Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ζευγάρια στους 16 του Μουντομπάσκετ
Μπορεί να κάτσαμε να χάσαμε από τους Ρώσους προκειμένου να αποφύγουμε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία σε μια πρόωρη επανάληψη του μεγάλου τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης του 2006 στην Ιαπωνία, ωστόσο πάλι απέναντι στην Ισπανία πέσαμε. Πως έγινε αυτό; Πολύ απλά, την τελευταία κουβέντα την είχαν οι Γάλλοι στον άλλο όμιλο, οι οποίοι με τη σειρά τους φαίνεται ότι δεν μας προτιμούσαν για αντιπάλους τόσο νωρίς, ηττήθηκαν από τη Νέα Ζηλανδία και βγήκαν τέταρτοι στον δικό τους όμιλο, προτιμώντας να δώσουν ένα ματς – τελικό με την γηπεδούχο Τουρκία και αν καταφέρουν να την περάσουν, να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος ακόμα και για μετάλλιο. Έριξαν όμως έτσι την Ισπανία απέναντι στην Ελλάδα, στο πιο αμφίρροπο από τα ζευγάρια της φάσης των 16 (αφού άλλωστε αποτελεί και επανάληψη του τελικού του περασμένου Μουντομπάσκετ).

Η αναμέτρηση Ελλάδας – Ισπανίας θα γίνει στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, όπου μεταφέρονται πλέον όλοι οι αγώνες μέχρι και τον μεγάλο τελικό της άλλης Κυριακής. Αν χάσουμε, αποχαιρετάμε την διοργάνωση και πρόωρα επιστρέφουμε στην Αθήνα. Αν κερδίσουμε, μπαίνουμε οκτάδα και αντιμετωπίζουμε στα προημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης Σερβίας – Κροατίας που θα έχει προηγηθεί, σε έναν νέο «γιουγκοσλαβικό πόλεμο». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό, εφόσον πάνε καλά για την Εθνική Ομάδα τα πράγματα, να δούμε αναμέτρηση Ελλάδας – Σερβίας στα προημιτελικά, 20 μέρες μετά τα θλιβερά επεισόδια στο μεταξύ των δύο ομάδων «φιλικό» ματς στην Αθήνα.

Την Κυριακή θα παίξουν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις Τουρκία – Γαλλία και Σλοβενία – Αυστραλία. Οι νικητές των δύο αυτών αναμετρήσεων παίζουν μεταξύ τους για τη φάση των 8, ενώ όπως προκύπτουν οι διασταυρώσεις αξίζει να αναφερθεί ότι ο νικητής αυτού του προημιτελικού αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό εκείνον που προαναφέραμε. Δηλαδή παίζει το ενδεχόμενο, αν φτάσει μακριά η Εθνική Ομάδα, να βρει στον δρόμο της στα ημιτελικά ξανά την γηπεδούχο Τουρκία. Αρκεί φυσικά εκείνη να κερδίσει τους δύο αγώνες της αλλά και η Ελλάδα να αποκλείσει διαδοχικά την Ισπανία και στη συνέχεια την Σερβία ή την Κροατία.

Την Δευτέρα θα γίνουν οι αναμετρήσεις ΗΠΑ – Αγκόλα και Ρωσία – Νέα Ζηλανδία, οπότε στην επόμενη φάση που παίζουν μεταξύ τους οι νικητές πάμε για μια αμερικανορωσική αναβίωση της εποχής του «ψυχρού πολέμου». Την Τρίτη θα γίνουν οι αγώνες Λιθουανία – Κίνα και Αργεντινή – Βραζιλία, με τους νικητές να παίζουν μεταξύ τους στον τέταρτο προημιτελικό. Όσοι κερδίσουν σε αυτούς τους δύο προημιτελικούς θα βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι στην δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 4/9: Σερβία – Κροατία και Ισπανία – Ελλάδα.
Κυριακή 5/9: Τουρκία – Γαλλία και Σλοβενία – Αυστραλία
Δευτέρα 6/9: ΗΠΑ – Αγκόλα και Ρωσία – Νέα Ζηλανδία
Τρίτη 7/9: Λιθουανία – Κίνα και Αργεντινή – Βραζιλία

Τετάρτη 8/9: Πρώτος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων του Σαββάτου και δεύτερος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Κυριακής
Πέμπτη 9/9: Τρίτος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Δευτέρας και δεύτερος προημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Τρίτης
Παρασκευή 10/9: Ρεπό

Σάββατο 11/9: Πρώτος ημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Τετάρτης και δεύτερος ημιτελικός με τους νικητές των αγώνων της Πέμπτης
Κυριακή 12/9: Μεγάλος τελικός με τους νικητές των δύο ημιτελικών


http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58428

Καθαρίστρια στο δήμο αρίστευσε στις Πανελλήνιες
Στα 45 της χρόνια νιώθει, όπως λέει, να αγγίζει το όνειρο της ζωής της. Επέστρεψε στα θρανία μετά από 25 χρόνια για να πάρει το απολυτήριο της, ενώ συνέχιζε να εργάζεται ως καθαρίστρια και  κατάφερε να περάσει δεύτερη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας.

Η Ευγενία Χατζηπαύλου, μητέρα τριών παιδιών,  ήθελε από μικρή να γίνει δασκάλα. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. «Σε ηλικία 14 ετών γνώρισα το σύζυγό μου. Ήμουν μαθήτρια στην πρώτη τάξη του λυκείου όταν αρραβωνιαστήκαμε και αποφάσισα να δημιουργήσω οικογένεια και να εγκαταλείψω το σχολείο»,  αποκαλύπτει η ίδια στο περιοδικό People. 

Οι γονείς της προσπάθησαν αρχικά να την αποτρέψουν αλλά τελικά σεβάστηκαν την απόφαση της. Η Ευγενία έγινε μητέρα για πρώτη φορά στα 20 της χρόνια και σήμερα καμαρώνει τους 3 γιους της. Για να βοηθήσει την οικογένεια της  άλλαξε πολλές δουλειές  και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο Δήμο Περιστερίου στον τομέα της καθαριότητας.

Ήθελε πάντα να τελειώσει το σχολείο και ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της. «Νιώθω πολύ περήφανος για τη σύζυγό μου. Κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια επιτυχία γιατί υπάρχουν σπίτι, παιδιά, δουλειά», λέει με καμάρι ο σύζυγός της στο People.

