Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Στροφή στα… καυσόξυλα για το φόβο 
της αύξησης του πετρελαίου


Ρεπορτάζ: Σ. Γιαγτζόγλου, Ε. Καλλίνη

Πανικό έχει προκαλέσει στα νοικοκυριά η πρόθεση της κυβέρνησης να διπλασιάσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εξισώνοντας την με αυτήν 
του ντίζελ κίνησης. Πολλοί καταναλωτές σπεύδουν να βρουν εναλλακτικούς 
τρόπους για φθηνή θέρμανση τον επερχόμενο χειμώνα και οι εταιρείες που 
διαθέτουν καυσόξυλα ή βιομάζα, ιδιαιτέρως στην βόρεια Ελλάδα, δέχονται ήδη 
βροχή παραγγελιών.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές των πετρελαιοειδών, μια τετραμελής οικογένεια
 στη Φλώρινα όπου ο χειμώνας διαρκεί σχεδόν 6 μήνες, θα πρέπει να ξοδέψει για
 2 τόνους πετρελαίου περίπου1.300 ευρώ. Αν εξισωθούν όμως οι φόροι, η τιμή 
σχεδόν θα διπλασιαστεί και η ίδια οικογένειαθα πρέπει να ξοδέψει περίπου 2.200 
ευρώ. Η οικογένεια αυτή αν δεν χρησιμοποιούσε πετρέλαιο,θα χρειαζόταν για 
θέρμανση περίπου 4 τόνους ξύλα με κόστος 480 ευρώ ή αν είχε καλοριφέρ με 
λέβητα βιομάζας θα έπρεπε να κάψει 5 τόνους πυρηνόξυλο με συνολικό κόστος 
300 ευρώ.

Ωστόσο, για την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με λέβητα βιομάζας 

απαιτούνται περίπου 3.500 ευρώ και υπολογίζεται ότι για να γίνει απόσβεση 
του κόστους, χρειάζονται από 1,5 έως 3 χρόνια ανάλογα με την χρήση του. 
Πολλοί πάντως κυρίως στη βόρεια Ελλάδα έσπευσαν να προμηθευτούν από 
τώρα τα απαραίτητα ξύλα, για να προλάβουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η 
τιμή τους λόγω της ζήτησης.
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42806

"Το... ενεργειακό κόλπο" της Τουρκίας 


στο  Αιγαίο

Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος είναι το νέο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου

Συστηματική προσπάθεια ντε φάκτο εξαίρεσης του Καστελόριζου από τη χάραξη θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας επιδιώκει η Τουρκία, θέλοντας να βάλει «πόδι» σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες εξελίσσονται σε νέο ενεργειακό Ελντοράντο, με τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύπτονται και τα ακόμη μεγαλύτερα τα οποία πιθανολογείται ότι κρύβει ο βυθός της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απουσία ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά κυρίως η πολική κατευνασμού που ακολουθείται έναντι της Αγκυρας όχι μόνο αφήνει ελεύθερο το πεδίο για την εκδήλωση της τουρκικής διεκδίκησης, αλλά οδηγεί σε πάγωμα κάθε σχέδιο έρευνας και μελλοντικά εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων που πιθανόν υπάρχουν σε ζώνες ελληνικής αρμοδιότητας και κυριαρχίας, υπό τον «φόβο» της ενδεχόμενης αντίδρασης της Αγκυρας. Ενδεχόμενη εξαίρεση της επήρειας του Καστελόριζου θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να παραχωρηθεί στην τουρκική ΑΟΖ, η οποία πλέον θα συνορεύει με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η τουρκική ΑΟΖ δεν θα εκτείνεται προς τον νότο μέχρι την αιγυπτιακή.
Ηδη από το 2008 ο έγκυρος διεθνής οίκος I.H.S. (Information Handling Services) ενημέρωσε τις πετρελαϊκές εταιρείες με τη δημοσίευση χάρτη ότι η Τουρκία παραχωρούσε για 10 χρόνια στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ τέσσερις περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου αλλά και μια μεγάλη ερευνητική περιοχή η οποία εκτεινόταν από το Καστελόριζο μέχρι νότια της Κρήτης. Το 80% αυτής της περιοχής βρισκόταν μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.
Τον Ιανουάριο του 2009 και αφού είχε προηγηθεί η ερευνητική αποστολή του Malene Ostervold, ο ίδιος διεθνής οίκος ο I.H.S. δημοσιοποίησε άλλον χάρτη που περιείχε μεν τις 4 περιοχές βορείως της Κύπρου αλλά είχε τροποποιηθεί η άλλη περιοχή με τρόπο ώστε να μην είναι τόσο προκλητική η «καταπάτηση» περιοχών της ελληνικής ΑΟΖ. Παρ' όλα αυτά όμως και πάλι το 50% της περιοχής αυτής υπερκάλυπτε ελληνική ΑΟΖ. Επισήμως όμως δεν υπήρξε τότε αποτελεσματική ελληνική αντίδραση, ούτε προσπάθεια πρακτικής ματαίωσης των τουρκικών σχεδίων.
Νέες ανακαλύψειςΗ Ελλάδα εν όψει και των νέων ανακαλύψεων δεν πρέπει να μείνει έξω από το γενικότερο γεωπολιτικό παιγνίδι επισημαίνει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ.
«Τίθεται το ερώτημα: Εχει η Ελλάδα τη δυνατότητα να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρείες για τον εντοπισμό, την ανακάλυψη και την αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων; Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο φόρος υδρογονανθράκων στην Τουρκία είναι 22% και στην Ελλάδα 40%. Σε αυτό το φτωχό νομοθετικό περιβάλλον που συνοδεύεται και από την ανυπαρξία αρμόδιας Κρατικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, οι Εταιρείες Πετρελαίου δεν μπορούν να δείξουν και δεν δείχνουν κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα?».
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
«Δούρειοι ίπποι» το Πίρι Ρέις και το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος
Η αποστολή προ δύο ετών (Νοέμβριος του 2008) του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους Malene Ostervold για πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου και εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) καθώς και η πρόσφατη αποστολή στην ίδια περιοχή του Πίρι Ρέις αποτελούν μέρος συνολικότερου τουρκικού σχεδίου. Η Αγκυρα, πέραν του όποιου διακανονισμού υπάρξει για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, έχει καταστήσει στρατηγική επιδίωξη τη μη συμπερίληψη του Καστελόριζου στη χάραξη των ΑΟΖ στην περιοχή.
Η ελληνική αντίδραση στις κινήσεις των σκαφών που διεξήγαγαν έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου περιορίστηκε απλώς στις διπλωματικές διαμαρτυρίες. Η αντίδραση, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, έπρεπε να είναι διαφορετική σύμφωνα με τον σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων δρ Η. Κονοφάγο: «Σε παρόμοιες περιπτώσεις χώρες αντέδρασαν βάσει της διεθνούς πρακτικής και του διεθνούς δικαίου, όπως στην περίπτωση της Μάλτας το 2006.
Οταν η Λιβύη δημοσίευσε περιοχή προς παραχώρηση που μέρος της βρισκόταν εντός της ΑΟΖ της Μάλτας, η Μάλτα εντός μηνός δημοσίευσε αντίστοιχη προς παραχώρηση περιοχή που επικάλυπτε τη λιβυκή παραχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν να αναστείλουν και οι δύο χώρες κάθε περαιτέρω ενέργεια και να αρχίσουν συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος», καταλήγει ο κ. Κονοφάγος.
Στη σκιά της κόντρας με την Αγκυρα
Η πρόταση συνεργασίας από τον Νετανιάχου
Τις έρευνες αλλά και τις άδειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ισραήλ είχε αναλάβει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy Ltd σε κοινοπραξία με ισραηλινές εταιρείες, ενώ στην ίδια αμερικανική εταιρία έχει ανατεθεί η άδεια για την έρευνα του παρακείμενου κυπριακού «Οικοπέδου 12» η «Cyprus A» όπως έχει ονομαστεί. Η Noble Energy σε χάρτη τον οποίο είχε παρουσιάσει στο Χιούστον αποτύπωνε ως εναλλακτικές οδούς μεταφοράς του φυσικού αερίου της περιοχής είτε με πλοία σε υγροποιημένη μορφή είτε με υποθαλάσσιο αγωγό προς την Ελλάδα η με αγωγό που από το Ισραήλ θα φθάνει στην Τουρκία και από εκεί θα εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου, που αποτελεί και μια φθηνή λύση.
Η κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία υποχρεώνει το Τελ Αβίβ να είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο πιθανόν εντάσσεται και το δημοσίευμα των ισραηλινών ΜΜΕ ότι ο Β. Νετανιάχου πρότεινε στον Γ. Παπανδρέου την ιδέα κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες και θα αποτελεί τον ασφαλή τρόπο εξαγωγής ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Το τρίγωνο Κρήτη-Κύπρος-Αίγυπτος
Το νέο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου
Ο ενεργειακός πυρετός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δεν πρόκειται να περιοριστεί το επόμενο διάστημα, όπου θα συνεχιστούν το τελευταίο τρίμηνο του 2010 οι έρευνες της εταιρείας Noble Energy Ltd στο κοίτασμα Λεβιάθαν που με το σύμπλεγμα των κοιτασμάτων Ταμαρ (με διαπιστωμένα ανακτήσιμα αποθέματα 240 δισ. m3) και το Νταλιτ (με απολήψιμα αποθέματα 15 δισ. m3), αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων την τελευταία διετία.
Το κοίτασμα «Cyprus A» με πιθανά αποθέματα 300 δισ. m3, αποτελεί μια «ενότητα» με το Λεβιάθαν του οποίου τα πιθανά ανακτήσιμα αποθέματα φθάνουν τα 450 δισ. m3 φυσικού αερίου.
ΜελέτεςΣύμφωνα πάντως με τον δρ Ηλία Κονοφάγο, σύμβουλο ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικό διευθυντή Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στα ΕΛΠΕ, οι πρώτες μελέτες έγκυρων διεθνών οίκων που αφορούν περιοχές «νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, δείχνουν την ύπαρξη σοβαρών δυνατοτήτων ανακάλυψης παρόμοιων γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη μείζονα περιοχή μεταξύ Κρήτης - Κύπρου - Αιγύπτου, που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη.
Παρά το μεγάλο θαλάσσιο βάθος των κοιτασμάτων, οι διαπιστωθείσες εξαιρετικά υψηλές πιέσεις και παροχές φυσικού αερίου ανά γεώτρηση προδικάζουν ένα αρκετά χαμηλό κόστος ανάπτυξης και παραγωγής στην περιοχή, χωρίς παρουσία πολυδάπανων θαλάσσιων πλωτών εξεδρών» επισημαίνει ο Ελληνας ειδικός.
Οι πληροφορίες αυτές δίνουν άλλη διάσταση στο «ενδιαφέρον» της Τουρκίας να υφαρπάξει μέρος της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελόριζου.
Τα τεράστια αυτά αποθέματα που αγγίζουν το 1 τρισ. m3 φυσικού αερίου είναι προφανές ότι όχι μόνο καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ αλλά μπορεί να αποτελέσουν εναλλακτική πηγή ενεργειακών πόρων για την Ευρώπη.
Το γεγονός μάλιστα ότι μεγάλη αμερικανική εταιρεία και άλλες ισραηλινών συμφερόντων εταιρείες εμπλέκονται στην έρευνα και εκμετάλλευση των μεγάλων αυτών κοιτασμάτων δημιουργεί μια «ασπίδα» και για την ίδια την Κύπρο η οποία δέχεται διαρκείς απειλές από την Τουρκία.
 Πηγή: Εθνος της Κυριακής

