Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Νεογέννητα καρέτα-καρέτα βγήκαν στην παραλία Φανών Ρόδου.

Γεννητούρια είχαμε χθες βράδυ στην παραλία Φανών της Ρόδου. Η φωλιά της καρέτα-καρέτα που είχαμε αναφέρει στις 30/6 κατάφερε να εκκολάψει τα αυγά και στις 1.30 το πρωί τα πρώτα χελωνάκια έκαναν την εμφάνισή τους.




Από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής ήταν περίπου 20-30 και όλα έφτασαν σώα στην θάλασσα. Το θαύμα της φύσης είχε αίσιο τέλος!

http://paraponarodos.blogspot.com/
http://papatzides.blogspot.com/2010/09/blog-post_7791.html

Πήδηξε από τον 5ο όροφο για να σωθεί από τον άνδρα της

balkoniΌλα έγιναν στην οδό Ζαϊμη 22 στο κέντρο της πόλης, με δράστη έναν Αλβανό και θύμα την ομοεθνή σύζυγό του. Όσοι τους γνώριζαν, ήξεραν ότι το τελευταίο διάστημα η σχέση τους, βρισκόταν σε οριακό σημείο. Φωνές ακούγονταν καθημερινά και όλοι ανησυχούσαν για την τύχη των δύο ανήλικων κοριτσιών, που καθημερινά έβλεπαν τους άγριους τσακωμούς των γονιών τους.
Η σύζυγος του δράστη, αποφάσισε να πάρει τα παιδιά και να πάνε στην αδερφή της. Όμως ο άντρας της έμαθε που βρίσκονται και τους επισκέφτηκε με άγριες διαθέσεις.
Αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος, άρχισε να κυνηγά την σύζυγό του. Εκείνη, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει πήδηξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας. Για καλή της τύχη γαντζώθηκε από την τέντα του 4ου ορόφου και κατάφερε να πιαστεί από το λούκι του τοίχου.
Άρχισε να κατεβαίνει και ύστερα από λίγο έφτασε στο ισόγειο, χωρίς να έχει τραυματιστεί.
Κι όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα και φοβισμένα μάτια των ανήλικων παιδιών.
Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και ύστερα από λίγο έφτασαν στην περιοχή περιπολικά. Ο δράστης συνελήφθη και πάνω του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Τα ανήλικα κορίτσια είπαν στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας τους είναι πολύ άγριος και το τελευταίο διάστημα κακοποιούσε τη μητέρα τους.

http://www.socialnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7101:---5--------&catid=48:2010-04-30-12-33-09&Itemid=309
Στο Πακιστάν η Angelina Jolie 

Η Angelina Jolie έφθασε την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, στο Πακιστάν για να συναντηθεί, ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, του ΟΗΕ, με τους πληγέντες από τις πλημμύρες.
"Η Angelina Jolie έφθασε στο Πακιστάν για να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου στη δοκιμασία των 21 εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από τις χειρότερες πλημμύρες που γνώρισε ποτέ η χώρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.
Η διάσημη ηθοποιός θα επισκεφθεί το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας για να συναντηθεί με εκτοπισμένους καθώς και με μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Είναι η πέμπτη επίσκεψη της Jolie στο Πακιστάν από τότε που ορίσθηκε πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, το 2001.
Την περασμένη εβδομάδα, η Jolie ζήτησε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τη διεθνή κοινότητα περισσότερη βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.
Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση την περασμένη εβδομάδα για έκτακτη βοήθεια 460 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει μόνο 320 εκατομμύρια δολάρια.

http://www.ant1online.gr/showbiz/movies/Pages/20109/96ce8fbb-df1f-46e2-857b-150948edb3a0.aspx
Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο κατά της φοροδιαφυγής

Την οικονομική «ακτινογραφία» περίπου οκτώ εκατομμυρίων Ελλήνων διαμορφώνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να συντάξει το πρώτο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, και να επιβάλει με αυστηρότητα το πόθεν έσχες σε όλους.
Συγκεντρώνοντας στοιχεία από τις τράπεζες, το Εθνικό Κτηματολόγιο, τα έντυπα Ε9 και τις υπηρεσίες Μεταφορών, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πλήρες αρχείο.
Στο αρχείο αυτό θα περιλαμβάνονται ακίνητα, κινητά περιουσιακά στοιχεία, επενδύσεις στο εξωτερικό, ακόμη και τα δάνεια, που έχει πάρει κάθε φορολογούμενος.
Έτσι, το υπουργείο εκτιμά πως θα έχει άλλο ένα όπλο στην πάταξη της φοροδιαφυγής, και ελπίζει πως με αυτό το αρχείο στο εξής πολύ δύσκολα θα μπορεί κάποιος να εξαπατήσει το Δημόσιο και να γλιτώσει φόρους.

http://www.ant1online.gr/Economy/General/Pages/20109/c97923b9-d641-4822-950d-d1dbbd4090d1.aspx

Υγεία με... αθλητισμό και διατροφή


Ρίτα Μελά
Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο εκχωρούνται και οι τομείς της διατροφής και του αθλητισμού, όπως επεσήμανε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, το θέμα των αρμοδιοτήτων αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο νέος υπουργός φαίνεται να έχει ζητήσει ένα «υπερυπουργείο», στο οποίο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί ο Ενιαίος Φορέας Τροφίμων, που τώρα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και άλλοι φορείς.

Ο κ. Λοβέρδος εισήλθε στο κτίριο της Αριστοτέλους λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, όπου εκτός από τα στελέχη του υπουργείου, έγινε δεκτός και από ομάδα αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής, που διαμαρτύρονταν για το νέο τρόπο απόκτησης των ειδικοτήτων της ψυχιατρικής, της παιδοψυχιατρικής και της νευρολογίας.

Ο νέος υπουργός, αφού πρώτα παρέλαβε το ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους νέους γιατρούς, στη συνέχεια παρέστη στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, όπου η απερχόμενη υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποδέχθηκε με θερμά λόγια τη νέα ηγετική ομάδα του υπουργείου.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός έδειχνε φανερά ανακουφισμένη, αφού πλέον δεν θα κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας, που είναι από τα πιο δύσκολα υπουργεία για όλες τις κυβερνήσεις.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Λοβέρδος δεν έκρυβε το άγχος και τον προβληματισμό του, που εξέφρασε με χιούμορ αλλά και ρεαλισμό, λέγοντας: «Έχει τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που φεύγει από προβλήματα και ξαναπάει σε προβλήματα. Η διαφορά με το υπουργείο Εργασίας είναι ότι εκεί έχεις να κάνεις κυρίως με αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ενώ εδώ τα θέματα είναι άλλου είδους και οι αντίπαλοι πιο σκληροί».

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η αναφορά του κ. Λοβέρδου στη συνεργασία που θα έχει με τους υφισταμένους του, τονίζοντας: «Θα είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά και δε θα σας απασχολήσουμε με διαφοροποιήσεις».

