Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Tράκαρε την Bentley o Σισέ
Θύμα τροχαίου έπεσε ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, το πρώι Τετάρτης κατευθυνόμενος προς Παιανία.

Ο άσος του «τριφυλλιού» βρισκόταν στο Κορωπί οδηγώντας την πολυτελέστατη και εντυπωσιακή Bentley όταν αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα ξέφυγε της πορείας του και έπεσε πάνω στη λιμουζίνα του διεθνούς άσου.

Ευτυχώς ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, ενώ το αυτοκίνητο έπαθε αρκετές ζημιές.




http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58262
Πρόντι: «Λείπει το ευρωπαϊκό πνεύμα προς
την Ελλάδα»
Την έλλειψη ευρωπαϊκού πνεύματος απέναντι στην Ελλάδα τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι σε σημερινή του συνέντευξη σε αυστριακή εφημερίδα.

Ο κ. Πρόντι τόνισε ότι η Ευρώπη έκανε λάθος χειρισμούς στο θέμα της ελληνικής κρίσης υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη καθυστέρηση των Γερμανών έκανε πολύ μεγαλύτερη την κρίση απ’ ότι θα έπρεπε να είναι καθώς η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2,6% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. «Η πολιτική των δημοσκοπήσεων οδηγεί στην καταστροφή» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο οποίος θεωρεί ότι εάν δεν υπήρχαν (τότε) οι εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Δυτική Βεστφαλία, το ζήτημα θα είχε τακτοποιηθεί σε χρόνο μηδέν.

Ο κ. Πρόντι δήλωσε ότι οι Έλληνες όντως εξαπάτησαν τους Ευρωπαίους αλλά αυτό συνέβη «γιατί οι ίδιοι τους άφησαν» και αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν τη δημιουργία δυνατοτήτων ελέγχου όταν καθιερώθηκε το ευρώ, ούτε καν τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, γιατί ήταν μια υπερεθνική υπηρεσία. Χαρακτηριστικά, ο κ. Πρόντι θέτει το παράδειγμα του μαθητή που εξαπατά όταν ο δάσκαλος του δεν ελέγχει τις ασκήσεις του.

Ο κ. Πρόντι στη συνέχεια στέκεται επικριτικός ως προς τους Γερμανούς -για τους οποίους σημειώνει πως αποτελούν την ισχυρότερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη- λέγοντας πως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι αρκετά ισχυροί για να ηγηθούν της Ευρώπης αλλά όχι τόσο ισχυροί ώστε να κυριαρχήσουν στον κόσμο.

http://www.star.gr/index.php?ID=economy&Rec_ID=58245

Τελεσίγραφο Παπανδρέου προς υπουργούς: "Πολλοί απο εσάς θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές"


Λίγες μέρες πριν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες ο πρωθυπουργός μέσω του... κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκαθάρισε οτι είναι εκείνος ο οποίος αποφασίζει και άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα δεχθεί αντιρρήσεις ακόμα και από κορυφαίους υπουργούς αν τους ζητηθεί να στηρίξουν τον Καλλικράτη.

"Ο μόνος αρμόδιος που αποφασίζει είναι ο πρωθυπουργός", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας οτι "δεν υπάρχουν μόνιμοι υπουργοί". Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε οτι η μελέτη για τις δομικές αλλαγές δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν σύμφωνα με πληροφορίες πολλούς αποδέκτες, κυρίως γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης όπως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελη ακόμα και η Λούκα Κατσέλη και η Αννα Διαμαντοπούλου.

'Οπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού, όλοι είναι μετρήσιμοι στις δημοσκοπήσεις και τα ηχηρά ονόματα θα πρέπει να βγούν μπροστά και να στηρίξουν το νέο αυτοδιοικητικό θεσμό.

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων είναι και το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που όπως και οι γυναίκες συνάδελφοί του δεν φαίνεται να το αποδέχεται με ευκολία.

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερωτήσεις περί απροθυμίας και άρνησης υπουργών να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε: "Οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους όσο έχουν μία συγκεκριμένη εντολή και είναι ευθύνη του πρωθυπουργού σε ποιες θέσεις και ποιοι είναι υπουργοί". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμα, ότι ο κάθε υπουργός έχει τις στοχεύσεις και τις προτεραιότητές του, υπογράμμισε ωστόσο, ότι από εκεί και πέρα υπάρχει σε όλους μας η βούληση να προωθήσουμε αυτόν τον μεγάλο δεσμό της τοπικής αυτοδιοίικησης, μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_7769.html

Νέος από το Μοσχάτο κατακτά το κόσμο 

της Πληροφορικής!


Επιτυχίες του μαθητή του 2ου Λυκείου Μοσχάτου Γεράσιμου Αρσένη

Ο Γεράσιμος είναι μέλος των Εθνικών ομάδων Πληροφορικής συνεχώς από το σχολικό έτος 2006-2007, ιδιότητα που αποκτά κάθε χρόνο συμμετέχοντας σε όλες τις φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής (www.pdp.gr) που διοργανώνει η Ε.Π.Υ. με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ως μαθητής Γυμνασίου (1ο Γυμνάσιο Ταύρου) συμμετείχε το καλοκαίρι του 2007 στην 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων στην Σερβία (www.jboi2007.org) όπου και απέσπασε χάλκινο μετάλλιο.
Ως μαθητής Λυκείου (2ο Λύκειο Μοσχάτου) συμμετείχε στην 20η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία διεξάχθηκε στην Αίγυπτο το καλοκαίρι του 2008 (www.ioi2008.org) , στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία διεξάχθηκε στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2009 (www.ioi2009.org) καθώς και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία διεξάχθηκε στη Βουλγαρία το Νοέμβριο του 2009 με ιδιαίτερα αξιόλογη επίδοση και τέλος στην 22η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία διεξάχθηκε στον Καναδά τον Αύγουστο του 2010 (www.ioi2010.org) όπου και απέσπασε χάλκινο μετάλλιο.
Το τρέχον σχολικό έτος κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής (http://pdp.gr/default.asp?pid=6&la=1&fid=3) ενώ ταυτόχρονα ως μαθητής της Γ΄ Λυκείου συμμετείχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις όπου και αρίστευσε συγκεντρώνοντας 19539 μόρια γεγονός που τον καθιστά εν δυνάμει φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Τον Ιούλιο του 2010 υπήρξε προσκεκλημένος του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια μαζί με άλλους 11 διακεκριμένους μαθητές και φοιτητές στην 36η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας (http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=10906) .

Γνώμη Ζούμε Μοσχάτο:
- Ο Γεράσιμος Αρσένης με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις του, αποτελεί παραδείγμα για όλους τους νέους, όχι μόνο του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
Το Ζούμε Μοσχάτο εύχεται καλή επιτυχία και να συνεχίσει να ξεχωρίζει!
Συγχαρητήρια!

*Για την ενημέρωση στο θέμα ευχαριστούμε το καθηγητή κ. Γ. Τσαντουλή.


Διαβάστε περισσότερα: http://moschato.blogspot.com/2010/09/blog-post.html#ixzz0yJ88LD54

Μετά την ήττα στο μπάσκετ από την Τουρκία...