Η 45χρονη εργαζόμενη μητέρα ξεκίνησε νυχτερινό λύκειο και διάβαζε παντού. Στο λεωφορείο όταν πήγαινε στη δουλειά, την ώρα του διαλλείματος, το βράδυ πριν κοιμηθεί. Η Βιολογία, η Ιστορία και τα Αρχαία ήταν τα αγαπημένα της μαθήματα. Οι αγώνες της δεν πήγαν χαμένοι.

Κατάφερε να πάρει 15.500 μόρια και πριμοδότηση ως εργαζόμενη και κατάφερε να μπει στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Η Ευγενία θέλει να πάρει το πτυχίο της και να βρει δουλειά σε μια κοινωνική υπηρεσία,  ενώ όπως λέει μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν τα ξημερώματα που έπιανε δουλειά και οι υπόλοιπες καθαρίστριες της βάρδιας την αγκάλιαζαν, τη φιλούσαν και τη χειροκροτούσαν , νιώθοντας  περήφανες  για τη συνάδελφο τους.

 Η Ευγενία που ξέρει από δυσκολίες είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει ενώ οι γονείς της δε σταματούν να χαμογελούν και να κοιτάζουν με καμάρι την κόρη τους.

http://www.star.gr/index.php?ID=hot_of_the_day&Rec_ID=58483

Στη γραμμή 1142

Δέκα χιλιάδες κλήσεις για το κάπνισμα
σε δύο ημέρες



Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κοινού για τα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έφθασαν τις 10.418.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Αύγουστο, ο συνολικός αριθμός κλήσεων ήταν 9.234.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η γραμμή δέχθηκε 5.466 κλήσεις και χθες, 4.952 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούσαν καταγγελίες.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592399

Τιμωρία ρεκόρ στα Ελληνικά χρονικά!

Τιμωρία ρεκόρ στα Ελληνικά χρονικά! Με εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... στο μπάσκετ για τα όσα έλαβαν χώρα στον τέταρτο τελικό των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό πέρυσι!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στα χρονικά του ελληνικού μπάσκετ!
Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να κάνουν έφεση.
Επιτέλους η βία φαίνετε να τιμωρήτε αρκεί να γίνετε το ίδιο με όλες τις ομάδες...


Αναλυτικά η ποινή του Ολυμπιακού:

1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,

β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών (3) αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00€ και

γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00€

2. Επικυρώνει την α΄ έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_1705.html

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της αθώωσης του Πέτρου Μαντούβαλου



Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτα αναίρεση κατά του μέρους απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που... αθώωνε τον τέως βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο, από τη εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Στην αναίρεσή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον κ. Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο Π. Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαντούβαλος είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τον φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπόλαρη και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλου.

Οι κ.κ. Μπόλαρης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο κ. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Την βασιμότητα της αναίρεσης του Ι. Τέντε θα εξετάσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προ των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010.

Επισημαίνεται ότι ο Π. Μαντούβαλος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά.

Τέλος, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η αναίρεση κατά του σκέλους της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία αθωώθηκε ο Μαντούβαλος ασκήθηκε εντός της νόμιμης προθεσμίας, η οποία εκπνέει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο Ι. Τέντες δεν θα είχε δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9020.html
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ



















ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ 

Ανδρέας Ευθυμίου, Υπ. Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου                                            

                                                                                         
                                   Μοσχάτο 3 Σεπτέμβρη 2010



Δήλωση του Ανδρέα Ευθυμίου  σχετικά με την επίσημη

 τ         στήριξη της υποψηφιότητάς του  από το ΠΑΣΟΚ



   Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει 
   την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου  στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου . Η απόφαση υποστήριξης 
   στο πρόσωπό μου  πιστεύω ότι δικαιώνει τον αγώνα μου που πάντα διεξαγόταν και θα συνεχίσει να διεξάγεται 
   με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και αγάπη για το Δήμο μας.

   Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα όργανα του κινήματος που πήραν μία κρίσιμη απόφαση, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ 
   ικανών και άξιων συναδέλφων. Επίσης, το Δήμαρχο Μοσχάτου Ταξιάρχη Παπαντώνη, τη μεγάλη πλειοψηφία 
   των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στο Μοσχάτο, τους δημοτικούς συμβούλους του 
   Ταύρου, όλες και όλους εκείνους που δρουν σε αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο στις δύο πόλεις αλλά, κυρίως,  
τ  τους απλούς πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα μας και από τους οποίους αντλώ δύναμη στον κοινό 
   αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

   Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και κύρια για τις ασθενέστερες κοινωνικές 
   ομάδες και τους νέους, γεγονός που καθιστά την Αυτοδιοίκηση ως τον κύριο φορέα για την άσκηση κοινωνικής 
   πολιτικής. Στα πλαίσια των μεταρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα έχει η 
   εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης". Υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η νέα αρχιτεκτονική 
   για τους Δήμους αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση και ένα κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από τις 
   δυνάμεις της αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι διαθέτω τη γνώση και την εμπειρία να αναλάβω τη μεγάλη ευθύνη 
   να ηγηθώ της προσπάθειας για μία ανθρώπινη πόλη και ένα ισχυρό Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου.

   Διερχόμαστε μία περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, που σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένη. 
   Δεν διαθέτουμε, όμως, άλλους τρόπους παρά να ενεργούμε σε πολιτικό επίπεδο με συλλογικό τρόπο. 
   Η ανανέωση είναι ζητούμενο της κοινωνίας και θα προκύψει από αυτή την ίδια, θα προέλθει από "τα μέσα" 
   και όχι από οποιοδήποτε εξωπολιτικό σωτήρα. Για το λόγο αυτό θέλω να καλέσω δημόσια όλες εκείνες 
   τις δυνάμεις που πιστεύουν σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, αυτόνομη και ριζοσπαστική, δίπλα 
   στο δημότη με κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη. Καλώ όλες εκείνες τις δυνάμεις
  που πιστεύουν ότι με μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνει δυνατόν να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα
  των τοπικών κοινωνιών, μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες .
  Όλους εκείνους που  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δίχως παζάρια και μυστικές συμφωνίες θα συμπαραταχθούν
στον κοινό αγώνα για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη .

  Διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για ένα ισχυρό και σύγχρονο 
  Δήμο Μοσχάτο- Ταύρο















Βουτιά στις πωλήσεις τσιγάρων από τις πρώτες 
μέρες των μέτρων

Ρεπορτάζ: Ν. Σερεμετάκης

Μείωση των πωλήσεων τσιγάρων διαπιστώνεται ήδη στα περίπτερα από την δεύτερη ημέρα εφαρμογής της καπνοαπαγόρευσης και όπως είπαν μιλώντας στον ALPHA περιπτερούχοι, ο τζίρος τους απ’ τα τσιγάρα μειώθηκε έως και 30% μέσα σε 2 ημέρες, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα και το μέλλον των επιχειρήσεων τους. Ίδιο σκηνικό και στα πρατήρια καπνού, οι ιδιοκτήτες των οποίων ισχυρίζονται, ότι τα ήδη μειωμένα έσοδα θα πέσουν ακόμα περισσότερο απ’ τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας μελετά ακόμη το ενδεχόμενο να επιβάλει απαγόρευση του καπνίσματος και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, με το σκεπτικό ότι το κάπνισμα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Η απαγόρευση καπνίσματος στα Ι.Χ. όταν σε αυτό υπάρχουν ανήλικοι, έχει επιβληθεί ήδη στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42786
Κυκλώματα αγοράζουν για ψίχουλα ακίνητα ανέργων και χρεωμένων

Ρεπορτάζ: Α. Κουβέλης

Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολίτες, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι. Αδίστακτα κυκλώματα με αγγελίες και καταχωρήσεις ψάχνουν άνεργους και καταχρεωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων και προσπαθούν να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές. Τα κυκλώματα ψάχνουν θύματα μέσω αγγελιών, επικεντρώνοντας σε αυτές που αναφέρουν τις λέξεις «λόγω κρίσης». 

Ενδεικτικά, διαμέρισμα 112 τ.μ. στο Μοσχάτο που αγοράστηκε πριν 3 χρόνια προς 280.000 ευρώ, τώρα οι επιτήδειοι πιέζουν να το αγοράσουν για μόλις 100.000 ευρώ, προειδοποιώντας τους απελπισμένους από τα χρέη ιδιοκτήτες του, ότι η τιμή προσεχώς θα πέσει ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, ο μεσίτης ...... είναι κατηγορηματικός, ότι τέτοια διαμερίσματα στο Μοσχάτο πωλούνται τουλάχιστον προς 250.000 ευρώ και κάνει λόγο για κυκλώματα εκμετάλλευσης. Πολλοί απ’ αυτούς που χτυπούσαν σπίτια στους πλειστηριασμούς, τώρα αναζητούν άνεργους και επιχειρηματίες που πτώχευσαν, για να τους αρπάξουν την περιουσία.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Περισσότερα:http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=42770

Το κύπελλο ηπείρων στις 4&5/9 στο Σπλιτ



Το Σ/Κ 4&5 Σεπτεμβρίου και σχεδόν 4ωρο πρόγραμμα (ώρες Ελλάδος 6μμ-10, με μετάδοση από κρατική τηλεόραση) διεξάγεται στο Σπλιτ της Κροατίας (http://www.split2010cc.com/) , για 11η φορά στην ιστορία της η διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου. To 1976 πριν τους Ο.Α. αποφασίστηκε από την IAAF η θέσπιση της με αρχή το 1977 στο Duesseldorf και διετή βάση διεξαγωγής. Από το 1994 γίνεται ανα 4 χρόνια. Απο εφέτος το παγκόσμιο κύπελλο Κλασσικού Αθλητισμού (World Cup in Athletics) μετονομάζεται σε Κύπελλο Ηπείρων (Continental cup) και λαμβάνουν μέρος 4 «ομάδες»:
- Αφρική, βάσει Παναφρικανικού Πρωταθλήματος
- Ασία&Ωκεανία, βάσει αποτελεσμάτων
- Αμερική, βάσει top lists της IAAF
- Ευρώπη, βάσει Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος
με 2 εκπροσωπήσεις -όχι όμως από την ίδια χώρα- ανα ατομικό αγώνισμα και 3 στις αποστάσεις αλλά 2 να βαθμολογούνται (και μεγάλα χρηματικά έπαθλα απο 30χιλ.$ ο 1ος μέχρι 1000$ ο 8ος).
Η βαθμολογία είναι 8β ο 1ος και ανα βαθμό μέχρι 1β για τον 8ο. Στις σκυταλες 15-11-7-3.

Συμμετοχές: http://www.iaaf.org/mm/document/comp...1aug_22084.pdf

Αποτελέσματα: http://www.iaaf.org/wcp10/results/ev...435/index.html


http://www.stivoz.com/content.php?358

Αίτηση για σύνταξη 1στους 10 εκπαιδευτικούς...

Από το http://epirusgate.blogspot.com/  

Περίπου 11.400 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν φέτος το καλοκαίρι αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν εξαιτίας των δυσμενών ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, με συνέπεια να πολλαπλασιαστούν τα κενά στα σχολεία.
Την ίδια στιγμή, μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός των διορισμών, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 15ετίας, σύμφωνα με συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς.
Στο Νομό Ιωαννίνων,αίτηση για συνταξιοδότηση,έχουν υποβάλει το 9,3% του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού που υπηρετούσε στα σχολεία της...περιοχής.
Δηλαδή 1 στους 10!!!
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/1-10.html
ΘΕΑΤΡΟ

3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

ΣΙΝΕ-ΚΗΠΟΣ, 8.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
 «Αγκά…Σφί…και Φί…»
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

της Χρύσας Σπηλιώτη

Τι 20, τι 30, τι 40. Οι ιστορίες των μοναχικών ανθρώπων, μέσα στις σχέσεις, είναι ίδιες.
Γιατί όπως λέει και η Χαρούλα:
Να ζεις στην εφηβεία σημαίνει πόλεμο,
Ενήλικας μετά νευρωτικός, σκεπάζουμε τους πόνους με φαί,
Τα όνειρα σε σύνθλιψη, αργότερα κατάθλιψη.
Πάμε γι΄ άλλα μια ζωή, πάμε γι΄ άλλα …Βάλτο στα πόδια-πονάει πολύ…

Μια κωμωδία για τη ζωή…Μία κωμωδία με ιστορίες μοναχικών ανθρώπων
(ακατάλληλο για ανηλίκους)

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Σακκά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
http://www.dimosmoschatou.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=41&Itemid=416

Σμαράγδα Καρύδη: Είμαι άνθρωπος του καλοκαιριού


Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι» δεν άφησε τη Σμαράγδα Καρύδη να ευχαριστηθεί τις διακοπές της, όπως τουλάχιστον θα ήθελε, αλλά προσπάθησε να τα συνδυάσει και κατάφερε να ξεκουραστεί για μία εβδομάδα στο σπίτι της, στην Αίγινα.

