Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μουντιάλ 2010 : Η πιο … κερδοφόρος διοργάνωση

6 Σεπτεμβρίου, 2010

Η αλήθεια είναι πως από πλευράς θεάματος, δεν μείναμε ευχαριστημένοι, για να μην πούμε απογοητευμένοι… Από οικονομικής πλευράς όμως, το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ήταν η πιο επιτυχημένη διοργάνωση της FIFA όλων των εποχών!
Αυτό δείχνει σχετική μελέτη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είχε καθαρά κέρδη 255 εκατομμύρια περισσότερα από το αντίστοιχο που διοργανώθηκε στη Γερμανία τέσσερα χρόνια νωρίτερα.
Βαθιά ανάσα πήρε και η οικονομία της Νοτίου Αφρικής, αφού κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πέρασαν τα σύνορα 400.000 τουρίστες, γεγονός που οδήγησε στην αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της χώρας.
Newslink
http://www.i-live.gr/news-mundial-2010-oikonomia/

Η Μόνικα Μπελούτσι πάει Κύπρο

6 Σεπτεμβρίου, 2010
Ειδήσεις gossip:


Την Κύπρο αναμένεται να επισκεφθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα η Μόνικα Μπελούτσι στις 18 Σεπτεμβρίου.
Η εντυπωσιακή ηθοποιός μαζί με τη Σοφία Λόρεν θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα στο πρώτο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Κύπρο.
Πρόκειται για μια εκδήλωση των κατοίκων της Αμμόχωστου που στόχο έχουν να προβάλλουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα προβλήματα της κατοχής της γενέτειράς τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η εντυπωσιακή ηθοποιός θα φιλοξενηθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού.
Newslink

http://www.i-live.gr/news-monica-bellucci-kupros/

Λιγότερες από 180 οι παράνομες χωματερές στη χώρα


Λιγότερες από 180 είναι οι παράνομες χωματερές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων όπου η επεξεργασία των απορριμμάτων θα γίνεται σε συνδυασμό με  ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

http://www.skai.gr/news/environment/article/151336/ligoteres-apo-180-oi-paranomes-homateres-sti-hora/

Θα είναι τελικά στο πρωινό του Mega;

«Κλείδωσε» και τυπικά η συνεργασία της Δούκισσας Νομικού και του Δημήτρη Ουγγαρέζου με το νέο πρωινό του Mega που θα παρουσιάζουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά. Οι δύο νεαροί παρουσιαστές από την περυσινή πεντάδα του πρωινού θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην ίδια ζώνη σύμφωνα με το enimerosi24, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν και σε άλλα project του καναλιού όπως για παράδειγμα η Νομικού που θα συμμετέχει και στο κυριακάτικο show, «Just the two of us». Η παρουσία τους δεν θα είναι καθημερινή, αλλά θα είναι έντονη τις ημέρες που θα εμφανίζονται παρουσιάζοντας θέματα, αλλά και συμμετέχοντας στις συζητήσεις στο στούντιο.


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/#ixzz0ylGISoxD
Under Creative Commons License: Attribution
Ο ελληνικός στίβος θρηνεί τον Κώστα Σπανίδη
Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό προκάλεσε ο θάνατος του ομοσπονδιακού προπονητή του στίβου, Κώστα Σπανίδη σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας.

Ο 52χρονος προπονητής έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα ασφαλείας του Εθνικού δρόμου στο ύψος του κόμβου του Προφήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σπανίδης ( οποίος προπονούσε και την Τασούλα Κελεσίδου) υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ οδηγούσε και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε ακυβέρνητο στο σταθμευμένο όχημα.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58834

Ετοιμάζουν τεχνητή πλαζ στα Χανιά


Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία και την ανάδειξη της παράκτιας ζώνης των Χανίων έχει προετοιμάσει το δημοτικό λιμενικό ταμείο των Χανίων.

Την έρευνα ανέλαβε ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων προτείνει τη δημιουργία τεχνητής πλαζ στη βραχώδη περιοχή της Χονολουλούς.

Όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρο του ταμείου, Άρη Παπαδογιάννη, ο κ. Συνολάκης συνέστησε την τοποθέτηση άμμου στο σημείο, έτσι ώστε η περιοχή από το ρέμα του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι και την περιοχή των Σφαγείων να μπορεί να αξιοποιηθεί επαρκώς από τους λουόμενους.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και τα εξής:

-Tην αναζήτηση της καταλληλότερης τοποθεσίας για τη χωροθέτηση μιας μαρίνας και καταφυγίου αλιευτικών σκαφών.

-Θα εξεταστούν πιθανές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυματισμού και στο παλιό λιμάνι των Χανίων, έτσι ώστε να μην «προσβάλλεται η ιστορικότητα του μνημείου ούτε γενικότερα της ακτογραμμής».