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/

Σπάνια είδη πουλιών στο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα




ajios
Τρία σπάνια είδη πουλιών επέλεξαν για στάση, τροφή και ξεκούραση, κατά τη 
φθινοπωρινή τους μετανάστευση, το Εθνικό Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, 
δίνοντας μεγάλη χαρά στους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας 
που τα εντόπισαν.
Συγκεκριμένα, παρατήρησαν στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, δύο νεαρούς 
ερυθρόλαιμους φαλαρόποδες Phalaropus lobatus που τρέφονταν με τον 
χαρακτηριστικό τρόπο του είδους τους, κάνοντας στροφές γύρω από τον
 εαυτό τους.
Επιπλέον, δύο ρωσότρυγγα Xenus cinereus παρατηρήθηκαν στο παράκτιο τμήμα 
του Αξιού. Ο ρωσότρυγγας αναπαράγεται κυρίως στην τάιγκα της Σιβηρίας και είναι 
χαρακτηριστική η ικανότητά του να πιάνει έντομα με αστραπιαίες κινήσεις. 
Η συνήθης μεταναστευτική του πορεία περνάει ανάμεσα από τη Μαύρη Θάλασσα 
και την Κασπία,τη δυτική Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.
Τέλος, η τελευταία -και πιο σημαντική- καταγραφή, στις 31 Αυγούστου, ήταν ένας 
κόκκινος φαλαρόποδας Phalaropus fulicarius, που παρατηρήθηκε μόλις για έκτη 
φορά στην Ελλάδα. 
To είδος αυτό αναπαράγεται στην παράκτια τούνδρα των Σκανδιναβικών χωρών
 και διαχειμάζει στον Ατλαντικό, ανοιχτά της νότιας και δυτικής Αφρικής.
 Στους κόκκινους φαλαρόποδες οι ρόλοι των φύλων είναι ανεστραμμένοι, δηλαδή 
τα θηλυκά έχουν πιο έντονα χρώματα και φιλονικούν για τα αρσενικά τα οποία 
κλωσούν και φροντίζουν τους νεοσσούς!
Όπως διαπιστώνεται σε... σχετική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα 
Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, «παρά τις έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις που δέχονται, 
η περιοχή του Καλοχωρίου και το παράκτιο τμήμα του ποταμού Αξιού παραμένουν 
σημαντικοί πυρήνες βιοποικιλότητας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο».
πηγή


Από...http://kala-nea.gr/?p=7589#more-7589#ixzz0ydXfJZAZ


Το είδαμε στο:  http://anemo-milos.blogspot.com/2010/09/blog-post_2029.html#ixzz0ygUiGff0

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν γονατίσει οικονομικά μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα, την αγορά που στεγνώνει, τις πενιχρές συντάξεις και τα εμφανή σημάδια κόπωσης τα κυβέρνησης από τον αγώνα δρόμου που καταβάλλει προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία και η αξιοπιστία της χώρας, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να προηγείται σταθερά σε τελευταία δηοσκόπηση της ΜRB για την εφημερίδα Real News, καταγράφοντας διαφορά της τάξης του 7,1%.Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 1-2/9/2010 σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το 27,1% των οποίων δήλωσε ότι επρόκειτο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ έναντι του 20,0% που υποστηρίζει ΝΔ. Κατά τα’ άλλα, το 7,5% δηλώνει υπέρ του ΚΚΕ, το 5,3% ΛΑΟΣ, το 3,0% ΣΥΡΙΖΑ, το 2,9% Ο-Π, το 7,8% άλλα κόμματα, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 26,4%.Την πρωτιά στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό» εξακολουθεί να λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με
ποσοστό 35,1%, έναντι του Αντώνη Σαμαρά που έλαβε μόλις το 22,5%, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο, κανέναν από τους δύο ικανό πρωθυπουργό της χώρας δεν θεωρεί το 38,3%.Εξάλλου, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού και μάλιστα άμεσα. Συγκεκριμένα, το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη ανασχηματισμού, το 30,9% ότι δεν υπάρχει ανάγκη, ενώ το 11,9% δήλωσε «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, το 72,3% θεωρεί ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει άμεσα, το 23,7% σε βάθος χρόνου και το 4,1% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της εταιρείας Ρας (Rass) για την εφημερίδα Παρόν, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκεται στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει 26,4%, η ΝΔ 20,2%, το ΚΚΕ 7,3% ο ΛΑΟΣ 4,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,9%, οι Ο-Π 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,0%, άλλα κόμματα 2,0%, το άκυρο/λευκό 4,3% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 27,1%. Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη στις 31/8/2010 σε πανελλαδικό δείγμα 1.503 ατόμων.πηγηhttp://news247.gr: 

http://solidaritymit.blogspot.com/2010/09/blog-post_3957.html

"Θύμα" τροχαίου με το Audi R8 ο Μπαλοτέλι




Ο Ιταλός σούπερ σταρ πριν προλάβει να συνηθίσει τους δρόμους της Αγγλίας, ενεπλάκη σε τροχαίο προκαλώντας υλικές ζημιές στο...πανάκριβο αυτοκίνητο του. Ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό.
Το τροχαίο "αποκάλυψε" η Sunday Mirror και πρωταγωνιστές ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι και ένας φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι.