«Είμαι άνθρωπος του καλοκαιριού. Και παρόλο που φέτος δουλεύω πολύ, αυτό που ονειρεύομαι είναι να κάνω τρεις μήνες διακοπές όπως στο σχολείο. Να είμαι ξυπόλυτη, να μην ξέρω τι μέρα και τι ώρα είναι, να είμαι με ένα παρεό και να κυκλοφορώ χύμα».


Πηγή: People
Περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169806&cid=11

Αιματηρή επίθεση στο Τατζικιστάν


Kαμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα στο Βόρειο Τατζικιστάν, παρασύροντας μαζί του στον θάνατο τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας είκοσι, όπως ανακοίνωσε πηγή της Αστυνομίας.

«Υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο κτίριο και τώρα φλέγεται» δήλωσε στο Reuters πηγή που διατήρησε την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην Khujand, σχεδόν 340 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Dushanbe, κοντά στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169809&cid=5

Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού


Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός ο οποίος ενδέχεται να κλείσει πέμπτη εβδομάδα με κέρδη εν μέσω εικασιών ότι μια οικονομική συρρίκνωση θα αυξήσει τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου για εξασφάλιση της αξίας.
Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκε στα 1.250,10 δολ. η ουγγιά στις 11:17 π.μ. στο Τόκιο. Η τιμή του χρυσού αυτήν την εβδομάδα σημείωσε άνοδο 1%, αγγίζοντας τα 1.254,73 δολ. την 1η Σεπτεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 28 Ιουνίου.
Φέτος οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο 14%, αγγίζοντας τα επίπεδα ρεκόρ στα 1.265,30 δολ. στις 21 Ιουνίου. Η τιμή οδεύει να κλείσε δέκατη ετήσια άνοδο εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική ανάκαμψη ενδέχεται να συρρικνωθεί, βλάπτοντας νομίσματα και μετοχές.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανεργία αυξήθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούλιο φθάνοντας στο 9,5%. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τα εν λόγω στοιχεία σήμερα στις 8:30 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης.
Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.251,90 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).
Το ασήμι υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 19,6075 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.551,25 δολ. η ουγγιά. Ανοδο 0,2% σημείωσε το παλλάδιο φθάνοντας στα 524 δολ. η ουγγιά.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1862250

Με Ισπανία στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική


Την Ισπανία θα βρει η Εθνική μας στους «16» του Μουντομπάσκετ, καθώς η Γαλλία ηττήθηκε με 12 πόντους διαφορά από τη Νέα Ζηλανδία (82-70) και στο δρόμο της θα βρει την Τουρκία.
Οι Γάλλοι, όπως και οι δικοί μας διεθνείς, αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερο να επιλέξουν αντίπαλο, προτιμώντας την ήττα τώρα από μια δυσκολότερη συνέχεια στο τουρνουά. Και μπορεί εκ πρώτης όψεως μπροστά τους η διοργανώτρια Τουρκία να φαντάζει μη ελκυστικός αντίπαλος, όμως αν προκριθούν από το ζευγάρι, θα έχουν πολύ ευκολότερο δρόμο μέχρι τον τελικό.
Για την Εθνική μας αυτό που αλλάζει τώρα είναι πως αντί της Γαλλίας, που αρχικά υπολογίζαμε να βρούμε μπροστά μας το Σάββατο, τώρα θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον κακό μας δαίμονα, τους Ισπανούς.
Το θετικό, βέβαια, είναι πως αν προκριθούμε, δεν πρόκειται να βρούμε στα προημιτελικά τις ΗΠΑ, όπως θα γινόταν αν κερδίζαμε τους Ρώσους και βγαίναμε δεύτεροι στο 3ο γκρουπ.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1862222

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟ 63ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στις 5.30 το απόγευμα 63χρονος Ιταλός τουρίστας στην περιοχή Φανάρι της Μυκόνου, όταν καταπλακώθηκε από βράχο μέσα σε οικόπεδο...
 Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αλλοδαπός ανέβηκε πάνω σε σωρό βράχων που ήταν στο οικόπεδο και προερχόταν από την εκσκαφή που γινόταν στο σημείο για την ανέγερση οικοδομής, προκειμένου να φωτογραφίσει διάφορα σημεία του νησιού.


 Τη στιγμή που κατέβαινε, όμως, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας μετακινήθηκε ένα μεγάλο κομμάτι βράχου, το οποίο και τον καταπλάκωσε. Οι αστυνομικοί του τμήματος Μυκόνου που έφθασαν στο σημείο κατάφεραν με τη βοήθεια μηχανήματος να απεγκλωβίσουν τον 63χρονο Ιταλό, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός. 


 Σε βάρος του ιδιοκτήτη-εργολάβου της οικοδομής σχηματίστηκε δικογραφία, για μη λήψη προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας στο χώρο εκτέλεσης των εργασιών. Ο κατηγορούμενος αναζητείται προκειμένου να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/63.html

H BOYΛΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος...

Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση δύο F-16 στις 26 Αυγούστου στη διάρκεια άσκησης. 
Ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν έγγαμος με μία κόρη τεσσάρων ετών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας ήταν έγγαμος χωρίς παιδιά. Επίσης, στις 30 Ιουλίου 2010, κατά την πτώση ενός ελικοπτέρου τύπου Apache, έχασαν τη ζωή τους ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, έγγαμος με τέσσερα παιδιά, και ο αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Γκιώκας, άγαμος. 
Η Βουλή των Ελλήνων, εν είδει «υιοθεσίας», θα ενισχύει κατ΄ έτος οικονομικά από τον προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό ετησίως καθορίζεται στις 18.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη.
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/h-boy.html

Ανώδυνη ήττα




Γλυκιά ήττα από τη Ρωσία γνώρισε η εθνική μας ομάδα στην Άγκυρα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Η «επίσημη αγαπημένη» έχασε με 73-69 από την ομάδα του Μπλατ, τερμάτισε τρίτη στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» της διοργάνωσης τη Γαλλία ή την Ισπανία.