Πρώτα η βελτίωση και μετά η ... επιλογή αντιπάλου

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/

Το ματς με την Τουρκία έχει περάσει από το βράδυ της Τρίτης στη λίθη του χρόνου για την Εθνική μας ομάδα, που ήδη σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια του τρίτου ομίλου και τα "σταυρώματα" που μπορεί να προκύψουν στη φάση των "16". Η ήττα των Ισπανών κόντρα στη Λιθουανία στέλνει τους Ίβηρες, κατά πάσα πιθανότητα, πάνω στην "γαλανόλευκη".Πολλές είναι οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για το αν οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πρέπει να...
 επικρατήσουν των Ρώσων στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο οι Ισπανοί κι εν συνεχεία (αν προκριθούμε) οι Αμερικανοί θα βρεθούν στο ...διάβα μας.
Σε περίπτωση ήττας, όμως, από τους Ρώσους τότε στους "16" θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τους Γάλλους ή τους Λιθουανούς κι εν συνεχεία πάνω στην Αργεντινή. Θα παίξουμε, δηλαδή, με ομάδες που είναι θεωρητικά κατώτερες των προαναφερθέντων. Και οι δύο, όμως, είναι ομάδες που κατάφεραν να ρίξουν στο "καναβάτσο" τους πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανούς.
Τό θέμα, ωστόσο, δεν είναι τόσο η...επιλογή ή όχι αντιπάλου στη φάση των νοκ-άουτ. Η Εθνική χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς αν θέλει να έχει τύχη απέναντι σε κάθε αντίπαλο που θα χρησιμοποιήσει ζώνη στην άμυνα και απέναντι σε κάθε αντίπαλο που θα τρέξει στη δική του επίθεση ή θα "σπρώξει" κάτω από το καλάθι.
Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις τύπου " με ποιον να παίξουμε;". Τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να είμαστε η ομάδα που θέλει να παίξει κόντρα σε κάθε αντίπαλο σε όποια στιγμή των διοργανώσεων κι αν βρεθεί μπροστά μας. Τότε ακόμα και οι Ισπανοί δεν θα είναι το ανυπερβλητο εμπόδιο. Τότε θα θέλουμε να παίξουμε κόντρα στους εξαιρετικούς, αλλά πάντα...πελάτες Γάλλους, τότε θα θέλουμε να αγωνιστούμε απέναντι στην ομάδα του Γιαβτόκας που είναι φιλότιμη αλλά όχι και τόσο ταλαντούχα.
Τι θα κάνουμε μέχρι τότε; Υπομονή και αισιοδοξία είναι η λύση. Υπομονή γιατί υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια και αισιοδοξία γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα στο ρόστερ της από την εποχή όλοι φώναζαν πως "προσοχή στους "μάγκες" με τα μπλε", γιατί αυτή η ομάδα είναι μπολιασμένη με πνεύμα νικητή, γιατί αυτή η ομάδα έχει DNA μαχητή, γαιτί αυτή η ομάδα ξέρει πως αναγεννηθεί μέσα από τις "στάχτες" της.
Υ.Γ: Μην τρελαθούμε κιόλας επειδή χασαμε από τους Τούρκους. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Η διοργάνωση έχει δρόμο ακόμα και με μικρή βελτίωση σε επίθεση και άμυνα μπορούμε και αντίπαλο να διαλέξουμε και να πάμε στους "4", όπου θα έχουμε άλλη ψυχολογία και το "Know how" για τη νίκη! 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_9240.html
 

Σενάριο-έκπληξη με Μαριλίζα για την Περιφέρεια Αττικής...

...και αναβάθμιση της Φ. Γεννηματά σε υπουργό Υγείας

ΜΟΝΟ στο PRESS-GR

Σενάριο- έκπληξη συζητείται τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με αυτό, το χρίσμα μπορεί να το πάρει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία μπορεί ως υπουργός να μην τα πηγαίνει καλά, όμως στις δημοσκοπήσεις της Ιπποκράτους για την Περιφέρεια συγκεντρώνει κατά τις πληροφορίες πολύ υψηλά ποσοστά.
Αν το σενάριο αυτό "περπατήσει" και την Περιφέρεια διεκδικήσει γυναίκα, η Φώφη Γεννηματά μπορεί να μην...
 πάει για το δήμο Αθήνας αλλά να αναβαθμιστεί σε υπουργό Υγείας. Και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας να χριστεί ο Γ. Καμίνης...
ΥΓ: Το όνομα της Μ. Ξενογιαννακοπούλου ακούγεται και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (λόγω της καταγωγής της από την Κεφαλονιά) αλλά η ίδια φέρεται να είναι αρνητική.
 
Ο Αυτοδιοικητικός
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5904.html

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ Ο Π. ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Ο Παναγιώτης Φασούλας ξεκαθάρισε σήμερα ότι θα διεκδικήσει νέα τετραετία στη δημαρχία του Πειραιά μόνο αν τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. "Έγώ δηλώνω την πρόθεση μου να δώσω τη μάχη για τα προβλήματα του Πειραιά. Από...
εκεί και πέρα αν οι καταστατικές διαδικασίες του Κινήματος, στο οποίο ανήκω, δεν με επιλέξουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Τότε βεβαίως και δεν θα είμαι", είπε. Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο εκδήλωσης για την κατεδάφιση βιομηχανικού κτηρίου, σε έκταση που προγραμματίζεται να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.



http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3775.html

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Πύργος. Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε σε γυάλινο συγκρότημα θερμοκηπίων στα Λεχαινά ο δυνατός ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε το μεσημέρι. Από θαύμα σώθηκαν ο...
ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου και δύο εργάτριες καθώς από το χτύπημα του αέρα μεγάλη ποσότητα σπασμένων γυαλιών διασκορπίστηκε στον χώρο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου Γιάννη Θεοδωρόπουλο οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
 Στο σημείο της καταστροφής μετέβη ο δήμαρχος Λεχαινών Νίκος Κουλούρης ο οποίος και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_3948.html
Πέντε συλλήψεις για την απαγωγή του καθηγητή στην Κρήτη
 
Μετά την σύλληψη του 40χρονου αδερφού της 20χρονης ο οποίος σχεδίασε και άρπαξε τον καθηγητή από το Μάντσεστερ επειδή πίστευε ότι γνώριζε πολλά στοιχεία για την εξαφάνιση της αδερφής του Αγγελικής, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες πέντε συλλήψεις.


Πρόκειται για τρεις άνδρες (εκτός από τον 40χρονο αδερφό της κοπέλας) ηλικίας 37,41 και 43 ετών και δύο γυναίκες. Η μία μάλιστα από αυτές είναι μια 60χρονη που φρόντιζε για την διαμονή του κατά την περίοδο της εξαφάνισής του, καθώς ήταν εκείνη που είχε αναλάβει τη φιλοξενία και το φαγητό του. Η άλλη γυναίκα 32 ετών, είχε τον ρόλο του κακού, αφού εμφανίζονταν σαν υπαστυνόμος του τμήματος αναζητήσεων και έκανε ανακρίσεις στον καθηγητή.

Πάντως, οι περιγραφές που φέρεται να έδωσε στην αστυνομία ο καθηγητής προκαλούν σοκ. Όπως ο ίδιος αναφέρει στις καταθέσεις του, οι απαγωγείς τον έδερναν και τον υπέβαλαν σε... εικονικές εκτελέσεις! Μάλιστα, όταν εκείνος απαντούσε ότι δεν ξέρει κάτι για την εξαφάνιση της κοπέλας, του έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο, μετρούσαν αντίστροφα και πατούσαν την σκανδάλη.Οπότε και αποδεικνύονταν ότι το όπλο είναι άδειο...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=58181

Έβαλε τη θεία του στην κατάψυξη...

Έκρυβε το πτώμα της θείας του στον καταψύκτη για να εισπράττει τη σύνταξή της


Σικελός, 43 χρόνων, συνελήφθη από την αστυνομία της Κατάνης, με την κατηγορία ότι έκρυβε επί έναν χρόνο, σε καταψύκτη, το πτώμα της θείας του για να εισπράττει τη σύνταξή της. Την καταγγελία έκαναν περίοικοι, οι οποίοι για αρκετό καιρό δεν έβλεπαν την 95χρονη γυναίκα να κυκλοφορεί στη γειτονιά.

Στην προανάκριση, ο συλληφθείς -το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε- δήλωσε ότι είχε σοκαριστεί από τον θάνατο της θείας του και δεν ήξερε από ποιον να ζητήσει βοήθεια. Είπε ακόμη ότι σίγουρα υπάρχει διαθήκη, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει. Επιπλέον, ισχυρίσθηκε ότι είχε αγοράσει τον καταψύκτη λίγες ημέρες πριν το μοιραίο συμβάν, αλλά όχι επειδή είχε στο μυαλό του το συγκεκριμένο σχέδιο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η σύνταξη της θείας, την οποία ο ανιψιός εισέπραττε με παλιά εξουσιοδότηση, πρέπει να ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ, δεδομένου ότι επρόκειτο για χήρα στρατηγού.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, πάντως, έχει ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους, έχοντας εντοπίσει ως τώρα χιλιάδες περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων. Πρόκειται για περιπτώσεις παρόμοιες με εκείνη της Κατάνης. Συγγενείς δεν δηλώνουν τον θάνατο των δικαιούχων για να εισπράττουν κάθε μήνα τα χρήματα από τις συντάξεις τους.
 
http://www.skai.gr/news/weird/article/151042/evale-ti-theia-toy-stin-katapsyxi/
 

«Σφίγγει» η οικονομία στη Γερμανία


Ένα σχέδιο εξοικονόμησης σχεδόν 80 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2014 υιοθέτησε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση συντηρητικών - φιλελευθέρων, με στόχο τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, η οποία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κρίσης.