-Θα γίνει αποκατάσταση και του διαβρωμένου τμήματος στην παραλία του Κουμ Καπί.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170633&cid=4

Χτυπούν τα μάτια των πιλότων

Η Πολεμική Αεροπορία λαμβάνει πλέον μέτρα για τις επιθέσεις με λέιζερ στα μάτια πιλότων την ώρα της προσγείωσης ή της απογείωσης, στα στρατιωτικά αεροδρόμια, καθώς τείνει να γίνει επιδημία.

Η ενοχλητική παρουσία τους στα γήπεδα, κυρίως του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, εκνευρίζει παίκτες και φιλάθλους ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Ο λόγος για τα laser τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς με ευκολία στο εμπόριο και έχουν προσιτό κόστος.

Η πιθανότητα να υποστεί μόνιμη βλάβη το μάτι από κακή χρήση των καταδεικτών laser είναι πολύ μικρή με δεδομένο ότι μπορεί να συμβεί μόνο μετά από παρατεταμένη και απευθείας προσβολή του οφθαλμού με laser έντασης 5mw και άνω.

Τα laser που συνήθως χρησιμοποιούνται, κόκκινης και πράσινης ακτινοβολίας, εκλύουν ενέργεια από 1 έως 5mw.Ο κίνδυνος για τους αθλητές είναι σχεδόν αμελητέος.

Ωστόσο τα laser δεν είναι το ίδιο ακίνδυνα για τους πιλότους, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις ενώ απογειώνουν ή προσγειώνουν ένα αεροπλάνο.

Ενδέχεται η όρασή τους να θολώσει παροδικά ή ακόμη να υποστούν πλήρη παροδική τύφλωση!

Μια άλλη επίπτωση μπορεί να είναι το λεγόμενο μετείκασμα δηλαδή συνεχιζόμενη αντίληψη του φωτός ακόμη και με κλειστά μάτια έπειτα από έκθεση σε δυνατό φως.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται στο γήπεδο με ευκολία, όχι όμως όταν βρίσκεσαι στον αέρα.

Όπως αποκαλύπτει το News 247 έχουν αυξηθεί δραματικά οι επιθέσεις με laser με στόχο τους πιλότους μας κυρίως κατά τη φάση της προσγείωσης, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλειά τους.


Οι πρώτες επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών καταγράφηκαν το 2008 και το φαινόμενο πήρε ανησυχητικές διαστάσεις από τον Απρίλιο του 2009 με σταθερή πορεία μέχρι και σήμερα.

Οι δράστες τοποθετημένοι στο κατάλληλο σημείο στήνουν καρτέρι στα πολεμικά αεροσκάφη και συνήθως χτυπούν από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, προκειμένου να προστατεύσει τα πληρώματα των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων έχει εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση των laser με τις οποίες συνιστά απομάκρυνση του βλέμματος από την πηγή της εκπομπής, μετάπτωση σε έλεγχο των οργάνων του αεροσκάφους, εκτέλεση στροφής αν οι συνθήκες το επιτρέπουν και αποφυγή τριψίματος των ματιών.


Περισσότερα:http://armyalert.blogspot.com/2010/09/blog-post_302.html

Πριν χτυπήσει το κουδούνι



Ήρθε πλέον η στιγμή που τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στα σχολεία και η ντουλάπα τους πρέπει να είναι έτοιμη!
Η επιστροφή στα θρανία σημαίνει καινούργιο ξεκίνημα όχι μόνο για τα "πρωτάκια" αλλά για όλα τα παιδιά
Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να ανανεώσουμε την ντουλάπα τους, αφού θα γλιτώσουμε από το άγχος της τελευταίας στιγμής.
Ποια είναι, όμως, τα ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα των παιδιών μας........

* Φόρμες

Αγαπημένο ρούχο αγοριών και κοριτσιών, αφού τους επιτρέπουν να παίζουν άνετα και να τρέχουν ανέμελα.
* Τζιν

Αποτελούν τη λατρεία των μεγαλύτερων μαθητών, σκούρα, ανοιχτόχρωμα, ελαφρώς ξεβαμμένα, και φοριούνται όλες τις ώρες.
* T-Shirt:

Ο άσος στο μανίκι μας, αφού συνδυάζονται άψογα με όλα και κυκλοφορούν σε αμέτρητα χρώματα.
* Φούτερ

Μας λύνουν τα χέρια όταν θα μπουν οι πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου
Φοριούνται πάνω από τις μπλούζες των παιδιών και τα κρατούν ζεστά.
* Φορεματάκια

Το πρώτο ρούχο που αναζητούν τα κοριτσάκια στην ντουλάπα τους
Συνδυάζονται ιδανικά με μονόχρωμα μπλουζάκια από μέσα ή λεπτές ζακετούλες από πάνω

Επιθυμίες

 http://i-diadromi.blogspot.com/2010/09/blog-post_7233.html#more#ixzz0yfhYZcnL

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/09/blog-post_5507.html#ixzz0yk9gqxiH

O χάρτης των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ...

