Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ LIVE, Φοβερή ευκαιρία, δείτε την

δείτε τι έχασε ο ΠΑΟΚ λίγο μετά το 1-0:



http://taxalia.blogspot.com/2010/08/live_8888.html

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟΚ 1-0, Δείτε το γκολ

Μεγάλο ματς γίνεται στο "Σουκρού Σαράτσογλου" με τη Φενέρ να πιέζει αφόρητα τον ΠΑΟΚ. Στο 50 ο Εμρέ πέτυχε το γκολ. . Δείτε το γκολ:

http://taxalia.blogspot.com/2010/08/1-0_6454.html
Δηλώσεις Βενιζέλου για το τραγικό ατύχημα στην ΠΑ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη σήμερα το απόγευμα ο υπουργός εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ιπτάμενο αξιωματικό, ο οποίος διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης όπου και κατέπεσε το διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 στο οποίο επέβαινε.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται και ο τρίτος πιλότος του F-16 ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Από το Ηράκλειο ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χάσαμε ένα ιπτάμενο παλικάρι και ελπίζουμε να κερδίσει τη μάχη της ζωής ο δεύτερος πιλότος μας. Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι πολύ καλά στην υγεία του ο τρίτος πιλότος. Μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παρακολουθώ από κοντά τη μάχη των γιατρών. Παράλληλα, εξέφρασα την οδύνη της Πολιτείας προς τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου μας. Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακλαδικά πενθούν Είναι προφανές ότι ήδη έχει αρχίσει η σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13913&Itemid=40

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται οι χειριστές του αεροσκάφους F16.


Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται οι χειριστές του αεροσκάφους F16.
Ο πρώτος νοσηλεύεται εκτός ...κινδύνου ενώ η κατάσταση του δεύτερου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 14.05 οταν δύο αεροσκάφη F16 συγκρούστηκαν στον αέρα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης νότια της Κρήτης δυτικά της νήσου Χρυσή.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή του ενός αεροσκάφους.

Στην εκπαιδευτική άσκηση τακτικής εναέριας μάχης συμμετείχαν 6 αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την 115 πτέρυγα μάχης 340 μοίρα.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_7114.html

Αίρεται η απαγόρευση του short selling

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010, 17:58
Την άρση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) από την 1η Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αντίθετα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για το «naked short selling», όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σπύρος Καπράλος.

http://www.zougla.gr/
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ, κ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την παραχώρηση των ανενεργών στρατοπέδων της Μαλακάσας και του Ωρωπού στον νέο Δήμο Ωρωπού ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας, κ Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου με παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25-08-2010. Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής υποστήριξε πως τα ανενεργά στρατόπεδα αποτελούν ανεκμετάλλευτη δημόσια περιουσία, η οποία πρέπει να αποδοθεί στους Δήμους προκειμένου αυτοί να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των κατοίκων. Τόνισε ότι από την στιγμή που αυτά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν χρήση, να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου ή να γίνει εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων προς όφελος των κατοίκων και της οικονομικής ανάκαμψης. Τόνισε ότι τα στρατόπεδα της Μαλακάσας και του Ωρωπού μπορούν να αξιοποιηθούν ως χώροι Παιδείας - Πολιτισμού - Τουρισμού - Αθλητισμού, εάν αναλάβει την διαχείρισή τους ο νέος Δήμος παρέχοντας σημαντικές διεξόδους τόσο στους κατοίκους και τους νέους του Δήμου όσο και στο σύνολο του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου.
 
http://www.oikonomoub.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2186%3A2009-02-25-11-48-34&catid=37%3A2009-01-20-10-07-12&Itemid=134

Με Maserati εθεάθη στο Los Angeles η Lindsay Lohan!


Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για την Lindsay Lohan για να προσαρμοστεί ξανά σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς! Η ηθοποιός οδηγούσε στο Λος Άντζελες στις 1:00 π.μ. το πρωί ... πίσω από το τιμόνι μιας Maserati.
Η Lindsay όμως δεν βγήκε να ...
κάνει clubbing,αλλά πήγε μέχρι το Venice για να πάρει έναν φίλο ... και στη συνέχεια γύρισαν πίσω στο σπίτι της στο Χόλιγουντ.

Read more: http://enaigeira.blogspot.com/2010/08/maserati-los-angeles-lindsay-lohan.html#more#ixzz0xkASDiki

Αούστρια - Άρης 1 - 1 ΤΕΛΙΚΟ












http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/1-1_6047.html

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ F-16

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο πιλότος του μονοθεσίου F-16 το οποίος συγκρούστηκε με άλλο διθέσιο F-16 νότια της Κρήτης και της νήσου Χρυσή. Αυτή την στιγμή μεταβαίνει στο νοσοκομείο που βρίσκονται οι άλλοι δυο πιλότοι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...
Ε. Βενιζέλος ο οποίος παρακολούθησε την έρευνα για τον χειριστή από το Κέντρο Επιχειρήσεων...


http://fimotro.blogspot.com/2010/08/f-16.html

ΘΑ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΟ ΦΙΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪ!

Από το : cretalive.gr
Προς επιβεβαίωση φαίνεται ότι οδεύουν οι καταγγελίες για στοχοποίηση και του φοινικοδάσους στο Βαϊ Λασιθίου. Το πρωί της Τετάρτης, μία τουρίστρια που απολάμβανε τη βόλτα της ανάμεσα στους φοίνικες, βρήκε ένα αναμμένο αυτοσχέδιο στουπί και αμέσως ειδοποίησε...
το προσωπικό που βρίσκεται στο κοντινό εστιατόριο. Σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική, Δασαρχείο και Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιτάνου, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά ενώ τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν στο σημείο δεν βρισκόταν η τουρίστρια. Ο δήμαρχος της περιοχής επισήμανε οτι πολλάκις έχει εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη του μοναδικού κάλλους φοινικοδάσους που μετά το κατεστραμμένο Πρέβελη, είναι και το μοναδικό σε όλη την Κρήτη. Σημειώνεται οτι η Πυροσβεστική δήλωσε αδυναμία φύλαξης του δάσους λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβαν εθελοντές. Στο μεταξύ,άλλη μία σύσκεψη για την προστασία των δασών σε Πρέβελη και Βαϊ πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 
http://fimotro.blogspot.com/2010/08/blog-post_1598.html

Την τελευταία του πνοή σε πίστα μοτοκρός άφησε 44χρονος


Η αγάπη του για τη μοτοσικλέτα και για το μοτοκρός, στοίχισε... τη ζωή σε ένα 44χρονο από τα Χανιά πατέρα 2 παιδιών.

Ο 44χρονος άφησε το απόγευμα της Τετάρτης την τελευταία του πνοή στην πίστα μοτοκρός στο Βατόλακκο, κατά τη διάρκεια της προπόνησή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και κατά την πτώση του στο έδαφος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο για τον άτυχο άνδρα, μπροστά ήταν τα δύο του παιδιά, που συνήθιζε να τα παίρνει μαζί του σε κάθε προπόνηση.

Οι φωνές των παιδιών αναστάτωσαν τον ιδιοκτήτη ενός χωραφιού που βρισκόταν εκείνη την ώρα λίγα μέτρα μακρύτερα, έσπευσε στο σημείο και είδε ότι ο άνδρας ήταν ακόμη ζωντανός.

Παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ, δεν πρόλαβε να κάνει κάτι, καθώς, λίγες στιγμές αργότερα, ο μοτοσικλετιστής άφηνε την τελευταία του πνοή, πιθανότατα λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.