Το σχέδιο που υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει κυρίως οικονομίες στις κοινωνικές δαπάνες, για παράδειγμα στην αποζημίωση των ανέργων μακράς διάρκειας και στα επιδόματα που καταβάλλονται στους γονείς μικρών παιδιών, περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, καθώς και την εισαγωγή ενός φόρου στα αεροπορικά εισιτήρια των πτήσεων που ξεκινούν από τη Γερμανία.

Ο φόρος αυτός θα είναι 8 ευρώ για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων, κυρίως εντός της Ευρώπης, 25 ευρώ για προορισμούς μεσαίων αποστάσεων, περιλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, και 45 ευρώ για τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Ο φόρος, ο οποίος αναμένεται ότι θα αποφέρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την επιβολή του, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητά τους.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Γερμανία θα συμμετάσχουν επίσης στο σχέδιο οικονομιών της γερμανικής κυβέρνησης μέσω της αύξησης του οικολογικού φόρου και μιας μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις πτωχεύσεις.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα λιτότητας στις αρχές Ιουνίου και είχε επικριθεί έντονα στη Γερμανία και το εξωτερικό για τις εν δυνάμει αρνητικές επιδράσεις του στην οικονομική ανάκαμψη.

Επιπλέον, ένας φόρος στις εταιρείες που χειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, ο οποίος προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, δεν περιλαμβάνεται τελικά στο κείμενο που υιοθετήθηκε σήμερα, αλλά θα εξεταστεί χωριστά στο τέλος του μήνα.

Η Γερμανία προβλέπεται ότι θα έχει φέτος δημόσιο έλλειμμα άνω του 5% και υποσχέθηκε να το κατεβάσει το 2013 κάτω από το όριο του 3% που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Από το 2016 θα πρέπει, εξάλλου, να σέβεται το όριο στο δημόσιο χρέος που προβλέπεται από το σύνταγμά της.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169208&cid=8

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Πλέον θα το φωνάζει όλη η Ελλάδα, καθώς στον αγώνα κατά των διοδίων συντάσσονται και άλλες επιτροπές αγώνων. Στις 11 Σεπτεμβρίου,... ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, θα σχηματίσουν κομβόι αυτοκινήτων με προορισμό τον χώρο της ΔΕΘ, ενώ στη διαδρομή δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν σε κανέναν σταθμό διοδίων. Το κομβόι θα ξεκινήσει από τις Αφίδνες, κρατώντας ανοικτά τα διόδια για όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να τα περάσει. Το ίδιο θα γίνεται σε κάθε σταθμό διοδίων.colour-pieria


http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4984.html

ΥΛΟΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 13.00 στον Αρχάγγελο Πέλλας.
 Υλοτόμος, 57 ετών, που καταγόταν από τους Προμάχους, καταπλακώθηκε από δέντρο κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών με αποτέλεσμα...
...να βρει τραγικό θάνατο. Δυστυχώς πρόκειται για τη δεύτερη φορά -μέσα σε λίγους μήνες- που υλοτόμος χάνει τη ζωή του στα δάση της Αλμωπίας.




Πηγή : karatzova.com 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_2906.html

Βροχές στα βόρεια...

Νεφώσεις προβλέπονται την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα αλλά από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν σημαντικά. Βροχές τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε και στα...
 νησιά του Ιονίου και ίσως στην Δυτική Στερεά.
Περισσότερα εδώ http://www.meteo-news.gr/
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5692.html
 

Ανοιχτή συνέλευση για τα διόδια...



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9, 8μμ- ΜΟΣΧΑΤΟ
Ελάτε όλοι να συζητήσουμε για την καλύτερη οργάνωση της αυτοκινητοπορείας των...
 Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων ενάντια στα διόδια.
 


Στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο


Περισσοτερες πληροφορίες : http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8904.html

Ληστεία με πυροβολισμούς στην Πετρούπολη


Χωρίς θύματα ή τραυματίες σημειώθηκε ληστεία στην Πετρούπολη, παρά το γεγονός ότι οι ληστές έκαναν χρήση των όπλων τους.

Ήταν περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν δύο άνδρες μπήκαν στο μίνι μάρκετ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πίνδου και Τσακάλωφ, στην Πετρούπολη.

Φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα στα χέρια, απείλησαν τους ιδιοκτήτες του μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν ένα ποσό της τάξεως των 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του καταδίωξαν τους δράστες, οι οποίοι πυροβόλησαν στον αέρα, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί τραυματισμός.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169118&cid=4

«Mέτρον άριστον»... και στον καφέ!


Μια έρευνα καρδιολόγων της 1ης Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πάσχουν από υπέρταση, αν καταναλώνουν καφέ με μέτρο (ένα έως δύο φλιτζάνια την ημέρα), υπάρχει περίπτωση να δουν βελτιώσεις στην κατάσταση των αρτηριών τους, όσον αφορά στην ικανότητα των τελευταίων να διαστέλλονται και να έχουν ελαστικότητα, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα αρτηριοσκλήρυνσης και καρδιοπάθειας.

Η έρευνα συντονίστηκε από τη δρα Χριστίνα Χρυσοχόου και την εποπτεία είχε ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χριστόδουλος Στεφανάδης. Η μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2009, σε μια ομάδα 343 ανδρών και 330 γυναικών ηλικίας 65 - 100 ετών, όλων κατοίκων της Ικαρίας. Το νησί επιλέχθηκε λόγω του μεγάλου προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού του, καθώς οι κάτοικοι άνω των 90 ετών ξεπερνούν σε αριθμό τον μέσο όρο.

Οι Έλληνες ερευνητές μελέτησαν, ιδιαίτερα, την επίπτωση του καφέ στην καρδιολογική υγεία των κατοίκων, με δεδομένο αφενός ότι η κατανάλωσή του είναι συχνή στον ελληνικό πληθυσμό, και αφετέρου ότι μέχρι τώρα στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία έχουν εμφανιστεί αντικρουόμενες διαπιστώσεις σχετικά με την επίδρασή του στην καρδιοαγγειακή υγεία.

Οι επιστήμονες μελέτησαν, ιδιαίτερα, την επίπτωση της καθημερινής κατανάλωσης καφέ σε 235 κατοίκους της Ικαρίας που είχαν υπέρταση, σε συνδυασμό με τις λοιπές διατροφικές συνήθειές τους. Έτσι, κατέληξαν με βεβαιότητα στη διαπίστωση, ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ έχει επωφελή επίδραση στην κατάσταση των αρτηριών. Η ευεργετική αυτή επίδραση αποδίδεται από τους ερευνητές στις χημικές ουσίες πολυφαινόλες που περιέχονται στον καφέ, ειδικά στον ελληνικό παραδοσιακό καφέ, που περιέχει υψηλής ποσότητας διτερπένια.

Εξάλλου, το καφεϊκό οξύ φαίνεται να βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία, μειώνοντας την οξείδωση. Επιπλέον, άλλες θρεπτικές ουσίες σε μικρές ποσότητες, που επίσης περιέχονται στον καφέ, όπως τα φλαβονοειδή, το μαγνήσιο, το κάλιο, η βιταμίνη Ε κ.α., συνεισφέρουν στην επωφελή δράση του καφέ, κυρίως χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους.

πηγή: ΑΠΕ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169141&cid=15

Υπό έλεγχο η φωτιά στον περιφερειακό του Αιγάλεω


Αποτελεσματική αποδείχθηκε η άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στον περιφερειακό του Αιγάλεω, στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου.

Οι φλόγες έκαψαν ξηρά χόρτα.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε 1 ελικόπτερο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=169151&cid=4

Μειώσεις έως 60% σε 4.000 φάρμακα

Μειωμένες μέχρι και 60% είναι οι τιμές στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που ανακοινώνεται σήμερα (από τη Λούκα Κατσέλη) με περισσότερα από 4.000 φαρμακευτικά προϊόντα, και το οποίο πρόκειται να ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Μεσοσταθμικά η μείωση αγγίζει το 20%. 





http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4591893

Καζλάουσκας: «Η μηχανή δεν έπρεπε να σταματήσει....»


Η Τουρκία κατάφερε να «μπλοκάρει» την ελληνική μηχανή και να φτάσει στη νίκη, όπως δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά το τέλος του αγώνα. Ο Λιθουανός τεχνικός, εμφανώς απογοητευμένος και χωρίς όρεξη για λόγια, είπε: «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας.
Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, από...

...ψυχολογικής άποψης. Για να νικήσεις αυτό το ματς πρέπει η μηχανή να μη σταματήσει ποτέ. Η δική μας ομάδα δεν το έκανε αυτό», δήλωσε, ενώ για το γεγονός ότι η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε αισθητά παρά την ενίσχυση με Φώτση και Σχορτσανίτη, τόνισε: «Οι δύο παίκτες μας επέστρεψαν, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους γιατί είχαν χάσει τα προηγούμενα δύο παιχνίδια».