Πρώτος σκόρερ από την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με 16 πόντους.

Στον αντίποδα, από την ομάδα του Ντέβιντ Μπλατ, ξεχώρισε ο Μοζγκόφ με 18 πόντους.

Περισσότερα;http://www.zougla.gr/uploads/andreas/ellada-rwsia-komple.jpg
Στρατηγική Ανάπτυξης και Δυνατότητες του Διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Ώρα
15 Σεπτεμβρίου ·
7:30 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

ΤοποθεσίαΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, καφέ PARK ΤΑΥΡΟΣ




Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας, με τους "Πολίτες Μπροστά", σας προσκαλούν στην εκδήλωση του συνδυασμού με θέμα "Στρατηγική Ανάπτυξης και Δυνατότητες του Διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
"http://www.facebook.com/event.php?eid=149504845069570
 http://politesmprosta.blogspot.com/

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκε η β΄δόση των υποψηφίων

ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ 
Ανδρέας Ευθυμίου
 
Στην ανακοίνωση της β΄ δόσης των (76) ονομάτων των υποψηφίων προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Στη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μέχρι την Κυριακή, όπου έχει ορισθεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή θα προχωρήσει και σε άλλη ανακοίνωση.»
Η πλήρης λίστα των ονομάτων που ανακοινώθηκαν είναι η εξής:

ΔΗΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αντώνης Γκουνταράς
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ Νίκος Καστρινάκης
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΤΤΙΚΗΣ Χρήστος Καρδαράς
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Μιχάλης Κογιομτζής
ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δημήτρης Πασόης
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιώργος Παναγιωτόπουλος
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Γιώργος Αναγνώστου
ΑΡΤΑΙΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ Γιάννης Παπαλέξης
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θύμιος Κοτζιάς
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Κωνσταντινίδης
ΑΧΑΡΝΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Παναγιώτης Φωτιάδης
ΒΟΛΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πάνος Σκοτεινιώτης
ΒΥΡΩΝΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Παναγιώτης Κόνσουλας
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος
ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δημήτρης Ζήσης
ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Λάππας
ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ευαγγελία Γρανιτσιώτη
ΔΩΔΩΝΗΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Κώστας Κατσανάκης
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γιώργος Πασχόπουλος
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κλέαρχος Τζαφέρης
ΕΟΡΔΑΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Λάζαρος Λωτίδης
ΕΥΡΩΤΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δημήτρης Νταλιάνης
ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Στέλιος Μποζίκης
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Γιώργος Κάτσινος
ΘΗΒΑΙΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Σβίγγος
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ - ΚΡΗΤΗΣ Σήφης Αναστασάκης
ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Ψαράκης
ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ηλίας Πετσής
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ Φίλιππος Φίλιος
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημήτρης Σακελλαρίου
ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μιχάλης Χανιώτης
ΚΑΡΥΣΤΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ελευθέριος Ραβιόλος
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ Σταυρούλα Καραβασίλη
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Μάρκος Κοτσιλίνης
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αγγελική Συνοδινού
ΚΙΛΕΛΕΡ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ρίζος Κομίτσας
ΚΙΛΚΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δημήτρης Τερζίδης
ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Λάζαρος Μαλούτας
ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Παναγιώτης Γαργάλας
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Σταύρος Κασιμάτης
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ιωάννης Σιαγάννης
ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γιάννης Σάπκας
ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Παπαγγελής
ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημήτρης Τσιαντής
ΛΟΚΡΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Λιόλιος
ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ιωάννα Κριεκούκη
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Γιώργος Πιλιλίτσης
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σπύρος Τσιριγώτης
ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Ευστάθιος Ζαβιτσάνος
ΜΕΓΙΣΤΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μιχάλης Καρδαράς
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Μιλτιάδης Καρπέτας
ΜΕΤΣΟΒΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΥ Λεωνίδας Ευθυμίου
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ανδρέας Ευθυμίου
ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σίμος Δανιηλίδης
ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κωνσταντίνος Σγουρής
ΝΕΜΕΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Βαγγέλης Ανδριανάκης
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Λευτέρης Χαμαλίδης
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Νίκος Δέτσης
ΠΕΛΛΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Παπανικολάου
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κώστας Μπογδάνος
ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Χρήστος Μπαϊλης
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Άγγελος Λύσελης
ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Νιφούδης
ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αναστάσιος Τσορώνης
ΠΥΡΓΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μάκης Παρασκευόπουλος
ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Βασίλης Κωνσταντόπουλος
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αναστάσιος Χωρέμης
ΣΟΥΛΙΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΥ Σταυρούλα Μπραϊμη - Μπότση
ΣΥΜΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Λευτέρης Παπακαλοδούκας
ΤΕΜΠΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κώστας Κολλάτος
ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Χρήστος Λάππας
ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Νίκος Μαλάκος
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κώστας Οικονόμου
ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άρης Καραχάλιος
ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Όλγα Μούσιου
ΦΥΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Μπουραϊμης

http://www.aftodioikisi.gr/template_images/LOGO.jpg

Μουντομπάσκετ: Λογοκρισία των Τούρκων στις cheerleaders



Θύματα λογοκρισίας από τους Τούρκους διοργανωτές έπεσαν οι Red Foxes. Πρόκειται για ένα μπουκέτο καλλίγραμμων κοριτσιών από την Ουκρανία που προσφέρουν το δικό τους ξεχωριστό σόου κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων. Οι Τούρκοι θεωρούν πως οι τσιρλίντερς προσβάλουν τα ήθη της γειτονικής, καθώς το Ισλάμ απαγορεύει από τις γυναίκες να εκθέτουν το κορμί τους. Υπό αυτό το πρίσμα δόθηκε εντολή στις Red Foxes να σταματήσουν τις παραστάσεις τους στα παρκέ.

