύρια από εγκληματικές πράξεις η παραλείψεις των πολιτικών ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος ,μόνο όταν τιμωρηθούν παραδειγματικά οι επίορκοι ,όσο ψηλά και αν βρίσκονται. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2635.html

Θα συνεχίσει το ράλι του ο χρυσός



Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός και διαπραγματεύθηκε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω έντονης ζήτησης για εξασφάλιση έναντι της αναστάτωσης στις οικονομίες και τις αγορές παγκοσμίως. Ράλι στα υψηλότερα επίπεδα 30 μηνών έκανε το ασήμι.
Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,2% φθάνοντας στα 1.270,60 δολ. η ουγγιά πριν διαπραγματευθεί στα 1.269,80 δολ. στις 11:53 π.μ. ώρα Μελβούρνης. Το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε χθες τα επίπεδα ρεκόρ των 1.274,95 δολαρίων. Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,3% φθάνοντας στα 20,535 δολ. η ουγγιά, διευρύνοντας την άνοδο αυτής της εβδομάδας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2008.
Ο χρυσός οδεύει να σημειώσει δέκατη συνεχόμενη ετήσια άνοδο και φέτος έχει αναρριχηθεί 16% εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας. Ανοδικά κινήθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα και το δολάριο υποχώρησε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του γιέν   εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve θα αγοράσει ομόλογα αξίας έως 1 τρισ. δολ. για να στηρίξει την οικονομία.
Το πολύτιμο μέταλλο ενδέχεται να αναρριχηθεί προς τα 1.350 δολ. η ουγγιά φέτος καθώς η ζήτηση για επενδύσεις υπερβαίνει τη φυσική ζήτηση για κοσμήματα για δεύτερο έτος, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της εταιρείας ερευνών με έδρα το Λονδίνο, GMFS.
H Federal Reserve και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησαν αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στα χαμηλότερα παρά ποτέ επίπεδα προκειμένου να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.
Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ, μετά τη χθεσινή του υποχώρησε έως 1,1%.
Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.270 δολ. η ουγγιά στο Comex στη Νέα Υόρκη μετά την αναρρίχησή του χθες στα επίπεδα ρεκόρ των 1.276,50 δολαρίων.
Οι τιμές σποτ του χρυσού ενδέχεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο εάν οι τιμές διατηρηθούν πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουνίου, γύρω στα 1.265 δολ. η ουγγιά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Commodity Broking Services Pty στο Σύδνεϋ, Τζόναθαν Μπάρατ.
Η πλατίνα σημείωσε άνοδο έως 0,7% φθάνοντας στα 1.604,38 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Αυγούστου, πριν διαπραγματευθεί στα 1.593,50 δολ. η ουγγιά. Το μέταλλο χθες σημείωσε άνοδο έως 2,6%. Απώλειες 0,7% σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 549 δολ. η ουγγιά, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα σε ποσοστό 0,5% φθάνοντας στα 555,25 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Απριλίου.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1867228

Χιλή: Πατέρας έγινε ένας από τους 33 μεταλλωρύχους


Ένας από τους παγιδευμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους ο 29χρονος Αριέλ Τικόνα έγινε απόψε πατέρας της μικρούλας "Εσπεράντζα" - Ελπίδας, ωστόσο πρέπει να περιμένει αρκετές εβδομάδες μέχρι να μπορέσει να την πάρει στην αγκαλιά του, όταν ολοκληρωθεί η διάσωση του ιδίου και των 32 συντρόφων του.
Η σύζυγος του Τικόνα Ελίζαμπεθ Σεγκόβια έδωσε στο νεογέννητο κοριτσάκι το όνομα από τον καταυλισμό διάσωσης -Camp Hope- που έχει στηθεί στην περιοχή του ορυχείου εδώ και πέντε εβδομάδες. Η Ελίζαμπεθ θα στείλει στο σύζυγό της ένα βίντεο με τη γέννηση της Ελπίδας, μέσα από το σωλήνα τροφοδοσίας που μπορεί να χαρακτηριστεί ο "ομφάλιος λώρος" που κρατά τους μεταλλωρύχους στη ζωή.
" Μπόρεσα και το αντιμετώπισα μόνη μου αλλά με τη βοήθεια των επιστολών του έμεινα ήρεμη", δήλωσε η σύζυγος του Τικόνα .
Το μωρό γεννήθηκε στις 19.20 ώρα Ελλάδας και έχει βάρος 3,05 κιλά.Το ζευγάρι έχει ακόμη δύο παιδιά.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1867211