Ο Αντώνης Φώτσης, με τη σειρά του επισήμανε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα που παίζει στην έδρα μας. Ήμασταν κοντά στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά κάποια στιγμή δεν κάναμε κάποια πράγματα που έπρεπε, η Τουρκία ξέφυγε και κατάφερε να φτάσει στη νίκη».

Πανευτυχής για τη συνολική απόδοση της ομάδας του και τη νίκη επί της Ελλάδας παρουσιάστηκε ο προπονητής της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, ενώ εξήρε την εμφάνιση του Ερσάν Ιλιάσοβα, αλλά και την ομαδική άμυνα πάνω στον Βασίλη Σπανούλη.

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε τζέντλεμεν. Είμαστε τυχεροί που ο Ιλιάσοβα ήταν σε τόσο σπουδαία ημέρα. Οι παίκτες μου έδειξαν την ποιότητά τους και καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη. Βέβαια ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αφού θα πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στα νοκ άουτ παιχνίδια για να πετύχουμε το στόχο μας. Οι παίκτες μου έδωσαν το 100%, όπως για παράδειγμα στην αντιμετώπιση του Σπανούλη από όλη την άμυνά μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος», δήλωσε ο πολύπειρος τεχνικός, ενώ για το κλίμα στο γήπεδο είπε: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αλλά ήσυχη».

Ο Εντέρ Αρσλάν, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Τουρκίας, είπε: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά. Ξέραμε πως με καλή άμυνα θα μπορούσαμε να νικήσουμε και προσπαθήσαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Ήταν η πιο όμορφη μέρα της καριέρας μου. Η νίκη αυτή μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη».sportfm

http://sarotiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_6714.html

ΣΤΟ 1,37 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ

Ρεπορτάζ : Αν. Ντόκας
(από την Καθημερινή)
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) που οι ζημιογόνες εταιρείες είναι περισσότερες από τις κερδοφόρες σύμφωνα με τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2010. Το τελικό αποτέλεσμα για 265 ισολογισμούς δίνει ζημιές μετά φόρους ύψους 1,37 δισ. ευρώ έναντι κερδών...
2,995 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2009. Με βάση τα στοιχεία της χρηματιστηριακής εταιρείας Πήγασος ΑΕΠΕΥ από τους 265 ισολογισμούς οι ζημιογόνες εταιρείες είναι 144, με 50 εξ αυτών να εμφανίζουν αύξηση ζημιών, 30 να εμφανίζουν μείωση και 57 να επιστρέφουν σε ζημίες. Από τις 121 κερδοφόρες εταιρείες, οι 24 εμφάνισαν αύξηση κερδών, οι 79 εμφάνισαν μείωση και 18 επέστρεψαν σε κέρδη. Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι ζημιογόνες εταιρείες αποτελούν πλέον την πλειονότητα (54% των εισηγμένων), εξέλιξη πρωτοφανής για τα δεδομένα της αγοράς. Επιβαρύνσεις Αν ληφθεί υπόψη η έκτακτη εισφορά στα τελικά μεγέθη, τότε τα καθαρά κέρδη θα ήταν βελτιωμένα κατά 581 εκατ. ευρώ. Αν οι τράπεζες δεν είχαν τόσο μεγάλη αύξηση στις επισφάλειες (+37%) και διατηρούσαν τους περυσινούς ρυθμούς μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε τα μεγέθη τους θα ήταν καλύτερα κατά 900 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για λογαριασμό της Πήγασος ΑΕΠΕΥ ο κ. Μάνος Χατζηδάκης διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής σημειώνει τα εξής: «Ζημιές δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στο σύνολο. Ζημιές και μάλιστα σε επίπεδο άνω του 1 δισ. ευρώ παρατηρήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο του 2008 και του 2009. Αυτό που αλλάζει δραματικά αυτή τη φορά είναι η μαζικότητα των ζημιογόνων εταιρειών. Για πρώτη φορά στην ιστορία των περιοδικών δημοσιεύσεων το πλήθος των εταιρειών με αρνητικό αποτέλεσμα “πήρε κεφάλι” με μια σχέση 54 προς 46, επιβεβαιώνοντας μια τάση που από το περυσινό δ΄ τρίμηνο είχε αρχίσει να διαφαίνεται. Η σημασία αυτής της εξέλιξης έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης για επενδυτές, τραπεζίτες και εφοριακούς». Διατήρηση ρευστότητας Οπως υπογραμμίζεται από τον κ. Χατζηδάκη «στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης δεν φαίνεται τίποτα άλλο πέρα από την ανάγκη της επιβίωσης ή επιεικέστερα την ανάγκη διατήρησης της ρευστότητας σε ένα επαρκές επίπεδο για τη λειτουργία των εταιρειών. Οσοι ασχοληθούν στο μέλλον με την περίοδο που διανύουμε, ελάχιστα θα σταθούν με το πόσο μειωμένα ήταν τα κέρδη, αλλά στο πώς οι εταιρείες αντέδρασαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη ρευστότητά τους. Και η επίθεση αυτή έχει μία και μοναδική πηγή: Τη δημοσιονομική τρύπα που καλείται να καλύψει το Μνημόνιο με τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από το β΄ τρίμηνο. Αιτίες για αυτή την κατάσταση μπορούν να αναζητηθούν σε πολλά επίπεδα και σε διαφορετικούς χώρους: η μείωση του εισοδήματος από την περικοπή μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο, η αύξηση της φορολογίας σε βασικά είδη, η μείωση της ζήτησης ακόμα και σε ανελαστικά προϊόντα, η υποτίμηση των κρατικών ομολόγων, η επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης σε οριακό πλέον σημείο, η αύξηση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, η μείωση της κρατικής δαπάνης για έργα υποδομών ή σε κλάδους με μεγάλη εξάρτηση από το Δημόσιο, ο ανταγωνισμός σε κλάδους με οριακά περιθώρια (ακτοπλοΐα, ηλεκτρικές συσκευές, εκδόσεις), η έκτακτη εισφορά ακόμα και η χρηματιστηριακή κάμψη των τιμών του α΄ εξαμήνου συνέβαλαν στη χειρότερη επίδοση όλων των εποχών, η οποία εκμηδένισε τα κέρδη του α΄ τριμήνου και βύθισε οριστικά τη χρήση σε ζημιές». Αποτελέσματα Η χρηματιστηριακή εταιρεία χαρακτηρίζει πλασματική την αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,6% στα 38,45 δισ., ενώ καταγράφεται μείωση των λειτουργικών κερδών και των περιθωρίων. Τα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων μειώθηκαν κατά 15,1% στα 4,7 δισ. ευρώ. Από τα 3,2 δισ. ευρώ το 2007 οι εισηγμένες εταιρείες έφθασαν στα 1,37 δισ. ευρώ ζημιές το 2010, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου η εξέλιξη είναι ακόμα πιο ενδεικτική, αφού πέρυσι η κερδοφορία ήταν οριακά πάνω από τα 3 δισ. ευρώ και πρόπερσι σχεδόν 6 δισ. ευρώ. Τις καλύτερες επιδόσεις κερδοφορίας εμφάνισαν οι: Ευρωπαϊκή Πίστη (2.619%), Μαθιός Πυρίμαχα (2.533%), Mermeren (629%), ΟΛΠ (606%), Μέτκα (496%), Fashion Box (480%), Μυτιληναίος (290%), Κυριακίδης (263%), S&B (203%) και Frigoglass (137%). Η χρηματιστηριακή εταιρεία ξεχωρίζει ως ανθεκτικότερες και με αυξημένα κέρδη τις εισηγμένες: Μυτιληναίος, Μέτκα, Frigoglass, S&B, Coca Cola, ΔΕΗ, Τιτάνας, ΟΛΠ, Τράπεζα Κύπρου και Καρέλιας. Οι εταιρείες αυτές διατήρησαν τη διάκριση που είχαν στο α΄ τρίμηνο και φαίνεται ότι θα κλείσουν τη χρήση αισθητά διαφοροποιημένες από το σύνολο της υπόλοιπης αγοράς. Σε μικρότερου μεγέθους εταιρείες, καλά μεγέθη εμφάνισαν οι Μαθιός, Mermeren, Καράτζης, Inform Lycos, Καραμολέγκος, Eurodrip, Κυλινδρόμυλοι Λούλη, Entersoft, Κυριακίδης, Πλαστικά Θράκης και MLS Πληροφορική. Στις εισηγμένες που κατάφεραν να γυρίσουν σε κέρδη από ζημιές συμπεριλαμβάνονται οι: Βιοχάλκο, ΕΛΒΑΛ, Ξυλεμπορία (Interwood), Ελαστρον Cyclon, Rilken, Βογιατζόγλου, Ευρωπαϊκή Πίστη και Nexans. Στον αντίποδα βρέθηκαν πολλές εταιρείες που εμφάνισαν έντονα αρνητικό αποτέλεσμα, με κυριότερες τις Εμπορική Τράπεζα, MIG, Nutriart, Intracom, Αττικάτ, Πετζετάκις, Εδραση, Δεσμός.

http://fimotro.blogspot.com/2010/09/137.html

ΠΑΣΟΚ- ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τους εν δυνάμει υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές παραλαμβάνει σήμερα, η Ιπποκράτους, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα ονόματα για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή, με τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου του...
ΠΑΣΟΚ, ενώ αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται το Πολιτικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.