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/o_06.html

AΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τη συντριβή δικινητήριου αεροπλάνου στην διάρκεια αεροπορικής επίδειξης την Κυριακή στη Γερμανία...

Περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν από τη συντριβή του δικινητήριου, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας. Το αεροσκάφος άρχισε να περιδινίζεται κατακόρυφα πριν συντριβεί στο έδαφος ανάμεσα σε θεατές που παρακολουθούσαν την επίδειξη. «Φαίνεται ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους του» δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_5721.html

ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΤΕΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΖΙΓΚΕΡ!

Ραγδαίες οι εξελίξεις με μεγάλες ανατροπές στον Παναθηναϊκό. Πριν από λίγο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έστειλε επιστολή στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα με την οποία τους γνωστοποιεί την πρόθεσή του να δωρίσει το 25% των μετοχών που έχει στην κατοχή του! Αναλυτικά η επιστολή: "Αγαπητοί... 
Ανδρέα και Νίκο, Το εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας, ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου. Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους. Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας. Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας. Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού. Από πλευράς μου, θεωρώ ότι εξήντλησα τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά. Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του. Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια. Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις. Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση. Ανδρέα και Νίκο, Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου. Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας. Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό. Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας. Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση. Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω. Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα, θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες"


http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_84.html

ME ΒΡΟΧΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές προβλέπει για το σκηνικό της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις απογευματινές ώρες η...
οποίες ίσως φέρουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά πέντε μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς κελσιου. Νεφώσεις και σποραδικές βροχές θα κυριαρχήσουν στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα καταιγίδων το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι 2 - 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία 21 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη τη Δευτέρα, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 28 βαθμών. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη Δυτική στερεά και Πελοπόννησο με τους άνεμους να περιορίζονται μεταξύ 3 και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 29 βαθμούς ενώ τις πρωινές ώρες θα είναι στους 16 Νεφώσεις και βροχές για την Θεσσαλία, την Ανατολική στερεά και Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Το απόγευμα στα ορεινά ενδέχεται να κάνουν την εμφάνιση τους και τοπικές καταίγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα είναι 16 με 30 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είνια καλύτερος με λίγες νεφώσεις. Τα μποφόρ θα είναι αυξημένα 4 με 6 και η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς κελσιου. Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς κελσιου.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/me_06.html

Γερμανία: Για "θερμό" φθινόπωρο, προεδοποιούν τα συνδικάτα την κυβέρνηση


Τα γερμανικά συνδικάτα σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις επί της κυβέρνησης με σειρά συγκεντρώσεων το φθινόπωρο, θεωρώντας ότι η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας πραγματοποιείται εις βάρος των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
"Ηλθε η ώρα να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και κατά των κατευθύνσεων που έχει υιοθετήσει η χώρα μας. Προγραμματίζουμε για το φθινόπωρο. σειρά αποκεντρωμένων συνδικαλιστικών ενεργειών για να ασκήσουμε πίεση ", δήλωσε ο Μίκαελ Ζόμερ, επικεφαλής της DGB, καταγγέλλοντας τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης "εις βάρος αποκλειστικά των μισθωτών και των ανέργων", τις περικοπές του προϋπολογισμού των δήμων και των κοινοτήτων και την προσφυγή στο μοντέλο της μερικής απασχόλησης από τις επιχειρήσεις "χωρίς η κυβέρνηση να ενεργεί αποτελεσματικά κατά της εφαρμογής του".
Η γερμανική οικονομία, σε εντυπωσιακή ανάκαμψη, κατέγραψε κατά το δεύτερο τρίμηνο ανάπτυξη ρεκόρ σε επίπεδο τριμήνου (+2,2%), ενώ η αγορά εργασίας επέδειξε μεγάλη αντοχή στην κρίση, πράγμα που τα γερμανικά συνδικάτα αποδίδουν στην "υπεύθυνη στάση" που έχουν επιδείξει και έχει επιτρέψει τη μισθολογική λιτότητα.
"Ομως η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η μετριοπάθεια δεν αποτελούν μονόδρομο", προειδοποιεί ο Μίκαελ Ζόμερ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Αγγελα Μέρκελ και στην εργοδοσία.
Οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα θα ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις από τον Σεπτέμβριο μπροστά από τα δημαρχεία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της DGB.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον βιομηχανικό τομέα θα δείξουν "τι πιστεύουν" για τη μερική απασχόληση , κατά τη διάρκεια γενικών συνελεύσεων και "ενεργειών μπροστά τις πύλες των εργοστασίων".
Διαδηλώσεις θα οργανωθούν στο Ανόβερο, το Ντόρτμουντ, τη Νιρεμβέργη και τη Στουτγάρδη.





http://newscity1.blogspot.com/2010/09/blog-post_1714.html

Καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό στην Κρήτη


Στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου υπεβλήθη η καταγγελία μια 31χρονης τουρίστριας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στα Μάλια.