Το δικό τους «χαρτοφυλάκιο» παρέλαβαν και οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας και Διατροφής και ο Χρήστος Αηδόνης, που αναλαμβάνει τα θέματα της Άθλησης.

Αμέσως μετά τη λήξη της παραλαβής, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συζητώντας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι είναι πολύ πιθανόν στο νέο υπουργείο Υγείας να μεταφερθεί ακόμα και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, που σήμερα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν θα μεταφερθούν και αθλητικές δραστηριότητες, όπως ΕΠΟ, ΟΠΑΠ και άλλοι.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=171000&cid=6

Νέα ταλαιπωρία για τους οδηγούς


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο, Τετάρτη 8, και μεθαύριο, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τριπόλεως- Καλαμάτας, εξαιτίας εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος.

Οι εργασίες θα γίνουν στον ανισόπεδο κόμβο, στο ύψος όπου βρίσκεται η βασική πύλη εισόδου και εξόδου της Τρίπολης.

Οι ρυθμίσεις θα αφορούν στον ολικό αποκλεισμό των κλάδων εξόδου και εισόδου του ανισόπεδου κόμβου, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Επιπλέον, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων της παλαιάς εθνικής οδού Τριπόλεως - Άργους θα εκτρέπεται εναλλάξ, είτε στην κατεύθυνση προς Άργος είτε προς την Τρίπολη, ανάλογα με την πορεία των εργασιών.

Οι διερχόμενοι οδηγοί από και προς την Τρίπολη θα εξυπηρετούνται μέσω του ισόπεδου κόμβου Μάκρης (εθνική οδός Καλαμάτας - Τρίπολης) και των ανισόπεδων κόμβων Τεγέας (εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης) και Νεστάνης, σε παρακαμπτήριες διαδρομές.

Οι ρυθμίσεις θα αρχίσουν από αύριο στις 07:00 το πρωί και θα διαρκέσουν το αργότερο έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=171009&cid=4

Το γυμνό πέλμα είναι το καλύτερο παπούτσι

Το γυμνό πέλμα είναι, σύμφωνα με νέα έρευνα, το καλύτερο παπούτσι για τρέξιμο.
Οι επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι οι ξυπόλυτοι δρομείς έχουν λιγότερες πιθανότητες να τραυματίσουν σοβαρά τα πόδια τους, γιατί έχουν το πόδι τους, όταν τρέχουν, σε διαφορετική και καλύτερη θέση από ό,τι...
όταν φοράνε τα ακριβά παπούτσια τους.
Μάλιστα υποστηρίζουν οι δρομείς που φορούν παπούτσια τείνουν να ακουμπάνε το έδαφος με τις φτέρνες τους πρώτα, ενώ οι ξυπόλυτοι ακουμπάνε πρώτα το μπροστινό μέρος του πέλματος πίσω από το μεγάλο δάχτυλο, τη μέση ή τις πλευρές του πέλματος. Στην δεύτερη περίπτωση, το «χτύπημα» του ποδιού στο έδαφος είναι πιο ασφαλές και λιγότερο επικίνδυνο να προκαλέσει ζημιά στο πόδι.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα νομίζουν ότι το ξυπόλυτο τρέξιμο είναι επικίνδυνο και τραυματίζει το πόδι, όμως στην πραγματικότητα μπορείς να τρέξεις ξυπόλυτος στις πιο σκληρές επιφάνειες του πλανήτη χωρίς την παραμικρή δυσφορία και πόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι λίγους κάλλους για να αποφύγεις το γδάρσιμο του δέρματος στα πόδια σου», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας.


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9406.html#ixzz0yrKMGomO

Ναόμι Κάμπελ: το οργισμένο κορίτσι που άφησα πίσω μου.


Το supermodel, 40 ετών σήμερα, είχε πολλά μπλεξίματα με το νόμο λόγω των βίαιων ξεσπασμάτων της. Ωστόσο, τώρα έχει συνειδητοποιήσει πως κανείς δεν είναι τέλειος και τα 'χει βρει με τον εαυτό της. Τουλάχιστον αυτό...

...δηλώνει. Σε συνέντευξη της σε ισπανικό περιοδικό είπε ότι βρήκε τον εαυτό της, με καλό ύπνο, αρκετό φαγητό, προσευχή και χαλάρωση πριν να ξεκινήσει τη δουλειά της. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ναόμι Κάμπελ προσφέρει ώρες κοινωνικής εργασίας λόγω της επίθεσης σε αστυνομικό και στην οικιακή βοηθό της.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_1070.html
Της Εβελίνας Ρίζου
Τι φόρεσαν οι κυρίες της κυβέρνησης

Η …fashion διάσταση μιας ορκωμοσίας


Μπορεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να είναι το γεγονός της ημέρας μια καλή όμως ερώτηση είναι τι φόρεσαν οι κυρίες που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα!

Υπέρκομψη η νεοεισερχόμενη στην κυβέρνηση Παπανδρέου, Άννα Νταλάρα, κινήθηκε στο κλασικό μπλε-λευκό, με την πανάκριβη τσάντα της να τραβάει τα βλέμματα.

Στην ίδια απόχρωση κινήθηκε και η Λούκα Κατσέλη. Αυστηρό σκούρο μπλε ταγέρ με παντελόνι και αυστηρό χτένισμα συνέθεσαν την κομψή εμφάνιση της νέας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κάθε της εμφάνιση -αν και αυστηρή- κάνει πάντα τη διαφορά.

Πιο αέρινη η Μιλένα Αποστολάκη, ξέφυγε από τα κλασικά στερεότυπα προσθέτοντας λίγο χρώμα στο Προεδρικό Μέγαρο με το midi μελιτζανί της φόρεμα και τα αξεσουάρ της σε παλ αποχρώσεις.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από την άλλη, φαίνεται πως προτίμησε το ίδιο συνολάκι με πέρσι. Κάτι η κρίση, κάτι το γούρι, το πορτοκαλί λινό σακάκι της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών…σαν κάτι να μας θυμίζει!

Την παράσταση έκλεψε η Φώφη Γεννηματά με τις μαύρες λουστρίνι και δωδεκάποντες μάλιστα γόβες της. Ένα λευκό κοντό σακάκι και ένα μαύρο φόρεμα λίγο πάνω από το γόνατο, έκαναν την κυρία Γεννηματά να δείχνει όχι μόνο σικ αλλά και μοδάτη!

Μια πιο ίσως αδιάφορη εμφάνιση ήταν εκείνη της Κατερίνας Μπατζελή, με λευκό μακρύ σακάκι που περισσότερο παρέπεμπε σε ιατρική μπλούζα. Η κυρία Μπατζελή ήταν και η μοναδική από τα μέλη της κυβέρνησης που «πλήρωσε» την άρνησή της να είναι υποψήφια περιφερειάρχης στην Κεντρική Ελλάδα με αποτέλεσμα να παραδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Κώστα Σκανδαλίδη.


http://www.protothema.gr/
Δύο Έλληνες πρώτοι στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας
Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία, η ελληνική συμμετοχή εκτός από το χρυσό κατέκτησε και ένα αργυρό μετάλλιο.