Απειλούν με κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί


Σε διαμαρτυρία με λουκέτο στα φαρμακεία για τις μη καταβληθείσες οφειλές, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία, προσανατολίζονται από την 1η Οκτωβρίου οι φαρμακοποιοί του Νομού Αττικής.

Μόνο ο ΟΠΑΔ αυτή τη στιγμή οφείλει προς τα 4.000 φαρμακεία της Αττικής ένα ποσό που ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί γιατί ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι δύο από τις συνολικά επτά δόσεις για την τακτοποίηση των οφειλών, όπως είχε υποσχεθεί η πρώην πλέον υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ότι θα συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, ζητώντας ενημέρωση για το θέμα μέχρι την προσεχή Παρασκευή.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173108&cid=4

Τη γλίτωσε στο… παρά πέντε!


Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε γίνει θεατές κάποιας άτυχης στιγμής ανθρώπων που εκτίθενται στα φώτα της δημοσιότητας.

Η Eva Mendes τη γλίτωσε παρά τρίχα όταν βρέθηκε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «The Other Guys» στο Λονδίνο.



Η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει ένα εντυπωσιακό πράσινο φόρεμα, χωρίς ωστόσο να υπολογίσει τον αέρα.

Όταν πάτησε το πόδι της στο κόκκινο χαλί άρχισε να φυσά δυνατά, αλλά η όμορφη Eva προνόησε αφού φρόντισε να κρατά το φόρεμά της καθ’ όλη τη διάρκεια που υπέγραφε αυτόγραφε και φωτογραφιζόταν με τους θαυμαστές της.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173088&cid=11

Ρία - Ηλίας: Επανασύνδεση στην Αρμάτα


Σε ένα από τα σκάφη που είχαν δέσει το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι των Σπετσών για την ''Αρμάτα'', επέβαιναν ο Ηλίας Πανταζόπουλος και η Ρία Αντωνίου. Ο μάνατζερ και το sexy μοντέλο μαζί με την παρέα τους δειπνούσαν στο σκάφος, αδιαφορώντας για τα σχόλια των περαστικών.

Μπορεί πριν από τέσσερις μήνες η Ρία και ο Ηλίας να έριξαν αυλαία στη σχέση τους, όμως από ό,τι φαίνεται, δεν άντεξαν και πολύ χωριστά.

Πρόσφατα, έπειτα από πολλή συζήτηση, έγινε η επανασύνδεση του ζευγαριού.

Πηγή: Espresso 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=173132&cid=11
Το σημερινό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ
Με άλλους οκτώ αγώνες συνεχίζεται το πρόγραμμα της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τετάρτης.

Για τον πέμπτο όμιλο, στο Μόναχο η Μπάγερν φιλοξενεί την ιταλική Ρόμα ενώ στο Βέλγιο η Κλουζ αντιμετωπίζει την ελβετική Βασιλεία.

Για τον έκτο όμιλο στην Γαλλία η Μαρσέιγ θα παίξει με την Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ η Ζιλίνα θα φιλοξενήσει την Τσέλσι.

Για τον έβδομο όμιλο, στην Μαδρίτη η Ρεάλ θα φιλοξενήσει τον Άγιαξ της Ολλανδίας, ενώ στο Μιλάνο η Μίλαν του Μπερλουσκόνι θα παίξει με την γαλλική Οσέρ.

Για τον όγδοο όμιλο, η αγγλική Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Μπράγκα ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ την Παρτίζαν Βελιγραδίου.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=60048
Στη φυλακή ο Τζορτζ Μάικλ
Σε φυλάκιση οκτώ εβδομάδων καταδικάστηκε ο βρετανός τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στο βόρειο Λονδίνο, ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια κάνναβης.