Η θέση της FIBA είναι ξεκάθαρη τονίζοντας πως η απαγόρευση δεν αποτελεί λύση. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Πάτρικ Μπάουμαν άφησε να εννοηθεί, πως εάν αυτό καταστεί αναγκαίο θα γίνουν κάποιες παραχωρήσεις. "Εάν χρειάζεται κάποια μικρή αναπροσαρμογή στα χορευτικά μέρη είναι εντάξει" δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι χορεύτριες φορούσαν φαρδιά παντελόνια κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν. Οι Ιρανοί είναι χαρακτηριστικό πως στα προηγούμενα ματς την στιγμή που τα κορίτσια αποκάλυπτα τα προκλητικά μίνι του έστρεφαν ενοχλημένοι την πλάτη

Πηγή: sport24 

http://www.gossip-tv.gr/story/53908/mountompasket-logokrisia-ton-tourkon-stis-cheerleaders

ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

Οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες τη νύχτα, παχαίνουν πιο εύκολα, καθώς τρώνε περισσότερες τροφές με λιπαρά και πιο πολλά σνακ, σε σχέση με όσους κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες το βράδυ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...

Η μελέτη, υπό την δρα Σούζαν Ρεντλάιν του νοσοκομείου Μπρίγκαμ και του Ιατρικού κέντρου Μπεθ Ίσραελ της Βοστώνης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Sleep» (Ύπνος), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσε ότι ο λιγοστός ύπνος μπορεί να επιφέρει χρόνιες αλλαγές στη διατροφή των νέων, αυξάνοντας, μεταξύ άλλων, τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και της παχυσαρκίας, ειδικά όσον αφορά τα κορίτσια, καθώς -για λόγους που οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει- τα αγόρια δεν φαίνεται να χαλάνε εξίσου τη διατροφή τους, εξαιτίας του ανεπαρκούς ύπνου. 
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ο λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του πάχους, όμως η νέα έρευνα δείχνει από πού προέρχονται οι πρόσθετες θερμίδες. Η αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών φαγητών, τα οποία έχουν πολλές θερμίδες, καθώς και η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, που αποτελούν παρεπόμενο του μικρής διάρκειας ύπνου, οδηγούν σε συσσώρευση λίπους στο σώμα των νέων.
Οι ερευνητές μελέτησαν 240 νέους ηλικίας 16 έως 19 ετών, που για ένα χρονικό διάστημα φορούσαν στον ύπνο τους μια ειδική συσκευή περασμένη στον καρπό του χεριού τους, ενώ παράλληλα καταγραφόταν η ημερήσια λήψη θερμίδων από τη διατροφή τους. Η μελέτη βρήκε ότι όσοι νέοι κοιμούνταν λιγότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 2,2% περισσότερες θερμίδες από λίπη και 3% λιγότερες θερμίδες από υδρογονάνθρακες, σε σχέση με τους νέους που κοιμούνταν περισσότερες από οκτώ ώρες. 
Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κίνδυνος για την υγεία μπορεί σχετικά εύκολα να μειωθεί, καθώς κάθε πρόσθετη ώρα ύπνου μειώνει κατά 21% τις πιθανότητες ο νέος να φάει ένα σνακ με πολλά λιπαρά. Μόνο ένα στους τρεις νέους (ποσοστό 34%), που συμμετείχαν στην έρευνα, κοιμούνταν πάνω από οκτώ ώρες κατά μέσο όρο τις νύχτες, ενώ η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου εκτιμά ότι οι έφηβοι χρειάζονται τουλάχιστον εννέα ώρες βραδινού ύπνου, για να νιώθουν την άλλη μέρα ξεκούραστοι και σε εγρήγορση. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3111.html

800 εκατ. ευρώ μας χωρίζουν από το στόχο του 2010

  
Η Ελλάδα χρειάζεται έσοδα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιτύχει το στόχο του 2010 για μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ. Το ανωτέρω σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune που δημοσιεύεται σήμερα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι η χώρα δεν έχει κάποιο «δόγμα» σχετικά με το ποσοστό των συμμετοχών που θέλει να διατηρήσει σε assets υποδομής.


Πηγή:reporter.gr


Διαβάστε περισσότερα http://tvnea.blogspot.com/2010/09/800-2010.html#ixzz0yNoKllcc
Under Creative Commons License: Attribution

Ασπίδα προστασίας για την καρέτα - καρέτα

Την άμεση αναστολή όλων των έργων που θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα, στην παραθαλάσσια περιοχή Σκαλέτα Πλατανιάς του Δήμου Αρκαδίου Ρεθύμνου, ζήτησε χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Το υπουργείο προέβη στην κίνηση αυτή καθώς, ύστερα από έλεγχο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος στην περιοχή όπου κατασκευάζεται κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, διαπιστώθηκε ότι δύο αντλιοστάσια έχουν επιφέρει σοβαρές αλλοιώσεις του αιγιαλού και της παραλίας, όπως επιχωματώσεις και συμπίεση με μηχανήματα έργου. Ταυτόχρονα, τα εννέα σχεδιαζόμενα αντλιοστάσια και σημαντικό τμήμα της όδευσης των αγωγών βρίσκονται εντός της περιοχής του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000 και ειδικότερα εντός ζώνης που αποτελεί μία από τις τρεις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο.
ΑνακοίνωσηΣύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη διαβιβαστεί στον οικείο εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων, ενώ το πόρισμα των επιθεωρητών θα διαβιβαστεί από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) Περιφέρειας Κρήτης να προβεί σε άμεση αναστολή εκτέλεσης των έργων που προβλέπεται να κατασκευαστούν εντός της παραλίας ωοτοκίας της χελώνας, μέχρι να διευκρινιστεί η νομιμότητα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.
Επίσης, το ΥΠΕΚΑ ζητεί να ελεγχθεί το ζήτημα της παραχώρησης της επίμαχης έκτασης και να υπάρξει επαναξιολόγηση της Αδειας Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) για την επιβολή των ενδεικνυόμενων περιβαλλοντικών όρων προστασίας του περιβάλλοντος και του είδους. Η επανεξέταση της σχετικής ΑΕΠΟ θα γίνει από το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11900&subid=2&pubid=27238950

Αρχίζουν τα «όργανα» στη Ρουμανία


Ένα «θερμό» φθινόπωρο, με μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον των σκληρών μέτρων λιτότητας και των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, οι έμποροι και οι αγρότες της Ρουμανίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνείται να προβεί σε έναν σοβαρό διάλογο μαζί τους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αγγλόφωνη εφημερίδα «Nine O' Clock» του Βουκουρεστίου, ήδη έχουν αρχίσει να διοργανώνονται αγροτικές συγκεντρώσεις σε όλες, σχεδόν, τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις, ενώ έπειτα από μια εβδομάδα οι αγρότες θα κατέβουν σε μαζική διαδήλωση, στο Βουκουρέστι, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας.