Ο 44χρονος φορούσε τον εξοπλισμό που προβλέπεται.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο δυστύχημα στην πίστα του Βατόλακκου διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Αλικιανού.
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/44_26.html
33,7 δισ. δολάρια η αξία του Facebook!
Το απίστευτο ποσό των 33,7 δισ. δολαρίων αγγίζει η αξία της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς επενδυτές πλήρωσαν 76 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας !

Σύμφωνα με τους Financial Times, το «φαινόμενο» Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη αξία από τους κολοσσούς eBay και Yahoo!, οι οποίοι αξίζουν «μόλις» 30,1 δισ. και 18,3 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

«Οι μετοχές της εταιρείας συναλλάσσονται στα 76 δολάρια η κάθε μία και οι περισσότεροι επενδυτές πασχίζουν να πάρουν όσες περισσότερες γίνεται προτού οι μετοχές τεθούν σε δημόσια προσφορά» σημείωσε ο Ντέιβιντ Γκελς, δημοσιογράφος των Financial Times.

Το Facebook, το οποίο τον προηγούμενο μήνα έφθασε τα 500 εκ. χρήστες, χρηματοδοτείται από μια μείξη επενδυτικών εταιρειών και είναι πνευματικό παιδί του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος το δημιούργησε ενόσω ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57493
Δερμιτζάκης: «Μετράει η πίστη και όχι το μπάτζετ»
Με στόχο την υπεράσπιση του 1-0 του αγώνα της Τούμπας και τη «χρυσοφόρο» πρόκριση στους ομίλους του Europa League παρατάσσεται σήμερα στις 21.45 στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Στο «δικέφαλο του βορρά» υπάρχει και πάθος και πίστη για την πρόκριση, όπως άλλωστε σημείωσε και ο προπονητής της ομάδας, Παύλος Δερμιτζάκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πίστη για το αποτέλεσμα: «Υπάρχει πάθος στην ομάδα για την πρόκριση. Αυτό που μετράει είναι η πίστη σε αυτή και όχι το μπάτζετ».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τούρκικη ομάδα. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ θα είναι και 2.500 Έλληνες οι οποίοι θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για να «σπρώξουν» την ελληνική ομάδα στην πρόκριση.

Ο Έλληνας τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Παύλος Δερμιτζάκης, σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Κρέσιτς, Μπουσαϊντό, Κοντρέρας, Μαλεζά, Λίνο, Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς.

Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Πάολο Ταλιαβέντο.

Ένταση στην Πόλη


Μια πρώτη γεύση από το καυτό κλίμα που θα αντιμετωπίσει το βράδυ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» πήρε ο ΠΑΟΚ.

Περίπου 200 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτηςέξω από το ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν με το τσάρτερ της αποστολής. Οι Τούρκοι οπαδοί φώναζαν συνθήματα υπέρ της Φενέρ και κατά του ΠΑΟΚ και της Ελλάδας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν μέσα στο ξενοδοχείο, για να αποφευχθούν ένταση και επεισόδια αλλά ζήτησαν από τη διέυθυνση του ξενοδοχείου να πάρει μέτρα όταν είδαν ότι οι Τούρκοι επέμεναν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν λίγο μετά και απομάκρυναν από το σημείο τους Τούρκους οπαδούς οι οποίοι, πάντως, δεν δημιούργησαν έκτροπα και περιορίστηκαν στα συνθήματα.

http://www.star.gr/index.php?ID=sports&Rec_ID=57478
 

Καύσωνας σε Ισπανία - Μαρόκο

Τουλάχιστον 15 επαρχίες της Ισπανίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή


Τουλάχιστον 15 επαρχίες της Ισπανίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή εξαιτίας ενός κύματος καύσωνα που επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη την Ιβηρική χερσόννησο, ενώ το Μαρόκο πλήττεται επίσης από κύμα καύσωνα, το οποίο αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα και οφείλεται σ' ένα ξηρό και ζεστό άνεμο της Σαχάρας.

Το κύμα καύσωνα στην Ισπανία, το οποίο άρχισε την Τετάρτη και πρόκειται να διαρκέσει ως την Κυριακή, εξηγείται σύμφωνα με την Aemet, την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, από τη συνδυασμένη δράση υψηλών θερμοκρασιών και μιας μάζας θερμού αέρα που έρχεται από τη βόρεια Αφρική.

Η ζώνη που πλήττεται περισσότερο απ' αυτό τον αντικυκλώνα είναι η νότια Ισπανία, όπου η Aemet προβλέπει θερμοκρασία οι οποίες μπορεί να φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου στις πόλεις Σεβίλλη, Κόρδοβα και Χαέν.

Στην κοινότητα της Βαλένθια (ανατολική Ισπανία), όπου αναμένονται θερμοκρασίες 38 βαθμών Κελσίου, εκδόθηκαν επίσης προειδοποιήσεις για "μέγιστο κίνδυνο δασικών πυρκαγιών".

Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τον φετινό Αύγουστο τον θερμότερο των 30 τελευταίων ετών στην Ισπανία.

Εξάλλου στο Μαρόκο, ο εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Μοχάμεντ Μπελούσι δήλωσε πως "μάζες ιδιαίτερα ξηρού αέρα ανεβαίνουν από τη Σαχάρα προς το κεντρικό και το βόρειο Μαρόκο και θα κάνουν να διαρκέσει ο καύσωνας ως τη Δευτέρα".

"Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 42 ως 46 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο και το νότο", ιδιαίτερα στις πόλεις Μαρακές (νότιο Μαρόκο) και Ούζντα (ανατολικό), διευκρίνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις παραλιακές πόλεις όπως οι "Ραμπάτ, Καζαμπλάκα και στις δυτικές περιφέρειες, οι θερμοκρασίες θα είναι 37 βαθμοί και μπορεί να ανέβουν ως τους 42", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κίνδυνοι να εκδηλωθούν δασικές πυρκαγιές είναι "ιδιαίτερα αυξημένοι" στη διάρκεια του καύσωνα. προειδοποίησαν επίσης οι υπεύθυνοι της διεύθυνσης υδάτων και δασών.

http://www.skai.gr/news/world/article/150616/kaysonas-se-ispania-maroko/

Σύγκρουση δύο αεροσκαφών F-16 στον αέρα - Σώοι οι δύο χειριστές


Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι οι δύο από τους τρεις χειριστές των αεροσκαφών τύπου F-16 που συγκρούστηκαν στις 14:05, νότια της Κρήτης. Οι χειριστές έκαναν χρήση του μηχανισμού εκτίναξης και κατέληξαν στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου χειριστή. Σε αυτές συμμετέχουν παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο  Super Puma.

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου F16, τα οποία ανήκαν στη Μοίρα 340 της 115 Π.Μ. της Σούδας. Τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική άσκηση, μαζί με δύο ακόμη αεροσκάφη τύπου F16 Block-52.
http://www.zougla.gr/

Τους ετοιμάζει για βασικούς!


Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ηρακλή, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2010/11. Βασικούς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Μοϊσές Ουρτάδο και τον Νταβίντ Φουστέ ο Ερνέστο Βαλβέρδε κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει... ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει της αναμέτρησης στο Καυτανζόγλειο, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δοκίμασε ανακατεμένα σχήματα. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή του προγράμματος ο 46χρονος προπονητής έβαλε με τους βασικούς τον Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί - αφού είναι ακόμα ανέτοιμος.