 Για το κυβερνών κόμμα πέντε είναι τα «αγκάθια», αφού άλυτος γρίφος παραμένουν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.


 Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στην Περιφέρεια Αττικής, οι δημοσκοπήσεις είναι εκείνες που θα δώσουν την απάντηση. Οι μετρήσεις που περιλάμβαναν πολλά ονόματα (Τίνα Μπιρμπίλη, Παύλο Γερουλάνο, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Σγουρό, Γιάννη Μίχα κ.ά) παραλαμβάνονται σήμερα, αλλά τη λύση στο πρόβλημα θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Παπανδρέου, λόγω και της άρνησης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου να είναι υποψήφια, είναι να επιλεγεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης ένας εκ των Γιάννη Σγουρού και Σταύρου Μπένου. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_1290.html
Βραβείο Quardiga για τον Γ. Παπανδρέου
And the winner is… Στον Γ. Παπανδρέου απονέμεται φέτος το βραβείο Quadriga για την μη πτώχευση της Ελλάδας!

Σύμφωνα  με το πρακτορείο ddp, ο Γ. Παπανδρέου θα λάβει το βραβείο για την κοινωνική του προσφορά και την αποτροπή της πτώχευσης της χώρας μας.

Η απονομή θα γίνει την «Ημέρα Ενότητας», εθνική γιορτή της Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου.

Για τον πρωθυπουργό θα μιλήσει ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Josef Ackermann.

http://www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=58146
Με το δεξί η Εθνική Πόλο Γυναικών
Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική Πόλο Γυναικών στην αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του με μια ιστορική νίκη, αφού επικράτησε με 7-5 της Ιταλίας (2-1, 0-3, 2-0, 3-1).

Η Ιταλία ήταν ο κακός δαίμονάς της στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία δεν είχε καταφέρει να τη νικήσει ποτέ σε εννέα παιχνίδια. Με τη νίκη αυτή η Εθνική γυναικών βάζει πλώρη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει τη Ρωσία που χθες «έπνιξε» την οικοδέσποινα Κροατία με 28-3.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στις 5.30μμ την Ουγγαρία, που αποτελεί την παραδοσιακή δύναμη στο πόλο. τους Σε οκτώ παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν σημειώσει ισάριθμες νίκες κατά της Ελλάδας, ενώ τα γκολ είναι 77-49 υπέρ των Μαγυάρων.

Η ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας κατάφερε να νικήσει με 11-8 πριν από μερικές εβδομάδες την Ουγγαρία στο φιλικό τουρνουά των Συρακουσών. Ωστόσο άλλο φιλικό και άλλο επίσημο, χώρια που οι Ούγγροι έδειξαν τα δόντια τους στην πρεμιέρα στο Ζάγκρεμπ με τη νίκη τους επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σερβίας...

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=58131

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ,ΕΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τα γαλανόλευκα χρώματα το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γερμανία, με τους Έλληνες πρωταθλητές να μετάσχουν σε οκτώ συνολικά τελικούς και να κατακτούν τρία μετάλλια.Λίγες εβδομάδες μετά το Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη, οι κορυφαίοι κολυμβητές που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών τους έδωσαν ραντεβού στη Γερμανία, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολλά ρεκόρ. Ανάμεσά τους και η ελληνική αποστολή, με τον Άρη Γρηγοριάδη, ως Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 100μ ύπτιο με 54.49 και να κατακτά επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο 50άρι με 25.57. Ο πρωταθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης μετείχε και στα 200μ, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 2:05.26.

Το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα ήρθε στα 1.500μ από τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση με χρόνο 15:40.69. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές μας, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο του τελικού στα αγωνίσματά τους.
Ο Δημήτρης Κουλούρης ήταν 7ος στα 200μ πρόσθιο με χρόνο 2:19.08, θέση που κατέλαβε και στα 400μ μικτή με επίδοση 4:46.09. Στην 7η θέση κατετάγη και ο Ανδρέας Ζήσιμος στα 200μ ελεύθερο με 1:52.35, όπως και ο Δημήτρης Ξυνάδας στα 50μ πρόσθιο που σημείωσε χρόνο 28.83.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στη Γερμανία από 22 έως 29 Αυγούστου 2010. Ο Σημαιοφόρος Αριστείδης Γρηγοριάδης κατέκτησε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. και 50 μ. ύπτιο αντίστοιχα και ο Ανθυποπλοίαρχος Σπυρίδων Γιαννιώτης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μ. ελεύθερο. Σπουδαία επίσης εμφάνιση έκανε σε δύο τελικούς και συγκεκριμένα στα αγωνίσματα των 400 μ. μικτής ατομικής και των 200 μ. προσθίου ο νεαρότερος, μόλις δεκαεννέα ετών αθλητής της Εθνικής μας Ομάδας και της διοργάνωσης, Ναύτης Δημήτριος Κουλούρης, κατακτώντας αντίστοιχα δύο έβδομες θέσεις.

Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πάρα πολύ υψηλό, αφού συμμετείχαν αθλητές παγκοσμίου ακτινοβολίας όπου και σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ αγώνων. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης και ο κ. Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης συγχαίρουν θερμά τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Υποπλοίαρχο (Ο) Γεώργιο Μαργιωλάκη ΠΝ και τους αθλητές μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για την άριστη εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.


http://armyalert.blogspot.com/2010/08/blog-post_2754.html

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Δ. Ωρωπού: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα 

ο Β. Οικονόμου


Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Ωρωπού, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης: «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» ανακοίνωσε σε εκπροσώπους των εφημερίδων της Βόρειας και της Ανατολικής Αττικής ο βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου. Για να διαβάσετε τη σχετική προαναγγελία από την αυτοδιοίκηση gr κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7571).

Στην ομιλία του προς τους δημοσιογράφους τόνισε, ότι οι στόχοι της παράταξης του είναι ο νέος μεγάλος Δήμος του Ωρωπού να αποτελέσει ένα πρότυπο εναλλακτικής, ορθολογικής και πράσινης ανάπτυξης, να σταματήσει επιτέλους να συμπεριφέρεται και να λογίζεται απλώς ως προάστιο των Αθηνών αλλά να γίνει πλέον ένας μεγάλος και δυνατός δήμος της Αττικής. Ο Ωρωπός διαθέτει μια μοναδική συγκέντρωση φυσικών πλεονεκτημάτων (θάλασσα, βουνό, λίμνη, λιμνοθάλασσα, ποτάμι), με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Αμφιάρειο, Αφίδναι) και με την δυνατότητα ανάπτυξης πολιτιστικών δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας.

Κύριο χαρακτηριστικό της παράταξης «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» θα είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και η σύνθεση των δημιουργικών δυνάμεων που επιθυμούν να προσφέρουν, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Τόνισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεννόησης γνωρίζουν τις δυσκολίες που συνεπάγεται ο νέος Δήμος καθώς είναι πολλά τα λειτουργικά και διαχειριστικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, πολλά και διαφορετικά τα προβλήματα σε κάθε περιοχή. Είναι όμως ενθαρρυντική η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο πολλών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που με την εμπειρία τους θα βοηθήσουν να οργανωθεί ο νέος Δήμος το ταχύτερο δυνατό και θα μπορέσει να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στους πολίτες, σε μια εποχή που προοιωνίζεται εξαιρετικά δύσκολη και όπου κανείς δεν μπορεί πλέον να περιμένει τίποτα από την κεντρική διοίκηση και λόγω έλλειψης πόρων και λόγω μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους νέους Δήμους.

Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής πρότασης της Δημοτικής Συνεννόησης προς τους πολίτες του Ωρωπού είναι:

1) Ο νέος Δήμος να αναπτυχθεί ως θύλακας κοινωνικής συνοχής για τους πολίτες του Ωρωπού, καθώς είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό κράτος θα περιοριστεί αισθητά τα προσεχή έτη και κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν αυτοδιοικητικές δομές που θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες. Παραδείγματα τέτοιων δομών είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα δημοτικά ιατρεία, οι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νέων, το γραφείο Σταδιοδρομίας για τους νέους.

2) Ήπια, εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη η οποία θα μπορεί να αποφέρει σημαντικούς πόρους στον νέο δήμο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο να διανοιχτεί επιτέλους ο Βόρειος παραλιακός οδικός άξονας που θα συνδέει τον Δήμο Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, θα μπορούν να ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι του Αμφιάρειου, των Αφιδνών, του Ραμνούντα και του Τύμβου του Μαραθώνα, ώστε να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό προορισμό επίσκεψης και να επιτρέψουν την ανάπτυξη ενός μεγάλου παραλιακού μετώπου που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας μέσα από την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, το Αρχαίο θέατρο του Αμφιάρειου να μετατραπεί σε χώρο συνάντησης του παγκόσμιου ιατρικού κόσμου, να αναπτυχθεί ο αγροτοτουρισμός, ο χειμερινός τουρισμός στο βουνό, ο αθλητικός τουρισμός, ο περιβαλλοντικός τουρισμός κ.ά.

3) Πράσινος Δήμος, δηλαδή να τεθούν οι όροι της αειφόρου ανάπτυξης, με πρώτο βέβαια μέλημα τον Ασωπό ποταμό, η μόλυνση του οποίου προκαλεί πολλά προβλήματα λόγω και της απροθυμίας του κράτους να πραγματοποιήσει ελέγχους και να επιβάλλει ποινές. Η απορρύπανση του Ασωπού, ο τρόπος διάθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων είναι πρώτα και κύρια, ζητήματα δημόσιας υγείας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ευκαιριακές ρητορείες αλλά μόνο με πράξεις. Επίσης είναι ζωτικής σημασίας η προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής, η προστασία της Πάρνηθας, η ανάδειξη και προστασία της λιμνοθάλασσας, η αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σε αυτούς τους τρεις άξονες μπορούν να τεθούν τα θεμέλια για την πράσινη ανάπτυξη του Ωρωπού, με ορθολογική οικονομική διαχείριση, χωρίς απαίτηση παράλογων δημοτικών φόρων από την τοπική κοινωνία, με κοινωνική δικαιοσύνη , με αξιοποίηση της περιουσίας του νέου δήμου και με εκμετάλλευση των ανενεργών ελεύθερων χώρων, όπως για παράδειγμα αυτών των δύο στρατοπέδων, ζήτημα το οποίο ήδη έχει θέσει ο Βουλευτής στην Βουλή υπόψη του Υπουργού Άμυνας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εσωτερικής σύνδεσης των περιοχών του δήμου τονίζοντας ότι θα αναπτυχθεί ένα σύστημα δημοτικής συγκοινωνίας ώστε να είναι εύκολη και οικονομικά συμφέρουσα για τους δημότες η μετακίνηση, με μέσα δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και η σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας με το τρένο, ως το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο για την συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με το κέντρο της Αθήνας και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη διοδίων για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός των περιοχών του δήμου.
Δεσμεύτηκε επίσης ότι η εκτέλεση έργων δεν θα συνεπάγεται νέους φόρους, ότι θα τεθούν κόκκινες γραμμές πάνω στους άξονες της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ότι ο δήμος θα έχει ως βασικό στόχο την προσπάθεια δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και θα υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μέγιστη κοινωνική συναίνεση στις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται , προαναγγέλλοντας την πρόθεση του για την διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα κρίσιμα θέματα του δήμου, ώστε να αποτυπώνεται η βούληση των κατοίκων.

Δεσμεύτηκε για την στενή συνεργασία του με τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου, θεσμοθετώντας θέση ειδικού συνεργάτη που θα ασχολείται ειδικά με τα μεγάλα θέματα που η ενεργή κοινωνία των πολιτών θέτει.

Τέλος τόνισε ότι απαιτείται μια μεγάλη καμπάνια για την απογραφή του Φεβρουαρίου του 2011, καθώς είναι αναγκαίο να απογραφούν οι περισσότεροι των πολιτών που μένουν στον Δήμο Ωρωπού, ώστε να υπάρξουν και τα ανάλογα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Ο Βουλευτής Αττικής και Υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος από τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει, συζητώντας με τους πολίτες του Ωρωπού, την επιτυχία της υποψηφιότητάς του και του νέου εγχειρήματος που αναλαμβάνει η νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεννόηση Ωρωπού» και υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει ενωτικά και δημιουργικά σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του πριν αλλά και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7823

Αέριο από το Ισραήλ στην Ελλάδα

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Haaretz» και μία ακόμη χαρακτηριστικότερη ανάρτηση της οικονομικής ηλεκτρονικής εφημερίδας «Globes-Online.com», το πρώτο με ημερομηνία 29 Αυγούστου και η ανάρτηση με ημερομηνία 30 Αυγούστου, έρχονται να εξηγήσουν ορισμένα βασικά δεδομένα στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ. Ταυτόχρονα, εξηγούν -μέχρις ενός σημείου- και τους λόγους που οδήγησαν στην επιδείνωση των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας.
Η εφημερίδα του Ισραήλ «Haaretz» σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Νετανιάχου προσφέρει φυσικό αέριο στην Ελλάδα», αποκαλύπτει πως κατά τις πρόσφατες συζητήσεις στην Αθήνα, στην κεντρική ατζέντα του πρωθυπουργού του Ισραήλ υπήρχε η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από τις ισραηλινές ακτές έως την Ελλάδα. Το κοίτασμα αυτό, που ονομάστηκε Λεβιάθαν, από το γνωστό βιβλικό τέρας, ανακαλύφθηκε εντός της Ζώνης Οικονομικής Εκμετάλλευσης του Ισραήλ.

Συζητήσεις με την Κύπρο

Η περιοχή αυτή εφάπτεται της αντίστοιχης οικονομικής ζώνης της Κύπρου, η οποία βορείως «ακουμπά» την ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης, που εκτείνεται νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου. Στην περιοχή όπου εφάπτονται οι ζώνες Ισραήλ και Κύπρου ανακαλύφθηκε κι άλλο πλούσιο κοίτασμα. Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την από κοινού εκμετάλλευσή του.
Γιατί η Τουρκία επιμένει στρατιωτικά στην περιοχή Καστελόριζου
Αν κανείς παρατηρήσει το χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου, αντιλαμβάνεται αμέσως πως η διαμόρφωση των ζωνών αυτών αποκλείει την Τουρκία από κάθε δικαίωμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που η Άγκυρα επιμένει στο ότι το Καστελόριζο δεν ορίζει υφαλοκρηπίδα, αποστέλλει συνεχώς ερευνητικά σκάφη στην περιοχή και παραβιάζει στοχευμένα περιοχές της Δωδεκανήσου, την ώρα μάλιστα που φαίνεται να υποχωρεί ή να φέρεται διαλλακτικότερα σε διεκδικήσεις της, σε περιοχές του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «globes-Online.com» έχει ως εξής:
«Στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη προσανατολίζεται το Ισραήλ, όπως μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό οικονομικό δίκτυο Globes Online.
Η ιδέα προέρχεται από τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια του Τελ Αβίβ και συζητήθηκε εκτενώς κατά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου, στην Αθήνα.
Η σκέψη ώστε το Ισραήλ να μεταβληθεί σε εξαγωγό χώρα φυσικού αερίου θα αποκτήσει σάρκα και οστά, εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του μεταλλευτικού ερευνητικού προγράμματος «Leviathan» της εταιρείας Noble Energy Inc. Τον Ιούνιο, ο εν λόγω εταιρικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η τρισδιάστατη σεισμολογική έρευνα στην περιοχή, όπου διεξάγεται η μεταλλευτική έρευνα «Leviathan», κατέδειξε ότι υπάρχουν πιθανότητες μεγαλύτερες του 50%, ώστε να βρεθεί ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου συνολικού όγκου 453 δισ. κυβικών μέτρων.
Η Noble Energy, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Globes, κατέχει το 39,66% του ερευνητικού προγράμματος και ακολουθούν οι Delek Group Ltd και Delek Drilling LP με ποσοστό 22,67% και τέλος η Ratio Oil Exploration LP με συμμετοχή 15%.
Όπως εκτιμάται, το κοίτασμα «Leviathan» είναι αρκετό, ώστε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Ισραήλ για τα επόμενα 60 χρόνια, βάσει της τωρινής ζήτησης.
Το Ισραήλ ελπίζει ότι η πιθανότητα εξαγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ενδυναμώσει τη θέση του στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στην Ευρώπη εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για το βαθμό εξάρτησης των ευρωπαϊκών χωρών από το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά και τα πρόσφατα περιστατικά έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Άλλωστε, η Μόσχα έχει καταστήσει σαφές ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε όσες χώρες δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές της.
Η ιδέα κατασκευής ενός υποθαλάσσιου αγωγού από τα κοιτάσματα του Ισραήλ προς την Ελλάδα έρχεται ως απότοκο της πρόσφατης σύγκρουσης της χώρας με την Τουρκία, η οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα αποτελούσε τον φυσικό συνεταίρο ενός τέτοιου ενεργειακού σχεδιασμού. Ένας αγωγός με τελικό προορισμό την Ελλάδα, που είναι πολύ πιο μακριά σε απόσταση, θα κόστιζε περισσότερο. Ωστόσο, η Ελλάδα παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, ξεκινώντας από το γεγονός ότι αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Haaretz» αναφέρει και συγκεκριμένα στοιχεία για το κοίτασμα «Λεβιάθαν». Υπολογίζεται σε 453 δισ. κυβικά μέτρα και έχει εντοπιστεί σε βάθος 5.000 μέτρων. Κατά την εφημερίδα, το Ισραήλ έχει δύο εναλλακτικές λύσεις για να μεταφέρει το φυσικό αέριο στις δυτικές αγορές. Με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω Τουρκίας ή Ελλάδας, λύση που έχει το πλεονέκτημα κατασκευής υποδομής στις ακτές του Ισραήλ. Η δεύτερη λύση θα απαιτούσε την κατασκευή υποδομής υγροποίησης είτε στην Κύπρο είτε στην Αίγυπτο.
Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από ανάλυση στρατηγικών παραμέτρων αλλά και παραμέτρων ασφαλείας. Είναι προφανές από τις τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις στην περιοχή, το ζήτημα με το Ιράν αλλά και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, πως το Τελ Αβίβ θα προτιμούσε λύσεις που ελέγχονται πλήρως από το σύστημα ασφαλείας της Δύσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