Εν μέσω των εξαγγελιών για κινητοποιήσεις, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη Ρουμανία, Τόνι Λάιμπεκ, δήλωσε ότι τα έξοδα κρατικής μισθοδοσίας θα πρέπει να περικοπούν στο 7,4% του ΑΕΠ και να φτάσουν στο επίπεδα του 2005, ενώ τόνισε πως, αν τηρηθούν τα μέτρα, η ανάκαμψη θα αρχίσει μεσοπρόθεσμα, καθώς προβλέπεται να αυξηθούν οι εξαγωγές, αλλά και η ροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Από χθες άρχισε η αναπροσαρμογή των συντάξεων των βουλευτών, των διπλωματών και των αεροπόρων, ενώ αντίστοιχες μειώσεις θα γίνουν στις συντάξεις στρατιωτικών και αστυνομικών από 1-1-2011.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169520&cid=5
Νέος θεσμός «Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη»
Πηγή:Α.Π.Ε. 
Νέος θεσμός επαγγελματικής θητείας με αμοιβή, μετά το 9μηνο υποχρεωτικής υπηρεσίας, καθιερώνεται με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας.
Πρόκειται, όπως αναφέρει την Τετάρτη η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για τον θεσμό του «Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη», τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος σε κλειστή συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής τις προάλλες.
Με τη νέα ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σε νέους που έχουν κάνει ήδη τη θητεία τους- μετά από προκήρυξη κενών θέσεων - να μείνουν ακόμα για 6 μήνες έως 3 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεργίας, κάλυψης συντάξιμου χρόνου, πιστοποίησης προϋπηρεσίας σε κάποια ειδικότητα κ.ο.κ.
Οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν «εργασιακή σχέση» αλλά θα θεωρούνται, όπως είπε ο υπουργός κ. Βενιζελος, «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός». Ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να πει το ύψος της αμοιβής: «Θα είναι μια αξιοπρεπής αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο» είπε. Οι θέσεις των ''Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών'' θα προκηρύσσονται κατά περιόδους, αναλογα με τις ανάγκες. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση ο αριθμός των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)- που προσλαμβάνονται με μισθό περίπου 900 ευρώ και μετά από 7 χρόνια μονιμοποιούνται- θα εκλογικευθεί και ουσιαστικά θα περιοριστεί σε ειδικότητες όπου έχουν πραγματική ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις. για μόνιμα στελέχη.
Η ρύθμιση αυτή περιέχεται σε σχέδιο νόμου το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, επιφέρει ριζικές αλλαγές στο Στράτευμα που αρχίζουν από την εξέλιξη των αξιωματικών με βάση την 35ετία και φτάνουν μέχρι τη συγκρότηση κάθετης δομής διοίκησης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αγορές όπλων από «μηδενική βάση» περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Αμυνας.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται εντός του μηνός. Ήδη για το περιεχόμενό του ενημερώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σε άλλες διατάξεις προβλέπονται τα εξής:
Σχετικα με την ιεραρχία των αξιωματικών: οι αξιωματικοί θα έχουν υποχρεωτική 35ετή θητεία και πέντε χρόνια πλασματική- με εξαγορά - για συνταξιοδότηση. Θα εξελίσσονται κανονικά στο διάστημα αυτό μέχρι τον βαθμό του συνταγματάρχη- πλην όποιων υποπέσουν σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα ή κριθούν για σοβαρό λόγο υπηρεσιακά ανεπαρκείς. Οσοι κριθούν «λιγότερο ικανοί από τον μέσο όρο» δεν θα αποστρατεύονται αλλά θα παραμένουν «δεξιά» της επετηρίδας με υπηρεσία εκτός οργανικών θέσεων μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Η προαγωγή των άλλων θα γίνεται κατ΄ εκλογήν με κριτήρια. Στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και μετά, εισάγεται ο θεσμός της «κατ΄ απόλυτο εκλογή προαγωγής»- δηλαδή κάποιοι θα προάγονται πιο γρήγορα και θα περνούν μπροστά στην επετηρίδα. Η ρύθμιση θα ισχύσει από το 2012. Αυτοί θα είναι οι πλέον ικανοί με αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, τρόπος διοίκησης κ.λπ.). Ως προς το επίπεδο των κρίσεων για την εξέλιξη μια καινοτομία του σχεδίου νόμου είναι ότι θεσπίζεται το δικαίωμα της ακρόασης για τον κρινόμενο και την υποχρέωση της πλήρους ειδικής (και επώνυμης) αιτιολογίας των διοικητικών πράξεων που αφορούν προαγωγές, αξιολογήσεις, μεταθέσεις- όλα θα γίνονται με στάνταρ κριτήρια που θα καθοριστούν με διατάγματα.
Για την νεα κάθετη δομή διοίκησης: Με τις σχετικές ρυθμίσεις επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην υπάρχουσα δομή διοίκησης των Ε.Δ. και πλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ- στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης- θα ασκεί πλήρη επιχειρησιακή και διοικητική διοίκηση σε όλους τους κλάδους (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) προς ενίσχυση της διακλαδικότητας. Η αλλαγή γίνεται κατανοητή με δεδομένο ότι μέχρι τώρα ισχύουν τα εξής «παράδοξα»: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορούσε να αποφασίζει μαζί με τους ουσιαστικά Νο2 ή Νο3 των επιμέρους Επιτελείων (π.χ. αρχηγό Στρατιάς ή Στόλου) για επιχειρησιακά θέματα (διάταξη δυνάμεων, μείζονες ασκήσεις, κλπ).

http://www.ant1online.gr/Politics/Parliament/Pages/20109/f378abe3-b962-499f-b873-d4471e8161c7.aspx


Αραιές νεφώσεις...

Γενικά καλό καιρό περιμένουμε την Πέμπτη σε ολόκληρη την χώρα και μόνο στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημεριανές ώρες θα σχηματιστούν λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα είναι κατα τόπους αυξημένες.
Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_2936.html
 

Το πιο απίθανο παιχνίδι με την Ρωσία...