Τα ονόματα αυτών, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο 470 open πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας.

Στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην Τουρκία, η ελληνική συμμετοχή εκτός από το χρυσό κατέκτησε και ένα αργυρό μετάλλιο. Το πλήρωμα Π. Καμπουρίδης και Θ. Πολυχρονίδης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την τρίτη θέση με ελάχιστη μικρή διαφορά στη βαθμολογία από τους δεύτερους.


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=20602&subid=2&pubid=56537147


  ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΝ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
                                                                               

"ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ"










Εικόνα απο press.gr

  Χορός, τραγούδι, θέατρο, άθληση εντός των πανεπιστημίων  
Εκτός από μαθήματα, διάβασμα και εξετάσεις, τα πανεπιστήμια προσφέρουν στον φοιτητή τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως χορός, θέατρο, φωτογραφία, εντελώς δωρεάν.
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (www.uoa.gr/foithtes.html)
O Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας (ΠOΦΠΑ) στεγάζεται στον ημιώροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15) και περιλαμβάνει τέσσερις τομείς:
- Θεατρικός τομέας (τηλ. 210-3688205): Διοργανώνει μαθήματα υποκριτικής, παιδικού θεάτρου, φωνητικής και κινησιολογίας, διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και μία ή περισσότερες θεατρικές παραστάσεις στο θεατράκι του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς» και στο Μουσείο Ιστορίας (Παλιό Πανεπιστήμιο) του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα).
- Χορευτικός τομέας (τηλ. 210-3688276): Γίνονται καθημερινά μαθήματα παραδοσιακών χορών στην αίθουσα του Α΄ υπογείου της Πανεπιστημιακής Λέσχης και στο τέλος της χρονιάς οργανώνεται χορευτική παράσταση με παραδοσιακές ενδυμασίες σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, με είσοδο ελεύθερη. Συμμετέχει επίσης σε εκδηλώσεις άλλων φορέων σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Κινηματογραφικός τομέας (τηλ. 210-3688205): Έχει ένα πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα σεμιναρίων (σεναρίου – τεχνικής – ανάλυσης – σκηνοθεσίας) και προβολών σε φιλμ 35 mm στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΙΡΙΣ» στο ισόγειο της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Επιπλέον, ο τομέας παρέχει τεχνικά υλικά και κινηματογραφικό εξοπλισμό για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους των μελών του σε φόρμα 8 mm και digital video.
- Φωτογραφικός τομέας (τηλ. 210-3688205): Γίνονται σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές στο κτίριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15) και στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» (Μασσαλίας και Ακαδημίας). Διδάσκουν παλαιότερα μέλη με πολυετή εμπειρία στο χώρο και επισκέπτες καθηγητές Φωτογραφίας. Παράλληλα πραγματοποιούνται φωτογραφικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της πόλης.
- Άθληση (τηλ. 210-7275551-2, 7275556-7, 7275560): Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου λειτουργούν (από 8:00 έως 18:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου) πολλά προγράμματα σωματικής άσκησης και αθλητικών δραστηριοτήτων: αντισφαίριση, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, κολύμβηση, σκοποβολή, παραδοσιακοί χοροί, κλασικός αθλητισμός, επιτραπέζια αντισφαίριση, γυμναστική – φυσική κατάσταση, αεροβική γυμναστική, σκάκι, μπάντμιντον. Επιπλέον υπάρχουν και δραστηριότητες εκτός των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου (χιονοδρομίες, ορειβασία, πεζοπορία, ιστιοπλοΐα).
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (www.ntua.gr )
Στο ΕΜΠ λειτουργεί μουσικό τμήμα, θεατρική ομάδα και ομάδα χορού. Το Πολυτεχνείο διαθέτει επίσης αίθουσα ηχογραφήσεων και διαδικτυακό ραδιόφωνο. Αναλυτικά:
, e-mail: dance.teachers@ lists.ntua.gr, τηλ. 210-7722337): Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών, ευρωπαϊκών – λάτιν, σάλσα, αργεντίνικου τάνγκο, λαϊκών καθώς και κρητικών χορών για αρχάριους και προχωρημένους.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (www.auth.gr/home )
Στο AΠΘ δραστηριοποιούνται περίπου 60 φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι:
- Θεατρικές ομάδες «Πρόβα Τζενεράλε» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών, «Θεατρασθενείς» του Τμήματος Ψυχολογίας, «Κουίντα» της Νομικής, «ΧΝOΥ» της Ιατρικής, «Bald Theatre» και «Requiem ATEI Θεσσαλονίκης» του Αγγλικού Τμήματος, οι θεατρικές ομάδες των Τμημάτων Βιολογίας, Μαθηματικών και Φυσικής, η θεατρική ομάδα τηςΈνωσης Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης, η Πειραματική Oμάδα Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Oι Απόντες», η Θεατρική Oμάδα του Γερμανικού Τμήματος και οι Διατμηματικές Θεατρικές Oμάδες «Παραμυθία» και «Πορφύρα».
- Εικαστική ομάδατου Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών.
- Μουσικές ομάδες του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, η μουσική ομάδα «ΝΗΓΜΑ», το «Μουσικό Πολύτροπο», ο «Χορός Ψαλτών Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ».
- Κινηματογραφικές ομάδες του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Κινηματογράφου και του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών καθώς και οι ομάδες «Cineργεια» και «Αρχιτεκτονική Επί Τόπου 4×4».
- Oμάδες παιχνιδιών: Σκακιστικός Όμιλος Μαθηματικού, Πρωτοβουλία Νέων που Ασχολούνται με Παιχνίδια Στρατηγικής, Φαντασίας και Μοντελισμού, Σκακιστική - Oμάδα Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.
- Oμάδα ρητορικής και debate, «Σύλλογος Επιχειρηματολογίας και Ρητορικής ΑΠΘ».
- Comic, Oμάδα Δημιουργών Κόμικς του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
- Oικολογίας, Oικολογική Oμάδα Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών «Greenia». Oι ομάδες συντονίζονται και παίρνουν βοήθεια από τη «Φοιτητική Εβδομάδα» και πραγματοποιούν εκδηλώσεις κάθε Μάιο, Ιούνιο και Νοέμβριο (πληροφορίες: Κτίριο Διοίκησης ΑΠΘ, προέκταση 1ου ορόφου, Γρ. Κοσμητείας Σχολής Καλών Τεχνών, τηλ. 2310-997168, www.fititikiweek.gr/j, e-mail: fititikiweek@auth.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (www.aueb.gr )