Όπως είπε στους .αστυνομικούς, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, όταν τέσσερις άγνωστοι άνδρες την οδήγησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου της περιοχής, με δύο από αυτούς να την κακοποιούν σεξουαλικά.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

cretalive.gr


http://newscity1.blogspot.com/2010/09/blog-post_2628.html
Βασίλης Οικονόμου: Δεν ζητάω χρίσμα από κανένα κόμμα
 (Συνέντευξη στο "protothema.gr" 03-09-2010)

Μόλις δύο μήνες πριν ο λαός αποφασίσει για τους νέους Δήμους και τους αιρετούς πλέον Περιφερειάρχες ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» μιλά στο protothema.gr για την υποψηφιότητά του στη δημαρχία Ωρωπού, το όραμά του για το μεγαλύτερο δήμο σε έκταση στην Αττική και το νέο «άρωμα» που επιδιώκει να αφήσει εκεί, αφήνοντας πίσω ...κομματικούς προσανατολισμούς.

-Υπάρχει πολιτικό μήνυμα πίσω από την υποψηφιότητά σας για δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Ωρωπού;

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο της υποψηφιότητάς μου. Για μένα σημασία έχει ο δήμος Ωρωπού να αποτελέσει ένα πρότυπο εναλλακτικής, ορθολογικής και πράσινης ανάπτυξης και να αναπτυχθεί ένα μοντέλο που να αναπτύσσει και να αναδεικνύει πραγματικά την προσωπικότητα αυτού του δήμου.


-Η κίνησή σας αυτή, έπειτα και από το «σχίσμα» με το ΠΑΣΟΚ, μήπως δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα με το κόμμα και σας απομακρύνει από αυτό;

«Όποιος θέλει μπορεί να με στηρίξει. Δε ζητάω χρίσμα από κανένα κόμμα».


-Πιστεύετε, παρόλα αυτά, ότι θα βρείτε αντιπάλους απέναντί σας στο ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει ότι δίνει χρίσμα σε κανέναν. Υπό αυτή την έννοια αφήνει τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τι πρέπει να γίνει.


-Για σας το νέο αυτό βήμα φέρει χαρακτηριστικά πολιτικά ή αυτοδιοικητικά;

Και τα δυο. Δικό μου πρωταρχικό στοίχημα είναι το 2014, εκεί όπου τερματίζουν και τα τέσσερα χρόνια της θητείας,  να διατηρήσω δομές λειτουργίας κοινωνικού κράτους και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες. Να δημιουργήσω ένα δυνατό κοινωνικό «δίχτυ προστασίας» και να δώσω ένα νέο άρωμα στο μεγαλύτερο δήμο σε έκταση της Αττικής.



 

http://vasilisoikonomou.blogspot.com/2010/09/6-2010-protothemagr-03-09-2010.html?spref=fb

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ!


Τον απάλλαξε το συμβούλιο εφετών!











http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5330.html

Υποβρύχια... επίδειξη μόδας


Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο σχεδιαστής μόδας, Park Sul-Nyeo, για να παρουσιάσει την collection του.

Οργάνωσε μία επίδειξη μόδας, κάτω από το νερό, για Hanbok στη Σεούλ. Hanbok είναι μια παραδοσιακή κορεατική φορεσιά που χαρακτηρίζεται από τα φωτεινά, όμορφα χρώματα.

Η εκδήλωση αποτελούσε μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας για τη λειτουργία ενός νέου πολυκαταστήματος.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170248&cid=25

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι περιπτερούχοι


Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε, σε ένδειξη καλής θέλησης, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (Ο.Π.Κ.Ε.), έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Σαχινίδη.

Έτσι, αναστέλλεται η προγραμματισμένη απεργία πείνας για την 8η Σεπτεμβρίου 2010 και η πανελλαδική 48ωρη απεργία για τις 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2010.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170432&cid=4

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ.