Το Audi R8 του Ιταλού υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές αλλά σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα να πληρώσει για να τις επιδιορθώσει.


http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/audi-r8.html

Καμίνης, Μίχας, Μπουτάρης...

...για τους τρεις μεγάλους δήμους από το ΠΑΣΟΚ. Ανακοινώθηκαν επίσημα τα ονόματα.

Γιώργος Καμίνης για το δήμο Αθήνας, Γιάννης Μίχαςγια το δήμο Πειραιά, Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κατσικόπουλος για το δήμο Πάτρας, Στάθης Κουσουρνάς για το δήμο Ρόδου. 
Αυτούς τους υποψηφίους δημάρχους θα υπσοτηρίξει το ΠΑΣΟΚ όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Εθνικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της επιτροπής υποψηφιότητων Θανάσης Τσούρας.


http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6943.html




Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις Περιφέρειες...


Οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει για τις Περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ, όπως τους ανακοίνωσε ο Θ. Τσούρας στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι οι εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Αρης Γιαννακίδης
Κεντρικής Μακεδονίας: Μάρκος Μπόλαρης
Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Παπαϊορδανίδης
Ηπείρου: Βαγγελης Αργύρης
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς
Αττικής: Γιάννης Σγουρός
Πελοποννήσου: Πέτρος Τατούλης
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης
Για τα Ιόνια Νησιά ο Θ. Τσούρας είπε ότι...
θα υποστηριχθεί ένας ακαδημαϊκός που βρίσκεται στο εξωτερικό και το όνομά του θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_3191.html




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ



Η θεατρική Ομάδα του Δήμου Μοσχάτου( Σκηνοβάτες) στα πλαίσια του 3ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, παρουσιάζει την παράσταση:
 «Τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται…»
Τέσσερα μονόπρακτα των Dario Fo, Κώστα Μουρσελά, Tenessee Williams και William Saroyan
σε σκηνοθεσία Μαίρης Παναγιωτοπούλου.

Τέσσερα ζευγάρια ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους για να κάνουν τους θεατές μάρτυρες αλλά και συνένοχους στα λόγια και

τις πράξεις τους.

Η παράσταση ανεβαίνει:


5 Σεπτεμβρίου 2010: στον Δήμο Ρέντη 
6 Σεπτεμβρίου 2010: στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
9 Σεπτεμβρίου 2010: στον Δήμο Περάματος
10 Σεπτεμβρίου 2010: στον Δήμο Μοσχάτου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=468&Itemid=425

Στα 40 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φθάσει η εκροή των καταθέσεων για όλο το 2010
Πηγή: Express.gr 
 ΣTO κενό έπεσαν όλες οι προσπάθειες του πιστωτικού συστήματος για ανάσχεση της εκροής καταθέσεων καθ'Α όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης και ήδη στις τράπεζες εκτιμούν ότι συνολικά η φυγή των καταθέσεων θα αγγίξει τα 40 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.

Τραπεζικοί παράγοντες μιλώντας στην «Ε» εκτιμούν ότι το τελευταίο τετράμηνο του έτους –και με κορύφωση τον Δεκέμβριο– θα καταγράφεται εκροή καταθέσεων της τάξης των 2 δισ. ευρώ μηνιαίως, ως αποτέλεσμα κυρίως της ανάγκης επιχειρήσεων και νοικοκυριών να καλύπτουν τις τρέχουσες ανάγκες τους σε περιβάλλον ύφεσης και περιορισμένης τραπεζικής χρηματοδότησης.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι κατά 60% η μείωση των καταθέσεων οφείλεται στην ανάλωση κεφαλαίων είτε για κάλυψη επιχειρηματικών αναγκών τις οποίες δεν στηρίζουν οι τράπεζες, είτε για κάλυψη καταναλωτικών αναγκών των νοικοκυριών και πάντα σε περιβάλλον μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.
Hδη, με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2010 η εκροή καταθέσεων από το πιστωτικό σύστημα προσεγγίζει συνολικά τα 25 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, η φυγή στις καταθέσεις της Alpha Bank από τρίμηνο σε τρίμηνο ανήλθε στο 1,8 δισ. ευρώ και μείωση 4,3%, ενώ σε απόλυτο μέγεθος ξεχωρίζει η ΕΤΕ με μείωση καταθέσεων στο δεύτερο τρίμηνο κατά 1,84 δισ. ευρώ (-2,6%). Ακολουθούν η EFG Eurobank και η ATE Bank που είδαν τις καταθέσεις τους να μειώνονται κατά 1,32 δισ. ευρώ εκάστη και μείωση σε τριμηνιαία βάση κατά 3% και 6% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin P.B. αύξησαν τις καταθέσεις τους κατά 11,5% η πρώτη και 3,35 δισ. ευρώ και 550 εκατ. ευρώ η δεύτερη ή 2,2% από τρίμηνο σε τρίμηνο, ενώ μικρή αύξηση κατά 130 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι καταθέσεις της Πειραιώς.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ

Την παραπάνω εικόνα επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό πιστωτικό σύστημα εμφάνισε τόσο κατά τη διάρκεια του πενταμήνου του 2010 όσο και σε ετήσια βάση, το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των καταθέσεων, μεταξύ όλων των κρατών - μελών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους η Ελλάδα εμφανίζει ποσοστιαία μείωση των καταθέσεων 7,8% με την Ισπανία να έπεται με ποσοστό μείωσης 2,7% και την Πορτογαλία να κλείνει τον πτωτικό κύκλο με μείωση των καταθέσεων 2%. Για το ίδιο διάστημα όλες οι άλλες χώρες που μετέχουν στην ΕΚΤ παρουσιάζουν αύξηση των καταθέσεων, με την Κύπρο να σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης που είναι 6,7%.
Η ίδια αρνητική εικόνα που χαρακτήρισε την πορεία των καταθέσεων στο πεντάμηνο εμφανίζεται και σε ετήσια βάση. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό μείωσης των καταθέσεων κατά 5,5% σε ετήσια βάση, καθιστώντας το και πάλι το υψηλότερο στην Ε.Ε. με την Ισπανία να ακολουθεί με ποσοστό μείωσης 1,6%. Και πάλι πρώτη, σε ετήσια βάση, στην προσέλκυση των καταθέσεων είναι η Κύπρος με ποσοστό αύξησης 11,7%, με την Ιταλία να ακολουθεί με ποσοστό αύξησης 8,4% και την Ολλανδία με 6,4%. Αντίθετα, η αύξηση των καταθέσεων στη Γερμανία ήταν 1,5% αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι στα ποσοστά αυτά δεν συνυπολογίζονται οι αγορές ομολόγων.
Την ίδια στιγμή τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για πρόσκαιρη ανακοπή τον Αύγουστο των εκροών προς άλλες χώρες του εξωτερικού (της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης), ενώ σημειώνουν ότι ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η επαναφορά στο σύστημα όσων καταθέσεων τοποθετήθηκαν τους προηγούμενους μήνες είτε σε θυρίδες είτε αποθησαυροποιήθηκαν κατ'Α οίκον.

Κ. Παπαγρηγόρης
kpap@express.gr        

      

Οι γρηγορότεροι αντίχειρες της υφηλίου



Είκοσι πέντε λέξεις (159 χαρακτήρες) σε 25,94 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης πληκτρολόγησης μηνύματος (SMS) σε κινητό τηλέφωνο.


Οι γρηγορότεροι αντίχειρες της υφηλίου
Κάτοχός του η 27χρονη Μελίσα Τόμσον από το Μάντσεστερ, η οποία κατόρθωσε να γράψει σε λιγότερα από 26 δευτερόλεπτα την φράση:
«Τα κοφτερόδοντα πιράνχα των γενών Serrasalmus και Pygocentrus είναι τα πιο άγρια ψάρια του γλυκού νερού στον κόσμο. Στην πραγματικότητα αυτά σπάνια επιτίθενται σε άνθρωπο»
Με την επίδοσή της κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 35,54 δευτερολέπτων που είχε σημειώσει ο 24χρονος Αμερικανός Φράνκλιν Πέιτζ τον περασμένο Μάρτη.
«Συνήθιζα να στέλνω πολλά μηνύματα στο σύντροφό μου, γύρω στα 40 με 50 ημερησίως, αλλά από τότε που μετακομίσαμε μαζί, το περιόρισα», δηλώνει, έκπληκτη από την επίδοσή της, η ίδια η ρέκορντγουμαν.  




http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11512

Πήδηξε από τον 39ο όροφο αλλά δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει



Όταν κάποιος πέφτει από ύψος 122 μέτρων με ταχύτητα που έφτασε και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα και σηκώνεται ζωντανός, τότε μιλάμε για θαύμα από εκείνα που δεν συνηθίζεται να συμβαίνουν ούτε σε χολιγουντιανές υπερπεριπέτειες.



Πήδηξε από τον 39ο όροφο αλλά δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει
Ένα τέτοιο θαύμα ωστόσο έλαβε χώρα προ ημερών στην πραγματικότητα, με πρωταγωνιστή (και μεγάλο τυχερό μέσα στην ατυχία του) το 22χρονο ηθοποιό Τόμας Μαγκίλ ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του επιχειρώντας άλμα στο κενό από τον 39ο όροφο ενός κτηρίου της Νέας Υόρκης.
Πήδηξε από τον 39ο όροφο αλλά δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει
Για καλή του τύχη, ο Μαγκίλ ο οποίος κατά την πτώση εκτιμάται ότι έπιασε ταχύτητα έως και 200 χλμ. την ώρα, προσγειώθηκε πάνω στο πίσω τζάμι ενός σπορ αυτοκινήτου μάρκας Dodge που ήταν παρκαρισμένο από κάτω με αποτέλεσμα να μετριαστεί η πρόσκρουση και αυτός να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο με μόνες απώλειες τα δύο σπασμένα πόδια του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=27984948

Διάψευση Βενιζέλου για συμμετοχή των S-300 σε ελληνοϊσραηλινή άσκηση
 
 

Απάντηση Βενιζέλου στο ΚΚΕ για τους S- 300.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ διεύψευσε τη συμμετοχή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 σε ελληνοϊσραηλινή άσκηση.
«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει παρόμοιος σχεδιασμός», δήλωσε.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/09/2010_353728

Η σύζυγος, η ερωµένη και το επίδοµα

Το ατύχηµα έφερε στο φως τις ερωτικές ατασθαλίες κάποιων µεταλλωρύχων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ



Συγγενείς των 33 εγκλωβισµένων µεταλλωρύχων κρατούν εικόνες της Παναγίας της Γουαδελούπης  στη διάρκεια λειτουργίας που έγινε χθες κοντά στην είσοδο του ορυχείου Σαν Χοσέ της Χιλής. Την ώρα  της προσευχής δεν έλειψαν και κάποια παρατράγουδα...