. blogspot.com, e-mail: kinimatografiki–omada– opa@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ): Oι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου Αντωνιάδου (Πατησίων 76, 1ος όροφος πτέρυγας Αντωνιάδου) ή στο Πολιτιστικό Στέκι (Πατησίων 76, υπόγειο κεντρικού κτιρίου) πριν ή/και μετά τις προβολές.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (www.aua.gr/index.php, Ιερά Oδός 75, Βοτανικός, τηλ. 210 5294871-2)
Λειτουργούν διάφορες ομάδες πολιτιστικής δράσης, όπως:
- Μουσικό εργαστήριο: Στη σχολή έχει δημιουργηθεί ένα μικρό χορωδιακό και ορχηστρικό σύνολο (με βιολί, σαντούρι, λαούτο, ταμπουρά, μπουζούκι, κιθάρα, ακορντεόν και ούτι) παραδοσιακής μουσικής που ασχολείται με τη δημοτική μουσική και το εκκλησιαστικό βυζαντινό μέλος.
- Oμάδα κινηματογράφου: Oργανώνει κινηματογραφικές προβολές με παρουσιάσεις και συζητήσεις όσον αφορά στο θέμα, τον σκηνοθέτη, την τέχνη του σινεμά κ.ά.
- Oμάδα φωτογραφίας: Oργανώνονται σεμινάρια για τη λειτουργία και τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, τη χρήση του σκοτεινού θαλάμου για εμφάνιση ασπρόμαυρου φιλμ και τη χρήση του χαρτιού για την εμφάνιση και επεξεργασία ασπρόμαυρης φωτογραφικής εκτύπωσης.
Πανεπιστήμιο Πατρών (www.upatras.gr)
- Πολιτιστικές δραστηριότητες (Φοιτητική Εστία, τηλ. 2610-992360): Oι Πολιτιστικές Oμάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠOΦΠΠ, pofpp@upatras.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) Γίνονται εκδηλώσεις, παραστάσεις, εκθέσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια εντός και εκτός Πατρών. Στις Oμάδες λειτουργούν τα τμήματα: χορευτικό, θεατρικό, εικαστικό, φωτογραφικό, μουσικό, κινηματογραφικό, λογοτεχνικό και ραδιοφωνικό. Στο «Στέκι» τους (Αλ. Υψηλάντου 122) υπάρχει αίθουσα χορού – θεάτρου, σκοτεινός θάλαμος, μουσικό στούντιο, αίθουσα εικαστικών τεχνών, αίθουσα προβολών καθώς και ένας χώρος συναντήσεων.
Πανεπιστήμιο Κρήτης (www.uoc.gr )
, http:// culture.uoc.gr, τηλ. 2810-394883 και 394894)
Στο Ρέθυμνο (πληροφορίες, τηλ. 28310-77719) αντίστοιχα λειτουργούν -μεταξύ άλλων- φωτογραφική ομάδα, αντιρατσιστική ομάδα φοιτητών Ρεθύμνου, μουσικός σύλλογος, το θέατρο των ViVi, περιβαλλοντική ομάδα, κινηματογραφική λέσχη και κινηματογραφιστική ομάδα, ομάδα προώθησης εθελοντικής αιμοδοσίας.
Πολυτεχνείο Κρήτης (www.tuc.gr, www.tuc.gr/teams.html )
Έχουν δημιουργηθεί διάφορες πολιτιστικές και θεματικές ομάδες, όπως οι:
- Όμιλος 3Π
- Πολιτιστική Περιβαλλοντική Παρέμβαση (www.3p.tuc.gr/).
- Oμάδα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης (www.sailingteam.tuc.gr/): Oι προπονήσεις γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Η ομάδα κάνει χρήση σκαφών που ανήκουν σε ιδιώτες ή στον ΝαυτικόΌμιλο Χανίων (ΝOΧ).
- Ράδιο «Ένταση», ραδιοφωνικός σταθμός Πολυτεχνείου Κρήτης(Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά, Ακρωτήρι Χανίων, τηλ. 8210-37410,www.tuc.gr/441.html, www.entasiradio.tuc.gr, email: radioentasi935@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
- Oμάδα χορού (www.tuc.gr/dance/, dance@isc.tuc.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ): Τα μαθήματα γίνονται στη Σχολή «Ρυθμική – Μπαλέτο – Τζαζ» τηςΉβης Χαϊδεμενάκη (Μελετίου Πηγά 3, Χανιά, τηλ. 28210-97628).
- Φωτοσκίαση Φωτογραφική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης (www.fotoskiasi. tuc.gr/).
Πανεπιστήμιο Αιγαίου (www.3aegean.gr)
Oι φοιτητές και γενικά τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αιγαίου (www.3aegean.gr/aegean/greek/people/students/stculorg.htm) συμμετέχουν σε εκδρομικές, ποδηλατικές, φυσιολατρικές ή άλλες δραστηριότητες που γίνονται στα έξι νησιά του Πανεπιστημίου και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της διαδικτυακής πύλης ΜyAegean (http://my.aegean.gr/web/myaegean-experience.html) που λειτουργεί και ως ενημερωτικό ηλεκτρονικό περιοδικό. Στην πύλη δημοσιεύονται τα νέα για την πολιτιστική εβδομάδα, υπάρχουν επίσης φοιτητικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, on-line παιχνίδια, forum και chat.
- Αθλητικές δραστηριότητες (www.2aegean.gr/sports).
Επίσης στη Μυτιλήνη λειτουργούν:
- Oμάδα μοντέρνου χορού Ασχολείται με μοντέρνο και νεοκλασικό χορό, oriental, R ’n’ B και άλλα είδη, ανάλογα με τις γνώσεις των μελών της ομάδας.
- Φωτογραφική ομάδα: Ασχολείται με την τέχνη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας και με την «πειραματική φωτογραφία», δηλαδή τη λήψη φωτογραφιών με αυτοσχέδιους μηχανισμούς (π.χ. σπιρτόκουτα).
- Μουσική ομάδα: Αποτελείται από αρκετές μπάντες που παίζουν rock, punk, reggae, metal και άλλα είδη μουσικής.
- Καταδυτική ομάδα «Τρίτων»: Δραστηριότητες για τη γνωριμία με το βυθό, τη δημιουργική αναψυχή, τη φωτογράφηση και την προστασία του βυθού. Τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα, όπως η «Ωκεανογραφική Περιβαλλοντική Μελέτη Υποθαλάσσιων Περιοχών της Λέσβου για Ανάπτυξη Καταδυτικών Πάρκων» του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας.
- Χορευτικός σύλλογος «Oρφέας»: Στεγάζεται στη Φοιτητική Λέσχη και διαθέτει τις απαραίτητες παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.
- Θεατρική ομάδα «Πρόβα»: Στεγάζεται στο κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης, αλλά κάνει τις πρόβες της στο κτίριο «Παπαρίσβα».
- Κινηματογραφική ομάδα «Κινηματογραφική Συμμορία»: Κάθε Κυριακή προβάλλονται ταινίες στο κτίριο «Παπαρίσβα». Διαθέτει ένα αρχείο περίπου 150 ταινιών σε VHS, το οποίο αρχικά παραχωρήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Δανείζεται επίσης ταινίες από καθηγητές του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
- Χορευτικός σύλλογος Κρητών «Ερωτόκριτος»: Στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου (πρώην «Ευ Ζην», Μυτιλήνη, Ναυάρχου Παπανικολή 11).
Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.ionio.gr/central/gr/student-activities )
) και «ΑΘΛΙO» (Ανεξάρτητη Θεατρική Λέσχη Ιονίου, ανοιχτή για όλους, email: a8lio@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).
Μια πρόταση του kala-nea.gr
http://tvxs.gr

http://www.epikoinonia-arg.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19700:2010-09-07-09-00-48&catid=14:2010-06-28-15-26-03&Itemid=63

Ξενοδοχείο με …τρενάκι για να παίζουν οι μεγάλοι!