http://www.sigmalive.com/news/international/300718

ΟΣΦΠ: Σκάουτερ ο Γκαλέτι!



Στην «οικογένεια» του Ολυμπιακού θα παραμείνει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος θα είναι ο σκάουτερ των «ερυθρόλευκων» στην Αργεντινή, όπου θα επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση.
Αρχικά, οι ιθύνοντες την ομάδα του Πειραιά, είχαν κάνει πρόταση στον Αργεντίνο να παραμείνει στην Ελλάδα και να αναλάβει πόστο στις Ακαδημίες του συλλόγου, όμως, ο 30χρονος πρώην άσος των «ερυθρόλευκων», εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Έτσι, οι Πειραιώτες του έκαναν πρόταση να είναι ο σκάουτερ του Ολυμπιακού στην Αργεντινή, δείχνοντας για μία ακόμα φορά πως είναι δίπλα στον Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Προπονήθηκε ο Ουρτάδο
Όσον αφορά στα αγωνιστικά, την Τρίτη ξεκίνησε η μίνι προετοιμασία για τους «ερυθρόλευκους», μια και πραγματοποιήθηκαν δύο προπονήσεις, μία το πρωί και μία το απόγευμα.
Το ευχάριστο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι ότι είδε τον Μοϊσές Ουρτάδο να μετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Ενοχλήσεις ο Ζαϊρί
Ωστόσο, ένα νέο πρόβλημα ήρθε να προστεθεί, καθώς ο Ζουάντ Ζαϊρί, ένιωσε ενοχλήσεις στην πελματική νεύρωση του αριστερού του ποδιού και τις επόμενες μέρες, για προληπτικούς λόγους, θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα.
Την Τετάρτη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του, μια και θα λάβει χώρα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα των Νέων στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.
Παραμένει ο Όσκαρ
Στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα παραμείνει ο Όσκαρ Γκονζάλες, καθώς ο Ισπανός απάντησε αρνητικά στην πρόταση των «ερυθρόλευκων» για να λύσει το συμβόλαιό του.
Ο έμπειρος μέσος, που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 με τους Πειραιώτες, δεν δέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να αποχωρήσει από την ομάδα με αποζημίωση 300.000 ευρώ.
Ο Όσκαρ, αν παραμείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, θα έχει παίρνει τα διπλάσια από την αποζημίωση που του πρότειναν οι Πειραιώτες.
Έτσι, επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα, ακόμα και στην «εξέδρα», από το να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Όπως έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο Όσκαρ έχει ειδοποιηθεί από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ότι δεν υπολογίζεται.

http://www.sigmalive.com/sports

Ελλάδα - Τουρκία 65-76

Τελικό σκορ!
Η ευάλωτη άμυνα και η αστοχία στα τρίποντα κόστισε στην Εθνική μπάσκετ...

 την ήττα από την Τουρκία (65-76) και, πολύ πιθανόν, την απώλεια της πρ
oνομιούχου πρώτης θέσης του ομίλου 





http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/65-76.html

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Άρχισαν χθες το βράδυ οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας βοηθητικής σήραγγας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι 33 μεταλλωρύχοι, που από τις 5 Αυγούστου βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων σε ορυχείο της Χιλής...

Η διάνοιξη της σήραγγας θα γίνει από ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο, αυστραλιανής κατασκευής, που εστάλη στο Σαντιάγο ειδικά για αυτή την περίσταση. Σύμφωνα με χιλιανούς αξιωματούχους, η επιχείρηση είναι αρκετά χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τέσσερις μήνες. Οι ίδιοι διέψευσαν πληροφορίες ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των μεταλλωρύχων μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα, ώστε να απελευθερωθούν πριν τις 18 Σεπτεμβρίου, επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, όπως επιθυμεί ο πρόεδρος της Χιλής. 
Σύμφωνα με το BBC, μόλις ολοκληρωθεί το σκάψιμο, ένας θαλαμίσκος θα σταλεί στα έγκατα της γης, προκειμένου να αρχίσει ο απεγκλωβισμός των 33 εργατών. Προηγουμένως όμως, πρέπει οι ίδιοι οι εγκλωβισμένοι να έχουν απομακρύνει 4.000 τόνους χώματος και βράχων ώστε να φτάσουν στο σημείο που θα σταλεί ο θαλαμίσκος. Συγκεντρωμένοι έξω από το ορυχείο βρίσκονται οι συγγενείς των μεταλλωρύχων, που την Κυριακή είχαν την πρώτη επικοινωνία μαζί τους, μέσω ραδιοτηλεφώνου.
Η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους εντείνεται ώρα με την ώρα, καθώς είναι εμφανή τα σημάδια στο σώμα τους από την πολυήμερη παραμονή τους σε τόσο μεγάλο βάθος και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί. Οι 33 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν σε μία από τις στοές του ορυχείου μετά από καθίζηση στις 5 Αυγούστου. Επί 17 ημέρες κανείς δεν γνώριζε ότι είχαν σωθεί. Στις 22 Αυγούστου, στη διάρκεια της επιχείρησης εντοπισμού τους, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τα συνεργεία διάσωσης.
http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_8347.html
Άντζελα Ευριπίδη-Γιώργος Μανίκας: Δυο τούρτες.. ένα party… και τι party!

Άντζελα Ευριπίδη-Γιώργος Μανίκας: Δυο τούρτες.. ένα party… και τι party!