Εναν µήνα εγκλωβισµένοι συµπληρώνουν αύριο οι 33 µεταλλωρύχοι στη Χιλή και παρότι φαίνεται να τα καταφέρνουν µια χαρά εκεί κάτω, δεν µπορεί να πει κανείς το ίδιο για την κατάσταση που επικρατεί στην επιφάνεια. Σύζυγοι και ερωµένες συνωστίζονται στην περιοχή και έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση διεκδικώντας τα επιδόµατα της κυβέρνησης για τις οικογένειες των εγκλωβισµένων.
Τουλάχιστον πέντε σύζυγοι αναγκάστηκαν να έρθουν πρόσωπο µε πρόσωπο µε ερωµένες των ανδρών τους την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζαν. Ενας µεταλλωρύχος µάλιστα διεκδικείται από τέσσερις γυναίκες: την πρώτη σύζυγό του από την οποία δεν πήρε ποτέ διαζύγιο, τη γυναίκα µε την οποία συζεί, τη µητέρα ενός παιδιού που απέκτησε πριν από χρόνια και µία γυναίκα η οποία ισχυρίζεται πως είναι η τωρινή του φιλενάδα. Ολες βρέθηκαν στο ίδιο σηµείο και άνδρες των σωστικών συνεργείων επενέβησαν να τις χωρίσουν καθώς ήρθαν στα χέρια, διεκδικώντας το επίδοµα που δίνει η κυβέρνηση στην οικογένεια κάθε εγκλωβισµένου. Η Μάρτα, σύζυγος του Γιόνι Μπάριος, ενός από τους τρεις αρχηγούς της οµάδας, προσευχόταν για εκείνον όταν άκουσε µια άλλη γυναίκα ονόµατι Σουζάνα να φωνάζει το όνοµά του. Καθώς κινήθηκαν απειλητικά η µία κατά της άλλης, οι πιο ψύχραιµοι φρόντισαν να τις αποµακρύνουν.

Οι 33 άνδρες, στα έγκατα της Γης, δεν έχουν ενηµερωθεί για αυτές τις εξελίξεις και παρότι αρκετοί εµφάνισαν πόνους στα δόντια και δερµατικές µολύνσεις, για τις οποίες τους αποστέλλονται φάρµακα, δεν χάνουν το κουράγιο ούτε το χιούµορ τους.

Μάλιστα χρησιµοποιούν την ίδια «οβίδα» από την οποία παραλαµβάνουν τρόφιµα και φάρµακα για να στέλνουν κάθε ηµέρα στην επιφάνεια «το σόκιν ανέκδοτο της ηµέρας». Ο υπουργός Υγείας, όταν ρωτήθηκε από τους δηµοσιογράφους, προτίµησε να τους δείξει το χαρτί που έστειλαν παρά να τους πει το ανέκδοτο.

Χθες πάντως οι µεταλλωρύχοι παρέλαβαν και ροζάρια ευλογηµένα από τον Πάπα. Εφτιαξαν επίσης έναν πρόχειρο θάλαµο για να έχουν ιδιωτικές συζητήσεις µε τους συγγενείς τους. Τα σωστικά συνεργεία έχουν σκάψει σε 41 µέτρα βάθος, µόλις το 5% δηλαδή της συνολικής απόστασης και εξετάζουν και άλλους τρόπους για να τους απελευθερώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τρεις ηγέτες. Οι µεταλλωρύχοι µέχρι στιγµής τα πηγαίνουν µια χαρά, καθώς έχουν αναδειχθεί µεταξύ τους οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ηγεσία της οµάδας, κάτι το οποίο είναι το πιο σηµαντικό κοµµάτι της επιβίωσης, σύµφωνα µε τους ειδικούς, καθώς αυτοί πρέπει να µοιράζουν τις δουλειές και τον ελεύθερο χρόνο. Μέχρι τώρα οι τρεις ηγέτες που έχουν αναδειχθεί µεταξύ των 33 µεταλλωρύχων φαίνεται ότι τα πηγαίνουν πολύ καλά.

§ Ο 62χρονος Μάριο Γκόµες είναι ο πιο ηλικιωµένος και αποτελεί τον πνευµατικό ηγέτη. Εχει φτιάξει ένα χώρο λατρείας για να προσεύχονται και λειτουργεί ως βοηθός για τους ψυχολόγους που προσπαθούν από την επιφάνεια της γης να αντιµετωπίσουν τα αισθήµατα θλίψης και φόβου των ανδρών.

§ Ο 54χρονος Λουίς Ουρζούα, ο οποίος ήταν επικεφαλής βάρδιας στο ορυχείο, οργανώνει και αναθέτει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, βοηθά στην εύρεση του δρόµου που πρέπει να ακολουθήσει το γεωτρύπανο για να διανοιχθεί η οδός διαφυγής και επιµένει πάντα να περιµένουν να φθάσει τροφή για όλους από τον µικρό αγωγό, προτού αρχίσουν να τρώνε.

§ Ο 50χρονος Γιόνι Μπάριος είναι υπεύθυνος για όλα τα ιατρικά ζητήµατα. Αντλεί τις γνώσεις του από ένα εξάµηνο σεµινάριο για φροντίδα ασθενών που είχε κάνει πριν από 15 χρόνια προκειµένου να δίνει φάρµακα και να κάνει στους υπόλοιπους µεταλλωρύχους τις εξετάσεις που ζητούν οι ειδικοί για τις αναλύσεις τους.