Όλα δείχνουν ότι η ενδεκάδα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε δεν θα έχει τεράστιες διαφορές από εκείνη που παρέταξε στον Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης, μπροστά του θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μοντέστο και Χολέμπας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Ιμπαγάσα, έχοντας στα πλάγια τον Ρόμενταλ και τον Ριέρα. Μια θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Φουστέ και ο Μοϊσές, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μήτρογλου.

«Κουνάνε μαντήλι» ο Μαρέσκα και ο Όσκαρ

Εντός της ημέρας αναμένεται να λυθεί το συμβόλαιο του Έντσο Μαρέσκα με τον Ολυμπιακό. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μικρή και οι Πειραιώτες φέρονται να δίνουν 900.000 ευρώ στον Ιταλό για να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ωστόσο, η πλευρά του 30χρονου παίκτη δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από το 1,2 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η χρυσή τομή να βρεθεί κάπου στη μέση και ο Μαρέσκα να αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους».

Την ίδια ώρα, στην πόρτα της εξόδου φέρεται να βρίσκεται και ο Οσκαρ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τον Ισπανό μέσο, όμως ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ζήτησε μια διορία δύο-τριών ημερών για να προτείνει σε άλλες ομάδες τον πελάτη του.

Μοϊσές: «Ολα είναι υπέροχα»

Ενθουσιασμένος που έγινε παίκτης του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Μοϊσές Ουρτάδο, μιλώντας στη «SportDay». «Ελπίζω να πάνε όλα καλά», δήλωσε αρχικά ο 29χρονος μέσος και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής όλα είναι υπέροχα. Το μέρος είναι πολύ όμορφο και δεν έχω κανένα παράπονο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, όμως, αυτή τη στιγμή».

Σήμερα το μεσημέρι (15:30) η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τα τέσσερα τελευταία αποκτήματα της ομάδας. Τον Νταβίντ Φουστέ, τον Κρίστιαν Νέμεθ, τον Μάρκο Πάντελιτς και τον Μοϊσές Ουρτάδο, με την παρουσίαση να γίνεται στα γραφεία της ΠΑΕ.

Πρόταση 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια για τον κεντρικό χορηγό στη φανέλα του Ολυμπιακού έχει δεχθεί η διοίκηση του συλλόγου από την ΟΠΑΠ ΑΕ και για αυτό τον λόγο ο Σωκράτης Κομινάκης ήταν στα γραφεία της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες τον πρώτο χρόνο θα πάρουν 2,5 εκατ. ευρώ, τον δεύτερο 3 εκατ. ευρώ και τον τρίτο 3,5 εκατ. ευρώ. Εκτός των «ερυθρόλευκων», ο ΟΠΑΠ συζητά με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη, οι οποίοι συγκυριακά δεν έχουν βρει κεντρικό χορηγό.

Το τυπικό της υπογραφής του Τάσου Παπάζογλου απομένει για να ολοκληρωθεί και η 14η μεταγραφή του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν αύριο τον νεαρό αμυντικό για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
sportfm
http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_5223.html
Αποφεύγει Ρεάλ, Ρόμα, Βαλένθια, Βέρντερ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Σαχτάρ

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ο Παναθηναϊκός

Την Πέμπτη (18:45) μαθαίνει τους αντιπάλους του

Ανέβηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ο Παναθηναϊκός ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (18:45) της Πέμπτης στο Μόντε Κάρλο. Οι “πράσινοι” ήταν στο τρίτο γκρουπ αλλά πήραν ένα ανέλπιστο δώρο, τον αποκλεισμό της Ζενίτ από την Οσέρ κι έτσι ανέβηκαν στο δεύτερο.

Ο Παναθηναϊκός αποφεύγει σίγουρα στην κλήρωση τις υπόλοιπες 7 ομάδες του 2ου γκρουπ δυναμικότητας που είναι οι : Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα, Σαχτάρ, Μπενφίκα, Βαλένθια και Μαρσέιγ.

Από κει και πέρα οι τρεις αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα προκύψουν από το 1ο , το 3ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Αναλυτικά:

1ο γκρουπ: Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου, Μίλαν, Λιόν.
3ο γκρουπ: Τότεναμ, Ρέιντζερς, Άγιαξ, Σάλκε, Βασιλεία, Μπράγκα, Κοπεγχάγη, Σπαρτάκ Μόσχας
4ο γκρουπ: Χαποέλ Τελ Αβίβ, Τβέντε, Ρούμπιν Καζάν, Οσέρ, Κλουζ, Παρτιζάν, Ζίλινα, Μπουρσασπόρ.


http://www.enet.gr/

Λύση για τη διέλευση ΙΧ ατόμων με αναπηρία από τα διόδια


Ρύθμιση για την ελεύθερη διέλευση των ΙΧ ατόμων με αναπηρία από τα διόδια πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λύσει οριστικά το πρόβλημα που παρατηρείται να ζητείται η καταβολή τελών σε ορισμένα διόδια της χώρας.

Απαντώντας σε επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ περί «διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των ΙΧ των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης» το υπουργείο Υποδομών απαντά ότι στις Συμβάσεις που κυρώθηκαν το 2007 δεν προβλέπεται θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα.

«Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=167334&cid=4
Στην πιστωτική επέκταση στοχεύει η «ένεση» ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ





Πηγή: Express.gr   
 «ΔEN χαρίζουμε χρήματα, δεν χαρίζουμε τίποτα στις τράπεζες». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές χθες στη Βουλή ότι η ένεση ρευστότητας 25 δισ. ευρώ που δίνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με τροπολογία που ψηφίστηκε για την ενίσχυση του εγγυοδοτικού πυλώνα θα δοθεί με ένα προαπαιτούμενο: Με την κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά.
«Τα χρήματα», τόνισε, «θα πάνε στην πραγματική οικονομία, θα πάνε στις επιχειρήσεις, θα πάνε στα νοικοκυριά». Εξήγησε, μάλιστα, πως «δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να συνεχίσουν να επεκτείνουν την πιστωτική επέκταση προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό η ελληνική οικονομία να βγει από τη σημερινή ύφεση και να ξαναέρθουν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης προς όφελος του Eλληνα πολίτη».
Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καλή πορεία της οικονομίας, λέγοντας: «Αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στο τούνελ, αρχίζουμε να βλέπουμε τον χρόνο εκείνο στον οποίο θα μπορούμε να πούμε στους Eλληνες πολίτες ότι έχουν περάσει πια τα δύσκολα, ότι η ελληνική οικονομία είναι πιο δυνατή, ότι το εισόδημα αυξάνεται και πάλι, ότι δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και ότι μπορούμε να διανέμουμε τον πλούτο ο οποίος παράγεται πιο δίκαια».
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», ενώ επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις της τρόικας για τη μαζική μετάταξη των προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 23%.
Λ. Γαλανός

Παραδόθηκε ο βιαστής στην Κέρκυρα


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο άνθρωπος που φέρεται να έχει βιάσει τέσσερις τουρίστριες στην Κέρκυρα.

Πρόκειται για έναν 38χρονο, από τη Λευκίμμη, ο οποίος παραδόθηκε λίγο μετά τις 20:00, μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν την Τρίτη.

Ο κλοιός είχε σφίξει αρκετά για τον 38χρονο, καθώς εδώ και δύο μέρες, η αστυνομική διεύθυνση είχε εντείνει τις προσπάθειες εντοπισμού του.