Πολλά ξενοδοχεία στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες υπόσχονται μαγευτική θέα, μοναδικά εστιατόρια ή υπερπολυτελή σπα, όμως ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο… …δηλώνει ως μοναδικό του «προσόν» ένα δωμάτιο, στο οποίο έχει στηθεί μια τεράστια μακέτα αμαξοστοιχίας!
Το ξενοδοχείο Ουάσινγκτον, στην περιοχή Ακιχαμπάρα της ιαπωνικής πρωτεύουσας κατασκεύασε τη μακέτα με το τοπίο στο οποίο κινείται το τρένο, σε μια σουίτα του 13ου ορόφου με θέα τις γραμμές της υπερταχείας Σινκάνσεν.
Οι πελάτες μπορούν να φέρουν τα δικά τους τρενάκια ή να νοικιάσουν από το ξενοδοχείο έναντι 1.000 γεν (12 δολάρια).
«Δημιουργήσαμε κάτι που είναι σπάνιο, αλλά και ενδιαφέρον. Κάτι που να ταιριάζει με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο», τόνισε ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης. «Το δωμάτιο έχει μεγάλη ζήτηση από τους λάτρεις του μοντελισμού, που αρχίζουν να παίζουν αμέσως, αλλά και από τις οικογένειες με παιδιά», πρόσθεσε.
Η τιμή για το δωμάτιο φτάνει τα 300 δολάρια και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.
vraseryzi


http://thenewsbus.blogspot.com/2010/09/blog-post_4134.html

 H τελική σύνθεση της κυβέρνησης...

 http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5628.html

Οι Ελληνίδες στο έλεος του καρκίνου

Αύξηση της θνησιµότητας από καρκίνο του µαστού, σε αντίθεση µε την υπόλοιπη Ευρώπη
Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η χώρα µας σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει γίνει στην καταπολέµηση του καρκίνου του µαστού - ενώ στην Ε.Ε η θνησιµότητα από τη νόσο παρουσιάζει πτωτική τάση, στην Ελλάδα εµφανίζεται ελαφρά αύξηση. Οι ειδικοί καταλήγουν πως η µη αξιοποίηση των σύγχρονων µέσων διάγνωσης και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθούν οι Ελληνίδες ευθύνονται για το ελληνικό παράδοξο.
Μια οµάδα ερευνητών µε «οδηγό» τον επιδηµιολόγο Ρhilippe Αutier, του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνας για την Πρόληψη (iΡRΙ), µελέτησαν τις µεταβολές στα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του µαστού κατά την περίοδο 1989 - 2006. Τα δεδοµένα που προέκυψαν από την ανάλυση της βάσης δεδοµένων του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας έδωσαν «ανάσα» ελπίδας στις Ευρωπαίες, δεδοµένου πως η θνησιµότητα έχει πέσει κατά µέσο όρο κατά 19%.
Σύµφωνα µε την ίδια έρευνα που δηµοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστηµονική επιθεώρηση «Βritish Μedical Journal», στην Ισλανδία, την Αγγλία και το Λουξεµβούργο έχει σηµειωθεί πτώση στη συχνότητα των θανάτων που φτάνει έως και το 45%. Στον αντίποδα βρίσκεται η χώρα µας, όπου από το 1989 έως και το 2006 σηµειώθηκε αύξηση στη θνησιµότητα της τάξεως του 1,4%. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσµατα και για τη Λιθουανία, όπου διπαστώθηκε αύξηση 11,4%.
«Οι ελαφρές αυξήσεις των θανάτων από καρκίνο συσχετίζονται µε χαµηλά ποσοστά προληπτικών ελέγχων, µικρό αριθµό µονάδων µαστογραφίας, καθυστερήσεις στη λήψη αντικαρκινικών φαρµάκων και χαµηλές δαπάνες στον τοµέα της υγείας», υπογραµµίζεται στην ίδια έρευνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως µόλις µία στις δύο Ελληνίδες άνω των 50 ετών έχει υποβληθεί σε µαστογραφία. Και όπως φαίνεται από σχετική έρευνα, το ασφαλιστικό ταµείο αλλά και η οικονοµική κατάσταση των πολιτών είναι δύο σηµαντικές παράµετροι που καθορίζουν εάν θα είναι συνεπείς στο τακτικό ραντεβού µε τον γιατρό τους, από τη στιγµή, µάλιστα, που δεν υπάρχει εθνικό πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου.
Οµως, από το σύνολο των µαστογράφων που λειτουργούν στη χώρα µας, µόλις το 3% βρίσκονται σε δηµόσια νοσοκοµεία _ το υπόλοιπο 97% βρίσκεται σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως η λίστα αναµονής για µία µαστογραφία σε νοσοκοµείο του ΕΣΥ αγγίζει ακόµη και τους πέντε µήνες!
Το ΕΣΥ ωστοσο εκτός από τεχνολογικά «γυµνό» είναι και «απαρχαιωµένο»: στην Αττική είναι διαθέσιµος µόνον έναν ψηφιακός τοµογράφος στο αντικαρκινικό νοσοκοµείο «Αγιος Σάββας», µε αποτέλεσµα οι λίστες αναµονής να αγγίζουν τους τρεις µήνες. Και ενώ το κόστος της εξελιγµένης αυτής εξέτασης φτάνει τα 110 ευρώ, τα περισσότερα Ταµεία δεν την καλύπτουν.
«Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί αύξηση στη συχνότητα εµφάνισης του καρκίνου του µαστού, συνεπώς ανάλογη είναι και η αύξηση της θνησιµότητας. Αυτό που ωστόσο µάς κάνει να αισιοδοξούµε είναι το γεγονός πως βλέπουµε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να ευαισθητοποιούνται. Και µάλιστα πρόκειται για νέες γυναίκες, οι οποίες επιµένουν να υποβληθούν σε ψηφιακή µαστογραφία», λέει στα «ΝΕΑ» η γιατρός - ακτινολόγος και υπεύθυνη στη Μονάδα Μαστογραφίας του «Αγίου Σάββα» κ. Ράνια Αγγελάτου.
Στο µεταξύ το κενό στους προληπτικούς ελέγχους προσπαθεί να καλύψει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, µέλη της οποίας «οργώνουν» την Ελλάδα µε δύο κινητές οµάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξεταστεί 15.000 γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε µαστογραφικό έλεγχο.
«Το 90% εξ αυτών δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε µαστογραφία και όπως φάνηκε από τις εξετάσεις περίπου 70 γυναίκες έπασχαν απο καρκίνο.
Στόχος µας είναι να επεκτείνουµε το πρόγραµµα τα επόµενα χρόνια, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη», υπογραµµίζει ο γενικός γραµµατέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Βαγγέλης Φιλόπουλος.
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ
Χαµηλά ποσοστά προληπτικών ελέγχων, έλλειψη κρατικών µαστογράφων, χαµηλές δαπάνες για την υγεία