«Η ιεραρχία εκεί, 700 µέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, τηρείται αυστηρά», εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Χιλής Χάιµε Μαναλίχ. «Είναι θέµα ζωής και θανάτου».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4592472
 
Επιστρέφει από τη Δευτέρα ο δακτύλιος

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην Αθήνα ο δακτύλιος. Θα ισχύσει έως τις 15 Ιουλίου 2011.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Ο δακτύλιος από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη ισχύει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Τα όρια του δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ι. Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας.

Οι κάτοχοι ή οι οδηγοί των οχημάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνον εφ όσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
 
http://www.skai.gr/news/greece/article/151244/epistrefei-apo-ti-deytera-o-daktylios-/

Μία Eλληνίδα στις Μαλδίβες


Από τις μαγευτικές Μαλδίβες ξεκινά η πρώτη διεθνής επιτυχία της περσινής Μις Γιανγκ, Κατερίνας Σκουρλή, η οποία θα προσπαθήσει να μαγέψει τον εξωτικό κόσμο του μόντελινγκ!

Έπειτα από ταξίδι-αστραπή που έκανε στη Γαλλία η Κατερίνα Σκουρλή κατάφερε να είναι ένα από τα τέσσερα μοντέλα γνωστού σχεδιαστή και να φωτογραφηθεί με τα μαγιό και τα σέξι εσώρουχά του. Η φωτογράφηση έγινε στις ονειρικές Μαλδίβες και η περσινή Μις Γιανγκ κέρδισε τις εντυπώσεις ανοίγοντας τα φτερά της για διεθνή καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ!

Ύστερα από αυτήν τη φωτογράφηση θα ακολουθήσουν πολλά castings στο Παρίσι, το Μιλάνο αλλά και εδώ στην Ελλάδα και η ίδια αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να συνεργαστεί με γνωστούς σχεδιαστές μόδας.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170247&cid=11

Σε κρητικό γλέντι ο Νίκος Παπαδάκης


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο, Νίκος Παπαδάκης.

Ο γοητευτικός παρουσιαστής έδωσε το «παρών» στη βραδιά «Παραδοσιακά Μαγειρέματα» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο χωριό Πετροκεφάλι, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Σαν γνήσιος Κρητικός ήπιε ρακί και φυσικά δεν παρέλειψε να δοκιμάσει καλτσούνια, σαλιγκάρια και άλλα τοπικά εδέσματα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170270&cid=11

Ενώπιον του δικαστηρίου η Σίβα Ναζάρ Αχάρι


Η ιρανή ακτιβίστρια Σίβα Ναζάρ Αχάρι εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο για να αντικρούσει κατηγορίες για συνωμοσία και προπαγάνδα εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ILNA.

Οι ιρανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η Ναζάρ Αχάρι συνδέεται με τους Μουζαχεντίν του Λαού του Ιράν ( ΡΜΟΙ), που στο Ιράν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Επίσης κατηγορείται ότι έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του Θεού, έγκλημα κατά τον ισλαμικό νόμο, που στο Ιράν τιμωρείται με την ποινή του θανάτου.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης η ακτιβίστρια και δημοσιογράφος Αχάρι δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ΡΜΟΙ.

Ο συνήγορος της Μοχαμάντ Σάριφ, δήλωσε στο ILNA ότι ελπίζει η ετυμηγορία όταν ανακοινωθεί να είναι επιεικής.

Η Ναζάρ Αχάρι, 26 χρόνων ήταν από τις πρώτες που συνελήφθηκαν μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, πέρυσι τον Ιούνιο, από τις οποίες εξελέγη πρόεδρος ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Η 26χρονη αφέθηκε ελεύθερη τρεις μήνες μετά τη σύλληψη της , αλλά συνελήφθη εκ νέου το Δεκέμβριο γιατί μετείχε σε αντικυβερνητική διαδήλωση και στην κηδεία του Αγιατολάχ Χοσέιν Αλί Μονταζερί.

Πολλοί διεθνείς ανθρωπιστικοί οργανισμοί έχουν ανακοινώσει την υποστήριξη τους στην Ναζάρ Αχάρι και ζητούν να αποσυρθούν οι σε βάρος της κατηγορίες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170217&cid=5

«Ναυτική» περιπέτεια για πατέρα και γιο


Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δύο ανδρών, τα ίχνη των οποίων αγνοούνταν από χθες, στη θαλάσσια περιοχή, μεταξύ της Νέας Περάμου και της Θάσου.

Όλα ξεκίνησαν χθες στις 21:00 το βράδυ όταν οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, ηλικίας 55 και 25 ετών αντίστοιχα, πήγαν για ψάρεμα με μία κωπήλατη βάρκα. Η σύζυγος του 55χρονου ανησύχησε καθώς οι δύο άνδρες δεν επέστρεψαν σπίτι. Έτσι, στις 03:00 τα ξημερώματα ειδοποίησε το Λιμενικό. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό τους.

Τελικά, στις 04:45 βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι, σώοι και αβλαβείς, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Καβάλα. Οι δύο αλιείς δεν μπορούσαν να επιστρέψουν, καθώς είχαν σπάσει τα κουπιά της βάρκας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=170279&cid=4

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΟΥΙΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ

ρεπορταζ:Ερη Πανσεληνα


Είστε ένα βήμα πριν από το γάμο και θέλετε να επιλέξετε έναν πρωτότυπο και ρομαντικό προορισμό για τον μήνα του μέλιτος; Ακόμα κι αν οι εξωτικοί προορισμοί για το γαμήλιο ταξίδι σάς φαίνονται ήδη ξεπερασμένοι, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στις Μαλδίβες υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα με μια μαγευτική σουίτα που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί, αφού βρίσκεται... κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!...
Με το ανάλογο κόστος φυσικά.Πρόκειται για μια ατμοσφαιρική υποθαλάσσια σουίτα που βρίσκεται σε ένα τούνελ από γυαλί, μέσα από την οποία οι νεόνυμφοι μπορούν να χαζεύουν τον ωκεανό και τα εξωτικά θαλάσσια είδη ζωής


.Το ζωντανό «ντεκόρ» του μαγευτικού δωματίου, το οποίο θυμίζει μάλλον ωκεανογραφικό μουσείο, συνθέτουν μεταξύ άλλων παπαγαλόψαρα, σαλάχια, σμέρνες και φαγκριά με μπλε ρίγες, τα οποία κυκλοφορούν στον Ινδικό Ωκεανό.