Ο διάσημος τραγουδιστής είχε χάσει τότε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και …πέρασε μέσα από την βιτρίνα ενός καταστήματος, ενώ στη δίκη που έγινε τον Αύγουστο παραδέχθηκε ότι είχε στην κατοχή του κάνναβη και ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο Τζορτζ Μάικλ είχε απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές για θέματα ναρκωτικών και το 2007 του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης επειδή οδηγούσε και πάλι πιωμένος.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60038
15 στους 16 βιαστές παραμένουν ελεύθεροι

Ο βιασμός είναι ένα από τα εγκλήματα που τιμωρούνται λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με στοιχεία του FBI. «15 βιαστές στους 16 παραμένουν ελεύθεροι» τόνισε το Εθνικό Δίκτυο για το Βιασμό, την Κακοποίηση και την Αιμομιξία σε συζήτηση που οργανώθηκε στο Κογκρέσο το βράδυ της Τρίτης.

Στην λίστα του FBI, ο βιασμός είναι το πιο σοβαρό έγκλημα μετά από τον φόνο.  Μόνο το 2009 στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 88.097 περιπτώσεις βιασμού, αν και τα θύματα και οι αστυνομικοί που ρωτήθηκαν από το Κογκρέσο δήλωσαν ότι ο αριθμός είναι πλασματικός, αφού εξακολουθεί να είναι ένα από τα εγκλήματα που καταγγέλλεται λιγότερο στην χώρα.

«Εκτιμάται, με τρόπο εμπειρικό ότι στην αστυνομία αναφέρεται όχι περισσότερο από το 15% με 20% των περιπτώσεων» σημείωσε ο Μισέλ Ντέμπσεϊ, καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βιλανόβα, κατά την διάρκεια ακρόασης στην δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας. Μάλιστα, έρευνα αναφέρει ότι μία γυναίκα στις έξι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της ζωής της στις ΗΠΑ, ενώ τα μισά θύματα είναι κάτω των 18 ετών.

Πέρα όμως από το γεγονός ότι δεν καταγγέλλεται, γεγονός είναι επίσης ότι ο βιασμός δεν τιμωρείται. Μόνο το 5% των βιαστών κρίνονται ένοχοι και μόλις το 3% φυλακίζεται, όπως αποκάλυψε η Ελέανορ Σμιλ, πρόεδρος του Ιδρύματος Φεμινιστικής Πλειοψηφίας...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=60042

ΕΚΤΟΣ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ 250.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Από:Τα Νέα online


Σε σημαντικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) προχωρεί η κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο που προβλέπει πως η λίστα των εν λόγω επαγγελμάτων θα καλύπτει μέχρι και το 10% του εργατικού δυναμικού...
 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αυτό σημαίνει ότι 250.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανατροπές, τόσο στα μισθολογικά όσο και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με δεδομένη και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου, ο οποίος καθιστά απαγορευτική την έξοδο στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας. Σταδιακά τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται, ώστε το 2017 η συνταξιοδότηση να γίνεται με 35ετία στο 60ό έτος της ηλικίας (ή το 58ο έτος για μειωμένη). 


 Η νέα λίστα με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2011. Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά θα επέλθει αύξηση των ορίων ηλικίας κατά μία πενταετία. Οι πόρτες εξόδου θα κλείσουν για όσους είναι κάτω των 65 ετών ή εναλλακτικά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος και 40 έτη ασφάλισης.


 Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνονται :


 -Η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για την οικονομική κατάσταση των επικουρικών ταμείων με προοπτική τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που χορηγούν τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως προβλέπεται και στο Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή καλείται να κάνει μελέτες για την οικονομική βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων, τα οποία καλύπτουν 700.000 ασφαλισμένους. Το ύψος των συντάξεων θα είναι ανάλογο με την οικονομική βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου, με αποτέλεσμα εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία να κινδυνεύουν. Κι αυτό γιατί όσα Ταμεία δεν είναι οικονομικά βιώσιμα, θα πρέπει να περικόψουν τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα πέσουν ακόμα και κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.