«Πρόβληµα» µε τις περιττές θεραπείες
ΠΑΡΑ ΤΑ καλά αποτελέσµατα σε ό,τι αφορά τη µείωση της θνησιµότητας από τον καρκίνο του µαστού, στην Αγγλία έχει αναζωπυρωθεί η διαµάχη που έχει χωρίσει την επιστηµονική κοινότητα σε δύο στρατόπεδα, µε τους γιατρούς να διαφωνούν για την αξία των προληπτικών εξετάσεων.
Νέα έρευνα που αντλεί τα στοιχεία της από το βρετανικό Εθνικό Σύστηµα Υγείας δείχνει πως για κάθε γυναίκα που κερδίζει τη µάχη µε τον καρκίνο χάρη στη µαστογραφία, άλλες δέκα υποβάλλονται σε περιττές θεραπείες, συµπεριλαµβανοµένης της µαστεκτοµής.
«Δεν µπορείς να αποθαρρύνεις τους πολίτες να κάνουν γενικό προσυµπτωµατικό έλεγχο, ωστόσο πρόκειται για ιατρική πράξη που είναι αποτελεσµατική όταν γίνεται κατά διαστήµατα» τονίζει ο καθηγητής Επιδηµιολογίας στο Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ και ακαδηµαϊκός κ. Δηµήτρης Τριχόπουλος.
«Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, υπάρχει ένα κρίσιµο σηµείο εξέλιξης της νόσου όταν αρχίζουν οι µεταστάσεις. Το στοίχηµα του τσεκάπ είναι να γίνει η διάγνωση πριν από αυτό το σηµείο» λέει. Ο ίδιος προτείνει στις γυναίκες να αρχίζουν τη µαστογραφία αφού έχουν κλείσει τα 45 έτη και να την επαναλαµβάνουν κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε χρόνο, όπως συχνά προτείνεται στη χώρα µας. Η πρόληψη ωστόσο είναι η µία όψη του νοµίσµατος. Η παχυσαρκία, η µειωµένη φυσική δραστηριότητα, η κατανάλωση αλκοόλ και η καθυστέρηση της µητρότητας αποτελούν εξίσου σηµαντικές παραµέτρους που εξηγούν την αύξηση των κρουσµάτων καρκίνου του µαστού στη χώρα µας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010


http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8762

Ποιος ποδοσφαιριστής έκλεψε την καρδιά της;


Οι έρωτες και οι γνωριμίες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι ήταν καυτές και άκρως ανατρεπτικές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα espresso, το μοντέλο Χριστίνα Στεφανίδη… έπεσε στην αγκαλιά του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κονέ.

Ο νεαρός αθλητής, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και στον Ηρακλή, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έτσι, η νέα του σύντροφος θα αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται για να είναι στο πλάι του. Πρόκειται για μια νέα σχέση λίγων εβδομάδων, που προέκυψε μετά από κοινή γνωριμία τους σε παραλιακό μαγαζί της Αθήνας.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170760&cid=11

«Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο


Την αλλαγή της βάρδιας επέλεξαν οι άγνωστοι που διέρρηξαν τα ξημερώματα το δημαρχείο Χαϊδαρίου, ώστε να εκμεταλλευτούν το διάστημα που το κτίριο θα παρέμενε αφύλακτο.

Οι ληστές άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο του δήμου το ποσό των περίπου 2.500 ευρώ αλλά και έγγραφα, όπως άδειες παραμονής και εργασίας.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Πηγή: newsbeast.gr

http://www.zougla.gr/
Κόντρα στην Κροατία για το Euro
Την αισιοδοξία του ότι η Εθνική μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και να «ρεφάρει» τους δύο χαμένους βαθμούς από την ισοπαλία με τη Γεωργία εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, ενόψει του σημερινού αγώνα με την Κροατία (21:30, Mega).

Ο ομποσπονδιακός μας τεχνικός αναμένεται να αλλάξει τον ρόμβο και να παρατάξει την γαλαόλευκη αγαπημένη πιθανότατα με 4-2-3-1, ενώ στη διάθεσή του δεν έχει μόνο τον τραυματία Σπυρόπουλο.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα σχήμα που θα παραταχθεί στο Ζάγκρεμπ θα αποτελείται από τους Σηφάκη, Σεϊταρίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Σαμαρά, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη.

«Η αισιοδοξία προέρχεται από αυτά που έχουμε δει στην προπόνηση, από την διάθεση των ποδοσφαιριστών και την ποιότητά τους...», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58914

Ένας νεκρός σε ταυροδρομία στην Ισπανία


Ένας 41χρονος άνδρας έχασε την ζωή του σήμερα κατά την διάρκεια ...παραδοσιακής ταυροδρομίας σε μία μικρή πόλη στην κεντρική Ισπανία, όταν καρφώθηκε από το κέρατο του ταύρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημαρχίας της Βιλασέκα ντε λα Σάγρα, ο άνδρας ο οποίος έτρεχε κοντά στους ταύρους μαζί με άλλους ανθρώπους, καρφώθηκε από το κέρατο του ταύρου στον πνεύμονα και σε μια αρτηρία και απεβίωσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Χεσούς Χιχόζα, ο δήμαρχος της πόλης.

Οι ταυροδρομίες πραγματοποιούνται κυρίως τον Ιούλιο στην Παμπλόνα (βόρεια) αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ισπανία.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το 2010 κατά τη διάρκεια διαφορετικών "ενθιέρος".


http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9516.html

Στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη


Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Η στάση αφορά Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Προαστιακό, Τραμ και ΟΣΕ.
Ειδικά για τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την επομένη μέρα, την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι δεκάδες δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν.
Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΜ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΟΣΕ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του Οργανισμού, αλλά και στα άλλα Μέσα Μεταφοράς και ειδικότερα στον ΟΑΣΑ.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592854

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης...

