Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Από αύριο πτώση της θερμοκρασίας...

Στους 38-39 βαθμούς σκαρφαλωσε ο υδράργυρος και σήμερα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας. Στην δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία δεν  ξεπέρασε τους 34 βαθμούς. Νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες. 
Από αύριο αρχίζει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα όπου μέχρι την Πέμπτη θα έχει φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για 24000 σημεία σε...
 όλη την Ελλάδα στο http://www.k24.gr/

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_8506.html

Αγρόκτημα… θησαυροφυλάκιο!


Λάκκοι σκαμμένοι μέσα σε ένα αγρόκτημα πάνω σε βουνό των Αφάντου στην Ρόδο, αποτελούσαν το αυτοσχέδιο… θησαυροφυλάκιο μιας τριμελούς σπείρας Αλβανών διαρρηκτών! Εκεί φύλαγαν την πλούσια λεία που είχαν αρπάξει από τα συνολικά εννέα σπίτια τα οποία είχαν «επισκεφτεί» μέσα σε μια εβδομάδα!
http://img.protothema.gr/02AA068D6BF30EC69D76AD85773CD92D.jpg

Οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 22 και 26 χρόνων, είχαν ρημάξει από τις 17 ως τις 25 Αυγούστου τα σπίτια στις περιοχές Λαχανιά, Λάρδο, Αφάντου, Μαριτσά, Γεννάδι και Κιοττάρι, όπου έμπαιναν τις νυχτερινές ώρες και έκλεβαν τα πάντα. Στη συνέχεια, μετέφεραν την λεία τους στο αγρόκτημα και τα έκρυβαν σε λάκκους που έσκαβαν.

Οι αστυνομικοί που τους είχαν υποψιαστεί, τους παρακολούθησαν διακριτικά και, όταν τους είδαν να κρύβουν και άλλα κλοπιμαία τους έπιασαν «στα πράσα»! Στις αυτοσχέδιες κρυψώνες βρέθηκαν επτά φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία τηλεόραση, τρεις φωτογραφικές μηχανές, μία βιντεοκάμερα, Χρηματικό ποσό 1050 ευρώ, εννέα συλλογές με 234 νομίσματα διαφόρων χωρών, 96 κοσμήματα, οκτώ ρολόγια, πέντε χρυσές λίρες, πέντε κινητά τηλέφωνα, τέσσερα ηλεκτρικά εργαλεία, δύο ηλεκτρονικές συσκευές και διαρρηκτικά εργαλεία.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=78890

Μελλον ως μεταναστες ονειρευονται οι νεοι πτυχιουχοι

Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, η οποία έγινε για λογαριασμό του Βήματος με την υποστήριξη του in.gr , είναι ότι επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 5.442 νέων από 22 ως 35 ετών, τελειόφοιτους ή απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είτε αναζητεί δουλειά είτε εργάζεται αλλά με μη ικανοποιητικούς όρους.

Στις απαντήσεις που δόθηκαν απεικονίζονται ανάγλυφα η αγωνία τους για το μέλλον και η απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Εκφράζεται επίσης η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και στο κράτος, ενώ τονίζουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί και η έλλειψη κανόνων αξιοκρατίας τους οδηγούν στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός των συνόρων της χώρας.

Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας της Κάπα Research είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων με πτυχίο στην Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει τη χώρα για να βρει μια σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το επιτύχει, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, κατοικία ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης.

Από εκείνους οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του.

Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Ταυτοχρόνως, η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν θέτει ως επιδιωκόμενο μισθό ένα ποσό της τάξεως των 1.500 ως 5.000 ευρώ. Ακόμη τονίζουν ότι «οι Έλληνες της ξενιτιάς είναι δύο φορές Έλληνες», προσθέτοντας ότι «μπορεί να γίνει πατρίδα και η χώρα που μπορεί να εργαστεί και να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς».

Οι νέοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σήμερα ένα μεταναστευτικό ρεύμα αντίστοιχο με εκείνο της δεκαετίας του '60 (54,9%), καθώς στην πλειονότητά τους πιστεύουν, σε ποσοστό 86,2%, ότι οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθούν να αγνοούν τις δικές τους ανάγκες.
Στην πλειονότητά τους εξάλλου (64,1%) οι νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρα και τους επαγγελματικούς τους στόχους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι παρά την αυξημένη δυνατότητα πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα, τις ευκαιρίες για καλή μόρφωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης, ούτε την ευκαιρία δημιουργίας περιουσίας, παρά μόνο μια μόνιμη αίσθηση επαγγελματικής ανασφάλειας και φόβου για τα γηρατειά τους.

Περιγράφοντας το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται οι νέοι σήμερα, και σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, το 62,7% εργάζεται με πλήρη απασχόληση, το 12,4% με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ το 24,5% δεν εργάζεται και αναζητεί δουλειά.

Από εκείνους που εργάζονται 40,6% απασχολούνται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι γραφείου, 18,7% ως ελεύθεροι επαγγελματίες, 10,6% ως δημόσιοι υπάλληλοι, 6% ως τεχνίτες ή εργάτες και 4,4% ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συγχρόνως, από τους νέους ηλικίας 22 ως 35 ετών οι οποίοι εργάζονται, το 54% απασχολείται σε τομέα σχετικό με εκείνον που σπούδασε, το 26,65% απασχολείται σε αντικείμενο που έχει μερική σχέση με τις σπουδές του, ενώ το 19,2% απασχολείται σε εντελώς άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του.


Τι ονειρεύονται οι νέοι

Oι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των ΑΕΙ και των ΤΕΙ περιγράφουν τους στόχους και τις προσδοκίες τους στη δημοσκόπηση της Kάπα Research υπογραμμίζοντας ότι πάνω απ' όλα τους ενδιαφέρει να έχουν μια σταθερή εργασία, ανεξαρτήτως με το αν αυτή τους ικανοποιεί πλήρως.

Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν γενικώς να έχουν δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθούν, ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν να είχαν τη δική τους επιχείρηση. Το 15,5% θα επιθυμούσε να εργαστεί σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση, ενώ το 10,6% θα ήθελε να εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος.

Στην πλειονότητά τους όσοι δηλώνουν άνεργοι αναφέρουν ότι θα ήθελαν μια οποιαδήποτε δουλειά που θα είναι σταθερή και καλοπληρωμένη ή οποιαδήποτε δουλειά που θα είναι αντίστοιχη των σπουδών και της εμπειρίας τους. Μάλιστα, ένα ποσοστό 16,5% δηλώνει ότι θα δεχόταν οποιαδήποτε δουλειά, ακόμη κι αν οι συνθήκες απασχόλησης ήταν συνθήκες «μαύρης εργασίας»!

Πάντως, οι περισσότεροι προτιμούν μια θέση στον ιδιωτικό τομέα (51,5%) παρά στον δημόσιο τομέα (44,3%), επειδή στον πρώτο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης, ενώ η συντριπτική πλειονότητά τους (73,5%) τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο και υπέρ της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων (80,5%).

Ομάδα του http://www.e-protasi.com/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_491.html

Παγκόσμια ελληνική επιτυχία σε καρτ


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Με την ελληνική σημαία στη αγωνιστική του φόρμα συμμετείχε σήμερα ο Φίλιππος Καλέσης στον δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ που διεξήχθη στην πίστα του Alcaniz της Ισπανίας.

Στον αγώνα που διοργάνωσε η FIA (παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου), ο 13άχρονος οδηγός με το απίστευτο ταλέντο έκλεψε την παράσταση και μετά από μία καταπληκτική μέρα για τον ίδιο και την Ελλάδα, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα και να τερματίσει στην 3η θέση στον δεύτερο.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην ισπανική πίστα, με τον Έλληνα οδηγό να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της CIK - FIA με την ονομασία Academy Trophy διεξάγεται για πρώτη φορά φέτος και περιέχει τρεις αγώνες.

Ο επόμενος είναι προγραμματισμένος για τις 3-4 Οκτωβρίου, όπου ο Φίλιππος Καλέσης θα προσπαθήσει και πάλι για τη νίκη, αυτή τη φορά, στη Γαλλία. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168312&cid=12

Μίλησε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Για τη δύναμη της δημιουργίας της πίστης και την προαναγγελία νέων εποχών που θα μας κάνουν όλους, Έλληνες και Τούρκους, να αισθανθούμε υπερήφανοι, μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους των εγκαινίων της έκθεσης «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη» στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο κ. Γερουλάνος παρατήρησε ότι η έκθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί "ένα γεγονός ρουτίνας αν τα θέματα και ο χώρος με τα οποία ασχολείται δεν είχαν υπάρξει στο παρελθόν θέματα έντασης", όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν θα ξέρουμε για πολύ καιρό ακόμα αν οι στιγμές αυτές που ζούμε είναι ιστορικές», είπε ο υπουργός και σημείωσε τη σημασία της συνεργασίας των δημιουργών των δύο χωρών.

Ο γενικός γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος των Πριγκιποννήσων, ο διευθυντής του Μουσείου του Τοπ Καπί, πολλοί καλλιτέχνες Έλληνες και Τούρκοι ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια και τη δεξίωση που ακολούθησε στους κήπους της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168330&cid=6

40 μέρες μετά ..........


Δεν μπορείς να πεις και πολλά 40 μέρες μετά την στυγνή δολοφονία ενός ανθρώπου που έκανε το θαύμα του Troktiko.
Έσπασε όλα τα κοντέρ μετρήσεων σε σημείο που κάποιοι φοβήθηκαν, έβαλε τα blog μέσα σε κάθε σπίτι, αναβάθμισε την ενημέρωση και εξοστράκισε την προπαγάνδα (ειδικά) τον ηλεκτρονικών ΜΜΕ και κατάφερε να τα απαξιώσει στην συνείδηση του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα.
Το ραδιόφωνο και η... τηλεόραση αλλά και οι μεγάλοι εκδοτικοί όμιλοι είχαν απέναντι τους ένα μεγάλο εχθρό που στην κάθε στραβή τους ξεμπρόστιαζε. Έτσι φτάσαμε στο ξημέρωμα της 19/07/2010, για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας !
Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ! Μία δολοφονία που έκανε καλό σε πολλούς και ωφέλησε ακόμα πιο πολλούς. Ας αναπαυθεί η ψυχή του όπου και αν είναι._

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/40_29.html

Τελικό: Κέρκυρα-Αεκ 2-1


Και Καβάλα-Αρης 0-1
Έχασε την μάχη με τον θάνατο και ο δεύτερος πιλότος
Δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή ο σμηναγός, Σ. Αναστασάκης, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ηρακλείου μετά την σύγκρουση των δύο F- 16 την Πέμπτη.

Έχασε την μάχη με τον θάνατο μετά από τρεις μέρες αξιέπαινης προσπάθειας.

Η κατάσταση του ήταν από την αρχή ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς είχε υποστεί σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα να έχει εσωτερική αιμορραγία.

Τελικά κατέληξε στις 01: 15 τα ξημερώματα της Κυριακής.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57743

Στους 40οC σήμερα το θερμόμετρο


Έως και 40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει την Κυριακή το θερμόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, αν και στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιθανόν τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί βόρειοι εντάσεως 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα δείξει έως και 34 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, από το απόγευμα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως και 35 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, με τα θερμόμετρα να καταγράφουν, κατά τόπους, έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.

Στην Κρήτη το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από 34 βαθμούς Κελσίου, όπως και στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου από τη νύχτα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικοί εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.

Για την Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου με ανέμους μεταβλητού 3-4 μποφόρ ενώ στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενώ είναι πιθανό τη νύχτα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση από τη Δευτέρα, οπότε και θα σημειωθούν νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168198&cid=4

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Η ΠΑΡΙΣ ΧΙΛΤΟΝ

Οι αστυνομικοί του Λας Βέγκας νόμιζαν ότι κάποιος κάπνισε χασίς όταν είδαν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα παράθυρα μιας μαύρης Cadillac. Τελικά διαπίστωσαν ότι η Πάρις Χίλτον που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με το φίλο της είχε στην κατοχή της κοκαΐνη...

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η 29χρονη διασημότητα μεταφέρθηκε αρχικά σε γειτονικό ξενοδοχείο για να «παραμείνει ασφαλής» από τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, λίγο μετά τη σύλληψή της στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής. 
Στη συνέχεια η Χίλτον μεταφέρθηκε στο κρατητήριο. αφέθηκε όμως ελεύθερη τα ξημερώματα του Σαββάτου αφού παραδέχτηκε το παράπτωμα. Στο κρατητήριο παρέμεινε πάντως ο 34χρονος φίλος της, Σάι Ουέιτς, κατηγορούμενος ότι οδηγούσε υπό την επήρεια.
Η προηγούμενη φορά που είχε συλληφθεί η στάρλετ ήταν τον Ιούλιο, όταν συνελήφθη να καπνίζει χασίς στη διάρκεια ενός αγώνα του Παγκόσμιου Κύπελλου Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική. Το 2007 είχε περάσει 23 ημέρες στη φυλακή για απρόσεκτη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Μετά την αποφυλάκισή της δήλωσε μετανιωμένη, φαίνεται όμως ότι δεν συνετίστηκε. 


http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_3157.html
Πολυτελή κτίσματα που... επιπλέουν!
Η νέα τάση στο Αμβούργο είναι πολυτελή σπίτια δεμένα στην… αποβάθρα! Πρόκειται κυριολεκτικά για πλωτά «παλάτια» που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παραδοσιακά σπίτια που είναι χτισμένα στη γη.

Προσφέροντας ωραιότατη θέα στο ποτάμι, χαλάρωση υπό τον παφλασμό του νερού και άμεση πρόσβαση στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης, τα πλωτά σπίτια αποτελούν τη νέα τάση της μόδας αφού είναι και οικονομικά, κοστίζοντας πολύ φθηνότερα από τις παραδοσιακές κατοικίες που χτίζονται στο έδαφος. Αρκεί μόνο να πάρεις το φουσκωτό και όχι το αυτοκίνητο σου.

Μάλιστα, τα σύγχρονα πλωτά σπίτια και γραφεία είναι φτιαγμένα με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις και είναι κανονικά σπίτια  σε μια πόλη όπου μένουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι της Γερμανίας και τα ακίνητα είναι πανάκριβα.

Οι αρχές του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας που διαθέτει τεράστιο λιμάνι, έδωσαν πριν 4 χρόνια την άδεια σε αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν ελεύθερα πρωτοποριακές κατοικίες στα κανάλια ώστε να μεταμορφώσουν πρώην βιομηχανικές περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο, θέλησαν να κάνουν την πόλη πιο ελκυστική, διαμορφώνοντας παράλληλα την τάση του μέλλοντος.

Τα πολυτελή πλωτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σπίτια, γραφεία,συνεδριακοί χώροι και κινηματογράφοι.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57720

Ανέτοιμη η Καλομοίρα


Λίγος καιρός έχει μείνει έως ότου η γλυκιά Καλομοίρα να ντυθεί νυφούλα, ωστόσο, όπως είπε η ίδια, έχουν μείνει πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσει μέχρι την ημέρα του γάμου.

Όπως εξομολογήθηκε η ίδια, δεν έχει δει καν το νυφικό της και επιπλέον δεν έχει διαλέξει τις μπομπονιέρες.

Αρκετά αγχωμένη είναι η Καλομοίρα και για το bachelor πάρτι καθώς δεν ξέρει τι της ετοιμάζουν οι φίλες της.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168147&cid=11

Ανασύρθηκε τραυματισμένος ο ορειβάτης


Περίπου στις 21:00 κατάφεραν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ανασύρουν έναν άνδρα που βρισκόταν στην ορεινή περιοχή, Μετόχι, στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε μεταβεί στην περιοχή για ορειβασία, ενώ λίγο πριν τις 20:00 μ.μ., έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο έσπευσαν προς βοήθεια άνδρες της Π.Υ. και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168129&cid=4

Την αυτοβιογραφία της θα γράψει η Αντζελίνα Τζολί


Φαίνεται ότι βαρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια να βλέπει άλλους να γράφουν τη δική της βιογραφία. Η Angelina Jolie λέγεται ότι ετοιμάζει την αυτοβιογραφία της και ήδη...

... έχει συζητήσει με εκδοτικούς οίκους για να την αναλάβουν. Πολλοί τονίζουν πως αν τα καταφέρει τότε θα είναι το πιο επικερδές βιβλίο όλων των εποχών. Ένα βιβλίο που θα έγραφε η ίδια για τη ζωή της θα γινόταν ανάρπαστο.

gossip-tv 
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9747.html

Άξιος της τύχης του

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα από τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» με 2-1


Αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέσα στο «Καυτανζόγλειο» με τον Μήτρογλου στο 59', ο Ηρακλής κατάφερε να πετύχει την ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά και να νικήσει 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αρχικά ο «Γηραιός» ισοφάρισε με πέναλτι του Μάρα στο 79' και πήρε τη νίκη με τον Βέλλιο στο 86'.

Με αρκετές απουσίες και τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να τον απειλήσει δύο φορές. Την πρώτη στο 6' με κόρνερ και κεφαλιά του Κατσικά, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χολέμπας και τη δεύτερη στο 18' με συρτό σουτ του Πίτου Γκαρσία, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο woop.gr
http://www.skai.gr/news/sports/article/150775/axios-tis-tyhis-toy/

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αναπάντεχη συρρίκνωση στην ανώτερη γήινη ατμόσφαιρα

Ασθενική λιακάδα

Η θερμόσφαιρα, το προτελευταίο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας, μέσα στο οποίο κινούνται πολλοί δορυφόροι, συρρικνώθηκε περισσότερο από ποτέ το 2008, πιθανότατα λόγω της μειωμένης υπεριώδους ακτινοβολίας από τον Ήλιο.

H νέα μελέτη, την οποία παρουσίασε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας, δείχνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα ίσως αυξομειώνεται με πιο περίπλοκο τρόπο από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα.

Η δραστηριότητα του Ήλιου είναι γνωστό ότι ακολουθεί έναν βασικό κύκλο αυξομείωσης με περίοδο 11 ετών. Τη διετία 2008-2009 έφτασε στο λεγόμενο ηλιακό ελάχιστο, διάστημα κατά το οποίο δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου ηλιακές κηλίδες ή ηλιακές καταιγίδες. Σε σχέση με προηγούμενους ηλιακούς κύκλους, όμως, το τελευταίο αυτό ελάχιστο ήταν ασυνήθιστα ήσυχο.

Η θερμόσφαιρα, το στρώμα της ατμόσφαιρας που εκτείνεται σε ύψος 90 έως 500 χιλιομέτρων (πάνω από τη μεσόσφαιρα και κάτω από την εξώσφαιρα), ψύχθηκε και συρρικνώθηκε τη διετία αυτή λόγω της εξασθενημένης υπεριώδους ακτινοβολίας.

Σε σχέση με στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί το 1996, η θερμόσφαιρα ψύχθηκε κατά 41 βαθμούς Κελσίου το 2008 και συρρικνώθηκε σε πάχος κατά 30%, αναφέρουν οι ερευνητές στο Geophysical Research Letters.

H ψύξη και η συρρίκνωση «ήταν εντονότερες από ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στα 43 χρόνια διαστημικής εξερεύνησης» γράφουν.

«Η εργασία μας δείχνει ότι ο ηλιακός κύκλος ποικίλλει όχι μόνο στην τυπική ενδεκαετή κλίμακα, αλλά μπορεί επίσης να ποικίλει από το ένα ηλιακό ελάχιστο στο επόμενο» δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της μελέτης Στάνλεϊ Σόλομον.

Η μείωση του πάχους και της πυκνότητας της θερμόσφαιρας είναι καλά νέα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τους άλλους δορυφόρους που κινούνται σε αυτή τη ζώνη -η μειωμένη τριβή με τα μόρια αέρα βοηθά να παραμείνουν σταθερές οι τροχιές τους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, το ίδιο φαινόμενο σταθεροποιεί τις τροχιές των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία μπορούν δυνητικά να συγκρουστούν με τους ενεργούς δορυφόρους.

Ο Δρ Τόμας Γουντς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο και μέλος της ερευνητικής ομάδας, εκτίμησε ότι ο Ήλιος ίσως διανύει μια περίοδο σχετικά χαμηλής δραστηριότητας, όπως είχε συμβεί και στις αρχές του 19ου και του 20ού αιώνα.

«Αν είναι όντως παρόμοιο με αντίστοιχα μοτίβα που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, τότε περιμένουμε να έχουμε εξασθενημένους ηλιακούς κύκλους τα επόμενα 10 με 30 χρόνια» σχολίασε.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231056884

«Καμπανάκι» από τη UNICEF για χιλιάδες υποσιτισμένα παιδιά στο Πακιστάν

Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει το Πακιστάν μετά τις πλημμύρες.



Σύμφωνα με τη UNICEF πάνω από 272
 χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται και η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης είναι άμεση: σε πρώτη φάση πρέπει να δαπανηθούν 80 εκατομμύρια δολάρια.


Οι χειρότερες πλημμύρες στη ιστορία της χώρας προκάλεσαν τον εκτοπισμό περισσότερων από 17 εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 2,1 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των πέντε ετών.


«Έχουμε τουλάχιστον 72.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών που πάσχουν από σοβαρό υποσιτισμό, και πάνω από 200.000 παιδιά που υποφέρουν από μέτριο υποσιτισμό» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Δρ. Σαχίντ Μεχμπούμπ της UNICEF.


Ο ίδιος είπε ότι ο αριθμός των υποσιτισμένων παιδιών μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και θα μπορούσε να γίνει μια σημαντική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών.


Οι πλημμύρες άρχισαν μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων στα τέλη Ιουλίου, κάλυψαν με νερό χιλιάδες πόλεις και χωριά, κατέστρεψαν εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης.
 
 
Πηγή: in.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/unicef.html

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ...


Το πρόγραμμα μετάδοσης των αγώνων του Μουντομπάσκετ από την ΕΡΤ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 28/8/2010
15.00–16.00 ΕΚΠΟΜΠΗ PRE GAME ΕΤ1
16.00-18.00 ΕΛΛΑΔΑ – ΚΙΝΑ ΕΤ1
18.30-20.30 ΡΩΣΙΑ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΕΤ1
19.00-21.00 ΗΠΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ ΝΕΤ
21.00-23.00 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29/8/2010
16.00-18.00 ΚΙΝΑ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΕΤ1
16.30-18.30 ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΗΠΑ ΝΕΤ
18.00–18.30 ΕΚΠΟΜΠΗ PRE GAME ΕΤ1
18.30-20.30 ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ ΕΤ1
21.00-23.00 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΡΩΣΙΑ ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30/8/2010
21.30-23.30 ΗΠΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΝΕΤ
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΤΡΙΤΗ, 31/8/201016.00-18.00 ΡΩΣΙΑ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΕΤ1
18.30-20.30 ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ - ΚΙΝΑ ΕΤ1
20.30-21.00 ΕΚΠΟΜΠΗ PRE GAME ΕΤ1
21.00-23.00 ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΤΕΤΑΡΤΗ, 1/9/2010
16.00-18.00 ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ ΕΤ1
18.00–18.30 ΕΚΠΟΜΠΗ PRE GAME ΕΤ1
18.30-20.30 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ – ΕΛΛΑΔΑ ΕΤ1
19.00-21.00 ΙΡΑΝ – ΗΠΑ ΝΕΤ
21.00-23.00 ΤΟΥΡΚΙΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΠΕΜΠΤΗ, 2/9/201016.00-18.00 ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ – ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΕΤ1
16.30-18.30 ΗΠΑ – ΤΥΝΗΣΙΑ ΝΕΤ
18.00–18.30 ΕΚΠΟΜΠΗ PRE GAME ΕΤ1
18.30-20.30 ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ ΕΤ1
21.00-23.00 ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΙΝΑ ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3/9/201023.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΣΑΒΒΑΤΟ, 4/9/2010
18.00-20.00 A GROUP 1 – B GROUP 4 ΕΤ1
21.00-23.00 D GROUP 2 – C GROUP 3 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΚΥΡΙΑΚΗ, 5/9/2010
18.00-20.00 Β GROUP 2 – Α GROUP 3 ΕΤ1
21.00-23.00 C GROUP 1 – D GROUP 4 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 6/9/201018.00-20.00 Β GROUP 1 – Α GROUP 4 ΕΤ1
21.00-23.00 C GROUP 2 – D GROUP 3 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΤΡΙΤΗ, 7/9/201018.00-20.00 D GROUP 1 – C GROUP 4 ΕΤ1
21.00-23.00 A GROUP 2 – B GROUP 3 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

QUARTER FINALS
TETAPTH, 8/9/2010
18.00-20.00 WINNER GAME 61 – WINNER GAME 62 ΕΤ1
21.00-23.00 WINNER GAME 63 – WINNER GAME 64 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

ΠΕΜΠΤΗ, 9/9/201018.00-20.00 WINNER GAME 65 – WINNER GAME 66 ΕΤ1
21.00-23.00 WINNER GAME 67 – WINNER GAME 68 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»


5th – 8th PLACES

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10/9/201018.00-20.00 LOOSER GAME 69 – LOOSER GAME 70 ΕΤ1
21.00-23.00 LOOSER GAME 71 – LOOSER GAME 72 ΕΤ1
23.00-00.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»


ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 11/9/2010
15.00-17.00 LOOSER GAME 73 – LOOSER GAME 74 ΕΤ1
19.00-21.00 WINNER GAME 69 – WINNER GAME 70 ΕΤ1
21.30-23.30 WINNER GAME 71 – WINNER GAME 72 ΕΤ1
23.30-01.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»


ΤΕΛΙΚΟΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 12/9/201015.00-17.00 WINNER GAME 73 – WINNER GAME 74 ΕΤ1
19.00-21.00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
LOOSER GAME 76 – LOOSER GAME 77 ΕΤ1
21.30-23.30 ΤΕΛΙΚΟΣ
WINNER GAME 76 – WINNER GAME 77 ΕΤ1
23.30-01.00 «1000 ΚΑΙ 1 ... ΚΑΛΑΘΙΑ - ΕΤ1
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010»

Read more: news-piper.blogspot.com

ΝΙΚΗ ΜΕ 89-81 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ...


Αγχώδη νίκη με 89-81 πέτυχε η εθνική μας στην πρεμιέρα του 16ου Μουντομπάσκετ κόντρα στην Κίνα για το πλαίσιο του τρίτου ομίλου.

Πολύ καλά ξεκίνησε τον αγώνα η εθνική μας ομάδα. Με ομοβροντία τρίποντων (5/8) απέναντι στη ζώνη άμυνας των Κινέζων, οι παίκτες του Καζλάουσκας προηγήθηκαν στο 7΄ με 23-12. Στη συνέχεια υπήρξε χαλάρωση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε αλλαγές , τα ποσοστά στα τρίποντα έπεσαν και οι αντίπαλοι μας μείωσαν σε 25-17 στο 9΄. Η αστοχία της εθνικής συνεχίστηκε και με βολή του Γιου, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 25-18.

Με φόρα από την πρώτη περίοδο οι Κινέζοι μείωσαν στους πέντε (25-20) με κάρφωμα του Γιανλιάν. Ο Καζλάουσκας επανέφερε στην πεντάδα Τσαρτσαρή-Μπουρούση και η εθνική παράτησε τα τρίποντα και βρήκε λύσεις μέσα από τη ρακέτα. Ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε το +9 (33-24) στο 13΄ και ο Διαμαντίδης με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (36-24) στο 14΄. Πολύ γρήγορα οι Ασιάτες εκεμεταλέυθηκαν τα λάθη της εθνικής και τις επιπολαιότητες στο τελείωμα των φάσεων και μείωσαν σε 38-31στο 16΄.

Ο Σπανούλης με τρίποντο έδωσε «ανάσα» 10 πόντων 41-31 αλλά και πάλι κάποια χαμένα ριμπάουντ, ορισμένες κακές επιθέσεις της εθνικής, οι Κινέζοι μπόρεσαν να είναι κοντά στο σκορ (41-35). Το φινάλε του ημιχρόνου η εθνική μπόρεσε με τον Σπανούλη να πάει στα αποδυτήρια με +10 (47-37).

(sportdog)

http://news-piper.blogspot.com/2010/08/89-81.html

Γεννιέται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στον κόσμο...


Τη συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών United και Continental ενέκριναν την Παρασκευή οι ομοσπονδιακές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αίροντας ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για το σχηματισμό της μεγαλύτερης εταιρίας αερομεταφορών στον κόσμο.

Οι δύο εταιρίες μεταφέρουν...
144 εκατ. επιβάτες το χρόνο σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες με ελάχιστες αλληλοεπικαλύψεις. Η United, με έδρα το Σικάγο, έχει ισχυρότερη παρουσία στις ΗΠΑ και στις χώρες του Ειρηνικού, ενώ η Continental, με έδρα το Χιούστον, επικεντρώνεται περισσότερη στις βορειοανατολικές πολιτείες, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δε θα αντιταχθεί στη συγχώνευση μετά από "εξαντλητική έρευνα" για το θέμα, κρίνοντας ότι οι δύο εταιρίες έχουν "κατά κύριο λόγο αλληλοσυμπληρούμενα δίκτυα" που αλληλεπικαλύπτονται κυρίως σε στο αεροδρόμιο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι. Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να αναλάβει άλλη εταιρία, η Southwest, τις πτήσεις τους προς Νιούαρκ για να καθησυχάσουν τις αντιμονοπωλιακές αρχές.

Μετά τη συγχώνευση οι μέτοχοι της United θα έχουν το 55% της νέας εταιρίας και εκείνοι της Κοντινένταλ το 45%, με μια μετοχική κίνηση που θα ανέλθει σε 3 δις δολάρια. Η νέα εταιρία θα ονομάζεται United και θα έχει το λογότυπο της Continental.

Οι αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκριναν τη συγχώνευση τον περασμένο μήνα.

Για να προχωρήσει η συμφωνία πρέπει να την υπερψηφίσουν οι μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιριών.

Η αεροπορική ετιαρία Mexicana ανέστειλε τις πτήσεις της

Στο μεταξύ, ο όμιλος των αεροπορικών εταιριών Mexicana, που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, ανέστειλε "επ΄αόριστον" όλες τις πτήσεις του από το μεσημέρι του Σαββάτου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο μεξικανός υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών, Χουάν Μολίναρ.

Ο "Nuevo Grupo Aeronautico, Grupo Mexicana" ανέφερε σε μία ανακοίνωση τη "σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών του" και πως "είναι αδύνατον να καταλήξει σε συμφωνίες που θα διασφαλίζουν τη μελλοντική βιωσιμότητα των επιχειρήσεών του".

Όλες οι πτήσεις της εταιρίας Mexicana και των θυγατρικών της Mexicana Click και Mexicana Link θα ακυρωθούν από τις 17:00 ώρα Γκρίνουιτς (20:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου, διευκρίνισε ο όμιλος.


http://nonews-news.blogspot.com/2010/08/blog-post_7607.html
Αποκλείστηκε ο Παγδατής από το New Haven
Παρά την καλή αρχική του εμφάνιση αποκλείστηκε από την συνέχεια του τουρνουά New Haven ο Μάρκος Παγδατής.

Παρόλο που στο ξεκίνημα ήταν καλύτερος από τον ουκρανό αντίπαλο του, Σεργκέι Σταχόφσκι, παίρνοντας το πρώτο σετ με 7 – 5, δεν κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά χάνοντας εύκολα το δεύτερο σετ με 1 – 6 και το τρίτο με 6- 7.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=57697

Χρόνια πολλά, Alexandra


Η νεαρή τραγουδίστρια Alexandra Burke, η οποία χθες το βράδυ γιόρτασε τα 22α γενέθλιά της, εμφανίστηκε στο πάρτι της με ένα sexy ροζ φόρεμα, που την κολάκευε ιδιαίτερα.

Η Alexandra χαμογελούσε συνεχώς και ευχαρίστησε θερμά όσους βρέθηκαν στο πάρτι της, για να της ευχηθούν χρόνια πολλά.

Τα γενέθλιά της, εκτός από σημαντική ημέρα, ήταν και μια καλή ευκαιρία για να ξεκουραστεί λιγάκι η πολυάσχολη τραγουδίστρια.






http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168020&cid=11

Στη γερμανική τηλεόραση ο Σόμμερ


Εκτός συνόρων θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του ο Κώστας Σόμμερ, ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση που του έγινε από τη γερμανική τηλεόραση, για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια καθημερινή σειρά.

Οι συντελεστές της νέας σειράς του ZDF (κρατικό κανάλι της Γερμανίας), που θα έχει τίτλο «Lena -Liebe meines Lebens»(Λένα-Αγάπη της ζωής μου), έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα από τις 30 Ιουνίου 2010.

Η παραγωγή έδωσε το «ok» για τα πρώτα 240 επεισόδια και η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου στις 16:15.

Πηγή: tvnea

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=168022&cid=9

Δωρεάν τηλέφωνα μέσα από το Gmail !

Μια νέα υπηρεσία από τη google, γνωρίζει τρομακτική επιτυχία.
Οι κάτοχοι λογαριασμού στο δημοφιλές Gmail από το οποίο στέλνονται τα περισσότερα e-mails του κόσμου, μπορούν από χθες να κάνουν δωρεάν τηλεφωνήματα προς σταθερά και κινητά.

Ήδη, το πρώτο 24ωρο, έγιναν περισότερα από 1.000.000 κλήσεις.

Η υπηρεσια διατίθεται προς ... το παρόν, για δωρεάν τηλέφωνα σε σταθερά και κινητά μόνο εντός ΗΠΑ και Καναδά, ενώ για τηλεφωνήματα σε αρκετές ακόμη χώρες, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά η χρέωση είναι μόνο 2 σεντς το λεπτό.
Για να λειτουργήσει η υπηρεσία πρέπει ο χρήστης να εγκαταστήσει το πρόγραμμα voice & video chat (http://www.google.com/chat/voice/).
H google πάντως υπόσχεται ότι θα προωθήσει τη δωρεάν τηλεφωνία και στους εκτός ΗΠΑ "πελάτες" της, χρήστες λογαριασμών στο Gmail.
Περιμένουμε λοιπόν τη νέα αυτή επανάσταση, που είμαστε βέβαιοι ότι θα σαρώσει και στην Ελλάδα (όταν έρθει) και θα αλλάξει το τοπίο των επικοινωνιών.
Το μεγάλο θέμα είναι βέβαια τι θα γίνει με το Gmail για κινητά! Εκατομμύρια χρήστες έχουν πλέον ιντερνετ στο κινητό και την εφαρμογή gmail, από την οποία προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κλήση μέσω ιντερνετ σε τηλέφωνο (VoIP). Αν "ανοίξει" μια τέτοια δυνατότητα, καταλαβαίνετε τι θα γίνει...
Η google πάντως υπόσχεται πολλά παραπάνω από το γνωστό Skype.
..
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/gmail.html
Η 3D τηλεόραση που καταλαβαίνει τι θέλουμε
Έχετε σκεφτεί πως είναι να έχετε  τον κόσμο όχι στα πόδια σας, αλλά στα… δάχτυλα σας; Οι Ιάπωνες επιστήμονες κατασκεύασαν το πρώτο τρισδιάστατο τηλεοπτικό σύστημα όπου υπάρχει η δυνατότητα να αγγίξουμε και αν νιώσουμε τις εικόνες που βγαίνουν από την οθόνη!

Το νέο αυτό τεχνολογικό επίτευγμα μας επιτρέπει να χειριστούμε τις εικόνες όπως θέλουμε εμείς Δίνοντας την αίσθηση της κίνησης μπορούμε να τεντώσουμε τις εικόνες ή να τις συρρικνώσουμε.

Το σύστημα «παρακολουθεί» τα δάκτυλα του τηλεθεατή  χρησιμοποιώντας έξι κάμερες κίνησης που είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν «τυφλά» σημεία.

Η πρωτοποριακή συσκευή λέγεται i3Space και δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες του National Institute of Advanced Science and Technology της Ιαπωνίας.

«Το σύστημα αναγνωρίζει την συμπεριφορά του χρήστη και αντιδρά στέλνοντας τις ανάλογες εικόνες. Για πρώτη φορά μπορείς να νιώσεις τις εικόνες στον αέρα», δήλωσε ένας ειδικός κατά την πρώτη παρουσίαση του i3Space.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το νέο αυτό τηλεοπτικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην χειρουργική πρακτική των γιατρών, σαν προετοιμασία πριν πιάσουν κανονικό νυστέρι στο χέρι τους. 

http://www.star.gr/index.php?ID=epistimi&Rec_ID=57656
«Πρεμιέρα» για το Μουντομπάσκετ
Ξεκινάει σήμερα η γιορτή του Μουντομπάσκετ στην Τουρκία με την Εθνική Ελλάδος να αντιμετωπίζει την Κίνα.

Η «επίσημη αγαπημένη», που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της FIBA κατεβαίνει στην «μάχη» με τις απουσίες των Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Αντώνη Φώτση.

Ωστόσο, θεωρείται φαβορί από τους ειδικούς και αναμένεται να πάρει σήμερα την πρώτη νίκη.

Είναι η έκτη φορά που η «γαλανόλευκη» αγωνίζεται σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ακόμα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ασιατών παραδέχτηκε ότι η Κίνα θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, ενώ όσον αφορά τις απουσίες Σχορτσανίτη και Φώτση συμπλήρωσε πώς «η Ελλάδα θα επηρεαζόταν μόνο αν είχε αποβληθεί ολόκληρη η ομάδα... και η δεύτερη»!

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται ως εξής:

 Α Ομιλος (Καισάρεια): Αυστραλία- Ιορδανία (16.30), Ανγκόλα- Σερβία (19.00), Γερμανία- Αργεντινή (21.30).
Β Ομιλος (Κων/πολη): Τυνησία- Σλοβενία (16.30), ΗΠΑ- Κροατία (19.00), Ιράν - Βραζιλία (21.30).
Γ Ομιλος (Αγκυρα): Ελλάδα- Κίνα (16.00), Ρωσία- Πουέρτο Ρίκο (18.30), Ακτή Ελεφαντοστού- Τουρκία (21.00).
Δ Ομιλος (Σμύρνη): Νέα Ζηλανδία- Λιθουανία (16.00), Καναδάς- Λίβανος (18.30), Γαλλία- Ισπανία (21.00).

Στην φωτογραφία απεικονίζεται η μασκότ των αγώνων

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=57686

Αυλαία για τη δέκατη ιστιοπλοϊκή Aegean Regatta...

Της Αστρινής-Σοφίας Μαυρέα

Το τελευταίο τους λιμάνι πιάνουν οι συμμετέχοντες στην δέκατη ιστιοπλοϊκή Aegean Regatta που διοργανώνεται απο το 2001 απο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών-Δικτύων και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με σκοπό να κρατηθεί ζωντανή η ιστιοπλοική-ναυτική παράδοση!
Τα 108 σκάφη που πήραν μέρος ξεκίνησαν απο τη Θάσο και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Λίμνο και τη Σαμοθράκη τερματίζουν στο Μόλυβο της Μυτιλήνης! Με μεγάλο ενθουσιασμό και ναυτικές εκδηλώσεις γίνονταν δεκτοί οι ιστιοπλόοι που πήραν μέρος απο τους νησιώτες που στηρίζουν τον θεσμό ενώ αξιοσημείωτη ήταν η μεγάλη συμμετοχή γυναικείων πληρωμάτων που οι λάτρεις του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να τις απολαύσουν σαν αμαζόνες να...
 δαμάζουν τα κύματα του καταγάλανου Αιγαίου!
Σάββατο βράδυ λοιπόν η απονομή των βραβείων στους νικητές, στην οποία θα παραστεί ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, στην Μόλυβο και θα ακολουθήσει συναυλία με τα «Παιδιά της Πάτρας».
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της Aegean Regatta είχαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/aegean-regatta.html

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : "ΔΕΝ ΠΙΕΖΩ ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ"...

Ρεπορτάζ : Άγγελος Κωβαίος
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)
Με την παράδοση και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έγιναν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται σήμερα ή αύριο το έργο της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠαΣοΚ. Οι διαδικασίες έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, σε βαθμό που να θεωρείται ακόμη και από μέλη της επιτροπής ότι δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα στην...
κυβέρνηση, υπό την έννοια ότι η μακρά καθυστέρηση μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως φόβος ή τουλάχιστον ανησυχία για το αποτέλεσμα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει διαμηνύσει ότι «δεν πρόκειται ούτε να πιέσει ούτε να διαπραγματευτεί» με κανέναν, υπουργό ή μη, την κάθοδό του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Υπό αυτή την έννοια, κάθε υποψηφιότητα μέλους της κυβέρνησης πρέπει να θεωρείται ανοιχτό ενδεχόμενο, ακόμη και για όσους έχουν σπεύσει να δηλώσουν ότι δεν ενδιαφέρονται, όπως η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη , η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή , κ.ά. Στην Αθήνα παρουσιάζεται εμπλοκή για την υποψηφιότητα του κ. Γ. Καμίνη και φαίνεται ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας στήριξής του από ΠαΣοΚ και Δημοκρατική Αριστερά, αν και την τελική απόφαση θα την πάρει ο κ. Παπανδρέου. Με αυτό το ενδεχόμενο σε εκκρεμότητα, η υποψηφιότητα της κυρίας Φώφης Γεννηματά παραμένει πιθανή, όπως και η υποψηφιότητα κάποιου άλλου υπουργού. Στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρουσιάζεται απροθυμία κορυφαίων στελεχών να διεκδικήσουν τη δημαρχία, δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η στήριξη προς τον κ. Ι. Μπουτάρη, αν και στελέχη του ΠαΣοΚ επιμένουν σε κάποια κομματική υποψηφιότητα. Στον Πειραιά, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατάσταση και ο δήμαρχος κ. Π. Φασούλας απάντησε χθες με ανακοίνωση σε φημολογία περί παραίτησής του που διακινήθηκε μέσα από blog. «Ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά ότι ο δήμαρχος Πειραιά δεν παραιτείται και περιμένει τις αποφάσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ, σεβόμενος τον πειραϊκό λαό και τις καταστατικές διαδικασίες του Κινήματος» αναφερόταν σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Φασούλα, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όπως είναι γνωστό ότι αξιώνουν από αυτόν. * Εν τω μεταξύ την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού ανακοίνωσε προχθές ο κ. Αρ. Καμάρας. Σε σχετική του ανακοίνωση ο δικηγόρος και παλαιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «τα νέα δεδομένα του νόμου “Καλλικράτης”, η οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και οι υψηλότερες απαιτήσεις που πλέον έχουν οι πολίτες για τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, δημιουργούν εκ των πραγμάτων τις συνθήκες για μία νέα αρχή», και υπογραμμίζει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να πάψει να αποτελεί εστία αδιαφάνειας, κομματισμού και σπατάλης. Παράθυρο Ραγκούση για στήριξη Τατούλη Αγκάθια της διαδικασίας ως και την τελευταία στιγμή θα παραμένουν οι μεγάλοι δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής, όπου τα προβλήματα και η εσωκομματική και η ενδοκυβερνητική διάσταση απόψεων παραμένουν. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης έδωσε πάντως χθες το στίγμα για τα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να επιλεγούν οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΠαΣοΚ. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι όσοι επιλεγούν θα πρέπει να έχουν στηρίξει το εγχείρημα του «Καλλικράτη», «να πιστεύουν στις αρχές και στις αξίες ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης και οικονομικής διαχείρισης των δήμων». Δεδομένου ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο κ. Π. Τατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει το ΠαΣοΚ τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Το γεγονός ότι ο κύριος Τατούλης έχει εκφραστεί θετικά (για τον “Καλλικράτη“), για εμένα αυτό είναι κάτι το οποίο σαφώς και αποτελεί μία πάρα πολύ θετική σήμανση της παρουσίας του στον αγώνα που εκείνος θα δώσει, ανεξαρτήτως ποιος θα τον στηρίξει και ποιος όχ ι » είπε ο κ. Ραγκούσης. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_634.html


Ζωγραφίζουν τους τοίχους των σχολείων

Εθελοντές από όλες τις γωνιές του πλανήτη ζωγραφίζουν σχολεία της Αθήνας με θέμα την πολυπολιτισμικότητα