Ο 19χρονοςΣόγια Τομιζάβα, υπέκυψε στα τραύματα του μετά το ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του στην MotoGP 2...
Οπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση ο 19χρονος Ιάπωνας οδηγός μοτοσικλέτας Σόγια Τομιζάβα σκοτώθηκε, όταν με πλήρη ταχύτητα σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και στη συνέχεια χτύπησαν πάνω του άλλες δύο μηχανές, οι οδηγοί των οποίων ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι. Οι αγώνες αυτοί ήταν της Moto2, δηλαδή της μεσαίας κατηγορίας.


 Οι μοτοσυκλετιστές της πρώτης κατηγορίας, του MotoGP, ενημερώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα για τον χαμό του οδηγού και η ατμόσφαιρα ήταν βαριά την ώρα της απονομής. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είπε για το γεγονός: "Καταλαβαίνω τώρα, ότι όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία".


 Ο άτυχος νεαρός διεκομίστη στο νοσοκομείο αμέσως μετά την σύγκρουση αλλά λίγη ώρα μετά υπέκυψε στα τραύματα του.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Στροφή στα… καυσόξυλα για το φόβο 
της αύξησης του πετρελαίου


Ρεπορτάζ: Σ. Γιαγτζόγλου, Ε. Καλλίνη

Πανικό έχει προκαλέσει στα νοικοκυριά η πρόθεση της κυβέρνησης να διπλασιάσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εξισώνοντας την με αυτήν 
του ντίζελ κίνησης. Πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να βρουν εναλλακτικούς 
τρόπους για φθηνή θέρμανση τον επερχόμενο χειμώνα και οι εταιρείες που 
διαθέτουν καυσόξυλα ή βιομάζα, ιδιαιτέρως στην βόρεια Ελλάδα, δέχονται ήδη 
βροχή παραγγελιών.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές των πετρελαιοειδών, μια τετραμελής οικογένεια
 στη Φλώρινα όπου ο χειμώνας διαρκεί σχεδόν 6 μήνες, θα πρέπει να ξοδέψει για
 2 τόνους πετρελαίου περίπου1.300 ευρώ. Αν εξισωθούν όμως οι φόροι, η τιμή 
σχεδόν θα διπλασιαστεί και η ίδια οικογένειαθα πρέπει να ξοδέψει περίπου 2.200 
ευρώ. Η οικογένεια αυτή αν δεν χρησιμοποιούσε πετρέλαιο,θα χρειαζόταν για 
θέρμανση περίπου 4 τόνους ξύλα με κόστος 480 ευρώ ή αν είχε καλοριφέρ με 
λέβητα βιομάζας θα έπρεπε να κάψει 5 τόνους πυρηνόξυλο με συνολικό κόστος 
300 ευρώ.

Ωστόσο, για την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητα βιομάζας 

απαιτούνται περίπου 3.500 ευρώ και υπολογίζεται ότι για να γίνει απόσβεση 
του κόστους, χρειάζονται από 1,5 έως 3 χρόνια ανάλογα με την χρήση του. 
Πολλοί πάντως κυρίως στη βόρεια Ελλάδα έσπευσαν να προμηθευτούν από 
τώρα τα απαραίτητα ξύλα, για να προλάβουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η 
τιμή τους λόγω της ζήτησης.
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42806

"Το... ενεργειακό κόλπο" της Τουρκίας 


στο  Αιγαίο

Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος είναι το νέο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου

Συστηματική προσπάθεια ντε φάκτο εξαίρεσης του Καστελόριζου από τη χάραξη θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας επιδιώκει η Τουρκία, θέλοντας να βάλει «πόδι» σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες εξελίσσονται σε νέο ενεργειακό Ελντοράντο, με τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύπτονται και τα ακόμη μεγαλύτερα τα οποία πιθανολογείται ότι κρύβει ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απουσία ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η πολική κατευνασμού που ακολουθείται έναντι της Αγκυρας όχι μόνο αφήνει ελεύθερο το πεδίο για την εκδήλωση της τουρκικής διεκδίκησης, αλλά οδηγεί σε πάγωμα κάθε σχέδιο έρευνας και μελλοντικά εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων που πιθανόν υπάρχουν σε ζώνες ελληνικής αρμοδιότητας και κυριαρχίας, υπό τον «φόβο» της ενδεχόμενης αντίδρασης της Αγκυρας. Ενδεχόμενη εξαίρεση της επήρειας του Καστελόριζου θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να παραχωρηθεί στην τουρκική ΑΟΖ, η οποία πλέον θα συνορεύει με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η τουρκική ΑΟΖ δεν θα εκτείνεται προς τον νότο μέχρι την αιγυπτιακή.
Ηδη από το 2008 ο έγκυρος διεθνής οίκος I.H.S. (Information Handling Services) ενημέρωσε τις πετρελαϊκές εταιρείες με τη δημοσίευση χάρτη ότι η Τουρκία παραχωρούσε για 10 χρόνια στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ τέσσερις περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου αλλά και μια μεγάλη ερευνητική περιοχή η οποία εκτεινόταν από το Καστελόριζο μέχρι νότια της Κρήτης. Το 80% αυτής της περιοχής βρισκόταν μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.
Τον Ιανουάριο του 2009 και αφού είχε προηγηθεί η ερευνητική αποστολή του Malene Ostervold, ο ίδιος διεθνής οίκος ο I.H.S. δημοσιοποίησε άλλον χάρτη που περιείχε μεν τις 4 περιοχές βορείως της Κύπρου αλλά είχε τροποποιηθεί η άλλη περιοχή με τρόπο ώστε να μην είναι τόσο προκλητική η «καταπάτηση» περιοχών της ελληνικής ΑΟΖ. Παρ' όλα αυτά όμως και πάλι το 50% της περιοχής αυτής υπερκάλυπτε ελληνική ΑΟΖ. Επισήμως όμως δεν υπήρξε τότε αποτελεσματική ελληνική αντίδραση, ούτε προσπάθεια πρακτικής ματαίωσης των τουρκικών σχεδίων.
Νέες ανακαλύψειςΗ Ελλάδα εν όψει και των νέων ανακαλύψεων δεν πρέπει να μείνει έξω από το γενικότερο γεωπολιτικό παιγνίδι επισημαίνει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ.
«Τίθεται το ερώτημα: Εχει η Ελλάδα τη δυνατότητα να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες για τον εντοπισμό, την ανακάλυψη και την αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων; Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο φόρος υδρογονανθράκων στην Τουρκία είναι 22% και στην Ελλάδα 40%. Σε αυτό το φτωχό νομοθετικό περιβάλλον που συνοδεύεται και από την ανυπαρξία αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, οι Εταιρείες Πετρελαίου δεν μπορούν να δείξουν και δεν δείχνουν κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα?».
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
«Δούρειοι ίπποι» το Πίρι Ρέις και το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος
Η αποστολή προ δύο ετών (Νοέμβριος του 2008) του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους Malene Ostervold για πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) καθώς και η πρόσφατη αποστολή στην ίδια περιοχή του Πίρι Ρέις αποτελούν μέρος συνολικότερου τουρκικού σχεδίου. Η Αγκυρα, πέραν του όποιου διακανονισμού υπάρξει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, έχει καταστήσει στρατηγική επιδίωξη τη μη συμπερίληψη του Καστελόριζου στη χάραξη των ΑΟΖ στην περιοχή.
Η ελληνική αντίδραση στις κινήσεις των σκαφών που διεξήγαγαν έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου περιορίστηκε απλώς στις διπλωματικές διαμαρτυρίες. Η αντίδραση, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, έπρεπε να είναι διαφορετική σύμφωνα με τον σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων δρ Η. Κονοφάγο: «Σε παρόμοιες περιπτώσεις χώρες αντέδρασαν βάσει της διεθνούς πρακτικής και του διεθνούς δικαίου, όπως στην περίπτωση της Μάλτας το 2006.
Οταν η Λιβύη δημοσίευσε περιοχή προς παραχώρηση που μέρος της βρισκόταν εντός της ΑΟΖ της Μάλτας, η Μάλτα εντός μηνός δημοσίευσε αντίστοιχη προς παραχώρηση περιοχή που επικάλυπτε τη λιβυκή παραχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να αναστείλουν και οι δύο χώρες κάθε περαιτέρω ενέργεια και να αρχίσουν συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος», καταλήγει ο κ. Κονοφάγος.
Στη σκιά της κόντρας με την Αγκυρα
Η πρόταση συνεργασίας από τον Νετανιάχου
Τις έρευνες αλλά και τις άδειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ισραήλ είχε αναλάβει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy Ltd σε κοινοπραξία με ισραηλινές εταιρείες, ενώ στην ίδια αμερικανική εταιρία έχει ανατεθεί η άδεια για την έρευνα του παρακείμενου κυπριακού «Οικοπέδου 12» η «Cyprus A» όπως έχει ονομαστεί. Η Noble Energy σε χάρτη τον οποίο είχε παρουσιάσει στο Χιούστον αποτύπωνε ως εναλλακτικές οδούς μεταφοράς του φυσικού αερίου της περιοχής είτε με πλοία σε υγροποιημένη μορφή είτε με υποθαλάσσιο αγωγό προς την Ελλάδα η με αγωγό που από το Ισραήλ θα φθάνει στην Τουρκία και από εκεί θα εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου, που αποτελεί και μια φθηνή λύση.
Η κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία υποχρεώνει το Τελ Αβίβ να είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο πιθανόν εντάσσεται και το δημοσίευμα των ισραηλινών ΜΜΕ ότι ο Β. Νετανιάχου πρότεινε στον Γ. Παπανδρέου την ιδέα κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες και θα αποτελεί τον ασφαλή τρόπο εξαγωγής ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος
Το νέο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου
Ο ενεργειακός πυρετός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν πρόκειται να περιοριστεί το επόμενο διάστημα, όπου θα συνεχιστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οι έρευνες της εταιρείας Noble Energy Ltd στο κοίτασμα Λεβιάθαν που με το σύμπλεγμα των κοιτασμάτων Ταμαρ (με διαπιστωμένα ανακτήσιμα αποθέματα 240 δισ. m3) και το Νταλιτ (με απολήψιμα αποθέματα 15 δισ. m3), αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων την τελευταία διετία.
Το κοίτασμα «Cyprus A» με πιθανά αποθέματα 300 δισ. m3, αποτελεί μια «ενότητα» με το Λεβιάθαν του οποίου τα πιθανά ανακτήσιμα αποθέματα φθάνουν τα 450 δισ. m3 φυσικού αερίου.
ΜελέτεςΣύμφωνα πάντως με τον δρ Ηλία Κονοφάγο, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ, οι πρώτες μελέτες έγκυρων διεθνών οίκων που αφορούν περιοχές «νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, δείχνουν την ύπαρξη σοβαρών δυνατοτήτων ανακάλυψης παρόμοιων γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη μείζονα περιοχή μεταξύ Κρήτης - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη.
Παρά το μεγάλο θαλάσσιο βάθος των κοιτασμάτων, οι διαπιστωθείσες εξαιρετικά υψηλές πιέσεις και παροχές φυσικού αερίου ανά γεώτρηση προδικάζουν ένα αρκετά χαμηλό κόστος ανάπτυξης και παραγωγής στην περιοχή, χωρίς παρουσία πολυδάπανων θαλάσσιων πλωτών εξεδρών» επισημαίνει ο Ελληνας ειδικός.
Οι πληροφορίες αυτές δίνουν άλλη διάσταση στο «ενδιαφέρον» της Τουρκίας να υφαρπάξει μέρος της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.
Τα τεράστια αυτά αποθέματα που αγγίζουν το 1 τρισ. m3 φυσικού αερίου είναι προφανές ότι όχι μόνο καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ αλλά μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη.
Το γεγονός μάλιστα ότι μεγάλη αμερικανική εταιρεία και άλλες ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες εμπλέκονται στην έρευνα και εκμετάλλευση των μεγάλων αυτών κοιτασμάτων δημιουργεί μια «ασπίδα» και για την ίδια την Κύπρο η οποία δέχεται διαρκείς απειλές από την Τουρκία.
 Πηγή: Εθνος της Κυριακής