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εξής:
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Προεδρίας Γιάννης Ραγκούσης, με αναπληρωτή για την Βόρειο Ελλάδα και την Ανάπτυξη τον μέχρι σήμερα γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.
Υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετακινείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υφυπουργοί οι κ. κ. Τάκης Ρήγας (Εμπορίου) και Ντίνος Ρόβλιας ( Επενδύσεων).
Στο Υπουργείο Οικονομικών παραμένουν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε Υπουργό ο κ. Δημήτρης Δρούτσας, ενώ αναπληρωτής υπουργός με...
 αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα αναλαμβάνει η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Υφυπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Δόλλης.
Στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας παραμένουν ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και ο αναπληρωτής του Πάνος Μπεγλίτης, ενώ υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη με αναπληρωτή υπουργό τον μέχρι σήμερα Υφυπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Στο Υπουργείο Παιδείας παραμένει υπουργός η κ. Αννα Διαμαντοπούλου και αναπληρωτής Υπουργός θα είναι η κ. Φώφη Γεννηματά.
Στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων παραμένει υπουργός ο κ. Δημήτρης Ρέππας.
Από το Υπουργείο Εργασίας μετακινείται ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλησης με υφυπουργό τον κ. Μιχάλη Τιμοσίδη.
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει υπουργός ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, με υφυπουργό την κ. Μιλένα Αποστολάκη.
Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών παραμένει η κ. Τίνα Μπιρμπίλη, με αναπληρωτή υπουργό τον κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος μετακινείται από το υπουργείο Υποδομών.
Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φέρεται να παραμένει ο κ. Χάρης Καστανίδης, ενώ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού παραμένει Υπουργός ο κ. Παύλος Γερουλάνος και αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τα μέσα ενημέωσης ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.
Επανασυστήνεται υπουργείο για τη Ναυτιλία με τον τίτλο υπουργείο Θαλασσίων μεταφορών και Νήσων με υπουργό τον κ. Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την κ. Ελπίδα Τσουρή.
Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ και με επιπλέον αρμοδιότητα τις ξένες επενδύσεις παραμένει ο κ. Χάρης Παμπούκης και ο κ. Γιώργος Πεταλωτής παραμένει υφυπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2241.html

Ανασχηματισμός: Η νέα κυβέρνηση


Υπουργός Προεδρίας ο Γιάννης Ραγκούσης.

Υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Δρούτσας με αναπληρωτή υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Υπουργός Άμυνας ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή υπουργό τον Παναγιώτη Μπεγλίτη.

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Υπουργός Ανάπτυξης o Μιχάλης Χρυσοχοίδης με υφυπουργό τον Παναγιώτη Ρήγα.

Υπουργός Θαλασσιων και νήσων (Ναυτιλίας) ο Γιάννης Διαμαντίδης με υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.

Υπουργός Υποδομών ο Δημήτρης Ρέππας με υφυπουργό τον Νίκο Σηφουνάκη.

Υπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπουργός Παιδείας παραμένει η Άννα Διαμαντοπούλου με υφυπουργούς πιθανότατα την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γιάννη Πανάρετο.

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο Παύλος Γερουλάνος με αναπληρωτή υπουργό τον Τηλέμαχο Χυτήρη και υφυπουργό τον Γιώργο Νικητιάδη.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Παπουτσής.

Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής η Τίνα Μπιρμπίλη με υφυπουργούς τον Θάνο Μωραίτη και τον Γιάννη Μανιάτη.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό την Μιλένα Αποστολάκη.

Υπουργός Δικαιοσύνης ο Χάρης Καστανίδης.

Υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων ο Χάρης Παμπούκης.



Υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γιώργος Πεταλωτής.
ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ (ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...)
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5916.html

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μουντιάλ 2010 : Η πιο … κερδοφόρος διοργάνωση

6 Σεπτεμβρίου, 2010

Η αλήθεια είναι πως από πλευράς θεάματος, δεν μείναμε ευχαριστημένοι, για να μην πούμε απογοητευμένοι… Από οικονομικής πλευράς όμως, το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της FIFA όλων των εποχών!
Αυτό δείχνει σχετική μελέτη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είχε καθαρά κέρδη 255 εκατομμύρια περισσότερα από το αντίστοιχο που διοργανώθηκε στη Γερμανία τέσσερα χρόνια νωρίτερα.
Βαθιά ανάσα πήρε και η οικονομία της Νοτίου Αφρικής, αφού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πέρασαν τα σύνορα 400.000 τουρίστες, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας.
Newslink
http://www.i-live.gr/news-mundial-2010-oikonomia/

Η Μόνικα Μπελούτσι πάει Κύπρο

6 Σεπτεμβρίου, 2010
Ειδήσεις gossip:


Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα η Μόνικα Μπελούτσι στις 18 Σεπτεμβρίου.
Η εντυπωσιακή ηθοποιός μαζί με τη Σοφία Λόρεν θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα στο πρώτο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κύπρο.
Πρόκειται για μια εκδήλωση των κατοίκων της Αμμόχωστου που στόχο έχουν να προβάλλουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα προβλήματα της κατοχής της γενέτειράς τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η εντυπωσιακή ηθοποιός θα φιλοξενηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού.
Newslink

http://www.i-live.gr/news-monica-bellucci-kupros/

Λιγότερες από 180 οι παράνομες χωματερές στη χώρα


Λιγότερες από 180 είναι οι παράνομες χωματερές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων όπου η επεξεργασία των απορριμμάτων θα γίνεται σε συνδυασμό με  ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

http://www.skai.gr/news/environment/article/151336/ligoteres-apo-180-oi-paranomes-homateres-sti-hora/

Θα είναι τελικά στο πρωινό του Mega;

«Κλείδωσε» και τυπικά η συνεργασία της Δούκισσας Νομικού και του Δημήτρη Ουγγαρέζου με το νέο πρωινό του Mega που θα παρουσιάζουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά. Οι δύο νεαροί παρουσιαστές από την περυσινή πεντάδα του πρωινού θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην ίδια ζώνη σύμφωνα με το enimerosi24, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν και σε άλλα project του καναλιού όπως για παράδειγμα η Νομικού που θα συμμετέχει και στο κυριακάτικο show, «Just the two of us». Η παρουσία τους δεν θα είναι καθημερινή, αλλά θα είναι έντονη τις ημέρες που θα εμφανίζονται παρουσιάζοντας θέματα, αλλά και συμμετέχοντας στις συζητήσεις στο στούντιο.


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/#ixzz0ylGISoxD
Under Creative Commons License: Attribution
Ο ελληνικός στίβος θρηνεί τον Κώστα Σπανίδη
Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό προκάλεσε ο θάνατος του ομοσπονδιακού προπονητή του στίβου, Κώστα Σπανίδη σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας.

Ο 52χρονος προπονητής έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα ασφαλείας του Εθνικού δρόμου στο ύψος του κόμβου του Προφήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σπανίδης ( οποίος προπονούσε και την Τασούλα Κελεσίδου) υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ οδηγούσε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε ακυβέρνητο στο σταθμευμένο όχημα.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58834

Ετοιμάζουν τεχνητή πλαζ στα Χανιά


Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία και την ανάδειξη της παράκτιας ζώνης των Χανίων έχει προετοιμάσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο των Χανίων.