 -Πρόσθετα έσοδα υπολογίζουν να εισπράξουν τα ταμεία και από τη ρύθμιση των χρεών ύψους 15 δισ. ευρώ (η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 15 Οκτωβρίου). Όσοι μπουν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση χρεών μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στα πρόσθετα τέλη.


 -Από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων- που ήδη εφαρμόζει το ΙΚΑ πιλοτικά και θα αρχίσει να εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ πανελλαδικά από τις 15 Οκτωβρίου- το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την εξοικονόμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση, σε πρώτη φάση, θα αφορά τα φάρμακα, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στο σύνολο των ιατρικών πράξεων και των νοσηλίων. Το σχετικό πρόγραμμα έχει στόχο να μειώσει την ετήσια δαπάνη των 5 δισ. ευρώ (το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης).


 -Τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου των Συντάξεων με στόχο να μειωθούν κατά 80- 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο οι σχετικές πληρωμές. Οι δήμοι θα υποχρεωθούν να δίνουν άμεσα την πληροφόρηση μέσω ΚΕΠ και Ληξιαρχείων. Θα γίνει απογραφή όλων των συνταξιούχων μέσω ΚΕΠ.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/250000_15.html

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλόγερος του Ολύμπου σε υψόμετρο 2.200 - 2.400 μέτρων....
 Πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με έξι άτομα αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης από την περιοχή του Λιτοχώρου. Ωστόσο, εξαιτίας της ομίχλης και της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε στο βουνό, δεν μπόρεσε να πλησιάσει την εστία της φωτιάς.


Σύμφωνα με την Υπηρεσία, τα έξι άτομα διανυχτέρευσαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) σε υψόμετρο 1.820 μ.. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν να προσεγγίσουν το σημείο που εντοπίστηκε η εστία της φωτιάς, η οποία αποδίδεται στην πτώση κεραυνού.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_1745.html

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Kim Kardashian και η ψύχρα


Σε αυτές τις φωτογραφίες βλέπουμε την Kim Kardashian να κάνει μια βόλτα με φίλες της και να μας δείχνει πως το φθινόπωρο έφτασε και ψυχράθηκε το αεράκι που ανεμίζει την κόμη της.

 

Βέβαια, ό,τι και να μας δείξει η συμπαθέστατη Kim, το έχουμε δει ξανά, αφού έτσι έγινε γνωστή, έτσι την μάθαμε και έτσι την αγαπήσαμε, στο περίφημο ροζ βίντεο με έναν πρώην της.

Απλώς τώρα ξέρουμε, χάρη στην Kim, να παίρνουμε και ένα μπουφανάκι, όταν πάμε βόλτα το απόγευμα.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=172914&cid=11
Γνωστός ποδοσφαιριστής υπέστη καρδιακό στο γήπεδο
«Πάγωσαν» οι πάντες κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα Άγιαξ - Βίτεσε, όταν ο Εβάντερ Σνο υπέστη καρδιακή προσβολή μέσα στο γήπεδο! Τον 23χρονο παίκτη του Άγιαξ έσωσαν η άμεση επέμβαση του γιατρού και ο απινιδωτής.

Ο 23χρονος μέσος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Έπειτα από 18 λεπτά παιχνιδιού, ο Σνο έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι, κάνοντας τους πάντες να λαχταρήσουν.

Στο σημείο έσπευσε γιατρός που επί 10 λεπτά παρείχε στον Σνο τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Ο Σνο αντιμετώπισε πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας και χρησιμοποιήθηκε τέσσερις φορές ο απινιδωτής, που είναι πολύ πιθανό να του έσωσε τη ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Άγιαξ.

Από την πλευρά των αντιπάλων, ο προπονητής της Βίτεσε δήλωσε: «στην αρχή νόμιζα ότι παραπάτησε, όμως, πολύ γρήγορα όλοι συνειδητοποίησαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη λόγω των αφρών γύρω από το στόμα του. Ευτυχώς, ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής έσπευσαν γρήγορα. Ήταν ήρωες και του έσωσαν τη ζωή».