Από το http://news24gr.blogspot.com/

Το πιο απίθανο παιχνίδι θα δούμε στο Ελλάδα - Ρωσία αφου ο νικητής βγαίνει δεύτερος και συναντιέται στα νοκ άουτ παιχνίδια με Ισπανία και ΗΠΑ!
Ο χαμένος βγαίνει τρίτος και πιθανότατα παίζει με Γαλλία.
Ο Πρίντεζης δήλωσε: Καμία ομάδα δεν κατεβαίνει σε ένα παιχνίδι για να χάσει. Θα πάμε να κερδίσουμε. Τώρα, αν θέλει ο προπονητής να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ή να τους προστατέψει από τραυματισμούς, αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως δεν θα....
παίξουμε για να χάσουμε". Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αν παίξουμε με Ισπανία και μετά με ΗΠΑ στα νοκ άουτ... "θα πρόκειται για πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και αν απέναντι σε αυτές τις ομάδες παίξουμε έτσι όπως παίζουμε τώρα, τότε δεν θα έχουμε πολλές ελπίδες να προχωρήσουμε. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_1313.html

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χωρίς επίδομα απέχουμε 

από τις εκλογές


Να μην συμμετέχουν στην προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου εφόσον δεν τους προκαταβληθεί το εκλογικό επίδομα, αποφάσισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση σε εργαζόμενους σ΄ άλλες υπηρεσίες που δεν απασχολούνται καθόλου στη διαδικασία των εκλογών και σ΄ αυτούς που απασχολούνται πραγματικά να μην καταβάλλεται εκλογική αποζημίωση.»

Στην επιστολή τους υπενθυμίζουν αφενός ότι η εκλογική αποζημίωση ενσωματώθηκε το 2005 στα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης και αφετέρου ότι «το 2010 με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης που ανέρχονταν σε 365,00 ευρώ μειώθηκαν κατά 20%, ήτοι, σήμερα καταβάλλονται 292,00 ευρώ.»

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7835

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα της 

συνεδρίασης του Ε.Σ.


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου και η Πανελλήνια Σύσκεψη Στελεχών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο).

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα:

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
16:00 Διαπιστεύσεις - δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια
18:00 Πρόταση και Εκλογή Προεδρείου
18:05 Εισαγωγική παρέμβαση Γραμματέα του Ε. Σ. Σωκράτη Ξυνίδη.
18:20 Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
19:00 Οργανωτικά από το Προεδρείο

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010
10:30-14:00 Λειτουργία εργαστηρίων
14.00-16.00 Διάλειμμα
14.00-16.00 Συνάντηση εθελοντών διαδικτύου
16.00-17.00 Σύνοψη και ενοποίηση αποτελεσμάτων λειτουργίας εργαστηρίων

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εθνικό Συμβούλιο
10:00 Εισήγηση Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
10:30 Παρουσίαση υποψηφίων
10:45 Εισήγηση Προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θανάση Τσούρα
11:00 Τοποθετήσεις μελών Εθνικού Συμβουλίου
15:00 Δευτερολογία - σύνοψη αποτελεσμάτων από Γραμματέα Ε.Σ., Σωκράτη Ξυνίδη
15:30 Έγκριση πολιτικού πλαισίου
Έγκριση υποψηφιοτήτων


Παράρτημα
Εργαστήρια Πολιτικής:
Σκοπός των Εργαστηρίων είναι να αποτελέσουν βήμα έκφρασης και συμμετοχής του Κινήματος στη διαμόρφωση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης και των πολιτικών που επεξεργάζεται, με στόχο την ανάδειξη πρακτικών λύσεων και καινοτόμων ιδεών που θα αξιοποιηθούν άμεσα στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου. Ζητούμενο της διαδικασίας αυτής είναι ένας ανοιχτός, συμμετοχικός διάλογος, όπου θα διασφαλίζεται η δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργική σύζευξη εναλλακτικών προσεγγίσεων και προτάσεων.
Οργάνωση Εργαστηρίων:
- 1 Συντονιστής ανά εργαστήριο - ορίζεται ο καθ' ύλην αρμόδιος Γραμματέας Τομέα του ΠΑΣΟΚ (κάνει εισαγωγική τοποθέτηση - 5 λεπτά -συντονίζει τη συζήτηση και παρουσιάζει τα συμπεράσματα στην ολομέλεια)
- 3-5 ομιλητές (η κάθε παρέμβαση δεν θα υπερβαίνει τα 20 λεπτά - ενθαρρύνεται η χρήση πολυμέσων)
- 2-3 παρεμβαίνοντες (η κάθε παρέμβαση δεν θα υπερβαίνει τα 10 λεπτά)
- Aκολουθεί συζήτηση και δευτερολογίες

Οι Τίτλοι των Εργαστηρίων:
1. Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις
2. Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας
3. Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αναβάθμιση του ΕΣΥ
4. Βιώσιμη Ανάπτυξη
5. Καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση/ Συμμετοχή στην Αλλαγή


http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7812

ΕΝΑΕ: Συνεδρίαση για τα προβλήματα του «Καλλικράτη»


Μετά την ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ συνεδριάζει την Παρασκευή στις 11 με βασικό θέμα τα προβλήματα των νομαρχιών ενόψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα των νομαρχιών είχαν επισημανθεί σε, από 14 Ιουλίου, επιστολή του προέδρου της Ένωσης στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7434.


http://www.aftodioikisi.gr

Διέρρηξαν το σπίτι της Τζούλιας!


(Με λεία 200.000 ευρώ έφυγαν οι κλέφτες! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Τζούλια...)

Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε χθες το απόγευμα στο ΑΤ Εκάλης! Ποιος ήταν ο λόγος που βρέθηκε στο αστυνοικό τμήμα; Η ίδια ισχυρίστηκε ότι της έκλεψαν 200.000 ευρώ μέσα από το σπίτι της! Μετά την ληστεία στο...

...σπίτι των γονιών της πριν λίγο καιρό... σειρά τώρα είχε το σπίτι της ίδιας της Τζούλιας! Άγνωστοι μπήκαν χθες το πρωί στο σπίτι της στην οδό Λητούς στον Διόνυσο και κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα πάντα με την Τζούλια. Μέσα στο σπίτι της είχε 200.000 ευρώ. Φυσικά η αστυνομία πήγε στο σπίτι της για να πάρει αποτυπώματα και να ερευνήσει την όλη υπόθεση. Και εμείς αναρωτιόμαστε στο σπίτι κρατά κανείς 200.000 ευρώ; gossip-tv

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3549.html