Αυτό που θα εξετάσουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν είχε κάποιο συνεργό από την περιοχή της Λευκίμμης.

Ο 38χρονος, ο οποίος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, θα οδηγηθεί την Πέμπτη το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Πηγή: corfupress.com

http://www.zougla.gr/

Οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι θέσεις ευθύνης‏...

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ ψήφισε το νομοσχέδιο βάσει του οποίου οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αποκτούν πλέον και αυτοί βαθμό όπως και οι μόνιμοι υπάλληλοι.
Εδώ λοιπόν και μερικούς μήνες σε όλους τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου δόθηκε βαθμός από τις αντίστοιχες υπηρεσίες που εργάζονται.
 Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να έχουν θέση ευθύνης διότι εκκρεμεί η ψήφιση ενός προεδρικού διατάγματος βάσει του οποίου θα τους δίδεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις κρίσεις των υπηρεσιών τους.
Είναι άξιον να αναφερθεί ότι όλοι οι Ειδικοί Επιστήμονες (υπάλληλοι ΠΕ με αυξημένα προσόντα, μεταπτυχιακά και διδακτορικά) είναι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν να αναλάβουν θέση ευθύνης.
Νομίζω ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσει άμεσα το...
προεδρικό διάταγμα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τα μεταπτυχιακά τους θα συμβάλλουν στην αλλαγή της νοοτροπίας στο Δημόσιο όντας μορφωμένοι και με άλλη νοοτροπία.
Ν.Τ.
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_6704.html
 

Τα AEI με τις υψηλότερες βάσεις για το 2010 

(πινακας σε σχέση με το 2009)

Δείτε τον κατάλογο με τα 91 ΑΕΙ η βάση εισαγωγής στα οποία διαμορφώθηκε πάνω από τα 18.000 μόρια. Ο κατάλογος αφορά στο ποσοστό του 90%. 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=196232
Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΗ 2010 ΒΑΣΗ 2009 ΔΙΑΦΟΡΑ
1 APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 22313 22583 -270
2 APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 21896 22212 -316
3 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 21695 21930 -235
4 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 21449 21727 -278
5 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 20957 21194 -237
6 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 20921 21167 -246
7 AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 20822 20419 403
8 AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 20406 20147 259
9 IATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 19453 19476 -23
10 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19386 19256 130
11 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19336 19436 -100
12 IATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 19334 19360 -26
13 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19275 19455 -180
14 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19246 19431 -185
15 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 19241 19356 -115
16 HΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN KAI MHXΑΝΙKΩN YΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ 19234 19306 -72
17 IATPIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 19225 19240 -15
18 ΞENΩN ΓΛΩΣΣ. METAΦP. & ΔIEPM.ΙΟΝΙΟ-ΕΙΔ. ΜΕΤΑΦΡ.ή ΔΙΕΡΜ. (ΚΕΡΚΥΡΑ) 19163 19194 -31
19 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 19162 19104 58
20 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 19143 19022 121
21 IATPIKHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) 19128 19150 -22
22 IATPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 19127 19105 22
23 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 19118 19131 -13
24 MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 19112 19137 -25
25 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 19105 18989 116
26 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19087 19016 71
27 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19081 19299 -218
28 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19076 19336 -260
29 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 19040 19187 -147
30 IATPIKHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 19039 19034 5
31 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 19026 19078 -52
32 IATPIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 19011 19006 5
33 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18996 18929 67
34 OΔONTIATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 18991 19128 -137
35 OΔONTIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18966 19069 -103
36 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 18918 18939 -21
37 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18915    
38 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18914 18948 -34
39 NOMIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 18893 18893  
40 NAYΠHΓΩN ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ MHXΑΝΙKΩN ΕΜΠ 18891 18891  
41 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18879 19094 -215
42 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) 18859 18831 28
43 HΛΕΚΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18842 19004 -162
44 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 18822 18836 -14
45 EΠIKΟΙΝΩNIAΣ & MEΣΩN MAZΙΚΗΣ ENHMEPΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 18809 18518 291
46 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18775 18816 -41
47 MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18770 18845 -75
48 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18760 18658 102
49 NOMIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18746 18735 11
50 KTHNIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18725 18690 35
51 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18711 18887 -176
52 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ 18685 18845 -160
53 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18674 18553 121
54 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΤΡΙΤΕΚΝ.(4%) 18642 18424 218
55 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 18635 18536 99
56 BIOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 18632 18599 33
57 HΛEKΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 18622 18652 -30
58 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18619 18484 135
59 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18607    
60 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 18583 18756 -173
61 ΠAIΔΑΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΑΘΗΝΑΣ 18550 18856 -306
62 KTHNIATPIKHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) 18548 18475 73
63 ΛOΓIΣTIKHΣ & XPHMATOOIKONOMIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 18505 18358 147
64 XHMIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 18498 18359 139
65 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/β 18482 19032 -550
66 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18455 18303 152
67 ΔHMΟΣΙΟΓΡΑΦIAΣ & MEΣΩN MAZΙΚΗΣ EΠIKOINΩΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18454 17536 918
68 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 18427 18431 -4
69 BIOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18412 18333 79
70 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 18392 17321 1071
71 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18387 18098 289
72 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 18342 18496 -154
73 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 18335 18609 -274
74 MHXANΟΛΟΓΩN & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ MHXΑΝΙKΩN ΠΑΤΡΑΣ 18326 18286 40
75 AΓPONOMΩN & TOΠOΓPAΦΩN MHXΑΝΙΚΩN ΕΜΠ 18278 18352 -74
76 NOMIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 18276 18100 176
77 BIOΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ 18268 18008 260
78 HΛEKΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 18215 18238 -23
79 MHXANOΛOΓΩΝ MHXANIKΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 18215 18224 -9
80 ΠAIΔΑΓΩΓΙKO ΔHMOTΟΤΙΚΗΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 18210 18585 -375
81 AΓPONOMΩN & TOΠΟΓΡΑΦΩN MHΧΑΝΙKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 18206 18243 -37
82 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ ΠΟΛΥΤΕΚ.(10%) 18187 17726 461
83 OPΓANΩΣHΣ KAI ΔIOIKΗΣΗΣ EΠIXEIPΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 18161 18158 3
84 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΠΑΤΡΑΣ 18161 18467 -306
85 BIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 18105 17835 270
86 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18094 17786 308
87 ΨYXOΛOΓIAΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 18059 17789 270
88 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) 18056 17980 76
89 EΠIKOINΩNΙΑΣ MEΣΩN ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 18052 17410 642
90 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 18051 18406 -355
91 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ) ΕΙΔ.ΚΑΤ3648/α 18049 16853 1196

Το χάσμα φέρνει νέο σύστημα εξετάσεων

Πρωτοφανές χάσμα ανάμεσα στη βαθμολογία που συγκέντρωσε ο πρώτος που εισάγεται φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη βαθμολογία του τελευταίου εισακτέου ανέδειξε η ανακοίνωση των βάσεων. Ο πρώτος άγγιξε το απόλυτο άριστα, ο τελευταίος έδωσε σχεδόν λευκή κόλλα, αλλά η κατάργηση της βάσης του 10 τού έδωσε το εισιτήριο για τα ΤΕΙ Κοζάνης. Οι προφανείς αδυναμίες του συστήματος των εξετάσεων οδηγούν το υπουργείο Παιδείας σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 

Νέο εξεταστικό από το 2013
Ενώ από του χρόνου θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας



Η αναγκαιότητα αλλαγής του εξεταστικού συστήματος επισημάνθηκε χθες απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η Αννα Διαμαντοπούλου και ο αρμόδιος για τις βάσεις υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των βάσεων υπεραμύνθηκαν της κατάργησης της βάσης του δέκα.
«Αφενός εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων κάθε χρόνο, αφετέρου πριν καταργηθεί η βάση του 10 οι αποτυχόντες πήγαιναν στο εξωτερικό ή στην ιδιωτική εκπαίδευση» είπαν.

Ηυπουργός και ο υφυπουργός δήλωσαν όμως ότι με αφορμή και τα φετινά αποτελέσματα, τον επόμενο κιόλας χρόνο θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο εξεταστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, μελετάται να θεσπιστεί ελεύθερη πρόσβαση με βάση το απολυτήριο του Λυκείου στις σχολές χαμηλής ζήτησης, να συμπτυχθεί ο χρόνος των εξετάσεων (τώρα διαρκούν σχεδόν δύο μήνες...) και να μειωθούν οι εμπλεκόμενοι καθηγητές, καθώς το ισχύον σύστημα παρουσιάζει ακραία φαινόμενα. Για παράδειγμα, είπε ο κ. Πανάρετος, φέτος λειτούργησαν 2.020 επιτροπές εξετάσεων με 30.165 εκπαιδευτικούς για 106.189 υποψηφίους, ενώ μια από τις κατηγορίες εξεταζομένων, αυτή των αποφοίτων ΕΠΑΛ που διεκδικούσαν θέση στα ΑΕΙ περιελάμβανε μόλις... 372 υποψηφίους, για τους οποίους υπήρχε ξεχωριστός εξεταστικός μηχανισμός.

Εξάλλου, οι μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2011 θα παρακολουθήσουν την Α΄ Λυκείου, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας το 2013-14 με εντελώς καινούργιο εξεταστικό σύστημα, το οποίο μελετάται ήδη. Στο νέο σύστημα ουσιαστικό λόγο θα έχουν και τα ίδια τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η εισαγωγή, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν η κ. Διαμαντοπούλου, θα γίνεται πλέον σε σχολές και όχι σε συγκεκριμένα Τμήματα, στα οποία οι εισαχθέντες θα κατευθύνονται από το δεύτερο έτος, ανάλογα με τις επιδόσεις τους. Εν τω μεταξύ, με βασικά κριτήρια την επαγγελματική αποκατάσταση και την εγγύτητα στον τόπο διαμονής, λόγω της οικονομικής κρίσης, φαίνεται πως επέλεξε σχολή η πλειονότητα των υποψηφίων. Ετσι οι παιδαγωγικές σχολές έπεσαν φέτος λόγω των μειωμένων προσλήψεων, ενώ ανέβηκαν οι νομικές, στρατιωτικές, αστυνομικές, οικονομικές, με τις ιατρικές να κρατούν ξανά τα σκήπτρα παρά τη μικρή πτώση. Η τάση των υποψηφίων να επιλέγουν σχολές και με κριτήριο την εγγύτητα στον τόπο διαμονής τους φαίνεται από το παράδειγμα των σχολών λογιστικής των ΤΕΙ, όπου οι κεντρικές ανέβηκαν εως 670 μόρια, ενώ ορισμένες απο τις περιφερειακές έπεσαν έως και 1.954 μόρια- δηλαδή το ίδιο γνωστικό αντικείμενο κινείται σε 2 ταχύτητες, ανάλογα με την έδρα του ιδρύματος. Παράλληλα, σημειώθηκαν και αρκετές «έξυπνες» επιλογές υποψηφίων σε ειδικότητες, που ανέβασαν απρόσμενα τον πήχυ σε σχολές όπως λ.χ. της Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Αθήνας (+2.152 μόρια από πέρσι) ή της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης ΤΕΙ Σερρών (+1.922).
http://www.tanea.gr/

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ελεύθερη αλλά υπό επιτήρηση είναι η Λίντσεϊ Λόχαν


Σε μία "νέα αρχή" ελπίζει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία χθες Τρίτη βγήκε από το κέντρο αποτοξίνωσης, όπου εισήχθη αφού εξέτισε ... την ποινή φυλάκισης αλλά παραμένει υπό επιτήρηση μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Η νεαρή ηθοποιός που είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εισήχθη σε ειδική κλινική στο Λος Άντζελες στις 12 Αυγούστου όπου και έπρεπε να παραμείνει για 90 ημέρες.

Όμως η δικαστής Έλντεν Φοξ ανακοίνωσε σήμερα ότι επέτρεψε στην κ. Λόχαν να επιστρέψει στην κατοικία της χθες βράδυ.

"Έχει αλλάξει. Είναι υγιής και κοιτάζει το μέλλον", δήλωσε η δικηγόρος της 24χρονης ηθοποιού, Σον Τσάπμαν.

http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_4485.html

Ελλάδα - ΗΠΑ 59-87



Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν το τζάμπολ του Μουντομπάσκετ, η Εθνική ηττήθηκε με σκορ 87-59 από τις ΗΠΑ και υποχρεώθηκε στην πρώτη της φιλική ήττα, δείχνοντας παράλληλα και κάποιες αδυναμίες της. Ρεκόρ πόντων από τον Τσαρτσαρή.Εντάξει, ήταν καλύτεροι και νίκησαν... Οι Αμερικανοί επιβλήθηκαν με 87-59 της Εθνικής μας στο τελευταίο φιλικό τεστ των δύο ομάδων πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ και την προσγείωσαν πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της. υτο δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς η Εθνική ήταν αήττητη σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που είχε δώσει. Από την άλλη, η αναμέτρηση κόντρα απέναντι στο σύνολο του Μάικ Σιζέφσκι έδειξε και τις αδυναμίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όπως για παράδειγμα η αντίδραση σε άμυνα ζώνης, η έλλειψη συγκέντρωσης σε ορισμένα σημεία και η ευκολία με την οποία... πούλαγε την μπάλα κόντρα στους ψηλότερους Αμερικανούς που συνεχώς έκλεβαν.

Στα θετικά του αγώνα, η εκπληκτική εμφάνιση του Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος έκανε και ατομικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική ομάδα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ και έδειξε και πάλι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υπέστη διάστρεμμα πριν την έναρξη του αγώνα και "έδεσε" τα χέρια του Καζλάουσκας ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Μπουρούση.

Ο αγώνας:
Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σπανούλη, Ζήση, Περπέρογλου, Φώτση και Τσαρτσαρή στο πέντε μετά τον μικροτραυματισμό που είχε ο Σχορτσανίτης στο πόδι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες, με τις ΗΠΑ να πετυχαίνουν το πρώτο τους καλάθι στα δυόμιση λεπτά μετά το τζάμπολ.

Πάντως, οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-7 με την Εθνική να κάνει με ευκολία το λάθος και στο 5' ο Καζλάουσκας κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό τους, καθώς άρχισαν να... ξεφεύγουν από νωρίς (4-11). Επιθετική ανάσα για την ελληνική ομάδα έδωσε ο Στράτος Περπέρογλου (6-13), όμως ο Γκόρντον που είχε περάσει στο παρκέ έγραψε το 6-16.

Με τους Τσαρτσαρή και Καλάθη η Ελλάδα μείωσε σε 11-16, όμως έχει πρόβλημα στο ριμπάουντ και πουλάει την μπάλα στην πάσα με αποτέλεσμα ο Γκόρντον να γράψει το 11-20. Ο Καλάθης μείωσε με τρίποντο όμως ο Γκράνγκερ έγραψε το 14-22 του δεκαλέπτου.

Με όπλο την άμυνά τους οι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί επιμένουν σε άμυνα ζώνης και ο Πρίντεζης βρίσκει την ευκαιρία και ευστοχεί σε τρίποντο, όμως η απάντηση του Ρόουζ είναι άμεση. Είναι φανερό πως είναι ένα κλικ πιο γρήγοροι από τους διεθνείς και με τους Ρόουζ, Ντουράντ ξεφεύγουν με 11 (28-17).

Δύο συνεχόμενα άστοχα τρίποντα από τον Φώτση και ο Ιγκουοντάλα φεύγει στον αιφνιδιασμό δύο φορές (19-32). Ευτυχώς που υπάρχει και ο Τσαρτσαρής και δίνει πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, γιατί οι περιφερειακοί μας δεν είναι σε καλή μέρα. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ μειώνει σε 25-34 στο 16΄και δίνει τη θέση του στον Βουγιούκα, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Οι διαιτητές δίνουν επιθετικά φάουλ σε Βουγιούκα και Περπέρογλου και ο κόσμος ξεσηκώνεται. Ο πρώτος μάλιστα ξαναδίνει μετά από λίγο τη θέση του στον Τσαρτσαρή καθώς είναι εκτός ρυθμού. Ο Φώτσης μειώνει σε 30-40 και οι δύο ομάδες φεύγουν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-42 και τον Τσαρτσαρή στους 17 πόντους.

Λάθη η Εθνική, ξέφυγε η Αμερική
Κακό ξεκίνημα για την Εθνική στη γ' περίοδο με δύο λάθη και ο Μπίλαπς έκανε το 44-32. Τρίποντο ανάσα από τον Σπανούλη, καθώς η Εθνική έχει μόλις 4/11 σουτ τριών πόντων. Ευτυχώς δε που τα ποσοστά των Ηνωμένων Πολιτείων είναι ακόμα χειρότερα (2/14).

Ο Βασίλης Σπανούλης μείωσε κάτω από τους δέκα πόντους (37-45), όμως ο Ντουράντ με πέντε δικούς του πόντους επανέφερε την... τάξη κάνοντας το σκορ 37-50. Ο Ιγκουοντάλα φέρνει τη διαφορά στο +15 (37-52), η Εθνική χάνει και πάλι την μπάλα και ο Καζλάουσκας ζητά τάιμ άουτ.

Με τους Ντουράντ, Ρόουζ και Γκέι οι Αμερικανοί ξέφυγαν 39-58, την ίδια στιγμή που η Εθνική έμοιαζε να βρίσκεται σε... τρικυμία. Ο Μπίλαπς έστειλε τη διαφορά και στους 20 (41-61), ενώ ο Γουέσμπρουκ την εκτόξευσε στους 25 (43-68), πριν γραφτεί το 44-68 της γ' περιόδου.

Προσπάθησε, αλλά όλα είχαν κριθεί


Οι Αμερικανοί ήταν και τυχεροί στις διεκδικήσεις και έτσι ο Γκέι έγραψε το 44-70, ενώ οι διεθνείς είχαν χάσει τη διάθεσή τους και ότι κι αν επιχειρούσαν δεν είχε θετική κατάληξη. Το μοναδικό ευχάριστο ήταν ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε διάφορα πειράματα περνώντας στο παρκέ και τον Καϊμακόγλου.

Ο μοναδικός πάντως που έδειχνε να απολαμβάνει το παιχνίδι ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος με τρίποντο μείωσε σε 51-71. Ο Διαμαντίδης με 1/2 βολές έκανε το σκορ 56-83, την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους και πρόσφεραν και θέαμα σε ορισμένα σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 87-59.
http://athlhtikoipsithyroi.blogspot.com/2010/08/59-87.html

Πάει για 1.000 μονάδες το spread!...

Συνέχισε την επικίνδυνη άνοδο και σήμερα το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου  καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τα περιθώρια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας μας.
Το spread έφθασε στις 954,3 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαΐου, έχοντας επιστρέψει χθες στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την υπογραφή του Μνημονίου.
 
 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/1000-spread.html

Καυτή φωτογράφηση για την σύντροφο του Ronaldo!

 

Η πανέμορφη φιλενάδα του Cristiano Ronaldo, Irina Shayk φωτογραφήθηκε για το παροδικό GQ ανάβοντας φωτιές στον αντρικό πληθυσμό.


Το 24χρονο μοντέλο από τη Ρωσία βγαίνει με τον διάσημο ποδοσφαιριστή τον τελευταίο χρόνο και παρά τα γέννηση του γιου του από παρένθετη μητέρα και τις δεκάδες σχέσεις που κατά καιρούς του προσάπτουν, η Irina παραμένει στο πλευρό του.



Στη συνέντευξη της στο περιοδικό ωστόσο, η Irina έκανε μια δήλωση που μάλλον δεν θα αρέσει και πολύ στον σύντροφό της.



«Δεν μου αρέσει καθόλου το ποδόσφαιρό», ανέφερε η ρωσίδα καλλονή η οποία δεν δέχτηκε να απαντήσει σε προσωπικές ερωτήσεις για την σχέση της με τον Ronaldo.
http://www.protothema.gr/life-style/Hollywood/article/?aid=78549

http://eksoapotadontia.blogspot.com/2010/08/ronaldo.html

Η Cindy Crawford πιο σέξι από ποτέ!


(Τύφλα να 'χουν οι 20άρες!)

Καιρό είχαμε να δούμε έτσι την Cindy Crawford. To supermodel φωτογραφήθηκε με δερμάτινα γάντια και προκλητικά ρούχα για...

...τις ανάγκες προώθησης των προϊόντων ρωσικού πολυκαταστήματος. Όπως βλέπετε η 44χρονη, αλλοτινή βασίλισσα της πασαρέλας καλά κρατιέται.




http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/cindy-crawford_25.html

Diamond League - o τελικός την Παρασκευή 27/8 στις Βρυξελλες







Ο 14ος και τελευταίος αγώνας της σειράς Diamond League διεξάγεται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, με το κύριο πρόγραμμα να είναι 8-11μμ Ελλάδος. (Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση απο την ΕΤ1)

Λίγο πιο πριν, πέρα απο το δίσκο γυναικών που ξεκινάει νωρίτερα, γίνονται αρκετά αγωνίσματα αγοριών και κοριτσιών, αλλα και 3 προκριματικές σειρές 100μ με προσκεκλημένους τους νικητές πρωταθλημάτων ευρωπαικών χωρών. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Μανώλης Κουτσουκλάκης (αφού ο Αγγελάκης πριν τη Βαρκελώνη σταμάτησε την αγωνιστική δράση για το 2010)

Στα αγωνίσματα, τα μισά έγιναν για 7η φορά στο προγούμενο meeting (Ζυρίχη) και τώρα διεξάγονται τα άλλα μισά -με διπλάσια βαθμολογία- ώστε να αναδειχθεί και ο νικητής της σειράς σε κάθε αγώνισμα που θα παραλάβει και ενα διαμάντι. Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική. Ο Dix την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να είναι και αν και βέβαιος νικητής το τρόπαιο πήγε στον Spearmon.
Τώρα στα 100μ ο Powell προηγείται στη βαθμολογία αλλά δεν θα αγωνιστεί, βέβαια ο Gay ήταν ούτως ή άλλως φαβορί, ενώ αν γίνει μεγαλη έκπληξη και κερδίσει ο Thompson ή ο Blake θα ανέβει αυτός 1ος στην κατάταξη.
Ήδη έχουν κριθεί οι πρώτες θέσεις σε 400μ εμπ. Α -Jackson, επικοντώ Α -Lavillenie, σφαίρα Α -Cantwell, ακόντιο Α -Thorkildsen, 200μ Γ -Felix, που έχει κερδίσει και τα 400μ, 3χλμ στηπλ -Cheiywa, ύψος Γ -Vlasic, δίσκος Γ -Barrios.
Μεγάλη μάχη θα γίνει στα 800άρια, στο ανδρών περισσότερο του Rusisha με το χρονόμετρο μετα το πρόσφατο παγκόσμιο ρεκορ, και στο γυναικών όπου μετέχει και η Semenya, απο τις Jepkosgei, Johnson, Savinova, Hachlaf και 3-4 ακόμα που μπορούν με συνδυασμούς να βρεθούν στην πρώτη θέση.
Στα 100μ εμπόδιa η L.Jones είναι πρώτη με ισόβαθμη την Lopes που όμως στα τελευταία meeting δείχνει καλύτερη.
Στο τριπλούν στους άνδρες οι Tamgho, Copello, Olsson, Giralt διεκδικούν νίκη και πρώτη θέση κατάταξης, και στις γυναίκες Savigne, και Rypakova (αλλα εαν η Savigne δεν είναι ούτε 2η), στα 1500μ A Kiprop και -δύσκολα- ο Choge, στα 5χλμ Γ που κλείνουν και το πρόγραμμα, οι Ejigu, Cheruiyot, T.Dibaba.
Ακόμη, εκτός ..τελικών, θα γίνουν 3χλμ στηπλ ανδρών, και 400μ ανδρών (με τους αφους Borllee φυσικά)

Συμμετοχές - αποτελέσματα: http://www.diamondleague-brussels.co...ults/Overview/
http://www.stivoz.com/content.php?346-Diamond-League-telikos-27-8-Brussels

Σιζέφσκι: «Θα ήθελα πολλούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα μου» 
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ αποκάλυψε πως έμαθε καλά τους Έλληνες παίκτες τα τελευταία χρόνια.
Το εγκώμιο παικτών της Εθνικής Ελλάδας έπλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού «Nova Dream Game», το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.
«Θα ήθελα πολλούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα μου. Τους έμαθα καλά τα τελευταία χρόνια. Ο Διαμαντίδης είναι ένας ασυνήθιστος παίκτης, που παίζει εξαιρετική άμυνα κι έχει φοβερή πάσα» είπε μεταξύ άλλων ο Σιζέφσκι, ο οποίος θα ανακοινώσει την Πέμπτη τη 12άδα που θα αγωνιστεί στο Μουντομπάσκετ, και συνέχισε: «Ο Σπανούλης είναι τρομερά ανταγωνιστικός, ενώ και ο Σχορτσανίτης θα ήταν χρήσιμος για μας, αφού μας λείπει το ύψος. Όπως και ο Μπουρούσης, που μου αρέσει πολύ. Λίγοι ψηλοί είναι τόσο καλοί με την μπάλα στα χέρια. Οι ελληνικές ομάδες πάντα έπαιζαν με μεγάλη καρδιά και ψυχή και αυτό το λατρεύω για την Ελλάδα».

Περισσότερα:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνθήκες γκέτο στο κέντρο της Αθήνας
Εκρηκτικά προβλήματα η εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό
Οι λύσεις που παρουσιάστηκαν στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο
Της Μαριας Δεληθαναση
Οι λύσεις για το Ιστορικό Κέντρο και το εύρος του μεταναστευτικού προβλήματος που -όπως τόνισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης- έχει πάρει διαστάσεις ζητήματος εκτάκτου ανάγκης, παρουσιάσθηκαν χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα το Ιστορικό Κέντρο. Με αφορμή το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα βαθιά πολιτικό, αφορά ένα ευρύ φάσμα υπουργείων και χρήζει συντονισμένων πολιτικών. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να το αντιμετωπίσει μόνη της η ΕΛ.ΑΣ. Θέτοντας για άλλη μια φορά το θέμα της διαχείρισης των ροών σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές φιλοξενίας (απαιτείται συνεργασία υπουργείων Προστασίας Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης), να επιλυθεί το πρόβλημα με την Τουρκία (Προστασίας Πολίτη, ΥΠΕΞ) και να συναφθούν συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες (ΥΠΕΞ). Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το εύρος των προβλημάτων στο κέντρο που προκαλείται από την περιθωριοποίηση πολυπληθών ευάλωτων ομάδων (χρήστες ναρκωτικών, άστεγοι, άποροι, εκδιδόμενα άτομα, αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ή με αποφάσεις διοικητικής απέλασης, αιτούντες άσυλο). Οι συνέπειες από τη δημιουργία του υποβαθμισμένου περιβάλλοντος, που ευνοεί την παραβατικότητα και την παραοικονομία, είναι ανθρωπιστικές, οικονομικές, τουριστικές, περιβαλλοντικές και ασφάλειας. Οπως τόνισε «υπάρχει απόλυτη ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα».
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας παρουσίασε το διυπουργικό πόρισμα για το Ιστορικό Κέντρο που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη. Ομως, για να υλοποιηθεί απαιτείται διυπουργική συνεργασία, η οποία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τον περασμένο Ιούνιο, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο, παρά τω πρωθυπουργώ για την υλοποίηση του πορίσματος. Αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση. Μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί το υπ. Υγείας που στο Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε τους προβληματισμούς για οικονομική δυστοκία και το ΥΠΕΚΑ.
Το πόρισμα αφορά την περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Αγ. Κωνσταντίνου, Αιόλου, Ερμού, Αγ. Ασωμάτων, Πειραιώς, Κολωνού. Εμπεριέχει άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις. Εχει διαχωρίσει τα προβλήματα σε: παρεμπόριο, αλλοδαποί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, ευάλωτες ομάδες, λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ναρκωτικά, εκδιδόμενα πρόσωπα, άστεγοι, εγκαταλειμμένα κτίρια, πολεοδομική κατάσταση. Σε καθένα από τα προβλημάτα προτείνεται μια σειρά λύσεων. Η ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η υλοποίησή του πρέπει να επισπευσθεί. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ανάλογα σχέδια πρέπει να εφαρμοσθούν και σε άλλες τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο στην Αθήνα.

http://www.kathimerini.gr/
20 Συμβούλους το Μοσχάτο και  13 οΤαύρος 
Πώς θα ψηφίζουμε στις τοπικές εκλογές
Συντάχθηκε απο τον/την ΠΗΓΗ ΔΟΛ   

Τη δραστική μείωση του αριθμού των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, προβλέπουν οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης». Οι δημοτικοί σύμβουλοι από 16.150 που είναι σήμερα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανέρχονται σε 9.257, στους 325 νέους δήμους, ενώ οι περιφερειακοί (νυν νομαρχιακοί) σύμβουλοι από 1.496 θα μειωθούν στους 713. Πρόκειται, δηλαδή, για μείωση κατά 53% των περιφερειακών συμβούλων και κατά 43% των δημοτικών συμβούλων. Σχετικό Καθορισμός αριθμού δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων Όπως αναφέρουν τα Νέα, η εκλογή των περιφερειακών συμβούλων στις 13 αιρετές περιφέρειες θα γίνεται σε επίπεδο σημερινών νομαρχιών, οι οποίες πλέον θα ονομάζονται «περιφερειακές ενότητες». Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες νομαρχίες, οι οποίες θα σπάσουν σε μικρότερες περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα η Νομαρχία Αθηνών (σε 4 ενότητες) και οι Νομαρχίες Πειραιά, Μαγνησίας, Καβάλας και Κεφαλληνίας (σε 2 ενότητες), ενώ στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου τα όρια των εκλογικών περιφερειών ακολουθούν κατά βάση τα όρια των σημερινών επαρχιών.   Πώς θα ψηφίζουμε Οι εκλογείς θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο συμβούλους, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στην περιφερειακή ενότητα όπου είναι εγγεγραμμένοι. Ειδικότερα, θα μπορούν να βάζουν έναν σταυρό σε ενότητες από τις οποίες εκλέγονται μέχρι 3 περιφερειακοί σύμβουλοι, έως δύο σταυρούς σε ενότητες όπου εκλέγονται 4 μέχρι 7 σύμβουλοι, έως τρεις σταυρούς σε ενότητες με 8 μέχρι 12 συμβούλους και έως τέσσερις σταυρούς σε περιφερειακές ενότητες στις οποίες εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι. Έτσι, για παράδειγμα στην Περιφέρεια Κρήτης όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη σημερινή Νομαρχία Χανίων θα ψηφίσουν για την εκλογή 13 περιφερειακών συμβούλων από το σύνολο των 51 μελών του συμβουλίου και θα μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς. Στην ίδια περιφέρεια όσοι είναι εγγεγραμμένοι στη Νομαρχία Λασιθίου θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν για τους 6 περιφερειακούς συμβούλους που της αντιστοιχούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και θα μπορούν να βάλουν έως δύο σταυρούς. Στο επίπεδο των νέων δήμων, όπως αναφέρεται και από το υπουργείο Εσωτερικών, οι νυν δήμοι και κοινότητες διατηρούνται ως περιφέρειες για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων, προκειμένου «να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους». Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός έως τριών υποψηφίων της εκλογικής του περιφέρειας και υπέρ ενός από κάποια άλλη εκλογική περιφέρεια του δήμου. Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να βάλει έναν σταυρό σε υποψήφιο της περιφέρειάς του και έναν υπέρ υποψηφίου άλλης περιφέρειας. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η παραλιακή ζώνη αναμένεται  να παίρνει φωτιά από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το φθινοπωρινό πολιτικό σκηνικό αναμένεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρον ακόμα και στη μάχη του σταυρού.     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 41 ΑΛΙΜΟΥ 33 ΓΛΥΦΑΔΑΣ 41 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 22 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 11 1ου ΔΙΑΜ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 16 2ου ΔΙΑΜ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 16 3ου ΔΙΑΜ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 13 ΜΟΣΧΑΤΟΥ 20 ΤΑΥΡΟΥ 13 ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 41 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 41 ΔΑΦΝΗΣ 22 ΥΜΗΤΤΟΥ 11 ΖΩΓΡΑΦΟΥ 41 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 41 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 27 ΒΥΡΩΝΟΣ 41 http://64.19.142.11/www.epikoinonia-arg.gr/templates/ja_teline/images/logo.gif

«Γιατί δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα»

Αρθρα του επιτρόπου Ολι Ρεν στη «Wall Street Journal» και τριών οικονομολόγων στους «Financial Τimes» αντικρούουν τις Κασσάνδρες

ΑΛ. ΚΑΨΥΛΗΣ

Μπαράζ δημοσιευμάτων που απορρίπτουν το ενδεχόμενο πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λίγους μόλις μήνες μετά την καταστροφολογία για την περιβόητη «ελληνική κρίση». Αίσθηση προκαλούν μάλιστα όχι τόσο οι υπογραφές των επιχειρηματολογούντων υπέρ της επιτυχούς έκβασης του αγώνα για τη διάσωση της Ελλάδας όσο το βήμα από το οποίο διατυπώνουν τα επιχειρήματά τους. Διότι ο οιονεί υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος μάλιστα φέρει σημαντική ευθύνη σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του προγράμματος σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, έχει συμφέρον να προτάξει τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και να αντικρούσει όσους φοβούνται κατάρρευση του ευρώ και της ΕΕ. Επίσης, έγκυροι πανεπιστημιακοί υπάρχουν πολλοί που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν την ελληνική υπόθεση. Η δημοσίευση των απόψεών τους όμως στις δύο οικονομικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, στη «Wall Street Journal» και στους «Financial Τimes», που άλλωστε πρωτοστάτησαν στην καταστροφολογική πλημμυρίδα, είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Η ιδιοκτησίας Μέρντοχ και σαφώς ευρωσκεπτικιστική «Τhe Wall Street Journal» φιλοξενεί στο χθεσινό φύλλο της άρθρο του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ επιτρόπου Ολι Ρεν με τον εύγλωττο τίτλο «Ελληνική αναγέννηση» (στη φωτογραφία). Ο φινλανδός επίτροπος, αφού περιγράφει και ουσιαστικά δικαιολογεί τη θεαματική μεταστροφή των ειδικών και της κοινής γνώμης απέναντι στην Ελλάδα, αναφέρει τρεις λόγους (δύο οικονομικούς και έναν πολιτικό) για τους οποίους «οι ανησυχίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αστήρικτες», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Πρώτον, επειδή το πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, «αν και αναμφίβολα φιλόδοξο, είναι ταυτόχρονα και ρεαλιστικό» καθώς βασίζεται σε ένα «συνετό μακροοικονομικό σενάριο», το οποίο ήδη αποδίδει καρπούς γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Δεύτερον, επειδή «η ευρύτερη μεταρρυθμιστική ατζέντα που εφαρμόζεται εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα αναπτυξιακή δυναμική που θα βελτιώσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των χρεών της». Και, τρίτον, επειδή «το πολιτικό κόστος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα είναι τεράστιο για την ευρωζώνη και την ΕΕ στο σύνολό της».

Οι «Financial Τimes» δημοσιεύουν εξάλλου άρθρο τριών καθηγητών Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, στο ΙFS, στη London School of Εconomics και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Οι Κ.Μεγκίρ , Δ. Βαγιανός και Ν. Βέττας απαντούν σε όσους θεωρούν ότι η πτώχευση αποτελεί την προκαθορισμένη κατάληξη της ελληνικής υπόθεσης και ότι θα συμβεί εντός της προσεχούς πενταετίας- πρόκειται για ένα σενάριο που ενστερνίζονται περισσότεροι από τους μισούς παράγοντες των χρηματαγορών. Οι καθηγητές πιστεύουν ότι η πτώχευση μπορεί να αποτραπεί αν γίνουν συνδυασμένες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης επιχειρηματικών κλάδων και επίσης αν γίνουν επενδύσεις στην εκπαίδευση, πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αφού αναφέρουν διεξοδικώς τον μακρύ δρόμο που έχει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση προς τη διπλή αυτή κατεύθυνση (μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις), αποκαλύπτουν ότι η αισιοδοξία τους εστιάζεται στην ωριμότητα και στην υπευθυνότητα των ελλήνων πολιτών όσον αφορά τα επαχθή για πολλούς εξ αυτών μέτρα εξόδου από την κρίση. Οι τρεις οικονομολόγοι αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αντίθεση της κοινής γνώμης στην πρόσφατη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, που αντιδρούν στο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.