 Το ξενοδοχείο «Conrad Maldives Rangali Island Resort» αποφάσισε να προσφέρει μια επιπλέον πινελιά πολυτέλειας στην επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του και να μετατρέψει το υποθαλάσσιο εστιατόριό του «Ithaa» στην ομώνυμη σουίτα, η οποία έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις.


 «Ανάποδο ενυδρείΟ


Πρόκειται για ένα «ανάποδο ενυδρείο», όπως χαρακτηρίζεται, αφού εκείνος που παρατηρεί τα ψάρια βρίσκεται εντός του θόλου, ο οποίος μετατράπηκε με τον κατάλληλο φωτισμό σε έναν πολύ ρομαντικό και ατμοσφαιρικό χώρο, ιδανικό για τους νεόνυμφους. 


Ομως, όσο κι αν εντυπωσιάζεται κανείς από την περιγραφή και τις φωτογραφίες, η υποθαλάσσια σουίτα είναι για πολύ μεγάλα βαλάντια. 


Η τιμή της «Ithaa» είναι άγνωστη, αφού σύμφωνα με το ξενοδοχείο γίνεται γνωστή κατά την αίτηση για κράτησή της, η οποία θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.


 Η υποθαλάσσια σουίτα, επίσης, δεν περιλαμβάνεται καν στη λίστα με τα δωμάτια στην ιστοσελίδα του Conrad. 


Πάντως, για να έχουμε μία άποψη της τάξης του μεγέθους, μία βραδιά στη σουίτα King Deluxe Water Villa του ξενοδοχείου, η οποία βρίσκεται ασφαλώς... πάνω από το νερό, κοστίζει 1.400 ευρώ!

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_9878.html

Μόνη σωστή η Γκερέκου...

Από την Μαρία Χατζηκυριακού


Η μόνη από τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα συμπεριφέρεται σωστά, αποδεχόμενη την υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και πειθαρχώντας στις εντολές "επιστράτευσης" από την ηγεσία είναι η Άντζελα Γκερέκου; Ετσι φαίνεται.
Κι ας είναι πικραμένη, δεν είναι όμως αχάριστη. Και κυρία. Όχι σαν τους άλλους (που κατά τα άλλα φοράνε και παντελόνια) ή άλλες που τα οφείλουν σχεδόν όλα στον Γ. Παπανδρέου, αλλά τώρα την ...κάνουν από τη μάχη!
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6673.html

Διαμαντίδης: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Εθνική ομάδα...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/

Την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο διεθνής γκαρντ, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία και τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος, είπε χαρακτηριστικά πως το αποψινό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο στο στήθος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο κύκλος του τελείωσε για αυτόν.
Αρχικά ο «Μήτσος» επεσήμανε: «Είχαμε καλό παιχνίδι αμυντικά, αλλά μέσα σε ενάμισι λεπτό χάσαμε τη διαφορά. Σε ένα σημείο του τρίτου δεκαλέπτου είχαμε νεκρό σημείο με την άμυνα ζώνης. Τα σουτ μας βγήκαν και μπορούσαμε να δουλέψουμε, αλλά κάποια λάθη μας στερήσαμε τη νίκη. Έχουμε αποκλειστεί και η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα μεγάλης ομάδας έρχονται παιδιά από πίσω» .
Όσο για την «έκπληξη» που επεφύλαξε στο φινάλε: «Το σημερινό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό που ένας παίκτης παίζει στην Εθνική ομάδα, καθώς εκπροσωπεί τη χώρα σου. Ένας κύκλος τελείωσε για μένα. Κάποια πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν. Για μένα τελείωσε εδώ».
Επίσης έκανε αναφορά και στην...
 πορεία της Εθνικής στο τουρνουά: «Για αυτό το παγκόσμιο δεν είμαστε ευχαριστημένοι, Τόσα χρόνια είχαμε δώσει πολλά πράγματα απλά τώρα δεν τα καταφέραμε. Το ελληνικό μπάσκετ δεν σταματά και συνεχίζει να πηγαίνει ψηλά. Απλά εμείς δεν τα καταφέραμε. Αφού δεν καταφέραμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο μας επέτρεπε να παίξουμε με στρατηγική. Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω τις δηλώσεις του κ. Μπλατ. Είμαστε παιδιά που δουλεύσουμε εδώ δύο μήνες και δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς».
Για τις μεγάλες χαρές που έχει ζήσει ο ίδιος με την Εθνική, επεσήμανε: «Το ότι κατακτήσαμε το πανευρωπαϊκό είναι μεγάλη χαρά για μένα. Και την επόμενη χρονιά είμαστε δεύτεροι στον κόσμο, ενώ στα άλλα δύο Ευρωμπάσκετ ήμασταν σε τέταρτη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι στενοχώριες και οι χαρές είναι μέσα στο πρόγραμμα». 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6320.html