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/

Σπάνια είδη πουλιών στο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα




ajios
Τρία σπάνια είδη πουλιών επέλεξαν για στάση, τροφή και ξεκούραση, κατά τη 
φθινοπωρινή τους μετανάστευση, το Εθνικό Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 
δίνοντας μεγάλη χαρά στους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας 
που τα εντόπισαν.
Συγκεκριμένα, παρατήρησαν στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, δύο νεαρούς 
ερυθρόλαιμους φαλαρόποδες Phalaropus lobatus που τρέφονταν με τον 
χαρακτηριστικό τρόπο του είδους τους, κάνοντας στροφές γύρω από τον
 εαυτό τους.
Επιπλέον, δύο ρωσότρυγγα Xenus cinereus παρατηρήθηκαν στο παράκτιο τμήμα 
του Αξιού. Ο ρωσότρυγγας αναπαράγεται κυρίως στην τάιγκα της Σιβηρίας και είναι 
χαρακτηριστική η ικανότητά του να πιάνει έντομα με αστραπιαίες κινήσεις. 
Η συνήθης μεταναστευτική του πορεία περνάει ανάμεσα από τη Μαύρη Θάλασσα 
και την Κασπία,τη δυτική Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.
Τέλος, η τελευταία -και πιο σημαντική- καταγραφή, στις 31 Αυγούστου, ήταν ένας 
κόκκινος φαλαρόποδας Phalaropus fulicarius, που παρατηρήθηκε μόλις για έκτη 
φορά στην Ελλάδα. 
To είδος αυτό αναπαράγεται στην παράκτια τούνδρα των Σκανδιναβικών χωρών
 και διαχειμάζει στον Ατλαντικό, ανοιχτά της νότιας και δυτικής Αφρικής.
 Στους κόκκινους φαλαρόποδες οι ρόλοι των φύλων είναι ανεστραμμένοι, δηλαδή 
τα θηλυκά έχουν πιο έντονα χρώματα και φιλονικούν για τα αρσενικά τα οποία 
κλωσούν και φροντίζουν τους νεοσσούς!
Όπως διαπιστώνεται σε... σχετική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα 
Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, «παρά τις έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις που δέχονται, 
η περιοχή του Καλοχωρίου και το παράκτιο τμήμα του ποταμού Αξιού παραμένουν 
σημαντικοί πυρήνες βιοποικιλότητας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο».
πηγή


Από...http://kala-nea.gr/?p=7589#more-7589#ixzz0ydXfJZAZ


Το είδαμε στο:  http://anemo-milos.blogspot.com/2010/09/blog-post_2029.html#ixzz0ygUiGff0

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν γονατίσει οικονομικά μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα, την αγορά που στεγνώνει, τις πενιχρές συντάξεις και τα εμφανή σημάδια κόπωσης τα κυβέρνησης από τον αγώνα δρόμου που καταβάλλει προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία και η αξιοπιστία της χώρας, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να προηγείται σταθερά σε τελευταία δηοσκόπηση της ΜRB για την εφημερίδα Real News, καταγράφοντας διαφορά της τάξης του 7,1%.Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 1-2/9/2010 σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το 27,1% των οποίων δήλωσε ότι επρόκειτο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ έναντι του 20,0% που υποστηρίζει ΝΔ. Κατά τα’ άλλα, το 7,5% δηλώνει υπέρ του ΚΚΕ, το 5,3% ΛΑΟΣ, το 3,0% ΣΥΡΙΖΑ, το 2,9% Ο-Π, το 7,8% άλλα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 26,4%.Την πρωτιά στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό» εξακολουθεί να λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με
ποσοστό 35,1%, έναντι του Αντώνη Σαμαρά που έλαβε μόλις το 22,5%, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, κανέναν από τους δύο ικανό πρωθυπουργό της χώρας δεν θεωρεί το 38,3%.Εξάλλου, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού και μάλιστα άμεσα. Συγκεκριμένα, το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού, το 30,9% ότι δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ το 11,9% δήλωσε «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, το 72,3% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει άμεσα, το 23,7% σε βάθος χρόνου και το 4,1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρας (Rass) για την εφημερίδα Παρόν, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 26,4%, η ΝΔ 20,2%, το ΚΚΕ 7,3% ο ΛΑΟΣ 4,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,9%, οι Ο-Π 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,0%, άλλα κόμματα 2,0%, το άκυρο/λευκό 4,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 27,1%. Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στις 31/8/2010 σε πανελλαδικό δείγμα 1.503 ατόμων.πηγηhttp://news247.gr: 

http://solidaritymit.blogspot.com/2010/09/blog-post_3957.html

"Θύμα" τροχαίου με το Audi R8 ο Μπαλοτέλι




Ο Ιταλός σούπερ σταρ πριν προλάβει να συνηθίσει τους δρόμους της Αγγλίας, ενεπλάκη σε τροχαίο προκαλώντας υλικές ζημιές στο...πανάκριβο αυτοκίνητο του. Ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό.
Το τροχαίο "αποκάλυψε" η Sunday Mirror και πρωταγωνιστές ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι και ένας φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι.

Το Audi R8 του Ιταλού υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές αλλά σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώσει για να τις επιδιορθώσει.


http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/audi-r8.html

Καμίνης, Μίχας, Μπουτάρης...

...για τους τρεις μεγάλους δήμους από το ΠΑΣΟΚ. Ανακοινώθηκαν επίσημα τα ονόματα.

Γιώργος Καμίνης για το δήμο Αθήνας, Γιάννης Μίχαςγια το δήμο Πειραιά, Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κατσικόπουλος για το δήμο Πάτρας, Στάθης Κουσουρνάς για το δήμο Ρόδου. 
Αυτούς τους υποψηφίους δημάρχους θα υπσοτηρίξει το ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Εθνικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της επιτροπής υποψηφιότητων Θανάσης Τσούρας.


http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6943.html




Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις Περιφέρειες...


Οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει για τις Περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ, όπως τους ανακοίνωσε ο Θ. Τσούρας στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι οι εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Αρης Γιαννακίδης
Κεντρικής Μακεδονίας: Μάρκος Μπόλαρης
Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Παπαϊορδανίδης
Ηπείρου: Βαγγελης Αργύρης
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς
Αττικής: Γιάννης Σγουρός
Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
Για τα Ιόνια Νησιά ο Θ. Τσούρας είπε ότι...
θα υποστηριχθεί ένας ακαδημαϊκός που βρίσκεται στο εξωτερικό και το όνομά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_3191.html