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=59956

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη συμβολή Λεωφόρου Αθηνών - Κηφισού


Εργασίες επισκευής της μεταλλικής γέφυρας του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Λεωφόρου Αθηνών (Καβάλας) με τη Λεωφόρο Κηφισού, θα πραγματοποιούνται... από σήμερα Τρίτη και έως τη Δευτέρα 20 του μηνός.

Από τις 21.00 απόψε έως τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης, διακόπτεται η κυκλοφορία πάνω στη γέφυρα, στον κλάδο της από Κόρινθο προς Αθήνα, ενώ διακόπτεται η κυκλοφορία και κάτω από το φορέα της γέφυρας και μόνο στην αριστερή λωρίδα, για τα οχήματα με κατεύθυνση την Αθήνα, μέσω της Λεωφόρου Αθηνών.

Από αύριο Τετάρτη, και τις ίδιες ώρες, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον ισόπεδο κόμβο της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση προς Πειραιά, στον ισόπεδο κόμβο του παράπλευρου της Λεωφόρου Κηφισού με κατεύθυνση προς Λαμία, και στον ισόπεδο κόμβο με κατεύθυνση από Λαμία προς Αθήνα, μέσω της Λεωφόρου Αθηνών.

Τέλος από την Πέμπτη έως και την Παρασκευή 17 του μηνός, και μόνο για τις ώρες 10 το βράδυ με 7 το πρωί, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της γέφυρας της Λεωφόρου Αθηνών,στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_2985.html
                                                                                        
                           Μοσχάτο,  13 Σεπτεμβρίου 2010







Προς :                                                  

 κ. Ταξιάρχη Παπαντώνη – Δήμαρχο Μοσχάτου 
κ. Δημήτριο Σούτο – Δήμαρχο Ταύρου 
κ. Ανδρέα Ευθυμίου 
κ. Άρη Κρεμμύδα 
κ. Γρηγόρη Σωπάκη 
κ. Δημήτριο Χερουβείμ 
κ. Αθανάσιο Ντερέκα 
κ. Αντώνη Λιβάνιο
Αξιότιμοι Κύριοι,Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ρόλος που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Με την εφαρμογή του προγράμματος ‘Καλλικράτης’ και τις ενισχυμένες αρμοδιότητες των δήμων δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα για το νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Με βάση αυτό το νέο δεδομένο οι ευθύνες όλων μας μεγαλώνουν και η απόφαση των συμπολιτών μας, που θα εκφραστεί μέσα από τις προσεχείς εκλογές, έχει πρόσθετη αξία, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.Θεωρώ αυτονόητο ότι υπάρχει κοινός τόπος μεταξύ μας στην άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί χώρο διαλόγου, θέσεων και επιχειρημάτων και όχι μονόλογου και συνθημάτων.
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που βιώνει η χώρα, έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πολίτες εμπεριστατωμένα και με υπευθυνότητα για το νέο θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει ο δήμος μας. Με αυτές τις σκέψεις, προτείνω δημόσιο διάλογο προκειμένου να αναδειχθούν οι προγραμματικές θέσεις, οι προτάσεις και οι ιδέες του κάθε συνδυασμού.  
Η πρόταση για δημόσιο διάλογο αφορά την πραγματοποίηση δυο ανοικτών συζητήσεων σε Μοσχάτο και Ταύρο με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων. Τη δε διοργάνωσή τους προτείνω να αναλάβουν οι δύο σημερινοί Δήμοι σε συνεργασία με διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συσταθεί γι’ αυτόν το λόγο. Με αυτή τη διαδικασία θα δοθεί μια επιπλέον δυνατότητα στους συνδημότες μας να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για την τελική επιλογή του συνδυασμού που θα υπερψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση της παράταξής μας, αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντησή σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
                                                                                                  
Βασίλης Σπανάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος