Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Η καλλονή που δαμάζει τα κύματα!
Η 20χρονη πρωταθλήτρια του σερφ Αλάνα Μπλανσάρ θεωρείται μια από τις πιο sexy αθλήτριες και δικαίως, αφού καταφέρνει να δαμάζει τα κύματα με τη χάρη χορεύτριας και ταυτόχρονα ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό σαν επαγγελματίας μοντέλο.

Η Αλάνα έχει κερδίσει δεκάδες διαγωνισμούς στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη, ενώ το περιοδικό Sports Illustrated της έχει αφιερώσει αρκετά εξώφυλλα.

Ένα από αυτά ήταν και πριν από λίγα χρόνια, όταν η Αλάνα, με εξαιρετικό θάρρος, δεν δίστασε ούτε στιγμή να βουτήξει στη θάλασσα και να σώσει από τα σαγόνια ενός καρχαρία - τίγρη την καλύτερή της φίλη.

Η Μπλανσάρ αποπνέει ένα δυναμισμό και ένα σεξ απίλ που έχει ιντριγκάρει αρκετούς παραγωγούς στο Hollywood που της ζήτησαν να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και κινηματογραφικές ταινίες.

Εκείνη πάντως αρνείται πεισματικά. Δεν αλλάζει με τίποτα τον αέρα της θάλασσας με την κλεισούρα ενός στούντιο.

Δείτε το βίντεο…

http://www.star.gr/index.php?ID=hot_of_the_day&Rec_ID=57652
Bookmark and Share

Το πιο εντυπωσιακό ατύχημα στην ιστορία 

της F1...

Ενόψη του αγώνα της F1 στο Βέλγιο αυτό το Σαββατοκύριακο και στην πίστα του Σπά ας θυμηθούμε τον πιο εντυπωσιακό αγώνα-ατύχημα που έχει γίνει ποτέ στην F1 στην ίδια πίστα το 1998.

Στην κυριολεξία σχεδόν ΟΛΑ τα μονοθέσια των πιλότων έγιναν σμπαράλια μετά απο ενα φοβερό ατύχημα στην εκκίνηση του αγώνα...
Στον ίδιο αγώνα τερμάτισαν ελάχιστοι πιλότοι ενώ έγινε και μια φοβερή μονομαχία μεταξύ Σουμάχερ και Κούλθαρντ καταλήγοντας και αυτή σε ατύχημα. Δείτε τα video!








http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/f1.html

Ένα αληθινό τιγράκι ανάμεσα σε άλλα...λούτρινα τιγράκια


Οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ ανακάλυψαν ένα τιγράκι, μόλις δύο μηνών, μαζί με άλλα... - πλην όμως λούτρινα- τιγράκια, κρυμμένο μέσα σε βαλίτσα η οποία προοριζόταν για διεθνή πτήση, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Χάρη στο ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης του αεροδρομίου, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακάλυψαν το ζώο που ήταν ναρκωμένο, μέσα στην υπερμεγέθη τσάντα, μαζί με τα παιχνίδια, που θα μεταφερόταν με πτήση για το Ιράν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ.

Μία Ταϊλανδή, 31 ετών συνελήφθη και κρατείται, αλλά κατά την ανάκριση δεν κατάφερε να εξηγήσει στις αρχές πως βρέθηκε μία...ζωντανή τίγρης στην τσάντα της.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_3483.html
Μπιτς Βόλεϊ-Οπεν Χάγης-Εντυπωσιακές οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη
  Πηγή: ΑΠΕ    
 Ακόμη δύο νίκες, εκ των οποίων η μία πολύ μεγάλη, πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, στο πλαίσιο του όπεν της Χάγης.
Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες επικράτησαν το απόγευμα των Σάκα/Ρτβέλο από τη Γεωργία, με 2-0 σετ (21-14, 21-13) και συνεχίζουν στη διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας αύριο το πρωί (10:30) τις Βραζιλιάνες Λαρίσα και Τζουλιάνα (η ηττηθείσα θα καταλάβει την 7η θέση).
Νωρίτερα το μεσημέρι, το ελληνικό δίδυμο είχε σημειώσει μία μεγάλη νίκη, όταν επιβλήθηκε του αμερικανικού διδύμου των Μίστι Μέι/Νικόλ Μπράνα με 2-0 σετ (21-15, 21-13).
http://www.express.gr/news/sports/342651oz_20100827342651.php3    

Έλληνες εικαστικοί ανοίγουν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

«Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη»

Να σπάσουν τον αποκλεισμό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έστω για μόνο ένα μήνα, κατάφεραν 101 Έλληνες εικαστικοί. Έπειτα από 30 χρόνια σιωπής, η Σχολή θα ανοίξει για να φιλοξενήσει την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου ώς τις 23 Σεπτεμβρίου στο Σισµανόγλειο Μέγαρο και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στην «Τεχνόπολι» στην Αθήνα.

«Η ιδέα µε ενθουσίασε. Είναι µια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ο ελληνικός και ο τουρκικός κόσµος. Ιδιαίτερα σηµαντικό δε είναι που ξανανοίγει και η Σχολή της Χάλκης. Είναι µια ευκαιρία να συνδεθεί ο Ελληνισµός µε το παρελθόν του. Η Τέχνη είναι ο µοναδικός τρόπος για να έρθουν κοντά οι δύο λαοί. Μόνο όταν θα χτίσουν µια ανιδιοτελή, πνευµατική σχέση θα καταφέρουν να έχουν και υλική σχέση. Όταν υπάρχει εχθρική στάση, σηµαίνει πως δεν υπάρχει πνευµατικός σύνδεσµος» δήλωσε στα Νέα, ο Αλέκος Φασιανός, έργα του οποίου περιλαμβάνει η έκθεση.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Ίριδα Κρητικού, τα έργα, που δηµιουργήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους για τις ανάγκες της έκθεσης, ιχνηλατούν και αναγιγνώσκουν στιγµιότυπα μυθολογικά, ιστορικά και καθηµερινά, ενθυµήσεις από την αρχαιότητα, βυζαντινές μνήμες, βίους αυτοκρατόρων και αγίων, χορούς δερβίσηδων, ροµαντικές περιπλανήσεις περιηγητών, χειρόγραφα σηµειωµατάρια και χάρτες, νεώτερα ενθυµήµατα και ιστορικές φωτογραφίες και κειµήλια.

Παράλληλα με την έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Θεολογικής Σχολής θα προβάλλεται το 50λεπτο ντοκιμαντέρ «Ιχνηλατώντας την Πόλη».

Την έκθεση διοργανώνει η εταιρεία White Fox σε συνεργασία µε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και την «Τεχνόπολι» του Δήµου Αθηναίων.

Στην «Τεχνόπολι», δε, η έκθεση θα εμπλουτιστεί µε εκθέµατα από το Μουσείο Αdalar στα Πριγκιπόννησα που αφορούν στη γεωµορφολογία και την ιστορία της Χάλκης.

http://www.tanea.gr/

Η άρνηση της Σλοβακίας και η ευθύνη των πολιτικών μας...

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης  

«Η νέα πρωθυπουργός της Σλοβακίας Iveta Radicová,
εξακολουθεί να επιμένει στην αρχική της άρνηση
για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος».
Η εδώ και δυο μήνες πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Iveta Radicová, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα (die Welt-online 25/08), αιτιολογεί την άρνησή της για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδος, με τα εξής επιχειρήματα. «Εμείς δεν είπαμε τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα αλλά γενικώς, τι κάνουμε με μια χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.
Για εμάς είναι θέμα αρχών και αξιών...
Δεν πρέπει να πάρουν χρήματα άνθρωποι που ενήργησαν ανεύθυνα...
Κατά την άποψή μας, ο μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν αποτύχει. Δεν μπορεί η αρχική βοήθεια των...
30 δις να πάει στα 110 δις. Δεν δέχομαι την άποψη πως δεν είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά εδώ πρόκειται για μια αλληλεγγύη σε λάθος βάση. Δεν πρόκειται για αλληλεγγύη προς μια χώρα που δοκιμάστηκε από μια διεθνή κρίση αλλά για αλληλεγγύη προς κυβερνώντες, που αποδείχτηκαν ανεύθυνοι».
 
Περισσότερα:http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_2447.html

Τσιγάρο «τέρμα» από 1η Σεπτεμβρίου


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:


Την απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Έτσι, από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ, ενώ καταργούνται τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας.
Προβλέπεται μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν.
Για την εφαρμογή του νόμου θα επιστρατευτούν οι επόπτες δημόσιας υγείας, η δημοτική αστυνομία, αλλά και το λιμενικό.
Πηγή: i-live

http://www.econews.gr/2010/08/27/news-kapnisma-apagoreusi/
Έφερε πίσω στη ζωή το νεκρό μωρό της
Στην δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από το ιατρικό θαύμα που κατά τους γιατρούς συνέβη στην Αυστραλία, όταν τα δάκρυα και τα χάδια μίας μητέρας επανέφεραν στην ζωή το νεογέννητο βρέφος της.

Η Kate δεν έχασε το κουράγιο της, όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι ο Jamie, το πρόωρα γεννημένο παιδί της, δεν έχει καμία ελπίδα να επιβιώσει. Η Emily, η  δίδυμη αδερφή του Jamie, τα είχε καταφέρει, μετά από την 20λεπτη μάχη των γιατρών να την κρατήσουν στην ζωή. Όμως ο Jamie δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και έτσι το άψυχο κορμάκι του παραδόθηκε στην Kate και στον σύζυγο της David.

Πέρασαν δύο τραγικές ώρες με τους δύο συντετριμμένους γονείς να έχουν αγκαλιαστεί μαζί με το νεκρό παιδί τους. Τις βουβές στιγμές του αποχαιρετισμού τις  διέκοπταν μόνο τα γλυκά λόγια που έλεγαν οι δύο γονείς στο παιδάκι τους αλλά και το κλάμα τους.

Όμως, την στιγμή που η μητέρα ακούμπησε το νεκρό αγγελούδι πάνω στο στήθος της, το βρέφος έδειξε σημάδια ζωής! Η μητέρα αμέσως έβαλε λίγο γάλα στο στόμα του μικρού Jamie και τότε το μωρό άρχισε να αναπνέει κανονικά!

Οι γιατροί μετά από το περιστατικό είπαν στην Kate πόσο σημαντική είναι η σωματική  επαφή του μωρού με την μητέρα, κυρίως όταν έχει γεννηθεί άρρωστο ή έχει κάποιο πρόβλημα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτή η πρώτη επαφή του μωρού με την μητέρα του, περιγράφεται στα αγγλικά με τον όρο «Skin-on-Skin care» και περιγράφει την στιγμή που ξαπλώνει το μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του και νιώθει στοργή αμέσως μετά την γέννησή του.

H Kate περιέγραψε τα συναισθήματα της, όταν της παρέδωσαν το μωρό: «Ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει. Ξετύλιξα τον Jamie από την κουβέρτα του, ήταν πολύ αδύνατος, τα μικρά του χέρια και τα ποδαράκια του έπεφταν ακίνητα. Τον έβαλα πάνω στο στήθος μου και τον κρατούσα, δεν έκανε καμία κίνηση και αρχίσαμε με τον πατέρα του να του μιλάμε. Του είπαμε το όνομα του, ότι έχει μία δίδυμη αδερφή και τα σχέδια που θέλουμε να κάνουμε μαζί του. Μετά από πέντε λεπτά ένιωσα το μωρό να κινείται και σε λίγο άνοιξε τα μάτια του!»...

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57531

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση του Europa League και έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τους ομίλους της διοργάνωσης.


Καλή κλήρωση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στα δύσκολα έπεσε ο Άρης

Σαφώς πιο εύκολο αναμένεται να είναι το έργο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τον Άρη στους ομίλους του Europa League.

H AEK κληρώθηκε στον 7ο όμιλο με τις Ζενίτ, Άντερλεχτ και Χάιντουκ Σπλιτ, ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 4ο όμιλο με τις Βιγιαρεάλ, Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανώ ο Άρης θα αναμετρηθεί για τον 2ο όμιλο με τις Ατλέτικο, Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ.

Αναλυτικά η κλήρωση:



1ος Όμιλος: Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Σάλτσμπουργκ και Λεχ Πόζναν




2ος Όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβερκούζεν, Ρόζενμποργκ και Άρης





3ος Όμιλος: Σπόρτινγκ Λισ., Λιλ, Λέφκσι Σόφιας και Γάνδη





4ος Όμιλος: Βιγιαρεάλ, Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΠΑΟΚ




5ος Όμιλος: Άλκμααρ, Ντιναμό Κιέβου, Μπατέ Μπόρισοφ και Σέριφ Τίρασπολ




6ος Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παλέρμο, Σπάρτα Πράγας και Λωζάνη





7ος Όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Άντερλεχτ, ΑΕΚ και Χάιντουκ Σπλιτ.





8ος Όμιλος: Στουτγκάρδη, Χετάφε, Οντένσε και Γιούνγκ Μπόις





9ος Όμιλος: Αϊντχόφεν, Σαμπντόρια, Μέταλιστ και Ντέμπρετσεν





10ος Όμιλος: Σεβίλλη, Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ και Καρπάτι Λβιβ






11ος Όμιλος: Λίβερπουλ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Νάπολι και Ουτρέχτη




12ος Όμιλος: Πόρτο, Μπεσίκτας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Ραπίντ Βιέννης



http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=57607

Ο Παύλος Μοσχούτης στη τελευταία του διαδρομή

Κάποιοι οδηγοί είναι πολύ μεγάλοι για να τους κρατήσουν οι πίστες της Γής. Σε αυτούς δε θα μπορούσε να μην ανήκει ο Παύλος Μοσχούτης, που από σήμερα τρέχει όπως μόνο αυτός ξέρει στις πίστες του ουρανού.
Πολλοί θα πουν ότι “έχασε τον τελευταίο του αγώνα”. Εγώ όμως απλά πιστεύω ότι “ανέβηκε κατηγορία”. Η επάρατη νόσος κατάφερε να λυγίσει τον 57χρονο gentleman του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1974. Ένας άνθρωπος που έγραψε το όνομά του με φωτεινά χρώματα στην ιστορία των ειδικών διαδρομών, αλλά και του Rally Acropolis που τόσο αγάπησε και που συμμετείχε για τελευταία φορά το 2007, λίγο πριν χτυπηθεί από τη νόσο που έκανε το άθλημα φτωχότερο. Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι τις τελευταίες μέρες, τον είχε επισκευτεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του. Χωρίς αμφιβολία, ο χαμός ενός τέτοιου οδηγού αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Χώρα μας. Καλό ταξίδι Παύλο και είμαι σίγουρος ότι θα τους εντυπωσιάζεις όλους κι εκεί πάνω…

πηγή: http://www.autoblog.gr/

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_4528.html

Η Jennifer Aniston αλλάζει «ύφος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010, 10:19
Ήταν πάντα το κορίτσι της διπλανής πόρτας, μετρημένη, συγκρατημένη και αξιαγάπητη σε όλους τους ρόλους της στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Αυτό το μοτίβο, όμως, σύντομα θα αλλάξει, αφού η 41χρονη ηθοποιός Jennifer Aniston αποφάσισε να υποδυθεί έναν ρόλο τελείως διαφορετικό από εκείνους των γλυκανάλατων ροματικών κομεντί.

Θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Wanderlust», υποδυόμενη τον ρόλο μιας παντρεμένης που ζει ανέμελα και στο τέλος μετακομίζει σε ένα κοινόβιο.

Επίσης, για πρώτη φορά στην καριέρα της, θα κάνει ερωτικές σκηνές, με άνδρες και με γυναίκες, στις οποίες θα είναι γυμνή.

Μια μεγάλη αλλαγή για την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, αλλά καιρός ήταν…

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=167675&cid=11

Είναι 14 χρόνων και έχει ύψος 2,06μ!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010, 14:04
Αν είχε γεννηθεί αγόρι, οι ατζέντηδες του μπάσκετ θα έκαναν «ουρά», για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους. Η 14χρονη Elisany Silva, όμως, από τη Βραζιλία είναι μία έφηβη που βλέπει τον κόσμο από ύψος 2,06 μέτρων και που θέλει να ασχοληθεί με τη μόδα και να γίνει μοντέλο!

Η ζωή της δεν είναι καθόλου εύκολη εξαιτίας του ασυνήθιστου ύψους της. Τα άλλα κορίτσια στην ηλικία της έχουν κατά μέσο όρο ύψος 1,51μ.. Η ίδια λέει ότι δυσκολεύεται να κινηθεί μέσα στο σπίτι της, αφού χτυπάει συνέχεια το κεφάλι της στα δοκάρια της οροφής (!) και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, γιατί δεν χωρούσε μέσα στο σχολικό που την πηγαινοέφερνε σε αυτό, με αποτέλεσμα να διαβάζει μόνη της στο σπίτι.

Η 14χρονη πάσχει από «γιγαντισμό» και η μητέρα της προσεύχεται να σταματήσει να ψηλώνει, γιατί ανησυχεί για τη φυσική και την ψυχική της υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βραζιλία, η έφηβη, ωστόσο, θα κάνει το ντεμπούτο της στην πασαρέλα σε επίδειξη νυφικών ρούχων στην πόλη Belem.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=167753&cid=5

Ώρες αγωνίας για τον χειριστή του F16


Διάτρηση πνεύμονα, χτυπήματα στο κεφάλι και σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, απ' όπου προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία, έφερε ο 34χρονος χειριστής, όταν μεταφέρθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Κ. Γεωργόπουλο, όπου εισήχθη, η κατάσταση του τραυματία σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι «λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων του 34χρονου, δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες».

Στο μεταξύ, μεταφέρεται αίμα από την Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με C 130, για μετάγγιση στον 34χρονο χειριστή

Ο δεύτερος χειριστής μεταφέρθηκε, επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική Κλινική. Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και έχει κάκωση στον αυχένα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Στην πατρίδα του, την Άρτα, εξάλλου, κηδεύεται στις 17.30 την Παρασκευή ο εκπαιδευτής, που επέβαινε στο διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τις της σύγκρουσης των δύο F-16 την Πέμπτη το μεσημέρι. Την υπόθεση διερευνά ειδική επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν έξι αεροσκάφη, που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης, 340 μοίρα.

http://www.skai.gr/news/greece/article/150700/ores-agonias-gia-ton-heiristi-toy-f16/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ


Φίλοι και φίλες,Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου,
Οι επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, είναι η αφετηρία για νέο ξεκίνημα στον νέο μας δήμο.Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή και με ρεαλιστικό πρόγραμμα, εγώ προσωπικά, και μια ομάδα νέων και ικανών συμπολιτών μας αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την δημοτική αρχή της περιοχής μας.·

ΘΕΛΟΥΜΕ να εκφράσουμε την ανανέωση και την νέα αρχή. ·
ΘΕΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, συμμέτοχους και ενεργούς, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτούς.·

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τις μεθόδους και τις διαδικασίες της κομματικής και γραφειοκρατικής χειραγώγησης των πολιτών.·
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τις εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής της Δημοτικής Αρχής.·

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην αυτόνομη και ακομμάτιστη κοινωνική πρωτοβουλία.·
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι τα χρίσματα και τα αξιώματα που απονέμονται χωρίς τους πολίτες, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.·

ΜΠΟΡΟΥΜΕ με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διάθεση προσφοράς να δημιουργήσουμε ένα δήμο αποτελεσματικό και σύγχρονο για τον πολίτη.·
ΜΠΟΡΟΥΜΕ με πείρα και γνώση να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας και να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Οι καιροί απαιτούν συσπείρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, ικανών να σχεδιάζουν και με διαφανείς διαδικασίες να υλοποιούν υποδομές και δράσεις που θα βελτιώνουν την ζωή των συμπολιτών μας.

Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους ΕΣΑΣ και ΣΑΣ καλούμε σε πανστρατιά – συμμετοχή και εθελοντική προσφορά, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.
Φιλικά,

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Η υποδοχή των θριαμβευτών

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση (13:45) των ομίλων του Europa League

Ούτε το προχωρημένο της ώρας, ούτε το γεγονός ότι η σημερινή ημέρα είναι εργάσιμη ήταν δυνατό να σταθεί εμπόδιο στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να υποδεχτούν τους ήρωες τους. Το γκολ του Μουσλίμοβιτς έγραψε το τελικό 1-1 κόντρα στη Φενέρ, έστειλε τον ΠΑΟΚ στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League και έκανε τη Θεσσαλονίκη να ξενυχτήσει.

Χρειαζόταν μια μεγάλη πρόκριση η... ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς τα τελευταία χρόνια οι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές είχαν λείψει από την ομάδα. Απέναντι στη Φενερμπαχτσέ κατάφερε να πάρει «χρυσή» ισοπαλία 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, να μπει στους ομίλους του Europa League.

Η γκολάρα του Μουσλίμοβιτς έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει το πάρτι από 2.500 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ με το σφύριγμα της λήξης η γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε σε όποιο σημείο του πλανήτη υπάρχει παοκτσήδικη ψυχή, για να καταλήξει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Λίγο πριν τις 5 το πρωί προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή του «Δικεφάλου» και πολλοί φίλοι της ομάδας βρήκαν τον τρόπο να περάσουν από τα μπλόκα της αστυνομίας και να αποθεώσουν παίκτες και τεχνικό τιμ. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης είχε στήσει από νωρίς μπλόκο στην στροφή του αεροδρομίου και δεν άφηνε κανέναν να περάσει αν δεν επιδείκνυε το εισιτήριο της πτήσης του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση (13:45) των ομίλων του Europa League, από όπου θα προκύψουν οι αντίπαλοί του στη συνέχεια. Αναλυτικά:

1ο γκρουπ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Πόρτο, Βιγιαρεάλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, Στουτγκάρδη, Άλκμααρ

2ο γκρουπ: Στεάουα Βουκουρεστίου, Λιλ, Ντιναμό Κιέβου, Άντερλεχτ, Λεβερκούζεν, Παρί Σ.Ζ., Μπριζ, Παλέρμο, Χετάφε, Μπεσίκτας, Μάντσεστερ Σίτι, Σαμπντόρια

3ο γκρουπ: Σπάρτα Πράγας, ΑΕΚ, Μέταλιστ Χάρκιβ, Λέφσκι Σόφιας, Ρόζενμποργκ, Σάλτσμπουργκ,ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Οντένσε, Νάπολι, Ντόρτμουντ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

4ο γκρουπ: Άρης, Ραπίντ Βιέννης, ΠΑΟΚ, Λεχ Πόζναν, Γάνδη, Καρπάτι Λβιβ, Γιουνγκ Μπόις, Ουτρέχτη, Λωζάννη, Σερίφ Τιρασπόλ, Ντεμπρετσένι, Xάιντουκ Σπλιτ

sportfm 

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_9780.html
Ψεκασμοί κατά κουνουπιών και στον Πειραιά 
(στις εκβολές του Κηφισού και στο Νέο Φάληρο)

Προληπτικούς ψεκασμούς κατά των κουνουπιών ξεκινά σήμερα και η νομαρχία Πειραιά.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν έλευση και εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου, η νομαρχία θα πραγματοποιήσει ψεκασμούς στις εκβολές του Κηφισού και στο Νέο Φάληρο όπου έχει αναφερθεί έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια.

Οι ψεκασμοί -όπως αναφέρθηκε- δεν είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο αλλά οι αρχές συνιστούν άμεση αντιμετώπιση σε περίπτωση που εκδηλωθούν δερματικές παθήσεις ή δυσκολία στο αναπνευστικό.


http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57564

Οδηγίες προς τους πολίτες, αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς άρχοντες περιλαμβάνουν δύο εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν  στη δημοσιότητα.
 

Σε αυτές περιγράφονται:
• Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές
• Πώς ασκείται το εκλογικό δικαίωμα
• Θέματα που ενδιαφέρουν τους υποψηφίους όπως είναι τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα, η ποσόστωση των δύο φύλλων και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων
• Θέματα που αφορούν την ανακήρυξη των συνδυασμών και των δικαιωμάτων αυτών καθώς και των διαδικασιών ενστάσεων
• Η μορφή και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων και οι σταυροί προτίμησης για τους υποψηφίους
• Αναλυτική περιγραφή του νέου εκλογικού συστήματος μαζί με παραδείγματα
• Περιλαμβάνονται επίσης χρήσιμα νομικά κείμενα σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές

Διαβάστε τις εγκυκλίους (σε μορφή pdf) 
http://s.enet.gr/resources/article-files/dimotikes-2.pdf
 .
http://s.enet.gr/resources/article-files/perifereiakes-2.pdf

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=196693

Ελπίδες για τους "16" στον ΠΑΟ

Ο ΠΑΟ κληρώθηκε στον 4ο όμιλο του Champions League με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν


Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε την Πέμπτη στον 4ο όμιλο του Champions League με τις Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν. Με τη Μπαρτσελόνα οδηγό, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για τη δεύτερη θέση με τις Ρούμπιν Καζάν και Κοπεγχάγη.
 Είναι σίγουρο πως κανείς δεν αποκλείστηκε ή προκρίθηκε από μία κλήρωση.  Οι περισσότεροι προπονητές συνηθίζουν να λένε πως όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο.
Ωστόσο είναι γεγονός πως ο πως ο δρόμος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League δεν είναι “στρωμένος με ροδοπέταλα”, καθώς θα αντιμετωπίσει την μεγάλη Μπαρτσελόνα, την Κοπεγχάγη και την επικίνδυνη Ρουμπίν Καζάν.
 Φυσικά όλα βρίσκονται στα χέρια η καλύτερα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού» για να προκριθούν στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι όμιλοι του Champions League:
Α
Ιντερ
Βέρντερ Βρέμης
Τότεναμ
Τβέντε
Β
Λυών
Μπενφίκα
Σάλκε
Χάποελ Τελ-Αβιβ
C
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βαλένθια
Ρέιντζερς
Μπούρσασπορ
D
Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη
Ρουμπίν Καζάν
E
Μπάγερν Μονάχου
Ρόμα
Βασιλεία
Κλουζ

F

Τσέλσι
Μαρσέιγ
Σπαρτάκ Μόσχας
Ζίλινα
G
Μίλαν
Ρεάλ Μαδρίτης
Άγιαξ
Οσέρ
H
Άρσεναλ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπράγκα
Παρτιζάν

Περισσότερα στο woop.gr
http://www.skai.gr/news/sports/article/150641/elpides-gia-toys-16-ston-pao/

Πετούσαν στα όρια

Ασκηση υψηλού κινδύνου εκτελούσαν τα F-16 που συγκρούστηκαν


Σε τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες πιλότους εξελίχθηκε εναέρια μάχη «στα όρια» μεταξύ δύο ομάδων αεροσκαφών F-16 της Σούδας, δύο εκ των οποίων συγκρούστηκαν σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης χθες, λίγο μετά το μεσημέρι.
Η βίαιη, μοιραία σύγκρουση των δύο F-16 που ανήκαν στην ίδια «ομάδα βομβαρδισμού» έγινε κατά τη φάση της αποφυγής εικονικών πυρών από την αντίπαλη «ομάδα αναχαίτισης» με ίδιου τύπου αεροσκάφη. Δευτερόλεπτα πριν, τα αεροσκάφη που συγκρούστηκαν είχαν εξαπολύσει (εικονικά) πυρά κατά των «εχθρικών» F-16 με τα οποία είχαν εμπλακεί σε μια σκληρή αερομαχία με ανεβοκατεβάσματα σε οριακές συνθήκες. Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης που οδήγησαν στον ακαριαίο, όπως φαίνεται, θάνατο του 33χρονου σμηναγού Αναστασίου Μπαλατσούκα από την Αρτα δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί. Ωστόσο με βάση τις καταγραφές των ραντάρ και τις μαρτυρίες των δύο διασωθέντων πιλότων του άλλου F-16 η σύγκρουση έγινε «σώμα με σώμα» σε ύψος περίπου 700 μέτρων και σε απόσταση 15 μιλίων από την ακτή, ανοικτά της Ιεράπετρας, δυτικά της νήσου Χρυσή. Η διερεύνηση που διατάχθηκε θα ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος και θα διαπιστωθεί αν υπήρξε έλλειψη επίβλεψης, παράλειψη κανόνων, ατυχής χειρισμός ή τεχνικό πρόβλημα. Το κόστος αγοράς των δύο αεροσκαφών ήταν 66 εκατομμύρια δολάρια.

Η σύγκρουση σήμανε συναγερμό στην αεροπορική βάση της Σούδας και στη Μοίρα «Αλεπού» (340 Μ.) στην οποία ανήκαν τα συνολικά 6 F-16 που συμμετείχαν στην άσκηση. Αμέσως άρχισε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με εναέρια και πλωτά μέσα.

Πρώτος εντοπίστηκε μισή ώρα μετά το δυστύχημα από αλιευτικό σκάφος ο 35χρονος σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης από την Αθήνα, βαριά τραυματισμένος στον θώρακα (διάτρηση πνεύμονος) και το πρόσωπο. Δέκα λεπτά μετά εντοπίστηκε από το ίδιο σκάφος ο 25χρονος ανθυποσμηναγός Παύλος Βοντζάκης από τα Χανιά. Ο πρώτος ήταν εκπαιδευτής του δεύτερου και ένας από τους έμπειρους πιλότους της μοίρας.

Το σωσίβιο και το μαχαίρι επιβίωσης ήταν τα πρώτα αντικείμενα του νεκρού πιλότου του μονοθέσιου F-16 που βρέθηκαν στις 16.17 ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε η σορός του.

Για τους δύο ζώντες πιλότους στήθηκε εναέρια γέφυρα με ελικόπτερα προκειμένου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Η κατάσταση της υγείας του Ι. Αναστασάκη κρίθηκε αμέσως ιδιαίτερα σοβαρή. Ο σμηναγός υπέστη τρεις ανακοπές, αλλά οι γιατροί κατόρθωσαν να τον επαναφέρουν. Ο ανθυποσμηναγός Π. Βοντζάκης είχε μόνο κατάγματα στα πόδια. Επειτα από εντατικές προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν στην Ιεράπετρα ο Αναστασάκης μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και μέχρι αργά το βράδυ η κατάστασή του χαρακτηριζόταν από το ΓΕΑ «ιδιαίτερα κρίσιμη».

Η πολιτική ηγεσία
Αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του πιλότου και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Μας υπενθύμισε τον σεβασμό που νιώθουμε για εκείνους που με έντονη αίσθηση ευθύνης έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος». Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε βαθιά οδύνη για την απώλεια του πιλότου, συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «μαύρη ημέρα» τη χθεσινή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και κήρυξε διακλαδικό πένθος.


Λείπουν δύο συστήματα προστασίας

ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, τα οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει τόσο στην αποφυγή της σύγκρουσης όσο και στον έγκαιρο εντοπισμό του πιλότου του F-16, περιλαμβάνονται για χρόνια στη λίστα των αναγκαίων μεν αλλά μη παραγγελθέντων υλικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πρώτο αποτελεί τμήμα του συστήματος καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων εναέριας μάχης και πρόκειται ουσιαστικά για έναν «συναγερμό» προς τον πιλότο σε περίπτωση που πλησιάσει πέραν ενός ορίου ασφαλείας άλλο αεροσκάφος. Για την απόκτηση του συστήματος αυτού έγινε διαγωνισμός το 2002, αλλά η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε τελικά διότι υπήρξε ένσταση από αμερικανικής πλευράς, καθώς το υλικό δεν ήταν συμβατό με το made in USΑ αεροσκάφος. Αργότερα- 2004- ξανάρχισε διαδικασία προμήθειας με νέες προδιαγραφές, η οποία εκκρεμεί. Για το πλήρες σύστημα ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στο υπό αναθεώρηση εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η δεύτερη συσκευή είναι η νέου τύπου Προσωπική Συσκευή Εντοπισμού (ΡLΒ)

μέσω GΡS, η οποία δείχνει με ακρίβεια τη θέση του πιλότου όταν εγκαταλείψει το αεροσκάφος για να εντοπιστεί από τα συνεργεία διάσωσης. Οι πιλότοι των ελληνικών μαχητικών έχουν αντίστοιχη συσκευή, ωστόσο εδώ και χρόνια έχει κριθεί αναγκαίο να αγοραστούν νέες με περισσότερες δυνατότητες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4591110

Μέγα φωτοβολταϊκό στην Κοζάνη

Το μεγαλύτερο στον κόσμο από τη ΔΕΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης

 
 
Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο, αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ, φιλοδοξεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη και γι΄ αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο.
Το μέγα project επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινάει από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή.

Αναλόγως της έκτασης στην οποία θα κατασκευαστεί, η ισχύς του πάρκου μπορεί να ξεκινήσει από τα 200 αλλά να φτάσει και τα 300 ΜW, ενώ για να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει αυτό σε τάξη μεγέθους, το μεγαλύτερο σήμερα φωτοβολταϊκό στον κόσμο έχει ισχύ 60 ΜW και βρίσκεται στην περιοχή La Μancha της Καστίλλης στην Ισπανία. Οσο γι΄ αυτό που δρομολογεί στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ, ισχύος 50 ΜW, όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι το 5ο σε μέγεθος παγκοσμίως. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για επένδυση, ο προϋπολογισμός της οποίας, αναλόγως της διαθέσιμης έκτασης θα ξεκινάει από τα 600 αλλά μπορεί να φτάσει και τα 800 εκατ. ευρώ ή και ακόμη υψηλότερα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι συζητήσεις που άρχισαν μεταξύ της υπερατλαντικής εταιρείας και της ΔΕΗ πριν από τέσσερις μήνες, καταλήγουν εντός των επόμενων εβδομάδων. Ενα από τα βασικά σημεία τριβής των διαπραγματεύσεων όλο αυτό το διάστημα ήταν το ποσοστό συμμετοχής των δύο εταιρειών στο κοινοπρακτικό σχήμα που θα συσταθεί για την υλοποίηση του έργου. Αρχικά οι αμερικανοί επενδυτές διεκδικούσαν συμμετοχή σε ποσοστό 51% αλλά φέρονται να πείστηκαν τελικώς ότι είναι αδύνατον να προχωρήσει το έργο στη συγκεκριμένη περιοχή και πολύ περισσότερο σε εκτάσεις του Δημοσίου που έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στη ΔΕΗ από ένα επενδυτικό σχήμα στο οποίο η τελευταία δεν θα έχει την πλειοψηφία. Υστερα από αυτό, η συμφωνία φαίνεται ότι βαίνει προς το τελικό στάδιο καθώς απομένει να ρυθμιστούν ακόμη κάποιες επί μέρους λεπτομέρειες. Οπως πάντως εξηγούν καλά πληροφορημένοι κύκλοι, όταν πρόκειται για εκτάσεις σαν αυτές που έχουν παραχωρηθεί εδώ και τόσα χρόνια στη ΔΕΗ, και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνουν αντίστοιχες συμφωνίες, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει η επιχείρηση σε διαγωνισμό. Ακόμη και 8.000 στρέμματα
Τις τελευταίες ημέρες, σε συσκέψεις που έγιναν στη ΔΕΗ έγινε σαφές ότι τα αποκατεστημένα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για πράσινη ανάπτυξη. Ηδη, και ενώ οι αρχικές σκέψεις για το έργο αφορούσαν έκταση 5.000 στρεμμάτων όπου θα εγκαθίσταντο 200 ΜW, κατέστη γνωστό ότι μπορεί να διατεθούν ακόμη και 8.000 στρέμματα ή και περισσότερα, ικανά να φιλοξενήσουν 300 ΜW.

Το θέμα της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων μεγάλης κλίμακας στο λιγνιτικό λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας είχε συζητηθεί ξανά μεταξύ της υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη και του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού κατά την επίσκεψη της πρώτης τον Ιούνιο στη Δυτική Μακεδονία, όταν και είχε θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα «Πτολεμαΐδα Ι». Οπως είχε αναφέρει τότε η υπουργός, στόχος της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ είναι η αξιοποίηση των αχανών εκτάσεων των 160.000 στρεμμάτων του λιγνιτικού κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος ακόμη μεγαλύτερης από εκείνα των 50 ΜW της Μεγαλόπολης. Το σκεπτικό είναι αντίστοιχο με εκείνο σχετικά με την αξιοποίηση των εξαντλημένων ορυχείων της επιχείρησης στη Μεγαλόπολη: Η σταδιακή μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική περιοχή με έργα μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω αναπτυξιακών έργων στις πληγείσες από τη ρύπανση Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.
 
ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ
σχήμα θα ελέγχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4591157

Δικέφαλος Θεός! 1-1 μέσα στο Σουκρού Σαράτσογλου !!!

Δείτε το ιστορικό γκολ του Μουσλίμοβιτς:



http://taxalia.blogspot.com/2010/08/video-1-1.html

 

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ LIVE, Φοβερή ευκαιρία, δείτε την

δείτε τι έχασε ο ΠΑΟΚ λίγο μετά το 1-0:



http://taxalia.blogspot.com/2010/08/live_8888.html

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟΚ 1-0, Δείτε το γκολ

Μεγάλο ματς γίνεται στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με τη Φενέρ να πιέζει αφόρητα τον ΠΑΟΚ. Στο 50 ο Εμρέ πέτυχε το γκολ. . Δείτε το γκολ:

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/1-0_6454.html
Δηλώσεις Βενιζέλου για το τραγικό ατύχημα στην ΠΑ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη σήμερα το απόγευμα ο υπουργός εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ιπτάμενο αξιωματικό, ο οποίος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης όπου και κατέπεσε το διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 στο οποίο επέβαινε.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται και ο τρίτος πιλότος του F-16 ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Από το Ηράκλειο ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χάσαμε ένα ιπτάμενο παλικάρι και ελπίζουμε να κερδίσει τη μάχη της ζωής ο δεύτερος πιλότος μας. Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι πολύ καλά στην υγεία του ο τρίτος πιλότος. Μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παρακολουθώ από κοντά τη μάχη των γιατρών. Παράλληλα, εξέφρασα την οδύνη της Πολιτείας προς τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακλαδικά πενθούν Είναι προφανές ότι ήδη έχει αρχίσει η σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13913&Itemid=40

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται οι χειριστές του αεροσκάφους F16.


Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται οι χειριστές του αεροσκάφους F16.
Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός ...κινδύνου ενώ η κατάσταση του δεύτερου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 14.05 οταν δύο αεροσκάφη F16 συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης νότια της Κρήτης δυτικά της νήσου Χρυσή.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή του ενός αεροσκάφους.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν 6 αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης 340 μοίρα.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_7114.html

Αίρεται η απαγόρευση του short selling

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010, 17:58
Την άρση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αντίθετα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για το «naked short selling», όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σπύρος Καπράλος.

http://www.zougla.gr/
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ, κ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την παραχώρηση των ανενεργών στρατοπέδων της Μαλακάσας και του Ωρωπού στον νέο Δήμο Ωρωπού ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας, κ Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου με παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25-08-2010. Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής υποστήριξε πως τα ανενεργά στρατόπεδα αποτελούν ανεκμετάλλευτη δημόσια περιουσία, η οποία πρέπει να αποδοθεί στους Δήμους προκειμένου αυτοί να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των κατοίκων. Τόνισε ότι από την στιγμή που αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν χρήση, να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου ή να γίνει εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων προς όφελος των κατοίκων και της οικονομικής ανάκαμψης. Τόνισε ότι τα στρατόπεδα της Μαλακάσας και του Ωρωπού μπορούν να αξιοποιηθούν ως χώροι Παιδείας - Πολιτισμού - Τουρισμού - Αθλητισμού, εάν αναλάβει την διαχείρισή τους ο νέος Δήμος παρέχοντας σημαντικές διεξόδους τόσο στους κατοίκους και τους νέους του Δήμου όσο και στο σύνολο του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου.
 
http://www.oikonomoub.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2186%3A2009-02-25-11-48-34&catid=37%3A2009-01-20-10-07-12&Itemid=134

Με Maserati εθεάθη στο Los Angeles η Lindsay Lohan!


Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την Lindsay Lohan για να προσαρμοστεί ξανά σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς! Η ηθοποιός οδηγούσε στο Λος Άντζελες στις 1:00 π.μ. το πρωί ... πίσω από το τιμόνι μιας Maserati.
Η Lindsay όμως δεν βγήκε να ...
κάνει clubbing,αλλά πήγε μέχρι το Venice για να πάρει έναν φίλο ... και στη συνέχεια γύρισαν πίσω στο σπίτι της στο Χόλιγουντ.

Read more: http://enaigeira.blogspot.com/2010/08/maserati-los-angeles-lindsay-lohan.html#more#ixzz0xkASDiki

Αούστρια - Άρης 1 - 1 ΤΕΛΙΚΟ












http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/1-1_6047.html

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ F-16

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο πιλότος του μονοθεσίου F-16 το οποίος συγκρούστηκε με άλλο διθέσιο F-16 νότια της Κρήτης και της νήσου Χρυσή. Αυτή την στιγμή μεταβαίνει στο νοσοκομείο που βρίσκονται οι άλλοι δυο πιλότοι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...
Ε. Βενιζέλος ο οποίος παρακολούθησε την έρευνα για τον χειριστή από το Κέντρο Επιχειρήσεων...


http://fimotro.blogspot.com/2010/08/f-16.html

ΘΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΟ ΦΙΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪ!

Από το : cretalive.gr
Προς επιβεβαίωση φαίνεται ότι οδεύουν οι καταγγελίες για στοχοποίηση και του φοινικοδάσους στο Βαϊ Λασιθίου. Το πρωί της Τετάρτης, μία τουρίστρια που απολάμβανε τη βόλτα της ανάμεσα στους φοίνικες, βρήκε ένα αναμμένο αυτοσχέδιο στουπί και αμέσως ειδοποίησε...
το προσωπικό που βρίσκεται στο κοντινό εστιατόριο. Σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική, Δασαρχείο και Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιτάνου, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά ενώ τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν στο σημείο δεν βρισκόταν η τουρίστρια. Ο δήμαρχος της περιοχής επισήμανε οτι πολλάκις έχει εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη του μοναδικού κάλλους φοινικοδάσους που μετά το κατεστραμμένο Πρέβελη, είναι και το μοναδικό σε όλη την Κρήτη. Σημειώνεται οτι η Πυροσβεστική δήλωσε αδυναμία φύλαξης του δάσους λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβαν εθελοντές. Στο μεταξύ,άλλη μία σύσκεψη για την προστασία των δασών σε Πρέβελη και Βαϊ πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_1598.html

Την τελευταία του πνοή σε πίστα μοτοκρός άφησε 44χρονος


Η αγάπη του για τη μοτοσικλέτα και για το μοτοκρός, στοίχισε... τη ζωή σε ένα 44χρονο από τα Χανιά πατέρα 2 παιδιών.

Ο 44χρονος άφησε το απόγευμα της Τετάρτης την τελευταία του πνοή στην πίστα μοτοκρός στο Βατόλακκο, κατά τη διάρκεια της προπόνησή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και κατά την πτώση του στο έδαφος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο για τον άτυχο άνδρα, μπροστά ήταν τα δύο του παιδιά, που συνήθιζε να τα παίρνει μαζί του σε κάθε προπόνηση.

Οι φωνές των παιδιών αναστάτωσαν τον ιδιοκτήτη ενός χωραφιού που βρισκόταν εκείνη την ώρα λίγα μέτρα μακρύτερα, έσπευσε στο σημείο και είδε ότι ο άνδρας ήταν ακόμη ζωντανός.

Παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, δεν πρόλαβε να κάνει κάτι, καθώς, λίγες στιγμές αργότερα, ο μοτοσικλετιστής άφηνε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.

Ο 44χρονος φορούσε τον εξοπλισμό που προβλέπεται.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα στην πίστα του Βατόλακκου διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Αλικιανού.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/44_26.html
33,7 δισ. δολάρια η αξία του Facebook!
Το απίστευτο ποσό των 33,7 δισ. δολαρίων αγγίζει η αξία της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς επενδυτές πλήρωσαν 76 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας !

Σύμφωνα με τους Financial Times, το «φαινόμενο» Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη αξία από τους κολοσσούς eBay και Yahoo!, οι οποίοι αξίζουν «μόλις» 30,1 δισ. και 18,3 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

«Οι μετοχές της εταιρείας συναλλάσσονται στα 76 δολάρια η κάθε μία και οι περισσότεροι επενδυτές πασχίζουν να πάρουν όσες περισσότερες γίνεται προτού οι μετοχές τεθούν σε δημόσια προσφορά» σημείωσε ο Ντέιβιντ Γκελς, δημοσιογράφος των Financial Times.

Το Facebook, το οποίο τον προηγούμενο μήνα έφθασε τα 500 εκ. χρήστες, χρηματοδοτείται από μια μείξη επενδυτικών εταιρειών και είναι πνευματικό παιδί του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος το δημιούργησε ενόσω ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57493
Δερμιτζάκης: «Μετράει η πίστη και όχι το μπάτζετ»
Με στόχο την υπεράσπιση του 1-0 του αγώνα της Τούμπας και τη «χρυσοφόρο» πρόκριση στους ομίλους του Europa League παρατάσσεται σήμερα στις 21.45 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Στο «δικέφαλο του βορρά» υπάρχει και πάθος και πίστη για την πρόκριση, όπως άλλωστε σημείωσε και ο προπονητής της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πίστη για το αποτέλεσμα: «Υπάρχει πάθος στην ομάδα για την πρόκριση. Αυτό που μετράει είναι η πίστη σε αυτή και όχι το μπάτζετ».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τούρκικη ομάδα. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ θα είναι και 2.500 Έλληνες οι οποίοι θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για να «σπρώξουν» την ελληνική ομάδα στην πρόκριση.

Ο Έλληνας τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Παύλος Δερμιτζάκης, σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Κρέσιτς, Μπουσαϊντό, Κοντρέρας, Μαλεζά, Λίνο, Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς.

Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Πάολο Ταλιαβέντο.

Ένταση στην Πόλη


Μια πρώτη γεύση από το καυτό κλίμα που θα αντιμετωπίσει το βράδυ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» πήρε ο ΠΑΟΚ.

Περίπου 200 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτηςέξω από το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν με το τσάρτερ της αποστολής. Οι Τούρκοι οπαδοί φώναζαν συνθήματα υπέρ της Φενέρ και κατά του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο, για να αποφευχθούν ένταση και επεισόδια αλλά ζήτησαν από τη διέυθυνση του ξενοδοχείου να πάρει μέτρα όταν είδαν ότι οι Τούρκοι επέμεναν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν λίγο μετά και απομάκρυναν από το σημείο τους Τούρκους οπαδούς οι οποίοι, πάντως, δεν δημιούργησαν έκτροπα και περιορίστηκαν στα συνθήματα.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=57478
 

Καύσωνας σε Ισπανία - Μαρόκο

Τουλάχιστον 15 επαρχίες της Ισπανίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή


Τουλάχιστον 15 επαρχίες της Ισπανίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή εξαιτίας ενός κύματος καύσωνα που επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη την Ιβηρική χερσόννησο, ενώ το Μαρόκο πλήττεται επίσης από κύμα καύσωνα, το οποίο αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα και οφείλεται σ' ένα ξηρό και ζεστό άνεμο της Σαχάρας.