Τα γενέθλια τους γιόρτασαν μαζί, πριν από λίγες ημέρες, η Άντζελα Ευριπίδη και ο Γιώργος Μανίκας σε ένα party... σκέτη πασαρέλα! Καλεσμένοι φυσικά στο party που έδωσαν στο «Shisha» ήταν μερικές από τις πιο sexy καλλονές του ελληνικού modeling οι οποίες κυριολεκτικά… ανέβασαν τον μέσο όρο ύψους των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου!
Η βραδιά καυτή, η διάθεση στα ύψη και οι δυο εορτάζοντες σε τρελά κέφια, έκαναν την ημέρα των γενεθλίων της Άντζελα Ευριπίδη και του Γιώργου Μανίκα πιο ξεχωριστή από κάθε άλλη χρονιά!

http://www.gossip-tv.gr/story/53612/antzela-euripide-giorgos-manikas-duo-tourtes-ena-party%E2%80%A6-kai-ti-party

Επιστολή συναδέλφου-φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Σμηναγό Ιωσήφ Αναστασάκη

Η μοιραία σύγκρουση της 26 Αυγούστου μεταξύ των δύο F-16 της 340 Μοίρας άφησε πίσω της δύο νέους ανθρώπους και ικανότατους πιλότους της ΠΑ νεκρούς τους Σμηναγούς Αναστάσιο Μπαλατσούκα και Ιωσήφ Αναστασάκη ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η απώλεια για την ΠΑ όσο και για τις οικογένειες των δύο θυμάτων είναι τόσο τραγική όσο και εύλογη. Το ίδιο όμως είναι και για τους συναδέλφους τους στην Αεροπορία. Στα γραφεία του defencenet.gr έφθασε μια επιστολή από ένα από τους ιπταμένους συμπολεμιστές του Σμηναγού Αναστασάκη και την οποία δημοσιεύουμε ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο ενός σύγχρονου ήρωα της Ελλάδας.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

“Τον Σήφη τον γνώρισα με το που μπήκα στη Σχολή Ικάρων τον Αύγουστο του 1993. Στους Θαλάμους της 5ης Μοίρας Ικάρων. Μέναμε δίπλα σε συγκοινωνούντες θαλάμους και μοιραζόμασταν μαζί τις αγκαρίες και τα καψόνια της βασικής εκπαίδευσης. Από την προφορά του δεν μπορούσε (όχι πως ήθελε) να κρύψει την καταγωγή του· απ’ τη Γέργερη του Νομού Ηρακλείου της  Κρήτης. Παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών φαινόταν ότι είχε μεγαλώσει με αρχές πανανθρώπινες και περίσσια αγάπη.

Όσο καιρό τον γνώριζα, δεν θυμάμαι στιγμή να υψώνει τον τόνο της φωνής του σε άνθρωπο, παρόλες τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της στρατιωτικής εκπαίδευσης του πρώτου έτους.

Στη συνέχεια οι δρόμοι μας πήραν διαφορετική κατεύθυνση με τον Ιωσήφ (χωρίς τις πλάτες κανενός) να καταφέρνει να παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία στα μαθήματα, τις πτήσεις και στα αγωνίσματα. Το ίδιο άλλωστε συνέβαινε και στη βαθμολογία προσόντων αφού ήταν παράδειγμα στο ήθος, τη συμπεριφορά του και τις ηγετικές ικανότητές του. Όλα αυτά συνέτειναν στο να αναδειχθεί πανάξια Αρχηγός Έτους και στο τέταρτο έτος φοίτησης Αρχηγός Σχολής.

Με την αποφοίτησή μας και το πέρας του προκεχωρημένου σταδίου πτήσεων στην Καλαμάτα οι δρόμοι χώρισαν εντελώς. Πότε πότε κανένα τηλέφωνο μέχρι τη χρονιά που ο Αρχηγός αποφάσισε να νυμφευτεί το Ελενάκι απ’ την Κρήτη.

Στο κάλεσμα του Αρχηγού και χωρίς να έχω ξαναπάει στην Κρήτη (πόσο μάλλον στη Γέργερη) αποφάσισα να πάω και γω να παντρέψω τον Αρχηγό. Έφτασα στην Κρήτη βράδυ, παραμονή του γάμου, στο μεγάλο ξεφάντωμα. Τη μέρα του γάμου στην εκκλησία, η γιαγιά του Σήφη σέρνει πρώτη το χορό μετά το μυστήριο του γάμου και χαρίζει σ’ όλους όσους είχαμε έρθει από μακριά, ένα εργόχειρο (κέντημα) που είχε κεντήσει η ίδια για το γάμο του εγγονού της.

Τα χρόνια πέρασαν και στη ζωή του Σήφη και της Ελένης ήρθε η μικρή Μαρία. “Το τέκνο” όπως έλεγε με θαυμασμό. Μιλούσε πάντα με σεβασμό και αγάπη για τη σύζυγο, την κόρη και τους γονείς του.
Τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήταν ο Ιωσήφ ο Αναστασάκης. Ενας άνθρωπος που είχε μια καλή κουβέντα για όλους. Το παιδί του μέτρου αλλά και της παρέας. Ένας «Άξιος» ανάμεσά μας. Πρώτος στους πρώτους. Ένα παιδί που τον πήρε κοντά της η Παναγία (την ημέρα της γιορτής της σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο).

Στις δύσκολες ώρες που θα έρθουν για τους δικούς του ανθρώπους,  όλοι εμείς οι συμμαθητές του θα τον θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις. Να είναι σίγουροι ότι θα είναι καλά εκεί που βρίσκεται ανάμεσα στους τόσους άλλους συναδέλφους που έδωσαν ο,τι πολυτιμότερο είχαν στην πατρίδα τους και ευχόμαστε καλή αντάμωση στον άλλο κόσμο”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://nationalpride.wordpress.com/

 

Αύγουστος με 136 νεκρούς στην άσφαλτο
 
Οκταήμερο οδικής ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη
 
Θεσσαλονίκη
Τροχαία δυστυχήματα με 136 νεκρούς σημειώθηκαν τον μήνα Αύγουστο στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας. Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για το οκταήμερο οδικής ασφάλειας που διοργανώνει από αύριο ως τις 8 Σεπτεμβρίου η νομαρχία Θεσσαλονίκης.
"Το οκταήμερο οδικής ασφάλειας είναι μια επίκαιρη διοργάνωση, μετά τα τελευταία αρνητικά στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία. Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του έτους οι νεκροί στους ελληνικούς δρόμους θα φτάσουν τους 1200. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι ηλικίας κάτω των 25 ετών", ανέφερε.
Σε όλη τη διάρκεια του οκταήμερου, οι επισκέπτες των εκδηλώσεων που πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο "Κόσμος", θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την οικολογική οδήγηση, να πάρουν δωρεάν αλκοολόμετρα, να "οδηγήσουν" σε δύο εξελιγμένους εξομοιωτές οδήγησης που θα έρθουν ειδικά από τη Γερμανία, να δουν περισσότερα από 100 νέα μοντέλα αυτοκινήτων και να κάνουν βόλτα με "ταξίλατο".

Πηγή: enet.gr

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8303
Τα κουτιά του έρωτα
 
Αξιωματούχοι της Ζυρίχης πρότειναν να δημιουργηθούν ειδικά κουτιά στην πόλη, ώστε οι ιερόδουλες να δέχονται πελάτες, χωρίς να ενοχλούνται οι κάτοικοι

Τα "κουτιά" (όπως αυτό της φωτογραφίας) θα έχουν αρκετό χώρο για ένα αυτοκίνητο, όπου πελάτης και ιερόδουλη θα μπορούν να κάνουν τη "δουλειά" τους προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Οι αρχές της πόλης έχουν δεχθεί πολλά παράπονα από πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην "κόκκινη περιοχή" της Ζυρίχης.
"Έχουν απρεπή εμφάνιση κάθε ώρα της ημέρας και δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε αυτά που γίνονται" δήλωσε πολίτης αναφερόμενος στις ιερόδουλες.
 
Ακόμη και η αστυνομία δείχνει να συμφωνεί με την πρόταση, αφού κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο έχει αποτύχει.
"Δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε την πορνεία. Είναι γεγονός. Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπο να την ελέγξουμε" δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Reto Casanova.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8299

Φοιτητές στην ίδια πόλη τα αδέλφια
 
«Τονωτική ένεση» στα ΤΕΙ που δεν θα βάλουν λουκέτο
Νέο σύστημα μετεγγραφών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Δικαίωμα μετεγγραφής, ώστε να φοιτούν στην ίδια πόλη της περιφέρειας θα έχουν τα αδέλφια, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.Το μέτρο αποσκοπεί στο να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες με τη συντήρηση δύο ή και περισσότερων επιπλέον νοικοκυριών.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει στην πόλη τμήμα ΑΕΙ αντίστοιχο με εκείνο από το οποίο ζητούν τη μετεγγραφή.
Οι ρυθμίσεις για το καθεστώς των μετεγγραφών, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση, προβλέπουν ακόμη τη δυνατότητας μετεγγραφής νεοεισαχθέντων φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα γίνεται ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή (σ.σ: ενδεικτική είναι η περίπτωαση των τριτέκνων).
Με δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προανήγγειλε την ενίσχυση των ΤΕΙ προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν λόγω των μετεγγραφών.
ΠΗΓΗ: enet.gr

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8301