Την έρευνα ανέλαβε ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει τη δημιουργία τεχνητής πλαζ στη βραχώδη περιοχή της Χονολουλούς.

Όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο του ταμείου, Άρη Παπαδογιάννη, ο κ. Συνολάκης συνέστησε την τοποθέτηση άμμου στο σημείο, έτσι ώστε η περιοχή από το ρέμα του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι και την περιοχή των Σφαγείων να μπορεί να αξιοποιηθεί επαρκώς από τους λουόμενους.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και τα εξής:

-Tην αναζήτηση της καταλληλότερης τοποθεσίας για τη χωροθέτηση μιας μαρίνας και καταφυγίου αλιευτικών σκαφών.

-Θα εξεταστούν πιθανές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυματισμού και στο παλιό λιμάνι των Χανίων, έτσι ώστε να μην «προσβάλλεται η ιστορικότητα του μνημείου ούτε γενικότερα της ακτογραμμής».

-Θα γίνει αποκατάσταση και του διαβρωμένου τμήματος στην παραλία του Κουμ Καπί.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170633&cid=4

Χτυπούν τα μάτια των πιλότων

Η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει πλέον μέτρα για τις επιθέσεις με λέιζερ στα μάτια πιλότων την ώρα της προσγείωσης ή της απογείωσης, στα στρατιωτικά αεροδρόμια, καθώς τείνει να γίνει επιδημία.

Η ενοχλητική παρουσία τους στα γήπεδα, κυρίως του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, εκνευρίζει παίκτες και φιλάθλους ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Ο λόγος για τα laser τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς με ευκολία στο εμπόριο και έχουν προσιτό κόστος.

Η πιθανότητα να υποστεί μόνιμη βλάβη το μάτι από κακή χρήση των καταδεικτών laser είναι πολύ μικρή με δεδομένο ότι μπορεί να συμβεί μόνο μετά από παρατεταμένη και απευθείας προσβολή του οφθαλμού με laser έντασης 5mw και άνω.

Τα laser που συνήθως χρησιμοποιούνται, κόκκινης και πράσινης ακτινοβολίας, εκλύουν ενέργεια από 1 έως 5mw.Ο κίνδυνος για τους αθλητές είναι σχεδόν αμελητέος.

Ωστόσο τα laser δεν είναι το ίδιο ακίνδυνα για τους πιλότους, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις ενώ απογειώνουν ή προσγειώνουν ένα αεροπλάνο.

Ενδέχεται η όρασή τους να θολώσει παροδικά ή ακόμη να υποστούν πλήρη παροδική τύφλωση!

Μια άλλη επίπτωση μπορεί να είναι το λεγόμενο μετείκασμα δηλαδή συνεχιζόμενη αντίληψη του φωτός ακόμη και με κλειστά μάτια έπειτα από έκθεση σε δυνατό φως.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται στο γήπεδο με ευκολία, όχι όμως όταν βρίσκεσαι στον αέρα.

Όπως αποκαλύπτει το News 247 έχουν αυξηθεί δραματικά οι επιθέσεις με laser με στόχο τους πιλότους μας κυρίως κατά τη φάση της προσγείωσης, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλειά τους.


Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών καταγράφηκαν το 2008 και το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις από τον Απρίλιο του 2009 με σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα.

Οι δράστες τοποθετημένοι στο κατάλληλο σημείο στήνουν καρτέρι στα πολεμικά αεροσκάφη και συνήθως χτυπούν από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να προστατεύσει τα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων έχει εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση των laser με τις οποίες συνιστά απομάκρυνση του βλέμματος από την πηγή της εκπομπής, μετάπτωση σε έλεγχο των οργάνων του αεροσκάφους, εκτέλεση στροφής αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αποφυγή τριψίματος των ματιών.


Περισσότερα:http://armyalert.blogspot.com/2010/09/blog-post_302.html

Πριν χτυπήσει το κουδούνι



Ήρθε πλέον η στιγμή που τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στα σχολεία και η ντουλάπα τους πρέπει να είναι έτοιμη!
Η επιστροφή στα θρανία σημαίνει καινούργιο ξεκίνημα όχι μόνο για τα "πρωτάκια" αλλά για όλα τα παιδιά
Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να ανανεώσουμε την ντουλάπα τους, αφού θα γλιτώσουμε από το άγχος της τελευταίας στιγμής.
Ποια είναι, όμως, τα ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα των παιδιών μας........

* Φόρμες

Αγαπημένο ρούχο αγοριών και κοριτσιών, αφού τους επιτρέπουν να παίζουν άνετα και να τρέχουν ανέμελα.
* Τζιν

Αποτελούν τη λατρεία των μεγαλύτερων μαθητών, σκούρα, ανοιχτόχρωμα, ελαφρώς ξεβαμμένα, και φοριούνται όλες τις ώρες.
* T-Shirt:

Ο άσος στο μανίκι μας, αφού συνδυάζονται άψογα με όλα και κυκλοφορούν σε αμέτρητα χρώματα.
* Φούτερ

Μας λύνουν τα χέρια όταν θα μπουν οι πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου
Φοριούνται πάνω από τις μπλούζες των παιδιών και τα κρατούν ζεστά.
* Φορεματάκια

Το πρώτο ρούχο που αναζητούν τα κοριτσάκια στην ντουλάπα τους
Συνδυάζονται ιδανικά με μονόχρωμα μπλουζάκια από μέσα ή λεπτές ζακετούλες από πάνω

Επιθυμίες

 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_7233.html#more#ixzz0yfhYZcnL

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/09/blog-post_5507.html#ixzz0yk9gqxiH

O χάρτης των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ...

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/o_06.html

AΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τη συντριβή δικινητήριου αεροπλάνου στην διάρκεια αεροπορικής επίδειξης την Κυριακή στη Γερμανία...

Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν από τη συντριβή του δικινητήριου, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας. Το αεροσκάφος άρχισε να περιδινίζεται κατακόρυφα πριν συντριβεί στο έδαφος ανάμεσα σε θεατές που παρακολουθούσαν την επίδειξη. «Φαίνεται ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους του» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_5721.html

ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΤΕΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ!

Ραγδαίες οι εξελίξεις με μεγάλες ανατροπές στον Παναθηναϊκό. Πριν από λίγο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έστειλε επιστολή στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα με την οποία τους γνωστοποιεί την πρόθεσή του να δωρίσει το 25% των μετοχών που έχει στην κατοχή του! Αναλυτικά η επιστολή: "Αγαπητοί... 
Ανδρέα και Νίκο, Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου. Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους. Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας. Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας. Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού. Από πλευράς μου, θεωρώ ότι εξήντλησα τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά. Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του. Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια. Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις. Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση. Ανδρέα και Νίκο, Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας. Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας. Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση. Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω. Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες"


http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_84.html