Το κύμα καύσωνα στην Ισπανία, το οποίο άρχισε την Τετάρτη και πρόκειται να διαρκέσει ως την Κυριακή, εξηγείται σύμφωνα με την Aemet, την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, από τη συνδυασμένη δράση υψηλών θερμοκρασιών και μιας μάζας θερμού αέρα που έρχεται από τη βόρεια Αφρική.

Η ζώνη που πλήττεται περισσότερο απ' αυτό τον αντικυκλώνα είναι η νότια Ισπανία, όπου η Aemet προβλέπει θερμοκρασία οι οποίες μπορεί να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου στις πόλεις Σεβίλλη, Κόρδοβα και Χαέν.

Στην κοινότητα της Βαλένθια (ανατολική Ισπανία), όπου αναμένονται θερμοκρασίες 38 βαθμών Κελσίου, εκδόθηκαν επίσης προειδοποιήσεις για "μέγιστο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών".

Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τον φετινό Αύγουστο τον θερμότερο των 30 τελευταίων ετών στην Ισπανία.

Εξάλλου στο Μαρόκο, ο εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Μοχάμεντ Μπελούσι δήλωσε πως "μάζες ιδιαίτερα ξηρού αέρα ανεβαίνουν από τη Σαχάρα προς το κεντρικό και το βόρειο Μαρόκο και θα κάνουν να διαρκέσει ο καύσωνας ως τη Δευτέρα".

"Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 42 ως 46 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο και το νότο", ιδιαίτερα στις πόλεις Μαρακές (νότιο Μαρόκο) και Ούζντα (ανατολικό), διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις παραλιακές πόλεις όπως οι "Ραμπάτ, Καζαμπλάκα και στις δυτικές περιφέρειες, οι θερμοκρασίες θα είναι 37 βαθμοί και μπορεί να ανέβουν ως τους 42", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κίνδυνοι να εκδηλωθούν δασικές πυρκαγιές είναι "ιδιαίτερα αυξημένοι" στη διάρκεια του καύσωνα. προειδοποίησαν επίσης οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης υδάτων και δασών.

http://www.skai.gr/news/world/article/150616/kaysonas-se-ispania-maroko/

Σύγκρουση δύο αεροσκαφών F-16 στον αέρα - Σώοι οι δύο χειριστές


Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι οι δύο από τους τρεις χειριστές των αεροσκαφών τύπου F-16 που συγκρούστηκαν στις 14:05, νότια της Κρήτης. Οι χειριστές έκαναν χρήση του μηχανισμού εκτίναξης και κατέληξαν στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου χειριστή. Σε αυτές συμμετέχουν παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο  Super Puma.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου F16, τα οποία ανήκαν στη Μοίρα 340 της 115 Π.Μ. της Σούδας. Τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική άσκηση, μαζί με δύο ακόμη αεροσκάφη τύπου F16 Block-52.
http://www.zougla.gr/

Τους ετοιμάζει για βασικούς!


Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ηρακλή, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2010/11. Βασικούς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Μοϊσές Ουρτάδο και τον Νταβίντ Φουστέ ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει... ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει της αναμέτρησης στο Καυτανζόγλειο, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δοκίμασε ανακατεμένα σχήματα. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή του προγράμματος ο 46χρονος προπονητής έβαλε με τους βασικούς τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί - αφού είναι ακόμα ανέτοιμος.

Όλα δείχνουν ότι η ενδεκάδα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε δεν θα έχει τεράστιες διαφορές από εκείνη που παρέταξε στον Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης, μπροστά του θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοντέστο και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Ιμπαγάσα, έχοντας στα πλάγια τον Ρόμενταλ και τον Ριέρα. Μια θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Φουστέ και ο Μοϊσές, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μήτρογλου.

«Κουνάνε μαντήλι» ο Μαρέσκα και ο Όσκαρ

Εντός της ημέρας αναμένεται να λυθεί το συμβόλαιο του Έντσο Μαρέσκα με τον Ολυμπιακό. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μικρή και οι Πειραιώτες φέρονται να δίνουν 900.000 ευρώ στον Ιταλό για να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ωστόσο, η πλευρά του 30χρονου παίκτη δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από το 1,2 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η χρυσή τομή να βρεθεί κάπου στη μέση και ο Μαρέσκα να αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους».

Την ίδια ώρα, στην πόρτα της εξόδου φέρεται να βρίσκεται και ο Οσκαρ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τον Ισπανό μέσο, όμως ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ζήτησε μια διορία δύο-τριών ημερών για να προτείνει σε άλλες ομάδες τον πελάτη του.

Μοϊσές: «Ολα είναι υπέροχα»

Ενθουσιασμένος που έγινε παίκτης του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Μοϊσές Ουρτάδο, μιλώντας στη «SportDay». «Ελπίζω να πάνε όλα καλά», δήλωσε αρχικά ο 29χρονος μέσος και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής όλα είναι υπέροχα. Το μέρος είναι πολύ όμορφο και δεν έχω κανένα παράπονο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, όμως, αυτή τη στιγμή».

Σήμερα το μεσημέρι (15:30) η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τα τέσσερα τελευταία αποκτήματα της ομάδας. Τον Νταβίντ Φουστέ, τον Κρίστιαν Νέμεθ, τον Μάρκο Πάντελιτς και τον Μοϊσές Ουρτάδο, με την παρουσίαση να γίνεται στα γραφεία της ΠΑΕ.

Πρόταση 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια για τον κεντρικό χορηγό στη φανέλα του Ολυμπιακού έχει δεχθεί η διοίκηση του συλλόγου από την ΟΠΑΠ ΑΕ και για αυτό τον λόγο ο Σωκράτης Κομινάκης ήταν στα γραφεία της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες τον πρώτο χρόνο θα πάρουν 2,5 εκατ. ευρώ, τον δεύτερο 3 εκατ. ευρώ και τον τρίτο 3,5 εκατ. ευρώ. Εκτός των «ερυθρόλευκων», ο ΟΠΑΠ συζητά με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη, οι οποίοι συγκυριακά δεν έχουν βρει κεντρικό χορηγό.

Το τυπικό της υπογραφής του Τάσου Παπάζογλου απομένει για να ολοκληρωθεί και η 14η μεταγραφή του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν αύριο τον νεαρό αμυντικό για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
sportfm
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5223.html