ΕΛΛΗ ΙΣΜΑΗΛΙΔΟΥ | Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Η Νάταλι Ντέιλι από τη Νέα Ζηλανδία κοιτάζει δειλά τον φακό και μας εξηγεί το περίπλοκο σχέδιο που ζωγραφίζει στον τοίχο του 64ου Δημοτικού Σχολείου στον Κεραμεικό. «Δεν είμαι καλλιτέχνης, για την ακρίβεια δεν έχω ξαναζωγραφίσει ποτέ σε τοίχο! Ομως με ενθουσίασε η ιδέα να έρθω στην Αθήνα μαζί με νέους απ΄ όλον τον κόσμο για να γεμίσουμε ένα σχολείο με ένα... πολύχρωμο μήνυμα αισιοδοξίας» λέει. Στον τοίχο απεικονίζεται ένα συνονθύλευμα από χρωματιστά νούμερα, γράμματα του ελληνικού, του λατινικού και του κυριλλικού αλφαβήτου, κινεζικά ιδεογράμματα, κορδέλες και μπαλόνια που αναμειγνύονται με κλόουν, ιπτάμενα σπιτάκια και χρωματιστά ζωάκια. «Το θέμα των σχεδίων είναι η πολυπολιτισμικότητα και η μάθηση, η αγάπη για την εκπαίδευση και τις δυνατότητες που δίνει στο παιδί. Ολο αυτό προσπαθήσαμε να το δώσουμε μέσα από ένα “πάρτι” χρωμάτων και σχεδίων που θα ομορφαίνει τις ημέρες των μικρών μαθητών» προσθέτει.
Η Νάταλι είναι μία από τους εικοσιτρείς εθελοντές από όλες τις γωνιές του πλανήτη- Ιαπωνία, Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία- που βρίσκονται από τις 20 Αυγούστου στην Αθήνα στο πλαίσιο της κίνησης «Ρaint your wall in Αthens» (Ζωγράφισε τον Τοίχο σου στην Αθήνα) της ΜΚΟ «Ελιξ». Στόχος του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, είναι να ομορφύνουν τα σχολεία της Αθήνας μέσα από τη δημιουργικότητα και το ταλέντο εθελοντών από όλον τον κόσμο. «Επιλέξαμε σχολεία στην περιοχή του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, διότι πρόκειται για υποβαθμισμένες περιοχέςόπου η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών είναι αλλοδαποί. Μάλιστα, μετά την επιτυχία της πρώτης αυτής κίνησης, ο δήμαρχος εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς πέρα από τον τομέα της Παιδείαςενισχύει και την τουριστική προβολή της Αθήνας» αναφέρει η κυρία Ελένη Γαζή, πρόεδρος της «Ελιξ».
«Η καθημερινότητα είναι σκληρή σε αυτές τις γειτονιές. Αυτό έχω καταλάβει τριγυρίζοντας στα σοκάκια του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου. Ομωςοι άνθρωποι είναι ζεστοί και χαμογελαστοί, θέλουν να δουν την αλλαγή και τη βελτίωση. Μας βλέπουν να ζωγραφίζουμε και κοντοστέκονται για να μας πουν “ευχαριστώ”. Οσο για τα παιδάκια, κάνουν σαν τρελά από τη χαρά τους!» σχολιάζει στο «Βήμα» η Ζιέζι Λι από την Κίνα. Η ίδια έχει σπουδάσει Πληροφορική και- όπως δηλώνει γελώντας- δεν έχει ταλέντο στη ζωγραφική, έχει όμως πολλή όρεξη να... απολαύσει τη διαδικασία. «Η Ντιάνα είναι η πιο ταλαντούχα της ομάδας», μας λέει, δείχνοντας μια αδύνατη κοπέλα που ζωγραφίζει σιωπηλά, πλήρως απορροφημένη στο έργο της. Είναι η Ντιάνα Σαλά από τη Γαλλία, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας και ερασιτέχνις ζωγράφος. «Η τέχνη μπορεί να αλλάξει ριζικά τη δύσκολη καθημερινότητα αυτών των παιδιών. Πραγματικά νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για μια νότα χαράς στη ζωή τους. Πιστέψτε με, το χρειάζονται. Γι΄ αυτό είμαι εδώ...» λέει λακωνικά προτού απορροφηθεί και πάλι στη ζωγραφική της.
Οι εθελοντές δουλεύουν γρήγορα και αποτελεσματικά, και όλα δείχνουν ότι ο αρχικός στόχος- η διακόσμηση δύο σχολείων μέσα σε δύο εβδομάδες- θα ολοκληρωθεί στην εντέλεια. Πώς κατόρθωσαν όμως άνθρωποι τόσο διαφορετικοί που συναντιούνται για πρώτη φορά να συνεργαστούν με αποτελεσματικότητα σαν να γνωρίζονταν χρόνια; «Από την πρώτη ημέρα οργανώνουμε παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες για ανάπτυξη της εμπιστοσύνης» εξηγεί ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, ομαδάρχης ενός συνόλου δέκα εθελοντών. Η πιο πρωτοποριακή ιδέα για το δέσιμο της ομάδας ωστόσο ήταν ο θεσμός του... «μυστικού φίλου». «Επειτα από μυστική κλήρωση, κάθε εθελοντής έχει “υπό την προστασία του” ένα άλλο μέλος της ομάδας, χωρίς φυσικά να το αποκαλύπτει. Ο “μυστικός φίλος” αναλαμβάνει να φροντίζει, να κάνει δωράκια και εκπλήξεις στον εθελοντή που του έτυχε και έτσι δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα καλοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν γνωρίζονταν καν» προσθέτει ο κ. Νικολαΐδης.
Σλίπινγκ μπαγκ και... τέντζερης
Εκτός από σχεδιαστήριο και καλλιτεχνικό εργαστήριο, το 64ο Δημοτικό Σχολείο αποτελεί παράλληλα ιδιότυπο ξενοδοχείο και... αυτοσχέδιο μαγειρείο για τους 23 εθελοντές. Οι υπνόσακοι είναι παρατεταγμένοι στο πάτωμα των τάξεων, ενώ στην αυλή ένας τέντζερης σιγοβράζει στο γκαζάκι που είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα θρανίο. «Οι εθελοντές καταβάλλουν ένα μικρό ποσό της τάξεως τών 130 ευρώ για διαμονή και διατροφή, ενώ ο δήμος μάς παραχώρησε το σχολείο για τη φιλοξενία τους. Οι συνθήκες δεν είναι βέβαια... πολυτελείας, ωστόσο οργανώνουμε βόλτες στην πόλη, ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και πολλές δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο τους. Εν τέλει, εν μέσω κρίσης, νομίζω ότι τέτοια προγράμματα καταλήγουν να αποτελούν και μια εξαιρετική εναλλακτική για τις διακοπές» σημειώνει η κυρία Ελενα Παπαλάμπρου, συντονίστρια του προγράμματος «Ρaint your Wall in Αthens». 

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8051

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρέθηκαν ασύλητοι Μινωικοί τάφοι

 

Ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων χρόνων χαρακτηρίζόνται οι ασύλητοι Μινωικοί τάφοι που βρέθηκαν στη διάρκεια διερευνητικών εσκαφών για την ανέγερση μίας οικοδομής στη Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος της Β ΔΟΥ. Η αποκάλυψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς πρόκειται για ένα σύμπλεγμα θολωτών τάφων που δεν έχουν συληθεί και αυτό είναι που κάνει την αποκάλυψη των τάφων αυτών ιδιαίτερα σημαντική.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CRETALIVE πρόκειται για θολωτούς Μινωικούς τάφους με εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα μέσα σε αυτούς. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που έρχονται στο φως ασύλητοι Μινωικοί τάφοι και όπως είναι φυσικό τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί σημαντικός αριθμός χρυσών αντικειμένων, περιδέραιων, κτερίσματα και διάφορα άλλα χρυσά αντικείμενα καθώς και πλήθος ανέπαφων αγγείων και άλλων πύλινων αντικειμένων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχαιολόγοι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι μιας και δεν έχουν ακόμα ανοίξει όλους τους τάφους ενώ αυτό που όπως επισημαίνουν έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως οι τάφοι είνια ασύλητοι. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης της λεωφόρου Κνωσού, είχαν βρεθεί στο ύψος της Β ΔΟΥ και άλλοι θολωτοί Μινωικοί τάφοι μόνο που βρέθηκαν συλλημένοι και μάλιστα όπως διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι είχαν συλληθεί την περίοδο της κατοχής και πιθανότατα από Γερμανούς μιας και είχαν βρεθεί διάφορα αντικείμενα (αξίνες, μικρά φτυάρια, μπουκάλια) όλα με τον αγκυλωτό σταυρό.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού έχουν βρεθεί θολωτοί Μινωικοί τάφοι όμως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι τάφοι αυτοί είναι ανέπαφοι δίνοντας σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και σημαντικά στοιχεία για την αρχαιολογική έρευνα.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο φρουρείται σε 24ωρη βάση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί από την ΚΓ Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να υπάρχει περιπολία από το συγκεκριμένο σημείο στη διάρκεια της νύχτας.
cretalive.gr

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=8016